Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Παρασκευη 25 Οκτωβριου 2019


- τέτοιες μέρες, παραμονές της 28ης η αριστερά ήταν στα καλύτερα της. Εκδηλώσεις, εκδόσεις, αναλύσεις. Τώρα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί, η πλευρά των δωσίλογων οργιάζει κι η αριστερά σιωπα. Συνειδητά, σαν να μετάνιωσε που έδωσε την ψυχή της στον αντιφασιστικό αγωνα... ίσως έπρεπε να " αγκαλιάσει τους Γερμανούς φαντάρους"!
Μετά τη Βενεζουέλα το ίδιο σχέδιο μπαίνει σ' εφαρμογή και στη Βολιβία. Ας ελπίσουμε να έχει αντίστοιχη κατάληξη! Και, Ω τι σύμπτωση, και εδώ σιωπητήριο ή και ξινισμενες τοποθετήσεις για τον Μοράλες που " δεν χτίζει τόσο σωστά τον σοσιαλισμό"( σαν τα ρεύματα της ευρωπαϊκής αριστεράς που έχτισαν ουρανοξύστες, ένα πράγμα...)

Granma: Η Βολιβία σε κατάσταση συναγερμού — Συνωμοσία σε εξέλιξη
Για σκευωρία εναντίον του επανεκλεγέντα προέδρου Evo Morales από τη δεξιά αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ κάνει λόγο δημοσίευμα της κουβανικής εφημερίδας Granma.
“Καταγγελία για εκστρατεία αποσταθεροποίησης και βίας” κάνει λόγο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών στη Βολιβία επιβεβαιώνουν την αποφασιστική λαϊκή υποστήριξη της κυβέρνησης του Evo Morales.  Η συνωμοσία ωστόσο ξεδιπλώνεται.
Η βολιβιανή δεξιά, που εδρεύει στην επαρχία της Σάντα Κρουζ, σκοπεύει να ανακηρύξει τον υποψήφιο τηeς, τον Carlos Mesa, ως Πρόεδρο, αγνοώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, που έδωσαν στον Evo Morales μια σαφή νίκη. Πρόκειται, σημειώνει η Granma, για μια προφανή προσπάθεια πραξικοπήματος υποστηριζόμενη από κυβερνήσεις της περιοχής και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina, όντας αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση ο Evo εξέδωσε μια έκκληση: “Για τους συναδέλφους μου και τον βολιβιανό λαό, για τις αδελφές και τους αδελφούς μου, να οργανώσουμε, να προετοιμαστούμε και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία”.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι περιμένει με εμπιστοσύνη το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE) να εκδώσει την τελική του έκθεση.
Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση κάλεσε σε απεργία στη Σάντα Κρουζ και δήλωσε ότι θα αγνοήσει τη συνταγματική κυβέρνηση του Μοράλες και θα εγκαταστήσει αυτό που ονομάζει «νέο συνταγματικό Πρόεδρο».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου María Eugenia Choque επέμεινε ότι «δεν έχει τίποτα να κρύψει» και διασφάλισε τη διαφάνεια της ψηφοφορίας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του υποψηφίου Carlos Mesa και αυτών που τον υποστηρίζουν περί απάτης.
Η διαφάνεια των εκλογών τονίστηκε και από τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, στις παρατηρήσεις του κατά την προπαρασκευαστική υπουργική συνάντηση για την 18η Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων:
«Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Βολιβίας για τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας που έχουν διεξαγάγει. Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο Evo Morales για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώνουν την αποφασιστική λαϊκή υποστήριξη της κυβέρνησής του, αποτελέσματα που αναμένουμε να επιβεβαιωθούν.
Ο Ροντρίγκεζ καταγγέλλει την εκστρατεία της παραπληροφόρησης, της αποσταθεροποίησης και της βίας που διεξάγεται, από την αντιπολίτευση και υποκινείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, απειλώντας την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών στη Βολιβία”.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδιναν το 46,87% στον Evo Morales και περίπου 10% λιγότερο στον Carlos Messa. Αν αυτό το αποτέλεσμα παραμείνει τότε ο Μοράλες εκλέγεται για 4η συνεχή φορά. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στους δρόμους της πρωτεύουσας Σάντα Κρουζ μεταξύ δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των δυνάμεων τάξης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρουσιάζουν τον πόλεμο στην Συρία ως "ιμπεριαλιστικό", δηλαδή η Συρία είναι ιμπεριαλιστική χώρα και όχι χώρα που δέχεται επίθεση από τους ιμπεριαλιστές και δεν πρέπει το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας να παλέψει μαζί με όλες τις άλλες δυνάμεις για να απελευθερωθεί η χώρα του.. αλλά ...πρέπει να βάλει ως στόχο τον Σοσιαλισμό -λένε- και άρα η συμμαχία με τις δυνάμεις του Ασσαντ ειναι οπορτουνισμός... (αυτό θέλουν και οι ΗΠΑ)
Όσο για την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Διεθνή συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, μόνο ως μνημείο άριστερού οπορτουνισμού μπορεί να χαρακτηριστεί, ως παραχάραξη του Μαρξισμου Λενινισμού και της ιστορίας του παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος.
Προσπαθούν να "συρουν" τα Κομμουνιστικά Κόμματα στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξαν από το 2012 και μετά, να υιοθετησουν τα ΚΚ τις δικές τους αδιέξοδες και καταστροφικές επιλογες, τις οποίες οι ιδιοι αποκαλούν "επαναστατικές"..
Ο καθένας καταλαβαίνει ότι μιά τέτοια προοπτική για το Κομμουνιστικό Κίνημα ειναι καταστροφική γιά τους λαούς και "δώρο" στον ιμπεριαλισμό που δεν θα έχει προβλήματα για τα επόμενα χρόνια και η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ φέρει βαρύτατες ευθύνες πλέον για όλα αυτα.
Υ.Γ Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας λέει οτι "εχουν επεξεργαστεί επιστημονικά" τις θέσεις τους.
Η ερώτηση είναι: ΠΟΙΟ βιβλιο - επιστημονικό έργο συνέγραψε ο ιδιος, η κάποιος από το ΠΓ, ή, ποιά επιστημονική μελέτη ακολουθήθηκε, ωστε να απορρίπτεται ολη η ιστορία του Κομμουνιστικού Κινηματος ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ τον οποίο παραχαράσσει ωμά στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας υιοθετώντας τις θέσεις του τροτσκισμού?.
ΥΓ2 Γιατι δεν κλήθηκε και το άλλο ΚΚ Τουρκίας που προέκυψε από την διάσπαση του 2014? (την οποία καθοδηγησε η Αλέκα Παπαρήγα και η παρέα της, όπως πήγε να κάνει και στην Ισπανία) . Γιατί από άλλες χώρες κλήθηκαν όλα τα ΚΚ?
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10527014




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοβαρτις δεν υπάρχει,
Νοορ1 δεν υπάρχει γιατί μας τέλεψαν και οι μάρτυρες και οι δικαστές....mac(k)edonia επίσης δεν υπάρχει ( την λύση την έδωσε ο Μακρόν)....
Όποτε μας μένουν ο γεωργιΑδης ,ο κουμουτσάκος και ο προθυπουργεύς να ξελαριγγίζονται ....εκτελώντας συμβόλαια ....
Και επειδή οι τράπεζες είναι το κράτος συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητες από τους χλιμίτζουρες της ελληνικής Βο(Υ)λής...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία είναι μια σχέση ενάμισι αιώνα.Στην Γερμανία πρακτικά υπάρχει μια αλλη Τουρκία.Στο Βερολίνο έβλεπα σε μερικά μπαλκόνια σημαίες του Κεμαλ και μέσα σε ντονεραδικα εικόνες του Ερντογάν.Οι δηλώσεις ενός Τουρκογερμανου βουλευτή του SPD είναι χαρακτηριστικές:"η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος της Γερμανίας.Έχουμε μια ισχυρή αμυντική συνεργασία που δεν θα σταματήσει,αν και ζητάμε από τον εταίρο μας να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στη Βόρεια Συρία.Αναγνωρίζουμε ότι τον αφορά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,αλλά να μην ξεφύγει σε ακρότητες..Συνεχίζει:το 2100 οι Τούρκοι που θα ζουν εδώ θα είναι περισσότεροι απο τους Γερμανούς.Οι καρπεροι άνδρες μας και οι υγιείς γυναίκες μας συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρκικού έθνους,το οποίο εξαπλώνεται και ισχυροποιείται πέραν των τουρκικών συνόρων.Εμείς δεν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα και δεν θα επιτρεπαμε να συμβεί κάτι τέτοιο.Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Τουρκίας"....-Όσον αφορά την κατωτέρω δήλωση, σκέφτομαι την αναβάθμιση της σύγκρουσης για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγων και οσον αφορά τη δήλωση του βουλευτή του SPD διακρίνω την υιοθέτηση μιας Εθνικής στρατηγικής εκ μερους της Τουρκίας.Ο Παναγιώτης Κονδύλης ειχε επισημάνει κατι σωστό:"η Τουρκία θα κοιτάξει να αναπτυχθεί σαν την Κινα με τη διαφορά οτι καλλιεργεί έναν επικίνδυνο φανατισμό.Ο λαός της στην πλειοψηφία του δεν αντιπροσωπεύει τους ματωμενους στιχους του Ναζιμ Χικμετ ούτε τον σκεπτικισμό του Αζιζ Νεσιν.Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε την σύγχρονη Τουρκία με ακριτο συναισθηματισμό και να κάνουμε προβολή των δικών μας ιδεολογικών πόθων.Γι αυτό οφείλουν και οι Έλληνες αριστεροί αν θέλουν να παίξουν ρόλο στα εσωτερικά και διεθνή τεκταινόμενα να αναπτύξουν μια αντίστοιχη Εθνική στρατηγική για τη χώρα τους,η οποία ομως δεν θα είναι άκριτη.Θα εδράζεται στο ρεαλισμό,στην βελτίωση στη καθημερινότητας,θα συγκροτεί συλλογικότητα και θα οικοδομεί πρόταγμα δίχως να λησμονεί τους κινδύνους της περιόδου.Η ιστορία μπορεί να είναι πεδίο δυνατοτήτων,αλλα για να δημιουργηθεί κατι ανώτερο απο τους λαούς πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι άνθρωποι σε θεσεις ευθύνης,αλλα και μέσα στην κοινωνία..Αν δεν υπάρχουν σημαίνει ότι ούτε ο λαός είναι ικανός να τους γεννήσει Ή να τους κάνει ορατούς".

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας λέει να προσφέρει το ΝΑΤΟ τη δημιουργία της δυτικης ασφαλούς ζώνης της Βόρειας Συρίας
22/10//2019
Η Γερμανιδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προτείνει στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν μια δυτικη αποικιοκρατικη ελεγχόμενη ασφαλή ζώνη με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ρωσίας στη βόρεια Συρία, η οποία επί του παρόντος υπόκειται την στουρκική στρατιωτική επιχείρηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλογη υπογραφων
Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών
Αλληλεγγύη στο λαό της Χιλής
Ο Χιλιάνικος λαός με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, της περιόδου της κυβέρνησης Αλλιέντε αλλά και των αντιδικτατορικών αγώνων πέφτει σήμερα θύμα της σκληρής στρατιωτικής καταπίεσης της ανάλγητης, τυραννικής, νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Πινιέρα.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Χιλής, στα συνδικάτα, στις φοιτητικούς συλλόγους και στους άλλους μαζικούς του φορείς που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, ενάντια τις βαθιές όσο και προκλητικές κοινωνικές ανισότητες, ενάντια στο πινοτσετικής έμπνευσης Σύνταγμα που ισχύει ακόμη.
https://laredsolidariagriega.wufoo.com/forms/sxa4mw60rvpmdr/?fbclid=IwAR2q0X4LMJ-_kOWpymDBnX6-moaZweZsHBUOJoWCVJ7fAd9DHF6r_zDL2Bk




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κοντα στη λήξη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, ο Τσώρτσιλ απευθύνθηκε στην Τουρκία , να βγεί στον πόλεμο και θα της παραχωρήσει (λες κι ήταν προίκα απο την μάνα του)...τη Σαμο και τα Δωδεκάνησα!....Φαντάζονται οι φασιστες Ελληναράδες τι θα γινόταν αν αυτο συνέβαινε?....(τυχαία ενας μεγάλος αιγαιοπελαγίτικος πληθυσμός δεν βρέθηκε στην ίδια τύχη με τούτους τους δύσμοιρους κυνηγημένους!!)....αυτά , φαντάζομαι θα τα ...αγνοούν κάποιοι, ή κάνουν πως δεν υπήρξαν...γιατί αν τα σκεφτόταν ίσως και να χαν άλλη θέση για τους "ικέτες"!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο στρατηγός Στέφανος Σαράφης, ηγέτης του ΕΛΑΣ
Σαν σήμερα, στις 23 του Οκτώβρη 1890, γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο ηγέτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στρατηγός Στέφανος Σαράφης.
Μετά τα γεγονότα του Κιλελέρ, που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνείδησής του, θ’ αφήσει το πανεπιστήμιο και θα καταταχτεί εθελοντής στο στρατό. Έχοντας δημοκρατικά φρονήματα θα αντιταχτεί στα δικτατορικά καθεστώτα του Πάγκαλου και του Μεταξά, θα πιαστεί, θα εκτοπιστεί και θα φυλακιστεί αρκετές φορές.
Η δικτατορία του Μεταξά, που τον είχε ήδη εκτοπίσει για τρία χρόνια στη Μήλο (1937), θα αρνηθεί την πατριωτική προσφορά του, όταν ο Σαράφης θα εκδηλώσει τη θέλησή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πόλεμο με τους Ιταλούς.Στην Κατοχή ο φλογερός πατριώτης στρατηγός εντάσσεται αμέσως στις γραμμές του παλλαϊκού απελευθερωτικού αγώνα και τον Μάη του 1943 βγαίνει στο βουνό, απ’ όπου καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες να μιμηθούν το παράδειγμά του και να ενταχτούν στο ΕΑΜ.
Η αφοσίωσή του και η πίστη του στη δύναμη και το δίκιο του λαού, οι μεγάλες στρατιωτικές ικανότητές του και το κύρος του, τον αναδεικνύουν αρχηγό του ένδοξου Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ).
Σε άρθρο του Κώστα Μαραγκουδάκη για τον δοξασμένο στρατηγό (Ριζοσπάστης, 31/5/2003) αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«(…)Το Γενάρη 1943 ο στρατηγός Σαράφης βρίσκεται στη Θεσσαλία. Ολη του τη σκέψη απασχολούσε η δημιουργία ενωμένου αντάρτικου στρατού και συνεπώς η συνεργασία με ΕΑΜ και ΕΛΑΣ. Σύγκρουση με αυτές τις δυνάμεις σήμαινε εμφύλιο πόλεμο. Περιοδεύοντας τη Θεσσαλία, ο στρατηγός διαπίστωσε ότι αρκετοί από τους αξιωματικούς των ομάδων Κωστόπουλου, Σίμου Βλάχου κ.ά. πιο πολύ έβλεπαν σαν αντίπαλο το ΕΑΜ, παρά τον κατακτητή.
Με τις προκλήσεις Κωστόπουλου, το τμήμα του, μαζί και ο στρατηγός Σαράφης, αφοπλίζονται. Στη διάρκεια κράτησής τους διαπιστώνει ότι οι ΕΛΑΣίτες πιο πολύ φρόντιζαν τους αφοπλισμένους, παρά τον εαυτό τους. Σε συνάντηση με τον Τάσο Λευτεριά και τον Ηλία Μανιάτη τούς επετράπη ελευθερία κινήσεων.
Παρ’ όλα αυτά, ενώ οι αφοπλισμένοι αξιωματικοί φοβούνταν για τη ζωή τους, ο Σαράφης συλλογιζόταν: Δεν έχω καμιά ψυχική επαφή μ’ αυτούς. Καμιά αλληλεγγύη, μικροσυμφέροντα, εγωισμοί, έλλειψη κάθε πειθαρχίας και σεβασμού. «Συνέκρινα – γράφει -αυτούς, με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και το λαό και κατέληγα στο συμπέρασμα ότι κακώς πηγαίνουμε να φτιάξουμε ξεχωριστό στρατό, αντάρτικο στις διαταγές των Αγγλων. Οι ΕΛΑΣίτες αποδείχνονται ανώτεροι σε οργάνωση – πειθαρχία, θάρρος, αλληλεγγύη, συμπεριφορά στο λαό».
Στις 7 Απρίλη 1943 ανακοινώνεται στον Σαράφη ότι είναι ελεύθερος: Αν θέλετε, ελάτε στον ΕΛΑΣ ή κάντε ομάδα στη Θεσσαλία. Τα ίδια ακούει στη συνάντηση με ΑΡΗ και ΣΑΜΑΡΙΝΙΩΤΗ. Οχι, απαντά, ζητώ να αναλάβω υπηρεσία στον ΕΛΑΣ.
Ελεύθερος, κατεβαίνει – με ταξίδι ημερών – στην Αθήνα για συνάντηση με την ΚΕ του ΕΑΜ. Πριν ξεκινήσει, εντυπωσιάζεται από τη Συνέλευση 500 ανταρτών του ΕΛΑΣ στην Κολοκυθιά: Με απόλυτη ισότητα, γράφει, έλεγαν ελεύθερα τη γνώμη τους όσοι ζήτησαν να μιλήσουν. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος οργάνωσης της Συνέλευσης, η πειθαρχία, η ελευθερία, η απλότητα. Η ορθή κρίση και η ώριμη σκέψη των ανταρτών. Η συμμετοχή τους στις αποφάσεις της διοίκησης. Φεύγοντας για Αθήνα, διακρίνει καθαρά στα πρόσωπα των ανταρτών που τον γνωρίζουν τη χαρά και τα αισθήματα της αγάπης τους.
Στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή του με την ΚΕ του ΕΑΜ, οριστικοποιείται η θέση του στρατηγού Σαράφη στον ΕΛΑΣ. Υστερα από νέα πορεία 9 ημερών από Αθήνα, φτάνει στις 19 Μάη 1943, στην Καλοσκοπή Ρούμελης, όπου τον περίμενε ο ΑΡΗΣ. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή εδραιώνει τις εντυπώσεις του για την ποιότητα του ΕΛΑΣ, το υψηλό ηθικό των ανταρτών, το θετικό ρόλο των οργανώσεων του ΕΑΜ. Την ίδια μέρα γίνεται η πρώτη συνεδρίαση της Διοίκησης του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, που θα διευθύνει όλο τον αγώνα.(…)»
Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας ο στρατηγός Σαράφης θα ανταμειφτεί για τις υπηρεσίες του στο λαό, από τις ξενόδουλες μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις: Μαζί με άλλους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην Εαμική Αντίσταση θα τον εξορίσουν στη Σέριφο (1946), στη Μακρόνησο (1948) και στον Αη Στράτη. Ο στρατηγός, μαθημένος στις διώξεις δεν θα υποκύψει ούτε αυτή τη φορά, δεν θα λυγίσει.
Ο λαός αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του και την προσφορά του και ενώ ο στρατηγός βρίσκεται εξόριστος, θα τον εκλέξει με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στις εκλογές του 1951 και το 1956, όταν η ΕΔΑ θα βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στο μεταξύ ο Στέφανος Σαράφης έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας του κόμματος).
Και από αυτό το μετερίζι ο στρατηγός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού. Θα αντιταχτεί σθεναρά στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, από το βήμα της βουλής αλλά και με αποκαλυπτική αρθρογραφία και ομιλίες, προκαλώντας το μίσος των αμερικανών ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης.
Στις 31 του Μάη 1957, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε αμερικανός στρατιωτικός θα κόψει το νήμα της ζωής του δοξασμένου στρατηγού.
Ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ακούραστος και αλύγιστος μαχητής, μπροστάρης στους αγώνες του λαού για τη λευτεριά και το δίκιο και υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων. Η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας που επιχειρείται στις μέρες μας δεν μπορούν να αμαυρώσουν ή να σβήσουν την τρισένδοξη εποποιία της Εαμικής Αντίστασης, τους αγώνες και τις θυσίες μυριάδων αγωνιστών για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία την ειρήνη, για μια δίκαιη κοινωνία με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.
Στη μνήμη του λαού μας και στα αυριανά βιβλία της Ιστορίας η μορφή του δοξασμένου στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη θα κατέχει πάντα θέση ξεχωριστή.
Ο δοξασμένος στρατηγός του ΕΛΑΣ Στέφανος Σαράφης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργίες και συλλαλητήρια σήμερα Πεμπτη 24/10 για το “αναπτυξιακό” – Δραγασάκης-Γεωργιάδης αλληλοσυγχαίρονται!
24/10/2019
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους και στη δημόσια υγεία, μετά από αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, ενώ πραγματοποιούνται και πανεργατικά συλλαλητήρια ενάντια στο “αναπτυξιακό” έκτρωμα, το οποίο προετοίμασε η κυβέρνηση Τσίπρα και νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος στη Βουλή ανάμεσα στους Γιάννη Δραγασάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, πρώην και νυν υπουργό Ανάπτυξης:
Δραγασάκης: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί τήρησε το λόγο του ο Άδωνης Γεωργιάδης και σεβάστηκε το έργο που αφήσαμε».
Γεωργιάδης: «Παρέλαβα από σας συγκροτημένη εργασία, την αναγνώρισα από την πρώτη βδομάδα που πήγα στο υπουργείο και είπα ότι μεγάλο τμήμα προέρχεται από προηγούμενα σχέδια νόμου. Έχουμε υιοθετήσει τα σχέδια που είχατε ετοιμάσει και δεν προλάβατε να φέρετε.
Δεν θεωρώ ότι είμαστε εχθροί! Προτιμώ να βλέπω την πολιτική σαν συνέχεια. Σέβομαι τη δουλειά που κάνατε στο υπουργείο που είναι σοβαρή».
Τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στην Αθήνα πραγματοποιούνται στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ κ.ά. συνδικαλιστικών οργανώσεων, και στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια με κάλεσμα του ΠΑΜΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΡΟΤΖΕΡ ΓΟΥΟΤΕΡΣ.......ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ,ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ....

" Θα πρέπει όλοι να επικεντροθουμε στον [Julian] γιατί είναι αυτός που θα πρέπει να εστιάσουμε τώρα, γιατί αν αφήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεφύγει με το να  επιτρέψει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνουμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, στο καπρίτσιο της, να τον βασανίσει και να τον κρατήσει πιθανόν για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα τους έχουμε επιτρέψει να μας πανε αρκετά βήματα πιο κάτω στον δρόμο για την απόλυτη τυραννία και ενδεχομένως την καταστροφή του πλανήτη. Αυτή είναι η άποψή μου. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Βρετανός λαός πρέπει να σταματήσει την κυβέρνησή του από το να επιτρέψει να συμβεί αυτό."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διεθνής τάση του κεφαλαίου και ιδιαίτερα του χρηματιστικού τα τελευταία χρόνια είναι να στρέφεται προς την κερδοφορία από την γαιοπρόσοδο και τη δημόσια περιουσία, παρά από παραγωγικές επενδύσεις.
Αυτό γίνεται για δύο κυρίως λόγους:
α) οι παραγωγικές επενδύσεις του μεταφέρθηκαν σε κράτη (Κίνα, Ινδία) που τα καθεστώτα τους προσφέρουν υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης,
β) σημειώνεται γενική πτώση του μέσου ποσοστού κέρδους τους και μένουν αναξιοποίητα κεφάλαια.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης. Μια πρωτοφανής προσπάθεια για αρπαγή υποδομών, γης, υπεδάφους, μαζί με κομμάτια του κοινωνικού κράτους σε υγεία - ασφάλιση και αλλού είναι σε εξέλιξη. Οι Κινέζοι και Ρώσοι παίρνουν τα λιμάνια, οι Γερμανοί τα αεροδρόμια, οι Ιταλοί τους σιδηροδρόμους, οι Γάλλοι και Αμερικανοί τους υδρογονάνθρακες, ο Λάτσης το Ελληνικό και τα πετρέλαια κλπ.
Εάν δεν ανακοπεί και δεν ανατραπεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο, οι συνέπειες στη ποιότητα ζωής μας, στις εργασιακές συνθήκες, στο περιβάλλον θα γίνουν ανυπόφορες.
Όλο αυτό το εγχείρημα καλύπτει τους πραγματικούς σκοπούς του με το επιχείρημα: «όλα για την ανάπτυξη - για την απασχόληση - για την έξοδο από την κρίση - για να μπει η χώρα στη τροχιά των αναπτυγμένων χώρων».
Γιατί η χώρα μας αυτή την περίοδο είναι ο στόχος αυτών των αρπακτικών;
Τρεις είναι οι σπουδαιότεροι λόγοι:
1)   Η Ελλάδα έχει μετατραπεί, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, σε κόμβο για τις εμπορευματικές μεταφορές (πύλη της Ασίας στην Ευρώπη) και σε πεδίο διέλευσης των ενεργειακών διαδρόμων-αγωγών (υδρογονανθράκων, αγωγών αερίου και πετρελαίου κ.λπ.).
2)   Το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο στην Ελλάδα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την αυθεντικότητά του, έχει ιστορικά μνημεία, έχει τεράστιο παραλιακό μέτωπο και πληθώρα νησιών και δεν έχει υποστεί τις μη αναστρέψιμες καταστροφές αντίστοιχων τουριστικών προορισμών όπως στην Ισπανία, την Ιταλία, ή την Τουρκία.
3) Η χώρα μας, με δικαιολογία το επονείδιστο και παράνομο χρέος, έχει προετοιμαστεί με τις αποικιακές μνημονικές συμβάσεις που αναφέρονται στο αγγλικό δίκαιο για την εφόρμηση των αρπακτικών:
  - Όλη η δημόσια περιουσία έχει συγκεντρωθεί στην ΕΕΣΠ (νέο ΤΑΙΠΕΔ) και παραδόθηκε ουσιαστικά στους ξένους για ξεπούλημα. Η εκκλησία και τα μοναστήρια, αφού οικειοποιήθηκαν εκατομμύρια στρέμματα δημόσιας γης, τώρα την ξεπουλούν στα κερδοσκοπικά συμφέροντα.
  - Οι αξίες της γης και των κατασκευών με τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές (πχ ΕΝΦΙΑ) και τη φτωχοποίηση (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων) έπεσαν 30%-35%.
  - Οι τράπεζες ελέγχονται από τους δανειστές και ελέγχουν, κυρίως μέσα από τα δάνεια, σημαντικό μέρος της ιδιωτικής περιουσίας (π.χ. η Πειραιώς έχει υποθηκευμένο το 80% της αγροτικής γης).
  -Η νομοθεσία άλλαξε ανατρέποντας ό,τι υπήρχε στην κατεύθυνση της προστασίας, από δασική, πολεοδομική, αρχαιολογική και περιβαλλοντική άποψη και προωθεί διαδικασίες fast track υπέρ των σύγχρονων αρπακτικών, των επονομαζόμενων επενδυτών.
  - Και, το κυριότερο, κατάφεραν και αλλάξουν τον πολιτικό συσχετισμό υπέρ τους. Έχουν σχεδόν όλο το επίσημο πολιτικό προσωπικό να λέει: «αυτός είναι μονόδρομος».
Κι απέναντί του ενας Λαος αδύνατος και ένα επίσης ανήμπορο κίνημα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ιερωνυμος ανακοινωσε οτι θα δωσουν πολλα ακινητα της Εκκλησιας σε λαθρομεταναστες.
Δηλαδη περιμενατε  να ρθουν αυτοι για να τα δωσετε?
Τοσα χρονια γιατι δεν τα δινατε σε αστεγους Ελληνες , σε πολυτεκνες οικογενειες και γενικα σε Ελληνες με χαμηλα εισοδηματα?
Ντροπη σας προσκυνημενοι ραγιαδες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκα μαχητής συνελήφθη από τους Τούρκους τρομοκράτες της FSA, οι τρομοκράτες έλεγαν: " Αιχμάλωτη, πάρτε την για σφαγή."
Οι τρομοκράτες της FSA ψαλμωδούσαν "Αλλάχ Ακμπάρ" πριν τον αποκεφαλισμό της Κούρδισας αυτής γυναίκας.
Οι ελάχιστοι εσείς που ανέχεστε ακόμη στις συγκεντρώσεις και πορείες σας τους υποστηρικτές του FSA. (Π. Κωσταντίνου και Σία της ΑΝΤΑΡCIA) είστε το ίδιο συνυπεύθυνοι και σαν έρθει η ώρα θα λογοδοτήσετε στο εργατικό και λαϊκό κίνημα!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που σχεδίαζαν ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΩΝ με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την καταλήστευση των οικονομικών και πολιτιστικών κατακτήσεων των Λαών της Ευρώπης, αντιλαμβάνονται τώρα (από τις αντιδράσεις που κάθε άλλο από "ρατσιστικές" είναι) πως θα γίνει βρόγχος και θα πνίξει τούς ίδιους, μη εξαιρουμένων και των μισθοδοτούμενων- τάχα αλληλέγγυων.
«Τα  αστικα στρωματα δεν εχουν κανενα προβλημα με τη μεταναστευση για έναν απλο λογο. Γιατι δεν ερχονται καθολου σε επαφη μαζι της. Με αυτην ζουν τα κατωτερα στρωματα.» Εμμανουελ Μακρον




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον ξευτελισμένο ΟΗΕ
ο σφαγέας Ερντογάν και οι ιπτάμενοι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ δεν είναι εγκληματίες πολέμου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



΄Η κάτωθι Τουρκική εφημερίδα Sol Haber ειρωνεύεται τον Ερντογάν για την υποτιθέμενη "νίκη" του και την ελπίδα του να κατακτήσει τη Συρία: " Ήθελε να προσευχηθεί στο τζαμί των Ομαϋγιαδών στη Δαμασκό και τώρα υποχρεώνεται να ικανοποιήσει την ενότητα της Συρίας στην περιοχή!"




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αναπτύσσονται ενισχύσεις για την κατοχη πετρελαιοπηγών στο ανατολικό τμήμα της Συρίας
 Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 04:50
Αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι αναπτύσσονται ενισχύσεις για την κατοχη πετρελαιοπηγών στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από περιοχές στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, που άφησε το πεδίο ελεύθερο για τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν θέσεις που έλεγχαν επί χρόνια.
«Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ενισχύσουν τις θέσεις τους, σε συνεργασία με τους εταίρους τους, τις ΣΔΔ, αναπτύσσοντας επιπλέον στρατιωτικούς» ανέφερε ο αξιωματικός, χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος των ενισχύσεων.
Παρά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτικών από τη βορειοανατολική Συρία, οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις - η κουρδική συμμαχία που πολέμησε στο πλευρό του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την Ουάσινγκτον εναντίον δηθεν των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) στην ουσια για να κανουν κατοχη στα συριακα εδαφη ανακηρυσοντας οι κουρδοι λακεδες των αμερικανων δικο τους κρατος - εξακολουθούν να συνεργάζονται με τις ΗΠΑ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), όχι μακριά από τα σύνορα από το Ιράκ, όπου βρίσκονται οι κυριότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας. Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί πιστεύεται ότι είναι ακόμη ανεπτυγμένοι εκεί.
Σκοπός είναι «να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι πετρελαιοπηγές αυτές να πέσουν στα χέρια της Συριακης δημοκρατιας ή άλλων αποσταθεροποιητικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Προφανώς, με δεδομένο τον όρο που χρησιμοποίησε, πέραν των τζιχαντοφασιστών αναφερόταν σε ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Συριακη Δημοκρατια.
«Πρέπει να απαγορεύσουμε στον συριακο αραβικο στρατο» να κυριεύσει «αυτήν την πηγή προσόδων ώστε να εμποδίσουμε την εκ νέου ισχυροποίηση» της συριακης δημοκρατιας, εξήγησε ο ίδιος.
Την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ένας «μικρός αριθμός στρατιωτών» των ΗΠΑ θα παραμείνει στη Συρία, «στις περιοχές όπου υπάρχει πετρέλαιο». Υποστήριξε ακόμη ότι ο επικεφαλής των ΣΔΔ, ο Μαζλούμ Άμπντι, τον «ευχαρίστησε» και ότι ήταν «εξαιρετικά ευγνώμων».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε χάος
 Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 17:53
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα προειδοποίησε την Παρασκευή πως οι διαδηλώσεις ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος, στην κατάρρευση και σε εμφύλιο πόλεμο, απορρίπτοντας τις αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου.
«Δεν αποδεχόμαστε την πτώση της προεδρίας ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης και δεν αποδεχόμαστε, εν μέσω αυτής της κατάστασης, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», είπε ο Νασράλα.
Πλέκοντας το εγκώμιο του κινήματος διαμαρτυρίας επειδή πέτυχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις «χωρίς προηγούμενο» --ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα-- είπε πως ο Λίβανος θα πρέπει τώρα να αναζητήσει μια λύση προς τα εμπρός και να αποτρέψει ένα επικίνδυνο κενό εξουσίας.
Ο Νασράλα κάλεσε τους υποστηρικτές της Χεζεμπολάχ να απέχουν από τις διαδηλώσεις, δήλωσε πως ο Λίβανος «γίνεται στόχος» σε διεθνές και σε περιφερειακό επίπεδο και εξέφρασε τον φόβο ότι κάποιος επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.
Στο μεταξύ υποστηρικτές της ισχυρής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εισήλθαν σε μια ειρηνική διαδήλωση σήμερα στην πλατεία Ριάντ αλ-Σολ, στο κέντρο της Βηρυτού, και συνεπλάκησαν για λίγο με διαδηλωτές προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων.
Φορώντας απλά μαύρα μπλουζάκια, όπως συνηθίζουν οι υποστηρικτές του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι άνδρες φώναξαν «ακολουθούμε την έκκλησή σου, Νασράλα».
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.
Παρόμοιες συμπλοκές είχαν ξεσπάσει χθες βράδυ στο ίδιο σημείο στο κέντρο της Βηρυτού.
Μετά τις συμπλοκές και άλλοι αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έφθασαν στην πλατεία για να εκτονώσουν την κατάσταση, ενώ η ένταση φαινόταν να αυξάνεται.
Μερικοί άρχισαν να πετάνε πέτρες και ξύλα απειλώντας να μετατρέψουν σε βίαιη τη μέχρι εκείνη τη στιγμή ειρηνική διαδήλωση.
«Ο Νασράλα είναι πιο τίμιος από όλους αυτούς», φώναζαν για τους κυβερνητικούς ηγέτες που κατηγορούνται για διαφθορά από τους διαδηλωτές. «Ο Ριάντ Σαλάμεχ είναι κλέφτης», φώναζαν, αναφερόμενοι στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
Από την περασμένη εβδομάδα διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση σημειώνονται σε όλη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της κυβερνώσας ελίτ η οποία έχει οδηγήσει, όπως υποστηρίζουν, την οικονομία σε κατάρρευση μέσω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαβρόφ: Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη Συρία δεν οδηγεί πουθενά
 Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 16:41
Η πρόταση για δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη βόρεια Συρία, δεν θα οδηγήσει σε τίποτα υετικό, επειδή υπάρχει ήδη συμφωνία για την διευθέτηση της κατάστασης στην χώρα, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κίρκενες της Νορβηγίας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Νορβηγίδα ομόλογο του Ίνε Έρικσεν Σιορέϊντε.
Ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι αυτή την εβδομάδα «άρχισε να κάνει περίεργες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες μερικά μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αυτή την πρόταση , ενώ μερικά δεν την υποστηρίζουν και τόσο». «Εάν όμως ήδη λέγεται ότι οι νατοϊκοί θέλουν να αναλάβουν αυτό το καθήκον (την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο-ανατολική Συρία), τότε φυσικά η πρόταση αυτή δεν εμπεριέχει τίποτα το καλό και δεν χρειάζεται να ψαχνόμαστε. Υπάρχουν οι ρωσο-τουρκικές συμφωνίες, τις οποίες υποστηρίζουν η Δαμασκός και οι Κούρδοι και οι οποίες πρέπει να εφαρμοσθούν».
Αναφερόμενος στην ίδια την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, η οποία θα είναι υπό των έλεγχο δυτικης  δύναμης, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία «προς το παρόν δεν αντιλαμβάνεται καθόλου για ποιο πράγμα συγκεκριμένα γίνεται λόγος». Ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στην αοριστία της πρότασης που έκανε «για πρώτη φορά η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας (Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπαουερ)» είπε «ότι μόλις την έκανε αντιμετωπίσθηκε επικριτικά από άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοιτητικα συλλαλητηρια στην Αθηνα στη πλατεια Συνταγματος. Τραυματισμος φοιτητη του ΜΕΡΑ25 του Βαρουφακη από κροτου λαμψης των ΜΑΤ στη συγκρουση στη βουλη




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσκόπηση PULSE
Διαφορά 13,5% ΝΔ  - ΣΥΡΙΖΑ
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% (έναντι 39,5% στην έρευνα της 17ης – 18ης Σεπτεμβρίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% (έναντι 26% στην προηγούμενη έρευνα – διαφορά 13,5% από τη ΝΔ), το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ 5% (έναντι 4,5%), η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 3,5% (3%), το ΜέΡΑ 25 παραμένει σταθερό στο 4%, η ΧΑ καταγράφει 1,5%, άλλο κόμμα δηλώνει το 4,5% των ερωτηθέντων (έναντι 5,5%), 2,5% δηλώνει και σε αυτή την έρευνα λευκό/άκυρο/αποχή και 9,5% δηλώνει αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 9%).

Επτά στους δέκα λένε «ναι» στην ψήφο στους αποδήμους
Συνολικά το 73% των ερωτηθέντων του δείγματος δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι, ενώ το 19% μάλλον ή σίγουρα δεν πρέπει να ψηφίζουν. Ειδικότερα, το 52% απαντά σίγουρα ναι, το 21% μάλλον ναι, ενώ το 9% απαντά ότι μάλλον δεν πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι ενώ το 10% απαντά σίγουρα όχι. 8% των πολιτών δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνταξη για τους μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ αμα είναι 62 ετων
Με νέα όρια ηλικίας ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις μακροχρόνια ανέργων που εκκρεμούσαν στον ΕΦΚΑ από το 2017. Με σχετική εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται πως διατηρείται σε ισχύ ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου το ευνοϊκό καθεστώς του 2000, βάσει του οποίου ο ΟΑΕΔ καταβάλλει τις εισφορές έως και 5 ετών προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι άνεργοι να έχουν τουλάχιστον 3.000 ημέρες ασφάλισης/ένσημα, δηλαδή 10ετία ασφάλισης οπουδήποτε (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.) αρκεί τελευταίος φορέας ασφάλισης να ήταν το ΙΚΑ, καθώς και να χρειάζονται έως 5 έτη ασφάλισης για να θεμελιώσουν δικαίωμα. Μετά τους μνημονιακούς νόμους του 2010, του 2012 και του 2015, τα όρια ηλικίας που πρέπει να έχουν συμπληρώσει οι μακροχρόνια άνεργοι, άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του 2000 και να αποκτήσουν δικαίωμα σε σύνταξη είναι:
το 62ο έτος (παλαιοί - νέοι) για θεμελίωση εκτός καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων,
το 57ο έτος για θεμελίωση σύμφωνα με τον Κανονισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Τα όρια ηλικίας είναι πλέον ενιαία για άνδρες και γυναίκες, ενώ οι υπόλοιπες προϋποθέσεις δεν έχουν αλλάξει. Στο πλαίσιο αυτό η εγκύκλιος δίνει την εντολή στα υποκαταστήματα Μισθωτών του ΕΦΚΑ, τα οποία δεν είχαν διεκπεραιώσει αντίστοιχα αιτήματα, αναμένοντας οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση, να προβούν στη διεκπεραίωση των αιτημάτων.
Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους του τ.ΙΚΑ και β) των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης μισθωτών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι για κύρια σύνταξη στο τ. ΙΚΑ.
Προϋποθέσεις
Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι στην ευνοϊκή ρύθμιση εκτός από τα όρια ηλικίας είναι:
Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 συνεχείς μήνες, να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη.
Να πληρούν, τα προαναφερόμενα, κατά περίπτωση όρια ηλικίας.
Κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση να μην έχουν ασφαλιστική αναπηρία άνω του 67%.
Ο υπολειπόμενος χρόνος για την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος στο τ. ΙΚΑ να μην υπερβαίνει τα 5 χρόνια (1500 ήμερες).
Στον συνολικά πραγματοποιηθέντα στο τ.ΙΚΑ χρόνο ασφάλισης, συνυπολογίζονται:
ο χρόνος ασφάλισης που έχει διανυθεί στην ασφάλιση άλλου ασφαλιστικού φορέα, αρκεί να είναι το τ. ΙΚΑ τελευταίος φορέας.
ο χρόνος προαιρετικής ασφάλισης.
κάθε χρόνος που συνυπολογιζόταν για την υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση.
Ο απαραίτητος για την συνταξιοδότηση χρόνος ασφάλισης και το αντίστοιχο όριο ηλικίας ορίζονται για άνδρες και γυναίκες ασφαλισμένους του πρ. ΙΚΑ πριν και μετά την 01/01/1993 ως εξής : α) στο 67ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης, και β) στο 62ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 ημέρες σε ειδικότητες που καλύπτονται από τον «Κανονισμό περί Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» και τουλάχιστον 1.000 ημέρες ασφάλισης στον ως άνω Κανονισμό κατά την τελευταία 13ετία πριν τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 3.375 ημέρες για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1/1/1993).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιασκο η διευρυνση. Παει απατο το… iSYRIZA




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Φορτώνουν τα σπασμένα των επιχειρηματικών ομίλων στα λαϊκά στρώματα
«Θηλιές» πλειστηριασμών στη λαϊκή κατοικία
Νέες κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες
Εκτίναξη πλειστηριασμών, «ευκαιρίες» για τα «αρπακτικά»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Με μαζική συμμετοχή έγινε η διήμερη απεργία
ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.--
Συνεχίστηκε και χτες για δεύτερη μέρα η γενική απεργία στη Χιλή ως απάντηση στη βάρβαρη καταστολή στην οποία έχει προχωρήσει η αντιδραστική κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα. Οι διαδηλωτές, εργαζόμενοι και φοιτητές, σπουδαστές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Χιλής και των φοιτητικών ενώσεων, αψήφησαν τους χιλιάδες στρατιώτες και Καραμπινιέρους (τη στρατιωτικοποιημένη αστυνομία από την περίοδο της χούντας του Πινοσέτ), απαιτώντας να γυρίσουν στους στρατώνες τους, να σταματήσουν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές πόλεις και μετά να ξεκινήσει διάλογος με τις εργατικές και κοινωνικές οργανώσεις για τα πραγματικά τους αιτήματα, που αφορούν τα σοβαρά ζωτικά προβλήματα για τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, τις υποδομές.
Απαιτούν επίσης να μη μείνουν ατιμώρητες οι δολοφονίες από πυρά του στρατού και της αστυνομίας τουλάχιστον 17 διαδηλωτών την τελευταία βδομάδα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμένοι και χιλιάδες συλληφθέντες.
Οι «συγγνώμες» του αντιδραστικού Προέδρου και οι εξαγγελίες του ότι παίρνει πίσω κάποια μέτρα, τις αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τις ανακοινωμένες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, και ότι θα δώσει στο μέλλον αυξήσεις 20% στις συντάξεις ή τους κατώτατους μισθούς ή τα περί φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, δεν πείθουν τους διαδηλωτές.
Και βέβαια το πρώτο που απαιτούν να τερματιστεί είναι η κρατική τρομοκρατία και καταστολή που θυμίζει τις εποχές της δικτατορίας.
Υποκριτική παρέμβαση για τη «βία» στη Χιλή έκανε και η ΕΕ, καλώντας από κοινού την κυβέρνηση που ευθύνεται για τη βάρβαρη καταστολή και τους διαδηλωτές που την υφίστανται να «συνεννοηθούν».
Επίσης η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ (σοσιαλδημοκράτισσα πρώην Πρόεδρος της Χιλής) ανακοίνωσε ότι θα σταλεί μια αποστολή του Οργανισμού στη χώρα μετά από αίτημα του Προέδρου Πινιέρα.
Σε αυτό το κλίμα, το ΚΚ Χιλής και άλλες αντιπολιτευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζουν τη θεσμική αποπομπή του Σεμπάστιαν Πινιέρα ως υπεύθυνου για την κατάσταση που διαμορφώθηκε, για την αδυναμία του να κατανοήσει τα αιτήματα του λαού και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση B'Tselem διαπίστωσε ρεκόρ 15ετίας στις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές. Υπολογίζεται ότι από την αρχή τρέχοντος έτους έχασαν τα σπίτια τους 238 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 127 παιδιά και έφηβοι. Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης η απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να μπλοκάρει τις ιστοσελίδες δεκάδων ειδησεογραφικών οργανισμών που στέκονται επικριτικά απέναντι στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.
ΑΜΜΑΝ.-- Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τις αρχές της Ιορδανίας ότι φυλακίζουν δεκάδες γυναίκες για «ανυπακοή» στις προσταγές των ανδρών «κηδεμόνων» τους ή για «σχέσεις εκτός γάμου».
ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Το 60,9% των εργαζομένων στα εργοστάσια της «General Motors» στις ΗΠΑ ενέκριναν χτες τη συμφωνία εργοδοτών - συνδικαλιστών που ανακοινώθηκε μετά από απεργία πέντε βδομάδων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δυσκολεύουν τις αερομεταφορές
ΑΒΑΝΑ.--
Οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση στις 18 Οκτώβρη (μπήκαν σε εφαρμογή στις 21 Οκτώβρη) κατά της Κούβας και αφορούν στις αερομεταφορές, έχουν άμεσες επιπτώσεις και ζημιές εκατομμυρίων στον εθνικό αερομεταφορέα «Cubana de Aviacion». Συγκεκριμένα, με βάση αυτές τις κυρώσεις, η κουβανική εταιρεία δεν μπορεί να επινοικιάζει αεροσκάφη, εφόσον αυτά περιλαμβάνουν μέρη αμερικανικής προέλευσης σε ποσοστό πάνω από 10 % (πράγμα που φυσικά είναι δεδομένο), ενώ το ίδιο αφορά και οποιοδήποτε άλλο προϊόν εισαγωγής, εφόσον περιλαμβάνει στοιχεία ή ανταλλακτικά από τις ΗΠΑ, δηλαδή δεν αφορά μόνο αμερικανικά προϊόντα αλλά και από άλλες χώρες. Θυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής αλλά με άλλη τακτική, το ποσοστό στα μέρη αμερικανικής προέλευσης είχε ανέβει στο 25%.
Ως άμεση συνέπεια, από την Τετάρτη έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις με προορισμούς προς το Μεξικό, τον Αγιο Δομίνικο, την Βενεζουέλα και άλλα αεροδρόμια της Καραϊβικής, όπως και ορισμένες εσωτερικές πτήσεις από την Αβάνα στο Ολγκίν και το Σαντιάγκο ντε Κούβα. Ο αναπληρωτής διευθυντής της «Κουμπάνα», Αρσένιο Αρότσα Ελίας Μοϊσές, σημείωσε ότι θα υπάρξουν γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια ζημιές για την εταιρεία και μέχρι τις 31 Δεκέμβρη γύρω στις 40.000 επιβάτες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της ακύρωσης των πτήσεων. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι στους κατόχους εισιτηρίων θα επιστραφούν τα χρήματα και ταυτόχρονα θα γίνουν κινήσεις για την αποκατάσταση των δρομολογίων με αντικατάσταση των αεροσκαφών που απαιτούνται.
Τα νέα μέτρα κατήγγειλε η κουβανική κυβέρνηση, που δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του απάνθρωπου, πολύπλευρου αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ για ήδη 56 χρόνια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Εχουν κλείσει 2.500 δημοτικά σχολεία τις τελευταίες δεκαετίες
Ειδικοί και εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία των μαθητών
ΕΛΣΙΝΚΙ.--
«Η χώρα των εξαφανισμένων σχολείων»: Υπό αυτόν τον τίτλο, χτεσινό ρεπορτάζ της φινλανδικής εφημερίδας «Helsingin Sanomat» αναφέρει πως από το 1990 οι δήμοι έχουν κλείσει 2.500 δημοτικά σχολεία στη Φινλανδία, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία (Statistics Finland). Πολλά ακόμη σχολεία πιθανόν να καταργηθούν στο μέλλον, ενώ εκπαιδευτικοί και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η παρακμή του εκπαιδευτικού συστήματος - που χαρακτηρίζεται ως «το καλύτερο του κόσμου» - απειλεί την ευημερία των παιδιών.
Το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί «πρότυπο αποκεντρωμένου συστήματος», στο οποίο την ευθύνη για την παροχή της εκπαίδευσης έχουν αποκλειστικά οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές και ιδιαίτερα οι δήμοι της χώρας. Από τη δεκαετία του '90, λόγω «στόχων εξοικονόμησης» που έθεταν οι δήμοι, σε συνδυασμό με τη μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, τα «λουκέτα» στα δημοτικά σχολεία άρχισαν να παίρνουν «επιδημικές» διαστάσεις. Οπως δείχνει το γράφημα της «Helsingin Sanomat», τα μισά σχολεία της χώρας έχουν εξαφανιστεί και παράλληλα ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις έχει εκτιναχθεί, για τα δεδομένα της Φινλανδίας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κλείνουν έως και 100 σχολεία το χρόνο, τόσο σε απομακρυσμένες περιφέρειες όσο και σε μητροπολιτικές περιοχές.
Η «μεγαλύτερη αναστάτωση στην ιστορία της φινλανδικής Εκπαίδευσης» βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνουν στην εφημερίδα εμπειρογνώμονες και εκπαιδευτικοί, ενώ εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την ψυχική υγεία, τις μαθησιακές επιδόσεις και την κοινωνική εξέλιξη των μαθητών, οι οποίοι δαπανούν ώρες στο λεωφορείο από και προς το σχολείο, είναι πιο κουρασμένοι, μειώνεται η συγκέντρωσή τους στο μάθημα όπως και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.
Ενώ στην Ελλαδα μας εχουν πρηξει πως όταν γεννιεται ένα μωρο δινουν στην μητερα από το κρατος μια κουτα με όλα τα απαραιτητα μωρουδιακα. Και μετα όταν μεγαλωσει το μωρο δεν θα εχει σχολειο να παει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Χιλή στο κέντρο της Αθήνας
 Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 20:09
Συγκέντρωση 15 ατομων και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από Χιλιανούς, στο κέντρο της Αθήνας, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή.
Τα μέλη της κοινότητας της Χιλής, σήκωσαν πανό με συνθήματα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον λαό της Χιλής.
Μορφή κοινωνικής εξέγερσης έχουν πάρει οι καθημερινές διαδηλώσεις ενάντια στις διευρυνόμενες ανισότητες και τα βίαια επεισόδια στη Χιλή, που ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου, με αφορμή την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στο Σαντιάγο.
Έκτοτε, καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις της Χιλής ενώ στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται και τις συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι - ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Κονσεψιόν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Μοράλες την ώρα που ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της επανεκλογής του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές της Βολιβίας. Την ίδια ώρα βίαιοι υποστηρικτές της δεξιάς αντιπολίτευσης επιτίθενται σε εκλογικά κέντρα για να τα πυρπολήσουν, καθώς και σε υποστηρικτές του Μοράλες, που αποτελούνται κυρίως από αυτόχθονες της Βολιβίας.
«Καταλαβαίνω την απελπισία της δεξιάς, δε θέλουν να αναγνωρίσουν τη νίκη μου, δε θέλουν να αναγνωρίσουν την ψήφο των αυτοχθόνων, όπως ακριβώς στο παρελθόν... Είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε όλοι κομμάτι της Βολιβιανής οικογένειας, μπορούμε να έχουμε τις ιδεολογικές διαφορές μας, αλλά η σπορά μίσους κατά των αυτοχθόνων και η μη αναγνώριση της ψήφου τους είναι απλά ρατσισμός...
Ένα πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη, που υλοποιείται από τη δεξιά με ξένη υποστήριξη…
Ποιες είναι οι μέθοδοι αυτής της απόπειρας πραξικοπήματος; Δεν αναγνωρίζουν ούτε περιμένουν τα εκλογικά αποτελέσματα, καίνε τα εκλογικά δικαστήρια, θέλουν να ανακηρύξουν τον υποψήφιο που ήρθε δεύτερος ως νικητή»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακατάλληλα για τον κοσμο τα κόμματα τής εξουσίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Με 165 ψήφους υπέρ και 122 κατά, ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής, το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».
Υπερψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25.
Η κυβέρνηση πέρασε σειρά φωτογραφικών διατάξεων, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, καθώς περιλαμβάνονται σε αυτήν αρκετά «δώρα» προς διάφορους παραλήπτες.
Από τη φωτογραφική διάταξη για χρεωμένα ΜΜΕ, τις αυξήσεις μισθών μετακλητών υπαλλήλων, τις «κινέζικες» Golden Visa μέχρι την ισοπέδωση νομοθεσίας, ελέγχων και εργασιακών για την ανάπτυξη επενδύσεων «δημοσίου συμφέροντος».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας αναρωτηθούμε:
Γιατί οι υποστηρικτές των εγκλημάτων πολέμου εναντίον της Συρίας αυτής της οκταετίας -ηδη συμπληρώνουμε σε λίγο τον 9ο χρόνο (Μάρτης 2011-Μάρτης 2020)- ανακαλύπτουν τις ομάδες Κούρδων μισθοφόρων, συμμάχων και Γκάουλάιτερ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία, που δέχθηκαν επίθεση από την Τουρκία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ;
Πως αναδείχθηκαν σε παγκόσμιο ζήτημα αυτές οι «σφαγές» στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενης από τους Κούρδους Συρίας, που δεν ήταν καν «αψιμαχίες» μπροστά στους περισσότερους από 350.000 Μάρτυρες που πρόσφερε ο λαός της Συρίας, το σύγχρονο Στάλινγκραντ για την υπεράσπιση Ανεξαρτησίας, του Ανθρωπισμού και του πολιτισμού;
Πως όλοι σήμερα "κλαίουσες" δεν σκανδαλίστηκαν τόσα χρόνια από τους αποκεφαλισμούς της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" στη Συρία, τις σφαγές στην Υεμένη, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν;
Δεν είναι ύποπτη αυτή η σημερινή αλληλεγγύη των 87 για τους Κουρδους;
Ποιος έπλασε, εξόπλισε, εκπαίδευσε και μετέφερε σε έδαφος κυρίαρχης χώρας του ΟΗΕ, τους Γκάουλάιτερ των ΗΠΑ-Ισραήλ (Επαγγελματίες Οπλίτες - ΕΠΟΠ) του "κουρδικού" YPG  και για ποιους σκοπούς;
Χθες μας δίνει την είδηση: «Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σοιγκού, και ο επικεφαλής ενόπλων ομάδων Κούρδων Συρίας, Μαζλουμ Αμπτί, σε τηλεδιάσκεψη συζήτησαν πορεία απομάκρυνσης οπλισμού στα 30 χιλ. Ο Σοιγκού εξήγησε πως οι απλοι κουρδοι που ζουν μέσα στα 30 χιλ. δεν έχουν λόγο να φύγουν, την ασφαλή παραμονή στα σπίτια τους εγγυάται η ρωσική στρατονομία! Ο Αμπτί ευγνωμονεί τη Μόσχα για κατάπαυση πυρός…».
Δεν γνωρίζετε τον κύριο Κούρδο αρχιστράτηγο Abdi;
Καποιος μάλλον θα γελάει όταν τον αναφέρει ως "επικεφαλής ενόπλων ομάδων Κούρδων Συρίας", γιατί σ' ολόκληρο τον κόσμο κι ειδικότερα στη Μέση Ανατολή τον αποκαλούν ο "στρατηγός με τον Κιπά".
Πάντα δίπλα και μαζί με τους άλλους "Κούρδους στρατηγούς" -αυτοί οι εκπαιδευμένοι στο Τελ Αβίβ επαγγελματίες Κούρδοι "μαχητές" κι "αμαζόνες", έχουν περισσότερους στρατηγούς απ' όσους η Ρωσία κι οι ΗΠΑ μαζί-, υπό "τας διαταγάς" των Αμερικανών που επέβαλαν κατοχή στη Βόρεια Συρία.
Ο "στρατηγός με τον Κιπά" διωκόμενος από την πατρίδα του ("Κουρδιστάν" στην Τουρκία, που γεννήθηκαν) βρήκε φιλοξενία, προστασία στο "δικτατορικό καθεστώς της Συρίας", κατόπιν "αποδήμησε" στα Ευρώπας (2003) και μυήθηκε στον "σοσιαλισμό", ώστε μαζί με τους άλλους "στρατηγούς" να οικοδομήσουν τη "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα", έχοντας όλες τις ενισχύσεις και την παρουσία βάσεων και στρατευμάτων των ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία και σια στο κατεχόμενο τμήμα της Συρίας. Μια "Κομμούνα" με χρήματα, όπλα, βάσεις, στρατεύματα εκείνων των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, που θεωρητικά οι εγχώριοι "αριστεροί" 87 υπογράφοντες [«Βαλαβανη,Μικης Θεοδωρακης, Αλεκος Αλαβανος, Δημητρης Αλευρομαγειρος αντιστρατηγος ε.α., Λεωνιδας Βατικιωτης, Νενα Βενετσανου, Παντελης Βουλγαρης, Μανωλης Γλεζος, Κωστας Ησυχος, Ιωαννα Καριστιανη,  Περικλης Κοροβεσης, Σταματης Κραουνακης, Κωστας Λαπαβιτσας, κ.α.…»
http://archive.is/ko8ou
Μια βρώμικη επιχείρηση των ΗΠΑ, που με εργαλεία τα δημιουργήματα τους (Κούρδους κι "ελεύθερο συριακό στρατό", σύμμαχοι μέχρι την μετακίνηση στην Αφρίν των δεύτερων στα ταμεία του φασίστα Ερντογάν), κατέλαβαν το 2012 κυρίαρχα εδάφη μια χώρας του ΟΗΕ (Βόρεια Συρία), εκμεταλλευόμενοι την επίθεση που οι ίδιοι είχαν εξαπολύσει με την "αραβική άνοιξη" εναντίον του "χασάπη Άσαντ". Εκεί ξεκίνησε η οικοδόμηση της "Διεθνιστικής Κομμούνας", της πιό άθλιας επιχείρησης εθνοκάθαρσης της εποχής μας.
Μια επιχείρηση που τα ΜΜΕ, η "πολιτισμένη" δύση του 4ου Ράιχ κι η ιμπεριαλιστική "αριστερά" προπαγάνδισαν ως "μοντέλο κουρδικής αυτοδιοίκησης" και σχεδιάστηκε με βάση τα αντίστοιχα σχέδια δημιουργίας του Κοσόβου, όπου ο πόλεμος για "ανεξαρτησία" και δημιουργία "προτεκτοράτου" με βάσεις ΗΠΑ για στραγγάλισμα της Ρωσίας... καλά προχωρεί. Ήδη προχώρησε πολύ καλά με το προτεκτοράτο "Βόρεια Μακεδονία" και ακολουθούν η "Βόρεια Κύπρος", η "Θράκη", η "Νότια Αλβανία", η "ειρηνική συνύπαρξη και συνεκμετάλλευση" σε Αιγαίο και "γκρίζες ζώνες".
Στη Βόρεια Συρία τα πράγματα δεν πήγαν όπως σχεδιάστηκαν.
Γιατί λοιπόν σήκωσε το πηλοφόρι των τραπεζιτών η ιμπεριαλιστική "αριστερά" με τις 87 προσωπικότητες, αφήνοντας πίσω τις καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας από Ε.Ε., Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά και ουσιαστικά ως λαγοί καλούν σε καταπάτηση του διεθνούς δικαίου;
Γιατί οι 87 βάζουν στο κάδρο των κακών τα "καθεστώτα Συρία, Ιράν" και την "ιμπεριαλιστική Μόσχα";
Σωπαίνουν ακόμη σήμερα...
Άραγε οι φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη γνωρίζουν αν διάβασε κι υπέγραψε... που, πως και γιατί το όνομά του κοσμεί ένα κείμενο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με επιπτώσεις για νέα "αυτοπροσδιοριζόμενα" κράτη και κάνει χυδαία σαφή επίθεση σε λαούς που με το όπλο στο χέρι υπερασπίστηκαν κι υπερασπίζονται την Εθνική Ανεξαρτησία;
Γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης -σήμερα χρησιμοποιούμε μόνον αυτόν ως παράδειγμα- ότι υπέγραψε εναντίον του Λαού της Συρίας, του Λαού του Ιράν, του Λαού της Ρωσίας;
Κανένας από τους 87 δεν ξαναδιάβασε -αν είχε διαβάσει- τι κείμενο κοσμεί η υπογραφή του;