Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δευτερα 23 Μαρτιου 2015


Γαλλία: Η δεξιά κατάφερε να επικρατήσει της άκρας δεξιάς στις Περιφερειακές Εκλογές
Σημαντική νίκη πέτυχε στις Περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας η δεξιά αντιπολίτευση του Νικολά Σαρκοζί, που κατάφερε να επικρατήσει της άκρας δεξιάς της Μαρί Λεπέν
Μάρτιος 23 2015 09:04
Η δεξιά αντιπολίτευση του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κέρδισε χθες στη Γαλλία τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, κάνοντας την ακροδεξιά να χάσει το στοίχημά της να γίνει η πρώτη δύναμη της χώρας, δύο χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, όπως την ηθελαν οι «δημοκοπησεις». Η ρεφορμιστικη σοσιαλδημοκρατια, η οποία βρίσκεται στην εξουσία, άντεξε περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν, αλλά το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το οποίο πέρασε το όριο του 20%, κατέγραψε μια τέταρτη οπισθοχώρηση, μετά τις δημοτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για τη Γερουσία του 2014. Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN), που πριν από την ψηφοφορία πιστωνόταν με τουλάχιστον 30% της πρόθεσης ψήφου από τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, δεν συγκέντρωσε τελικά παρά ένα τέταρτο των ψήφων, κερδίζοντας 25,35%, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του υπουργείου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Εθνικό Μέτωπο ήρθε επικεφαλής στον πρώτο γύρο σε 43 περιφέρειες, από τις 98 στις οποίες διεξάγονταν εκλογές. Η ψηφοφορία αυτή θεωρούνταν ο προτελευταίος γύρος προθέρμανσης πριν από τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2015 και τις προεδρικές του 2017.
"Η εναλλαγή προχωρεί, τίποτε δεν θα την σταματήσει", δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στις 04:00 (ώρα Ελλάδας), 220 υποψήφιοι της δεξιάς, 56 της αριστεράς, 8 του Εθνικού Μετώπου και 6 που ανήκουν σε άλλα κόμματα εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο. "Οι δημοκρατικοί σχηματισμοί διατήρησαν τη θέση τους, η άκρα δεξιά δεν είναι ο πρώτος πολιτικός σχηματισμός της Γαλλίας", δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συμμετοχή ήταν υψηλή. Το κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του οποίου ηγείται ο Νικολά Σαρκοζί, και οι κεντρώοι σύμμαχοί του του UDI, ήρθαν πρώτοι με 32,5% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων. Οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί εταίροι τους συγκεντρώνουν 36,2%, έναντι 36,5% που συγκεντρώνει ο συνασπισμός της δεξιάς, αλλά το σχεδόν ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα είναι στην πραγματικότητα καθαρά θεωρητικό και δεν αναμένεται ότι θα εμποδίσει την εκλογική ήττα της αριστεράς εξαιτίας των διαιρέσεων που υφίστανται στις τάξεις της, σύμφωνα με τους πολιτειολόγους. "Ο Μανουέλ Βαλς κάλεσε "όλους τους δημοκράτες να υψώσουν φράγμα στην ακροδεξιά στο δεύτερο γύρο" της ερχόμενης Κυριακής.
Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως με δεδομένη την επίδοση του PS, ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία επιτιθέμενος στο Εθνικό Μέτωπο, θα έπρεπε "να έχει την αξιοπρέπεια να υποβάλει την παραίτησή του". "Το FN κατόρθωσε να ξεπεράσει το αποτέλεσμα που είχε φέρει στις ευρωεκλογές (που ειχε παρει 24,85%)", (πηρε 25,35%), δήλωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το κόμμα της "εκλογή με την εκλογή ριζώνει" στη Γαλλία. Στη δεξιά, ο Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε πως το UMP και οι εταίροι του δεν θα συνάψουν "καμιά τοπική ή εθνική συμφωνία με τους ηγέτες του Εθνικού Μετώπου". Εκεί όπου οι υποψήφιοι του UMP "δεν θα είναι παρόντες στον δεύτερο γύρο", το κόμμα "δεν θα καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ούτε το Εθνικό Μέτωπο ούτε την αριστερά", διευκρίνισε. "Αντικειμενικά, όλοι μπορούν αληθινά να χαίρονται. Το UMP επειδή κατάφερε σαφώς να ξεχωρίσει από το Εθνικό Μέτωπο και να καταλάβει την πρώτη θέση. Το Εθνικό Μέτωπο επειδή ριζωσε με 25% στη Γαλλια. Και επίσης το Σοσιαλιστικό Κόμμα επειδή κυρίως η ισχυρή κινητοποίηση του επέτρεψε να περάσει το όριο του 20%", υπογράμμισε ο Ζαν-Ντανιέλ Λεβί, διευθυντής στο Harris Interactive. Η χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίσθηκε από μια σημαντική αποχή, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 50%, όμως η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις ευρωεκλογές του 2014 και στην προηγούμενη συγκρίσιμη τοπική ψηφοφορία το 2011.
Η ισχυρότερη κινητοποίηση των ψηφοφόρων δεν ωφέλησε την άκρα δεξιά, η οποία απέτυχε στη φιλοδοξία της και τη φιλοφοξια των γκαλοπατζηδων να έρθει πρώτη σε εκλογές για δεύτερη φορά μέσα σε λίγότερο από ένα χρόνο μετά τις ευρωεκλογές. Το Εθνικό Μέτωπο βρισκόταν εδώ και πολλούς μήνες στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων γι' αυτές τις περιφερειακές εκλογές, όμως η διαφορά του από το UMP μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έχει δηλώσει πως θέλει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017. Επικεφαλής σε περίπου εξήντα από τις 101 περιφέρειες, η διαιρεμένη αριστερά (σοσιαλιστές, οικολόγοι, κομμουνιστές) απειλείται να χάσει σχεδόν 30 απ' αυτές. Το UMP αναμένεται ότι θα επωφεληθεί στο δεύτερο γύρο από ψήφους αριστερών που θέλουν να αντιταχθούν στην άκρα δεξιά και θα κερδίσει την πρώτη θέση μαζί με τους κεντρώους συμμάχους του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νερό «πνίγει» την ιρλανδική κυβέρνηση
Δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδοί διαδήλωσαν στο Δουβλίνο, διαμαρτυρόμενοι για τις χρεώσεις στο νερό. Τα μέτρα λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Κένι έχουν φουντώσει την οργή και το νερό έκανε… τη σταγόνα να ξεχειλίσει το ποτήρι. Η χθεσινή (Σάββατο) μαζική διαδήλωση ήταν η τέταρτη μέσα σε πέντε μήνες. Η διαδήλωση ήταν η πιο πρόσφατη εκδήλωση λαϊκής οργής και αντίθεσης κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση συμμαχίας του Εντα Κένι, ελπίζοντας ότι η ανάπτυξη του 4,8% πέρσι και οι πολύ καλές προβλέψεις για φέτος, κάποια στιγμή θα καταπνίξουν τις επικριτικές φωνές. Ενα χρόνο πριν επιδιώξει την επανεκλογή της, η κυβέρνηση -στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων- άλλαξε τη μέθοδο χρέωσης του νερού, στέλνοντας τους λογαριασμούς απευθείας στα νοικοκυριά. Το τελευταίο αυτό μέτρο στο επταετές πακέτο λιτότητας ύψους 30 δισ. ευρώ ήταν αυτό που φούντωσε την λαϊκή δυσαρέσκεια και τον θυμό για τα άνισα αποτελέσματα της ανάπτυξης στη χώρα.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι πάνω από 80.000 άνθρωποι κατέβηκαν χθες στους δρόμους, πολλοί κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, σε ένδειξη συμπαράστασης. Το κρατικό κανάλι RTE υπολόγισε το πλήθος σε 30.000-40.000. «Αυτή η κυβέρνηση πιστεύει ότι η εκστρατεία κατά των χρεώσεων του νερού αποδυναμώνεται», δήλωσε η Λιν Μπόιλαν, ευρωβουλευτής του κόμματος Σιν Φέιν. «Λοιπόν, σήμερα της στέλνουμε ένα μήνυμα. Αυτές οι οικογένειες δεν αντέχουν άλλο. Η κυβέρνηση σπρώχνει τον κόσμο στον γκρεμό. Αυτή η εκστρατεία ενισχύεται καθημερινά. Και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν καταργηθούν οι χρεώσεις».
«Το Σιν Φέιν», τόνισε η Μπόιλαν, «έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι όλη αυτή η μεταρρύθμιση είναι τοξική. Οι πολίτες της Ιρλανδίας κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαμήνυσαν στον υπουργό Περιβάλλοντος Αλαν Κέλι, ότι δεν μπορούν και δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς. Η Ευρώπη έχει προιδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οι πρόχειροι υπολογισμοί της δεν καταλήγουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και αυτή τι κάνει; Φυλακίζει διαδηλωτές και δαπανά 650.000 ευρώ σε μια νέα διαφημιστική καμπάνια, χωρίς να αναφέρω τα 85 εκατομμύρια που έχει ξοδέψει σε ιδιωτικούς συμβούλους και τα 539 εκατομμύρια για την εγκατάσταση μετρητών νερού στα σπίτια». Η Μπόιλαν αμφισβήτησε την δυνατότητα που έχει ο κόσμος πλέον να πληρώσει τις νέες χρεώσεις όταν «δεν μπορεί να πληρώνει τη στέγη πάνω από το κεφάλι του» και δήλωσε ότι για το κόμμα της, αυτό το μέτρο είναι «κόκκινη γραμμή». Οι χρεώσεις του νερού, είπε, και η νέα εταιρεία Νερού θα «πεταχτούν στο καλάθι αχρήστων της Ιστορίας». Τα πέντε συνδικάτα που στηρίζουν την εκστρατεία κατά του μέτρου έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, «αφού καταργηθούν οι χρεώσεις» για να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα η κρατική ιδιοκτησία της Εταιρείας Ιρλανδικού Νερού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εμπρηστές
Επικίνδυνη τροπή παίρνει η δραστηριότητα «αγνώστων», που εκδηλώθηκε και τη νύχτα, στις 3 παρά 20, με εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βυζαντίου Στεφάνου, στα Πατήσια.
Οι επιθέσεις κατά γραφείων αριστερών κομμάτων σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να νοηθούν ως πράξεις αλληλεγγύης προς οποιονδήποτε αγωνιζόμενο. Αντίθετα, αποτελούν τυπικές εκδηλώσεις βίας προερχόμενης από κύκλους που βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τους όποιους αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα.
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη απ” αυτήν που ιστορικά δίνει το εργατικό και λαϊκό κίνημα: συσπείρωση και αγώνας για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ανεμπόδιστη λειτουργία και δράση των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων. Οι εμπρηστές, όποια μάσκα κι αν φορούν, είναι απέναντί μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάληψη του «105,5 στο κόκκινο» για συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας
Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν σήμερα το πρωί το στούντιο του ραδιοσταθμού «105,5 στο κόκκινο» και μετέδωσαν ηχογραφημένο μήνυμα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας που ζητούν την κατάργηση αντιτρομοκρατικών νόμων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ” και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νικηφόρα μάχη της Γκουαδαλαχάρα
Στις 23 Μαρτίου 1937 ο στρατός της δημοκρατικής Ισπανίας, με τη συμμετοχή και των Διεθνών Ταξιαρχιών, πετύχαινε μια σημαντική νίκη που θα κρατούσε τις δυνάμεις των φασιστών για δυο ακομη χρονια μακριά από τη Μαδρίτη.
Η μάχη της Γκουαδαλαχάρα, σε μικρή απόσταση από την ισπανική πρωτεύουσα, άρχισε στις 8 Μαρτίου, με την επίθεση περίπου 50.000 ανδρών του φασιστικού στρατού, από τους οποίους 15.000 ήταν Ιταλοί, σταλμένοι στην Ισπανία από το καθεστώς του Μουσολίνι. Απέναντί τους αντιπαρατάχθηκαν 20.000 δημοκράτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι μαχητές του ελληνικού λόχου «Νίκος Ζαχαριάδης» των Διεθνών Ταξιαρχιών. Στη μεγάλη αυτή μάχη οι φασίστες χρησιμοποίησαν υπερσύγχρονο -για την εποχή- εξοπλισμό, προερχόμενο από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία. Εντούτοις, οι δημοκρατικοί είχαν, για πρώτη φορά, στη διάθεσή τους άρματα μάχης που τους είχε παραχωρήσει η Σοβιετική Ένωση. Η μάχη της Γκουαδαλαχάρα, ματαιώνοντας την κατάληψη της Μαδρίτης από τους φασίστες του Φράνκο, αναπτέρωσε το ηθικό των αντιφασιστικών δυνάμεων που μπόρεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα για δύο ακόμη χρόνια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εργαζόμενοι τριών νοσοκομείων καταγγέλλουν τον Κουρουμπλή
Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης, καταγγέλλουν τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος αποφεύγει συστηματικά να συναντηθεί μαζί τους, ενώ πραγματοποιεί συναντήσεις με φαρμακοβιομήχανους και μεγαλοκλινικάρχες:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ
Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, ΑΚΥΡΩΣΕ ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ, τελικά και τη συνάντησή της Πέμπτης 19/3/15 ο Υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής, με τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμιγκ – Π. Πεντέλης Επιδιώκουμε να συναντηθούμε με την ηγεσία Υπουργείου Υγείας σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Προφανώς και δεν συνηθίζουμε να συνωστιζόμαστε στους υπουργικούς διαδρόμους. Έχουμε επιλέξει τον άλλο δρόμο να διεκδικούμε το δίκιο μας. Αυτόν που κράτησε ως τώρα ανοιχτά τα Νοσοκομεία της περιοχής, αυτόν που μας συνέδεσε με τα λαϊκά στρώματα των όμορων δήμων. Θεωρήσαμε όμως, πως είχαμε καθήκον να ενημερώσουμε για την κατάσταση το νέο Υπουργό και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη συνεχιζόμενη πολιτική των νεοφιλελεύθερων επιλογών που προστάζει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και οι ντόπιοι υπηρέτες τους.
Γι’ αυτό δημιουργούνται μια σειρά από εύλογα ερωτήματα για τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη πολιτική που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει. – Πως η πολιτική ηγεσία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει τον προϋπολογισμό του 2015,εφαρμόζοντας δηλαδή τον ήδη κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του 2014 για τα νοσοκομεία, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότιθα συνεχιστεί η «αξιολόγηση» και η κινητικότητα των εργαζόμενων, συνεχίζοντας έτσι την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική των προκατόχων του; Και την ίδια ώρα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μείωσε 51% την επιχορήγηση από τα Νοσοκομεία και ζήτησε την επιστροφή των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών, που είναι για την κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων; – Πως ακόμη δεν υλοποίησε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση να μην υπάρχουν αποκλεισμοί (5ευρω, ανασφάλίστοι κλπ) πρόσβασης στην Δημόσια Υγεία, αλλαγές και καταργήσεις των διοικητών και αλλαγή του μοντέλου διοίκησης σε μια δημοκρατική βάση; – Πως δήλωσε ότι μπορεί να μην καταργήσει το ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της ΕΣΑΝ ΑΕ χαρακτηρίζοντας την πολύτιμο εργαλείο στην άσκηση της πολιτικής Υγείας; – Πως υπεγράφει ΑΠΟΦΑΣΗ τομεοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που στόχο έχει την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων; – Πώς ο νέος Υπουργούς συναντιέται επιλεκτικά και κατά προτεραιότητα με διάφορους «παράγοντες» και «εκπροσώπους», φαρμακοβιομήχανους και ιδιώτες κλινικάρχες και τις αντιδραστικές και διασπαστικές «ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-Ε.Ν.Ε», «ΠΑ.ΣΟ.ΝΟ.Π» και «ΣΥ.Ν.Δ.Ε»; – Πως τοποθετήθηκαν ως επικεφαλείς των μηχανισμών του Υπουργείου Υγείας (Διοικήσεις ΥΠΕ, ΕΠΥ-Σαρτζετάκη, ΚΕΕΛΠΝΟ-Γιαννόπουλος, ΕΚΕΠΥ – επιμονή για τον κ. Χλέτσο αρχιτέκτονα της ΕΣΑΝ ΑΕ, κλπ.);άνθρωποι που υλοποίησαν με πάθος το μνημονιακό πρόγραμμα και συμβολίζουν τις πελατειακές σχέσεις και τη διαπλοκή, με στόχο την αποδόμηση της δημόσιας Υγείας!!; Δικαίως λοιπόν αναρωτιόμαστε αν η στάση αυτή του κ. Υπουργού οφείλεται απλά σε «ανειλημμένες υποχρεώσεις»ή πρόκειται ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και μια απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφοράαπέναντί στα σωματεία των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη για τη διάσωση της δημόσιας Υγείας.
Γιατί όμως ζητήσαμε τόσο άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία; Γιατί δεν κάναμε «υπομονή»;
1. Γιατί τα Νοσοκομεία μας χτυπήθηκαν περισσότερο από όλα, από το αίσχος των διαθεσιμοτήτων και των συγχωνεύσεων αφού χάσαμε 600 κρεβάτια από τη περιοχή και 900 εργαζόμενους προσωπικό από τα νοσοκομεία μας. Έκλεισε ένα ολόκληρο Νοσοκομείο, το Παπαδημητρίου και από το Αμ. Φλέμιγκ έμεινε το 1/3 και προσπαθεί να σταθεί όρθιο, ενώ το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να αντεπεξέλθουν στο τεράστιο βάρος που δέχονται μετά απ΄ όλα αυτά, εξοντώνοντας από τη μια τους εργαζόμενους κι από την άλλη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
2. Γιατί ο λαός της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου, συνεχίζει να απευθύνεται στα Νοσοκομεία μας με αυξανόμενο ρυθμό. Ταλαιπωρείται επί ώρες ατελείωτες στα Επείγοντα, αφού έκλεισαν 3 Παθολογικές και 4 Πνευμονολογικές στη περιοχή και την ίδια ώρα αρνείται η πολιτική ηγεσία να εντάξει στις πνευμονολογικές εφημερίες μας, το Νοσοκομείο Σωτηρία, που απαλλάχθηκε με απόφαση του πρώην ΔΥΠΕάρχη! Αποτέλεσμα αυτών να παραμένουν ασθενείς στο ΤΕΠ για δύο ή τρεις μέρες χωρίς επαρκή και ασφαλή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.
3. Γιατί κατ” επανάληψη έχουμε δηλώσει πως υπάρχει φόβος να θρηνήσουμε θύματα! Και τότε όλοι θα κάνουν πως τάχα «δεν ήξεραν». Η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν πολύ κάτω από το όριο της ασφάλειας και του κινδύνου. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ! Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να ενημερώνεται από την ίδια Διοίκηση που διόρισαν οι προκατόχοι της, με μοναδικό σκοπό να συνεχίζει τη πολιτική υποβάθμισης, συγχωνεύσεων και κλεισίματος τμημάτων, ενώ ψελλίζει για την ανάγκη «ανάπτυξης» προκειμένου να σώσει τις καρέκλες της – ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ!
Αυτή είναι η κατάσταση και βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία, είναι καιρός να συντονιστούμε και να απαιτήσουμε μαζικά, με κινητοποιήσεις και με τη στήριξη του λαού της περιοχής:
▪ Όχι άλλη υποβάθμιση. Τα Νοσοκομεία να μείνουν ΑΝΟΙΧΤΑ! ▪ Άμεση αύξηση της Χρηματοδότησης των νοσοκομείων για τη Πλήρη κάλυψη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ▪ Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους ▪ Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών. ▪ Να αναπτυχθεί πλήρως το Φλέμιγκ με την επαναλειτουργία όλων των κρεβατιών και κλινικών του και ιδιαίτερα την άμεση ανάπτυξη Πνευμονολογικής Κλινικής και να ανοίξουν άμεσα οι 46 κλειστές κλίνες και τα κλειστά κρεβάτια της ΜΕΘ (6) και των Χειρουργείων (4) του Σισμανογλείου. ▪ Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ▪ Κατάργηση του ενιαίου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ» και Επαναφορά των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Αμ. Φλέμιγκ ως αυτοτελή ΝΠΔΔ και αποσύνδεση του Παίδων Πεντέλης.
Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε -όπως κατήγγειλε- μία βασική μάρτυρας στην υπόθεση Siemens. Σύμφωνα με την καταγγελία της γραμματέως του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τον ξυλοδαρμό που υπέστη το βράδυ της Τετάρτης (18/3/2015).
Όπως κατήγγειλε η ίδια, το βράδυ της Τετάρτης (18/3) κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια και τότε δέχθηκε άγρια επίθεση από άγνωστο άνδρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα ήταν προστατευόμενη μάρτυρας και είχε μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και φυλασσόταν από δύο αστυνομικούς. Στο πλαίσιο περικοπών όμως ο ένας από τους δύο αστυνομικούς και συγκεκριμένα ο αστυνομικός που έκανε την βραδινή βάρδια αφαιρέθηκε στο πλαίσιο περικοπών. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ανελλιπώς προκειμένου να διαπιστωθεί αν η βάναυση επίθεση που καταγγέλθηκε σχετίζεται με την υπόθεση Siemens.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟΙ... ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ «ΛΑΔΙ» ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ;
ΠΙΕΖΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» για την... επιχείρηση «κλεισίματος» της υπόθεσης Παπασταύρου και την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του φακέλου Παπασταύρου, εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία στην οποία υπαγόταν, με το οποίο και ενημέρωνε ότι «...πιέσθηκα από τον προϊστάμενό μου να ολοκληρώσω την έρευνα της υπόθεσης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου». Στο ίδιο δημοσίευμα, τονίζεται πως η έρευνα αυτή, τελικά, δεν έκλεισε, παρά τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν προς τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Και το ερώτημα, έχει να κάνει με τα αίτια που προκάλεσαν αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε η υπόθεση να κλείσει και τυπικά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δηλαδή δέκα ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη. Ποιοι είχαν λόγους να θέλουν να κλείσουν το φάκελο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ με ποσό 550.000.000 δολαρίων;
Η εφημερίδα «Το Παρόν» κάνει σαφέστατη αναφορά σε αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βγει «λάδι» ο κ. Παπασταύρου πριν αλλάξουν οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου. «Ο κ. Παπασταύρου είχε την... ατυχία, μέσα στις χιλιάδες καταστάσεις καταθετών που υπέκλεψε ο ξακουστός πια Φαλτσιάνι από την τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπου δούλευε, να... φιγουράρει το όνομά του σε μια λίστα με λογαριασμούς 2.062 Ελλήνων καταθετών» αναφέρει στο δημοσίευμά του «Το Παρόν» και συνεχίζει: «Κάτι... φραγκοδίφραγκα ήταν το ποσό της κατάθεσης. Μόλις 550.000.000 δολάρια! Όταν έσκασε η βόμβα, η δικαιολογία του κ. Παπασταύρου ήταν ότι τα χρήματα ανήκουν σε κάποιο επενδυτικό fund του γνωστού ισραηλινού Μιονί και ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής. Δεν έπεισε, όμως, κανέναν, από τη στιγμή που στα χαρτιά αναφέρεται ως συνδικαιούχος, κάτι που και για τον πλέον αγράμματο ισοδυναμεί με το να είσαι δικαιούχος». Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, αν και όφειλε να παρέμβει πρώτος: «δεν επέδειξε την παραμικρή ευαισθησία να προστατεύσει το αξίωμα του πρωθυπουργού ζητώντας την παραίτησή του, όταν μάλιστα είχε παρέμβει το ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη και είχε ξεσπάσει θύελλα, με εμπλοκή ακόμη και του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου και η Βουλή είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρωταγωνιστή της λίστας -στην οποία βρισκόταν και ο κ. Παπασταύρου- Γιώργο Παπακωνσταντίνου». Αυτό που απομένει, πλέον, είναι η ολοκλήρωση της έρευνας για το φάκελο Παπασταύρου, καθώς ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ δεν έκλεισε ποτέ την υπόθεση, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα αφού ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει ακόμα καταφέρει να προσκομίσει τα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί από τις αρχές. Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να πέσει άπλετο φως σε αυτή την... αμαρτωλή λίστα και να αποδοθεί, έστω και με καθυστέρηση ετών, ο «λογαριασμός» προς εκείνους που φέρονται να έχουν αποκρύψει τεράστια ποσά από τις ελληνικές αρχές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ
Ως συμβόλαιο διαπλοκής με πρωτοφανείς πολιτικούς στόχους εναντίον της κυβέρνησης χαρακτήρισε την υπόθεση με τις κατηγορίες σε βάρος του που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος προσερχόμενος το πρωί (23/03/2015) στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε για άλλη μία φορά λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως η σκευωρία κατέρρευσε. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο στόχος της σκευωρίας δεν ήταν ο ίδιος αλλά η κυβέρνηση και η εθνικής της υπεροχή, σε μία μάλιστα κρίσιμη χρονική στιγμή, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. «Η σκευωρία κατέρρευσε. Σήμερα το πρωί έστειλα επιστολή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που του ζητώ να άρει το απόρρητο των εργολαβικών συμφωνητικών που έχει συνάψει η εταιρεία μου, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και όλοι αυτοί που λένε ότι θα βρουν κάτι να διαψευστούν ακόμη για μία φορά» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι στο υπουργείο. «Θα ανακοινώσω τα οικονομικά στοιχεία της δραστηριότητας της εταιρείας, τους πελάτες και όλα αυτά που προκύπτει η αναλήθεια των κατηγοριών» δήλωσε συγκεκριμένα. Ωστόσο, για άλλη μία φορά επανέλαβε πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είχε στόχο τον ίδιο, αλλά την κυβέρνηση και το ηθικό της κύρος. «Κυρίως ήταν μία προσπάθεια να ματαιωθεί η προώθηση του νομοσχεδίου» ανέφερε, ενώ διαβεβαίωσε πως το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Διοίκησης θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Τέλος έστειλε σαφές μήνυμα πως η διαπλοκή δεν θα περάσει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (ΓΙΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ): ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
Λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου, η υπόθεση Καλογιάννη ανατέθηκε στην Αικ. Λαϊνά τονίζει ο δήμος Λαρισαίων - "Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες" Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για τον χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο "Κατρούγκαλος και συνεργάτες" και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής: 1. Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014, η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο "Κατρούγκαλος – Συνεργάτες" και στην κ. Αικ. Λαινά. 2. Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου.Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Υπό εξέταση η απαγόρευση εισαγωγών επανεξαγώμενων φρούτων από τη Σερβία
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 12:15
Η ρωσική αρχή ασφαλείας των τροφίμων ανακοίνωσε σήμερα ότι υποψιάζεται πως η Σερβία επανεξάγει στη Ρωσια μήλα που εισαγει από την Πολωνία και παραγονται εκει κι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές φρούτων από τη χώρα αυτή που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές φρούτων από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της επιβολής ενός ευρύτερου εμπάργκο τον Αύγουστο ως αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις στην Μόσχα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wall Street Journal: Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 10:12
Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές και αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκια τους ώστε να έχουν μικρότερη έκθεση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Οι χαμηλές αποδόσεις που προσφέρουν πλέον οι επενδύσεις σε ενεργητικά πρώτης διαβάθμισης (κρατικά ομόλογα, κ.α.) της Ευρωζώνης ωθούν τους επενδυτές προς άλλους επενδυτικούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ η Δανία και η Ελβετία. Το ευρώ έχει μειωθεί κατά 22% έναντι του δολαρίου μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, από 1,39 δολάριο στο 1,08 δολάριο, ενώ εντός του Μαρτίου άγγιξε χαμηλά επίπεδα 12 ετών κινούμενο στο 1,05 δολάριο. Όπως σημειώνεται, οι αποκλίνουσες πορείες της ευρωπαϊκής και αμερικανικής νομισματικής πολιτικής έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναδιάρθρωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως οι μεγάλες τράπεζες της Κίνας, αλλά και των πλούσιων σε πετρέλαιο χώρων της Μέσης Ανατολής μειώνουν τα συναλλαγματικά αποθέματά τους σε ευρώ. Το μερίδιο των αποθεμάτων που τηρούνται σε ευρώ είχε κορυφωθεί το 2009 σε περίπου 28%, ενώ σύμφωνα με το ΔΝΤ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 μειώθηκε απότομα στο 22,6%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυρα μαντατα για τον πρωθυπουργό Ραχοι της Ισπανίας
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 08:48
Μαύρα μαντάτα από τις τοπικες εκλογες στην Ανδαλουσία για τον Μαριάνο Ραχόι. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα των Ισπανών ψηφοφόρων για την πολιτική λιτότητας του πρωθυπουργού της Ισπανίας και τα διαδοχικά σκάνδαλα που προκάλεσαν τριγμούς στο κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.
Πανωλεθρία για Ραχόι. Χαμόγελα σε PSOE, Podemos (Μπορουμε) και Ciudadanos (Πολιτες). Προβληματισμός στην Αριστερά. Κάπως έτσι συνοψίζεται το εκλογικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περιοχή, στο πρώτο ραντεβού των Ισπανών με τις κάλπες, δείχνοντας ότι ο δρόμος μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2015 θα είναι μακρύς. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό την Σουσάνα Ντίαθ, νυν πρόεδρο της Ανδαλουσίας, ήρθε πρώτο κερδίζοντας 35,4% (από 39,6% το 2012) και 47 εδρες από τις 109 έδρες του τοπικού Κοινοβουλίου -όσες είχε κερδίσει και το 2012. Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι περιορίστηκε στο 26,8% (από 40,7%) και στις 33 έδρες -από 55 το 2012. Εκτιμάται πως η παράταξη του πρωθυπουργού της Ισπανίας απώλεσε περίπου 500.000 ψηφοφόρους σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Το πρωτοεμφανιζομενο στις εκλογες της Ανδαλουσιας Podemos (Μπορουμε) του Πάμπλο Ιγκλέσιας, με επικεφαλης στην Ανδαλουσια Τερεζα Ροντριγκεζ, είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της Ανδαλουσίας με 14,8% και 15 έδρες στο τοπικό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα εξαιρετικό για το νεοσύστατο κόμμα. Οι αλλοι πρωτοεμφανιζομενοι Ciudadanos (Πολιτες), (κεντροδεξιο κομμα, κατι σαν το Ποταμι της Ελλαδας), η παράταξη που ξεκίνησε από την Καταλονία και του οποίου ο νεαρός επικεφαλής είναι γνωστός μόνο στο 65% των Ισπανών (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα) κατάφερε να κερδίσει 9,3% και 9 έδρες στην τοπική Βουλή. Ηττημένη είναι χωρίς αμφιβολία η Ενωμένη Αριστερά (IULV-CA), η οποία βρεθηκε στο 6,9% (από 11,3%) και στις 5 έδρες (από 12). Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα της Ενωμενης Αριστερας ήταν ο κυβερνητικός εταίρος των Σοσιαλιστών στην Ανδαλουσία. Τωρα αναμενεται τη θεση του να παρει το κεντροδεξιο Ciudadanos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόκερ στο Βερολίνο Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 08:45
Στη σκιά της επιστολής που είχε στείλει στις 15 Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία ξεκαθάριζε ότι η Ελλάδα θα προτιμήσει να καλύψει συντάξεις και μισθούς παρά τα χρέη της στο ΔΝΤ, πραγματοποιείται η σημερινή συνάντηση σημερα το απογευμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας με την Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ο Αλέξης Τσίπρας είχε προειδοποιήσει το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους ξενους δανειστες, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατήγγειλε την πολιτική της ΕΚΤ για τα όρια που έχει βάλει στην Ελλάδα (προσωρινός αποκλεισμός από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης), καθώς επίσης και την πολιτική των ευρωπαϊκών οργάνων που αρνούνται οποιαδήποτε εκταμίευση προτού η Αθήνα υιοθετήσει νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Στο ίδιο κείμενο επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την καταβολή συντάξεων και μισθών. Και επειδή η επιλογή να πληρωθούν χρέη έναντι μισθών θα αποτελέσει πλήγμα στην ελληνική κοινωνία, άφηνε να εννοηθεί ότι η Αθήνα θα πράξει το αντίθετο. Η εξυπηρέτηση των χρεών θα οδηγήσει σε «απότομη οικονομική επιδείνωση της ήδη καταπιεσμένης ελληνικής κοινωνίας -προοπτική που δεν θα ανεχθώ» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ζητούμενο η ρευστότητα Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ να μην επιτρέψει ένα μικρό θέμα ρευστότητας και κάποια «θεσμική αδράνεια» να μετατραπεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απότομη άνοδο στην αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αυτήν την άνοιξη και το καλοκαίρι… θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις θα καθιστούσαν αδύνατο για κάθε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα χρέη της» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει μαζί του κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη οκταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι να πειστεί το Βερολίνο για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μέτρα που θα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της οικονομίας και δεν θα οδηγήσουν σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κινεζικά χέρια η ιταλική βιομηχανία Pirelli
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 13:44
Η γνωστή ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli βρίσκεται από χθες βράδυ και επίσημα υπό κινέζικο έλεγχο, αν και η έδρα της, μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, πρόκειται να παραμείνει στο Μιλάνο. Την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της ιταλικής εταιρίας αγόρασε η κινεζική δημόσια επιχείρηση ChemChina έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος το μάνατζμεντ της βιομηχανίας ελαστικών πρόκειται να συνεχίσει να διαθέτει αυτονομία κινήσεων και ο πρόεδρός της, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα θα παραμείνει στην θέση του, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη χθες, μέχρι το 2021. Στο εξής, η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μηχανές πρόκειται να διαχωριστεί από εκείνη για φορτηγά, η οποία θα αποτελέσει μέρος κοινής βιομηχανικής στρατηγικής με αυτή της εταιρίας Aeolus Tyre, ιδιοκτησίας, πάντα, της ChemChina.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατρούγκαλος: «Εάν δεν ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση»
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 08:30
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με τις ανυποστατες προπαγανδιστικες δεξιες ψευδολογιες ενός αληταρα δημοσιοκαφρου του Βηματος που πριν εργαζοταν στη φασιστικη Αυριανη, για δικηγορική προμήθεια 12% από όσους απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους βοηθούσε να επαναπροσληφθούν. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές (σ.σ. των απολύσεων)… Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εγώ παλεύω για την εφαρμογή της». Ο κ. Κατρούγκαλος διερωτήθη: «Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι' αυτούς τους ανθρώπους». «Δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί» προσέθεσε. Σε ερώτηση σχετικά με την κατηγορία ότι θα εισπράξει 12% ως δικηγορική προμήθεια ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι αυτό αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές όχι για το θέμα των διαθέσιμων. Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι «εάν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους 87 οι νεκροί από τη γρίπη
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 12:59
Στην κορύφωσή της βρίσκεται η εποχική γρίπη στην Ελλάδα, όπως είχαν ανακοινώσει οι επιστήμονες, και τα περιστατικά θανάτων ασθενών που νοσηλεύονταν με επιπλοκές στην υγεία τους ανέρχονται σε 87. Με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 199 ασθενείς συνολικά με εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη ενώ τα περιστατικά που παραμένουν στις ΜΕΘ για νοσηλεία ανέρχονται σε 25.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκουριες. Εκθεση-κολαφος για την «Ελληνικος Χρυσος». Τοξικα βαρεα μεταλλα σε αστρονομικα ποσοστα και αποκρυψη της επικινδυνοτητας των προιοντων της εταιρειας δειχνει η εκθεση των επιθεωρητων Περιβαλλοντος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιανα Κανελλη. Ολο το συστημα θελει να βγει η Χρυση Αυγη καθαρη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμφωνα με τουρκικη εφημεριδα. 35.000 κρυφες εκκλησιες στην Τουρκια
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προστιμο 5.000 ευρω σε ανεργη επειδη πουλουσε κουλουρια. Η «πλατεια της ντροπης» στη Νεα Σμυρνη. Το «περηφανο» εργο του Δημαρχου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10 χρονια χωρις να πληρωνουν τα τελη στην εφορια τα αυτοκινητα του Δημου Αργυρουπολης. Κορτζιδης, «Δεν γνωριζα ότι ο Δημος δεν τα πληρωνε». Προστιμο 200.000 ευρω από την εφορια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση εκπαιδευτικών στην υπόθεση Κατρούγκαλου: «Μάθημα ζωής» η συναναστροφή μαζί του
Τέσσερις εκπαιδευτικοί, από τα Ιωάννινα, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και έναν χρόνο, με ανοικτή επιστολή παρεμβαίνουν στην υπόθεση Κατρούγκαλου και αναφέρονται στη σχέση που είχαν με το δικηγορικό του γραφείο, επισημαίνοντας πως ποτέ δεν προέκυψε ζήτημα ανάλογο με αυτό που του καταλογίζεται.
Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων, Β. Κακαϊδή, Σ. Τσαγκογιάννη, Γ. Τσορώνη, Β. Τσούρη, που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν ότι όταν συνέβη το γεγονός της διαθεσιμότητας, έπρεπε να βρουν δικηγόρο προκειμένου να προσφύγουν σε αίτηση ακύρωσης της πράξης της διαθεσιμότητας. Μέσα σε αυτή την αναζήτηση, επισημαίνουν, βρήκαν τη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου και τονίζουν: «Ήταν από τα λίγα δικηγορικά γραφεία που μας ζήτησε για τα δικαστικά έξοδα και μόνο 250 ευρώ, ενώ άλλα γραφεία μας ζητούσαν γύρω στα 1500 ευρώ και κάποια μέχρι και 3000-4000 ευρώ. Η συνεργασία και η ηθική υποστήριξη του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Μέχρι που ανέλαβε τον θεσμικό ρόλο, οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του».
Για το ενδιάμεσο στάδιο των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρουν: «Μας έλεγε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι δεν πρέπει να πετάμε τα χρήματά μας, γιατί τα έχουν περισσότερη ανάγκη οι οικογένειές μας, ενώ άλλα δικηγορικά γραφεία ζητούσαν 1500 ευρώ για ατομικά ασφαλιστικά». Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί τονίζουν επίσης πως «ουδέποτε τέθηκε κάποια συζήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα για όλα αυτά που κατηγορείται τις τελευταίες ώρες» και προσθέτουν: «Ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο άλλο συμφωνητικό, παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής μας στην αίτηση ακύρωσης». Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η συναναστροφή με τον καθηγητή κ. Κατρούγκαλο ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική, χαρακτηρίζοντας την ως «μάθημα ζωής».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μέρκελ ρώτησε τον Τσίπρα αν θα της πουλήσει τα αεροδρόμια
Η Μέρκελ είναι η πρώτη που θα δει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μία ατζέντα για την συνάντηση με την καγκελάριο στο Βερολίνο η οποία θα περιλαμβάνει την λίστα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και τα αεροδρόμια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην πρόσφατη συνάντηση της επταμερούς στις Βρυξέλλες η Μέρκελ, ενώπιον όλων, έθεσε το θέμα της πώλησης των ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική Fraport και σε Έλληνα επιχειρηματία. Η πώληση οργανώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να την επανεξετάσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι όμως φανερό ότι οι Γερμανοί θέλουν αγωνιωδώς τα ελληνικά αεροδρόμια, και ουσιαστικά συνδέουν το άνοιγμα της στρόφιγγας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την εξέλιξη της υπόθεσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους τελευταίους λίγους μήνες, όταν και ήταν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, η διαπλοκή έκανε πολλές προσπάθειες να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα. Κατάλαβαν ότι δεν θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης (το θέτω όσο πιο κομψά μπορώ). Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Αυτό που τότε κατάλαβαν, τώρα αρχίζουν να το βλέπουν μπροστά τους. Ο υπουργός που έχει αναλάβει να χτυπήσει τη διαφθορά, ο Νικολούδης, έχει αρχίσει ήδη να ασχολείται με πολλά, μεταξύ των οποίων και τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών. Ένα θέμα που μπορεί να κόψει και τα δυο πόδια της διαπλοκής: τράπεζες, ΜΜΕ. Χωρίς το δωρεάν τραπεζικό χρήμα και την προπαγάνδα, δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει.
Η διαπλοκή θα παίξει τα ρέστα της τώρα. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν χάσει το πρώτο μέρος του παιχνιδιού και δεν καταφέρει να ξεφορτωθεί άμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει. Γι' αυτό, και παρά το γεγονός πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η πρώτη μάχη παίρνει μορφή "μητέρας των μαχών". Εάν τη χάσουν, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι ξανά. Προσδεθείτε. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο Κατρούγκαλος είναι ορντέβρ. Το κυρίως μενού δεν μας το έχουν αποκαλύψει ακόμη. Γι' αυτό, μάσκες, γάντια και υπομονή. Η λάσπη υπό τη μορφή "κοινής λογικής" ο εμετός, η κινδυνολογία, ο κιτρινισμός θα μας συνοδεύουν για καιρό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο «γλέντι»: Θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ 4,9 δισ. ευρώ εντόπισε ο Νικολούδης
Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», έχει εντοπίσει ισχυρά ευρήματα για δάνεια ύψους 4,9 δισ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί από την ΑΤΕ παράνομα, δηλαδή χωρίς οι δανειολήπτες να πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους δοθούν. Φέρεται, μάλιστα, πως στοιχειοθετείται το κακουργηματικό ποινικό αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας. Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ ήταν ένας από τους τελευταίους ογκώδεις φακέλους που είχε ανοίξει ο κ. Νικολούδης ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πριν δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει υπουργικό πόστο κατά της διαφθοράς στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Η «Αυγή» αναφέρει πως ο έλεγχος συνεχίζεται υπό την ευθύνη του σημερινού προέδρου της αρχής Παναγιώτη Παντελή και αφορά τη χρονική περίοδο 2001 – 2009.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το «Κατρούγκαλος-γκέητ» στο «media-gate»
Το «σκάνδαλο Κατρούγκαλου» εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελιποβαρές. Παρεμπιπτόντως, ευρέθη και πλαστό - τουλάχιστον στο βαθμό που αφορά τα στοιχεία τεκμηρίωσής του. Κι αντί να αποκτήσουμε το δικό μας, αριστερό Watergate, μπορεί και να αποκτήσαμε ένα ακόμη Mediagate. Από το οποίο αποκομίζουμε χρήσιμα συμπεράσματα περί δημοσιογραφικής και εκδοτικής ηθικής και νομιμότητας σ' αυτή τη χώρα.
Οπως: *Εάν ο (κάθε) υπουργός Κατρούγκαλος έπαιρνε μίζες για να επαναπροσλάβει απολυμένους έπρεπε να παραιτηθεί - ενδεχομένως και να «αυτοκτονήσει"» όπως είπε ο ίδιος. Εάν δεν έπαιρνε - που όπως αποδεικνύεται δεν έπαιρνε -, εκείνοι που τον έκαναν πρωτοσέλιδο σκάνδαλο δεν έχουν καμία υποχρέωςη παραίτηςης, πόσο μάλλον αυτοχειριασμού. Ούτως ή άλλως έχουν... αυτοχειριάσει προ πολλού κάθε βασική έννοια της δημοσιογραφίας. *Εάν ο (κάθε) στοιχειωδώς σοβαρός δημοσιογράφος αυτού του πλανήτη έχει στα χέρια του στοιχεία για πολιτικό σκάνδαλο, φροντίζει αν μη τι άλλο οι αποδείξεις που επικαλείται και δημοσιεύει να ταυτίζονται με την υπόθεση που «αποκαλύπτει». Διαφορετικά δεν είναι δημοσιογράφος. Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, σκιτζής και, στην χειρότερη, παπαγαλάκι. *Εάν ο (κάθε) στοιχειωδώς σοβαρός, ακόμη και δόκιμος, δημοςιογραφος ετοιμάζεται να αποκαλύψει «σκάνδαλο» ψάχνει - γκουγκλάροντας έστω - την ακριβή ιδιότητα εκείνου που καταγγέλει. Ειδάλλως αλλάζει δουλειά. Και γίνεται επισήμως έμμισθος προβοκάτορας. *Εάν η (κάθε) στοιχειωδώς σοβαρή εφημερίδα πάρει στα χέρια της ρεπορτάζ που αποκαλύπτει «σκάνδαλο» φροντίζει πριν το δημοσιεύσει να το διπλοεπιβεβαιώσει. Εάν δεν το κάνει, το κλείνει το μαγαζί και μετονομάζεται επισήμως σε «παράγκα». *Εάν η πηγή του έγκυρου δημοσιογράφου είναι έγκυρα μέσα, τύπου «makeleio.gr» ο υπογράφων το πόνημα οφείλει αν μη τι άλλο μια δημόσια συγνώμη για την κλοπή στον Στέφανο Χίο. *Εάν ο (κάθε) δημοςιογράφος υπογράψει και δημοσιεύσει ψευδές ρεπορτάζ με ψευδή στοιχεία, υποχρεούται αν μη τι άλλο σε ένα επώνυμο mea culpa. Κάθε άλλη εκδοχή συνιστά απλώς αλαζονεία της δια βίου διαπλεκόμενγς ασυλίας. *Εάν ακόμη και τώρα δεν υπάρχει ελπίδα για άλλου τύπου δημοσιογράφους και δημοσιογραφία σ' αυτή τη χώρα, παρακαλείται η ΕΣΗΕΑ να παραλάβει πάραυτα τις ταυτότητες όλων των υπολοίπων ημών. Που δεν... ευτυχήσαμε να γίνουμε στρατευμένες αυθεντίες της «εθνικής σωτηρίας».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βορίδης και Άδωνης έδωσαν τη δήθεν αποκάλυψη για τον Κατρούγκαλο στο ΒΗΜΑ;
Φαίνεται πως κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία γνώριζαν την "αποκάλυψη" της βρωμοφυλλαδας ΒΗΜΑ ... Που υποστηριζε το 1940-44 τους ναζιστες γερμανους, το 1966 την αποστασια από τη δημοκρατια, και το 1967 – 1974 την χουντα. Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου και στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων οι Μάκης Βορίδης και Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκαν να γνωρίζουν για την "αποκάλυψη" του Βήματος της Κυριακής κατά του Κατρούγκαλου. Έτσι εύλογα δημιουργείται η απορία αν οι δύο βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπουργοί αποτελούν οι ίδιοι την "πηγή" για το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που πετάει λάσπη στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα και οι δύο σήμερα ζητούν τα συμφωνητικά Κατρούγκαλου από το ΔΣΑ. Για να είναι σίγουροι οι Βορίδης και Γεωργιάδης, ότι η απειλή για "δημοσίευμα - βόμβα" θα ακουστεί την επανέλαβαν και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια στη Βουλή. Πάντως σε κάθε περίπτωση το γεγονός, ότι οι δύο πρώην υπουργοί γνώριζαν για το δημοσίευμα από την Πέμπτη επιβεβαιώνει τη διασύνδεση του Βήματος με τη ΝΔ και αυτό, που χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Κατρούγκαλος "συμβόλαιο διαπλοκής".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επανόρθωση: Η εμπρηστική επίθεση στα Πατήσια δεν έγινε σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα ξημερώματα κάηκαν τα πρώην γραφεία του Συνασπισμού στα Πατήσια, στην οδό Στεφάνου Βυζαντίου. Η υπόθεση ερευνάται από την Πυροσβεστική και από την Αστυνομία. Διευκρινίζουμε ότι δεν πρόκειται για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε στα μέσα, αλλά πρόκειται για τα παλιά γραφεία του Συνασπισμού που δεν λειτουργούσαν.
Σχολιο.- ένα μικρομάγαζο ήταν, σπάνια ανοιχτό, όμως, καθώς η περιοχή βρίθει χρυσαυγίτες, νταήδες λουμπεναριά κλπ ταξικά κοθώνια το είχαν στο μάτι. Θεωρώ πιθανότερους δράστες αυτούς
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος είναι ο Β. Χιώτης που κατασκεύασε το σκάνδαλο "Κατρούγκαλος".Ιδού η λαμπρή πορεία του!
Δείτε κάποια από τα βήματα του
«Εκτελούσατε συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη που υπογράφει το άρθρο στο Βήμα, το οποίο εμφάνιζε τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να «υπόσχεται διορισμούς με προμήθεια 12%» Μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία-κολάζ λάβαμε από φίλο αναγνώστη, που περιγράφει εν συντομία την πορεία του "δημοσιογράφου" Βασίλη Χιώτη, που έγινε πανελληνίως ρόμπα, με την παρουσίαση παραποιημένου συμφωνητικού που δήθεν ο Κατρούγκαλος κατέθεσε, σύμφωνα με το οποίο θα έπαιρνε αμοιβή ως δικηγόρος, από απολυμένο του Δημοσίου. Ο Βασίλης Χιώτης, ξεκίνησε την καριέρα του με ανυπόγραφα άρθρα από την γνωστή "Αυριανή" του Κουρή, αυτή την κατακίτρινη φυλλάδα της δεκαετίας του 80! Από εκεί πέρασε στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη. Ήταν κολλητός του Θεοδωρου Ρουσόπουλου και επί υπουργείας του υπήρξε κορυφαίος "παίκτης" του συστήματος Ρουσόπουλου! Παρέμεινε εκλεκτός των υψηλών κλιμακίων της εξουσίας και επί Σαμαρά. Αριστερά (με τ χέρι στο πηγούνι) σε meeting με Σαμαρά, Ψυχάρη, Πρετεντέρη, Καψή και Παναγιωτόπουλο. Δεν προσποιήθηκε ποτέ ότι ήταν έναν "κανονικός" δημοσιογράφος. Επιδείκνυε ευθαρσώς την μεροληψία του, ακόμα και με οπαδικούς όρους, πάντα κοντά στην εξουσία! «Ο Σαμαρας σκιζει τον Τσιπρα στην συνεντευξη του στο Βημα της Κυριακης».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίπλα στην τουρκική πόλη Eladag το στρατηγείο και το στρατόπεδο εκπαίδευσης των μισθοφόρων που στέλνονται στη Συρία, με συντονισμό Cia Mossad... από την Τουτρκία! Τώρα, γιατί κλαίγονται για τους δικούς τους "τζιχαντιστές", είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...