Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Κυριακη 12 Μαιου 2019


Ερώτηση καλοπροαίρετου ανθρώπου: Γιατί χτυπάτε τόσο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ;
Μα γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που υλοποιεί αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια την πολιτική των μνημονίων, αυτή ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, αυτή ακολουθεί πολιτική υποταγής στον ευρωατλαντισμό.
Όπως έκανε πάντα η Αριστερά, πρωτίστως πολεμάμε την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα ήταν ανόητο, π.χ., επί Σημίτη να πολεμάμε κυρίως τη Ν.Δ. ή επί Κωστάκη Καραμανλή να χτυπάμε κυρίως το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη πιο ανόητο θα ήταν, μετά από διαδήλωση στην οποία μας μακέλεψαν τα ΜΑΤ με εντολή Τσίπρα και Πανούση ή Τόσκα ή Γεροβασίλη, να καταγγέλλουμε τον Μητσοτάκη ή τη Γενηματά!
Σχολιο.- Το κατανοώ εγώ, όμως αν δεν ασκηθεί παράλληλη κριτική και στις "εναλλακτικές" προτάσεις εξουσίας από Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ κλπ, ενδέχεται η μονομερής κριτική κατά της κυβέρνησης να στρέψει ψηφοφόρους με υπολανθάνον πολιτικό κριτήριο προς εκείνες τις κατευθύνσεις.
Και χωρίς να απαλλάσσω σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ που ευτελίζει την ευρύτερη έννοια της αριστεράς με την συνολική κυβερνητική-εξουσιαστική του εικόνα, δεν γίνεται να ξεχάσω ότι είναι απλά ο συνεχιστής της πολιτικής που πρώτοι εκείνοι χάραξαν, προ και μετά μνημονίων. Απλώς η κριτική προς τους σημερινούς "αντιπολιτευόμενους" εκφραστές της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής,  πρεπει να γινεται ισομερος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας τα ονόματά τους και τις συνεντεύξεις κάποιων απ’ αυτούς, σκέφτομαι πως δεν την ακούσαμε τη φωνή τους τόσα χρόνια που αυτός εδώ ο λαός στενάζει κάτω από άγριες πολιτικές αφαίμαξής του.
Δεν φάνηκε να τους συγκινούν ούτε οι 750.000 των νέων που ξεριζώθηκαν από τον τόπο μας ούτε οι άνεργοι ούτε αυτοί που δουλεύουν εξαήμερα και δεκάωρα για 300 – 400 ευρώ. Ούτε οι αυτοκτονίες απελπισμένων τους απασχόλησαν όλ’ αυτά τα χρόνια. Ούτε το ξεπούλημα και η για δεκαετίες υποθήκευση του δημόσιου πλούτου, άρα και της ζωής αυτού του τόπου.
Όχι, βέβαια! Αυτοί καλλιτέχνες είναι και διανοούμενοι. Αυτοί τη δουλειά τους κοιτάζουν. Την καριέρα τους χτίζουν. Δεν ασχολούνται με τόσο πεζά πράγματα, όπως η καθημερινότητα της ζωής της πλέμπας και το σε ποιον θα ανήκουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αυτής της χώρας.
Αυτοί, όπως λένε, είναι υπεράνω ιδεολογιών. Υπεράνω Δεξιάς και Αριστεράς. Αυτοί ασχολούνται με την “καθαρή Τέχνη”, με την “καθαρή επιστήμη” και φαντάζονται τους εαυτούς τους ως τέρατα ιερά. Ανυποψίαστοι, μάλλον, για το τι σημαίνει αυτό στην εποχή των τεράτων.
Κι έτσι, μπορούν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια άνεση που θα συμμετείχαν σ’ αυτό της Ν.Δ. ή του ΚΙΝΑΛ. Του Ποταμιού ή του Λεβέντη. Συμβάλλοντας ως καλλιτέχνες και διανοούμενοι της εποχής της παρακμής και της πολιτιστικής και πολιτισμικής εκπτώχευσης, στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής ζωής.
Κάποτε έβλεπες τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, να υψώνουν τη φωνή τους για τα δίκια του. Τώρα επιλέγουν να συναγελάζονται μ’ αυτούς που τσαλαπατάνε αυτό τον λαό, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης.
Κάθε εποχή και οι καλλιτέχνες και διανοούμενοί της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαννα γη, μητερα φυση, μαννα η λεξη που χαρακτηριζει οτι ιεροτερο στην
ανθρωπινη υπαρξη, ο, τι σημαντικοτερο για τον πλανητη μας
και την ιδια τη ζωη καθως εκφραζει την προστατιδα δυναμη των γονων, και την επιτομη της ανιδιοτελους αγαπης.
Η μητερα ειναι ο πιο ισχυρος κρικος στην αλυσιδα της ζωης, το πανανθρωπινο συμβολο της αυτοθυσιας,της υπερβασης, και ο στυλοβατης της κοινωνιας.
Ζωντανες ηρωιδες της καθημερινοτηρας οι μαννες του πολεμου,οι μαννες της προσφυγιας,οι μαννες των παιδιων με ειδικες αναγκες που υποστηριζουν με υποδειγματικη γενναιοτητα τα παιδια τους και στο αποκορυφωμα οι χαροκαμενες μαννες
του σπαραγμου, του πονου, της οδυνης.
Δυστυχως η πραγματικοτητα δεν ειναι ποτε εξιδανικευμενη και ο ρολος της μητροτητας στις συγχρονες κοινωνιες ειναι πολυπλοκος και πολυσυνθετος. .
Η μητροτητα δεν θα πρεπει να ειναι μια απερισκεπτη και τυχαια κατασταση αλλα μια συνειδητη επιλογη.
Η μητερα εχει τον ρολο του πρωτεργατη στη βιολογικη και ψυχοκοινωνικη αναπτυξη του παιδιου. Με την ανατροφη και την σωστη διαπαιδαγωγιση, μεσα απο τη δικη της συμπεριφορα αναπαραγονται οι ηθικες αξιες και γινεται η κινητηρια δυναμη που βοηθα τα νεα βλασταρια αφου θεσει γερα θεμελια,, αργοτερα να αυτονομηθουν και να χειραφετηθουν ωστε να γινουν χρηστοι πολιτες και δημιουργικοι ανθρωποι στη κοινωνια.
Η βοηθεια του κρατους προς τη μητροτητα αν θελει να χαρακτηριζεται ως κοινωνικο θα πρεπει να ειναι απλοχερη με διαφορες οικονομικες απολαβες και διευκολινσεις θεσμοθετημενες για τον ιδιωτικο και δημοσιο τομεα.
Χρονια πολλα, μαννα ,μητερα ,μαμα !!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε με Δέκα Χιλιάδες Δραχμές περνούσαμε μια εβδομάδα..
Τώρα τριάντα ευρώ δεν μας φτάνουν ούτε για μια ημέρα .




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις προέλασαν σε θύλακα των ισλαμοφασιστών στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ
 Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, 09:13
Τα Δημοκρατικα Συριακά Κυβερνητικά Στρατεύματα κατέγραψαν χθες Σάββατο νέα εδαφικά κέρδη στη συνεχιζόμενη ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διεξάγουν σε έναν θύλακα των ισλαμοφασιστών, γνωστοποίησε η γνωστη αποικιοκρατικη  ΜΚΟ.
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά, εν μέσω σφοδρών μαχών με ισλαμοφασιστες στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας.
Μαχητές της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), του άλλοτε βραχίονα της Αλ Κάιντα στη χώρα, ενεπλάκησαν στις μάχες, σύμφωνα με την ίδια αποικιοκρατικη ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία.
Στα τέλη του Απριλίου οι δημοκρατικες δυνάμεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας της ρωσίας, εξαπέλυσαν επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε έναν θύλακα τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ -- η τελευταία χαρακτηρίζεται το ύστατο οχυρό των ισλαμοφασιστών στη Συρία.
Ως τώρα, σύμφωνα με το Αποικιακό παρατηρητήριο, τα δημοκρατικα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν αποσπάσει εννέα πόλεις και χωριά από τους τζιχαντοφασιστες και τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Τουλάχιστον 14 ηρωικα μέλη των δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων και 9 γουρουνια ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν χθες στις εχθροπραξίες στην περιοχή. Δύο άμαχοι ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν επίσης από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από κυβερνητικά στρατεύματα, κατά τη αλητικη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 108 τον αριθμό των άμαχων που έχουν σκοτωθεί στη Χάμα και στην Ιντλίμπ από την 30ή Απριλίου, όταν οι δημοκρατικες δυνάμεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι ρώσοι σύμμαχοί τους άρχισαν την επιχείρηση, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον 16 παιδιά.
Πηγή προσκείμενη στη λεγόμενη πολιτική άμυνα των ισλαμοφασιστών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τρεις νοσοκομειακές μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας διότι βομβαρδίστηκαν από δημοκρατικα κυβερνητικά και ρωσικά αεροσκάφη.
Η επιθεση για την απεέυθερωση στην Ιντλίμπ έχει εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες ισλαμοφασιστες και ενδέχεται να τερματίσει οριστικά την οκτάμηνη εκεχειρία στον τομέα της Ιντλίμπ, όπου ο ξεφτιλοΟΗΕ που υποστηριζει τους ισλαμοφασιστες των αμερικανων εκφράζει φόβους για σφαγή και νέες μαζικές μετακινήσεις ισλαμοφασιιστικων πληθυσμών που ήδη έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τουλάχιστον μία φορά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Μαρτιου 2016
Είσαι 60 χρονών
Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο.
Ο άντρας σου μπαινοβγαίνει για χημειοθεραπείες.
Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.
Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου.
Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκεί γύρω δηλώνουν “δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε”
Αναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης.
Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν “Κασιδιάρη” που είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο)
Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους.
Μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι είσαι “μεγαλοστέλεχος του Σύριζα” ενώ δεν ήσουν ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος.
Ο Κασιδιάρης σε αποκαλεί “ρουφιάνα” στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Δηλώνει ότι είσαι κι εσύ κατηγορούμενη, χωρίς να αναφέρει ότι είσαι κατηγορούμενη γιατί σου έχει κάνει ο ίδιος μήνυση για ψευδομαρτυρία.
Σέρνεσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές.
Καταθέτεις αυτά που είδες. Ο φιλοναζί δικηγόρος σε προσβάλλει και αφήνει να εννοηθεί ότι στα 60 σου χρόνια αποφάσισες να εμπλέξεις σε μια άσχετη υπόθεση έναν παντελώς άγνωστο τότε άνθρωπο, για πολιτικούς λόγους.
Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας.
Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου.
Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia.
Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.
Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας, αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού.
Η δίκη τελείωσε. Αθώος.
Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια. Ο γολγοθάς συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει εναντίον σου.
Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω.
Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν.
Τώρα έμαθες το μάθημά σου.
“Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι”
Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη
Την Δευτέρα 5 Μαΐου 2016 θα γίνει η δίκη της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.
Η Βαβαγιάννη είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Κασιδιαρη και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.
Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».
Σχολιο.- Την Δευτέρα 5 Μαΐου 2016 έγινε η δίκη της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη. Ο αληταράς μασόνος ναζιστής Κλασιδιάρης, αθωώθηκε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιά Μάννα;;
Ποια Γιορτη της Μητερας;;
Η μέρα του ""γονέα 2"".
Αυτή είναι η Ελλάδα στην δήθεν Ευρώπη.
#Ξεφτίλες
#Εξω_από_την_ανωμαλία




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία-κίτρινα γιλέκα: Συνεχομενα σταθερος ο αριθμός των διαδηλωτών, συγκρούσεις στη Λιόν και τη Νάντη
 Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, 19:58
Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συμπλοκών των μπατσογουρουνων με διαδηλωτές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, για τα δακρυγονα, στη Λιόν και τη Νάντη σήμερα, στο 26ο συναπτό Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» εναντίον του πισωγλεντι προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της ατζέντας ακροδεξιων οικονομικών νεοφιλελε μεταρρυθμίσεων που προωθεί.
Στη Νάντη, κουκουλοφόροι διαδηλωτές, στο περιθώριο μιας σε μεγάλο βαθμό ειρηνικής πορείας, εκσφενδόνισαν μπουκάλια και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ στη Λιόν τα μέλη των μπατσογουρουνων του πισωγλεντι προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να απωθήσει το πλήθος από την κεντρική πλατεία Μπελεκούρ.
Η σημερινή, δε, διαδήλωση στο Παρίσι διεξήχθη σε ειρηνικό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν πορεία κρατώντας ομπρέλες, λόγω της βροχής που έπεφτε, και πανό με το σύνθημα «Μακρόν, πάρε πόδι».
Έξι μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος, που δημιουργήθηκε από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το υψηλό κόστος ζωής και την αδιαφορία, όπως καταγγέλλουν τα «κίτρινα γιλέκα», του πουσταρα προέδρου Μακρόν προς τα δεινά της εργατικής τάξης στη Γαλλίας.
Η συνεχομενη συμμετοχή του κόσμου, και στις σημερινές κινητοποιήσεις, θα κάνει τον Εμανουέλ Μακρόν να νιώσει πιεση, λίγο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άνθρωπος γερνάει την ημέρα που χάνει τη μητέρα του.
~ Paul Claudel



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωεκλογές 2019 | Αυτά είναι τα ... 49 κόμματα που ζητούν την ψήφο μας!
Ανοδική καταγράφεται η πορεία στο πλήθος των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές 2019 για την είσοδο στην Ευρωβουλή. Στον Άρειο Πάγο κατατέθηκαν αυτή τη φορά 49 υποψήφιοι συνδυασμοί έναντι 43 που συμμετείχαν το 2014 και 27 το 2009.
Άγνωστο παραμένει εάν τελικά θα συμμετάσχουν και τα 49, καθώς πρέπει να πληρώσουν παράβολο 3.000 ευρώ, και να καταθέσουν πλήρη συνδυασμό.
Πρόκειται για τους συνδυασμούς:
1. ΣΥΡΙΖΑ
2. ΝΔ
3. ΚΙΝΑΛ
4. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
5. ΚΚΕ
6. Ένωση Κεντρώων
7. ΠΟΤΑΜΙ
8. ΑΝΕΛ
9. ΝΕΟ
10. ΛΑΟΣ
11. ΛΑΕ
12. Πλεύση Ελευθερίας
13. Ελλάδα, άλλος δρόμος
14. Οικολόγοι Πράσινοι
15. Οικολογία Πράσινη Αλληλεγγύη
16. Ελληνική λύση
17. Νέα Δεξιά
18. Δημιουργία Ξανά
19. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
20. ΜΕΡΑ 25
21. Άρμα Συνεργασίας
22. Δημοκρατική Ευθύνη
23. Φιλελεύθερη Συμμαχία
24. Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα Οικολογικό Ελληνικό
25. Ελληνες Οικολόγοι
26. Μ-Λ ΚΚΕ
27. ΟΚΔΕ
28. Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα
29. ΚΙΕΦ
30. Ουράνιο Τόξο
31. Εθνικό Μέτωπο- Πατριωτικός Σύνδεσμος
32. Λευκό
33. Ελλήνων Συνέλευσις
34. Πολίτες(Ψινάκης)
35. Ελληνες Ριζοσπάστες
36. Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας
37. Ελεύθερη Πατρίδα
38. ΕΝΥΠΕΚΚ- Όρθια Ελλάδα
39. Εθνική Ελπίδα
40. Ελληνικό Όραμα
41. Διέξοδος Ελλάς
42. Κόμμα Νέων-Δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη- Αξιοπρέπεια
43. Υπερήφανη Ελεύθερη Ελλάδα
44. ΟΡΑΜΑ Ελλάδος
45. Απόφαση Ανάγκης
46. Εθνεγερσία
47. Αλλη Ελλάδα
48. Δημοκρατική Ευθύνη
49. Λευκό-ΕΝΠΑΝ-Αγροτικό Κόμμα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτούς τους 416 ρηγάδες που κάθε λίγο και λιγάκι υπογράφουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της ΕΕ, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υπέρ ο,τι δηποτε καθεστωτικού υπάρχει στον κόσμο, κάπου σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης τους κρατά ο Τσίπρας και με βασανιστήρια κάθε λίγο και λιγάκι τους υποχρεώνει να... στηρίζουν με υπογραφές την μνημονιακη και φιλοιμπεριαλιστικη πολιτική.
Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω.
Λευτερια στους (πρωην) συντρόφους μας.
Υπάρχουν και πληροφορίες ότι πριν από τον Τσίπρα ήταν όμηροι του Σημίτη.Το ένα καθεστώς τους παρέδωσε στο αλλο- κάτι σαν το Βισύ και την Ακροναυπλία.
Αφηστε τους ελεύθερους πια...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, Γιορτή της μητέρας, βρήκε το ΑΠΕ-ΜΠΕΕ την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει έρευνα , για το τι γίνεται με την νομική αναγνώριση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.
Και σήμερα άδραξε την ευκαιρία υποψήφια ευρωβουλευτής του Συριζα , να υπενθυμίσει ότι... γάμος και τεκνοθεσία για όλους τα δύο σημεία αιχμής για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Αξιοπρόσεκτες και καθόλου αδιάφορες οι πρωτοβουλίες.
...και υπάρχει και οξύ δημογραφικό πρόβλημα.
Σχολιο.- Μιλαμε για τη Μπελιά Στέλλα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος  ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χοντροκονομήσανε στη Χούντα οι... μακαρίτες.
Γιατί σκούζει, τώρα, ο... Λαλάκης αφού μ' αυτά τα λεφτά μεγάλωσε κι' ανδρώθηκε και έγινε και ...αριστερός ναούμ.
Οι χρυσές δουλειές της οικογένειας Τσίπρα στα χρόνια της χούντας
Τι δείχνουν οι ισολογισμοί της τεχνικής εταιρείας σχετικά με το αν πλούτισε ή όχι η οικογένεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
Εχουν γραφτεί πολλά αστεία - και ανυπόστατα - πράγματα για την εργολαβική δραστηριότητα της οικογένειας Τσίπρα στη διάρκεια της δικτατορίας.
Μεταξύ αυτών και πως οι αδελφοί Παύλος και Ηρακλής Τσίπρας είχαν την εταιρεία «Σκαπανέας», μια ιστορική τεχνική εταιρεία (που κατέρρευσε όταν έπεσε ο σάχης στο Ιράν), η οποία όμως είχε άλλους μετόχους!
Ωστόσο, η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, που ιδρύθηκε το 1970 και, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της, έκανε «χρυσές δουλειές» με το καθεστώς της δικτατορίας, ήταν η «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων.
Πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Παύλος Τσίπρας, και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Ηρακλής Τσίπρας, ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, ενώ συμμετείχε και στη δράση της αντιστασιακής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» Κρήτης που είχε ιδρυθεί με άλλους αγωνιστές οι οποίοι ανέλαβαν δράση κατά της χούντας. Ο Ηρακλής Τσίπρας, όπως αφηγείται ο Φοίβος Ιωαννίδης, που επίσης συμμετείχε στη «ΔΕΚΑ», διέφυγε τη σύλληψη και αργότερα απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό. «Καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε παρανόμως αναστολή, δοθέντος ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνες η καθεμία» λέει σήμερα ο Φοίβος Ιωαννίδης.
Οι τρεις ισολογισμοί
Στο ερώτημα εάν πλούτισε η οικογένεια Τσίπρα με την κατασκευαστική δραστηριότητά της στα χρόνια της χούντας, έρχονται να «απαντήσουν» οι τρεις πρώτοι ισολογισμοί της «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων!
Συγκεκριμένα, από τους ισολογισμούς των ετών 1971 (δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 1972 στο «Βήμα της Κυριακής»), 1972 (δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 1973 στη «Βραδυνή») και 1973 (δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 1974 στο «Βήμα») της εταιρείας «Ηρακλής» των αδελφών Τσίπρα, που φέρουν τις υπογραφές τους, προκύπτει ότι τα «κέρδη προς διάθεσιν» ήταν συνολικά περίπου 34 εκατομμύρια δραχμές!
Υπενθυμίζεται ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός μέσου δημοσίου υπαλλήλου ήταν μόλις 4.000 δραχμές!
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τους ίδιους ισολογισμούς, οι δουλειές της «Ηρακλής» με το καθεστώς των συνταγματαρχών ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συγκεκριμένα, στους ισολογισμούς των ετών 1972 και 1973 αναφέρεται ότι τα «έργα υπό εκτέλεσιν» της τεχνικής εταιρείας «Ηρακλής» ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες για την εποχή εκείνη ποσό των 378 εκατομμυρίων δραχμών!
Υπενθυμίζεται ότι πολύ αργότερα η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα ήταν η «ΑΤΕ Τσίπρας», μία από τις χιλιάδες μικρομεσαίες και προβληματικές του κλάδου.
Στο τέλος, όταν πέθανε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Παύλος Τσίπρας, η εταιρεία πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε «Μέδουσα». Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Μέδουσα» την ξεφορτώθηκαν εκ νέου και την έδωσαν, κατά σύμπτωση, στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕ:
«Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας»
Νίκος στο ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ:
Μόλις την περασμένη βδομάδα, μία γυναίκα, πλέρωσε 3.000 ευρώ σε ιδιώτη, για να τις αφαιρέσει ένα, φαινομενικά ακίνδυνο, καρκίνωμα στα γεννητικά όργανα, διότι θάπρεπε να περιμένει δύο μήνες για να πάρει σειρά στο...
δημόσιο σύστημα υγείας.
Τώρα θα κάνει, κατόπιν συστάσεως των γιατρών, και γύρω στις 25 ακτινοβολίες, για να σιγουρευθούν ότι δεν υπάρξει μετάσταση, για την κάθε μία των οποίων θα πρέπει να πληρώσει 1.000 ευρώ, διότι για να τις κάνει στο δημόσιο θα πρέπει να περιμένει κάνα εξάμηνο.
Συνταξιούχος είναι η γυναίκα και άμα ψοφήσει δεν πρόκειται κανείς να την αναστήσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Στέλλα Μπελλιά είναι νηπιαγωγός, θέλει να διδάξει ''τρανσοφοβία'' στα νηπιαγωγεία.
Συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Παρασκευοπουλο, που αποδέχθηκε την πρόταση, να συσταθεί ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προσανατολισμό ταυτότητας φύλου, έμφυλα στερεοτύπα.
Το ''Τζέισον Αντιγόνη'' έλειπε από την συνάντηση αυτή, όπως και να έχει όμως, το μήνυμα της προώθησης από την κυβέρνηση των απόψεων της αυτοαποκαλούμενης ''ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας'' είναι σαφές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Boicot Eurovisión Israhell 2019



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...δεν παραδίδουμε μόνο το Αιγαίο τώρα αλλά και το Λιβυκό Πέλαγος...
Όλα είναι έτοιμα στην Τουρκία για την αυριανή μεγάλη άσκηση DENIZ KURDU όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η Yeni Safak που θα διαρκέσει από 13 Μαίου έως 25 Μαίου η οποία φέτος θα έχει άμεση σχέση με τις έρευνες που που παραγματοποιούν το Fatih και Barbaros.
Όπως διαβάζουμε στο...
σημερινό φύλλο της και βλέπουμε στο σημερινό χάρτη της εφημερίδας ολοκλήρωσε σύμφωνα με τους Τούρκους την έρευνα στο τεμάχιο 9 και αύριο θα προχωρήσει στα τεμάχια 8 και 12.
Σύμφωνα με την εφημερίδα επικεφαλής του στόλου που θα συνοδεύει το Barbaros θα είναι η γνωστή σε εμάς φρεγάτα από την κρίση των Ιμίων η Yavuz.
Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι λίγο πάρα κάτω γράφει όταν επισκέφθηκε την Λιβύη ο υπουργός Άμυνας... της Τουρκίας ο γνωστός Hakar... συνοδεύόμενος από ανώτατους αξιωματικούς συμφώνησαν με τους Λίβυους αυτούς που υποστηρίζει η Δύση... να υπογράψει το αμέσως προσεχώς διάστημα συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης!!
Και αυτό γιατί βλέπει λέει εισβολή της Ελλάδας στο Λιβυκό Πέλαγος...!!
Όπως θα καταλάβατε μας αποκόπτει τελείως από τα θαλάσσια σύνορα την ΑΟΖ δηλαδή με Λιβύη!!
Και όλα αυτά με την ανοχή του ΝΑΤΟ δεν παραδίδουμε μόνο το Αιγαίο τώρα αλλά και το Λιβυκό και δεν κουνιέται τίποτα στην Αθήνα! καμιά διαμαρτυρία... ούτε θα διαβάσετε κάτι στα δικά μας... ΜΜΕ για αυτό τα οποία είναι πλήρως ελεγχόμενα για να μην πω προσκυνημένα στους αμερικανούς...
Μας περικυκλώνουν από παντού..και εμείς κοιτάμε το παραμύθι των ευρωεκλογών...!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;
Γιατί εκτός απ' τον Μεταξά "Η δύναμη των Ελλήνων", στο διαφημιστικο βιντεο τουΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογες,  περιλαμβάνει τον Βενιζέλο του Ιδιώνυμου, τον Πλαστήρα της εκτέλεσης Μπελογιάννη, τον Γεώργιο Παπανδρέου του Δεκέμβρη του '44.
Πού να 'ξερε ο Ρίτσος σε τί ωραία παρέα θα βρεθεί!
#προοδευτική_συμμαχία