Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πεμπτη 16 Μαιου 2019



Σήμερα μου είπαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον χριστιανισμό στους βάρβαρους και είμαι πολύ χαρούμενη που γνωρίζω επιτέλους από κοντά έναν φιλελεύθερο....
Σχολιο.- μα ναι στα Γαυγαμηλα η Παναγία εμφανιστηκε μπροστά του και είπε με δυνατη φωνη... η ταν η επι τας... κατοπιν μια μεραρχια αγγελων με πυρινα σπαθια κατεσφαξαν τους αντιχριστους Πέρσες... (καλα με βλεπω για πουλιτζερ παλι..)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι πυρόπληκτοι από το Μάτι, γιατί, λέει, δέκα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως και δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση των καταστροφών.
Τι θα ΄θελαν δηλαδή; Να μη δώσει η Δούρου 114 εκατομμύρια στην Cosco κι άλλα 117 στην Εκκλησία, και να τα δώσει σ' αυτούς;
Βρε, κάτι αξιώσεις που 'χουν οι πλεμπαίοι!
Σχολιο.- Έδωσε και κάποια εκατομμυριάκια στον Μελισσανίδη η κ. Περιφερειάρχης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεσαιωνικό σκοτάδι: Επικυρώθηκε η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα
Τον νόμο που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τον αυστηρότερο που τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, επικύρωσε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα Κέι Άιβι.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πολιτειακή Γερουσία και είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εν μέσω των προσπαθειών πολλών αμερικανικών πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση.
Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις, ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία». Οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια.
Το κείμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις και οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόπειρα απαγόρευσης των αμβλώσεων είχε γίνει πέρσι και στην Πολωνία, που απετράπη μετά από δημοψήφισμα. Επίσης, μόλις πέρσι νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ιρλανδία και πάλι με δημοψήφισμα.

ΠΟΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΠΟΙΑ ΕΜΙΡΑΤΑ;
Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις, ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού.
Οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόπειρα απαγόρευσης των αμβλώσεων είχε γίνει πέρσι και στην Πολωνία, που απετράπη μετά από δημοψήφισμα. Επίσης, μόλις πέρσι νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ιρλανδία και πάλι με δημοψήφισμα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μεγάλα διδάγματα της Πολιτιστικής Επανάστασης
Το σύνθημα δόθηκε με ανακοίνωση του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κίνας, στις 16 Μαΐου 1966, και επί σειρά χρόνων η Λαϊκή Κίνα συγκλονιζόταν από μια πρωτότυπη επαναστατική διαδικασία. Από τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση (ΜΠΠΕ), που στόχευε στην εμβάθυνση και εδραίωση της ίδιας της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Έχοντας έρθει σε ρήξη με την ΕΣΣΔ, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, αντιτασσόμενοι τόσο στην πολιτική της "ειρηνικής συνύπαρξης" με τον ιμπεριαλισμό -που θεωρούσαν πως απέβαινε σε βάρος των επαναστατικών και απελευθερωτικών κινημάτων- όσο και με την προώθηση της στρατηγικής του "ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό", οι κινέζοι κομμουνιστές αναζητούσαν έναν άλλο δρόμο σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που να μην επιτρέπει τη συγκρότηση της κομματικής και κρατικής γραφειοκρατίας σε νέα κυρίαρχη τάξη.
Στο επίκεντρο του προβληματισμού της αριστερής πτέρυγας του κόμματος βρέθηκε η αναπαραγωγή των σχέσεων κυρίαρχων και κυριαρχούμενων μέσα από τη διατήρηση της διάκρισης μεταξύ των ειδικών της διαχείρισης και των μαζών που επιτελούσαν ρόλους εκτελεστικούς. Άρα και η διάκριση μεταξύ διανοητικής και χειρωνακτικής εργασίας.
Ουσιαστικά, τέθηκε με νέους όρους και υπό το φως της εμπειρίας των σοσιαλιστικών μεταβατικών κοινωνιών, η θέση του Λένιν για την άσκηση της προλεταριακής εξουσίας από τη μαγείρισσα και την πλύστρα. Σύμφωνα με τον Μάο Τσε-τουνγκ και την Αριστερά του Κ.Κ. Κίνας, όσο η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων θα αποκλειόταν από τη γνώση της διαχείρισης στην κοινωνική και πολιτική ζωή και στην ίδια της την εργασία, ακόμη και αν είχε το δικαίωμα να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, η εξουσία θα παρέμενε στα χέρια εκείνων που κατείχαν αυτή τη γνώση.
Μέσα από σοβαρές αντιφάσεις, παιδισμούς και ακρότητες, ακόμη και με εκδηλώσεις προσωπολατρίας προς τον Μάο, η ΜΠΠΕ επιχείρησε μια νέα έφοδο στον ουρανό, με την επιτάχυνση των διαδικασιών περάσματος στην κομμουνιστική αταξική κοινωνία, όπου τη διαχείριση των ανθρώπων θα αντικαθιστούσε η διαχείριση των πραγμάτων.
Η ΜΠΠΕ ηττήθηκε, κάτω από το βάρος πολλαπλών προβλημάτων, κενών και αδυναμιών Η Δεξιά του Κ.Κ. Κίνας ανέκτησε τον έλεγχο της κατάστασης και αμέσως μετά τον θάνατο του Μάο, το 1976, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες που οδήγησαν στη σημερινή κυριαρχία του συνασπισμού γραφειοκρατίας και καπιταλιστών.
Εντούτοις, η ΜΠΠΕ δεν παύει να αποτελεί σημείο αναφοράς ή έστω προβληματισμού, για εκείνους τους κομμουνιστές που αναζητούν απαντήσεις στο καίριο ζήτημα της μετάβασης προς τον κομμουνισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσε να ήταν σκάνδαλο καραμπινάτο, αν δεν ήταν απολύτως νομότυπη διαδικασία. Χωρίς, εντούτοις, να χάνει το χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους πρόκλησης προς το δημόσιο αίσθημα.
Ο λόγος για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα της Περιφέρειας Αττικής, την οποία η Ρένα Δούρου επιδίωκε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά τελικά δημοσιοποιήθηκε από αυτούς τους οποίους ευεργέτησε.
Πρόκειται για την εκκλησιαστική ιεραρχία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα εκτενή αναφορά για τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Περιφέρεια Αττικής, με συνολικό ποσό 117 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ενίσχυση φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, για την αποπεράτωση ναών κ.λπ. κ.λπ.
Ναι! Σε μια εποχή που ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός ζει με στερήσεις, μέρος από τα χρήματά του που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής δίνεται στην Εκκλησία, με την αμύθητη περιουσία!
Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, η Ρένα Δούρου, που μόλις πριν μια βδομάδα αποκαλύφθηκε ως χρηματοδότρια της Cosco, προκειμένου να κατασκευάσει προβλήτες για κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά, από τις οποίες η κινέζικη εταιρεία θα θησαυρίζει επί δεκαετίες, η ίδια που χρηματοδότησε τον μεγαλοαπατεώνα Μελισσανίδη για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και στις δύο αυτές περιπτώσεις και δείχνοντας την πλήρη αποκοπή της από κάθε αντίληψη αισθητικής του χώρου και σεβασμού της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας, δεν διστάζει να αναπτύσσει τις προσωπικές της σχέσεις ακόμη και με την εκκλησιαστική ιεραρχία.
Η Ρένα Δούρου, ελπίζοντας να αποφύγει τις νομικές συνέπειες για τον θάνατο μιας εκατοντάδας ανθρώπων, δεν διστάζει να υφαίνει το δίχτυ της μελλοντικής προσωπικής της καριέρας, διαμορφώνοντας όρους στήριξης από ποικίλες πλευρές, διαχειριζόμενη το δημόσιο χρήμα σαν να επρόκειτο για κληρονομιά του παππού της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχι κυριοι,,τον Μαστορακη το αποβρασμα της χουντας,, ουτε θελουμε να τον βλεπουμε,, ουτε να τον ακουμε.
Ξεφτιλα και ντροπη!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Ο Μαρτινης κριθηκε ενοχος για ξεπλυμα μαυρου χρηματος και για δωροδοκια 3,2 εκατομμυρια μαρκα που τσεπωσε απο την Γερμανικη Εταιρια "Hospitalia International" για να προτιμηθει νοσοκομειακος εξοπλισμος για το Ερρικος Ντυναν.
*Η Αλεξια Μπακογιαννη (κορη της Ντορας) επι προεδριας Μαρτινη στον Ερυθρο Σταυρο επαιρνε 320.000 € τον χρονο για δημοσιες σχεσεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συριακη κυβέρνηση και οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το idlib, έτσι, επειδή είναι σαδιστές μάλλον. Ξεχνάτε βέβαια να αναφέρετε ότι πάνω από 30.000 τρομοκράτες και μισθοφόροι, από τους οποίους 20.000 της Αλ Καιντα, με υποστήριξη από Τουρκια, εξορμουν κατά συριακων πόλεων αλλά και κατά των Κουρδικων περιοχών. Καμία σχέση βέβαια με Υεμένη και Παλαιστίνη, οι σύμμαχοι των παλαιστίνιων είναι οι συριοι κάι όχι οι ισλαμο φασίστες μισθοφόροι των ΗΠΑ, Τουρκία Σαουδική Αραβία.
Άλλο το να λέμε για τους άμαχους που έτσι κι αλλιώς πληττονται σε ένα πόλεμο, ιδίως σε μάχες που γίνονται μέσα σε μεγάλες πόλεις και άλλο να μιλάμε λες και το idlib είναι η Γάζα και οι διάφοροι ISIS, Al Qaeda και άλλοι μισθοφόροι που έχουν έρθει από διάφορες χώρες είναι ηρωικοι μαχητές της ελευθερίας , όπως λέει συχνά το αφήγημα των ΗΠΑ και άλλων. Στις περιοχές που έχουν απελευθερωθει από αυτούς, επιστρέφουν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες συριοι, πράγμα που σποσιωπαται. Όμως ο πόλεμος δεν έχει λήξει ακόμα δυστυχώς..
"Αφού οι άμαχοι "έτσι κι αλλιώς" πλήττονται σ' ένα πόλεμο " Ε ναι,  πληττονται, εκτος αν εχεις δει εσυ πολεμο που να μην ειχε θυματα. Οταν οι Ρωσοι εμπαιναν να απελευθερωσουν στον Β ππ Κιεβο, Μινσκ, Βαρσοβια, Βουδαπεστη, και εκατονταδες αλλες πολεις αλλα να παρουν και Λειψια, Βερολινο, πιστευεις οτι το εκαναν χωρις να υπαρχουν θυματα απο πλευρα αμαχων? Οταν οι Βιετκονγκ εκαναν την τελικη επιθεση για να απελευθερωσουν την Σαιγκον και το υπολοιπο Βιετναμ, δεν υπηρχαν θυματα αμαχοι? Εχεις δει εσυ πολεμο οπου δεν υπηρχε δυστυχια και απωλειες, ΟΣΟ ΚΑΛΕΣ προθεσεις και να ειχε ενας εμπολεμος, οσο σωστα να ηταν τα κινητρα? Τωρα για Ρωσους και Ασσαντ και Συρια. Μην αρχισουμε κατι που θα παρει καιρο. Το αφηγημα που υιοθετεις ειναι αυτο που επικρατει σε ΗΠΑ και Ευρωπη: Ο κακος Ασσαντ αρχισε να σκοτωνει αοπλους διαδηλωτες, πηραν τα οπλα οι ηρωικοι Συροι, ηρθαν οι οι ξενοι freedom fighters , κερδιζαν, μονοι βεβαια, ηρθαν τα καθικια οι Ρωσοι, μαζι και Ιρανοι και Χεζμπολαχ, και αρχισαν να σκοτωνουν αδιακριτα τον κοσμο. Οχι ISIS δεν υπαρχει αλλα και οι ολοι οι μισθοφοροι Τζιχαντιστες του ιδιου φυραματος δεν υπαρχουν. Τι υπαρχει? Ειπαμε , Δημοκρατες μαχητες , που μαζι με τα white helmets (πηραν και Οσκαρ!), μαχονται το τερας Ασσαντ. Σοβαρα ομως . Αυτο που επικροτεις ειναι την δραση των Τζιχαντιστων αλλα και των ψυχρων μισθοφορων που δρουσαν και δρουν κατα δεκαδες χιλιαδες στην Συρια, που καθημερινα εσφαζαν και αποκεφαλιζαν κοσμο και ειδικα μειονοτητες (για ρωτα Γιεζιντι, Σιιτες, Χριστιανους, μετριποαθεις σουνιτες, Δρουζους, Αλεβιτες, κλπ πως ζουσαν επι Ασσαντ και πως με τους "δημοκρατες " της Δυσης) . Αυτο που επικροτεις ειναι την ΔΙΑΛΥΣΗ της Συριας , οπως εγινε με Λιβυη, οπως εγινε ουσιαστικα με Ιρακ, κρατιδια αδυναμα ,αποικιες,  ντομινο που εξυπηρετους τα δημοκρατικα κρατη ΗΠΑ Ισραηλ Σ Αραβια ΗΑΕ Τουρκια, μετα τα κρατη- φαντασματα Λιβυη Αφγανισταν, Ιρακ , με επομενο στοχο το Ιραν. βεβαια Αυτα ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα γεγονοτα . Βοηθησαν οι Ρωσοι? Για τα δικα τους συμφεροντα? Ναι, και πολυ καλα εκαναν! Και το Βιετναμ βοηθησαν οι Σοβιετικοι, και την Κουβα πριν καταρευεσει η ΣΕ, και Αγκολα κλπ. Για τα συμφεροντα τους τα κανουν οι Ρωσοι? ΝΑΙ. Ε ΚΑΙ? Εμενα μ ενδιαφερει οτιτα σχεδια του Ιμπεριαλισμου δεν περασαν. Ελπιζω. Και για αυτο θα υποστηριξω και το Ιραν. Οχι γιατι ειμαι οπαδος του Χαμενει. Αλλα γιατι οταν θα επιλεξω, δεν θα παω με τους ΙΣΕΣΑΠΟΣΤΑΚΗΔΕΣ, "ολοι κακοι, παμε παρακατω" Αυτά
"Οι σκυλοι γαβγιζουν και το καραβανι προχωραει " Αραβικό ρητό. Η Συρια απελευθερωνεται και επομενος στοχος ειναι μια ειρηνικη και δημοκρατικη χωρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διείσδυση λειτουργεί.
Κι οι μαριονέτες της Αθήνας, με το χέρι απλωμένο, ζητιάνοι έξω από χαμαιτυπείο.
Ο δε λαός, ασχολείται με ότι γυαλιστερό του πλασάρουν...
Βελιγράδι: Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα πρώτα τουρκικά λεωφορεία
Μάιος 15, 2019. 20:37
Τα πρώτα οκτώ από τα 70 νέα χαμηλού δαπέδου αστικά λεωφορεία παραδόθηκαν στην Εταιρεία Αστικών Συγκοινωνιών «Beograd», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γκόραν Βέσιτς και ήδη τέθηκαν σε κυκλοφορία στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.
Πρόκειται για σύγχρονα λεωφορεία της τουρκικής εταιρείας «BMC», που πουλάει λεωφορεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως είπε ο Βέσιτς, προσθέτοντας ότι τα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό,  μηχανισμό αυτόματων εισιτηρίων και όλα όσα απαιτούνται για ένα σύγχρονο αστικό λεωφορείο.
Ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις για την προμήθεια 244 νέων λεωφορείων.
 Έτσι, εκτός από αυτά της τουρκικής εταιρείας,  περιλαμβάνονται 174 νέα χαμηλού δαπέδου λεωφορεία αστικού τύπου από  την εταιρεία «Χίγκερ» της Κίνας, που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο.
Ο Βέσιτς τόνισε ότι ποτέ στην ιστορία της πόλης του Βελιγραδίου δεν τέθηκαν τόσα πολλά νέα λεωφορεία σε λειτουργία μέσα σε ένα χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκαινιάσανε πάλι το Μετρό της Σαλονίκης που δε λειτουργεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συνοικία Μανσίγιε της παλαιστινιακής πόλης Γιάφα, κατεστραμενη μετά τον βομβαρδισμό της από τον στρατό του Ισραήλ το 1948. Φυσικά, εκκενώθηκε από τον αραβικό πληθυσμό της και με την επέκταση του Τελ Αβίβ αποτέλεσε προάστιό του.
Εκεί γίνονται αυτές τις μέρες οι εκδηλώσεις της Eurovision.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eίδατε ρε κομμούνια,που
όλο γκρινιάζετε για το ΝΑΤΟ κ την ΕΕ,πόσο μας βοήθησε η Βρετανία στο εθνικό θέμα της κυπριακής ΑΟΖ;;
Tι θα κάναμε χωρίς μια τέτοια βοήθεια ..."αμφισβητούμενης κυριαρχίας";; Εεε;;
τουμπεκί ψιλοκομμένο η εθνικιστική ομήγυρις που μας έλεγε ελάτε στις δυτικές συμμαχίες για να λυθούν όλες σας οι απορίες...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προέρχεται από το κόμμα του αντιϊμπεριαλιστη προέδρου Ομάρ Τορίχος, που σκοτώθηκε σε "ύποπτο" αεροπορικό δυστύχημα. Για να δούμε...

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019
Ο Νίτο Κορτίσο νέος πρόεδρος του Παναμά

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που εξέδωσε το εκλογοδικείο του Παναμά, με το 92% των εκλογικών τμημάτων καταμετρημένα, ο προεδρικός υποψήφιος του Επαναστατικού Δημοκρατικού Κόμματος (PRD), Λαουρεντίνο «Νίτο» Κορτίσο, επιβλήθηκε στις Γενικές Εκλογές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής με 33,07% των ψήφων.
Στη δεύτερη θέση ο Ρόμουλο Ρουξ του κόμματος Δημοκρατική Αλλαγή, ο οποίος κατήγγειλε παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, με 31,07 των ψήφων. Ακολούθησαν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρικάρντο Λομπάνα με 19,35%, ο Χοσέ Μπλαντόν του Παναμέζικου Κόμματος 10,44%, και η ανεξάρτητη Άνα Μέντες Ροντρίγκες με 4.82%.

"Αισθάνομαι τιμή. Δέχομαι ταπεινά το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα μεγάλης ευθύνης και σημασίας για τη χώρα. Ο Παναμάς πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να δώσει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις", δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος μετά την επίσημη ανακοίνωση του εκλογοδικείου, μια πολιτική παράδοση που η χώρα διατηρεί από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Όσον αφορά τις υποτιθέμενες παρατυπίες που κατήγγειλε ο Ρόμουλο Ρουξ, ο νέος πρόεδρος του Παναμά ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα δικαίωμα που κάθε υποψήφιος έχει σε μια δημοκρατία και πρέπει να το σεβαστούμε».
Τα εκλογικά κέντρα στον Παναμά έκλεισαν την Κυριακή σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από την ηρεμία και τη μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων. Τα 6.911 εκλογικά τμήματα ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητά τους στις 4:00 μ.μ. τοπική ώρα σύμφωνα με το εκλογοδικείο.
Εκτός από τον πρόεδρο του έθνους για την περίοδο που ξεκινάει την 1η Ιουλίου 2019 και τελειώνει την 1η Ιουλίου 2024, οι Παναμέζοι εξέλεξαν 71 βουλευτές, 81 δημάρχους, 20 βουλευτές για το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής (Parlacen), 679 δημοτικούς και 9 διαμερισματικούς συμβούλους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθη η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον Οτσαλάν να συναντά τους δικηγόρους του
 Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 16:49
Ήρθη στην Τουρκία η απαγόρευση που είχε επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια στον φυλακισμένο ιστορικό ηγέτη της κουρδικής εξέγερσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τον εμπόδιζε να συναντά τους δικηγόρους του, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Οι αποφάσεις που απαγόρευαν τις συναντήσεις ήρθησαν και μπορεί πλέον να κάνει τέτοιες συναντήσεις», δήλωσε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Ο κούρδος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, είχε μπορέσει να δει τους δικηγόρους του πριν από δύο εβδομάδες για πρώτη φορά από το 2011.
Ο Οτσαλάν είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση.
Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχει ανακοινώσει πως περίπου 3.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε φυλακές, συμμετέχουν σε απεργία πείνας που άρχισε η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Οτσαλάν. Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σημερινή άρση της απαγόρευσης θα οδηγήσει σε τερματισμό της απεργίας πείνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




71η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Ο αγώνας ενάντια στην ισραηλινοναζιστική κατοχή συνεχίζεται
ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Διαδηλώσεις και πολύμορφες εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 71η μαύρη επέτειο από τη «Νάκμπα» (καταστροφή) της Παλαιστίνης το 1948πραγματοποίησαν χτες πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι στα παλαιστινιακά εδάφη στη Λωρίδας τη Γάζας και στη Δυτική Οχθη.
Στα σύνορα της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο αποικιακο καθεστως δεν έλειψε και αυτή τη φορά η βαρβαρότητα των ισραηλινοναζιστικών στρατευμάτων, που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν εν ψυχρώ περίπου 50 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 12 παιδιά και 3 νοσηλευτές.
Στη Δυτική Οχθη, οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Ραμάλας, με αφετηρία το μαυσωλείο του Παλαιστίνιου πρώην Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ. Στις 12 το μεσημέρι τηρήθηκε σιγή 71 δευτερολέπτων, για τα 71 χρόνια από την καταστροφή της Παλαιστίνης και τον ξεριζωμό 750.000 Παλαιστινίων. Στη συνέχεια, διαδηλωτές ύψωσαν μεγάλα χάρτινα κλειδιά ζητώντας να επιστρέψουν στα εδάφη και στα σπίτια από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως το 1948.
Σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα επισήμανε πως η φετινή επέτειος από την καταστροφή της Παλαιστίνης «έρχεται εν μέσω σοβαρών προκλήσεων για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Τονίζει πως οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις κάνουν «γεωγραφικό πόλεμο», με καθημερινές κατασχέσεις παλαιστινιακών εδαφών όπου κατοικούν 711.000 παράνομοι σιωναζι αποικοι, «δημογραφικό πόλεμο» εκτοπίζοντας το λαό από την πόλη της Ιερουσαλήμ και την περιοχή της κοιλάδας του Ιορδάνη. Επισημαίνει επίσης πως σήμερα 112.000 Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ καλούνται να επιβιώσουν εντός του τείχους - απαρτχάιντ, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της σημερινής κυβέρνησης σε ΗΠΑ και ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, «που πιστεύουν ότι μας αποδυναμώνουν (...) προκειμένου να μας οδηγήσουν σε παράδοση και αποδοχή μιας απαράδεκτης δηθεν «ειρηνευτικής» πρότασης», που την αποκαλούν «Συμφωνία του Αιώνα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Εφτασαν τους 130 οι δολοφονημένοι αντάρτες
Οι δολοφονίες πρώην στελεχών, μελών και φίλων των FARC - EP (Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός), που έχουν μετατραπεί σε νόμιμο κόμμα με το ίδιο ακρωνύμιο, FARC (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun - Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας) συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Τελευταίο θύμα ο 49χρονος Χόρχε Ενρίκε Κορεδόρ Γκονζάλες (με ανταρτικό όνομα Γουίλσον Σααβέντρα, που υπήρξε διοικητής του δυτικού μετώπου των ανταρτών «Αλφόνσο Κάνο», το οποίο φέρει το όνομα άλλου δολοφονημένου στελέχους). Ο Γκονζάλες «γαζώθηκε» με σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα - κάτι που παραπέμπει σε παραστρατιωτικούς φονιάδες - το απόγευμα της Τρίτης 14/5 στην πόλη Τουλούα στην επαρχία Βάγιε ντελ Κάουκα, όπου μαζί με άλλους πρώην αντάρτες συμμετείχε σε πρόγραμμα αγροτικής παραγωγής. Το πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο της λεγόμενης συμφωνίας ειρήνευσης του Νοέμβρη του 2016, μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων των ανταρτών με την κυβέρνηση.
Αυτή η δολοφονία πρώην αντάρτη ανεβάζει σε 130 τους δολοφονημένους αντάρτες από την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ οι δολοφονημένοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος ξεπερνάνε συνολικά τους 500, με τη μεγαλύτερη αύξηση εκτελέσεων να παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Ιβάν Ντούκε, φανατικό πολέμιο της συμφωνίας ειρήνευσης.
Η πολύ άσχημη αυτή κατάσταση καταγγέλλεται από τη FARC και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης ενώ απευθύνονται εκκλήσεις να κατασταλεί η δράση των παραστρατιωτικών, που στην πραγματικότητα όμως δρουν, όπως έκαναν και τα περίπου 50 χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης, με τη στήριξη και ανοχή του αστικού κράτους.
Οι φόβοι που διατυπώνονται από πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία είναι να μην επαναληφθεί η γενοκτονία των δεκαετιών 1980 και 1990, όπου εκτελέστηκαν από παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου πάνω από 5.000 μέλη της «Πατριωτικής Ενωσης», οργάνωσης που είχαν δημιουργήσει οι FARC-EP μαζί με το Κολομβιανό ΚΚ.