Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Πεμπτη 22 Μαρτιου 2018



*Κατεχομενη Παλαιστινη ,στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης
ο 14χρονος Mahmoud Ayoub απο τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν,οδηγειται σε 13μηνη φυλακιση επειδη συμμετειχε σε φύτευση ελιάς σε γη που προοριζεται να ''κατασχεθει''(ξεκαθαρη κλοπη απο τους Ισραηλινους)..
2 Αμερικανοι και 1 Γαλλος πολιτης επισης συννεληφθησαν .Ο Μαχμουντ θα πρεπει να πληρωσει 3000 σεκελς(860 δολαρια )προστιμο που θα καλυψουν το φαγητο του στην φυλακη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες Τεταρτη βραδυ οι Τουρκικές δυνάμεις μαζί με τον FSA χτυπάνε τον Συριακό Στρατό στο Χαλέπι
Ο Τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του fsa επιτέθηκαν στις θέσεις του Συρίας στρατού στα χωριά Κιμαρ και Μπαράντ και πήραν τον έλεγχο τους. Πληροφορίες σχετικά με μια ανησυχητική κατάσταση στα βόρεια της υπαίθρου του Χαλέπι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την αποκάλυψη πως οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν σαν να είναι από την Συρία, ήταν από την Υεμένη...
Όλοι και όλες κάτσανε σκεπτικοί και ξαναξεγράψανε την Υεμένη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ!
Το να χλευάζεις την Επανάσταση του 1821 και συνάμα να θέλεις να περνάς και για επαναστάτης, κάπου δεν κολλάει, ρε φίλε!
Το ίδιο κάνουν και οι φιλελέδες, αλλά οι άνθρωποι δεν ισχυρίζονται πως είναι επαναστάτες! Κι αν τους ρωτήσεις αν θα 'ταν καλύτερα να έμεναν οι Τούρκοι, θα σου απαντήσουν όπως και κάθε νοικοκύρης:
"Γιατί; Άσχημα ήταν; Αν δεν τους ανόχλαγες δεν σ' ανοχλάγανε! Όπως οι Γερμανοί στην Κατοχή ή η Χούντα αργότερα, ένα πράμα! Του φρόνιμου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ ...Συριοι πολιτες τρεχουν να σωθουν απο την ισλαμοφασιστοκρατουμενη (απο Τζιχαντοφασιστες)νοτια Γκουτα
Η Γούτα (η Γκουτα)είναι υπαίθρια και προαστιακή περιοχή στη νοτιοδυτική Συρία που περιβάλλει την πόλη της Δαμασκού και ηταν υπο καθεστως ομηριας επι 6 χρονια απο τζιχαντοφασιστικες ομαδες
Ακατέργαστο υλικό, πολίτες που δραπετεύουν από την ανατολικη χούτα. Ο Θεός να ευλογεί τον αραβικο συριακο στρατό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Δεν υπαρχει δικαιοσυνη υπο καθεστως κατοχης''απαντησε η 17χρονη Αχεντ Ταμιμι οταν ρωτηθηκε η γνωμη της για την καταδικη της σε 8 μηνες φυλακη απο το ισραηλινο στρατοδικείο του Οφέρ.
Έτσι απάντησε η 17 χρονη ahed tamimi όταν ρώτησε πώς ένιωθε για την ποινή της κατά τη διάρκεια της δίκης της σήμερα. Αυτή και η μητέρα της ξέρετε καταδικάστηκαν σε 8 μήνες σε ισραηλινή φυλακή. Ο ξάδερφός της ο nour καταδικάστηκε σε 5 μήνες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρεσβείες στην Αθήνα: η Τουρκική να ανθεί και η Συριακή κλειστή. Αυτή ειναι η "Ευρώπη" με το ευρώ της #Ούστ_ξεφτίλες #γιουσουφάκια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πω εδώ ότι κατανοητή μεν η αγανάκτηση για την "δικαιοσύνη" και τη "θρησκευτική συνείδηση", αλλα προσωπικά, με τους παρόντες συσχετισμούς δυνάμεων μέσα και έξω, οποιεσδήποτε σκέψεις για διαχωρισμούς κράτους-εκκλησίας, αναθεωρήσεις συντάγματος και τα συναφή, με τρομάζουν. Θα πας σε αναθεώρηση του συντάγματος δήθεν για την Εκκλησία και θα βρεθείς με ιδιωτικά πανεπιστήμια, ανεξάρτητες αρχές που διορίζουν υπουργούς, καναλάρχες που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και δεν ελέγχονται, ποινικοποίηση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και διάφορα άλλα ωραία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο άνθρωπος, ο Βαρθολομαιος Πατριαρχης Κωνσταντινουπολεως, που ευχήθηκε νίκες στα στρατεύματα του Ερντογάν στο Αφρίν ,σε λίγες μέρες θα σηκώσει το Ευαγγέλιο, θα διαβάσει με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση τα Θεία Πάθη του Ιησού στο σταυρό.
Και πραγματικά αναρωτιέμαι.
Αυτός ο άνθρωπος έχει καθόλου τύψεις βλέποντας την σφαγή
των παιδιών και των αμάχων ?
Ντροπή και απέραντη αηδία μόνο .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάταξη εξαιρεί τον  Μπαλαουρα από όλους τους άλλους συνταξιούχους για μείωση κατά 60% της σύνταξης τους επειδη εργαζονται

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος περιέλαβε διάταξη στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων που εκδόθηκε με καθυστέρηση σχεδόν 2 ετών (άρθρο 20 του νόμου 4387/2016), με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει, όπως γράφουν τα ΝΕΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει ότι όπως καταγγέλεται πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους  που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.
Ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε στην Adidas: Δεν υπάρχει τίμιο παιχνίδι σε κλεμμένο έδαφος
12 Μαρτίου 2018

Ελάτε μαζί μας καλώντας την Adidas να τερματίσει τη χορηγία της στο Ισραηλινό ποδοσφαιρικό σωματείο, το οποίο περιλαμβάνει ομάδες που εδρεύουν σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς σε κλεμμένα παλαιστινιακά εδάφη.

Κορυφαία αθλητική μάρκα Η Adidas ισχυρίζεται ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, είναι σημαντικός χορηγός της Ισραηλινής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFA), η οποία εμπλέκεται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του παλαιστινιακού λαού.
Το IFA επιτρέπει σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους πουεδρεύουν σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και διαγωνισμούς. Εκατοντάδες παλαιστινιακά παιδιά έχουν κατεδαφιστεί τα σχολεία τους και τα λύματα από οικισμούς μολύνουν τα πεδία όπου παίζουν, ενώ παράλληλα βλέπουν τα καταπράσινα ισραηλινά γήπεδα ποδοσφαίρου σε κλεμμένα παλαιστινιακά εδάφη . Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, οι ισραηλινοί οικισμοί είναι εγκλήματα πολέμου . Η χορηγία της Adidas από την IFA απλώς λευκενει αυτά τα εγκλήματα.
Παλαιστινιακή ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν καλέσει την Adidas για τον τερματισμό της χορηγίας της στην IFA.
Η Adidas ενδιαφέρεται πολύ για την επωνυμία τους - επειδή, εάν η επωνυμία τους τραυματιστεί, η επιχείρησή τους βλάπτεται. Ας δείξουμε στην Adidas ότι οι πιστούς πελάτες τους σε όλο τον κόσμο θα σταματήσουν να εμπιστεύονται και να αγοράζουν τα προϊόντα τους εάν δεν τερματίσουν τη συνέργεια τους στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πείτε στην Adidas να σταματήσει να υποστηρίζει εγκλήματα πολέμου!

https://bdsmovement.net/adidas



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα κοσμοϊστορικό γεγονός στον 19ο αιώνα... πέντε μόλις χρόνια μετά την λήξη των Ναπολεόντιων πολέμων, όταν το ρήγμα του 1789 είχε κλείσει ορμητικά, όταν η Ιερά Συμμαχία Τσάρου και Ευρωπαίων Βασιλέων έμπαινε θεματοφύλακας της τάξης και της ασφάλειας της νέας τάξης πραγμάτων, σε μια μαυρίλα και καταχνιά όπου τίποτα δεν κινιόταν, μια χούφτα Κλέφτες (με το Κ κεφαλαίο), καθοδηγούμενοι από φωτισμένους αστούς, ξεκίνησαν μια αστική επανάσταση με εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά... όχι τυχαία λοιπόν, αυτή η επανάσταση μάζεψε σαν μαγνήτης όλους τους προοδευτικούς φοιτητές και διαννοούμενους των δυτικών χωρών, όπου κατεύθαναν στην Ελλάδα και σχημάτιζαν λόχους φιλελλήνων, για να σκοτωθούν οι περισσότεροι στις δεκάδες μάχες που ακολούθησαν.. είναι αυτοί που ο Μαρξ ονόμασε αργότερα “οι τελευταίοι Γιακωβίνοι, οι πρώτοι κομμουνιστές”...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαραδεκτη απαντηση του Υπουργου Υγειας στους νοσοκομειακους γιατρους που δικαιωθηκαν για τις  περικοπες. «Ουκ αν λαβεις» τους ειπε ο Ξανθος.
Συνταξεις. Ρεσιταλ υποτελειας από την Αχτσιογλου για την επιστροφη των αναδρομικων. «Εγιναν λαθος κρατησεις αλλα δεν μπορουμε να τα επιστρεψουμε πισω αν δεν το εγκρινει η Τροικα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πουτιν «ελυσε» το Σκοπιανο. Η Ρωσια απειλησε τα Σκοπια να μην τολμησουν να ενταχθουν στο ΝΑΤΟ.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορρητος φακελος «Τουρκοκαναλα».
Ο αρχιπροδοτης καναλαρχης του ΑΝΤ1 Θεοδωρος Κυριακου, που εισηγαγε στην Ελλαδα μεσω των ισλαμοφασιστικων τουρκικων σιριαλ, τον τουρκικο φασισμο, καταπινει την Ελλαδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Όπως γνωρίζετε το Τουρκικό κράτος, και οι συνεργάτες του, Ρωσία, Ιράν και Συρία μετά την κατάληψη του Αφρίν, προχώρησαν σε λεηλασίες και σφαγές."
γραφει μια πλατφόρμα του Left.gr για το Αφριν και μας καλεί σε συγκέντρωση.(στο λεφτ η ανάρτηση)
Σόρυ,πού είδατε Ρώσους,Ιρανούς και Σύρους να κλέβουν τρακτέρ,κατσίκες και μουστάρδες;
Κουβέντα για FSA,ISIS,AL NUSRA;
πρακτοράκια με φτηνό μισθό,άι σιχτίρι πρωινιάτικα''
(δεν θα μπορουσα να τα γραψω καλυτερα..φτηνη παραπληροφορηση.κρετινισμος και νατοικη προπαγανδα)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με τη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον που ειπε ότι η σημερινη Ρωσια του Πουτιν θυμιζει τη ναζιστικη Γερμανια να του θυμισουμε ότι το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 θα είναι ανάλογο με τους Ολυμπιακούς του 1936... εδώ είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας στο Γερμανικο γυπεδο που χαιρεταει ναζιστικα... Η Σοβιετική Ένωση μποϊκόταρε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλια και η Ελλαδα ερχονται πιο κοντα, μεσα από τον πολιτισμο, χαρη στη πρωτοβουλια του Ιταλου πρεσβη Λουιτζι Μάρας, ο οποιος παρουσιασε χθες το προγραμμα, μια βαση για ένα δικτυο συνεργασιας αναμεσα σε Ελληνες και Ιταλους δημιουργους. Η επισημη παρουσιαση θα γινει στην πρεσβεια της Ιταλιας στις 29 Μαρτιου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με φωτογραφικη τροπολογια, εξαιρουνται από τις περικοπες οι συνταξιουχοι της ΤτΕ , μεταξυ των οποιων και ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Μακης Μπαλαουρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ Απιστευτο.. εδω εχουμε την περιφημη ''αντιπολιτευση''(τωρα που μας τελειωσαν οι ''μαχητες της ελευθεριας''του FSA που ἀπεδείχθησαν αλ Καιντα,Αλ Νουσρα και ΙΣΙΣ και τσακιζουν Κουρδους)....που ζηταει απο το ΙΣΡΑΗΛ¨να ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (!!?)
προδοτες !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΕΣΜΑ ΞΕΦΤΙΛΑΣ από τη Νατοϊκή "αριστερά"... Πόση αλητεία!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΞΕΦΤΙΛΑΣ
"Το κάλεσμα από την «Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στο Αφρίν»:
Ώστε έτσι !!!! Το Αφριν το λεηλατούν Τούρκοι και οι συνεργάτες τους Σύριοι, Ρώσοι και Ιρανοί !!! Πόση αλητεία? Πόσο ξεδιάντροπο ψέμα ?
Ιδού το κείμενο της...
ντροπής (αν υπάρχει ακόμα ντροπή και τα ψέματα θα κοκκίνιζαν)
1) "Όπως γνωρίζετε το Τουρκικό κράτος, και οι συνεργάτες του, Ρωσία, Ιράν και Συρία μετά την κατάληψη του Αφρίν, προχώρησαν σε λεηλασίες και σφαγές."
ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Οι συνεργάτες που προχώρησαν σε λεηλασίες και σφαγές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΝΟΙ. Είναι ο FSA.Είναι η σημαία του δίπλα στην τούρκικη στο Αφρίν, κι αυτό το είδαν όλοι εκτός από τους αισχρούς προπαγανδιστές της πλατφόρμας..
2) "Οι Διεθνείς Δυνάμεις είναι συνένοχοι στις σφαγές που γίνονται στο Αφρίν, δια της σιωπηλής συναίνεσης τους και της αδιαφορίας τους."
Οι διεθνείς δυνάμεις παρόλο που τα όπλα τους χρησιμοποιεί ο Τουρκικός στρατός και ο FSA, ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ. Αυτό καθιστά διπλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στο πρώτο σημείο. Η σύγκριση των δύο σημείων θεωρεί καθαρά μικρότερη την ευθύνη των ιμπεριαλιστών. Κι όμως αποσιωπάται ότι η Εθνική φρουρά της Συρίας βάλλεται και μάχεται με τους Τούρκους, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι Τούρκοι είναι δύναμη εισβολής και κατοχής.
3) "Για το λόγο αυτό, όπως ακριβώς και στο Κομπάνι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την σωτηρία του Αφρίν και τη νίκη.
Καλούμε όλη τη Παγκόσμια Κοινότητα να σταθούν δίπλα στο Αφρίν, όπως στάθηκαν και δίπλα στο Κομπάνι."
Το Αφριν δεν είναι Κομπάνι (Αίν αλ Αράμπ). Γιατί στο Κομπάνι υπήρχαν υπερασπιστές, ενώ το Αφριν εκκενώθηκε. Καλείτε την "παγκόσμια κοινότητα" που είναι το ίδιο προφανώς με τις "διεθνείς δυνάμεις" δηλαδή ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ενώ ΞΕΡΕΤΕ ότι δεν θα κάνει τίποτα, κι ΕΝΩ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ στον Συριακό Αραβικό Στρατό να υπερασπιστεί την περιοχή, τη στιγμή που γνωρίζατε ότι ήταν τεράστια η υπεροχή των Τούρκων.
4) "Σαν μέρος της Πλατφόρμας Αλληλεγγύης στο Αφρίν, καλούμε όλους τους Κούρδους και τους φίλους μας στον αγώνα μας.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Σάββατο 24 Μάρτη στις 6μμ.
Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στο Αφρίν"
Καλείτε σε συμμαχία με τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, καλείτε σε διάσπαση τους Κούρδους, οδηγείτε σε σφαγή τον λαό και σε ήττα το εθνικοαπευθερωτικό κίνημά τους.
(Το κείμενο αντιγράφτηκε από το left.gr - ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- πιθανόν πρόκειται για προβοκάτσια- Ας μας πουν ΠΟΙΟΙ είναι στην πλατφόρμα αυτή)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



YΠΟΤΑΓΗ από ΣΥΡΙΖΑ! ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τώρα και τα ...ρέστα στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
21/3/2018 - 12:33:00 μ.μ.
Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να καταβάλει τα νομικά έξοδα του Α. Γεωργίου πρώην υπεύθυνου της ΕΛΣΤΑΤ, όπως είχε δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης και των προαπαιτουμένων...
Η σχετική ανακοίνωση έγινε μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με ενημέρωση που δίνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στο twitter.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Tον Μάιο συνεχίζεται η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή
22/3/2018
Για τις 10 Μαΐου του 2018 διεκόπη η εκδίκαση της τρίτης αίτησης αναστολής της εκτέλεσης ποινής των Ηριάννας Β.Λ. και Περικλή Μπ. , η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου. Οι δύο νέοι βρίσκονται από τον Ιούνιο του 2017 στη φυλακή, έπειτα από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Οι επόμενες ημερομηνίες δικασίμων ορίστηκαν για τις 10 και 24 Μαΐου.
Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή που βρίσκονται από το καλοκαίρι του 2017 στη φυλακή, έπειτα από την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που επιβλήθηκε και στους δύο βάσει του «τρομονόμου», με την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ).
Σήμερα, ως μάρτυρες κατέθεσαν οι γονείς και η θεία της Ηριάννας καθώς και οι γονείς του Περικλή. Επίσης κατέθεσε και ένας εκ των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη τους. Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν και ο σύντροφος της Ηριάννας και συγκάτοικος του Περικλή, ο Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει αθωωθεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ.
Αστειευόμενος ή εριστικός, σε κάθε περίπτωση αρκετά από τα σχόλια του Προέδρου των Εφετών στις καταθέσεις των μαρτύρων έγιναν viral και σχολιάστηκαν έντονα στα social media.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του omnia.tv που παρευρέθη στη δίκη και μετέδιδε live, κατά την κατάθεση της θείας της Ηριάννας, η οποία νοίκιαζε το σπίτι της στον Περικλή και τον Κωνσταντίνο, ο Προέδρος των Εφετών, Βασίλειος Κωστόπουλος, είπε: «Τώρα πώς δεν βρεθήκατε κατηγορούμενη και εσείς που τους νοικιάσατε το σπίτι…».
Σε άλλο σημείο της δίκης, ο πατέρας του Περικλή ρωτήθηκε για τη σχέση του γιου του με τα όπλα. Όταν, λοιπόν, ο πατέρας δήλωσε ότι ο Περικλής δεν έχει πιάσει ποτέ όπλο, ο Πρόεδρος κάνοντας σύνδεση με την καταγωγή τού κατηγορουμένου από τη Θεσσαλία, σχολίασε ότι: «Παρ’ ό,τι είναι απ’ τη Θεσσαλία; Είναι ανταρτομάνα η Θεσσαλία».
Κατά την κατάθεση της μητέρας του Περικλή, όταν έγινε λόγος για το επιστημονικό του έργο, ο Πρόεδρος συνέδεσε την περίπτωση του Περικλή με «έναν καλό επιστήμονα που ήταν και μέλος οργάνωσης», υπονοώντας τον Λάμπρο Φούντα σύμφωνα με το omniatv, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Χαρακτηριστικά τα λόγια τού προέδρου ήταν τα εξής:
«Με βάζετε στον πειρασμό να σας πω για έναν καλό επιστήμονα που ήταν καλός στη δουλειά του και τελικά ήταν μέλος οργάνωσης».
Επίσης, κατά την κατάθεση του ο πατέρας της Ηριάννας αναφέρθηκε στη σχέση της κόρης του με τον Κωνσταντίνο. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πατέρας, η οικογένεια της Ηριάννας μετά την αθώωση του συντρόφου της ήταν σίγουρη πως τελείωσε το θέμα και με την Ηριάννα. «Να που κάναμε λάθος» είπε, όμως, τελικά ο πατέρας.
Στην ερώτηση του Προέδρου σχετικά με το αν πιστεύει ότι η κόρη του στοχοποιήθηκε λόγω του συντρόφου της, απάντησε ότι θεωρεί πως «υπήρξε σκοπιμότητα για να δικαιολογήσουν πράγματα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν».
«Μιλάτε για σκοπιμότητα. Μην το ρίχνετε στο εγκληματολογικό. Αυτοί το δίνουν στον ανακριτή για αξιολόγηση. Βάλτε τα με μας» απάντησε ο Πρόεδρος
Κατά την κατάθεση του ο σύντροφος της Ηριάννας, Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στη σχέση του με την κατηγορούμενη, τη φιλία του με τον Περικλή αλλά και στη σχέση του με τους Όλγα Οικονομίδου και Γιώργο Πολύδορα, μέλη της ΣΠΦ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποιήσεις Ρωσίας σε ΠΓΜΔ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
22/3/2018
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την ΠΓΔΜ πως τυχόν ένταξη της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, μπορεί να προκαλέσει «επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις». Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, έσπευσε να καθησυχάσει τη Μόσχα, λέγοντας ότι η προώθηση της συνεργασίας με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης τους. Τόνισε ότι η ΠΓΔΜ έχει δεσμευθεί απέναντι στο ΝΑΤΟ εδώ και 25 χρόνια και η ένταξη της είναι κάτι που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι ο βοηθός υπουργός Αλεξάντερ Γκρούσκο συναντήθηκε με τον πρέσβη της ΠΓΔΜ την Τρίτη στη Μόσχα Γκότσε Καραγιάνοφ και του επισήμανε ότι «τα σχέδια προσέλκυσης της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».
Μετά την τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ζάεφ έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις προκειμένου να καθησυχάσει τη Μόσχα για τον αντίκτυπο που θα έχει στις σχέσεις των δύο χώρων η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Υπογράμμισε ότι δεν επιθυμούν τη διατάραξη των σχέσεων τους με τη Μόσχα και υποστήριξε ότι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της χώρας δεσμεύει την κυβέρνηση.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί εδώ και 25 χρόνια για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας την «πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της “Μακεδονίας”, αλλά επίσης και για ολόκληρη την περιοχή».