Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τεταρτη 29 Ιουλιου 2015


Ο Βαρουφάκης φταίει για την Μικρασιατική καταστροφή και για την ήττα απο τα νησιά Φερόε...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξέρω πως πρόκειται για έκφραση φιλοχουντικής διάθεσης, και δεν παύει να είναι ιδεολογικά επικίνδυνο. Συντρόφισσες και σύντροφοι, κάθε αναφορά στα "σαράντα χρόνια παρακμής", κάθε δημοσίευση που ανάγει ό,τι κακό σ΄ αυτό τον τόπο στο 1974, αποτελεί ύβρη για τον κόσμο που μάτωσε για να πέσει η Χούντα. Το λένε οι υποστηρικτές της κι έχουν τους λόγους τους. Εμείς, όμως, ξέρουμε πως πριν το 1974 ήταν ακόμη πιο άθλια η κατάσταση σ' αυτό τον τόπο. Καλό είναι να μην το ξεχνάμε ούτε στιγμή αυτό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παπαγεωργόπουλος πέρασε ΚΕΠΑ, τα οποία του βεβαιώσανε, λόγω καρδιακών προβλημάτων, αναπηρία πάνω από 67% και αποφυλακίζεται μετά από 2,5 χρόνια. Στα ΚΕΠΑ που συνωστοίζονται περιμένοντας εκατοντάδες ΑΜΕΑ και τα οποία τις περισσότερες φορές κόβονται χωρίς να παίρνουν το ανάλογο ποσοστό αναπηρίας. Ελλάς το μεγαλείο σου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η παράδοση της χώρας στους δανειστές έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος
29 Ιουλίου 2015 06:53
Το βρώμικο παιχνίδι με το PSI και το αγγλικό δίκαιο - Γιατί αρνήθηκε να εντάξει το κούρεμα στο ελληνικό δίκαιο; Εκ του αποτελέσματος είναι πλέον σαφές ότι η χώρα δεν έφτασε στον γκρεμό εξαιτίας πολιτικών αστοχιών, ούτε εξαιτίας πολιτικής απειρίας. Η Ελλάδα χρεοκόπησε τεχνηέντως εντός ευρώ μετά από επιταγή των ξένων funds και με τη βοήθεια του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί ο Βενιζέλος και η παρέα του έστησαν το χειρότερο PSI όλων των εποχών και έβαλαν τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες εισηγήσεις. Οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος αφού συνέτριψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους, υπέγραψαν το αγγλικό δίκαιο για τις αξιώσεις των δανειστών μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους. Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Για όσους δεν έχουν καταλάβει, με την υπαγωγή της χώρας στο Αγγλικό δίκαιο σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές, σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα. Αυτό θα προέκυπτε ως υποχρέωση της χώρας από τη διεθνή πολυμερή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία μάλιστα, δυνάμει του αρ 28 παρ 1 του Συντάγματος της χώρας θα κατίσχυε έναντι κάθε άλλης (ακόμα και αντίθετης διάταξης) της Ελληνικής έννομης τάξης.
Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαζόταν και καθώς η χώρα θα αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτούσαν δικαίωμα κατάσχεσης επί της ελληνικής περιουσίας, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - που σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος και ευαγγελίζεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι έσωσε τη χώρα – προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παρά τις διαφορετικές εισηγήσεις αμερικανικών εταιρειών τις οποίες πλήρωνε το ελληνικό κράτος ως συμβούλους για το PSI. Kαι τις εταιρείες αυτές το ελληνικό κράτος τις πλήρωσε ακριβά. Δηλαδή αν και υπήρχε άλλος δρόμος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτίμησε το δρόμο της συντριβής για το ελληνικό κράτος. Επέλεξε δηλαδή εν γνώσει του να κουρευτούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία στη συνέχεια χρεοκόπησαν και των Ελλήνων μικροομολογιούχων οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος άφησε ακούρευτα τα ομόλογα συγκεκριμένων funds τα οποία πληρώθηκαν στο ακέραιο αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού αγόρασαν φθηνά και πληρώθηκαν ακριβά. Τα έγγραφα που αποκάλυψε το 2014 το koutipandoras.gr για τον τρόπο με τον οποίο ο Βενιζέλος «τακτοποίησε» τις απαιτήσεις των δανειστών είναι συγκλονιστικά και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά με βάση τα κέρδη των δανειστών.
Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, που ορίστηκε από τον Βενιζέλο ως η εταιρεία που θα διαμεσολαβούσε νομικά και θα διαχειριζόταν το σενάριο του PSI είχε εισηγηθεί τα ομόλογα να διέπονται από το δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στις 4 Αυγούστου του 2011, ο Lee Buccheit, μέτοχος της εταιρείας και ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και κρατικού χρέους, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, αναφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του με τους ομολογιούχους και τις προτάσεις που υπάρχουν. Γράφει λοιπόν ο κ. Buccheit ότι παρά τις πιέσεις των δανειστών για το αγγλικό δίκαιο, υπάρχει εναλλακτική λύση: «Υπάρχει μια συμβιβαστική λύση που απευθύνεται και στην ανησυχία των αντιπροσώπων διαχείρισης ενώ παράλληλα διατηρεί και την ελληνική νομοθεσία στα νέα ομόλογα. Τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μια πρόβλεψη κατά το εξής πρότυπο: Αυτά τα ομόλογα θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτό ισχύει έως και την 1η Αυγούστου 2011. Επίσης, τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη ρητή υποβολή τους στη δικαιοδοσία τόσο των ελληνικών, όσο και των αγγλικών δικαστηρίων. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης θα είναι να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος να περάσει η Βουλή κάποιον μελλοντικό νόμο που θα φέρει σε μειονεκτική θέση τους ομολογιούχους του Project Oak». Η νομική εταιρεία προτείνει δηλαδή την εναλλακτική λύση, σε όποιο δικαστήριο και αν επιδικάζονται μελλοντικές διαφορές, Ελλάδας ή εξωτερικού, αυτό να γίνεται με βάση το ελληνικό Δίκαιο και τη διαβεβαίωση πως αυτό δεν θα αλλάξει. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιλύει την πιθανή νομική ανασφάλεια των ομολογιούχων για το κούρεμα. Ω του θαύματος, ο ίδιος ο Βενιζέλος απορρίπτει τη λύση που του πρότεινε η εταιρεία που πλήρωνε το ελληνικό κράτος και προχωρά σε PSI επιλέγοντας το αγγλικό Δίκαιο και την υποθήκευση της Ελλάδας. Το PSI βεβαίως καταστρέφει ταμεία και μικροομολογιούχους, ενώ αφήνει αλώβητους άλλους κατόχους ομολόγων. Οι τράπεζες οι οποίες φαίνονται να χάνουν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ανακεφαλαιοποιούνται με 50 δισ. ευρώ. Παρά τα όσα τραγικά έγιναν εκείνη την περίοδο ο Βενιζέλος εξακολουθεί να κυκλοφορεί αμέριμνος και να ισχυρίζεται ακόμα στις δημόσιες παρεμβάσεις του ότι έσωσε τη χώρα.
σχολιο.- Γι' αυτόν όμως δεν βρέθηκαν πατριώτες γκλέτσοι να κάνουν μήνυση!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, παρά την αποπνικτική ζέστη, πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση συντονισμού του ΟΧΙ μέχρι το τέλος, με τη συμμετοχή συντρόφων και συντροφισσών από διάφορους χώρους της Αριστεράς και ανένταχτους. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη συνένωση των προσπαθειών μας να βαδίσουμε μαζί στον αγώνα για την οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων. Κι ας μη φοβούνται κάποιοι σημαιοφόροι της αντικαπιταλιστικής καθαρότητας. Δεν θα διαλυθούν μέσα στους ενωτικούς αγώνες, αλλά σίγουρα κανένας αγώνας δεν θα δοθεί αποτελεσματικά αν δεν είναι ενωτικός.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝ
ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα είναι το κόμμα του Α. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/7/2015
Μέσα στον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του σχεδίου με τις εσωτερικές εκκαθαρίσεις και την αλλαγή της πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο το έχει περιγράψει αναλυτικά ο Δ. Παπαδημούλης Το “νέο” κόμμα του Α. Τσίπρα, ήδη έχει διαμορφώσει τους δικούς τους μηχανισμούς, ανεξάρτητους από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι: α). Η συντριπτική πλειοψηφία του στελεχικού δυναμικού που έχει καταλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Ενεργεί και καθοδηγείται από “εντολές” του κυβερνητικού κέντρου και όχι του κομματικού. β). Τα κομματικά μέσα ενημέρωσης (ΑΥΓΗ, 105.5 κλπ) που έχουν ανεξαρτησία από το τον έλεγχο του κόμματος και των μελών του, όμως χρηματοδοτούνται και ελέγχονται και πλήρως από την ηγετική ομάδα. Συνεπικουρούνται στο έργο τους από ένα εξωκομματικό “αυριανιστικό” μηχανισμό προπαγάνδας που έχει οικοδομηθεί τα δύο τελευταία χρόνια. γ). Η πλήρης και αδιαφανής διαχείριση των οικονομικών του κόμματος από την ηγετική ομάδα. Η ηγετική ομάδα έχοντας αυτούς τους μηχανισμούς στα χέρια της, και ακολουθώντας το σχέδιο της ολοκληρωτικής περιθωριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, έχει ήδη εξουδετερώσει όχι μόνον κάθε “αριστερή αντιπολίτευση” εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις πολιτικές πρακτικές η ηγετική ομάδα έχει την συνέργεια και όλου του αστικού οπλοστασίου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τσιπρακι όχι μονο Λένιν η Αλιέντε δεν κανει, αλλά και ο κερενσκι μπροστα του είναι μεγάλος επαναστάτης..
Σχολιο.- Εδώ υπάρχει το εξής. Η Ελλάδα για κάποιους κύκλους θεωρείται σχεδόν χώρα ''υπαρκτού σοσιαλισμού'' λόγω διερυμένου δημόσιου χώρου και επίδρασης των κατώτερων τάξεων στη δημόσια σφαίρα. Άρα εφ'όσον τα δεξιά κόμματα δεν κατάφεραν να διαλύσουν αυτή τη δημόσια σφαίρα, θα τη διαλύσει όπως και στις πρώην ΛΔ ένα υπερκαπιταλιστικό κομμάτι της πρωην ''αριστεράς''-εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ. Άκρως νεοφιλελέ σχεδιάρα, με κράτος μαφία ως τελικό αποτέλεσμα....δεν είναι τυχαία η απελευθέρωση ΧΑ, Παπαγεωργόπουλου και τα χαριστικά στο....Μαρινάκη. Τα παιδιά του Τσαουσέσκου και του Γκορμπατσώφ μας κυβερνάνε....
Σχολιο.- Πολύ μου άρεσε που ο Αλέξης Τσίπρας διάβασε το "Αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού" του Λένιν. Καλό θα ήταν βέβαια να ρίξει μια ματιά και σε άλλα έργα του ίδιου συγγραφέα, όπως το "Κράτος και Επανάσταση" ή το "Η προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι"...
Σχολιο.- Αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Βοναπαρτίσκο τον Ασήμαντο. Έχουμε και καλύτερους τρόπους να περνάμε την ώρα μας. "Δεν γίνεται να παρουσιαζόμαστε εμείς ως αποστάτες από τις αξίες, ενώ οι άλλοι δρέπουν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας", είπε, μεταξύ άλλων, ο Βοναπαρτίσκος ο Ασήμαντος, αναφερόμενος σ' εκείνους τους συριζαίους που επιμένουν να διαφωνούν με τα μνημόνια και να μην τα περνούν στη Βουλή στηριζόμενοι στην ψήφο των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Μπόμπολα, να λένε τα ίδια όπως και πριν τις εκλογές για τις Σκουριές, να μην επευφημούν τα ΜΑΤ και να μην αναζητούν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα θύματα της δολοφονικής βίας των ένστολων χρυσαυγιτών, κ.λπ., κ.λπ. Είναι "ιδεολογική καθαρότητα" για τον μαρξιστικά αμόρφωτο Βοναπαρτίσκο, το να αντιτάσσεσαι στην κοινωνική καταστροφή και στη δολοφονική βία του κατασταλτικού μηχανισμού... "Ιδεολογική καθαρότητα" οι αυτονόητες θέσεις που ξεχωρίζουν τους αριστερούς από τους απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας θλιβερός Αλέξης Τσίπρας
29/7/2015 16.43
Δεν ξέρω αν ακούσατε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον «105.5 Στο Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. Αν όχι, καλύτερα. Γλιτώσατε. Γιατί ήταν ένας θλιβερός και αόριστος Τσίπρας. Καμία σχέση με τον ριζοσπάστη πολιτικό που γνωρίζαμε έως τώρα, πλέον ακούγεται ως ένας υποταγμένος πολιτικάντης που έπαψε να λέει την αλήθεια στο λαό. Η συνέντευξη (και η πολιτική του κατ' επέκτασιν) κινήθηκε (και κινείται) σε δύο επίπεδα: στα πράγματα που έχει ήδη κάνει και στα πράγματα που δεν έχει κάνει ακόμα. Για τα δεύτερα συνεχίζει στο γνωστό -προεκλογικό- μοτίβο: μεγαλοστομίες. Εναντίον της ολιγαρχίας, εναντίον των καναλαρχών κ.ο.κ. Χιλιοειπωμένα. Για τα πρώτα, αυτά που υπέγραψε, το μοτίβο είναι διαφορετικό (αλλά τόσο, μα τόσο ίδιο με των προηγουμένων πρωθυπουργών): ήταν αναγκασμένος, δεν ήθελε τα μέτρα, σύρθηκε, αλλά αποσόβησε παρά πολλά αρνητικά (το... μεγάλο πλεόνασμα) ενώ και το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ένας θλιβερός Αλέξης Τσίπρας που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Κρίμα. Κρίμα και για το ΟΧΙ δηλαδή. Το ΟΧΙ του 61,3% που το «πούλησε» στεγνά ο κ. Τσίπρας μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, αλλά έρχεται τώρα να το υμνήσει. Άλλα αντ' άλλων. Φάνηκε από τις πρώτες στιγμές πως είναι killer (πολιτικά) ο Αλέξης Τσίπρας. Στην αρχή το θεωρούσα θετικό και απαραίτητο. Ηγετικό, θα έλεγα. Τώρα μάλλον πιστεύω πως γίνεται επικίνδυνο για έναν πρωθυπουργό που, αποδεικνύεται, «παντός καιρού». Και σίγουρα, δεν έκανε την έκπληξη όπως μας έλεγε στη Βουλή τρεις μέρες μετά τις εκλογές, δεν τήρησε όσα υποσχέθηκε στο λαό. Ή, μήπως, θα μας λοιδορήσει και γι' αυτό ο κύριος πρωθυπουργός; Να δούμε σε πόσες συνεντεύξεις από τώρα θα μας εξηγεί γιατί (θα) συνεργάζεται με τον Σταύρο Θεοδωράκη και πόσο πατριωτικό και καλό είναι το Ποτάμι. Αμφιβάλλετε;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015
Μια απάντηση στο Αλέξη Τσίπρα.....(με αφορμή την συνέντευξη του στο Κόκκινο)
Αλέξη, Με ενδιαφέρον άκουσα, την σημερινή σου συνέντευξη στο "Κόκκινο", και ειλικρινά απαγοητεύθηκα.
Είπες: "«Η εντολή που πήραμε από τον λαό ήταν να κάνουμε ό,,τι περνούσε από το χέρι μας ώστε, ακόμη κι αν ματώσουμε εμείς, να πάψει να ματώνει ο λαός (…). Ας μην γυρίζουμε στο 2012, προεκλογικά δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα Μνημόνια. Δεν ήταν δυνατόν να το πούμε, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες. Ας αφήσουμε λοιπόν τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Δεν υποσχεθήκαμε περίπατο στο δάσος. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά υπό συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας».
Άρα το 2012 λαίκιζες, έτσι;; Αυτό το 27% του Ιουνίου του 2012, το έπιασες κώτσο, έτσι;;
Επίσης, επειδή δεν μιλάς σε κομματικά μέλη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σκεπτόμενους πολίτες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η εντολή από τον λαό, δεν ήταν ότι περνούσε από το χέρι σου...Δεσμεύθηκες για συγκεκριμένα πράγματα ανεξάρτητα της διαπραγμάτευσης και θυμίζω, κάποια ολίγα:
- Έχουμε δεσμευτεί: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Είναι σύνθημα σήμερα. Nόμος του κράτους από τη Δευτέρα. - Kαθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Την μόνη ελπίδα του λαού μας - 4η δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Επίσης, Αλέξη, ψήφισες μνημόνια μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι...Να σου θυμίσω ότι απέκλειες κάθε είδους συνεργασία μαζί τους.....Και συνεργασία που θα ακύρωνε την πολιτική μας, την απαλλαγή από τα Μνημόνια, που να σε ρωτάγαμε και τότε για συνεργασία για Τρίτο μνημόνιο
- Δεν θα κάνουμε καμία συνεργασία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα & την πολιτική μας. Δεν θα συμμαχήσουμε με καμία δύναμη του Μνημονίου
Και σε ότι αφορά, τι αφορούσε το Δημοψήφισμα.....Να τελειώσει το δούλεμα! Ιδού τι έλεγες, πριν το δημοψήφισμα...
- Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο #ΟΧΙ στα τελεσίγραφα.#Syntagma - Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα τα καταφέρουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Εγώ, συμφωνούσα τότε μαζί σου...Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, και όχι υποταγή στα τελεσίγραφα του τύπου, ή υπογράφετε ένα σκασμό μέτρα ή θα σας κλείσουμε τις τράπεζες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ – ΖΑΡΟΥΛΙΑ
29/7/2015
Το Δικαστικό Συμβούλιο, με δύο βουλεύματά του που εκδόθηκαν σήμερα (αριθμοί 1246 και 1247/2015) διατάσσει την άρση του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους: Νίκο Μιχαλολιάκο και Ελένη Ζαρούλια οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με τα βουλεύματα,τόσο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής όσο και για την σύζυγο του, αντικαθίσταται ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του ζευγαριού.
Σχολιο.- Τί λέγαμε;;; Την Παρασκευή επίσης φαίνεται να έχουν (ή θα προσπαθήσουν να κάνουν τέλοσπάντων) εκδήλωση στα μέρη μου, ενώ πριν μερικές μέρες άκουσα πως πίσω στο νησί, υπάρχουν καραγκιόζηδες ιδιοκτήτες γ@μημένοι, που ζητάνε τη συνδρομή τους για ενοικιαστές που χρωστάνε ενοίκια. Άντε καλό καλοκαίρι λοιπόν! Θα κοιμηθούμε στην "δημοκρατία" τους ήσυχοι και θα ξυπνήσουμε μια μέρα (έκπληκτοι και ξαφνιασμένοι) τίγκα στον φασισμό! Όλο εκπλήξεις και πέσιμο από τα σύννεφα τελευταία! Πρώτη φορά "αριστερά", κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θερμά συγχαρητήρια και σε σένα για την θεσμική σου παρέμβαση για το ζήτημα! Θα τους βγάλεις όλους έξω να δρουν κι ανενόχλητοι! Εύγε!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέα επίθεση σε παρατηρητές του ΟΑΣΕ
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Παρά τις διακηρύξεις της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας περί προσπαθειών αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία, συνεχίζονται ακατάπαυστα οι βομβαρδισμοί του ναζιστικου ουκρανικού στρατού στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, δηλαδή στους θύλακες που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες στις ομώνυμες περιοχές. Σφοδρό βομβαρδισμό έζησε το τελευταίο 24ωρο η πόλη Γκορλόφκα, όπου βρήκαν το θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα και πολλοί τραυματίστηκαν στις τουλάχιστον 10 κατοικίες που χτυπήθηκαν από το ναζιστικο ουκρανικό πυροβολικό, ενώ καταγγέλλονται τουλάχιστον 46 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Σοβαρό επίσης θεωρείται και το περιστατικό του τραυματισμού ενός παρατηρητή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην επαρχιακή πόλη Σιροκίνο κοντά στη Μαριούπολη, το πιθανότερο από ελεύθερο σκοπευτή από θέση όπου βρίσκονται ναζιστικες ουκρανικές στρατιωτικές και ναζιστικες παραστρατιωτικές δυνάμεις. Ο συγκεκριμένος παρατηρητής, μέλος περιπολίας, χτυπήθηκε από θραύσμα μπετόν στο κεφάλι, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του, όταν η ομάδα δέχτηκε πυρά από ενόπλους σε μόλις 50 μέτρα απόσταση. Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο μετά την επίθεση επί 90 λεπτά κατά παρατηρητών στην επαρχία του Λουγκάνσκ. Για το τελευταίο περιστατικό η ναζιστική πλευρά δηλώνει ότι δεν φέρει την ευθύνη, ενώ ο ΟΑΣΕ γενικόλογα στην επίσημη ανακοίνωσή του ζητάει και από τις δύο εμπόλεμες πλευρές να διευκολύνουν το έργο των παρατηρητών του, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του Μινσκ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quneitra: deux membres du Hezbollah et trois miliciens syriens pro-régime tués par un raid israélien
Quneitra δύο μέλη της Χεζμπολάχ και τους τρεις υπέρ-Συρίας πολιτοφύλακες καθεστώς σκοτώθηκε από μια ισραηλινή επιδρομή
Un village de la province syrienne de Qouneitra, vu en 2014 depuis le Golan occupé en partie par Israël
Ένα χωριό στην επαρχία της Συρίας Qouneitra, φαίνεται από το Γκολάν το 2014 καταλαμβάνεται εν μέρει από το Ισραήλ
Conflit L'armée israélienne se refuse à tout commentaire, la télévision du parti chiite fait état de deux membres des Forces de défense nationale tués. OLJ/AFP L'aviation israélienne a tué mercredi deux membres du Hezbollah et trois miliciens pro-régime... dans la province syrienne de Quneitra, à la lisière du Golan occupé par Israël depuis 1967, selon une ONG. "Un avion israélien a frappé une voiture dans la localité de Hadar, tuant deux membres du Hezbollah et trois membres des Comités populaires pro-régime", a affirmé à l'AFP Rami Abdel Rahmane, directeur de l'Observatoire syrien des droits de l'homme (OSDH). L'armée israélienne s'est refusée à tout commentaire et selon Al-Manar, la télévision du Hezbollah, qui combat aux côté des forces syriennes dans leur guerre contre les rebelles, "deux membres des Forces de défense nationale (FND, milices pro-régime) ont été tués dans leur voiture par le tir d'un drone israélien à l'entrée de Hadar". L'aviation israélienne a frappé, depuis mars 2014, dans la région du Golan à quatre reprises l'armée syrienne et ses supplétifs et une fois le Hezbollah, le 18 janvier. Six combattants du mouvement chiite libanais, dont le fils d'un important dirigeant, ainsi qu'un général iranien avaient été tués dans cette frappe. Depuis le 17 juin, les rebelles encerclent le village druze de Hadar, contrôlé par le régime de Bachar el-Assad et situé du côté syrien du plateau du Golan annexé par Israël. La province de Quneitra, en grande partie située sur le plateau du Golan, est tenue en majorité par les rebelles mais comprend une poignée de villages et localités aux mains du gouvernement syrien. Israël occupe depuis 1967 quelque 1.200 km2 du plateau du Golan.
Σύγκρουση Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει, την τηλεόραση του σιιτικού κόμματος που αναφέρει δύο μέλη των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων οτι σκότωσε. OLJ / AFP Ισραηλινά αεροσκάφη σκοτώσαν την Τετάρτη από δύο μέλη της Χεζμπολάχ και τρεις πολιτοφύλακες υπέρ του καθεστώτος ... στην επαρχία της Συρίας Quneitra στην άκρη των Υψωμάτων του Γκολάν που κατέλαβε το Ισραήλ από το 1967, σύμφωνα με την ΜΚΟ. "Ενα ισραηλινο αεροσκάφος έπληξε ένα αυτοκίνητο στο χωριό Hadar, σκοτώνοντας δύο μέλη της Χεζμπολάχ και τρία μέλη των Λαϊκών Επιτροπών υπέρ του καθεστώτος", δήλωσε στο AFP ο Rami Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικαιώματα για την Συρια(OSDH). Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει και σύμφωνα με καναλι al-Manar της Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο πλευρό των συριακών δυνάμεων στον πόλεμο εναντίον των ισλαμοφαστών, «δύο μέλη της Εθνικής Δύναμης Άμυνας (NDF, πολιτοφυλακές από καθεστώς) σκοτώθηκαν στο αυτοκίνητό τους από τα γυρίσματα ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην είσοδο Hadar. " Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν από το Μάρτιο του 2014 στην περιοχή του Γκολάν τέσσερις φορές ο συριακός στρατός και πληρεξούσιος της Χεζμπολάχ και μια φορά, στις 18 Ιανουαρίου. Έξι μαχητές από το λιβανικό σιιτικό κίνημα, συμπεριλαμβανομένου του γιου του διακεκριμένου ηγέτη και μια ιρανική γενική είχαν σκοτωθεί στις απεργίες. Από τις 17 Ιουνίου, οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι περικύκλωσαν το χωριό των Δρούζων του Hadar, που ελέγχονται από την Συριακη Δημοκρατια του Μπασάρ αλ-Άσαντ και βρίσκεται στη συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ που επισυνάπτεται. Quneitra επαρχία, σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στα υψίπεδα του Γκολάν, που κατέχει ως επί το πλείστον από τους αντάρτες, αλλά περιλαμβάνει μια χούφτα των χωριών και των πόλεων στα χέρια της συριακής κυβέρνησης. Έχει καταλάβει το Ισραήλ από το 1967 περίπου 1.200 km2 από τα Υψώματα του Γκολάν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γλέζος: Έχει γίνει μετάλλαξη. Άλλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ κι άλλη η κυβέρνηση
Για "μετάλλαξη" στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9. "Θεωρώ ότι έχει γίνει μια μετάλλαξη. Άλλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ και άλλη είναι η κυβέρνηση. Αναρωτιέται ο κόσμος, γιατί αυτή η μεταμφίεση; Τα κουστούμια τους έκαναν και άλλαξαν; Οι υπουργικές θέσεις τους έκαναν και άλλαξαν;", είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Γλέζος είπε πως ευελπιστεί, ότι... "ο Αλέξης Τσίπρας, το παιδί της Αριστεράς θα ταυτιστεί με την ιστορία. Το περιμένω και το θέλω". Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας εντός του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως "δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες" και πως "δεν είναι ώρα για διαζύγια". "Όλοι μας είμαστε οι δημιουργοί και όλοι μαζί χωρίς εξαίρεση αποτελούμε ισότιμες πολιτικές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις διαφωνίες στην πράξη στον πολιτικό τομέα εξακολουθούμε και υπάρχουμε σαν ένα σύνολο και για να το διατηρήσουμε δεν πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς", είπε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 5 ήρωες της Κούβας... αλληλέγγυοι με την Συρία!
Οι 5 ήρωες της Κούβας, που λευτερώθηκαν στις αρχές της χρονιάς από τις αμερικάνικες φυλακές, σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Αβάνα, για τον αγώνα του Συριακού λαού εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που δέχεται, φωτογραφήθηκαν με την σημαία της Συρίας. Η Συρία δεν είναι μόνη της και θα νικήσει!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναρωτιέμαι: Έχουμε καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής στην Υγεία;
Οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν μόλις για τον μήνα Μάρτιο και αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Οι ιδιωτικές κλινικές και οι Μονάδες Αιμοκάθαρσης περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο... Οι νοσοκομειακοί γιατροί στον Πειραιά δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν και τη νησιωτική χώρα λόγω θέρους... Οι προμηθευτές στενάζουν και ζητούν άμεσα μέτρα... Και σήμερα έχουμε νέα ψηφοφορία στην Βουλή και νέο συλλαλητήριο της... ΑΔΕΔΥ, στο οποίο συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ. Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ. Την ζούμε. Και σαν να μην ήταν αρκετό που την ζούμε στους συγγενείς και φίλους μας άπορους και ανέργους, την βλέπουμε και στους πρόσφυγες που κατακλύζουν τα νησιά μας αναζητώντας σωτηρία με εμάς να μην έχουμε ούτε ένα οίκημα να τους στεγάσουμε, ούτε αρκετά... τρόφιμα να τους σιτίσουμε. Σωτηρία στην Ελλάδα όμως φαίνεται να μην υπάρχει. Όχι τώρα κοντά! Χθες, την αδυναμία λειτουργίας τους μέσα στις επόμενες ημέρες δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, λόγω της αλλαγής της πιστωτικής πολιτικής των προμηθευτών τους, που ζητούν απλά να πληρωθούν! Μάλιστα σε επείγουσα επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), αναφέρει ότι όλοι οι προμηθευτές απαιτούν την παράδοση αγαθών και υπηρεσιών μόνο τοις μετρητοίς. Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη προμήθειας χειρουργικών υλικών, υλικών για τους νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε λίγες ημέρες υλικών για τους αιμοκαθαρόμενους στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Στα νησιά, ακόμα και τις κοσμικές Μύκονο και Ρόδο, κόσμος πεθαίνει από ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά. Στην δε Ρόδο, κατέληξε μια 55χρονη καρδιοπαθής καθώς δεν υπήρχε τρόπος να την βοηθήσουν στο Κέντρο Υγείας και την μετέφεραν με ΙΧ στο νοσοκομείο του νησιού. Δεν πρόλαβε να φτάσει ζωντανή. Δυστυχώς. Την ίδια ώρα, χωρίς την δυνατότητα άμεσων και μαζικών προσλήψεων, οι ΥΠΕ και τα νοσοκομεία προσπαθούν να καλύψουν την νησιωτική χώρα εκ των ενόντων (με αποσπάσεις από τον Πειραιά) αποδυναμώνοντας τα ήδη αποδεκατισμένα νοσοκομεία της πόλης. Και σήμερα ψηφίζονται τα νέα μέτρα και η ΑΔΕΔΥ κάνει συλλαλητήριο. Μακάρι να έβγαινε κάτι και με αυτά, αλλά τόσα χρόνια μάθαμε ότι είναι πρακτικώς άχρηστα. Απλά θα κλείσουν για λίγο έξω οι δρόμοι ενώ μέσα στην Βουλή θα ψηφιστούν αυτά που θα ...ψηφιστούν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι συμβαίνει; Η τρόικα διατάζει ΕΔΕ κατά του ‪#‎Varoufakis‬ και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτάει στα τέσσερα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ποινικοποιησουμε τωρα και την επιστροφη σε σε εθνικό νόμισμα;
Ρε πατε καλα θα ποινικοποιησουμε τωρα και την Επιστροφη σε Εθνικο νομισμα? Ρε Γκλετσο ποσο γελοιος εισαι.Μαρδα αντεστειλε κανα εμβασμα στην κορη σου που δεν τελειωσε ακομα τις σπουδες της,,,Ρε φλαμπουραρη μας... εκδικεισαι που δεν σ ανακαλυψαμε εγκαιρως,,,ρε Παππα αν δεν ησουν κολλητος του ηγεμονισκου θα δουλευες ακομα στη Σκωτια,,,ρε Μητροπουλε κατι ηξερε ο κοσμος του ΠΑΣΟΚ και δεν σε εξελεξε ποτε,,,Ρε Ρωμανια ειπες οτι θα παραιτηθεις τωρα τι ακριβως κανεις?