Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Τριτη 25 Δεκεμβριου 2018


ΠΑΛΕΡΜΟ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!
Δηλαδή, στον Πειραιά το μεν ΚΙΝΑΛ θα στηρίζει τον υποψήφιο που θα επιβάλλει ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών, τον Μωραλη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ τον ρυπαρό απολογητή της εκχώρησης του Ελληνικού στον Λάτση, Μπελαβιλα, που θα εξηγεί στους δημότες πως το λιμάνι καλώς το βούτηξαν οι Κινέζοι! Ο Βλαχακος της ΝΔ δεν εχει καμια τυχη…
Της Αγίας Διαπλοκής το ανάγνωσμα!
Σχολιο.- Επίσημα η Ν.Δ. στον Πειραιά στηρίζει την υποψηφιότητα του Π. Βλαχάκου. Ανεπίσημα φυσικά τον εκλεκτό του Μαρινάκη...
Όσο για τον Μπελαβιλα, ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους που υπηρετούν αυτήν την ταξικά δολοφονική πολιτική.
Σχολιο.- Ανεπίσημα, όλος ο συστημικός κομματικός συρφετός στηρίζει Μώραλη... Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι για να γεμίζουν τα πάνελ προεκλογικά και την εκλογική διαδικασία γενικά (να μη φανεί ότι ο Μώραλης παίζει χωρίς - συστημικό - «αντίπαλο»)...
Σχολιο.- Το ΚΙΝ. ΑΛ. δηλωσε οτι θα στηριξει τον Μωραλη...!! Ο δε Βλαχακης ειναι αδελφος του παιδιου που...εφυγε στα Ιμια με το Ελικοπτερο...!! Μια απεραντη «Θεατρικη Σκηνη» με σκηνοθετη τον...Comantande Μαρινακης...!! Τι εκλογες θα γινουν ;;;
Σχολιο.- Βλαχάκος και ουχί Βλαχάκης... Ο πατέρας της οικογένειας, μακαρίτης πλέον, ήταν υποψήφιος σε εκλογές με το ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφύρερ, προτού αρχίσει να δυναμώνει στα ποσοστά της η ΧΑ. Οπότε... μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πούτιν εκπλήρωσε το όνειρο 17χρονης τυφλής κοπέλας
17:00 - 21.12.2018
Μετά το τέλος της συνέντευξης η Ρεγκίνα, που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να τον «δει» με τα δάχτυλά της, χαρίζοντάς του το κοπλιμέντο «είστε πολύ όμορφος»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης ετήσιας συνέντευξης Τύπου του, έδωσε μία τετ-α-τετ συνέντευξη σε έναν ξεχωριστό δημοσιογράφο.
Η 17χρονη Ρεγκίνα Παρπίεβα κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό της και να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο.
Η Ρεγκίνα έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση και εξαιτίας της ασθένειας έχει χάσει την όρασή της από την ηλικία των οκτώ ετών.
Φιλοδοξεί να γίνει δημοσιογράφος και μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες της ήταν να συναντήσει τον Πούτιν. Η επιθυμία της αυτή έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε να τη συναντήσει για μία συνέντευξη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον ρώτησε για το δώρο που θα επιθυμούσε για τη Νέα Χρονιά, με τον πρόεδρο της Ρωσίας να απαντά ότι αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση.
Η Ρεγκίνα από την πλευρά της του χάρισε έναν σκύλο που είχε φτιάξει η ίδια, ο οποίος μάλιστα, όπως είπε ο Πούτιν, του θύμισε την αγαπημένη του Κόνι.
Μετά το τέλος της συνέντευξης η Ρεγκίνα ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να τον «δει» με τα δάχτυλά της, χαρίζοντάς του το κοπλιμέντο «είστε πολύ όμορφος»

Σχολιο.- Ο "δικτάτορας" Πούτιν, είναι εκλεγμένος Πρόεδρος από τον Ρωσικό Λαό. Σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.
 Ναι, γίνονται εκλογές στη Ρωσία. Πραγματικές. Όχι όπως στις ΗΠΑ που ψηφίζουν το 45%, βγάζει Πρόεδρο το 23%, και βομβαρδίζει όλο τον κόσμο! Όχι όπως στην Ελλάδα, που ψήφιζαν το 2000 Καζαχοι και Τσετσένοι για να βγάλουν πρωθυπουργό τον Σημίτη. Και σέβονται τα δημοψηφίσματα, όχι όπως στην Δανία το 1993, και στην Ελλάδα το 2015, που το όχι του λαού έγινε ναι.
αυτό ακριβώς λέω και εγώ! Ας το αφήσουμε! Έγραψε η κοπέλα μια πληροφορία, και γράφεις του ασχέτου από κάτω!
σχολιο.- Η CIA  και οι Αμερικανοι χρησιμοποιούν συχνά ανθρώπους με παθήσεις για να ανεβάζουν το κοινωνικό τους προφίλ. Τους χρησιμοποιούν. Και τους χρηματοδοτουν. Ο ελληνικος λαος τους εχει ένα ονομα. ΧΑΦΙΕΔΕΣ!!!
Εδώ σταματάω τη συζήτηση.
Δεν εχει νόημα.
Σχολιο.- Δεν το ήξερα ότι η τυφλή κοπελίτσα που θέλει να γίνει δημοσιογράφος, έπασχε απο ΣΚΠ. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την πληροφορία. Πάντως είχα την εντύπωση ότι η τυφλότητα στην ΣΚΠ φεύγει με την ιντερφερόνη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο σχηματισμός της  »Νέας Ενωμένης Εκκλησίας » του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία διεξήχθηκε υπό την εποπτεία ενός ραβίνου γεννημένου στο Brooklyn επικεφαλή του All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations (AUCCRU).
25/12/2018 – 13.00
Ο νέος επικεφαλής του All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations (AUCCRU)  της Ουκρανίας είναι ένας Ραβίνος που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν
«Με όλα αυτά τα διαχωριστικά πράγματα που συμβαίνουν αποφάσισαν να βάλουν έναν Εβραίο να επιφορτιστεί (με τις υποθέσεις!)», δήλωσε ο ραβίνος Bleich. Tο AUCCRU είναι είναι δι-ομολογιακό συμβουλευτικό όργανο. Με όσα γίνονται στην Ουκρανία λίγοι παρατήρησαν ότι ο επικεφαλής του οικουμενικού αυτού συμβουλίου που επιβλέπει τα εκκλησιαστικά θέματα  στην Ουκρανία δεν είναι ένας ιερέας αλλά ένας ραβίνος.
Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Yaakov Dov Bleich, ο επικεφαλής ραβίνος της Ουκρανίας, ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων στις αρχές Ιουλίου. Θα τηρήσει τη θέση αυτή τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Έτσι, οι πρώτοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί που θα πραγματοποιηθούν από μια ψευδώς  »ενοποιημένη και ανεξάρτητη ουκρανική εκκλησία » (σσ. τη σχισματική ουνιτικη που εσχάτως ίδρυσε ο Βαρθολομαίος και που αποσχιστηκε από την μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας με 12.000 ενορίες υπό δικαιοδοσία Μόσχας ) θα τελεστούν υπό την αιγίδα ενός εκκλησιαστικού συμβουλίου με επικεφαλής έναν ραβίνο.
Η  »νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας » περιμένει τώρα να λάβει από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης  τον τόμο της Αυτοκεφαλίας….
Το AUCCRU έχει συνολικά 18 μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν κάθε σημαντικό θρησκευτικό δόγμα στη χώρα. Ευαγγελιστές, Αντβεντιστές, Ρωμαιοκαθολικοί, Ελληνοκαθολικοί και όλες οι διάφορες ουνιτικε σχισματικες εκκλησίες της ορθοδοξίας επικουρούμενες από 2 ιμάμηδες  (εκπροσωπούνται τόσο οι Τάταροι της Κριμαίας όσο και οι μουσουλμάνοι που είναι πολλοι περισσοτεροι από τους Ταταρους). Με πρωτοβουλία του Bleich, η πρώτη συνάντηση του Οργάνου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έξω από το Κίεβο στο Τερνοπίλ νωρίτερα αυτό το έτος, με την επόμενη να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Ισραήλ.
« Υπάρχουν πράγματι πολλά αυτή τη στιγμή και ως πρόεδρος του Συμβουλίου ασχολήθηκα έντονα με πολλές από τις διάφορες εκφάνσεις της πολιτικής διαδικασίας που συμβαίνει τώρα », δήλωσε ο Ραβίνος Bleich στο Tablet. “Καθώς το βλέπω η εντολή/θητεία μου είναι να κάνω κάτι που να ενώνει όλους τους διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες των ουκρανικών εκκλησιών ώστε το Συμβούλιο να διατηρεί τη συνοχή του. Ήταν σημαντικό να διατηρηθεί κάποια ομοιότητα ειρήνης και διαλόγου μεταξύ των ποικίλων εκκλησιών της Ουκρανίας.  »
Η ειρωνία είναι ότι σχηματισμός μιας ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας διαδραματίζεται υπό την διεύθυνση ενός Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών προοδρευόμενου από έναν Εβραίο γεννημένο στο Brooklyn..
«Με όλα αυτά τα διαχωριστικά πράγματα που συμβαίνουν αποφάσισαν να βάλουν έναν Εβραίο να επιφορτιστεί (με τις υποθέσεις!)», δήλωσε ο ραβίνος Bleich.Tablet 21.12.18



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε θρησκευτικό παραλήρημα ο Ποροσένκο: η  »αγία του Οικογένεια » και ο ίδιος εικονογραφήθηκαν στον ιδιωτικό του ναίσκο ως Άγιοι. ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΨΕ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ
24/12/2018 – 23.30
Ο P.Porochenko είναι σε θρησκευτικό παραλήρημα και ωστόσο τον ακολούθησε ολόκληρο Οικουμενικό πατριαρχείο με αποτέλεσμα εωσφορικά να συμπαρασύρει εθνικές εκκλησίες και πάμπολλες μητροπόλεις .Εικόνα της  »Αγίας Οικογένειας » Ποροσένκο όπου ως άγιος εμφανίζεται κι ο ίδιος  είναι η εφέστια εικόνα του ιδιωτικού του ναίσκου…
Ο Ποροσένκο μάλιστα εμφανίζεται με χιτώνα στα πρότυπα βιβλικής ένδυσης για να είναι πειστικότερος στο ρόλο της αυτού αγιότητάς του ενώ κρατάει πάπυρο….. ως άλλος Απ. Παύλος ….Διακωμώδηση θεσμών εμπαιγμός λαού….
Το   »délire mystique » ονομάζεται επίσης  »délire messianique ». Συνήθως το άτομο που υποφέρει από αυτό θεωρεί ότι επιλέχθηκε για να πραγματοποιήσει μια θεία αποστολή.
« Η πίστη είναι απ΄χρυσό, ο ενθουσιασμός απ΄ασήμι και ο φανατισμός από μολύβι. » (Hugo Ojetti)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Δυτικη Αποικιοκρατικη Συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε γέφυρα στον Ευφράτη για να μην τον διασχίσει ο συριακός στρατός…
24/12/2018 – 21.00
H Δυτικη Αποικιοκρατικη Συμμαχία που διευθύνεται από ΗΠΑ βομβάρδισε μια γέφυρα στον Ευφράτη για να εμποδίσει το συριακό στρατό να τον διασχίσει ίσως αυτή που είναι στο ύψος του Mayadin.
Η δυτικη Αποικιοκρατικη συμμαχία συνέχισε και σήμερα βομβαρδισμούς στ΄Α του Ευφράτη και χτύπησε το χωριό Abou Hassan στην ύπαιθρο του Bukamal που είναι στην κατοχή της ISIS ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκαν οι YPG..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με ειδήμονες με απόσυρση ΗΠΑ η Συρία θ΄ανακτήσει την Raqqa και τ΄Ανατολικά Ευφράτη με τα πετρέλαια…
24/12/2018 – 21.00
Για ν΄αποφύγουν μια τουρκική επιχείρηση οι Κούρδοι θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν μια επιστροφή της συριακής διοίκησης στα εδάφη που κατέχουν εκτιμούν οι ειδικοί σύμφωνα με άρθρο του AFP με τίτλο  »ποια είναι τα πιθανά σενάρια στη Συρία μετά την αμερικανική απόσυρση; »
Αυτή η συριακή μειονότητα επωφελήθηκε από τη διαμάχη για να εγκαταστήσει μια de facto αυτονομία στις περιοχές του Β και ΒΑ. « Οι ευκαιρείς διατήρησης σ΄ένα σημαντικό βαθμό την αυτονομία υπολογίσιμα μειώθηκαν « , αναλύει το Κέντρο Στρατηγικής και Διεθνών Μελετών (CSIS). Η Δαμασκός και οι κύριοι σύμμαχοί της η Ρωσία και το Ιράν θα επωφεληθούν από ένα πιθανό κατακερματισμό των κούρδικων περιοχών.
« Θα υπάρξει μια μοιρασιά του εδάφους των FDS μεταξύ Τούρκων και συριακού στρατού », προχωράει ακόμη πιο πολύ ο ειδήμονας Fabrice Balanche. Σύμφωνα με αυτόν η διοίκηση Assad θα μπορούσε ν΄ανακτήσει την πόλη της Raqa, αλλά επίσης ολόκληρη την επαρχία Deir Ezzor (Αν), ανακτώντας τα στρατηγικά πετρελαϊκά πεδία.
Η Μόσχα ευνοείται επίσης από την αμερικάνικη αποδέσμευση… Για τον Balanche,η Ρωσία θ΄άφηνε την Τουρκία να συντρίψει τους  » YPG κι ως αντάλλαγμα ο συριακός στρατός θα μπορούσε να προελάσει στο  Idleb »……..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως δολοφόνησε 54 Παλαιστίνια παιδιά και συνέλαβε άλλα 900 το 2018

Οι δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος σκότωσαν στην Παλαιστίνη τουλάχιστον 54παιδιά και συνέλαβαν 900 από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση.
Το Κέντρο Μελετών και ΤεκμηρίωσηςAbdollah Al-Hourani, που συνδέεται με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), δήλωσε την Τετάρτη σε μια έκθεση ότι 44 από τα 54 παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας Επιστροφής, που πραγματοποιήθηκε στα όρια μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

Σημειώνεται επίσης ότι με αυτά τα κατασταλτικά μέτρα, το ισραηλινοναζιστικο καθεστως παραβιάζει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων διεθνώς συμβάσεων.
Το τελευταίο παιδί που έπεσε θύμα της ισραηλινοναζιστικής επιθετικότητας ήταν Ahmad Yaser Abu Abed, 5 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε στα μάτια στις πορείες στην πόλη Χαν Γιούνη, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός έχει σκοτώσει πάνω από 220 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 22.000 από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η Πορεία Επιστροφής, διεκδικώντας το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Raad al-Husein, προειδοποίησε επανειλημμένα το σιωναζιστικο καθεστώς του Τελ Αβίβ σχετικά με τη χρήση θανατηφόρας βίας κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις με τους Παλαιστινίους, οι οποίες κατέληξαν με δεκάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματίες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Χριστός γεννήθηκε, πιθανότατα, το 4 π.Χ. και είναι βέβαιο ότι δεν ήταν 25 Δεκεμβρίου. Γιατί επιλέχθηκε η ημερομηνία αυτή, αρκετούς αιώνες μετά...
Αρχικά, οι Χριστιανοί δεν γιόρταζαν τη γέννηση του Ιησού. Από τις υπάρχουσες πηγές φαίνεται ότι η γέννησή του, μάλλον έγινε στη διάρκεια του φθινοπώρου και όχι τον χειμώνα. Γύρω στον δεύτερο αιώνα έγινε προσπάθεια να οριστεί η πιθανή ημερομηνία γέννησης. Τα πρώτα χρόνια, τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν μαζί με τα Θεοφάνια, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου. Από τον 4ο αιώνα, όμως, η γέννηση του Χριστού διαχωρίστηκε από τα Θεοφάνια και καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου. Ο λόγος της αλλαγής ημερομηνίας ήταν για να «χτυπηθεί» η μέρα λατρείας του Ανίκητου Ηλίου, που ήταν σημαντική για τους ειδωλολάτρες. Ίδια εποχή εορτάζονταν και τα Σατουρνάλια, αφιερωμένα στον Κρόνο καθώς και τα γενέθλια του Μίθρα, τα οποία τιμούσαν κυρίως οι Ρωμαίοι στρατιώτες. Για πρώτη φορά, τα Χριστούγεννα εορτάστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου, το 354 μ.Χ. Ο εορτασμός εμφανίζεται στο εορτολόγιο της Ρώμης και αργότερα καθιερώθηκε στην Αντιόχεια και στην Κωνσταντινούπολη. Πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι μάλλον υπολογίστηκε λάθος και η γέννηση του Χριστού, η οποία φέρεται να έγινε τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Αυτό το αποδέχονται και θεολόγοι, καθώς γνωρίζουν ότι η ακριβής ημερομηνία γέννησης είναι ήσσονος σημασίας για τη θρησκεία. Το 750 μ.Χ. αποτέλεσε ορόσημο....
Ο Άγιος Βονιφάτιος αντικατέστησε την παγανιστική λατρεία της βελανιδιάς με το έλατο, το οποίο έγινε και το δέντρο των Χριστουγέννων. Για τον στολισμό των δέντρων χρειάστηκε, όμως, να περάσουν σχεδόν πέντε αιώνες. Το πρώτο στολισμένο δέντρο εμφανίστηκε το 1539 και στα κλαδιά του είχε είδη ρουχισμού και άλλα χρήσιμα είδη για τους φτωχούς. Σύμφωνα με αναφορές, ο πρώτος που στόλισε δέντρο ήταν ο Μαρτίνος Λούθηρος. Αργότερα, ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου επεκτάθηκε από τη Γερμανία στην Πολωνία και στη Βρετανία. Το 1816 καταγράφηκε το πρώτο στόλισμα δέντρου στη Βιέννη. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1833, μέσω του Όθωνα και των Βαυαρών, στολίστηκε δέντρο και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο. Οι κάτοικοι σχημάτιζαν τεράστιες ουρές για να θαυμάσουν το νέο έθιμο. Το παράδειγμα του Όθωνα ακολούθησαν οι αυλικοί του και σταδιακά τους μιμήθηκαν οι μεγαλοαστοί και ο υπόλοιπος κόσμος. Έτσι, μπήκε σε όλα τα σαλόνια, φτωχά ή πλούσια. Άλλωστε, από έλατα στην Ελλάδα άλλο τίποτα. Κάτι που, κατά την άποψη των χριστιανών, έδινε την ιδέα της αναγέννησης του κόσμου μέσω του χριστιανισμού, που ήθελε να προσδώσει νέα διάσταση στα πράγματα, ξεπερνώντας τις αρχαίες θρησκείες....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




teleSUR
24/12/2018  στις 2:36 μ.μ.
Οι γειτονιές της Δαμασκού φωτίζονται από τα Χριστουγεννιάτικα φώτα μετά από χρόνια πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της αιματοχυσίας
Μετά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της #Συρίας οι πολίτες γιορταζουν με χρώματα και χαρά τις γιορτές των #Χριστουγέννων και του νέου έτους
Ειρήνη για όλους!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φιλάρετος, ο προκαθήμενος της νεόκοπης Ουκρανικής Αυτόνομης Εκκλησίας , συναντήθηκε με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA Jack Devine και...
...του απένειμε το σταυρό του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.
Ο Φιλάρετος ευχαρίστησε τον Devine για τη βοήθεια των ΗΠΑ "για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ναζιστικης Ουκρανίας και τη δημιουργία μιας ενιαίας τοπικής Ναζιστικης «Ορθόδοξης» Εκκλησίας της Ουκρανίας".
Μεσιέ Βαρθολομαίε, τι είπατε; Μούγκα στη στρούγκα του Πατριαρχείου σας; Για να θέτουμε κάθε τι στη θέση του και σας στο pay-roll της CIA...
Α, και αν η οιαδήποτε κυβέρνηση της Ελλάδας παίρνει αποφάσεις για την Ελληνική Εκκλησία, εσείς καλά θα κάνετε να ασχολείστε με τα δικά σας ράσα, δίχως να στέλνετε νουθεσίες και εντολές στους πολιτικούς της χώρας, μια και ως καλά γνωρίζετε και τούρκος υπήκοος είστε και υπηρετήσατε στον τούρκικο (και όχι τουρκικό) στρατό...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φορείς καταγγέλλουν την τιμωρία του ναύτη Στ. Παπαδάκη, που διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας όπου υπηρετούσε σε ΝΑΤΟική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας«καταγγέλλει την απαράδεκτη τιμωρία με φυλάκιση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας "Ναβαρίνον", στην οποία υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική άσκηση "Sea Guardian" στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τιμωρία αυτή αιτιολογήθηκε μάλιστα με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στο λαό.
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τη συμπαράστασή της και συγχαίρει τους δύο Ελληνες στρατιώτες:
Σταύρο Παπαδάκη, ναύτη της φρεγάτας "Ναβαρίνον", ο οποίος εξέφρασε σε αναφορά τη διαφωνία του για τη συμμετοχή του πλοίου σε ΝΑΤΟική άσκηση και
Δημήτρη Ανδρονιάδη, που βγήκε στην αναφορά του στρατοπέδου του στον Μανταμάδο Λέσβου και απαίτησε να σβηστεί φασιστικό "ρητό" - σύνθημα Γερμανού στρατηγού ναζί εγκληματία που υπήρχε σε τοίχο του στρατοπέδου.
Θεωρούμε παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους μας τη θαρραλέα και υπεύθυνη στάση των δύο στρατιωτών μας.
Η διοίκηση του Τάγματος στον Μανταμάδο, όπου υπηρετεί ο Δημήτρης Ανδρονιάδης, του ανακοίνωσε ότι θα αποσπαστεί σε μονάδα στην Αθήνα,  η απόσπαση ανακλήθηκε μόνο κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαδηλώσεις κατά της αντιλαϊκής πολιτικής
ΑΓΚΥΡΑ.--
Συνθήματα όπως «Δουλειά, ψωμί, ελευθερία» κυριάρχησαν σε διαδήλωση που έγινε το Σαββατο στην Κωνσταντινούπολη κατά της κυβέρνησης του ισλαμοφασιστικού κόμματος ΑΚΡ και του Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, με συμμετέχοντες που για να πάρουν μέρος ταξίδεψαν από Αδριανούπολη, Προύσα, Γιάλοβα κ.α.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν: «Η κρίση είναι δική τους, οι δρόμοι είναι δικοί μας» ή «Haziran» («Ιούνης»). Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις γίνονται τον τελευταίο καιρό σε πολλές πόλεις, καθώς και όπου κυρίαρχο είναι το κουρδικό στοιχείο (Ντιγιαρμπακίρ), με αιχμή τις υψηλές τιμές σε πολλά προϊόντα, βασικά για τη λαϊκή οικογένεια.
Αρκετοί συνδέουν τις κινητοποιήσεις με αυτές που είχαν ξεκινήσει τον Ιούνη του 2013, με αφορμή την απαλλοτρίωση μεγάλου τμήματος του πάρκου Γκεζί (στην Κωνσταντινούπολη) για την ανέγερση εμπορικού κέντρου. Εκείνες είχαν στηριχτεί από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αναζωπυρώνοντας και τις πυκνές πολιτικές διεργασίες που συνεχίζονται ακόμα, αναδεικνύοντας βαθιές αντιθέσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό του τουρκικού κεφαλαίου, οι οποίες αφορούν καταρχήν θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεθνών συμμαχιών κ.τ.λ.
Στο μεταξύ, οι τοπικές εκλογές της επόμενης άνοιξης προσφέρουν νέα αφορμή για την όξυνση των ενδοαστικών παζαριών, σε μια περίοδο που το τουρκικό κεφάλαιο προσπαθεί να υπερασπιστεί το ρόλο του, κόντρα σε «απειλές» τις οποίες γεννούν εδαφικές, γεωπολιτικές και λοιπές αναδιατάξεις.
Το σοσιαλδημοκρατικό κεμαλοφασιστικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με το φασιστικο νεοφιλελεύθερο «Καλό Κόμμα» (ΙΥΙ) σε αρκετές επαρχίες. Στην Κωνσταντινούπολη ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μέχρι σήμερα δήμαρχος στην περιοχή Μπεϊλικντουζού, ενώ για την επαρχία της Αγκυρας το χρίσμα πήρε ο Μανσούρ Γιαβάς, πρώην υποψήφιος δήμαρχος για την πρωτεύουσα.
Θυμίζουμε ότι το ισλαμοφασιστικο κυβερνών ΑΚΡ θα συνεργαστεί ξανά με το φασιστικό ΜΗΡ, όπως είχε γίνει και στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα Σαββατο 22 Δεκεμβριου στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης στην Τουρκία, σε ένα κλίμα οικονομικής δυσχέρειας στη χώρα που σηματοδότησε η κατάρρευση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα με αναφορά στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.
Οι συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας των Εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, ήρθαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως την Αδριανούπολη, την Προύσα και τη Γιάλοβα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
«Δουλειά, ψωμί, ελευθερία» φώναζε ο κόσμος, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «η κρίση είναι δική τους, οι δρόμοι είναι δικοί μας» ή «Haziran», ο Ιούνιος στα τούρκικα.
Ο μήνας Ιούνιος αναφέρεται στις ογκώδεις διαδηλώσεις του 2013 εναντίον της πολιτικής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες πυροδότησε το κίνημα διαμαρτυρίας κατά ενός κατασκευαστικού σχεδίου στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
Πριν από μία εβδομάδα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες.
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με τον πληθωρισμό στο 25,24% τον Οκτώβριο, ένα ποσοστό χωρίς προηγούμενο εδώ και 15 χρόνια.
Αν και ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 21,62% τον Νοέμβριο, η τιμή των βασικών προϊόντων, όπως των κρεμμυδιών, παραμένει υψηλή.
Από τον Ιανουάριο του 2018, η τουρκική λίρα έχασε το 22,5% της αξίας της σε σύγκριση με το δολάριο.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



την Παρασκευή χιλιάδες κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας συμμετείχαν σε μεγάλες διαδηλώσεις για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.
Ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινού στρατού για μία ακόμη φορά δεν δίστασαν να χτυπήσουν «στο ψαχνό» τους άοπλους διαδηλωτές, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο εφήβους, ηλικίας 16 και 18 ετών. Από τα ισραηλινά πυρά τραυματίστηκαν άλλοι 50 περίπου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένα χρέος στον ηθοποιο Γιωργο Μοσχίδη που πηγε το μεγαλο ταξίδι:Ειναι ενα μικρο αποσμασμα απο την συνέντευξη του στον Νυχτερινο Επισκεπτη:
.."καθόμουν σ ενα ύψωμα και ατενιζα το νησι απέναντι μου θεωρώντας ότι αυτο ειναι το μέρος που πήραν τον πατέρα μου εξορία.Κι εκει έρχονταν ο καπνοβιομήχανος θείος μου που δεν δέχονταν σε καμια περίπτωση το γεγονός οτι ο κουνιαδος του ηταν κομμουνιστης.Και έψελνε στ αυτί μου έξαψαλμο ενάντιον του πατέρα..Ο,τι ηταν ο δείξε ο μπηξε,ο παληοκομμουνιστης που δεν λογάριασε την οικογένεια,που μας ντρόπιασε ,κι αλλα παρόμοια.Ειχε γίνει ο καθημερινός εφιάλτης μου.Καθε τοσο..πισω απ αυτί μου..μονότονος και προσβλητικός για τον πατέρα.Μια,δυο,τρεις δεν τον άντεξα και είπα"θα σταματήσω πια ν ακουω απο το δεξί αυτί".Ε απο τοτε δεν ακουω πια απο το δεξί αυτί.Κουφάθηκα."
Συγνωμη που σας χάλασα τη μερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Φουντώνουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια
43 οι νεκροί σε διαδηλώσεις και δεκάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες
- Χώρα στην Αφρική είναι. Τα γεγονοτα σε καλουν να υποστηριξεις τον λαο του Σουδαν.
- Μα το Σουδαν δεν είναι που συμμετέχει στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διεξάγεται στην Υεμένη;
-Δεν πρεπει να μπερδευουμε τον λαο του Σουδαν που διαδηλώνει εναντια στον σουνιτοφασιστα δικτατορα Μπασίρ, με την ηγεσία του κράτους του Σουδάν που συμμετέχει στο έγκλημα της Υεμένης...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροπορική επίθεση δέχεται η Δαμασκός. Πολλές εκρήξεις..
25/12/2018 -22.00
H συριακή αεράμυνα εκτόξευσε πολλούς πυραύλους προς αταυτοποίητους στόχους πάνω από τη Δαμασκό. Ο ανταποκριτής του SHAM-FM αναφέρει ότι  »πολλές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πρωτεύουσα »….Σύμφωνα με άλλη πηγή μέσα στην πρωτεύουσα είναι οι εκρήξεις….SANA: η συριακή εναέρια άμυνα αντιμετωπίζει εχθρικούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Δυτικής επαρχίας της Δαμασκού και ρίχνει μια σειρά από αυτoύς..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί άμα ο μουσουλμάνος δεν γιορτάσει χριστούγεννα στα κλεμμένα, (Χωρος Στεγασης Προσφυγων Cith Plaza το ονομαζουν) θα πέσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ να μας πλακώσουν!
Μέρρυ κρίστμας του γιού του!

σχολιο.-  κ κλεμμενα κ τζαμπα!!τι κοροιδα ειναι ?και χριστουγεννα θα γιορτασουν κ πασχα κ του αγιανιου του ρωσου αμα λαχει...δε παιζουμε με αυτα τα πραματα
σχολιο.-  Γι αυτό και ανάρτηση παρά ανάρτηση ζητανε και φράγκα σαν "αλληλεγγύη στην κουζίνα τους". Ηθελα να ξερα τόσα μύρια απ την Medico που πάνε και θέλουν και τον οβολόν του κοσμάκη!