Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Τριτη 22 Αυγουστου 2017



22/8/1791 Αρχή επανάστασης των σκλάβων στην Αϊτή.
Αϊτινή επανάσταση (1791-1804) ήταν η επιτυχέστερη εξέγερση αφρικανών σκλάβων στο δυτικό ημισφαίριο.
Η πρώτη νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση είναι μία επανάσταση σκλάβων...

 [ ] η επανάσταση όχι μόνο αντιστάθηκε στα στρατεύματα που απέστειλε στο νησί το 1801 ο Ναπολέων για να αποκαταστήσουν την τάξη και τη δουλεία του Μαύρου Κώδικα[2], αλλά και τα κατανίκησε (προκαλώντας 50.000 νεκρούς –δηλαδή πολύ περισσότερους από τις γαλλικές απώλειες στη μάχη του Βατερλώ), όπως είχε νικήσει τον ισπανικό και τον αγγλικό στρατό. Από την πρώτη εξέγερση του 1791 μέχρι την ανακήρυξη ανεξαρτησίας την 1η Ιανουαρίου 1804, σε μια περίοδο δώδεκα χρόνων, η νέγρικη επανάσταση των 500.000 σκλάβων του Αγίου Δομίνικου που έγινε Αϊτή, βγαίνει πολιτικά και στρατιωτικά νικήτρια από τη σύγκρουσή της με τις τρεις κυρίαρχες αποικιακές δυνάμεις της κοσμο-οικονομίας.,,[ ]

22/8/1791 Αρχή επανάστασης των σκλάβων στην Αϊτή.
Αϊτινή επανάσταση (1791-1804) ήταν η επιτυχέστερη εξέγερση αφρικανών σκλάβων στο δυτικό ημισφαίριο.
Καθιέρωσε την Αϊτή ως μια ελεύθερη δημοκρατία που θα είναι και η πρώτη η οποία θα κυβερνείται από πρώην σκλάβους.
Μοναδική στο είδος της.

Η επανάσταση των νέγρων
**Η οξυδέρκεια του Κλάουζεβιτς θα τεθεί σε δοκιμασία χάρη σε ένα από τα μείζονα πολιτικά και στρατιωτικά συμβάντα της γαλλικής επανάστασης: την επανάσταση των νέγρων, που αποσπά το κόσμημα της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας, τη νήσο του Αγίου Δομίνικου.
Η οποία ήταν επίσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, η πιο πλούσια αποικία στον κόσμο[1].
Έτσι, είναι πιθανό να πρόκειται εδώ για το πλέον θεμελιώδες συμβάν της επανάστασης εξαιτίας της δύναμης κατεδάφισης (για να μιλήσουμε ντελεζιανά) που κομίζει: με αυτό, το αδιανόητο εισβάλλει αιφνιδιαστικά στην Ιστορία και την κάνει παγκόσμια σε μια επαναστατική προοπτική.
Η πρώτη νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση είναι μία επανάσταση σκλάβων. Αφού η γαλλική δημοκρατία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει αυτό το τετελεσμένο γεγονός, η επανάσταση όχι μόνο αντιστάθηκε στα στρατεύματα που απέστειλε στο νησί το 1801 ο Ναπολέων για να αποκαταστήσουν την τάξη και τη δουλεία του Μαύρου Κώδικα[2], αλλά και τα κατανίκησε (προκαλώντας 50.000 νεκρούς –δηλαδή πολύ περισσότερους από τις γαλλικές απώλειες στη μάχη του Βατερλώ), όπως είχε νικήσει τον ισπανικό και τον αγγλικό στρατό. Από την πρώτη εξέγερση του 1791 μέχρι την ανακήρυξη ανεξαρτησίας την 1η Ιανουαρίου 1804, σε μια περίοδο δώδεκα χρόνων, η νέγρικη επανάσταση των 500.000 σκλάβων του Αγίου Δομίνικου που έγινε Αϊτή, βγαίνει πολιτικά και στρατιωτικά νικήτρια από τη σύγκρουσή της με τις τρεις κυρίαρχες αποικιακές δυνάμεις της κοσμο-οικονομίας.
Πολύ πριν τον σοβιετικό και τον κινεζικό κόκκινο στρατό, ο «μαύρος στρατός» είναι η πρώτη προλεταριακή δύναμη που επαναστατικοποίησε τόσο βαθιά την τέχνη του πολέμου. «Είχανε την οργάνωση και την πειθαρχία ενός στρατεύματος εξασκημένου, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιούσαν όλες τις πονηριές και τις επιδεξιότητες που προσιδιάζουν στον ανταρτοπόλεμο. […]
Όταν οι πολυάριθμες γαλλικές δυνάμεις έφταναν για να τους συντρίψουν, εξαφανίζονταν στα βουνά, αφήνοντας πίσω τους τα πάντα στις φλόγες· μόλις οι Γάλλοι, καταβεβλημένοι από την κούραση, αποσύρονταν, εκείνοι ξανάρχονταν να καταστρέψουν άλλες φυτείες και να επιτεθούν στις γαλλικές γραμμές»[3].

Σχολιο.-  Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση του '21 και μάλιστα εστειλε και εθελοντες να ερθουν να πολεμήσουν.
Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή που ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 και πέθαναν στο ταξίδι...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρεεε παιδιά!!............εγώ λέω να μην πούμε για το 1942 αλλά για το 1242..........για να μην μπλεχτουμε με τα σύγχρονα ,απλά να θυμίσουμε πως βαστάει αιώνες αυτή η κολώνια ......εμείς φεύγουμε ....άλλοι άνθρωποι έρχονται.......και όμως οι πατημασιές ίδιες.........
Άγιος Αλ.Νιεφσκι,πρίγκιπας του Νόβγκοροντ.Μαχη των Πάγων
Συνέτριψε τούς Γερμανούς Παπικούς Σταυροφόρους και τους Ε Σ Θ Ο Ν Ο Υ Σ και Λετονούς συμμάχους τους βαζωντας ταφόπλακα στα όνειρα των Γερμανών για επέκταση προς Ανατολάς και διάλυση του κράτους των ΡΩΣ.Καλος και παρά καλός ο Άγιος αλλά όποιος του έλεγε ότι ....Οι Δυτικοί είναι φίλοι μας .......τον παλούκωνε......κακές συνήθειες που έχουνε αυτοί οι παληορωσσοι....
Σχολιο.- σε παλιότερη μου επίσκεψη στην Αγ. Πετρούπολη επισκέφθηκα τον ναό όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αλ. Νέφσκυ... Με εξαίρεση τους Μογγόλους, πάντα οι εισβολείς στην Ρωσία, ήταν από την Δύση... και επίσης πάντα ίδιο και το αποτέλεσμα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εδώ έχουμε τσουνάμι από μνημονιακά μέτρα κι εσείς ασχολείστε με την ιστορία", λέει ο άλλος, που μόλις επέστρεψε απ' το νησί.
Εκεί που ο γιος του γνώρισε τα καινούργια φιλαράκια και τώρα σερφάρει στο διαδίκτυο για να ξέρει κι αυτός για τα εγκλήματα του κομμουνισμού. Και γιατί οι κομμουνιστές ήθελαν να δώσουν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις πριν ένα τέταρτο πέρασε η 21η Αυγούστου και ο κόσμος παραμένει στη θέση του. Καθώς η ζωή συνεχίζεται, ας μου επιτραπεί κάτι αντιδημοφιλές, μέσα στην ένταση της αντιπαράθεσης με τον αντικομμουνισμό.
Δεν μπορεί να νιώθουμε και ιδιαίτερα περήφανοι γιατί οι περισσότεροι απ' αυτούς που ηγήθηκαν του Μπολσεβίκικου Κόμματος κατά την Επανάσταση του Οκτώβρη, εκτελέστηκαν στα 1936-38.
Δεν υπερασπιζόμαστε την υπόθεσή μας, εγκωμιάζοντας τα γκουλάγκ.
Δεν χαιρόμαστε γιατί ο φόβος από τις προβοκάτσιες του αντιπάλου μας υποχρέωνε να χαρακτηρίζουμε προδότη τον Πλουμπίδη.
Υπερασπιζόμαστε την ιστορία και την τιμή του κομμουνιστικού κινήματος, που έδωσε φωνή και ψωμί σε εκατοντάδες εκατομμύρια καταπιεσμένων ανθρώπων, που συνέτριψε τη φασιστική απειλή, που συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό της αποικιοκρατίας, που έδωσε την ελπίδα πως ο άνθρωπος μπορεί και να μην είναι ναυάγιο.
Αλλά δεν θριαμβολογούμε για όλα αυτά που αποτελούν μελανές σελίδες στην ιστορία μας. Εκτός κι αν ονειρευόμαστε μελλοντικά καθεστώτα στα οποία θα εκτελούμε τους διαφωνούντες συντρόφους μας ή θα τους κλείνουμε σε στρατόπεδα. Κι αν από σήμερα αρχίσουμε να λέμε πως ο ένας ή ο άλλος σύντροφός μας είναι χαφιές. Όπως ήδη κάνουν κάποιοι, που, ευτυχώς, οι πιο πολλοί από μας τους φτύνουμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Συνεχίζοντας το προηγούμενο σχόλιο, η αδιαφορία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ για την "επίλυσή" του, δείχνει τα όρια της πολιτικοποίησης ενός κόσμου που καταγγέλλει την υπόλοιπη κοινωνία για... αποπολιτικοποίηση.
Φαντάζομαι Αιγύπτιους, Σύριους ή Λιβανέζους, να συζητάνε για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες τους και για τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητά τους, αλλά να θεωρούν το Παλαιστινιακό εντελώς ξένο και άσχετο με όλα αυτά.
Για να το σκεφτούμε λίγο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρω! Δεν είναι και τόσο πιασάρικο το θέμα, μιας και δεν είναι πολύς ο κόσμος στην Αριστερά που να αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία που έχουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό για την πολιτική κατάσταση, άρα και τη ζωή μας στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του '50 και μετά. Όμως, το άρθρο ας διαβαστεί.
Γραμμένο από τον Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της τουρκοκυπριακής "Αφρίκα", όπως μετονομάστηκε η εφημερίδα "Αβρούπα" (Ευρώπη), μετά από τα προβλήματα που της δημιούργησε το κατοχικό καθεστώς.
"Αφότου τέθηκαν στο τραπέζι οι ιδέες για ομοσπονδία στην Κύπρο, μετατράπηκε σε έγκλημα σχεδόν να υποστηρίζει κανείς μιαν ενιαία Κύπρο. Μπορείτε να το σκεφτείτε; Είναι έγκλημα να υπερασπίζεται κανείς μιαν ενιαία Κύπρο χωρίς σύνορα. Δεν ανέχονται καν να ζητάμε το ενιαίο της πατρίδας μας. Δεν θέλουμε στρατό εδώ. Είναι έγκλημα; Δεν θέλουμε εγγυητές. Είναι έγκλημα; Τι είναι αυτό μωρέ; Έχασαν τόσο πολύ τον εαυτό τους ώστε συκοφαντούν αυτόν που θέλει μιαν ενιαία Κύπρο αποκαλώντας τον «αντίπαλο της λύσης»;"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έξαρση του αντικομμουνισμού σε Ευρώπη και Αμερική -που μόνο με τα όσα λέγονταν στα χρόνια των καταρρεύσεων, 1989-91, μπορεί να συγκριθεί- με βάζει σε σκέψεις.
Ή νιώθουν πολύ ισχυροί και θεωρούν πως ήρθε η ώρα για την "τελική λύση", με την πλήρη εκκαθάριση κάθε ίχνους κομμουνιστικής αναφοράς, ή έχουν λόγους ν' ανησυχούν, βλέποντας διεργασίες κοινωνικές και ιδεολογικές, που εμείς δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη.
Σχολιο.-  Καπου εβλεπα ενα ντοκυμαντερ οτι οι αντιφα οργανωσεις ξεφυτρωνουν στις ΗΠΑ σαν τα μανιταρια...μαλλον προσπαθουν να τους μαζεψουν σε ενα δημοκρατικο τοξο




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ...Σε 6 πολιτειες προσπαθουν να νομιμοποιησουν το εγκλημα ..το να παταει καποιος διαδηλωτες δεν θα θεωρειται εγκλημα (!)
ποια ναζιστικη Γερμανια,εδω αγγιζουμε αλλα υψη βαρβαροτητας
Το CNN ανέφερε  σε 6 πολιτειες που προσπαθούν επί του παρόντος να προωθήσουν παρόμοιους νομους - Βόρεια Ντακότα, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα, Τενεσί, Τέξας και Ρόουντ Άιλαντ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1958 εκδόθηκε σε βιβλίο η προσωπική μαρτυρία του κομμουνιστή δημοσιογράφου Ανρί Αλέγκ για το βασανισμό του από τους Γαλλους αλεξιπτωτιστές στην Αλγερια .
φωτο 2/Ανρί Αλέγκ''η γενναιοτητα ειναι να βρεις την αληθεια και να την πεις''
**Ο Ανρί Αλέγκ, πρώην αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλγερίας. Ηταν από τους συνιδρυτές μιας μεγάλης καθημερινής εφημερίδας, της «Alger Republicain», διευθυντής και βασικός αρθρογράφος της οποίας ήταν ο Αλμπέρ Καμί, Γάλλος της Αλγερίας.
Εκεί έγραφε και ο διάσημος Βερβερίνος διανοούμενος, Κατέμπ Γιασίν.
Τι το κοινό είχαν αυτοί οι άντρες; Θέλανε μια Αλγερία ανεξάρτητη, πολυεθνική, πολυπολιτισμική και πολυκομματική.
Μια πολιτική πρόταση που είχε μεγάλη απήχηση τη δεκαετία του ’50 σε όλη τη Βόρεια Αφρική.
Και αν αυτή η ιδέα είχε κερδίσει, θα είχαμε μια Ευρώπη και στην κάτω μεριά της Μεσογείου. Αλλά αυτές οι ιδέες ήταν επικίνδυνες για την ιμπεριαλιστική Γαλλία.
Ο Αλέγκ συλλαμβάνεται μαζί με ένα φίλο του που του είχε δώσει κρησφύγετο.
Ηταν ο νεαρός πανεπιστημιακός Μορίς Οντέν. Και οι δυο βασανίζονται από τους αλεξιπτωτιστές (ανάμεσα στους βασανιστές ήταν και ο Ζαν-Μαρί Λεπέν με ειδικότητα στα ηλεκτροσόκ και ο μετέπειτα ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που το παραχώρησε στην κόρη του).
Ο Μορίς πεθαίνει από τα βασανιστήρια. Αυτό προφανώς σώζει τη ζωή του Αλέγκ.
Μέσα από τη φυλακή, γράφει την εμπειρία του και σε μικρά χαρτάκια τη δίνει σιγά σιγά στον δικηγόρο του και αυτός, με τη σειρά του, τα πηγαίνει στη γυναίκα του Αλέγκ που τα δακτυλογραφεί. Και το 1958, τα τσιγαρόχαρτα εκδίδονται σε βιβλίο με τίτλο «Η ανάκριση» από τις εκδόσεις Minuit. Σε λίγες εβδομάδες πουλάει 60.000 αντίτυπα και η κυκλοφορία του απαγορεύεται στη Γαλλία."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι ΗΠΑ εχουν σκοτωσει πανω απο 20 εκατομμυρια ανθρωπους σε 37 ''χωρες-θυματα'' απο το τελος του δευτερου Παγκοσμιου πολεμου


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ..υποψηφιος δημοτικος συμβουλος Κηφισιας με τον συνδιασμο του δημαρχου Θωμακου της ΝΔ.
Ενω ολη ανατολικη Αττικη καταστραφηκε αυτος βγηκε για κυνηγι στις περιοχες ακριβως διπλα που βρηκαν καταφυγιο τα τρομαγμενα ζωα
ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφόνησαν τον «προστάτη» των ελεφάντων,Wayne Lotter
Δεν υπέκυψε στις απειλές των εμπόρων ελεφαντοστού και το πλήρωσε
Ο Wayne Lotter, 51 ετών, πυροβολήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην περιοχή Masaki της πόλης Dar es Salaam.
Ο «προστάτης» της άγριας φύσης οδηγούσε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο του όταν το αυτοκίνητό του σταμάτησε από ένα άλλο όχημα. Δυο άνδρες κατέβηκαν, ο ένας άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, και ο άλλος τον πυροβόλησε.
Ο Lotter ήταν διευθυντής και συνιδρυτής του ιδρύματος PAMS, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρέχει υποστήριξη για την προστασία της άγριας ζωής, και την καταπολέμηση της λαθροθηρίας σε κοινότητες και κυβερνήσεις στην Αφρική.
Από την ίδρυση της οργάνωσης στην Τανζανία το 2009, οι απειλές για τη δουλειά του, ήταν σοβαρές. Η αστυνομία στην Τανζανία έχει ξεκινήσει έρευνα για το θάνατό του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν περιμέναμε τόσο ανιστόρητη τοποθέτηση από την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριεττα Γιαννακου

«Κάποιοι αποσιωπούν ότι το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας ήταν εθνικοσοσιαλιστικό και συνεπώς αριστερής προέλευσης» έγραψε, προκαλώντας την απορία αν έχει ξεδιαλύνει τις χαώδεις και δομικές διαφορές για το τι εστί εθνοσοσιαλισμός και τι σοσιαλισμός ή αν νομίζει πως επειδή οι δύο ιδεολογίες έχουν την ίδια κατάληξη πάει να πει ότι αντιπροσωπεύουν τις ίδιες πολιτικές πρακτικές και αξίες.

Σχολιο.- Και μιας και βγαίνουν όλα στη φόρα, ε! Ας το αποκαλύψουμε κι αυτό:
Και η Νέα Δημοκρατία έχει από δω μεριά τις ρίζες της. Και μάλιστα μαοϊκές!
Και το ΚΚΕ επί δικτατορίας,  τα επλισημα ντοκουμέντα, και επί Κολιγιάννη και επι Φλωράκη, είχε ως στρατηγικό στόχο τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος που εγκαταλείφθηκε ή αναβαθμίστηκε με την πτώση της χούντας.
 Ήταν ο άμεσος στόχος του ΚΚΕ που αντικαθιστούσε την "Εθνική Δημοκρατική Αλλαγή" του 8ου Συνεδρίου του 1961, και συνιστούσε την έναρξη της διαδικασίας της αντιμονοπωλιακής-αντιιμπεριαλιστικής επανάστασης. Εντάχθηκε το 1969 στο Σχέδιο Προγράμματος που ψήφισε το 9ο Συνέδριο το 1973. Μάλιστα, οι εκπομπές της "Φωνής της αλήθειας" άρχιζαν με το "Κάτω η δικτατορία και η αμερικανοκρατία! Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!". Ως σύνθημα ("Εμπρός για Νέα Δημοκρατία!" ακουγόταν και στις διαδηλώσεις του Σεπτεμβρίου 1974. Εγκαταλείφθηκε όταν ιδρύθηκε το κόμμα του Καραμανλή και στο 10ο Συνέδριο, το 1978, αντικαταστάθηκε από την "Πραγματική Αλλαγή".

Σχολιο.- Το να το πει στο καφενείο κάνας αστοιχείωτος φασιστάκος, μετά από τέσσερις-πέντε μπύρες, το καταλαβαίνεις. Το να το λέει αυτή η κυρία, που πριν καμιά δεκαριά χρόνια θα αναμόρφωνε και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ως υπουργός Παιδείας, φανερώνει το μέγεθος της παρακμής του αστικού πολιτικού κόσμου.
Αν πράγματι δεν ξέρει ιστορία, αλλά πετάει εξυπνάδες, είναι άθλια περίπτωση θλιβερής μετριότητας, με το θράσος που χαρακτηρίζει κάθε αμαθή ή ημιμαθή εξυπνάκια.
Αν ξέρει και διαστρεβλώνει, δείχνει το πόσο απαξιωμένος είναι στη συνείδησή της ο κόσμος της παράταξής της. Γιατί σ' αυτόν απευθύνεται, για να τον εξοπλίσει με επιχειρήματα. Τέτοια, που θα 'καναν να βάλει τα γέλια ακόμη κι ένας θεολόγος γυμνασιάρχης του '50 ή κι ένας λοχαγός του '60, επιφορτισμένος με την Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση των φαντάρων.

Σχολιο.-  Αυτό ακριβώς το έχουν πει πολλές φορές ο Άδωνης και ο Βορίδης
Σχολιο.-  Και κάποιοι πιο ευφάνταστοι αποσιωπούν το γεγονός, ότι έλληνες εθνοσοσιαλιστές έδιναν επί σειρά δεκαετιών και πριν βρουν την δική τους στέγη στον χρυσαυγίτικο μηχανισμό, την ψήφο τους στο κόμμα του οποίου η κυρία υπήρξε εξέχον στέλεχος... Ώρα είναι να μας πει, ότι η ΝΔ στηριζόταν για να υπάρξει σε "αριστερής προέλευσης" ψήφους.... Θα σηκωθούν η πέτρες μόνες τους και θα την βαράν στο δόξα πατρί... [ούτε παιδάκι δίχρονο δεν μπερδεύει τόσο το αριστερά με το δεξιά... σκόρδο-κρεμμύδι μαντάμ... για να μην εκτίθεστε τοιουτοτρόπως...]

Σχολιο.- Ο εθνικοσοσιαλισμός κρύβει μέσα του την λέξη σοσιαλισμός και το ονειρεύομαι κρύβει μέσα του την λέξη ρεύομαι.
(Όταν η Μαριέττα Γιαννάκου συνάντησε την Πολίτικη Κουζίνα)

Σχολιο.- μα οι άριστοι κάνουν τετοια λάθη .....????
Χαχαχχαχαααα !!! Αυτη υπηρξε υπουργος ;;;;;;;;;; ειμαστε καταδικασμενοι....




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σταματηστε τη δημιουργια ρομποτ-δολοφονων». Επιστολη από 116  επιστημονες στον ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σερβια απεσυρε ολους τουςδιπλωματες της και εκλεισε την  πρεσβεια της  στα  Σκοπια.


Ιδιαιτερα επιθετικη κατασκοπευτικη δραση κατά σερβικων οργανων και θεσμων επικαλεστηκε το Βελιγραδι και απεσυρε το προσωπικο της πρεσβειας του σταΣκοπια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τζάνκι» της ρευστότητας η παγκόσμια οικονομία
Το ευρώ κινδυνεύει με κατάρρευση, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την κρίση χρέους • Μοσκοβισί: Αποσταθεροποιητικό το γερμανικό πλεόνασμα
Αναπόφευκτη θεωρούν οι νομπελίστες οικονομολόγοι μια νέα διεθνή οικονομική κρίση καθώς η παγκόσμια οικονομία «έχει εθιστεί» για τα καλά στο φτηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών και δείχνει αδύναμη να σταθεί μόνη στα πόδια της.
Τα σοφότερα μυαλά της παγκόσμιας οικονομίας -οι οικονομολόγοι που έχουν κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ- συναντιούνται αυτήν την εβδομάδα στο Λίνταου της νότιας Γερμανίας, στην έκτη τακτική τους σύνοδο. Η γερμανική εφημερίδα Welt ζήτησε χθες από 18 από αυτούς να διατυπώσουν τις εκτιμήσεις τους για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στον κόσμο.
Και αυτοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Προειδοποίησαν, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών τα κενά στην εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνεχίζουν να υπάρχουν και ότι ο χρηματοπιστωτικός κόσμος δεν είναι ποτέ επαρκώς προετοιμασμένος για τις μελλοντικές κρίσεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Μοσκοβισί υπενθύμισε έκθεση της Κομισιόν για τη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, στην οποία συμπεραίνεται ότι «το σταθερά υψηλό γερμανικό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά αποταμίευση που υπερβαίνει τις επενδύσεις, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης της Γερμανίας και να επηρεάσει την αποκατάσταση της ισορροπίας και τις προοπτικές ανάπτυξης στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνικο. Μητροπολιτικο παρκο η μπλοκ με  ουρανοξυστες
Καταγελιες για σωρεια παραβιασεων από φορεις και αρχαιολογους της περιοχης
Tο πολυαναμενόμενο μητροπολιτικό πάρκο στην «καρδιά» του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό στην ουσία θα αποτελεί την... αυλή των προβλεπόμενων υψηλών κτιρίων, που θα φτάνουν έως και τα 200 μέτρα και με την προτεινόμενη διάταξή τους γύρω από τις ζώνες πρασίνου θα περιορίζουν την επίδραση της θαλάσσιας αύρας προς τις γύρω οικιστικές περιοχές, αλλά και τη θέα προς τον Σαρωνικό.
Είναι μία από τις βασικές διαπιστώσεις της Επιτροπής Αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ελληνικού, που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης για τον μεγαλύτερο αδόμητο χώρο στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.
Πολυμελής ομάδα ειδικών μελέτησε το ογκώδες υλικό που ετοίμασε η Lamda Development και κατέθεσε ένα κείμενο 100 σελίδων με το οποίο απορρίπτει βασικές επιλογές των επενδυτικών σχεδίων.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση σε μήκος τριών χιλιομέτρων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, από τα οποία μόνο σε ένα χιλιόμετρο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση, στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με το διάταγμα 254/2004, επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα και προβλέπει ότι θα αποτελέσει αφορμή για την αλλοίωση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ώς το Λαύριο, που παρά τις ανθρώπινες επεμβάσεις εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέροντα τοπικά χαρακτηριστικά, καθώς και πλήθος φυσικών και ιστορικών μνημείων.
Με βάση τα επενδυτικά σχέδια, που έχουν πολιτογραφηθεί ως «σχέδιο Φόστερ», προβλέπεται να δημιουργηθεί μια νέα πόλη που παραπέμπει σε εικόνες Ντουμπάι, Μανχάταν και Λας Βέγκας, με οικιστικά χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν με αυτά που υπάρχουν στην πρωτεύουσα.
Με την προτεινόμενη δόμηση, θα δημιουργηθεί μια νέα πόλη με πληθυσμό που θα κυμαίνεται από 20 έως και 35 χιλιάδες κατοίκους, σε έκταση που αντιστοιχεί σε αυτή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μεγάλο απόθεμα κενών κατοικιών, εμπορικών και επιχειρηματικών χώρων που υπάρχουν σήμερα στο λεκανοπέδιο.
Οι κοινόχρηστοι χώροι
Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι οι κοινόχρηστοι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι χώροι πράσινου μέσα στις οικιστικές περιοχές δεν προβλέπεται να μεταγραφούν υποχρεωτικά στους όμορους δήμους και επομένως θα παραμείνουν στη διαχείριση του επενδυτικού σχήματος, όπως ήδη ισχύει για τις περιπτώσεις ιδιωτικής πολεοδόμησης αλλά έρχεται σε αντίθεση με τα ισχύοντα στις πόλεις.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα σχέδια για το μητροπολιτικό πάρκο, σημειώνοντας ότι «το κέρδος για την πρωτεύουσα είναι κατά πολύ μικρότερο από τα 2.000 στρέμματα».
Οι υπολογισμοί βασίζονται στα δεδομένα της υποβληθείσης μελέτης, που προβλέπει ότι μέσα στα όρια του μελλοντικού μητροπολιτικού πάρκου θα υπάρχουν χρήσεις που δεν θεωρούνται συμβατές σε χώρους πρασίνου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Κι απ την χαρά που πήρα απ την εφορία για το City Plaza, και δεν έχει έρθει ακόμα ο καταπληκτικός, υπέροχος, μοναδικός ΕΝΦΙΑ, μπήκα να δω πόσο έχει φτάσει κι η ΕΥΔΑΠ του ξενοδοχείου, που παράνομα συνέδεσαν οι καταπατητές, αλλά χρεώνουν εμένα!
Κάτι ψιλά ακόμα μωρέ, πως κάνω έτσι! 132.000 ευρουδάκια!
Πφφφφ!
Σχολιο.- έχω μείνει άναυδη, καλά τόσο πολύ νερό χαλάνε από όσο ξέρω το νεράκι είναι φθηνό]
Σχολιο.- Παίζει να αποτελεί και Πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης ύδατος. Αποσβολωμένος παρατηρούσα τα μηδενικά.
Aliki Papachela Που να δείς όλους τους λογαριασμούς από την καταπάτηση και μετά...
Σχολιο.- Μία ταπεινή ερώτηση να κάνω? Πως και δεν το κόβουν?
Aliki Papachela Την ίδια ερώτηση έκανα κι εγώ. Εδώ αν πολίτης χρωστάει 200 ευρώ του το κόβουν. Κι εκεί με δύο εξώδικα που έχω στείλει στην ΕΥΔΑΠ και με παράνομα συνδεδεμένο το νερό, δεν! Ποιά άλλη σκοπιμότης απ το να χρεώνομαι εγώ για να υπάρχει καλό πεδίο κατάσχεσης και πλειστηριασμού;
Σχολιο.- Eπειδη πελατης τραβιεται στα δικαστηρια με την ΕΥΔΑΠ επειδη ενοικιαστης καταναλωσε 5000 ευρω και εφυγε και το ρολοιο ηταν στο ονομα του ,καλη ωρα,γιατι δεν πας να το κοψεις ,μα θα μου πεις ειναι σωστο?Ναι με τα γαιδουρια ειναι ,αλλοιως δεν αντιμετωπιζεται,τι φοβασαι θα σε πουν η μπειξα ,η δειξα ,γιατι τωρα δεν σε λενε?Δεν θα ξεμπλεξεις ευκολα με την ΕΥΔΑΠ ,ΠΡΟΣΕΧΕ.
Σχολιο.- πιο πάνω μου είπε ότι έχει στείλει δύο εξώδικα στην ΕΥΔΑΠ για παράνομα συνδεδεμένο νερό αλλά δεν ίδρωσε το αυτάκι τους.
 Αliki Papachela Μα ήταν κομμένο, λέμε, το συνέδεσαν παράνομα, έχω στείλει δυό εξώδικα στην ΕΥΔΑΠ και κυρίως δεν είναι ενοικιαστές! Είναι καταπατητές!
Aliki Papachela  Ασφαλιστικά να κανω εναντίον ποίου, γιατί νομής και κατοχής έκανα, τα κέρδισα, αλλά δεν εφαρμόζονται. Γιατί το κράτος δεν θέλει. Ηδη έχουν θάψει δυό εισαγγελικές εντολές εκκένωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΥΒΕΙΤ
24 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που μυρίζουν ναρκωτικά η ανιχνευουν εκρηκτικες υλες θανατωθηκανε ολα διοτι δεν ανανεωθηκε το συμβολαιο με την εταιρεια security που τα ειχε...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την B'Tselem, μια Ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μάχεται για τη λήξη της ισραηλινής κατοχής και την αποκάλυψη των εγκλημάτων του κράτους Απαρτχάιντ της Μέσης Ανατολής.
Πυροβόλησαν το παιδί στο στήθος, το άφησαν να αιμοραγεί και μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο εμπόδισαν τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου να του σώσουν τη ζωή και το παιδί εξέπνευσε.
Λεγόταν Muhammad Abu Ghanam και ήταν 20 ετών
Ο στόχος εξολοθρεύθηκε. Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία!

Ισραηλινοί αστυνομικοί εισβάλλουν σε Νοσοκομείο για να συλλάβουν βαριά τραυματισμένο νεαρό Παλαιστίνιο!
Στις 21 Ιουλίου 2017, δεκάδες ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο al-Makassed, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιδιώκοντας τη σύλληψη ενός βαριά τραυματισμένου νεαρού Παλαιστινίου. Σύμφωνα με την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, οι ένοπλοι ισραηλινοί αξιωματικοί εισήλθαν σε διάφορες αίθουσες του Νοσοκομείου. Οι ισραηλινοί αξιωματικοί προσπάθησαν να αρπάξουν το κρεβάτι του ανθρώπου στη διαδρομή για τη χειρουργική επέμβαση και χτύπησαν το ιατρικό προσωπικό και τα άτομα που τον προστάτευαν.
Ο βαριά τραυματισμένος Παλαιστίνιος πέθανε κατά τη διάρκεια της αναταραχής. Το όνομα του νεαρού παλαιστίνιου νεαρού είναι Muhammad Abu Ghanam και ήταν 20 ετών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκάνδαλο - Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για λόγους… υγείας
22 Αυγούστου 2017 15:35
Σοβαρά ερωτήματα «γεννά» η απόφαση της αποφυλάκισης του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και μάλιστα... επειδή δηλώνει βαριά άρρωστος.
Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.
Η αποφυλάκισή του ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.
Τον περασμένο Ιούνιο είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.
Ωστόσο, η τελευταία αυτή εξέλιξη της αποφυλάκισης Μαρτίνη είναι μία ακόμα ένδειξη πως η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία έγινε για τα μάτια του κόσμου, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να ξεδιπλωθεί το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν» και να αποδοθούν όποιες τυχόν ευθύνες προκύψουν.

σχολιο.- ΕΕΕ οχι και απιστευτο!
Δεν ειναι κανεις τρομοκρατης  τυπου Περικλη - Ηριαννας
που εκανε ταξιδια στη Βαρκελωνη

σχολιο.-  ενα χρόνο νοσηλευτηκε η Μαριεττα Γιαννακου στο νοσοκομείο ερρίκος ντυνάν τιποτα δεν πλήρωσε τα αφησε τα νοσήλεια για τα κορόιδα εβγαλαν και απο την φυλακή τον Μαρτινη υπεύθυνο ολα μέλι γάλα τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι που δουλεύουν και τα εκλεψαν απο αυτούς που ήδη πλήρωσαν μια χαρα και εχει και γνώμη του θράσους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η στηριξη των Σκοπιων στην προσπαθεια εισδοχης του Κοσσυφοπεδιου στην UNESCO είναι ο λογος για την κριση των σχεσεων με το Βελιγραδι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνδικατα. Αντιδρουν στις μεσαιωνικες οπισθοδρομικες  αλλαγες του συνδικαλιστικου νομου.  Ζητουν θεσεις εργασιας και λενε όχι στο αντιδημοκρατικο νομο για τον περιορισμο της απεργιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σημα κινδυνου για το ευρω. Νομπελιστες οικονομολογοι προβλεπουν νεα οικονομικη κριση με ευθυνη των ισχυρων.   Πιερ  Μοσκοβισι  «είναι αποσταθεροποιητικο το υψηλο γερμανικο πλεονασμα.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν τελειωσετε με το θεμα ναζισμου κ κομμουνισμου, μετρηθειτε ποιοι θα χασετε τα σπιτια σας σε λιγες μερες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς..
Ξερω.
Λαϊκιζω.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Καλή Συκιά είναι ένα πανέμορφο χωριό στα νότια της Κρήτης. Εκεί στις 6/10/43 συντελέστηκε ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα της νεότερης παγκόσμιας ιστορίας. Γερμανοντυμένοι ντόπιοι προδότες (τα "ελληνικά SS" ή "σουμπερίτες") μαζί με Γερμανούς Ναζί έκαψαν ζωντανές τις γυναίκες του χωριού. Μάλιστα, σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις δεν τις πέταξαν απλά στις φλόγες αλλά τις φούρνισαν σαν καρβέλια. Ένα από τα λιγότερο γνωστά Ολοκαυτώματα της Κατοχής. Και έρχονται σήμερα ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ οι θλιβεροί εθελόδουλοι μενουμεευρώπηδες "γερούν γερά" ισαποστάκηδες ξεπλύντες του ναζισμού να σερβίρουν ... ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Της Ανεξίτηλης. Που Γράφτηκε στις Πυρωμένες Φουρνόπετρες της Καλής Συκιάς με το Ολοκαύτωμα των Αθώων. ΓΕΛΟΙΟΙ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείνα στη Βενεζουέλα; ανακαλύφθηκαν 50 τόνοι τροφίμων στη πολιτεία Carabobo
22/8/2017
Υπάλληλοι της εθνικής επιστασίας για την προστασία των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων (Sundde) ανακάλυψαν  την Δευτέρα συνολικά 50 τόνοι τροφίμων κρυμμένα στο   comercializadora Herca, που βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο,στήν πολιτεία  Carabobo ,κατά τη διάρκεια ελέγχου
Υπάλληλοι της τελωνειακής διοίκησης και υπάλληλοι του υπ.οικονομικών (σάν τους εφοριακούς τους δικούς μας) (Seniat), υπάλληλοι της εθνικής εποπτείας καί  διαχείρισης γεωργικών προϊόντων και τροφίμων (Sunagro) και η αυτόνομη υπηρεσία υγιεινής Comptroller (SAC) συμμετείχαν στήν συγκεκριμμένη έρευνα μετά από μιά συντονισμένη επιχείρηση,βρέθηκαν οι τροφές πού συνήθως παρατηρείτε  έλλειψη στα δίκτυα διανομής ,όπως ζυμαρικά, διάφορων ειδών και εταιρειών  , αραβοσιτέλαιο, ρύζι, νιφάδες βρώμης, ζάχαρη, μαργαρίνη, καί σάλτσες
Κατά την έρευνα ανακαλύφθηκαν επίσης προϊόντα της Empresas Polar,(διαβάστε  γιά το δίκτυο διανομής και τίς τεχνητές ελλείψεις τροφίμων)τά οποία είχαν χρεωθεί στο όνομα τής εταιρείας Sergacen, με φορολογική διεύθυνση  τήν κλινική Los Jarales, στό δήμο του Σαν Ντιέγκο  και πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για  λαθραία εξαγωγή .
Ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις ειναι αρκετά αυστηρός επισίει αυστηρές ποινές στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Βενεζουέλας από τη δεξιά,κερδοσκοπώντας,μποκοϋκοτάροντας τη κυβέρνηση




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείνα στη Βενεζουέλα;Mιά ματιά παραπέρα !

Ισως έχετε δει πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  σχετικά με τη Βενεζουέλα-τίτλους που αναφέρονται σε έλλειψη τροφίμων ταραχές,ανθρώπους που  τρώνε αδέσποτα ζώα για να επιβιώσουν,σε μια χώρα με λίγα λόγια που βρίσκεται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.
Αυτές οι ιστορίες δεν έίναι μόνο ανησυχητικές αλλά προκαλούν  και απορία.Πρόκειται για την ίδια χώρα που αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα το 2015 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAQ),ως η χώρα πού είχε σχεδόν εξαλλείψει την πείνα;
Πρόκειται για την ίδια χώρα πού αποτέλεσε το επίκεντρο των διεθνών  αντιπροσωπειών και μιάς εκτενούς κάλυψης εκ μέρους  των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης για το  «πείραμα διατροφικής αυτάρκειας» πού περιελάμβανε την αγροτική μεταρρύθμιση,προγράμματα διανομής τροφίμων και την άμεση  συμμετοχή των πολιτών στο διατροφικό σύστημα;Τι συμβαίνει πραγματικά;
 Υπάρχει μια αμφιλεγόμενη ιστορία πίσω  από τα τρέχοντα πρωτοσέλιδα σχετικά με τη Βενεζουέλα.Είναι μία δύσκολγη στιγμή για τη μέση εργατική τάξη της χώρας καθώς προκειμένου να θρέψει τις οικογένειες της έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες ουρές στο μανάβικο,την έλλειψη βασικών αγαθών /τροφίμων  και διογκωμένες τιμές
 Δεν υπάρχει όμως γενική έλειψη τροφίμων,τα τρόφιμα είναι σε αφθονία αλλά με τη διανομή παρεμποδίζεται .
Κατά την έναρξη της Μπολιβαριανής Επανάστασης το 1999 και με περισσότερο από το  μισό του πληθυσμού να αντιμετωπίζει πείνα και  φτώχεια,τόσο η κυβέρνηση όσο  και οι πολίτες αναγνώρισαν την παραγωγή τροφίμων και την τροφοδότηση ως στρατηγικής σημασίας προτεραιότητες για τις οποίες   έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τότε,Στον τομέα της παραγωγής, το κράτος  έχει επανεπενδύσει σημαντικά ποσά στον τομέα της γεωργίας,συμπεριλαμβανομένης και μιάς αγροτικής μεταρρύθμισης που σκοπό έχει να ανακατανείμει μεγάλες ιδιοκτησίες γής κα να υποστηρίξει μικρής και μεσαίας κλίμακας αγρότες και ψαράδες.Στόν τομέα της διανομής οι στρατηγικές  έχουν συμπεριλάβει αυξημένη διαθεσιμότητα στα βασικά είδη διατροφής σε επιδοτούμενες και ρυθμιζόμενες  τιμές και παροχή δωρεάν γευμάτων μέσω σχολείων κα εργασιακών προγραμμάτων,καθώς και χώρους σίτισης στις εγκαταστάσεις κοινοτήτων
 Οι προσπάθειες αυτές έχουν επιφέρει ιστορικά οφέλη στη διατροφική ασφάλεια, που αναγνωρίζονται και από το FAQ,αλλά πρόκειται περισσότερο για ξεχωριστά προγράμματα παρά για συστημικές στροφές.Γεγονός που σημαίνει  ότι ακόμη  και με μία αναζωογονημένη εγχώρια παραγωγή και έναν πληθυσμό καλύτερα επισιτισμένο,το ισχυρό μακροχρόνιο σύστημα εισαγωγής και διανομής τροφίμων της χώρας έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτο.
Σήμερα, η προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων της Βενεζουέλας ελέγχεται κυρίως από 20 εταιρείες,μία από αυτές  η Polar είναι υπεύθυνη για  οκτώ βασικά είδη που βρίσκονται στα ράφια τροφίμων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας ,Για παράδειγμα η Polar είναι υπέυθυνη  για το 62% της αγοράς που περιλαμβάνει προμαγειρεμένο αλεύρι καλαμποκιού για την κατασκευή arepas,πού αποτελούν  σημαντικό μέρος της διατροφής της Βενεζουέλα
 Ελλειψη έν μέσω αφθονίας
 Πρόκειται για αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα  των ελλειπόντων αγαθών πού συχνά  παραβλέπεται  η διαστρεβλώνεται στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.Δέν υπάρχει  γενική έλλειψη τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών Αυτό που λείπει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι κάποια συγκεκριμένα βασικά είδη,ένω άλλα βρίσκονται σε αφθονία.Υπάρχει έλλειψη γάλακτος,ενώ γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το τυρί είναι διαθέσιμα.Υπάρχει έλλειψη  από προμαγειρεμένο αλεύρι καλαμποκιού,ενώ άλλα προϊόντα όπως το κουάκερ είναι διαθέσιμα.Υπάρχει έλλειψη καφέ,ένα άλλο βασικό προϊόν της Βενεζουέλας,ενώ το τσάϊ,η ζεστή σοκολάτα και άλλα ζεστά ροφήματα αφθονούν
 Η πλοκή περιπλέκεται όταν κάποιος φεύγει από το σούπερ μάρκετ και βγαίνει στους δρόμους,Παρασκευάζεται καφές σε κάθε γωνία του δρόμου και σε κάθε καφενείο. Οι πάγκοι παρασκευής arepas με κάθε  είδους γέμιση βρίσκονται παντού
 Γιατί λοιπόν αυτά τα βασικά έιδη λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ; Tα δύο πιο κοινά επιχειρήματα των εταιρειών διανομής είναι ότι
α) οι ρυθμιζόμενες τιμές πόυ καθορίζονται από την  κυβέρνηση για να διασφαλίσουν  την προσβασιμότητα σε αυτά είναι πολύ χαμηλές,αποτελώντας ένα κίνητρο για τους διανομείς
β) με την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου,τα δολάρια δεν επαρκούν  για την εισαγωγή των αναγκαίων πρωτογενών υλικών.Οταν η Βενεζολάνα οικονομολόγος και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ  Pasqualina Curcio έθεσε αυτούς τους ισχυρισμούς υπό αμφισβήτηση σε εκτεταμένη  έρευνα της για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας,εξήγαγε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
 1ον. Οι τιμές σε  πολλά από τα ελλείποντα είδη δεν έχουν ρυθμιστεί από το 2010 και ανάμεσα σε εκείνα που ρυθμίζονται η κυβέρνηση αύξησε αρκετές φορές πρόσφατα τις τιμές σε μια προσπάθεια να δοθούν κίνητρα στους διανομείς αλλά αυτό δεν οδήγησε σε άυξηση της διαθεσιμότητας
 2ον. Οι ελλείψεις άρχισαν να εντείνονται το 2013,πρίν πέσουν κατακόρυφα οι τιμές του πετρελαίου και ενώ τα δολάρια ήταν ακόμη άμεσα διαθέσιμα.Ακόμη και όταν οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και τα δολάρια έγιναν  λιγώτερο διαθέσιμα η κυβέρνηση συνέχισε να δίνει προτεραιότητα στα δολάρια για την εισαγωγή τροφίμων και σύμφωνα με δικούς της υπολογισμούς τα  επίπεδα παραγωγής των μεγάλων εταιρειών τροφίμων της Βενεζουέλας έμειναν σταθερά ή και αυξήθηκαν σε αυτό το διάστημα. Η Curcio εντόπισε επίσης ,μια συσχέτιση μεταξύ της ΄έντασης της έλλειψης τροφίμων και των σημαντικών πολιτικά στιγμών,όπως η προεκλογική περίοδος.Θα μπορούσαν λοιπόν οι ελλείψεις να κατασκευάζονται;
 Πολλοί ακτιβιστές της διατροφικής αυτάρκειας δεν βλέπουν ως τυχαίο το γεγονός ότι η Polar,η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων της χώρας υπέυθυνη για την έλλειψη πολλών προϊόντων από τα ράφια,ανήκει σε ένα γνωστό μέλος της αντιπολίτευσης
 Πέρα από τις ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις των ελλείψεων, τις ουρές και τις  υψηλές τιμές ,ποιες είναι οι φυσικές επιπτώσεις ; Πώς επηρεάζονται τα επίπεδα της πείνας και της διατροφής;Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία πρόσληψης τροφής που διατίθενται στο τέλος του 2015 οι Βενεζολάνοι κατανάλωναν έναν μέσο όρο ημερησίως 3.092 θερμίδων ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο πάνω από  το FAQ πού δίνει ημερήσιο όριο 2.720 θερμίδες για την διατροφική ασφάλεια,αλλά πιο κάτω από το 2011, όταν κατά μέσο όρο η κατανάλωση βρισκόταν στις 3221 θερμίδες.
 Το συμπέρασμα;
Πράγματι ο κόσμος αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα  αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες .Η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως.Βρίσκεται η Βενεζουέλα εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης;
 OXI!  Τουλάχιστο σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλα,τις διεθνείς αρχές όπως ο FAQ και τις δικές μας διαπιστώσεις και πολυάριθμες συνεντεύξεις με φορείς κοινοτήτων και πολίτες.
 Γιατί,λοιπόν,αυτή  η ακραία διαστρέβλωση από τα ΜΜΕ;Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «ζωγραφίζουν» μια απελπιστική κατάσταση για τη χώρα,η ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση εθνοσύνελευση ζητά την αποπομπή του προέδρου Μαδούρο και οι ΗΠΑ ζητούν να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις.Και οι δύο χρησιμοποιούν  την «ανθρωπιστική κρίση»ως πρόσχημα και τα μέσα ενημέρωσης αντανακλούν αυτές τις αξιώσεις παρά την πολύ πιο περίπλοκη πραγματικότητα
 Ενώ η πείνα οπουδήποτε αλλού αξίζει μιάς υψηλού επιπέδου κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης,αναρωτιέται κανείς γιατί η Βενεζουέλα μια  χώρα η οποία σύμφωνα με τους δείκτες έχε κάνει σημαντική πρόοδο κατά της πείνας και της φτώχειας στοχοποιείται καθημερινά από μια αποτρόπαια μιντικακή κάλυψη που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 Επιπλέον,γιατί καλύπτονται οι προκλήσεις(αν και με διαστρεβλωμένο τρόπο) και όχι οι πολλές καινοτόμες και επιτυχημένες απαντήσεις που έχει δώσει η χώρα,από την έκρηξη της αστικής γεωργίας,την αγρο-οικολογική μετάβαση έως την πρωτοφανή οργάνωση των πολιτών γύρω από την παραγωγή τροφίμων και την πρόληψη;
 Οι απαντήσεις σε αυτό είναι πολλαπλές,σύνθετες και  υπόκεινται σε διαφορετικές διαστάσεις και ερμηνείες,αλλά ελπίζουμε ότι οι αναγνώστες πλέον έχουν  κινητοποιηθεί να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να μη μείνουν  στην επιφάνεια  των τίτλων της τρέχουσας ειδησεογραφίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στις 23 Αυγούστου του 1927 οι 2 αναρχικοί αγωνιστές πέθαναν στην ηλεκτρική καρεκλα μέσα σε Παγκόσμιο σόκ , ενώ μεγάλες διαδηλώσεις ξεσπούν με κορυφαία αυτήν όπου 100000 κόσμου περπατουν χέρι χέρι στην κηδεία των 2 αγωνιστών.
Δεκαετίες μετά το 1977 η Αμερική ομολογεί το έγκλημά της όταν η Πολιτεία της Μασσαχουσέτης αναγνωρίζει την αθωότητα των Σακο και Βαντσέτι."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1952. H δίκη των αεροπόρων. Μια κακοστημένη προβοκάτσια κατά των δημοκρατικών αξιωματικών...

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1951, ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Σχολής Ικάρων κάνει «σκληρή» προσγείωση κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και την τελευταία στιγμή αποφεύγει την συντριβή. Λίγες ημέρες αργότερα σε αίθουσα της σχολής βρέθηκε γραμμένο σύνθημα υπέρ του παράνομου τότε ΚΚΕ. Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Εμμανουήλ Κελαϊδής, συσχετίζει τα δύο γεγονότα και διατάσσει ένορκη προανάκριση.
Την εποχή εκείνη δύο μόλις χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου πολέμου, τη χώρα κυβερνούσαν αδύναμες και βραχύβιες κυβερνήσεις του Κέντρου, με επικεφαλής, εναλλάξ, τον Σοφοκλή Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα, υπό την υψηλή εποπτεία της Αμερικανικής Αποστολής. Ο στρατός ήταν πανίσχυρος και αποτελούσε πόλο εξουσίας. Η μυστική οργάνωση ΙΔΕΑ («Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών») που δρούσε μέσα στο στράτευμα κινούσε όλα τα νήματα και αργότερα αποφάσισαν το πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Το 1952 πρώτο θέμα στην επικαιρότητα, ήταν η δίκη της ομάδας του Νίκου Μπελογιάννη.
 Το σκηνικό ήταν κατάλληλο για τους κυβερνητικούς κύκλους να «αποδείξουν» ότι υπήρχε διείσδυση των κομμουνιστών στο στράτευμα, με σκοπό τη διενέργεια σαμποτάζ και άλλων υπονομευτικών ενεργειών. Έτσι, θα πειθόταν η ελληνική κοινή γνώμη για το υπαρκτό του «κομμουνιστικού κινδύνου». Συγχρόνως, θα τρόμαζαν οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι φορολογούντο, προκειμένου να ενισχυθεί στρατιωτικά η «ασπίδα του ελεύθερου κόσμου στα Βαλκάνια», δηλαδή η Ελλάδα. Παράλληλα, ήταν ευκαιρία να εκκαθαριστεί η Αεροπορία από τα δημοκρατικά στελέχη της, τα οποία ίσως αντιδρούσαν σε ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επιπλέον, θα δημιουργείτο στην κυβέρνηση Πλαστήρα σοβαρή κρίση, κάτι που ως ιδέα άρεσε και στους Αμερικάνους.
Οι ανακρίσεις και τα βασανιστήρια
Στις αρχές του 1952, άρχισαν οι ανακρίσεις και σύντομα στοιχειοθετήθηκαν τα πρώτα κατηγορητήρια για 15 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αλλά και πέντε ιδιώτες. Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την ενοχή τους ύστερα από βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πέθανε ένας εξ αυτών, ο καθηγητής μαθηματικών Χρήστος Δαδαλής. Οι εμπνευστές της σκευωρίας (ανώτεροι αξιωματικού του γραφείου Α2 του ΓΕΑ) έπρεπε όμως να κατασκευάσουν και ένα πιο σοβαρό επεισόδιο από εκείνο της δολιοφθοράς του αεροπλάνου. Αυτό ήταν απαραίτητο, για να συκοφαντήσουν τους συλληφθέντες στον Τύπο και συγχρόνως να φανούν στα μάτια της κοινής γνώμης ως άγρυπνοι φρουροί ενάντια σε κάθε «κομμουνιστική επιβουλή»....
Η σκευωρία
Στρατολόγησαν λοιπόν τον Ίκαρο Νίκο Ακριβογιάννη και τον έστειλαν (7 Απριλίου 1952) στην Αλβανία ως πράκτορα, υπό τον μανδύα του φυγάδα κομμουνιστή. Στη συνέχεια τον κατέδωσαν στις αλβανικές Αρχές, ως διπλό πράκτορα. Ο Ακριβογιάννης συνελήφθη και εκτελέστηκε στις 15 Απριλίου.
Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Τύπος κατακλύζεται από πληθώρα δημοσιευμάτων για την «ανακαλυφθείσα κομμουνιστική δράση στην Αεροπορία». Η Δίκη των Αεροπόρων ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 1952, στο Διαρκές Στρατοδικείο Αεροπορίας Αθηνών.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης ήταν, ότι οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς που δικάζονταν, είχαν επιδείξει σημαντική δράση στον Εμφύλιο με τα φτερά της Βασιλικής Αεροπορίας και είχαν παρασημοφορηθεί ως ήρωες πολέμου. Το αποτέλεσμα όμως ήταν προδιαγεγραμμένο.
Οι ποινές
Η απόφαση του στρατοδικείου εκδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1952 και προέβλεπε δύο θανατικές καταδίκες, βαριές ποινές φυλάκισης, αλλά και δύο αθωώσεις. Ωστόσο, οι ποινές δεν εκτελέστηκαν και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση επανεξετάστηκε. Τελικά, με νέα απόφαση (Νοέμβριος 1953) απαλείφθηκαν οι ποινές θανάτου και μειώθηκαν όλες οι άλλες στο ήμισυ.
 Μετά από παρέμβαση του βασιλιά Παύλου, τον Νοέμβριο του 1955 -μόλις ορκίσθηκε η νέα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή- χορηγήθηκε αμνηστία σ’ όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι και αποφυλακίσθηκαν. Οι αμνηστευθέντες υπέβαλαν σωρεία μηνύσεων κατά των σκευωρών και βασανιστών τους, οι οποίες όμως ουδέποτε εκδικάστηκαν. Εκείνο που ξεσκέπασε τη σκευωρία της υπόθεσης των Αεροπόρων, ήταν το έγγραφο που υπέβαλε, πολύ αργότερα, ο μετέπειτα ταξίαρχος αεροπορίας και τ. διευθυντής ασφαλείας πτήσεων της Π.Α., Βλάσσης Δέδες προς το ΓΕΑ, στο οποίο αποκάλυψε το παρασκήνιο της υπόθεσης Ακριβογιάννη.
 Η οριστική δικαίωση και αποκατάσταση για τους Αεροπόρους ήρθαν 30 χρόνια μετά, στις 27 Ιουλίου 1983, αν βέβαια είναι δυνατό να γίνεται λόγος για δικαίωση ηρώων πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν ως πιόνια από το κράτος, το οποίο υπηρετούσαν....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Αυγούστου 1952: Αρχίζει η «δίκη των Αεροπόρων»... Μια βρώμικη σκευωρία του μετεμφυλιακού κράτους κατά του ΚΚΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουντμίλα Παβλιτσένκο... Κιέβο, Ουτκρανία... Τιμήθηκε με το βραβείο Λένιν...
- Πόσους ανθρώπους έχεις σκοτώσει;
- Ανθρώπους κανέναν... φασίστες 309!

Το 1941, η Λιουντμίλα Παβλιτσένκο σπούδαζε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου, αλλά σε ένα χρόνο, είχε γίνει ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές όλων των εποχών, με 309 θύματα, 36 εκ των οποίων ήταν Γερμανοί ελεύθεροι σκοπευτές.
Η Παβλιτσένκο γεννήθηκε το 1916 σε μια μικρή πόλη στην Ουκρανία. Έχει χαρακτηριστεί ως ανεξάρτητο αγοροκόριτσο και "ζωηρή" κατα την διάρκεια του μαθήματος. Στα 14 της μετακόμισε με την οικογένεια της στο Κίεβο, όπου εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο πυρομαχικών.
Όπως πολλοί νέοι στη Σοβιετική Ένωση την εποχή εκείνη, η Παβλιτσένκο συμμετείχε στην  οργάνωση OSOAVIAKhIM, στην οποία οι νέοι της εποχής μάθαιναν μεταξύ αλλών πως να χειρίζονται όπλα. "Όταν το αγόρι ενός γείτονα υπερηφανευόταν για τα κατορθώματά του σε ένα σκοπευτήριο," δήλωσε η Παβλιτσένκο “ήθελα να δείξω πως ενα κορίτσι μπορούσε να εχει τα ίδια αποτελέσματα”
Στις 22 Ιουνίου, 1941, ο Χίτλερ διεταξε την επιχειρηση Μπαρμπαροσα και τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στη Σοβιετική Ένωση. Η Παβλιτσένκο έσπευσε να ενταχθεί στο σοβιετικό στρατό και να υπερασπιστεί την πατρίδα της, αλλά αρνήθηκαν το αίτημα της αρχικά λόγω φύλου.
“Ηταν σαν μοντέλο, με καλά περιποιημένα νύχια, μοντέρνα ρούχα και χτένισμα. Η Παβλιτσένκο ήθελε να κρατάει όπλο και να πολέμήσει, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.” Ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τα γέλια και ρώτησε αν ήξερε τίποτα για τουφέκια.
Ακόμα και οταν παρουσίασε το πιστοποιητικό σκοπευτή και το παράσημο από την OSOAVIAKhIM, οι στρατιωτικοί αξιωματουχοι της ζήτησαν να εργαστεί ως νοσοκόμα. "Δεν ήθελαν να πάρουν κορίτσια στο στρατό, έτσι έπρεπε να καταφύγω σε διάφορα κόλπα για να μπω,” εξήγησε η Παβλιτσένκο.
Τελικά, ο Κόκκινος Στρατός της έδωσε μια ευκαίρία να αποδείξει το ταλέντο της, δίνοντας της ένα τουφέκι και της ειπε να επιχειρηση σαν ελευθερη σκοπευτης να βρει και να σημαδεψει δυο Ρουμάνους στρατιώτες που συνεργάζονταν με τους Γερμανούς. Σκοτωσε τους δύο στρατιώτες με ευκολία, και στη συνέχεια έγινε δεκτή στην Chapayev, 25η μονάδα του Κόκκινου Στρατού.
Στη συνέχεια η Παβλιτσένκο βρέθηκε στις εμπόλεμες ζώνες της Ελλάδας και της Μολδαβίας. Σε πολύ λίγο χρόνο διακρίθηκε ως φοβερός σκοπευτής, σκοτώνοντας 187 Γερμανούς στις πρώτες 75 ημέρες στο πεδίο της μάχης.
Αφου έγινε γνωστή στην Οδησσό και στη Μολδαβία, η Παβλιτσένκο κινήθηκε προς την Κριμαία για να πολεμήσει στη μάχη της Σεβαστούπολης.
Η φήμη της, της έδινε όλο και πιο επικίνδυνες αποστολές. Το Smithsonian αναφέρει πως σκότωσε 36 ελεύθερους σκοπευτές, μερικοί από τους οποίους ήταν κορυφαίοι στον τομέα τους.
Πολέμησε για 8 μήνες στην Σεβαστούπολη, όπου και προήχθη απο τον Κόκκινο Στρατό. Τραυματίστηκε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά απομακρύνθηκε από το πεδίο της μάχης μόνο οταν χτυπήθηκε απο του Γερμανούς, στο πρόσωπο απο θραύσματα οβίδας - οι οποίοι απεγνωσμένα ήθελαν να σταματήσουν το ρεκόρ της.
Είχε γίνει γνωστή μορφή κατα την διάρκεια του πολέμου, ως πρωταγωνιστρια στην προπαγάνδα του Κόκκινου Στρατού, και η μάστιγα των Γερμανών στρατιωτών σε όλο το ανατολικό μέτωπο. Οι Γερμανοί έφτασαν στο σημείο να της φωνάζουν απο τα μεγάφωνα - στην περίπτωση που ήθελε να αποστατήσει θα της προσέφεραν καραμέλες και θαλπωρή! (γερμανικό χιούμορ μαλλον!)
Η Παβλιτσένκο έγινε εκπαιδευτής ελεύθερων σκοπευτών και σύντομα προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο.
Ήταν ο πρώτος σοβιετικός στρατιώτης που επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ και την πρώτη κυρία, Έλεανορ Ρούσβελτ.
Η Ελεανορ Ρουσβελτ τη ρωτησε ποσους ανθρωπους εχει σκοτωσει, εννοωντας γερμανους ναζιδες. Και της απαντησε, ανθρωπους, κανενα, φασιστες, 309.
Μετά τον πόλεμο, η Παβλιτσένκο γύρισε στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου για να τελειώσει το μεταπτυχιακό της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα επίσκοπος φέρνει ελπίδα σε μερικους από τους χριστιανούς της Συρίας
Συριος  Κοπτης Πατριάρχης Ιγνάτιος Aphrem ΙΙ (L) βρίσκεται πίσω από Hasakeh του νεοδιορισθέντος Επίσκοπου Maurice Amseeh κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Hasakeh στις 19, Αύγ του 2017



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΟΗΕ
Προειδοποιήσεις για την παραγωγή ρομποτικών όπλων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Παρέμβαση στην προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης της παραγωγής ρομπότ - «δολοφόνων» (μοιαζουν με μικρα τανκ 1 μετρου οπλισμενα με πολυβολο τα οποια κινουνται με τηλεχειρισμο από μακρια) διεθνώς έκαναν με δημόσια επιστολή τους πάνω από 100 επιστήμονες, ειδικοί σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης και διευθύνοντες σύμβουλοι μονοπωλίων τεχνολογίας, όπως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας «Tesla» και «SpaceX», Ελον Μασκ, που άδραξε και αυτήν την ευκαιρία για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα στο πλαίσιο του οξυμένου μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
Προειδοποιώντας για μία «τρίτη πολεμική επανάσταση», ειδικοί επιστήμονες και διευθυντές μονοπωλίων υποστήριξαν ότι η ανάπτυξη «αυτόνομης θανατηφόρας τεχνολογίας» θα μπορούσε να αποτελέσει το «κουτί της Πανδώρας». Ζήτησαν από τον ΟΗΕ την απαγόρευση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση όπλων, τονίζοντας ότι εάν αναπτυχθούν «θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή ένοπλων συγκρούσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα απ' ό,τι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος και σε χρονικά πλαίσια ταχύτερα απ' ό,τι μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι».
Προειδοποιούν ακόμη ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος για δράση» και απαιτούν να περιληφθεί στον κατάλογο απαγόρευσης όπλων βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για ορισμένα συμβατικά όπλα (CCW) αυτό που περιγράφουν ως «ανήθικη τεχνολογία». Πρόκειται για απογείωση της υποκρισίας, αφού στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν «ζυγαριές» ηθικής, ενώ σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της τεχνικής, κανένα όριο δεν μπορεί να μπει στη χρήση τους για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Αυτό απέδειξε και στο παρελθόν η ενσωμάτωση σοβαρών επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας στη στρατιωτική τεχνολογία.
Η απαγόρευση της ανάπτυξης της πολεμικής ρομποτικής τεχνολογίας είχε συζητηθεί και παλιότερα από επιτροπές του ΟΗΕ, ενώ το 2015 υπήρξε ανάλογη «έκκληση» από 1.000 ειδικούς σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, επιστήμονες και ερευνητές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Μαζικές διαδηλώσεις κατά ρατσιστών και νεοναζιστών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Μαζικές διαδηλώσεις κατά ρατσιστών και νεοναζιστών έγιναν το Σάββατο σε Βοστώνη και Ντάλας των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει θέση για το μίσος», «Γυρίστε σπίτια σας, ναζί» ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που φώναξαν πάνω από 40.000 διαδηλωτές στη Βοστώνη, αναγκάζοντας σε οπισθοχώρηση και αποχώρηση μερικές δεκάδες ακροδεξιούς που είχαν συγκεντρωθεί σε παρακείμενο σημείο της πόλης για να υπερασπιστούν τάχα την... «ελευθερία του λόγου». Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι αψιμαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών όπως και οι συλλήψεις.
Το ίδιο 24ωρο, στο Ντάλας πάνω από 2.400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο νεκροταφείο της πόλης, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του ρατσισμού και κράτησαν πλακάτ αναγράφοντας: «Μην προσποιείστε ότι ο ρατσισμός σας είναι πατριωτισμός».
Απέναντι σε όλα αυτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,αναγκάστηκε να κατεβάσει τους τόνους και να αποφύγει την τακτική «ίσων αποστάσεων» μεταξύ αντιρατσιστών και ακροδεξιών διαδηλωτών. Σε μία από τις αναρτήσεις του στο Τουίτερ, χαιρέτισε τους «πολυάριθμους διαδηλωτές» της Βοστώνης, προβλέποντας ότι «η χώρα θα ενωθεί ξανά σύντομα». Σε άλλο μήνυμα, χαιρέτισε τις προσπάθειες του δημοκρατικού δημάρχου της Βοστώνης Μάρτι Ουόλς, που τασσόταν υπέρ της διαδήλωσης εναντίον του ρατσισμού.
Στο Τέξας, τέλος, η πρυτανεία αποφάσισε την απόσυρση ανδριάντων της «Συνομοσπονδίας», που είχε δημιουργηθεί στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου μεταξύ Βορείων και Νοτίων μεταξύ 1861-1865 και αποτελούταν από 11 δουλοκτητικές πολιτείες του νότου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και άλλος έφηβος θύμα των Ισραηλινών
Ενας ακόμη Παλαιστίνιος έφηβος, 17 ετών, έπεσε νεκρός το Σάββατο από τις σφαίρες Ισραηλινού στρατιώτη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης με το πρόσχημα ότι επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κοτάιμπα Γιούσεφ Ζαχράν και καταγόταν από την Τουλκαρέμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ - ΠΓΔΜ
Στο Βελιγράδι επέστρεψαν όλοι οι Σέρβοι διπλωμάτες...
Πιθανή αφορμή σχέδιο της ΠΓΔΜ να υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην ΟΥΝΕΣΚΟ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΚΟΠΙΑ.--
Το προσωπικό της πρεσβείας στα Σκόπια ανακάλεσε αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής η σερβική κυβέρνηση επικαλούμενη «στοιχεία που δείχνουν πολύ επιθετική δραστηριότητα» κατά της Σερβίας «με ανάμειξη ξένων παραγόντων». Αν και δεν κατέστη σαφής ο ακριβής λόγος αυτής της απόφασης, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάσιτς σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα χτες το μεσημέρι στο Βελιγράδι υπαινίχθηκε ότι το ζήτημα μπορεί να σχετίζεται με την πιθανή προσπάθεια του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στην UNESCO, δύο χρόνια μετά την αποτυχία του προτεκτοράτου να πετύχει αυτόν το στόχο.
«Οικοδομούμε καλές σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά αυτές θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Θα δούμε εάν οι Αλβανοί θα προωθήσουν την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO. Τότε θα περιμένουμε τι θα πουν Σκόπια και Ποντγκόριτσα. Σε εμάς εναπόκειται να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε κατάλληλα», δήλωσε ο Ντάσιτς, προσθέτοντας, όπως νωρίτερα και ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ότι το ζήτημα «θα ξεκαθαρίσει το επόμενο 10ήμερο». Ο Βούτσιτς μάλιστα δήλωσε ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους στη σερβική πρεσβεία θα αντικατασταθούν, δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις...
Μιλώντας στο πρακτορείο «Τανγιούνγκ», ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στη Μακεδονία» και πως ταυτοχρόνως θα επανεξετάσει τη δυνατότητα «πραγματοποίησης της δουλειάς υπό τις παρούσες συνθήκες σε αυτή τη χώρα».
Σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης συνδέουν την ανάκληση του προσωπικού της σερβικής πρεσβείας στα Σκόπια με πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ΠΓΔΜ σκοπεύει να πιέσει ώστε να γίνει το Κόσσοβο μέλος της UNESCO.
Η ΠΓΔΜ είναι μία από τις 114 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 23 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως «ανεξάρτητο». Χτες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσε πως τα Σκόπια θα πάρουν τις αποφάσεις τους «λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της πλειονότητας των χωρών της ΕΕ», προσθέτοντας: «Προωθούμε φιλικές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες...».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΥΝΗΣΙΑ
Βρετανικά μονοπώλια σχεδιάζουν μεγάλο ηλιακό πάρκο
ΤΥΝΙΔΑ.--
Η βρετανική κοινοπραξία «TuNur Limited» ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει μονάδα ηλιακής ενέργειας στην Τυνησία, για να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό χώρες της Ευρώπης, μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων προς τη Μάλτα, την Ιταλία και τη Γαλλία. Ζήτησε, μάλιστα, ήδη άδεια από τις τυνησιακές αρχές, προκειμένου να κατασκευάσει έναν γιγαντιαίο σταθμό ηλιακής ενέργειας στα όρια της Σαχάρα.
Το πρώτο μέρος του έργου αναμένεται να κοστίσει περίπου 1,6 δισ. δολάρια και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020. Το δεύτερο στάδιο του σχεδίου θα είναι η κατασκευή ηλιακών θερμοδυναμικών πύργων δυνατότητας παραγωγής 2,25 GW, που θα συνδέονται με την Ιταλία, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου με ετήσια παραγωγική ικανότητα 9.000 GW/h (γιγαβάτ την ώρα).
Είναι η δεύτερη απόπειρα μονοπωλίων να εκμεταλλευτούν την ηλιοφάνεια στη Σαχάρα δημιουργώντας τεράστιο ηλιακό πάρκο στην έρημο, μετά την πρωτοβουλία DESERTEC που ναυάγησε το 2013, έπειτα από αλλαγή στη στάση ορισμένων σημαντικών επενδυτών. Η κοινοπραξία, που στηριζόταν κυρίως σε γερμανικά κεφάλαια, είχε ξεκινήσει το 2009 με σκοπό την προώθηση σχεδίου ύψους 400 δισ. ευρώ, που θα παρείχε το 15% της Ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2050.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο γαλλικός κολοσσός «Total» εξαγόρασε την πετρελαϊκή (δανέζικη) εταιρεία «Moller-Maersk», μετά από μια συμφωνία που - σύμφωνα και με το «Ασοσιέτεντ Πρες» - θα αναβαθμίσει σημαντικά την παρουσία του στη Βόρεια Θάλασσα. Η διοίκηση της «Total» υποστήριξε ότι στο εξής θα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη επιχείρηση στην περιοχή, που θεωρείται η 7η σημαντικότερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Λιβάνου ανακοίνωσε πως αποτράπηκε συνωμοσία Λιβανέζου βομβιστή αυτοκτονίας που σχεδίαζε ανατίναξη αεροπλάνου της «Etihad», που θα ξεκινούσε από την Αυστραλία, πριν λίγες βδομάδες, με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι ΗΠΑ μιλούν για «αρπαγή εξουσίας»
Συνεχίζεται η επίθεση στην κυβέρνηση Μαδούρο στο πλαίσιο ευρύτερης αντιπαράθεσης για τη Λατινική Αμερική
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τις επικρίσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «νέα πράξη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας» και κάνει λόγο για «εκστρατεία παραπληροφόρησης στην οποία πρωτοστατούν τα μεγάλα κέντρα της εξουσίας των ΜΜΕ», και κατηγορεί την Ουάσιγκτον για «πολιτική απειλών, προσβολών και αυτοκρατορικών εντολών που δεν αντιστοιχούν ούτε ανήκουν στη σημερινή ιστορική περίοδο».
Επίσης, σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι το Καράκας θα συγκαλέσει Διεθνή Σύνοδο Κορυφής υπέρ της Βενεζουέλας, με διάφορες προπαρασκευαστικές συναντήσεις που θα γίνουν σε πολλές περιοχές του κόσμου, αρχής γενομένης από αυτήν τη βδομάδα. Στόχος θα είναι «η κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης προς υπεράσπιση της αλήθειας στη Βενεζουέλα». Ακόμα, ο Μαδούρο δήλωσε ότι οι αρχές έχουν «ακινητοποιήσει» συνολικά τρεις ομάδες που επιδίωκαν ή σχεδίαζαν επιθέσεις «κατά της ειρήνης στη χώρα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ασαντ για τη Δύση
Αυστηρό μήνυμα στη Δύση έστειλε το Σαββατοκύριακο μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε θέματα ασφαλείας με δυτικές χώρες ή να επιτρέψει την επανέναρξη λειτουργίας δυτικών πρεσβειών στη χώρα του παρά μόνο όταν σταματήσουν τις σχέσεις με συμμοριες ισλαμοφασιστώντων αποικιοκρατων  και τζιχαντοφασιστών.
Σε άλλο σημείο εξήρε το ρόλο της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» στον αγώνα κατά των τζιχαντοφασιστών στη χώρα του, τονίζοντας ότι η Δαμασκός «κοιτά ανατολικά σε θέματα πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιχαλολιάκο, θες την Ελλάδα, ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Γι αυτό σε θεωρώ ΠΡΟΔΟΤΗ!
Μιχαλολιάκος : ΝΑΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημιώσεις
10/7/2017
Δεν νοείται αρχηγός κόμματος και να μην γνωρίζει την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, δηλαδή το ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, δηλαδή την παράδοση της Ελλάδας, και την ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και να μην λέει λέξη, να μην αφυπνίζει τον λαό, για τον οποίον υποτίθεται πως... κόπτεται.
Γι αυτό σε θεωρώ ΠΡΟΔΟΤΗ, Μιχαλολιάκο... και αφελείς όσους σε στηρίζουν.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ, ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!
Όσο για τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ... σαφώς και δεν θέλεις να δοθούν... "ΧΙΛΤΕΡΙΣΚΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ".
Ας αφυπνιστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, οι ... θερμοκέφαλοι χρυσαυγήτες...
Κι όπως γράφει για σενα:
" Και ναζιστής και ευρώδουλος, ως γνήσιος υπηρέτης και αιματοβαμμένος μπράβος των καπιταλιστικών ελιτ και της ολιγαρχίας, όπως και οι ιδεολογικοί του πρόγονοι, παρά τις κορώνες και τις υποκριτικές θεατρινίστικες κραυγές από ίδιο και τον εσμό του περί "πολέμου στους τοκογλύφους και στην διεφθαρμένη ολιγαρχία".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ Ξεπαστρευουν τους αμαχους αντι να χτυπησουν τους Τζιχαντιστες του ΙΚ (ΙΣΙΣ)
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Raqqa: Οι επιθέσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «σκοτώνουν 100 πολίτες» σε 48 ώρες
Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών  των επιδρομών συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α.
Τουλάχιστον 100 πολίτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από αεροπορικές επιθέσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι οποίες στόχευαν  στη Ρακκά, την πρωτεύουσα de facto του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντ ( ISIL , επίσης γνωστό ως ISIS) στη Συρία .
Οι κάτοικοι δήλωσαν την Τρίτη στο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 100 πολίτες είχαν σκοτωθεί από την Κυριακή, ενώ 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ανατολικές γειτονιές του Bedu και του al-Sukhani τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ, το Αποικιακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) στη Συρια με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ειπε για το θάνατο τη Δευτέρα  42 ανθρωπων, συμπεριλαμβανομένων 19 παιδιών και 12 γυναικών, και είπε ότι 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή - ένα σύνολο δύο ημερών 69 ατόμων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεταναστευση είναι ο μεγαλυτερος ρατσιστης.
Εξολοθρευει τις φυλες με την αναμειξη τους , και δημιουργει μια παγκοσμια ανθρωπομαζα  διχως φυλετικη συνειδηση για να κυβερναται πολύ ευκολα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 μας ενημερώνουν ότι τα δημόσια έσοδα είναι πίσω γιατί πάνω από 700.000 άνθρωποι και εταιρείες δεν έχουν πληρώσει εφορία, οπότε η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων στέλνει μέιλ με επισήμανση ότι πρέπει να διευθετηθεί το χρέος εντός 15 ημερών αλλιώς κακό που μας ηύρε, οπότε να σπεύσουμε να τα διευθετήσουμε! Μπουαχαχαχα!
Εδώ το μέιλ που έλαβα εγώ για την εταιρεία μου που της ανήκει το ξενοδοχείο City Plaza. Τέτοια λαμβάνω σχεδόν κάθε μήνα, αλλά το κράτος ξεχνά ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ το ξενοδοχείο μου εξ αιτίας του. Πλήρωνε μαλάκα απ αυτά που δεν έχεις ή μπες φυλακή, γιατί έτσι γουστάρουμε! Αλλά την χρήση του ξενοδοχείου σου δεν στην δίνουμε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΞΕΧΑΣΤΗ,ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ...ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!
Η Σωτηρία Μπέλλου (22 Αυγούστου 1921 - 27 Αυγούστου 1997) ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια, μία από τις κορυφαίες του λαϊκού και ρεμπέτικουτραγουδιού.
Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1921 στο χωριό Δροσιά (παλ. ονομασία Χάλια) κοντά στη Χαλκίδα, αλλά η καταγωγή ήταν από το χωριό Οκτωνιά.
Στις 27 Αυγούστου 1997 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Νοσοκομείο Μεταξά στην Αθηνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΑΠΙΛΑ
Ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης για λόγους υγείας. Ή αλλιώς, η δικαστική Μαφία προστατεύει αυτούς που της επιτρέπουν να δρα ως Μαφία με το αζημίωτο.
Κάπου ένα μήνα μετά τον θάνατο μιας γυναίκας με καρκίνο, που οι εκκλήσεις της για αποφυλάκιση και νοσηλεία έπεφταν στο κενό. Τότε που οι διαμαρτυρίες των γυναικών συγκρατουμένων της στον Κορυδαλλό δόθηκε εντολή από τον Κοντονή να κατασταλούν με εξευτελιστικά ξεγυμνώματα και ξελοδαρμούς.
Σαπίζει ετούτο εδώ το σύστημα. Αν και το ότι σαπίζει δεν σημαίνει πως καταρρέει κιόλας. Έχουν υπάρξει στην ιστορία κοινωνίες που έζησαν μακροχρόνια μέσα στη βαθιά σαπίλα ως κάτι το αποδεκτό και φυσιολογικό.