Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τεταρτη 2 Σεπτεμβριου 2015


Νίκη στο Ζabadani!
Μετά από 2 μήνες εντατικών μαχών, ο στρατός της Συρίας και η Χεζμπολάχ επανακατέλαβαν εντελώς το Ζabadani, που θα καθαριστεί με την παρουσία του από χιλιάδες τρομοκράτες που βρισκονται σε αυτή την περιοχή από το 2011, και με αυτό εξασφαλίζει πλήρη έλεγχο των συνόρων μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.
Η Συρία θα κερδίσει!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«…στο μπόι σου παίρνει μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη…»
Τριάντα ένα χρόνια από το θάνατο του Μάνου Κατράκη
"...Χαρακτηριστικό είναι ένα επεισόδιο που έχουν διηγηθεί, τόσο ο Γιάννης Ρίτσος, όσο και η Ρούλα Κουκούλου, όταν οι Αλφαμίτες τον βασάνιζαν: «Γονάτισε Κατράκη » – του έλεγαν – «αλλιώς θα πεθάνεις». «Οχι, ρε παιδιά, τέτοια χάρη δε σας την κάνω». «Τι παριστάνεις, ρε;» – συνέχιζαν – «Τον Μαρίνο Κοντάρα;» (τον ήρωα της ομώνυμης ταινίας που είχε ενσαρκώσει τον ατρόμητο ήρωα). Κι ο Κατράκης αποκρίθηκε «…όχι ρε παιδιά, δεν παριστάνω τον Μαρίνο Κοντάρα, απλά τον άνθρωπο». Οι ιδέες, η ειλικρίνεια, το ανυπότακτο του χαρακτήρα, η ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία, η καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, αλλά και η κρητική ποιητική φύση του Κατράκη αντανακλώνται και σε ποιήματά του, τα οποία παρατίθενται στο βιβλίο και που έμειναν μια προσωπική υπόθεση που μοιράστηκε μόνο με τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους και όχι με το αναγνωστικό κοινό κάποιας έκδοσης. Μέσα από αυτά τα ποιήματα φαίνεται πως στην ψυχή του ζει πάντα η ελπίδα για τον καινούργιο κόσμο: «Στ” ακροθαλάσσι του Αϊ-Στράτη/ κρυφά από του Θεού το μάτι/ Ζουν άνθρωποι και ωριμάζουν/ καινούριο κόσμο ετοιμάζουν»..."
«Σύντροφε Μάνο, κρητικόπουλο, Ερωτόκριτέ μας άξιε γιε της Ρωμιοσύνης Ερωτας είσαι και ομορφιά και λεβεντιά και αγάπη στο μπόι σου παίρνει μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη μες στη φωνή σου ακέριος ο λαός βρίσκει την πιο σωστή φωνή του μες στη φωνή σου πέντε αηδόνια, τρεις αητοί κι ένα λιοντάρι δένουν τη φιλία του κόσμου. Σύντροφε Μάνο εσένανε σου πρέπουν αψηλόκορφοι ύμνοι σαν τον πάππο σου τον ψηλορείτη…»
Κάθε φορά που θέλει κάποιος να μιλήσει για τον Μάνο Κατράκη , αυτοί οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου έρχονται και διεκδικούν την πρώτη θέση στη σκιαγράφηση αυτής της πολυδιάστατης προσωπικότητας, διεκδικούν την πρώτη θέση για να μνημονεύσουν τον άνθρωπο, τον αγωνιστή και καλλιτέχνη, που πάντα βρίσκεται στην καρδιά και στη μνήμη μας, κι ας έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που έφυγε (2/9/1984). Τα λόγια αυτά του Ρίτσου ήταν το δώρο του για τον εορτασμό των 50 χρόνων στο Θέατρο του Μάνου Κατράκη , με τον οποίο πρώτα απ” όλα μοιράστηκαν τα βάσανα της εξορίας, στη συνέχεια βρέθηκαν πλάι – πλάι στους αγώνες για την ειρήνη και το σοσιαλισμό, χτίζοντας έτσι μια βαθιά φιλία.
«Αν ο Μάνος Κατράκης μεσουρανούσε στη θεατρική ζωή του τόπου μας, δεν το χρωστάει μονάχα στο λεβέντικο παράστημα και στο συναρπαστικό φωνητικό όργανο, μα στην απόλυτη ψυχική του αφοσίωση στην Τέχνη» επισημαίνει ο κορυφαίος σκηνοθέτης και συγγραφέας Αλέξης Σολομός, προλογίζοντας το λεύκωμα που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή» με τίτλο «Μάνος Κατράκης (Στη ζωή, στη σκηνή και την οθόνη)». Και συνεχίζει ο Αλέξης Σολομός: «Δίχως συμφεροντολογικά κίνητρα, δίχως συμβιβασμούς και αυτοθαυμασμούς, μας πρόσφερε παραστάσεις με πνευματικό μήνυμα, πατριωτικό αίσθημα και ανθρώπινη πνοή. Οσο παράξενο κι αν φαίνεται, η «υποκριτική τέχνη» δε στηρίζεται στην υποκρισία, αλλά στην ψυχική ειλικρίνεια. Και την ειλικρίνεια αυτή – που χαρακτήριζε τον Κατράκη σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο – τη συνδυάζω με κάτι που μου είπε, όταν ετοιμάζαμε μια παράσταση: «Θα προτιμούσα να μην τονίσω τη φράση αυτή όπως τη θέλεις, γιατί, αν την πω έτσι, δε θα είμαι εγώ»»…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου Ανταρσυα
Άλλο η κριτική, κι άλλο τα ψέματα, σύντροφοι!
Ο Χρήστος Κάτσικας από το ΜΛ ΚΚΕ γράφει σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι "το μεγαλύτερο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (αν όχι όλη) ή τα περισσότερα στελέχη της, προχωρά ακάθεκτο στη συνεργασία με το Λαφαζάνη με σημαία τον αριστερό κυβερνητισμό". Μόνο που είναι γνωστή και η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, και οι αποφάσεις των τοπικών της επιτροπών και των οργάνων της και η δημοκρατική συζήτηση στο εσωτερικό της. Το να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα -και μάλιστα, καθώς φαίνεται, μόνο και μόνο για πιθανά εκλογικά οφέλη- δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, πόσο μάλλον από το χώρο της Ριζοσπαστικής και Επαναστατικής Αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει στις εκλογές, το αντικαπιταλιστικό πολιτικό της πλαίσιο είναι πεντακάθαρο και δημόσιο, όπως και η δράση της. Περιμένουμε από τους συντρόφους του ΜΛ ΚΚΕ επανόρθωση
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΓΣΕΕ ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΗΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΥΠΕΡΤΟΥ ΟΧΙ. Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε ρε ηλίθιοι?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ. Παπαδημουλης.- Μπορεί να εξηγήσει, με επιχειρήματα, η ΝΔ γιατί λέει Ναι στον ΦΠΑ σε τρόφιμα και σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και Όχι στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση;
Σχολιο.- ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ? ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Α-Ν-Α-Γ-Κ-Α-Ζ-Ο-Ν-Τ-Α-Ι ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ....ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος το σχέδιο για συντάξεις έως 600 ευρω
Τετ, 02/09/2015 - 10:23 –
«Δεν υπάρχει καμία πρόταση για μείωση των συντάξεων, αλλά αντιθέτως προσπάθεια για αποτροπή της μείωσης που προβλέπουν οι νόμοι του 2010 και του 2012», τονίζει σε δήλωση ο πρώην υπουργός κ. Γ. Κατρούγκαλος. Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι: «Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών είναι απολύτως ανακριβές και "περίεργο". Ούτε κατά διάνοια υπήρξε πρόταση δική μου για μειώσεις συντάξεων και πολύ περισσότερο για συντάξεις 600 ευρώ που γράφει το δημοσίευμα. Συγκρότησα την επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ακριβώς για να μην μειωθούν οι συντάξεις όπως προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι 2010 και 2012. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα ως αποτέλεσμα δικής μας μεταρρύθμισης και όχι μνημονιακής επιβολής».
σχολιο.- Και μεις τον πιστεψαμε!!! Αμαν!!! Ετοιμαζονται να μας αργασουν το τομαρι!!!Ειναι απολύτως σωστο το δημοσιευμα της «Εφημεριδας των Συντακτων»!!!
Σχολιο.- Αφού έκοψε κι άλλα 5% ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε όλες τις συντάξεις και θα κόψει κι άλλλα τον Σεπτέμβρη μα εγγυάται συντάξεις πάνω από 600 ευρώ .601!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ τυριού που διατίθεται από τα Lidl
Στην ανάκληση τυριού «ΦΕΤΑ» στο οποίο διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). O ΕΦΕΤ και, συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς. Πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16. Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 5Ο ΧΛΜ Ε.Ο. Τρικάλων-Πύλης, Τρίκαλα, Θεσσαλία. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με τα ανωτέρω στοιχεία, να μην το καταναλώσουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκη της Αργεντινής στη μάχη με τους πιστωτές της
1/9/2015
ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ . ΟΧΙ ΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ.
Εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Η Αργεντινή κέρδισε μία σπάνια νίκη στη μάχη με τους πιστωτές της στις ΗΠΑ, καθώς ένα ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Το εφετείο έκρινε ότι ο Τόμας Γκρίεζα, ο δικαστής του αμερικανικού δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ομολογιούχοι, έσφαλε το 2013, όταν δεν δέχθηκε το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να απορρίψει την αγωγή τους λόγω κρατικής ασυλίας. Το εφετείο διέταξε τον Γκρίεζα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών. Η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001 για ένα ποσό ρεκόρ ύψους 95 δις. δολαρίων. Οι κάτοχοι του 93% των ομολόγων της συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους το 2005 και το 2010 με μεγάλο "κούρεμα". Ορισμένοι πιστωτές της δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή των ομολόγων τους και αργότερα κέρδισαν αποφάσεις για την άμεση αποπληρωμή τους από την Αργεντινή, κάτι που η χώρα αρνήθηκε να κάνει. Η αγωγή, που υποβλήθηκε από τους επενδυτές NML Capital Ltd. and EM Ltd., επεδίωκε να υπάρξει απόφαση ότι η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής είναι το "alter ego" της χώρας και είναι υποχρεωμένη να τους πληρώσει το ποσό των 2,6 δις. δολαρίων. Το εφετείο επέπληξε την Αργεντινή για τη συνεχιζόμενη αδυναμία πληρωμής των εναντίον της αποφάσεων. Το δικαστήριο δήλωσε ότι η απόφασή του υπέρ της Αργεντινής μπορεί να έχει το "ατυχές αποτέλεσμα" να ενισχύσει την άρνηση της χώρας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ 23% ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ
Δεν πρόκειται για επιβολή ΦΠΑ 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να αφορά μόνο σε ένα μικρό και εύπορο τμήμα του πληθυσμού. Περιλαμβάνονται επίσης και κάθε είδους φροντιστήρια (και αυτά των ξένων γλωσσών) και κατά συνέπεια επιβαρύνεται το σύνολο σχεδόν των οικογενειών με παιδιά σχολικής ηλικίας. Ψηφίστηκε πρόσφατα από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. κ.ά. μνημονιακούς, οι οποίοι τώρα, με μια ανενδοίαστη επίδειξη υποκρισίας ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην το εφαρμόσει. Και η "λεπτομέρεια" της υπόθεσης: Αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ πως το μέτρο αυτό δεν ζητήθηκε από την Κομισιόν! Μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία! Να τους ψηφίσουμε, ανταμείβοντας την ειλικρίνεια και την έγνοια τους για την προστασία του εισοδήματος των οικογενειών με παιδιά...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί έως 30 Σεπτέμβρη! Κάθε μήνα εκλογές ! Ο μόνος τρόπος να σώσουμε τα σπίτια μας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Galbraith (οικονομολόγος): Ανήθικο πείραμα με την Ελλάδα – Δεν τη διασώζουν, τη λεηλατούν
1.9.2015
Αυτό που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα είναι μια λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων της, κάτι που δεν έχει σχέση με την ανάκαμψη της οικονομία της, τονίζει ο αμερικανός οικονομολόγος Ως λεηλασία της Ελλάδας και όχι διάσωσή της χαρακτηρίζει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος και μέχρι πρότινος σύμβουλος του πρώην υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, James Galbraith. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Diario» και τον δημοσιογράφο Luis Martin, ο James Galbraith σημειώνει χαρακτηριστικά στην Ελλάδα δεν λαμβάνει χώρα μια «διάσωση». «Δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης, όπως δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι «αυτό που συμβαίνει είναι μια λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών νοικοκυριών». Αυτό, επισημαίνει ο Galbraith, «δεν έχει καμία σχέση με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ή με την ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά αντιθέτως οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι τελείως αδιάφορες γι' αυτά τα ζητήματα». Μάλιστα, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνει ότι είναι σαφές ότι οι πιστωτές δεν ενδιαφέρονται να γνωρίζουν αν το ελληνικό κράτος θα λάβει χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε πόσα θα είναι αυτά.
«Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μετοχές να περάσουν στα χέρια γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών, διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων, διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών (…) Αυτή είναι αναμφίβολα η ατζέντα τους», υπογραμμίζει. Τα έσοδα για το ελληνικό κράτος τούς είναι αδιάφορα, τονίζει και προσθέτει ότι αν προσέξουμε τους στόχους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις που προέβλεπαν τα προηγούμενα προγράμματα, οι στόχοι αυτοί δεν επιτεύχθηκαν ποτέ. Αν προσθέσουμε σε αυτά τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και που δεν κατάφεραν να φέρουν χρήματα, δεν δημιούργησαν ανάπτυξη, δεν μείωσαν την ανεργία, όπως και αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτό συνέβαινε εδώ και πέντε χρόνια και η αποτυχία δεν άλλαξε με κανέναν τρόπο το πώς σχεδιάζουν οι πιστωτές την πολιτική τους, είναι ξεκάθαρο ότι γι' αυτούς είναι αδιάφορο τι τελικά θα συμβεί στην Ελλάδα, τονίζει ο James Galbraith. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα καταλήξει να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, ο αμερικανός οικονομολόγος σημειώνει ότι «κάποιος θα φύγει από το ευρώ κάποια στιγμή, καθώς η επιλεγείσα πολιτική είναι καταφανώς ξεκάθαρη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με την ελπίδα ότι θα ήταν εφικτό να διαπραγματευτεί μια ρεαλιστική οικονομική συμφωνία μέσα στο ευρώ, αυτό είναι ξεκάθαρο», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουν κάνει ένα ανήθικο πείραμα με την Ελλάδα, ένα πείραμα που κατέδειξε ότι είχε τεράστιο ανθρώπινο κόστος και αυτοί που το έφεραν εις πέρας αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους». Όπως αναφέρει ο αμερικανός οικονομολόγος, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι θεσμοί ενεργούν υπό τη διεύθυνση ορισμένων κυβερνήσεων, υπέρ των δικών τους συμφερόντων και σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς στόχους των ατόμων που ηγούνται αυτών των θεσμών.
Όσον αφορά το τελευταίο, αναφέρει ως παράδειγμα το δάνειο που έδωσε το 2010 το ΔΝΤ υπό τον Dominique Strauss Kahn στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Ταμείου. Ο λόγος που το έκανε, σημειώνει ο Galbraith, ήταν διότι ο τότε επικεφαλής του Ταμείου ήθελε να κερδίσει την εύνοια των γαλλικών τραπεζών, επειδή ήθελε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. «Αυτός ήταν ένας προσωπικός πολιτικός στόχος που βασικά "ανέτρεπε" την αποστολή του ΔΝΤ», αναφέρει. Ερωτηθείς σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το γεγονός ότι ανέλαβε σύμβουλός του, ο James Galbraith σημειώνει ότι από την αρχή δεν είχαμε ψευδαισθήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και ότι αυτό που θέλαμε, ήταν να προσπαθήσουμε να επικρατήσει μια λογική συζήτηση, κάτι που απαιτεί την παρουσίαση επιχειρημάτων με τρόπο επίμονο, κάτι που ο Γιάνης έκανε με μεγάλη δεξιοτεχνία. Σημειώνει δε, ότι δεν πιστεύει ότι ο Γ. Βαρουφάκης υπολόγισε λάθος, όμως «εκτιμώ ότι αυτό που έπρεπε να καταδειχθεί ήταν αυτό που πραγματικά ήθελαν η τρόικα και οι πιστωτές», κάτι που απαιτούσε χρόνο και καλή πίστη. Δυστυχώς, συμπληρώνει, δεν υπήρχε καλή πίστη από την άλλη πλευρά. Αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει τον δρόμο της αποχώρησης από το ευρώ στις 28 Ιανουαρίου, ο κόσμος θα είχε καταδικάσει το θράσος της ελληνικής κυβέρνησης και θα την είχε κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε να διαπραγματευτεί, σημειώνει, για να προσθέσει ότι «ξέραμε ότι αυτό δεν αποτελούσε επιλογή, ούτε αποτελούσε πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Ακόμη, όμως, και αν αποτελούσε επιλογή της κυβέρνησης, δεν θα ήταν βιώσιμη σε ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ανεξαρτησία και την ελευθερία". Χο Τσι Μιν, πεθαίνει σαν σήμερα το 1969.
2/9/1945 Το Βιετνάμ ανακηρύσσεται Λαοκρατική Δημοκρατία, με πρώτο πρόεδρο τον κομμουνιστή ηγέτη Χο Τσι Μινχ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ: Συντάξεις 500-600 ευρώ για όλους, το σχέδιο Κατρούγκαλου
02 Σεπτεμβρίου 2015 10:55
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μία σύνταξη έως 600 ευρώ για όλους περιλαμβάνει η πρόταση-σοκ που επεξεργάζεται η επιτροπή του τέως υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» το συγκεκριμένο σενάριο που επεξεργάζεται η εν λόγω Επιτροπή Σοφών προκρίνει ότι οι συντάξεις, θα κυμαίνονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, σε ανώτατο επίπεδο στα 500-600 ευρώ. Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για μία ενοποιημένη σύνταξη (επικουρική και κύρια) όπου αν νομοθετηθεί τελικά η πρόταση, θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που μελλοντικά θα συνταξιοδοτηθούν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον όλων, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή Σοφών επεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε ολόκληρο το Ασφαλιστικό με τέσσερα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις, αποδόσεις συντάξεων) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφάπαξ, κ.λπ.
H σύνταξη που θα παίρνουν οι νυν συνταξιούχοι
Μηνιαία εθνική σύνταξη που θα είναι συνδεδεμένη με το κατώφλι κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή σήμερα 432 ευρώ) και θα χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης, μέρος του οποίου θα αποτελεί η εθνική σύνταξη, θα προκύπτει από την προσθήκη στην εθνική σύνταξη της ανταποδοτικής. Θα ορίζεται από το σύνολο των εισφορών που έχει δώσει στο σύστημα ο συνταξιούχος ως εργαζόμενος.
Κατρούγκαλος: Φανταστικό σενάριο τα περί ενιαίας σύνταξης 600 ευρώ Για προβοκάτσια και για δημοσίευμα που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ποιος τρελός θα εισηγείτο ανώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι το δημοσίευμα προήλθε από μία εφημερίδα της Αριστεράς. Πρόσθεσε πως το δημοσίευμα είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας και το συνέδεσε με την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, τόνισε ότι θεωρεί το γεγονός ατυχές, δεν το ταυτίζει με την εφημερίδα και δεν επιθυμεί να υπάρξει μέσα από αυτό ένας εμφύλιος της Αριστεράς. Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην Επιτροπή που έχει συσταθεί ώστε να βρεθεί εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό - όπως προβλέπεται από τη νέα συμφωνία -, που θα δίνει τη δυνατότητα να μη γίνει νέα μείωση στις συντάξεις που προκύπτει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012. Επανέλαβε, τέλος, τη θέση του για ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και τόνισε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η δημιουργία αυτής της επιτροπής. Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Έχω συγκροτήσει επιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη». «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού» επισήμανε, «προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη - φιλοδώρημα». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι
02 Σεπτεμβρίου 2015 09:39
Την εκτίμηση ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης. Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα μείνει στα μισά του δρόμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. Αναφερόμενος στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και απέρριψε συνεργασίες με μνημονιακές δυνάμεις. Δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ, αλλά χαρακτήρισε «κωμωδία» να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα. Τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ θα πάω για να γίνει συζήτηση, σημείωσε. Δεν πάω εγώ στο εθνικό νόμισμα, θα πάμε έτσι κι αλλιώς είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο, θα μείνει στο μισά του δρόμου. Αυτό που γίνεται είναι το κύριο πλήγμα, και το δίνουμε στην περιφέρεια. Δεν έχουν προοπτική αυτές οι πολιτικές, είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εργαλείο ώστε να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα.
Χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα. Αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για νακρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός. Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε (για επιστροφή στη δραχμή) απάντησε: «Εχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει». Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα (η κυβέρνηση) να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές εξπρές. Καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, έχουμε πόλεμο». Τέλος αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους. Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη να μην κάνουμε και εγκλήματα, κατέληξε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στρατούλης - Νέα μνημονιακή κατεδάφιση των συντάξεων
02 Σεπτεμβρίου 2015 15:15
«Πυρά» στην παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην «Επιτροπή Σοφών» για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «πολυτελές χαρτί περιτυλίγματος» την «Επιτροπή Σοφών», την οποία συγκρότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «προκειμένου να συγκαλύψει τη μνημονιακή της δέσμευση για νέα κατεδάφιση και σφαγιασμό των συντάξεων». Οι προτάσεις της Επιτροπής αποτελούν, κατά τον κ. Στρατούλη, «πιστό αντίγραφο των επιταγών του τρίτου μνημονίου για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων και εξαφάνιση επικουρικών συντάξεων, για κατεδάφιση των κατωτάτων συντάξεων, για νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας με κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, το οποίο μέχρι τώρα έδινε ανάσα ζωής στους χαμηλοσυνταξιούχους». Τονίζει δε, ότι τα με τα μέτρα αυτά θα αφαιρεθούν 2 δισ. ετησίως από τα πενιχρά εισοδήματα των συνταξιούχων, «που οδηγούνται στον κοινωνικό καιάδα». «Ήδη πριν λίγες μέρες εφαρμόστηκε η πρώτη δόση τους με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που αφαίρεσε από τα εισοδήματα των συνταξιούχων 854 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Γίνεται πλέον σαφές ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση με την αιφνιδιαστική προκήρυξη των εκλογών είχε ως βασικό στόχο να υποκλέψει την ψήφο του λαού και κυρίως των συνταξιούχων, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι τους επιφυλάσσει το τρίτο μνημόνιο» καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως γραφει η Εφημεριδα των Συντακτων
Σχεδιο σοκ για τις συνταξεις. Η «νοητη κεφαλαιοποιηση» είναι το μαχαιρι για νυν και μελλοντες συνταξιουχους.
Εως 600 ευρω θα είναι η ανωτατη συνταξη.
Εθνικη συνταξη από 250-400 ευρω.
Ανταποδοτικη ακομα και 150 ευρω.
Ολικη ανατροπη στις συνταξεις φερνει η ασφαλιστικη μεταρρυθμιση που εχει προτεινει η ομαδα που εχει φτιαξει ο τεως υπουργος Κατρουγκαλος. Αν και εφοσον η νεα κυβερνηση υιοθετησει την προταση τοτε θα μειωθουν κι άλλο οι καταβαλλομενες συνταξεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αυτοτελεια στη ΛΑΕ η Κομμουνιστικη Ανανεωση
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στοιχεια σοκ! Μεχρι και 38% η ανεργια στη Θεσσαλονικη. Σε νομους της Βορειας Ελλαδας φτανει και 50%! Αποτυπωθηκε στη συσκεψη των προεδρων των Εργατικων Κεντρων Βορειου Ελλαδος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στo 38% θα φτάσει η ανεργία στη Θεσσαλονίκη το 2015
1/9/2015
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία του οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Ευάγγελου Μουτάφη, του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου και του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ. Στη σύσκεψη των Προεδρείων αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βόρεια Ελλάδα με την ανεργία να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές ακόμη και το 50%, με τους απλήρωτους εργαζόμενους, την ανασφάλιστη εργασία και τα λουκέτα να αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα των νομών. Ενδεικτικά όπως ανέφεραν οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας η πραγματική ανεργία αγγίζει: Στη Θεσσαλονίκη το 30,2%, με τον Πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη να εκτιμά ότι λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο στο τέλος του 2015 θα φτάσει το 38%. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, τα capital controls θα οδηγήσουν σε αύξηση του πανελλαδικού ποσοστού της ανεργίας κατά τέσσερις μονάδες. Στα Γιαννιτσά το 50%, στη Φλώρινα το 35%, στη Δράμα το 50%, στην Κοζάνη το 35%, στη Χαλκιδική το 20%, στην Ημαθία το 35%, στην Πιερία το 50%, στην Έδεσσα το 40%, στην Καστοριά το 50% και στις Σέρρες το 43%. Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας τα στοιχεία της πραγματικής ανεργίας είναι μεγαλύτερα από αυτά που καταγράφει στις έρευνές της η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αφού η τελευταία προσμετρά ως εργαζόμενους ακόμα και αυτούς που εργάζονται έστω και δυο ώρες την εβδομάδα. Τα Συνδικάτα στη σύσκεψη καθόρισαν τον συντονισμό δράσης τους στο πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο "IMPERIAL" (Αντιγονιδών 13) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη Τύπου οπού και θα παρουσιαστούν τα βασικά συμπεράσματα της Έκθεσης για την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων και της ΓΣΕΕ θα επισκεφτούν εργασιακούς χώρους του νομού Θεσσαλονίκης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Ντανιέλ Ορτέγκα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις
Ο Πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα κατήγγειλε την περασμένη Τετάρτη τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στις προοδευτικές χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τον Νικαραγουανό πρόεδρο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση σε πολλές χώρες, προωθώντας πολιτικές που δημιουργούν αστάθεια. “Δεν αποδεχόμαστε την βορειοαμερικάνικη παρέμβαση, και τις νέες μεθόδους που πραγματοποιείται. Την απορρίπτουμε. Αυτή η πολιτική προκαλεί αστάθεια σε όλες τις χώρες που στοχεύει”, δήλωσε ο Ορτέγκα. Προειδοποίησε ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης στη Κεντρική και Νότια Αμερική, η οποία προωθεί την αναρχία και την καταστροφή. “Δεν πρόκειται να κατονομάσω τις χώρες, αλλά είναι προφανές ποιες χώρες υφίστανται στις συνέπειες της αποσταθεροποίησης εδώ στην Κεντρική και στη Νότιο Αμερική”, δήλωσε ο Ορτέγκα. Διεθνείς αναλυτές επιβεβαιώνουν ότι η λατινοαμερικάνικες διαδικασίες παραμένουν υπό πολιορκία από τις δυνάμεις που επιδιώκουν να επανέλθουν στα πράματα, στοχεύοντας ιδιαίτερα στους πόρους της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, του Εκουαδόρ και του Ελ Σαλβαδόρ, χώρες που προσδιορίζονται ανοιχτά αντιιμπεριαλιστικές, υπερασπίζοντας την κυριαρχία τους και είναι προσηλωμένες στην προστασία των δικαιωμάτων των λαών τους, απέναντι στο κεφάλαιο. Ο Χόρχε Κρέινες, διεθνής πολιτικός αναλυτής, εξήγησε ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης που σημειώθηκαν στην περιοχή της Νότιας Αμερικής, είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι υπάρχει μια πολιτική ήπιων πραξικοπημάτων, κάτω από τις διαταγές της Ουάσινγκτον, με στόχο να επηρεάσουν τις προοδευτικές κυβερνήσεις. Όπως καταγγείλουν οι ηγέτες της, η Λατινική Αμερική παραμένει στόχος των επιθέσεων αποσταθεροποίησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Al Zabadani... όπως στο Στάλινγκραντ! Συγκλονιστικό βίντεο από την τελική απελευθέρωση της μαρτυρικής πόλης από τους "εκδημοκρατιστές" ισλαμοφασιστες της νεοναζιστικής Ε.Ε. και των λακέδων των ιμπεριαλιστών!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι στα Διχοτομικά Σχέδια! Κάτω τα βρωμόχερά σας από την Κύπρο! Όλοι σας!
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε. Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι" Δώρος Λοίζου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελευθερώθηκε η Al-Zabadani! Η Συρία θα νικήσει!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας κι η Χεζμπολά έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο αυτής της πόλης με την τεράστια στρατηγική σημασία! Ήταν η πρώτη πόλη (Γενάρης 2012) που έπεσε στην κυριαρχία και τον έλεγχο του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", αυτών των μισθοφόρων που υποστηρίζει η "πολιτισμένη" δύση μέσω του οργανισμού "Φίλοι της Συρίας" -στον οποίο συμμετέχει κι η Ελλάδα- και τον αποδίδει στη μετριοπαθή αντιπολίτευση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας. Μετά από δύο μήνες σκληρών μαχών με τους τζιχαντιστές του "ισλαμικού κράτους" και τον "ελεύθερο συριακό στρατό", ο στρατός της Συρίας μαζί με την Χεζμπολά καθάρισαν από κάθε παρουσία τους... μισθοφόρους φονιάδες, που είχαν συσωρεύσει χιλιάδες στην πόλη και την περιοχή. Η πόλη της Al-Zabadani, βρίσκεται σε υψώμετρο 1.100 μέτρων κι είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας, αφού ελέγχει τα ορεινά σύνορα με τον Λίβανο, τον οποίον στοχεύει με αποσταθεροποίηση το "ισλαμικό κράτος" και με την πλήρη ενίσχυση της δύσης. Μετά την απελευθέρωση της Al-Zabadani, ο πλήρης έλεγχος των συνόρων μεταξύ Συρίας - Λιβάνου ανήκει τώρα στην κυβέρνηση της Συρίας!
H πανέμορφη Al-Zabadani... πριν την κατάληψή της από τους "εκδημοκραριστές" της "αραβικής άνοιξης" Ακολουθεί η "δημοκρατία" της "αραβικής άνοιξης"... σαρία, αποκεφαλισμοί.. Κι η απελευθέρωση!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Ο στρατός της Συρίας είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Λαβρόφ, SANA – Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι ο συριακός στρατός είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη στο έδαφος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) δεν θα είναι αποτελεσματικος με την Συρία να μην είναι μέρος του, δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του μπροστα των μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας την Τρίτη. Απέρριψε τις εκκλήσεις για αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ως προϋπόθεση για την αρση του εμπαργκο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως «επιβλαβές» και «μη ρεαλιστικες», ζητώντας τους να σταματήσουν. "Ο Πρόεδρος al-Assad, που εξελέγη από τον λαό του εξακολουθεί να είναι ενας απολύτως νόμιμος πρόεδρος ανεξαρτήτως των Δυτικών δηλώσεων", δήλωσε ο Λαβρόφ. Επέκρινε τη διεθνή κοινότητα για το ζήτημα αυτό, λέγοντας ότι οι ίδιοι έχουν αντικρουστεί, όταν πριν από δύο χρόνια που ασχολήθηκαν με τη συριακή ηγεσία ως μια νόμιμη ηγεσία όσο αφορούσε τα χημικά όπλα, ενώ τώρα απέχουν από το συντονισμό με την κυβέρνηση της Συρίας, όταν έρχεται το ISIS, ενώ συντονίζονται με την ιρακινή κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου για την ενοποίηση των προσπαθειών όλων των πλευρών κατά του ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία κατέστησε σαφές σε όλες τις χώρες που έχουν επίγνωση της απειλής του ISIS ότι θα πρέπει να συντονίζονται με το συριακό στρατό προς μια πιο αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό, είπε ο Λαβρόφ, απαιτεί ότι όλες οι δυνάμεις να είναι ενωμένες και όλα τα άλλα θέματα να τεθούν στο ράφι για κάποιο χρονικό διάστημα για αργότερα. "Εξετάζουμε τις αντιδράσεις των δυτικών και των κρατών του Κόλπου και άλλες χώρες και βλέπουμε μερικές εκεί που το πάνε", πρόσθεσε. Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με αντιπροσωπεία της «συριακής αντιπολίτευσης», λέγοντας ότι η Ρωσία επιδιώκει να ενοποιήσει »την αντιπολίτευση", με στόχο να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Συρίας να βρούμε μια μορφή για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον για την Συρία. Το θέμα αυτό, είπε, αναφέρεται στη έγγραφο Γενεύη 1, σημειώνοντας ότι πολλές χώρες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι το έργο θα πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να έρθει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Σε μια σχετική σημείωση, ο Λαβρόφ καταδίκασε από το ISIS την καταστροφή των ιστορικών ναών στην αρχαία πόλη Παλμύρα της Συρίας και τα ερείπια στο Ιράκ, απορρίπτοντας τις πράξεις αυτές που εχουν ως στόχο την καταστροφη της βάσης του κοινού ανθρώπινου πολιτισμού. Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο Λαβρόφ, το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς γίνεται όλο και πιο επιτακτικο, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να καταλήξουμε σε μια σταθερή στάση της διεθνούς κοινότητας έναντι του ISIS. Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι θα υπάρξει μια υπουργική σύνοδος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στο τέλος του Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη διεθνή ασφάλεια και τις απειλές της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νέο κρούσμα ωμού αντικομμουνισμού, που αυτή τη φορά εκφράζεται με την απαγόρευση του ΚΚ Καζακστάν.
Η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα οι αρχές του Καζακστάν, με απόφαση δικαστηρίου και με το πρόσχημα ότι δε συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών (38 αντί για 40 χιλιάδες μέλη). Τα τελευταία χρόνια, η δράση του ΚΚ Καζακστάν βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των αρχών του Καζακστάν, που είχαν επιβάλλει ανάλογες προσωρινές αποφάσεις αναστολής της λειτουργίας του, όπως όταν αυτό εκδήλωσε τη στήριξή του στην απεργία των εργατών της πετρελαιοβιομηχανίας στην πόλη Ζαναοζέν, που με βίαιο κι αιματηρό τρόπο κατέστειλαν οι αρχές, αλλά και για τη συμμετοχή του σε συμμαχία οργανώσεων της αντιπολίτευσης το 2011-12. Η νέα αυτή απόφαση, που "τελεσίδικα" πλέον απαγορεύει τη δράση του ΚΚ Καζακστάν, έχει στόχο να εμποδίσει την πολιτική δράση των κομμουνιστών, την κάθοδό τους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα όπου οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση στο Καζακστάν κι αναμένεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Οχι τυχαία, η συγκεκριμένη αντικομμουνιστική απόφαση συνδυάστηκε με την έγκριση νέου νόμου "για τα συνδικάτα", με τον οποίο επιβάλλεται ασφυκτικότερος έλεγχος των συνδικάτων από την εργοδοσία και τις αρχές, ενώ καθιερώνονται διώξεις για συμμετοχή σε "παράνομη απεργία", σε "παράνομες συγκεντρώσεις», για "τη δημιουργία αδήλωτων συνδικάτων και κομμάτων" κ.ο.κ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ Οι Κούρδοι του Ιράκ καταγγέλλουν νέα επίθεση τζιχαντιστών με χημικά
ΒΑΓΔΑΤΗ .-- Πληροφορίες της ιρακινής κουρδικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας RUDAW ανέφεραν πως ρουκέτα με χημικές ουσίες που εκτόξευσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε θέσεις Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά κοντά στο φράγμα της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ) το μεσημέρι της Δευτέρας δημιούργησε μικρό σύννεφο κίτρινου καπνού. Κούρδοι περισυνέλεξαν τη ρουκέτα, τη σφράγισαν και την αποθήκευσαν σε ασφαλή περιοχή, ώστε να στείλουν δείγματα στο εξωτερικό σε συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Κούρδοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις αυξανόμενες επιθέσεις τζιχαντιστών με χημικά και έκαναν έκκληση στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να τις εφοδιάσουν με κατάλληλο εξοπλισμό αντιμετώπισης χημικού πολέμου, καθώς είναι η τρίτη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα που Κούρδοι μαχητές πέφτουν στο στόχαστρο επίθεσης τέτοιου είδους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Κλιμακώνει τις επιδρομές σε Παλαιστινιακά εδάφη
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Συνεχίστηκε και χτες η ένταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μπαράζ συλλήψεων, τρομοκρατικών εφόδων σε σπίτια, ακόμη και κατεδάφιση κατοικίας μιας οικογένειας στην Τζενίν με αντιαρματικά βλήματα, επειδή δύο νεαροί ήταν μέλη αντιστασιακής Παλαιστινιακής οργάνωσης. Οι τρομοκρατικές έφοδοι των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων ξεκίνησαν πριν τα ξημερώματα χτες στη Ναπλούς, στη Βηθλεέμ, στην Ιεριχώ, στην Τζενίν, με πρόσχημα τον εντοπισμό και τη σύλληψη «υπόπτων για παράνομη δραστηριότητα». Κατά τις εφόδους των Ισραηλινών στρατιωτών λεηλατήθηκαν δεκάδες κατοικίες, ενώ έγιναν τουλάχιστον 12 συλλήψεις νεαρών, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Περίπου οι μισές από τις συλλήψεις έγιναν στην Τζενίν, όπου συνελήφθησαν τα πέντε μέλη μιας οικογένειας, γιατί θεωρήθηκε ότι ήταν ανώτερα στελέχη της «Χαμάς». Στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης, λεηλασίας της κατοικίας των Παλαιστινίων και της κατεδάφισης, σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και νεαρούς Παλαιστίνιους. Το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, από την αρχή τρέχοντος έτους ως σήμερα, διενεργούν τη βδομάδα κατά μέσο όρο 80 επιχειρήσεις «έρευνας και συλλήψεων» κατά μήκος των Παλαιστινιακών περιοχών της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπό το πρόσχημα «απειλών ασφαλείας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο Ποροσένκο αμφισβητεί το «ειδικό καθεστώς» στο Ντονμπάς
ΚΙΕΒΟ.-- Από το μακελειό ανάμεσα σε φίλιες φασιστικές δυνάμεις, που συγκρούστηκαν τη Δευτέρα έξω από το ουκρανικό «κυνοβούλιο», έως χτες είχαν πεθάνει 3 αστυνομικοί, 131 ακόμα είναι στα νοσοκομεία - με 9 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - ενώ τραυματισμένοι είναι και 10 πολίτες, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βασίλ Πασκάλ και 2 Γάλλοι δημοσιογράφοι. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επίθεσης, με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς, των φασιστών του «Δεξιού Τομέα» και των ναζιστών του «Σβόμποντα» («Ελευθερία») κατά της Εθνοφρουράς (όπου επίσης πρωτοστατούν αυτές οι δυνάμεις) και ήταν στη φρούρηση του «κυνοβουλίου». Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την ψήφιση, στην πρώτη της φάση, νομοσχεδίου για τη μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας, εκεί όπου οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές αντέδρασαν στην ναζιστικη πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και δημιούργησαν τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Τη Δευτέρα το βράδυ, ο Πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των υπεύθυνων του μακελειού, που το χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά», ενώ την ίδια ώρα σημείωσε με έμφαση ότι στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, που θα γίνει εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), δεν θα εξασφαλίζεται κάποιο «ειδικό καθεστώς». Φυσικά, αυτή η ερμηνεία είναι αμφιλεγόμενη αφού η συμφωνία της 12ης Φλεβάρη 2015 για την εκεχειρία προέβλεπε κάποιο καθεστώς αυτονομίας. Επίσης, το φασιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, με αφορμή το νομοσχέδιο, ανακοίνωσε χτες την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πάντως, η ενδοαστική αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε έχει βαθύτερες ρίζες, όπως και η στάση που παίρνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, χτες, αφέθηκαν ελεύθεροι 13 συλληφθέντες φασιστες για τα επεισόδια, ενώ για άλλους 18 συνεχίζεται η κράτηση και εικάζεται ότι σε εκείνους περιλαμβάνεται κι αυτός που πετούσε χειροβομβίδες. Τα επεισόδια στο Κίεβο καταδίκασαν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, η ΕΕ, η Γερμανία, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ρωσία, με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, να λέει με νόημα: «Ο ναζισμός αναβιώνει ανοιχτά και κυνικά στις Βαλτικές Χώρες και την Ουκρανία με τη στήριξη και των ΗΠΑ». Την ίδια ώρα, χτες, εκπρόσωποι της λεγόμενης Ομάδας Επαφής (εκπρόσωποι της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), μέσω τηλεδιάσκεψης, συμφώνησαν ότι τηρείται και από τις δύο πλευρές η κατάπαυση του πυρός και ότι μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την παραπέρα εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν σχολίασε κάποιες προβοκατορικες «πληροφορίες» του δυτικου Τύπου ότι οι δύο ΛΔ προετοιμάζουν δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ένωσης με τη Ρωσία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστεναγμός ανακούφισης από την Τζάκρη και κάθε σοσιαλδημοκράτη πολιτικάντη που είδε φως και μπήκε.
Ο Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί φοβικά πλέον προς μια κατηγορία ανθρώπων που την προηγούμενη φορά δεν μας στήριξαν γιατί φοβούντουσαν αυτά τα ακραία κινηματικά στοιχεία, τα ακραία κομμουνιστικά στοιχεία. Τώρα είναι πιο ευπροσήγορος προς τον μεσαίο χώρο και πιο προσηνής προς τον έλληνα οικογενειάρχη."
Θεοδώρα Τζάκρη, σε σημερινή πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ Μ@Λ@ΚΑΣ, ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΥΜΑ ΕΙΣΑΙ...
Με παρουσια σε 2 βουλες ο βουλευτης παιρνει συνταξη 1.400 ευρω, Εσυ με 35 ετη εργασιας παιρνεις συνταξη 600 ευρω. Καλη ψηφο γιδια.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ... ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ!