Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κυριακη 23 Αυγουστου 2015


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο καλλιτέχνης της «γοργόνας» στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής κατέστρεψε το έργο του
ΑΦΩΝΟΙ με το νέο που κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει ταρακουνήσει τους φίλους της Χαλκιδικής! Η πασίγνωστη γοργόνα είναι πλέον παρελθόν… Ο καλλιτέχνης της διάσημης «πετρωμένης Γοργόνας» στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής, Καρυπίδης Διονύσιος πήρε τα εργαλεία της δημιουργίας και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997. Ο λόγος είναι ότι στον κ. Καρυπίδη επιβλήθηκε πρόστιμο από 531.61 ευρώ, επειδή «κατέστρεψε φυσικό τοπίο», κάτι που δεν ισχύει καθώς το έργο του αυτό διαφημίζει την περιοχή. Ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Σιθωνίας κ, Τζίτζιο στις 3-3-14 ότι θα το κατέστρεφε, αλλά δεν είχε πραγματοποιήσει την απειλή. Να σημειωθεί πως κοντά στην Γοργόνα κάνουν παραδοσιακά τα μπάνια τους γυμνιστές.
Μερος της επιστολης του Διονυση Καρυπιδη
Εάν μεχρι τελους Απριλιου δεν λαβωεπιστολη από το Δημο που να λεει ότι το προστιμο διαγραφεται η εξοφληθη, τον Ιουνιο του 2014 θα ερθωνα σας εξοφλησω, θα καταστρεψω όμως την «Γοργονα» μου, αφου η δοσιλογη κυβερνηση μου στερησε την οικονομικη δυνατοτητα να την μεταφερω στη Θεσσαλονικη. Διαλεξτε λοιπον κ. Δημαρχε, την «Γοργονα» η τα 533 ευρω. Εάν προτιμησετε το χρημα, τοτε το κειμενο αυτό, για να εξηγησω στον κοσμο αλλα και στο Διαδικτυο το «γιατι θα χαλασω τη Γοργονα» θα κυκλοφορησει σε τρεις χιλιαδες(3.000) φυλλαδια με τιτλο
«Ο ΜΟΥΛΑ ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ» «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»
Το επισυναπτόμενο φυλλάδιο που είχε δοθεί στους κατοίκους της Σάρτης:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι αυτό που είναι ήδη σκοτώνει τις μέλισσες; Οι επιστήμονες έχουν βρει έναν θανάσιμο κίνδυνο για τις μέλισσες, που συνδέουν μια εταιρεία με ένα τοξικό προϊόν σε εκατομμύρια καλλιέργειες. Αυτό αποτελεί κίνδυνο για όλους μας. Ήρθε η ώρα να καθαρίσει η τροφική αλυσίδα.
Bayer: Αποσύρετε τα νεονικοτινοειδή από την αγορά.
Οι μέλισσες που βλάπτονται απο τα φυτοφάρμακα που έχουμε ήδη και αγωνίζομαστε εδώ και χρόνια η κατασταση είναι χειρότερη από ό, τι φανταζόμασταν. Η έρευνα δείχνει ότι τα νεονικοτινοειδή δεν είναι μόνο ότι αποδεκατίζουν τα μελίσσια - από όπου πληγώνει και τα πουλιά πάρα πολύ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε περιοχές με υψηλές συγκεντρώσεις των νεονικοτινοειδών, οι πληθυσμοί των πτηνών μειώθηκαν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας γινονται πραγματικότητα – τα νεονικοτινοειδή μπορουν να κινουνται μέχρι την τροφική αλυσίδα και για την θανάτωση των πτηνών μας και για τις μέλισσες μας. Για χάρη των πουλιών, τις μέλισσες, και ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, είναι προκλητική ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νεονικοτινοειδών από όλα αυτά: η Bayer. Σε δύο εβδομάδες, θα πάμε κατευθείαν στην πόρτα της Bayer με μαζική αναφορά μας - και ελπίζουμε να έχουμε το όνομά σας στο μαζικο κουτί αναφορά μας.
Δεν είναι μόνο οι μέλισσες πια. Τα νεονικοτινοειδή σκοτώνει τα πουλιά μας πάρα πολύ. Ήρθε η ώρα να καλεσετε την Bayer να σταματήσει την παραγωγή αυτών των χημικών ουσιών. Γνωρίζαμε ήδη ότι οι μέλισσες, τα έντομα, και τα μικρά πλάσματα που καταναλώνουν neonics αντιμετωπίζουν μείωση του πληθυσμού. Αλλά οι ερευνητές προτείνουν ότι τα νεονικοτινοειδή της Bayer είναι ακόμα πιο επιβλαβές: Τα πουλιά που τρώνε τα τρόφιμα που καταναλώνονται neonics πεθαίνουν πολύ μαζικα. Οι ερευνητές έψαξαν εκτενώς για οποιαδήποτε άλλη εξωτερική αιτία που θα μπορούσε να εξηγήσει την πτώση: την αστικοποίηση, άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, αλλαγές στη χρήση γης. Δεν μπορούσα να βρω ένα. Η μόνη αποδεκτή εξήγηση; Για τα Μέλισσα-τα βλάπτουν τα νεονικοτινοειδή. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Bayer προσπαθεί να διαγράψει αυτήν την επιστημονική μελέτη. Γιατί; Επειδή για τις εταιρείες όπως η Bayer, εξοικονομώντας κέρδη από την διατροφική μας αλυσίδα. Μιλώντας, αλλάζουμε την εξίσωση για τις εταιρείες αυτές και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουν τις μέλισσες. Εδώ είναι το τρομακτικό μέρος για όλα αυτά: μέχρι να γίνει περισσότερη έρευνα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να πει πόσο μακριά μπορεί να φτάσουν στην τροφικη αλυσίδα τα neonics. Χάρη σε όλους μας, έχουμε την πεποίθηση οτιμεγάλες αμερικανικές λιανοπωλητές Home Depot και Lowe θα σταματήσει την αποθήκευση neonics. Και έχουμε συγκεντρωμένους πόρους μας για να διώξουμε με μήνυση εναντιον της Bayer κατά της ΕΕ για να απαγόρευση αυτήν την χημική ουσία - πάνω από ένα εκατομμύριο από εμάς έχουν μιλήσει ανοιχτά εναντίον τους στην αγωγή. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο μαζί, αλλά είμαστε μακριά από το τελος.
Θα παμε κατευθείαν στην έδρα τους για να παραδώσουμε το μήνυμά μας για την Bayer για να σώσουμε τα πουλιά και τις μέλισσες. Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας στην αναφορά;
http://action.sumofus.org/a/bayer-bees/?sub=fb
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015
Μαδούρο: Έχουμε έναν οικονομικό πόλεμο που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε
H Βενεζουέλα ανέλαβε δράσεις για την διασφάλιση του δικαιώματος της ειρήνης στα σύνορα με την Κολομβία που αποτελούν πεδίο παραστρατιωτικών πρακτικών. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε το Σάββατο ότι ο οικονομικός πόλεμος που αντιμετωπίζει η χώρα του διευθύνεται από τον πρών πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε. “Έχουμε έναν ανοικτό οικονομικό πόλεμο που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε”, διακήρυξε ο πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα ανοίξει τα σύνορα με την Κολομβία, μέχρι να αποκατασταθεί η γαλήνη και η ηρεμία. Είπε επίσης, ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι είμαι αντικολομβιάνος γιατί δίνω τη μάχη με το λαθρεμπόριο του χαρτονομίσματος της Βενεζουέλας, είναι ένας ανοικτός οικονομικός πόλεμος που διευθύνει ο Άλβαρο Ουρίμπε, εγώ είμαι ενάντια στο έγκλημα και αγαπώ και σέβομαι την Κολομβία και το λαό της. Ο Μαδούρο χαιρέτισε την πρόοδο της επικείμενης συνάντησης των υπουργών εξωτερικών Βενεζουέλας και Κολομβίας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, στην οποία θα συζητηθούν κυρίως τα θέματα των συνόρων, της παραστρατιωτικής δράσης και τις πιθανές αιτίες του οικονομικού πολέμου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της γιορτής των εργαζομένων της κρατικής πετρελαικής εταιρείας (PDVSA) στην βορειοδυτική περιφέρεια Ανζοατεγκούι, για τα 10 χρόνια του προγράμματος “Siembra Petrolera”.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές: Ραχήλ Μακρή - Γι’ αυτό προσχώρησα στη Λαϊκή Ενότητα
22 Αυγούστου 2015 23:00
Σταθερή στην αντιμνημονιακή της θέση παραμένει η βουλευτής Κοζάνης, εξηγώντας σε ανακοίνωσή της τους λόγους για τους οποίους θα συμπορευτεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας. Αναλυτικά: «Από το 2010 η Χώρα δέχεται έναν ανήθικο και ανελέητο οικονομικό πόλεμο στον οποίο οι μνημονιακές Κυβερνήσεις διαστρεβλώνοντας την Λαϊκή Εντολή στάθηκαν στο πλευρό των δανειστών και όχι πλάι στους δοκιμαζόμενους από την ανθρωπιστική κρίση πολίτες. Ο διχασμός χρησιμοποιήθηκε για κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρούσε, στοχοποιώντας την με ψεύδη και υπερβολές για να διασπάσει την λαϊκή ενότητα. Δυστυχώς, παρά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βάση του οποίου συνεργάστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η παρούσα κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να διαπραγματευτεί προς όφελος των πολιτών και παραιτήθηκε όχι για να αντιμετωπίσει την πραγματική της αποτυχία αλλά για να αποφύγει τις συνέπειες της μεταστροφής της. Παραμένω σταθερή στον αγώνα με κέντρο τον άνθρωπο και την ενότητα ολόκληρου του λαού πέρα και πάνω από ψευδεπίγραφες επιγραφές μηδενικής ουσίας για αριστερούς, δεξιούς, καλούς και κακούς πολίτες. Άλλωστε η πραγματικότητα απέδειξε ότι οι όροι διάσπασης της λαϊκής ενότητας χρησιμοποιούνται για να βολεύονται οι παρέες του εκάστοτε πρωθυπουργού και ο θίασος των ανίκανων κομπάρσων. Η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί επιταγή για να διασφαλιστεί η συνέχιση ύπαρξης των Ελλήνων σε ένα άστατο περιβάλλον οικονομικών εκβιασμών, πλαστών αδιεξόδων και σοβαρών γεωπολιτικών γεγονότων τα οποία οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν στάθηκαν άξιες να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν έστω και στο ελάχιστο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποψήφιος με το Ποτάμι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης
23 Αυγούστου 2015 12:02
Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο η εμπλοκή υποψηφίου του Ποταμιού στις προηγούμενες εκλογές σε υπόθεση απάτης με θύματα πολίτες σε διάφορες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr που επικαλείται την αστυνομία και σχετική ανακοίνωσή της, ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη, Φωκίωνας Φουντουκίδης και δύο άτομα αυστριακής καταγωγής, o 50χρονος Herbert Teissel και η 46χρονη σύζυγός του Anna Teissel φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής μέσα σε μια τριετία και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013. Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρείες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται. Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου –όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο. Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «πυραμίδας» και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων – συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων. Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 81.071 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από τους ίδιους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νήπιο αποκεφαλίζει το αρκουδάκι του γιατί είναι άξιο τέκνο Μουτζαχεντίν
23 Αυγούστου 2015 11:02
Η παράνοια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Στο νέο video που δημoσιοποίησαν στο youtube ένα νήπιο ποζάρει με φόντο τη σημαία του Χαλιφάτου και στη συνέχεια κάνει το αδιανόητο. Παίρνει ένα μαχαίρι και αποκεφαλίζει υπό τους ήχους του τζιχαντιστικού ύμνου ένα αρκουδάκι. Η φωνή ενός άνδρα ακούγεται στο τέλος όταν ο αποκεφαλισμός έχει γίνει να φωνάζει Allah Akbar! (Ο Θεός είναι μεγάλος). Το νήπιο ποζάρει με ένα χαμόγελο στο φακό σε ένα video που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Ο τίτλος του κλιπ είναι "Ο Γιος ενός από τους Μουτζαχεντίν". Η στρατολόγηση παιδιών σύμφωνα με αποκαλύψεις που έχουν γίνει από τις αρχές του έτους βασίζονται σε ένα δίκτυο κατασκόπων στις επαρχίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές το οποίο εντοπίζει τα παιδιά και κατόπιν πιέζει τους γονείς τους να τα εντάξουν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν στην πολιορκία του Κομπανί ήταν νέοι από τη Συρία και το Ιράκ. Όπως έχει αποκαλυφθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία απέστειλαν χαρτιά ένταξης στους γονείς πολλών οικογενειών απαιτώντας την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία που ελέγχει η ISIS. Oι δάσκαλοι για να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να ορκιστούν πίστη στην ISIS και κατόπιν να διδάξουν στα παιδιά ό,τι προστάζει η οργάνωση. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στις στρατιωτικές δυνάμεις ποια παιδιά δεν συμμετέχουν στα μαθήματα. Οι μεγάλες απώλειες που έχει η ISIS την υποχρεώνουν να κάνει προσηλυτισμό συνεχώς αλλιώς θα ξεμείνει από μαχητές αναφέρει ο ίδιος. Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα στη Συρία αναφέρει ότι η δράση της ISIS σε ό,τι αφορά τα παιδιά είναι τρομακτική, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια στρατιά που θεωρεί τη βία τρόπο ζωής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν η Ραχήλ και η Ζωή «στόλισαν» τον Τσίπρα
22 Αυγούστου 2015 20:35
Λίγη ώρα αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει με διάγγελμα ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουν ξανά εκλογές χτύπησε το τηλέφωνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αλλά δεν ήταν κάποιος από το Μαξίμου. Το νυχτερινό τηλεφώνημα στην Πρόεδρο της Βουλής έγινε από τη φίλη της, Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα, ο ΒΗΜΑτοδότης αποκαλύπτει και τον διάλογο των δυο γυναικών. «Τι κάνουμε τώρα;» φέρεται να της είπε η βουλευτής Κοζάνης. «Εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στον λαό και μπορούμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, να περπατάς δηλαδή με το κεφάλι ψηλά στον κόσμο» της απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ραχήλ Μακρή στόλισε με διάφορα κοσμητικά τον κ. Τσίπρα του τύπου «τα ίδια έκανε στον Αλαβάνο, τα ίδια έκανε και στον Κουβέλη, τα ίδια θα κάνει και στον Καμμένο». «Καλύτερα να μην είμαστε βουλευτές παρά να ψηφίζουμε μνημόνια» φέρεται να είπε επίσης η κ. Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμφώνησε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται σοκαρισμένη από το γεγονός πως "η εκστρατεία κατασυκοφάντησής της προερχόταν κατευθείαν από το Μαξίμου". Μάλιστα στις κατ” ιδίαν συνομιλίες της κατονομάζει και δύο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκονταν πίσω απ” αυτήν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Δεν συνεργαζόμαστε με όσους στήριξαν μνημόνια
22 Αυγούστου 2015 19:27
Νέα επίθεση κατά Τσίπρα και στήριξη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι μια αντιμνημονιακή Βουλή» Σε καλό κλίμα, παρά τις «χαώδεις» διαφορές, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει πάρει ο κ. Μεϊμαράκης για το σχηματισμό κυβέρνησης. Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου». «Οι διαφορές με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες, όμως κάναμε μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Μεϊμαράκη», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος της Βουλής. Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας άφησε αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα υποστηρίζοντας πως όσοι κάνουν εκλογές τον Αύγουστο φοβούνται και έχουν στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με κόμματα που ψήφισαν μνημόνια. «Οι διαφορές μας με τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια είναι αγεφύρωτες και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως «η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι μια αντιμνημονιακή Βουλή ενάντια σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν αποικιοκρατικά μέτρα». Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή και θα συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Χρυσής Αυγής. Όσον αφορά την κόντρα Μαξίμου – Κωνσταντοπούλου ο κ. Λαφαζάνης διεμήνυσε πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κινείται αντιδημοκρατικά και να αγνοείται η προεδρία της Βουλής στην παρούσα φάση. Η πρόεδρος της Βουλής κινείται απολύτως θεσμικά».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά των οικονομικων λαθρομεταναστων που τους ονομαζουν «προσφυγες» - Δεκάδες τραυματίες
22 Αυγούστου 2015 23:15
Τουλάχιστον 31 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με περίπου 600 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άφιξη οικονομικων λαθρομεταναστων σε μια πόλη της ανατολικής Γερμανίας και εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, νωρίς σήμερα το πρωί. Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί εναντίον των οικονομικων λαθρομεταναστων στη Γερμανία, οι αστυνομικοί στο Χάιντεναου, μια πόλη κοντά στη Δρέσδη, ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους συγκεντρωμένους. Οι διαδηλωτές επιχειρούσαν να σταματήσουν τα λεωφορεία, που ήταν γεμάτα με οικονομικους λαθρομεταναστες που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα, ώστε να μην φτάσουν στους χώρους φιλοξενίας τους. Είχε προηγηθεί μια ειρηνική διαδήλωση, περίπου 1.000 ανθρώπων, εναντίον των περίπου 250 προσφύγων. "Τελικά, η αστυνομία έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο. Τα λεωφορεία με τους οικονομικους λαθρομεταναστες οδηγήθηκαν στο (...) καταφύγιο" ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικές αρχές της Δρέσδης. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι που κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σταματήστε την πλημμύρα των ασύλων" και φωνάζουν "Έξω οι ξένοι". Η ακροδεξια χριστιανοδημοκρατικη κυβέρνηση της Μερκελ έσπευσε να καταδικάσει τη βία. Ο ακροδεξιος Χριστιανοδημοκρατης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τόνισε ότι το Βερολίνο θα επιδείξει "μηδενική ανοχή στην ξενοφοβία ή τον ρατσισμό".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθαρη εντολη δοθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ
Οι εντολές ήταν πάντα καθαρές. Και τον Γενάρη και τον Ιούλη. Κάποιοι όμως τις βρώμισαν...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος υποτιμήσει την δύναμη της αποχής, θα την βρει μπροστά του.
ΣΧΟΛΙΟ.- ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ........ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ......ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ.......ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ.....ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.....ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ (ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ)ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.......ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.......
Σχολιο.- ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣΚΑΤΙ ΚΑΛΟ................ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΗΜΟΥΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;;;;;;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Φωτόπουλος ανακοίνωσε την στήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα
Κυρ, 23/08/2015 - 12:43
Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος προχώρησε σε δήλωση στήριξης του νέου κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλωση στηριξης της Λαικης Ενοτητας εχουν κανει από προχθες η συνδικαλιστικη παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΤΑ (ΜΕτωπο Ταξικης Ανατροπης). Μετα απο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ μενει χωρις συνδικαλιστικη στηριξη στο χωρο των εργαζομενων τους οποιους υποτιθεται ότι εξεφραζε.
Επισης δηλωση αποχωρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ εκανε και ο Αλεκος Καλυβης, πρωην συνδικαλιστης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος ειχε περασει στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποια αποχωρησε. Την παραίτηση του από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει με δήλωσή του ο Αλέκος Καλύβης Αλέκος Καλύβης: Ο Τσίπρας και μια μικρή ομάδα στελεχών αποφάσισαν να γράψουν το κόμμα στα παλιά τους τα παπούτσια Ο κ. Καλύβης αναφέρει ότι παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες ήταν υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας να λειτουργήσει το κόμμα, όπως λέει, και να λειτουργήσει ενωτικά με στόχο την απεμπλοκή του από τα μνημόνια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Πολιτικό Πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας και οι συγγραφείς του
Τη συγγραφή του εν λόγω κειμένου ανέλαβαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, που παρείχε εδώ και χρόνια τη στήριξή του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όντας ενταγμένος στο ΝΑΡ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε Πάνο Σκουρλετη, πέρασε στην ιστορία. Αυτό που έμεινε πίσω τώρα, το όνομα, μόνο ΣΥΝ μπορεί να είναι. Κι αυτό γιατί είναι συνασπισμός εξουσιολάγνων ανανεωτικών, των καθεστωτικών κρατικοδίαιτων επί δεκαετίες, μερικών πρώην συμβούλων Σημίτη, πρώην βουλευτών ΓΑΠ, μερικών μελών της παρέας πράσινοι-δημαρ του τίποτα, μερικών πασόκ αλλά παντός καιρού επαγγελματιών εργατοπατέρων, και βαθιά διεφθαρμένων δικηγόρων της Κόσκο, της Ζήμενς και των ΕΛΠΕ. Αυτό έμεινε Πανο Σκουρλετη, και αυτό ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Εγινες όμως υπουργός, και σου ζητώ συγγνώμη που δεν σε έγλειψα όπως ο κολλητός σου ο Καλφαγιάννης, και που σ' έγραψα στ' αρχίδια μου αντί να σου τηλεφωνήσω όπως τότε, παλιά, στο εσ. 501. Τράβα λοιπόν στο διάολο ρε Πάνο, που μου θες και αυτοδυναμία στη καρέκλα σου. Πατσαβούρι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεφεύγει η κατάσταση
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015, 11:43
Σκηνές Φαρ – Ουέστ εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ομάδες λαθρομεταναστών που έχουν κατασκηνώσει εκεί περιμένοντας να έρθει ένα πλοίο για να τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Έντρομοι οι επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, που περίμεναν στην προβλήτα για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, έβλεπαν τους λαθρομετανάστες να συμπλέκονται μεταξύ τους και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη. Στο βίντεο του lesvosnews.gr, ακούγονται οι φωνές των λιμενικών να φωνάζουν «κάτω»… «άντε» με απελπισία για ότι ζουν εδώ και αρκετό καιρό. Μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρια που άστραφταν μέσα στη νύχτα, δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη για την ήσυχη κοινωνία της Λέσβου εικόνα. Παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άνευ προηγουμένου πανικός. Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν κατέστη δυνατόν να γίνει γνωστή η κατάσταση των δύο τραυματιών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Το Μνημόνιο οδηγεί σε Grexit"
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015, 18:56
Tο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα οδηγήσει την Ελλάδα σε Grexit, ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην γαλλική «Le Monde». «Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα διαπραγματευόταν με τους εταίρους της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες. Αλλά, δεν είναι έτσι», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε «η ευρωζώνη είναι η πιο ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά δεν την κατευθύνει. Δημιούργησε ένα τέρας, το Eurogroup, κατά το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών δεν διαπραγματεύονται πραγματικά μεταξύ τους». Αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις. ευρώ για την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «αν η Ελλάδα προσπαθεί, παρά την λογική και τους βασικούς νόμους της οικονομίας, να εφαρμόσει το εν λόγω μνημόνιο, θα τρέξει προς ολοταχώς για Grexit. Διότι αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας».«Αν δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι ο δρ Σόιμπλε να μας δείξει το δάχτυλο και να περικόψει την βοήθεια προς την χώρα.
Το Grexit είναι σαφώς αυτό που επιδιώκει» συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης εξηγώντας ότι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η Γαλλία: «Το γαλλικό κράτος πρόνοιας, το εργατικό δίκαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα εργαστήριο λιτότητας, όπου βιώνεται το μνημόνιο πριν από την εξαγωγή. Ο φόβος για ένα Grexit έχει ως στόχο την μείωση των γαλλικών αντιστάσεων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άνθιμος για λαθρομετανάστες: «Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε»
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015, 14:31
«Να μείνουμε ενωμένοι, να πιστεύουμε στον Χριστό και να αγαπάμε την Πατρίδα μας», κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στους λαθρομετανάστες που φτάνουν στη χώρα λέγοντας: «Στη Θεσσαλονίκη ερχόταν ένα πλοίο με 2.000 λαθρομετανάστες και είπαμε πως δεν χωράμε άλλους. Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε. Μετά ακούσαμε ότι ένα άλλο πλοίο από τη Λιβύη με 3.000 λαθρομετανάστες έρχεται στην Ιταλία ή την Ελλάδα. Δεν χωράμε. Τους αγαπάμε, μπορούμε για λίγο να τους βοηθήσουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε και ως Εκκλησία με τα συσσίτια», πρόσθεσε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γελοιοποίησε το ζεϊμπέκικο ο Μελισσανίδης!
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015, 13:31
Το ζεϊμπέκικο είναι σαν το «Πάτερ Ημών», τα είπες όλα με τη μία. Δεν έχει βήματα, είναι χορός ιερατικός, με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται. Τα λόγια αυτά είναι κουβέντα του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου. Και τα απλώνω σαν απάντηση στην αχαρακτήριστη ενέργεια του ολυμπιονίκη Ιωάννου Μελισσανίδη να χορέψει στο Λος Άντζελες μπροστά σε κοινό ένα ζεϊμπέκικο λες κι ήταν μια χορεύτρια από τα ψευτομιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.
Το ζεϊμπέκικο, λέει ο συγγραφέας της δράσης του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Είναι το «Δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων. Ο Ιωάννης Μελισσανίδης ξυπόλυτος και περίεργη κόμμωση, με το μισό μαλλί βαμμένο σε gala στις ΗΠΑ χόρεψε, λέει ο ίδιος, το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, του μακαρίτη Μάνου Λοϊζου. Η επίθεση είναι προκλητική, και ύπουλη μαζί. Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από τις πρώτες πενιές του μπουζουκιού σε αρπάζει, σε αγκαλιάζει και σ' ανεβάζει, αφού σου κλείνει τα μάτια. Ο Μελισσανίδης που υποστηρίζει ότι με τον τρόπο που χόρεψε έφερε την Ελλάδα κοντά στους Αμερικάνους, στην πραγματικότητα διέπραξε μια παρωδία του αρχέγονου αρσενικού χορού. Με κωλοτούμπες, με «στοιχεία» ρυθμικής και κίνησεις της ενόργανης γυμναστικής. Επιμένω στον Χαριτόπουλο: «Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στη ψύχρα, ούτε ως κούφια επίδειξη. Πρώτα ο χορευτής πρέπει «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτό και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε». Ιωάννη, παρακαλώ. Αυτή είναι η κουβέντα δικια μου. Ιωάννη, παρακαλώ, άσε τα κουνήματα και τα πηδήματα, όταν χορεύεις δημόσια το ζεϊμπέκικο. Μην ακουμπάς τα άγια των αγίων. Τα μεγάλα ζεϊμπέκικα, όπως λέει ο Χαριτόπουλος, είναι βαρειά, θανατερά και ο αληθινός άνδρας, χορεύοντάς τα, δεν ντρέπεται να φανερώσει τον πόνο του, την αδυναμία του. Ιωάννη, κάνε μας τη χάρη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Χαρυ Κλυνν ανεβάζει αφισάκι με υπότιτλο 'Η πυροβολημένη και ο Λαμογιώτατος Βαψομαλλιας'.. Μιλάμε πως ο φασισμός ειναι εδώ στην πλέον χυδαία του μορφή... Και φωτογραφια Ζωής-Λαφ.. Χρυσαυγιτισμός -'κοινωνισμός'
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαικη Ενοτητα (ΛΑ.Ε). Συμμαχιες με Ζωη, Καζακη, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 29 της ΛΑ.Ε του Λαφαζανη που εγιναν 25. «Ναι» και από Αλαβανο και Σχεδιο Β που δηλωνει ότι συμμετεχει ακομα και σαν απλος στρατιωτης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι δημοσιοι ψευτες
στην Ελλάδα το ποσοστό των δηµοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζοµένων είναι 11,4%. Αυτό το ποσοστό είναι ένα από τα 4 χαµηλότερα σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει, αναλογικά µε το σύνολο των εργαζοµένων, το 1/3 των δηµοσίων υπαλλήλων σε σύγκριση µε τη Σουηδία και τη ∆ανία και περίπου το 1/2 σε σύγκριση µε τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, αυτά τα ποσοστά παραµένουν σταθερά εδώ και τριάντα χρόνια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας! Επιτέλους... συγκροτήθηκε Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Συγκροτήθηκε Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας... Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Για σχεδόν πέντε χρόνια οι παγκόσμιες δυνάμεις διάγουν έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Συρίας. Εξοπλίζουν τις “ισλαμικές” μισθοφορικές οργανώσεις και, με στρατιωτικούς συμβούλους, εκπαιδεύουν στην Τουρκία και την Ιορδανία τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Συγχρόνως, η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Κόλπου, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του΄70, διαθέτουν δισεκατομμύρια δολαρίων για τη στρατολόγηση κι εξοπλισμό των δυνάμεων του “ισλαμικού κράτους” (Isis) και της Al Nusra (Αλ Κάιντα).
Σε όλα τα παραπάνω, σ' αυτή τη διεθνή τρομοκρατία, ο λαός της Συρίας αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τεράστια, γιατί συμμετέχουν σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε εμπάργκο στη Συρία το 2011. Σκοπός του εμπάργκο ήταν να... παραλύσει η οικονομία της χώρας και να ωθήσουν το λαό στην εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, με όχημα την “αραβική άνοιξη”. Η ανθρωπιστική κρίση και η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα και ο λαός της, ονομάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση “μέτρο για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας”. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, σε συνεργασία και συντονισμό με τις ΗΠΑ: • πάγωσαν-δέσμευσαν τους λογαριασμούς καταθέσεων Σύρων πολιτών κι επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ώστε να στραγγαλίσουν την οικονομία • απαγόρευσαν εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, αλλά και οποιουδήποτε προϊόντος της χώρας κι οικονομικής συναλλαγής, απαγορεύοντας έτσι την εισαγωγή στη χώρα αγαθών κοινής ωφέλειας, όπως φάρμακα, παιδικές τροφές, ανταλλακτικά αγροτικών, ιατρικών και βιομηχανικών μηχανημάτων • απαγόρευσαν τις εξαγωγές στη Συρία για προϊόντα κι εργαλεία που σχετίζονται με τη διαβίωση του λαού, όπως θερμαντικά έλαια, υλικά κι ανταλλακτικά για την επεξεργασία πετρελαίου, υγροποίησης αερίου καύσης, με στόχο την πλήρη εξόντωση του λαού ώστε να εξεγερθεί Χωρίς βενζίνη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια η γεωργική παραγωγή, αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, οι βιοτεχνίες κι η βιομηχανία αποτελούν γεγονότα πλήρους παράλυσης και καταστροφής. Η οικονομία της Συρίας οδηγήθηκε στην καταστροφή. Ο πληθωρισμός στα ύψη, οι τιμές των τροφίμων διπλασιάστηκαν. Βέβαια οι πωλήσεις όπλων στους τζιχαντιστές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις (στην πρώτη θέση η Γαλλία) αποφέρουν τεράστια κέρδη και τα χρήματα προσφέρουν τα μοναρχικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα. Οι τρομοκράτες αποκεφαλίζουν με τη συμπαράσταση των “πολιτισμένων” δυτικών. Ο λαός της Συρίας ζει μια τραγική κατάσταση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σύρος πολίτης ζει μια τραγική κατάσταση. Τα παιδιά, οι γυναίκες κι οι γέροντες είναι τα περισσότερα θύματα αυτού του “εκδημοκρατισμού”.
H επιβολή πείνας σε έναν λαό είναι έγκλημα. Το εμπάργκο απέναντι στη Συρία, ισοδυναμεί με άδικο πόλεμο κι είναι απάνθρωπη ενέργεια. Το εμπάργκο τροφοδοτεί την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών κι ο λαός της Συρίας πληρώνει με αίμα την ανεξαρτησία του: • 220.000 νεκροί • 1.000.000 τραυματίες κι ακρωτηριασμένοι • Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που η ίδια δημιούργησε και συντηρεί.
Σημειώνουμε ότι η Συρία είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή, όπου: - Λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία... Η βουλή δεν διορίζεται από τον μονάρχη, όπως συμβαίνει στα μοναρχικά σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα - Τα κομμουνιστικά κι αριστερά πολιτικά κόμματα είναι νόμιμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση... - Η ανεξιθρησκεία είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά... - Επίσης η Παιδεία είναι δημόσια και παρέχεται δωρεάν, όπως και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Η Ελλάδα, παραδοσιακή φίλη και σύμμαχος της Συρίας, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αδελφικές σχέσεις με τη Συρία: • Τον Δεκέμβρη του 2012, για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα κι έφτασε στο επαίσχυντο μέτρο της ΑΠΕΛΑΣΗΣ της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού τους “εξεγερμένους” αντικαθεστωτικούς! • Συμμετέχει στο μηχανισμό τρομοκρατίας και πολέμου, με την επωνυμία “Φίλοι της Συρίας”. Δηλαδή στις χώρες εκείνες που “εργάζονται” για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Και μάλιστα συνεργάζεται σ' αυτό τον “οργανισμό” με το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, τα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία... Κατάργησε ακόμη και την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Συρίας της Ελληνικής Βουλής, όταν αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα...
Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα, μπροστά στα κελεύσματα του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ανέλαβαν τις ιστορικές τους ευθύνες κι έβλαψαν την πατρίδα μας:Παράβλεψαν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας. Την προσφορά της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα, τη σθεναρή στάση της απέναντι στην Τουρκία τον Μάρτη του ΄87, τις ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν προνομιακή θέση στον κατασκευαστικό τομέα και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας, τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων που προστατεύει η Συρία ανά τους αιώνες... Ήρθε η ώρα μια ελληνική κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες και να προχωρήσει στην Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία και την Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας.Επιπροσθέτως να θέσει ενώπιον των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ειρήνευση της περιοχής. Η συνέχιση και διατήρηση του απάνθρωπου εμπάργκο και η συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, σημαίνει: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! * Υπογράφουμε και διαδίδουμε, για την Ειρήνη, το λαό της Συρίας, την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.
http://hellassyria.blogspot.gr/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η Συρία των Ελληνορθοδόξων! Εθελόντριες Χριστιανές, στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους στη Συρία! Αυτές δεν θα πουλάνε μπιχλιμπίδια, δεν θα γηροκομούν γέροντες που παράτησαν οι οικογένειες πολιτισμένων Ευρωπαίων, ούτε φθηνά εργατικά χέρια στις φάμπρικες της δύσης, ούτε πόρνες στην Ευρώπη των τραπεζιτών! Μετά τη... βασική εκπαίδευση και πριν σταλούν στις μάχες εναντίον των φονιάδων μισθοφόρων του "ισλαμικού κράτους"... στην εκκλησία να πάρουν την ευλογία, για να υπερασπίσουν τη γη τους, την Συριακή Πατρίδα!