Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Δευτερα 13 Μαιου 2019


12.05.2019 - 16:21
Μητσοτάκης: Ναι στην 7ημερη εργασία
Τι απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση δημοσιογράφου
Στο ζήτημα του οκταώρου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον ενεργό πληθυσμό της χώρας και τους συνταξιούχους, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναγνωρίζει αλλαγές στον τρόπο εργασίας, καθώς και ότι έρχονται αλλαγές στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι το κράτος πρέπει να εκσυγχρονιστεί προς την κατεύθυνση αυτή.
Μάλιστα, όπως είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται νέες εποχές και θα πρέπει να εξασφαλιστούν δικαιώματα στον νέο τύπου εργαζομένου. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό για μια γυναίκα αν εργάζονταν από το σπίτι της, κάτι που κατά τα λεγόμενα Μητσοτάκη "πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία 8 ώρες, 5 μέρες την εβδομάδα".
Ακόμη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: "Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ' ότι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα".
Πάνω σε αυτά συμπλήρωσε: "Κάποιοι που δεν τα βλέπουν αυτά και συνεχίζουν να κυνηγούν σκιές δεν έχουν ιδέα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει", ενώ υπογράμμισε ό, τι "η Ελλάδα ΄της δεκαετίας του '80 τελείωσε".
Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική  ξεπέρασε  ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.
Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα ( επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.
Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι ούτε ηλίθιος ούτε ανίκανος. Ξέρει τι κάνει ο Μητσοτάκης, όταν μιλάει για 7ήμερη εργασία.
Όταν το 5ήμερο έχει περιοριστεί ήδη στον χώρο του εμπορίου από μια κυβέρνηση που εμφανίζεται ως αριστερή, αλλα είναι όπως ολος ο κοσμος εχει καταλαβει η συνεχεια του εκσυχρονιστικου πασοκ, χωρίς να υπάρξει γενική κατακραυγή, αλλά, αντίθετα, με τη συναίνεση των μπουρζουαδων και των μικροαστων που "επιτέλους μπορεί να ψωνίζει και τις Κυριακές", είναι σαφές ότι ο κοινωνικός ιδεολογικός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά.
Μπορεί οι αριστεροί να δυσφορούν με τις δηλώσεις Μητσοτάκη, μπορεί οι συριζαίοι -που το βουλώνουν επιδεικτικά τις Κυριακές, όταν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο διαμαρτύρονται- να τις αξιοποιούν ως απατεώνες, αλλά μεγάλο τμήμα της κοινωνίας τις αντιμετωπίζει από αδιάφορα έως πολύ θετικά.
Όπως ακριβώς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα, που επέβαλαν οι Τσίπρας - Αχτσιόγλου.
Σχολιο.- Σιγά μην είναι ηλίθιος, Ανθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ και καταφέρνει να ζει, μόνο ηλίθιος δεν είναι. Χαραμοφάης ναι. Ηλίθιος ομως όχι!#!!
Σχολιο.- Τελικά πηγαίνουμε ολοταχώς πίσω, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, Ο Μητσοτάκης προτείνει χειροτερα αντιλαικα νεοφιλελευθερα μετρα και η κυβέρνηση θα τα υλοποιείσει αφήνοντας κραυγές αποδοκιμασίας.
Σχολιο.- Νεοφιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος και δεν το κρύβει. Δεν έχει κανένα λόγο να προσέξει, καθώς οι νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις έχουν την υποστήριξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Κι αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα από τον Τσίπρα.
Σχολιο.- Η συζήτηση για 7 εργάσιμες ημέρες δεν είναι τωρινή. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ανάλογες "εκσυγχρονιστικές" προτάσεις επί Σημίτη, για την "εξυπηρέτηση" των πολιτών απ' τις δημόσιες υπηρεσίες ή τις τράπεζες, τ' απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα! Επανέρχονται στο προσκήνιο, με πρόσφορο έδαφος, την κρίση και τα μνημόνια και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Όχι, μόνον ηλίθιος δεν είναι ο Μητσοτάκης! Απλά, ειλικρινής!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΨΟΦΟΔΕΗΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΟ
Επίσκεψη του Τσίφρα σήμερα Κυριακη στη Λευκάδα και λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του ασφαλίτες συνέλαβαν πολίτη, τον Μιχάλη Μαραγκάκη, επειδή είχε παραμάσχαλα ένα πανό.
Τον πήγαν βίαια στο Τμήμα και δεν τον άφησαν, παρά μόνο όταν ο Ηγέτης Εκατονταετίας τέλειωσε την ομιλία του.
Το πανό αναφερόταν στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα, στις οποίες αντιτάσσεται ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα.
Ο ψοφοδεής ηγετίσκος τρέμει ως και τα πανό! Και ξαμολάει την ασφαλίτικη αλητεία για να φιμώσει κάθε φωνή που αντιτίθεται στα σχέδιά του να καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή προς όφελος τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



416 στελέχη του Ρήγα Φεραίου στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην οποία, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνωρίζουν την εκπροσώπηση των ιδεολογικών τους αξιών.
Ώστε αυτό ήταν, τελικά, το όραμα της νεολαίας της ανανεωτικής κομμουνιστικής Αριστεράς;
Η Ελλάδα σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων και σιδηροδρόμων σε ξένα κρατικά συμφέροντα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ΜΑΤ, ξύλο και χημικά σχεδόν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, λατρεία του Ηγέτη από τον κομματικό στρατό, "εγώ αποφάσισα, εγώ είπα, εγώ σκέφτηκα", σωματικός έλεγχος συνέδρων, υποχρέωση να ψηφίζουν ξανά και ξανά μέχρι να περάσει αυτό που θέλει ο Ηγέτης και τόσα και τόσα άλλα.
Αν κάποιος τα υπερασπιζόταν όλ' αυτά εκείνα τα χρόνια, είναι απολύτως βέβαιο πως θα τον αντιμετωπίζαμε ως δεξιότερο ακόμη και του Καραμανλή του "έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ" και της "σοσιαλμανίας" των κρατικοποιήσεων.
Βρε, πώς αλλάζουν τα χρόνια κι οι καιροί!
Σχολιο.- Δικαιουσαι να επικαλεστεις το πολιτικο σου παρελθον οταν συνεχιζεις πανω σ αυτο . Να επικαλεστει τοτε και ο Θεοδωρικακος την ΚΝΕ και να μας καλει να ψηφισουμε ΝΔ...
Σχολιο.- Θα μπορούσε να έχει νόημα αν υπήρχε κάποια σχέση με το τι έλεγε κάποιος τότε. Συνέβαινε να καλούν παλιοί ελασίτες ή ακροναυπλιώτες ή λαμπράκηδες κ.λπ. σε συνέχιση των αγώνων σε κρίσιμες στιγμές. Όταν, όμως, η επίκληση γίνεται για να στηριχτούν καθεστωτικές επιλογές μιλάμε για προστυχιά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούλης Μητσοτάκης :
-ο κουμπάρος του πρεζέμπορα
-ο κολλητός του Χριστοφοράκου
-ο μπαταχτσής του Κήρυκα Χανίων
-ο αρχηγός της ακροδεξιάς παρέας Άδωνι, Πλεύρη, Βορίδη
-ο ηγέτης των οφσόρ
-ο αργόμισθος,του οποίου η φαμίλια τρέφεται αποκλειστικά με δημόσιο χρήμα εδώ και 1,5 αιώνα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Οι εισαγγελείς των φυλακών και τα δικαστικά συμβούλια που υποτίθεται πρέπει να τηρούν τους νόμους, εξακολουθούν να παρανομούν απορρίπτοντας για ακόμη μια φορά την άδεια του συγκρατουμενου μας Δ. Κουφοντινα ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις
Παράλληλα η ερμηνεία που έδωσε το τελευταίο δικαστικό συμβούλιο στο σκεπτικό της απόρριψης της άδειας, ουσιαστικά κόβει τις άδειες για όλους τους φυλακισμένους που έχουν παραπάνω απο μια ισόβια ποινή, μετατρέποντας την ποινή τους σε θανατική καταδίκη με τάφο τους την φυλακή
Το δικαίωμα στην άδεια δεν χαρίστηκε απο κανένα για να το ζητιανεύουμε σαν χάρη απο τους εισαγγελείς
Αντίθετα κατακτήθηκε μέσα απο σκληρούς αγώνες των κρατουμένων
Αγώνες που θα δοθούν αν ξαναχρειαστεί σε περίπτωση που συνεχιστεί η αδικία στον Δ. Κουφοντινα
Σαν πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας κρατάμε ανοιχτά τα προαύλια της φυλακής μια ώρα παραπάνω απο το προβλεπόμενο κλείδωμά τους καθώς και τις ακτίνες απο τις 12/5
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΒΕΤΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ
Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού Πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ και ΣΤ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραμαλά (QNN) - Οι οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για τις υποθέσεις των παλαιστινίων κρατουμένων αποκάλυψαν την Κυριακή ότι το Ισραήλ είχε συλλάβει πάνω από 905 Παλαιστίνιους τους τελευταίους δύο μήνες.
Οι οργανώσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται η επιτροπή των κρατουμένων και πρώην φυλακισμένων, η παλαιστινιακή φυλακή και το ίδρυμα Al Dameer, δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι 133 παιδιά και 23 γυναίκες συνελήφθησαν τους τελευταίους δύο μήνες.
Η δήλωση ανέφερε ότι η κατοχική αρχή συνεχίζει να φυλακίζει περίπου 250 παιδιά στις φυλακές Majedo, Ofer και Damon, εκτός από 45 γυναίκες.
Ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων φυλακισμένων ανήλθε σε 5700. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες εκδόθηκαν 112 διοικητικές κρατήσεις, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων που συνελήφθησαν υπό διοικητική κράτηση έφτασε τους περίπου 500 αιχμάλωτους. Συμπεριλαμβανομενων 133 παιδιων και 23 γυναικων.

Η Γιουροβιζιον θα γινει την ιδια μερα με την Ημέρα της Νάκμπα (σημαινει ''καταστροφη'' στις 15 Μαΐου, επέτειο της Καταστροφής του 1948, όταν 700.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από τις πόλεις και τα χωριά τους).
Περσι το 2018 οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν τόσο με πραγματικά πυρά, όσο και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που διέσπειραν βομβίδια με χημικά από αέρος.Υπηρξαν σχεδον 60 νεκροι.
Σκοπός της διαμαρτυρίας στην Γαζα εδω και ενα χρονο είναι η επαναβεβαίωση του δικαιώματος επιστροφής των προσφυγικών οικογενειών στα χωριά και τις πόλεις απ’ όπου εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με την απόφαση 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η διαμαρτυρια αυτη οργανώνεται στη Λωρίδα της Γάζας από ομάδα πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα.
Περίπου 70% του πληθυσμού της Γάζας αποτελείται από πρόσφυγες που έχουν εκτοπισθεί οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους από την ισραηλινή κατοχή.

ΠΕΡΣΙ 13 Μαΐου 2018
"Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ", είπε δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της πρωτιάς η Νέτα Μπαρζιλάι (προσεξτε,οχι ''Τελ Αβιβ'' αλλα ''Ιερουσαλημ''
Ενω λίγα βήματα πιο μακριά αοπλοι Παλαιστίνιοι πυροβολούνται στο κεφάλι
φωτο//*εδω η Μπαρζιλάι με στολη του Ισραηλινου ναυτικου οπου τραγουδουσε στην μπαντα για να εμψυχωσει αυτους που θα βομβαρδιζανε γυναικοπαιδα στην Γαζα το 2014
(στις 8 Ιουλίου 2014 το Ισραήλ εξαπέλυσε την ''Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή'' εναντίον της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας και για 50 μερονυχτα βομβαρδιζε το γκετο της Γαζας..Στους 2.310 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας ..απο αυτους 500 νεκρα παιδιά
Υ.Γ σημειωτέον οτι πέραν της υποχρεωτικής ως γνωστόν για όλους τους πολίτες στρατιωτικής της θητείας στην μπάντα του Ισραηλινού ναυτικού, υπηρέτησε εθελοντικά (κατα δηλωση της)και στην παραστρατιωτική οργάνωση Nahal των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Roger Waters, 73 ετών συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd, μουσική ιδιοφυϊα και βαθύτατα πολιτικοποιημένος-ακτιβιστής,
ανεμίζοντας την παλαιστινιακή σημαία στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Ρώμη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Κυριακη δεν γιορτάζουν όλες οι μητέρες. Δεν γιορτάζουν οι μητέρες που βρίσκονται φυλακισμένες μαζί με τα παιδιά τους, σε ένα χώρο ακατάλληλο και απάνθρωπο.
Σε ένα χώρο που η θλίψη αντικαθιστά τα χαμόγελα, ένα κελί το παιδικό δωμάτιο, και οι τσιμεντένιοι τείχη τη ζεστασιά του σπιτιού τους.
Να δώσουμε ένα τέλος στο καθημερινό γολγοθά και στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα που βιώνουν.
Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για 7ημερη εργασια μιλησε ο Κουλης
το ζαβο που ουτε μια εβδομαδα δεν θ'αντεχε καθιστος στην πολυθρονα να κοιταζει με τις ωρες,,, ολους
τους αλλους να δουλευουν.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου μετέφεραν από Γιάννενα πως το κανονικό οικοδομικο συνεργείο δε φοράει αυτά τα κιτρινα γιλέκα κ όταν πήγε ο 'Αλεξ δεν εργαζόταν στην οικοδομη συνεργείο.
Εγώ αυτά δεν τα πιστεύω,να το ξέρετε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Die Welt: Ευσεβής πόθος τα περί αλλαγής των Βρετανών σχετικά με το Brexit
Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 08:01
Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στο σημερινό κύριο άρθρο της στο ότι το Κόμμα του Brexit, που ίδρυσε πρόσφατα ο Νάιτζελ Φαράζ, οδεύει να αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική παράταξη στη Βρετανία, με βάση δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο.
"Μετά το δημοψήφισμα για το Μπρέξιτ, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους. Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Μπρέξιτ, πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει", αναφέρει το κύριο άρθρο της Βελτ πριν επισημανθεί πως η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer "πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα", αφού "φαίνεται πως το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράζ θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών".
"Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών", σημειώνεται στο άρθρο.
Ενώ "όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά" τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει το κείμενο.
"Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί; Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν ένα πράγμα πάνω απ' όλα: ευσεβής πόθος", καταλήγει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα συριζομουσολίνια που κάναν τουμπεκί ψιλοκομμένο (αν όχι ενθάρρυναν ενεργά) στην εργασία τις Κυριακές (όσο είναι τα ίδια στη κυβέρνηση), ανοίγοντας το δρόμο στην αντίληψη για ανάγκη περισσότερων εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, πέφτουν τώρα απ τα σύννεφα που το υπαινίχθηκε ο Κούλης, ο οποίος στο κάτω κάτω πάντα δεξιός και φιλελέρας ήταν, και δεν παρίστανε ούτε τον σοσιαλιστή, ούτε τον τιμητή των πάντων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Eίμαστε με τους πολλούς"λέει ο νούμερο 1 απατεώνας Τζιφρας, που απ'τα πρώτα μέτρα του μνημονίου του ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στα μακαρόνια!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σουρεάλ του Τσίπρα είναι ότι υπογράφει αντικομμουνιστική διακήρυξη με τους Σαλβίνι,Κουρτς,Ορμπαν,αλλά τον ενοχλεί ο...Βέμπερ!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να ευχαριστήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαφώτισε για μία ακόμα φορά για τις θέσεις του στα εργασιακά. "Αν οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση αποφασίσουν επταήμερη εργασία εμείς γιατί να μπούμε εμπόδιο. Δεν ζούμε στη δεκαετία του '80", είπε. Αλλά- εδώ θέλω την προσοχή σας- "οι επιχειρηματίες πρέπει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους".
Εν ολίγοις, θα λιώνεις 7 μέρες την εβδομάδα με ατομικές συμβάσεις, που συναποφασίσατε ελεύθερα και δημοκρατικά με τον εργοδότη σου κι αυτός στο τέλος της βάρδιας θα έρχεται να θα σου κάνει πατ- πατ στον ώμο, με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά. Ονειρικό, ανθρώπινο, αναπτυξιακό!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


7 ημερών εργασία?
7 να είναι οι ώρες σας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τρομοκράτες χτύπησαν με ρουκέτες το κατηχητικό του ναού της Κοιμήσεως στην Ορθόδοξη χριστιανική πόλη al Sukalabiyah στη Hama και σκότωσαν τουλάχιστον 5 παιδιά και μια εκπαιδευτικό ενώ τραυμάτισαν άλλα 5.
12/5/2019
Oι τζιχαντοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρια σφάγιασαν 5 παιδιά χριστιανόπουλα και μια εκπαιδευτικό στην Ορθόδοξη πόλη της al Sukalabiyah στο βορρά της επαρχίας Χάμα αφού χτύπησαν σήμερα το πρωί την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την ώρα του κατηχητικού όταν τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή. Το sana μεταφέρει την είδηση. Τα παιδιά ήταν παιδιά θυμάτων πολέμου…Ο ανταποκριτής του προσθέτει πως ο στρατός απάντησε άμεσα στην επίθεση και κατέστρεψε τους εκτοξευτές ρουκετών των τρομοκρατών στη ζώνη αποκλιμάκωσης του νότου του Idleb από όπου προήλθε η επίθεση…
Στο κρατικό Νοσοκομείο της Hama στις 11 h 30 πμ στις 12/5/2019, μεταφέρθηκαν οι σωροί των θυμάτων και οι τραυματίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ Οι τζιχαντιστές σκότωσαν μέσα στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου 5 παιδιά την ώρα του κατηχητικού της Κυριακής στη Σελευκόβουλο στη Χάμα.
12/5/2019
 »Μέρα Μαγιού μου μίσεψες μέρα Μαγιού σε χάνω » .. στην Oρθόδοξη πόλη Σελευκόβουλο στην Χάμα θρήνος των μανάδων για τα 5 αγγελούδια που σκότωσαν μέσα στην εκκλησιά της Κοιμήσεως της Θεοτόκου oι τρομοκράτες με ρουκέτες το πρωί της Κυριακής την ώρα του Κατηχητικού. Παρουσία του δεσπότη της Χάμα ετελέσθηκε η κηδεία των παιδιών και της συνοδού τους….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωεκλογές με 40 κόμματα
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 08:09
«Πράσινο φως» προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές ως υποψήφια έλαβαν συνολικά 40 κόμματα από τον Άρειο Πάγο.
Συγκεκριμένα, τα 40 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που εκκρίθηκαν με την υπ΄ αριθμ. 65/2019 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι τα εξής:
1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Αλεξης Τσιπρας
2) Νέα Δημοκρατία-Κυριακος Μητσοτακης
3) Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή-Νικος Μιχαλολιακος
4) Κίνημα Αλλαγής-Φωφη Γεννηματα
5) ΚΚΕ-Κουτσουμπας
6) Ποτάμι-Σταυρος Θεοδωρακης
7) Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος
8) Ένωση Κεντρώων-Λεβεντης
9) Πολίτες του Ηλία Ψινάκη
10) Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος
11) Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας-Τουρκοι
12) Δημιουργία Ξανά-Θάνος Τζήμερος
13) Λευκό-Λαϊκές Ευρωπαϊκές Κοινωνικές Ομάδες PESG-PEOPLES EUROPAN SOCIAL GROUPS
14) Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας-Μ-Λ ΚΚΕ
15) Ελεύθερη Πατρίδα
16) Εθνικό Μέτωπο-Πατριωτικός Σύνδεσμος- Λιοντάρια Συνεργεία για την Ελλάδα
17) ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα-Αλεξης Μητροπουλος
18) Ελλήνων Συνέλευσις-Σορας
19) Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι
20) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
21) Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος - Νότης Μαριάς
22) Ελληνικό Όραμα
23) Νέα Ελληνική Ορμή
24) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας
25) Κόμμα Νέων
26) Νέα Δεξιά
27) Οικολογία Πράσινοι-Αλληλεγγύη
28) Άρμα Συνεργασίας Για την Ευρώπη των Εθνών Γιάννης Δημαράς Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα
29) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας
30) Έλληνες Ριζοσπάστες
31) Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο
32) Οικολόγοι Πράσινοι
33) ΛΕΥΚΟ- Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης
34) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)-Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤΡΙΕ)
35) Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής (Λαϊκή Ενότητα «ΛΑΕ» Κόμμα Πειρατών Ελλάδας-Συνεργαζόμενοι)-Λαφαζανης
36) Δημοκρατική Ευθύνη-πρωην υπουργος Οικονομιας του Σημιτη Αλεκος Παπαδοπουλος
37) Κολλάτος-Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα-Οικολογικό Ελληνικό
38) Φιλελεύθερη Συμμαχία-Σκυλακακος-Βαλιανατος
39) ΜέΡΑ25-Βαρουφακης
40) Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ποια κόμματα «κόπηκαν»
Όπως προαναφέρθηκε, ο Άρειος Πάγος έδωσε το «πράσινο φως» σε 40 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, ωστόσο εννέα που είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής «κόπηκαν».
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:
-ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
-ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
-ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ
-ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ
-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ
-ΟΡΑΜ. Α.ΕΛΛΑΔΟΣ
-ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΕ
-ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
-ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και περισσότερο «φακέλωμα» θέλει το Ευρωκοινοβούλιο!
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 14:41
Με ενημερωτικό του δελτίο, που διανεμήθηκε σήμερα σε επιλεγμένους παραλήπτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των μέσων αστυνομικής συνεργασίας ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων μεταξύ των κρατών μελών Αρχές επιβολής του νόμου και μεταξύ αυτών και των οργανισμών της ΕΕ.
Ζητεί, μάλιστα, περισσότερους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, προκειμένου αυτό το ιδιότυπο «φακέλωμα», να συμβάλλει στην περαιτέρω ασφάλεια των πολιτών καθ’ άπασα την ευρωπαϊκή επικράτεια.
Στα συμπεράσματα του ενημερωτικού αυτού εγγράφου, τονίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομοθεσίας της ΕΕ στον τομέα της αστυνομικής συνεργασίας καθιστώντας την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών πολιτική προτεραιότητα.
Επιπλέον, με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, εργάζεται για τη βελτίωση της αστυνομικής συνεργασίας επί ίσοις όροις με το Συμβούλιο.
Όπως τονίζεται, το κύριο μέσο για την αστυνομική συνεργασία είναι η Ευρωπόλ, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ευρύτερης υποδομής εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ.
Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι, η αστυνομική συνεργασία και οι πολιτικές εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, με ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των απειλών και εγκλημάτων πανευρωπαϊκής εμβέλειας, σύμφωνα με τους κανόνες για τα θεμελιώδη δικαιώματα και την προστασία των δεδομένων.
Τονίζει, όμως, ότι «παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των κανόνων που ισχύουν για τους οργανισμούς αστυνομικής συνεργασίας της ΕΕ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου, θα χρειαστούν συντονισμένες προσπάθειες κατά την επόμενη περίοδο για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων αστυνομικής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων μεταξύ των κρατών μελών Αρχές επιβολής του νόμου και μεταξύ αυτών και των οργανισμών της ΕΕ.»
Σημειώνοντας ότι, ο νέος Κανονισμός της Γιουροπόλ άρχισε να ισχύει το 2017, διευκρινίζει ότι,  το Κοινοβούλιο έχει ήδη προτρέψει τα κράτη μέλη της ΕΕ, να προβούν στις απαραίτητες βελτιώσεις, όσον αφορά την ποιότητα των δεδομένων και να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για μια μελλοντική προσέγγιση της "αθέμιτης ανταλλαγής πληροφοριών".
Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καθηκόντων και αυξάνονται οι προσδοκίες, πρέπει να εξασφαλιστούν επαρκείς οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι για τους οργανισμούς της ΕΕ, καταλήγει το ενημερωτικό έγγραφο.
Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για τον ρόλο που «ευαγγελίζεται» παίξει προσεχώς το Ευρωκοινοβούλιο, στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι, το Κοινοβούλιο είναι πλέον ένας πλήρης θεσμικός παράγοντας στον τομέα των πολιτικών ασφάλειας και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αξιολόγηση και τον καθορισμό των πολιτικών εσωτερικής ασφάλειας. Έχει ήδη αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αστυνομικής συνεργασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



IΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΞΗΓΟΥΝ
Να γιατί τα αρχαία ανδρικά αγάλματα έχουν συνήθως μικρά μόρια

Οι αρχαίοι Έλληνες εκθείαζαν, ως γνωστόν, το ανδρικό σώμα με γλυπτά αγάλματα που αναπαριστούσαν ρωμαλέους, συχνά επιφανείς άντρες, ημίθεους ή θεούς με γραμμωμένους μυς -κορμιά ιδανικά για το σύγχρονο μάτι, με εξαίρεση μια... μικρή λεπτομέρεια: τα μόριά τους.
«Τα αγάλματα έχουν μικρά έως πολύ μικρά γεννητικά όργανα σε σύγκριση με τον μέσο όρο», λέει ο ιστορικός Τέχνης, Άντριου Ληρ, που ειδικεύεται στην αρχαιοελληνική Τέχνη και σεξουαλικότητα. «Και συνήθως είναι χαλαρά».

Το δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο κορμί μέγεθος του ανδρικού μορίου στα αρχαιοελληνικά και τα ρωμαϊκά αγάλματα θεών, αυτοκρατόρων και άλλων επιφανών ανδρών -από τον Δία μέχρι δοξασμένους αθλητές- έχει κάνει εντύπωση σε αναρίθμητους λάτρεις της Τέχνης και ιστορικούς, αφού δεν συνάδει με τις μεγάλες προσωπικότητες των αναπαριστωμένων. Αλλά οι αρχαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, που επηρέασαν και τους Ρωμαίους και αργότερα εκείνους της Αναγέννησης, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, είχαν τους λόγους τους, συμφωνούν οι ειδικοί...
Για τον ελληνικό κόσμο της κλασικής και της ελληνιστικής περιόδου οι μεγάλοι, ορθωμένοι φαλλοί δεν ήταν ένδειξη ισχύος στα αγάλματα, που απεικονίζονταν γυμνά επειδή οι πρόγονοί μας ήταν οι πρώτοι που θεώρησαν τη γύμνια ένδειξη ηρωισμού. Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού άνδρα, όπως τα συνοψίζει ο Αριστοφάνης στις «Νεφέλες», ήταν «ευρύ στέρνο και ώμοι, φωτεινό δέρμα, μικρή γλώσσα, ισχυροί γλουτοί και μικρό μόριο».
Όπως σημειώνει στο βιβλίο του «In Bed With Ancient Greeks» ο ιστορικός Πολ Κρίσταλ, που έχει ερευνήσει το θέμα, «το μικρό πέος ήταν συνώνυμο του αρχαιοελληνικού ιδεώδους για την αρρενωπή ομορφιά. Ήταν ένα δείγμα ανώτερης κουλτούρας και παράγοντας πολιτισμού». Αλλά αφού τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των επιφανών ανδρών στην αρχαιοελληνική Τέχνη και αγάλματα αναδείκνυαν την αρμονία, γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα ίδια αυτά αισθητικά κριτήρια και στα ανδρικά μόρια;
Οι μεγάλοι φαλλοί στα αγάλματα ήταν συνώνυμοι της ανοησίας και των ακόλαστων, ασυγκράτητων ορμών
Όπως εξηγεί ο Ληρ, μέρος της απάντησης περιέχεται στον τρόπο που απεικονίζονταν οι φαλλοί ανεπιθύμητων προσώπων. Ειδικά οι λάγνοι, άσχημοι σάτυροι εμφανίζονταν προικισμένοι με ορθωμένους, δυσανάλογα μεγάλους φαλλούς -που έφθαναν ενίοτε μέχρι τον ομφαλό τους.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, τα πλάσματα αυτά ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί τράγοι και δεν διέθεταν καμία αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια -αρετές που εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι αρχαίοι μας πρόγονοι. «Τα μεγάλα πέη θεωρούνταν χυδαία, εκτός της αισθητικής νόρμας, συνώνυμα ανοησίας, κτηνωδίας και λαγνείας που χαρακτήριζαν περισσότερο τους βαρβάρους», γράφει ο Πολ Κρίσταλ.
Και πράγματι, σε πολλούς αμφορείς αλλά και σε ζωφόρους απεικονίζονται «προικισμένοι» σάτυροι να μεθούν και να γλεντοκοπούν με ασυγκράτητες ερωτικές ορμές. Στις κωμωδίες οι τρελοί επίσης αναπαριστώνται με μεγάλους φαλλούς -«δείγμα βλακείας ενός κτήνους, μάλλον, παρά μετριοπαθούς άνδρα», σύμφωνα με τον Κρίσταλ, που σημειώνει ότι το ίδιο παρατηρείται και στις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις των Αιγυπτίων.
Αλλά και η ιστορικός Τέχνης Έλεν Όρεντσον συμφωνεί ότι το ιδεώδες της ομορφιάς στους αρχαίους Έλληνες ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό της εποχής μας. Αν σήμερα τα μεγάλα πέη είναι συνώνυμα του ανδρισμού και της δύναμης, τα μικρότερα μεγέθη εκείνη την εποχή -αν και, όπως διαπιστώνεται από τα αγάλματα, δεν ήταν και τόσο μικρά σε σύγκριση με τον μέσο όρο σήμερα- θεωρούνταν πιο ελκυστικά και δείγμα σωφροσύνης και αυτοελέγχου.
Οι αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν τον ιδανικό άνδρα ως σκεπτόμενο, λογικό, πνευματικό άνθρωπο, που ναι μεν ήταν σεξουαλικά δραστήριος, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τους παραδομένους στις ηδονές βαρβάρους. «Η σεξουαλική ικανότητα εκπορευόταν από τη νοητική δύναμη του άνδρα να επιβάλλεται στις ορμές του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του να γίνει πατέρας και να διαιωνίσει την οικογένεια στηρίζοντας παράλληλα με νέο αίμα την πόλη», λέει η Όρεντσον.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αναπαράσταση των φαλλών και των διαφόρων μεγεθών τους στα αγάλματα και ευρύτερα στην αρχαιοελληνική Τέχνη είχε συμβολικό χαρακτήρα, λένε οι ειδικοί. Και αυτό, κατά την άποψη του Ληρ, εξηγεί γιατί οι καλλιτέχνες φιλοτεχνούσαν τότε τόσο συχνά ανδρικά γυμνά γλυπτά. «Κάτι έλεγε», επισημαίνει. «Εκείνη την εποχή αποτελούσε ένδειξη αν ο εικονιζόμενος είναι νοήμων, μετριοπαθές άτομο που επιβάλλεται στον εαυτό του»...

Σχολιο.- Όπως σωστά επισημαίνει το άρθρο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ένα σεξουαλικά ερεθισμένο άτομο δε θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί νηφάλια και λογικά. Επομένως ένα άγαλμα που εξιδανίκευε τον άνθρωπο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, δε θα μπορούσε να αναπαριστά κάποιον σεξουαλικά ερεθισμένο. Αντίθετα πολλοί βαρβαρικοί λαοί αντιμετώπιζαν τη συχνή σεξουαλική διέγερση ως αρετή και το πέος σε στύση ως σύμβολο ισχύος. Φυσικά στη σημερινή Ελλάδα έχει κυριαρχήσει η λογική των βαρβάρων σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Στα κάγκελα οι ζαίοι με την ΕΦΣΥΝ ν αποκαλεί σταλινοφασίστα τον Σοφιανό που τόλμησε να πεί το αυτονόητο για καταλήψεις και ΜΚΟ!
Οτι τι δλδ; Πρέπει να φορτώνονται το προσφυγικό ιδιώτες με όλο το κόστος, όταν έχουν πλουτίσει απ αυτό ΜΚΟ και "αλληλέγγυοι" μαζί με κρατικούς φορείς;
Κι όταν ζητάς το δίκαιο και σωστό είσαι σταλινοφασίστας;
Τι λε ρεεεεε;
Σχολιο.- Και ο Κοτζιάς στο Μόναχο είπε χουντικούς διαφορους ακροδεξιους πού διαμαρτύρονταν για τη συμφωνια τών Πρεσπών. Φασίστας είναι το μόνο πού έχουν να πουν για να προβιβάσουν τον εαυτό τους σε δημοκράτη και να κατατροπώσουν τούς πάμπολους διαμαρτυρόμενους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εκτός των άλλων να σημειωθεί οτι ο Κυριάκος "προετοιμαζόταν" όλη του τη ζωή για να ανταποκριθεί στο ρόλο που έχει σήμερα.
Καταλάβατε ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ανταλλαγές ρουκετών στη Χάμα και στην Ιντλίμπ
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 09:19
Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επαρχία της κεντρικής Συρίας, σε ανταλλαγές ρουκετών και πυρών πυροβολικού ανάμεσα σε δημοκρατικα κυβερνητικά στρατεύματα και ισλαμοφασιστες, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ και χαφιεδες των αποικιοκρατων.
Ισλαμοφασιστες έπληξαν την πόλη Σουκεϊλαμπίγια, στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Ο συριακός στρατός ανταπέδωσε εξαπολύοντας επιθέσεις σε θέσεις τρομοκρατών στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, από όπου εκτοξεύονταν ρουκέτες, ανέφερε η ίδια πηγή.
Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το τελευταίο προπύργιο των ισλαμοφασιστών στη Συρία. Το μεγαλύτερο μέρος της το κατέχει η συμμορία Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), ο πρώην βραχίονας των αληταραδων τζιχαντοφασιστων της αλ Κάιντα στη Συρία.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, αποικιακη «μη κυβερνητική οργάνωση» που εδρεύει στη Βρετανία, αναφέρθηκε επίσης στον βομβαρδισμό της Σουκεϊλαμπίγια από τους ισλαμοφασιστες, επισημαίνοντας πως είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άμαχοι.
Κατά την ίδια αποικιακη ΜΚΟ, άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό των δημοκρατικων κυβερνητικών στρατευμάτων στο χωριό Σιρ Μάγαρ, σε αγροτική περιοχή στην επαρχία Χάμα.
Την 30ή Απριλίου, δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και του Σύρου προέδρου της Μπασάρ αλ Άσαντ με αεροπορική υποστήριξη της ρωσίας άρχισαν επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον θύλακα των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και των τζιχαντοφασιστών στη Χάμα και την Ιντλίμπ, παρότι θεωρητικά η περιοχή όπου βρίσκεται ανήκει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που ορίστηκε κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα τον Σεπτέμβριο.
Η Δαμασκός και η Μόσχα έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τους τζιχαντοφασιστες και τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων ότι παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Η επιχείρηση έχει εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και εγείρει φόβους ότι η οκτάμηνη εκεχειρία θα καταρρεύσει.
Ο αληταρας επικεφαλής της ισλαμοφασιστικης ΧΤΣ, με βίντεο που διανεμήθηκε από την συμμορια την Κυριακή, προέτρεψε «όποιον μπορεί να φέρει όπλα (...) να σπεύσει στο πεδίο της μάχης» για να υπερασπιστεί την Ιντλίμπ.
Το βίντεο αυτό έχει τη μορφή «συνέντευξης» με τον γουρουνιου Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, τον αληταρα επικεφαλής της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας που υπολογίζεται πως διαθέτει περίπου 30.000 πολεμιστές και διέκοψε δηθεν τους δεσμούς της με την αλ Κάιντα, και είναι με τους δυτικους αποικιοκρατες πλεον, στην οποία ορκίστηκε πίστη το 2013, τρία χρόνια αργότερα, το 2016.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «συμφωνία του αιώνα» του Τραμπ δίνει στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως τον έλεγχο των αποικιακων σιωναζιστικων οικισμών του της Δυτικής Όχθης
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 11:37
Η αμερικανική «ειρηνευτική» συμφωνία για τη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει τη θέσπιση ισραηλινοναζιστικού νόμου για τους σιωναζιστικούς αποικιακους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ισραηλινοναζιστικό τηλεοπτικό κανάλι. Κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τους Παλαιστινίους.
Βασικά ζητήματα στην «ειρηνευτική» διαδικασία είναι οι παρανομοι κατοχικοι αποικιακοι σιωναζιστικοι οικισμοί και η πόλη της Ιερουσαλήμ, την οποία θέλει το Ισραήλ ως πρωτεύουσά του, ενώ οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως δική τους πρωτεύουσα.
Το αμερικανικό «ειρηνευτικό» σχέδιο υποστηρίζει ότι η πόλη θα είναι διαιρεμένη, αλλά θα διευθύνεται από ισραηλινοναζιστη κατοχικο γκαουλαιτερ, όπως και τώρα.
Η περιβόητη «συμφωνία ειρήνης» της κυβέρνησης Τραμπ, που προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια, αναμένεται να παρουσιασθεί τον επόμενο μήνα.
Καθώς εκείνη η ημέρα πλησιάζει, μέρος του σχεδίου, που έχει περιβληθεί από πέπλο μυστικότητας, αφήνεται να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας όσους προβλέπουν ότι θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνο για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Η τελευταία διαρροή που μεταδόθηκε από το ισραηλινοναζιστικό «Channel 12» την Κυριακή δείχνει ότι η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή του ισραηλινοναζιστικού αστικού δικαίου σχετικά με τους παρανομους σιωναζιστικους οικισμούς της στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι έως τώρα θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Η πρακτική της παρανομης ανεξέλεγκτης σιωναζιστικης οικιστικής κατασκευής έχει γίνει χαρακτηριστικό της σιωναζιστικης κυβέρνησης του ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάου. Ο πρωθυπουργός (ο οποίος πρόκειται να γίνει ο μακροβιότερος ισραηλινοναζιστης ηγέτης αυτό το καλοκαίρι μετά την επανεκλογή του τον περασμένο μήνα) έθεσε το ζήτημα της κυριαρχίας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως στους σιωναζιστικους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, ένα από τα βασικά δόγματα της εκστρατείας του.
Η νέα έκθεση ευθυγραμμίζεται με το υποτιθέμενο σχέδιο που φέρεται πως επεξεργάσθηκε το ισραηλινοναζιστικό Υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλύφθηκε από την ισραηλινοναζιστική εφημερίδα «Israel Hayom» νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα δημιουργηθεί αποστρατιωτικοποιημένο κράτος της «νέας Παλαιστίνης», ενώ όλοι οι παράνομοι αποικιακοι σιωναζιστικοι οικισμοί θα προσαρτηθούν de facto στο Τελ Αβίβ.
Η Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το σχέδιο, πρόκειται να γίνει πρωτεύουσα που θα μοιράζονται τα δύο κράτη, αλλα θα διευθυνεται από το ισραλινοναζιστικο καθεστως για να πραγματοποιηση ευκολα νεα γεννοκτονια των Παλαιστινιων.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς έχει εδώ και καιρό αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει τον τερματισμό της ισραηλινοναζιστικής κατοχής και τη δημιουργία κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, η σιωναζιστικη «αριστερή» αντιπολίτευση έχει έντονες αντιρρήσεις για την προτεινόμενη «συμφωνία του αιώνα», υποστηρίζοντας ότι «η καταφανής υποστήριξή της στις σκληρές πολιτικές του Νετανιάου δεν αφήνει χώρο για ένα παλαιστινιακό κράτος - ούτε για την ειρήνη».
Ορισμένοι δεξιόστροφοι νομοθέτες, από την άλλη, φέρονται να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας ότι οι συμβιβασμοί είναι υπερβολικοί, αντί να προσαρτηθεί πλήρως η Δυτική Όχθη.
Ο ξεφτιλοΟΗΕ είναι αναγκασμενος από τα ψηφισματα του να εξακολουθεί να θεωρεί τους σιωναζιστικούς οικισμούς που είναι χτισμένοι σε κατεχόμενη παλαιστινιακή γη «παράνομους», σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ για το θέμα πραγματοποιήθηκε μόλις την Πέμπτη, με τους Παλαιστίνιους και Αμερικανούς απεσταλμένους να διαφωνούν πλήρως για το ζήτημα.
Μιλώντας στη σύνοδο ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Riad Malki χαρακτήρισε την προτεινόμενη συμφωνία «όχι σχέδιο ειρήνης, αλλά προϋποθέσεις για παράδοση», ενώ ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Jason Greenblatt κατηγόρησε το συμβούλιο για «αντι-ισραηλινοναζιστική στάση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι Αρχές της Σρι Λάνκα μπλοκάρουν τα social media για να σταματησουν τις απειλες των ισλαμοφασιστων
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 11:20
Οι Αρχές της Σρι Λάνκα μπλόκαραν σήμερα την πρόσβαση στο Facebook, στο WhatsApp και σε πολλούς άλλους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τις αντιμουσουλμανικές ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις, λίγες εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμανοφασιστων που σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.
Ομάδες χριστιανών επιτέθηκαν την Κυριακή εναντίον καταστημάτων μουσουλμανοφασιστων στην πόλη Σιλάου στο βορειοδυτικό τμήμα της Σρι Λάνκα, αντιδρώντας σε μια ανάρτηση στο Facebook που είχε κάνει ένας ισλαμοφασιστας έμπορος, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι δυνάμεις της τάξης πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ ταραχές εναντίον μουσουλμάνων ξέσπασαν και σε άλλες πόλεις.
Η κατάσταση στη Σρι Λάνκα είναι τεταμένη μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου εναντίον τριών εκκλησιών και ισάριθμων ξενοδοχείων που κόστισαν τη ζωή σε 258 ανθρώπους.
Η αστυνομία επεσήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στη Σιλάου και στα περίχωρά της ήρθη σήμερα. Ωστόσο, η πρόσβαση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έχει μπλοκαριστεί προκειμένου να μη χρησιμοποιούνται για να υποδαυλίζουν την ένταση.
«Μη γελάτε πια, μια μέρα θα κλάψετε» είχε γράψει στο Facebook ένας μουσουλμάνος έμπορος. Χριστιανοί της περιοχής της Σιλάου θεώρησαν την ανάρτηση αυτή προειδοποίηση για νέα επίθεση.
Το πλήθος λεηλάτησε το κατάστημά του, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει και να κηρύξει απαγόρευσης της κυκλοφορίας το απόγευμα της Κυριακής.
Μια ομάδα επιτέθηκε εναντίον καταστημάτων στην περιοχή Κουλιγιαπίτιγια, όπου συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές. Δεκάδες άτομα πολιόρκησαν στη συνέχεια το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι τέσσερις συλληφθέντες, γεγονός που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους.
Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας ένα τέμενος βανδαλίστηκε.
Συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σημειώθηκαν και στη Νεγκόμπο, μια πόλη βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο.
Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Σρι Λάνκα, μια χώρα όπου στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι είναι βουδιστές, ενώ οι χριστιανοί συνιστούν το 7%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές: Καταποντίζονται οι Τόρις, πρώτο το κόμμα του Φάρατζ
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 10:25
Οι Τόρις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καταποντίστηκαν στην πέμπτη θέση εν όψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό των Times.
Την ίδια ώρα, το συντηρητικο Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 34% στην πρόθεση ψήφου.
Οι συντηρητικοι Τόρις συγκεντρώνουν μόλις 10%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ οι Εργατικοί έχουν πέσει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο 16%.
Δύο κόμματα που υποστηρίζουν την παραμονή στην Ε.Ε. -οι Φιλελε Δημοκράτες και οι ΦαιοΠράσινοι-βρίσκονται στο 15% και 11% αντίστοιχα.
Η πτώση της δημοτικότητας του Συντηρητικού Κόμματος αυξάνει την πίεση προς την πρωθυπουργό να ορίσει την ημερομηνία αποχώρησής της.
Υψηλόβαθμα στελέχη των συντηρητικών θέλουν να ανακοινώσει η Μέι τα σχέδια για την αποχώρησή της αυτήν την εβδομάδα.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το οποίο το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της εξόδου και το 48% υπέρ της παραμονής ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Βρετανών πολιτικών για το πότε, πώς ή ακόμη κι αν θα γίνει η έξοδος.
«Υπάρχει μια τεράστια διάθεση για το Κόμμα του Brexit αυτήν τη στιγμή, γιατί οι πολίτες θέλουν να ζουν σε μια δημοκρατική χώρα. Μας πρόδωσαν, όχι μόνο οι Συντηρητικοί. Και οι Εργατικοί έκαναν το ίδιο πράγμα» δήλωσε ο Φάρατζ.
Η Βρετανία επρόκειτο να αποχωρήσει από την γερμανικη Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου, παρότι η Μέι δεν κατάφερε να εγκριθεί η συμφωνία της από τη Βουλή και έτσι στράφηκε προς το Εργατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο σοσιαλιστής Τζέρεμι Κόρμπιν, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξή του.
Ερωτηθείς αν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιθανή ομοφωνία για το Brexit, ο υπουργός Κοινοτήτων Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ δήλωσε: «Θεωρώ ότι αυτές οι συνομιλίες είναι πολύ σοβαρές, ναι, δεν θα είχαμε αφιερώσει τόσο χρόνο και προσπάθεια για αυτό. Ήταν εποικοδομητικές. Θέλω πολύ να τις δω να ολοκληρώνονται θετικά, επειδή στο τέλος θα χρειαστεί να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή για να δούμε τι αφήνουμε».
Η νέα προθεσμία για την έξοδο από την Ε.Ε. είναι η 31η Οκτωβρίου, παρότι πολλοί υποστηρικτές του Brexit θεωρούν ότι η όλη διαδικασία πιθανόν να καταρρεύσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Συνδικαλιστής και πρωην βουλευτης δολοφονήθηκε στη Σαλαμάνκα από ναρκεμπορους
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 01:05
Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν συνδικαλιστή στην πόλη Σαλαμάνκα του κεντρικού Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή, εν μέσω του συνεχιζόμενου κύματος βίας στην Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος αναμετρώνται ιδίως για τον έλεγχο των προσόδων από τις κλοπές καυσίμων.
   Ο Χιλμπέρτο Μουνιός, πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής και ηγέτης του συνδικάτου εργαζομένων στη χημική και την πετροχημική βιομηχανία, υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά των αγνώστων στην επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο, διευκρίνισε η πολιτειακή κυβέρνηση.
   Στη Σαλαμάνκα βρίσκεται ένα από τα έξι διυλιστήρια του Μεξικού• η εγκατάσταση φυλάσσεται από τις ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της χρονιάς, όταν ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανήγγειλε την έναρξη μιας εκστρατείας για την πάταξη της μάστιγας των κλοπών καυσίμων στη χώρα.
   Το κίνητρο της επίθεσης εναντίον του Μουνιός δεν έγινε σαφές. Μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Πολιτείας Γουαναχουάτο περιορίστηκε να πει ότι η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.
   Η σύγκρουση για τον έλεγχο της πρόσβασης στους αγωγούς μεταφοράς καυσίμων μετέτρεψε την άλλοτε συγκριτικά ήσυχη Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου έχουν την έδρα τους πολλά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μια από αυτές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίας των συμμοριών.
   Από το 2007 ως το 2018, ο ετήσιος αριθμός των ανθρωποκτονιών στη Γουαναχουάτο αυξήθηκε αλματωδώς, υπερδεκαπλασιάστηκε φθάνοντας τις 2.600 και πλέον.
   Όταν ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο ο Λόπες Ομπραδόρ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει τη βία στο Μεξικό. Όμως μέχρι τώρα, οι ανθρωποκτονίες αντιθέτως αυξάνονται.
   Συνολικά 969 έρευνες για ανθρωποκτονίες άρχισαν να διενεργούνται στη Γουαναχουάτο το πρώτο τετράμηνο της θητείας του νέου αριστερού σοσιαλδημοκρατη προέδρου του Μεξικού, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με εκείνον της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Οι αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο συνιστούν στόχο, όχι απειλή
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 00:17
Ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο.
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να εκφοβισουν το Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε ένα άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.
"Ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες", είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA. "Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κάποια κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι", πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο σήμερα, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει έναν "ψυχολογικό πόλεμο" στην περιοχή.
Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδίαζε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και μια πιο επιθετική στάση απέναντι στην Τεχεράνη πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του. Επικαλέστηκε ένα άρθρο του Μπόλτον που είχε δημοσιευτεί το 2017 στο National Review με τον τίτλο "Πώς να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Και φυσικά ο Νίκος Σοφιανός τους ρούπωσε με την σαφή και άψογη άμεση απάντησή του:
"Για «όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ» κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Νίκος Σοφιανός, με αφορμή το άρθρο του Θ. Μεγαλοοικονόμου στην Εφ.Συν. σχετικά με δηλώσεις του κ. Σοφιανού σε πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων.
«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας προφανώς τον εκπρόσωπο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας, προχωρά σ' ένα όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο, προσθέτοντας και μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Ο στόχος είναι να καλύψει τα αδιέξοδα που έχουν οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.
Η διαστρέβλωση αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το οργανωμένο έγκλημα στην Αθήνα, την αντιμετώπιση οργανωμένων συμμοριών, ημεδαπών και αλλοδαπών, από την Αστυνομία, που είναι η δουλειά της» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Προσθέτει ότι «έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς κερδοσκόπων «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, με τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στην Αχαρνών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, στοιβάζοντάς τους σε απάνθρωπες συνθήκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει και να στηρίξει με ανθρώπινους όρους αυτόν τον κόσμο».
«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναμασώντας τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, που χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών, φέρνει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγμα που δεν έκανε ούτε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στην εκδήλωση μετά από εμένα» καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εφτά μερες δουλεια την βδομάδα ρε παιδιά
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ
1.ΔΕΥΤΕΡΑ
2.ΤΡΙΤΗ
3.ΤΕΤΑΡΤΗ
4.ΠΕΜΠΤΗ
5.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
6.ΣΑΒΒΑΤΟ
7.ΚΥΡΙΑΚΗ
8.ΤΟΜΟΝΙ
9.ΠΟΥΣΕ
10.ΠΕΤΑΓΕ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μουνοπανα της Εθνικής Τράπεζας, του υποκαταστήματος Καματερού
Μας ενημερώνει ο αναγνώστης μας και τα στοιχεία στην κατοχή μας:

"Σήμερα πήγα να πληρώσω την Εθνική Τράπεζα για τη μηνιαία εισφορά που επέβαλε ο λεγόμενος Νόμος Κατσέλη.
Φθάνεις στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (Καματερό)... παίρνεις αριθμό  προτεραιότητας (101) στις 10:35...
Ένας υπάλληλος στο ταμείο και "εξυπηρετεί" το 69...
Διαμαρτύρονται οι πολίτες στην διευθύντρια... κι αυτή απαντάει: 'τον δεύτερο υπάλληλο πήραν τα κεντρικά, γράψτε στο κουτί παραπόνων το αίτημα σας'...
11:55 κτυπάει το 101, στο μεταξύ όλοι όλοι για να περάσει η ώρα συνομιλούν για την κατάσταση... και αμέσως ο μέχρι πρότινος ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπάλληλος στο ταμείο -που κάθε τόσο συνομιλούσε στο τηλέφωνό του ενώ οι μαλάκες περιμένουν να τελειώσει για να κτυπήσει αριθμό προτεραιότητας- κτυπάει ΑΜΕΣΑ 102...
Τελειώνει το 102 τη συναλλαγή του και κτυπάει το 103.... το οποίο έχει λακίσει μετά από ώρες αναμονής...
Πας με το 101 στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ταμεία-υπάλληλο με το 101 και παίρνεις πληρωμένη απάντηση: "Τι το περάσατε; Ευρώπη είμαστε. Γίνεται άνθρωποι"!
[κτυπάει το 104[ όλοι του λένε πάρε τον άνθρωπο που σαν εμάς περίμενε ώρες... Ανένδοτο το κτήνος... Διαμαρτύρονται όλοι... και κάνει την παραχώρηση: "Πηγαίνετε να το εγκρίνει η διευθύντρια"!
Ε... η διευθυντρια έχει βγει... βόλτα, κφέ... δεν έχει σημασία...
Πάρε τον άνθρωπο του φωνάζουν όλοι... Ανένδοτος ο "ευρωπαίος" υπάλληλος...
Του λες άι γαμήσου μουνόπανο και φεύγεις...
Άντε γαμηθείτε ξεφτιλισμένα τομάρια...
Καλά κάνουν και θα σας απολύσουν τ' αφεντικά σας!"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ! Φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης
Από την Τετάρτη 15 έως τις 19 Μαΐου θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να ενημερωθούν όσο περισσότεροι πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. «Πολλά θεματικά κομμάτια έχουν προστεθεί φέτος στο περίπτερο, ώστε ο κόσμος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του να έχει σφαιρική εικόνα για τη Γενοκτονία» ανέφερε στο pontos-news.gr η συντονίστρια της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας των Ποντίων Θεσσαλονίκης, Μαρία Ασλανίδου. Τα ξημερώματα μάλιστα της 19ης Μαΐου 100 φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα 353.000 θύματα της Τουρκικής θηριωδίας..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε μάχες μεταξύ της Συριακης Δημοκρατιας και των τζιχαντοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων
 Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 19:00
Τουλάχιστον 35 αληταραδες ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας και των τζιχαντοφασιστών των αποικιοκρατων στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι μάχες εδώ και πολλές εβδομάδες.
Από τα τέλη Απριλίου η Συριακη Δημοκρατια του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι ρώσοι σύμμαχοί του έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ και στα γειτονικά εδάφη που ελέγχονται από τους αληταραδες αποκεφαλιστες ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Ορισμένοι τομείς ελέγχονται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες τζιχαντοφασιστικές συμμοριες.
Από την Κυριακή, διεξάγονται μάχες με τους τζιχαντοφασιστες σε μια ζώνη στη βορειοανατολική επαρχία της Λαττάκειας, που συνορεύει με εκείνη του Ιντλίμπ, όπως ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, η αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011. Τουλάχιστον 19 τζιχαντοφασιστες της και 16 δημοκρατικοι κυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή.
Σήμερα, η Συριακη Δημοκρατια και η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε διάφορους τομείς που ελέγχουν οι τζιχαντοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Από τους βομβαρδισμούς αυτούς στην κοινότητα Καφράνμπελ τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα χαφιεδικο κέντρο της αποικιοκρατικης μη κυβερνητικής οργάνωσης ισλαμοφασιστων υποτιθεται «διασωστών» Λευκά Κράνη. "Δύο πύραυλοι έπληξαν το κέντρο" το προσωπικό του οποίου δεν βρισκόταν εκεί, γιατί είχε φύγει λίγο νωρίτερα για να πάει σε ένα γειτονικό χωριό όπου είχαν σημειωθεί επίσης βομβαρδισμοί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα γουρουνι ισλαμοφασιστας «διασώστης».
Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, μετέδωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που στόχευαν μια κοινότητα που ελέγχεται από τη Συριακη Δημοκρατια στην επαρχία Χάμα.
Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων είναι η πιο βίαιη αφότου η Ρωσία, η οποία στηρίζει τη Συρια, και η Τουρκία, η οποία στηρίζει ορισμένες ισλαμοφασιστικές συμμοριες, ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο πέρυσι ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας "αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης" στο Ιντλίμπ.
Υποτιθεμενη ψευτικη εκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Ιντλίμπ και ευρύτερα στη βορειοδυτική Συρία απηύθυναν σήμερα από κοινού οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις τονίζεται ότι οι τρεις χώρες "ανησυχούν πολύ" για την κατάσταση και για τις εχθροπραξίες στην περιοχή, που οι ιδιες αυτές οι αληταραδικες αποικιοκρατικες χωρες εχουν προκαλεσει, και χυνουν κροκοδειλια δακρυα, τραβανε τα βυζια τους, και σκιζουν τα σουτιεν τους.
"Τις τελευταίες ημέρες, ο ισλαμοφασιστικος μας πληθυσμός βομβαρδίστηκε σφοδρά από τη Συριακη Δημοκρατια και τη Ρωσία. Πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές και καθημερινοί βομβαρδισμοί ενώ  άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει ο ξεφτιλοΟΗΕ, ενέτειναν τις επιθέσεις τους. Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει" κυρίως επειδή "υπονομεύει την προοπτική μιας βιώσιμης πολιτικής διευθέτησης", τονίζουν οι τρεις αληταραδικες αποικιοκρατικες χώρες.
Οι αληταραδες αποικιοκρατες από Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις της Συριακης Δημοκρατιας για απελευθερωση της χωρας της από τους δυτικους αποικιοκρατες και τους ισλαμοφασιστες τους  δεν συνιστούν "αγώνα κατά της τρομοκρατίας" αλλά μια "ανελέητη ανακατάληψη" της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια ισλαμοφασιστες τους.