Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευη 22 Σεπτεμβριου 2017


Θα πάει να μπει να μιλήσει ο Τσίπρας στο ξενοδοχείο και θα σφυρίζει το μηχάνημα επειδή είναι ντενεκές.
Εφτασε ο δωσιλογος σε τετοιο χαλι ,που οχι μονο εχει αποκλειστει ολο το Ηρακλειο (στην Κρητη) απο ΜΑΤ και Ασφαλιτες ,ενω ο κοσμος συγκεντρωνεται ,αλλα του τοποθετησαν στο Αστορια που θα μιλησει ανιχνευτη μεταλλων
Ανιχνευτη μεταλλων σε κλειστη ομιλια σε ξενοδοχειο που θα ναι μονο με προσκλησεις!!!
Αυτη ειναι η τιμωρια και η καταδικη του
Να τρεμει πια και τον ισκιο του γιατι ξερεις οτι ειναι προδοτης !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναυλια αλληλεγγυης και οικονομικης ενισχυσης για την Ηριαννα.
Παρκο Γουδι. 22 Σεπτεμβρη.
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή στο Πάρκο Γουδί, την Παρασκευή 22/9, στην οποία θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Νατάσα Μποφίλιου, οι VIC, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο χαϊνης Λ. Αποστολακης, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Social Waste… Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7.00 μ.μ., ενώ θα υπάρχει κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 5 ευρώ, για τα δικαστικά έξοδα. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια /ΧΑΛΕΠΙ
Ένα μικρό "βιβλιοπωλείο" ανάμεσα σε ερείπια στην παλιά πόλη. Εδώ όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να επανεκκίνησουν τη ζωή τους, να βρουν μια νέα αρχή ή να την πάρουν πίσω εκεί που σταμάτησε, πολύ κουράγιο σε κάθε γωνιά του δρόμου


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας έφεραν στο αμήν οι (φίλοι) μάς οι Γερμανοί και τώρα λένε αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει Grexit.Ααα ρε Καζάκη πόσω μπροστά είσαι,τα έλεγε ότι θα μάς φτάσουν εδώ μα ποιος τόν ακούει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Είναι νά μήν νοιωθεις Αισιόδοξος;;;
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
31/12/2014= 324 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
ΣΗΜΕΡΙΣ = 325,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ... «μόνο» 1,5 δις παραπάνω.Πασιφανές οτι οι θυσίες μας «πιάνουν τόπο».   Βαστατε αδέρφια!!!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΜ για τους πλειστηριασμούς – 20 Σεπτεμβρίου 2017
21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Συνεχίστηκε και  χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 η επίθεση κατά της περιουσίας του λαού μας στα Ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας. Μέλη και φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ. για μια ακόμη φορά ήταν εκεί για την αποτροπή και την ματαίωση των πλειστηριασμών.
Είχαν  δημοσιευθεί, πάνω από 248 πλειστηριασμοί  με 96 να αφορούν περιουσίες στην Αττική, 28 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 38 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Τη μερίδα του λέοντος έχουν οι τράπεζες – κουφάρια, ανακεφαλαιοποιημένες ήδη τρεις φορές, με το τρέχον και μελλοντικό υστέρημα του λαού μας, χωρίς  να  κάνουν διακρίσεις πια  αφού βάζουν χέρι και στη πρώτη κατοικία.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας,προπηλακίστηκαν πλειοδότες –τα γνωστά κοράκια– που τόλμησαν να μπουν στο Δικαστικό μέγαρο για ν΄ αρπάξουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν με την δυστυχία των συμπολιτών μας . Η αποφασιστικότητα των παρευρισκομένων συναγωνιστών απέτρεψε και ματαίωσε όλους τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Στο χώρο του Ειρηνοδικείου παρακολουθούσε την κινητοποίηση και ο ανταποκριτής του ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΑΣΕΛΙΝΟ, του υποψηφίου στις Γαλλικές εκλογές με το  κόμμα της ‘’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ’’ – πολύ κοντά στις Θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. -που είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με συναγωνιστές μας.
Στο Ειρηνοδικείο της Τρίπολης, που για πρώτη φορά πλειστηριάζονταν ακίνητα, έγινε κινητοποίηση πολιτών και με μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. ματαιώθηκαν 5 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, ενώ οι συναγωνιστές έδωσαν αγωνιστικό παρόν αλλά και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν την παράνομη αρπαγή της περιουσίας των συμπολιτών τους αλλά και την απαρχή στην Τρίπολη ενός Αγώνα  μέχρι την τελική νίκη.
Μετά τις μεγάλες νίκες του κινήματος σε όλη την Ελλάδα, ο σχεδιασμός τους για την εκποίηση 10.000 ακινήτων μέσα στο 2017 έχει αποτύχει παταγωδώς, ενώ η πίεση στους συμβολαιογράφους καθυστερεί την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η δίκη μας πίεση και ο συλλογικός μας αγώνας θα οδηγήσουν σε νίκες που αξίζουν στο λαό μας.
Το Ε.ΠΑ.Μ. εμμένοντας σ’ αυτό που πράττει εδώ και 4 χρόνια, αποτρέπει πλειστηριασμούς, δίνοντας ανάσα ζωής και στέγης στους βαριά πληττόμενους συμπολίτες μας από την κρίση και την αδηφάγα όρεξη της τραπεζικής μαφίας.
Οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, της Α’ κατοικίας, της μικρής επιχείρησης, έχει πάρει πλέον την μορφή καταιγίδας.
Ειδικά μετά την συμφωνία για το 4ο μνημόνιο (δήθεν συμπληρωματικό)  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας περνάει με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των τραπεζών και των «funds».
Στα χέρια δηλαδή των κύριων υπεύθυνων για την χρεοκοπία της Ελλάδας, που σε συνεργασία με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έχουν παραδώσει ολόκληρη την Ελλάδα στα εγχώρια αλλά και ξένα συμφέροντα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στέκοντας αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.
Το Ε.ΠΑ.Μ.  θα συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο.
Θα συνεχίσει έως την πραγμάτωση της ποθητής απελευθέρωσης από την Νέα Κατοχή,
Θα δίνει το παρόν σε κάθε Ειρηνοδικείο της Χώρας μας,
Θα συνεχίσει να  αποτρέπει την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών  προς όφελος της τραπεζοκρατίας,
Θα συνεχίσει ν’ αποδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας,
Θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας
και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.
ΚΑΜΙΑ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ – ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  !!!
 Το Συντονιστικό Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.

Με την παρουσία μας στα ειρηνοδικεία, δεν γλιτώνουμε μόνο περιουσίες από αετονύχηδες, αλλά συγχρόνως διαδηλώνουμε ότι όλα πρόκειται να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Κι όποιος επωφεληθεί από πλειστηριασμό, απλά χάνει τα λεφτά του !!!

https://epamhellas.gr/?p=72854



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ινδία: Σύλληψη 8 τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ για βιασμό ανήλικων κοριτσιών
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 02:40
Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών με την προκάλυψη λευκών γάμων.
Οι κατηγορούμενοι, πέντε πολίτες του Ομάν και τρεις του Κατάρ, συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ, μια πόλη της νότιας Ινδίας όπου οι προσαγωγές πλουσίων τουριστών που αναζητούν «συζύγους του ενός μήνα» είναι συχνές. Την παράνομη πρακτική αυτή ελέγχουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.
«Οι Άραβες πληρώνουν από 4.500 μέχρι 15.500 δολάρια σε ενδιάμεσους για να τους βρουν κορίτσια για εφήμερους γάμους. Τους βοηθούν ιερωμένοι που κάνουν τις τελετές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Β. Σατγιαναραγιάνα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Η καταφυγή στην πορνεία είναι απαγορευμένη από το Ισλάμ και αυτού του είδους οι λευκοί γάμοι μικρής διάρκειας, φαίνεται πως είναι ένας τρόπος παράκαμψης της απαγόρευσης. Από την αρχή της συναλλαγής, είναι ήδη έτοιμα προς χρήση πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου, τα οποία συνήθως υπογράφονται ταυτόχρονα.
Οι κατηγορούμενοι, όλοι τους πάνω από 65 ετών, έκαναν θρησκευτικούς γάμους αυτού του είδους με ανήλικες Ινδές, με την άφιξή τους στη χώρα, τον περασμένο μήνα.
Οι έφοδοι της αστυνομίας επέτρεψαν να απελευθερωθούν οκτώ ανήλικες, μεταξύ 14 και 18 ετών, από πανσιόν, σε διάφορα σημεία στην πόλη. Πέντε ενδιάμεσοι, τρεις ιερωμένοι και τέσσερις ιδιοκτήτες πανσιόν συνελήφθησαν επίσης.
Σε βάρος των οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, εξαναγκασμό σε δουλεία και βιασμό ανηλίκων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Προφυλακίστηκαν 14 δικηγόροι που είχαν αναλάβει την υπεράσπιση δύο κρατουμένων απεργών πείνας
 Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 02:13
Κλιμακώνονται οι διώξεις που εξαπέλυσε η Τουρκική κυβέρνηση,  με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν, με την απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, που διέταξε χθες Πέμπτη την προφυλάκιση 14 δικηγόρων, που συνελήφθησαν στις 12 Σεπτεμβρίου και είναι συνήγοροι δύο εκπαιδευτικών, που πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και έξι μήνες διαμαρτυρόμενοι για την απόλυσή τους από τις αρχές.
Δώδεκα από αυτούς κατηγορούνται «ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης» και άλλοι δύο ότι «ίδρυσαν ή διευθύνουν τρομοκρατική οργάνωση», το DHKP-C, μια μαχητική οργάνωση της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι 14 δικηγόροι, από το Γραφείο Δικαιωμάτων του Λαού (HHB), συνελήφθησαν στις 12 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης της Νουριγέ Γκιουλμέν και του Σεμίχ Οζακτσά, δύο εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη φυλακή από τα τέλη Μαΐου και την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει το HHB.
Άλλοι δύο δικηγόροι που είχαν συλληφθεί τότε, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εντολή δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, διευκρίνισε σήμερα το Ανατολή.
Η Γκιουλμέν, πανεπιστημιακός, και ο Οζακτσά, δάσκαλος, έχουν γίνει σύμβολα των διώξεων που ξεκίνησαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξη.
Αφού απολύθηκαν από τη δουλειά τους με διάταγμα, ξεκίνησαν τον Μάρτιο απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στη συνέχεια, στα τέλη Μαΐου, φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι είναι μέλη της DHKP-C.
Μετά τη σύλληψη των μελών του, το HHB ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα στο τουίτερ: «Θα οργανωθούμε ακόμη περισσότερο και η μάχη μας για δικαιοσύνη θα κερδίσει σε ισχύ!».
Κατά την έναρξη της δίκης τους στις 14 Σεπτεμβρίου, δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την παράταση της κράτησης της Γκιουλμέν και του Οζακτσά. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.
Οι συγγενείς της Γκιουλμέν και του Οζακτσά έχουν διατυπώσει ανησυχίες για την υγεία των δύο κρατουμένων, οι οποίοι τρέφονται αποκλειστικά με ζαχαρωμένο και αλατισμένο νερό, με αφεψήματα και βιταμίνη B1, αφότου ξεκίνησαν την απεργία πείνας.
Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία και περισσότεροι από 140.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο των διώξεων που ακολούθησαν το «αποτυχημένο» στρατιωτικό πραξικόπημα που ειχε σχεδιασει ο Ερντογαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού
 Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 01:45
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Πέμπτη στους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, στη δεύτερη ημέρα δράσης των συνδικάτων που ωστόσο κινητοποίησε λιγότερους Γάλλους σε σύγκριση με την πρώτη, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 132.000 άνθρωποι, πολύ λιγότεροι από τους 223.000 που κατέβηκαν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου. Το συνδικάτο CGT, που οργάνωσε τη χθεσινή διαδήλωση δεν έδωσε ακριβή αριθμό, έκανε λόγο μόνο για «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές», ενώ για την πρώτη διαδήλωσή του εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν σε 500.000.
Διαδηλώσεις οργανώθηκαν μεταξύ άλλων στο Παρίσι, τη Ρεν, τη Μασσαλία και τη Νιμ. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως: «Ο νόμος Μακρόν είναι για τα αφεντικά», «Διαχωρισμός της εξουσίας από το Medef" (σ.σ. την ένωση των εργοδοτών) και "Τεμπέληδες όλων των χωρών, ενωθείτε».
«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την τύχη των μισθωτών. Αυτό που απομένει να διαπραγματευτούμε είναι απολύτως απαράδεκτο» είπε ένας συνδικαλιστής που συμμετείχε στη διαδήλωση της Τουλούζης.
Σε πολλές από τις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι της «Ανυπότακτης Γαλλίας» που σκοπεύει να οργανώσει δική της διαδήλωση το Σάββατο κατά του «κοινωνικού πραξικοπήματος», όπως χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση αυτή. «Δεν είναι παρά μόνο η αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Να σημειωθεί ότι στο Παρίσι σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών που εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Και όμως: Στα λευκά ο Όλυμπος και το Καϊμάκτσαλαν
 Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 11:01
Στα λευκά υποδέχθηκαν το φθινόπωρο ο Όλυμπος και το Καϊμάκτσαλαν, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους το απόγευμα της Πέμπτης.
Όπως φαίνεται και στις αναρτήσεις του Forecast Weather Greece στο Facebook, στο Καϊμάκτσαλαν, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, χιόνισε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας έπεσαν οι πρώτες νιφάδες και στον Όλυμπο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Θυμάστε πριν 2 χρόνια που σας λέγαμε για το ΕΠΑΜ;;
Διαλέξατε τον ΣΥΡΙΖΑ...
Ποτέ δεν είναι αργά



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κεφάλαιο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στο αλβανικο βιβλίο της Γεωγραφίας θα διδαχτεί και την νέα σχολική χρονιά στην Αλβανία
Εδώ και μία εβδομάδα άρχισε η σχολική χρονιά 2017 - 2018. Κατά την έναρξη και αυτής της χρονιάς διαπιστώσαμε ότι τα αλβανικα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της 9ης και της 12ης τάξης στην Αλβανία - μεταξύ τους και οι μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων - συνεχίζουν να περιλαμβάνουν το κεφάλαιο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα".
Ως "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" αναφέρονται η δυτική Μακεδονία καθώς και ολόκληρη η Ήπειρος ως "Τσαμουριά".
Παρά τις αλλεπάλληλες διακρατικές συμφωνίες την τελευταία δεκαετία μεταξύ των Υπουργείων Ελλάδας και Αλβανίας για αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δύο χωρών κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί χαρακτήρας επεκτατικός από τη μία χώρα εις βάρος της άλλης, η αλβανική πλευρά δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή όπως δείχνει η πραγματικότητα. Αντίθετα το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας έχει αφαιρέσει εδώ και χρόνια από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ως δείγμα "καλής θέλησης" απέναντι στους γείτονες.Το γεγονός αποδεικνύει την μονόπλευρη τήρηση της συμφωνίας.
Η Αθήνα έσβησε από τα σχολικά της βιβλία την μνήμη ενός ζωντανού τμήματος του Ελληνισμού, ενώ τα Τίρανα συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ανύπαρκτες αξιώσεις που προσβάλλουν την Ελλάδα.
Δεν θα ανεχτούμε το θέμα ως τετελεσμένο και θα το επισημαίνουμε κάθε χρόνο μέχρι επιτέλους κάποια Ελληνική κυβέρνηση πράξει το αυτονόητο και αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας τέλος στην πολιτική της υποχωρητικότητας έναντι των αλβανών.
Αναμένουμε επίσης την καταδίκη του συγκεκριμένου κεφαλαίου και από τους διεθνείς οργανισμούς.
Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.
Στη σελίδα 7 αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα!
Στη σελίδα 8 ιστορικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης της "αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς" στην Ελλάδα το 1913. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών
Στη σελίδα 29 στοιχεία απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και η Τσαμουριά
Στις σελίδες 134-135 ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα.
Βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξης
Σελίδες 8-9 με "ιστορικά στοιχεία" για τον αλβανικό χαρακτήρα της Ηπείρου
Συνέχεια στις σελίδες 10-11 των ιστορικών αναφορών για την Ήπειρο από την αρχαιότητα ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας εκτός αλβανικού κράτους.
Μια από τα ίδια και στις σελίδες 12-13
Σελίδες 188-190: Το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας και διάφορα στοιχεία για την "Τσαμουριά"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΝΙΑ
Οι περικοπές στην Υγεία έχουν χτυπήσει «κόκκινο»
Ακόμη και η αύξηση των γεννήσεων προβληματίζει για την επιβάρυνση που θα επιφέρει στα μαιευτήρια
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--
Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες Υγείας έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση υπηρεσιών σε μια από τις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, όπως είναι η Δανία. Κι όλα αυτά ενώ τα πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Δανίας μιλούν για αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης και οι προβλέψεις αναπροσαρμόζονται για ανάπτυξη 2,3% του ΑΕΠ φέτος, 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019. Εν ολίγοις, οι περικοπές στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες είναι διεθνής τάση, ακόμη και στις «πλούσιες» σκανδιναβικές χώρες, ανεξάρτητα από χρέος, ρυθμούς ανάπτυξης και μνημόνια, ως μέσο μείωσης του μη μισθολογικού «κόστους».
Περικοπές στη χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει σε μεγάλες λίστες αναμονής, ελλείψεις σε εξοπλισμό, ο οποίος συχνά είναι πεπαλαιωμένος και με χαμηλή απόδοση, προβλήματα στην οργάνωση. Αυτά τα βασικά ζητήματα επισημαίνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Politiken» η καθηγήτρια και επικεφαλής χειρουργός στο «Rigshospital», Λιζελότε Χέγκαρντ, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου όπου προειδοποιεί για το δανέζικο σύστημα Υγείας.
«Φέτος μόνο στο δικό μου τμήμα έπρεπε να κόψουμε 2,5 εκατ. κορόνες(περίπου 340.000 ευρώ) και παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουμε σε πολύ περισσότερα καθήκοντα», σημειώνει και παρατηρεί ότι το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό έχει εντατικοποιήσει τη δουλειά του εξαιτίας των ελλείψεων.
Επιπλέον, «οι μαζικές περικοπές στις δαπάνες έχουν οδηγήσει σε ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος όταν έχεις να διαχειριστείς λιγότερα κονδύλια και ταυτόχρονα να δέχεσαι εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο», αναφέρει και τονίζει: «Το σύστημα Υγείας έχει αποδυναμωθεί τόσο, που αισθάνομαι ότι πρέπει να το πω. Είναι η πρώτη φορά στα 35 χρόνια μου ως ερευνήτριας και γιατρού που λέω κάτι τέτοιο, όμως έχουμε ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή».
Στο μεταξύ, στοιχεία για την αύξηση των γεννήσεων στη Δανία που δημοσιεύτηκαν αυτές τις μέρες, πυροδότησαν συζητήσεις για τις ήδη σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και στελέχωση των μαιευτηρίων και των μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων. Οπως δείχνουν στοιχεία της Δανέζικης Στατιστικής Υπηρεσίας, τον περασμένο χρόνο γεννήθηκαν κατά 10% περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2012 και έως το 2025 προβλέπεται νέα αύξηση.
«Οι μαιευτικές κλινικές θα βρεθούν αναμφίβολα υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση, αυτό αφορά τόσο τις μαίες όσο και τους γιατρούς», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Νότιας Δανίας, Κελντ Μέλερ Πέντερσεν.
«Εχουν γίνει πραγματικά εκτεταμένες περικοπές στις μαιευτικές κλινικές και σχεδόν έχουμε φτάσει στο όριο. Δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε μια τόσο μεγάλη αύξηση του αριθμού γεννήσεων με τον προϋπολογισμό που διαθέτουμε», σημειώνει η Τζένη Ντάλμπι Σάλβιγκ,επικεφαλής χειρουργός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αarhus».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Οι επείγουσες «μεταρρυθμίσεις» για το κεφάλαιο επί τάπητος
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Δυο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ανάλυση που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία και την οποία δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «Welt» θέτει τις προτεραιότητες του γερμανικού κεφαλαίου, με τη διαπίστωση ότι η γερμανική οικονομία «δεν μπορεί πλέον να βασιστεί στις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης νομοθετικής περιόδου. Διότι σε ουσιαστικά ζητήματα έχουν γίνει λίγα ή και τίποτα». Τι προτείνουν λοιπόν οι τεχνοκράτες των αστών:
-- Ψηφιοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας και επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών. Σε αυτόν τον τομέα η Γερμανία είναι αρκετά πίσω από το μέσο όρο των βιομηχανικών κρατών, ακόμα και από ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες, αναφορικά με την τεχνολογία των οπτικών ινών. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις παραγωγής μηχανημάτων και αυτοκινήτων εξαρτώνται από την ψηφιοποίηση. Να σημειωθεί ότι η ψηφιοποίηση συνοδεύεται από κατάργηση θέσεων εργασίας, ενώ οι Γερμανοί επιχειρηματίες ζητούν περισσότερες μορφές ελαστικής εργασίας.
-- Ηλεκτροκίνηση που πρέπει να επεκταθεί. Το 44,2% των αυτοκινήτων με κινητήρα ντίζελ θεωρείται υψηλό ποσοστό, ενώ ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται πολύ αργά. Αυτό θα σημαίνει και πεδίο νέας κερδοφορίας.
-- Διαπιστώνεται ότι η «απαραίτητη» και «επείγουσα μεταρρύθμιση» του συνταξιοδοτικού συστήματος δεν έχει ακόμα γίνει, μετά από 12 χρόνια «μεγάλου συνασπισμού». Ταυτόχρονα, μεγαλώνει το δημογραφικό πρόβλημα. Παρά τη μετανάστευση ο πληθυσμός της Γερμανίας θα έχει μειωθεί κατά 3% έως το 2050. Λιγότεροι εργαζόμενοι πληρώνουν για όλο και περισσότερους συνταξιούχους.
-- Δίνεται έμφαση στις «δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές και στην άμυνα», δηλαδή επίκληση για τόνωση της εσωτερικής ζήτησης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ - ΙΡΑΝ
Αντιδράσεις στις απειλές Τραμπ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί απέρριψε χτες την απαίτηση του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, στην οποία κατέληξε η χώρα του με τα άλλα τέσσερα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γερμανία τον Ιούνη του 2015 στη Βιέννη.
Ο Ρουχανί δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Τραμπ για τις «βαριές κουβέντες» που εκστόμισε σε βάρος της ιρανικής κυβέρνησης κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ την περασμένη Τρίτη, τονίζοντας πως «έκανε μεγάλα λάθη στην ομιλία αυτή» και κάνοντας λόγο για «φτηνές, ανόητες, αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες, που δεν ήταν αντάξιες του ΟΗΕ ή ενός ατόμου που βλέπει τον εαυτό του ως Πρόεδρο μιας χώρας...».
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφεπαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Μόσχας στη συγκεκριμένη συμφωνία, μερικές ώρες μετά από συνάντησή του με ομολόγους του από τις άλλες πέντε χώρες που έχουν συνυπογράψει τη συμφωνία, αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε τους φόβους της γερμανικής κυβέρνησης για κατάργηση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, μετά από συνομιλία που είχε με τους ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Μ. Βρετανίας. Η Γερμανία θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.
Η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε πως όλες οι χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία «συμφωνούν πως εφαρμόζεται σύμφωνα με το σχέδιο» και πως τα παράπονα των Αμερικανών «θα πρέπει να συζητηθούν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας».
Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκε η τελευταία εισήγηση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA) Γιούκια Αμάνο, πως το Ιράν εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας. Το ίδιο αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είχε την πρώτη συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, την οποία χαρακτήρισε «χρήσιμη, πολύ ανοιχτή, ειλικρινή και συγκεκριμένη». Επανέλαβε ωστόσο πως οι ΗΠΑ «έχουν μεγάλο πρόβλημα» με τη συμφωνία. Πάντως, αν ο Τραμπ δεν επιβεβαιώσει τον ερχόμενο μήνα ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τη συμφωνία, το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει σε 60 μέρες να αποφασίσει αν θα επιβάλει και πάλι τις κυρώσεις που αποσύρθηκαν με τη συμφωνία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ
Επίδειξη ισχύος από σιίτες Χούτι στη Σαναά
ΣΑΝΑΑ.--
Συγκέντρωση και πορεία με τις σημαίες της Υεμένης στα χέρια πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές των σιιτών μαχητών Χούτι, που κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης πριν από τρία χρόνια, προκαλώντας στη συνέχεια την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας.
Οι υποστηρικτές των Χούτι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαμπιίν, στο κέντρο της Σαναά, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ενώ σαουδαραβικά βομβαρδιστικά πετούσαν απειλητικά πάνω από την πρωτεύουσα. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Χούτι, Αμπντελαζίζ μπιν Χάμπτουρ, διαβεβαίωσε το πλήθος πως από τη Σαναά «θα απελευθερωθεί όλη η Υεμένη».
Η κατάληψη της πρωτεύουσας και του μεγαλύτερου μέρους της βόρειας Υεμένης από τους σίιτες Χούτι ανάγκασε, πριν περίπου τρία χρόνια, τον δυτικοφιλο «πρόεδρο» Χάντι που ειχαν προτεινει οι δυτικοι αποικιοκρατες, να παραιτηθεί, και να αναζητήσει στη συνέχεια καταφύγιο στο νότιο τμήμα της Σαουδικης Αραβιας. Ακολούθως ζήτησε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών του Αραβικου Κολπου σε βάρος της χώρας του, επέμβαση που ξεκίνησε το Μάρτη του 2015. Πλεον τα προδοτικα δοσιλογικα στρατευματα μαζι με σαουδικα και αμερικανικα στρατευματα εχουν καταλαβει ένα μικρο μερος της Νοτιας Υεμενης και κυριως το λιμανι του Αντεν και τις περιοχες γυρω απο αυτό. Στο λιμανι τουΑντεν βρισκονται επιλεκτοι αμερικανοι πεζοναυτες, ενώ εξωαπο αυτό περιπολουν αμερικανικα πλοια.
Εκτοτε, οι βόμβες των βομβαρδιστικών της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της έχουν σκοτώσει πολλές χιλιάδες αμάχους, έχουν φέρει στα πρόθυρα υποσιτισμού ή λιμοκτονίας 17.000.000 ανθρώπους και έχουν ενισχύσει δυνάμεις τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» στο ανατολικό τμήμα της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Στην επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας προχώρησε χτες βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ. Οι κυρώσεις αναφέρονται σε εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε, και το οποίο επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εντείνει τις κυρώσεις ενάντια σε άτομα, τράπεζες και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο οντότητες να υποστηρίζουν οικονομικά το καθεστώς» της Πιονγιάνγκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωράει το ΕΠΑΜ στο μέτωπο;
Από Κώστας Σπετσέρης -
22/09/2017
Είναι κοινό μυστικό ότι η απάντηση στο ερώτημα απασχολεί ηγεσίες και όργανα πολιτικών χώρων και πολίτες που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων οι οποίοι που με τις καλύτερες προθέσεις
επιζητούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία ενός πλατιού αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου.
Το ερώτημα ασφαλώς αφορά και το χώρο της ΛΑΕ.
Απασχολεί επίσης και φίλους ,οπαδούς της μετωπικής λογικής.
Φυσικά φίλους και μέλη του Ε.ΠΑ.Μ
Σαν ζήτημα “ΤΑΜΠΟΥ” όμως ,η ατμόσφαιρα γύρω από το θέμα εμφανίζεται είτε ακραία και δογματικά απορριπτική ή διστακτική, κρυψίνους, συνωμοτική.
Αποφεύγεται δηλ.πρός το παρόν η δημόσια, ένθεν και ένθεν, ευθεία αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων σε απάντηση του παραπάνω ερωτήματος.
Αντίθετα με καφενειακού τύπου κουτσομπολιά,υφέρπουν απόψεις και συζητήσεις,
για συμμετοχή η μή του Ε.ΠΑ.Μ στο υπό δημιουργία ‘ΜΕΤΩΠΟ”
Ο συντάξας το παρόν κείμενο-σε γνώση του ότι κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί
δεξιόστροφος,αριστερόστροφος,οπορτουνιστής,υπερπατριώτης,εκλογολάγνος-
το μόνο που επιδιώκει, καταθέτοντας προσωπικές απόψεις, είναι να ενθαρρύνει ώστε να ανοίξει ο καθυστερημένος διάλογος και με αυτόν τον πολιτικό χώρο ,
αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν εκκρεμή θέματα προς διευκρίνηση ,όπως και “απρόβλεπτες¨συμπεριφορές.
Όμως όλα αυτά είναι στοιχεία στην ουσία του διαλόγου.
Κωδικοποιώντας τις σκέψεις μου λοιπόν καταθέτω τα παρακάτω.
-1.Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που επιθυμεί τη δημιουργία του πολιτικού μετώπου με χαρακτηριστικά όπως τα αποδίδουμε στον λόγο μας,
να διαφωνήσει ριζικά με τα 15 σημεία του προγράμματος του Ε.ΠΑ.Μ.(για προφανείς λόγους δεν παρατίθενται εδώ), ανεξάρτητα για το τι γνώμη έχει για το πως τα εφαρμόζει ή τα τηρεί στην πράξη.
Ανυπέρβλητες προγραμματικές διαφορές στα 15 σημεία, μάλλον είναι πολύ δύσκολο να υπάρξιουν, ενώ επιμέρους διαφορές και εκτιμήσεις μπορεί να μπουν προς συζήτηση.
Έτσι γίνεται στο διάλογο με πολιτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν διαφορές, μικρότερες ή μεγαλύτερες και αναζητούν περιθώρια κοινής δράσης και συνεργασίας.
-2. Ποιος και πώς μπορεί κανείς να αγνοήσει τη παρουσία των μελών και φίλων του Ε.ΠΑ.Μ., συχνά μαζί με αριστερές δυνάμεις σε πολλές αγωνιστικές, λαϊκές, διεκδικήσεις, σε κατεύθυνση ριζοσπαστική και αντιμνημονιακή.
Στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς ειδικότερα στο Ε.ΠΑ.Μ και στα μέλη του πρέπει να αναγνωρισθεί συνεπείς και έγκαιρη προσπάθεια.
Έδρασαν και δρούν εντός πλαισίων μετωπικής αντίληψης.
Η οργανωμένη-αγωνιστική παρουσία των μελών του Ε.ΠΑ.Μ. σε κινήματα έχει συχνά και εκ των πραγματων, ταξικό, πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό.
-3.Ιδιόμορφες,ιδιότυπες,προσωπικές συμπεριφορές ενδεχωμένος θα βρεί κανείς σε κάθε μικρό η μεγαλύτερο πολιτικό φορέα και στο χώρο
των αριστερών,ριζοσπαστικών,αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Σε κάθε σύνολο και ευρεία ομάδα ανθρώπων εύκολα θα συναντήσεις τον σεμνό δίπλα στον αλαζόνα.
Τον ανυποχώρητο ξερόλα δίπλα από τον συμβιβαστικό και υποχωρητικό.
Τον συγκεντρωτικό και απόλυτο μαζί με τον χαλαρό και δεκτικό.
Την φιλόδοξη γοητεία του ηγέτη και την ευσυνείδητη ταπεινή προσφορά του στρατιώτη.
Όλα μέσα στην ανθρώπινη φύση ,αρκεί να μην ξεπερνούν και παρακάμπτουν τους στόχους,τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ.
Οι διαφανείς,δημοκρατικές,συλλογικές διαδικασίες θα ενσωματώσουν ή θα αποβάλλουν από το ΜΕΤΩΠΟ,όποιον προτάσσει άλλους σκοπούς.
Και στην όλη Αριστερά παλιότερη και νεότερη πολιτικά αναμάρτητοι και αλάθητοι δεν υπάρχουν.
Με την ευκαιρία σημειώνω ότι ήταν στενάχωρο, ειρωνικό, άδικο και αποπροσανατολιστικό το άρθρο του Δ.Καζακη 7/9 στον ιστότοπο του Ε.ΠΑ.Μ.
-4.Εάν στην απλή αριθμητική 1+1+1=3, στην πολιτική δυναμική και ιδιαίτερα στην κοινωνική πολιτική πάλη το ζητούμενο είναι να δίνει 13.
Οι προυποθέσεις γι’αυτό είναι γνωστές,έχουν κατά κόρον αναλυθεί και αποτυπωθεί.
Σε σχέση με τα παραπάνω ,τα περί κοινής εκλογικής παρουσίας των αντιμνημονιακών δυνάμεων,
εκτιμώ μεν ότι είναι ζητούμενο και χρήσιμο ,όχι όμως αυτοσκοπός .
Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα επίμονης,επίπονης,ανυποχώρητης δράσης και αγώνα
για τα μεγάλα κοινωνικά,οικονομικά,πολιτικά προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.
-5.Με λίγες κουβέντες για όλους εμάς που παλεύουμε να κτίσουμε το ΜΕΤΩΠΟ,
ιδιαίτερα όσους προερχόμαστε από τον Μ/Λ ιδεολογικό-φιλοσοφικό χώρο.
Από το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αποκαθιστούμε και εδραιώνουμε την εμπιστοσύνη και προχωράμε.
Στο ερώτημα του κειμένου η θέση μου είναι ξεκάθαρη
Το Ε.ΠΑ.Μ. με το πρόγραμμα του χωράει στο ΜΕΤΩΠΟ.
Ο κόσμος του Ε.ΠΑ.Μ. στη μεγάλη πλειοψηφία του χωράει στο ΜΕΤΩΠΟ και οι περισσότεροι ίσως να το επιθυμούν και να το επιδιώκουν.
Ευθύνη της ηγεσίας του Ε.ΠΑ.Μ. να παρουσιάσει τις προθέσεις της.
Η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. οφείλει να ξεκαθαρίσει και να παραδεχθεί,ότι στο κοινωνικό,πολιτικό,ιδεολογικό τοπίο υπάρχει και δεν μπορεί να σβήσει με καμμιά θολή ρητορική ο διαχωρισμός αριστερά-δεξιά.
Υπάρχει ο πατριώτης λαός και η πατριδοκάπηλη πολιτική δεξιά κάθε απόχρωσης.
Υπάρχει η πατριωτική διεθνιστική αριστερά και η ξενόδουλη δεξιά.
Υπάρχει καπιταλισμός,υπάρχει σοσιαλισμός.
Η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ., αφού συχνά και σωστά επικαλείται το ΕΑΜ της Εθνικής Αντίστασης, οφείλει να αναγνωρίσει χωρίς περιστροφές και την κοινωνική, ταξική πολιτική διάσταση του ΕΑΜ και του Εαμικού κινήματος.
Ευθύνη όλων μας να ανοίξουμε ένα ουσιαστικό, εποικοδομητικό, χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς και χωρίς θέσφατα, διάλογο για διευρυμένη δράση και μέτωπο, διάλογο που χωρίς δογματισμούς θα αφορά όλους όσους αμφισβητούν με συνέπεια και μέχρι τέλους τη σημερινή μνημονιακή πολιτική τάξη και τα δόγματα του “Μένουμε Ευρώπη”.
*Προφανώς, οι απόψεις του αρθρογράφου είναι προσωπικές, καταχωρούνται στην στήλη Aπόψεις και εντάσσονται στο πλαίσιο ενός διαλόγου για ευρύτερα επίκαιρα θέματα, που πάντα φιλοξενεί η Iskra.

http://www.iskra.gr/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF/

σχολιο.- ο αλαβανος που μας εφερε τον καταστροφεα τσιπρα μας κανει και χαρη? χαχα.ευχαριστουμε δεν θα παρουμε..σιγα μην ξεπλυνει το ΕΠΑΜ ΑΥΤΗΝ την αριστερα
ο αρθρογραφος του κειμενου ειναι στελεχος του σχεδιου Β.
σχολιο.- Γνωμη μου ειναι να απορριφθει η "προταση".
Σχολιο.- κατσε πρωτα να μας βαλουνε βαθμο αριστερου να γελασουμε
Σχολιο.- Εκτος και δωσουν καποια εξηγηση για το καλοκαιρι μεχρι το Σεπτεμβρη του 15. καποια πραγματα δεν μπορει να παρακαμφθουν πολιτικαντικα, αλλιως το χεσαμε...


7 σχόλια:

e-h είπε...


Hoy compartimos un dossier titulado Béisbol y cultura en Cuba, que
somete a discusión la presencia del deporte nacional en la preferencia
de los cubanos, a contrapelo de la saturación mediática que respalda al
futbol y su reproducción acrítica en los medios nacionales. Destacan en
esta nueva entrega cinco entrevistas en video a cuatro jugadores y un
investigador de La Pelota en Cuba, incluido el polémico director del
equipo Industriales, Víctor Mesa. Aportan también a esta polémica los
textos de Aliet Arzola, Ronald Suárez y Luis Toledo Sande. En su
entrega 835, la revista digital de la Cultura Cubana abre un nuevo
espacio para promover el venidero festival Internacional de Teatro de La
Habana, con amplia información sobre los espectáculos que podrán
disfrutarse y entrevistas a varios de sus protagonistas. Entre los
textos a destacar en esta reciente entrega figuran también un homenaje
de Norge Espinosa a la actriz y titiritera cubana Xiomara Palacios, un
cuento de Leonardo Padura y una entrevista al joven pianista cubano
Dayramir González.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu



Σήμερα μοιραζόμαστε ένα φάκελο με τίτλο Μπέιζμπολ και Πολιτισμός στην Κούβα, το οποίο
υποβάλλουμε σε συζήτηση με την παρουσία του εθνικού αθλητισμού κατά προτίμηση
των Κουβανών, ενάντια στον κορεσμό των μέσων που υποστηρίζει το
το ποδόσφαιρο και την άκριτη αναπαραγωγή του στα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Ξεχωρίζουν
αυτή η νέα παράδοση με πέντε συνεντεύξεις και βίντεο σε τέσσερις παίκτες και ένα
ερευνητής της La Pelota στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του
Βιομηχανικού εξοπλισμού, Víctor Mesa. Συμβάλλουν επίσης σε αυτή τη συζήτηση
κείμενα Aliet Arzola, Ronald Suárez και Luis Toledo Sande. Στο
835, το ψηφιακό περιοδικό του περιοδικου Κουβανικού Πολιτισμού ανοίγει ένας νέος
χώρος για την προώθηση του προσεχούς Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου του La
Αβάνα, με εκτεταμένες πληροφορίες για τις εκπομπές που
περιλαμβάνουν και συνεντεύξεις σε αρκετούς πρωταγωνιστές της. Μεταξύ των
τα κείμενα που θα τονιστούν σε αυτή την πρόσφατη δόση περιλαμβάνουν επίσης ένα αφιέρωμα
της Norge Espinosa στον κουβανο ηθοποιό και κουκλοπαίκτη Ξιόμαρα Παλατσιό, μια
ιστορία του Leonardo Padura και μια συνέντευξη με τον νεαρό Κινέζο πιανίστα
Dayramir González.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το intranet και το διαδίκτυο,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu


e-h είπε...


[Gaza] "One Boat Left" & other Palestinian stories from We Are Not Numbers, a Solidarity with Gaza Fishers partner
Dear friends and supporters,
Please read and share this moving story by Mohammad Arafat, in Gaza. Solidarity with Gaza fishers is proud to present this ongoing writing series from our partners at We Are Not Numbers, featuring the work of young Palestinian journalists.
One Boat Left
The Gaza Strip is home to hundreds of unsung heroes. They are artists resisting the Israeli occupation with their brushes, poets using their words to envision a different future for their people, and teachers arming their students with the knowledge they will need to sustain an economy—if they are ever allowed to do business. They also are fishermen who sail into the Mediterranean Sea every morning, seeking to earn a living despite the ever-present risk of their boats being confiscated and their lives being stolen by Israeli bullets.
After trying to contact him for almost three days, I finally met Zaky Taroosh. He was accompanied by his youngest son, Abdul Latif, who had followed in his father’s footsteps to become a fisherman. Although I first saw them only from a distance, sitting on a scooter puffing black smoke and groaning in resistance near the Bank of Palestine in the Al-Remal neighborhood of Gaza City, I had already begun to sense the pain they have endured.
I hurried to shake their rough hands. Zaky shook my own warmly and gave me a big smile. Abdul Latif was silent due to reasons I could not determine at first.
The two were perspiring heavily in the afternoon heat, so we sat down on a broken bench in Al-Jondi Square, where most of Gaza’s bored, unemployed youths hang out. The three of us sat on that seat under the shadow of a very tall, old tree, whose shade helped us relax. We sipped a cup of unsweetened coffee purchased from a peddler.
Zaky has eight children, four of whom are sons and fishermen. Sipping a little coffee with his right hand and wiping away his sweat with his left, he started telling Abdul Latif’s story.
“A year ago, Abdul Latif was fishing near Al-Waha, a region near the northern beach of Gaza, and he caught a tremendous number of fish. He was so happy he didn’t realize he was crossing the border line between Israel and Gaza!”
I held my breath, anticipating what would come next.
“As soon as my son saw the Israeli cruiser approaching like a storm, he started to paddle his small boat,” Zaky recounted.
I looked at Abdul Latif, who was sweating as if what his father described was happening in front of him. I turned back to Zaky, who took a box of Royal cigarettes from his torn right pocket, then lit one with an old lighter; I learned later it had been handed down from his father, who was killed in 1967 by the Israeli occupation forces. Zaky was just 3 years old at the time of his father’s death.
“The Israeli navy started pumping water at his small boat, so it capsized—injuring my son [with a gash to his head],” Zaky resumed,.
The Israeli forces arrested him and seized his boat. Abdul Latif was taken to an unknown place in the city now called Ashdod by Israel, where he was treated and interrogated. One day later, he was sent home through the Israeli crossing called Erez.

e-h είπε...


[Γάζα] "Μια αριστερή βάρκα" & άλλες παλαιστινιακές ιστορίες από το ότι δεν είμαστε αριθμοί, μια αλληλεγγύη με τη Γάζα
Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές,
Διαβάστε και μοιραστείτε αυτήν την κινηματογραφικη ιστορία από τον Mohammad Arafat στη Γάζα. Η αλληλεγγύη με τους αλιείς της Γάζας είναι υπερήφανη που παρουσιάζει αυτή τη συνεχιζόμενη σειρά γραφής από τους εταίρους μας στο We Are Not Numbers, με το έργο των νέων παλαιστινίων δημοσιογράφων.
Ένα πλοίο αριστερά
Η Λωρίδα της Γάζας φιλοξενεί εκατοντάδες αγνοούμενους ήρωες. Είναι καλλιτέχνες που αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχή με τις βαναυσοτιτες τους, οι ποιητές χρησιμοποιούν τα λόγια τους για να οραματιστούν ένα διαφορετικό μέλλον για τους ανθρώπους τους και οι δάσκαλοι να οπλίσουν τους μαθητές τους με τις γνώσεις που θα χρειαστούν για να διατηρήσουν μια οικονομία - εάν τους επιτρέπεται ποτέ να κάνουν επιχειρήσεις. Είναι επίσης αλιείς που ταξιδεύουν καθημερινά στη Μεσόγειο Θάλασσα, επιδιώκοντας να κερδίσουν τα προς το ζην, παρά τον προυπαρχοντα κίνδυνο να κατασχεθούν τα σκάφη τους και να κλαπεί η ζωή τους από ισραηλινές σφαίρες.
Αφού προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του για σχεδόν τρεις μέρες, συνάντησα τελικά τον Ζάκη Τάροσσο. Συνοδεύοταν από τον νεότερο γιο του, Αμπντούλ Λάτιφ, ο οποίος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του να γίνει ψαράς. Παρόλο που για πρώτη φορά τους έβλεπα από απόσταση, κάθονταν πάνω σε ένα σκούτερ που εβγαζε μαύρο καπνό και στενοχωριοταν και αντιστεκοταν κοντά στην Τράπεζα της Παλαιστίνης στη γειτονιά Al-Remal της πόλης της Γάζας, είχα ήδη αρχίσει να αισθάνομαι τον πόνο που υπέστησαν.
Σπεύδω να σφιξω τα τραχιά τους χέρια. Ο Ζακί μου κούνησε θερμά τα χερια και μου έδωσε ένα μεγάλο χαμόγελο. Ο Αμπντούλ Λάτιφ ήταν σιωπηλός για λόγους που δεν μπορούσα να ερμηνευσω απο την αρχή.
Οι δυο τους έτρωγαν έντονα την απογευματινή ζέστη και κάθισαμε σε ένα σπασμένο πάγκο στην πλατεία Al-Jondi, όπου οι περισσότεροι από τους βαριεστιμενους άνεργους νέους της Γάζας βγαίνουν έξω. Οι τρεις μας καθισαμε στο κάθισμα κάτω από τη σκιά ενός πολύ ψηλού, παλιού δέντρου, του οποίου η σκιά μας βοήθησε να χαλαρώσουμε. Αποφάσισαμε να πιουμε ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη που αγοράσαμε από έναν πωλητή.
Ο Ζάκυ έχει οκτώ παιδιά, τέσσερα από τα οποία είναι γιοι και ψαράδες. Πινοντας λίγο καφέ με το δεξί του χέρι και σκουπίζοντας τον ιδρώτα του με το αριστερό του, άρχισε να λέει την ιστορία του Abdul Latif.
"Πριν από ένα χρόνο, ο Αμπντούλ Λάτιφ αλιεύει κοντά στην περιοχή Al-Waha, μια περιοχή κοντά στη βόρεια παραλία της Γάζας, και έπιασε ένα τεράστιο αριθμό ψαριών. Ήταν τόσο χαρούμενος που δεν συνειδητοποίησε ότι διασχίζει τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ισραήλ και Γάζας! "
Κράτησα την αναπνοή μου, προβλέποντας τι θα ακολουθήσει.
"Μόλις ο γιος μου είδε το Ισραηλινό κουρσαρικο να πλησιάζει σαν καταιγίδα, άρχισε να σπάει το μικρό του σκάφος", εξιστόρησε ο Ζακί.
Κοίταξα τον Abdul Latif, ο οποίος εφίδρωσε σαν να περιγράφει ο πατέρας του μπροστά του. Επέστρεψα πίσω στον Ζάκκι, που πήρε ένα κουτί από Royal τσιγάρα από τη χαραγμένη δεξιά τσέπη του, στη συνέχεια, το άναψε με ένα παλιό αναπτήρα. Έμαθα αργότερα ότι του είχε παραδοθεί από τον πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε το 1967 από τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Ο Ζάκυ ήταν μόλις 3 ετών κατά τη διάρκεια του θανάτου του πατέρα του.
"Το ισραηλινό ναυτικό άρχισε να αντλεί νερό στο μικρό του σκάφος, οπότε έσπασε-τραυματίζοντας τον γιο μου [με ένα χτυπημα στο κεφάλι του]", συνέχισε ο Ζάκη.
Οι ισραηλινές δυνάμεις τον συνέλαβαν και κατέλαβαν το σκάφος του. Ο Αμπντούλ Λατίφ μεταφέρθηκε σε ένα άγνωστο μέρος στην πόλη, που τώρα ονομάζεται Αζτώντν από το Ισραήλ, όπου τον τρομοκρατισαν και τον ανακρίναν. Μια μέρα αργότερα, στάλθηκε στο σπίτι από το ισραηλινό πέρασμα που ονομάζεται Erez.

e-h είπε...


In Gaza, the government’s internal security department kept him in custody for about a week to investigate what he had endured and what he may have said. It is not unusual for Israeli “security” officers to try to recruit Palestinians as collaborators.
Abdu Latif finally was allowed to return home, but his boat is still in Israel until today.
About a year later, Zaky and his family lost a second fishing boat when another son, Zayed, was fishing with his friend, Mahmoud Bakr.
“Together, they had a good day of fishing; the Israelis had just decided that week to increase the fishing zone (from six miles) to nine,” Zaky explained, taking a last drag on his cigarette before throwing it down and stamping it with his black sandal.
I wanted Abdul Latif to join the conversation, so I asked him when this incident occurred. He was hesitant to talk, but then told me it was April 2016.
Zaky continued: “The Israeli army attacked their boat and arrested Zayed and Mahmoud. Their boats were stolen and they were kept in prison for three months.”
I stared at Zaky in disbelief.
“The Israeli authorities accused the two boys of attacking the army in the sea,” he continued. “An Israeli judge asked for proof, in the form of video footage from the camera installed on the cruiser. The footage was brought in and the judge found nothing that documented the accusations against them, so the two boys were finally released.”
However, Zayed’s boat was never returned.
I urged Zaki to buy a new boat to join his sons’ last remaining vessel. He laughed bitterly, telling me that one small boat costs about 30,000 shekels ($8,500).
“Even if I get a boat from a humanitarian organization, I cannot work anymore,” he said flatly.
I asked him why, since he is still young and his children can help. He remained silent for five seconds, then told me he had been injured himself by the Israeli navy when his boat was attacked, and that bullet fragments are lodged inside his body.
“The fragments hurt so much when the weather gets cool,” he groaned.
I realized then what it means to be a Palestinian fisherman living in the Gaza Strip, spending nights and early mornings being chased by the Israeli navy and afternoons knitting his tattered nets.



e-h είπε...

Στη Γάζα, το τμήμα εσωτερικής ασφάλειας της κυβέρνησης τον κρατούσε υπό κράτηση για περίπου μια εβδομάδα για να διερευνήσει τι είχε απομείνει και τι μπορεί να έχει πει. Δεν είναι ασυνήθιστο οι ισραηλινοί αξιωματικοί "ασφαλείας" να προσπαθήσουν να προσλάβουν τους Παλαιστινίους ως συνεργάτες.
Ο Abdu Latif επιτράπηκε τελικά να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά το σκάφος του παραμένει στο Ισραήλ μέχρι σήμερα.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο Ζάκυ και η οικογένειά του έχαναν ένα δεύτερο αλιευτικό σκάφος, όταν ένας άλλος γιος, ο Zayed, αλιεύει με τον φίλο του Mahmoud Bakr.
"Μαζί, είχαν μια καλή ημέρα αλιείας. οι Ισραηλινοί μόλις αποφάσισαν αυτή την εβδομάδα να αυξήσουν την αλιευτική ζώνη (από έξι μίλια) σε εννέα ", εξήγησε ο Ζάκη, παίρνοντας μια τελευταία ρουφιξια στο τσιγάρο του πριν το πετάξει και το πατησει με το μαύρο σανδάλι του.
Ήθελα ο Abdul Latif να συμμετάσχει στη συζήτηση, γι 'αυτό τον ρώτησα ποτε συνέβη αυτό το συμβάν. Δυστυχώς δε μιλούσε, αλλά τελικα μου είπε ότι ήταν τον Απρίλιο του 2016.
Ο Ζάκη συνέχισε: "Ο Ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη βάρκα τους και συνέλαβε τους Ζαγιέντε και Μαχμούντ. Τα πλοία τους είχουν κλαπεί και κρατήθηκαν στη φυλακή για τρεις μήνες. "
Κοίταξα στο Ζάκυ με δυσπιστία.
"Οι ισραηλινές αρχές κατηγόρησαν τα δύο αγόρια ότι επιτέθηκαν στο στρατό στη θάλασσα", συνέχισε. "Ένας ισραηλινός δικαστής ζήτησε απόδειξη, με τη μορφή βίντεο από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο πολεμικό πλοίο. Το βίντεο τέθηκε και ο δικαστής δεν βρήκε τίποτα που να τεκμηριώνει τις κατηγορίες εναντίον τους, έτσι ώστε τα δύο αγόρια τελικά απελευθερώθηκαν. "
Ωστόσο, το σκάφος του Zayed δεν του το επέστρεψαν ποτέ.
Κάλεσα τον Ζακί να αγοράσει ένα καινούριο σκάφος για να αντικαταστησει το τελευταίο σκάφος του γιου του. Γέλασε πικρά, λέγοντάς μου ότι ένα μικρό σκάφος κοστίζει περίπου 30.000 σέκελ ($ 8.500).
«Ακόμη και αν πάρω βάρκα από μια ανθρωπιστική οργάνωση, δεν μπορώ να δουλέψω πια», είπε κατηγορηματικά.
Τον ρώτησα γιατί, αφού είναι ακόμα νέος και τα παιδιά του μπορούν να βοηθήσουν. Έμεινε σιωπηλός για πέντε δευτερόλεπτα, κατόπιν μου είπε ότι είχε τραυματιστεί από το ισραηλινό ναυτικό όταν δέχτηκε επίθεση στο σκάφος του και ότι θραύσματα σφαίρων βρίσκονται μέσα στο σώμα του.
«Τα θραύσματα βλάπτουν τόσο πολύ όταν ο καιρός δροσιστεί», μουρμουρισε.
Τότε συνειδητοποίησα τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος ψαράς που ζει στη Λωρίδα της Γάζας, ξοδεύοντας νύχτες και νωρίς το πρωί που σε κυνηγούν από το ισραηλινό ναυτικό και τα απογεύματα πλένοντας τα κουρελιασμένα δίχτυα του.



e-h είπε...


I decided to try one last time to persuade Abdul Latif to talk. Soon I learned he has been engaged for a year and a half and cannot marry due to lack of money. The entire family—Zaky and his wife, his unmarried daughter, his four sons and three daughters-in-law—lives together in one apartment that is barely fit for animals. The daily electricity blackouts seem to be an omen for a bleak, unknown future.
Check out our website for more stories from our partners at We Are Not Numbers, including "A Man and his boat" and "A Family of Fisherman -- Minus One." We are proud to help bring these voices to the world and we hope they will be read and shared widely. Together, we can help break the blockade of Gaza!
P.S. Those of you who are in Canada and who are voting in the NDP leadership election might be interested in checking out the positions of the four candidates on Palestine, and how they are ranked by our friends at Independent Jewish Voices and Canadians for Justice and Peace in the Middle East.
In solidarity,
the Canadian Boat to Gaza Team

Follow our campaigns on Twitter @CanadaBoatGaza @GazaFFlotilla
Facebook: www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ Share our messages and forward them widely!
To support our work, see our NEW contact address: canadaboatgaza.org/donate/
or contact any of our Flotilla partners working on this project: sgf.freedomflotilla.org/donate
Canadian Boat to Gaza: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau canadien pour GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel: canadaboatgaza@gmail.com


e-h είπε...


Αποφάσισα να δοκιμάσω μια τελευταία φορά για να πείσω τον Abdul Latif να μιλήσει. Σύντομα έμαθα ότι έχει να απασχοληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν μπορεί να παντρευτεί λόγω έλλειψης χρημάτων. Ολόκληρη η οικογένεια - ο Ζάκκυ και η σύζυγός του, η ανύπαντρη κόρη του, οι τέσσερις γιοι του και τρεις κόρες - ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα που είναι ελάχιστα κατάλληλο ακομα και για ζώα. Οι καθημερινές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος φαίνονται να είναι η προοπτικη για ένα θλιβερό, άγνωστο μέλλον.
Ελέγξτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερες ιστορίες από τους συνεργάτες μας στο We Are Not Numbers, όπως "Ένας άνθρωπος και το σκάφος του" και "Μια οικογένεια ψαράδων - μείον ένα". Είμαστε υπερήφανοι που βοηθούμε να φέρουμε αυτές τις φωνές στον κόσμο και ελπίζουμε ότι ολοι θα τις διαβάσουν και θα μοιραστούν ευρέως. Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας!
P.S. Όσοι από εσάς βρίσκεστε στον Καναδά και ψηφίζετε στις εκλογές για την ηγεσία του ΝDP ίσως ενδιαφέρεστε να ελέγξετε τις θέσεις των τεσσάρων υποψηφίων για την Παλαιστίνη και πώς ταξινομούνται από τους φίλους μας στις Ανεξάρτητες Εβραϊκές Φωνές και τους Καναδούς για Δικαιοσύνη και Ειρήνη η Μέση Ανατολή.
Σε αλληλεγγύη,
την ομάδα του καναδικού σκάφους για τη Γάζα

Ακολουθήστε τις καμπάνιες μας στο Twitter @CanadaBoatGaza @ GazaFFlotilla
Facebook: www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ Μοιραστείτε τα μηνύματά μας και προωθήστε τα ευρέως!
Για να υποστηρίξετε το έργο μας, ανατρέξτε στη νέα διεύθυνση επικοινωνίας μας: canadaboatgaza.org/donate/
ή επικοινωνήστε με οποιονδήποτε από τους εταίρους του στόλου μας που εργάζονται σε αυτό το έργο: sgf.freedomflotilla.org/donate
Καναδικό σκάφος στη Γάζα: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau canadien για την GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel: canadaboatgaza@gmail.com