Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πεμπτη 10 Απριλιου 2014


Διαδηλώνεις; "Είσαι ημίτρελος" υποστηρίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Νέα Δημοκρατία Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανέφερε πως οι διαδηλωτές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που τα μνημόνια καταστρέφουν ολοταχώς την ζωή των περισσότερων ανθρώπών, είναι ημίτρελοι Συγκεκριμένα είπε στην πρωινη εκπομπη Οικονομεα-Καμπουρακη στο MEGA: «Θα πάει ο τύπος με το πλακάτ να πληρώσει το χαράτσι; Εάν κάποιοι επιμένουν ότι έχουμε δικτατορία και αυτή δεν τελείωσε το ΄74 με την μεταπολίτευση, είναι ημίτρελοι»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Panos Kammenos (@PanosKammenos):
Με το χρέος στο 120% του ΑΕΠ φύγαμε απο τις "αγορές"
Με το χρέος στο 180% του ΑΕΠ βγαίνουμε στις "αγορές"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΤW, από πού και ως που, στην πρωινη εκπομπη του Παπαδακη στον ΑΝΤ1, καλουν ένα μαλακα δημοσιοκαφρο εκπροσωπο του Ποταμιου? Είναι το Ποταμι τους στην Βουλη, η είναι στην ευρωβουλη?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κραυγή απελπισίας: Βρείτε μου μία δουλειά ή πουλάω το νεφρό μου
Ολοένα και περισσότερες τραγικές ιστορίες, από εκείνες που θεωρούσαμε ότι συμβαίνουν μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και σοκάρουν… Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν οι Έλληνες οδηγεί κάποιους στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους, να πουλήσουν αντί αμοιβής ένα ζωτικό τους όργανο! Και μάλιστα καταφεύγουν σε… ντετέκτιβ για να τους βρουν αγοραστές! «Είμαι σε δύσκολη κατάσταση και επιθυμώ να πουλήσω το νεφρό μου. Στην τιμή των 100.000 ευρώ… Δεν γίνεται διαφορετικά, θα μου τα πάρουν όλα και δεν το θέλω… Σας παρακαλώ να μιλήσουμε για τα περαιτέρω… Επείγον. Το τηλ είναι… Ο Θεός να με συγχωρέσει για την πράξη μου αυτή…» είναι η αγγελία απόγνωσης που έστειλε ένας οικογενειάρχης στον ντετέκτιβ Νίκο Πελεκάση ζητώντας τη βοήθειά του για να εξασφαλίσει τα προς το ζην στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός άνεργος στη χώρα που ψάχνει υποψήφιο αγοραστή για να πουλήσει κάποιο όργανό του. Στην Ελλάδα της κρίσης, ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτές τις αγγελίες, που λυγίζουν ακόμη και τον πιο ψύχραιμο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΑΝ.ΕΛ. για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 11:37
«Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δράμας, όπου βρίσκεται για περιοδεία ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περού: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της νόμιμης πτέρυγας του «Φωτεινού Μονοπατιού»
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 12:47
Οι αρχές του Περού πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση εναντίον του κινήματος "Movadef", το οποίο θεωρείται απο το καθεστως νόμιμη πτέρυγα της οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι» και συνέλαβαν 23 ηγετικά της στελέχη για τρομοκρατία και χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Περού. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι Μανουέλ Φαζάρντο Κραβέρο και Αλφρέντο Κρέσπολες, ιδρυτές του Κινήματος για την Αμνηστία και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (Movadef) και δικηγόροι του ιστορικού ηγέτη του «Φωτεινού Μονοπατιού», Αμπιμαέλ Γκουσμάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα (ο οποιος υποτιθεται οτι ειναι προοδευτικος, να τον χεσω μεσα!!!) σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Καναδά. Συνελήφθη επίσης μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής της μουσικής των Άνδεων Ουόλτερ Ουμάλα, εξάδελφος του προέδρου. Ο πρόεδρος έσπευσε να επαναλάβει ότι «όσοι έχουν σχέση με τα εγκλήματα αυτά, θα συλληφθούν, ανεξαρτήτως του ονόματός τους». Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Λίμα και σε πέντε γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Movadef συγκροτείται κυρίως από μέλη της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, τα οποία έχουν ήδη εκτίσει την ποινή τους και συγγενείς όσων παραμένουν ακόμη στη φυλακή και ζητεί «γενική αμνηστία για όλους, πολίτες, αστυνομικούς και στρατιωτικούς, όσους μετείχαν στην ένοπλη σύγκρουση από το 1980 έως και το 2000», καθώς και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Το 1980, οι μαοϊστές αντάρτες της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι άρχισαν αντάρτικο το οποίο γρήγορα μετατράπηκε σε σύρραξη που προκάλεσε το θάνατο 70.000 ανθρώπων απο την μερια του στρατου και των παραστρατιωτικων του Περου. Η σύλληψη του Γκουσμάν και η επιχείρηση καταστολής που άρχισε επί προεδρίας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι (1990-2000) αποδυνάμωσαν τη δομή του κινήματος «Φωτεινό Μονοπάτι», του οποίου 400 άνδρες συνεχίζουν τον ένοπλο αγώνα στο νότο, έχοντας συμμάχους τους τοπικούς κατοικους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισλαμοφασιστικη ομάδα που χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» τωρα από τις ΗΠΑ ειχε απο παλια περιουσια στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 01:59
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Τετάρτη μία μαχητική ομάδα, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή Σίνα της Αιγύπτου, ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για πολλαπλές επιθέσεις που έλαβαν χώρα από το 2012 και κόστισαν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Η ισλαμοφασιστική ομάδα Ανσάρ αλ Μπαίτ Μακντίς, η οποία συστάθηκε το 2011 μετά την αιγυπτιακή εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η βομβιστική επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013 που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπραήμ, χωρίς ωστόσο αυτός να τραυματιστεί. Ο χαρακτηρισμός της ομάδας ως «τρομοκρατική» οργάνωση είχε ως αποτέλεσμα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ των μελών αυτής, ενώ ανακοινώθηκε ότι αποτελεί έγκλημα η υποστήριξη ή οποιαδήποτε συναλλαγή με την ομάδα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης σε οκτώ ακόμα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων της επίθεσης του Ιουλίου 2012 σε αγωγό φυσικού αερίου στη χερσόνησο Σινά καθώς και την κατάρριψη ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2014. Η οργάνωση, γνωστή με την ονομασία ABM, θεωρείται επίσης υπεύθυνη για τη δολοφονία τον Ιανουάριο του επικεφαλής του τεχνικού γραφείου του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τον Φεβρουάριο φέρεται ότι πραγματοποίησε επιθέσεις κατά τουριστών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 Νοτιοκορεάτες και ο Αιγύπτιος οδηγός τους. Καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή από τον στρατό του μουσουλμανοφασιστα δικτατορα Μοχάμεντ Μόρσι που υποστηριζαν οι ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2013. Οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ συνεργάζονται συχνά πραγματοποιώντας περιπολίες ασφάλειας στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών στη χερσόνησο του Σινά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο 38% μεσοσταθμικα η συμμετοχη των ασφαλισμενων στη φαρμακευτικη δαπανη. Αυξηθηκε από το 32% ακριβως όπως το ζητησε η τροικα. Οσο βαρυτερη η ασθενεια τοσο υψηλοτερη η οικονομικη συμμετοχη που σε ορισμενες περιπτωσεις ξεπερναει το 80%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγαλες απεργιακες συγκεντρωσεις σε Αθηνα-Θεσσαλονικη. Μεγαλυτερες των προβλεψεων οι απεργιακες συγκεντρωσεις που πραγματοποιηθηκαν χθες κατά της κυβερνητικης πολιτικης. Μαζικο «όχι» στην εξαθλιωση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στημενα παιχνιδια
Σε φιλικο κλιμα ο πρωην γενικος γραμματεας της κυβερνησης και ενορχηστρωτης των «επαφων» Μαξιμου-Χρυσης Αυγης Τακης Μπαλτακος, συναντηθηκε την Κυριακη που μας περασε - μετα τις αποκαλυψεις – με «απεσταλμενο» του αρχηγου της Χρυσης Αυγης Ν. Μιχαλολιακου στο «Πενταλικον» της Κηφισιας. Για την συναντηση, η οποια προκαλεσε αποριες στους αυτοπτες μαρτυρες για το «τι παιζεται» ο «απεσταλμενος» αφησε σαφως να εννοηθει ότι γινονται «συζητησεις εφ ολης της υλης για το αδημοσιευτο υλικο που υπαρχει».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο τραπεζι η αρση μονιμοτητας στο Δημοσιο από τον Κυριακο Μητσοτακη με την ανεργια στον 48%. Θελουν να αυξησουν κι άλλο τον στρατο της ανεργιας της φτωχειας και της εξαθλιωσης. Συμφωνησε ο Μητσοτακης με την τροικα για αλλους 16.000 σε διαθεσιμοτητα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκοπηση – καταπελτης της Pulse RC. Μερκελ φερε πισω τα λεφτα της κατοχης. Παλλαικη απαιτηση του 80% προς την κυβερνηση να μην το κανει παλι …γαργαρα. Το 52% συμφωνει με την αποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η γερμανικη πολιτικη διαλυει την Ευρωπη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οικονομια. Που παμε… ξεβρακωτοι στις αγορες?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας δανειζουν οι ξενοι 16 δις.? Και η Ελλαδα θα παρει 2,4 δις.? Μην ξεχνας κ. Σαμαρα ότι ο Γιωργακης αρχες του 2010, όταν ειχε ζητησει 8 δις. Από τις αγορες, του εδιναν 15 και δεν τα πηρε. Αν τα ειχε παρει τοτε, δεν θα χρειαζοταν να ερθει εδώ ουτε η τροικα ουτε το ΔΝΤ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυναμικη διαμαρτυρια των εργαζομενων που αυριο ετοιμαζονται να… υποδεχτουν τη Μερκελ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ η κυβερνηση πανηγυριζει για τις αγορες. Με τα μνημονια και την τροικα χαθηκε μια ολοκληρη γενια στην Ελλαδα, λεει το BBC.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΚΛΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΩΛΟSITE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ZOUGLA.GR ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ...!!! ΠΡΩΤΗ Η ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!!
AΛΗΘΕΙΑ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΟΛΙΑ, ΟΤΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ (ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΕΧΤΑ)? ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος για Βενιζέλο: Όταν μιλά για ντροπή, να κοιτά στα μάτια τους 2 εκατ. Ανέργους
Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πανος Καμμένος, με αφορμή τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την έξοδο της χώρας στις αγορές. «Ξεπερνά τα όρια της αλαζονείας η δήλωση του συνεταίρου του κ. Σαμαρά, όταν μιλά για ντροπή θα πρέπει να μπορεί να κοιτά στα μάτια τους δύο εκατομμύρια ανέργους, τους συγγενείς των 6.000 Ελλήνων που αυτοκτόνησαν και την εξαθλιωμένη μεσαία τάξη», είπε ο κ.Καμμένος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι το κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής
Αποκαλυπτικά για την δομή και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του προφυλακισμένου υπαρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα τα οποια παρουσιαζει το "Ποντικι". Σε κάθε σελίδα του χειρογράφου εμφανίζονται τα αρχικά των SS, αλλά και όπου υπάρχει το γράμμα «Σ» έχει παραποιηθεί ώστε να μοιάζει με το S που έφεραν στις στολές τους οι φανατικοί δολοφόνοι των Ες Ες. Από το σύνολο του κειμένου προκύπτει ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αντιλαμβανόταν την οργάνωση ως ένα είδος τεκτονικής στοάς. Αυτό επιβεβαιώνεται κυρίως στη σελίδα που επιγράφεται «Εσωτερική Πυραμίς», επιβεβαιώνοντας έτσι το ότι το όνομα «Χρυσή Αυγή» ο Μιχαλολιάκος το εμπνεύστηκε από το «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn). Σε ειδικό κεφάλαιο, γίνεται αναφορά στον «Εβραίο, το παράσιτο του πολιτισμού». Η τριπλή «διαστρωμάτωση» της Χ.Α. περιλαμβάνει τη 1. Τη «Χρυσή Στοά» που αναφέρεται ως: «Μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής. 2. Τη «Χρυσή Αυγή» που αναφέρεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας». 3. Το «Λαϊκό Σύνδεσμο» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Σημειώνεται ότι την ύπαρξη ενός τέτοιου καταστατικού είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά όλα τα στελέχη της Χ.Α. που ήρθαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κινδυνεύει με κλείσιμο το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
10/04/2014, 14:42
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», η οποία αναφέρεται στον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει το εν λόγω Νοσοκομείο να κλείσει. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, 4 οδηγών και 3 φυλάκων θα σταματήσουν να λειτουργούν, ή θα υπολειτουργούν τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού, το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου και άλλα Τμήματα με αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς όλες οι κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου. Η συρρίκνωση του προσωπικού του ΕΣΥ οδηγεί με τη σειρά της στη συρρίκνωση των δομών του, καθιστώντας το μη λειτουργικό. Το κενό που θα δημιουργηθεί θα κληθεί να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, γεγονός που δείχνει ότι η υγεία από κοινωνικό αγαθό μετασχηματίζεται σε πεδίο κερδοφορίας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» δηλώνει ότι από 1.4.2014 έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, προκειμένου να μη διαλυθεί το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας ή να ιδιωτικοποιηθεί και να σταματήσει η απαράδεκτη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας σε μια τόσο ευαίσθητο ομάδα ασθενών, όπως οι καρκινοπαθείς. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε αγρότες σε πολυήμερη απεργία πείνας στην Παραγουάη
Το δικαστήριο ποινών του Σάλτο της Γκουαϊρά δεν έκανε δεκτό το αίτημα της μετατροπής της φυλάκισης σε κατ' οίκον περιορισμό, για τους πέντε παραγουανούς αγρότες που κάνουν απεργία πείνας, κρατούμενοι για την υπόθεση του Κουρουγκουάτι. Οι πέντε κρατούμενοι απέχουν από το σισσίτιο από τις 14 του περασμένου Φλεβάρη και είναι εξαντλημένοι μετά από απεργία πείνας 55 ημερών. Η βλάβες στην υγεία τους είναι εμφανείς μέρα με τη μέρα και ειδικοί τους θεωρούν σε ακραία κατάσταση ασιτίας. Οι αγρότες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής εκτόπισης που έλαβε χώρα στην τοποθεσία Κουρουγκουάτι (κεντρική Παραγουάη) και κατέληξε στο θάνατο 11 χωρικών και 6 αστυνομικών, γεγονός που χρησιμοποιήθηκε ως ένα από τα επιχειρήματα για την αποπομπή του συνταγματικού προέδρου, Φερνάντο Λούγο. Το γεγονός συνέβη στις 15 Ιουνίου του 2012 όταν μια ομάδα αστυνομικών επιχείρησε να απομακρύνει μια κολεκτίβα αγροτών που είχαν καταλάβει τη γη για γεωργική χρήση. Οι καταγγελίες οδήγησαν στην αναγνώριση ότι η εγκατάσταση των αγροτικών οικογενειών βρισκόταν σε κρατική γη, κάτι για το οποίο συνεχίζεται η νομική διαδικασία με τους τσιφλικάδες που έχουν οικειοποιηθεί τη γη, έχοντας στην κατοχή τους τίτλους αμφίβολης προέλευσης. Ωστόσο οι εισαγγελείς Χοσέ Σάρσα και Χαλίντ Ρασίντ κατηγόρησαν τους αγρότες για θανάσιμη σύγκρουση και ανάμεσα στους κατηγορούμενους παραμένουν από τότε προφυλακισμένοι οι πέντε που κάνουν απεργία πείνας χωρίς να προβλέπεται δίκη πριν τα τέλη του επόμενου Ιουνίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσική προειδοποίηση σε Ουκρανία: «Μην τολμήσετε να πουλήσετε τα σχέδια του SS-18 Satan στην Τουρκία» ΒΙΝΤΕΟ ΕΜΜΕΣΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Η Ρωσία προειδοποίησε την Ουκρανία να σταματήσει κάθε μυστική διαπραγμάτευση για την πώληση τεχνολογίας κατασκευής των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων SS-18 “SATAN Mod5/6” στους Τούρκους και εμμέσως έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα να μην ξύνεται στην… γκλίτσα του τσοπάνη. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα την ξεπερνά, καθώς οι πύραυλοι έχουν τεράστια εμβέλεια και πιθανότητα δεν στοχεύουν στο Αιγαίο. Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε έντονο ύφος, επεσήμανε στην Ουκρανία τη δέσμευση που έχει αναλάβει με βάση τη συμφωνία διάδοσης βαλλιστικών πυραύλων (Missile Technology Control Regime, MTCR) με εμβέλεια άνω των 300 χλμ και πολεμικής κεφαλής άνω των 500 κιλών, καθώς και τον Κώδικά της Χάγης που αναφέρεται στην απαγόρευση διάδοσης των βαλλιστικών πυραύλων. Η Ουκρανία, κατά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύεται και από τις δύο συνθήκες και δεν μπορεί να πωλήσει στην Τουρκία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πυραυλική τεχνολογία συστημάτων που ξεπερνούν τα τεχνικά όρια που έχουν τεθεί από τις συνθήκες. «Μην τολμήσετε» είναι το μήνυμα της Μόσχας προς την «κυβέρνηση» του Κιέβου που σαφώς επιχειρεί να εκβιάσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την αυτονόμηση της Κριμαίας και τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι Ρώσοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κόψουν το βήχα στο Κίεβο για την πώληση πυραυλικής τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής ωστόσο ακολουθούν τη διπλωματική οδό. Γιατί η άλλη οδός είναι πιο επιθετική. Η επέμβαση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας Yazhmash (συγκεκριμένα στην πόλη Dnepropetrovsk) που κατέχει την τεχνολογία των διηπειρωτικών πυραύλων SS-18 «SATAN Mod5/6″ σύμφωνα με την ονομασία του ΝΑΤΟ, ή βαλλιστικός πύραυλος Р-36М2 “Voevoda” σύμφωνα με τους Ρώσους. Οι πύραυλοι αυτού του τύπου ακόμη αποτελούν το απόλυτο όπλο του πυρηνικού Αρμαγεδόνα και το ισχυρότερο ακόμη και στο ρωσικό οπλοστάσιο (στην έκδοση Mod 6) αν και πρόκειται για κατασκευή της εποχής του «ψυχρού πολέμου» και για τον λόγο αυτό η ουκρανική εταιρεία που είχε εμπλακεί στη σχεδίασή του έχει όλες τις γνώσεις σχεδίασης και κατασκευής του. Η εξέλιξη θα έδινε στην Τουρκία ένα όπλο το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει τις πολεμικές κεφαλές του ισχύος 20 Mt (!) σε ακτίνα μέχρι 16.000 χλμ. αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ενσωματώνει τεχνολογίες που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για την Τουρκία. Ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος SS-18 Mod5/6 Satan (R-36M2 Voevoda) είναι ο βαρύτερος πύραυλος του ρωσικού πυρηνικού στρατηγικού οπλοστασίου και εντάχτηκε σε υπηρεσία το 1988, έχει μήκος 34,3 μέτρα, διάμετρο 3 μέτρα, βάρος 211 τόνοι και μπορεί να φέρει 10 ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές. Tο δε κυκλικό σφάλμα του πυραύλου είναι 200 μέτρα. Συνολικά η ρωσική διοίκηση στρατηγικών πυραύλων διαθέτει 59 πυραύλους σε σιλό, τα οποία θα παραμείνουν σε υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το 2020. Η Ρωσία δεν θα ήθελε λοιπόν καμία χώρα, και ειδικά η Τουρκία να έχει στη διάθεση της τεχνολογία βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων όπως είναι οι SS-18 Mod5/6 Satan.
defencenet.gr
Ουκρανικά τεθωρακισμένα κινούνται προς την εξεγερμένη Ανατολική Ουκρανία Κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν τεθωρακισμένα φωνάζοντας «ντροπή»
Οι Αρχές του Κιέβου στέλνουν στην Ανατολική Ουκρανία ενισχύσεις με σκοπό να καταπνίξουν τις εξεγέρσεις πολιτών σε δύο τουλάχιστον κομβικά αστικά κέντρα, το Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ. Κατά γενική εκτίμηση οι υπηρεσίες ασφαλείας στις ανατολικές επαρχίες δεν υπακούουν με ενθουσιασμό στις οδηγίες του Κιέβου, γι” αυτό και έχει αποφασιστεί ότι τις λεγόμενες «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» θα υλοποιήσουν δυνάμεις από τη δυτική και κεντρική Ουκρανία, πιστές στη φιλοδυτική ομάδα εξουσίας του Κιέβου, που χαρακτηρίζεται «χούντα» στην Ανατολή. Η Μόσχα επιμένει ότι μεταξύ των ανδρών, που μεταφέρονται προς την Ανατολή είναι και μισθοφόροι, οι οποίοι δεν έχουν δισταγμούς ως προς τη βία, την οποία θα διαταχθούν να ασκήσουν εις βάρος συμπολιτών τους, που δεν αποδέχονται τη νομιμότητα των πρόσφατων αλλαγών στο Κίεβο και επιμένουν στη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες την τύχη των περιφερειών τους. Ένα από τα κονβόι των τεθωρακισμένων και των στρατιωτικών οχημάτων, που κινούνται προς το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, προσπάθησαν να εμποδίσουν πολίτες των γύρω περιοχών, ξαπλώνοντας στις ερπύστριες και φωνάζοντας «Ντροπή» στους στρατιωτικούς, που ετοιμάζονται να ασκήσουν βία εναντίον πολιτών. Δείτε το σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο για τις μετακινήσεις ουκρανικών τεθωρακισμένων και τις προσπάθειες των πολιτών να τα σταματήσουν. Νωρίτερα ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ είχε προειδοποιήσει ότι θα έχει λύσει το πρόβλημα της Ανατολικής Ουκρανίας εντός 48 ωρών…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγνώμη αυτή η διαφήμιση με το ουζο Πλωμαρι, που παει ο εργοστασιάρχης εκδρομη στη θάλασσα τους εργαζομενους, θέλει να μας μεταφέρει και τηλεοπτικώς εκτος από την πραγματικότητα που ζουμε στην εποχη του 60; Αν ναι, κακώς που δεν σκεφτηκαν να βαλουν το αφεντικό σε στρώμα θαλάσσης να τραγουδάει "είναι το στρώμα μου μονό" και να τους δείχνει σε καρότσες οταν πηγαινούν να τραγουδάνε "ωραία που ναι η Κυριακή μα να ταν πιο μεγαληηηηηη" (Εκεινο το "στην υγειά σου αφεντικοοοοο" της διαφήμισης, ολα τα λεφτα, τι να μας πει και η Βουγιουκλάκη στην κόρη μου την Σοσιαλιστρια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Κάτω τα χέρια απ' το ΚΚ Ουκρανίας
Καταγγέλλει την επίθεση μέσα στην Ουκρανική Βουλή, στον Α' Γραμματέα του κόμματος από τους ναζιστές φασίστες Για την επίθεση σε βάρος βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας από Ουκρανούς φασίστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση δυνάμεων του φασιστικού κόμματος "Ελευθερία" (Σβομποντα)στην ουκρανική Βουλή εναντίον του Α' Γραμματέα Π. Σιμονιένκο και βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας. Ο αντικομμουνιστικές προκλήσεις των Ουκρανών φασιστών θα πέσουν στο κενό. Ο ουκρανικός λαός μπορεί και πρέπει να απομονώσει τις φασιστικές δυνάμεις που αποθρασύνονται έχοντας τις πλάτες τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στηρίζουν τη λεγόμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας. Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Ουκρανίας».
Πώς συνέβη το περιστατικό της επίθεσης στον Πέτρο Σιμονιένκο Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚ Ουκρανίας, συνέβη την Τρίτη το πρωί, όταν μιλούσε στο βήμα της Βουλής στο Κίεβο ο Α' Γραμματέας του κόμματος Πέτρο Σιμονένκο. Σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Ο ηγέτης του κόμματος άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, κατηγορώντας του ναζιστές και τους φασίστες που πριν ενάμισι μήνα καταλάμβαναν κυβερνητικά κτίρια, στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα. Είπε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν ήθελαν κανένα διάλογο με αντίπαλους τους και αυτές οι δυνάμεις είναι που προκαλούν και τους πληθυσμούς στα νότια και ανατολικά στην αντίσταση σα μια απέλπιδα προσπάθεια. Υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τη διάσπαση της Ουκρανίας ανήκει ολοκληρωτικά στη σημερινή κυβέρνηση και τους εξτρεμιστές, οι πράξεις των οποίων προκάλεσαν τις αποσχιστικές τάσεις». Στη συνέχεια αναφέρεται ότι με το άκουσμα της φράσης αυτής, ο Σιμονιένκο δέχτηκε την επίθεση δυο βουλευτών του ναζιστικού κόμματος «Ελευθερία» (Σβομποντα), που τον έσπρωξαν από το βήμα και επιτέθηκαν και σε άλλους βουλευτές με γροθιές. Στη συνέχεια έγινε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Αποδεικνύεται ότι η πολιτική της νέας εξουσίας, οι αντιλαϊκές πολιτικές και οι προκλήσεις των ναζιστών προκαλούν εντάσεις στην κοινωνία».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Δέχτηκε διάλογο η αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση
Με τη διαμεσολάβηση της Ενωσης Εθνών Νότιας Αμερικής (UNASUR),οι υπουργοί της οποίας συνεδρίασαν στο Καράκας, έγινε συνάντηση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο με εκπροσώπους του λεγόμενου Συντονιστικού Δημοκρατικής Ενότητας (Mesa de Unidad Democratica - MUD), για να ανοίξει ένας διάλογος για την ειρήνευση στην χώρα, μετά από 3 μήνες βίαιων πραξικοπηματικων «διαδηλώσεων» που οργάνωσε η φασιστική αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση με στόχο να ρίξει την σοσιαλιστικη κυβέρνηση που εχει μπει καρφι στο ματι των ΗΠΑ και της CIA. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο κυβερνήτης της επαρχίας Λάρα, Ενρι Φαλκόν, και δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της χώρας, με κλιμάκιο της κυβέρνησης, και οι υπουργοί Εξωτερικών της Αργεντινής, Βολιβίας, Χιλής, Σουρινάμ, Ουρουγουάης, Βραζιλίας, Κολομβίας και Εκουαδόρ. Οι τρεις τελευταίοι θα παραμείνουν στη Βενεζουέλα ως εγγυητές για να «συμβάλλουν στη διεξαγωγή του διαλόγου». Οι εκπρόσωποι της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης «δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τις βίαιες εκδηλώσεις και να ξεκινήσει διάλογος σε τρεις άξονες», για την «ειρήνευση, το σχέδιο νέων επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη». Θυμίζουμε ότι στις βίαιες πραξικοπηματικες «διαδηλώσεις» της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης, που ξεκίνησαν στις 12 Φλεβάρη, έχουν συνολικά σκοτωθεί 39 άνθρωποι και τραυματιστεί εκατοντάδες, καθώς οι φασιστικες ομάδες κρούσης, που έχουν άμεση σχέση με τις πρεσβείες ιμπεριαλιστικών χωρών (υπάρχουν στοιχεία ότι εκπαιδεύτηκαν εκεί), συχνά χρησιμοποιούν όπλα ή ακόμα και παγίδες θανάτου, όπως σύρματα που τραυμάτισαν θανάσιμα περαστικούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 αστυνομικοί, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι χτυπημένα από αμερικανικες σφαίρες από τα οπλα που εχουν δωσει οι γιανκιδες στους φασιστες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΙΑ Συνεχίζονται οι βουλευτικές εκλογές
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε έξι εβδομάδες είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ινδία που ξεκίνησαν τη Δευτέρα. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια. Οι εκλογές διεξάγονται σε συνθήκες αναθεώρησης των «ισορροπιών» μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και με αναδυόμενες οικονομίες, όπως και η ινδική, να ενισχύουν το ρόλο τους. Αναλυτές και δημοσκοπήσεις αναμένουν ότι το σημερινό κυβερνών κόμμα του «Κογκρέσου» (σ.σ. της οικογένειας Γκάντι) θα σημειώσει μεγάλες απώλειες, ενώ το προβάδισμα ανήκει κατά πολλούς στη βασική δύναμη της σημερινής αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό «Μπαρατίγια Τζανάτα». Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών ινδικών επιχειρήσεων εκφράζουν την προτίμησή τους για τον ηγέτη του «Τζανάτα» και για πολλά χρόνια κυβερνήτη του τοπικού κρατιδίου Γκουχαράτ, Ναρέντρα Μόντι. Ο Μόντι υπόσχεται μέτρα που θα ευνοήσουν τις καπιταλιστικές επενδύσεις στη χώρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Κάλπες βουλευτικών εκλογών στήθηκαν χτες στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, την Ινδονησία, μία από τις αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 171 εκατομμύρια.
ΑΓΚΥΡΑ.-- Μέλος του κυβερνώντος AKP (που τελικά διαγράφηκε) ήταν ο Ορχάν Εβετ που προπηλάκισε προχτές μέσα στη Βουλή τον ηγέτη του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος Κ. Κιλιντσάρογλου. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, ώστε, σύμφωνα με ΜΜΕ της αντιπολίτευσης, να ενισχύσει το ρόλο της πάνω στις μυστικές υπηρεσίες (MIT).
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε πέντε προάστια της Βαγδάτης (όπου κατοικούν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι) προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 55, λίγες βδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 30ής του μήνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ & δημοσιογράφοι ΝΑΤΟ-πεοθηλαστές! Σήμερα, πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Οδησσό, στην Αντιφασιστική Ουκρανία... για την επέτειο των 70 χρόνων της απελευθέρωσής τους από το γερμανικό ναζισμό!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΕΒΟ... Καίνε Σοβιετικά βιβλία! Όχι μωρέ, δεν ειναι ναζί!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο Μιχελάκης χρηματιζόταν από Πάλλη για να κάνει ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ του". Πού είναι η δικογραφία; Τι έχει να δηλώσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγκου, την όποια έκανε ρόμπα ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανικά στρατεύματα συρρέουν στο Ντονέτσκ – Έτοιμοι για μάχη οι ρωσόφωνοι κάλεσαν σε γενική εξέγερση
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ «ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» τα ουκρανικά τανκς να παίρνουν θέσεις μάχης
Ο «πρόεδρος» της Ουκρανίας Aleksandr Turchinov διέταξε το υπουργείο Άμυνας της χώρας να στείλει «όσες δυνάμεις είναι απαραίτητες για την ανακατάληψη των περιοχών που έχουν καταλάβει οι στασιαστές στην Ανατολική Ουκρανία και ειδικά τα κυβερνητικά κτίρια του Ντονέτσκ». Σε εκτέλεση αυτή της διαταγής μία ίλη ουκρανικών αρμάτων μάχης Τ-80 κατευθύνεται σιδηροδρομικώς προς την περιοχή προκειμένου να ενισχύσουν τα έξι άρματα μάχης που από χθες έχουν αναπτυχθεί έξω από κυβερνητικά κτίρια, μία δεύτερη ίλη μεταβαίνει στο Χάρκοβο και μια τρίτη στο Λουγκάνσκ. Μικρές δυνάμεις για φύλαξη των τεχνητών , έτσι ή αλλιώς, συνόρων, αλλά πολύ ισχυρές για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Η μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στο κτίριο του Ντόνετσκ στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο. Οι ρωσόφωνοι ενισχύουν τις δυνάμεις του και «Περιμένουν εντός ολίγων ωρών επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις», όπως ενημέρωσε και ο ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας Pavlo Gubarev στην σελίδα του στο Facebook γράφοντας τα εξής δραματικά λόγια: «Συναγερμός! Η επίθεση στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου του Ντονέτσκ αναμένεται εντός 3-4 ωρών! Ελάτε όλοι στο κτίριο να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας! Όλοι μαζι να προστατέψουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας! Το «Εθνικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» που είναι το ανώτερο όργανο των εξεγερμένων δηλώνουν επίσης αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την νεοσύστατη δημοκρατίας τους: «Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος, είμαστε αποφασισμένοι να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για την ελευθερία μας». Η δήλωσή τους αναρτήθηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο. Ήδη δύο χιλιάδες οπλισμένοι με διάφορα αυτοσχέδια όπλα ρωσόφωνοι, έχουν κυκλώσει το κτίριο και από παντού συρρέουν πολίτες για να βοηθήσουν στην άμυνά του. Μέσα στο κτίριο είναι οπλισμένοι με όπλα που άπραξαν από τα αστυνομικά σύνορα, οι πάντες. Και να σκεφθεί κανείς ότι όπως διέρρεε χθες ο Ουκρανός «υπουργός» Εσωτερικών – οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ από τα κτίρια που έχουν καταλάβει στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, αλλά και από τις θέσεις κλειδιά σε άλλες πόλεις της συγκεκριμένης εξεγερμένης περιοχής, «Συμφώνησαν να αποχωρήσουν»!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεπιθύμητη η Μέρκελ, εκπρόσωπος των πολυεθνικών, της Ε.Ε., του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού
Ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 11/4 θα επισκεφτεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια επίθεση που σηματοδοτήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια, την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.), τη στέρηση κάθε ονείρου από τη νεολαία, την επανεμφάνιση της μετανάστευσης, τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα. Η κυρίαρχη εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, του νέου βάρβαρου γερμανικού οικονομικού ράιχ και του ευρωσφαγείου επιδιώκει να «νουθετήσει» τον ταλαιπωρημένο λαό. Να τον χλευάσει για τους αγώνες του ενάντια στην βαρβαρότητα που του επιβάλλεται, να υποδείξει την ακολουθούμενη πολιτική ως μόνη δυνατή επιλογή, να εξαγγείλει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής για τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμη. Να εκβιάσει τους εργαζόμενους γι’ άλλη μια φορά με το ψευτοδίλημμα ΕΕ ή χάος, συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή καταστροφή. Έρχεται για να παρέχει απλόχερα τη στήριξη της στους ντόπιους συνεργάτες της. Πρώτα – πρώτα στο βασικό πυλώνα προώθησης της πολιτικής της ΕΕ την μαύρη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δοκιμάζεται από τη λαϊκή οργή. Θέλει να «χρυσώσει το χάπι» του νέου κύματος της αντεργατικής επίθεσης με το πλαστό επιχείρημα της δήθεν εξόδου από την κρίση και της εξόδου στις αγορές. Αλλά και να «σφίξει το χέρι» σε όλους όσους συμβάλλουν στην εφαρμογή του αντεργατικού σχεδίου, όπως τα ΜΜΕ-φερέφωνα, τις εφεδρείες της αστικής πολιτικής, τους θεσμικούς εκπροσώπους της ταξικής συνεργασίας. Η πρόκληση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα και την αριστερά είναι τεράστια. Όλοι όσοι έχουν δοκιμαστεί και συνεχίζουν να «ματώνουν» από το εξελισσόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων οφείλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κα Μέρκελ και ότι αυτή εκπροσωπεί: Είστε εχθροί μας και γι’ αυτό ανεπιθύμητοι. Η Μέρκελ κι ότι εκφράζει πρέπει να λείψει, να ηττηθεί, να πάρει τους ντόπιους συνεργάτες της και να εξαφανιστούν μαζί με τα μνημόνια, την τρόϊκα και το χρέος – βραχνά για την λαϊκή πλειοψηφία. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους ανέργους, το φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές, όλη τη νεολαία, κάθε συλλογικότητα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να καλέσουν σε μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην προσβολή που συνιστά η επίσκεψη Μέρκελ. Ειδικά η αριστερά φέρει ιστορική ευθύνη και πρέπει να σηκώσει το γάντι. Εν όψει μάλιστα της σφόδρα πιθανολογούμενης νέας απαγόρευσης της κινητοποίησης την Παρασκευή 11/4, όπως συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, οφείλει να καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική και την βίαιη προσβολή του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση και στην πολιτική έκφραση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι γι΄ άλλη μια φορά εκεί. Καλούμε συγκέντρωση την Παρασκευή 11/4 και ώρα 17.30 στην πλ. Κλαυθμώνος. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ – ΔΝΤ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ