Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Τριτη 14 Μαιου 2019



απο τη μια το κωμικο στοιχείο, ο Τσίπρας ως άλλος Παπαμιχαήλ στις "Διπλοπενιές" να χαιρετά εργατες που δουλεύουν Σάββατο (χωρις να ερθει ο Κούλης...) στις σκαλωσιές. Βούιξε ο τόπος πως ηταν στημενοι για το σκηνικο! Ως εδω θα ηταν απλά για γέλια...
Οι καταγγελίες όμως της ΠΟΕΔΗΝ για τα όσα έγιναν στη Λευκάδα για τα "εγκαίνια -σώου" δεν είναι καθόλου για γέλια είναι ανατριχιαστικές:
ΠΟΕΔΗΝ
"Σταμάτησαν για τα εγκαίνια την λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες και οι ασθενείς διακομίζονται σε Νοσοκομεία των ομόρων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα από την Παρασκευή έως αύριο εκδόθηκε εντολή να μην μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες.
Ο Ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού Νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί. Για τα εγκαίνια του κου Τσίπρα, έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές 7 ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις που τους μετέφεραν στο νέο Νοσοκομείο, παρά την άρνηση του Διευθυντή γιατρού της παθολογικής κλινικής αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια. Για να κάνουν οι ασθενείς εργαστηριακές εξετάσεις, μεταφέρονται στο παλαιό Νοσοκομείο. Όταν έφυγε ο κος Τσίπρας μεταφέρθηκε αμέσως ασθενής για εξετάσεις. Το οξυγόνο λειτουργεί μόνο με γεννήτρια. Κάτι σαν το μετρό Θεσσαλονίκης."
Απίστευτο; Πλεόν τίποτα δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 14 Μαΐου 2019
Νέο μήνυμα του Ρότζερ Γουότερς για τον αποκλεισμό της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον
Σε νέο του μήνυμα μέσω Twitter, ο διάσημος βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς καταδικάζει τον αποκλεισμό της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον εδώ και πολλές μέρες. Χαρακτηριστικά, ο Γουότερς στέλνει το μήνυμά του υπό το φως κεριού και ανοίγοντας μια κονσέρβα φασόλια, για να καταγγείλει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος με εντολή του Υπεξ Πομπέο και την απαγόρευση εισόδου τροφίμων και φαρμάκων στην πρεσβεία από βενεζουελάνους "μαφιόζους", με τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία τίμησε τον Μανώλη Γλέζο με αφορμή την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης ενάντια στο ναζισμό.
Χθες, Δευτέρα 13 Μαΐου, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επισκέφτηκε τον θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν για την Ειρήνη (1963), τον συνεχάρη για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!».
Επί τάπητος στη συζήτησή τους, τα επίκαιρα θέματα των σχέσεων Ελλάδας — Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί μια σημαντική μορφή για τους Ρώσους, καθότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τον μνημόνευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. με αφορμή την επέτειο 190 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας.
«Θυμόμαστε πάντα το κατόρθωμα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, που κατέβασαν τη σημαία του Χίτλερ από την Ακρόπολη», είχε πει μεταξύ άλλων ο Σεργκέι Λαβρόφ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένα δίκιο δεν έχουν σχετικά με τις δηλώσεις του Ν. Σοφιανού. Για οργανωμένο έγκλημα μίλησε ο Σοφιανος. Για την αντιμετώπιση των συμμοριών και για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες. Αυτό δεν είναι καινούργιο εξάλλου, ούτε ο τρόπος με τον οποίο καταγγείλλει ο Ν. Σοφιανός την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει τους πρόσφυγες. Αυτό δεν είναι κριτική είναι αντικομμουνιστική χυδαιότητα, και πώς να μην είναι υιοθετεί αυτήν την χυδαιότητα η εν λόγω σελίδα της Εφημεριδας Συντακτων του συριζα όταν πρώτη δημοσίευση είναι η "συναυλία ενίσχυσης" για να μαζέψει μαύρο χρήμα στο City Plaza. Τρώνε με δέκα μασέλες και είναι γνωστό στους πάντες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΣΤ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!
Τσιμεντένιο τείχος, με 16όροφα κτίρια, προγραμματίζεται στον Άλιμο με το ξαπούλημα της μαρίνας. Λίγο πιο κάτω προγραμματίζονται να χτιστούν ουρανοξύστες, στο Ελληνικό που ξεπουλήθηκε στον Λάτση. Τον γιο του κατοχικού μαυραγορίτη, ντε, που το όνομά του δόθηκε από τους διαπλεκόμενους με την εφοπλιστική σαπίλα στο λιμάνι του Κατάκολου.
Σ' αυτό το λεκανοπέδιο όπου είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την καταστροφή που προκάλεσε η τσιμεντοποίηση επί Καραμανλή και επί Χούντας, το έγκλημα ολοκληρώνεται από τον Τσίπρα.
Και δεν βγάζουν τσιμουδιά οι τάχα ευαίσθητοι σε ζητήματα περιβάλλοντος και αισθητικής, που στηρίζουν την κυβέρνηση της πολιτισμικής παρακμής.
Ποιο περιβάλλον, ποια αισθητική και ποιος πολιτισμός καημένε;
Βρε ουστ, απολίτιστα ανθρωπάκια!
Σχολιο.- το Μητροπολιτικο παρκο ντε που ξεκινα απο την παραλια μοσχατου και μεσω νιαρχου τα κανει ολα ρημαδιο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρει ο Τσίπρας;
Ο άνθρωπος που πριν λίγες μέρες υπέγραφε στη Ρουμανία κείμενο με το οποίο οι χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" χαρακτηρίζονταν "Σιδηρούν Παραπέτασμα", εγκαινίασε χθες στη Λευκάδα νοσοκομείο -έστω και χωρίς προσωπικό- με το όνομα του εαμίτη "γιατρού των φτωχών" και βουλευτή της ΕΔΑ Ξενοφώντα Γρηγόρη.
Ενός ανθρώπου που πέρασε από φυλακές και εξορίες ακριβώς γιατί αρνούνταν να χαρακτηρίσει τις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" "Σιδηρούν Παραπέτασμα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, ένας νέος που δεν πήγε πανεπιστήμιο και έγινε τεχνίτης πρέπει να νιώθει πολύ άβολα σήμερα.
Ο μεν Μητσοτάκης θεωρεί μοιραίο το ότι αυτό το παιδί μόνο τεχνίτης θα μπορούσε να γίνει, αφού γεννήθηκε σε λαϊκή συνοικία.
Οι δε αριστεροί σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι στις συνοικίες αυτές, εκτός από τεχνίτες, βγαίνουν και παιδιά που πάνε πανεπιστήμιο. Άρα και παιδιά αξιόλογα!
Σχολιο.- Ειναι πλεον σαφες οτι στοχος του σχολειου δεν ειναι η μορφωση των παιδιων αλλα οι τοποθετηση τους σε κατηγοριες αναλογα με το επαγγελμα και την κοινωνικη ταξη των γονέων τους!!! Αυτο το βλεπα και γω στα χρονια του γυμνασιου κ του λυκειου.Μας τοποθετούσαν σε κατηγοριες:Aριστο το παιδι του δασκαλου κ του οδοντιατρου,μετριο το παιδι του ηλεκτροσυγκολητη.Θυμαμαι οταν η μητερα μου πηγε να παρει τους βαθμους στη πρωτη λυκειου της μιλησε ο διευθυντης.οταν ειδε οτι ειχα βγαλει 14,8 της ειπε ενταξει ενα τει θα παει.Με ειχαν κατηγοριοποιησει.Μπερδευτηκε ομως γιατι κ περασα αει κ βγηκα πρωτος στη σχολη
Σχολιο.- Αλίμονο αν αμφισβητούνταν αυτό! Το ζήτημα είναι η υποτίμηση και από αριστερούς, των παιδιών που για μια σειρά λόγους δεν μπήκαν σε ΑΕΙ. Συνέπεια συνολικότερα της υποτίμησης της χειρωνακτικής εργασίας, ιδιαίτερα από τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας (1990-2010), όταν μεγάλο μέρος των χειρωνακτικών εργασιών άρχισαν να προορίζονται πλέον για τους οικονομικους λαθρομετανάστες, που τους ειχαν αφησει να εισβαλλουν στην Ελλαδα με σκοπο να τους χρησιμοποιησουν σαν εφεδρικο στρατο ανεργιας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι πρόεδρος των επαγγελματιών του κέντρου της Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλωση προεδρου Επαγγελματιων Θεσσαλονικης : «Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους»
12 May, 2019
Ο πρόεδρος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, με αφορμή την καταγγελία για ξυλοδαρμό κρεοπώλη από ομάδα λαθρομεταναστών επειδη τους εκανε παρατηρηση που πουλουσαν λαθραια μπροστα από το μαγαζι του με καταγωγή από το Πακιστάν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας δήλωσε:
«Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που εγώ από εδώ και πέρα θα πάω σε χειροδικία. Θα ενημερώσω την αγορά και θα χυθεί αίμα. Εφόσον χτύπησαν άνθρωπο της αγοράς. Θα φοβόμαστε δηλαδή να δουλέψουμε και να πάμε στα μαγαζιά μας; Αν είναι δυνατόν. Τελείωσαν οι Πακιστανοί. Εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Την Δευτέρα θα πάω στον εισαγγελέα και από εκεί και μετά αν δεν εξαφανιστούν έναν- έναν θα τους πάρουμε το κεφάλι. Μας έχουν υποβαθμίσει την αγορά και τώρα απειλούν και τη ζωή μας. Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους».
Πρόκειται για μια ανθρωπινη δήλωση από έναν άνθρωπο με θεσμικό ρόλο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν σκυβει το κεφαλι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ZARA ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ
Κι εκεί που αγανακτεί ο συριζαίος με το 7ήμερο του Μητσοτάκη, η κοπελίτσα που δουλεύει στο Zara του λέει πως δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει, γιατί είναι πτώμα στην κούραση. Βλέπεις, το μαγαζί ήταν ανοιχτό και χθες, Κυριακή.
"Ε! Όπου να 'ναι έρχεται καλοκαιράκι. 'Ολο και κάποια βδομάδα θα ξεκλέψεις να ξεκουραστείς", συνεχίζει ακάθεκτος αυτός. "Ξέρω, που λες, μια ωραία παραλία...".
Απαράδεκτη η μικρή! Μα να της λέει ο άνθρωπος πως ο Μητσοτάκης θα τη βάλει να δουλεύει και τις Κυριακές κι αυτή να του λέει πως είναι κουρασμένη γιατί δουλεύει και Κυριακές; Δεν βγάζεις άκρη, ρε φίλε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσύ που τόσον καιρό έκανες πως δεν πήρες χαμπάρι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά ξαφνικά σήμερα εμφανίζεσαι να υπερασπίζεσαι το 5ήμερο, είσαι υποκριτάκος, ρε φίλε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η μαριονετα της CIA, Γκουαϊδό ,εκλιπαρεί για αμερικανική εισβολή στη Βενεζουέλα
fuck off προδοτη
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019
Ο Γκουαϊδό εκλιπαρεί για αμερικανική εισβολή στη Βενεζουέλα
Στα όρια της απόγνωσης εμφανίζεται ο επίδοξος πραξικοπηματίας της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό καθώς η στήριξη που ανέμενε από το στρατό και το λαό της Βενεζουέλας δεν ήρθε ποτέ.
Ο ίδιος διέταξε τους ανθρώπους του στην Ουάσινγκτον να ζητήσουν ανοιχτά πλέον από το Πεντάγωνο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Ο υποτιθέμενος “πρέσβης” του Γκουαϊδό στην Ουάσινγκτον, Κάρλος Βέτσιο, με επιστολή του προς τον διοικητή της Νότιας Διοίκησης (Southern Command) του Πενταγώνου, ζητά να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Την ίδια στιγμή, με μήνυμά του στο Twitter ο Γκουαϊδό κάλεσε την ΕΕ να αναγνωρίσει τους αυτό-αποκαλούμενους διπλωμάτες που ο ίδιος “διόρισε” στην Ευρώπη και να ενισχύσουν τις κυρώσεις εναντίον της χώρας τους. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των οικονομολόγων Μαρκ Βάισμπροτ και Τζέφρι Σακς, οι κυρώσεις ευθύνονται για το θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια – στοιχεία που δεν περιλαμβάνουν την πρόσφατη κλιμάκωση των κυρώσεων και στον ενεργειακό τομέα από όπου προέρχονται τα 95% των εσόδων του κράτους.
Η τραγική θέση του Γκουαϊδό επιδεινώνεται από τη συνεχή μείωση του αριθμού των ατόμων που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις του, καθώς ακόμη και το Associated Press αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι πρόκειται για μερικές… εκατοντάδες.
Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις επιθετικές τους ενέργειες με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας αμερικανικά σκάφη παραβίασαν τα χωρικα ύδατα της Βενεζουέλας το Σάββατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ Μοσούλη, Ιράκ, παιδιά ψάχνουν στα σκουπίδια την επιβίωσή τους. Στιγμιότυπα από την ζωή όπως είναι πια στο Ιράκ λίγα χρόνια μετά την "ανθρωπιστική επέμβαση" του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ και Ε.Ε. (μενουμΕυρώπη)
Η Τάξις αποκαταστάθηκε και οι προκομένοι ρούφηξαν κι άλλο αίμα , ξέρασαν δυστυχία, μετρώντας τα κέρδη, διδάσκοντας πολιτισμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι βιομήχανοι τάσσονται κατά του να αιτιολογούνται οι απολύσεις των εργαζόμενων
Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 - 18:47
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) υποστηρίζει πως είναι ανησυχητικό μέτρο για την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας η αιτιολογημένη απόλυση υπαλλήλων από τους εργοδότες, επισημαίνοντας πως αποτελεί αντικίνητρο για νέες προσλήψεις, αφού δημιουργεί πρόσθετα βάρη στις επιχειρήσεις. Τονίζουν πως η κίνηση αυτή ενδέχεται «να δημιουργήσει έναν τεράστιο αριθμό δικαστικών διενέξεων είτε μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, είτε εργαζομένων μεταξύ τους, που θα αφορούν τόσο το κύρος της καταγγελίας όσο και αυτονοήτως ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης, προσβολής προσωπικότητας και ενδεχομένως παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Τη μείωση των αποζημιώσεων για απολύσεις εργαζομένων προτείνουν ο ΣΕΒ και οκτώ περιφερειακοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι στο υπόμνημα αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που θα προβλέπει την υποχρέωση αιτιολόγησης της απόλυσης του εργαζομένου από την πλευρά του εργοδότη.
Υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα λειτουργήσει ως «αντικίνητρο» για τους επιχειρηματίες και ισχυρίζονται  πως ενδεχομένως να δημιουργήσει ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης, προσβολής προσωπικότητας και ενδεχομένως παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργοδοτών.
Αναφέρουν ότι στην ελληνική αγορά εργασίας γίνονται περίπου 100.000 - 120.000 απολύσεις το μήνα, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων δημιουργούν μια τεράστια ανεκτέλεστη παραγγελία ως δικαστικές υποθέσεις, καθώς ήδη με τον υφιστάμενο νόμο προβλεπόταν τρίμηνο για να προσφύγει για την ακυρότητα ο εργαζόμενος και εξάμηνο προκειμένου να προσφύγει για την αποζημίωση.
«Με τη νέα διάταξη, προστίθεται, όλες αυτές οι υποθέσεις θα καταλήξουν στη Δικαιοσύνη, αναστέλλεται αυτή η αποσβεστική προθεσμία και γίνεται αόριστη διότι, με τη νέα ρύθμιση, παρεμβάλλεται το ΣΕΠΕ που πρέπει να διατυπώσει γνώμη επί της διαφοράς και στη συνέχεια αρχίζει η αποσβεστική προθεσμία. Αν ανατρέξουμε στις διαδικασίες του ΣΕΠΕ και των εργατικών δικαστηρίων, μια απόλυση για να τελεσιδικήσει παίρνει και 2 και 3 χρόνια, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της ανασφάλειας δικαίου και, παράλληλα, του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις και της αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, η νέα διάταξη επιβάλλει την γραπτή αιτιολόγηση του λόγου απόλυσης, η οποία θα δημιουργήσει έναν τεράστιο αριθμό δικαστικών διενέξεων είτε μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, είτε εργαζομένων μεταξύ τους, που θα αφορούν τόσο το κύρος της καταγγελίας όσο και αυτονοήτως ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης, προσβολής προσωπικότητας και ενδεχομένως παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Σχολιο.- Δικαιολογίες του κωλου.
Μία τόση δα λεπτομέρεια - καθοριστική ωστόσο και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εργαζόμενους - άλλαξε* στην εργατική νομοθεσία ορθά η Αχτσιόγλου και τους έτσουξε τόσο πολύ η απόφαση της. Η αλήθεια είναι απόρεσα που καμία εργοδοτική ένωση δεν είχε αντιδράσει σαυτό. Αλλά όπως πάντα σχεδόν, ο ΣΕΒ δεν μας απογοητεύει. Τα είχε βρει καλά με τον Υπουργό Εργασίας της ΝΔ που τα είχε ξηλώσει όλα, ίσως και Κατρούγκαλο καθώς ελάχιστα έκανε, και απ όταν εμφανίστηκε η τωρινή κοπελιά δεν έχει υπάρξει φορά που να μην διαφωνούν σε κάτι.
Πείτε μωρέ πως θέλετε να μπορείτε να απολύετε ετσιθελικά δίχως αιτιολόγηση (πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία) και δικαίωμα αποζημίωσης και αφήστε όλα τα άλλα. Και δεν κατάλαβα κάτι. ΓΙΑΤΙ να υπάρξει δικαστική διένεξη εαν θα είστε σωστοί απέναντι στον εργαζόμενο (ακόμα και κατά την απόλυση του)? Για να φοβάστε πλήθος δικαστηρίων, σημαίνει πως κάτι κρύβετε.
* Για όποιον δεν ξέρει σε ποιες αλλαγές αναφερόμαστε:
"Τέλος οι αυθαίρετες απολύσεις, πρέπει να είναι αιτιολογημένες από εδώ και πέρα! Η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου μίλησε για τις όλες τις αλλαγές"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ένας στους δύο ανθρώπους στη λωρίδα της γάζας θα λιμοκτονούν σε ένα μήνα...
ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ?ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Roger Waters, 73 ετών συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd, μουσική ιδιοφυϊα και βαθύτατα πολιτικοποιημένος-ακτιβιστής,
ανεμίζοντας την παλαιστινιακή σημαία στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Ρώμη.
Σχολιο.- Ζήτησε από τη Ντούσκα (καλά την λέω;;;) να μην συμμετέχει στο... πανηγυράκι... που γίνεται κι εκεί που γίνεται, όπου γίνονται κι αυτά που γίνονται...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αύριο Τρίτη 2 εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, στον 'Υψωνα και στο Παραλίμνι στη Ζακυνθο.
Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί κι άλλοι τόσοι θα ψηφίσουν Τσίπρα.
15.000 οδηγοί φορτηγών δουλεύουν σε Βουλγαρικές εταιρείες. Σκεφτείτε: Εμφανίζονται στην Ελλάδα ως άνεργοι και οι ίδιοι και τα μέλη της οικογενείας τους. Και τι απολαμβάνουν?
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επίδομα ανεργίας.
Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος.
Επίδομα ενοικίου.
Επίδομα τέκνων.
Κοινωνικό παντοπωλείο.
Αφορολόγητο.
Ουκ έστιν αριθμός επιδομάτων. Δεν τα ξέρω όλα. Προσθέστε εσείς....
Και ένα μυστικό: Το ίδιο κάνουν και δημοσιογράφοι που εργάζονται για κυπριακές εταιρείες... Βλέπε ΜΜΕ Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΙΛΤ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S 400 ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΤΛΙΜΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΙΤΛΙΜΠ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.
Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΑΜ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΡΩΣΣΙΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΤΛΙΜΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΑΠΟ 12 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΙΤΛΙΒ.
ΕΑΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΠΙΛΤ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 14/5/ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 8.30 το βράδυ
(...)Πολλές φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κίνημα BDS οργανώνουν στις 14 Μαΐου στις 20:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας την ακύρωση της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον και τη μη μετάδοση του διαγωνισμού από το ελληνικό κρατικό κανάλι.
Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι συμμερίζεται τα αιτήματα αυτά και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 14 Μαΐου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαγωθήκατε μερικοί:"Γιατί δεν μιλάνε στην κρίση οι πνευματικοί άνθρωποι;;"Ορίστε! Μίλησαν οι 416 Ρηγάδες!Τι καταλάβατε τώρα;
Σχολιο.- ειχε 416 ατομα ο ρηγας;;;;;; σαν πολλα δεν ειναι ;;;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι άντε πάλι το παιχνιδάκι:Μ’ αφορμή τη δήλωση του Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία: "Βλάκας", "ανίκανος", "άχρηστοι επικοινωνιολόγοι", " 15 μέρες πριν τις εκλογές" κλπ Έχουν πειστεί πολλοί πως ο κόσμος είναι ο περίγυρος μας και παραβλέπουμε την πραγματικότητα:
- Ο Κούλης είπε κάτι περίεργο; Σ’ όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ οι γκουρού του καπιταλισμού μιλούν για 60 ώρες τη βδομάδα, για 12ωρο
- ήδη το 12ωρο έχει καθιερωθεί σε χώρες της ΕΕ
- για μετρήστε στην Ελλάδα πόσες μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις δουλεύουν 7 ημέρες, εκτιμήστε αν πέρασε ή όχι το μέτρο για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή.
-Δείτε το ωράριο στις λεγόμενες τουριστικές περιοχές ΚΑΘΕΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ με αποφάσεις Τζιτζιχωστηδων ... Φυσικά, με απειλη απολυσης και το πιστολι στον κροταφο, με .. συναίνεση των εργαζομένων!
Ας δούμε κατάματα αυτό που έρχεται. Ας θυμηθούμε πως πριν 35 χρόνια έμπαινε επιθετικά το αίτημα από το κίνημα για 5μερο -35ωρο κι ας προβληματιστούμε για το πού βρισκόμαστε. Ο Κούλης βάζει με επιθετικό τρόπο, 15 μέρες πριν τις εκλογές την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή, υπερφαλαγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξετάσεις στο κεφάλαιο κι εμείς αντί να προβληματιστούμε, χλευάζουμε.
Εμείς,οι " έξυπνοι", που χρόνια τώρα βγάζουμε χαζούς, σουβλατζήδες, μπούληδες κλπ τους Κωστάκηδες, τους Γιωργάκηδες, τους Αλάξηδες και τους Κούληδες ... Και μετράμε μνημόνια, εξαθλίωση και ποσοστά των φασιστών!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστεροι διαδηλωτές κατέλαβαν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον - Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για να τους βγαλουν
 Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 10:26
Η αμερικανική αστυνομία άρχισε το βράδυ της Δευτέρας να απομακρύνει Αμερικανούς αριστερους ακτιβιστές που έχουν καταλάβει την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο στο κτήριο ενός χαφιε του τσουτσεκιου της CIA  Χουάν Γκουαϊδό.
 «Οι Αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία» δήλωσε ο Ραφαέλ Αλφόνσο, μέλος των χαφιεδων της CIA του αληταρα Κάρλος Βέκιο, εκπροσώπου του τσουτσεκιου της CIA Γκουαϊδό στην Ουάσινγκτον.
Αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στην είσοδο της πρεσβείας, η οποία ήταν κλειστή με αλυσίδες και λουκέτα, και στη συνέχεια άρχισαν να απαιτούν απο τους αριστερους ακτιβιστές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τετραώροφου κτηρίου, εκκενωση του κτιριου, στο οποίο διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την προηγούμενη εβδομάδα.
Έξω από το κτήριο περίπου 100 χαφιεδες της CIA κρατούσαν τη σημαία οι αληταραδες της Βενεζουελας και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο. Οι τελευταίοι διπλωμάτες της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν την πρεσβεία στις 24 Απριλίου μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας.
Αριστερές ομάδες και φιλειρηνιστές ακτιβιστές πραγματοποιούν κατάληψη στην πρεσβεία εδώ και αρκετές εβδομάδες, καταγγέλλοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να υποκινήσουν ένα «πραξικόπημα» εναντίον του Μαδούρο, να κανουν πολεμο εισβαλοντας στη Βενεζουελα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι Υεμενιτες Πατριωτες Χούτι επιτέθηκαν σε ζωτικής σημασίας ουαχαμπιτικοναζιστικες σαουδαραβικές εγκαταστάσεις
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 09:30
Τηλεοπτικός σταθμός τον οποίο εχουν οι Χούτι στην Υεμένη μετέδωσε σήμερα ότι οι σιίτες πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουαχαμπιτικοναζιστικων σαουδαραβικών εγκαταστάσεων, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι στόχοι, ούτε πότε πραγματοποιήθηκε η επίθεση.
Η σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες μεταδίδονται μία ημέρα αφού το Ριάντ ανακοίνωσε ότι δύο τάνκερ του ήταν μεταξύ των τεσσάρων πλοίων που δέχθηκαν επίθεση στα ανοικτά των βρωμιαρικων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Κυριακή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah επικαλέστηκε αξιωματικούς των Υεμενιτων Πατριωτων Χούτι, οι οποίοι δήλωσαν ότι «επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας σαουδαραβικών εγκαταστάσεων».
Δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο αν οι Πατριωτες ανταρτες Χούτι, που μάχονται εναντίον ενός αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού υπό τη σιχαμενη Σαουδική Αραβία ο οποίος εχει εισβαλλει στην Υεμένη με εντολη των ΗΠΑ, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στο λιμάνι Φουζάιρα στα βρωμιαρικα Εμιράτα.
Μέχρι στιγμής οι Αρχές των βρωμιαρικων Εμιράτων δεν έχουν περιγράψει τη φύση της επίθεσης.
Οι Υεμενιτες Πατριωτες Χούτι έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας και έχουν ισχυριστεί ότι έχουν επιτεθεί με drones και εναντίον των βρωμιαρικων σουνιτοφασιστικων Εμιράτων.
Στον λογαριασμό του στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah ανέφερε, επικαλούμενο αξιωματούχους, πως «αυτή η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση αποτελεί απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και στον αποκλεισμό του λαού μας, και είμαστε προετοιμασμένοι να εξαπολύσουμε κι άλλα μοναδικά και σκληρά πλήγματα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια στο Χαρτούμ
 Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 05:07
Άλλοι τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά το βράδυ της Δευτέρας στο Χαρτούμ, γεγονός που αυξάνει σε πέντε τον απολογισμό των νεκρών στα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Σουδάν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.
Όπως έγινε γνωστό, ένας στρατιωτικός και τρεις διαδηλωτές, σκοτώθηκαν όταν «άγνωστοι» άνοιξαν πυρ εναντίον συμμετεχόντων στην καθιστική διαμαρτυρία του κινήματος αμφισβήτησης μπροστά στο αρχηγείο του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις, ένας στρατιωτικός και τρεις διαδηλωτές, καθώς και ότι υπάρχουν τραυματίες.
Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το στρατιωτικό μεταβατικό συμβούλιο που κατέλαβε την εξουσία στο Σουδάν τον Απρίλιο ανατρέποντας τον πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ ανέφερε ότι «άγνωστα στοιχεία», που «επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στην καθιστική διαμαρτυρία (...), υπήρξαν πυρά από τα οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας» και πρόσθεσε ότι τρεις ακόμη στρατιωτικοί καθώς και πολλοί διαδηλωτές και πολίτες τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές προσκείμενες στο κίνημα αμφισβήτησης, άνοιξαν πυρ οπαδοί «του ανατραπέντος καθεστώτος» για να «διαλύσουν» τους διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά στο αρχηγείο του στρατού.
Αντιπρόσωποι του κινήματος αμφισβήτησης στο Σουδάν και οι στρατηγοί που πήραν την εξουσία συνέχισαν τη Δευτέρα τις διαπραγματεύσεις τους και το βράδυ ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που διεκδικούν οι διαδηλωτές.
Μέχρι χθες οι δύο πλευρές διαφωνούσαν κυρίως για τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που θα διαδεχθεί το στρατιωτικό μεταβατικό συμβούλιο.
Ο Μπασίρ, απόλυτος κυρίαρχος στο Σουδάν για σχεδόν 30 χρόνια -- έπειτα από ένα πραξικόπημα ισλαμιστών με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων -- αποπέμφθηκε από την εξουσία μετά το κύμα μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων που άρχισαν τη 19η Δεκεμβρίου, αρχικά με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησής του να τριπλασιάσει την τιμή του ψωμιού σε μια χώρα που βίωνε πλήρη οικονομικό μαρασμό.
Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «φόνους διαδηλωτών» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον του καθεστώτος του, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα χθες ο προϊστάμενος της γενικής εισαγγελίας του Σουδάν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αρχές του Ισημερινού σκοπεύουν να παραδώσουν στις ΗΠΑ έγγραφα του Ασάνζ
 Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 04:12
Οι Αρχές του Ισημερινού συμφώνησαν να κατασχέσουν και να παραδώσουν σε εκείνες των ΗΠΑ έγγραφα και ψηφιακά αρχεία σε συσκευές του Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκονται στην πρεσβεία της λατινοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο, κατήγγειλε τη Δευτέρα η υπεράσπιση του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, επικαλούμενη έγγραφο που αποδίδει στη Δικαιοσύνη στο Κίτο.
Κατά το έγγραφο, με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρει ημερομηνία 8η Μαΐου και τα διακριτικά της εισαγγελίας του Ισημερινού -- το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά του από άλλες πηγές -- δίνεται εντολή να κατασχεθούν τα έγγραφα και τα αρχεία του Ασάνζ την προσεχή Δευτέρα.
Ο Ασάνζ είναι πλέον έγκλειστος στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου, ενώ οι δικηγόροι του δίνουν μάχη για να αποφευχθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ, μετά τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία την 11η Απριλίου, με την άδεια του Κίτο, μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο ΗΒ, όπου είχε καταφύγει το 2012.
Η εισαγγελία του Ισημερινού φέρεται στο έγγραφο να δίνει εντολή να γίνει έρευνα και να προχωρήσει η κατάσχεση «εγγράφων, αρχείων και παρόμοιου υλικού που μπορεί να σχετίζεται με την έρευνα» και «ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης κάθε μορφής», όπως υπολογιστές, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα USB sticks, σκληροί δίσκοι κ.ά.
Πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην υπεράσπιση, διότι θα σταλούν στις ΗΠΑ όλες οι επικοινωνίες του με τους δικηγόρους του, που είναι εμπιστευτικές», στηλίτευσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊτόρ Μαρτίνεθ, Ισπανός συνήγορος του Ασάνζ.
Ο δικηγόρος του Ασάνζ στον Ισημερινό, ο Κάρλος Ποβέδα, δήλωσε από τη μεριά του ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να ανασταλεί η κατάσχεση ή στη χειρότερη περίπτωση για να εξασφαλιστεί ότι ο Ασάνζ θα είναι παρών όταν θα γίνει η έρευνα.
Η εντολή της εισαγγελίας του Κίτο δόθηκε στο πλαίσιο του αιτήματος διεθνούς δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκε πέρυσι από την Ουάσινγκτον και αποδέχθηκε η κυβέρνηση του Λενίν Μορένο στον Ισημερινό.
Η γενική εισαγγελία του Ισημερινού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση και δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την απόφασή της διότι πρόκειται για ζήτημα διεθνούς συνεργασίας «εμπιστευτικού» χαρακτήρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στον Ισημερινό.
Ο Ασάνζ, 47 ετών, διώκεται από την αμερικανική Δικαιοσύνη για σύσταση και συμμορία και συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη «κυβερνοπειρατείας», διότι βοήθησε την άλλοτε αναλύτρια του αμερικανικού στρατού Τσέλσι Μάνινγκ να αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα του αμερικανικού στρατού.
Ο ιστότοπος WikiLeaks έφερε στη δημοσιότητα το 2010 περισσότερα από 700.000 έγγραφα για τις αμερικανικές διπλωματικές και στρατιωτικές δραστηριότητες.
Το 2012, ο Αυστραλός, αντιμέτωπος με έρευνες στη Σουηδία όπου εχει κατηγοριες  για δηθεν βιασμό, κατηγορίες που αρνείται, κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στη Στοκχόλμη. Εξηγούσε πως φοβόταν ότι επρόκειτο κατόπιν να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να δικαστεί για «κυβερνοπειρατεία», που επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αλλά και για «κατασκοπεία».
Χθες η καραστημενη σουηδική «Δικαιοσύνη» ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου την έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Ασάνζ. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καραθανασόπουλος: «Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων, όχι για τη 13η σύνταξη - καρικατούρα»
 Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 19:14
«Οι συνταξιούχοι παλεύουν για επιστροφή των κλεμμένων και όχι για 13η σύνταξη καρικατούρα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων.
«Η κυβέρνηση ζητά από το λαό να συνεχίσει να θυσιάζεται για να πάρει κάποιο επίδομα, δηλαδή να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων και οι λαϊκές οικογένειες να επιβιώνουν με επιδόματα», δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος όταν μιλάει για την αποκατάσταση της εργασίας και όταν τσακώνεται με τη ΝΔ για την 7ήμερη εργασία, τη στιγμή που η πολιτική της Ε.Ε. είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, και τη στιγμή που υπάρχει κοινοτική οδηγία που επιτρέπει το συνεχόμενο 12ήμερο.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία του δικαιώματος της απεργίας, με την κατάργηση του 50+1, μια τροπολογία που, όπως κατήγγειλε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την κάνει δεκτή, αν και δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση, διότι στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είπε πως είναι δώρο-άδωρο, αφού καλούνται οι χρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι να πληρώσουν, τόσο τα σημερινά χαράτσια, όσο και τις προηγούμενες οφειλές, ενώ δεν τα φέρνουν βόλτα.
Η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο-φερετζέ μάταια προσπαθεί να συγκαλύψει πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχισθεί, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα φονικα Μνημονια
Ο αριθμος εντυπωσιαζει και τρομαζει. 4.200 άνθρωποι αυτοκτονησαν στην Ελλαδα την περιοδο 2008 – 2016!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεταξε «βομβα» ο Αδωνις. «Δεν εγγυομαστε τη 13η συνταξη». Νεα χοντραδα στο δρομο προς τις καλπες. Συνεχιζουν τα «δωρα» στη κυβερνηση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βομβα»  ΣΕΒ. Ζητα μειωση αποζημιωσης για απολυση εργαζομενων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13η συνταξη σε οσους παιρνουν προσωρινη συνταξη και σε υπερηλικες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερευνα ΕΣΕΕ. 4 δις. ευρω τα διαφυγοντα εσοδα του Δημοσιου. 20 δις ευρω ο τζιρος του παραεμποριου των οικονομικων λαθρομεταναστων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια σου και μια μου. Το Πεκινο απαντησε στους δασμους του Τραμπ με δασμους υψους 60 δις. δολαρια σε αμερικανικα προιοντα. Τα δικα της αντιποινα προετοιμαζει και η Ε.Ε. σε περιπτωση που οι ΗΠΑ επιβαλλουν δασμους στις εισαγωγες ευρωπαικων οχηματων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποφυλακιζεται ο δραπετης-τραγουδιστης. Ετοιμαζεται να επιστρεψει στο «γυαλι»
 Την πύλη της φυλακής αναμένεται να περάσει ο Κ.Δ. ο οποίος έγινε σε όλους γνωστός ως τραγουδιστής-δραπέτης, καθώς σύντομα θα αποφυλακιστεί.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η υπόθεση για την οποία είχε φυλακιστεί αφορούσε στην επιχείρηση εξαπάτησης με του ΟΠΑΠ μέσω δικηγόρου, ώστε να εισπράξει 1 δισ. ευρώ.
Το δελτίο ωστόσο είχε διαφορετικά νούμερα και ημερομηνία κλήρωσης.
Το κόλπο δεν είχε πιάσει κι ο ίδιος τότε είχε δηλώσει άγνοια.
Ωστόσο επειδή ο δικηγόρος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και δεν υπάρχουν μάρτυρες κατηγορίας, το αδίκημα μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Έχοντας εκτίσει ένα μέρος της ποινής, ο ίδιος πλέον ετοιμάζεται για την αποφυλάκισή του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Στο Σότσι συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών
Με ατζέντα Ιράν, Βενεζουέλα, Κορεατική Χερσόνησο, Αφγανιστάν και Συρία
ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--
Με πλήρη ατζέντα για τις διμερείς τους σχέσεις και για διεθνή ζητήματα συναντήθηκαν χτες στο Σότσι ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Κινέζος ομόλογός του, Γουάνγκ Γι.
Μόσχα και Πεκίνο τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, με τους δύο ΥΠΕΞ να σημειώνουν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις είναι παράνομες και αποσκοπούν ειδικότερα στην παύση των εξαγωγών πετρελαίου. Πρόσθεσαν ότι το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του και θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να κάνουν το ίδιο, παρά τις αμερικανικές πιέσεις. Ο Λαβρόφ τόνισε ότι το Ιράν είχε το δικαίωμα να αναστείλει εν μέρει τις δεσμεύσεις του, που προκύπτουν από τη συμφωνία του 2015.
«Αυτό το σχέδιο και το παρόν ψήφισμα, που είναι δεσμευτικά, εγγυώνται ότι το Ιράν θα πουλά ελεύθερα πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές. Ως εκ τούτου, η Ρωσία θέλει να σιγουρευτεί ότι τα υπόλοιπα μέρη της συμφωνίας - πρώτα απ' όλα οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας - θα εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις της συμφωνίας», είπε.
Γενικότερα, Ρωσία και Κίνα εμφανιζονται πλεον ως σύμμαχοι που συμβάλλουν στη διατήρηση της «διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας». «Η Κίνα είναι βασικός εταίρος της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Οι δύο ΥΠΕΞ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στους τομείς υψηλής τεχνολογίας.
Για την «αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου συμφωνήσαμε ότι χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και άμεσες, απευθείας συνομιλίες» αλλά και «οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας», σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι Ρωσία και Κίνα είναι διατεθειμένες να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στη Βόρεια Κορέα μετά την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Αναφορικά με τη Βενεζουέλα, είπαν ότι θα πρέπει να διαμορφώσει μόνη της το μέλλον της, ενώ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για «σταθεροποίηση και ειρήνη στο Αφγανιστάν».
Πάντως ο Γουάνγκ ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Κίνα δεν έχει «κανένα συμφέρον» να συμμετέχει σε μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, καθώς το οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων της βρίσκεται «σε ελάχιστο επίπεδο για να εξασφαλίσει τις αμυντικές ανάγκες της».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Με υποσχέσεις καταπολέμησης της διαφθοράς
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--
«Μάθαμε το μάθημά μας. Ακούσαμε το λαό της Νότιας Αφρικής», τόνισε την Κυριακή στην επινίκια ομιλία του στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, μετά την ανακοίνωση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων της 8ης Μάη, που έδωσαν ποσοστό 57,7% στο ANC. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ιστορικό χαμηλό από το 1994, όταν διεξήχθησαν οι πρώτες εκλογές στη χώρα μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ. Ο Ραμαφόσα διαβεβαίωσε ότι δεν θα διορίσει αξιωματούχους «που κοιτάνε να γεμίσουν τις τσέπες τους», τονίζοντας ότι κατανόησε «το καθαρό μήνυμα» από τις κάλπες και ότι «θα τελειώσουμε τη διαφθορά είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι». Αυτό είναι το κύριο στοιχείο της αστικής διαχείρισης που υπόσχεται, ενώ τα λαϊκά προβλήματα διευρύνονται ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που δεν αμφισβητείται.
Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, σημειώθηκαν όχι μόνο χαμηλά ποσοστά για το ANC (σε σχέση με το 65% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές του 2014 και είχε 19 βουλευτές παραπάνω) αλλά και μειωμένη προσέλευσητων ψηφοφόρων στις κάλπες που αυτήν τη φορά περιορίστηκε στο 65% αντί για 74% που είχε φτάσει στις προηγούμενες εκλογές.
Οσον αφορά την κατανομή εδρών στο νέο Κοινοβούλιο ανακοινώθηκε ότι το ANC (που στήριξε και το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ) θα έχει 230 έδρες (μείον 19 βουλευτές και ποσοστό 57,7%), η «Δημοκρατική Συμμαχία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει 84 βουλευτές (μείον πέντε βουλευτές και ποσοστό 20,7%), οι λεγόμενοι «Μαχητές Οικονομικής Ελευθερίας» εκλέγουν 33 βουλευτές (19 παραπάνω και ποσοστό 10,7% από 6,3% πριν από πέντε χρόνια). Επίσης, το «Κόμμα Ελευθερίας Ινκάθα» των Ζουλού εκλέγει 14 βουλευτές (τέσσερις περισσότερους από τις προηγούμενες εκλογές και ποσοστό 3,38%), το κόμμα «Freedom Front Plus» (εθνικιστικό κόμμα των λευκών Αφρικάνερς) εκλέγει 10 βουλευτές (έξι περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του 2014 και ποσοστό 2,38%) και το κόμμα των Αφρικανών Χριστιανοδημοκρατών εκλέγει 4 βουλευτές (έναν παραπάνω από τις εκλογές του 2014 και ποσοστό 0,84%).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ... σήμερα στις 20:30, πριν τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί στην ακύρωση της συμμετοχής της χώρας μας, στην ματαίωση της προβολής του διαγωνισμού που ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ από την ΕΡΤ και στην θέση του να προβληθούν εκπομπές για την ανάδειξη της...
εγκληματική πολιτικής του σιωνιστικού κράτους.
– Καλούμε κάθε αγωνιστή, αντιμπεριαλιστή, αλληλέγγυο και φίλο της Παλαιστίνης, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 14 Μαΐου στις 20:30, πριν τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον.
– Καλούμε κάθε δημοσιογράφο της ΕΡΤ να συμμετάσχει στην άνωθεν δράση, να κηρύξει στάση εργασίας μέσα από το συνδικάτο του ή και ατομικά κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης της διοργάνωσης, να παρεμποδίσει εμπράκτως την προβολή του πολιτικά απεχθούς προγράμματος που λαμβάνει χώρα σε κατεχόμενα εδάφη, να φροντίσει για την κατάλληλη ενημέρωση κάθε Έλληνα κι Ελληνίδας περί του όσων παράλληλα συντελούνται στον χώρο και τον χρόνο του διαγωνισμού στο Ισραήλ.
Είναι ευθύνη του κάθε δημοσιογράφου να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απανταχού της Γης, πρωτίστως απέναντι στο κοινό του!
Σε αυτήν την προσπάθεια, η φυσική παρουσία και η φωνή του καθενός είναι πολύτιμη. Στόχος είναι η μετάδοση του μηνύματος του αγώνα των Παλαιστίνιων στον ελληνικό λαό, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση ως προς το έγκλημα που συντελείται.
Ομάδα εργασίας BDS
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»