Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τριτη 20 Σεπτεμβριου 2016


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Για μια ακόμη φορά και δεν χωράει καμιά απολύτως δικαιολογία: Όπως διαβεβαιώνουν κάτοικοι τόσο της Χίου όσο και της Λέσβου, τα ονοματεπώνυμα των ναζί τραμπούκων που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά πολιτών είναι γνωστά. Άρα, τα γνωρίζει και η αστυνομία και μπορούν πολύ εύκολα να τα μάθουν και οι εισαγγελείς και οι ανεύθυνοι, ανεκδιήγητοι και υπ' αυτές τις συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνοι, υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη (ή των Ναζί). Αν υπάρξει νεκρός, υπεύθυνος θα είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Οι υπουργοί του ξέρουν και αδιαφορούν. Για να είμαστε ξεκάθαροι!
Mια μαρτυρια. Ήμουν στη Μόρια για να δω τα επεισόδια, έξω από το Κέντρο Κράτησης. Φεύγοντας με τ αμάξι είδα στο δρόμο έναν άντρα άνω των 70 να σηκώνει το χέρι του σε τρεις γυναίκες από τη Συρία με τα τέσσερα παιδιά τους! Του φώναξα "τι κάνεις ρε εκεί;" Και μου απάντησε: "Μην το συνεχίζεις γιατί θα γαμήσω εσένα. Αυτές οι πουτάνες πρέπει να φύγουν από δω" "Ασε τις γυναίκες ήσυχες ρε" του λέω Ήρθε στο αμάξι ενώ ήμουν εν κινήσει και μου τράβηξε τα μαλλιά. Άνοιξα την πόρτα για να τον απωθήσω και συγχρόνως έκανα νόημα στις γυναίκες να μπουν γρήγορα στ αμάξι να ξεφύγουν. Πριν λίγο έμαθα ότι δύο άνω των 70 την έπεσαν σε μέλη ΜΚΟ και τους είπαν να μη φοράν αυτά τα μπλουζάκια και να φύγουν από το νησί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οχήματα της Πυροσβεστικής σπεύδουν προς την Μόρια
Επεισόδια στη Μόρια- εκκενώθηκε από εργαζόμενους
19/9/2016
1.37 Εκκενώθηκε πριν από λίγο το Χοτ Σποτ της Μόριας από τους εργαζόμενους, λόγω επεισοδίων που ξεκίνησαν από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων προσφύγων. Οι Παλαιστίνιοι προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία γιατί περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και δεν έχουν περάσει ούτε από συνέντευξη. Στη συνέχεια άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες χτυπούσαν τα κάγκελα φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν για Αθήνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο όταν έπεσαν φωτοβολίδες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία φοιτήτρια στο νοσοκομείο
Χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτητές
19/9/2016
Σην είσοδο της αγοράς κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης Χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην πορεία των κατοίκων της Μόριας χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν τέσσερις κοπέλες που τους επιτέθηκαν 15 Χρυσαυγήτες. Η αστυνομία παρότι ήταν παρούσα στο περιστατικό δεν επενέβη. Άλλοι ακτοδεξιοί που παρακολουθούσαν την σκηνή φώναζα πετάξτε τους στην θάλασσα. Μία από τις φοιτήτριες έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άγνωστη είναι ως αυτή την ώρα πόσο σοβαρά έχει τραυματιστεί. Δεκαπέντε τραμπούκοι ναζί κατά τεσσάρων κοριτσιών. Μία από τις φοιτήτριες βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η ευθύνη της κυβέρνησης του αμόρφωτου τεράστια, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία σύλληψη και δεν εκδόθηκε καν ένταλμα σύλληψης σε βάρος κανενός από τα ανθρωποειδή,των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή. Ο καραβανάς Τόσκας μόνο δηλώσεις για τη σύλληψη Σακκά-Σεϊσίδη ξέρει να κάνει. Οι φασίστες τραμπούκοι τυγχάνουν ασυλίας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν μερικές μέρες αστυνομικός σκότωσε στην Καλλιθέα γείτονά του επειδή τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική. Χθες άλλος αστυνομικός, στη Θεσσαλονίκη, πυροβόλησε και τραυμάτισε τη φίλη του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και ο ίδιος. Τέτοια περιστατικά πολύ συχνά. Το ερώτημα παραμένει: Με ποιο δικαίωμα κουβαλάνε τα όπλα μαζί τους και εκτός υπηρεσίας; Με ποιο δικαίωμα εκτίθεται ολόκληρη η κοινωνία σε κίνδυνο από τη χρήση των όπλων των αστυνομικών;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγωνίζονται μόνες και όλοι φαίνεται να τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Οι γυναίκες που κρατούνται στις φυλακές της Θήβας απευθύνθηκαν στον ανεκδιήγητο υπουργό Δικαιοσύνης, η σιωπή του οποίου σηματοδοτεί το ήθος του. Και σε δημοσιογράφους απευθύνθηκαν. Σχεδόν όλοι αδιαφόρησαν. Οι διαμαρτυρίες τους έχουν δημοσιευτεί εδώ κι εκεί με δική τους πρωτοβουλία και ιδιαίτερα χάρη στις προσπάθειες της άρτι αποφυλακισμένης Savvatoula Kalpakidou, αλλά ούτε οι κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε οι γυναικείες συλλογικότητες ούτε τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς φαίνεται να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα. Ωχ, καημένε, τώρα! Έχουμε άλλες προτεραιότητες.
Παραθέτω την τελευταία διαμαρτυρία τους αναφερόμενη στους δημοσιογράφους, όπως ακριβώς γράφτηκε από τις ίδιες: ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΚΓΕΘ: Προς ολους τους ''επωνύμους'' δημόσιο-γραφους. Είμαστε κρατούμενες δηλαδή ποινικοί εγκληματιες..........άρα δεν έχουμε δικαιώματα........δεν ''πουλάμε''...........Στην πρόσφατη επιστολή μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφέραμε οτι δεν ζητούμε απαλλαγή των αδικημάτων.ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΜΑ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ...................Ζητήσαμε απο κάποιους να μας κοινοποιήσουν την επιστολή,ακόμα περιμένουμε.Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν,ένας κοινοποίησε την επιστολή και ένας έκανε αναφορά στο ραδιόφωνο για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ.Τους ευχαριστουμε θερμά.Δεν θα αναφερθούμε στις συνθήκες, δεν θα αναφερθούμε στο οτι Μανες έχουν να δουν τα παιδιά τους έξι και εφτά χρόνια δεν θα αναφερθούμε στα Εφετεία που αναμένουμε πάνω απο δύο χρόνια.ΟΧΙ.Μα θα αναφερθούμε σε τούτο ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ....ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ....ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΧΑΡΗ.....ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΝΤΑΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ...... ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΓΕΘ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ήσουν η φωτεινή περίληψη του δράματός μας στην ίδια λαμπάδα τη μία, τ' αναστάσιμο φως κι ο επιτάφιος θρήνος μας". Νικηφόρος Βρεττάκος
Κερκυραίος φοιτητής στη Γένοβα και μέλος της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) της Ένωσης Κέντρου, ο 22χρονος Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970 στην πλατεία Ματεότι. Με την αυτοθυσία του θέλησε να προκαλέσει την εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος για την τραγωδία που ζούσε η πατρίδα μας που στέναζε κάτω από τη μπότα των μαύρων συνταγματαρχών. Αθάνατος!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συντρόφισσες και σύντροφοι Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν τους δύο τελευταίους μήνες την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται μέχρι και ποσοστό 40%. Το τρίτο κύμα μειώσεων θα γίνει τον επόμενο μήνα και όλοι όσοι τους μειώθηκε η σύνταξη θα τους γίνουν και αναδρομικές κρατήσεις από την ισχύ του νόμου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 21/9/2016 στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΤΕΑ Φιλελλήνων 13 – 15. Στην ομοσπονδία αυτή έχει και σημαντικές δυνάμεις η ΛΑΕ. Καλούμε όλους τους συντρόφους να στηρίξουν αυτή τη συγκέντρωση. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας καλούμε όλους και όλες σε μαζική αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, στα Γραφεία του ΕΤΕΑ, Φιλελλήνων 13-15 στο Σύνταγμα, εναντίον των κυβερνητικών επιλογών που με το Νόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου εξαφάνισαν τις επικουρικές μας συντάξεις. Θα θυροκολλήσουμε επίσης τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣΤΕ 2287 – 2290/15 που έκριναν αντισυνταγματικές τις διατάξεις των Ν.4051 και 4093/12 για τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων. Και θα απαιτήσουμε εδώ και τώρα από την Διοίκηση του ΕΤΕΑ την άμεση εφαρμογή τους.
Για τη ΠΟΣΕΑ (Πανελληνια Ομοσπονδια Συνταξιουχων Επικουρικης Ασφαλισης)-ΕΤΕΑ (Ενιαιο Ταμειο Επικουρικης Ασφαλισης)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταστράφηκε το hot spot στη Μυτιλήνη - Αγριες συγκρούσεις και καταστροφές άνευ προηγουμένου
20/9/2016 9.00
Μια άγρια νύχτα από αυτές που καταγράφονται στην ιστορία ζει από αργά χθες το απόγευμα η Λέσβος. Οι προαναγγελθείσες εδώ και καιρό εξεγέρσεις, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των λαθρο-«προσφύγων» και των λαθρομεταναστών, ο πολύμηνος εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων σε ένα χώρο φτιαγμένο για τους μισούς από όσους κλήθηκε να εξυπηρετήσει και στο τέλος οι φωτιές έδωσαν ένα τέλος στο χοτ σποτ της Μόριας έτσι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Το ξημέρωμα έχει βρει το χώρο 'κρανίου τόπο' καθώς ένα μεγάλο μέρος του hot spot έχει καταστραφεί. Πλέον, βρίσκονται στο δρόμο πάνω από 5.700 λαθρο-«πρόσφυγες» καθως δεν έχουν που να μείνουν, ο καιρός χαλάει ενώ το κράτος έχει εν πολλοίς υποκατασταθεί από Χρυσαυγίτες και 'αγανακτισμένους πολίτες. Όλη μέρα χθες μαίνονταν οι συγκρούσεις μέσα κι έξω από το χοτ σποτ. Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες λαθρο-«προσφύγων» και λαθρομεταναστών που δεν ξέρουν εδώ και μήνες τι θα κάνουν αφού παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου μαζί με όλα του τα υπάρχοντα. Κάποια στιγμή οι φωτιές εξαπλώθηκαν κι έξω από το στρατόπεδο, καίγοντας δεκάδες στρέμματα ελαιοκτημάτων. Εκατοντάδες λαθρο-«πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες διέφυγαν, κι όλα αυτά μέχρι τις 7 περίπου το απόγευμα που η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.
Οι φωτιές επεκτάθηκαν, καίγοντας εκατοντάδες μικρές και μεγάλες σκηνές. Μαζί με αυτές και τα υπάρχοντα των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτές,. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι, παιδιά και άνδρες που έτρεξαν να φύγουν από τη φωτιά με ό,τι ρούχα φορούσαν. Πολλοί από αυτούς ξυπόλητοι. Οι Άραβες κατευθύνθηκαν προς την πόλη, όμως στη διασταύρωση της Παναγιούδας τους σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι Αφρικανοί κινήθηκαν προς τη Μόρια ώστε μέσω του χωριού να κατεβούν στη Μυτιλήνη. Στην είσοδο όμως της Μόριας τους περίμεναν αστυνομικοί μαζί με πολίτες που με άγριες διαθέσεις τους απαγόρευσαν να περάσουν μέσα από το χωριό, στέλνοντας τους πίσω. Πολλοί από αυτούς κινήθηκαν τότε προς τη Μυτιλήνη μέσω της εθνικής οδού στη Λάρσο, διανύοντας με τα πόδια περίπου 25 χιλιόμετρα. Περίπου τα μεσάνυχτα οι φωτιές έσβησαν και η πρώτη καταγραφή των ζημιών λέει πως καταστράφηκε περίπου το 60% των εγκαταστάσεων. Όσοι από τους λαθρο-«πρόσφυγες» και τους λαθρομετανάστες ξαναμπήκαν μέσα στο χοτ σποτ δεν βρήκαν παρά μόνο τους σκελετούς των σκηνών τους κάρβουνα, στάχτες και λάσπες από τα νερά της πυροσβεστικής. Βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους καμία, ιδιαίτερα από τις ποικιλώνυμες και ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί δεν έγινε υποστολή της σημαίας - Τι απαντά ο Στρατός
20/9/2016
"Θελουν να μας ισλαμοποιήσουν», «Θέλουν να μας διώξουν από τον τόπο μας», «Η Λέσβος είναι ελληνική» και άλλα τέτοια γλωσσικά συνθήματα κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον των «λάθρο», όπως αποκαλούν συγκεκριμένοι κύκλοι της ακροδεξιάς, εκείνους που έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο, μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Ο λόγος είναι ότι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποστολή της ελληνικής σημαίας. Αυτό είναι το γεγονός. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι διαμένοντες στη Λέσβο, είθισται κάθε Κυριακή πρωί στη Μυτιλήνη, να γίνεται από στρατιωτικό άγημα η έπαρση της σημαίας και κάθε απόγευμα η υποστολή της -σε ανάμνηση του αγήματος του Παύλου Κουντουριώτη που απελευθέρωσε τη Λέσβο το 1912. Όμως στις 11 του μηνός το απόγευμα, δεν έγινε η υποστολή. Δυστυχώς.
Η κίνηση αυτή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιούς κύκλους, που διατυμπάνιζαν επί εφτά μέρες, ότι δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή γιατί «υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ λαθρομεταναστών και της λιμενικής Αστυνομίας» αλλα φοβος συγκρουσεων. Και έδιναν και έπαιρναν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι τοπικές Αρχές «φοβούνται τους λάθρο» και καλούσαν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε την ελληνικότητά μας. Και πράγματι την περασμένη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, πλήθος Μυτιληνιών παρευρέθηκαν το απόγευμα απέναντι από την πλατεία Σαπφούς, για να πουν τον εθνικό ύμνο και να ενισχύσουν τον πατριωτισμό τους. Φυσικά, αυτό συνέβαινε από απλούς πολίτες στο παρελθόν που έστεκαν όρθιοι και τραγουδούσαν μαζί με το στρατό, τον εθνικό ύμνο. Δεν πρόκειται όμως περί τέτοιου πράγματος. Αλλά για μια παράσταση εθνικοπατριωτισμού, που εννοεί ξεκάθαρα ότι οι λαθρο-«πρόσφυγες» και οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο απειλούν να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα.
Ναζιστικός χαιρετισμός
Απέναντι των αγανακτισμένων πατριωτών στάθηκαν περίπου 20 άτομα, τα περισσότερα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ οι παρευρισκόμενοι λαθρο-«πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες έστεκαν όρθιοι κάνοντας με τα δάχτυλά τους, το σήμα της ειρήνης. Η Αστυνομία επενέβη, ώστε να μην λιντσάρουν οι «πατριώτες» τους αντιεξουσιαστές. Δεν έλειψαν και ναζιστικοί χαιρετισμοί από μερίδα των «πατριωτών», που κάθε άλλο σχετίζονται με το εθνικό μας φρόνημα και τη δική μας πατρίδα. Άραγε αυτοί οι ίδιοι που ύψωσαν το χέρι τους, όπως οι Ναζί, και παρουσιάζονται ως πατριώτες, θα βρίσκονται το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην εκδήλωση του Δήμου Λέσβου, για να δουν τη συμβολική διαδρομή από το παλιό κτήριο της Γκεστάπο, έως τα «Μπλόκια» και τα Τσαμάκια, όπου εκτελέστηκαν από τους Ναζί, 42 συμπατριώτες μας;
Γιατί δεν έγινε η υποστολή
Για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, επισημαίνουμε, επαναλαμβάνοντας το σχετικό ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα, όπου οι συντάκτες του για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις των λαθρο-«προσφύγων». Αυτές έγιναν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, και όχι την Κυριακή όπως διαδίδεται. Τι λέει ο Στρατός; Επικοινωνήσαμε με το διευθυντή του 7ου Στρατολογικού Γραφείου της 98 ΑΔΤΕ, Χρήστο Δεληβή, και μας εξήγησε ότι: «Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, το Λιμεναρχείο μάς ειδοποίησε να μην προχωρήσουμε στην υποστολή της σημαίας γιατί στο Τελωνείο έχει πρόσφυγες που διαμαρτύρονται και ενδεχομένως να γίνουν επεισόδια και να επεκταθούν και στην πόλη». Ρωτήσαμε πώς και ελήφθη αυτή η απόφαση και μας απάντησε ότι: «Εφόσον το Λιμεναρχείο δεν μπορούσε να εγγυηθεί το τι θα συνέβαινε, οφείλαμε να υπακούσουμε». Δεν είναι λοιπόν ότι έγιναν διαδηλώσεις στο χώρο της πλατείας Σαπφούς, αλλά ελήφθη μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση του Λιμεναρχείου, ώστε ο Στρατός να μην προχωρήσει στην καθιερωμένη υποστολή της σημαίας. Αυτή ήταν μια απόφαση που πάρθηκε υπό τις συνθήκες που σημειώνουμε, έτσι το εκτίμησαν οι υπεύθυνοι του Λιμεναρχείου και της στρατιωτικής διοίκησης, για να μη γίνει η υποστολή της σημαίας. Αυτή η εξέλιξη όμως έγινε αντικείμενο παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από διάφορους κύκλους, που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας και πανικού στην κοινή γνώμη για τους δικούς τους λόγους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών στη Λέσβο
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:57
Εντυπωσιάζει η φωτογραφία με μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή την ώρα που επετίθεντο χθες εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών που περνούσαν από γειτονικό δρόμο εν μέσω της συγκέντρωσης των κατοίκων της Μόριας για το μεταναστευτικό. Τα εν λόγω μέλη της Χρυσής Αυγής είναι γνωστά στην κοινωνία της Μυτιλήνης από παλιότερη δραστηριότητά τους. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα φωτογραφία τους πριν από τρία χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013, ως «τάγμα εφόδου» σε παρέμβασή τους στην περιοχή της Θερμής. Η φωτογραφία αυτή είχε αναρτηθεί τότε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στη Λέσβο και δημοσιοποιείται σήμερα από το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Ας σημειωθεί ότι η μια από τις νεαρές γυναίκες που δέχθηκε την επίθεση των Χρυσαυγιτών, γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Λέσβο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να προχωρήσει στην υποβολή μηνύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα ερευνάται και από τις αστυνομικές αρχές αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Τα ίδια άτομα, γνωστά μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επιτέθηκαν φραστικά και στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό υβρίζοντάς τον, ενώ σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής πορείας των κατοίκων της Μόριας με συνθήματα εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, της κυβέρνησης και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών προσπαθούσαν να εκτρέψουν την πορεία από το προκαθορισμένο πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιό της, το οποίο είχε την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων στο νησί. Επίσης πρωταγωνίστησαν τόσο το απόγευμα της Κυριακής έχοντας παρεισφρήσει στη συγκέντρωση πολιτών κατά την υποστολή της σημαίας, στη σύγκρουση με ομάδα αντιεξουσιαστών όσο και στις ύβρεις κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός. Ας σημειωθεί ότι συμμετείχαν και χθες το βράδυ σε μπλόκα που στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το χωριό Μόρια για να αποκλείσουν το πέρασμα μεταναστών και προσφύγων που έφευγαν από το καιόμενο hot spot προς την πόλη της Μυτιλήνης.
Χθες το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου με δύο ψηφίσματά του καταδίκασε τη δράση των παρακρατικών ακροδεξιών και των όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Με το πρώτο ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και έγινε δεκτό «το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου καταδικάζει τα έκτροπα που έλαβαν χώρα χθες (σ.σ.: προχθές) και σήμερα (σ.σ.: χθες) με αφορμή “τάχα” το προσφυγικό και τη δίκαιη διαμαρτυρία των κατοίκων της Μόριας υποδαυλισμένα από συγκεκριμένους κομματικούς κύκλους και ανθρώπους με στόχο μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Η Λέσβος ήταν και θα είναι τόπος ανθρωπιάς και δημοκρατίας στην οποία δεν έχει τόπο ο φασισμός». Από τη διαδικασία αυτού του ψηφίσματος οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία απείχαν. Επίσης, με άλλο ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αριστερής παράταξης του «Άλλου Δρόμου» και έγινε δεκτό, «το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου καταδίκασε απερίφραστα τους προπηλακισμούς φοιτητών και δημοσιογράφων που συνέβησαν σήμερα (σ.σ.: χθες) από τραμπούκους που εμφανίζονται ως υποστηρικτές εγκληματικής οργάνωσης, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση, αυτεπάγγελτη επέμβαση οργάνων της Δικαιοσύνης. Ως ένα από τους τοπικούς θεσμούς και θεματοφύλακες της Δημοκρατίας δηλώνει ότι στον τόπο μας δεν θα βρει χώρο δράσης ο σύγχρονος φασισμός». Στη διαδικασία αυτού του ψηφίσματος οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν λευκό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρίαμβος Πούτιν στις εκλογές της Ρωσίας
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11:26
Στη Δούμα (το ρωσικό κοινοβούλιο) η «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν επιβάλλεται με 54,21%. «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για ένα «καλό αποτέλεσμα», παρόλο που η συμμετοχή στις εκλογές δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυμάνθηκε κάτω από το 40%. Ύστερα από την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 54,3%, εξασφαλίζοντας 238 από τις 450 έδρες του ρωσικού κοινοβουλίου. Στη δεύτερη θέση έρχεται το κομμουνιστικό κόμμα με 13,5% και στην τρίτη το ακροδεξιό LDPR με 13,3%. Τελικά και το σοσιαλδημοκρατικο κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στη Δούμα, λαμβάνοντας το 6,2% των ψήφων. Η εύκολη νίκη της «Ενωμένης Ρωσίας» ανοίγει ουσιαστικό τον δρόμο στον Βλαντίμιρ Πούτιν να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Υψηλή η δημοτικότητα του Πούτιν
Τα αμερικανοπληρωμενα ακροδεξια νεοφιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης που εχουν φτιαχτει με λεφτα της CIA, μένουν εκτός βουλής, διότι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 5%. Τα τρία μικρότερα κόμματα που εισήλθαν στη Δούμα, το ακροδεξιο LDPR (Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα του Ζιρινοφσκι), οι Κομμουνιστές και η «Δίκαιη Ρωσία», αποτελούν επισήμως το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, ωστόσο επικυρώνουν κατά κανόνα τις βασικες αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» που αφορουν τη Ρωσια, γιατι δεν ειναι ξεπουλημενα στους αμερικανους. Έτσι οι παρατηρητές τα περιγράφουν ως «ρωσική αντιπολίτευση», εφόσον δεν αποτελούν απειλή για την Ρωσια.
Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση, που είναι αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων στη Ρωσία από τη αποικιοκρατικη Δύση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία την οποια διεκδικουν οι δυτικοι αποικιοκρατες, η δημοτικότητα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στο 80%. Στις εκλογές πήραν μέρος για πρώτη φορά και οι κάτοικοι της Κριμαίας, η οποία δωθηκε στην Ουκρανια το 1959 από τον Ουκρανο Χρουτσωφ και επαναπροσαρτήθηκε στη Ρωσία στις αρχές του 2014.
Επεισόδια στην Ουκρανία
Η εκλογική διαδικασία στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου διαμένουν Ρώσοι πολίτες, διακόπηκε για λίγο, όταν ακραίοι ναζιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την προσέλευση ψηφοφόρων στη ρωσική πρεσβεία. Ένα άτομο συνελήφθη επειδή μαχαίρωσε ψηφοφόρο με τον οποίο διαπληκτίσθηκε όταν προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτήριο της πρεσβείας. Στην Οδησσό, ομάδα ακραίων φασιστών συνεπλάκη με την αστυνομία έξω από το εκεί ρωσικό προξενείο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βερολίνο: Πρώτο κόμμα οι Σοσιαλδημοκράτες όπως πριν, με απωλειες όμως, και απώλειες για τους Χριστιανοδημοκρατες συμμαχους τους
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 08:02
Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το SPD (21,6%), σύμφωνα με τα (προσωρινά) τελικά αποτελέσματα των χθεσινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία του Βερολίνου. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το CDU, ενώ στην τρίτη η Αριστερά, μπροστά από τους Πράσινους. Η συμμετοχή έφτασε το 66,9%
Ποσοστά που έλαβαν οι πολιτικοί σχηματισμοί : (σε σχέση με τις εκλογές του 2011):
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) : 21,6% ( -6,7%), Eδρες 38 Xριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU): 17,6% (-5,7%) , Eδρες 31 Aριστερά (Die Linke): 15,6% ( +3,9% ), Eδρες 27 Πράσινοι (Gruenen): 15,2% ( -2,4%), Eδρες 27 Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): 14,2% (+14,2%), Eδρες 25 Φιλελεύθερο κόμμα (FDP): 6,7% +4,9%, Eδρες 12 Πειρατές (Piraten): 1,7% ( -7,2%) , Eδρες -
Δεδομένου ότι Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους χριστιανοδημοκράτες, η πλέον πιθανή δυνατότητα παραμένει ο συνασπισμός (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με «κατά λαθος» βομβαρδισμο από τους αμερικανους, εξεπμευσε η εκκεχειρια στη Συρια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγνατια οδος. Πωλειται οσο οσο και τα διοδια δωρο.
Ο υπερσυχρονος αυτοκινητοδρομος σχεδιαζεται να παταχωρηθει εναντι 100 εκατ για 40 χρονια. «Οικονομικο εγκλημα» χαρακτηριζουν οι εργαζομενοι στην Εγνατια οδο την παραχωρηση σε ιδιωτες του ολοκληρωμενου αυτοκινητοδρομου. Συμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμος περιλαμβανεται στα προαπαιτουμενα. Τα 100 εκατ ευρω που θα εισπραχθουν θα κατατεθουν κατευθειαν στο ταμειο του εξωτερικου για την εξυπηρετηση του χρεους και ένα ποσοστο από τα ετησια εσοδα των διοδιων θα δινεται στο δημοσιο. Μονο τα εσοδα από τους επτα σταθμους των διοδιων ξεπερνουν τα 50 εκατ ευρω το χρονο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το hotspot που καηκε κατά 60% στη Μορια της Λεσβου στα επεισοδια των λαθρομεταναστων ηταν με αφορμη τη φημη που κυκλοφορησε μεσα στον καταυλισμο περι ομαδικης επαναπροωθησης στην Τουρκια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθιερωνεται ίστα χειρουργειου συμφωνα με υπουργικη αποφαση. Μονοδρομος πλεον για τον ελληνικο λαο εάν ασθενεισει η καταφυγη στην ιδιωτικη νοσηλεια με δικα του εξοδα. Τζαμπα πληρωνει την κοινωνικη ασφαλιση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κακοκαιρια σαρωσε τη Δυτικη Ελλαδα. Πυργος Πατρα, Ζακυνθος και Ναυπακτια μετρουν τις πληγες τους. Ξεριζωθηκαν δεντρα, ξυλωθηκαν σκεπες, και καταστραφηκαν πολλα Ι.Χ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ότι έλεγε ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ ισχύσει τώρα και για εσένα Τσίπρα!
ΔΕΝ μπορεις να πουλησεις κατι που ΔΕΝ είναι δικο σου !
Κατω τα ξερα σας από τη δημοσια περιουσια !
Aλήτες, η Δημόσια Περιουσία έγινε με τον ιδρώτα των παππούδων μας, των πατεράδων μας, των εργαζομένων! Δεν έγινε από τις μίζες της Siemens και τους μισθούς σας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηρθαν ντυμενοι φιλοι….
Αμετρητες φορες οι εχθροι μας !!!
ΟΔΗΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τον Μητσοτάκη μαθαίνεις πράγματα!
Νίκος Μπογιόπουλος
Η παρουσία του κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν πολλαπλώς ωφέλιμη. Μάθαμε πολλά:
Πρώτον: Μάθαμε ότι ο κ.Μητσοτάκης… έλειπε. Καιρό. Με το που γύρισε, όμως, το μάτι του «αστρίτης». Το παρατήρησε αμέσως: Η Ελλάδα – είπε - «θυμίζει ρημαγμένη χώρα»… Δεύτερον: Μάθαμε ότι «μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους…». Παρακάμπτουμε το ξεκάρφωμα της λεξούλας «κοινωνική» και τι συγκρατούμε; Ότι η «οικονομία της αγοράς» των... ΛήμανΜπράδερς, των ΓκόλντμανΣακς, των Ζήμενς και των 80 κροίσων ανά τον κόσμο που διαθέτουν τόσα εισοδήματα όσα διαθέτουν μαζί 3,5 δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη, είναι καλό πράμα… Τρίτον: Μάθαμε ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά που υπάρχουν; Υπάρχουν στο δημόσιο. Γι’ αυτό και εκείνος, από ένα κράτος που τα νοσοκομεία του δεν έχουν γάζες, θα κόψει κρατικές δαπάνες…
Τέταρτον: Μάθαμε ότι το τέταρτο Μνημόνιο του Μητσοτάκη θα είναι καλύτερο από το τρίτο Μνημόνιο του Τσίπρα που επίσης ήταν καλύτερο από τα δυο προηγούμενα, διότι – όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης - θα φέρει μεν την «ανάταση» και την «αναγέννηση» της χώρας,«χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία». Πέμπτον: Μάθαμε ότι «ο διαχωρισμός, μεταξύ κακών εργοδοτών - καλών εργαζομένων» είναι «ένας διαχωρισμός τελείως ξεπερασμένος»καθώς «οι επιχειρήσεις είναι καλές όσο η ποιότητα των εργαζομένων τους…». Τουτέστιν, μην τα βάζετε με τους Μαρινόπουλους, γιατίτι να σου κάνουν οι άνθρωποι αφού αυτή ήταν «η ποιότητα των εργαζομένων τους»… Το σπουδαιότερο, όμως, που μάθαμε από τον κ.Μητσοτάκη είναι ότι αναλαμβάνει δέσμευση καθώς «αντιλαμβάνομαι – όπως είπε -τηνιστορική ευθύνη να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση».
Συμπέρασμα: Όλοι αυτοί οι «σωτήρες» που (πολιτικώς, οικονομικώς και ενίοτε οικογενειακώς) μας έχουν οδηγήσει εδώ που μας έχουν οδηγήσει, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουν κάθε είδους και κάθε τύπου ιστορική ευθύνη. Μονίμως, όμως, τους διαφεύγει μια - και πάντα η ίδια - ιστορική ευθύνη: Η ιστορική ευθύνη να μας αφήσουν ήσυχους. Και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Μάλλον επειδή το «άδειασμα της γωνιάς» αφορά σε μια ιστορική ευθύνη που αν είναι να την αναλάβουν κάποιοι, δεν θα είναι προφανώς οι «σωτήρες», αλλά οι… «σωσμένοι».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα γνωρίζουν όλοι γιατί η "πρώτη φορά αριστερά" στηρίζει την τρομοκρατία...
...θέλει την Ελλάδα βάση των φονιάδων, όπως οι ΗΠΑ με "μετανάστες" Κουβανούς "αντικαθεστωτικούς", ώστε να στηθεί μια "αντιπολίτευση" εναντίον του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ"!
Οι Γκαιμπελίσκοι του 4ου Ράιχ μιλούν για "ανθρωπισμό", "φιλανθρωπία" αλλά ποτέ εναντίον των τζιχαντιστών! Και φυσικά ποτέ για το μεγάλο φαγοπότι, τα "κονδύλια" για τους "πρόσφυγες"... για τους αρεστούς στην "πρώτη φορά φασιστερά"! Δεν θα ταυτίσουν την αριστερά που δεν στήθηκε στα 4, ως "ακροδεξιά"! Την ακροδεξιά και τη χρυσή αυγή την έχουν στο τσεπάκι και την εμφανίζουν ως φόβητρο, για να περάσουν τα σχέδια των αφεντικών τους!
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας Ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, γνωρίζει πωςAυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι παπικοί γιορτάζουν τα 25 χρόνια "πατριαρχείας" του δικού τους παιδιού και μας ενημερώνει ο χαφιές της αμερικανοκίνητης χούντας κι εκλεκτός του Βαρθολομαίου, Γενναδιος Τσαμπικος Ζερβος...
Όλα πλέον μπορούν να συμβαίνουν σ' αυτό τον τόπο... ο χαφιές της χούντας των συνταγματαρχών Γεννάδιος Τσαμπίκος Ζερβός, "σπουδαγμένος" στο Βατικανό και προσωπικός φίλος του αξιωματικού του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίου (ήταν και συμμαθητές στο Βατικανό), σήμερα Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και Μάλτας (Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη... για να μην πούμε ότι πρέπει να πούμε), μας ενημερώνει πως γιόρτασαν οι παπικοί τα... "25 έτη Πατριαρχείας της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου!"...
Ιδού η κοινοποίηση, όπου οι παπικοί Ιησουίτες έχουν απαγορεύσει τους σχολιασμούς: "Arcidiocesi Ortodossa d'Italia e Malta Tutti i leaders religiosi festeggiano i 25 anni di pontificato di Sua Santità il Patriarca Ecumenico Bartolomeo! Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες εορτάζουν τα 25 έτη Πατριαρχείας της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου! Εις πολλά έτη Δέσποτα! Ad multos annos Domine!"
Ο Βαρθολομαίος δεν έχει διστάσει να κάνει αρχιεπίσκοπο τον παπικό κολλητό του, αδιαφορώντας και για την χουντική του δράση στη διάρκεια της δικτατορίας, με έδρα τη ΝΑΤΟϊκή βάση στη Νάπολη Ιταλίας... Ούτε ένας ιεράρχης δεν τολμάει να επισημάνει πως μπορεί ένας χαφιές της χούντας, ο άνθρωπος που αρνήθηκε ακόμη κι εκκλησιαστικό μνημόσυνο για τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήριζε "κομμουνιστή", διώκτης φοιτητών του αντιδικτατορικού κινήματος στην Ιταλία και συνεργάτης του Κ. Πλέυρη (4η Αυγούστου)... να φοράει ακόμη ράσα και μάλιστα να τον έχει κάνει ο Βαρθολομαίος Αρχιεπίσκοπο! Εμείς απλά θυμίζουμε και ντρεπόμαστε που υπάρχουν ορθόδοξοι στην Ιταλία (κυρίως έλληνες μόνιμοι κάτοικοι και φοιτητές) που χαριεντίζονται με τον χαφιέ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση για το Ελληνικό έξω από τη Βουλή πραγματοποιεί η επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ καλεί σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9/2016 και ώρα 6.30 μμ έξω από τη Βουλή.
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή προς κύρωση η από 14-11-2014 σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» και η από 19.7.2016 τροποποιητική σύμβαση. Με την ψήφιση αυτή προστίθενται και άλλες παραβιάσεις στο... μακρύ κατάλογο των παρανομιών που αφορούν την επίμαχη σύμβαση καθώς:
1. Δεν έχει τελεσιδικήσει η διαδικασία ελέγχου της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο , 2. Δεν έχει εγκριθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ούτε έχει γίνει διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό και επομένως παραβιάζεται για μία ακόμη φορά η Οδηγία 2001/42/ΕΚ της Ευρωπαϊκής ένωσης. 3. Βρίσκεται εν εξελίξει Εισαγγελική έρευνα για την εκτίμηση της αξίας του παραχωρούμενου ακινήτου. 4. Το Φθινόπωρο εξετάζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η με αριθμό πρωτοκόλλου 0694/30-6-2015 αναφορά μας, η οποία ήδη έχει κριθεί παραδεκτήκαι μπορεί να ακυρώσει τη σύμβαση.
Επισημαίνουμε ότι η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση ή και ακύρωση της σύμβασης για άλλους λόγους, εκ των οποίων οι τρείς αφορούν δικαστικές αποφάσεις. Το Ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή της σύμβασης αυτής θα έχει άμεσα ζημία της τάξης των 1,7 δις (2δις πλην 300 εκ. που είναι η άμεση προκαταβολή του επενδυτή). Το τίμημα έχει οριστεί στο εξαιρετικά χαμηλό ποσόν των 915 εκ. το οποίο καθώς θα καταβληθεί σε βάθος 10 ετών έχει παρούσα αξία περ.576 εκ. €. Το δημόσιο θα εξαναγκαστεί να δαπανήσει άμεσα περίπου 1,5 δις για την μετεγκατάσταση 69 υπηρεσιών του και αργότερα τουλάχιστον άλλα 500 εκ για τις αποζημιώσεις στα καζίνο Λουτρακίου και Πάρνηθας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθημερινή η αλληλεγγύη 30 ατομων στην Τυνησία προς τη Συρία.. Η "αραβική άνοιξη made in usa" ηττήθηκε!.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί στην "αριστερή" κυβέρνηση συνεχίστε δολοφονικό εμπάργκο και περιμένετε να σας δώσουν ρόλο όταν πέσει ο Άσαντ...
Χομς χθες και σήμερα... Με ρυθμούς που ξεπερνούν τη φαντασία, η ανοικοδόμηση της Συρίας, από το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"... Κι η "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα, με τον απόγονο του παλαιών πατρών Γερμανού, σταθερά υπάκουο σκυλάκι των ιμπεριαλιστών!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Προσφυγικό»: Ξεκίνησε και η οργάνωση «ομάδων κρούσης»…
Μυτιλήνη: Στο στόχαστρο η ελληνική σημαία από «πρόσφυγες» Και «αλληλέγγυους»…
Του Θύμιου Παπανικολάου Περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ"
Στο προηγούμενο κείμενό μας αναλύαμε τους στόχους της «αντιρατσιστικής» μυθολογίας και τρομοκρατίας. Μυθολογία και τρομοκρατία που στιγματίζει, σαν «ρατσιστικές», τις λαϊκές ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ και στρώνει το έδαφος για τη «ρατσιστική» ποινικοποίησή τους. Υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα: «Αυτόν το δρόμο της «ρατσιστικής» ποινικοποίησης των λαϊκών αντιστάσεων στην “προσφυγική” ΕΠΕΛΑΣΗ της νέας δουλείας, έρχονται να ανοίξουν οι υστερικοί του... “αντιρατσισμού” της “αριστεράς”…».
Φαίνεται, όμως, ότι μας έχει διαφύγει και μια άλλη διάσταση του προβλήματος: Η συγκρότηση «ομάδων κρούσης» από τους «πρόσφυγες» εναντίον των κατοίκων εκείνων των περιοχών που έχουν κατακλυστεί από τις αλλοδαπές στρατιές των νέων δούλων. Έχουμε, λοιπόν, από τη μια την κατασκευή μιας νέας μαζικής δουλείας και από την άλλη τη χρησιμοποίηση αυτής της νέας, κατασκευασμένης δουλικής απελπισίας και κτηνωδίας για την υλοποίηση των πολυεδρικών νεοταξικών στόχων: Από την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ της εργατικής τάξης και ΟΛΩΝ των κατακτήσεών της, μέχρι την ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ κάθε εθνικού κοινωνικού ιστού και την τελική ΔΙΑΛΥΣΗ των εθνικών κοινωνιών και κρατών. Το φονικό ιδεολογικό όπλο αυτής της μακάβριας νεοταξικής στρατηγικής είναι η μυθολογία του «αντιρατσισμού», ο κάλπικος «ανθρωπισμός» (ανθρωπισμός της χρηματιστηριακής μαφίας) και η «αλληλεγγύη» (η κερδοσκοπική «αλληλεγγύη» των ΜΚΟ και των επαγγελματιών του είδους: «ακροαριστερής» πονηρίας και αυθάδειας)…
Και αυτοί οι κερδοσκόποι της «αλληλεγγύης», οι έμποροι και κερδοσκόποι της νέας ΔΟΥΛΕΙΑΣ, αυτοί οι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι των ΜΚΟ και της «ακροαριστερής» πονηρίας, ΕΙΝΑΙ που υλοποιούν τα σχέδια της Νέας Τάξης και τη στρατηγική της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ τρομοκρατικών αποσπασμάτων από τους «πρόσφυγες»!!! Ήδη αρχίζουν τα «δοκιμαστικά» στα πρώτα νησιά, αυτά που έχουν κατακλυστεί, μέσω της οργανωμένης και κερδοφόρας ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ, από αλλοδαπούς δούλους με το υποκριτικό ψευδώνυμο του «πρόσφυγα».
Αυτά τα αποσπάσματα ήδη άρχισαν τη δράση στη Χίο εναντίον των κατοίκων της. Διαφαίνεται καθαρά το σχέδιο των νέων αποικιοκρατών:Οργάνωση αποσπασμάτων από τους «πρόσφυγες» για την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, τον στιγματισμό του και τη «ρατσιστική» ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των αντιδράσεών του, καθώς και τη δημιουργία διχαστικών καταστάσεων και αιματηρών συγκρούσεων, μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν τα μακάβρια σχέδια των νέων αποικιοκρατών: Σχέδια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΔΙΑΛΥΣΗΣ της Ελλάδας… Αυτόν το ρόλο του δωσίλογου πιονιού του 4ου Ράιχ, παίζουν όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» έμποροι και κερδοσκόποι του «ανθρωπισμού», του «αντιρατσισμού» και CIA…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα χνάρια του Ωραιοκάστρου βαδίζει και η Φιλιππιάδα. Η αντίδραση έρχεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Φιλιππιάδας, που αντιτίθενται στην παραχώρηση του σχολείου στα παιδιά των «παράτυπων μεταναστών», όπως αναφέρουν.
Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση.
Από: Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας
Προς: 1) Περιφερειάρχη Ηπείρου 2) Περιφερειάρχη Πρέβεζας 3) Δήμαρχο Ζηρού 4) Περιφερειακή Διευθύντρια Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ηπείρου 5) Διευθυντή Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πρέβεζας 6) Υπουργείο Παιδείας – Διεύθυνση Προσφύγων – Μεταναστών 7) κο Μπάρκα Κων/νο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας 8) κο Γιαννάκη Στέργιο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στην οποία οι παρευρισκόμενοι γονείς συμφωνήσαμε τα κατωτέρω, προκειμένου να αποσταλεί η παρούσα επιστολή. To Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας.
Οι λόγοι εναντίωσής μας είναι οι εξής:
1. Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας εφόσον φιλοξενούνται όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία για 6 ως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν, από την χώρα. Ποια λοιπόν είναι τα σχέδια για αυτούς και συνεπώς για την κοινωνία μας;
2. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτων και των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους. Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους. Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.
3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστών τα οποία έχουν: α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης, β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης. Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας? Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας; Στο σύνολο αυτά τα παιδιά είναι ορισμένες φορές πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή και διαθέτει μόλις τρία δημοτικά σχολεία μικρής δυναμικότητας. Η ένταξη επομένως των προσφυγόπουλων θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων και αφετέρου θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο μαθησιακό κομμάτι των μαθητών των δημοτικών της πόλης μας. Σαν γονείς βλέπουμε μπροστά μας να έρχεται η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας.
4. Ο προαύλιος χώρος του σχολείου χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας (πλατείες –αθλητικές εγκαταστάσεις) στην Παλαιά Φιλιππιάδα. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και για διδασκαλία παραδοσιακών χορών των παιδιών του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής.
5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται.
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν. Κανένα αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δε δικαιολογεί την αποδοχή της μείωσης.
Σαν σύλλογος γονέων δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών των πραγματικών προσφύγων εφόσον επιθυμούν την πραγματική και ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία οικιοθελώς και χωρίς εξαναγκασμό από τρίτους. Άλλωστε η τοπική κοινωνία αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας αυτούς. Για τους ανωτέρω λόγους επιθυμούμε και απαιτούμε την πλήρη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα για το εν λόγω θέμα, ώστε μελλοντικά να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την τοπική κοινωνία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας
Τώρα αναρωτιόμαστε. Η κυβέρνηση τι έχει να πει απέναντι στα επιχειρήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων; είναι απορίες-επιχειρήματα λογικά που χρήζουν απάντησης. Ή μήπως είναι και αυτοί ρατσιστές;