Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τεταρτη 15 Μαιου 2019



«Τα δικαιωματα τα παιρνεις, δεν τα ζητας. Τα κατακτας, δεν παρακαλας για αυτά»
Jose Marti



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνδεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης με ηλεκροκίνητο τρένο και τα υπερκέρδη στο ιταλικό δημόσιο, στο οποίο ο Σπίρτζης ξεπούλησε τους σιδηρόδρομους της χώρας. Λες και πούλαγε τ' αμπέλι του παππού του.
Και καμαρώνει ο πασόκος αρχιδιαπλεκόμενος. Έτσι καμάρωνε κι ο Τσοχατζόπουλος κάποτε, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συνοικία Μανσίγιε της παλαιστινιακής πόλης Γιάφα, κατεστραμενη τελειως, μετά τον βομβαρδισμό της από τον στρατό του Ισραήλ το 1948. Φυσικά, εκκενώθηκε από τον αραβικό πληθυσμό της και με την επέκταση του Τελ Αβίβ αποτέλεσε προάστιό του.
Εκεί γίνονται αυτές τις μέρες οι εκδηλώσεις της Eurovision.
Σχολιο.- Δεν κατάλαβα ποτέ τι δουλειά έχει το Ισραήλ στην Eurovision. Ούτε και η Eurovision στο Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός από υποψήφιους δημάρχους που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι τους στηρίζει κι αυτοί διαψεύδουν και δηλώνουν ανεξάρτητοι! Ακόμη και με μηνύσεις απειλούν κάποιοι απ' αυτούς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να λέει πως τους στηρίζει!
Πάει για τέτοιο εκλογικό θρίαμβο ο Τσίπρας, που τρέχουν να διασωθούν οι άνθρωποι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απροκάλυπτη πρόκληση προς τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα των κατοίκων του Χαλανδρίου αποτελεί η απόφαση της φιλοκυβερνητικής δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στην πρεσβεία του νεοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας για την πραγματοποίηση προπαγανδιστικής εκδήλωσης.
Η νεοφασιστική προπαγανδιστική εκδήλωση πραγματοποιείται τις μέρες ακριβώς που η ουκρανική πρεσβεία όπως και το καθεστώς του Κιέβου επιδίδονται σε μια βρόμικη εκστρατεία κατά των εκδηλώσεων μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και σε χυδαία υπεράσπιση των φιλοναζί Ουκρανών συνεργατών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής κατά την περίοδο 1941-44.
Εμφανιζόμενη ως δήθεν πολιτιστική εκδήλωση με τον τίτλο “Βισιβάνκα”, η νεοφασιστική εκδήλωση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 4 μ.μ., και ήδη προγραμματίζονται αντιδράσεις από το αντιφασιστικό κίνημα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τη και η φιλοκυβερνητική φυλλάδα! Η Εφημεριδα των Συντακτων. Η εφημερίδα των ευαισθησιών, ντε! Που τη διαβάζουν όσοι έχουν πάθος με τα δικαιώματα κ.λπ. κ.λπ.
Χθες γράφτηκε με αίμα παιδιών της Παλαιστίνης.
Να τη διαβάζουμε! Να τη στηρίζουμε! Τη διαβάζουν ολοι οι καθυστερημενοι, όπως μαθαίνω. Ο τιτλος του αρθρου της???
Eurovision 2019. Ελλαδα και Κυπρος στον αποψινο ημιτελικο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν ξέρουμε αν στους κύκλους των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών που συναγελάζεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας, είναι ντροπή να είσαι ψυκτικός και επισκευαστής ανελκυστήρων.
Εμάς είναι τιμή μας και καμάρι μας, γιατί με τη δουλειά και τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο όλης της χώρας!"
Απάντηση της ΚΝΕ Περιστερίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και υπενθύμιση του τι σημαίνει ταξική αντίληψη, προς όσους έσπευσαν να τονίσουν πως αν και από λαϊκές γειτονιές δεν είναι τεχνίτες αλλά,,, αξιόλογοι και σπουδαγμένοι αθρώποι! Τρομάρα τους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τα δύο κόμματα υπηρετούν το σύστημα του κεφαλαίου και του κέρδους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δέν έχει καμιά σχέση με την αριστερά του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, καμιά απολύτως σχέση με τον Μάρξ Ένγκελς- Λένιν. Είναι μια αριστερά της απάτης. Γι' αυτό και έχει ενσωματωθεί στο σύστημα και υπηρετεί τις επιταγές των υπερδυνάμεων του ιμπεριαλισμού. Οι καυγάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ. είναι μια απάτη, που έχει σχέση με την πολιτική της ¨"Φρυγανιάς".....Το δημόσιο χρέος είναι ζήτημα άν θα έχει αποπληρωθεί μέχρι το 2060! Οι δικομματικές διαμάχες έχουν σαν στόχο να εδραιώσουν ακόμα καλλίτερα το σύστημα του δικομματισμού και τις πολιτικές που το υπηρετούν, αποπροσανατολίζοντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό. Γι΄αυτό και χρησιμοποιούνται από τς ΜΜΕ του δικομματισμού, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ. Ο νέος διπολισμός/ δικομματισμός με επικεφαλής τούς ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ, υπηρετεί την Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση, την οποία έχει επιβάλλει το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο και υπηρετεί η Ε.Ε. Η αποδοχή και η υπεράσπιση της Ε.Ε και της πολιτικής της από ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ σημαίνει αποδοχή και υπεράσπιση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση σημαίνει πλήρη κυριαρχία της αγοράς και υπεράσπιση μιας οικονομίας με ΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!.... Η ίδια η συνθήκη του Μάαστριχτ της Ε.Ε, την οποία αποδέχονται και τα δύο βασικά κόμματα του δικομματισμού προβλέπει τις περίφημες 4 ελευθερίες, που συντρίβουν τα δικαιώματα των λαών σε διεθνή κλίμακα, προκαλούν τους πολέμους και ενισχύουν τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού. Η ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, η ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων, η ελεύθερη κίνηση υπηρεσιών και η ελεύθερη κίνηση προσώπων! Αυτή την πολιτική υπηρετούν συνειδητά και με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ και οι ηγεσίες τους καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις του διπολισμού! Αυτή είναι η αλήθεια και σε αυτή πρέπει να σκύψετε αγαπητοί φίλοι και όχι να παγιδεύστε στα δόλια παιχνίδια του συστήματος, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που το υπηρετούν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιχτή επιστολή προς Αλέξη Τσίπρα
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
Την Κυριακή 12 Μαίου, μία μέρα μετά από το συλλαλητήριο στα Ιωάννινα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο Du Lac (όπου θα γίνονταν η ομιλία του πρωθυπουργού) κάποιοι πολίτες που λέμε Ναι στην Ζωή Όχι στον θάνατο των εξορύξεων. Ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες Βρυσούλες φορώντας μαύρα ρούχα.
Μαύρα γιατί δυσοίωνο είναι το μέλλον για την Ήπειρο.
Μαύρα γιατί το φυσικό αέριο που μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα της και ο αγωγoί που επιτρέπεται να στηθούν μέσα σε αρχέγονα δάση στην Πίνδο ελάχιστα μέτρα από χωριά αλλά και σε παραθαλάσσια και υποθαλάσσια σημεία στην Θεσπρωτία θα καταστρέψουν τον πλούτο και την ομορφιά της.
Μαύρα γιατί ο πρώτος πολίτης της χώρας λέει ότι μετά από ένα χρόνο δεν ξέρει τι ακριβώς γράφουν οι συμβάσεις που ο ίδιος υπέγραψε.
Κάποιες από εμάς πέρασαν τον έλεγχο και μπήκανε στην αίθουσα. Σχεδόν αμέσως αστυνομικοί με πολιτικά περικύκλωσαν δύο Βρυσούλες και τις έβγαλαν έξω. Εκείνες δεν αντιστάθηκαν. Όταν απομακρύνθηκαν λίγο από την περιοχή του ξενοδοχείου τις πλησίασε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και τις ανάγκασαν να μπούνε μέσα.
Συγχρόνως αστυνομικοί με πολιτικά πλησίασαν μία άλλη Βρυσούλα και τη ρώτησαν αν ψάχνει τις φίλες της. «Θα σου πω εγώ πού είναι» της είπαν και την οδήγησαν έξω. Εκεί η ασφάλειά του πρωθυπουργού την παρέδωσε στην ασφάλεια Ιωαννίνων και την «έχωσαν» στο αυτοκίνητο. Εκείνη δεν αντιστάθηκε. Οδηγήθηκε στο τμήμα.
Άλλες δύο Βρυσούλες περικυκλώθηκαν από πολλούς ασφαλίτες που τους είπαν ότι πρέπει να βγούνε έξω. Γιατί; «Γιατί σας έχουμε γνωρίσει από άλλες εκδηλώσεις» ήταν η αιτιολογία. Κι αυτές δεν αντιστάθηκαν.
Έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, στην είσοδο, αστυνομικοί σταμάτησαν δύο Βρυσούλες και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. « Ήρθατε να χορέψετε;» τις ρώτησαν και τις απομόνωσαν έξω από τις πόρτες του Du Lac ενώ ασφαλίτες μαζί με τον υπεύθυνο της οργάνωσης του Σύριζα είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω τους.
Την ίδια στιγμή, λίγα μέτρα πιο πέρα, μέλος της ομάδας Μέγα Δένδρο κατά του αγωγού και των εξορύξεων βρέθηκε στην είσοδο του Du Lac και άμεσα περιορίστηκε στο σημείο από ασφαλίτη. Στην ερώτηση για τους λόγους του περιορισμού του το όργανο της τάξης είπε πως πρέπει να περιμένει στο σημείο ώστε να ενημερωθεί από τον αστυνομικό διευθυντή. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον κλοιό όπου φυλάσσονταν οι δυο επικίνδυνες για την δημόσια τάξη Βρυσούλες όπου και όλοι μαζί ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο οργάνωσης του Σύριζα και τον αστυνομικό διευθυντή ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι θα προσαχθούν στο κτίριο της ασφάλειας Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.
Συνολικά οι προσαγωγές ήταν πέντε τελικά, τρία μέλη από τις Βρυσούλες, ένα μέλος από την ομάδα Μέγα Δένδρο αλλά και ένα άλλο άτομο, γιός στελέχους του Σύριζα καλεσμένος στην εκδήλωση,που προφανώς παραβίαζε τον νόμο 4000 περί τεντυμποισμού αφού διατηρούσε μακριά κόμη, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην ασφάλεια, αφού ωρυόμενος ο πατέρας του απειλούσε θεούς και αστυνομικούς διευθυντές με μηνύσεις.
Κύριε πρωθυπουργέ,
εμείς ήρθαμε για να ακούσουμε αν θα λέγατε κάτι για το θέμα των εξορύξεων στην Ήπειρο.
Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας και να μάθουν όλοι ότι υπογράψατε εντελώς αθόρυβα η μισή σχεδόν χώρα να γίνει κέντρο διακίνησης και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο εορταστικό κλίμα που τόσο επιμελώς σκηνοθετήσατε.
Είναι αστείο να νοιώθετε ότι απειλείται η ασφάλειά σας από γυναίκες που χορεύουνε και τραγουδάνε.
Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας να προσάγετε ανθρώπους στο τμήμα λόγω συμμετοχής σε ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας να φακελώνετε ανθρώπους.
Γυναίκες με μαύρα, με φούστες ή παντελόνια, με ποδιές ή χωρίς, με μαντήλια ή μη, είναι ανεπιθύμητες στις συγκεντρώσεις σας; Αποτελούν κίνδυνο; Θα προσάγονται προληπτικά;
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ, 14/5/2019



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα στον γενικό χαμό, τον ξεπεσμό αξιών και την ηθική εξαχρείωση, να το και το ΑΚΕΛ να εγκωμιάζει την κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision στο ρατσιστικό κράτος - τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.
Είναι αριστεροί αυτοί! Και αντιιμπεριαλιστές, τρομάρα τους!
Έλα, καημένε, τώρα! Σιγά μη χαλάσουμε το κέφι μας, κουμπάρε, για μερικές χιλιάδες δολοφονημένα παιθκιά της Παλαιστίνης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία από τις χειρότερες μέρες για τις γυναίκες στην Αλαμπάμα. Ποινικοποίηση των αμβλώσεων. Συμπεριλαμβανομένων των κυήσεων βιασμού και αιμομιξίας.
Πραγματικά δεν έχω λόγια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Το ξαναγράφω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Η σύζυγος του Μεγαλοοικονόμου, Δώρα Κουτσανέλλου, που έγραψε το αισχρό άρθρο στην ΕΦΣΥΝ στηρίζοντας την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ CITY PLAZA και αποκαλώντας σταλινοφασίστα τον κύριο Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ για την Αθήνα, που εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ για παράνομες καταλήψεις και ΜΚΟ που αλωνίζουν στην Αθήνα, απειλεί τον φίλο Kyriakos Doumos με μήνυση γιατί τόλμησε να γράψει ότι είναι βρώμικη ιστορία και πολλά τα λεφτά.
Ενα έχω να πω!
Κοπιάστε!
Να δούμε ποιός είναι ο πραγματικός φασίστας και ποιός καρπώνεται το μαύρο χρήμα που ρέει απ τις ΜΚΟ στις "καταλήψεις".
Σχολιο.- Του Μεγαλοοικονομου του ψυχιατρου? Που είναι στον δημοτικό συνδυασμό Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα (ΑΑ)
Σχολιο.- ΝΑΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εντάξει το τερματίζουν!
Παιδάκια μαζευτείτε, δεν είμαι εγώ η παράνομη, εσείς είστε!
Αφού έχουν όλο το σύστημα να τους στηρίζει και κυρίως το κράτος και το πολύ μαύρο χρήμα, έχουν ξεσαλώσει στην συκοφαντία και το ψέμα!
Κι αφήνω όλα τα δημοσιεύματα, από press project μέχρι ΕΦΣΥΝ και άλλων συστημικών, γιατί αν δεν το χετε καταλάβει αυτά είναι πλέον τα συστημικά, γεμάτα απ τα ψέματα των παράνομων καταπατητών του City Plaza.
Εδώ δείτε χάλι!
Εφτασαν να κατηγορούν το ΚΚΕ, μετά απ τις δηλώσεις Σοφιανού, ότι στηρίζει τα συμφέροντα της Παπαχελά κι ότι θα μας κάνουν και μηνύσεις!
Τέτοιο ξεσάλωμα από μαφιόζους αρχιφασίστες εκτελεστές πρώτη φορά!
Ούτε τρύπα να κρυφτείτε δεν θα βρίσκετε οσονούπω!
Περιμένω τις μηνύσεις σας να δω τι περιεχόμενο θα έχουν!
Update: Η κυρία Δωρα Κουτσουνέλλου τελικά είναι η σύζυγος του Μεγαλοοικονόμου που αποκάλεσε "σταλινοφασίστα" τον κύριο Σοφιανό μέσω άρθρου του στην ΕΦΣΥΝ.
Αν τολμήσει να προχωρήσει σε μύνηση κατά του Kyriakos Doumosστηρίζοντας την αλητεία του συζύγου της θα βρεί πολλούς απέναντι!
Το ΚΚΕ το έχει σε παρένθεση, αλλά αν τολμήσει έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χρηματοδούνται απ την Medico Int, ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Die Linke.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Εσυ φιλελε,, τι ξερεις για τον Μαρξ??
-Οτι εχει μαγαζια με τον Spencer.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογικα ο Κληρος πρεπει να τον αφορισει τον Κουλη Μητσοτακουλα,,
δεν σεβεται τα ιερα και τα οσια,,
πως μιλησε για 7ημερη εργασια ,,που πηγε το δικαιωμα του ανθρωπου για αναπαυση?
Παραβιαζει τις εντολες του Κυριου,,την Αγια γραφη και τους νομους της.Ετσι δεν ειναι?
Τερμα και τελειωσε,, αφορισμο εδω και τωρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BDS Greece
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την κινητοποίηση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την χώρα μας και διεθνώς ενάντια στην προσπάθεια ξεπλύματος του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ μέσω του θεσμού της Eurovision.
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΗΣ EUROVISION
15/05/2019
Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζει το μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού της Eurovision που διεξάγεται στο Ισραήλ.
Οι μουσικοί – μέλη του Συλλόγου ως καλλιτέχνες αρνούνται να μείνουν αμέτοχοι μπροστά στις εξελίξεις και αναφέρουν ότι ως καλλιτέχνες οφείλουν να μην γίνονται πρωταγωνιστές στο ξέπλυμα εγκληματικών σχεδιασμών.
Οι καλλιτέχνες δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και αδρανείς σε τέτοιες εξελίξεις. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γινόμαστε πρωταγωνιστές στο ξέπλυμα εγκληματικών σχεδιασμών.
Σηκώνουμε το ανάστημά μας για την προώθηση ενός πολιτισμού που πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και απευθύνεται σε αυτήν, όχι για να τον «αγοράσει», αλλά για την εξυψώσει.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή, καθώς και τη μη προβολή της Eurovision από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ Η αστυνομία πραγματοποιεί προληπτικούς σωματικούς ελέγχους σε κόσμο που θεωρείται ''ύποπτος'' και ενισχύει την δυνατότητα της αστυνομίας να συλλαμβάνει «ταραξίες» στις διαδηλώσεις.
Ειναι το δογμα ''προληπτική στοχοποίηση όχι με βάση το τι έκανες, αλλά με βάση το τι μπορεί να κάνεις''
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους εδώ και μήνες, σκληρή καταστολή με εκατοντάδες τραυματίες διαδηλωτές, ακρωτηριασμενους,νεκρους με βομβιδες με ΤΝΤ και Χοντρες πλαστικες σφαιρες Flash Ball ...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ
POWER TO THE PEOPLE FRANCE !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Βρετανία «κτύπημα» και από ΗΠΑ: «Μοιράστε τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά»
15/5/2019  - 15.46
"Ηλεκτροσόκ" από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τ.Πάιατ, ο οποίος σε συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, ζήτησε να μοιραστούν τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, στο συνέδριο σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες "win-win" για όλους!
Αμέσως μετά ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε "για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ".
Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης: «είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» .
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στο "κοινό" βρισκόταν και ο ακόλουθος Άμυνας της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος πήρε το λόγο κι έκανε μία…φιλειρηνική τοποθέτηση περί συνεργασίας-φιλίας και "καζάν-καζάν" Τουρκίας-Ελλάδας με την οποία συμφώνησε ο Τ.Πάιατ.
Πρόκειται για το "δεύτερο κτύπημα" καθώς χτες ο Βρετανός Υπουργού Ευρώπης, σερ Αλαν Ντάνκαν, χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβήτησε τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα προ μηνός ? «Ιερά συµµαχία» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με guest star τις ΗΠΑ... κι άλλες τέτοιες μπούρδες... ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποτελεί, ίσως, παραδοξότητα για τους μη γνωρίζοντες, ή για τους ανεπαρκείς και εργαλειακά πάσχοντες επιστημονικά, η κραυγαλέα διαφορά λ.χ. του ιστορικού αναρχισμού με την σημερινή καρικατούρα του. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Πόση σχέση λ.χ. μπορούν να έχουν οι απόψεις για τις έννοιες της πατρίδας, του πατριώτη και του πατριωτισμού, που διατύπωσε ένας κορυφαίος της επαναστατικής δράσης και της αναρχικής οπτικής, ο Μιχαήλ Μπακούνιν, με τις πρωτόλειες έως πρωτόγονες, διεθνιστικού –τάχα μου– περιεχομένου, απόψεις κάποιων που καταχρηστικά αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί ή διεθνιστές επαναστάτες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΥΡΙΖΑ:Σε στηρίζω!
ΔΗΜΑΡΧΟΙ:`Oχι, δεν θέλω! Φύγε! Θα σου κάνω μήνυση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ προβλέπει κυρώσεις για τις εταιρείες που κτίζουν τον Nord Stream 2
04:42 -  15.05.2019
Νέο νομοσχέδιο που πρότειναν Αμερικανοί βουλευτές προβλέπει την την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II. Ο αγωγός είναι μια κοινοπραξία του ενεργειακού κολοσσού Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.
Μια ομάδα βουλευτών και από τα δύο κόμματα πρότεινε ένα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II, συμπεριλαμβανομένων των φορέων που παρέχουν ασφάλειες ή άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ανέφερε το γραφείο του γερουσιαστή Τομ Κότον σε δελτίο τύπου.
«[Οι βουλευτές] εισήγαγαν νομοσχέδιο που θα επιβάλλει υποχρεωτικές κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II στη θάλασσα», ανέφερε η εφημερίδα την Τρίτη. «Επιπλέον, η νομοθεσία εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις στις επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών ή άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε αυτές τις εταιρείες κατασκευής του αγωγού».
Ο Κότον ισχυρίστηκε στο δημοσίευμα ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τον αγωγό για να διαιρέσει τα κράτη της Ανατολικής, της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης. Προειδοποίησε το Βερολίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δράση εναντίον της Γερμανίας εάν δεν απέχουν από την επένδυση στο έργο.
Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι η αμερικανική στάση απέναντι στο σχέδιο Nord Stream 2 μπορεί να εξηγηθεί από την επιθυμία προώθησης των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη και απέρριψαν την ιδέα ότι το σχέδιο μπορεί να έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών. Ο αγωγός προβλέπεται να παραδίδει ετησίως 55 δισ. κυβικά μέτρα (1,9 τρισ. κυβικά πόδια) ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αιχμάλωτο τραυματία Σύριο στρατιώτη στη Β Χάμα. / ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ
14/5/2019
Oι τζιχαντιστές τρομοκράτες της Ahrar ash-Sham αποκεφάλισαν Σύριο στρατιώτη προχθές που αιχμαλωτίστηκε καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στις μάχες στη Β Χάμα. Οι τρομοκράτες επιδεικνύουν το …. κεφάλι. Πρόκειται για ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα της Διεθνούς Λέσχης Τρομοκρατών του Ιντλίμπ που αποτελεί κατάφωρο έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Στο σχετικό βίντεο οι δήμιοι απευθύνονται στην κάμερα και θριαμβολογούν…. O αποκεφαλισμός έγινε με μικρό μαχαίρι με τελετουργικό ουαχαμπίτικο….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ και πολλούς μήνες ένα ολόκληρο κίνημα με την επωνυμία «Boycott, Divestment, Sanctions» (Mποϊκοτάζ, Αποδόμηση, Κυρώσεις, BDS) καλεί τις χώρες και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους. Στόχος του κινήματος BDS είναι να τερματιστεί η κατοχή αραβικών εδαφών από το Ισραήλ και να επιστρέψουν στις εστίες τους οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του κινήματος είναι ο Ρότζερ Γουώτερς των Pink Floyd, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Eurovision «για να ξεπλύνει το βίαιο καθεστώς του ισραηλινού απαρτχάιντ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές για το «πάγωμα» των επιχορηγήσεων στα δημόσια πανεπιστήμια
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 22:18
Καθηγητές, φοιτητές και μαθητές λυκείων και κολλεγίων διαδηλώνουν σήμερα στη Βραζιλία «για την υπεράσπιση της Εκπαίδευσης» μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να περικόψει τους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Τα μαθήματα αναβλήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο αυτού του κινήματος στο οποίο, αργά το πρωί, συμμετείχαν τα δύο τρίτα των 27 Πολιτειών της Βραζιλίας και κυρίως οι μεγάλες μητροπόλεις, όπως το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μπέλο Οριζόντε.
Πρόκειται για την πρώτη πανεθνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον του Μπολσονάρου, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο.
Από το Τέξας όπου βρίσκεται για να βραβευτεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ-Βραζιλίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «χρήσιμους ηλίθιους που χειραγωγούνται από μια πολύπειρη μειονότητα η οποία αποτελεί την καρδιά των ομοσπονδιακών πανεπιστημίων στη Βραζιλία».
Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται ότι θα γίνουν προς το τέλος της ημέρας στις μεγάλες πόλεις. Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη μεγάλη πλατεία των υπουργείων. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας για να αποτρέψουν τυχόν ταραχές.
«Δυστυχώς, η εκπαίδευση δεν αποτελεί προτεραιότητα και η βία διογκώνεται ενώ ο πολιτισμός και η παιδεία φθίνουν», είπε η Αλεσάντρα Ρόσκο, μια συγγραφέας που μετείχε στην κινητοποίηση στην Μπραζίλια. «Για αυτόν τον λόγο βρίσκομαι εδώ, για να αγωνιστώ για τη δημόσια εκπαίδευση», πρόσθεσε.
Η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι παγώνει το 30% των επιχορηγήσεων στα ομοσπονδιακά πανεπιστήμια έβαλε «φωτιά» σε έναν τομέα που ήδη πλήττεται από έλλειψη πόρων. Ο τεχνοκράτης υπουργός Παιδείας Άμπραχαμ Βαϊντράουμπ αρχικά είχε δηλώσει ότι το μέτρο αφορούσε μόνο τρία πανεπιστήμια που κατηγορήθηκαν για «πολιτική αναταραχή» αλλά κατόπιν το επέκτεινε σε όλα.
Οι πρυτάνεις προειδοποίησαν ότι οι περικοπές απειλούν με παράλυση τα ιδρύματα. Η ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, ότι διακόπτονται οι καταβολές των υποτροφιών για τα μάστερ και τα διδακτορικά στους τομείς των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.
«Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι φοιτητές των πανεπιστημίων, οι ερευνητές, οι εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση θα κατέβουν στους δρόμους σε όλες τις Πολιτείες» της Βραζιλίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας από τους μεγαλύτερους φοιτητικούς συλλόγους, η Εθνική Ένωση Φοιτητών (UNE).
Το κίνημα διαμαρτυρίας έχει ήδη επεκταθεί και στις ιδιωτικές σχολές. Στο κοινοβούλιο, σήμερα, 307 βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας πρότασης με την οποία ζητείται από το υπουργείο Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για τις περικοπές αυτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν για την 71η επέτειο της «Καταστροφής»
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 21:29
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της 71ης επετείου της «Νάκμπα», της Καταστροφής που σήμανε γι' αυτούς o αποικισμος των σιωναζι το 1948.
Η ημέρα ήταν μια δοκιμασία για την εύθραυστη εκεχειρία που ανακοινώθηκε πριν από δέκα ημέρες μετά τη χειρότερη έξαρση βίας μεταξύ του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως και παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο του 2014 σε αυτόν τον θύλακα.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία του θύλακα αυτού κατά μήκος του τείχους ασφαλείας στη μεθόριο που φυλάσσεται με βαρύ οπλισμό από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό. Ταραχές ξέσπασαν μεταξύ ορισμένων Παλαιστινίων και ισραηλινοναζιστών στρατιωτών. Ο υπουργός Υγείας του εδάφους που τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς έκανε λόγο για τουλάχιστον 65 τραυματίες μεταξύ των Παλαιστινίων.
Ωστόσο η κινητοποίηση και τα επεισόδια βίας παρέμειναν σχετικά περιορισμένα.
Το 2018, περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά μήκος της μεθορίου αυτή την ημέρα όπου πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις μνήμης της «Νάκμπα» και η διαμαρτυρία κατά των εγκαινίων στην Ιερουσαλήμ της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Δημοσιογράφος του AFP είδε σήμερα χαρταετούς που εκτοξεύονταν από την πλευρά της Γάζας για να περάσουν τη μεθόριο και να φθάσουν στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, και μια φωτιά να ξεσπά σε κατεχομενο από τους σιωναζι έδαφος.
Οι κάτοικοι της Γάζας χρησιμοποιούν από τον Μάρτιο του 2018 χαρταετούς εξοπλισμένους με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό για να προκαλούν φωτιές στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Η μέθοδος προκαλεί οργή στους σιωναζι που ζουν στη μεθόριο με τη Γάζα και στις αρχές.
Οι κατοικοι της Γάζας  διαδήλωσαν, ορισμένοι μεταξύ αυτών βίαια, κατά μήκος της μεθορίου. Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων για να κρύβουν τις ενέργειές τους, πέταξαν πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, επιχείρησαν να πλησιάσουν το τείχος ασφαλείας, ανέφερε.
Οι σιωναζι γουρουνοστρατιώτες απάντησαν κάνοντας χρήση πραγματικων πυρων, πρόσθεσε ο σιωναζι γουρουνοστρατός που συνήθως χρησιμοποιεί πραγματικές σφαίρες.
«Ο λαός μας ξεσηκώνεται σήμερα δηλώνοντας ότι απορρίπτει αυτό το έγκλημα και διεκδικώντας το δικαίωμά του στην Παλαιστίνη, σε όλη την Παλαιστίνη», δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ Χάντερ Χαμπίμπ σε μια διαδήλωση, αναφερόμενος στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως και στα εδάφη που κατέλαβε μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.
Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης στη Δυτική Όχθη, άλλο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό ισραηλινοναζιστική κατοχή.
Στη Ραμάλα, την πολιτική πρωτεύουσα της Δυτικής Όχθης που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή, διαδηλωτές ύψωναν μεγάλα χάρτινα κλειδιά ζητώντας να επιστρέψουν στα εδάφη και στα σπίτια από τα οποία διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο αποικιοκρατικο καθεστως το 1948.
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πήραν τους δρόμους κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε μετά την ίδρυση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως.
Οι Παλαιστίνιοι τιμούν αυτή την «μαύρη» επέτειο, κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, με μαζικές διαδηλώσεις που συχνά εξελίσσονται σε βίαια επεισόδια.
Η Λωρίδα της Γάζας που βρίσκεται μεταξύ του ισραηλινοναζιστικου αποικιακου καθεστωτως, της Αιγύπτου και της Μεσογείου πλήττεται από τον Μάρτιο του 2018 από διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα, οι οποίες γενικά σημαδεύονται από βίαια επεισόδια κατά μήκος της μεθορίου αλλά και από συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινοναζιστικού στρατού και ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
Έκτοτε τουλάχιστον 293 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από ισραηλινοναζιστικά πυρά. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αλλά ένας αριθμός αυτών έχασε τη ζωή του από πλήγματα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες που προέρχονταν από τη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eurovision 2019: Χάκερς διέκοψαν τη μετάδοση του διαγωνισμού
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 21:53
Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθη στο Τελ Αβίβ ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2019, όπου η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και η Κύπρος με την Τάμτα πέρασαν πανηγυρικά στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
Οι διοργανωτές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στον διαγωνισμό τραγουδιού, όμως στη διάρκεια του ημιτελικού συνέβη ένα πρωτοφανές για τον θεσμό, επεισόδιο: χάκερς διέκοψαν για λίγο τη μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (KAN), εμφανίζοντας ένα δίλεπτο βίντεο που ανέφερε «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές, θα το δείτε».
Οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως, επανέφεραν τη μετάδοση και τόνισαν ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώοι οι Κούρδοι που κατηγορούνταν ότι ετοίμαζαν επίθεση σε βάρος του Ερντογάν. Παρολα αυτά φυλακιση δυο χρονων
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 12:04
Δύο χρόνια μετά τις συλλήψεις τους από την Αντιτρομοκρατική για «προπαρασκευαστικές πράξεις»  ενδεχόμενης επίθεσης σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, οι εννέα Κούρδοι αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας από τον κύριο όγκο του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αντιμετώπιζαν.
Το δικαστήριο αθώωσε και τους εννέα κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και τρία νεαρά παιδιά, από τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.
Έξι από τους εννέα κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ ο καθένας, με αναστολή για οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και  πλαστογραφία.
Για μία «δίκαιη απόφαση» μίλησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι έδωσαν μάχη και πέτυχαν την κατάρρευση της «υπερδιογκωμένης» -όπως τη χαρακτήρισαν- υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους. «Το δικαστήριο στην απόφασή του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» επεσήμαναν.
Να σημειωθεί πως απαλλακτική ως προς το αδίκημα της συμμετοχής των εννέα Κούρδων σε τρομοκρατική οργάνωση ήταν στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας που είχε ζητήσει την απαλλαγή τους από αυτό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 19:45
Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης Παλαιστίνιοι και οργανώσεις που στηρίζουν τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα που κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα υπέρ της ελευθερίας των παλαιστινιακών εδαφών.
Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σημαία του Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 80χρονου για αντίσταση κατά αστυνομικών σε διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης χρυσού
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 19:29
Ογδοντάχρονος αγρότης από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για αντίσταση κατά αστυνομικών στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας για τις Σκουριές τον Ιούλιο του 2013. Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρωτοδίκως το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου είχε επιβάλλει την ποινή της δωδεκάμηνης φυλάκισης στον ηλικιωμένο για αντίσταση κατά της αρχής.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός, το υπό εξέταση περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου 2013, όταν ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα πενήντα άτομα, συμμετείχε σε αποκλεισμό επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στην Μεγάλη Παναγία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όπως κατέθεσε ο ίδιος μάρτυρας, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι διαδηλωτές άρχισαν να τους πετούν μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι διαδηλωτές «ανέβηκαν σε λοφάκι και προσπάθησαν να επιτεθούν εκ νέου και τότε κινηθήκαμε προς το μέρος τους», είπε ο αστυνομικός. Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί ο 74χρονος τότε αγρότης, που, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, «αντιστάθηκε σφόδρα».
Γνωστή του ηλικιωμένου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί τον στοχοποίησαν γιατί «ήταν ο πιο εύκολος στόχος». «Όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο» κατέθεσε και συμπλήρωσε: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή του».
Ο υπερασπιστής του 80χρονου ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και γι' αυτό το λόγο, «καταθέσαμε μήνυση» η τύχη της οποίας, κατά τον ίδιο, είναι άγνωστη. «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι» είπε απολογούμενος ο ηλικιωμένος.
Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, καθώς πείστηκε ότι επρόκειτο για μία «καθόλα νόμιμη σύλληψη», την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» επιχείρησε να αποφύγει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Βρισκόμαστε στην κόψη μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με τον εχθρό»
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 22:13
«Βρισκόμαστε στην κόψη μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με τον εχθρό» προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Αυτή η στιγμή στην ιστορία, επειδή ο εχθρός εισήλθε στο πεδίο της σύγκρουσης με μας με όλη την πιθανή δυναμικότητα, είναι η πιο αποφασιστική στιγμή της ισλαμικής επανάστασης», είπε ο αντιστράτηγος Σαλαμί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με τους Τούρκους συνεργαζόμαστε πιο εύκολα παρά με τους Ευρωπαίους»
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 20:28
Ο Ρώσος πρόεδρος, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, εξέφρασε την ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα ήταν καλύτερη αυτή η συνεργασία χωρίς τις κυρώσεις, αλλά και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην συνεργασία αυτή λόγω των καθυστερήσεων στην λήψη αποφάσεων εκ μέρους της ΕΕ.
Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε επίσης και στις προσπάθειες των ΗΠΑ να ακυρώσουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 στην Ευρώπη, τις οποίες χαρακτήρισε ως «εκδήλωση αθέμιτου ανταγωνισμού», επισημαίνοντας ότι «τίποτα άλλο δεν βρίσκεται πίσω από αυτό».
Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι ομάδα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών γερουσιαστών ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο, με το οποίο θα ζητείται η επιβολή κυρώσεων στις ευρωπαϊκές εταιρείες και τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Αυστρίας ότι η Ρωσία θα προχωρήσει μέχρι τέλους όσον αφορά στην κατασκευή του αγωγού, εξαίροντας την υποστήριξη της Αυστρίας προς το έργο αυτό.
Αναφερόμενος και στις δυσκολίες που ανακύπτουν στην Ευρώπη, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επικαλεσθεί ως παράδειγμα αποτελεσματικής και μη χρονοβόρας συνεργασίας, την συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία. «Με τους Τούρκους είναι πιο εύκολο να συνεργαζόμαστε παρά με τους Ευρωπαίους. Ο Ερντογάν αποφασίζει κάτι και το κάνει. Εδώ (στην ΕΕ-σ.σ.) πρέπει να συμφωνήσουν 27 χώρες, επί χρόνια μασάμε την τσίχλα και τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτό είναι θλιβερό» είπε ο Πούτιν. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της Ρωσίας καθώς οι εμπορικές συναλλαγές έφθασαν τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα όλη της Ευρώπης, εξέφρασε την βεβαιότητα για το ότι «το ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για έργα αυτού του είδους θα υπερισχύσει παρόλα αυτά».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον των οικονομιών των χωρών τους, καθώς από αυτό το έργο εξαρτάται όπως είπε η ανταγωνιστικότητα τους, χωρίς την οποία η ενέργεια θα κοστίζει πιο ακριβά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ των Assange και Snowden η υποψήφια των Δημοκρατικών Gabbard
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 12:48
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία Tulsi Gabbard δήλωσε ότι θα αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Julian Assange και του Edward Snowden, καθώς η δίωξη τους έχει «ψυχροπολεμικό αποτέλεσμα» στον ελεύθερο Τύπο και στους καταγγέλλοντες.
Μιλώντας στην εκπομπή Joe Rogan Experience τη Δευτέρα, η Gabbard δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί συνωμοσίας εναντίον του συνιδρυτή της WikiLeaks ήταν «προειδοποίηση» προς όλα τα μέσα ενημέρωσης και γενικότερα προς τους Αμερικανούς ότι η ελευθερία έκφρασής τους βρίσκεται σε κίνδυνο.
«Ήταν ένα είδος προειδοποίησης: ''Κοίτα τι συνέβη σε αυτόν τον τύπο. Θα μπορούσε να συμβεί σε σας''» ανέφερε.
«Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς» δήλωσε η Gabbard.  Ερωτηθείσα ειδικότερα τι θα έκανε σχετικά με τον Assange και τον Snowden εάν εκλεγόταν πρόεδρος, ξεκαθάρισε ότι θα απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσθαφαίρεση ψηφοφόρων και νοθεια ενόψει των επαναληπτικών εκλογών που στηνει ο Ερντογαν στην Κωνσταντινούπολη
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 12:03
Οι δικηγόροι της Άγκυρας εκφράζουν την απογοήτευσή τους επειδή η κυβέρνηση ακύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα, με παράδοξο τρόπο ψηφοφόροι προστίθενται και αφαιρούνται μυστηριωδώς από τους εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.
Το μακρύ μαύρο μπάνερ που κυματίζει από τον άνεμο βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου του δικηγορικού συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη.
 Το μήνυμά που αναγράφεται εκφράζει τι σκέφτονται οι δικηγόροι στην πρωτεύουσα της Τουρκίας για την απόφαση να ακυρώσουν την εκλογή του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης: "Hukuksuzluğun tam da karşısındayız!" (Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην ανομία!)
Ο αντιπολιτευόμενος  πολιτικός  Filiz Keresecioglu, από  το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), σχολίασε την ακύρωση, δηλώνοντας στον ιστότοπο ειδήσεων Bianet ότι ο λαός στη νοτιοανατολική Τουρκία είχε δει την κυβέρνηση να απομακρύνει τους δημάρχους πολλές φορές.
Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται ορισμένες μη δημοκρατικές πρακτικές: Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet αφιέρωσε σήμερα το πρωτοσέλιδό της σε εκείνους τους Κωνσταντινουπολίτες που ψήφισαν στις 31 Μαρτίου και τώρα έχουν αφαιρεθεί από τους εκλογικούς καταλόγους. Ο τίτλος είναι: «Αγνοούνται Κωνσταντινοπουλίτες».
Ο Emin Capa δήλωσε στην εφημερίδα έκπληκτος όταν βρήκε ότι τόσο τα ονόματά του ίδιου όσο και της συζύγου του είχαν αφαιρεθεί από τον κατάλογο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του εκλογικού συμβουλίου. «Κοίταξα ξανά και ξανά γιατί δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.
Άλλος ψηφοφόρος, η Rashan Gulsan, διαπίστωσε ότι όχι μόνο το όνομά της είχε αφαιρεθεί, αλλά «δύο άνθρωποι που δεν γνωρίζω φαίνεται να ζουν στο διαμέρισμα όπου διαμένω μόνη μου τα τελευταία 10 χρόνια. Απίστευτο!».
Η εφημερίδα δεν κατονομάζει τους «επισκέπτες» στην κατοικία της Gulsan, αλλά είναι προφανές πως κάποιος έχει προσθέσει ψηφοφόρους από έξω στην Κωνσταντινούπολη.
  Ο Ersin Kalaycioglu, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Sabanci της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε στο Al-Monitor ότι οι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος AKP μιλούσαν για  «επέκταση του ψηφοδελτίου» ώστε να συμπεριληφθούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην πόλη αλλά είναι εγγεγραμμένοι ως ψηφοφόροι στις πόλεις και τα χωριά από το οποίο κατάγονται.
"Το AKP πρέπει να φέρει νέους ψηφοφόρους για να αλλάξει την εικόνα", δήλωσε ο Kalaycioglu την περασμένη εβδομάδα.
Δύο ημέρες αργότερα, το εκλογικό συμβούλιο δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι στις 23 Ιουνίου θα είναι οι ίδιοι όπως στις 31 Μαρτίου.
Είναι σαφές πως κάποιος προσπαθεί να αλλάξει το αποτέλεσμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη παύει να συμμορφώνεται με κάποιες από τις δεσμεύσεις της για το πυρηνικό πρόγραμμα αφου οι ΗΠΑ επανεφεραν τις κυρωσεις
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 09:10
Το Ιράν ανέστειλε επισήμως σήμερα τη συμμόρφωσή του με κάποιες από τις δεσμεύσεις του που προβλέπονται στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα έπειτα από απόφαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας στο πρακτορείο ISNA.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Ιράν ενημέρωσε την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τη Βρετανία για την απόφασή του να πάψει να συμμορφώνεται με κάποιες από τις δεσμεύσεις του που προβλέπονται στη συμφωνία του 2015, ακριβώς έναν χρόνο αφότου οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από αυτή και επανέφεραν σε ισχύ τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.
Βάσει της συμφωνίας αυτής η Τεχεράνη μπορούσε να παράγει χαμηλού εμπλουτισμού ουράνιο έως 300 κιλά και βαρύ ύδωρ ως και 130 τόνους, ενώ μπορεί να μεταφέρει στο εξωτερικό για αποθήκευση και πώληση τις υπερβάλλουσες ποσότητες.
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι το Ιράν πλέον δεν θα θέτει όρια στην παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και βαρέος ύδατος.
Η κίνηση αυτή του Ιράν δεν φαίνεται αρχικά να παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει ότι, εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν προστατεύσουν την οικονομία της από τις αμερικανικές κυρώσεις σε διάστημα 60 ημερών, θα αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε υψηλότερο βαθμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Νέες διώξεις κατά πρωην βουλευτών που κατηγορουνται για προδοσια
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 05:42
Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, στην οποια εχει πλειοψηφια η  κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία άλλων πέντε τεως βουλευτών της πρωην εθνοσυνέλευσης, που ελέγχεται από προδοτες, εξέλιξη που αυξάνει σε 14 τον αριθμό των προδοτων πρωην βουλευτών που αναμένεται να προσαχθούν σε δίκη για ανταρσία.
Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας,  κατηγορεί τους βουλευτές ότι υποστήριξαν την έκκληση να εξεγερθεί ο στρατός για να ανατρέψει τον πρόεδρο, που έκανε ο ηγέτης της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης, ο πιθικας Χουάν Γκουαϊδό.
Οι τρεις από τους 14 τεως βουλευτές κατέφυγαν σε ξένες πρεσβείες στο Καράκας, ενώ ένας τέταρτος επέλεξε να καταφύγει στη γειτονική Κολομβία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Κατ' αρχήν συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο τριετούς διάρκειας
 Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 04:43
Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή, που εκπροσωπεί το κίνημα των διαδηλωτών, για να αρχίσει μια περίοδος πολιτικής μετάβασης διάρκειας τριών ετών, ενώ πρόσθεσε ότι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα αποφασιστεί εντός 24 ωρών.
Ο ισλαμοφασιστας υποστράτηγος Γιάσερ Άτα, μέλος του Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που κατέλαβε την εξουσία ανατρέποντας τον αυταρχικό ισλαμοφασιστα δικτατορα του Σουδάν Όμαρ Ελ Μπασίρ την 11η Απριλίου, έπειτα από πολύμηνες μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του, ανακοίνωσε πως «καταλήξαμε σε συμφωνία για μια περίοδο μετάβασης τριών ετών», προσθέτοντας ότι η συμμαχία της αντιπολίτευσης που εκπροσωπεί τους διαδηλωτές θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες -- τα δύο τρίτα -- ενός νομοθετικού συμβουλίου 300 εδρών, και κόμματα που δεν ανήκουν στη συμμαχία αυτή τις υπόλοιπες.
Η οριστική συμφωνία για τη νομή της εξουσίας αναμένεται να έχει κλειστεί μέσα σε 24 ώρες, είπε ο υποστράτηγος Άτα.
Οι διαδηλωτές ήθελαν να υπάρξει τετραετής μεταβατική περίοδος, ενώ ο στρατός διετής.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Άτα, οι πρώτοι έξι μήνες της μεταβατικής περιόδου θα αφιερωθούν στο να συναφθούν συμφωνίες ειρήνης με οργανώσεις ανταρτών στο δυτικό και στο νότιο Σουδάν.
Ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας για την Ελευθερία και την Αλλαγή, ο Μαντάνι Αμπάς Μαντάνι, επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμφωνία, προσθέτοντας πως τα δύο μέρη συμφώνησαν να σχηματιστεί επιτροπή η οποία θα αναλάβει να διενεργήσει την έρευνα για τα βίαια επεισόδια της νύχτας της Δευτέρας, όταν έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.
Η Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή, αλλά και η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ, απέδωσαν τα επεισόδια αυτά στον στρατό, ο οποίος από τη μεριά του επέρριψε την ευθύνη σε «στοιχεία» προσκείμενα στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασίρ που «παρεισέφρησαν» στη συνεχιζόμενη καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αρχηγείο του ώστε να εκτροχιάσουν την πολιτική διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουίτζι Ντι Μάιο: «Ανεύθυνη η πρόταση Σαλβίνι περί αύξησης του δημόσιου χρέους»
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 22:01
Δριμεία κριτική άσκησε σήμερα ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο στην πρόταση του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, Ματέο Σαλβίνι, να παραβιάσει η χώρα τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος της ώστε να υποκινήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο, που είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ανταγωνίζονται διεκδικώντας τις ψήφους των Ιταλών εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και συγκρούονται σχεδόν καθημερινά για διάφορα θέματα, από τη μετανάστευση μέχρι τη διαφθορά.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Περούτζια ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε «ανεύθυνη» ενέργεια την πρόκληση εντάσεων στις αγορές με το να μιλά κανείς για την αύξηση του χρέους και τόνισε ότι αντί για αυτό ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη μείωση των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Νωρίτερα σήμερα, ο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, είπε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% στο έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί, για να μειωθεί η ανεργία. «Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5% θα δαπανούμε ό,τι πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κάποιος στις Βρυξέλλες, δεν μας νοιάζει», είπε σε δημοσιογράφους στη Βερόνα.
Μετά τις δηλώσεις του Σαλβίνι το δεκαετές ομόλογο της Ιταλίας έφτασε σε υψηλό διμήνου, στο 2,755%, ενώ το σπρεντ αυξήθηκε στις 282,6 μονάδες βάσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιες αναψε η προτση Μητσοτακη.
 Θελει ιδιωτες στα Δημοσια Νοσοκομεια
«Δε με νοιαζει το νοσοκομειο νε είναι κρατικο, με νοιαζει η υγεια να είναι δημοσια», δηλωσε ο προεδρος της ΝΔ σε συνενταυξη του
Για συμφωνια της ΝΔ με μεγαλοιδιοκτητες ιατρικων διαγνωστικων κεντρων και κλινικαρχες καταλαβαινει ο κοσμος
Επισης καταλαβαινει ότι οι απανωτες γκαφες του Κουλη Μητσοτακουλα είναι μιλημενες και καθοδηγημενες από τους αμερικανους. Γιατι στην ουσια πριμοδοτουν τον Τσιπρα που θελουν οι αμερικανοι.  Το ολο σκηνικο θυμιζει το 2009, που από τη μια εβγαινε ο Γιωργακης και ελεγε λεφτα υπαρχουν και από την άλλη ο Καραμανλης που ελεγε ετσι και με ξαναψηφισετε θα σας κοψω το κωλο. Με μια διαφορα. Τοτε δεν γνωριζε κανεις τον Γιωργακη, ενώ σημερα ολοι ξερουν τον φλουφλη τον Τζιφρα, που όλα τα αντιλαικα τα υπογραφει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέπλυμα «αρβύλας» με «άρωμα» χούντας
Οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» παρουσιάζουν και μια άλλη εκπομπή που ονομάζεται«Βινύλιο». Αποφάσισαν, λοιπόν, στο «Βινύλιο» να είναι καλεσμένος ο Νίκος Μαστοράκης.
Καιρό είχαμε να δούμε αυτόν τον «ειδικό της τηλεόρασης», όπως συχνά τον αποκαλούσαν παλιότερα. Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη την «ειδικότητα» του  Μαστοράκη στην τηλεόραση και ας θυμηθούμε για τι άλλο είναι γνωστός ο «ειδικός».
Ο εξαιρετικός αυτός κύριος επί χούντας δέχθηκε να γίνει τηλεοπτικός ανακριτής φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο «Βινύλιο» οι χουντικοί του ζήτησαν να κάνει την εκπομπή, διασφαλίζοντας πως οι φοιτητές θα μιλήσουν ελεύθερα και δεν θα πάθουν τίποτα μετά. Tι έκπληξη! Τίποτα απ’ αυτά δεν ίσχυσε, παρά το αίτημα του αγνού παρουσιαστή και τις διαβεβαιώσεις των χουντικών.
Πάμε τώρα στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Μαστοράκης, στο «Βινύλιο». Εκεί περιέγραψε το «δράμα» που πέρασε ο ίδιος. Με το γνωστό του «χαλαρό» ύφος (δεν προσέξαμε αν κρατούσε ένα από τα αγαπημένα του μπαλάκια – αυτά που συνήθιζε να έχει όταν έκανε τηλεόραση) μίλησε για τη χούντα και τον τρόπο που του ζητήθηκε να γίνει η συνέντευξη – ανάκριση.
Το «δράμα» του ήταν τόσο μεγάλο που, όπως εξομολογήθηκε, φορούσε μαύρα γυαλιά γιατί ήταν μέρες άυπνος. Προβληματιζόταν για την απόφαση του και τα λοιπά και τα λοιπά. Η περιγραφή τουστο βίντεο εδώ (από το 14ο λεπτό μέχρι το 32ο που μας λεει ποσο πολύ σωστη ηταν η χουντα).
Από εκεί και πέρα είναι κι ένα θέμα η αντιμετώπιση του από τους παρουσιαστές του «Βινυλίου» και κατά βάση από τον κύριο Αντώνη Κανάκη, ο οποίος, όπως είπε, εάν πίστευε πως  ο Μαστοράκης ήταν χουντικός δεν θα είχε θέση στην εκπομπή του.
Βλέποντας το απόσπασμα του βίντεο θα διαπιστώσετε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν δεν είχαν καμία σχέση με τον ανακριτικό τρόπο που είχε ο ίδιος απέναντι στους φοιτητές του Πολυτεχνείου του 73. Αντίθετα, οι συντελεστές της εκπομπής πείστηκαν ότι χρειάζονται πολλές εκπομπές για να δοθεί φως στην υπόθεση. Κατά τα άλλα ο κύριος Αντώνης Κανάκης αναρωτήθηκε πώς μπόρεσε ο Μαστοράκης να δεχθεί τις εγγυήσεις μιας χούντας. Αρκετές φορές, δε, υποστήριξε ότι η γνώμη του είναι πως δεν έπρεπε να δεχθεί ο Μαστοράκης να κάνει το λάθος, δηλαδή να δεχθεί την παρουσίαση της συνέντευξης – ανάκρισης των φοιτητών.
Με αυτά και με αυτά οι τηλεθεατές που είδαν στο ΣΚΑΪ το «Βινύλιο», αλλά και όσοι θα το δούνε στο διαδίκτυο, αντικρίζουν ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» του Μαστοράκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Μας συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να συγκινηθούμε με το «δράμα» του Μαστοράκη.
Εμάς μας αφορούν οι αγώνες και τα βασανιστήρια (στην Μπουμπουλίνας και στο ΚΕΒΟΠ)εκείνων που αντιστάθηκαν στη χούντα. Ο καθένας και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή.
Κάποιοι μπορεί να αρέσκονται να γίνονται «πλυντήρια» και να ξεπλένουν «αρβύλες« με χουντικό «άρωμα». Ας μην έχουν, όμως, και την απαίτηση να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ή να κάνουμε πως δεν βρωμάει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπλοκο σε τουριστικα βαν που παρισταναν τα ταξι και επαιρναν τη δουλεια των ταξιτζιδων. Πανηγυριζουν οι συνδικαλιστες ταξι. Δηλωνουν ολοι οι ταξιτζιδες ότι είναι υπερ του Τσιπρα, γιατι ο Κουλης δηλωσε ότι θα φερει την πειρατικη UBER ξανα στην Ελλαδα, που την ειχε απαγορευσει ο Τσιπρας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανθυγιεινες ιδεες του κυριου Μητσοτακη
Παραχωρηση νοσοκομειων σε ιδιωτες. Μεγαλυτερη εμπλοκη ιδιωτικων εταιριων στο ασφαλιστικο συστημα. Όχι δαπανες στο δημοσιο συστημα υγειας αλλα εξαγορα του από ιδιωτες.