Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Παρασκευη 26 Οκτωβριου 2018



Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018
Ο Μπολσονάρο υπόσχεται να εξαφανίσει όποιον σκέφτεται διαφορετικά από αυτόν

Ο Μπολσονάρο δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο στη βία που διέπραξαν οι υποστηρικτές του. Τα γεγονότα δείχνουν την ευθύνη του για τις πράξεις των οπαδών του. Εάν κάποιος είχε αμφιβολίες για το τι αντιπροσωπεύει ο Jair Bolsonaro για τη δημοκρατία της Βραζιλίας, δεν έχει πια. Στο βίντεο, απευθύνθηκε την Κυριακή (21 Οκτωβρίου) στους οπαδούς του στη λεωφόρο Paulista. Είπε σε όλους τους τόνους τι μπορεί να αναμένεται από την κυβέρνησή του: βία, διωγμοί και εκδίκηση.
«Η κάθαρση θα είναι πολύ ευρύτερη, αν μια ομάδα θέλει να μείνει εδώ, θα πρέπει να τεθεί υπό το νόμο όλων μας, ή φεύγει ή πάει φυλακή. Αυτά τα κόκκινα περιθωριακά στοιχεία θα απαγορευτούν από την πατρίδα μας. Κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτή τη πατρίδα, αυτή η πατρίδα είναι δική μας και δεν είναι αυτής της συμμορίας που έχει μια κόκκινη σημαία και έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου», είπε.
Είπε επίσης ότι ο Λούλα θα σαπίσει στη φυλακή και ότι, στο προσεχές μέλλον, ο πρώην πρόεδρος, τον οποίο αποκάλεσε «μεθύστακα», θα έχει την συντροφιά του Lindbergh Farias και του Fernando Haddad. "Επειδή αγαπάτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ, θα σαπίσετε στη φυλακή", δήλωσε ο Μπολσονάρο, σημειώνοντας ότι η Βραζιλία θα έχει υπερήφανες ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική και στρατιωτική αστυνομία ως οπισθοφυλακή. Έχει επίσης απειλήσει τους μαχητές από το MST και το MTST [1], ισχυριζόμενος ότι θα χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες.
Ο Μπολσονάρο μίλησε για τη νίκη του «πολέμου», όχι των εκλογών. Τέλος, επιτέθηκε επίσης και απείλησε την εφημερίδα Folha de S.Paulo που έκανε την καταγγελία ότι η καμπάνια του αγόρασε μαζικά μηνύματα κατά του κόμματος Εργατών (ΡΤ) από το WhatsApp, κάτι που χαρακτηρίζεται εκλογικό αδίκημα. "Η Folha de S.Paulo είναι το μεγαλύτερο fake news της Βραζιλίας. Δεν θα έχετε προϋπολογισμό διαφήμισης από την κυβέρνηση», απείλησε. "Πουλημένος τύπος, τα συλλυπητήριά μου!".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bolsonaro υπόσχεται πράξεις βίας εναντίον προοδευτικών ατόμων - έχει ήδη προτρέψει το κοινό να «γαζώσει με σφαίρες» στην Άκρε [2].

[1] MST: Κίνημα (αγροτών) Χωρίς Γη. MTST: Κίνημα Αστέγων Εργατών
[2] Αναφέρεται στη δολοφονία του αγροσυνδικαλιστή Chico Mendes το 1988



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PORCA MISERIA! PUTTANA POLITICA!
Είσαι νεαρός Ιταλός, που κάμποσο καιρό σε σώζει το χαρτζιλίκι από τη σύνταξη του παππού. Ψαλιδισμένη χρόνια τώρα, από κυβερνήσεις που άκουγες πως ήταν δημοκρατικές ή ακόμη και αριστερές. Αυτές που, με το που τελείωσες το σχολείο, σ' άφησαν να περιπλανιέσαι άφραγκος στην ανεργία.
Και ξαφνικά, κάτι φαίνεται ν' αλλάζει. Η κυβέρνηση αποφασίζει να σου δώσει επίδομα ανεργίας και να διατηρήσει και τη σύνταξη του παππού χωρίς περικοπές.
Και βγαίνει η Ε.Ε. και απειλεί και βρίζει: "Μη δώσετε σέντσι! Θα 'χετε να κάνετε μαζί μας! Φασίστες!".
Μαζί και η Αριστερά. Αυτή που στην Ελλάδα, όπου κυβερνάει, και συντάξεις έκοψε και έδιωξε πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά της ηλικίας σου στην ξενιτιά. Εκεί που κάθε βδομάδα δίνονται μάχες για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια του κόσμου. Και τα ΜΑΤ έχουν επιβάλλει κατοχή σε μια πόλη, γιατί δεν θέλει να γίνει σκουπιδότοπος.
Βέβαια, θυμάσαι από την ιστορία στο σχολείο, ότι οι αριστεροί ήταν με τους φτωχούς και οι φασίστες με τους πλούσιους. Σου το 'χει πει κι ο παππούς, που τους φασίστες τους πολέμησε στα νιάτα του. Κι ο μπαμπάς που ψήφιζε Κ.Κ., μέχρι που έπαψε να υπάρχει και εμφανίστηκαν σαν αριστεροί βουλευτές κάτι τεχνοκράτες, σαν κι αυτούς που πριν από καιρό τον είχαν απολύσει από το εργοστάσιο.
Μεγάλο  μπέρδεμα η πολιτική.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή η Αριστερά του Ρέντσι, του Τσίπρα και των άλλων χορτάτων μπούληδων, σίγουρα σε καταφρονεί. Γιατί είσαι φτωχός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΠΙΛΑ, ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ
Για να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα νοσοκομεία χρειάζονται μαζί με πολλά άλλα και 4.000 τραυματιοφορείς.
Στην εποχή της μνημονιακής σαπίλας και της κυβέρνησης των χορτάτων μπούληδων, εργάζονται μόλις 1.200 μόνιμοι και άλλοι 500 συμβασιούχοι. Άρα, δεν καλύπτονται ούτε οι μισές ανάγκες.
Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Που τις εξευτελίζει ο κάθε Τσίπρας, ο κάθε Ξανθός και ο κάθε Πολάκης.
Χειροκροτούμενοι απ' όσους έχουν υιοθετήσει τη ναζιστική θεωρία για τη σχετική αξία της ανθρώπινης ζωής.
Όχι να πέσουμε έξω και στα πρωτογενή πλεονάσματα, για να σωθεί η ζωή του κάθε "τυχών", που θα 'λεγε κι η Νοτοπούλου! Πόσο μάλλον, αν είναι του "Αιγαλέου", όπως θα συμπλήρωνε κι ο Τσίπρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγιος Δημήτριος
Αριστοκρατικής καταγωγής, πρόδωσε την τάξη του και προσχώρησε στο κίνημα του "μπολσεβικισμού της Αρχαιότητας", όπως χαρακτήρισε τον χριστιανισμό εκείνων των χρόνων ο θεωρητικός του ναζισμού Pierre Krebs.
Φυλακισμένος εξαιτίας της δραστηριότητάς του υπέρ των φτωχών της Θεσσαλονίκης, ενθάρρυνε τον φίλο του Νέστορα που νίκησε τον αυτοκρατορικό μονομάχο Λυαίο.
Με διαταγή του αυτοκράτορα Γαλέριου, δολοφονήθηκε μετά από φρικτά βασανιστήρια.
Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και τις Δήμητρες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ μεγάλες ζημιές στο Καστρομονάστηρο του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες – μικρά νησιά στο Ιόνιο, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου- προκάλεσε ο σεισμός τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Ζάκυνθο.
Αναφορές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη καταστροφή, αφού του επίκεντρο του μεγάλου σεισμού ήταν κοντά.
Ο καστρόπυργος στο μοναστήρι των Στροφάδων έστεκε εκεί, στη μέση του Ιονίου πελάγους, από τον 13ο αιώνα.
Οι σεισμοί του 1997 τον έπληξαν βαριά κι από τότε γινόταν πολύς λόγος για την αναστήλωση και τη συντήρησή του. Μέχρι που αυτή τη νύχτα γκρεμίστηκε εντελώς.
Γιατί σ' αυτή η χώρα των εκσυγχρονιστών Σημίτιδων και Γιάννων, των Καραμανλήδων και της γαρδούμπας, των Γιωργάκηδων και της αγγλόφωνης "πρώτυπης" υπουργού, της αμορφωσιάς του Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο και των νέων υπουργών που συζητούν με τον "διευθύνων", τα λεφτά είναι για να τα τρώνε οι Γεροβασίληδες, οι Πολάκηδες και οι Καμμένοι στα σκυλάδικα και για να σώζονται οι τράπεζες και τα κεφάλαια των Τσακαλώτων και των Σταθάκηδων.
Για μοναστήρια και καστρόπυργους θα συζητάμε τώρα; Τίποτα παρελθοντολόγοι σκοταδιστές είμαστε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/10/2018 – 3.00
ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Απανωτοί σεισμοί 5,1 και 6,7 βαθμών Ρίχτερ στη Ζάκυνθο, που ξύπνησαν, εκτός από τους κατοίκους του νησιού και των γύρω περιοχών, δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ακόμη και στην Αθήνα.
Τι πιο λογικό από το να θελήσει κάποιος να μάθει από τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης τι συμβαίνει. Πού έγινε ο σεισμός, αν υπάρχει κίνδυνος, τι πρέπει να κάνει.
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Πλήρης και παγερή αδιαφορία! Μαθαίνω πως από την ΕΡΤ κάτι ειπώθηκε για κάνα-δυο λεπτά και οι εκπομπές συνεχίζονται κανονικά.
Κοιμούνται οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας. Όπως και οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι.
Κι έτσι καταλαβαίνουμε τι έγινε πριν τρεις μήνες στο Μάτι και γιατί πήραν στον λαιμό τους τόσο και τόσο κόσμο...
Ελπίζω στη Ζάκυνθο όλα να πάνε καλά. Για την αγωνία του κόσμου και την απουσία ενημέρωσης ποιο βολεμένο κυβερνητικό καθίκι θα δώσει λόγο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/10/2018 – 3.00
Ολη η Ελλάδα απ ότι βλέπω  κουνήθηκε! Κουνηθηκε και η Σικελία!
Οι σεισμοί ήταν δύο με ένα λεπτό διαφορά 6,4 και 6,7 γι αυτό σας φάνηκε μακρόσυρτο.
Φαίνεται να είναι στην Ζάκυνθο σε βάθος 10χλμ.
Σχολιο.- Εγώ πάντως στην Αθηνα κουνήθηκα!! Τον παρακατάλαβα! Αλλοι λενε δεν καταλαβανε τιποτε. Ήμουν ξύπνιος στις 2, στο κομπιούτερ. Και δεν έλεγε να τελειώσει! Γιατί από ότι διαβάζω ήταν δύο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιταλία: Αισθητός σε όλο τον Νότο ο σεισμός που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 10:56


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ασάνζ αρνείται να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της πρεσβείας του Εκουαδόρ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 11:03
Αρνείται να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή.
Ένα ενημερωτικό σημείωμα με τους νέους κανόνες δημοσιεύτηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο. Το πρωτόκολλο απαγορεύει στον Ασάνζ να κάνει πολιτικές δηλώσεις και επιβάλλει άλλους περιορισμούς σε επισκέψεις, επικοινωνίες, αλλά και την ιατρική περίθαλψη.
«Ο Ασάνζ δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το πρωτόκολλο» τονίζει η πηγή, προσθέτοντας ότι ο ιδρυτής των Wikileaks αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις συνθήκες διαβίωσής του.
Την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι του Τζούλιαν Ασάνζ κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Εκουαδόρ αναφορικά με τις συνθήκες ζωής του μέσα στην πρεσβεία, οι οποίες παραβιάζουν, όπως υποστηρίζουν, τα δικαιώματά του.
Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία από το 2012.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τρελός προϋπολογισμός. Γιατί να πληρώνουμε εμείς τους Ιταλούς;»!
Αυτή η νέα επίθεση εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης δεν είναι από κάποιον ακόμη Επίτροπο της Ε.Ε.,  την ευρωπαϊκή "αριστερά" και δεξιά, το ΔΝΤ, τον Ντράγκι... Είναι η επίθεση της λεσβίας αρχηγού του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος Alice Weidel.
Η Alice Weidel, αρχηγός του γερμανικού κόμματος Alternative für Deutschland πήρε τη σκυτάλη από την ευρωπαϊκή "αριστερά" και δεξιά με μια πρωτοφανή επίθεση:
«Φρικτό το ιταλικό χρέος. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι! Πάλι θα πληρώσει η Γερμανία. Μισό εκατομμύριο Ιταλοί θα βγουν στη σύνταξη και θα δώσουν και κοινωνικό μισθό!»... επισημαίνει η Alice Weidel.
Το "κερασάκι στην τούρτα" προσωπικά εναντίον του "ακροδεξιού" Σαλβίνι: «Όταν η... Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε τον προϋπολογισμό, ο υπουργός των Εσωτερικών μουρμούρισε: “Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρει κανένας από τις τσέπες των Ιταλών”. Προφανώς, ξεχνάει το γεγονός ότι η Ιταλία θα είχε τελειώσει αφερέγγυα χωρίς τον ορό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει αυτόν τον ιταλικό προϋπολογισμό. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τα χρέη άλλων κρατών».