Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Τεταρτη 4 Δεκεμβριου 2019


«Ο καπιταλιστικος κοσμος είναι αυτος που θα υποστει την πιο σοβαρη κριση στα χρονια που ερχονται. Οι εμεταλλευτες αρχιζουν να φοβουνται για άλλη μια φορα. Φοβουνται τις κοινωνικες εκρηξεις, τις κοινωνικες εξεγερσεις, φοβουνται το χαος…. Διοτι δεν γνωριζουν πραγματικα τι προκειται να συμβει.»
Φιντελ Καστρο – Συνεδριο των Συνδικατων της Κουβας, 1996




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι του λαού της Χιλής. Πινοσέτ και piñera..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
Η Χούντα της Βολιβίας ξεκίνησε το κυνήγι των μελών του MAS με στόχο να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στις εκλογές

Η ντε φάκτο κυβέρνηση της σημερινής αυτοανακηρυγμένης προέδρου της Βολιβίας, ξεκίνησε τις διώξεις στελεχών της ανατραπείσας κυβέρνησης του Εβο Μοράλες.
Η Εισαγγελεία της Βολιβίας διέταξε τη σύλληψη του πρώην υπουργού Προεδρίας Χουάν Ραμόν Κιντάνα, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε εναντίον του για τα υποτιθέμενα εγκλήματα της τρομοκρατίας, της υποκίνηση ταραχών και αναστάτωσης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina.

Οι πραξικοπηματικές αρχές κατηγορούν τον Κιντάνα για την προώθηση βίας στις αυθόρμητες λαϊκές διαδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος ενάντια στο Έβο Μοράλες σε αρκετές περιοχές της νοτιοαμερικανικής χώρας.
Τρεις ημέρες μετά την παραίτηση του Μοράλες, υπό την πίεση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο διορισμένος υπουργός της κυβέρνησης, Αρτούρο Μορίγιο ανακοίνωσε την έναρξη της δίωξης κατά του Χουάν Ραμόν Κιντάνα, του οποίου ο σημερινός τόπος παραμονής είναι άγνωστος.
Από την άλλη, ένα ποινικό δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση του αντιπροέδρου του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), Χεράρντο Γκαρσία, για υποτιθέμενη κατάχρηση  κρατικής περιουσίας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ή επιχειρήματα, σύμφωνα με την καταγγελία του Μοράλες στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια άλλη προφανή περίπτωση πολιτικής δίωξης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα δείχνουν μια στρατηγική στέρησης της ηγεσίας και της οργάνωσης από τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει μιας πιθανής εκλογικής διαδικασίας, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμα καθοριστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα πρωί πρωί έναν απίθανο τύπο να λέει ότι δεν πρέπει να καταγγέλουμε τον κύριο Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένας μειλήχιος άνθρωπος που αθωώθηκε επίσημα.Μήπως να τον βάλουμε και υπεύθυνο σε παιδικό σταθμό ή σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων;;;-τι λένε τούτοι για να δικαιολογήσουν τα βίτσια τους και να καλύψουν τους βιασμούς παιδιών....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δήμητρα Τσιαντάκη, είναι η καθαρίστρια που οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας με δεκαετή κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο του Δημοτικού, για να διοριστεί στον Δήμο Βόλου. Μεγάλωσε με τον αδερφό της στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο στον Πειραιά. Το κράτος της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα που ΔΟΥΛΕΨΕ, 20 χρόνια τώρα. "Ζητώ συγγνώμη. Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου κοντά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ".
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, παραδέχθηκε με ανακοίνωση του ότι για οικονομικούς λόγους δεν κατάφερε να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν.
Καμία διαπόμπευση, κανένας νόμος δεν "τσεκούρωσε" τον τσαμπουκά του Διαματάρη, όπως έκανε με την αξιοπρέπεια της γυναίκας αυτής που περιφερόταν σε φυλακές και κανάλια, σαν τον χειρότερο εγκληματία.
Να τη χαίρεστε την αριστεία σας και να μη ξεχνάτε ότι τους ανθρώπους μας θα τους παίρνουμε πάντα πίσω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωινό ραδιόφωνο αλλά και πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
- πω πω κλάμα! Ως απατημενη κορασίδα η αστική τάξη της Ελλάδας κλαίει κι οδύρεται για το ΝΑΤΟ και τον "ανερμάτιστο" Τραμπ που δεν στηρίζουν τα δίκαια της φυλής στις ΑΟΖ. Από κοντά κι ο... Τσίπρας που ζητά από την κυβέρνηση να " στείλει σκληρό μήνυμα στον Τραμπ"! Γιατί δεν ψάχνει στο ιστορικό του υπολογιστή του να στείλει ένα αντίγραφο από τα δικά του..." Σκληρά μηνύματα"; Κάνε μας τη χάρη...
- γελάει όλη η Ελλάδα με τον ...Δρονο της ΕΛΑΣ που έπεσε πάνω στη μπουγάδα στα Εξάρχεια. Όλη; Όχι, ιδού η ερώτηση της ΕΡΤ στον πρόεδρο των αστυνομικών:" είμαστε ( ΕΙΜΑΣΤΕ...) έτοιμοι για την επέτειο του Γρηγορόπουλου;" Ξεφτιλες...
- φανερός στόχος στα πρωτοσέλιδα οι μαθητές, κρυμμένος το δημόσιο σχολείο! "Τελευταίοι οι Έλληνες μαθητές", κραυγάζουν αυτοί που διέλυσαν την παιδεία. Προετοιμάζουν το έδαφος για τη σφαγή που προβλέπεται τον Ιούνη, δυστυχώς χωρίς αντίδραση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντί να την στηρίξουμε που μεγαλώνει 13 (!)παιδιά μόνη της με 600 ευρώ της ρίχνουμε και 3 χρόνια διότι "πλαστογράφησε "ένα κομμάτι χαρτί ,ένα απολυτήριο δημοτικού
Σουρεαλιστικό
*δεν πλαστογράφησε μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια, εκεί γίνεσαι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο στην Πρέβεζα
Στην απολογία της είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της
08/04/2019
Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια από την Πρέβεζα, που είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία διαγωνιστική ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Η καθαρίστρια, η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα είχε δέκα παιδιά και ήταν έγκυος στο 11ο και υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκνη οικογένειά της.
Σήμερα κατά την απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της, ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.
Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
Η καθαρίστρια από την πλευρά της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμη τον Εβο Μοραλες
Χαμός και πάλι με τα πτυχία, που θεωρούνται από πολύ κόσμο προϋπόθεση για την ανάληψη πολιτικών ευθυνών.
Και δεν αναφέρομαι στις γελοίες απόπειρες εξαπάτησης με την αναφορά σε ανύπαρκτους τίτλους σπουδών, η οποία, βέβαια, υπαγορεύεται από την ίδια αυτή λογική, του αν δεν έχεις πανεπιστημιακό πτυχίο δεν μπορείς να κατέχεις κάποια πολιτική θέση.
Πάγια αντίληψη του συντηρητικού κόσμου αυτή, καθώς αντιστάθηκε σθεναρά ακόμη και στο καθολικό δικαίωμα της ψήφου, χωρίς περιουσιακά και "μορφωτικά" κριτήρια, αλλά φαίνεται πως έχει μεγάλη πέραση και σε κόσμο αριστερό.
Έχω απαριθμήσει άλλες φορές δεκάδες περιπτώσεις ηγετικών μορφών του διεθνούς και ελληνικού αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, που οι αριστεροί της λογικής των πτυχίων θα καταδίκαζαν στον ρόλο του αφισοκολλητή.
Αυτή τη φορά νιώθω ένα σφίξιμο στην καρδιά, καθώς είναι επίκαιρη η επίθεση στην κυβέρνηση του Έβο Μοράλες που ανατράπηκε στη Βολιβία, και η προσπάθεια συκοφάντησής της ακριβώς γιατί, εκτός από τον ίδιο τον Μοράλες, περιλάμβανε και άλλους εργάτες και αγρότες.
Αυτό έλειπε να μας κυβερνάει η εργατιά κι η αγροτιά! Κι αν γίνουν υπουργοί οι εργάτες και οι αγρότες, τις αφίσες ποιος θα τις κολλάει;
Εξάλλου, κοντεύει ενάμισι αιώνας από τον θάνατο του Μαρξ και ένας αιώνας από τον θάνατο του Λένιν, που θεωρούσαν στοιχείο ποιοτικής αναβάθμισης του επαναστατικού κινήματος την ανάδειξη στελεχών και ηγετών προερχόμενων από την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ακόμη τέτοια θα λέμε;
Σχολιο.- Υπάρχει κι άλλος ένας κάλλος,  εκτός από το πτυχίο, που θεωρείται πλέον έγκλημα να έχει κάποιος πολιτική θέση ευθύνης χωρίς πτυχίο. Αυτός της εξειδίκευσης. Φαντάσου τι θα φτιάχνανε όλοι αυτοί αν μάθαιναν ότι ο Τσε παρότι γιατρός ήταν υπουργός Βιομηχανίας κι είχε διατελέσει και διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας. "Μα καλά δε βρήκαμε έναν οικονομολόγο να βάλουνε;"
Σα να τους βλέπω μπροστά μου
Σχολιο.- τι σχέση έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπου προβάλει την αριστεία (και νομίζω εν πολλοίς η κριτική γίνεται επ αυτού) με την επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας ή έστω αυτή του Μοράλες? Άσε που, για μένα, η κριτική δεν έχει να κάνει με το αν και πόσα πτυχία έχει κανείς αλλά στην περίπτωση του υφ. Εξωτερικών με το ψεύτικο βιογραφικό που δημοσίευσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ισραηλινά drones της ΕΛΑΣ έπεφταν κατά τη διάρκεια δοκιμών και γι αυτό δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις.--Βγαίνουν ειδησούλες...

ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΕΛ.ΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΤΩΣΗΣ DRONE ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;
03/12/2019
Σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία προκύπτουν ύστερα από τις πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ότι ένα drone έπεσε σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια.
Όπως ανέφερε παλαιότερα το Πρώτο Θέμα, «πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές περιπτώσεις αρκετά από αυτά κατά την προσπάθεια εκπαιδευτικών πτήσεων έπεσαν καθώς όπως λένε ειδικοί απαιτείται αναβάθμιση στους κινητήρες, τις πυξίδες ακόμη και στα συστήματα πλοήγησης».
Εάν επαληθευθούν τα δυο δημοσιεύματα της εφημερίδας, που κυκλοφόρησαν με διαφορά λίγων μηνών, τίθεται το ερώτημα εάν η Ελληνική Αστυνομία έστειλε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας μη επανδρωμένα αεροσκάφη θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών.
Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, τα drones της ΕΛ.ΑΣ αγοράστηκαν το 2015 για περισσότερα από τρία εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκαν επίσημα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αλλά δεν είχαν πετάξει σε καμία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – αν και υπήρχαν περιπτώσεις που η χρήση τους ήταν επιβεβλημένη, όπως στην πυρκαγιά στο Μάτι – «ούτε καν στην απλή ρύθμιση της κυκλοφορίας στους μεγάλους οδικούς άξονες».
H Ελληνικές αρχές και ο στρατός προμηθεύονται τα drones της από ισραηλινές εταιρείες, οι οποίες τα δοκιμάζουν πρώτα σε πειραματικό επίπεδο εναντίον των Παλαιστινίων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




....ο χίτλερ είπε : είμαι ο καλύτερος μαθητής του κεμάλ ατατούρκ , μετά τον Μουσολίνι ....
...το ερώτημα είναι , πως αποκαλούμε τους εδώ ενδοτικούς...

Ερωτήματα... 1) Αν στην περίοδο πριν την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας στην Ελλάδα και ενώ ένα προπαγανδιστικό έντυπό της παρουσίαζε το "δόγμα" Mare Nostrum(*) , στην χώρα μας υπήρχαν είτε πολιτικά πρόσωπα ,είτε κομματικές παρατάξεις , είτε συλλογικότητες, που αδιαφορούσαν γι' αυτό το σκηνικό , ή πολύ περισσότερο υιοθετούσαν την ρητορική του,πως θα τους χαρακτηρίζαμε; Αφελείς, ιδεολογικούς προπαγανδιστές της τακτικής της φασιστικής Ιταλίας,ύποπτους για πρακτικές που εξυπηρετούσαν τις μεθοδεύσεις του Μουσολίνι;
2) Στην περίοδο της τριπλής κατοχής στην χώρα μας ,τότε που στο έδαφος της Ελλάδας γράφονταν οι ηρωικές σελίδες της Αντίστασης στους κατακτητές, τους συνεργάτες των κατακτητών που προπαγάνδιζαν ,εκτός των άλλων, πως δεν έχει νόημα η αντίσταση, δεν τους χαρακτηρίζαμε , και σωστά , δωσίλογους;
3) Όσους , διαχρονικά, σε όλο τον πλανήτη, όταν τις πατρίδες τους, τις απειλούσαν επεκτατιστές, και αυτοί υιοθετούσαν το "δίκιο του άλλου", δεν παραδόθηκαν από τους λαούς τους στην χλεύη της ιστορίας;
Τότε γιατί στην χώρα μας για όσους σιωπούν , ή δικαιολογούν , ή ασπάζονται την ρητορική και πρακτική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας με διάφορα "επιχειρήματα" , δεν έχουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε χαρακτηρισμούς,κατά περίπτωση, από τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις;
(*) Το προπαγανδιστικό έντυπο της φασιστικής Ιταλίας, υπάρχει στον πρόσφατο "Δρόμο της Αριστεράς" στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας , στο οποίο επίσης υπάρχει η φωτογραφία του Ερντογάν με φόντο τον χάρτη της "Γαλάζιας Πατρίδας" του , με τίτλο " Mare Nostrum αλά Ερντογάν" και υπότιτλους:Με συνταγή Μουσολίνι ο τουρκικός επεκτατισμός απειλεί την Ελλάδα και την ειρήνη- Η "Γαλάζια Πατρίδα ξεδιπλώνεται και ο πολιτικός κόσμος περί άλλων τυρβάζει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή του Νίκου Ρωμανού για το δημοσίευμα της "εφημερίδας" "Δημοκρατία":
“Σχετικά με την στοχοποίηση μου από την ακροδεξιά φυλλάδα “Δημοκρατία”
Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η γνωστή για τις ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις της εφημερίδα Δημοκρατία προβαίνει σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση μου μέσω ενός κακοστημένου fake news.
Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρακολουθούσα τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια την στιγμή που αυτός βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, ότι δήθεν προετοιμάζω κάποιο χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ γίνεται άμεση σύνδεση με το γεγονός ότι πλησιάζει η ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δεν βρέθηκα ποτέ στην πλατεία συντάγματος το μεσημέρι της Δευτέρας, για όποιον με γνωρίζει ως φυσική υπόσταση είναι εύκολο να αναγνωρίσει ότι η φωτογραφία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι είμαι εγώ δεν έχει καμία σχέση με μένα, είναι τόσο ατυχής δε η προσπάθεια των συντακτών του συγκεκριμένου δημοσιεύματος που δεν φρόντισαν καν να βάλουν κάποιο πρόσωπο με ίδιο μαλλί και σωματότυπου που να προσομοιάζει σε μένα.
Ταυτόχρονα προκαλεί ερωτήματα σχετικά με ποιος είναι ο άνθρωπος της φωτογραφίας. Είναι κάποιος άσχετος άνθρωπος που έτυχε να περνάει από το σημείο ή μήπως είναι κάποιος έμμισθος συνεργάτης της συγκεκριμένης εφημερίδας;
Η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας να με στοχοποίησει με αυτό τον τρόπο ήταν μια προσωπική επιλογή της αστυνομικής της συντάκτριας που ήθελε να παρουσιάσει μια ευφάνταστη ιστορία για να αυξήσει τις πωλήσεις της εφημερίδας στην οποία εργάζεται ή μήπως ήταν μια διαρροή που ήταν σε γνώση της αντιτρομοκρατικής αφού όλοι γνωρίζουμε τις προσβάσεις και την συνεργασία όλων αυτών με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη στοχοποίηση έχει σκοπό να καλλιεργήσει το προφίλ του “αιμοδιψή”, “επικίνδυνου”, “τρομοκράτη” και να στρώσει το έδαφος για την περαιτέρω στοχοποίηση μου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εντάσσεται μέσα στην γενικευμένη κατασταλτική επίθεση που δέχεται το αναρχικό – ανατρεπτικό κίνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα και που στοχεύει στην πολιτική του απενεργοποίηση από τα υπαρκτά και ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικού πολέμου.
Ταυτόχρονα όμως η χυδαιότητα της εφημερίδας "Δημοκρατία" αγγίζει και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία όσο παγιώνονται χωρίς να βρίσκουν αναχώματα δημιουργούν μια μιντιακή δυστοπία γεμάτη υποθέσεις, σενάρια και fake news. Γιατί αλήθεια, έστω ότι περνούσα από την πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας στις 3 το μεσημέρι ή περάσω στο μέλλον έξω από οποιοδήποτε ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, τόπο εκδήλωσης που μπορεί να βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες κλπ. Με καθιστά αυτομάτως ύποπτο για τον σχεδιασμό κάποιου χτυπήματος ; Σημαίνει ότι θα πρέπει να φωτογραφηθώ και να δω το πρόσωπο μου στα πρωτοσέλιδα ; Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η ασυδοσία συγκεκριμένων εκδοτικών ομίλων που να προωθούν τέτοιες πρακτικές ευθείας στοχοποίησης και λασπολογίας ;
Όλες αυτές οι ασχήμιες σε βάρος μου αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού. Γνωρίζοντας την εμπάθεια που τρέφουν και το αποδεικνύουν καθημερινά διάφοροι πολιτικοί, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες σε βάρος μου επιλέγω να αναδείξω δημόσια το συγκεκριμένο γεγονός και να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του δικηγόρου μου.
Σε αντίθεση με την ενορχηστρωμένη καθεστωτική προπαγάνδα που κατασκευάζει πραγματικότητες που εξυπηρετούν τους κρατικούς σχεδιασμούς, όσοι θέλουν να αναζητήσουν τις πραγματικές εστίες ανομίας, αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων και ανυποληψίας, θα τις βρουν στα δημοσιογραφικά, αστυνομικά και πολιτικά γραφεία."
Νίκος Ρωμανός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοτικό, της Αριστείας και Τάβλα
«Σε Διαματάρικα πουλιά πτυχία να μη δίνει, στην τρίτη του δημοτικού παίζει και να χουν μείνει»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ημέρα Black Friday ΔΕΝ έχει σχέση με το εμπόριο σκλάβων
Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένας μύθος γύρω από την προέλευση του ονόματος “Βlack Friday”, υποστηρίζοντας ότι ονομάστηκε έτσι επειδή τον 18ο αιώνα ιδιοκτήτες των νότιων φυτειών μπορούσαν να αγοράσουν σκλάβους με έκπτωση την επόμενη από την ημέρα των ευχαριστιών. Ο ισχυρισμός ωστόσο είναι ψευδής.
Ισχυρισμός:
Ο όρος Black Friday προέρχεται από το 18ο αιώνα όπου οι ιδιοκτήτες φυτειών στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ μπορούσαν να αγοράζουν σκλάβους με έκπτωση την επόμενη ημέρα των ευχαριστιών.
Συμπέρασμα:
Η πρώτη εμφάνιση του όρου “Black Friday” έγινε το 1975 από την εφημερίδα New York Times, πολύ μετά τον 18ο αιώνα.
Στα λογιστικά με μαύρο σημειωνονται τα κέρδη & με κόκκινο η ζημιές!!
https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/11/30/black-friday/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ αληταραδες λογοκριτες του facebook «επαγρυπνούν»...Νέα λογοκρισία στην ιδια φωτογραφία... Οι λογοκριτες του f/b είναι τα ellinikahoaxes
Λογοκρινανε με τους σκοτωμενους διαδηλωτες της 3 Δεκεμβρη 1944 από τους γερμανοτσολιαδες και τους χωροφυλακες, ότι η φωτογραφια εμφανιζει βιαιο περιεχομενο!!!
Αμα ειχε τιποτα ξεκωλα θα ταν μια χαρα....αλητες.
Κάλυψαν τις φωτογραφίες που τους εκθέτουν .
Την ιστορία όμως, δεν μπορούν να την ξαναγράψουν.
Καθήκον όλων μας είναι να ενημερώσουμε, κύρια τους νέους και να σταθούμε εμπόδιο στις μηχανορραφίες τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- η αντιπαράθεση στο εσωτερικό συνεχίζεται για το ποιος έχει ... πτυχίο! Φυσικά, τεράστια συζήτηση στη νεολαία έχει προκαλέσει η απόφαση του κιναλ να φτιάξει...οργάνωση νεολαίας! Δεν συζητούν τίποτε άλλο οι νέοι και οι νέες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 03/12/2019 - 10:26
ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
Το ΝΑΤΟ καλεί Ελλάδα και Τουρκία να αντιμετωπίσουν τις «κάποιες διαφωνίες» τους
«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ερωτώμενος σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το Σύμφωνο παραμένει παρατηρητής, καλώντας τα δύο μέλη του «να τα βρούν»!
«Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια» δήλωσε ο Στόλτενμπερκ, επιβεβαιώνοντας ότι η λυκοσυμμαχία είναι παράγοντας αστάθειας, που τροφοδοτεί τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί αυτό υπαγορεύουν οι γενικότεροι γεωπολιτικοί του σχεδιασμοί, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟικό άρμα.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσά τους και η «Καθημερινή», έσπευσε βέβαια να στηρίξει τον διάλογο, λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσίασε μάλιστα ως έναν από τους λόγους που έχει πετύχει η λυκοσυμμαχία, το ότι «δεν συμμετέχουμε σε όλα τα δύσκολα θέματα που μας περιβάλλουν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Oταν παρουσίασε μεταπτυχιακό δε μίλησα γιατί δεν ήμουν διδάκτορας.
'Οταν εμφάνισε το πτυχίο του δε διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν πτυχιούχος.
Όταν κατέθεσε το απολυτήριο δημοτικού του ριξα μια μπούφλα γιατί θυμήθηκα πως τον είχαν αποβάλει δια παντός στην Ε΄Δημοτικού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διάφοροι ακτιβιστές κατά του Σιωνισμού και υπέρ του μποϋκοτάζ του κράτους απαρχαιντ ,θα έχουν κυρώσεις λέει το.κρατος τρομοκράτης

Κατεχόμενη Παλαιστίνη (QNN) - Ο νέος Ισραηλινός υπουργός πολέμου Ναφτάλι Μπενέτ διέταξε την Τρίτη να «στοχεύει οικονομικά» σε διεθνείς υπέρ-Παλαιστίνιους ακτιβιστές υπό το πρόσχημα της υποστήριξης της αντίστασης, σύμφωνα με το Ισραηλινό κανάλι 12.
Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύεται στο ισραηλινό κανάλι, αρκετοί διεθνείς ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι φέρονται ότι εργάζονται για την αντίσταση, θα στοχεύσουν και θα εμποδίσουν τη χρήση των περιουσιών τους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και σε άλλες χώρες.
Ο κ. Bennet δήλωσε ότι η απόφαση είναι η πρώτη από μια σειρά άλλων μελλοντικών αποφάσεων που στοχεύουν στην επιβολή κυρώσεων στους ακτιβιστές. Το κράτος κατοχής σύντομα θα δημοσιεύσει έναν κατάλογο των στοχοθετημένων ακτιβιστών.
Μεταξύ των στοχοθετημένων ακτιβιστών, ο Mohammad Heresh, αρχηγός του Αραβικού Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AOHR UK) στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος απελάθηκε από τους Ισραηλινούς στο Λίβανο το 1992, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι το Heresh είναι μέλος της Χαμάς και ότι η ΜΚΟ του εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Χαμάς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Καλαϊτζίδης 
Ενημέρωση από το...δικαστικό μέτωπο του Ρουβίκωνα.
Χτές παρουσιάστηκε στην ΓΑΔΑ η συντρόφισσα που είχε κληθεί από την οικονομική αστυνομία για το ζήτημα των 30.000 ευρώ που έδωσα ως εγγύηση.
Αναμένω να μου έρθει κλήση στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από την αστυνομία για τα...οικονομικά της ομάδας.Το έχουμε ξαναπεί, σου λένε δώσε τριάντα χιλιάρικα για να μην μπεις φυλακή και εάν τα δώσεις σε κατηγορούν επειδή τα..βρήκες.
Φυσικά δεν με λένε πχ Αριστείδη Φλώρο η Μηλιώνη (υπόθεση energa), και δεν έφαγα με την παρέα μου εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όποτε το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο και θα αποδοθεί δικαιοσύνη αφού όλοι σε αυτήν την κοινωνία αναρωτιούνται που στο διάολο βρήκαμε τα λεφτά της εγγύησης.
Παράλληλα με την οικονομική έρευνα έχουμε και τα δικαστήρια.
Αυτήν την Πέμπτη δικάζεται ο σύντροφος μας για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Κικίλια.
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου δικαζόμαστε 10 άτομα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα διόδια του Κιάτου(στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι).Η δίκη είναι σε δεύτερο βαθμό και είχαμε φάει πρωτόδικα 55 μήνες φυλακή.Που σημαίνει ότι με την σχεδόν σίγουρη καταδίκη που θα επιβληθεί θα πρέπει τουλάχιστον εγω να πληρώσω ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αφού δεν έχω δικαίωμα αναστολής.
Η δική θα γίνει στο Ναύπλιο.
Την επόμενη μέρα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου δικάζονται 8 σύντροφοι-ες μας στην Σύρο για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην Τήνο όπου είχε γίνει θανατηφόρο εργατικό "ατύχημα" με δυο νεκρούς εργάτες.Πρωτόδικα είχαμε αθωωθεί αλλά φυσικά έγινε έφεση του εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης και η δική θα επαναληφθεί.
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έχουμε την δίκη για την κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας όπου δικαζόμαστε δεκάδες άτομα.Η δίκη αυτή είναι επίσης σε δεύτερο βαθμό όπου και εκεί θα χρειαστεί σε περίπτωση καταδίκης να πληρώσω μεγάλη χρηματική ποινή όπως και στο Κιάτο.
Οπότε έχουμε 4 δικαστήρια μέσα σε 14 μέρες όπου θα πρέπει να πληρώσουμε μεγάλες χρηματικές ποινές.Παράλληλα έχουμε στοχοποιηθεί όσο καμία άλλη κατάληψη και περιμένουμε να γίνει εισβολή και εκκένωση στον χώρο μας ενώ τρέχει παράλληλα και η περιβόητη οικονομική έρευνα.
Γιατί τα γράφω όλα αυτα;
Καταρχήν δεν ξέρω πια άλλη ομάδα αν της συνέβαιναν ολα αυτά ταυτόχρονα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει και να μην συνθλιβεί από την πίεση.
Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες.Παραλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα...φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα.Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε.
Ολα αυτά (δράσεις Ρουβίκωνα-άμυνα των δομών μας-δικαστήρια) θα εξελιχθούν παράλληλα.Μιλάμε δηλαδή για έναν τεράστιο φόρτο εργασίας και πολλαπλών προκλήσεων σε ελάχιστο χρόνο.
Με βάση όλα αυτά ζητάμε τουλάχιστον την κατανόησή των δεκάδων ανθρώπων που καθημερινά μας ζητάνε να πάμε στο Α η Β σημείο όπου έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα.Αλλα και να καταλάβουν πως δεν είμαστε ταβέρνα για να κάνουν παραγγελίες.Και να καταλάβουν και όλοι αυτοί-ες που μας ρωτάνε "καλοπροαίρετα" γιατί δεν κάνουμε κάτι για το ένα η το αλλο ζήτημα, πως εάν θέλουν να γίνει κάτι κάπου, να σηκωθούν από εκεί που κάθονται να βρούνε κόσμο και να πάνε οι ίδιοι.Η ανάθεση είναι καταστροφική για όλους.
Τα ψέματα τελείωσαν.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί κανουν επιθέσεις σε Δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι Ισραηλινά όπλα ρέουν προς τη νεοναζιστική τους πολιτοφυλακή
Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ επιτέθηκε στον συντάκτη της Grayzone, Max Blumenthal, μαζί με το The Real News και την Electronic Intifada, διαδίδοντας ψευδείς κατηγορίες μετά την αναφορά των Ουκρανών νεοναζί με τη χρήση ισραηλινών όπλων.
Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ έχει επιτεθεί στον συντάκτη Grayzone Max Blumenthal  από το όνομα και εμμέσως εμπλέκεται σε αυτόν τον συγγραφέα, συνεργάτη του Grayzone, Ben Norton, για αναφορά σχετικά με τον εξοπλισμό του Ισραηλινού νεοναζί.
Ενώ η ουκρανική κυβέρνηση μας κατηγόρησε ψευδώς για τη διάδοση «ψεύτικων ειδήσεων», εξάπλωσε ψευδώς τις ψεύτικες ειδήσεις, ισχυριζόμενος εσφαλμένα ότι ο Blumenthal γράφει με το ψευδώνυμο «John Brown» - βασισμένο σε μια «γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο».
Η ουκρανική κυβέρνηση αμφισβήτησε επίσης ότι το Ισραήλ έχει οπλίσει τη νεοναζιστική πολιτοφυλακή της Ουκρανίας, το τάγκο του Αζόφ, ακόμα και όταν ο Αζόφ δημοσίευσε ένα βίντεο στο δικά του κανάλι του YouTube που του έδειξε ότι χρησιμοποίησε αδιαμφισβήτητα ισραηλινά όπλα.
Στις 10 Ιουνίου, η ουκρανική πρεσβεία στο Ισραήλ δημοσίευσε μια ανοικτή επιστολή στον Aluf Benn, τον αρχισυντάκτη της μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας Haaretz. Το Κίεβο καταδίκασε τον Χααρέτ για τη δημοσίευση μιας ειδησεογραφικής έκθεσης στις 9 Ιουνίου με τίτλο "Οι ομάδες δικαιωμάτων ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει να οπλίζει νεοναζί στην Ουκρανία ".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπαμε ,βλέπουμε κάποιες ταινίες "επιστημονικής φαντασίας "δήθεν και τώρα ανακαλύπτουμε τα πρόβατα εμείς ,ότι η πραγματικότητα ξεπερνα σε νοσηρότητα ακόμη και το πιο δυστοπικό σενάριο ταινίας .μέσω επεξεργάζονται με βιοτεχνολογία να δημιουργήσουν τύπου ρομποκοπ που θα ελέγχουν με το μυαλό τους drone και βόμβες υψηλής τεχνολογίας . Είμαστε στο έλεος νεκρολαγνων παρανοϊκών δολοφόνων

Ο στρατός των Η.Π.Α. μιλάει ότι θα πειράζει τους εγκεφάλους των στρατιωτών για να τους επιτρέψει να ελέγχουν τα drone, τα όπλα και άλλες μηχανές με το μυαλό τους
Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το DoD Biotechnologies for Health and Human Performance Council και κυκλοφόρησε από τη Διοίκηση για την Ανάπτυξη των Δυνάμεων Καταπολέμησης του Στρατού υποστηρίζει ότι «οι στρατιώτες cyborg» θα είναι πιθανό μέχρι το 2050.
Η μελέτη προβλέπει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενισχυμένων πολεμιστών με οφθαλμικές, ακουστικές, μυϊκές και νευρικές αυξήσεις.
Για παράδειγμα, τα νευρικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη σύνδεση εγκεφάλου με μηχανή και να δώσουν σε έναν στρατιώτη την ικανότητα να ελέγχει ταυτόχρονα πολλαπλούς drones
Φανταστείτε ένα μέλλον όπου οι στρατιώτες μπορούν να ελέγξουν τα σμήνη των drones στο πεδίο της μάχης με το μυαλό τους μέσα από τις εξελίξεις στη βιο μηχανική και σε άλλους τομείς που επιτρέπουν μια άμεση σύνδεση από εγκέφαλο σε μηχανή. Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι αυτό θα ήταν δυνατό μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διοτι οι Παλαιστίνιοι που έχουμε εγκαταλείψει ,μας μαθαίνουν αξιοπρέπεια ,αντίσταση,θάρρος και ελευθερία
.εδώ οι ακρωτηριασμένοι από τους Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές κάνουν έναν μαραθώνιο στην Γαζα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν μας προκαλεί έκπληξη ,η αποικιοκρατική λευκή Γαλλία παντα ήταν φιλοισραηλινη και υπέρ του αποικιοκρατικού ρατσιστικού Σιωνισμού

Το γαλλικό κοινοβούλιο αποφασίζει ότι ο αντι-Σιωνισμός είναι αντισημιτισμός
Η απόφαση αυτή "έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης του αντισημιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων βίας στη Γαλλία", δήλωσε η AJC.
Ο αντισιονισμός είναι μια μορφή αντισημιτισμού, η εθνική συνέλευση της Γαλλίας που καθορίστηκε την Τρίτη, ψηφίζοντας επί ψηφίσματος που καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τον ορισμό του αντισημιτισμού του Διεθνούς Ομίλου Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Η πρόταση που προτάθηκε από τον νομοθέτη Sylvain Maillard από το LREM, το κεντρικό κόμμα του προέδρου Emmanuel Macron, πέρασε 154-72 χρόνια στο κατώτερο σπίτι του κοινοβουλίου.
"Για μερικά χρόνια, η Γαλλία, ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και σχεδόν όλες οι δυτικές δημοκρατίες αντιμετωπίζουν αύξηση του αντισημιτισμού", αναφέρει το ψήφισμα. "Οι αντι-σιωνιστικές πράξεις μπορούν μερικές φορές να κρύβουν αντισημιτικές πραγματικότητες. Το μίσος εναντίον του Ισραήλ λόγω της αντίληψής του ως εβραϊκής συλλογικής ομάδας μοιάζει με το μίσος προς ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα ».
Στη Γαλλία σήμερα, "ο βρώμικος σιωνιστής ... σημαίνει βρώμικος Εβραίος", δήλωσε ο Μάιλντ στην La Croix.
Ο ορισμός του IHRA αναφέρει ότι ορισμένες μορφές μίσους εναντίον του Ισραήλ είναι αντισημιτικές, όπως η σύγκριση του Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία, ισχυρισμός ότι η ύπαρξη του Ισραήλ είναι ρατσιστική προσπάθεια και χρήση κλασικών αντισημιτικών ισχυρισμών και συμβόλων που χαρακτηρίζουν το Ισραήλ και τους Ισραηλινούς.
Το ψήφισμα του Maillard ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενο και συζητήθηκε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Μια επιστολή από 39 οργανώσεις που εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο ανέφερε ότι ο αντισημιτισμός δεν πρέπει να ορίζεται ξεχωριστά από άλλες μορφές ρατσισμού και ότι η κίνηση καταπνίγει την ελευθερία έκφρασης για τους υποστηρικτές των Παλαιστινίων και των κριτικών του Ισραήλ.
Ο Meyer Habib, βουλευτής του κόμματος της Ένωσης Δημοκρατών που εκπροσωπεί γάλλους μετανάστες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, μίλησε για την υποστήριξη της ψήφου στην Εθνοσυνέλευση την Τρίτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Drone της αστυνομίας έπεσε σε ταράτσα στα Εξάρχεια
Σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια έπεσε το ένα από τα δύο υπερσύγχρονα drone της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το drone βγήκε εκτός εμβέλειας, με αποτέλεσμα να πέσει. Από την πτώση υπέστη πολύ λίγες υλικές ζημιές.
Σχολιο.- το drone βγήκε εκτός εμβέλειας, με αποτέλεσμα να πέσει
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Σχολιο.- Τι ήθελε στα εξαρχεια τέτοια ώρα μόνο του;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο διαχωρισμός στα καταστήματα, για καπνίζοντες και μη, υπάρχει εδώ και 9 χρόνια. Τώρα απαιτούν ο καπνιστής να βλέπει ουρανό πάνω από το κεφάλι του (ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι δηλαδή να μην κάθεται κάτω από τέντα, γιατί ενοχλείται ο φασισμός και ο ναζισμός των αντικαπνιστών), και να είναι όρθιος! Αν αυτά δεν είναι χιτλερικά χολεριασμένα μέτρα, τότε ποια είναι;; Μερικοί αντικαπνιστές, κατάλαβαν ότι ο φασισμός τους κάνει τους άλλους να τους σιχαίνονται, και αποφάσισαν να το παίξουν προοδευτικοί και αριστεροί....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ’ αυτό το φόντο, ποια ήταν τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου Μαδούρο στη Μόσχα;
Η επίσκεψη ανταποκρίνεται στις πολύ στενές οικονομικές, ακαδημαϊκές και στρατιωτικές σχέσεις που έχουμε με αυτή τη χώρα, όπως εξάλλου και με την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική κ.ά. Οι σχέσεις αυτές υπηρετούν τον αγώνα μας για εθνική ανεξαρτησία: από την αρχή της Μπολιβαριανής Επανάστασης αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε όρους για μια δική μας ανάπτυξη, που δεν θα ορίζεται πια από την εξάρτηση από μία ξένη δύναμη. Οπότε σ’ αυτή την επίσκεψη έγινε μια αξιολόγηση και επιβεβαίωση των ήδη υπαρχουσών συμφωνιών και επιτεύχθηκε η εμβάθυνσή τους, ιδίως στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Τα δυτικά ΜΜΕ «μεταφράζουν» αλλιώς αυτή την επίσκεψη: μιλούν για εξαγορά της Βενεζουέλας από τους Ρώσους… Από την άλλη, διαβάσαμε μια συνέντευξη του Βενεζουελάνου υπουργού Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα στην El Pais, όπου μιλά για πόλεμο των δυτικών ΜΜΕ ενάντια στη Βενεζουέλα…
Θα ήταν χρήσιμο να θυμηθεί ο κόσμος πού οδηγεί ο πόλεμος της παραπληροφόρησης. Π.χ. στην περίπτωση του Αφγανιστάν έλεγαν ότι πρέπει να το απελευθερώσουν από τους Ρώσους στηρίζοντας τους Ταλιμπάν. Λίγα χρόνια μετά δικαιολογούσαν μια νέα επέμβαση, αυτή τη φορά εναντίον των Ταλιμπάν, λέγοντας ότι νοιάζονται για τα δικαιώματα των γυναικών… Έλεγαν ότι η αιματηρή εισβολή στο Ιράκ γίνεται για να εξαχθεί εκεί η δημοκρατία και η ελευθερία, και το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί αυτή η χώρα και όλη η γύρω περιοχή. Μιλούσαν για απελευθέρωση της Λιβύης, αλλά εννοούσαν την ανατίναξη και διάλυσή της. Όλες αυτές οι επεμβάσεις στηρίχτηκαν σε ψέματα, και πάντα τα δυτικά ΜΜΕ έβαζαν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν μια κοινή γνώμη ευνοϊκή γι’ αυτές.
Απόδειξη για την ικανότητά μας να κάνουμε αυτοκριτική είναι ο έντονος διάλογος και η αντιπαράθεση μεταξύ των Τσαβίστας για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μας
Ανάποδα τώρα, στη Λατινική Αμερική υπάρχουν πολλές πραγματικότητες που θα έπρεπε να γίνουν ειδήσεις, αλλά αποσιωπούνται. Ο αγώνας που δίνει ο λαός της Αϊτής είναι σαν να μην υπάρχει. Σιωπή και για τον ισχυρό λαϊκό αγώνα που ξεδιπλώνεται εδώ και καιρό στην Ονδούρα. Δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον ξεσηκωμό στο Εκουαδόρ, αλλά η κάλυψη ήταν εμφανώς «αμήχανη», έως και συμπαθής προς την κυβέρνηση του κυρίου Μορένο. Επίσης αναφέρονται στη Χιλή πολύ «προσεκτικά» και «μετρημένα», ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Βενεζουέλα: τα δυτικά ΜΜΕ στρέφονται απροσχημάτιστα κατά της κυβέρνησης της χώρας. Η βία που εξαπολύει η δεξιά αντιπολίτευση αποσιωπάται. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έπρεπε να έχει μια πιο κριτική ματιά απέναντι στα μεγάλα ΜΜΕ: αποτελούν μέρος επιχειρηματικών πολυεθνικών ομίλων, και η γραμμή τους υπαγορεύεται περισσότερο από οικονομικά συμφέροντα παρά από τις αξίες της δημοσιογραφίας.
Τι έχετε να πείτε για τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ότι μετά τη Βολιβία σειρά έχουν η Κούβα και Βενεζουέλα;
Εμείς αντιστεκόμαστε εδώ και 20 χρόνια, η Κούβα εδώ και 60 χρόνια. Γνωρίζουμε ότι η εγκληματική πολιτική του οικονομικού αποκλεισμού στοχεύει να δημιουργήσει κοινωνικές συνθήκες που θα ωθήσουν στην εσωτερική βία. Αναρωτιέμαι αν έχει απομείνει κάποιος στον κόσμο που να πιστεύει ειλικρινά ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά που βλέπουμε σήμερα στη Βολιβία αποτελούν μία ακόμη σαφή απόδειξη ότι το μόνο που πραγματικά έχει σημασία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η επιβολή της επικυριαρχίας της. Και κάτι ακόμη: ότι όσοι συμμετέχουν στις πολιτικές της Ουάσιγκτον εναντίον της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είναι συνένοχοι σε μια εγκληματική δράση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διαχωρισμός στα καταστήματα, για καπνίζοντες και μη, υπάρχει εδώ και 9 χρόνια. Τώρα απαιτούν ο καπνιστής να βλέπει ουρανό πάνω από το κεφάλι του (ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι δηλαδή να μην κάθεται κάτω από τέντα, γιατί ενοχλείται ο φασισμός και ο ναζισμός των αντικαπνιστών), και να είναι όρθιος! Αν αυτά δεν είναι χιτλερικά χολεριασμένα μέτρα, τότε ποια είναι;; Μερικοί αντικαπνιστές, κατάλαβαν ότι ο φασισμός τους κάνει τους άλλους να τους σιχαίνονται, και αποφάσισαν να το παίξουν προοδευτικοί και αριστεροί....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπήρξε απελευθέρωση, αλλά μια απλή εναλλαγή κατακτητή, μιας και η "εγχώρια" άρχουσα τάξη μόνο ως ορντινάντσα κάποιου επικυρίαρχου ήταν και είναι ικανή να στήνει καθεστώς στη χώρα... Η ματωμένη Κυριακή της 3ης Δεκέμβρη 1944. 21 νεκροί και 140 τραυματίες. «…Και ξημέρωσε η 3 του Δεκέμβρη. Τρεις του Δεκέμβρη!.. Όποιος έζησε στις 3 του Δεκέμβρη, στις 4 μπορούσε να πεθάνει. Ο προορισμός του ανθρώπου, που είναι: να κάνει κάτι μεγάλο ή να ζήσει κάτι μεγάλο εκπληρώνεται. Γιατί ο λαός, ο Αθηναϊκός λαός, κείνη τη μεγάλη μέρα αποκαλύφθηκε μπροστά στο ίδιο του το μεγαλείο».
Μενέλαος Λουντέμης. Ο Μεγάλος Δεκέμβρης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΣΣΔ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ! 2 Δεκεμβρίου του 1971: η πρώτη ομαλή προσεδάφιση γήινου σκάφους της ΕΣΣΔ στην επιφάνεια του Άρη. 2 Δεκεμβρη 1971 . Την ημέρα αυτή, η άκατος του σοβιετικού αυτόματου διαπλανητικού σταθμού Mars-3 πραγματοποίησε την πρώτη ομαλή προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη. Το παλιό όνειρο της ανθρωπότητας -να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη- έγινε πραγματικότητα. Οι σοβιετικοί επιστήμονες κατάφεραν να αποδείξουν το εφικτό μιας ομαλής προσεδάφισης στον Άρη. Η άκατος έφερε το θυρεό της ΕΣΣΔ. Ο αυτόματος σταθμός του Άρη περιελάμβανε το ερευνητικό όχημα «μαρσοχόντ» PrOP-M. Η μονάδα προσγείωσης της αποστολής Mars-3 είναι ο πρώτος αυτόματος σταθμός του Άρη. Η ταινία ντοκιμαντέρ «Σοβιετική επίθεση στον Άρη» αφορά αυτό το επίτευγμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η Ελλάδα έχει εκπλαγεί που εκβράστηκε η φάλαινα στην Κερατέα και το πιο λυπηρό είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας αγνοεί πως ο φυσητήρας είναι "κάτοικος" της Ελλάδας και των θαλασσών μας. Είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό στην ελληνική επικράτεια και ακόμα και αξιωματούχοι που λαμβάνουν αποφάσεις στις κυβερνήσεις αγνοούν την ύπαρξή του.

Φάλαινα στην Κερατέα: Μέχρι και μπαταρία αυτοκινήτου στο στομάχι της
29/11/2019
Τα συμπεράσματα των ειδικών για το τεράστιο θηλαστικό που εκβράστηκε, αλλά και την άγνοια των πολιτών για την ύπαρξη 250 φαλαινών στα ελληνικά νερά
Με τον τεμαχισμό του κήτους βάρους 10 τόνων και την υγειονομική ταφή του από τον Δήμο Λαυρωτικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τεράστια όσο και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση που οργανώθηκε μετά τον εντοπισμό της νεκρής φάλαινας στην παραλία της Κερατέας.
Βιολόγοι, κτηνίατροι και μέλη οργανώσεων που ειδικεύονται στην παρατήρηση των μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών στη χώρα μας, αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα, είχαν μια σπάνια ευκαιρία να καταγράψουν και να φωτίσουν τα αίτια του θανάτου του τεράστιου φυσητήρα.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Θεόδωρος Τσιμπίδης και ο δήμαρχος Κερατέας και Λαυρεωτικής μίλησαν και είναι αποκαλυπτικοί σχετικά με τα αίτια του θανάτου, αλλά και την άγνοια που έχουν οι Έλληνες πολίτες γύρω από τα θέματα της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος. Τα ευρήματα των βιολόγων και των ειδικών που εργάστηκαν μέχρι και για τον τεμαχισμό του κήτους είναι εντυπωσιακά και συνάμα σοκαριστικά.
Πλαστικά και μπαταρία αυτοκινήτου
Όπως διαπιστώθηκε, στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκαν δεκάδες κιλά πλαστικών, μια μεγάλη μπαταρία αυτοκινήτου ή φορτηγού, ενώ το κουφάρι του θηλαστικού έφερε ένα μεγάλο τραύμα από προπέλα μεγάλου πλοίου.
«Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα στην περιοχή μας. Ήταν μια φοβερή και συνάμα διδακτική εμπειρία για όλους. Σχεδόν όλο το προσωπικό του δήμου εργάστηκε με προσοχή και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να πραγματοποιηθούν ο τεμαχισμός και η υγειονομική ταφή. Λόγω του τεράστιου όγκου η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αλλά όλα πήγαν καλά. Το κήτος είχε μήκος 13 μέτρα και βάρος 10 τόνους. Απ΄ότι μου είπαν οι συνεργάτες μου κατά τον τεμαχισμό βρέθηκαν περίπου 15 κιλά πλαστικών και μία μπαταρία αυτοκινήτου» είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, και πρόσθεσε: «Ηρθαν πολλοί ειδικοί επιστήμονες και έκαναν τις παρατηρήσεις τους. Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στο στομάχι του ζώου υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πλαστικών. Τα δόντια και τους σιαγόνες του πήραν για το μουσείο τους το ινστιτούτο κητολογίας "Πέλαγος"».
«Είδαν ένα "τέρας" στη θάλασσα»
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος», Θεόδωρος Τσιμπίδης, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην παρατήρηση των φαλαινών έχει διαφορετική προσέγγιση: «Όλη η Ελλάδα έχει εκπλαγεί που εκβράστηκε η φάλαινα στην Κερατέα και το πιο λυπηρό είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας αγνοεί πως ο φυσητήρας είναι «κάτοικος» της Ελλάδας και των θαλασσών μας. Είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό στην ελληνική επικράτεια και ακόμα και αξιωματούχοι που λαμβάνουν αποφάσεις στις κυβερνήσεις αγνοούν την ύπαρξή του.
Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό για μένα. Έχουμε πάρει κλήσεις από λουόμενους στην Αττική, από σοβαρούς και επώνυμους ανθρώπους, οι οποίοι μας έχουν καταγγείλει πολλές φορές πως είδαν ένα "τέρας" στη θάλασσα. Είναι τραγικές αυτές οι αντιδράσεις. Αντί να είμαστε περήφανοι και προστατευτικοί για αυτά τα πανέμορφα και σπάνια πλάσματα, αντιδρούμε λες και πρόκειται για "τέρατα" που θα έρθουν να μας "καταπιούν". Ο φυσητήρας είναι από τα πιο όμορφα, τα πιο συμπαθητικά και τα πιο ευφυή πλάσματα, και αγνοούμε την ύπαρξή τους. Δεν κάνουν επιθέσεις στον άνθρωπο, είναι ευαίσθητα και συντροφικά πλάσματα. Υπολογίζουμε πως στα ελληνικά νερά και στην Ανατολική Μεσόγειο συνολικά βρίσκονται περίπου 250 άτομα».
Επτά φάλαινες στην Ικαρία
«Πριν λίγες ημέρες παρατηρήσαμε επτά φάλαινες στα νερά της Ικαρίας. Φανταστείτε πόση τροφή κατανάλωναν ημερησίως. Κάθισαν εκεί αρκετές ημέρες και από υδρόφωνα τις ακούσαμε. Μιλάνε μεταξύ τους. Επικοινωνούν και μετά χάνονται πάλι μέσα σε χαράδρες και υπόγεια φαράγγια του Αιγαίου. Εκεί προστατεύονται, εκεί αναπαράγονται και αναζητούν τροφή. Όσοι έχουν δει φυσητήρα είναι πολύ τυχεροί, διότι το 90% της ζωής του το περνά κάτω από νερό».
Η εκτίμηση για το θάνατό της
Για τα αίτια του θανάτου της συγκεκριμένης φάλαινας, ο Θεόδωρος Τσιμπίδης είπε: «Η συγκεκριμένη φάλαινα είναι νεκρή από τις αρχές του μήνα και ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Αυτό μας εμπόδισε να κάνουμε επισταμένη έρευνα, γιατί το κουφάρι ήταν μολυσμένο με μύκητες και σαφώς πολύ επικίνδυνο. Απ' ό,τι είδα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση, και αυτό ήταν θετικό. Επίσης δεν νομίζω ο θάνατος του ζώου προήλθε από προπέλα πλοίου. Μία υγιής φάλαινα αντιλαμβάνεται έγκαιρα τα πλοία. Πιστεύω πως ο θάνατος του συγκεκριμένου ζώου μπορεί να οφείλεται σε βιολογικά αίτια. Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να έχουμε και θανάτους από τον πληθυσμό. Θα ανησυχήσω εφόσον έχουμε και άλλο θάνατο θηλαστικού σε σύντομο διάστημα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Δεκ: Το 1969 η αστυνομία του Σικάγου δολοφονεί τον Φρεντ Χάμπτον και τον Μαρκ Κλαρκ, μέλη της οργάνωσης «Μαύροι Πάνθηρες», ενώ κοιμούνται




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός βομβάρδισε με πυροβολικό τούρκικο παρατηρητήριο στην περιφέρεια Ιντλίμπ.
4/12/2019
O συριακός στρατός επιτέθηκε και στόχευσε με βαρύ πυροβολικό το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού κατοχής στην πόλη al-Sorman στα Ν.Ανατολικά του Idlib..
Ίσως είναι μια έμμεση α΄απάντηση Ρωσίας προς τουρκικό παράγοντα που υποχώρησε και συμφώνησε τελικά στην ανάπτυξη του σχεδίου του ΝΑΤΟ για Βαλτική, Πολωνία σε περίπτωση επίθεσης Ρωσίας.
Παράλληλα ο συριακός στρατός προελαύνει στο Ν Ιντλίμπ και απελευθέρωσε τα χωριά Istablat,Rasm al-Ward,Sorouj…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία απέσυρε το βέτο της κατά του αμυντικού σχεδίου του ΝΑΤΟ σε Βαλτική κατά Ρωσίας…
4/12/2019
Ο ΓΓ NATO Stoltenberg δήλωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε ν΄αποδεχθεί το αμυντικό σχέδιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για Βαλτική και Πολωνία ως πλάνο αντιμετώπισης υποτιθέμενης ρωσικής επίθεσης. Η Τουρκία απέσυρε το μπλοκάρισμα του αμυντικού σχεδίου του ΝΑΤΟ για Βαλτική είπαν αξιωματούχοι της Λιθουανίας στα μίντια.
Το κείμενο της κοινής δήλωσης των 29 αποκαλύπτει επίσης την « απειλή » που αντιπροσωπεύουν « οι επιθετικές δράσεις » της Ρωσίας όπως διατείνονται οι Ατλαντιστές.
Kάποιοι αναρωτιούνται τι κέρδισε η Τουρκία τι αποκόμισε αφού δεν διαφαίνεται πως η Τουρκία έπεισε να καταπολεμήσει τους Κούρδους ως τρομοκράτες η Δύση. Το πιθανότερο είναι ότι πήρε το πράσινο φως να κινηθεί επιθετικά στην Αν Μεσόγειο και κυρίως κατά Ελλάδας Κύπρου αλλά και να περάσει απαρατήρητη η συμφωνία της με Λιβύη που θίγει ελληνικά συμφέροντα.
Στο βάθος διαφαίνεται ρωσοτουρκική σύρραξη..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντονες αντιδράσεις και καταγγελίες στο νοσοκομείο Νίκαιας για τον αναπληρωτή διοικητή που διόρισε ο Κικίλιας
 Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:23
Μετά την υπόθεση με τον περίφημο 80άρη της Καρδίτσας ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής του τοπικού νοσοκομείου για να αποφευχθεί πάραυτα και την επίσης σοβαρότατη υπόθεση του κ. Ηλία Δαλαΐνα στο Σισμανόγλειο, το κακό τρίτωσε για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Οι νέες καταγγελίες αφορούν το ομολογουμένως σημαντικό αλλά και πολύπαθο δημόσιο νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο εξυπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα δυτικά προάστια. Αναπληρωτής διοικητής στο εν λόγω νοσοκομείο τοποθετήθηκε με πρόταση Κικίλια ο Αναστάσιος -γνωστότερος ως Τάσος στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ- Μύτογλου με καταγωγή από το Κερατσίνι. Γέννημα θρέμμα, δηλαδή, της Β’ Πειραιώς.
Κατά τις καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο Αναστάσιος Μύτογλου δεν διαθέτει τα ουσιαστικά προσόντα για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις ενός αναπληρωτή διοικητή ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.
Ο κ. Μύτογλου σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Λαμίας. Δεν υπάρχουν αναφορές οι οποίες να συνδέουν τις σπουδές του με την άσκηση ενός έστω παραϊατρικού επαγγέλματος που θα δικαιολογούσε μία καριέρα αν όχι εντός νοσοκομείων, τουλάχιστον στον ευρύτερο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.
Αντιθέτως, ο κ. Μύτογλου φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ να είναι ανασφάλιστος και άρα ανεπάγγελτος. Κάποια στιγμή πάντως, εργάστηκε και ως οδηγός ταξί, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Στην πορεία του χρόνου ο Αναστάσιος Μύτογλου εμφανίζεται στη Σκωτία και δη στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της, το Αμπερντίν με 210.000 κατοίκους. Εκεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το ρεπορτάζ, ο ίδιος αρχίζει να ασχολείται μαζί με τον αδελφό του με τη λειτουργία μίας τοπικής οδοντιατρικής κλινικής. Στην κλινική αυτή εργάζονταν Έλληνες οδοντίατροι από την Ελλάδα, οι οποίοι προφανώς μετανάστευσαν για να βρουν μια καλύτερη τύχη εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την ιατρική αυτή μονάδα στη Σκωτία, εκεί εργάζονται τουλάχιστον πέντε Έλληνες ιατροί καθώς και άλλοι 16 υπάλληλοι. Πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρομεσαία επιχείρηση στον τομέα της Υγείας. Ορισμένοι δημοσιογράφοι του ευρύτερου χώρου εξυπηρέτησης της Κεντροδεξιάς κατά το παρελθόν (2016) είχαν χαρακτηρίσει το επαγγελματικό εγχείρημα των αδελφών Μύτογλου ως άκρως επιτυχημένο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η εν λόγω επιχείρηση ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη κλινική της Σκωτίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Αναστάσιος Μύτογλου είναι προφανώς φιλόδοξο άτομο. Επιχείρησε, λοιπόν, να διεκδικήσει στα σοβαρά πολιτικό ρόλο στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Ήθελε -ή του έταξαν-, να γίνει βουλευτής. Δεν του βγήκε όμως αυτό το χαρτί και μάλιστα η καριέρα του ως υποψήφιου πολιτευτή της Β’ Πειραιώς ήταν πολύ σύντομη και διεκόπη.
Ίσως, λοιπόν, κάτι χρωστούσε η Νέα Δημοκρατία στον Αναστάσιο Μύτογλου και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να εκπληρώσει κάποια πολιτική υποχρέωση. Άλλωστε, όπως προκύπτει συνολικά από τη δημοσίευση του καταλόγου τοποθετήσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, το βασικό κριτήριο που καθόρισε τις επιλογές δεν είναι ούτε οι γνώσεις ούτε τα εφόδια, αλλά η κομματική ταυτότητα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης εξέπληξε με την ευθύτητά του, όταν ερωτώμενος σχετικά απάντησε: «Μα ποιους θα τοποθετήσουμε στα νοσοκομεία; Τους ξένους;». Σε αυτήν τη μικρή φρασούλα κρύβεται και όλη η ουσία του πολιτικού παιγνίου που διαδραματίζεται κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση. Από την Καρδίτσα έως το Κερατσίνι είναι πολιτικά και κομματικά ένα τσιγάρο δρόμος και ο Έλληνας πολίτης το γνωρίζει αυτό πια πολύ καλά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιωση για ασφαλισμενο στον ΕΦΚΑ από το ΣτΕ για τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές
 Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 17:53
Την  εικόνα «εγκατάλειψης» που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω του ασφυκτικού περιορισμού των δαπανών για την υγεία, καλείται να πληρώσει ο ΕΦΚΑ.               
Με απόφαση του Συμβουλίου  της Επικρατείας, αναγνωρίζεται πως το κόστος των δαπανών των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθυνθούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία είτε για να νοσηλευτούν, είτε για να υποβληθούν σε πανάκριβες εξετάσεις που  δεν μπορούν να γίνουν από το δημόσιο σύστημα υγείας, βαρύνει τον ΕΦΚΑ, ως ασφαλιστικό φορέα τους.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο ΕΦΚΑ οφείλει να καταβάλει στους  ασφαλισμένους του όλο το ποσό της νοσοκομειακής περίθαλψης που καταβάλουν  σε ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες δεν είναι συμβεβλημένες με τον ασφαλιστικό φορέα για επείγοντα περιστατικά, όταν στα δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές δεν βρέθηκε  κρεβάτι ή δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας ή δεν λειτουργούσαν τα ιατρικά μηχανήματα για την περίθαλψη  ασθενών, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν προσφυγή ασφαλισμένου  ο οποίος χρειάστηκε να πληρώσει πάνω από 24.000 ευρώ για να μπει σε θερμοκοιτίδα το βρέφος που έφερε στη ζωή η σύζυγός του,  καθώς ήταν πρόωρο. Συγκεκριμένα, η  γυναίκα  η οποία διένυε την 25η εβδομάδα κύησης(6ο μήνα),  το Μάιο του 2004 εισήλθε εκτάκτως σε μαιευτήριο λόγω ρήξης θυλακίου. Δύο μέρες μετά γέννησε ένα αγοράκι, το οποίο εισήχθη σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης νεογνών, λόγω προωρότητας σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Το μωρό, δύο μήνες περίπου μετά, εξήλθε από την εν λόγω ιδιωτική  μονάδα, όταν βρέθηκε κενή θερμοκοιτίδα  στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και τότε διεκομίσθη.
Το σύνολο των νοσηλίων του μωρού στην ιδιωτική μονάδα από 24.5. έως 29.6.2004, ανήλθαν σε 24.370 ευρώ, καθώς αντιμετώπιζε προωρότητα, αναπνευστική ανεπάρκεια και μετεωρισμό κοιλίας.
Ο ασφαλιστικός φορέας, δέχθηκε μεν ότι επρόκειτο για επείγον περιστατικό, αλλά  αρνήθηκε να καταβάλλει όλο το ποσό  των 24.370 ευρώ. Επικαλούμενος το τιμολόγιο της ισχύουσας κρατικής διατίμησης για τα νοσήλια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια του εσωτερικού ενέκρινε στον ασφαλισμένο μόνο το ποσό των 8.599 ευρώ για την δαπάνη νοσηλείας.
Παρά την ένσταση του πατέρα προκειμένου να του δοθεί και το υπόλοιπο ποσό που είχε καταβάλλει, ο ασφαλιστικός φορέας του επέστρεψε  ακόμη  5.500 ευρώ. Τότε ο σφαλισμένος άσκησε νέα προσφυγή ζητώντας τα υπόλοιπα 10.278 ευρώ που είχε καταβάλλει, χωρίς αυτή να ευδοκιμήσει.
Έτσι, ο ασφαλισμένος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και  το Συμβούλιο της Επικρατείας τον δικαίωσε, κρίνοντας ότι ο ασφαλιστικός φορέας «υποχρεούται να παρέχει στους ασφαλισμένους του νοσοκομειακή περίθαλψη και όταν αδυνατεί αντικειμενικά προς τούτο, οφείλει να καταβάλει το σύνολο των δαπανών, στις οποίες αυτοί (σ.σ.: ασφαλισμένοι) υποβλήθηκαν εξαιτίας αυτής της αδυναμίας του και όχι να καταβάλει μόνο το ποσό της κρατικής διατίμησης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιρακινοί στην ουσια ξεσηκώθηκαν για τα 16 χρόνια διαφθοράς «που αποδίδουν στις ΗΠΑ»
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:51
Παρά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού, οι Ιρακινοί εξακολουθούν να απαιτούν την απόσυρση του κυβερνητικού συστήματος που εφαρμόζεται από αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το «Al Jazeera», «οι διαδηλωτές απαιτούν την ανατροπή της πολιτικής τάξης που θεωρείται διεφθαρμένη και υπηρετεί ξένες δυνάμεις, ενώ πολλοί Ιρακινοί υποφέρουν από φτώχεια και είναι χωρίς εργασία, υγειονομική περίθαλψη ή εκπαίδευση».
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που κυβερνούν το Ιράκ σήμερα εξακολουθούν να είναι οι πρώην εξόριστοι που οι ΗΠΑ επέβαλαν με τις δυνάμεις κατοχής το 2003. «Έρχονται στο Ιράκ με αδειανές τσέπες για να τις γεμίσουν» είχε πει ταξιτζής στη Βαγδάτη σε δυτικό δημοσιογράφο εκείνη την εποχή.
Τα πραγματικά αίτια της ατέλειωτης πολιτικής και οικονομικής κρίσης του Ιράκ είναι η προδοσία των πρώην εξόριστων στη χώρα τους, η ενδημική διαφθορά τους και ο παράνομος ρόλος των ΗΠΑ στην καταστροφή της κυβέρνησης του Ιράκ, που πλήρως έχει παραδοθεί προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία επί 16 χρόνια.
Η διαφθορά τόσο των ΗΠΑ όσο και των Ιρακινών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της κατοχής των ΗΠΑ είναι καλά τεκμηριωμένη. Το ψήφισμα 1483 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δημιούργησε Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ιράκ, χρησιμοποιώντας χρήματα που είχαν ήδη κατασχεθεί στο Ιράκ, χρήματα που απομένουν από το πρόγραμμα «πετρέλαιο για τρόφιμα» του ΟΗΕ. Έλεγχος από ειδικό γενικό επιθεωρητή διαπίστωσε ότι τεράστιο ποσοστό αυτών των χρημάτων είχε κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ιράκ.
Λιβανέζοι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν 13 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο αεροπλάνο του ιρακινο-αμερικανικού προσωρινού υπουργού Εσωτερικών Φάλα Νακίμπ.
Το αφεντικό της εγκληματικής οργάνωσης Occupation Paul Bremer διατηρούσε ένα ποσό 600 ύψους εκατομμυρίων δολαρίων σε χαρτονομίσματα, χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Το Ιρακινό υπουργείο με 602 υπαλλήλους εισέπραττε μισθούς για 8.206.
Αξιωματικός του Στρατού των ΗΠΑ διπλασίασε την τιμή σε σύμβαση για την ανακατασκευή ενός νοσοκομείου και είπε στον διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι τα επιπλέον μετρητά ήταν το «πακέτο συνταξιοδότησής» του.
Επενδυτής από τις ΗΠΑ χρέωσε 60 εκατομμύρια δολάρια σε σύμβαση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση ενός εργοστασίου τσιμέντου και είπε στους Ιρακινούς αξιωματούχους πως θα πρέπει απλώς να είναι ευγνώμονες ότι οι ΗΠΑ τους έχουν σώσει από τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Εργολάβος για αγωγούς από τις ΗΠΑ χρέωσε 3,4 εκατομμύρια δολάρια για ανύπαρκτους εργαζομένους και «άλλες αντικανονικές χρεώσεις».
Από 198 συμβάσεις που αναθεωρήθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή, μόνο 44 είχαν τεκμηρίωση για να επιβεβαιώσουν την εργασία.
Οι «πράκτορες πληρωμών» των ΗΠΑ που διανέμουν χρήματα για έργα γύρω από το Ιράκ έβγαλαν μετρητά σε εκατομμύρια δολάρια. Ο γενικός επιθεωρητής διερεύνησε μόνο μία περιοχή, γύρω από τη Hillah, αλλά βρήκε  96,6 εκατομμύρια δολάρια μη υπολογιζόμενα μόνο στην περιοχή αυτή.
Σε Αμερικανό πράκτορα δεν του αρκούσαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ένας άλλος θα μπορούσε να δικαιολογήσει μόνο 6,3 εκατομμύρια δολάρια από 23 εκατ. δολάρια.
Το αμερικανικό Κογκρέσο επίσης προέβλεψε προϋπολογισμό ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανασυγκρότηση του Ιράκ το 2003, αλλά εκτός από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύθηκαν σε «ασφάλεια», λιγότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια εκταμιεύθηκαν.
Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί σε ληστές για το Ιράκ, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Τα σχέδια που συνέταξαν οι δυτικές εταιρείες πετρελαίου με τον αντιπρόεδρο Τσένεϊ το 2001 είχαν άλλο στόχο. Αλλά η χορήγηση επικερδών συμφωνιών παραγωγής με ποσοστά δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στις δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες κατέληξε ως αρπακτική επιδρομή και η ιρακινή Εθνοσυνέλευση αρνήθηκε να την εγκρίνει.
Το 2009, οι ηγέτες του Ιράκ και οι κυρίαρχοι από τις ΗΠΑ κάλεσαν ξένες εταιρείες πετρελαίου να υποβάλουν προσφορές για συμφωνίες τεχνικής εξυπηρέτησης (TSA) ύψους $ 1 έως $ 6 ανά βαρέλι για αυξήσεις στην παραγωγή από τις ιρακινές πετρελαιοπηγές.
Δέκα χρόνια αργότερα, η παραγωγή αυξήθηκε μόνο στα 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, εκ των οποίων 3,8 εκατομμύρια εξάγονται.
Από τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, οι ξένες εταιρείες με TSA κερδίζουν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις μεγαλύτερες συμβάσεις να μην κρατούνται πλέον από αμερικανικές επιχειρήσεις. Η κινεζική National Petroleum Corporation (CNPC) κερδίζει περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια το 2019.
Η BP κερδίζει 235 εκατομμύρια δολάρια, η Petronas της Μαλαισίας $ 120 εκατομμύρια, ο Λούκοϊλ της Ρωσίας $ 105 εκατομμύρια και το ENI της Ιταλίας 100 εκατομμύρια δολάρια.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το πετρέλαιο του Ιράκ εξακολουθεί να ρέει μέσω της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράκ (INOC) στη διεφθαρμένη κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στη Βαγδάτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεκίνο απορρίπτει το νομοσχέδιο για τους ισλαμοφασιστες Ουιγούρους που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
 Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 04:08
Η διπλωματία της Κίνας τόνισε σήμερα ότι εναντιώνεται αποφασιστικά στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η κυβέρνηση του Καθυστερημενου Ναζιστη Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει πολύ πιο αυστηρά μέτρα σε βάρος του Πεκίνου εξαιτίας αυτής που το κείμενο αποκαλεί καταστολή των ισλαμοφασιστικών μειονοτήτων στη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ, δηλαδη των μελών της μουσουλμανοφασιστικής μειονότητας των Ουιγούρων που υποστηριζει η CIA.
Το κινεζικό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του που υπογράφεται από την εκπρόσωπό του Χουά Τσουνγίνγκ, τονίζει ότι η κατάσταση στη Σιντζιάνγκ είναι εσωτερική υπόθεση της Κίνας, αξιώνει οι ΗΠΑ να διορθώσουν αυτό το λάθος και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Η Κίνα θα αντιδράσει ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη το νομοσχέδιο. Για να γίνει νόμος, το κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, να επιστρέψει στη Βουλή για να γίνει η εναρμόνιση των δύο εκδοχών του και κατόπιν να σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο Τραμπ θα κληθεί να το επικυρώσει υπογράφοντάς το ή να ασκήσει βέτο.
Η αμερικανική προεδρία δεν έχει ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, τη θέση του δισεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικάνου για το ζήτημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αντικαπνιστικός πέρασε "ως δικαίωμα του άλλου"
Η "δήθεν κλιματική αλλαγή" το ίδιο και γέμισαν άχρηστες ανεμογεννήτριες τα βουνά μας αφού κάηκαν πρώτα
Το μεταναστευτικό το ίδιο
Σειρά έχουν τώρα οι διαδηλώσεις
Όταν η επιβολή βαφτίζεται δικαίωμα των άλλων...
New Order serries: To be continued



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί το ΝΑΤΟ να μας έφτυσε
Η ΕΕ να μας έχεσε πατόκορφα
Αλλά ως γνήσιοι Μενουμε ΕΕ
ΔΕΝ καπνίζουμε !
Πάει η Εθνική ανεξαρτησία , πάει το Αιγαίο , Πάει η ΑΟΖ πάει κι η Κρήτη Πάει η εσωτερική ασφάλεια , η δικαωσύνη η Παιδεία ,ι η υγεία , η 13 σύνταξη ,το 8ωρο, τα συντάξιμα ...... αλλά τουλαχιστον ΔΕΝ καπνίζουμε !




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαθρομετανάστες έκαναν πλιάτσικο στη Σάμο
Άρπαξαν μέρα μεσημέρι έπιπλα από ξενοδοχείο που είχε κλείσει για χειμώνα
Έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση στο λαθρο - μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας, καθώς οι μετανάστες δεν έχουν πια ούτε ιερό ούτε όσιο, και φτάνουν στο σημείο να «μπουκάρουν» με το έτσι θέλω σε ξένες επιχειρήσεις και να κάνουν κυριολεκτικά πλιάτσικο, παίρνοντας ό,τι τραβά η όρεξή τους, μη ρωτώντας κανέναν.
Συγκεκριμένα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν χθες μέσα από μια ανάρτηση στο twitter και αναδημοσιεύτηκαν από την εφημεριδα «Δημοκρατια» φωτογραφίες μεταναστών από το νησί της Σάμου να μεταφέρουν έπιπλα, όπως κρεβάτια και καναπέδες, στους δρόμους του νησιού. Τα συγκεκριμένα έπιπλα προέρχονται από ξενοδοχείο το οποίο έχει κλείσει για τον χειμώνα. Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να κουβαλήσουν όλα αυτά τα έπιπλα μέρα μεσημέρι, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους κατοίκους και καμία παρέμβαση της Αστυνομίας.
Ουρές στα ΑΤΜ
Αξίζει να αναφερθεί πως στο ίδιο νησί, εκτός από τα παραπάνω, εκτυλίσσονται ακόμα περισσότερα πρωτοφανή περιστατικά. Στο Βαθύ της Σάμου οι ντόπιοι βλέπουν με έκπληξη τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζουν καθημερινά στα ΑΤΜs εκατοντάδες μετανάστες κάθε φυλής, ώστε να λάβουν τα χρήματα που τους παρέχονται ως ενίσχυση, ενώ εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, γιατί δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα και η αγοραστική δύναμή τους έχει φτάσει στο ναδίρ.
Ξεσηκώθηκαν οι Πακιστανοί κατά του... φασισμού
Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, όταν ένας άνδρας έβριζε τον Αλλάχ στα αγγλικά έξω από καταστήματα μεταναστών. Ο άνδρας προκαλούσε για μισή ώρα και αναστάτωσε τη Σοφοκλέους, όπου βρισκόταν.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή προσήγαγαν τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου έσπευσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας, καθώς είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του. Προσήγαγαν, επίσης, και δύο Πακιστανούς που έβρισαν τον άνδρα κατά τη διάρκεια της έκρηξής του στη Σοφοκλέους.
30 -50 άτομα
Εξαιτίας του περιστατικού, περίπου 30 με 50 μουσουλμάνοι κατευθύνθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, αντιδρώντας για όσα είχαν προηγηθεί νωρίτερα. Πάντως η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν ήταν ειρηνική, με συνθήματα κατά του... φασισμού. «Ποτέ ξανά φασισμός» φώναζαν οι μουσουλμάνοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Α.Τ.
«Είναι ένα καθαρά ρατσιστικό επεισόδιο, ισλαμοφοβικό και είναι προϊόν των ημερών» δήλωσε ο συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου, ηγετικο στελεχος του ΣΕΚ που αποτελει μερος της ΑΝΤΑΡCIA, ο οποίος περιέγραψε όσα είχαν συμβεί με τον άνδρα: «Γύρω στις 14.30 εμφανίστηκε κάποιος έξω από τα μαγαζιά των μεταναστών στην οδό Σοφοκλέους, έμεινε εκεί 20 έως 30 λεπτά βρίζοντας διαρκώς στα αγγλικά για να στείλει το μήνυμά του. Προκαλούσε διαρκώς για επεισόδιο... Τον αντιμετώπισαν ψύχραιμα και αυτό το οποίο επακολούθησε είναι ότι ήρθε η Αστυνομία και προσήγαγε δύο Πακιστανούς που δουλεύουν στα μαγαζιά και τον δράστη».
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας που προσήχθη φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Οχι στις κλειστές δομές, λέει η Κως
Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία κλειστής δομής που θα φιλοξενεί αιτούντες άσυλο στην Κω εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.
Επειτα από έκτακτη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε έξι ώρες, εκδόθηκε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται πως πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη της Κω ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών και ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.
«Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικά με τον σχεδιασμό, όπως αυτός πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα» αναφέρουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα πως τα νησιά θα πρέπει να αποσυμφορηθούν μαζικά και άμεσα.
Στο ψήφισμα ζητείται, ακόμη, η συμπαράσταση του συνόλου των δήμων όλης της επικράτειας στις δύσκολες αυτές στιγμές τόσο για την Κω όσο και για τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που επωμίζονται το δυσβάστακτο βάρος του Μεταναστευτικού.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων».
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αντιδράσεις για τα κυβερνητικά σχέδια σημειώθηκαν και από τις δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος όχι μόνο διαμήνυσαν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά τους, αλλά έθεσαν και την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοντελο «Επιτροπειας». «Κοφτης» 20% στηξ χρηματοδοτηση των Πανεπιστημιων.
Ετσι εξηγηται η «αξιολογηση»των ημετερων Πανεπιστημιων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλοκή και του Γκουαϊδό
Η σχέση πολλών βουλευτών από κόμματα που στηρίζουν τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό με σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με πρόγραμμα «ανθρωπιστικής βοήθειας» δημιουργεί κλυδωνισμούς στον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο.
Πρόκειται για βουλευτές από κόμματα αντιπολιτευτικά προς την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, που έβαζαν στην τσέπη τους κονδύλια που προορίζονταν για αγορά τροφίμων αλλά και κέρδιζαν από συνδιαλλαγή με εταιρείες που τα προμήθευαν. Ο Γκουαϊδό αναγκάστηκε να ζητήσει την ανάκληση αυτών των βουλευτών, ωστόσο κάποιοι από αυτούς τον καταγγέλλουν ότι και ο ίδιος καταχράστηκε κονδύλια από την «ανθρωπιστική βοήθεια».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: τα πεδία που έχουν υποστεί βλάβες από τα ισραηλινά ζιζανιοκτόνα βρίσκουν εύθραυστη ζωή
Από το πεδίο μελιτζάνας του, ο Massoud Habib σαρώνει, παραμονεύοντας τον ήλιο του φθινοπώρου, το πολύ ασφαλές φράγμα που διαχωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ. από εκεί ήταν τα ζιζανιοκτόνα τα οποία, για τέσσερα χρόνια, έκαψαν τις καλλιέργειες τους. Ο ψεκασμός που μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή.
Το Ισραήλ δικαιολογεί πράξεις αυτού του είδους στο όνομα της ασφάλειας του. Οι αρχές δηλώνουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα, που κρατιέται από το Ισλαμιστικό Κίνημα Χαμάς και το εβραϊκό κράτος, και να αφήσει παρθένο έδαφος οποιασδήποτε βλάστησης για να αποτραπούν οι αντι-ισραηλινές επιθέσεις στα σύνορα. Ωστόσο, για κάποιους παλαιστινίους αγρότες, οι συνέπειες ήταν καταστροφικές.
"Πριν από το ψεκασμό, γιατί, επειδή ο άνεμος είναι τότε υπέρ τους, φέρνει τα πάντα στο πλευρό μας", λέει ο Massoud στο μπλε πουκάμισο με σκωρία. Ο αέρας στη συνέχεια γεμίζει με "μια μυρωδιά αποχέτευσης, που σας έφερε στο λαιμό, κόψτε την αναπνοή σας".
"Η γη ήταν τότε κόκκινη, έτσι", προσθέτει ένας από τους συναδέλφους του, Moutia Habib, δείχνοντας το τούβλο-χρωματισμένο χώμα μεταξύ των φυτών μελιτζάνας. "Μετά από δύο ή τρεις μέρες, όλα αυτά ήταν πράσινα είχε φύγει, οπότε έπρεπε να ξεκινήσουμε ξανά, να εγκαταστήσουμε ξανά, χωρίς τη βοήθεια κανενός."
Από το 2014 έως το 2018, οι ισραηλινές αρχές ψεάζουν τα ζιζανιοκτόνα σχεδόν 30 φορές κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ Gisha για τα ανθρώπινα δικαιώματα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Ύστερου Φεμινισμού, η Αμερικανική «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και η έννοια της Πατρότητας
«Πατέρας; Τι θα πει «Πατέρας»; Είναι ξεπερασμένη έννοια, της Πατριαρχίας»!
Αυτά τα μαργαριτάρια ακούστηκαν σε ελληνική τηλεοπτική σειρά, Παρασκευή 29/11/2019 σε ζώνη υψηλότατης, βραδινής τηλεθέασης. Εννοείται, δεν ακούσαμε ούτε είδαμε καμιά αντίδραση από οποιονδήποτε φορέα.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν έχει γίνει τα τελευταία δέκα –τουλάχιστον– χρόνια κάποια έρευνα από Πανεπιστημιακό Τμήμα για την εικόνα του άνδρα και του πατέρα που παρουσιάζεται στην ελληνική τηλεόραση.
Εικόνα που παρουσιάζει τους άνδρες σαν φοβισμένους, υποταγμένους, δειλούς και ευθυνόφοβους δηλαδή ένα ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα χωρίς τις...
ιστορικές και βιολογικές έννοιες του ανδρισμού, της ανυποταξίας, του θάρρους, της ακεραιότητας και της ευθύνης, του χρέους και της αυτοθυσίας.
Το εντελώς αντίθετο δηλαδή απ’ ότι γνωρίσαμε από τους Πατέρες μας αλλά και όσα γνωρίζουμε από την θεμελιακή χαρακτηρολογία του Πατέρα και Άνδρα στην Ιστορική του διαδρομή εκατομμυρίων ετών που σε ποσοστό πάνω από 95% έχει παράξει έως σήμερα όλον τον ανθρώπινο Πολιτισμό.
Όπως έγραφε και η παλαίμαχη φεμινίστρια – 70 και παραπάνω ετών σήμερα – Camilla Paglia, αρκετά μετανιωμένη σήμερα για την στάση της τις προηγούμενες δεκαετίες:
«Η εικόνα που παρουσιάζουν οι σημερινές Νεοφιλελεύθερες Φεμινίστριες του Άνδρα σαν αρπακτικού και καταπιεστή είναι ψευδής. Οι άνδρες είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου, έχουν τον υψηλότερο δείκτη εργατικών ατυχημάτων γιατί δουλεύουν σε βαριές εργασίες και παρουσιάζουν τα υψηλοτέρα ποσοστά αυτοκτονιών αλλά είναι και αυτοί που υπεράσπιζαν τα γυναικόπαιδα με την πρώτη ευκαιρία, οι τροφοδότες της Οικογένειας με τροφή και εισόδημα εκατομμύρια χρόνια τώρα».
Αντίθετα, το γυναικείο Νεοφιλελεύθερο Φεμινιστικό Λόμπι παρουσιάζει τους άνδρες με τα πλέον αρνητικά χαρακτηριστικά όπως ψεματολογία, ανηθικότητα, διαφθορά και μια γενικότερη επιτομή «καταπίεσης» σε βάρος των γυναικών με αμέτρητες – υποτίθεται– «σεξουαλικές παρενοχλήσεις» χωρίς βασιμότητα στηριζόμενες στην «θυματολογία» (Victimization) δηλαδή στην παρουσίαση του Γυναικείου φύλου σαν μονίμως καταπιεσμένο αλλά και στις ατεκμηρίωτες – πολλές φορές – καταγγελίες.
Αναφερόμενες δε οι Νεοφιλελεύθερες Φεμινίστριες στην «κακοποίηση των γυναικών» από μεριάς των ανδρών λησμονούν να αναφέρουν τα εξίσου σημαντικά και άπειρα περιστατικά κακοποίησης ανδρών από γυναίκες. Ναι, ακριβώς, από γυναίκες όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία Αμερικανικού Υπουργείου και τα οποία έχουμε αναρτήσει πριν χρόνια.
Η στρατηγική της Παγκόσμιας Ελίτ και ειδικότερα αυτής του Δυτικού Κόσμου είναι η διάσπαση των Κάτω δηλαδή των Υποτελών και μικρομεσαίων, χαμηλότερων τάξεων.
Πόσο διευκολύνεται η Ελίτ όταν ο Γάλλος ή Έλληνας εργαζόμενος δεν διαμαρτύρεται εναντίον της εκμετάλλευσης των Μεγάλων Εταιρειών δηλαδή του Κεφαλαίου αλλά εναντίον των οικονομικων μεταναστών που τους φερνει στην Ευρωπη η πλουτοκρατια  με τους οποίους αλώνουν τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες οι Παγκοσμιοποιημένες Εταιρείες δηλαδή το Κεφάλαιο. «Δεν είμαι εγώ ο εχθρός σου για την μείωση των μισθών αλλά ο Αλγερινός που έρχεται στην Ελλάδα ή την Γαλλία και εργάζεται με τα μισά ημερομίσθια» φαίνεται να σιγοψιθυρίζει στο αυτί του ταλαίπωρου εργαζόμενου η Παγκοσμιοποιημένη Ελίτ.
Αλλά και όπως «Δεν είμαι εγώ ο εχθρός σου αλλά ο καταπιεστικός, φαλλοκράτης, σεξιστής και υποψήφιος βιαστής άνδρας σου» σιγοψιθυρίζει η ίδια Ελίτ στο αυτί της εργαζομένης γυναίκας των 500–600 ευρώ.
Η Ελίτ πολεμά τις συλλογικότητες παντός είδους από τα Συνδικάτα μέχρι τα Πολιτικά Κόμματα, από τις Φοιτητικές Ενώσεις μέχρι την Οικογένεια.
Θέλει μεμονωμένες ατομικότητες, διαλυμένες στον χυλό της ιδεολογίας της Παγκοσμιοποίησης και του ανυπάρκτου εγκεφάλου. Ειδικότερα για την Οικογένεια που αποτελεί φραγμό στα σχέδιά της προωθεί με πάθος και φανατισμό τις λεγόμενες Μονογονεϊκές Οικογένειες χωρίς πατέρα γιατί ο Πατέρας είναι η βασική φιγούρα κοινωνικοποίησης ειδικότερα του αγοριού.
Τα ιστορικά, κατοχυρωμένα και αξεπέραστα χαρακτηριστικά των δυο φύλων – άνδρα και γυναίκας– αποτελούν το βάθρο της Ιστορικής λαϊκής οικογένειας που αντιστέκεται στην εξουσία και τους ισχυρούς όταν χρειάζεται.
Είναι επίσης – η λαϊκή οικογένεια – και ο κύριος μηχανισμός διάπλασης χαρακτήρων αλλά και προστατών μιας χώρας όταν δέχεται επίθεση από αλλότριες δυνάμεις.
Άνδρες λαϊκών οικογενειών – κατά πρώτο λόγο – πολεμούσαν στις επαναστάσεις και στους εθνικούς και εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους και όχι οι τρανσέξουαλ η οι «έκφυλες κατασκευές» της Παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό ακριβώς η Ελίτ προωθεί δίπλα στις Μονογονεϊκές Οικογένειες και τις Υιοθεσίες και Οικογένειες των Ομοφυλοφίλων (Οικογένειες εντός εισαγωγικών).
Ενάντια στο εύρωστο και αληθινό στον χαρακτήρα Άνδρα αλλά και ενάντια στην ολοκληρωμένη και αγαπημένη με τον άνδρα γυναίκα, προωθεί τον Ερμαφρόδιτο τύπο Ανθρώπου, όπως στην Ελληνιστική Περίοδο της Παρακμής είχαμε τα αγάλματα των Ερμαφρόδιτων ανθρωπότυπων.
Συγκολλητική ουσία όλων των ανωτέρω η Οικογένεια, ειδικότερα στην λαϊκή της εκδοχή, παραγωγή προτύπων, επιστημονικών αξιών, επαναστατικών ιδεών και κοσμοθεωριών – είναι ιστορικά έως σήμερα κατά πρώτο λόγο ο Άνδρας και ο Πατέρας. Αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο και γι’ αυτό άλλωστε δέχεται τέτοια καταιγιστική επίθεση από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ειδικότερα την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο.
Χωρίς Άνδρα η Κοινωνία – οποιουδήποτε τύπου– και χωρίς Πατέρα η Οικογένεια, ειδικότερα στην μαζική Λαϊκή και Εργατική της μορφή, είναι κολοβή και χωλή, έωλη και μετέωρη, ηθικά κενή και αξιάδα ανύπαρκτη.

Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε πως «Τα βάθρα του Ανθρώπινου Γένους είναι η σχέση του Άνδρα με την Γυναίκα» ( Κ. Μαρξ).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τασούλας κάνει «δώρο» 600.000 ευρώ σε "φτωχούς"... βουλευτές και δημοσιογράφους...
Προκαλεί την κοινωνία ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με τις δωρεές που κάνει σε… αναξιοπαθούντες βουλευτές και δημοσιογράφους, την ώρα που ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος.
Ο κ. Τασούλας αποφάσισε να δωρίσει ενόψει εορτών 1.500 ευρώ σε καθένα από τους
βουλευτές και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Βουλής για να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές.Το ποσό θα το εισπράξουν παρουσιάζοντας ένα τιμολόγιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο δικαιολογείται μια παροχή έστω και σε είδος που θα στοιχίσει συνολικά εξακόσιες χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Όταν μάλιστα οι παροχές αυτές απευθύνονται σε προνομιούχους βουλευτές οι οποίοι εκτός από τον τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα μισθό που εισπράττουν κάθε μήνα, τα αναδρομικά, έχουν εξασφαλίσει μια σειρά άλλα προκλητικά προνόμια.
Το ελληνικό δημόσιο ξοδεύει ήδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τους εξασφαλίσει δωρεάν πολυτελή αυτοκίνητα, διαθέτουν πριβέ παιδικούς σταθμούς με έξοδα του δημοσίου για τα παιδιά τους, δικαιούνται ένα μεγάλο ποσό για να πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού όσοι δεν διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, έχουν εξασφαλίσει γκαράζ στη Βουλή, γραφεία και συνεργάτες οι οποίοι υποτίθεται τους βοηθούν στο νομοθετικό τους έργο.
Τώρα έρχεται ο κ. Τασούλας να προκαλέσει την κοινωνία, επαναφέροντας στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα με τα αδικαιολόγητα προνόμια των εθνοπατέρων αλλά και των "παροχών" σε δημοσιογράφους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις τέλειωσε ένα επεισόδιο Criminal minds-Beyond border στο Open.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες που καλούνται να βοηθήσουν στην διελεύκανσή τους οι του FBI γίνονται στην Αθήνα!
Απ την αρχή του επεισοδίου αναφέρθηκαν:
Οτι το Μοναστηράκι και η Πλάκα είναι κακόφημες περιοχές με πολλά εγκλήματα.
Οτι επειδή η χώρα είναι πολλά χρόνια σε οικονομική κρίση έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα ακόμα και για ψωροδεκάρες. (Σε κάποιο σημείο λένε, μα δεν ήταν ληστεία αφού δεν του πήραν το ρολόϊ που θα μπορούσαν κάλλιστα να το πουλήσουν για 200 ευρώ και είναι πάρα πολλά λεφτά για την Ελλάδα.)
Οτι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Οτι οι περισσότεροι έλληνες επιχειρηματίες είναι καθάρματα.
Οτι οι Αλβανοί είναι άλλα καθάρματα που εκβιάζουν τα καθάρματα επιχειρηματίες Ελληνες. Και βγαίνει κι ο Αλβανός υποτίθεται κι αρχίζει να λέει ότι τους μισούμε και τους πολεμάμε γι αυτό αντιδρούν έτσι.
Οτι επειδή είμαστε φτωχοί κι έχουμε και το προσφυγομεταναστευτικό είμαστε όλοι αισχροί ρατσιστές ακροδεξιοί που θέλουμε να σκοτώσουμε όλους τους ξένους και να υψώσουμε τείχος στα σύνορά μας.
Και άλλα που δεν θυμάμαι να περιγράψω τώρα.
Εννοείται πως στο τέλος ο δολοφόνος είναι έλληνας ακροδεξιός ρατσιστής που όμως τους βάζει να παλεύουν μεταξύ τους τους "ξένους" και να σκοτώνονται να μην λερώσει τα χέρια του με αίμα και απειλεί ότι θα καθαρίσει όλους τους μετανάστες!
Ρε τι διαφημισάρααα για την χώρα ήταν τούτη;
Σιριαλάρα που θα φέρει τουρισμό το καλοκαίρι ολούθε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μίλαγα με φίλη πριν που έχει μαγαζί με φαγητό και ζωντανή μουσική.
Κάτω η δουλειά τους κατά 80% περίπου λόγω μη τσιγάρου.
Οπως και στις καφετέριες και στα άλλα παρεμφερή μαγαζιά στην γειτονιά της.
Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του μαγαζιού της κλείνει τις καθημερινές. Παίρνουν τηλέφωνο ρωτάνε αν μπορούν να καπνίσουν τους λέει όχι και δεν πατάνε. Ψυχή.
Γιατί αντικαπνιστές δεν γεμίζετε τα μαγαζιά να μην κλείσουν; Εσείς δεν φωνάζατε ότι είστε περισσότεροι και απολαμβάνετε την καθαρή ατμόσφαιρα όπου πάτε; Γιατί δεν πάτε;
Μπράβο και συγχαρητήρια για το επίτευγμα με τον αντικαπνιστικό! Τώρα που θα κλείνει το ένα μαγαζί πίσω απ τ άλλο είναι που θα ρθει η ανάπτυξη!
Εμείς, τα μιάσματα, οι καπνιστές, πάντως, μια χαρά περνάμε σπιτάκι μας. Ετσι κι αλλιώς μια στο δίμηνο βγαίναμε λόγω οικονομικού, τώρα ουτ αυτό, σπιτάκι την κουβερτούλα στους ώμους και τσιγαράκι φίνο!
Αναπτυχθείτε εσείς μόνοι σας!
Σχολιο.- Ας μιλησουμε για ίσα δικαιώματα...
2.Υπάρχουν τρόποι να λυθεί το θέμα θεωρώ.
Και για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές και για τα μαγαζιά.
Αν στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει ''περάσει '' ο Νόμος αυτό δεν σημαινει πως δεν ειναι υπερβολικός και ούτε το γεγονός πως τον τηρούν αδιαμαρτύρητα ολοι με ικανοποιεί προσωπικά. Και αυτό γιατι δειχνει πως οι λαοί αγονται και φερονται ως προβατα και μαλλον γινονται πειραματόζωα τελικά ως προς το πόσο πειθηνια οργανα μπορουν να μετατραπούν. (εκει μαλιστα έχουν φτασει να απαγορευεται να καπνίσεις ακομα και έξω αν εισαι κατω απο σκεπαστρο-ελεος δηλαδη). Η όλη κατάσταση θυμίζει ταινίες απο το... μέλλον... όπου οι άνθρωποι είναι απλά ρομποτς...
Ενα άλλο θεμα επίσης που με προβληματιζει ειναι πως ενω εχουμε μυρια προβληματα που περιμένουν επίλυση, εχει δοθεί τοση εκταση στο θεμα τσιγαρο λες και είναι το πρωτιστο ή μοναδικό προβλημά μας.. Γιατί αν πραγματικά νοιαζονται τοσο για την υγεία μας οι κυβερνωντες εχουν πολλα να απαγορευσουν πριν το τσιγαρο ...(από το τι τρωμε στο πιατο μας μέχρι τι αναπνεουμε εως τις στρεσογόνες καταστάσεις στις οποιες μας έχουν υποχρεώσει να ζουμε). ΄Η μηπως τελικά όλη αυτη η ενασχόληση με το θεμα πετυχαινει ακριβως αυτό?... Να ξεχναμε τα σοβαρά?
Με άλλα λόγια ενω συμφωνώ οτι πραγματι θα κλεισουν μαγαζια (σε μια ήδη επιβαρυμενη κατάσταση εδω και μια δεκαετία) προσωπικά δεν δινω έκταση στο συγκεκριμένο θεμα. Χωρις αυτο να σημαινει πως δεν με ενοχλεί ή δεν με προβληματιζει- οπως ειπα -γενικοτερα.
Σχολιο.- Έτσι κι αλλιώς ο καθεις έχει την ανάπτυξή του...Εμείς σπιτάκι μας χωρίς καταναγκασμούς και έξοδα περιττά. Κάτω και τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ. Τι, όχι; Ελεύθερη αγορά ήθελαν, ιδού λοιπόν η προσφορά και η ζήτηση...
Σχολιο.-  Πεστα! Γιατί με έχουν πρήξει οι αντικαπνιστες με τις θεωρίες τους περί σεβασμού τους. Και ότι ήταν παθητικοι καπνιστές εξαιτίας μας.
Σχολιο.- Τώρα πάλι τους ενοχλούμε που δεν πάμε άκαπνοι στα μαγαζιά! Χοχοχοχο Αμ δε!
Σχολιο.- Δεν εφθανε η κριση κ καποια μαγαζια παρα την οικονομικη δυσχέρεια δουλευαν με παρέες που λογω του ωραιου φαγητου κ της θαλπωρης μιας ομορφης ατμοσφαιρας,όπου εγιναν σημεια αναφοράς για αρκετους κ χωρος συνεύρεσης να πεις δυο κουβεντες με δυο φιλους να μοιραστείς τα προβληματα της καθημερινότητας σου,να πιεις δυο ποτηρακια βρε αδελφε κ.να νοιωσεις ότι δεν εισαι μονος,ερχεται νομος να κλείσει την μουσικη κ να κοψει κ το τσιγαρο,ρε εσείς να απομονωσουν τον κοσμο θελουν κ.να τον καταδικασουν στην μοναξια κ στην καταθλιψη,ασε που αμα ειμαστε πολλοι παρρεα μας φοβουνται χαχα τον ξεχάσατε τον νομο επι χούντας πανω απο τρεις θεωρειται συνωμοσία....