Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Δευτερα 17 Σεπτεμβριου 2018


"Χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα!!! " Στέφανος Μάνος
Μόνοι τους τα λένε...εμείς "αλληλεγγύη" (καλοπληρωμένη βεβαίως βεβαίως μέσω των δικών τους ΜΚΟ) παίδες μην χάσουμε την μασαμπούκα καταγγέλοντας ταυτόχρονα και ανέξοδα τον νεοφιλελευθερισμό και φτιάχνοντας απάνθρωπες ανθρωποαποθήκες με τις επιταγές και κατά παραγγελία της Άνγκελας.
Κατά τ'άλλα ο Σαλβίνι είναι ρατσιστής που μίλησε για νέους σκλάβους κι εσείς οι δημοκράτες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασίστες Βεβήλωσαν Την Προτομή Του Αριστερού Δημάρχου Της Μυτιλήνης
11 Σεπτεμβρίου 2018
Την προτομή του ιστορικού, αριστερού δημάρχου της Μυτιλήνης, του «Δασκάλου» Απόστολου Αποστόλου, βανδάλισαν με μπογιές άγνωστοι, τη Δευτέρα το πρωί, ξημέρωμα της επετείου απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.
Ο Απόστολος Αποστόλου εκ των κορυφαίων στελεχών της Αντίστασης, πρωταγωνίστησε στα γεγονότα της απελευθέρωσης της Λέσβου ως γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΕΑΜ. Υπηρέτησε την πόλη της Μυτιλήνης από τη θέση του δημάρχου επί πολλές δεκαετίες, από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι το 1982.
Το άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί, με παραγγελία από το Δήμο πριν χρόνια και είχε τοποθετηθεί στο δημοτικό κήπο της Μυτιλήνης κοντά στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου. Το γεγονός του βανδαλισμού της προτομής του ιστορικού δημάρχου της Μυτιλήνης προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις.
Μέλη της οικογένεια του αείμνηστου Απόστολου Αποστόλου, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, δήλωσαν πως «τιμά τη μνήμη του γενικού γραμματέα του ΕΑΜ ο βανδαλισμός στην προτομή του ανήμερα της απελευθέρωσης του νησιού από τους ναζί. Οι επίγονοι τους προφανώς και αισθάνονται άσχημα μια και θυμούνται πως ο Αποστόλου ήταν μαζί με το λαό που τους έδιωξε από τον τόπο. Τον φοβούνται ακόμα».
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός εξέδωσε επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης.
Ας σημειωθεί ότι πριν μέρες με τηλεφώνημα σε εφημερίδα, η «Ενωμοτία Μυτιλήνης της Εθνικιστικής οργανώσεως «Κρυπτεία»» είχε αναλάβει την ευθύνη για το γκρέμισμα του μνημείου των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου την περίοδο 1012 – 2013, στο λιμανάκι της Λουτρόπολης Θερμής.
Τέλος να αναφέρουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, άγνωστοι βανδάλισαν επίσης με μπογιές τις προτομές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο δημοτικό κήπο της Μυτιλήνης και του Δημητρίου Βερναρδάκη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυθήρων Σεραφείμ: ''Προς τι η εμμονή και επιμονή του Οικουμενικού Πατριάρχου για αναγνώριση σχισματικών;''
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018
Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στους κόλπους της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, και την «αιφνιδιαστική» ανακοίνωση της διακοπής των σχέσεων (Κοινωνίας σε Διεκκλησιαστικό και Διορθόδοξο αλλά και την διακοπή Μνημοσύνου του κ. Βαρθολομαίου, του Πατριαρχείου Μόσχας με την Πρωτόθρονη Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, (εξ αφορμής της εκπεφρασμένης αποφάσεως του Οικ. Πατριαρχείου να αποδώσει Τόμον Αυτοκεφαλίας εις την σχισματική Εκκλησιαστική κοινότητα της υπό τον Αρχ. Φιλάρετον και την αποστολή Πατριαρχικής Εξαρχίας εις την Ουκρανία, καλουμένης ως Εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας) ζητήσαμε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηθύρων κ. Σεραφείμ να τοποθετηθεί επί του καίριου και φλέγοντος ζητήματος που ταλανίζει την παγκόσμιο Ορθοδοξία τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθεί -άνευ σχολιασμού- η αποκλειστική βαρυσήμαντη δήλωση του Σεβάσμιου Ιεράρχη:
«Είμαι βαθύτατα λυπημένος στο άκουσμα της διακοπής Εκκλησιαστικής Κοινωνίας του Πατριαρχείου της Ρωσίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Εις αυτό το θλιβερό και αξιοθρήνητο αποτέλεσμα οδήγησε η εμμονή του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκχωρήσει την αυτοκεφαλία εις τους σχισματικούς της Ουκρανίας οι οποίοι είναι αποκεκομένοι από την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία δηλ από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τας κατά τόπους Αυτοκεφάλους Ορθοδόξους Εκκλησίες και αποτελούν την συντριπτική μειοψηφία του Ουκρανικού Λαού.
Μέχρι πρότινος το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανεγνώριζε μόνον την υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο, Κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησίαν και τώρα δια τους ιδικούς του λόγους αποδίδει την αυτοκεφαλία εις τους σχισματικούς της Ουκρανίας και παραθεωρεί την Κανονική Τάξη και την Κανονική Ορθόδοξο Αρχιεπισκοπή της Ουκρανίας την οποία και αναγνωρίζει όχι μόνον το Πατριαρχείο της Ρωσίας αλλά και όλες οι λοιπές κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Οι σχισματικοί ως γνωστόν δεν είναι Εκκλησία και η Κοινωνία μετ αυτών προσκρούει εις τους απαγορεύοντας αυτήν Θείους και Ιερούς Κανόνας, Αποστολικούς και Οικουμενικών Συνόδων.
Προς τι λοιπόν η εμμονή και επιμονή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου δια την αναγνώρισιν των σχισματικών ως αυτοκεφάλου Εκκλησίας; και της Ούτω πως προκλήσεως σχισμάτων και διαιρέσεων, εν Τη Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία Του Χριστού Εκκλησία;
Δεν φθάνουν ως άλλως οι κληδωνισμοί και οι ταραχές οι οποίες προεκλήθησαν και προκαλούνται από τας αποφάσεις της αποκληθείσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης (Ιούνιος 2016);
Και μάλιστα ως Εκκλησιών σε ομολογίες και Χριστιανικές κοινότητες εταιροδόξων..; Αλλά, και αυτή καλουμένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος δεν παραθεωρήθηκε από την πρόσφατη απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου Κωνσταντινουπόλεως η υπό όρους επιτρέπει τον δεύτερο γάμο διγαμία των κληρικών;
Εις το τελικό κείμενο της Συνόδου αυτής (σ.σ. της Κρήτης του 2016) το μυστήριο του γάμου και τα κωλύματα αυτού στην παράγραφο 4 περί των κωλυμάτων γάμου δεν αναγράφεται επί λέξη «η ιερωσύνη αυτή καθέ αυτή δεν αποτελεί κώλυμα γάμου αλλά όμως συμφώνως προς την ισχύουσαν κανονική παράδοσιν κανών 3ος της Πενθέκτης εν τρούλω Συνόδου μετά την χειροτονία κωλύεται η σύναψη της εις γάμου κοινωνία εις του κληρικούς;
Έκλληση θερμοτάτη και παράκληση εγκάριδα απευθύνουμε από τας εσχατιάς της Ελληνικής μας Πατρίδος την παραμεθώριον προς Νότον περιοχή των Κυθήρων και Αντίκυθήρων προς τον Πρωτόθρονον Πατριάρχην της Ορθοδόδου Εκκλησίας μας κ.κ. Βαρθολομαίον να ανακόψει πρίμναν προς αποφυγήν νέων σχισμάτων και διαιρέσεων εις το Πανάγιο Σώμα του Χριστού και την Αγιωτάτη Ορθόδοξη Εκκλησίας μας.
Αντί των συμπροσευχών που διοργανώνει τον τελευταίο καιρό με τον Πάπα της Ρώμης και με αρχηγούς και εκπροσώπους εταιροδόξων ομολογιών και κοινοτήτων αλλά και αλοθρήκων ακόμη οι οποίες όχι μόνον δεν οφελούν σε κάτι αλλά σκανδαλίζουν σοβαρά το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο Πλήρωμα, θα έπρεπε να κηρύξει Μετάνοιαν και επιστροφήν σύμπαντος του Ορθοδόξου Χριστιανικού Κόσμου εις «την Άπαξ παραδοθείσαν τοις Αγίοις Πίστην» εις την Διδαχήν του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού των Αγίων Αποστόλων των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων Υμών, των Αγίων και Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας μας και την εν γένει Ορθόδοξη Παράδοση μας.
Εύχομαι από καρδίας σύνεση και εγρηγόρησην εν Πάσει εις τους Πνευματικούς Ταγούς της Αγίας μας Εκκλησίας προς αναχαίτισην και αντιμετώπιση της επερχομένης πνευματικής κρίσεως και αποφυγήν οδυνηρών επιπτώσεων και συνεπειών δια την Ενότητα της Αγιωτάτης Του Χριστού Ορθοδόξου Ποίμνης.
Γιατι είναι τοις Πάσοι γνωστόν το του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου ότι «το σχίσμα ουδέ αίμα μαρτυρίου αποπλύνει» .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παράξενες σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή
Δεν είναι πρώτος ο Νίκος Παρασκευόπουλος που προκαλεί το ερώτημα « τι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή» .Εχουν προηγηθεί πολλά στελέχη.
12 Δεκ. 2016
Δεν είναι η πρώτη φορά (και προφανώς ούτε η τελευταία) που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν θόρυβο με τις δηλώσεις τους για τη Χρυσή Αυγή.
Είτε λόγω τακτικισμού είτε λόγω κοινών πολιτικών επιδιώξεων, ή απλώς λόγω αστοχιών η κυβέρνηση έχει «βρεθεί» αρκετές φορές ...κοντά με την ακροδεξιά οργάνωση.
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν ερωτήματα για το τι έκανε ή τι δεν έκανε ως υπουργός Δικαιοσύνης για την μεγαλύτερη πολιτική δίκη των τελευταίων ετών: τη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία κατά το κατηγορητήριο συνιστά και εγκληματική οργάνωση.
Επί των ημερών του αποφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.
«Εμάς μας σκότωσαν αλλά κάθε ημέρα μας χώνουν το μαχαίρι πιο βαθιά» είχε εκραγεί η μητέρα του δολοφονημένου, Μάγδα Φύσσα αφήνοντας βαρύ παράπονο για το πως η κυβέρνηση της Αριστεράς χειρίστηκε την υπόθεση αυτή.   
Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε κατηγορηθεί ότι δεν έπραξε τα δέοντα για να μην φτάσουμε σε αυτή την κατάληξη.
Εκείνος από την πλευρά του είχε αποδώσει τις ευθύνες στην «βραδύτητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
Ο Ρουπακιάς  δεν ήταν ο μοναδικός χρυσαυγίτης κατηγορούμενος που λόγω ολιγωριών βρέθηκε εκτός Κορυδαλλού.
Σχεδόν η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής μαζί και ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίστηκαν εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου γιατί δεν υπήρχε κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι χρυσαυγίτικες ψήφοι... ευπρόσδεκτες από τον Ν. Βούτση
Η εμπλοκή των χρυσαυγιτών σε δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και άλλες έκνομες πράξεις δεν εμπόδισε ούτε και τον Νίκο Βούτση να διαχωρίσει την δράση τους αυτή  από την κοινοβουλευτική παρουσια τους.
Αφορμή υπήρξε η ψήφιση του εκλογικού νόμου και προσπάθεια της κυβέρνησης να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές το σύστημα της απλής αναλογικής. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείτο το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 200 (τουλάχιστον) βουλευτές, οπότε δεν υπήρχαν περιθώρια για αποκλεισμούς.
«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό την περίοδο εκείνη ο Πρόεδρος της Βουλής και συνέχιζε. «Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά.   Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να τελειώνουμε μία και καλή με τον ξυλοδαρμό του μέλους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Περαμα!
Πρώτον δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί μιας και η είδηση δεν είναι ξεκάθαρη.
Εφόσον είναι όντως φασίστες και τον βάρεσαν γιατί ήταν αντιφασίστας, τότε θα πρέπει να καταδικάσουμε αυτό το γεγονός και να προτάξουμε τον αντιφασισμό, καταδικάζοντας όμως την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές της.
Υπενθυμίζω πως αυτή η Κυβέρνηση φρόντιζε τους φασίστες του Κιέβου, την στιγμή που ο Τσίπρας έτρεχε να δώσει την υποστήριξη του στην Κυβέρνηση Ποροσένκο.
Υπενθυμίζω πως αυτή η ΑΣΤΙΚΗ Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τρέφει τον φασισμό στην χώρα μας και πάνω σε αυτόν χτίζει την επόμενη μέρα με την συγκυβέρνηση με την ΝΔ να είναι προ των πυλών.
Καταδίκη στον φασισμό, σημαίνει κυρίως καταδίκη σε αυτούς που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν, ως μπράβο του συστήματος απέναντι σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους.
Καταδίκη στον φασισμό σημαίνει κυρίως εναντίωση στον Καπιταλισμό και πόλεμο στα γρανάζια του
Και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από αυτούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ "ΛΙΜΑΝΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕΪΜΕΡΑΚΗ"
Μιας και μετονομάζονται τα λιμάνια της χώρας, παίρνοντας τα ονόματα επιφανών ανδρών με δράση κατά την Κατοχή, όπως ο Γιάννης Λάτσης, μήπως θα ήταν σκόπιμο, στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, να μετονομαστεί και το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, για να τιμηθεί ο θείος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βασίλειος;
Σε ανάμνηση της συνάντησής του με τον Τσολάκογλου, προς τον οποίο εκδήλωσε τον "αποτροπιασμό" του για "τις ωμότητες της Κρήτης προς τους Γερμανούς στρατιώτες" ("Ελεύθερον Βήμα", 5 Ιουνίου 1941).

σχολιο.-  Ούτε μια στο εκατομμύριο. Όχι λιμάνι, ούτε δρόμος δεν του έχει δοθεί. Ούτε επί χούντας.
(Σημείωση: Ο Βασίλειος Μεϊμαράκης ήταν θείος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη-το γνωστότερο φιλοβασιλικό τζάκι του Ηρακλείου)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η βάση της Σούδας είναι γεμάτη από έτοιμα και οπλισμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, για μα επιτεθούν στην Συρία και το Ιράν..
Ποιον πιστεύεις πως βολεύει μία δράση απέναντι στην Πρεσβεία του Ιράν για την υποστήριξη των Αμερικανοκινούμενων και σιωναζιστοκινουμενων Κούρδων;;

Λοιπόν μετα την τελευταία ενέργεια του Ρουβικονα, εναντίον της πρεσβείας του Ιραν, καταλάβαμε τι ρόλο παίζει και γιατι οι αρχές δείχνουν τέτοια ανοχή. Ο κος Παιατ κανει καλή δουλειά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι προσλήψεις δημόσιων υπαλλήλων είναι πελατειακό κράτος. Οι αναθέσεις έργων σε εργολάβους για να κάνουν την ίδια δουλειά με μεγαλύτερο κόστος είναι ανάπτυξη. Ναι, μπορούμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοροϊδεύετε τον Κούλη που είπε ότι:
"ενα παιδί από τη Μενεμένη -εάν δουλέψει ΣΚΛΗΡΑ- να ξέρει πως θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με ένα παιδί από το Πανόραμα" αλλά όχι τις ίδιες ευκαιρίες που έχει ένα παιδί από το Ψυχικό που πήγε στο ΚΟΛΕΓΙΟ με ιδιωτικά μεταπτυχιακά και με γαμάτες γνωριμίες
γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι στο μυαλό του Κούλη η Μενεμένη και το Πανόραμα είναι το ίδιο, ΓΤΠ.
Το παιδί από τη Μενεμένη πρέπει να δουλέψει σκληρά για να έχει ευκαιρίες, ενώ το παιδί από το Πανόραμα θα τα βρει έτοιμα....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tραγωδία MH17: Ουκρανικός ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος λένε ρωσικές πηγές
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 13:57
Ο σειριακός αριθμός που βρέθηκε στα συντρίμμια από την τραγωδία της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines ανήκει σε πύραυλο Buk που είχε κατασκευαστεί το 1986 και ανήκε στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού στρατού.
Υπάρχουν δύο σειριακοί αριθμοί που βρέθηκαν στα θραύσματα του πυραύλου, που κατέρριψε το αεροσκάφος τον Ιούνιο του 2014, ανέφερε ομάδα διεθνών ερευνητών με επικεφαλής την Ολλανδία.
Οι αριθμοί αναγράφονταν στον κινητήρα και στο ακροφύσιο του πυραύλου. Ο ρωσικός στρατός ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο σειριακός αριθμός 8868720 εντοπίστηκε στον πύραυλο.
Ο πύραυλος απεστάλη από το εργοστάσιο κατασκευής του στις 29 Δεκεμβρίου 1986 και παραδόθηκε στη στρατιωτική μονάδα 20152 που εδράζει στην Ουκρανία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Τώρα φέρει την ονομασία του 223ου αντιαεροπορικού συστήματος των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε η έκθεση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο στρατηγός Νικολάι Παρσίν έδειξε μια σειρά εγγράφων για το βλήμα Buk.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, μερικά από τα οποία έχουν αποχαρακτηριστεί o Βuk παρήχθη σε στρατιωτικό εργοστάσιο  το 1986.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 10:29
Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στην Υεμένη, το οποίο αποδίδεται στον σιχαμενο σουνιτοφασιστικο αποικιοκρατικο συνασπισμό δυνάμεων υπό τη καθυστερημενη βρωμιαρικη Σαουδική Αραβία, δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος και μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούτι.
Το αεροπορικό πλήγμα έγινε την Κυριακή στην περιοχή Χοράν της επαρχίας Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, διευκρίνισε ο υπεύθυνος αυτός και το δίκτυο Al-Massirah, προσθέτοντας ότι τα θύματα είναι ένας άνδρας, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Saba, επίσης των ανταρτών Χούτι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 10. Ο τοπικός υπεύθυνος διευκρίνισε ότι η επιδρομή των σουνιτοφασιστικων πολεμικών αεροσκαφών του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τη σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία έγινε σίγουρα έπειτα από «εσφαλμένες πληροφορίες».
Η αποικιοκρατικη εισβολη στην Υεμένη γίνεται από σουνιτοφασιστικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τη βρωμιαρικη σιχαμενη Σαουδική Αραβία και τους βρμιαριδες σουνιτοφασιστες εμιριδες συμμάχους της, και από την άλλη τον Λαο της Υεμενης και τους πατριωτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι  ελέγχουν πολλά εδάφη στη χώρα, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά.
Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη εισβολη  έχει προκαλέσει τον θάνατο 10.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό περισσοτέρων από 56.000 και τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αρχή της «Αραβικής Άνοιξης», ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν ξαναέχτισε το ΡΚΚ από το κελί του, γύρω από μια νέα ιδεολογία. Μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ στη φυλακή του Ιμραλί, εγκατέλειψε το μαρξισμό-λενινισμό για τον «ελευθεριακό κοινοτισμό». Αυτός που είχε πάντα αγωνιστεί εναντίον της Τουρκίας για να κατασκευάσει το δικό του Κράτος, το Κουρδιστάν, θεωρούσε τώρα ότι κάθε Κράτος είναι ένα εργαλείο καταπίεσης [2].
Οι μαχητές του ΡΚΚ που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Τουρκία κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πόλεμου, είχαν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της Συρίας [3]. Στο όνομα του λαού του, ο Οτζαλάν είχε δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα διεκδικούσε ποτέ συριακό έδαφος. Το 2011, κατά την έναρξη του πόλεμου της Δύσης κατά της Συρίας, οι Κούρδοι δημιούργησαν πολιτοφυλακές για να υπερασπιστούν τη χώρα που τους υποδέχθηκε και τους είχε πολιτογραφήσει.
Ωστόσο, στις 31 Οκτωβρίου 2014, ένας από τους δύο συμπροέδρους του YPG, συριακού παρακλαδιού του PKK, ο Σαλίχ Μουσλίμ παρευρέθηκε σε μια μυστική συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Του υποσχέθηκαν ότι θα γινόταν αρχηγός Κράτους, αν δεσμευόταν να δημιουργήσει ένα Κουρδιστάν… στη Συρία.
Αμέσως μετά, ο Διεθνής Συνασπισμός, τον οποίον οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μόλις δημιουργήσει δήθεν κατά του Ντάες, υποστήριξε το YPG, παρέχοντας χρήματα, εκπαίδευση, όπλα και καθοδήγηση. Έτσι ξεχάστηκαν οι κατάρες εναντίον της Ουάσινγκτον, η οποία έγινε τώρα ένας τόσο καλός σύμμαχος. Η κουρδική οργάνωση άρχισε να εκδιώξει τους κατοίκους των περιοχών για τις οποίες είχε θέσει ως στόχο της.

http://www.voltairenet.org/article197833.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέχιση στο αφιέρωμα στο "Κουρδιστάν"
Το κράτος του Κουρδιστάν, είναι το τελευταίο σκαλί για την ολοκλήρωση του σχεδίου για την Νέα Μέση Ανατολή που για τους Ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους, σημαίνει ένα δεύτερο Ισραήλ(φώτο) με το πρώτο να γιγαντώνεται μέσα από την εξαφάνιση των χωρών που του αντιστέκονται
Το Κουρδιστάν δηλαδή δεν υφίσταται ως ενιαίο κράτος αυτή την στιγμή και όταν αυτό θα γίνει, θα έχει προκύψει πάνω στις στάχτες του Αραβικού κόσμου και της διάλυσης όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Δεν πρεπει να επιτρέψουμε ποτέ ένα νέο τέτοιο έγκλημα της Λευκής Αποικιοκρατίας στην Μέση Ανατολή όπως ήταν το πρώτο που λέγεται Κράτος του Ισραήλ.
Όταν μιλάμε για εξαφάνιση χωρών συγκεκριμένα εννοούμε την Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη για την οποία κάποιοι λέτε πως νοιάζεστε όσο τίποτα άλλο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφοδρές μάχες με δεκάδες θύματα στη Χοντάιντα της Υεμένης
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 04:23
Τουλάχιστον 32 πατριωτες αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες και ουαχαμπιτικοναζιστικες αεροπορικές επιδρομές των βρωμιαριδων σιχαμενων σαουδαραβων μέσα σε 24 ώρες γύρω από τη Χοντάιντα, τη μεγαλούπολη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν την Κυριακή στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.
Οι νέες εχθροπραξίες συνέπεσαν με την άφιξη, την Κυριακή, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς στην πρωτεύουσα Σαναά.
Μία από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν την Κυριακή από τη αλητικη αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης βρωμιαρικης Σαουδικής Αραβίας είχε στόχο το παράρτημα ενός ραδιοφωνικού σταθμού στη Χοντάιντα, που τελεί υπό τον έλεγχο των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούθι και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, ανέφερε υεμενίτικη στρατιωτική πηγή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι πατριωτες αντάρτες, ανέφερε από τη μεριά του ότι η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, τρεις από τους οποίους ήταν αρμόδιοι για την ασφάλεια του κτηρίου και ένας ήταν υπάλληλος του ραδιοφωνικού σταθμού.
Τα θύματα αυτά προστέθηκαν στους 32 πατριωτες αντάρτες οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες και σουνιτοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στη Χοντάιντα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Άλλοι 14 πατριωτες αντάρτες τραυματίστηκαν, κατά τις ίδιες πηγές.
Οι μάχες γύρω από τη Χοντάιντα, από το λιμάνι της οποίας εισέρχεται στην Υεμένη το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και των εμπορευμάτων που εισάγονται στη χώρα, ξανάρχισαν μετά την διαλυση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Γενεύης την 6η Σεπτεμβρίου από τους σιχαμενους σαουδαραβες και τους βρωμιαρεους εμιριδες συμμαχους του και μετά την δηλωση  των πατριωτων ανταρτών ότι πρεπει να τους δίνονταν εγγυήσεις πως θα τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν και ότι θα γινόταν δυνατή η απομάκρυνση τραυματιών.
Ο Γκρίφιθς άρχισε νέες συνομιλίες με αντιπροσώπους των πατριωτων σιιτών ανταρτών την Πέμπτη στη Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του σουλτανάτου του Ομάν. Γιατι οι σιχαμενοι σαουδαραβες αρνουνταν να τους επιτρεψουν να πανε στη Γενευη.  Σχεδίαζε να έχει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη των Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά, που ελέγχουν οι πατριωτες αντάρτες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμενης από τους Χούτι, ο Χισάμ Σαράφ Αμπντάλα, κατηγόρησε εκ νέου τη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία υπό την βρωμιαρικη σαουδαραβική διοίκηση ότι εμπόδισε την αντιπροσωπεία των ανταρτών να πάει στη Γενεύη, διαβεβαιώνοντας πως οι πατριωτες σιίτες αντάρτες υποστηρίζουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το –που ανηκει στους Χούτι- πρακτορείο ειδήσεων SABA.
Παράλληλα, προέτρεψε τα Ηνωμένα Έθνη να ασκήσουν πίεση στη αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία για να σταματήσει να «στοχοθετεί αμάχους» στους βομβαρδισμούς της και να υπάρξουν επίσης μέτρα οικοδόμησης «εμπιστοσύνης», όπως η καταβολή από τη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία και τη από τους δυτικους κατοχικη δοσιλογη  «κυβέρνηση» που εχουν στησει στη Σαουδικη Αραβια για την Υεμενη  των μισθών «όλων των δημοσίων υπαλλήλων σε όλες τις επαρχίες» και η επανάληψη των εμπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο στη Σαναά.
Από τον Μάρτιο του 2015, όταν εισεβαλε με τον πόλεμο στην Υεμένη η αλητικη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης βρωμιαρικης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας εναντίον του Λαου της Υεμενης και των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούθι, ο αποικιοκρατικος πολεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ προσέγγισαν τη Συρία. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα Έλλη. Θα χτυπήσουν;;;
17/9/2018 – 14.00
Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσαν σε sites παρακολούθησης ναυτικών δραστηριοτήτων των οποίων οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον καπετάνιο μιας ολλανδικής φρεγάτας  , τη ναυαρχίδα της ομάδας. Οι ναυτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως επιβεβαιώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις συριακές ακτές. Την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο ενισχύει το NATO, καθώς ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκτέλεσης νέων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας.
Τα πλοία του 2ου Διαρκούς Ναυτικού Groupe του ΝΑΤΟ (SNMG2) περιπολούν στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου σύμφωνα με sites παρακολούθησης ναυτικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με αυτά πρόκειται για τις φρεγάτες την ολλανδική De Ruyter, την καναδέζικη Πόλη του Québec και την ελληνική ‘Ελλη..
Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε στο  microblog του από τον καπετάνιο του ολλανδικού πλοίου.
Τρία αμερικάνικα αντιτορπιλικά τα USS Carney, USS Ross και USS Winston S.Churchill εξοπλισμένα με Tomahawk, αναπτύχθηκαν ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτά προστίθενται 3 πυρηνοκίνητα υποβρύχια επανδρωμένα με Tomahawk.
Eκτός των άλλων το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο  επίθεσης της Royal Navy HMS Talent μπήκε στις  8  Σεπτέμβρη στα στενά του Gibraltar, επανδρωμένο με 10 πυραύλους κρουζ Tomahawk βεληνεκούς ως και 1.600 χλμ.

Η Ελλάδα πάει να καταλάβει την Περσία. Πρώτος σταθμός Συρία
Στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» καιη ελληνική «Έλλη».
Τις προηγούμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός κατήγγειλε ότι τρομοκράτες και μαχητές ετοιμάζουν προβοκάτσια, με τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να ενοχοποιήσουν τις δυνάμεις της Δαμασκού.
Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και στο Ιντλίμπ θα προκαλέσει την «αντίδραση της Δύσης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΑΝΑΡΙ-ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ - O Επίσκοπος Iλαρίωνας από τον Καναδά που τοποθετήθηκε Έξαρχος στη σχισματική Εκκλησία Ουκρανίας από τον Βαρθολομαίο είχε φυλακιστεί στην Τουρκία ως ύποπτος για την τσετσενική τρομοκρατία…..
17/9/2018 – 1.30
Διορίστηκαν από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο έξαρχοι στην Ουκρανία ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου  Δανιήλ από ΗΠΑ  και ο  Επίσκοπος ΄Εντμοντον  Ιλαρίων από Καναδά  που έχουν ήδη φτάσει στο Κίεβο για την προετοιμασία για το Αυτοκέφαλον της Ορθόδοξης Εκκλησία της Ουκρανίας . Στη δημόσια σφαίρα δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί. Αλλά ποιοι είναι αυτοί;
Και οι δύο γεννήθηκαν στη Δυτική Ουκρανία. Και οι δύο είναι ιερείς του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, στην κεφαλήν του οποίου ο Ποροσένκο τρέφει τόσο μεγάλες ελπίδες.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχασε ποτέ από τα μάτια του την Ουκρανία. Σε στενή επικοινωνία με τον Βίκτορ Γιούσενκο ονειρευόταν πάντα μια τοπική εκκλησία. Το 2008 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Γιουσένκο στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 2005. Ο Ιλαρίωνος τότε τελούσε χρέη διερμηνέα . Η τουρκική αστυνομία τον είχε υποπτευθεί για τρομοκράτη Τσετσένο και τον έθεσε υπό κράτηση.  Απελευθερώθηκε από την κράτηση μετά από έκκληση από το προξενείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 1948 δολοφονείται με ενέδρα στην Ιερουσαλήμ από την σιωναζιστική εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση "Λέχι" ΄(Stern Gang), ο Σουηδός διπλωμάτης Κόμης Folke Bernadotte, που είχε ομόφωνα εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για την σύγκρουση στη Παλαιστίνη. Η εντατική προσπάθειά του ήταν να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στον επιτιθέμενο σιωναζιστικό Εβραϊκό στρατό και στους αμυνόμενους γηγενείς Παλαιστίνιους, που υποστηρίζονταν από μικρές στρατιωτικές δυνάμεις αραβικών κρατών. Το κράτος του Ισραήλ είχε ανακηρυχθεί 4 μήνες νωρίτερα.
Επειδή όμως η μεσολαβητική του προσπάθεια και οι συγκεκριμένες προτάσεις που έκανε για την ειρήνευση θεωρήθηκαν από την ηγεσία των εβραϊκών τρομοκρατικών οργανώσεων ότι ευνοούν τους Παλαιστίνιους και μάλιστα με το κύρος του ΟΗΕ, αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν. Η απόφαση της δολοφονίας του εγκρίθηκε από την τριανδρία της οργάνωσης «Λέχι», όπου ένας εκ των τριών ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Σαμίρ! (Yitzhak Shamir)
Στην ενέδρα που στήθηκε στην περιοχή Καταμόν της Ιερουσαλήμ συμμετείχαν τέσσερεις εκτελεστές της οργάνωσης, οι οποίοι φορώντας στολές του εβραϊκού στρατού αφού έκλεισαν τον δρόμο στην αυτοκινητοπομπή του Μπερναντόττε με ένα τζιπ του στρατού, κατέβηκαν, πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και τον γάζωσαν από το παράθυρο, δολοφονώντας και έναν γάλλο αξιωματικό του ΟΗΕ, τον Αντρέ Σερώ ο οποίος καθόταν δίπλα του…
Ως επικεφαλής του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού, ο Κόμης Folke Bernadotte έγινε πολύ γνωστός όταν διαπραγματεύτηκε επιτυχώς κατά την διάρκεια του Β' ΠΠ την απελευθέρωση 31.000 κρατουμένων πολλών εθνικοτήτων από γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταξύ αυτών και 450 Δανών Εβραίων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Theresienstadt. Είναι γνωστή η ιστορία με τα περίφημα λευκά λεωφορεία του Ερυθρού Σταυρού που μετέφεραν τους κρατούμενους έξω από την Γερμανία που οργάνωσε ο Κόμης Μπερναντόττε..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι cityplazites πληρωνουν... ήηηηη....ολα στην καταδιωγμενη Παπαχελά;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στο Πριμόριε προκαλεί ένταση στο Βλαδιβοστόκ
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 18:21
Εκατοντάδες οπαδοί του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Βλαδιβοστόκ για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Θεωρώντας ότι νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο και όχι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» που έχει την υποστήριξη του προέδρου Πούτιν, Αντρέι Ταρασένκο.
Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους, εκτιμώντας ότι ο υποστηριζόμενος από τον Πούτιν υποψήφιος έκλεψε τις ψήφους των κομμουνιστών.
Η ένταση στην περιοχή Πριμόριε, δημιουργήθηκε, καθώς όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όταν είχε καταμετρηθεί το 97% των ψήφων, ο υποψήφιος των κομμουνιστών προηγείτο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του. Ωστόσο με την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, το αποτέλεσμα άλλαξε με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής ο Αντρέι Ταρασένκο, συγκεντρώνοντας το 49,02% των ψήφων.
Ο Ίσενκο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους και ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας επ’ αόριστον, δηλώνοντας ότι τα αποτελέσματα σε πολλές περιοχές παραποιήθηκαν και ότι ο Ταρασένκο σε επτά εκλογικά κέντρα προσέθεσε από 1200 ψήφους.
Το επιτελείο του υποψηφίου του Πούτιν, Αντρέι Ταρασένκο στην περιοχή Πριμόριε, κατηγόρησε του κομμουνιστές ότι «εξαγόρασαν» χιλιάδες ψήφους για να κερδίσουν τις εκλογές, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του επιτελείου του.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πριμόριε και ζήτησε από όλους να λάβουν υπ όψιν τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
Η κεντρική Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία έκπληξη μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται στην καταμέτρηση των απομακρυσμένων περιοχών μεταξύ των οποίων και της περιοχής Αρσένιεφ, όπου νίκησε ο Ταρασένκο.
Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Έλα Παμφίλοβα, ανακοίνωσε ότι εάν διαπιστωθεί ότι έγιναν παραβιάσεις κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Πριμόριε, των παραβιάσεων αυτών θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η ίδια προσέθεσε ότι η Επιτροπή ελέγχει την κατάσταση.
Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντίμιρ Πούτιν να συστήσει ειδική επιτροπή χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών «ποινικά».
Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στην περιοχή Πριμόριε, δέχθηκαν 18 ενστάσεις για παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας
Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Έλα Παμφίλοβα, απηύθυνε έκκληση στον υποψήφιο των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο, να σταματήσει την απεργία πείνας και να «συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία των πιθανών παρατυπιών» και να τα παραδώσει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Παράλληλα ζήτησε από τον υποψήφιο της ‘Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο να απευθυνθεί κατά τον ίδιο τρόπο στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών για την ανάδειξη κυβερνήτη στην περιοχή Πριμόριε πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο Ταρασένκο συγκέντρωσε τότε το 46,56% και ο Ίσενκο το 24,63%. Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το 50%, ορίσθηκε ο δεύτερος γύρος.
Με την καταμέτρηση του 99,16% , σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ο Αντρέι Ταρασένκο της «Ενιαίας Ρωσίας», συγκεντρώνει το 49,55% και ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο το 48,06%.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela

ΛΑΕτζου που υποτίθεται με στήριζε και προσπαθούσε να με πείσει ότι η επίσημη αντιπροσωπεία της ΛΑΕ επισκέφθηκε το City Plaza όχι για στήριξη όπως έλεγε η ανακοίνωση αλλά για να τους πείσει να τ αδειάσουν, αφού δήλωσε ότι χέστηκε που έχασα το πατρικό μου και μου κατάσχεσαν το σπίτι είπε κιόλας ότι αφού πάω θάλασσα δεν τρέχει τίποτα, μια χαρά είμαι.
ΛΑΕτζής που επίσης υποτίθεται με στηρίζει και σκίζει τα ρούχα του ότι η ΛΑΕ δεν έχει σχέση με την καταπάτηση City Plaza με κατηγόρησε, ακόμα μια φορά, ότι το πρόβλημά μου δεν είναι το ξενοδοχείο, αλλά να πολεμήσω την ΛΑΕ. Ε, λογικό, αφού έχω κόμμα και διεκδικώ ψηφαλάκια!
ΛΑΕτζήδες που υποτίθεται με ξέρουν και με στηρίζουν γιατί έχω δίκιο κάναν συμπούρμπουλοι λάϊκ στον πνευματικό ταγό και υποψήφιο βουλευτή τους συγγραφέα-οικοδόμο όταν με κατηγόρησε ως φασιστάκι επειδή κατήγγειλα human trafficking μέσω καταπάτησης City Plaza.
Ο ΛΑΕτζής αρχηγόπουλος και πατέρας της ηγέτιδος της καταπάτησης με μάσα εκατομμυρίων απ την δική μου νόμιμη ιδιοκτησία έξω απ το ειρηνοδικείο μου μίλησε, να μην το χαρακτηρίσω χειρότερα, αισχρά με αυτήκοους μάρτυρες μπόλικο κόσμο, παρά ταύτα ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα!
Χρυσά μου, χαλαρώστε λίγο, ούτε οι ίδιοι οι καταπατητές δεν με βρίζουν και απαξιώνουν τόσο! Ο κόσμος ξέρει και βλέπει κι οι "εσωτερικές σας διεργασίες" ούτε τον αφορούν ούτε τις ξέρει. Οτι βοηθάτε έναν άνθρωπο να χάσει τα πάντα και να πάει φυλακή μέχρι να πεθάνει, δεν είναι εικασία, φαίνεται. Κι είναι εντελώς κόντρα στο ότι πολεμάτε τους πλειστηριασμούς. Επίσης η σιωπή είναι συνενοχή.
Φιλαράκι έχεις 22 χιλιάρικα να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ του καταπατημένου ξενοδοχείου μου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.....09/09/1944............
Λαϊκή εξέγερση στη Σόφια ανατρέπει τη φασιστική κυβέρνηση. Την εξουσία αναλαμβάνει το Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο κηρύσσει άμεσα τον πόλεμο στη Γερμανία..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "πολιτισμένος" δυτικός κόσμος με την μεγαλύτερη εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση του ΝΑΤΟ συντελούν σε ένα ακόμα παγκόσμιο έγκλημα. Με την αποτρόπαια βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Ντόνετσκ και την δολοφονία του αρχηγού της ΛΔ του Ντόνμπας ολοκληρώνεται μια μεγάλη φασιστική επίθεση σε έναν φιλειρηνικό και ανυπότακτο λαό. Η άποψη του Ζαχαρτσένκο "είμαστε και θα είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Σοβιετικής Ένωσης " ,αποτελούσε και θα αποτελεί αγκάθι στα σχέδια κάθε ιμπεριαλιστή σε αυτή την ηρωική μεγάλη χώρα ... Τιμή και δόξα στους ήρωες αντιφασίστες του Ντονμπάς !!! Θανατος στον φασισμο!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόκληση Σχοινά, που ζητά περικοπή των συντάξεων!

Ο «νεογενιτσαρος» Μαργαριτης Σχοινας ζητει να κοπουν οι συνταξεις!
Οργη για τις δηλωσεις του «ελληνα» εκπροσωπου στην Κομισιον
Πιο σκληρός και από το ΔΝΤ, ο «γενίτσαρος» της Κομισιόν ζήτησε τήρηση των συμφωνιών, στρεφόμενος ανοιχτά κατά της πατρίδας του
Αν και Ελληνας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στράφηκε χθες ανερυθρίαστα εναντίον της ίδιας της χώρας του, τασσόμενος υπέρ της περικοπής των συντάξεων, «όπως έχει συμφωνηθεί», από τις αρχές του επόμενου έτους!
Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα φιλοδοξεί να πολιτευτεί προσεχώς και στην Ελλάδα, εμφανίστηκε να συντάσσεται με την πιο σκληρή πτέρυγα των δανειστών, την ώρα που φαίνεται ότι ευοδώνονται οι προσπάθειες για αναστολή, αν όχι πλήρη ακύρωση, του μέτρου. Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ο ίδιος παρουσιάστηκε βασιλικότερος του βασιλέως, αβαντάροντας τους ξένους, αν και όφειλε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο κ. Σχοινάς έκανε δηλώσεις στον Σκάι και απροσχημάτιστα είπε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για την περικοπή των συντάξεων και να σταματήσουν όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο.
Προς τούτο επικαλέστηκε τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, που «είναι το κλειδί της ελληνικής εξόδου από τα Μνημόνια». Αναφέρθηκε, δηλαδή, στην εφιαλτική συμφωνία για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο και τα άλλα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές για να κλείσουν την 4η αξιολόγηση. Παίρνοντας θέση πιο σκληρή και από το δύσπιστο ΔΝΤ, σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε δανειστές της Ελλάδας, αλλά θεματοφύλακες της συμφωνίας του Ιουνίου, είμαστε οι εγγυητές της ώστε η σταθερότητα της Ελλάδας, που βγαίνει από τα Μνημόνια, να είναι κατανοητή παντού. Γι' αυτό είπαμε ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται».
Αιχμές
Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι «οι διάφορες πηγές να αφήσουν την Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της» -θέλοντας άραγε να καρφώσει κάποιον (;)- για το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αποκάλυψε ότι οι θεσμοί δέχονται να ακυρωθεί η μείωση των συντάξεων και θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ…..
17/9/2018 – 22.30
Τα πλοία του ΝATO κινούνται κοντά στη Συρία εν μέσω αεροπορικών αμερικάνικων βομβαρδισμών.
Eπίθεση δέχεται η Συρία. Αντίπαλοι πύραυλοι που προέρχονται τόσο από δυτικά από την πλευρά της θάλασσας όσο κι από ανατολικά από ύψος Ιράκ χτυπούν το συριακό έδαφος. Ανταπαντά η συριακή αεράμυνα ως και με S-200 και S400 που εκτοξεύονται από Χομς και Λατάκια . Bάλονται στόχοι  σε Λατάκια και Βanyas. Το σύστημα της βάσης της Khememeim κι αυτό αμύνεται. Aκούγονται εκρήξεις στην Λατάκια.
To Sana μεταδίδει ότι δέχεται επίθεση η Λατάκια στοχεύεται η βιομηχανική ζώνη εκεί και τα αντιαεροπορικά ρίχνουν έναν αριθμό από πυραύλους και ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο από που προέρχεται η επίθεση και ότι ακούγονται εκρήξεις στον ουρανό της Λατάκια. Και η Δαμασκός δέχεται επίθεση και η Χάμα…Κάποιες αναφορές μιλούν για νέα επίθεση του Ισραήλ
Μεγάλες εκρήξεις τουλάχιστον σε περιοχές Λατάκια και Ταρτούς…. Πηγές της αντίστασης αναφέρουν πως αραβικές πηγές αναφέρουν πως χτυπήθηκαν διυλιστήρια. To SANA διαψεύδει ότι χτυπήθηκαν τα διυλιστήρια στο Banyas. Ανεπίσημα αναφέρεται πως χτυπήθηκε επιστημονικό κέντρο στη Λατάκια και η 71 Ταξιαρχία Μάχης …Nέα επίθεση αναφέρει ανταποκριτής του almayadeen από την πλευρά της θάλασσας προς ύπαιθρο Λατακια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν είπε ότι αποφάσισαν με Τουρκία να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ από 15 Οκτώβρη μεταξύ  «ισλαμοφασιστών » και συριακού στρατού. O Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ.
17/9/2018 – 20.00
Ο Putin μετά τη συνάντηση με Ερντογάν είπε ότι αποφάσισαν να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη γραμμή επαφής μεταξύ ισλαμοφασιστών και συριακών δυνάμεων στο Ιdlib και ότι η ζώνη θα δημιουργηθεί από 15 Οκτώβρη.
H αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα είναι 15 με 20 χλμ. O Putin διευκρίνισε ότι αυτή θέση υποστηρίζεται και από τη συριακή κυβέρνηση.
Ο Putin είπε πρέπει ν΄ανοίξει ο δρόμος Hama – Χαλέπι και Λατάκια – Χαλέπι πριν το τέλος του έτους.
O Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ. Πως η Ρωσία δεν θα διεξάγει επιχείρηση στο Ιντλίμπ.
Αυτά δήλωσε ο Ρώσος Υπ.μετά τη συνάντηση Putin και Erdogan, και ο Sergey Shoygu τόνισε ότι
« Στις αμέσως επόμενες ώρες θα συντονιστούμε μαζί τους [εννοώντας Δαμασκό], » και έδειξε στους  reporters το μνημόνιο για Idlib που συνυπέγραψε με Τούρκο ομόλογό του τον Hulusi Akar.
 Ο Recep Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε μια συμφωνία μεταξύ Ankara – Moscouγια ζώνη αποστρατιωτικοποιημένη μεταξύ  «ισλαμοφασιστών » και συριακού στρατού στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Idleb, στα ΒΔ της Συρίας.
Αυτά δηλώθηκαν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με Ρώσο ομόλογό του Πούτιν στο  Sotchi.
Εξήγησε ότι η « Τουρκία και η Ρωσία θα επιτελούν κοινές περιπολίες  στα όρια της εγκατεστημένης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ». Διευκρίνισε ότι οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων θα διατηρήσουν τις θέσεις τους και εγγυόμαστε  τη μη δράση των ακραιων ισλαμοφασιστικων συμμοριων στην περιοχή ».
Η συμφωνία Putin/Erdogan στο Sochi:
– Eγκατάσταση αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Idlib μεταξύ SAA κι ενόπλων ισλαμοφασιστων.
– Eγκατάσταση γραμμής επαφής στο Idlib που να χωρίζει τουν  »μετριοπαθεις ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες των αποικιοκρατων » από τρομοκράτες ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες που δεν ελεγχονται από τους αποικιοκρατες.
-Θ αποσυρθεί ο βαρύς οπλισμός από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
– Κοινές περιπολίες τουρκικών δυνάμεων και ρωσικής στρατονομίας στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Idlib.
– Eξέταση των έργων της Συνταγματικής Επιτροπής στη Συρία στο εγγύς μέλλον.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ καταλαβα την κινηση του Ρουβικωνα σημερα ..
Περσι στην περιοχή του Mahmur στο κουρδικο βόρειο Ιράκ, που είναι υπό τον έλεγχο των Πεσμεργκά, οι Αμερικανοί δημιουργησαν μια μεγάλη & μόνιμη .στρατηγική στρατιωτική βάση την «Kayyara Askeri Üssü»
Ειναι γνωστο οτι οι ΗΠΑ συγκεντρώνονται στα σύνορα με Ιράν με μοχλό τους Κούρδους, στόχοι η ΝΑ Τουρκία και η Τεχεράνη,οπως ειναι γνωστο οτι οι Αμερικανοί έχουν στήσει μια μυστική βάση στην Τουρκία δίπλα στα σύνορα με το Ιράν. Η βάση αυτή φρουρείται από πάνοπλους αμερικανούς στρατιώτες
με λιγα λογια οι αναλυσεις δειχνουν οτι ετοιμάζεται χερσαία εμπλοκή στην περιοχή
Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Αφγανιστάν, στο προάστιο Farah στα σύνορα με το Ιράν.
Η πληροφορία αυτή είναι επίσημη και έρχεται από τα χείλη του εκπροσώπου τύπου του Αφγανικού Υπουργείου Άμυνας, Mohammad Radmanish.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι Αμερικανικές δυνάμεις μετακινήθηκαν προς τα σύνορα με το Ιράν για να «εκπαιδεύσουν” Αφγανικές. Δεν θα συμμετάσχουν (λενε)σε μάχες στην περιοχή
Είναι προφανές, πως οι ΗΠΑ ετοιμάζουν-αν δεν το έχουν κάνει ακόμη- το επόμενο επίπεδο σύγκρουσης στην περιοχή. Παροχή οπλισμού και καθοδήγηση στους Ιρανούς Κούρδους και φιλοιμπεριαλιστες προδοτες. ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΛΑΙΝΟΣΦΑΧΤΗ
728.728 υπογραφές
Προς την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, τον υπουργό αλιείας και τα μέλη της κυβέρνησης:
"Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, νιώθουμε αποστροφή με το συνεχιζόμενο κυνήγι φαλαινών στην Ισλανδία. Σας καλούμε να καταργήσετε οριστικά τη φαλαινοθηρία και να ηγηθείτε για την παγκόσμια προστασία αυτών των υπέροχων θηλαστικών."
Περισσότερες πληροφορίες:
Είναι αρρωστημένο. Την πυροβόλησαν με εκρηκτικό καμάκι, την ξεκοίλιασαν και πέταξαν το έμβρυο στα σκουπίδια. Ήταν μόνο μία απ’ τις 125 απειλούμενες πτεροφάλαινες που έχει σκοτώσει φέτος ο Ισλανδός εκατομμυριούχος Κρίστιαν Λόφτσον.
Οι πτεροφάλαινες είναι υπέροχα πλάσματα: επικοινωνούν τραγουδώντας και νιώθουν την αγάπη και τη βαθιά θλίψη. Ο Λόφτσον είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που σφάζει ακόμη αυτούς τους ευαίσθητους γίγαντες για το κέρδος -- συχνά στην εγκυμοσύνη τους.
Αλλά επιτέλους μπορούμε να τον σταματήσουμε.
Αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση της Ισλανδίας σκέφτεται να βάλει τέλος στη φαλαινοθηρία, αλλά μπορεί να δεχτεί θύελλα αντιδράσεων απ’ τον κροίσο και το λόμπι του. Είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ότι όλος ο κόσμος στηρίζει την απαγόρευση!
Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα, και όταν πιάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα κάνει δημοσκοπήσεις στην Ισλανδία και θα γεμίσει τη χώρα με το αίτημά μας.

https://secure.avaaz.org/campaign/el/iceland_stop_the_whale_slaughter/?fbmaTjb&fbogname=Thanassis



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί ανακριβούς εκκλησιαστικού και δημοσιογραφικού λόγου επί του θέματος της Ουκρανίας
Ένα εξαιρετικά αναλυτικό κείμενο, για όσους θέλουν αληθινά να καταλάβουν τι συμβαίνει με το ουκρανικό αυτοκέφαλο. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο πλανάται πλάνην οικτράν...

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου κείμενο του Επισκόπου Μπάτσκας κ. Ειρηναίου (Πατριαρχείο Σερβίας) σχετικά με το...
εκκλησιαστικό πρόβλημα στην Ουκρανία.
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας στο κείμενό του, το οποίο γράφει μέσω της Romfea.gr, τονίζει ότι ο τρόπος έκφρασης στο θέμα της Ουκρανίας είναι εκκλησιολογικώς και ιεροκανονικώς ανακριβής, όθεν και παραπλανητικός, ανεξαρτήτως της αγαθής προαιρέσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκφραζομένων.
Οπου λεει ότι είναι απαραδεκτο να βαφτιζονται «ορθοδοξες» εκκλησιες, οι 3 σχισματικες ουνιτικες εκκλησιες στην Ουκρανια, οι οποιες είναι αφωρισμενες, ότι η Ουκρανια εχει αυτοκεφαλη εκκλησια η οποια υπαγεται στο Πατριαρχειο Μοσχας, ότι  το ιδιο εκανε ο Βαρθλομιος και με τα Σκοπια χωρις να λογαριασει το Πατριαρχειο Σερβιας, ότι ο Οικουμενικος Πατριαρχης είναι ο πρωτος της Οικουμενικης Συνοδου, αλλα χωρις την Οικουμενικη Συνοδο είναι ένα τιποτα, και η Οικουμενικη Συνοδος είναι η εννοια της Ορθοδοξιας, ειδαλλως γινομαστε Παπικοι.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΑΤΣΚΑΣ:
http://www.romfea.gr/images/article-images/2018/9/MPATSKAS.pdf



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών κάνουν επιθέσεις στις πρεσβείες του Ιράν...
Με την ανοχή των Γάλλων μπάτσων, τα Κουρδάλια, οι λακέδες των ιμπεριαλιστών βανδάλισαν την πρεσβεία του Ιράν στο Παρίσι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Fake Chemical Attack Filmed in Syria
https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=-vNVsDQJfOI
Τα παραμύθια των χημικών του Άσαντ, ο "ανθρωπισμός" των αμερικανοσιωνιστών δεν θα περάσει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικολάς Μαδούρο: Η επίσκεψη στην Κίνα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τη σημαία των φονιάδων, αυτή που σήκωναν στην Ελλάδα η ΛαΕ, ανταρcia, City Plaza, ΜΚΟ, αλληλέγγυοι, καλούν να σταματήσουν οι δυτικού σύμμαχοί τον δικτάτορα Άσαντ!
Τι συμβαίνει;
Η αριστερά στην Ελλάδα σωπαίνει, προδίδει τον αγώνα για σοσιαλισμό;

(18 Μάρττη 2017) στην πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας, εναντίον του "δικτάτορα ΄'Ασαντ", με την επίσημη συμμετοχή και συμπαράσταση από "ελληνικές προοδευτικές" οργανώσεις και κόμματα: Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., η ΑΝΤΑΡCIA, η ΛΑΕ [Λαφαζάνης με προσωπική παρουσία ενίσχυσης του δίκιου αγώνα των φονιάδων], η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ, η ΚΕΔ, φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, η ΚΕΕΡΦΑ, η κατάληψη City Plaza, τοπικές συλλογικότητες κ.λπ.
Εμπρός για νέους αγώνες και να πέφτει το παραδάκι Σόρος!
* Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ & της Cia!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μανος Λοιζος
Ύμνησε τους αγώνες και τον έρωτα...
Έφυγε σαν σήμερα το 1982, αλλά μας άφησε παρακαταθήκες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ξέσπασε κόντρα! MKO ζητά την «αποκαθήλωση» σταυρού από παραλία στην Λέσβο...
Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Λέσβο μεταξύ μιας ΜΚΟ και λαθρομεταναστών από τη μία πλευρά, και τους λουόμενους από την άλλη. Μάλιστα οι αλληλέγγυοι έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν να κατέβει ο σταυρός που τοποθετήθηκε κοντά σε παραλία, κάνοντας λόγω για πράξη ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και καταγγέλλει τους “επίδοξους σταυροφόρους”.
Το  συμβάν που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της αντιπαράθεσης και της έντασης, είναι η τοποθέτηση ενός σταυρού κοντά σε δημοτική πλαζ του νησιού. Άγνωστοι έβαλαν ένα μεγάλου μεγέθους τσιμεντένιο σταυρό στη θέση Απελή, ο οποίος είναι ορατός από εκατοντάδες μέτρα από τους λουόμενος της παραλίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το καλοκαίρι σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ λαθρομεταναστών  με Έλληνες λουόμενους και ξένους τουρίστες, καθώς οι τελευταίοι δυσανασχετούσαν έως και ανησυχούσαν από την παρουσία των πρώτων. “Υπήρξε μια ενόχληση, διότι οι λαθρομεταναστες σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρονταν στην παραλία κατά ομάδες, ακόμη και 50 ατόμων, με αποτέλεσμα ο κόσμος που έκανε το μπάνιο του, να νιώθει ότι κολυμπά σε ένα χοτ σποτ” δηλώνει  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
Άγνωστο παραμένει ποιοι τοποθέτησαν αυτό το σταυρό. Ωστόσο η τοποθέτησή του θορύβησε τη ΜΚΟ “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο”, η οποία απαίτησε να κατέβει. Με επιστολή της προς τον δήμαρχο Λέσβου και το λιμενάρχη Μυτιλήνης  το Δ.Σ. της ΜΚΟ εκτιμά ότι ο σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους “ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς λαθρομετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση”. Χαρακτηρίζει αυτήν την πράξη “παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας” και παρακαλεί για τις ενέργειες του δημάρχου και του λιμενάρχη “ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων”.
Ο σταυρός τοποθετήθηκε σε ένα βράδυ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές άδειες για εργασίες και μάλιστα σε έκταση που ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Η ΜΚΟ δημοσιοποίησε την επιστολή της και μέσω της σελίδας της στο facebook, συγκεντρώνοντας θετικά αλλά και αρκετά επικριτικά έως υβριστικά σχόλια. “Τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις «του πεζοδρομίου», απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.” σημειώνει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η “Συνύπαρξη”. Η “Συνύπαρξη” διευκρινίζει ότι δεν ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από το νησί, αλλά μόνο ο συγκεκριμένος, ο οποίος δεν προϋπήρχε “αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους λαθρομετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί”, ενώ συμπληρώνει, τα ψεματα τους, πως τα μέλη του συλλόγου στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές με την εκκλησία “σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παπάς που φοράει παντελόνια ο Σεραφείμ Κυθήρων... Βαρθολομαίε: Σε καλώ σε Μετάνοια! Διαιρείς και Σχίζεις την Ορθόδοξη Εκκλησία!