Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κυριακη 10 Ιουλιου 2016


Ποινές εκφοβισμού απο ενα σύστημα που φοβάται ,γιατι περιμένει τα χειρότερα για αυτο.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Εξωφρενικές ποινές για τον «Γοργοπόταμο»
Με μια πρωτοφανή απόφαση, όχι μόνο για τα όρια της δίκαιης δίκης αλλά ακόμη και για τα όρια της λογικής, οι δέκα κατηγορούμενοι, από το σύνολο των 28 που βρίσκονταν στη φυλακή όταν έγιναν οι αποτυχημένες απόπειρες εκρήξεων και καταστρώθηκε το σχέδιο «Γοργοπόταμος» -για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη- καταδικάστηκαν χθες ο καθένας σε 115 χρόνια! Παρ’ ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να θεωρηθούν όλες οι επιμέρους πράξεις ως μία, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την κάθε πράξη αυτόνομα, επιβάλλοντας το μέγιστο της ποινής που προβλέπει ο 187Α. Κατά συνέπεια, στους δέκα ήδη καταδικασμένους κρατούμενους των φυλακών επιβλήθηκαν ποινές για ηθική αυτουργία για όλες τις πράξεις, αλλά και για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Συγχώνευση Οι αρχικές ποινές ήταν πάνω από 200 χρόνια, αλλά συγχωνεύτηκαν σε 115. Στους υπόλοιπους πάντως κατηγορούμενους, αλλοδαπούς και Ελληνες, που ήταν εκτός φυλακών και οργάνωσαν τις αποτυχημένες απόπειρες εκρήξεων, επιβλήθηκαν «μικρότερες» ποινές, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος καταδικάστηκε σε 65 χρόνια. Αθωώθηκαν η Εύη Στατήρη και η Αθηνά Τσακάλου, ενώ στον αδερφό ενός από τους καταδικασμένους για τους Πυρήνες επιβλήθηκε ποινή έξι χρόνων με αναστολή. «Δεν είναι δυνατόν να επιμένει να ονομάζεται δημοκρατική μια χώρα στην οποία με αποκλειστική εφαρμογή ενός άρθρου του αντιτρομοκρατικού νόμου καταδικάζονται για ηθική αυτουργία και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης νέοι άνθρωποι που ήταν ήδη στις φυλακές με βαριές ποινές» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος κατηγορουμένων, Σπύρος Φυτράκης.
Υπενθυμίζουμε πως ο εκλιπών εισαγγελέας Σωτήρης Μπάγιας είχε αποφανθεί ότι αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν αρχηγούς και διευθυντές. Επιπλέον, αναρωτιέται κανείς εφόσον σε κάθε περίπτωση η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια, ποιο το νόημα της επιβολής αυτών των ακραίων ποινών; Εκφοβισμός;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tον Ιανουάριο 2013 είχε εξαπολυθεί μεγάλη αστυνομική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, κατά την οποία οι ένστολοι χρυσαυγίτες "ανακάλυψαν" μεταξύ άλλων αντιασφυξιογόνες μάσκες και καδρόνια και μπουκάλια. Μάσκες που χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές για να αντιμετωπίζουν τα χημικά των δολοφόνων στις διαδηλώσεις τους, καδρόνια για τα πανό τους, άδεια μπουκάλια από μπύρες που διαθέτει κάθε κυλικείο σε κάθε σχολή. Καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά τα εμφάνισε όλα αυτά ως παράνομο οπλισμό, δηλώσεις έκανε και ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, καταδικάζοντας τη βρόμικη επίθεση κατά του φοιτητικού κινήματος.
Τριάμισι χρόνια μετά οι δηλώσεις Σκουρλέτη ανασύρονται από διάφορους αληταραδες δεξιους δημοσιοκαφρους, που κρύβουν το πότε και για ποιο λόγο έγιναν. Σκοπός τους είναι η πρόκληση συνειρμών σε σχέση με τη σύλληψη του Βασίλη Σκουρλέτη σε αντιφασιστική εκδήλωση. Έτσι, ακόμη και την τρομοκρατία που ασκούσε η κυβέρνηση Σαμαρά στρεφόμενη κατά του φοιτητικού κινήματος μπορούν να δικαιολογήσουν κάποιοι, προκειμένου να εμφανίσουν σαν εγκληματία τον νεαρό αντιφασίστα. Αυτή την τρομοκρατία που αντέκρουε τότε ο σημερινός μνημονιακός υπουργός.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία απ' όσο έχω προσέξει, κινδυνεύοντας να καταντήσουμε μονοθεματικοί, με μόνο ενδιαφέρον τα του μνημονίου. Όμως, μια τέτοια είδηση δεν είναι δυνατόν να μας αφήνει αδιάφορους.
Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της ανατολικής Πολωνίας και των βαλτικών χωρών, και κατόπιν και της Ρουμανίας, αποφάσισε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Με ξεκάθαρη και δηλωμένη στόχευση τη Ρωσία.
Παίζουν με τη φωτιά οι πολεμοκάπηλοι δολοφόνοι. Οι εμπρηστές των πολέμων στη Μέση Ανατολή και σύμμαχοι του νεοφασιστικού καθεστώτος του Κιέβου στον πόλεμο κατά της αντιφασιστικής Αντίστασης των κομμουνιστών του Ντονμπάς. Ακόμη και γερμανικά στρατεύματα θ' αναπτυχθούν σ' αυτές τις περιοχές, για πρώτη φορά μετά τη συντριβή του ναζισμού. Στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ συμφώνησε και η ελληνική αντιπροσωπεία. Συμμετέχει και η Ελλάδα στη διαμόρφωση κλίματος κατά της διεθνούς ειρήνης. Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα και οι ευθύνες τεράστιες: Έχουμε ως χώρα διαφορές με τη Ρωσία; Έχει το δικαίωμα ο κάθε Τσίπρας να παίζει παιχνίδια που μπορεί να στοιχίσουν σε αίμα των παιδιών μας; Πόσο πιο επικίνδυνο μπορεί να εξελιχθεί αυτό το αμόρφωτο ανθρωπάκι κι όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνησή του;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σκά-ει τώρα το πρωι Σαββατου μιλά για την ανάγκη να κλείσει η ΔΕΗ τα λιγνιτωρυχεία, -το πιο φτηνό καύσιμο- για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πληροφοριακά η Γερμανία τους, έχει βάλει σε λειτουργία όλα τα δικά της που είχε κλείσει στο παρελθόν για περιβαντολλογικούς λόγους
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016
Άλλη μία δολοφονία ιθαγενούς ηγέτη στην Ονδούρα
Oνομάζεται Λέσβια Γιάνετ Ουρκία και ήταν δραστήριο μέλος του Συμβουλίου των Λαϊκών Οργανώσεων Ιθαγενών της Ονδούρα (Copinh). Ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της δολοφονίας της Μπέρτα Κάσερες – της άλλης ιθαγενούς ηγέτη που δολοφονήθηκε πρόσφατα και παραμένει ατιμώρητη – η Ουρκία βρέθηκε δολοφονημένη το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στη δημοτική χωματερή της πόλης Λα Πας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν τα ΜΜΕ, το θύμα έφερε ένα ανοικτό κρανιακό τραύμα που πιθανόν προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο, αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολήθηκε. Το πτώμα μεταφέρθηκε στη Ιατροδικαστική Διεύθυνση της Γενικής Εισαγγελίας για να διενεργηθεί νεκροψία.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών αρχών η Ουρκία έφυγε από το σπίτι της με το ποδήλατο, το απόγευμα της Τρίτης μετά τις 5 μ.μ. αλλά όταν διαπιστώθηκε ότι δεν επέστρεψε η οικογένειά της άρχισε να την ψάχνει μέχρι που την βρήκε νεκρή στην προαναφερόμενη περιοχή. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Mostrador, το 2015 θεωρήθηκε το έτος με τις περισσότερες δολοφονίες ακτιβιστών για το περιβάλλον στην ιστορία. Σκοτώθηκαν κατά μέσο όρο τρεις ακτιβιστές την εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τους 185 όλο το έτος, δήλωσε η Global Witness, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία. Στην περίπτωση της Ονδούρας, η πιο γνωστή περίπτωση ήταν της Μπέρτα Κάσερες τον Μάρτιο και λίγες εβδομάδες αργότερα του Νέλσον Γκαρσία, ο οποίος ήταν επίσης ακτιβιστής του Copinh.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθνικός εξευτελισμός παρέδωσαν τον Προμαχώνα στους Βούλγαρους
Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην ΕΛΛΑΔΑ γι αυτό και δεν ανέχομαι... στην χώρα μου να μου κάνει έλεγχο κανένας νταβατζής Βούλγαρος, Γερμανός, Γάλλος, Πορτογάλλος κλπ. Για ακόμη μια φορά περνώντας σήμερα τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ συνοριακό σταθμό έκαναν τον έλεγχο ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ κάνουν έλεγχο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα κι οχι ΕΛΛΗΝΕΣ. Στα Βουλγαρικα σύνορα πάλι Βούλγαροι κάνουν τον έλεγχο. 3 ώρες σήμερα να περάσω τα Ελληνικά σύνορα γιατι οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους έλεγχαν και ξαναέλεγχαν τα έγγραφα μου, όμως κατι έλλειπε και οσο δεν το έβρισκαν καθυστερούσαν παίζοντας με την δική μου ψυχική ηρεμία. Όλα τα έγγραφα ηταν εντάξει, έλλειπε όμως το σημαντικότερο, έλλειπε το 20ευρω. Οποίος δεν έχει ανάμεσα στα έγγραφα του το 20ευρω παραμένει σε εξευτελιστικό έλεγχο ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους. Ρε πάτε καλά; Βάλατε ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα να μας κάνουν τους νταβατζήδες; Υπάρχει λέει διακρατική συμφωνία, τι είδους συμφωνία είναι αυτή όμως αυτή που επιτρέπει στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ να κάνουν τον έλεγχο επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους και όχι οι ΕΛΛΗΝΕΣ; Κι αν υπάρχει τέτοια συμφωνία γιατί δεν κάνουν τον αντίστοιχο έλεγχο οι ΕΛΛΗΝΕΣ στα Βουλγάρικα σύνορα επί Βουλγαρικού εδάφους; Αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ συνοριοφύλακες και αστυνομικοί δεν μπορούν ουτε καν να προφυλάξουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες ( γιατι ζητήσαμε την βοήθεια τους και δήλώνουν αναρμόδιοι) τότε τι στο διάβολο τους θέλουμε και τους πληρώνουμε; Παραδώσατε την χώρα μου στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ανεγκέφαλοι πολιτικάντηδες και είστε υπόλογοι γι αυτό.
(Ακολουθεί παλαιότερη ανάρτηση μου στις 6 Μαίου για το ίδιο θέμα)
Στα ΕλληνοΒουλγαρικα σύνορα (στον Προμαχωνα Σερρων) τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγραφών, κατά την αποχώρηση σου από την Ελλάδα, τον κάνουν Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στα Ελληνικά φυλάκια/σημεία ελεγχου. Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι ακριβώς δίπλα τους και αράζουν χαζεύοντας επιδεικτικα τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, οι οποιοι κάνουν την δουλειά που οι Έλληνες φορολογουμενοι πληρώνουν τα "δικά μας παιδιά" για να κάνουν. Και δεν κανουν. Τον ελεγχο των συνόρων δεν τον κανουν, λοιπόν, οι Ελληνες αστυνομικοι λόγω "καποιας διακρατικης συμφωνίας", όπως μου είπαν οι ίδιοι, όταν τους ρώτησα. Pas mal. Πληρώνουμε ολόκληρο κλιμάκιο αστυνομικών να κάθονται στα σύνορα χωρίς να έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα. Σιγά την είδηση. Ελλαδαρα.
Τωρα ερχεται το καλο:
Κατά την επάνοδο σου στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σου για να εισέλθεις στην χώρα μας τον κάνουν πάλι (!) Βούλγαροι αστυνομικοί. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο έχει τέτοια τεράστια ουρά στο ρεύμα εισόδου στην Ελλάδα μου είπαν ότι είναι λόγω της Σενγκεν και των αυστηρών μέτρων. Μου είπαν επίσης ότι αν μπει η Βουλγαρία στην Σενγκεν οι έλεγχοι θα καταργηθούν.
Ερώτημα 1. Είναι δυνατόν τον έλεγχο για είσοδο στην Ελλάδα - ζωνη Σενγκεν, να τον κάνουν οι Βούλγαροι, των οποίων η χώρα δεν ανήκει καν στην Ζώνη Σενγκεν; Με ποια λογική οι Βούλγαροι Δημόσιοι υπάλληλοι καθορίζουν ποιος θα μπει και υπό ποιες προϋποθέσεις στην Ελλαδα, την στιγμή που τα οχήματα και οι πολίτες που ελέγχονται έχουν ήδη εγκαταλείψει την Βουλγαρική Επικρατεια και βρίσκονται πέραν της γραμμης οπου ειναι τοποθετημενη η Ελληνική Σημαία- άρα επί Ελληνικού Εδαφους; Ερώτημα 2. Αν όντως υπάρχει τέτοια διακρατική συμφωνία, για μονομερη έλεγχο από την Βουλγαρική μόνο πλευρά, εντος ομως του Ελληνικου εδαφους (οι Βουλγαροι χρησιμοποιουν αποκλειστικα τα κτιρια της Ελληνικης πλευρας!), γιατί δεν την επεκτείνουν και εντός της χώρας μας, ώστε οι δικοί μας αστυνομικοί να είναι εντελώς και μονίμως ξεκούραστοι; Ήτοι, ας προσλάβουμε τους Βούλγαρους να περίπολουν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Σήμερα Προμαχωνας, αύριο Λαμία. Μεθαύριο Σπάρτη. Ερώτημα 3. Πόσο σίγουροι είστε ότι όταν μπει η Βουλγαρία στην ζώνη Σενγκεν (εύχομαι ολόψυχα σύντομα), η Ελλάδα θα είναι ακόμα μέλος της ζωνης; Για μια χώρα στην οποια εισήλθαν εντος ενος ετους, στο έδαφος της, 1.000.000 λαθρομεταναστες (εκ των οποίων ειναι αποδεδεδειγμενο οτι οι μισοί μπήκαν και βγηκαν χωρίς να ελεγχθούν καθόλου!) είναι εντελώς προσβλητικό να ελεγχομαστε Έλληνες πολίτες από Βούλγαρους ώστε να μας επιτραπει να περάσουμε εντός του δικού μας Ελληνικου Εθνικού Εδάφους. Για μια χώρα στην οποία τον έλεγχο εισόδου ασκούν Βούλγαροι και Τούρκοι (βλ. παράδειγμα Χιου), ενώ υπεριπτανται Σκοπιανα ελικόπτερα πάνω από την Αριδαία και Σκοπιανοι επανανεισαγουν (κλωτσηδον) λαθραιους ανάμεσα από τρύπες στα συρματοπλεγματα είναι εντελώς προσβλητικό να μας λένε ότι υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση που ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο της Επικράτειας της. Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα. Αυτό είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.
Evaggelos Hatzispiroglou Δικηγόρος Αθηνών LLB, LLM
Για την Αντιγραφη επιβεβαιωνοντας τα πιο πανω καθοτι διασχιζω αυτα τα συνορα σχεδον καθε εβδομαδα
APOSTOLOS ZERVAS
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε απάντηση του από 06-05-2016 ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Το συνοριακό σημείο του Προμαχώνα Σερρών αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο νομοθετημένο συνοριακό σημείο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πύλες των εξωτερικών μας συνόρων του ενιαίου χώρου Σένγκεν, από άποψης ταξιδιωτικής κίνησης. Με το Ν. 3780/2009, που επικύρωσε διακρατική συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 07/08/2009, για τη διενέργεια κοινού διαβατηριακού ελέγχου στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, καθορίστηκε το κοινό σημείο διαβατηριακού ελέγχου ( one stop control) Ελλάδας-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών- Κούλατα Βουλγαρίας. Οι δε κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και συστεγάζουν και τους βούλγαρους αστυνομικούς όπως προβλέπει η διακρατική συμφωνία. Οι έλληνες αστυνομικοί διενεργούν τον διαβατηριακό έλεγχο τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα πρόσωπα σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, Κανονισμός (Ε.Ε.) 2016/399 «Κώδικας Συνόρων Σένγκεν», ενώ ο διαβατηριακός έλεγχος από πλευράς Βουλγαρίας διενεργείται σύμφωνα με το εθνικό τους δίκαιο. Ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται μόνο μια φορά κατά την είσοδο και έξοδο προσώπου σύμφωνα με το άρθρο 18 του προαναφερόμενου Κανονισμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του Ν. 3780/2009, ορίζεται όπως, οι αρμόδιες Αρχές των συμβαλλόμενων μερών διενεργούν ελέγχους στα πρόσωπα που διέρχονται όπως ακολούθως:για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Ελληνική Δημοκρατία και εξέρχονται από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες βουλγαρικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, ενώ για τα πρόσωπα που εξέρχονται από την Ελληνική Δημοκρατία και εισέρχονται στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες βουλγάρικες Αρχές. Τέλος, γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23, η διαλαμβανόμενη Συμφωνία έχει συναφθεί για αόριστο χρόνο και θα παύσει να ισχύει την ημερομηνία που θα ορίσει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών της Συμφωνίας Σένγκεν και της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της απόφασης του σχετικά με την πλήρη εφαρμογή του κεκτημένου Σένγκεν στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Κατά καιρούς εκδίδονται υπενθυμιστικές Διαταγές προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σχετικώς με υποχρεώσεις και τρόπο διενέργειας διαβατηριακού ελέγχου, όπως απορρέουν από Ν. 3780/2009 και Κανονισμό (Ε.Ε.) 2016/399. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Γραφείο Τύπου 13 Μαΐ (Πριν από 1 ημέρα)
προς Εμένα
Η απάντηση είναι μνημείο γραφειοκρατικος άγνοιας για την πραγματικοτητα που ζουν όσοι περνάνε καθημερινά τα σύνορα και βλέπουν τους Έλληνες να αράζουν και τους Βούλγαρους να ελέγχουν μόνοι τους όποιον μπαίνει και βγαίνει από την Ελλάδα.... Απλά επιβεβαιωνεται πόσο χύμα είναι το κεντρικό κράτος και πόσο μακριά από την παραμεθοριο είναι. Άλλο οι ψηφισμενοι νόμοι και άλλο η πράξη από τους υπαλλήλους του κράτους αστυνομικούς.
Evaggelos Hatzispiroglou
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυστραλία: Tη νίκη του στις εκλογές ανακήρυξε ο Τέρνμπουλ
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016, 10:42
Τη νίκη του συντηρητικού του συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από οκτώ ημέρες στη χώρα ανακήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ. Λίγο νωρίτερα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είχε αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον Τέρνμπουλ. Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Μπιλ Σόρτεν «μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη για την επανεκλογή μου στην πρωθυπουργία» δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Σόρτεν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ότι ο συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού εχει εξασφαλίσει τις έδρες που του χρειάζονται (76 στις 150) για να παραμείνει στην εξουσία. «Είναι σαφές ότι ο κ. Τέρνμπουλ και ο συνασπισμός του θα σχηματίσουν κυβέρνηση» είπε ο Σόρτεν, προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον απερχόμενο πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί. Ο (Εθνικος) Συνασπισμος πηρε 41,86% και 76 εδρες, και το Εργατικο Κομμα 35,32% και 69 εδρες. Οι δηλώσεις αυτές δίνουν τέλος στις οκτώ ημέρες αβεβαιότητας που ακολούθησαν μετά τις αμφίρροπες εκλογές της 2ας Ιουλίου. Μέχρι στιγμής και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται για την Γερουσια φαίνεται ότι ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 76 εδρών που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας. Βάσει των προβλέψεων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο συντηρητικός συνασπισμός εξασφαλίζει 76 έδρες. Παράλληλα το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζει 69 έδρες ενώ δυο επιστρέφουν σε ανεξάρτητους, δυο στα κομματα του Νικ Ξενοφον και Κατερς, και μια εδρα στους Πρασινους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχισε η αποβαση ξενων στις τραπεζες. Πολωνος στο τιμονι του ΤΧΣ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η λευκή ΑμεριΚΚΚή δολοφονεί στο Ντάλας
Είναι η πιο μαύρη μέρα για την αμερικανική αστυνομία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος αναφερόμενος στη δολοφονία πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων εφτά στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας, μετά το θάνατο δύο νεαρών μαύρων από αστυνομικά πυρά στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα. Αντί όμως το κίνημα «Βlack Lives Matter» (η ζωή των μαύρων μετράει) να μουδιάσει, νέες δυναμικές διαδηλώσεις ξέσπασαν προχθές στη Βαλτιμόρη, την Ατλάντα και τη Φιλαδέλφεια. Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική που ο πρόεδρος Ομπάμα θα διακόψει την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη ώστε, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, να μεταβεί στο Ντάλας, μήπως και κατευνάσει τα πνεύματα. Ας σημειωθεί ότι ο 25χρονος δράστης είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, έμενε σε μια «νοικοκυρεμένη» συνοικία του Ντάλας και σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που προκλήθηκε από ένα ρομπότ της αστυνομίας. Μαύρη μέρα για την αμερικανική αστυνομία, όμως και η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έζησε και ζει πολλές μαύρες μέρες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016
Σχεδόν 30.000 εξαφανισμένοι στο Μεξικό από το 2006
Η Μεξικανική Επιτροπή Άμυνας και Προώθησης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (CMDPDH) ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι το Εθνικό Μητρώο Προσώπων Απολεσθέντων ή Εξαφανισμένων απαρριθμεί περισσότερα από 28.161 άτομα στο Μεξικό, από το 2006 όταν ξεκίνησε ο λεγόμενος "Πόλεμος κατά του Εμπορίου Ναρκωτικών". Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι στο Μεξικό δεν υπάρχουν έρευνες αφιερωμένες στην αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με θύματα βίαιων εξαφανίσεων και το πλαίσιο που λαμβάνει χώρα αυτό το έγκλημα, γεγονός που εμποδίζει τις θεσμούς να αντιμετωπίσουν και να κάνουν το καθήκον τους από άποψη δικαιοσύνης.
Η οργάνωση ξεκίνησε την καμπάνια No Olvidamos (Δεν Ξεχνάμε), που θα διαρκέσει τρεις μήνες και λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πληροφορήσει σχετικά με τις προσεγγίσεις και τις συνέπειες της βίαιης εξαφάνισης στο Μεξικό, λαμβάνοντας υπόψη τη συστηματική ατιμωρησία. Την προηγούμενη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος στο Μεξικό του Γραφείου της Ύπατης Αμνηστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαν Γιάραμπ, δήλωσε ότι οι ανεπαρκείς ενέργειες της κυβέρνησης του Μεξικού για να αντιμετωπίσει τις βίαιες εξαφανίσεις έχουν αποτύχει. Πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν κάνει πάνω από 200 συστάσεις στο Μεξικό σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρόλα αυτά "η εξαφάνιση ατόμων έχει γίνει σ' αυτή τη χώρα μια κατάσταση προφανώς φυσιολογική για πολλούς θεσμούς".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016
Βρέθηκε το σημειωματάριο του Εξυπερύ κατά τι διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου
Το δημοσιογραφικό σημειωματάριο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, συγγραφέα του "Μικρού Πρίγκηπα", βρέθηκε από ισπανό ερευνητή, χαμένο και αταξινόμητο για πολλές δεκαετίες. "Το ντοκουμέντο έχει τεράστια ιστορική αξία", είπε ο Πολίκαρπο Σάντσες, 52χρονος δικηγόρος και ερασιτέχνης ιστορικός, ο οποίος ανακάλυψε το έγγραφο στις 30 Ιουνίου. Αφού αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα το σημειωματάριο ανάμεσα σε έγγραφα δημοσιογράφων που κάλυψαν των Ισπανικό Εμφύλιο, το βρήκε τυχαία στα αρχεία μιας μικρής πόλης της επαρχίας του Τολέδο. Ο Εξυπερύ (1900-1944) έκανε ανταποκρίσεις το 1936 από τη Βαρκελώνη για το έντυπο Intransigeant, και το επόμενο έτος για την Paris-Soir από τη Μαδρίτη.
36 ετών εκείνη την εποχή, ο γνωστός συγγραφέας και αεροπόρος φαίνεται να έχει γράψει ο ίδιος το σημειωματάριο, και παρουσιάζεται ως αεροπόρος και "γραφιάς". Το σημειωματάριο χρονολογείται από τις 16 Απριλίου 1937, και του παραχωρήθηκε από την γραμματεία προπαγάνδας της Δημοκρατίας, υπηρεσία που κατέγραφε τους δημοσιογράφους που εργάζονταν σε δημοκρατικό έδαφος. Ο Εξυπερύ αναφέρει ως κατοικία το ξενοδοχείο Φλόριδα, γνωστό ως τόπο διαμονής και άλλων πολεμικών ανταποκριτών της περιόδου όπως ο αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο ούγγρος φωτορεπόρτερ Ρόμπερτ Κάπα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρτυρία που σοκάρει: Θάψαμε ζωντανούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το 1974 για να μη χαλάμε σφαίρες...
Μαρτυρία που σοκάρει για την τύχη Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων αποκαλύπτει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι Τούρκοι, έθαψαν ζωντανούς τους Ελληνοκύπριους κάπου στα Άδανα! Η εφημερίδα σε ρεπορτάζ με τίτλο “Τους έθαψαν ζωντανούς” επικαλείται μαρτυρία πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην φρικαλεότητα. Υποστηρίζει ότι οι αιχμάλωτοι Ελληνοκύπριοι μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Κερύνειας στα Άδανα. Εκεί κάποιους τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ και κάποιους τους έθαψαν ζωντανούς! Λέει μεταφέροντας τον διάλογο Τούρκων στρατιωτών όπως υποστηρίζει...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θάφτηκαν ζωντανοί… Το κείμενο του Σενέρ Λεβέντ για τους αγνοούμενους που έβαλε φωτιά
O Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ. Εφημερίδα AFRIKA
Του Σενέρ Λεβέντ
Εκείνοι που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν μαζικά σε λάκκους που σκάφτηκαν με μπουλντόζες. Εκείνοι που ρίχτηκαν μέσα σε πηγάδια. Τους ψάχνουμε συνεχώς…
Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να είναι μια ανοικτή πληγή στην καρδιά μας. Εκείνοι που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν μαζικά σε λάκκους που σκάφτηκαν με μπουλντόζες. Εκείνοι που ρίχτηκαν μέσα σε πηγάδια. Τους ψάχνουμε συνεχώς, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να... τους βρούμε. Άλλωστε όσοι γνωρίζουν δεν μιλάνε. Μήπως δεν υπάρχει τρόπος να αναγκαστούν να μιλήσουν; Υπάρχει φυσικά. Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό εκείνοι που διαχειρίζονται την υπόθεση κατά τρόπον ώστε να έχουν «και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο». Τι κάνουν; Προβαίνουν σε εκκλήσεις. Εκκλήσεις σε όσους γνωρίζουν. «Ελάτε να μας δείξετε τα μέρη, δεν θα πάθετε τίποτα, θα κρατηθεί μυστική η ταυτότητά σας», τους λένε. Δίνουν διαβεβαιώσεις. Αλλά δεν λαμβάνουν και πολλοί υπόψη αυτές τις εκκλήσεις. Όμως θα μπορούσαν να έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Θα μπορούσαν να έλεγαν: «Όσοι διέπραξαν έγκλημα και όσοι γνωρίζουν και δεν μιλάνε θα πάνε σε απευθείας δίκη γι’ αυτά τα εγκλήματα». Δηλαδή όποιος μιλήσει θα σωθεί. Όποιος δεν μιλήσει θα την πάθει. Θα βλέπατε τότε πώς θα έρχονταν -θέλοντας και μη- και θα μιλούσαν.
Μόνο στο νησί είναι οι αγνοούμενοι; Όχι. Υπάρχουν και στην Τουρκία. Κάποιοι που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Στα Άδανα. Στη Μερσίνα. Πάρα πολλοί δεν επέστρεψαν από το μέρος στο οποίο μεταφέρθηκαν. Δολοφονήθηκαν εκεί. Εκείνοι τι θα γίνουν; Δεν ξέρω πόσοι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και πόσοι απ’ αυτούς επέστρεψαν πίσω. Δεν ξέρω ούτε γιατί η Επιτροπή για τους Αγνοουμένους δεν προέβη σε καμία δήλωση, καμία πρωτοβουλία πάνω στο θέμα αυτό. Αλλά αν δεν επέστρεψαν όλοι όσοι πήγαν, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, μήπως δεν πρέπει να αναζητηθούν και κάποιοι αγνοούμενοι στην Τουρκία σε μια τέτοια περίπτωση; Ιδού ένας μάρτυρας. Είναι γύρω στα εξήντα. Κατάγεται από χωριό της Κερύνειας. Ήταν γύρω 17-18 χρονών το 1974, λέει. Και ο στρατός ανέθεσε και σε αυτόν δουλειά μαζί με άλλους στο λιμάνι της Κερύνειας. Έχυναν, λέει, μπετόν εκεί για πρόσβαση στη θάλασσα. Και μεταφέρονταν, λέει, Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι σε αράδες. Όταν γύριζαν και τους κοίταζαν την ώρα που έχυναν μπετόν, ο στρατιώτης φρουρός που βρισκόταν εκεί τους έλεγε «μην κοιτάτε προς τα εκεί». Ακριβώς σε μια τέτοια κατάσταση κρυφάκουσε, λέει, συνομιλία ανάμεσα σε δύο στρατιώτες. Ο ένας στρατιώτης έλεγε στον άλλο το εξής δείχνοντάς του τους αιχμαλώτους: «Θα τους μεταφέρουμε και αυτούς στα Άδανα και θα τους κάνουμε ό,τι κάναμε στους άλλους. Τους άλλους τους μεταφέραμε, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και τους θάψαμε ζωντανούς δίπλα στον ποταμό που βρίσκεται εκεί. Δεν ξοδέψαμε καθόλου σφαίρες. Επειδή τους θάψαμε δίπλα στο νερό, με τον καιρό θα τους αρπάξει και αυτούς ο ποταμός και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους». Ο αγαπητός μου φίλος σκέφτηκε πολύ, λέει, το κατά πόσο θα μου διηγείτο αυτή την ιστορία. Τη θεωρούσε ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά που ήξερε. Στο τέλος αποφάσισε να τη διηγηθεί. Άλλωστε, μου τη διηγήθηκε επιλέγοντας προσεχτικά τις λέξεις. Θυμόταν τα τεκταινόμενα σαν να ήταν χθες.
Υπάρχουν και άλλα μυστικά τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν. Λέγεται ότι λόγω των αγνοουμένων βγήκε από τη μέση και ο Κουτλού Ανταλί, από τη δολοφονία του οποίου πέρασαν 20 χρόνια χθες. Δηλαδή δεν δολοφονήθηκε για τους θησαυρούς του Αποστόλου Βαρνάβα. Στον κήπο του Αποστόλου Βαρνάβα υπήρχε, λέει, ένας πολύ μεγάλος ομαδικός τάφος. Εκεί, λέει, θάβονταν όλοι οι Ελληνοκύπριοι που δολοφονήθηκαν στα γύρω χωριά. Μετά τη σύσταση της Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Τουρκία θέλησε, λέει, να αφανίσει τους ομαδικούς τάφους που βρίσκονταν στο νησί. Γι’ αυτό έστειλε άτομα ειδικά επιφορτισμένα με αυτό το καθήκον. Μάλιστα, τα άτομα αυτά γύρισαν πόρτα πόρτα εδώ ψάχνοντας όσους ήξεραν πού βρίσκονταν ομαδικοί τάφοι. Αυτό ακριβώς γνώριζε ο Κουτλού Ανταλί, λέει. Αυτός ήταν, λέει, ο λόγος για τον οποίο επέμενε να ασχολείται με τον Απόστολο Βαρνάβα. Μάλιστα, γι’ αυτό τον λόγο, λέει, απειλήθηκε με θάνατο από τη στρατιωτική διοίκηση. Αλλά κανείς δεν τολμά να το ερευνήσει αυτό και να πει την αλήθεια. Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να είναι μια ανοικτή πληγή στην καρδιά μας. Αν τους σεβόμαστε, πρέπει τουλάχιστον να πληρώσουμε το τελευταίο μας χρέος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΛΗΘΕΥΕΙ; ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ τα παιδιά του ο Διονύσης Σαββόπουλος!
Διαβασα προσφατα δηλωσεις του αγαπημενου Διονυση Σαββοπουλου,οπου μεταξυ αλλων κατεκρινε το πελατειακο κρατος και τις πελατειακες σχεσεις. Θα συμφωνουσα απολυτως μαζι του,εαν το 1991, επι κυβερνησης Μητσοτακη, την οποια υπεστηριξε, δεν ειχε διιορισει και τους δυο γιους του στην τοτε Ολυμπιακη. Ξερεις τι να παιξεις στα παιδια Νιονιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tην άλλη την βίασαν τρεις αλλοδαποί στην Γερμανία και δεν το είπε στην Αστυνομία για να... μην ενισχύσει την ισλαμοφοβία. Κακό σπυρί γίνεται η ιδεολογία όταν εμποδίζει να δούμε ακόμη και την απλή πραγματικότητα
Σχολιο.- Ναί, ναί, ναί......''Και εμάς μας βίασαν...αλλά δεν κάναμε έτσι''... Σχολιο.- Είπαμε, θα το μετανιώσουν πολλοί αλλά θα είναι αργά. Το κακό είναι ότι θα πάρει η μπάλα και όσους δεν έπεσαν στην παγίδα της προπαγάνδας.
Σχολιο.- Δυστυχώς έχω υπάρξει μάρτυρας, πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνιια παρόμοιας ελευθεριομαζοχιστικής συμπεριφοράς από Ελληνίδα. Μετά που βιάστηκε την ώρα που πήγαινε προς "νερού" της πίσω από κάποιους θάμνους σε πάρτυ της Γεωπονικής του ΑΠΘ από τρες (!!!) Αλβανούς δραπέτες των φυλακών του ΧοτζαΪκοόυ καθεστώτος η νεαρή τότε φοιτήτρια αρνήθηκε να καταγγείλει το βιασμό αφού την προηγούμενη περίοδο συμμετείχε στη διεκδίκηση του δικαιώματος να τρώνε στγ φιοιτητική λέσχη της Θεσσαλονίκης όλοι οι Αλβανοί φυγάδες που περιπλανιόντουσαν και κοιμόντουσαν στο πάρκο του Πανεπιστημίου του ΑΠΘ. Της είχα κάνει κουβέντα ωρών αλλά αρνιότηταν πεισματικά να καταγγείλει, φτάνοντας μέχρι να τους δικαιολογεί (!!!). Η ίδια δεν νομίζω ότι το είχε απολαύσει καθόλου και ήταν σε κατάσταση σοκ, αλλά φοβόταν περισσότερο την κριτική που μπορεί να της έκαναν για ρατσισμό, παρά μισούσε τους βιαστές της, και ένοιωθε ενοχές ότι ήταν πολύ προκλητική στο ντύσιμό της!!! Σχολιο.- Και ποσο λυπηρο να συναντας τοσο σκοταδισμο και φοβια απο αριστερους και ακτιβιστες....κριμα κριμα ......
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξαλλη η Ρωσία με την Ελλάδα!
10/7/2016
Οργισμένοι είναι οι Ρώσοι με ΝΑΤΟ και Ελλάδα, λόγω της νατοϊκής ναυτικής άσκησης «Breeze 2016» στα χωρικά ύδατα της Βουλγαρίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου. Συμμετέχουν 25 πολεμικά πλοία, 2 αεροσκάφη. 2 ελικόπτερα, και 1,700 στρατιωτών από Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία. Η Μόσχα ήρθε ήδη σε επαφή με διπλωματικούς αντιπροσώπους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και προειδοποίησε για κρίση τεραστίων διαστάσεων ενώ παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Η πρώτη αντίδραση ήταν ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εγκαταστήσει μόνιμη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στη Μαύρη Θάλασσα και να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος με στόχο να περικυκλωθεί ασφυκτικά η Μόσχα. Δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, τονίζουν. Βάζοντας αλάτι στη πληγή, η Ελλάδα έστειλε την ΤΠΚ τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος» με συνοδεία ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ υποβρυχίου στην Μαύρη Θάλασσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν ένα πτώμα αποσυντίθεται, αν συνεχίσεις να βρίσκεσαι από κάτω του, αυτό που θα πάθεις είναι, παρότι ζωντανός, να πεθάνεις κι εσύ. Εδώ και μηνες έχω την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που σαπίζει -και με τον τρόπο που επιδίωξε να καπαρωσει στα μυαλά του κόσμου την έννοια της αριστερας- θα παρασύρει μαζί του στη σαπίλα και μεγάλο κομμάτι της ζωντανής αριστεράς, αφού αυτό συνεχίζει να ζει στη σκιά του... Αυτές τις μερες, μια με τις αψιμαχιες για το πλαν Β ποιος ειχε ποιος δεν ειχε, μια με κάποιους που ξαναγραφουν την ιστορία τους για τις μάχες που δήθεν έδωσαν για να αποτρέψουν δήθεν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ (ειμαστε μικρό χωριό, γνωστά είναι όλα, και πιο πολύ γνωστό είναι ποιοι κάνανε το λίπασμα και ποιοι το αλλοθι στα σχέδια της ηγετικής ομάδας του Τσίπρα επί μακρόν...), μου φαίνεται ότι ο φόβος μου θα βγει αληθινός. Όποιος δεν απομακρυνθεί από το πτώμα, δε θα επιβιωσει. Και για να απομακρυνθεις, πρέπει να καταλάβεις ότι σαπιζε τότε που νόμιζες ότι ήταν ακόμη ζωντανό...
ΥΓ. Ντάξει, ναι, ξέρω, θα τα γράψω και πιο πολιτικα και αναλυτικά αυτά που εννοω, το υποσχομαι, αλλά δεν άντεξα με διαφορά άρθρα που διαβάζω και είπα να κάνω και το αμενσιοτο. Και ο νοων νοειτο... ΥΓ2. Η πλήρης σκέψη μου προ μηνών ήταν ότι κάτι που σαπίζει ή μπορεί να σε παρασύρει στο θάνατό ή να γίνει λίπασμα για να φυτρώσει το καινούριο. Ε το δεύτερο σκέλος τώρα πια μου φαίνεται υπεραισιοδοξο...