Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τριτη 28 Ιουλιου 2015


Επείγον! Παρακαλείστε να ενημερώσετε όλους
Για τον υπολογιστή σας, κυκλοφορείστε αυτή την ανακοίνωση σε όλες σας τις επαφές! Μέσα στις επόμενες μέρες να έχετε κατά νου: Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που περιέχει ένα συνημμένο που ονομάζεται: «Ενημέρωση για τα Windows Live" ανεξάρτητα από το ποιος σας το στέλλει.
Είναι ένας ιός που καίει όλο το σκληρό δίσκο. Αυτός ο ιός προέρχεται από ένα γνωστό πρόσωπο που έχει τη λίστα διευθύνσεών σας. Αυτό είναι ο λόγος που πρέπει να στείλετε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα με το συνημμένο "Windows Live Update", ακόμη και αν αυτό έχει σταλεί από έναν φίλο, μην το ανοίξετε και αμέσως απενεργοποιείστε τον υπολογιστή σας. Αυτή είναι η χειρότερη μορφή ιού που ανακοίνωσε το CNN και έχει ταξινομηθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που υπήρξε ποτέ. Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χθες από τη McAfee. Δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής του υπολογιστή σας για αυτόν τον τύπο του ιού. Καταστρέφει εξολοκλήρου τον τομέα μηδέν από το σκληρό δίσκο. Θυμηθείτε: αν μπορείτε να στείλετε αυτές τις πληροφορίες σε όλες σας τις επαφές σας, θα μας προστατέψουν όλους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν αυτός ο απερίγραπτος τύπος, ο Αρβανιτης, δημοσιογραφος και διευθυντης του kokkinou fm, πρωί-πρωί, έμμεσα φόρτωσε τον Καλφαγιάννη στην αριστερή πλατφόρμα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η υπάλληλος των δανειστών, Σαββαϊδου, διέταξε ΕΔΕ για το "Plan B", Βαρουφάκη!
Η εκλεκτη και τοποτηρητρια των δανειστων - οικονομικων δολοφονων ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ !!!!
Η γγ Δημοσίων Εσόδων, διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Κατερίνα Σαββαΐδου ανακοίνωσε τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων. Στη ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία. Τέλος, η κ. Σαββαΐδου διαβεβαιώνει ότι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών.
Σχόλιο.- .: Φτάσαμε στο σημείο να διώκεται πρώην Έλληνας Υπουργός, συμφωνεί ή διαφωνεί απόλυτα μαζί του, από την γγ Δημοσίων Εσόδων, που είναι υπαλληλάκος των δανειστών...Θα γυρίσει ο τροχός, και θα αποδοθεί από τον λαό η αρμόζουσα δικαιοσύνη!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε καραγκιόζηδες δημοσιοκάφροι,τι υπονόμευσε τη χώρα; Το...κρυφό σχέδιο Βαρουφάκη ή το φανερό μνημόνιο του Τσίπρα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γλέζος: ΟΧΙ στο τρίτο μνημόνιο που υποδουλώνει τον λαό
Το ΟΧΙ είναι υποχρέωσή μας, είναι η ταύτισή μας με την ιστορία, η επαναβεβαίωση ότι η ιδεολογία της αντίστασης δεν έχει χαθεί σε αυτό τον τόπο, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια της iskra. Είμαστε εναντίον του τρίτου μνημονίου, γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό, τόνισε Αναφερόμενος στην παρουσία του στην εκδήλωση, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Όλοι οι ιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε λόγο και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κανέναν, ανέφερε. Παράλληλα, διερωτήθηκε: Τι σχέση έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας εμμέσως τον Π. Λαφαζάνη να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την απομάκρυνση της κυβέρνησης από το κόμμα. Σχετικά με το νόμισμα, σημείωσε ότι η συζήτηση για τη μορφή του χρήματος αποπροσανατολίζει. Ως προς την προτεινόμενη λύση, κάλεσε σε διετή ανακωχή με τους δανειστές. «Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- το «παρών» αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Στρατούλης, η Δ. Χαραλαμπίδου, ο Γ. Μηλιός, ο Κ. Ήσυχος, ο Γ. Κριτσωτάκης και o K. Λαπαβίτσας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλια Λαφαζάνη. Όχι μέχρι τέλους - Επίθεση στο Τσίπρα Την ώρα που συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, o οποίος έθετε θέμα έκτακτου συνεδρίου, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη πραγματοποιούσε την πρώτη ανοικτή εκδήλωση και απαντούσε στον πρωθυπουργό στα περί εναλλακτικού σχεδίου. «Όταν ζητούσαμε και δεσμευόμαστε για την κατάργηση τους και όταν απορρίπταμε τη σύναψη νέων μνημονίων, ποια εναλλακτική λύση διαθέταμε; Ή δεν είχαμε εναλλακτική λύση;», αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έβαλε στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, με το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που υπέγραψαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Παράλληλα ζήτησε να αρχίσει άμεσα ο διάλογος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. «Η έξοδος από την ευρωζώνη, αντίθετα από τη μακάβρια προπαγάνδα, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδευτεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές που προτείνουμε, είναι βέβαιο πως μπορεί γρήγορα να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα. Το εθνικό νόμισμα, αποκαθιστώντας τη νομισματική κυριαρχία, μπορεί με μια νέα προοδευτική στρατηγική να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο και εφαλτήριο για να ενισχυθούν σημαντικά οι εξαγωγές και να υποκατασταθούν εισαγωγές». Το γήπεδο του Πανελληνίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του iskra.gr, ήταν κατάμεστο από υποστηρικτές του «όχι», που αποθέωσαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε, λέγοντας ότι «ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι». Ωστόσο ο τέως υπουργός απέφυγε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τους συντρόφους του. «Αυτή η στάση μας, όμως, δεν προκάλεσε μόνο τον πόλεμο της αντίδρασης, αλλά και «συντροφικά μαχαιρώματα» από στελέχη και ορισμένες ηγετικές πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαρέρχομαι αυτές τις τελευταίες επιθέσεις όπως έκανα πάντα. Έχω μάθει να προσπερνώ και να μην επιδίδομαι στο «σπορ» των άγονων και εύκολων εσωκομματικών αλληλοκατηγοριών και αλληλοχαρακτηρισμών». Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ Την εκδήλωση έκλεισε καταχειροκροτούμενος ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο χειρότερο των άλλων δύο που προηγήθηκαν. «Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο απ’ όλα τα άλλα γιατί το κάνει η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου. Υπάρχει μονάχα κάποια συνάφεια του Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σχέση έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υποστήριξε ότι «είμαστε εναντίον του μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Μηλιός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ελένη Ψαρρέα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου και Ζήσης Ζάννας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στείλε το όπου μπορείς!
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ??? ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 520 ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ……….. ΣΤΕΙΛΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ !!!!!!!!!
“ Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2015 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υπιτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! Κοινοποιήστε το !!!”
Σχολιο.- μου αρέσει, αλλά τι να κάνω με 600 ευρώ εισόδημα τον χρόνο από το 2012? ψωνίζω από τα φθηνα και πληρώνω και ρεύμα-νερό-κατοικίδιο με αυτά. αλλά δεν χρωστάω και σε κανέναν πούστη (κράτος + ιδιώτες). Δυστυχώς τα ελληνικά κοστίζουν ακριβότερα. Αν είναι να τα δώσω σε υπερεκτιμημένες ελληνικές αλυσίδες σουπερ μαρκετ, θα είχα πεθάνει από το 2012
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει δικαίωμα να προετοιμάσει ένα plan B -για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη- εκτός από την ίδια;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο υβριστής του Γλεζου, το ανθρωπάριο που του είπε "να σκάσει, επιτέλους!", ανταμείφθηκε με τη θέση του διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Γλέζος ήταν χθες μαζί με τον αριστερό κόσμο που τιμά το λαϊκό ΟΧΙ. Άλλο αρουραίος κι άλλο λιοντάρι!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προχθες βράδυ χιλιάδες συμμορίτες της δραχμής κατακλύσαμε τον Πανελλήνιο, στη γιορτή της Iskra. Σημερα θα κατακλύσουμε την ΑΣΟΕΕ, στη μεγάλη συνέλευση του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Και συνεχίζουμε κι ας έρθει Αύγουστος. Γιατί πολλοί από μας θα εξακολουθήσουμε να μένουμε εδώ και να προγραμματίζουμε και να οργανωνόμαστε. Θα τις πληρώσουν ακριβά τις διακοπές που μας έχουν στερήσει!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο Γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, που πάνε στην κρατική Γερμανική εταιρία, την Fraport.
Πρόκειται για θυγατρική της Lufthansa, και η οποία σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους, είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, και έχει επισημάνει στο παρελθόν το πόσο συμφέρον είναι η αγορά των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων
Δείτε μεταφρασμένο μέρος του ρεπορτάζ που κάνει ξεκάθαρα λόγο για ξεπούλημα, σε εξευτελιστικές τιμές, και εκμετάλλευση του Ελληνικού Κράτους: 50 δις ευρώ. Τόσα θα πρέπει να συλλέξει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας. κυρίως για την αποπληρωμή χρεών. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα, ήδη έχει αργήσει. Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πολλά πλέον από τα «ασημικά» του ελληνικού κράτους προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές πώλησης. Τώρα εάν αυτό είναι και πραγματικά σοφό ή έξυπνο, δεν διερωτάται και κανένας. Σίγουρα πάντως, δεν διερωτώνται αυτοί που επωφελούνται από αυτό. Για παράδειγμα, κάποια μεγάλη γερμανική κρατική επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια όπου, εσείς, ως Γερμανοί τουρίστες, θα κάνετε τις διακοπές σας σύντομα. Κέρκυρα. Ένας επίγειος παράδεισος διακοπών. Εδώ, έρχονται για να χαλαρώσουν και για να κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες. Συνολικά, έρχονται στο νησί, των μόλις 120.000 κατοίκων, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο – αριθμός που ετησίως αυξάνεται. Ακολούθως, πιο πολλοί παραθεριστές, σημαίνει επίσης περισσότεροι επιβάτες στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι υπάρχουν οι καλύτερες προοπτικές για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αυτό θα πρέπει τώρα να ιδιωτικοποιηθεί.
Σε έναν, τουλάχιστον, δεν αρέσει αυτό. Στον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο. Κώστας Νικολούζος, Δήμαρχος της Κέρκυρας: «Το αεροδρόμιο είναι εξαιρετικά κερδοφόρο, οπότε πείτε μου παρακαλώ, γιατί θα πρέπει τώρα να το παραδώσουμε σε ξένα χέρια; Είμαστε σε μια κρίση, μια βαθιά οικονομική κρίση, έτσι δεν είναι; Όταν μας ληστεύουνε τα μέσα τα οποία και παράγουν πλούτο και ευμάρεια, πώς θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να σταθούμε στα πόδια μας?» Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι ένα μέρος μόνο ενός τεράστιου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Κρατική ιδιοκτησία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πωληθεί υπό την πίεση των πιστωτών της Ελλάδος. Στο σφυρί θα βγουν σταθερές αξίες που παραδοσιακά ανήκουν ιδιοκτησιακά στο κράτος : Τα ΕΛΤΑ, η Ύδρευση και οι αυτοκινητόδρομοι, η προμήθεια φυσικού αερίου και φυσικά η ΔΕΗ, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Μιλάμε για αερολιμένες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε νησιά, όπως πχ τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και Κω – ακόμα και την Κέρκυρα. Ειδικά από τα αεροδρόμια, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οικονομικά οφέλη εν μέσω κρίσης. Μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις Διαχείρισης και Λειτουργίας αεροδρόμιων είναι μια γερμανική εταιρεία. Είναι η εταιρεία Fraport. Η Fraport που εδρεύει στην Φρανκφούρτη, έχει επικρατήσει σε σχετικούς διαγωνισμούς. Με μιας εφ άπαξ καταβολή € 1.230.000.000 και το ετήσιο μίσθωμα των € 22.900.000 η Fraport, αναμένεται να αναλάβει μαζί με κάποια ελληνική συνεργασία, 14 ελληνικά αεροδρόμια, για τουλάχιστον 40 χρόνια. Στην Αθήνα, συναντήσαμε τον Έλληνα Υπουργό Υποδομών. Ο υπουργός έχει δεχτεί εντολές να προχωρήσει στις εν λόγω ιδιωτικοποιήσεις συγκεκριμένων αεροδρομίων γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, αν και φοβάται μεγάλα μειονεκτήματα για την ελληνική πλευρά. Χρήστος Σπιρτζής, Υπουργός Υποδομών: “Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει 14 από τα κερδοφόρα αεροδρόμια και τα άλλα, τα μη κερδοφόρα, τα προβληματικά, πάνω από 30 αεροδρόμια δηλαδή που δεν έχουν κέρδη και πρέπει να συνεχίσουν να επιδοτούνται, παραμένουν στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ευρώπη. Αυτό ταιριάζει περισσότερο σε μια τριτοκοσμική αποικία παρά σε μια χώρα μέλος της ΕΕ. ”
Σκληρές κατηγορίες. Αλλά τι μας λένε οι αριθμοί; Σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε, στα 14 αεροδρόμια που εποφθαλμιά η Fraport, μόνο πέρυσι, στις πάνω από 188.000, μια αύξηση της τάξης του 13,8%, ο δε αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε περισσότερο από 22 εκατομμύρια, μια αύξηση της τάξης του 19%. Η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρος κίνηση για την Fraport. Η Lufthansa Consulting γνωρίζει καλά τα οικονομικά στοιχεία των 14 αεροδρόμιων, αφού είναι «σύμβουλος» του Ελληνικού Δημοσίου σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Lufthansa, μια εταιρία παγκόσμιος κολοσσός στις αερομεταφορές, εδρεύει στην Φρανκφούρτη , όπως άλλωστε και η Fraport…. Μια κερδοφόρος επιχείρηση για την Fraport σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου? Γιατί πρέπει τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, να πωλούνται τόσο φθηνά;
Πάνω σε αυτό τα θέμα προειδοποιεί και το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών. Ο κος Αλέξανδρος Σ. Κρητικός, Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Potsdam , και διευθυντής Ερευνών στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, δήλωσε: «Εάν στην πραγματικότητα οι κρατικές αυτές επιχειρήσεις πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές, κοινώς «σκότωμα» τότε θα υπάρξει πραγματικά λαϊκή κατακραυγή. Επειδή επί του παρόντος, η πραγματική αξία των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι υπολογίσιμη, θα δούμε μελλοντικά, ότι οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι πολύ δυσαρεστημένες με τον πρόχειρο τρόπο που γίνονται αυτήν την στιγμή οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.» Το σκανδαλώδες σε όλη την συμφωνία: Η Fraport AG είναι μια γερμανική κρατική επιχείρηση. Η πλειοψηφία των μετοχών της Fraport ανήκει στην πόλη της Φρανκφούρτης και το κρατίδιο της Έσσης. Τι είδους ιδιωτικοποίηση είναι αυτή……; Κατά δήλωση τουΚαθηγητή κύριου Rudolf Hickel, από Πανεπιστήμιο της Βρέμης: «Στην ουσία, λαμβάνει χώρα μια αλλαγή της ιδιοκτησίας ενός αριθμού εύρωστων ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων σε γερμανικά χέρια. Και εν κατακλείδι , είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι τα κέρδη, τα σημαντικά κέρδη που εμφανίζουν αυτά τα 14 αεροδρόμια, στην ουσία αντί να διοχετεύονται στα ελληνικά δημόσια ταμεία, θα πηγαίνουν κάτ ευθείαν σε Γερμανικά δημόσια ταμεία.» Τα κέρδη αυτά, απλά θα λείπουν από τα ελληνικά ταμεία. Και τα δισεκατομμύρια Ευρώ έσοδα από την ιδιωτικοποίηση; Ούτε αυτά δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από την Ελλάδα για επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική. Για αυτό, φρόντισε ειδικά ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με τα «έσοδα» απο την ιδιωτικοποίηση, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει πρώτα τα χρέη της. Η γερμανική Αντιπολίτευση, κάνει λόγο για μια «εξαιρετικά κακή συμφωνία».
Η κα Janine Wissler, αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος Die Linke δηλώνει:“Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η ιδιωτικοποίηση να προχωρεί γοργά και αποφασιστικά. Ο ίδιος άλλωστε πρότεινε το ταμείο αυτό των ιδιωτικοποιήσεων. Συνέπεια της πολιτικής του είναι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να εκβιάζονται πλέον, και ότι οι δημόσιες υποδομές τους ξεπουλιούνται όσο όσο, σίγουρα με ποσά πολύ κάτω της όποιας αξίας τους». Η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία ξανά στα πόδια της – έτσι λέει η θεωρία. Η παράδοση των ελληνικών αεροδρομίων σε γερμανική κρατική επιχείρηση θα προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Η σημερινή Ευρώπη την καθιστά δυνατή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ BLOGS, ΘΑ ΔΩΣΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ PORTALS ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ»
Στις 23.7, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έβαλε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι με το νομοσχέδιο αυτό να γίνει συνολική ρύθμιση και διαχείριση σε στρατηγικό επίπεδο της ροής των πληροφοριών, με πρόσχημα την διασφάλιση της πολυφωνίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης, αλλά με απώτερο στόχο την ενίσχυση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στα μάτια της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα λοιπόν με το όσα λέει η κυβέρνηση, το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας και Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης» έχεις ως στόχο τα κάτωθι: – Θεσμοθετείται – σύμφωνα με τα πρότυπα κρατών, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία κλπ. – το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής ως διυπουργικό κυβερνητικό όργανο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού με αρμοδιότητα τόσο τον διετή στρατηγικό σχεδιασμό του συνόλου των επικοινωνιακών προγραμμάτων και δράσεων του κράτους όσο και τον σχετικό συντονισμό όλων των Υπουργείων και λοιπών δημοσίων Υπηρεσιών. – Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική ανασυγκροτείται σε ορθολογική βάση, μακριά από πελατειακές αντιλήψεις του παρελθόντος, ο καθοριστικός για την προβολή της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό μηχανισμός Επικοινωνιακής Διπλωματίας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Εγκαθιδρύεται αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα προαγωγών και μεταθέσεων των υπαλλήλων του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας βάσει μετρήσιμων κριτηρίων. Καθίσταται το οργανωτικό σχήμα των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό πιο σφικτό και πιο αποτελεσματικό με πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.
Με αυτές λοιπόν τις ανάγκες, προχωρούν στα εξής: – Ιδρύεται ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε. (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.) με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, που αφορούν στην υποστήριξη των δημοσίων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας. – Συστήνεται Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου μέσω αυτού να ενισχυθεί το έργο επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο κυρίως της διαδικτυακής ενημέρωσης, αλλά και να υπάρξει, κατά το δυνατόν, καταγραφή και υπαγωγή τους στο γενικότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων διαφάνειας και δεοντολογίας. Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση θέλει να βάλει μια τάξη στο μιντιακό τοπίο του διαδικτύου, να δώσει ευκαιρίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο τομέα των διαδικτυακών media και να δημιουργήσει μια οργάνωση αξιοκρατική και λειτουργική για τον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας πολιτικής ζωής. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.00 πμ. [η σχετική σελίδα του open.gov].
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επι της ουσίας όλη αυτή η ιστορία με τον γιανη είναι η εξής κ απλή. Οποίος σκέφτεται κ δρα πέρα απο τον φιλελεδικο ολοκληρωτισμό είναι στα όρια κ εκτός νόμου, ακόμη κ αν ήταν το σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο του γιανη. Σκεφτείτε αν μιλάγαμε για κανένα σχέδιο που έβγαινε εκτός καπιταλιστικών πλαισίων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έντρομοι/ες και αγανακτισμένοι μια διαδικασία έντονου στιγματισμού στην ελληνική κοινωνία των «υπερασπιστών της εναλλακτικής λύσης» ή της «δραχμής», όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν. Σύμφωνα με τα κανάλια, όποιος/α υπερασπίζεται μια λύση εκτός του ευρώ σχεδόν ανήκει σε εγκληματική οργάνωση ή διαπράττει ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Η ελευθερία έκφρασης και πολιτικής γνώμης, ακόμη και η ίδια η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής πέρα από τα όρια του ευρώ, παρουσιάζεται σχεδόν ως εσχάτη προδοσία, την ίδια στιγμή όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο : η χώρα συντρίβεται και ταπεινώνεται στο όνομα της δογματικής παραμονής στο ευρώ. Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή μιας ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του…. στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια λόγω του ότι υποστήριξε ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ’ αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει. Δηλαδή, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του. Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ’ επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού. Ονοματεπώνυμο - Επάγγελμα - email
Οι υπογραφές αποστέλλονται στις παρακάτω διευθύνσεις: Γιώργος Καλαντζόπουλος, geo.kalantzopoulos@gmail.com Δημήτρης Μπελαντής, dbelantis@hotmail.com Ελένη Πορτάλιου, portel@central.ntua.gr
http://enosy.blogspot.gr/2015/07/blog-post_34.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας έχει ακουστά τα ονόματα Γιώργος Γεωργαλάς, Σάββας Κωνσταντόπουλος και Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου. Αν όχι, ας πάρει μια γεύση επικίνδυνης φασιστικής προβοκάτσιας, διαβάζοντας αυτά που λέει ο ακροδεξιός υπουργός των ΜΑΤ και των χημικών. Πανούσης πολιτική αλητεία! Αι σιχτίρ πανουσοσκυλο!!!!
Πανούσης : Ο Βαρουφάκης παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας Πλήρη άγνοια για το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Κεντρική Επιτροπή οι τελικές αποφάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και το εσωκομματικό δημοψήφισμα...
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας τις τελικές αποφάσεις στην κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συγκληθεί την Πέμπτη. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την... πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο. Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο. Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.Έτσι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του. Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στην συνεδρίαση της Πέμπτης.
Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο εσωκομματικού δημοψηφίσματος Αντίθετοι στην πρόταση της πλειοψηφίας για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος εμφανίζονται με δήλωσή τους τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως αναφέρουν οι Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη "θα είναι τουλάχιστο παράδοξο λίγες εβδομάδες μετά το μεγάλο "ΟΧΙ " στο λαϊκό δημοψήφισμα, το κόμμα που πρωτοστάτησε στη μάχη της 5ης Ιούλη να ζητά τώρα από τα μέλη του να εγκρίνουν το ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3". Μάλιστα καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο Μνημόνιο και να προχωρήσει ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης στους εκβιασμούς των δανειστών.
Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Το ένοχο κατεστημένο της χώρας, μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν. Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο. Το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα το ανθρωπόμορφο κτήνος... κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα! Στο διάβολο!
Ο Jalal Baledi, Διοικητής των μισθοφορικών δυνάμεων του "ισλαμικού κράτους" και της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, το αγαπημένο τέκνο της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, εκτελέστηκε από τον στρατό της Υεμένης στην Abyan... Η Υεμένη αντιστέκεται! Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, μούγκα στην Υπηρεσία των Υπηρεσιών...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syrian government forces and Kurdish fighters push ISIL terrorists out of Syria’s northeastern city of Hasakah after over a month of fighting...
Κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και των Κούρδων μαχητών πιέζουν ISIL τρομοκράτες εξω της βορειοανατολικής πόλης της Συρίας Hasakah μετά από πάνω από ένα μήνα για την καταπολέμηση τους ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΝΝΥ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Θεωρούν το ευρώ "κορυφαίο στοιχείο και μέσο του Συντάγματος" Δημήτρης Βερβεσός (ΓΑΠ), Αντώνης Βγόντζας (ΠΑΣΟΚ, συνεταιράκι με Σταθόπουλο και Πρωτόπαπα) Θωμάς Καμενόπουλος (ΠΑΣΟΚ) Μιχάλης Καλαντζόπουλος (ΠΑΣΟΚ) Κυριακή Σταμαδιάνου (ΠΑΣΟΚ) Σχεδον ολοι υποψήφιοι κομμάτων, μερικοί κομματικοί συνδικαλιστές. Χασοδίκες με κομματικές περγαμηνές. Οι μηνυτές του Βαρουφάκη. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟ. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kάτω τα βρωμόχερά σας από τον Saif Al-Islam!
Ο Saif Al-Islam, ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι, "καταδικάστηκε"¨σε θάνατο! Από ποιο "δικαστήριο"; Μια "δίκη" φάρσα, που καταδικάστηκε από όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα δικαστήριο με τους τζιχαντιστές της "πολιτισμένης" δύσης...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
250.000 από το Συνολο Εργατικου Δυναμικου (απασχολουμενοι και ανεργοι) εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια... Κι οι ένοχοι, οι γερμανοτσολιάδες, στηρίζουν το 3ο "αριστερό" μνημόνιο!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μποϋκοτάζ! Δεν αγοράζουμε ΤΙΠΟΤΑ από Nestle & ΦΑΓΕ!
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥΣΤΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΓΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κλειστό γυμναστήριο του Πανελλήνιου αποδείχθηκε όντως "πολύ μικρό για να χωρέσει το μεγάλο ΟΧΙ...
Tο κλειστο γυμναστήριο του Πανελληνίου ήταν κατάμεστο, με ορθίους εντός , αλλά και πλήθος κόσμου στους διαδρόμους σε όλες τις πύλες εισόδου του μέχρι και στο πεζοδόμιο της οδού Μαυροματέων...