Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πεμπτη 26 Φεβρουαριου 2015


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ»
Μέσα από το κελί του στις φυλακές Δομοκού, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι τα «βαριά» ονόματα της εγκληματικότητας δεν έχουν μεταφερθεί στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας. Με επιστολή του στην εφημερίδα Έθνος, ο Γιωτόπουλος καταγγέλλει ότι τα κελιά των φυλακών τύπου Γ, παραμένουν άδεια με εξαίρεση «τα μεγάλα ονόματα της παλιάς τρομοκρατίας», ενώ «οι βαρόνοι του εγκλήματος, οι μεγαλοκαρχαρίες βρίσκονται όλοι στα ίδια κελιά, αν όχι σε καλύτερα». Επίσης, κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης ενώ αναφέρει ότι «μπουκώνουν με χάπια κρατούμενους που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ψυχιατρείο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΜΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Με ποινή φυλάκισης 2 ετών κινδυνεύει το μοντέλο και πρώην Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιουκσαράκ εξαιτίας αναρτήσεων προσβλητικών απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα social media, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της. Τον Ιανουάριο η σχεδιάστρια, συγγραφέας και μοντέλο που είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006 είχε ανακριθεί για την κοινοποίηση ενός σατιρικού ποιήματος με τίτλο The Master's Poem στον λογαριασμό της στο Instagram. Το ποίημα σατίριζε τον τούρκο Ισλαμοφασιστα «πρόεδρο» - σουλτανο με στίχους παραλλαγή του εθνικού ύμνου της χώρας. Η ίδια είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε καταθέσει ότι μπορεί να αναπαράγει ένα ποίημα, αν και λίγο αργότερα είχε διαγράψει την επίμαχη δημοσίευση. Τώρα ο εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη ζητεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος της με την κατηγορία της προσβολής σε βάρος αξιωματούχου. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγα τα περιστατικά προσβολής της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και εκατοντάδες πολίτες έχουν συλληφθεί, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της ισλαμοφασιστικης εξουσιας και του καθεστωτος που εχει επιβαλλει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλητεία! Βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 13:42
Τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού. Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό. Ο Δήμος Κερατσινίου καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Αόρατες" για το κράτος, χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις οι BMW των 750.000 ευρώ
Πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τιμολόγιο για την αγορά των BMW των 750.000 ευρώ με τα αλεξίσφαιρα!
"Οι BMW και τα μυστικά κονδύλια"
Όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης": "Επειδή στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα θέλουν να πουλήσουν τις δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες (μνημονιακές) BMW, το αρμόδιο για τα κρατικά αυτοκίνητα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να μάθει ποιος τις αγόρασε, πόσο ακριβώς στοίχισαν, ώστε να τις κοστολογήσει. Προς μεγάλη του έκπληξη ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος (φωτογραφία) διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε εντολή για την αγορά τους ούτε τιμολόγια ούτε καμία απόδειξη για την παραλαβή τους. Κατά τον υπουργό οι BMW είναι για το κράτος... αόρατες, δεν υπάρχουν σε κανένα κρατικό έγγραφο. Επειδή πάλι τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε ένα σοβαρό κράτος όπως είναι η χώρα μας, οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία με τα κρατικά αυτοκίνητα και πάλι δεν βρήκαν τίποτε. Υστερα απ' αυτό συμπεραίνουν ότι τα δύο αυτά πανάκριβα αυτοκίνητα αγοράστηκαν από τα... μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης. Ως γνωστόν, στα μυστικά κονδύλια δεν ζητούνται αποδείξεις. Τι είδους μυστικά θα ήταν; Από την άλλη όμως, οι «Μπέμπες» φαίνονται και προκαλούσαν..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενέκρινε τη συμφωνία με το Eurogroup η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Με ενδεικτική ψηφοφορία, με ανάταση του χεριού, εγκρίθηκε χθες από την πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 147 παρισταμένων βουλευτών υπήρξαν 35 που την καταψήφισαν και 5 που ψήφισαν «παρών». Απουσίαζε η Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε πως θα ψήφιζε «παρούσα» ή θα αποχωρούσε από τη συνεδρίαση, και ο Αλέξης Μητρόπουλος που είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία. Μετά από την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από όσους από τους βουλευτές του κόμματος πρόκειται να καταψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή να το δηλώσουν, μίλησε το σύνολο των παρισταμένων σε μια μαραθώνια συνεδρίαση δώδεκα ωρών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1, δήλωσε πως εκείνος χθες καταψήφισε και μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο. Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν και τις πληροφορίες πως λευκό ψήφισαν οι υπουργοί Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος, Ν. Βαλαβάνη και Θ. Δρίτσας, ενώ κατά ψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές που συμμετέχουν στην αριστερή πλατφόρμα. Επίσης, κατά ψήφισε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ψηφοφορία για το ποιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ ή κατά της συμφωνίας του Eurogroup. Από αυτήν την ψηφοφορία απουσίασαν αρκετοί βουλευτές. Αποτέλεσμα; Το ένα τρίτο ψήφισε κατά και λευκά.
Από χτες το βράδυ φήμες και διάσπαρτες πληροφορίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε πως εκείνος χθες καταψήφισε και μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο! Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν και τις πληροφορίες πως λευκό ψήφισαν οι υπουργοί Π.Λαφαζάνης, Ν.Χουντής, Δ.Στρατούλης, Κ.Ησυχος, Νάντια Βαλαβάνη και Θ.Δρίτσας ενώ κατά ψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές που συμμετέχουν στην αριστερή πλατφόρμα. Επίσης κατά ψήφισε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία δεν παρευρισκόταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την συμφωνία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο" αναφέρει από την άλλη σε κεντρικό του άρθρο πως η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπερ της συμφωνίας
Μακρή: Θα ψήφιζα "παρών" στη λίστα H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως θα είχε επιφυλάξεις για την ψηφοφορία αναφορικά με τη λίστα Βαρουφάκη, επισημαίνοντας πως θα ψήφιζε «παρών» εάν δεν αποχωρούσε από τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ ότι δεν δόθηκε σε εμένα ο χρόνος για να μπορέσω να το μελετήσω. Υπάρχουν κάποια σημεία που διαφωνώ», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κείμενο Μηλιού-Λαπατσιώρα κατά κυβέρνησης Αναλυτικά το άρθρο: Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός! των Σπύρου Λαπατσιώρα, Γιάννη Μηλιού και Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου 1. Εισαγωγή Μία αποτίμηση της «μεταβατικής» συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου είναι ότι αποτελεί ανακωχή που επετεύχθη με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αποδοχή από την άλλη πλευρά (των «θεσμών»). Στο επόμενο διάστημα, μέχρι το πέρας του τετραμήνου, θα διαμορφωθούν οι όροι διαπραγμάτευσης για την επόμενη συμφωνία. Αυτό κατά μία έννοια σημαίνει ότι δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη. Όμως, η αποτίμηση αυτή είναι επισφαλής. Πρώτον, η ίδια η «μεταβατική» συμφωνία αλλάζει το συσχετισμό δύναμης. Δεύτερον, επειδή οι «εχθροπραξίες» θα συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του τετραμήνου (έλεγχος των δεσμεύσεων και επανερμηνεία των όρων της από κάθε πλευρά) απαιτείται να κατανοήσουμε πρώτα το τοπίο των διαπραγματεύσεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυστρία: Περιορισμός των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων
Νομοσχέδιο με το οποίο περιορίζονται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων, ενέκρινε η αυστριακή Βουλή. Συγκεκριμένα, ο «νόμος για το ισλάμ», τον οποίο ψήφισε το αυστριακό κοινοβούλιο, προβλέπει για τους μουσουλμάνους περιορισμούς που δεν ισχύουν για καμιά άλλη θρησκευτική κοινότητα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, όπως την απαγόρευση χρηματοδότησης από το εξωτερικό και την υποχρεωτική χρήση συγκεκριμένης γερμανικής μετάφρασης του Κορανίου. Όπως δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, «θέλουμε ένα ισλάμ αυστριακού τύπου και όχι ένα στο οποίο θα υπερισχύουν άλλες χώρες». Η αναφορά γίνεται στη σχέση που έχουν οι τούρκοι μετανάστες -που αποτελούν το σύνολο, σχεδόν, των 500.000 μουσουλμάνων που ζουν στην Αυστρία, αντιπροσωπεύοντας το 6% του πληθυσμού- με την κρατική διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας. Ο μεγαλύτερος ισλαμικός οργανισμός της Αυστρίας, ο IGGiΟ, αποδέχθηκε τον νόμο, όμως η νεολαία του τάχθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, όπως και η χρηματοδοτούμενη από την Άγκυρα Τουρκική- Ισλαμική Ένωση στην Αυστρία (ATIB), η οποία διαχειρίζεται πολλά τεμένη και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι λενε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνια. Πορτες ερμητικα κλειστες, ραμμενα στοματα εκτος, και δυσοιωνη αριθμητικη στην κοινοβουλευτικη ομαδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το Σεπτεμβριο θα επαναλειτουργησουν ολες οι ειδικοτητες στα τεχνικα επαγγελματικα λυκεια που καταργηθηκαν. Επιστρεφουν αμεσα «διθεσιμοι» καθηγητες, σχολικοι φυλακες, και διοικητικοι υπαλληλοι ΑΕΙ.
Α. Μπαλτας. Βλακειες αντι για λυση. Με κληρωση, χωρις εξετασεις, οι μαθητες στα 55 πειραματικα σχολεια της χωρας.
Διαχωριζονται τα προτυπα από τα πειραματικα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών εναντίον του Μνημονίου
"Αντικρατική" πορεία και επεισόδια από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας
Φεβρουάριος 26 2015 20:47
Η πρώτη "αντικρατική" πορεία εναντίον του Μνημονίου έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου και έσπασαν ΑΤΜ. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια γύρω από το Πολυτεχνείο όπου στήθηκαν οδοφράγματα και πυρπολήθηκαν πέντε αυτοκίνητα ενώ σημειώθηκαν φθορές σε άλλα σταθμευμένα οχήματα. Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Κάνιγγος. Πορεία πραγματοποιήθηκε και από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα το Εργατικο Επαναστατικο Κομμα το Σχεδιο Β κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης. Που ειχαν προσυγκεντρωση για να πανε στο Συνταγμα, ατην πλατεια Κλαυθμωνος. Το ΚΚΕ διοργανώνει δικό του συλλαλητήριο στην πλατεια Συνταγματος το απόγευμα της Παρασκευής.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη ομάδα ατόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου και διαδήλωσαν, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, την επαναφορά όλων των εργατικών δικαιωμάτων, την έξοδο από το ευρώ, κ.α. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από αριστερές οργανώσεις, ενώ αύριο, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση, στον κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος" της Θεσσαλονίκης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με καταρρακτώδη βροχή το συλλαλητήριο που έγινε σε κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κεντρικά συνθήματα: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!! Πολύ βροχή..
Πορεία χωρίς τροχαία και αστυνομία και οι δρόμοι ανοιχτοί!!! Κι όμως γίνεται!!! η πορεία του συλλαλητηρίου στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασε μέχρι την Βουλή, χωρίς την συνοδεία αστυνομίας και τροχαίας... Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε αφού οι διαδηλωτές διατήρησαν ανοικτή την αριστερή λωρίδα στην οδό Σταδίου!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με καταρρακτωδη βροχή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιάννενα διαδηλωσε το απόγευμα ενάντια στα Μνημόνια και τα νέα μέτρα ΕΕ - κυβέρνησης.
Κάτω από συνεχή δυνατή βροχή, πραγματοποιήθηκε η πορεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα κατά της νέας συμφωνίας Κυβέρνησης - ΕΕ. (26 Φλεβάρη 2015)
Αυτή η συμφωνία δεν είναι του λαού είναι της ΕΕ και του ΔουΝουΤου Όχι στα μνημόνια και την υποταγή εδώ και τώρα ανατροπή Εμπρός, λαέ, σήκω και πολέμα ΕΕ και ΔουΝουΤου σου πίνουνε το αίμα
Δεν ήμασταν χιλιάδες βέβαια, αλλά, παρά την καταρρακτώδη βροχή, η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων είχε παλμό, αγωνιστικότητα και αποτελούνταν κυρίως από νέους και νέες. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια... Παρά τη βροχή, χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, που μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιούν πορεία. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για την έκφραση της αντίθεσης προς τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, που καταγγέλλεται ως συνέχιση της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ στα Εξάρχεια: Έκαψαν αμάξια και "συγκρούστηκαν" με τηλεφωνικούς θαλάμους και στάσεις λεωφορείων
26/2/2015 21.20
Κυκλοφορεί φήμη πως στις 3 στάσεις λεωφορείων που θα ρίξεις κάτω, θα πέσει και το κράτος
Ως μόνιμη 5λεπτη εικόνα στις ειδήσεις των 8 με σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου, φαίνεται πως θα καθιερωθεί και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κάψιμο αμαξιών και η σύγκρουση με κατασταλτικούς μηχανισμούς όπως τηλεφωνικοί θάλαμοι και οι στάσεις λεωφορείων. Μετά από την σημερινή συγκέντρωση έξω απο την Βουλή όπου διαδηλωτές φώναξαν όχι στην "επέκταση του μνημονίου" όπως και αναφέρουν τα συνθήματα τους, άγνωστοι έπαιξαν πάλι το γνωστό επεισόδιο των καταστροφών και του "ταίσματος" της αστυνομίας, με αφορμή (άλλο που δεν θέλει) να επέμβει σε χώρους όπως είναι τα Εξάρχεια. Βέβαια στην καλύτερη περίιπτωση είναι αυτό που έγινε σήμερα. Γιατί στην χειρότερη είναι, το σπάσιμο ενός "καπιταλιστικού" φαρμακείου με σκοπό την πτώση του κράτους, να προκαλέσει το ντου των κατασταλτικών μηχανισμών σε μια πορεία η συγκέντρωση. Στην περιοχή του Πολυτεχνείου στήθηκαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φλόγες τυλίχτηκαν ένα αυτοκίνητο και κάδοι απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη, ενώ ακόμη γίνεται λόγος για πυρκαγιά σε ένα ακόμη ΙΧ, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Κάνιγγος, καθώς και για ζημιές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίκης Θεοδωράκης: Για το συλλαλητήριο της 27ης Φεβρουαρίου 2015
26.02.2015
Ο Μίκης Θεοδωράκης σε κείμενό του, στο προσωπικό του ιστολόγιο, χαιρετίζει την αυριανή συγκέντρωση που γίνεται για τη στήριξη την πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων. Ο τίτλος του κειμένου είναι: “Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ”.
Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις: Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους. Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας. Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους. Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο – προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
Αθήνα, 26.2.2015 Μίκης Θεοδωράκης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανός ευρωβουλευτής: «Έλληνες, αντισταθείτε για όλους μας!»
Ακολουθώντας τα χνάρια του επικεφαλής του κόμματός του Νάιτζελ Φάρατζ, ο ευρωβουλευτής του βρετανικού κόμματος UKIP, Πολ Νουτάλ ξέσπασε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο κατά των διεθνών δανειστών της Ελλάδας και ζήτησε από τους Έλληνες να αντισταθούν.
Εις επήκοον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που καθόταν μόλις δύο θέσεις πιο δίπλα, ο Νουτάλ, όρθιος και νευρώδης, άρχισε να μιλάει με στόμφο και να λέει: «Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος πριν από δύο ημέρες είπε ''κάνετε λάθος αν νομίζετε πως είναι δημοκρατία να αλλάζει ο τρόπος που δουλεύει η Ευρωζώνη, λόγω ενός εκλογικού αποτελέσματος''. Όντως, κύριε Γιούνκερ, εσείς είπατε πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία δημοκρατική επιλογή που θα πηγαίνει κόντρα στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τι πιστεύουν οι ευρω-φανατικοί για τη δημοκρατία. Και δεν είναι ειρωνικό ότι καταστρέφετε τη δημοκρατία στο μέρος που γεννήθηκε, την Ελλάδα; Εσείς επιτρέψατε στην Ελλάδα να εισέλθει στη νομισματική ένωση, ενώ δεν θα έπρεπε να μπει ποτέ. Εσείς αποπέμψατε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό, ως πρόσφερε στην πατρίδα του μια διέξοδο μέσω δημοψηφίσματος. Εσείς επιβάλλατε λιτότητα που έχει φέρει τον ελληνικό λαό στα όριά του και εσείς εξακολουθείτε να πνίγετε τη χώρα κάτω από οικονομικά δεσμά». Και πρόσθεσε ο Βρετανός βουλευτής: «Σας λέω λοιπόν το εξής: η κυριαρχία και η δημοκρατία δεν είναι δικά σας για να πάρετε. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολλά. Οι εμπόλεμες γραμμές είναι ξεκάθαρες: είναι οι δυνάμεις της δημοκρατίας στην Ελλάδα που παλεύουν εναντίον των αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην ΕΕ. Προς το ελληνικό κοινοβούλιο λέω: θα αντέξουν οι 300; Και προς τους Έλληνες λέω: να δείξουν κουράγιο και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να την σώσετε. Βρείτε το σθένος και το κουράγιο από τους προγόνους σας. Μην ενδίδετε, αντισταθείτε. Είστε οι υπερασπιστές της δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Είστε το έθνος του Όμηρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αν αντισταθείτε θα είστε πηγή έμπνευσης για όλους μας». Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στο τέλος της ομιλίας του ο Νουτάλ δέχθηκε πλήθος χειροκροτημάτων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καβγάς Μαριά-Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο για τα ελληνικά ομόλογα και τις πολιτικές της ΕΚΤ
«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Ντράγκι και Μαριάς στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου χθες με αφορμή την χρηματοδοτική πίεση που άσκησε η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα αλλά και τα κέρδη της απ' τα ελληνικά ομόλογα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαριάς επιτέθηκε κατά του κ. Ντράγκι για τις πολιτικές που ασκεί η ΕΚΤ εναντίον της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Όπως τόνισε, η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα στις πράξεις του Ευρωσυστήματος ήταν παράνομη αφού η χώρα εξακολουθούσε να είναι σε πρόγραμμα στήριξης. «Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ. Μαριάς. Απαντώντας ο Μάριο Ντράγκι έκανε λόγο «για ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ. Λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση». Αμέσως υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του κ. Μαριά διακόπτοντας τον Πρόεδρο της ΕΚΤ και ξεκινά μία αντιπαράθεση σε έντονο ύφος προκαλώντας τον κ. Ντράγκι να τονίσει ότι τα χρήματα θα τα λάβει η Ελλάδα «εφόσον τηρήσει το πρόγραμμα». Στο μεταξύ η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε (μάταια) να σταματήσει την αντιπαράθεση των δύο αντρών και απευθυνόμενη προς τον κ. Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και το προεδρείο. Τελικώς πείστηκε και ο Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας πως τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα εφόσον «τηρεί το πρόγραμμα. Αυτό είναι μία προϋπόθεση η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή και όχι της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει παρέμβαση της ΕΚΤ ως προς αυτό».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμιο σοκ: Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα 3.000 ετών
Εκαψαν επίσης σπάνια χειρόγραφα και πάπυρους - Εισέβαλαν στην ιστορική βιβλιοθήκη της Μοσούλης
Σε άλλη μια θηριωδία προχωράει το ισλαμικό κράτος το οποίο κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να καταστρέφουν σπάνια και αρχαία αντικείμενα στο βόρειο Ιρακ Μέσα στα 5 λεπτά του βίντεο, μία ομάδα ανδρών καταστρέφει γλυπτά 3.000 ετών, χρησιμοποιώντας βαριοπούλες και αξίνες στο Μουσείο της Μοσούλης. Κάποια από τα αντικείμενα χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ανάμεσά τους φαίνεται πως βρίσκεται και ένας φτερωτός ταύρος -πρόκειται για μορφή μιας ασσυριακής θεότητας-, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα π.Χ. Οι αρχαιότητες προέρχονταν από Μουσείο στη Μοσούλη -αρχαία Νινευή-, η οποία κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Μουσείου στο πρακτορείο Reuters. «Ο προφήτης μάς διέταξε να ξεφορτωθούμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι σύντροφοί του έκαναν το ίδιο όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον» λέει άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο.
Η καταστροφή έρχεται μετά από την εισβολή τζιχαντιστών στην βιβλιοθήκη της Μοσούλης και το κάψιμο χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και παπύρων. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Al Rai του Κουβέιτ, Ελάιτζα Μάνιερ, οι ιθύνοντες της βιβλιοθήκης ισχυρίζονται πως καταστράφηκαν 112.709 χειρόγραφα και πάπυροι καθώς και πάνω από 8.000 βιβλία, πολλά εκ των οποίων ήταν εγγεγραμμένα στα ιστορικά ντοκουμέντα της UNESCO. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η ιρακινή αρχαιολόγος Λάμια αλ-Γκαϊλάνι είπε: «Δεν πρόκειται μόνο για την πολιτιστική κληρονομιά του Ιράκ, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Πρόκειται για πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά. «Είναι ανεκτίμητα, μοναδικά. Είναι απίστευτο. Δεν θέλω να είμαι πια Ιρακινή» είπε, παρομοιάζοντας την καταστροφή με εκείνη αγαλμάτων του Βούδα από τους Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Μπαμιγιάν στο Αφγανιστάν.
Όπως αναφέρει η Indepedent, οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους μπήκαν την ιστορική βιβλιοθήκη της Μοσούλης στο Βόρειο Ιράκ και έβαλαν φωτιά σε χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα, παπύρους και βιβλία ανυπολόγιστης ιστορικής και λογοτεχνικής αξίας. Οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο κτίριο και πριν το ανατινάξουν με βόμβα έκαψαν όλο το περιεχόμενο του. Η βιβλιοθήκη της Μοσούλης όπως αναφέρει το Indepedent ιδρύθηκε το 1921 και ήταν σύμβολο της γέννησης του σύγχρονου ΙΡΑΚ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Ο κόσμος δεν θέλει χρήματα ή δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια. Πάση θυσία στο ευρώ.
σχολιο.- Θελουμε αξιοπρέπεια κ όχι δουλεια κ ευρω...σωστό, αλλα χωρίς ευρω και χωρίς δουλεια , για να ζήσεις παει περίπατο η αξιοπρέπεια
Δεν θέλει χρήματα ή δουλειές ο κόσμος, αλλά αξιοπρέπεια, είπε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. Επίσης, δήλωσε πως επιδιώκουμε να ελεγχόμαστε από τους θεσμούς, πως θέλουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ. Συγκεκριμένα, είπε πως «αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές, είναι αξιοπρέπεια. Θέλουν μία κυβέρνηση που πάει στο Eurogroup και το ECOFIN, που πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που συζητά ζητήματα με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, με στόχο να επαναφέρει την πολύ απλή ιδέα ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει λόγο στις καταστάσεις και στο πρόγραμμα και στα μέτρα που θα μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση. Και αυτό τους το έχουμε δώσει». Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «το ότι θα έχουμε μία σχέση και ότι θα ελεγχόμαστε από τους θεσμούς, αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θέλουμε να ανεχθούμε, αλλά και κάτι που επιδιώκουμε» Είπε, επίσης, πως, «ο λόγος που παρατείναμε τη δανειακή συμφωνία, δεν ήταν επειδή θέλαμε να αποκηρύξουμε τα δάνεια, αλλά τους όρους υπό τους οποίους χορηγήθηκαν αυτά τα δάνεια, διότι αυτοί οι όροι δεν μας επέτρεπαν να αναπτυχθούμε επαρκώς, ώστε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Και αυτό έπαψε». Ως προς την ευρωζώνη, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «δεν είπαμε ποτέ ότι θέλουμε να βγούμε από την ευρωζώνη, η δέσμευσή μας στους εταίρους μας και στον ελληνικό λαό είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα που χρειάζονται για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη».
σχολιο.- Θελουμε αξιοπρέπεια κ όχι δουλεια κ ευρω...σωστό, αλλα χωρίς ευρω και χωρίς δουλεια , για να ζήσεις παει περίπατο η αξιοπρέπεια Σχολιο.- και εγω ως ανεργη θα πρεπει να" μπουκωθω" με την αναξιοπρεπη θεση του περι αξιοπρεπειας.... Σχολιο.- Από το "Καμιά θυσία γιά το ευρώ" στο "πάση θυσία στο ευρώ" ,μιά ασάφεια δρόμος!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Παύλου Φύσσα!
Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι άγνωστοι φασίστες, γέμισαν με σπρέι το μνημείο με αγκυλωτούς σταυρούς και την υπογραφή “C-18”. «Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό.» τονίζει ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου, στην ιστοσελίδα του ενώ συμπληρώνει «Ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.»
Η υπογραφή «C-18» που χρησιμοποίησαν τα φασιστοειδή είναι εκείνη της νεοναζιστικής βρετανικής οργάνωσης «Combat 18», η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αρκετές δολοφονίες μεταναστών -και όχι μόνο- στο «νησί». Το 18 παραπέμπει στο 1ο και το 8ο γράμμα του αλφαβήτου, δηλαδή A και Η, τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ. Η εν λόγω οργάνωση, εξυμνείται αρκετές φορές από περιθωριακές νεοναζιστικές γκρούπες στην Ελλάδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρμαχος της διχοτόμησης της Κύπρου, η Σια Αναγνωστοπουλου του ΣΑΡΙΖΑ, γνωστή ανανίστρια του κλίματος Ρεπούση-ποτάμι, απ' αυτούς που βγάζουν σπυριά όταν ακούει τη λέξη πατρίδα, είναι το "αριστερό" φρούτο που κατηγόρησε τον Μανώλη Γλέζο για ναρκισσισμό...
Το "ωραίο" είναι ότι η γνωστή ανανίστρια, εντελώς τυχαία στρογγυλοκάθησε και στη θέση της Γραμματέας στην Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής... Όταν λοιπόν κατηγορούν το εθνικό σύμβολο για ναρκισσισμό τέτοια άτομα, που ο έρωτάς τους για τη φίλη και γείτονα Τουρκία, ξεπηδάει από αυτιά και στόμα, κάτι καλό θα σημαίνει... Απλώς, για αρχή, θυμίσουμε ότι η εν λόγω κυρία υπέγραψε το εμετικόκείμενο υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ - 7 Απρίλη 2004, μαζί με τους άλλους κατάπτυστους θαμώνες, των χρηματοδοτούμενων μεμαύρα δολάρια των ΗΠΑ πρακτορίστικών οργανώσεων ΕΛΙΑΜΕΠ και ΟΠΕΚ του Σημίτη (χεσμένη η "ελληνική" δικαιοσύνη, δεν τόλμησε ΠΟΤΕ να αναζητήσει ευθύνες εθνικές προδοσίας, παρά τα αδιάψευστα ντοκουμέντα-τεκμήρια), όπως οι Θεόδωρος Κουλουμπής, Λουκάς Τσούκαλης, Γιώργος Ηρακλείδης, Σία Αναγνωστοπούλου και άλλα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και φυσικά ο Αλιβιζάτος, υποψήφιος πρόεδρος του νεοταξικού Ποταμιού και του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ... Όπου μαύρα δολάρια κι οι ανανιστές! Οι "εκσυγχρονιστές" επανεμφανίζονται και μάλιστα με "αριστερό" φερετζέ; Κι εντελώς τυχαία, όπου υπάρχει οργάνωση που χρηματοδοτεί η αμερικάνικη Cia για την "ειρήνη στην Κύπρο και τα Βαλκάνια", φυτρώνει η... ανανική Αναγνωστοπούλου...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συνάντηση Ασαντ με Γάλλους βουλευτές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Παρά την επίσημη «απόσταση» της γαλλικής κυβέρνησης του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η χτεσινή αποστολή τεσσάρων Γάλλων βουλευτών στη Δαμασκό και η συνάντησή τους με το Σύρο ηγέτη Μπασάρ Ασαντ, εμφανίστηκε σαν μια πρώτη προσπάθεια αναθέρμανσης των γαλλοσυριακών σχέσεων, που έχουν «παγώσει» από το 2012. Η κίνηση βεβαίως γίνεται στο πλαίσιο των ρευστών εξελίξεων που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή και του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, με τη γαλλική αστική τάξη να επιχειρεί να κερδίσει ερείσματα. «Σκοπός μας είναι να καταλάβουμε καλύτερα το καθεστώς Ασαντ, διότι δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ισλαμικό Κράτος χωρίς τη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος βουλευτής Ζαν Μιάρ, αντιπρόεδρος της επιτροπής γαλλοσυριακής φιλίας του γαλλικού κοινοβουλίου, που συναντήθηκε χτες, για τουλάχιστον μία ώρα, μαζί με άλλους τρεις βουλευτές με το Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ στη Δαμασκό στη διάρκεια «ανεπίσημης» αποστολής. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο «SANA», στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως οι «προκλήσεις που αφορούν την τρομοκρατία και με τις οποίες είναι αντιμέτωπες αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες». Στην ίδια συνάντηση, ο Ασαντ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του «πάντοτε ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών», καθώς την θεωρεί «τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να σταματήσει η εξάπλωση της τρομοκρατίας και να εξαλειφθεί». Οι Γάλλοι βουλευτές συναντήθηκαν παράλληλα με το Σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φάισαλ Μόκνταντ, τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ουάλιντ Μουάλεμ και τον πρόεδρο της συριακής Βουλής Μοχάμαντ Τζιχάντ Λάχαμ. Παράλληλα με την αποστολή των Γάλλων βουλευτών στη Συρία, το Παρίσι ανακοίνωσε χτες ότι θα ξεκινήσει τον Απρίλη την αποστολή όπλων, τεθωρακισμένων οχημάτων του στρατού, πολεμικών πλοίων, επιθετικών αεροσκαφών και πυρομαχικών συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων, που αγόρασε η Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του λιβανέζικου στρατού από τις γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες.
Σκληρές συγκρούσεις στη μεθόριο Ολα αυτά ενώ στη μεθόριο Συρίας - Ιράκ - Τουρκίας μαίνονται ιδιαίτερα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές και Κούρδους της Συρίας κοντά στη βορειοανατολική συριακή επαρχία Χάσακα, μετά από τις επιδρομές του «Ισλαμικού Κράτους» σε 33 χωριά χριστιανών της περιοχής την περασμένη Δευτέρα. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών απήχθησαν όχι 70 (όπως είχε αρχικά αναφερθεί), αλλά πάνω από 300 Ασσύριοι χριστιανοί, ως επί το πλείστον γυναικόπαιδα. Οι περισσότεροι από τους ομήρους φέρεται πως έχουν μεταφερθεί στη συριακή πόλη Σανταντέχ (νοτίως της επαρχίας Χάσακα) η οποία βομβαρδίστηκε χτες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Πληροφορίες διεθνών πρακτορείων αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές θα δημοσιοποιήσουν το επόμενο διάστημα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που θα απευθύνεται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και στο οποίο θα απειλούν με εκτελέσεις τους ομήρους. Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β' μετέβη χτες στη Σαουδική Αραβία, όπου συναντήθηκε με το βασιλιά Σαλμάν. Οι δύο ηγέτες φέρεται πως εστίασαν τις συνομιλίες τους στις προσπάθειες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο του (υπό ηγεσίας ΗΠΑ) συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στον οποίο συμμετέχουν Ιορδανία και Σ.Αραβία. Τέλος, χτες στη Ν. Υόρκη, αξιωματούχοι του FBI ανακοίνωσαν τη σύλληψη δύο Ουζμπέκων 24 και 30 ετών και ενός 19χρονου Καζάκου, επειδή ήθελαν να ενταχτούν στο «Ισλαμικό Κράτος» και να μεταβούν στη Συρία μέσω Τουρκίας. Και οι τρεις κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την παροχή υποστήριξης σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Συνέλαβαν τη γραμματέα της DISK
Καταδικάζει η ΠΣΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Στη σύλληψη της γενικής γραμματέα της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων (DISK) Αρζου Τσερκέζογλου προχώρησε χτες η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια εργατικής κινητοποίησης μπροστά από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μάλτεπε. Επικαλούμενη το πρακτορείο «Τσιχάν», η «Χουριέτ» μετέδωσε από την ιστοσελίδα της πως έγιναν συνολικά 34 συλλήψεις, στη διάρκεια αγωνιστικής παρέμβασης με αίτημα την ανάκληση των 98 απολύσεων που έγιναν στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβρη. Σε μήνυμά της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καταδικάζει την παράνομη και τρομοκρατική σύλληψη της συνδικαλίστριας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή της, όπως και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της DISK. Τονίζει ότι «οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε τέτοιες παραβιάσεις βασικών συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών» και εκφράζει «διεθνιστική αλληλεγγύη» και «προλεταριακή συμπαράσταση» σε όλους τους εργαζόμενους της Τουρκίας.
.- Στο μεταξύ, χτες έγιναν ακόμα 40 συλλήψεις (συνολικά σε 20 πόλεις), στο πλαίσιο των ερευνών παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών συνομιλιών, μεταξύ άλλων, και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ενας Εβραίος έποικος, που οδηγούσε τζιπ, τραυμάτισε 10χρονη Παλαιστίνια χτυπώντας την με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής με κατάγματα και μώλωπες. Παράλληλα, ακροδεξιοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμί της πόλης Αλ Τζάμπα (κοντά στη Βηθλεέμ), αφού προηγουμένως είχαν γράψει ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκκληση για εντατικοποίηση των εμβολιασμών εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη απηύθυνε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς από πέρσι έχουν εκδηλωθεί πανευρωπαϊκά πάνω από 22.000 κρούσματα.
ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Σε «Κόμμα Σύγχρονου Κέντρου» θα μετονομαστεί το κυβερνών σλοβενικό «Κόμμα του Μίρο Τσέραρ» (SMC) του ομώνυμου Σλοβένου πρωθυπουργού, σε συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 7 Μάρτη στη Λιουμπλιάνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευτυχώς που η "πολιτισμένη" δύση δολοφόνησε τον Σαντάμ κι έφερε "δημοκρατία" στο Ιράκ... Τώρα οι μισθοφόροι της δύσης επί τω έργω... καταστροφή Μουσείου στη Μοσουλη με ευρήματα 3.000 χρόνων...