Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Δευτερα 21 Ιουλιου 2014


στα σκατά Το athens indymedia απαγορεύει οτιδήποτε υλικό βίντεο ή φωτογραφίες που δείχνουν αντίσταση Παλαιστινίων και επιτρέπει μόνο να παρουσιάζονται οι Παλαιστίνιοι ως θύματα και νεκρούς ...γιατί στο πρώτο στεναχωριέται το σιωνιστικό κίνημα ενώ για το δεύτερο χαίρεται ...
-----------------------------------------------------------------------------
5 Iσραηλινοί στρατιώτες νεκροί σε ισραηλινό έδαφος
Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 03:33:30 AM
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, δήλωσαν το Σάββατο, ότι μια ομάδα από τους μαχητές τους διείσδυσε σε ισραηλινό έδαφος για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων, Ma'an, οι μαχητές διείσδυσαν στο Ισραήλ κοντά στο σημείο Σούφα, ανατολικά της Ράφα, όπου σκότωσαν πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς απευθείας στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν από τραύματα από σφαίρες σε άλλα μέρη του σώματός τους.Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας έναν από τους μαχητές της αντίστασης. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη Γάζα, μέσω της σήραγγας, με Ισραηλινούς στρατιώτες να τους καταδιώκουν.. Οι Ταξιαρχίες λένε ότι οι μαχητές τους σκότωσαν έξι στρατιώτες και έκαψαν δύο τζιπ στην επιχείρηση. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με το PNN. Στο μεταξύ, στρατιώτες στο βόρειο Σινά, το Σάββατο, απέτρεψαν σε κονβόι βοήθειας ακτιβιστών να περάσει τη διέλευση της Ράφα, δήλωσε ανταποκριτής του AFP. Ακολούθησε σύντομη συμπλοκή μεταξύ κάποιων ακτιβιστών και στρατιωτών, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις. Ο αιγυπτιακός στρατός είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα έστελνε 500 τόνους τροφίμων και ιατρικής βοήθειας προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς αρνήθηκε να αποδεχθεί την εκεχειρία με το Ισραήλ μέχρι να λάβει εγγυήσεις ότι θα ανοίξουν όλες οι διελεύσεις στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας.
--------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, στις 21 Ιούλη του 1933, οι εργάτες τριών καπνομάγαζων της Καβάλας κατεβαίνουν σε στάση εργασίας εναντίον των απολύσεων. Η αστυνομία πολιορκεί τους απεργούς και ανοίγει πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός καπνεργάτη. Την άλλη μέρα σε ένδειξη αλληλεγγύης κατεβαίνουν σε απεργία πάνω από 2.500 καπνεργάτες, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι επαγγελματίες της πόλης. Την τρίτη μέρα η απεργία των καπνεργατών γενικεύεται. Οι επαγγελματίες της πόλης κηρύσσουν και εκείνοι 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Το ίδιο και οι λιμενεργάτες. Η πόλη στρατοκρατείται. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται στο μεταξύ σε όλη την Ελλάδα. Κατόπιν αυτών, οι καπνέμποροι αναγκάστηκαν τελικά να κάνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των απεργών, ενώ η σύμβαση που υπογράφτηκε εφαρμόστηκε στη συνέχεια και στα υπόλοιπα καπνεργατικά κέντρα της χώρας.
----------------------------------------------------------------------------
Ηταν 21 Ιούλη του 1965. Εκείνη τη μέρα, ένα παλικάρι, μόλις 23 χρόνων, άφηνε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένο από τα κλομπ αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί, στο σταυροδρόμι της Σταδίου και Χρήστου Λαδά, πότιζε με το αίμα του τα πιο ευγενικά ιδανικά της ανθρωπότητας και περνούσε στην ιστορία. Πρόκειται για τον αγωνιστή του κινήματος της νεολαίας, Σωτήρη Πέτρουλα, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
---------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να δώσουμε μαζικά το παρών στην διαμαρτυρία που οργανώνει η Παλαιστινιακή κοινότητα μαζί με άλλες οργανώσεις την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 6.00μμ, έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Εδώ και ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Γάζα με χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις και τόνους βομβών στοχεύοντας οικογένειες, νοσοκομεία, σχολεία, τεμένη, ακόμα και ψαρόβαρκες. Ιατρικές ομάδες που αποτελούνται από ντόπιους αλλά και ξένους γιατρούς ανακοίνωσαν ότι οι πληγές στα σώματα που εξέτασαν προκλήθηκαν από τα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives). Απαγορευμένα όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου) είχαν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ και στις δυο προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα, το 2012 και το 2008 εναντίον αμάχων. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες και η νοσηλεία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος. Χιλιάδες αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ζητώντας την επίσης επισφαλή προστασία σχολείων και κτηρίων των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθώντας να φύγουν μέσω του περάσματος της Ράφα. Και φυσικά δεν υπάρχει καμιά συμμετρία στη στρατιωτική ισχύ των δυο πλευρών. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος "αστακός": οι ΗΠΑ ενισχύουν κάθε χρόνο τη δολοφονική του μηχανή με στρατιωτική βοήθεια αξίας πάνω από 3 δις δολάρια. Το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικούς αντιδραστήρες και με βεβαιότητα πυρηνικά όπλα (επίσημα το αρνείται, αλλά ο ΟΗΕ ποτέ δεν έχει στείλει τους ελεγκτές του, όπως κάνει στην περίπτωση του Ιράν). Η Χαμάς στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις αυτοσχέδιες ρουκέτες τις -που τις περισσότερες φορές σκάνε χωρίς να αφήσουν πίσω τους ούτε θύματα, ούτε καν μεγάλες υλικές ζημιές. Πρωτίστως η αριστερά και οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη να σταματήσει να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, να οργανώνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους Σιωνιστές, να παρέχει διάφορες ‘διευκολύνσεις’ με το πρόσχημα της προστασίας της κυπριακής ΑΟΖ και να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που υπόγραψε αυτός και οι προκάτοχοι του. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!.
-------------------------------------------------------------------------------
Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - Νίκη στην Ιντιφάντα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ - Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα
Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - Νίκη στην Ιντιφάντα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ - Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα
Πάνω από 350 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.500 οι τραυματίες από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς για δέκατη τρίτη μέρα κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα. Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς»ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 7μμ στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ. Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν: Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο Σύλλογος Ιντιφάντα Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ένωση Μεταναστών Εργατών Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας Κοινότητα Σενεγαλέζων
-------------------------------------------------------------------------
Επιστολή του ήρωα Νορβηγού γιατρού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα, Dr. Mads Gilbert MD PhD
Posted on Ιουλίου 20, 2014
Αγαπητοί φίλοι, Η χθεσινή νύχτα ήταν ακραία. Η «χερσαία εισβολή» στη Γάζα είχε αποτέλεσμα δεκάδες θύματα και αυτοκίνητα γεμάτα με ακρωτηριασμένους, σπαρασσόμενους, αιμορραγούντες, με ρίγη, ετοιμοθάνατους – κάθε είδους τραυματισμένους Παλαιστινίους, όλων των ηλικιών, όλοι άμαχοι, όλοι αθώοι. Οι ήρωες στα ασθενοφόρα και σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας εργάζονται 12-24ωρες βάρδιες, χλωμοί από την κούραση και τον απάνθρωπο φόρτο εργασίας (χωρίς πληρωμή όλων στη Shifa τους τελευταίους 4 μήνες), νοιάζονται, συζητούν, προσπαθούν να κατανοήσουν το ακατάληπτο χάος των πτωμάτων, των μεγεθών, των άκρων, όσων περπατούν, όσων δεν περπατούν, όσων αναπνέουν, όσων δεν αναπνέουν, όσων αιμορραγούν, όσων δεν αιμορραγούν, ανθρώπων. ΑΝΘΡΩΠΩΝ! Τώρα, για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζονται σαν ζώα από «τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο» (sic!). Ο σεβασμός μου για τους τραυματίες είναι απέραντος, στη συγκρατημένη αποφασιστικότητά τους μέσα στον πόνο, την αγωνία και το σοκ, ο θαυμασμός μου για το προσωπικό και τους εθελοντές είναι ατέρμονος, η εγγύτητά μου στο παλαιστινιακό “sumud” μου δίνει δύναμη, αν και είναι στιγμές που θέλω απλώς να ουρλιάξω, να κρατήσω κάποιον σφιχτά, να κλάψω, να μυρίσω το δέρμα και τα μαλλιά του ζεστού παιδιού, που είναι καλυμμένο με αίμα, να προστατευτούμε μέσα σε μια αιώνια αγκαλιά – αλλά δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, ούτε εκείνοι έχουν. Σταχτιά πρόσωπα – Ω ΟΧΙ! όχι ένα ακόμη φορτίο με δεκάδες ακρωτηριασμένους και αιμορραγούντες, έχουμε ακόμη λίμνες αίματος στο πάτωμα της Εντατικής, σωρούς από ποτισμένες στο αίμα γάζες που στάζουν να καθαρίσουμε –ω- οι καθαριστές/στριες, παντού, γρήγορα φτυαρίζουν το αίμα και τους ιστούς που απορρίπτονται, τα μαλλιά, τα ρούχα, τους ορούς –τα απομεινάρια του θανάτου- όλα απομακρύνονται… για να προετοιμαστούν ξανά, για να επαναληφθούν πάλι από την αρχή. Πάνω από 100 περιστατικά εισήλθαν στη Shifa τις τελευταίες 24 ώρες. Αρκετά για ένα μεγάλο καλά εξοπλισμένο με τα πάντα νοσοκομείο, αλλά εδώ – σχεδόν τίποτα: ηλεκτρικό, νερό, αναλώσιμα, φάρμακα, πίνακες πορείας ασθενών, όργανα, οθόνες – όλα σκουριασμένα και σαν να προήλθαν από μουσεία νοσοκομείων του χθες. Αλλά δεν παραπονιούνται, αυτοί οι ήρωες. Συνεχίζουν, όπως οι μαχητές, προχωρούν, με ασύληπτη αποφασιστικότητα. Και καθώς σας γράφω αυτά τα λόγια, μόνος, σ’ ένα κρεβάτι, τα δάκρυά μου κυλούν, τα ζεστά αλλά άχρηστα δάκρυα της οδύνης και της θλίψης, της οργής και του φόβου. Δεν συμβαίνει αυτό! Και μετά, τώρα μόλις, η ορχήστρα της ισραηλινής πολεμικής μηχανής ξεκινά ξανά τη μακάβρια συμφωνία της, τώρα δα: ριπές πυροβολικού από τα πλοία του ναυτικού ακριβώς κάτω στις ακτές, η βοή των F16, των αποκρουστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (αραβικά «Zennanis», αυτά που μουρμουρίζουν), και σωρηδόν τα Απάτσι. Τόσα πολλά κατασκευασμένα και πληρωμένα στις και από τις ΗΠΑ. Κύριε Ομπάμα – έχετε καρδιά; Σας προσκαλώ – περάστε μια νύχτα – μια μόνο νύχτα – μαζί μας στη Σίφα. Ίσως μεταμφιεσμένος σαν καθαριστής. Είμαι 100% σίγουρος, ότι θα άλλαζε η Ιστορία. Κανένας άνθρωπος με καρδιά ΚΑΙ ισχύ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να φύγει αποφασισμένος να τερματίσει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αλλά οι άκαρδοι και οι ανηλεείς έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν προγραμματίσει μία ακόμη “dahyia” σφαγή στη Γάζα. Τα ποτάμια του αίματος θα συνεχίσουν να ρέουν την υπόλοιπη νύχτα. Μπορώ να τους ακούω που έχουν κουρδίσει τα όργανα του θανάτου. Παρακαλώ. Κάντε ό,τι μπορείτε. Αυτό, ΑΥΤΟ δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Μαντς Γάζα, Κατεχόμενη Παλαιστίνη Ο Mads Gilbert είναι Καθηγητής και Επικεφαλής Κλινικής, στην Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας, στο Τρόμσο, στη Νορβηγία. Είναι εθελοντής στη Γάζα.
------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλο πανηγύρι στους δρόμους της Γάζας για τη σύλληψη του ισραηλινού στρατιώτη! Όλοι στους δρόμους αδιαφορώντας για τους βομβαρδισμούς των σιωνιστών! Η ένοπλη ΕΝΩΜΕΝΗ αντίσταση των Παλαιστινίων θα φέρει τη νίκη!
- Οι Ταξιαρχίες Qassam Brigade ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον κομαντο ελευθερο σκοπευτη του ισραηλινού στρατού "Shaol Aron" με αριθ, Μητρώου 6092065...
----------------------------------------------------------------------------
Ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες ενοπλους σιωνιστές που μεταφέρθηκαν σε σιωναζιστικα νοσοκομεία είναι και ο Ghassan Alian, ο διοικητής της επίλεκτης σιωναζιστικης Ταξιαρχίας Golani........
------------------------------------------------------------------------------
Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Γάζα – Άμεση κατάπαυση πυρός δηθεν ζητά ο ξεφτιλοΟΗΕ
Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας με την σιωναζιστική κυβέρνηση να διαμηνύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που διανύει την 14η ημέρα θα συνεχιστεί μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην περιοχή και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ να ζητά από τα εμπλεκόμενα μέρη την άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλα κανοντας μονο εκκληση, γιατι σε αποφαση οι ΗΠΑ προβαλλουν βετο ως συνηθως. Με το Ισραήλ να έχει τις "ευλογίες" της Ουάσινγκτον για την στρατιωτική επιχείρηση και τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούτ Αμπάς να προσπαθεί να βρει τρόπους εκτόνωσης της κρίσης από το... Κατάρ, η Χαμάς και οι άλλες παλαιστινιακες οργανωσεις συνεχίζουν να αντιστεκονται με την εκτόξευση ρουκετών σε ισραηλινές περιοχές ενώ οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ εντείνουν το σφυροκόπημα θέσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον δέκα μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στο Ισραήλ μέσω δύο τούνελ. Σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Ασφαλείας, τα 15 κράτη-μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων από τους σιωναζι, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων» την ώρα που ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων αγγίζει τους 500 - χτες, ήταν η πιο αιματηρή μέρα της ισραηλινής σιωναζιστικης επιχείρησης στη Γάζα, αφού μόνο στη περιοχή Σατζάγια έχασαν τη ζωή τους 73 Παλαιστίνιοι αμαχοι. Μεχρι τωρα εχουν σκοτωθει από τους σιωναζι δολοφονους 90 παιδακια από την αρχη της επιθεσης των σιωναζι. Από τους βομβαρδισμούς έχουν επίσης τραυματιστεί τουλάχιστον 4 χιλιάδες άνθρωποι, από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης. Πριν από λίγο, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιααλόν, ξεκαθάρισε πως οι βομβραδισμοί θα συνεχιστούν κανονικά ενώ χτες το βράδυ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θα «κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» προκειμένου να σταματήσει την αντισταση των Παλαιστινιων με τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την σιωναζιστικη ταξη και ασφαλεια, και εννοουσε ότι οι σιωναζιστικες ισραηλινές δυνάμεις ότι αδιαφορουν σαν σιωναζι που ειναι απώλειες αμάχων εκεί. «Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες δεν λυπούμαστε και τις οποίες επιδιώκουμε, για να διωξουμε τους Παλαιστινιους από τη γη τους», αυτά εννοουσε σε οσα δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN και ειχε το θρασσος ο σιωναζι και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι συνεχιζει να αντιστεκεται και ότι δηθεν στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες παροτι κανενας ισραηλινος δεν εχει σκοτωθει και προσπαθωντας να δικαιολογησει τις ναζιστικες δολοφονιες αμαχων από τους σιωναζι όπως τους εμαθε ο δασκαλος τους Γκεμπελς ειχε το θρασσος το σιωναζιστογουρουνο να πει ότι δηθεν χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το Ισραήλ για να ολοκληρώσει μια επιχείρηση που, όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να καταστρέψει τις σήραγγες όπλων της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε ότι η επιχείρηση διεξάγεται «αρκετά γρήγορα», αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο. Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος". Κι ενώ χάνονται ζωές αμάχων, συνεχίζεται το διπλωματικό πόκερ εντός κι εκτός της Λωρίδας της Γάζας με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να βρίσκεται στο Κατάρ, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα παλαιστινιακά εδάφη, σε μία προσπάθεια να βρει τρόπους εκτόνωσης της κρίσης με την βοήθεια και άλλων ηγετών. Σύμφωνα με την "Jerusalem Post", o πρόεδρος των Παλαιστινίων είχε συνάντηση με τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ αλλά και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν,στη Ντόχα .
----------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Στήριξη από Χεζμπολά στη Χαμάς
Στήριξη στη Χαμάς έδωσε ο ηγέτης της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως το κόμμα του θα σταθεί στο πλευρό της αντίστασης στη Γάζα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά χθες το βράδυ με τον επικεφαλής της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, είπε πως «η Χεζμπολά και η Λιβανέζικη αντίσταση θα σταθούν στο πλευρό της εξέγερσης και αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, στην καρδιά, την θέληση, την ελπίδα και την μοίρα μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολά, την οποία δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Daily Star του Λιβάνου. Ο Νασράλα εξέφρασε τη στήριξη της Χεζμπολά στα «δίκαια αιτήματα» της Χαμάς «για τερματισμό της τρέχουσας μάχης», ενώ ανέφερε πως τα σχόλια του Μεσάαλ ήταν καθησυχαστικά, ότι η παλαιστινιακή αντίσταση «θα παραμείνει σθεναρή και θα έχει μια δεύτερη νίκη τον Ιούλιο, Θεού θέλοντος». Ο Νασράλα προειδοποίησε παράλληλα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η παλαιστινιακή αντίσταση είναι πιο ισχυρή απ' ότι νομίζει. «Αν ο Νετανιάχου βασίζεται στην κυβερνητική στήριξη στην επίθεσή του στη Γάζα, η αντίσταση στη Γάζα βασίζεται στην ισχυρότερη λαϊκή στήριξη», είπε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νασράλα συζήτησε επίσης τις εξελίξεις στο πεδίο μάχης της Γάζας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του κινήματος της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, όπου τόνισε ότι «τόσο η Χεζμπολά όσο και η Ισλαμική αντίσταση στον Λίβανο στηρίζουν την αντίσταση στη Γάζα».
Συνεχίζονται οι μάχες Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα σκοτώθηκε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς, ο αριθμός των νεκρών από τις 8 Ιουλίου, όταν ξεκίνησαν οι επιδρομές, έχει ξεπεράσει τους 500 –μεταξύ των οποίων πολλοί πολίτες-, ενώ από την επιδρομή στη Σετζάγια έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 72 άνθρωποι. Από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά 18 νεκρούς, οι δύο από τους οποίους πολίτες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιους μαχητές που εισήλθαν στο Ισραήλ μέσω τούνελ. Επίσης, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι εξετάζει την τηλεοπτική ανακοίνωση της Χαμάς ότι κρατά όμηρο έναν Ισραηλινό στρατιώτη, ωστόσο ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ είπε πως η αναφορά είναι ψευδής. «Δεν υπάρχει όμηρος Ισραηλινός στρατιώτης και αυτές οι φήμες είναι αναληθείς», δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους. «Οι ταξιαρχίες Κασάμ συνέλαβαν έναν σιωνιστή στρατιώτη», είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ένοπλης ομάδας της Χαμάς, λέγοντας πως ο στρατιώτης αυτός ονομάζεται Σαούλ Αρόν. Σημειώνεται ότι, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, το υπουργείο Υγείας της Γάζας δηλώνει πως ο ισραηλινός στρατός κάνει χρήση λευκού φωσφόρου στις επιχειρήσεις της στην ανατολική Γάζα. Το κανάλι σημειώνει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση. Όπως επισημαίνει, η διεθνής νομοθεσία επιτρέπει τη χρήση λευκού φωσφόρου ως μέσω συσκότισης προκειμένου να καλύψει κινήσεις του στρατού και να αποτρέψει τους εχθρούς από τη χρήση ορισμένων τηλεκατευθυνόμενων όπλων, όμως η χρήση του είναι αμφιλεγόμενη καθώς μπορεί να προκαλέσει επώδυνα χημικά εγκαύματα.
Οι όροι της Χαμάς για εκεχειρία Σημειώνεται ότι χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν είχε συνάντηση στην Ντόχα με τον Εμίρη του Κατάρ, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και τον υπουργό εξωτερικών του Κατάρ, προτού αναχωρήσει για το Κάιρο. «Το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη αυστοσυγκράτηση. Επαναλαμβάνω τις απαιτήσεις μου προς όλες τις πλευρές ότι πρέπει να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η βία πρέπει να σταματήσει τώρα», είπε. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ χαρακτήρισε τους θανάτους σφαγή, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στο Ισραήλ να επιλέγει πότε θα ξεκινά και πότε θα σταματά έναν πόλεμο. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να προστατέψει τους Παλαιστίνιους και ζητώ να πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα... Αυτό που έκανε σήμερα το Ισραήλ ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Παράλληλα, ζήτησε άμεση εκεχειρία. Η Χαμάς πάντως έχει απαιτήσει η όποια συμφωνία για εκεχειρία να περιλαμβάνει την άρση του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει το Ισραήλ και η Αίγυπτος στη Λωρίδα της Γάζας και επαναφορά της συμφωνίας εκεχειρίας του 2012. Στους όρους της Χαμάς περιλαμβάνεται επίσης η απελευθέρωση κρατουμένων που ξανασυνελλήφθησαν μετά τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων του 2011, το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος Γάζας-Ισραήλ, καθώς και τον τερματισμό του ισραηλινού αποκλεισμού του λιμανιού της Γάζας. «Γενικά, το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει όλες τις μορφές επιθετικότητας και επιθέσεων, να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας και τις ενέργειες που προέκυψαν από τη στρατιωτική της επίθεση στη Δυτική Όχθη μετά τις 12 Ιουνίου», ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς στο Reuters. Ο επικεφαλής Παλαιστίνιος διαπραγματευτής συμφώνησε με τις απαιτήσεις της Χαμάς, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να θεωρούνται όροι, αλλά δίκαιες δεσμεύσεις από την πλευρά του Ισραήλ.
«Ανησυχεί» ο ΟΗΕ για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες με θέμα τη μάχη του ισραηλινού στρατού με τη Χαμάς, που έχει κοστίσει τη ζωή περισσοτέρων από 500 ανθρώπων. «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων. Τα μέλη του Σ.Α. ζητούν την άμεση παύση των εχθροπραξιών», δήλωσε ο πρέσβης της Ρουάντας στον ΟΗΕ, Γιούτζιν Γκασάνα, μετά τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση έγινε κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, μετά τη γνωστοποίηση ότι τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι και 13 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη γειτονιά Σετζάγια της Γάζας και από τις μάχες με τη Χαμάς. «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν τον σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας πολιτών», είπε ο Γκασάνα. «Επίσης τόνισαν την ανάγκη να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση, και μέσω παύσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας». Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της Γάζας την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για συμφωνία εκεχειρίας, καταδίκασε τους θανάτους στη Σετζάγια, χαρακτηρίζοντάς τους ειδεχθή πράξη και ζήτησε άμεσο τερματισμό των μαχών. Ο Μπαν Κι-Μουν ήταν στο Κατάρ χθες, ενώ αυτήν την εβδομάδα θα επισκεφθεί το Κάιρο, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Σημειώνεται ότι στις 12 Ιουλίου το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ζητήσει κατάπαυση πυρός μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών και είχε εκφράσει σοβαρή ανησυχία αναφορικά με την ευημερία και την προστασία των πολιτών και στις δύο πλευρές.
--------------------------------------------------------------------------------
“Αντισημιτικές βιαιότητες” στο Παρίσι καταγγέλλει ο υπ. Εσωτερικών
Σοβαρά αδικήματα” και “αντισημιτικές βιαιότητες” κατήγγειλε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την επίσκεψή του στο προάστιο Σαρσέλ, όπου σημειώθηκαν επεισόδια και λεηλασίες στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων."Όταν στρέφεται κανείς εναντίον μιας συναγωγής, όταν καίει ένα παντοπωλείο γιατί ανήκει σε εβραίο, διαπράττει μια αντισημιτική ενέργεια. Τα πράγματα πρέπει να χαρακτηρίζονται", δήλωσε με δυσαρέσκεια στους δημοσιογράφους. Τα επεισόδια στο Σαρσέλ, σημειώθηκαν μετά από μια συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας, η οποία δεν είχε λάβει άδεια να πραγματοποιηθεί. Δεκαοκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, από τους οποίους 11 παραμένουν υπό κράτηση, μεταξύ τους τέσσερις ανήλικοι. Το Σάββατο, μια άλλη διαδήλωση, που ούτε αυτή είχε επιτραπεί να γίνει στο Παρίσι, είχε προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών διαδηλωτών. "Δεν είναι η απαγόρευση της διαδήλωσης που προκαλεί τη βία, είναι η βία που προκαλεί την απαγόρευση της διαδήλωσης", υπογράμμισε σήμερα ο Καζνέβ έξω από τη συναγωγή του Σαρσέλ, επαναλαμβάνοντας ότι "αναλαμβάνει" την ευθύνη της επιλογής για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι "νόμιμο" να μπορεί να εκφράζεται μια θέση για τις σημερινές εξελίξεις στη Γάζα, όπου 502 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Αντίθετα, έκρινε "απαράδεκτο να εκδηλώνονται επιθέσεις εναντίον συναγωγών ή καταστημάτων γιατί ανήκουν σε εβραίους. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες". Ο υπουργός συνάντησε στη συναγωγή μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Σαρσέλ. "Όταν υπάρχουν εντάσεις, αυτές πρέπει να αμβλύνονται", δήλωσε.
------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελίες από τις απολυμένες καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένες καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου οι οποίες μιλώντας έκαναν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα. Με ένα τεράστιο "ΓΙΑΤΙ;" που γράφει το πανό τους οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ψυχιατρειακού νοσοκομείου. Από τις συνολικά 55 γυναίκες απολύθηκαν οι 30 οι οποίες έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 ετών. Η νέα ιδιωτική εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τον καθαρισμό του Δρομοκαϊτειου μάλιστα είπε κυνικά στις απολυμένες οτι στη θέση τους θα προσλάβει γυναίκες εως 25 ετών. Οι απολυμένες καθαρίστριες καταγγέλουν εργασιακό μεσαίωνα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσαν τα τελευταία δύο χρόνια υπέγραφαν για μισθούς μεγαλύτερους από αυτούς που πραγματικά τους καταβάλονταν ενώ δεν έπαιρναν ούτε τις νόμιμες άδειες και τα επιδόματα. Οι καθαρίστριες προσθέτουν πως απολύθηκαν επειδή έσπασαν το απόστημα της σιωπής που επιβάλλουν οι εργολαβικές εταιρείες.
------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο: Ο άνθρωπος που ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές!
Ένας Ολλανδός επαγγελματίας ποδηλάτης κατάφερε να... γλιτώσει την τελευταία στιγμή και από τις δύο μοιραίες πτήσεις της Malaysia Airlines! Ο Ολλανδός ποδηλάτης Maarten De Jonge είναι ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε περίπου πέντε μήνες να ξεγελάσει δύο φορές το θάνατο! Κατάφερε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να μην επιβιβαστεί σε καμία από τις δύο πτήσεις που παρέσυραν σε τραγικό θάνατο εκατοντάδες αθώωους ανθρώπους! Κατάφερε να κλείσει αλλά και να ακυρώσει (!) εισιτήριο στις δύο μοιραίες πτήσεις της Malaysia Airlines! Ο συγκεκριμένος ποδηλάτης έχει συμβόλαιο με ποδηλατική ομάδα της Μαλαισίας, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει από τη Μαλαισία με τη μοιραία πτήση που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά δεν μπήκε τελικά ακύρωσε το εισιτήριο, καθώς την τελευταία στιγμή ανέλαβε υποχρέωση να αγωνιστεί σε έναν αγώνα στην Ταϊβάν! Τον Ιούνιο επέστρεψε στην Ολλανδία για να τρέξει στο ποδηλατικό Ράλι των Λιμνών Ronde Van Zeeland, καθώς και στο εθνικό πρωτάθλημα της Ολλανδίας, και στα μέσα Ιουλίου είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στην Ασία με την μοιραία πτήση της 17ης Ιουλίου, αλλά... βρήκε φθηνότερο εισιτήριο από άλλη αεροπορική εταιρεία και ακύρωσε την κράτηση στην πτήση που καταρρίφθηκε!
--------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στη Γάζα
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός. Το αίτημα της Αιγύπτου, που υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου και έγινε εξ ονόματος της ομάδας των αραβικών χωρών, υποστηρίχθηκε από τουλάχιστον 16 χώρες σε σύνολο 47, μεταξύ αυτών η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, όπως απαιτείται από το καταστατικό για τη σύγκληση μιας έκτακτης συνεδρίασης. Το αίτημα έχει υπογράψει και η αποστολή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, όπου έχει καθεστώς παρατηρητή. «Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 23 Ιουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ. Η Ναβί Πιλάι, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει δηλώσει ότι τα πλήγματα που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα πιθανόν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει να στοχοθετούνται άμαχοι. Το Ισραήλ, το οποίο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Συμβούλιο ότι διακατέχεται από προκατάληψη, απείχε από τις εργασίες του επί 20 μήνες και ξανάρχισε τη συνεργασία μαζί του μόλις τον Οκτώβριο.
------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Σίγουρη η Δαμασκός για τη «νίκη», χάρη στην υποστήριξη της Ρωσίας
Η Δημοκρατια της Συριας είναι βέβαια για τη «νίκη» του επί των ισλαμοφασιστών των δυτικοαποικιοκρατων χάρη στην υποστήριξη των συμμάχων του και κυρίως αυτή της Μόσχας, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ σε επιστολή του προς τον ομόλογό του της Ρωσίας. «Η πεποίθηση της Συρίας για τη νίκη είναι απαρασάλευτη χάρη στην αντίσταση του λαού της και την υποστήριξη των φίλων της, κυρίως της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο Μουάλεμ σε επιστολή την οποία απηύθυνε στον Σεργκέι Λαβρόφ για την 70ή επέτειο της αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. «Οι ηγέτες και ο λαός της Συρίας νιώθουν σεβασμό κι ευγνωμοσύνη για τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η οποία υποστηρίζει τη Συρία έναντι του παγκοσμίου πολέμου τον οποίο έχουν εξαπολύσει εναντίον της σκοταδιστές και τρομοκράτες», έγραψε ακόμη ο Μουάλεμ. Η Δημοκρατια της Συριας και ο προεδρος της Μπασάρ αλ Άσαντ ουδέποτε αναγνώρισε τους ισλαμοφασιστες των δυτικοαποικιοκρατων στη χώρα, κάνοντας λόγο περί «τρομοκρατίας» από την αρχή των πληρωμενων αποικιοκρατικων «διαδηλώσεων» που ειχαν πληρωσει για να γινουν οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες, τις οποίες κατόπιν τις εκτραχύναν και τις εξελίξαν σε ένοπλη αποικιοκρατικη εισβολη κτηνων ισλαμοφασιστων που σφαζαν αμαχους με εντολη των δυτικων γουρουνιων και γενικεύθηκαν σε έναν αιματηρο αποικιοκρατικο πόλεμο ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 170.000 ανθρώπους, ενώ πάνω από 9 εκατ. ανθρώπους έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες που είναι δουλοι των δυτικων αποικιοκρατων. «Η Συρία δεν ήταν ποτέ πιο αποφασισμένη να συνθλίψει τους τρομοκράτες για να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία (. . .) και την ασφάλεια στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής, ανέφερε ακόμη ο Μουάλεμ. Μαζί με την Κίνα, η Ρωσία έχει αποτρέψει τρεις φορές την έγκριση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ειχαν υποβαλλει οι αληταραδεςδυτικοι αποικιοκρατες και που καταδίκαζαν την αντισταση από μέρους του λαου της Συριας στα γουρουνια των αποικιοκρατων, τους ισλαμοφασιστες τους. Η σύρραξη στη Συρία έχει αλλάξει πλήρως πρόσωπο από το 2013, όταν εμφανίστηκαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τα οποια γουρουνια τζιχαντιστες δεν ελεγχονται ακριβως από τους δυτικους αποικιοκρατες, και οι οποίοι ελέγχουν πλέον μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ. Οι αληταραδες καθυστερημενοι τζιχαντιστές αυτοί, οι οποίοι μάχονται με τους αλλους ισλαμοφασιστες και ανακοίνωσαν στα τέλη του Ιουλίου ότι εγκαθίδρυσαν ένα ισλαμικό «χαλιφάτο».
---------------------------------------------------------------------------
Aλ Τζαζίρα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου
To γύρο του κόσμου κάνει η είδηση που μετέδωσε το αραβόφωνο δίκτυο «Aλ Τζαζίρα», σύμφωνα με την οποία ,το Ισραήλ κάνει χρήση βομβών λευκού φωσφόρου σε κατοικημένες περιοχές στη Γάζα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τις οποίες τα εγκαύματα ασθενών που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Γάζας, "προδίδουν" τη χρήση τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ καταφεύγει σε τέτοια μέσα, υπενθυμίζει το «Αλ Τζαζίρα». To 2009, εμπειρογνώμονες στη Λωρίδα της Γάζας είχαν αναγνωρίσει βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικάνικης κατασκευής με την εγγραφή "M825A1". Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη, ωστόσο, το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο "ΝBC", εάν ο φώσφορος επικαθήσει σε ρούχα ή στο δέρμα, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον άνθρωπο, ο οποίος πεθαίνει με φρικτά εγκαύματα. Το αμερικανικό πρακτορείο ισχυρίζεται τώρα οι ισραηλινές αρχές κάνουν χρήση βομβών λευκού φωσφόρου με βάση μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με τις οποίες, ασθενείς νοσηλεύονται με εγκαύματα τρίτου βαθμού τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Το 2009 οι Ισραηλινοί είχαν διαψεύσει ότι είχαν καταφύγει στη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου ενώ για την χρήση τους έχουν κατηγορηθεί και οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη διάρκεια του ιρακινού πολέμου.
-------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ.ΕΛ.: Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 14:47
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν «να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής». Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Πέρασαν 40 χρόνια από το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια εγκληματικής σιωπής. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τη συγκυβέρνηση να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής, όπως ζήτησε και η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας. »Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να έχει ως πηγή πληροφόρησης τα αρχεία ξένων κυβερνήσεων, όπως του State Department και του Foreign Office, για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία. »Η ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία, ώστε να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια για το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης ελληνικής τραγωδίας, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκε, ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων των εμπλεκομένων χωρών, τι συνέβη με τους αγνοούμενους, γιατί οι Έλληνες πεσόντες και τραυματίες δεν αναγνωρίστηκαν ως θύματα πολέμου».
-----------------------------------------------------------------------------
21/07/2014 - Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ ΣΤΟ 16ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ ΣΤΟ 16ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Στο 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε 17-20 Ιουλίου 2014 συμμετείχε μετά από πρόσκληση η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. Συνοδευόμενη από τον Υπ. Οργ. Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Γκούντα, τον Υπ. Οργ. Θεσσαλονίκης Κώστα Καράμπελα και την Μαρία Βαφειάδου μέλος της Νεολαίας, η Πρόεδρος Μανταλένα Παπαδοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν η μόνη πολιτική νεολαία που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση. Δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είκοσι χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου από την Ελληνική Βουλή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείται η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική μνήμη, όχι μόνο στους απογόνους των προσφύγων αλλά σε όλο τον Ελληνισμό. Εμείς οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε στη κατεύθυνση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο και της ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Σε αυτή τη προσπάθεια η συμμετοχή της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι για εμάς τιμή και χρέος. Δεν πρόκειται για θέμα μόνο εθνικό αλλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνά την ιστορία του οδηγείται σε απώλεια εθνικής συνείδησης και σε αποσύνθεση. Οι διώξεις, οι σφαγές, οι βιασμοί, ο εκτοπισμός από τους Τούρκους εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης, της Κύπρου, η καταπίεση και η έλλειψη σεβασμού του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και η προσπάθεια εκτουρκισμού της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ιδιαίτερα των Πομάκων είναι ζητήματα αλληλένδετα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Οφείλουμε να προστατεύουμε την πατρίδα μας από διεθνιστικές κορώνες που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε μερίδα τόσο της πολιτικής τάξης όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόμαστε σε τόσο σημαντική γεωστρατηγική θέση, με έκδηλη επιθετικότητα αναθεωρητικών γειτονικών χωρών και ειδικά αυτή τη περίοδο της οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού στην οποία οδήγησαν οι τραγικές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η σημερινή Συγκυβέρνηση».
--------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινη. Φιλη ζωης 7,5 δισεκατομμυιων ευρω από την Κινα
------------------------------------------------------------------------------
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ (1942-1965) "ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΕΣΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"
Αν υπάρχουν μερικά πρόσωπα που συνοψίζουν τα Ιουλιανά του 1965 ένα από αυτά είναι ο Σωτήρης Πέτρουλας. Ο Πέτρουλας γεννήθηκε το 1942 στη Μάνη. Τέσσερα χρόνια μετά, η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει κακήν κακώς από την περιοχή, έχοντας αφήσει πίσω πολλούς νεκρούς –θύματα της άγριας βίας των δεξιών συμμοριών. (Το βιβλίο της ξαδέλφης του Πέτρουλα, Δήμητρας, «Πού ’ναι η μάνα σου, μωρή», είναι ένα μανιάτικο μοιρολόι γι’ αυτούς τους νεκρούς.) Από εκεί και πέρα, ο Πέτρουλας εντάσσεται στην Αριστερά από μαθητής και μπαίνει με υποτροφία στην Ανωτάτη Εμπορική. Γρήγορα εκλέγεται γραμματέας της οργάνωσης της σχολής του και γίνεται στέλεχος της Νεολαίας ΕΔΑ. Παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής και διακρίνεται στην αντιπαράθεση με την παρακρατική ΕΚΟΦ, την οποία καταφέρνουν να εκδιώξουν από τη σχολή.
Το Σεπτέμβριο του 1964, αποφασίζεται από την ΕΔΑ η συγχώνευση της Ν. ΕΔΑ με τη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης σπουδάζουσας διαφωνεί με τη συγχώνευση, διότι θεωρεί ότι αδυνατίζει η αυτοτελής παρέμβαση της Αριστεράς στη νεολαία υπέρ μιας πιο «πλατιάς» οργάνωσης. Ο Πέτρουλας αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της αντιπαράθεσης με το κόμμα στην οργάνωση σπουδάζουσας. Παρ' όλα αυτά, συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη το Μάρτιο του 1965, διατηρώντας το σύνολο των διαφωνιών του. Η αντιμετώπιση από την καθοδήγηση της ΕΔΑ είναι ενδεικτική της ποιότητας της εσωκομματικής αντιπαράθεσης: στην αρχή μομφή, τον Απρίλιο του 1965 διαγραφή.
Υπάρχει μια αχλή μυστηρίου γύρω από τη διαγραφή του Πέτρουλα. Ακόμα και σήμερα πολλοί λένε ότι ο Πέτρουλας δεν διαγράφτηκε. Αυτό υποστήριξε η ΕΔΑ από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του, αυτό υποστήριζε σε όλη τη μεταπολίτευση και το ΚΚΕ και το ΚΚΕ εσωτερικού. Όπως είναι γνωστό, ο Πέτρουλας είχε διαφωνίες με την καθοδήγηση της ΕΔΑ, την οποία θεωρούσε μετριοπαθή και ενδοτική προς την Ένωση Κέντρου. Κάποια στιγμή αρχίζει να συμμετέχει, μαζί με τον Μάκη Παπούλια και άλλους, σε φράξια που δρούσε στο εσωτερικό της ΔΝΛ. Ο ιδεολογικός και πολιτικός προσανατολισμός της φράξιας δεν είναι αποκρυσταλλωμένος, είναι πάντως μια εξ αριστερών κριτική στην πολιτική γραμμή της ΕΔΑ. Η φράξια διατηρεί επαφές με τους Φίλους Νέων Χωρών, ομάδα υπό τον Νίκο Ψυρούκη με κινεζόφιλο προσανατολισμό, στο δελτίο της οποίας αρθρογραφεί ο Πέτρουλας, και είναι μέλος ενός μαρξιστικού ομίλου. Τον Απρίλιο διαγράφεται, αλλά δεν αποδέχεται τη διαγραφή του και συνεχίζει να δρα στη ΔΝΛ. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της Σπουδάζουσας δημιουργούνται πολλές μικρές εξεγέρσεις, διότι ο Πέτρουλας και ο Παπούλιας δεν είναι τυχαίοι, είναι αναγνωρισμένοι και σεβαστοί αγωνιστές. Την ημέρα της κηδείας του Πέτρουλα κυκλοφορεί από τα μέλη της φράξιας η ιδρυτική διακήρυξη της Πανσπουδαστικής Δημοκρατικής Κίνησης ΠΑΝΔΗΚ – Σωτήρης Πέτρουλας.
Η τελευταία πράξη της ζωής του Σωτήρη Πέτρουλα είναι η διαδήλωση της 21ης Ιουλίου του 1965. Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονται στα Προπύλαια όχι μόνο φοιτητές, παρότι ήταν διαδήλωση της ΕΦΕΕ, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι. Πριν δοθεί το σύνθημα της έναρξης της πορείας, ο κόσμος αρχίζει να προχωρεί από την Κοραή στη Σταδίου, επιζητώντας τη σύγκρουση με την αστυνομία. Η πορεία φτάνει στο μπλόκο της αστυνομίας στη Σταδίου στο ύψος του κινηματογράφου «Αττικόν» και αρχίζουν οι γραμμές των διαδηλωτών να πιέζουν την αστυνομία. Σύντομα οι αστυνομικοί αποσύρονται και εμφανίζονται οι αύρες εκτοξεύοντας δακρυγόνα στη διαδήλωση. Σχηματίζονται παντού μικροομάδες που ανάβουν φωτιές, στήνουν οδοφράγματα και ρίχνουν πέτρες και ξύλα στην αστυνομία. Η αστυνομία αντεπιτίθεται και χτυπάει όποιον δει μπροστά της. Εκεί σκοτώνεται ο Πέτρουλας. Φαίνεται ότι είχε επισημανθεί –άλλωστε ήταν γνωστός στην αστυνομία– και χτυπήθηκε αρχικά με δακρυγόνο και στη συνέχεια κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Η κυβέρνηση θέλει να τον θάψει στη 1.00 το βράδυ, η ηγεσία της ΕΔΑ κινητοποιείται και το αποτρέπει, η σωρός του δίνεται στην οικογένεια και είναι ανοιγμένη! –ο ιατροδικαστής Καψάσκης μάλλον αμέλησε να τη ράψει–, οι Λαμπράκηδες τη σκεπάζουν με λουλούδια. Αρχίζει το λαϊκό προσκύνημα στη φτωχογειτονιά του Κολωνού και αργότερα ξεκινάει η πομπή, διασχίζοντας την Αθήνα. Να τι γράφει ο Στρατής Τσίρκας στο βιβλίο του «Χαμένη άνοιξη»: "Κι όταν είδα στην πλατεία Ομονοίας τους οικοδόμους με ξεγυμνωμένα στήθη να σταματούν τη νεκροφόρα και να σηκώνουν στα χέρια τους το φέρετρο, είπα μέσα μου πως από εδώ αρχίζει πια η αποθέωση". Ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος γράφει: "Για ό,τι έπεσες, ήταν αλήθεια".
-----------------------------------------------------------------------------
Βομβάρδισαν νοσοκομείο στο κέντρο της Γάζας - 5 νεκροί
Η τρίτη φορά που βομβαρδίζεται νοσοκομείο από την έναρξη της επίθεσης
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν από μια οβίδα που έριξε ισραηλινό άρμα μάχης εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. Η στοχοποίηση του νοσοκομείου είναι η τρίτη από την έναρξη των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τον Άσραφ αλ Κούντρα, από την οβίδα επλήγη ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου των Μαρτύρων αλ Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον όροφο αυτό του νοσοκομείου στεγάζεται μια μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργεία. Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Κούντρα, ενώ παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.
------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιο σχολειο, ο εξοστρακισμος των φτωχων μαθητων. Από το σχολειο της υποχρεωτικης δωρεαν φοιτησης των δεκαετιων 70-80, στο σχολειο της καρατομησης των αδυνατων.
----------------------------------------------------------------------------
Η Κινα εδωσε 11 δισεκατομμυρια δολαρια και εσωσε την Αργεντινη
--------------------------------------------------------------------------------
Συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας σημειώθηκαν στο Παρίσι, όπου η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απαγόρευσε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Τα επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή, μετά από μια ήρεμη διαδήλωση καταδίκης των ισραηλινών εγκλημάτων, η οποία είχε απαγορευτεί. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και έριξε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Οι σοβαρότερες συγκρούσεις έγιναν στο προάστιο Σαρσέλ, όπου κατοικούν αρκετοί μετανάστες. Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και έσπασαν καταστήματα.
Oι γαλλοι ασφαλιτες οργανωσαν προβοκατσια καιγοντας μια συναγωγη εβραιων και σπαζοντας ένα εβραικο καταστημα, για να μπορεσει ο Ολαντ να μιλησει για αντισημιτισμο και να νομιμοποιησει τις απαγορευσεις των διαδηλωσεων. Βεβαια οι απαγορευσεις ειχαν ξεκινησει από τις προηγουμενες διαδηλωσεις που δεν υπηρχαν επεισοδια, καθως και αντιδιαδηλωσεις από σιωναζι με την προστασια των SRS, των γαλλικων ΜΑΤ δηλαδη. Το Σάββατο σημειώθηκαν ανάλογα επεισόδια στο Μπαρμπέ, μία λαϊκή συνοικία βόρεια του Παρισιού. Σε μια πρωτοφανή κίνηση στήριξης της ισραηλινής βαρβαρότητας, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απαγόρευσε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων με πρόσχημα την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού.
----------------------------------------------------------------------------------
Gay-nazi – Herman Van Rompuy... για να μην νομίζουμε ότι οι γκέι (αναφαίρετο δικαίωμά τους η σεξουαλική επιλογή) είναι όλοι "αριστεροί"