Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πεμπτη 10 Σεπτεμβριου 2015


Ζουράρις: Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΑΝΕΛ η Ζουράρι; Ιδέα δεν έχω!
9/9/2015 14.37
«Γιατί να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές κάποιος τους ΑΝ.ΕΛ; Θα είμαι σύντομος, ιδέα δεν έχω!» , δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm 107.1 και στον Μπάμπη Τζιομπάνογλου.
«Γιατί να ψηφίσει κάποιος τους ΑΝΕΛ σε αυτές τις εκλογές; Ιδέα δεν έχω! Γιατί να ψηφίσει Ζουράρι; Ιδέα δεν έχω επίσης! Γιατί είναι ο Ζουράρις. Ξέρουν ποιος είμαι, τι έχω κάνει, πόσα βιβλία έχω γράψει, τα χρόνια διδασκαλίας που έχω, τι ελληνικά ασκώ, τι αντάρτικο έχω κάνει, τι στρατοδικεία έχω περάσει. Να γιατί πρέπει να ψηφίσει κάποιος Ζουράρι», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο Κώστας Ζουράρις και συνέχισε:
«Δε θα δω το debate, θα είμαι στη ΔΕΘ σε μια συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη. Προτιμώ να ακούσω τη μουσική του Μίκη παρά να το παρακολουθήσω».
Για την δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρεώσε την χώρα με 86 δις μέσα σε 8 μήνες, ο κ. Ζουράρις είπε: «Ο φίλος μου ο Βαγγέλης ως μέγας μίνι-ψευτράκος αφαίρεσε από τον υπολογισμό του τα 21 δις, δηλαδή το 11% του ΑΕΠ, που κέρδισε με τη διαπραγμάτευση ο Τσίπρας ρίχνοντας τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αν κυβερνούσε η ΝΔ το πλεόνασμα θα έπρεπε να είναι 3,5% για το 2015 και 4,5% για το 2016, ενώ εμείς ξεκινάμε από το 0,5% για φέτος για να πάμε στο 1,5% το 2016. Αυτό ξέχασε να πει ο κ. Μεϊμαράκης. Ίσως να μην είναι ψευτράκος, αλλά λόγω της συγκεκριμένης ενασχολήσεως με τα κοινά να έχει αρχίσει να έχει απώλεια μνήμης.
«Μόνο για Πρωθυπουργός κάνω...» «Δεν έχω καμία ειδικότητα σε κανένα υπουργείο, οπότε δε κάνω για υπουργός. Το μόνο πόστο για το οποίο κάνω, γιατί δε χρειάζεται ειδικότητα, είναι η θέση του πρωθυπουργού. Μόνο για πρωθυπουργός κάνω γιατί δεν έχω καμία ειδικότητα σε τίποτα», σημείωσε ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς η οικονομική κρίση «γερνάει» την Ελλάδα
10 Σεπτεμβρίου 2015 12:20
Τα στοιχεία εργασίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ) Βύρωνα Κοτζαμάνη είναι σαφή: Ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε σημαντικά αλλά γερνάει προοδευτικά. Ο πληθυσμός της Ελλάδας (όπως και ο πληθυσμός του συνόλου σχεδόν των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη) στην μεταπολεμική περίοδο έχει αυξηθεί σημαντικά (7,6 εκατομ το 1951, 11 το 2014) και παράλληλα γηράσκει προοδευτικά (μέση ηλικία 29 έτη το 1951, 43 έτη το 2014, ήτοι +14 έτη).
Αυτά προκύπτουν από την εργασία του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντή του ΕΔΚΑ Βύρωνα Κοτζαμάνη, η οποία ανιχνεύει τις τάσεις και τις προοπτικές του πληθυσμού της χώρας και δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της σειράς «Δημογραφικών Νέα» του ΕΔΚΑ (http://www.demography-lab.prd.uth.gr/DemoNews/demonews_25.pdf). Στα στοιχεία τα οποία παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αναφέρει πως ο πληθυσμός της Ελλάδας, από σχετικά «ομοιογενής» εθνικά μετά τον πόλεμο (οι μη έχοντες την ελληνική υπηκοότητα το 1951 ήταν λίγες χιλιάδες) συμπεριλαμβάνει σήμερα περίπου 1.000.000 αλλοδαπούς, η τεράστια πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη μας (σημαντικό τμήμα των τελευταίων έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα μας και δεν έχουν άδεια παραμονής). Ο καθηγητής κάνει ειδική αναφορά για την τελευταία περίοδο, η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης τα πρώτα χρόνια της τρέχουσας δεκαετίας και συμπίπτει με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, περίοδο που σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει «ανοικτή». Η κρίση αυτή, διευκρινίζει, αναμένεται να επιταχύνει (και ενδεχομένως και να ανατρέψει) τις πρότερες τάσεις εξέλιξης των βασικών δημογραφικών συνιστωσών (δηλαδή της γονιμότητας, της θνησιμότητας και της μετανάστευσης). Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πορεία της γονιμότητας σημειώνει ο κ. Κοτζαμάνης, αυτή είναι συνεχώς φθίνουσα, καθώς οι γυναίκες των διαδοχικών γενεών που γεννηθήκαν μετά τα τέλη του ΧΙΧου αιώνα στη χώρα μας κάνουν όλο και λίγο λιγότερα παιδιά (η Ελλάδα δεν γνώρισε το baby-boom άλλων ευρωπαϊκών χωρών), ενώ αυτές που γεννηθήκαν από τον Μεσοπόλεμο και μετά δεν εξασφαλίζουν πλέον την αναπαραγωγή τους (η κάθε μητέρα δηλαδή δεν αντικαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη και τις υφιστάμενες εκάστοτε συνθήκες θνησιμότητας από μία κόρη). Η μέση ηλικία στην απόκτηση του πρώτου παιδιού επισημαίνει ο καθηγητής είναι σήμερα (2015) ήδη εξαιρετικά υψηλή (αγγίζει τα 30 έτη) και η όποια αναβολή των γεννήσεων για αργότερα εξαιτίας των δυσμενών κοινωνικών οικονομικών συνθηκών από τις γενιές οι οποίες στα χρόνια της κρίσης θα βρεθούν στις ηλικίες 25- 35 (τις γυναίκες δηλαδή που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίες του '80 και μετέπειτα) πιθανότατα, θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της τάσης μείωσης του αριθμού των παιδιών τους, εξαιτίας της συρρίκνωσης τόσο του διατιθέμενου αναπαραγωγικού τους «χρόνου» (του χρόνου δηλαδή που θα έχουν μπροστά τους για να κάνουν παιδιά) όσο και της βιολογικής τους ικανότητας σύλληψης (ικανότητας που μειώνεται ταχύτατα μετά τα 30 έτη).
Αυτό πιθανότατα, συμπληρώνει, θα έχει ως αποτέλεσμα το ακόμη μεγαλύτερο «άνοιγμα» του εύρους μεταξύ του ορίου αναπαραγωγής (2,1 παιδιά/γυναίκα) και του αριθμού των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο οι γυναίκες που γεννηθήκαν μετά το 1980, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η γενιά του 1950 έφερε στον κόσμο 1,9 παιδιά/γυναίκα κατά μέσο όρο, η γενεά του '65 1,7 παιδιά και αυτή του 1975 -εκτίμηση- μόλις 1,55). Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Κοτζαμάνης, η τάση αύξησης της ατεκνίας (η αύξηση δηλαδή του ποσοστού των γυναικών που δεν θα κάνουν παιδί) στις γενιές που γεννήθηκαν μετά το 1965 συνεχίζεται ενώ η συρρίκνωση των πολύτεκνων οικογενειών που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες δεν έχει ανακοπεί, και δεν πρόκειται να ανακοπεί: οι γεννήσεις του τέταρτου και άνω παιδιού που υπερέβαιναν το 13% του συνόλου των γεννήσεων στις αρχές της δεκαετίας του '50, αποτελούν σήμερα μόλις το 3% και αναμένεται να σταθεροποιηθούν στο 2% στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Η κρίση του δημόσιου συστήματος υγείας και η μείωση των εισοδημάτων ευρύτατου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού, αναφέρει ο κ. Κοτζαμάνης θα έχουν επίσης, πιθανότατα, επιπτώσεις και στην υγεία - μακροζωία του. Ειδικότερα, έχει ήδη επιβραδυνθεί (και σύντομα πιθανότατα θα ανακοπεί) η πρότερη μακροχρόνια τάση αύξησης του προσδόκιμου ζωής στη γέννηση (ενώ πιθανότατα θα αυξηθούν την επόμενη δεκαετία και τα χρόνια ζωής σε κακή κατάσταση υγείας πριν από τον θάνατο του πληθυσμού μας).
Τι θα γίνει όμως στο άμεσο μέλλον; Ο Βύρων Κοτζαμάμης αναφέρεται και σε κάποιες βεβαιότητες όσον αφορά τις μέλλουσες πληθυσμιακές μας εξελίξεις. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το 2025 * ο πληθυσμός της Ελλάδας θα υπολείπεται πιθανότατα κατά 300-400 χιλιάδες περίπου αυτού του 2015, * τα φυσικά (γεννήσεις- θάνατοι) ως και τα μεταναστευτικά ισοζύγια (είσοδοι- έξοδοι) την επόμενη δεκαετία θα είναι αρνητικά, * η δημογραφική γήρανση -μη αναστρέψιμη τάση- θα συνεχισθεί καθώς το ποσοστό των άνω των 65 ετών το 2025 θα υπερβεί πιθανότατα το 22% του συνολικού πληθυσμού και οι άνω των 85 ετών θα αποτελούν σχεδόν το 15% της ομάδας των 65+ (υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι 65+ αποτελούσαν μόλις το 6,7% του συνολικού πληθυσμού , οι δε 85+ μόλις το 0,4% αντίστοιχα) ενώ η μέση ηλικία θα ξεπεράσει τα 45έτη, * το προσδόκιμο ζωής στη γέννηση (ο μέσος όρος ζωή μας δηλαδή) μετά από 10 χρόνια, στην ευνοϊκότερη των περιπτώσεων δεν θα μειωθεί σημαντικά ενώ η πιθανότητα να αυξηθούν τα χρόνια ζωής πριν τον θάνατο σε κακή κατάσταση υγείας είναι ισχυρή, * η γονιμότητα των γενεών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1975-1990 θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο (θα περιορισθεί πιθανότατα στα 1,4 παιδιά/γυναίκα) και τέλος, * το ειδικό βάρος των αλλοδαπών δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά το 2025 (γύρω από το 10% του συνολικού πληθυσμού), ενώ το ίδιο έτος ένας στους 7 νέους κάτω των 15 ετών θα έχει γεννηθεί από έναν τουλάχιστο αλλοδαπό γονέα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι καλύτερες χώρες για να… γεράσεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
09 Σεπτεμβρίου 2015 19:35
Η νέα έκθεση της διεθνούς οργάνωσης HelpΑge International, αναφορικά στις χώρες που ζει καλύτερα ένας ηλικιωμένος, μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες Σε σύνολο 96 χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 79η θέση, πίσω από χώρες όπως το Κριγιστάν (51), η Αλβανία (53), η Νικαράγουα (57), το Τατζικιστάν (58), το Μπαγκλαντές (67) και η Μογγολία (72). Τουλάχιστον προσπερνάμε το Αφγανιστάν, που βρίσκεται στην τελευταία θέση... Ο παγκόσμιος δείκτης Global AgeWatch Index καταρτίζεται σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον- καλύπτει το 91% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των 60 ετών, δηλαδή γύρω στα 900 εκατομμύρια ανθρώπους. Η κατάταξη των χωρών βασίζεται σε μια αξιολόγηση διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν την κοινωνικο-οικονομική ευημερία ενός ηλικιωμένου, όπως το εισόδημα, η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, το περιβάλλον κ.α. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ελβετία και ότι την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γερμανία και ο Καναδάς. Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σήμερα συνεχίζει να έχει η Ιαπωνία (86 χρόνια), ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι τα 81 έτη. Το 73,5% των ανδρών ηλικίας 55 έως 64 ετών είναι οικονομικά ενεργοί, έναντι ποσοστού μόνο 46,8% για τις γυναίκες ίδιας ηλικίας. Με δεδομένο ότι οι γυναίκες εργαζόμενες συνήθως αμοίβονται λιγότερο από τους άνδρες, κινδυνεύουν περισσότερο από φτώχεια στην τρίτη ηλικία. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των ηλικιωμένων ποικίλουν δραματικά, από 48,5% στη Νότιο Κορέα έως μόνο 1,6% στην Ισλανδία. Έως το 2030 εκτιμάται ότι το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών στη Γη θα έχει φθάσει το 16,5%, τα τρία τέταρτα από αυτούς σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η έκθεση -με επικεφαλής τον καθηγητή Ασγκάρ Ζαϊντί του Κέντρου Ερευνών Γήρανσης του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον- επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση στη δυτική Ευρώπη και βρίσκεται σε παρόμοια θέση με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας στο θέμα της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 3 εκατ. άνθρωποι άνω των 60 ετών, σχεδόν το 27% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 33,2% το 2030 και στο 40,8% το 2050. Το προσδόκιμο ζωής ενός 60χρονου (πόσα χρόνια ακόμη αναμένεται να ζήσει) υπολογίζεται σε 24 χρόνια, ενώ το προσδόκιμο υγιούς ζωής σε 17,4 χρόνια. Η χώρα μας, σύμφωνα με τον Δείκτη, έχει συγκριτικά τις καλύτερες επιδόσεις της στο πεδίο της υγείας των ηλικιωμένων (22η) και στην εισοδηματική ασφάλειά τους (28η), παρά την μείωση του ανά κεφαλή εισοδήματος (26.215 δολάρια) λόγω της κρίσης και το ότι μόνο το 77,4% των ατόμων άνω των 65 ετών παίρνουν σύνταξη. Σε 7,7% υπολογίζεται το ποσοστό φτώχειας μεταξύ των ατόμων άνω των 60 ετών (όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από το μισό του μέσου εθνικού εισοδήματος). Η Ελλάδα έχει πολύ κακές επιδόσεις (91η) στο κατά πόσο το περιβάλλον της διευκολύνει τη ζωή ενός ηλικιωμένου, εξαιτίας των πολύ χαμηλών ποσοστών ικανοποίησης των ατόμων τρίτης ηλικίας από τις μεταφορές (53%), την ασφάλεια (48%) και τις ελευθερίες (39%). Η έκθεση αναφέρει ότι, όσον αφορά τις κοινωνικές διασυνδέσεις, το 61% των ατόμων άνω των 50 ετών στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν συγγενείς ή φίλους στους οποίους μπορούν να βασιστούν σε περίπτωση ανάγκης. Εξάλλου μόνο το 48% δηλώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς να περπατάνε μόνοι τους τη νύχτα στη γειτονιά τους ή γενικότερα στην πόλη τους. Χαμηλή είναι επίσης η θέση της Ελλάδας (87η) στο πεδίο των δυνατοτήτων των ηλικιωμένων λόγω του χαμηλού ποσοστού απασχόλησής τους (35,6%) και του όχι υψηλού μορφωτικού επιπέδου τους (μόνο το 31% είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εικονολήπτρια μετά την τρικλοποδιά στο πρόσφυγα, απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό!
09 Σεπτεμβρίου 2015 16:19
Όχι μόνο δε μετάνιωσε για τις αποτρόπαιες πράξεις, να κλωτσάει πρόσφυγες με παιδιά, αντιθέτως πριν από πέντε ώρες στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ευχαρίστησε τη χώρα της για την υποστήριξη που της έδειξε απέναντι στη γενική κατακραυγή με ένα κειμενάκι το οποίο τελειώνει με το γνωστό… «Heil»!!!
Συγκεκριμένα η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία Πέτρα Λάζλο που προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας όταν οι κάμερες συναδέλφων της την «τσίμπησαν» να βάζει τρικλοποδιά και να κλωτσάει πρόσφυγες με παιδιά, έγραψε το εξής: «Μέχρι χθες έλαβα περισσότερα από 1500 μηνύματα μίσους, το 90% προέρχονταν από μουσουλμάνους οι οποίοι υποστηρίζονται από τον ISIS. Επίσης, όμως, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι 0% μηνύματα έλαβα από τη χώρα μου. Εχω μία ολόκληρη χώρα μαζί μου. Σε ευχαριστώ Ουγγαρία. HEIL» Νωρίτερα είχε αναρτήσει εικόνα όπου απεικονίζεται μια οικογένεια προσφύγων με απαγορευτικό και το σύνθημα: Πρόσφυγες μην έρχεστε! Αυτά για να μαθαίνουμε τι ακριβώς κάνει καλύτερο ή χειρότερο τον κόσμο μας…
Ερμηνεία του χαιρετισμού «Heil» Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι μια χειρονομία που χρησιμοποιούνταν ως χαιρετισμός στη ναζιστική Γερμανία. Συνοδευόταν από τις λέξεις Χάιλ Χίτλερ (γερμ. "Heil Hitler" Ζήτω ο Χίτλερ) ή "Sieg Heil!" (Ζήτω η Νίκη). Καθιερώθηκε από τον Χίτλερ ως φιλοφρόνηση για όλες τις περιπτώσεις καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού των Γερμανών. Γι' αυτό και λεγόταν «Γερμανικός χαιρετισμός». Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Χίτλερ δεν τον συνήθιζε, ενώ είχε την δική του χαρακτηριστική ιδιόμορφη παραλλαγή του χαιρετισμού αυτού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 6.000 κενά το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 15:27
Με 6.000 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελική-Ευφρόσυνη Κιάου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, η υπουργός έκανε λόγο για «αγώνα δρόμου» αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επεσήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο». Παράλληλα, η κα Κιάου αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό, ωστόσο λόγω των περιορισμών που έχει εφέτος το ΕΣΠΑ θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξ ού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς. Ως προς τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η υπουργός ανέφερε ότι έχουν προχωρήσει οι πληρωμές 25 εκατ. ευρώ προς τα ιδρύματα και τις σχολές, και αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα 75 εκατομμύρια που έχουν προβλεφθεί. Τέλος, όσον αφορά στις μετεγγραφές, η σχετική εγκύκλιος θα βγει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Έτσι, περί τις αρχές Οκτωβρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άγιοι Σαράντα: Άγρια επίθεση σε ηλικιωμένο ιερέα
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 11:47
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, μέσα στο σπίτι του, έπεσε ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχθηκε την επίθεση δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν κι όταν εισήλθε στο σπίτι του, στους Αγίους Σαράντα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν. Με μία πρώτη ματιά, όλα δείχνουν ότι κίνητρο των δύο αγνώστων ήταν η ληστεία, ωστόσο το γεγονός προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στην ελληνική μειονότητα, λόγω της τεταμένης κατάστασης από την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας. Την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της. Στην ανακοίνωση σημειώνει: Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη βίας εις βάρος του Ορθόδοξου ιερέα Χρήστο Παπά, που συνέβη σε περιοχή όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει και δραστηριοποιείται η Εθνική Ελληνική Κοινότητα. Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε εκ των προτέρων τα κίνητρα των δραστών ή άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος θεωρούμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη βίας προϊόν του κλίματος ανασφάλειας και της βαθύτατης αδιαλλαξίας που τον τελευταίο χρόνο διαπερνά την κοινωνία. Η ανύψωση χείρας κατά ενός κληρικού και ταυτοχρόνως ηλικιωμένου ατόμου αποδεικνύει την έντονη ηθική κρίση και είναι πέραν κάθε κώδικα συμπεριφοράς που παραδοσιακά έχει τηρηθεί απ' την εγχώρια κοινωνία. Παροτρύνοντας τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν το γρηγορότερο την υπόθεση, τον εντοπισμό των αυτουργών και την διάθεση τους ενώπιον της δικαιοσύνης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20.000 (τουλαχιστον) δασκαλοι και καθηγητες λειπουν από τα σχολεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HDP. «Νυχτα Κρυσταλλων στην Τουρκια». Φιλοκυβερνητικοι του Εντογαν σε βιαιες διαδηλωσεις στην Κωνσταντινουπολη και επιθεσεις εναντιον Κουρδων πολιτων, απειλωντας τους να ψηφισουν Ερντογαν η θα τους σφαξουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανω-κατω η Χρυση Αυγη στη Μεσσηνια. Αντιδρασεις στελεχων για τους υποψηφιους. Παραιτηθηκαν 4 από τα 5 μελη της Τοπικης Οργανωσης Καλαματας επειδη διαφωνησαν με τη συνθεση του ψηφοδελτιου. Οι παραιτηθεντες διαφωνουν με την αποφαση της ηγεσιας να θεσει επικεφαλης στο ψηφοδελτιο τον Δημητρη Κουκουτση που προερχεται από την ΝΔ και στρεφονται κατά των υποψηφιων Γιωργου Γιαννακοπουλου, Δημητρη Αδαμοπουλου, και Γιαννη Ζαφειροπουλου, που επισης προερχονται από την ΝΔ, και «είναι ανθρωποι του Σαμαρα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανατολικη Θεσσαλονικη. 6.000 Ελληνες ζουν σε συνθηκες ακραιας φτωχειας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρατική Συριακή τηλεόραση: “η Ελλάδα έδωσε άδεια για να περάσουν τα ρωσικά αεροσκάφη…”
Δημοσιεύθηκε: 10/09/2015 16:44
Η συριακή κρατική τηλεόραση μεταφέρει ότι Ελλάδα και… Ιράν έδωσαν άδεια στα ρωσικά αεροσκάφη να διελθουν από τον εναέριο χώρο τους στη διαδρομή τοπυς προς Συρία. Πηγή από τη ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι το Ιράν επέτρεψε την πτήση ρωσικών αεροπλάνων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία μέσω του ιρανικού εναέριου χώρου.Η πηγή ανέφερε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με Ρώσους δημοσιογράφους: «Η ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη δέχθηκε σήμερα την άδεια να μπορέσουν τα ρωσικά αεροσκάφη που κατευθύνονται στη Συρία και μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να διέλθουν από τον εναέριο χώρο του Ιράν. »Η πηγή πρόσθεσε ότι η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επαφή με την ιρανική κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Μια πηγή στη ρωσική πρεσβεία της Αθήνας επίσης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα επέτρεψε να διέλθουν τα ρωσικά αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία από τον εναέριο χώρο της. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα: « Το Τμήμα Πληροφοριών της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαίωσε την παραλαβή των αδειών από τις ελληνικές αρχές που επιτρέπουν στα ρωσικά αεροπλάνα να πραγματοποιήσουν πτήση στον εναέριο χώρο της Ελλάδα».Άλλωστε ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι οι ελληνικές αρχές απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. 09/09/2015 sama-tv Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και να υποστηρίζουν το συριακό στρατό αναφέρουν σήμερα Τετάρτη στο Reuters 3 πηγές από το Λίβανο που έχουν σχέση με πολιτικοστρατιωτιωτικές υποθέσεις.Δεν ασκούν πλέον μόνο συμβουλευτικό ρόλο αναφέρουν αλλά πλέον έχουν προστεθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία έστειλε 2 πλοία που αποβίβασαν τανκ αλλά και αεροπλάνα έσπευσαν χθες προς ενίσχυση ενώ οι ρώσοι ανέπτυξαν και μικρή δύναμη ναυτών.Οι ίδιοι δήλωσαν ότι είναι ακόμη ακαθόριστες οι ακριβείς προθέσεις των στρατιωτικών κινήσεων των ρώσων στη Συρία.Ενώ ο ένας αναφέρει ότι μια από τις προετεραιότητες είναι η προετοιμασία αεροδρομίου κοντά στη Λαττάκεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ κατά της Ζωής: Δημιούργησαν ΣΤΗΜΕΝΟ σκηνικό ΕΝΤΑΣΗΣ με τους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής
Δημοσιεύθηκε: 10/09/2015 15:33
Ύπουλο προεκλογικό χτύπημα για να πλήξουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου με “στημένο” σκηνικό έντασης και επεισοδίων… με τους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής. Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα γραφεία της βουλής στην οδό Αμαλίας, μεταξύ των συμβασιούχων του τηλεοπτικού σταθμού του κοινοβουλίου που ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους και της υπεύθυνης του καναλιού. Ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού επικαλείται μαρτυρίες εργαζομένωντης βουλής, η συντονίστρια του καναλιού που διόρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν από λίγο καιρό, προσπάθησε να πετάξει τα πράγματα των συμβασιούχων έξω από τα γραφεία, να ακυρώσει τα ονόματά τους από τις κάρτες εισόδου ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν στη βουλή. Προκλήθηκε ένταση και μάλιστα ο φρούραρχος έστειλε αστυνομικούς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο σημείο έχει μαζευτεί ο σύλλογος εργαζομένων της βουλής και προσπαθούν να μεταπείσουν την υπεύθυνη του καναλιού να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση μέσα στην προεκλογική περίοδο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλάχ Ακμπάρ...Τζιχάντ...Θάνατος στους "απίστους"! Κραυγάζουν οι φτωχοί πρόσφυγες που ξέφυγαν από τον δικτάτορα Άσαντ! (ISIS recruits shout "Allah Akbar" in Refugee trains going to Germany)
https://www.youtube.com/watch?t=45&v=UpZuEmKwNjM
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαστε φιλόξενος και ηθικός λαός τελικώς.....
Breaking news...... Στη Λέσβο... Πωλήσεις στους λαθρό και πρόσφυγες ....
1. Μπουκαλάκι μικρό νερού : 3 € 2. Σουβλάκι τυλιχτό : 6 € 3. Στα βενζινάδικα μπρίζωμα κινητού για... φόρτιση: 5 € Επίσης ενημερώνομαι οτι ήδη έχει ενεργοποιηθεί "κύκλωμα" εκμετάλλευσης των μικρών και ασυνόδευτων κοριτσιών (και αγοριών) για "επικερδείς" δραστηριότητες..............
Σε επόμενη ανάρτηση πληροφορίες για Κω αφού διασταυρωθούν .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η γενοκτονία στην Υεμένη! Τώρα συμμετέχουν και χερσαίες δυνάμεις της Αιγύπτου! Σιωπούν τα ΜΜΕ... Στηρίζουν τα "πολιτισμένα" κτήνη της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης... έχουν ανάγκη από "πρόσφυγες"!
Συνεχίζονται οι φονικοί βομβαρδισμού της πόλης Sanaa, από τη "συμμαχία" των μοναρχικών σκοταδιστικών καθεστώτων Σαουδική Αραβία, Κατάρ, των Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα! Τώρα συμμετέχει στην εισβολή κι η Αίγυπτος με 800 στρατιώτες! Ένα διεθνές έγκλημα για το οποίο κανένας δεν μιλάει! Κατάλαβες τώρα ποιος θέλει "χρήσιμους" πρόσφυγες;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O λαός της Συρίας δεν είναι λιποτάκτης! Αυτοί παντρεύονται και φεύγουν για το μέτωπο!
Στην πρώτη γραμμή εναντίον των μισθοφόρων-φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης, για την πατρίδα!

5 σχόλια:

e-h είπε...


From Nuremberg to Gaza – Can Netanyahu Be Prosecuted For War Crimes?
Από την Νυρεμβέργη στην Γάζα – Μπορει ο Νετανιάχου να διωχθεί για εγκλήματα πολέμου;
Sep 9, 2015 — Share this petition -- Help us reach 5,000 signatures!
Condividete questa petizione -- Aiutateci ad arrivare a 5000 firme!
9η Σεπτεμβρίου, 2015 - Κοινή χρήση αυτής της αναφοράς - Βοηθήστε μας να φτάσει 5.000 υπογραφές!
Condividete Questa petizione - Aiutateci ad arrivare 5000 firme!
Aggiornamento su "L'Europa collabori con il tribunale internazionale per la Palestina"
Ενημέρωση σχετικά με την «Ευρώπη συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο για την Παλαιστίνη"
ha appena postato un aggiornamento sulla petizione che hai firmato, L'Europa collabori con il tribunale internazionale per la Palestina.
μόλις δημοσιεύτηκε μια ενημέρωση σχετικά με την αναφορά που έχετε υπογράψει, η Ευρώπη συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο για την Παλαιστίνη.

e-h είπε...


Perché firmare? Per dire no alla continuazione dei crimini di Israele.
L’impunità di Israele sembra non finire mai. Sono trascorsi, infatti, più di 67 anni da quando, prima ancora che l’Onu adottasse nel 1947 la Risoluzione 181 sulla spartizione della Palestina storica e vi fosse, nel 1948, la dichiarazione unilaterale di istituzione dello Stato di Israele, iniziarono in Palestina, ad opera di formazioni paramilitari, poi confluite nell’esercito israeliano, aggressioni armate, espropriazioni, distruzioni, eccidi che portarono alla deportazione e al trasferimento forzato della popolazione. In pochi mesi furono cancellate 9 città, distrutti 532 villaggi, uccisi migliaia di palestinesi, mentre 900.000 furono scacciati dalle loro case e dalla loro terra. Da allora non c’è stata più pace in Palestina, nonostante le numerose risoluzioni ONU di condanna.

Nei decenni seguenti Israele ha proseguito nelle sue politiche di discriminazione razziale, di apartheid, di espulsione degli abitanti storici e naturali, di espansione territoriale fino ad incamerare circa l’80% della Palestina contro il 55% assegnato dall’ONU. Ciò si è accompagnato ad altri crimini, tra cui la demolizione delle case palestinesi, la repressione violenta, il ricorso sistematico a trattamenti inumani e degradanti, agli omicidi mirati, alla tortura e all’imprigionamento senza processo e senza accusa, anche di minori, fino alle terribili aggressioni punitive su Gaza.
Nell’ultima, dell’estate 2014, i morti sono stati più di 2.200, quasi tutti civili e per metà donne e bambini, i feriti oltre 11.000. Sono state distrutte proprietà e abitazioni senza alcuna giustificazione militare, sono stati attaccati intenzionalmente civili ed edifici civili (scuole, rifugi ONU, ospedali, ambulanze, centrali elettriche, infrastrutture, luoghi di culto), sono state usate persone come scudi umani.

Con la decisione nel 2012 da parte dall’Assemblea Generale ONU di elevare la Palestina a “Stato osservatore, non membro”, il presidente palestinese Mahmoud Abbas ha potuto presentare, il 31 dicembre 2014, il documento di adesione al Trattato di Roma e alla Corte Penale Internazionale (CPI). L’adesione è stata accettata dal Segretario Generale ONU il quale ha stabilito che la Palestina diventerà ufficialmente uno stato parte della CPI a partire dal 1 aprile 2015. La Corte potrà allora esercitare la propria giurisdizione sui crimini di guerra, contro l’umanità e di genocidio commessi in territorio palestinese a prescindere dalla nazionalità dei presunti perpetratori, siano essi israeliani, palestinesi o altri.
Il percorso che si è aperto con la decisione di aderire alla CPI, tuttavia, è irto di ostacoli e pericoli per i palestinesi, che dovranno fronteggiare la rabbia di Israele che, disperatamente, vuole mantenere il proprio regime coloniale e di apartheid. E infatti Israele ha già messo in atto diverse manovre e minacce, che vanno ben oltre il trattenimento di milioni di dollari provenienti dalle tasse raccolte per conto della Autorità Nazionale Palestinese.

Perciò tale percorso va sostenuto e incoraggiato, soprattutto da parte degli Stati aderenti alla CPI, ai quali chiediamo di cooperare pienamente, con la stessa. È l’applicazione del diritto l’unico strumento che può veramente mettere in discussione l’impunità di Israele e portare giustizia in Palestina.
Rete Romana di Solidarietà con il Popolo Palestinese

e-h είπε...


Primi firmatari:
Firme individuali
Cesare Antetomaso, Avvocato
Frank Barat, Coordinatore Tribunale Russell sulla Palestina; Presidente, Palestine Legal Action Network
Mons. Hilarion Capucci, Arcivescovo Emerito di Gerusalemme in esilio
Wassim Dahmash, Professore e Ricercatore di lingua e letteratura araba, Università di Cagliari
Mireille Fanon-Mendes-France, Esperta ONU
Giovanni Franzoni, già abate della basilica di S. Paolo, pubblicista
Domenico Gallo, Consigliere della Corte di Cassazione
Fausto Giannelli, Avvocato, Coordinatore Giuristi Democratici Modena
Giancarlo Guarino, Ordinario Diritto Internazionale, Università di Napoli Federico II
Francesca Koch, Presidente della Casa Internazionale delle Donne
Teresa Lapis, Avvocato e docente di diritti umani, Università di Venezia
Rania Madi, Consulente ONU Ginevra, Badil Resource Center
Mairead Maguire, Premio Nobel per la pace
Fabio Marcelli, Ricercatore, Istituto Studi Giuridici Internazionali del CNR.
Luisa Morgantini, già Vicepresidente del Parlamento Europeo
Dario Rossi, avvocato, coordinatore giuristi democratici di Genova.
Yousef Salman, Delegato Mezzaluna Rossa Palestinese in Italia
Gianni Tognoni, Ricercatore & Segretario generale del Tribunale Permanente dei Popoli
Nicola Vetrano, Avvocato, Napoli
Vincenzo Vita, già Senatore del Parlamento Italiano & giornalista
Reti, associazioni, organizzazioni
Rete Romana di Solidarietà con il Popolo Palestinese
Rete ECO – Ebrei contro l’occupazione (ONLUS)
Donne in Nero Italia

e-h είπε...


Γιατί να εγγραφώ; Για να πούμε όχι στη συνέχιση των ισραηλινών εγκλημάτων.

Η ατιμωρησία του Ισραήλ ποτέ δεν φαίνεται να τελειώνει. Έχουν περάσει, στην πραγματικότητα, περισσότερο από 67 χρόνια από τότε, ακόμη και πριν υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 1947 το ψήφισμα 181 σχετικά με την κατάτμηση της ιστορικής Παλαιστίνης και ήταν εκεί, το 1948, η μονομερής ανακήρυξη της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, άρχισε στην Παλαιστίνη, στα χέρια των παραστρατιωτικών, στη συνέχεια συγχωνεύθηκε στο ισραηλινό στρατό, ένοπλη επίθεση, αποστέρηση, την καταστροφή και οι δολοφονίες που οδήγησαν στην απέλαση και βίαιη μετακίνηση πληθυσμού. Σε λίγους μήνες ακυρώθηκαν 9 πόλεις, κατέστρεψε 532 χωριά και σκότωσαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ενώ 900.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και τη γη τους. Από τότε δεν έχει υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, παρά τα πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών της καταδίκης.

Κατά τις δεκαετίες μετά το Ισραήλ συνέχισε τις πολιτικές του φυλετικών διακρίσεων, απαρτχάιντ, εκδίωξη των κατοίκων και των φυσικών ιστορική, γεωγραφική επέκταση μέχρι να γκανιότα σε περίπου 80% της Παλαιστίνης έναντι του 55% αποδίδεται από τον ΟΗΕ. Αυτό συνοδεύτηκε από άλλα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατεδάφισης παλαιστινιακών σπιτιών, τη βίαιη καταστολή, η συστηματική χρήση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, στοχευμένες δολοφονίες, βασανιστήρια και φυλακίσεις χωρίς δίκη και χωρίς επιβάρυνση, ακόμη και ήσσονος σημασίας, μέχρι οι τρομερές τιμωρητική επιθέσεις στη Γάζα.

Τέλος, το καλοκαίρι του 2014, οι νεκροί ήταν περισσότερα από 2.200, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, οι μισές γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν 11.000. Καταστράφηκαν περιουσία και τα σπίτια, χωρίς καμία στρατιωτική δικαιολογία, δέχθηκαν επίθεση από πρόθεση των πολιτών και αστικά κτίρια (σχολεία, καταφύγια του ΟΗΕ, νοσοκομεία, ασθενοφόρα, ισχύος, τις υποδομές, χώρους λατρείας), χρησιμοποιήθηκαν οι άνθρωποι ως ανθρώπινες ασπίδες.

Με την απόφαση του 2012 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να ανυψώσει την Παλαιστίνη στο "κράτος παρατηρητή, μη μέλος", ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ήταν σε θέση να παρουσιάσει, στις 31 Δεκ 2014, έγγραφο προσχώρησής της στη συνθήκη της Ρώμης και του Δικαστηρίου Διεθνές Ποινικό (ΔΤΚ). Η ένταξη έχει γίνει δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ η οποία ανέφερε ότι η Παλαιστίνη θα γίνουν επίσημα μέρος στο ΔΠΔ από την 1η Απριλίου 2015. Το Δικαστήριο μπορεί, στη συνέχεια, να ασκήσει τη δικαιοδοσία του επί των εγκλημάτων πολέμου, κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία που διαπράχθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του τους φερόμενους ως δράστες, είτε ισραηλινές, παλαιστινιακές ή άλλες.

Το ταξίδι που ξεκίνησε με την απόφαση να ενταχθεί το ΔΠΔ, όμως, είναι γεμάτη με εμπόδια και κινδύνους για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή του Ισραήλ που θέλει απεγνωσμένα να διατηρήσει αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ. Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ έχει ήδη εφαρμόσει διάφορα ελιγμούς και τις απειλές, που υπερβαίνουν κατά πολύ την ψυχαγωγία εκατομμύρια δολάρια από τους φόρους που εισπράττονται για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής.

Ως εκ τούτου, αυτή η πορεία πρέπει να υποστηριχθεί και να ενθαρρυνθεί, ιδίως από τα κράτη μέρη του ΔΠΔ, τους οποίους ζητάμε να συνεργαστούν πλήρως με αυτό. Είναι η εφαρμογή του νόμου το μόνο εργαλείο που μπορεί να αμφισβητήσει πραγματικά ισραηλινή ατιμωρησία και να φέρει δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.

Ρωμαϊκή δίκτυο Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

e-h είπε...



Πρώτη υπογράφοντες:

Ατομική υπογραφές

Cesare Antetomaso, Δικηγόρος
Frank Μπαράτ, Συντονιστής Russell Tribunal για την Παλαιστίνη? Πρόεδρος, Παλαιστίνη Νομικό Δίκτυο Δράσης
Mons. Ιλαρίων Capucci, Επίτιμος αρχιεπίσκοπος της Ιερουσαλήμ στην εξορία
Wassim Dahmash, Καθηγητής και Ερευνητής της αραβικής γλώσσας και της λογοτεχνίας, του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι
Mireille Φανόν-Mendes-France, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ
Giovanni Franzoni, πρώην ηγούμενος της Βασιλικής του Αγίου Παύλου, αρθρογράφος
Domenico Gallo, Διευθυντής του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Ο Fausto Giannelli, Δικηγόρος, Συντονιστής του Δημοκρατικού Δικηγόροι Μόντενα
Giancarlo Ουαπηο, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο της Νάπολης
Francesca Koch, πρόεδρος της Βουλής της Γυναίκας
Τερέζα Lapis, Δικηγόρος και καθηγητής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο της Βενετίας
Ράνια Madi, Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Badil Resource Center
Mairead Maguire, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης
Fabio Marcelli, Ερευνητής, Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών Μελετών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας.
Luisa Morgantini, πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Dario Rossi, δικηγόρο, συντονιστής της Δημοκρατικής Δικηγόροι της Γένοβας.
Yousef Σαλμάν, Διευθυντής Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Ιταλία
Gianni Tognoni, Ερευνητής & Γενικός Γραμματέας του Δικαστηρίου των Μόνιμων Λαϊκής
Νικολάου Vetrano, Δικηγόρος, Νάπολη
Vincenzo Vita, πρώην γερουσιαστής του ιταλικού κοινοβουλίου και δημοσιογράφος

Δίκτυα, ενώσεις, οργανώσεις

Ρωμαϊκή δίκτυο Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό
ECO δίκτυο - Εβραίοι κατά της κατοχής (NPO)

Γυναίκες στα Μαύρα Ιταλία