Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τριτη 21 Ιουλιου 2015


Ο ψευτης Τσιπρας στην τελευταια του συνεντευξη στην ερτ ειπε οτι αν γυριζαμε στη δραχμη,τα 800 ευρω θα γινοτανε 800 δραχμες. Δηλαδη θα εκανε 100% υποτιμηση; Πότε εχει ξαναγινει κατι τετοιο και σε ποια χωρα;
800ευρω = 272.000-40%=109.000 δρχ! Που τις ειδε τις 800 δρχ; Απλα η κατατρομοκρατηση του κοσμου δεν εχει ορια! Σε αλλαγη νομισματος η ισοτιμια του νεου νομισματος καθοριζεται απο την κυβερνηση! Μην ψαχνουμε αληθειες σε εναν αρχιψευταρο οπως ο Τσιπρας παντως!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, η ΑΔΕΔΥ και πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και του κινήματος καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του 2ου πακέτου των «προαπαιτούμενων μέτρων» που προβλέπει η αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, μέτρα τα οποία αποτελούν «προϋπόθεση» ώστε να υπογραφεί το 3ο μνημόνιο ακόμα πιο σκληρών μέτρων στη συνέχεια. Ήδη ταξικά σωματεία καλούν την Τετάρτη 22 Ιούλη σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7.30 μ.μ. και πορεία στη Βουλή-Σύνταγμα. Με ανακοινώσεις τους που καταγγέλλουν την νέα αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-ΔΝΤ. Στη συγκέντρωση καλούν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. [...]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλες οι αναλύσεις έχασαν το πιο σημαντικό σημείο. Καμία από αυτές δεν αναφέρθηκε και δεν άγγιξε καν το γεγονός, ότι η Reem είναι πρόσφυγας, άμεσα και έμμεσα, λόγω των γερμανικων δράσεων και πράξεων. Η Reem, και οι «χιλιάδες επί χιλιάδων Παλαιστινίοι προσφύγες», όπως η Μέρκελ το έθεσε, είναι απάτριδες ακριβώς επειδή η Γερμανία, μαζί με άλλα δυτικά έθνη, συνεχίζουν να στηρίζουν τη Σιωνιστική αποικιοκρατία που απελαύνει, και συνεχίζει να απελαύνει, τους γηγενείς Παλαιστίνιους από την προγονική πατρίδα τους.....Βλέποντας το βίντεο, όσοι από εμάς έχουμε μια αίσθηση της ιστορίας , εξοργιζόμαστε με ένα τέτοιο θέαμα δυτικού πατερναλισμού.... Έτσι, στις αριστερές, τις δεξιές και τις πραγματιστικές αυθεντίες, λέω, απαλλάξτε μας, παρακαλώ, από τον αυτό-εξυπηρετούμενο προβληματισμό για το αν πρέπει ή όχι να "βοηθήσετε" τους άλλους... Ρωτήστε γιατί η Reem είναι πρόσφυγας, ίσως τρίτης ή τέταρτης γενιάς, και ποιος είναι ο ρόλος της Γερμανίας στην απέραντη τραγωδία, που συνεχίζει να συμβαίνει στην Παλαιστίνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Μακελειό σε πολιτιστικό κέντρο στη μεθόριο με Συρία Τουλάχιστον 30 νεκροί στην πόλη Σουρούτς, ενώ ήταν σε εξέλιξη μαζική εκδήλωση
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τους 30 είχαν φτάσει οι νεκροί, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, από έκρηξη βόμβας χτες το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο Αμαρα στην πόλη Σουρούτς της ανατολικής επαρχίας Σανλιούρφα στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Η επίθεση σημειώθηκε ενώ στο κέντρο βρίσκονταν εκατοντάδες μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF), που είναι η νεολαια του HDP, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμβολή στην ανοικοδόμηση της κουρδικής πόλης Κομπανί στη Συρία, η οποία βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από τη Σουρούτς, και στην οποια ετοιμαζοντουσαν να πανε για να βοηθησουν στην ανοικοδομηση. Το σημείο της επίθεσης γέμισε πτώματα και ακινητοποιημένα σώματα, καθώς οι τραυματίες έφτασαν τους 100, με πολλούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και γι' αυτό να αναμένεται αύξηση των νεκρών. Το κέντρο διοικεί ο δήμος Σουρούτς, όπου σήμερα πλειοψηφούν οι δυνάμεις του φιλοκουρδικού HDP. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η επίθεση έγινε από το «Ισλαμικό Κράτος».
Στο μεταξύ, το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη βομβιστικής επίθεσης που έγινε το Σάββατο που μας περασε στη σιιτική επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ, σε μια κατάμεστη λαϊκή αγορά, προκαλώντας το θάνατο 120 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 140. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Τζαν Κουμπίς, χαρακτήρισε την επίθεση «εφιαλτικό μακελειό, πέρα από κάθε όριο πολιτισμένης συμπεριφοράς». Τέλος, μερίδα του αμερικάνικου Τύπου (συμπεριλαμβανομένων και των «Τάιμς» της Ν. Υόρκης) κατέγραψε χτες καταγγελίες Κούρδων της Συρίας, σύμφωνα με τις οποίες το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποίησε πυραύλους που περιείχαν τοξικά αέρια, σε επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον τους τον περασμένο Ιούνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σωτήρης Πέτρουλας... 21 Ιούλη 1965: «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί»... 21 Ιούλη 2015: «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι οι Τροϊκανοί»...
Βρισκόμαστε στον Ιούλη του 1965. Το παλάτι, έχει ωθήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, μετά την απαίτηση του Γεωργίου Παπανδρέουνα αναλάβει το υπουργείο άμυνας ενώ τα ανάκτορα ήθελαν αυτό το κρίσιμο υπουργείο σε κάποιον «δικό τους», και έχει επιβάλει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση των αποστατών (Νόβας, Μητσοτάκης κ.α.), πυροδοτώντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Όλη η χώρα συγκλονίζεται από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Με κάθε τρόπο ο λαός εκδηλώνει την πίστη του στη νόμιμη κυβέρνησή που είχε εκλέξει ενάμιση μόλις χρόνο πριν με 52,7% και 171 έδρες. Στις 21 Ιούλη η ΕΦΕΕ καλεί τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικά συνθήματα «Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση» «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί» κ.α.
Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά, η αστυνομία κατόπιν διαταγών του υπουργού δημόσιας τάξης, ναυάρχου Τούμπα, επιτίθεται στους συγκεντρωμένους. Ο 23χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός, ενώ τραυματίζονται εκατοντάδες και συλλαμβάνονται 258 άτομα στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, ανάμεσά τους και 28 μαθητές. Η επίθεση της αστυνομίας και οι ξυλοδαρμοί συνεχίζονται επί πέντε ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων νεαροί ξυλοκοπούνται άγρια ακόμα και μέσα στο σταθμό Α΄βοηθειών. Τις επόμενες ώρες εξελίσσεται μια λυσσαλέα προσπάθεια της αστυνομίας να ταφεί ο Πέτρουλας μυστικά. Ο νεκρός από το νεκροτομείο μεταφέρετε εσπευσμένα στο Γ’ νεκροταφείο Πειραιά το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ αναμενόταν η ταφή κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους των γονέων του Πέτρουλα κατά των αστυνομικών για ανθρωποκτονία και αίτημα για δεύτερη νεκροψία καθώς υποστήριζαν πως ο Πέτρουλας στραγγαλίστηκε. Κατόπιν της μήνυσης ο εισαγγελέας ανέστειλε τον ενταφιασμό και τελικά η οικογένεια παρέλαβε τη σορό. Η κηδεία του Πέτρουλα στις 23 Ιούλη, μετατρέπεται σε τεράστια διαδήλωση με μια ανθρωποθάλασσα να ακολουθεί την πένθιμη πομπή από το σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό ως το Α’ Νεκροταφείο. Ο Σωτήρης Πέτρουλας μπήκε στο πάνθεον των ηρώων και μαρτύρων του λαϊκού μας κινήματος αποτελώντας από τότε σύμβολο για τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.
Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία-σοκ από την Βαλαβάνη για τον Ρουμπάτη, πρώην σύμβουλο του Χρυσοχοϊδή και σήμερα ο εκλεκτός Διοικητής της ΕΥΠ του Αλέξη: «Με ακούνε βαλιτσάκια της ΕΥΠ από τότε που έγινα υπουργός...»!
Νέο θέμα δημιουργήθηκε με την πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη. Σήμερα αναφερόμενη στο θέμα ανάληψης, από την 85χρονη μητέρα της, ποσού 200.000 ευρώ από τράπεζα παραμονές επιβολής του μέτρου της τραπεζικής αργίας, η κ. Βαλαβάνη ζήτησε σε τηλεοπτική συνέντευξή της να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για να αποκαλυφθεί πότε μίλησε με τη μητέρα της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός». Και ισχυρίστηκε ότι...υπάρχουν «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που έλειπαν από την καταμέτρηση όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ είχε χαθεί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες πληρώθηκε στο ακέραιο 100% ένα ομόλογο της ΕΚΤ που είχε αγοράσει στο 20%. Αυτό δεν ήθελε να πληρώσει ο Βαρουφάκης, ήθελε όμως ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ. Στα 3,3 δισεκατομμύρια η ζημιά. Γιατί οι φυλακόβιοι του μέλλοντος πρέπει να έχουν όνομα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας! Τέτοια χυδαία εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας δεν είχε τολμήσει ούτε ο Τσολάκογλου...
Του Γιώργου Δελαστίκ
Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία. Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Κατεξευτελίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή της Ελλάδας, αφού οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης αποφάσισαν να υπόκεινται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό Kοινοβούλιο στις εντολές της... τρόικας! Βάσει των οδηγιών που θα έχει η τρόικα από την καγκελαρία του Βερολίνου, θα ανακοινώνει στους Ελληνες υπουργούς και βουλευτές τι... επιτρέπεται να νομοθετήσουν και τι απαγορεύεται!
Ρητή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Αθήνα: «Η κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή» ανα¬φέ¬ρει επί λέξει. Οι ξένοι υπαλληλίσκοι της τρόικας (δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) όχι απλά θα μαθαί¬νουν πρώτοι τι σκέπτεται να νομο¬θετή¬σει η κυβέρνηση, πριν καν το μάθουν οι υπουργοί και οι βουλευ¬τές, αλλά θα έχουν πολύ σοβαρό¬τερες εξουσίες. Αυτοί, οι ξένοι υπάλ¬ληλοι της τρόικας, θα λένε στους υπουργούς και τους βουλευ¬τές αν επιτρέπουν ή απαγορεύουν στην κυβέρνηση ή στη Βουλή να προχω¬ρή¬σει η συγκεκριμένη νομο¬θεσία! Οσο απίστευτο και αν ακού¬γε¬ται, αυτό συμπεριλαμβάνεται στην απόφα¬ση των ηγετών της Ευρωζώνης.
Αγανάκτησε ακόμη και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος είχε πάρει το βραβείο Νομπέλ της Οικονομίας το 2001. «Αυτό που η Γερμανία επέβαλε με το ραβδί είναι απλώς αδιανόητο» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» και συνέχισε: «Το να συνεχίζουν οι Γερμανοί να ζητούν από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 δεν είναι μόνο τιμωρία. Πρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα!».
Ακάθεκτος ο Στίγκλιτς: «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης (σ.σ.: έχει ήδη πει ότι η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της σε πέντε χρόνια) που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες συνέπειες. Επανέρχονται τώρα προσθέτοντας νέο στρώμα ταπείνωσης» τόνισε. Ποια είναι η λύση, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε τη συνέντευξη. «Τη γνωρίζουμε. Και το ΔΝΤ επίσης τη γνωρίζει και το παραδέχεται πλέον ανοιχτά. Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνι¬κού χρέους ή καλύτερα ελάφρυνση (σ.σ.: αυτό που λέμε ''κούρεμα''). Η Γερμανία όμως δεν θέλει να ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Στα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα... Επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα γονατίσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο» απαντά ο Στίγκλιτς. Υστατη προειδοποίηση Στίγκλιτς: «Η παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας, οι διαταγές με τον δικτατορικό τρόπο που επιβάλλονται είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο». Τελεία και παύλα.