Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρασκευη 3 Απριλιου 2015


Έκκληση για τους απεργούς πείνας
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 17:45
Συμπληρώθηκαν 32 ημέρες απεργίας πείνας στην οποία συμμετέχουν 21 κρατούμενοι. Η απειλή για την υγεία και τη ζωή των κρατουμένων αυξάνεται συνεχώς και κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη. Στη συνέντευξη Τύπου υπήρξε ενημέρωση από τους γιατρούς των απεργών σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους και από δικηγόρους σχετικά με τα αιτήματά τους και ζητήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες να υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν αρχίσουν τα προβλήματα υγείας των απεργών να είναι μη αναστρέψιμα, πριν χαθούν ζωές.
Τα αιτήματα των απεργών πείνας είναι: -η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ -η άμεση αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας -η κατάργηση των ειδικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, 187 και 187Α -η κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και η πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο, η κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων. -η κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος») -η αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου του Γ. Τσάκαλου
Όλγα Κοσμοπούλου, γιατρός Τόνισε ότι όλοι οι κρατούμενοι απεργοί πείνας βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με ιδιαίτερα καταπονημένους οργανισμούς από προηγούμενες απεργίες πείνας. Ειδικά αναφέρθηκε στον Μιχάλη Νικολόπουλο, για το οποίο είπε ότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ιατρική παρακολούθηση των απεργών παρά μόνο για όσους βρίσκονται σε νοσοκομεία, αφού οι ιατρικές παροχές εντός των φυλακών είναι ανύπαρκτες. Τέλος αναφέρθηκε στη σοκαριστική αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των απεργών.
Δημήτρης Μπουρζούκος, απεργός πείνας, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού (τηλεφωνική παρέμβαση) Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνέντευξης τύπου, λόγω της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ για την απεργία πείνας. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεκφεύγει, ενώ προεκλογικά είχε στηρίξει όλα τα αιτήματα των απεργών, ότι έπρεπε να υπάρχει μια πιο σύντομη παρέμβαση από το υπουργείο δικαιοσύνης ενώ αντιθέτως ακολουθείται μια τακτική εξόντωσης και εξάντλησης των απεργών πείνας. Σχετικά με την παρέμβαση στη Βουλή είπε ότι ήταν μια πράξη αλληλεγγύης στους απεργούς που παρουσιάστηκε από τα κανάλια ως εισβολή αναρχικών. Η απεργία πείνας δεν θα σταματήσει μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων. Ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μιχάλη Νικολόπουλου, ο οποίος υπέστη και τρίτο καρδιακό επεισόδιο.
Λίνα Βεργοπούλου, γιατρός Αναφέρθηκε στο ότι η απεργία πείνας δεν είναι νόσος, δεν μπορείς να κάνεις πρόγνωση, είναι μια οξεία κατάσταση στον οποίο ο οργανισμός βρίσκεται σε στρες και τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. «Δεν περιμένουμε κάτι θετικό, κάθε μέρα απεργίας πείνας που περνάει τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η ζωή του Μιχάλη Νικολόπουλου, παρά το γεγονός ότι νοσηλεύεται, βρίσκεται σε κίνδυνο» τόνισε.
Άννυ Παπαρούσου, δικηγόρος Αναφέρθηκε στα αιτήματα των απεργών, τα οποία χαρακτήρισε νόμιμα και βάσιμα και είπε πρέπει να υλοποιηθούν ακριβώς έτσι όπως έχουν διατυπωθεί. Τόνισε ότι η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, όπως θα υλοποιηθεί από το σχέδιο νόμου, αποτελεί εκπλήρωση υποχρέωσης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις συμβάσεις αλλά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έχει κρίνει ότι είναι αναγκαία η διακοπή της ποινής του και η κατ' οίκον νοσηλεία του.
Σπύρος Φυτράκης, δικηγόρος Μίλησε για τα αιτήματα των απεργών και κυρίως για το άρθρο 187Α. Δεν τολμούν να το αγγίξουν είπε, γιατί δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ αφού μπορούν να δημιουργηθούν άλλα κελιά ειδικού τύπου, όπως τα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 10:31
Το κίνημα κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Edorado Gold στο δάσος των Σκουριών συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις, μέχρι την οριστική διακοπή των εργασιών στην περιοχή και στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων. Οι «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» καλούν τον κόσμο σε πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Απριλίου στις Σκουριές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πέρα και πάνω απ΄ τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας, μέρα με τη μέρα, τον τόπο μας. Η Ελληνικός Χρυσός, σε κατάσταση φρενίτιδας, έχει εντατικοποιήσει τον τελευταίο καιρό τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο. Με δεδομένη την αδυναμία της εταιρείας να απαντήσει ουσιαστικά στις καταγγελίες, στις εκθέσεις επιθεωρητών περιβάλλοντος, στα στοιχεία φοροαποφυγής της μητρικής Eldorado Gold, καταφεύγει στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί τους εργαζομένους της ως προμετωπίδα της επικοινωνιακής της στρατηγικής. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που σε προγραμματισμένη πορεία του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι οργανώνουν αντισυγκέντρωση. Η πάγια αυτή τακτική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία επιδιώκει την κοινωνική ένταση. Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία, δεν επιτρέπεται όμως σε καμία περίπτωση να αδρανεί απέναντι στις αποφάσεις της εταιρείας να ωθεί τους εργαζόμενους στη διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων. Με δεδομένη την καταστροφή που συντελείται στο βουνό και την ανεπίστρεπτη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι σαφές: δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις, παλινδρομήσεις και αναποφασιστικότητα. Μόνο οι πράξεις μετράνε και η υλοποίηση των δεσμεύσεων και αυτές θέλουμε να δούμε. Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η καθυστέρηση της δεν την αφήνει απλώς εκτεθειμένη σχετικά με τις δεσμεύσεις της, αλλά επιτρέπει τη συνέχιση της καταστροφής μιας ολόκληρης περιοχής.
Ένας τόπος καταστρέφεται 350 συναγωνιστές μας διώκονται. Αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει. Αφήστε τον τόπο να ανασάνει.
Πορεία στις 5 Απριλίου στις Σκουριές Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός και Μ. Παναγία 11:00 Για κρατήσεις θέσεων στα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη στο τηλ. 6980 012555
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η φυλακισμένη σύντροφος του Γ. Τσάκαλου ζητά τη λήξη της απεργίας πείνας
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 11:35
Η Εύη Τσατήρη, σύντροφος του φυλακισμένου Γεράσιμου Τσάκαλου, που βρίσκεται και η ίδια στην φυλακή εδώ και 33 μέρες, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι η νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίνει λύση στο δίκαιο αίτημα για την αποφυλάκιση της, ευχαριστεί τους κρατούμενους για την έμπρακτη συμπαράστασή τους και τους ζητά να σταματήσουν την απεργία πείνας. Λίγα λόγια για την ιστορία Η Εύη Τσατήρη είχε συλληφθεί πριν από 33 μέρες μαζί με την Αθηνά Τσάκαλου και τους είχαν αποδοθεί βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου αποφυλακίστηκε πριν από μερικές μέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αντικαταστάθηκε η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους, ωστόσο εξακολουθεί να αρνείται να εγκαταλείψει τις φυλακές, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της Εύη Τσατήρη. Η Αθηνά Τσάκαλου δεν έχει καταβάλει την εγγύηση των 10.000 ευρώ και δεν θα δεχθεί καμία δωρεά για την πληρωμή του επίμαχου ποσού, προκειμένου να αποφυλακιστεί, αλλά θα παραμείνει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έως την απελευθέρωση της Εύης Τσατήρη.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της Εύης Τσατήρη: «Εδώ και 33 μέρες βρίσκομαι στην φυλακή χωρίς να μπορώ να καταλάβω το «γιατί». Το μοναδικό στοιχείο “ενοχής” μου είναι η προσωπική μου σχέση με τον Γεράσιμο Τσάκαλο. Κι όμως αυτό αρκούσε για να βρεθώ στην φυλακή, ως μέλος μάλιστα “τρομοκρατικής οργάνωσης”, μαζί με την μητέρα του Γεράσιμου και να μοιραζόμαστε το ίδιο κελί. Ακόμα και όταν ο Εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο που έκανα την προσφυγή, την αποφυλάκισή μου, η απάντηση ήταν αρνητική χωρίς να μου εξηγήσει κανείς το “γιατί”. Είναι έγκλημα να στέκεσαι δίπλα στον άνθρωπο σου? Είναι έγκλημα οι προσωπικές – συγγενικές σχέσεις ? 33 ημέρες φυλακή και δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση. Όμως πίστευα και θα εξακολουθώ να πιστεύω, παρά την σωματική και ψυχολογική τιμωρία της άδικης προφυλάκισής μου, ότι το να παραμένεις άνθρωπος και να στηρίζεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι πέρα και πάνω από ιδεολογίες και δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί. Από την πρώτη στιγμή ο Γεράσιμος και οι υπόλοιποι άνθρωποι από την Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ανέλαβαν την ευθύνη και τόνισαν πως τόσο εγώ όσο και η μητέρα του δεν είχαμε καμία σχέση με την απόδραση που ετοίμαζαν. Μετά την προφυλάκισή μας και παρά τις αντιρρήσεις μας, οι άνθρωποι αυτοί προχώρησαν σε απεργία πείνας, ζητώντας την αποφυλάκισή μας. 33 μέρες μετά, θεωρώ πως η νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίνει λύση στο δίκαιο αίτημα για την αποφυλάκιση μου. Γνωρίζοντας την κρισιμότητα της υγείας τους ( ο Μ. Νικολόπουλος νοσηλεύεται στην Εντατική και για όλους υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υγείας) , τους κάνω ΕΚΚΛΗΣΗ να σταματήσουν την απεργία πείνας. Το ηθικό βάρος της ζημίας που προκαλούν στον εαυτό τους είναι αβάσταχτο για εμένα και η ιδέα του θανάτου που πλανιέται πάνω από τη ζωή τους επισκιάζει κάθε μου σκέψη. Επίσης, ζητώ από τη την μητέρα του Γεράσιμου να δεχθεί την αποφυλάκισή της και σύντομα αντί να μοιραζόμαστε την φυλακή, να μοιραζόμαστε την ελευθερία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φυλακισμένους της ΣΠΦ για τον αγώνα τους, σε όλον τον κόσμο που διαμαρτυρήθηκε και διαδήλωσε για την άδικη προφυλάκισή μου, στους δικηγόρους μου που αγωνίστηκαν για να αποδειχθεί η πραγματικότητα των γεγονότων… Ελπίζω να δοθεί λύση και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα όλων των πολιτικών κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας, γιατί πραγματικά οι φυλακές δεν είναι σωφρονισμός αλλά αποθήκες ψυχών.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Αποχωρούν από το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν οι αντάρτες
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 11:41
Οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους ο στρατος της Υεμενης αποχώρησαν σήμερα πριν ξημερώσει από το «προεδρικό» μέγαρο του δουλου των αποικιοκρατων στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός των δουλων σειχιδων των αποικιοκρατων, ανακοίνωσε τοπικός υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Οι πολιτοφύλακες Χούτι και οι σύμμαχοί τους ο στρατος της Υεμενης αποχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο Αλ-Μαάσικ, το οποίο είχαν καταλάβει χθες, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού των σειχιδων δουλων των αποικιοκρατων και βίαιες συγκρούσεις με τις επιτροπές δουλων των αποικιοκρατων, δήλωσε ο δουλος αξιωματούχος των αποικιοκρατων. Μετά την κατάληψη του υποτιθεμενου «προεδρικού» μεγάρου του δουλου των αποικιοκρατων, του τελευταίου συμβόλου των δουλων των αποικιοκρατων που δεν είχε πέσει στα χέρια των Χούτι, οι επιτροπές δουλων των αποικιοκρατων --μια παραστρατιωτική δύναμη που υποστηρίζει τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι που εχει διαφυγει στη Σαουδικη Αραβια -- ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους αντάρτες, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας των δουλων των αποικιοκρατων. Υπό την πίεση του συνασπισμούτων σειχιδων δουλων των αποικιοκρατων και των παραστρατιωτικών, οι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους ο στρατος της Υεμενης --στρατιώτες της Ρεπουμπλικανής Φρουράς που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο σουνιτη Αλί Αμπντάλα Σάλεχ-- αναπτύχθηκαν εκ νέου στο Χορ Μακσάρ, μια κοντινή συνοικία την οποία είχαν θέσει υπό έλεγχο αυτήν την εβδομάδα. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την αποχώρηση των σιιτών ανταρτών από το προεδρικό μέγαρο, έπειτα από την είδηση που μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι οι δυνάμεις πιστές στο δουλο των αποικιοκρατων Χάντι «κατάφεραν να απωθήσουν» τους αντάρτες από το κτήριο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράσταση διαμαρτυρίας απολυμένων καθαριστριών στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 11:26
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που ζητούν την επανατοποθέτησή τους. Οι απολυμένες καθαρίστριες συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους είναι η επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, καθώς το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή εξαιρεί τη συγκεκριμένη κατηγορία των καθαριστριών που απολύθηκαν το 2013.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή την «εισβολή» των αντιεξουσιαστών
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 20:28
Χαμός ξανά στη Βουλή από δεξιους αρθρογραφους και ακροδεξιους βουλευτες καθώς δε λένε να αφησουν να σβήσει η «φωτιά» που άναψαν και προσπαθουν να συντηρησουν από τις ολοσωστες δηλώσεις της προέδρου του κοινοβουλιου Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Κατά τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων, η κα. Κωνσταντοπούλου επέμεινε στις θέσεις της λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμιά εισβολή αλλά ειρηνική διαμαρτυρία. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο όχι στη Βουλή». Η αντιπαράθεση στο κοινοβουλιο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και στο τέλος η κα. Κωνσταντοπούλου είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι «αν συμβεί κάτι από δω και πέρα στο κοινοβουλιο να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την φόρτιση που δίνεται στο χθεσινό γεγονός».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ!
ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑΥΠΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ, ΕΓΙΝΑΝ... ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΤΩΝ 62.000.000 ΕΥΡΩ
Το ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από το άλλο, στην υπόθεση των υποβρυχίων και της παραπομπής σε δίκη 32 κατηγορουμένων, όπως αποφάνθηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Σκάνδαλα που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σκάνδαλα από τα οποία -σύμφωνα με το βούλεμα- φέρονται να ωφελήθηκαν όχι μόνο οι Γερμανοί της κοινοπραξίας Ferrostaal, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες. Το litlepost.blog αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα αντισταθμιστικά ωφέλη της συμφωνίας με τους Γερμανούς για τα υποβρύχια, ύψους 60.000.000 ευρώ, κατέληξαν σε χρόνο... ρεκόρ στην εταιρεία Sunlight Γερμανός, του Πάνου Γερμανού, αντί να μπουν στα ταμεία τωνΕλληνικών Ναυπηγείων της Ελευσίνας. Δύο επιβατηγά πλοία Superfast που θα έπρεπε να κατασκευαστούν στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, προσφέροντας εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έγιναν... μπαταρίες και τελικά, με την εμπλοκή του εφοπλιστή Αντώνη Λιβανού, όπως τονίζεται στο Βούλευμα, κατασκευάστηκαν σε άλλο ναυπηγείο και κυκλοφόρησαν στην ακτοπλοΐα με τα ονόματα «Νήσος Χίος» και «Νήσος Μύκονος». Μια ακόμα «σκοτεινή» υπόθεση που η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να την πάει μέχρι τέλους και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που πρωταγωνίστησαν -σύμφωνα με το βούλευμα- στα σκάνδαλα των υποβρυχίων, εφόσον αποδειχθεί και στο δικαστήριο η ενοχή τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής, όπου ζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχει οδηγήσει στη ραγδαία εξάπλωση ασθένειας που τρώει τη σάρκα όσων νοσήσουν. Πλην της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ αλλά και των «απίστων» σε Συρία και Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν άλλον έναν εχθρό να αντιμετωπίσουν: Την περιβόητη λεϊσμανίαση: Μία δερματολογική λοιμώδη ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα του ασθενούς και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2013 στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη πολη Ράκα της Συριας. Έως τα μέσα του 2014, πεντακόσιοι άνθρωποι είχαν μολυνθεί ενώ πάνω από 2,500 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα βορειοανατολικά της Ράκα. Η λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται από σκνίπες και μύγες που συγκεντρώνονται στα σκουπίδια και τα χαλάσματα, εμφανίζεται σε δύο μορφές, δερματική και σπλαχνική – που θεωρείται και απείρως πιο επικίνδυνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 16 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΙΣΜΕΤ ΓΙΛΜΑΖ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Η τουρκική προκλητικότητα τελικά δεν έχει κανέναν απολύτως φραγμό. Ειδικά όταν η προπαγάνδα γίνεται για να καλύψει την πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό της γείτονος. Όπως μπορείτε να δείτε από το χθεσινοβραδινό (1/04/2015) δημοσίευμα της Milliyet, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας – κι ενώ στο εσωτερικό της χώρας του υπάρχει τεράστια αναταραχή λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων – επιλέγει να επαναφέρει ένα θέμα που αγγίζει μεν τα όρια της γελοιότητας, πλην όμως «πουλάει» στην Τουρκία. Ο Ισμέτ Γιλμάζ ισχυρίστηκε μέσα στην τουρκική Βουλή ότι η χώρα του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το καθεστώς 16 νησιών στο Αιγαίο! Την πρωτοφανή αυτή δήλωση που ουσιαστικά αμφισβητεί και επίσημα την ελληνική επικράτεια, έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της τουρκικής εθνικιστικής αντιπολίτευσης σχετικά με το τι ενέργειες πρόκειται να κάνει η Τουρκία για να σταματήσει η… «παράνομη» όπως ισχυρίστηκαν, κατοχή των νησιών αυτών από την Ελλάδα. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στο Κοινοβούλιο ανέφερε ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται και συζητά με την Ελλάδα το καθεστώς των 16 νησιών την ελληνική κυριαρχία των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία, καθώς και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα και γκρίζες ζώνες. Δηλαδή με λίγα λόγια έβαλε στο τραπέζι όλο το Αιγαίο με τις πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας που είναι κατοχυρωμένη βάσει διεθνών συνθηκών. Μάλιστα δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά γίνονται διαπραγματεύσεις και για το θέμα της «τουρκικής», όπως υποστήριξε μειονότητας της δυτικής Θράκης, καθώς και το πρόβλημα της εκλογής των μουφτήδων της μειονότητας τους οποίους η Τουρκία θέλει και επιδιώκει να εκλέγονται απ’ ευθείας ουσιαστικά από την Άγκυρα. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς ζήτημα είχε θέσει και πριν από λίγες ημέρες, στις 27 Μαρτίου του 2015, πάλι από τη Βουλή και μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι τα νησιά αυτά κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα. Τώρα βέβαια προχώρησε την προπαγάνδα λέγοντας ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την ελληνική πλευρά. Μάλιστα στις 27 Μαρτίου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως ανέφερε η εφημερίδα todayzaman.com, μίλησε για αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα για «αρχιπέλαγος τουρκικών νησιών». «Η Τουρκία συνεχίζει να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μία σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει από την Ελλάδα οριστικοποιηθεί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και έκανε ακόμη πιο προκλητικές αναφορές χαρακτηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Άγκυρας με τον όρο «EGAYDAAK». «Η Ελλάδα έχει μόνο εκ των πραγμάτων και προσωρινά, κανόνα κυριαρχίας πάνω στα νησιά με την ονομασία EGAYDAAK και η διοίκηση της εκεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα νησιά αυτά είναι έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε σε απάντησή του στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν την πολιτική του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν. Ποια είναι τα ελληνικά νησιά στα οποία αναφέρεται ο Γιλμάζ; Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο νότια της Κρήτης, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τουρκικού ινστιτούτου «Τουρκία -21ος αιώνας» και στενός φίλος του Ερντογάν , καθηγητής πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ. Είναι προφανές πως το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει μια επίσημη απάντηση στον εν λόγω κύριο για να μπουν ορισμένα πράγματα στη θέση τους. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η άθλια προπαγάνδα που μόνο προβλήματα δημιουργεί σε διπλωματικό επίπεδο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεπεν εναντιον Λεπεν. Τη γνωστη του θεση ότι οι θαλαμοι αεριων των ναζι «αποτελουν λεπτομερεια της ιστοριας» επαλελαβε χθες ο επιτιμς προεδρος του Εθνικου Μετωπου Ζαν Μαρι Λεπεν, προκαλωντας την ενοχληση της κορης του και σημερινης προεδρους του Εθνικου Μετωπου Μαρι Λεπεν
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αθηναικη Ζυθοποιια ανελαβε από τη μητρικη εταιρια να τροφοδοτει τις αγορες της Κινας και της Ιταλιας με μπυρα Haineken. Η μπυρα θα παραγεται στο εργοστασιο της Πατρας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΚΕ κατά Ν. Ζαχαριαδη για το Α γραμμα του τον Οκτωβριο του 1940
Όταν η ιστορία του ΚΚΕ ξαναγράφεται
To Τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυκλοφόρησε το τεύχος της με τίτλο «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-1941 - Οι αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς - Τα 3 γράμματα του Ζαχαριάδη - Η θέση της “Παλαιάς Κεντρικής Επιτροπής”». Στη διαφημιστική λεζάντα στον «Ριζοσπάστη» (1/4/2015) διαβάζουμε: «Καμιά εθνική ενότητα δεν υπήρξε στον ιταλοελληνικό πόλεμο. Υπήρξαν ασφαλώς αυταπάτες στις λαϊκές μάζες, όχι όμως και πραγματική εθνική ενότητα, γιατί αυτή είναι ανύπαρκτη σε μια ταξική κοινωνία. Στο τέλος του ιταλοελληνικού πολέμου φάνηκε δραματικά ποια ήταν η πραγματικότητα». Αν και το κείμενο αυτό προδιέθετε για τη συνέχεια, εντούτοις έκρυβε μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στο κεφάλαιο «Εκτίμηση για το Α γράμμα» διαβάζουμε: «Στο Α γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη, ο πόλεμος χαρακτηριζόταν εθνικοαπελευθερωτικός από την πλευρά της Ελλάδας και όχι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές. Αποτελούσε αντίφαση ότι ο σωστός στόχος που ετίθετο στο γράμμα για “μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό”, συνυπήρχε με τη φράση “στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά...”» Ο συντάκτης του κειμένου ισχυρίζεται ότι «αν έλειπε από το Α γράμμα η παραπάνω επίμαχη τοποθέτηση, θα αποκτούσε ισχυρή υπόσταση και η σωστή περικοπή του γράμματος: “κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα”. Ομως αυτό το σημείο έχανε τη δυναμική του από τη στιγμή που το ακολουθούσε η περικοπή: “Στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως καμιά επιφύλαξη”». Ουσιαστικά, ο «αποτιμητής» του Α γράμματος του ιστορικού γραμματέα του ΚΚΕ αποδομεί μια ολόκληρη ιστορική περίοδο του Κόμματος, στην οποία στηρίχτηκε το έπος της εθνικής αντίστασης• ακυρώνει το μήνυμα του Ν. Ζαχαριάδη και θέτει εν αμφιβόλω ολόκληρο το οικοδόμημα της αντίστασης του ελληνικού λαού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα φορολογηθουν τα ανεισπρακτα ενοικια. Επανερχεται η δυνατοτητα εκχωρησης τους στο Δημοσιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να πουλησουμε τα χρυσαφικα μας λεει η Deutsche Welle για να ξεχρεωσουμε! Εμεις όμως τους προτεινουμε να μας δωσουν τα λεφτα που μας χρωστανε για τις καταστροφες και τις σφαγες που μας προκαλεσαν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα από την Λουκα Κατσελη και τον Οικονομικο Εισαγγελεα θα διαταχθει για το φαγοποτι που γινοταν στην Εθνικη Τραπεζα με τις διαφημισεις που μοιραζε χαριστικα ο Τουρκολιας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα πρακτόρια της Μοσάντ, δήθεν ισλαμιστές του Ισλαμοφασιστικου Χαλιφατου, τσαλαπατούν την Παλαιστινιακή σημαία!
Μέλη της ΙΣΙΣ (μισθοφόροι πράκτορες της Δύσης και ηλίθιοι Άραβες που νομίζουν πως η ΙΣΙΣ πολεμάει τον Ιμπεριαλισμό) έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να τσαλαπατήσουν το παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, που είναι η Παλαιστινιακή σημαία, με το πρόσχημα ότι αποτελεί σύμβολο διχασμού των Μουσουλμάνων. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να πετύχουν και τελικά φαίνεται πως καταφέρνουν είναι ο... διχασμός του Παλαιστινιακού λαού και κατ'επέκταση της Παλαιστινιακής αντίστασης. Είναι λογική και τακτική που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η Μοσάντ για να δηλητηριάσει τα μυαλά των Παλαιστινίων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνοχή χωρίς όρια; Ποιος τόλμησε στον ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμη δεν τον έχουν στείλει να πάει να γαμηθεί; Ξεχνάτε ρε; Αθηνά Δρέττα – ΠΑΣΟΚ, το μνημονιακό γερμανοτσογλάνι του ΤΙΠΟΤΑ: «Τον Τεμπονέρα δεν τον σκότωσε κόμμα!»
Από τον ΣΥΝ στον ΓΑΠ και μια ΜΚΟ που έκανε επιμορφώσεις σε νοσοκόμες στην Αλβανία! Σκληρό "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ... Δεξί χέρι του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ Λοβέρδου στο Εργασίας (ξεχνιούνται οι μάχες της στα παράθυρα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;)... Μετά ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου... Και τέλος υποψήφια της σοβαρής χρυσής αυγής του νεοταξίτη ποτάμη... Μετά τους διαπλεκόμενους με τη siemens σε κυβερνητικές θέσεις, υπουργούς του Βενιζέλου και του Ποταμιού, την εθνική διπραγματεύτρια Παναρίτη... μια Δρέττα για να πάτε στο διάβολο!
Νέοι καβγάδες στο υπ. Υγείας: Η Αθηνά Δρέττα (από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι) στην προεδρία του ΕΟΠΥΥ... Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές, μετά από "επεισοδιακές" συσκέψεις μεταξύ των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και αφού χρειάστηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής να απειλήσει για ακόμη μια φορά με παραίτηση, η τοποθέτηση της πρώην γενικής γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έως το 2102, Αθηνάς Δρέττα στην θέση της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Οδοντίατρος στο επάγγελμα, η κ. Δρέττα Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιώντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, την ενοποίηση των κανονισμών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, τις αλλαγές στο φάρμακο. Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά αλλά στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια με το Ποτάμι στη Β´Αθηνών!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έγινε ΘΑΥΜΑ! Ξύπνησε η εισαγγελέας του ΑΠ! Μετά από την παραγγελία για του καταληψίες σχολείωναπό ανήλικους μαθητές... παρήγγειλε έρευνα για την Σταμάτη! Προκαλεί η η κυρία που ξεφτίλισε στην κυριολεξία και ο ΓΓ της κυβέρνησης...
Για τις αποφυλακίσεις των απατεώνων energa -που είχαν δικηγόρο τον νεοφασίστα Βορίδη-... δεν είχε πάρει είδηση... Για το αρσενικό στο νερό που πίνουν τα παιδιά στη Χαλκιδική... της διέφυγε... Για το σόι του νεοφασίστα υπουργού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη λίστα Λαγκάρντ... δεν το γνωρίζει... Για τον Παπασταύρου... νομίζει ότι πρόκειται για εξωτικό φρούτο... Για τα παιδιά που πεινάνε στα σχολεία... νόμισε ότι είναι... φήμες... Για τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα... της είπαν ότι είναι υπερβολές... Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες... νόμισε ότι είναι φυσιολογικές... Για... για... για... για... για... για... για... για... για... Πρέπει να γνωρίζετε όλοι σας, όλοι όσοι υπηρετήσατε το σάπιο Μερκελιστάν, που ο Σαμαράς σας έδινε εντολές... πως ο λαός σας έχει γραμμένους εκεί που εύστοχα προσδιορίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ζουράρις. Κυρία Κουτζαμάνη, ο ΓΓ της κυβέρνησης σας έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη και δεν τολμήσατε, όχι να παραγγείλετε δίωξη, αλλά ούτε καν να τον καλέσετε να δώσει "διευκρινήσεις"... Το παίζεται αδέκαστη μόνον με τους αδύναμους, τους ξυπόλητους, τους φτωχούς... τώρα με μια ψυχικά άρρωστη μάνα, που απλώς έτρωγε τα λεφτά του άνδρα της, που ήταν από μίζες. Όταν στο όνομα του "Ελληνικού Λαού" αποφασίζεται μόνον για να πάρετε αναδρομικά -όταν "αποφασίζετε" πως όλες οι περικοπές των άλλων είναι νόμιμες και Συνταγματικές- τρώτε τα λεφτά του εξαθλιωμένου Έλληνα πολίτη. Ποια η διαφορά σας με τον κάθε Τσοχατζόπουλο κι όχι με την ψυχικά άρρωστη; Βέβαια, δεν ανησυχείτε μιας και το πολιτικό προσωπικό -αρκούν 151 βουλευτές- δεν προχωράει στην παραπομπή όλων σας, όλων των επίορκων, σε μια δίκη με ένα δικαστήριο που στη σύνθεσή του θα μετέχουν λαϊκοί δικαστές, απλοί πολίτες να με κλήρωση -για να δικαστείτε από αυτοιύς που εξαθλιώσατε-, από τους φυσικούς δικαστές! Όμως, έχτε καταδικαστεί ΟΛΟΙ σας στη συνείδηση του Ελλην ικού Λαού και δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί σας, ούτε ένας εξαθλιωμένος άστεγος. Πήρατε επάξια μια θέση στο Πάνθεον των δωσίλογων! Δεν σας αξίζει ούτε καν η περιφρόνηση του Ελληνικού Λαού!
Σχολιο.- ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΗΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ