Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Παρασκευη 17 Μαιου 2019


Aliki Papachela
Ελπίζω ότι δεν είχατε απορία ποιάς «κατάληψης» ένοικος ήταν ο Σύριος 28χρονος ναρκέμπορος που συνελήφθη χθες να πουλάει ναρκωτικά στην Κυψέλη, ενώ είχε ήδη μια καταδίκη ερήμην για εμπόριο ναρκωτικών, και είχε αίτημα ασύλου με διεύθυνση μόνιμης κατοικίας «Αχαρνών σε κατάληψη»!
Μόλις με ειδοποίησαν δημοσιογράφοι που τους ενημέρωσαν αστυνομικοί ότι ήταν μόνιμος κάτοικος City Plaza.
Συγχαρητήρια κυρία Γεροβασίλη, τα έχετε καταφέρει άψογα να προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε την παρανομία αψηφώντας εισαγγελικές παραγγελίες και δικαστικές αποφάσεις, και φυσικά να μην δέχεστε καν να με συναντήσατε!
Επίσης περιμένω πάλι δικαιωματικους αριστερους και λοιπά αναρχικα γίδια ν αρχίσουν πάλι να λένε για τα ατοπήματα και την φασιστική ρητορική μου, επειδή καταγγέλλω το όργιο της υπόθεσης City Plaza εδώ και τόσα χρόνια! Αυτά τα αγγελούδια του κοινού ποινικού δικαίου!
Και μην ξεχάσετε να πάτε αύριο στην συναυλία ενίσχυσης της «κατάληψης» να ενισχύσετε τα βόδια με ακόμα περισσότερο μαύρο χρήμα, στο Πεδίον του Άρεως που τους παραχώρησε η δικαιωματικούλα περιφερειάρχης Δούρου-Γαιδούρου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καταπληκτικο δεν ειναι οτι εγκαινιασαν - παλι- το ...μετρο της Θεσσαλονικης! Το καταπληκτικο ειναι οτι εκαναν και...διαδρομη(!) με το ακινητο βαγονι (!) βγηκαν και φωτογραφιες να φορανε και κρανη και να κρατιουνται απο τις χειρολαβες (!). Σου λεει, θες να παρει καμια αποτομη στροφη;
Απλά, δεν εχουν ξαναπερασει τετοιοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019
Η Βενεζουέλα καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης από τις ΗΠΑ

O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Mπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), Σαμουέλ Μονκάδα, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Οργανισμού στην Νέα Υόρκη, τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης που διέπει τις διπλωματικές σχέσεις, στο πλαίσιο της πολιορκίας των διπλωματικών εγκαταστάσεων της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον που συμβαίνει με τη συναίνεση της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Υπάρχει ένα Υπουργείο Εξωτερικών και ο στόχος του πρέπει να είναι η διπλωματία, όχι ο πόλεμος (...) αρνούνται να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση της Βιέννης η οποία απαιτεί την προστασία των διπλωματικών εγκαταστάσεων ακόμα και σε συνθήκες πολέμου (...) λένε ότι εμείς έχουμε σπάσειτις σχέσεις, θέλουν εμείς να τηρήσουμε το άρθρο 45 της Σύμβασης της Βιέννης, αλλά εκείνοι δεν το σέβονται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας.
Διευκρίνισε ότι το άρθρο 45 της Διεθνούς Σύμβασης ορίζει ότι όταν δύο κράτη διαρρήξουν τις σχέσεις τους, οι διπλωματικές τους εγκαταστάσεις εξακολουθούν να προστατεύονται. Δηλαδή, δεν βρίσκονται στη διάθεση του κράτους υποδοχής. Στις περιπτώσεις αυτές, το πιστοποιημένο έθνος μπορεί να ορίσει ένα τρίτο κράτος για να εργαστεί ως «προστάτιδα δύναμη» σε αυτή την περιοχή.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται ήδη για να διορίσει ένα τρίτο κράτος για την πρεσβεία της στο Καράκας, αλλά εμποδίζει τη Βενεζουέλα να κάνει το ίδιο σε βορειοαμερικανικό έδαφος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επενδυουν στην οξυτητα, για να τονωσουν το ψοφιο "διλημμα", αδιαφορουν για το τι θα συμβει...
Την προσεχη Κυριακη το απογευμα αποφασίστηκε ο Τσιπρας να παει στην πιο εχθρικη γι αυτον περιοχη, στο Πασαλιμανι. Οπως εγινε γνωστο, ΕΠΤΑ διοιμιριες των ΜΑΤ από το μεσημερι θα αποκλεισουν το παραλιακο μετωπο ενω θα αναπτυχθουν και εκατονταδες αντρες της ασφαλειας με πολιτικά...(η πλειοψηφια των "συγκεντρωμενων")
Την ιδια στγμη, λιγες εκατονταδες μετρα πιο κει, στο χωρο του Καραισκακη ο συνδυασμος του Μαρινακη εχει προγραμματισει συγκεντρωση νεολαιας.
Θα τους βολευε και τους δυο, δεν θα διστασουν μπροστα σε τιποτα και οι μεν και οι δε...το θεμα ειναι να τους γυρισει την πλατη η κοινωνια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Die Welt για Αλέξη Τσίπρα: Από αγωνιστής του δρόμου μετατράπηκε σε ηγέτη
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επιτύχει ορισμένα πολιτικά έργα τέχνης» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. «O Έλληνας πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα για τη σωτηρία της χώρας του από την πτώχευση ανεμίζοντας σημαίες του "όχι" και το κέρδισε, για να αγνοήσει στη συνέχεια το αποτέλεσμα.
Τη συμφωνία στη διαμάχη δεκαετιών για την ονομασία της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας, η οποία δεν ήταν δημοφιλής στη χώρα του, την μετέτρεψε ο κ. Τσίπρας σε «υλικό για Νόμπελ», όπως το διατύπωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ», γράφει σε άρθρο της η συντηρητική γερμανική εφημερίδα.
«Για το γεγονός ότι από αγωνιστής του δρόμου μετατράπηκε σε ηγέτη, ο οποίος υποστηρίζει και εφαρμόζει και δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες», εκτιμά η Die Welt.

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΙΣΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
Και μόνο ο τίτλος θα αρκούσε για να θεωρήσει κάποιος αριστερός το άρθρο υβριστικό για τον Τσίπρα. Παράτησε τους αγώνες του δρόμου για να τον αναγνωρίσει η Μέρκελ ως ηγέτη και οι συριζαίοι καμαρώνουν!
Όπως καμαρώνουν γιατί στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας εκθειάζεται η τόλμη του να ποδοπατήσει τη λαϊκή θέληση και να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Όπως και το να αδιαφορήσει παγερά για την άποψη του ελληνικού λαού για τη Συνθήκη των Πρεσπών.
Όπως καμαρώνουν που η γερμανική εφημερίδα του αναγνωρίζει τα όσα έκανε υπέρ των τραπεζών. Τα όσα έκανε για την αξιοθαύμαστη και με πρωτοφανή αποτελέσματα προσαρμογή της Ελλάδας στις απαιτήσεις του διεθνούς κεφαλαίου.
Καμαρώνουν τον ηγέτη που χειροκροτεί η ναυαρχίδα του γερμανικού καπιταλισμού!
Σχολιο.- Γιατι να μην καμαρωνουν; αφου μας καταντησε ολους φτωχους και ανεργους ξεπουλωντας στους Γερμανους ΟΤΕ αεροδρομια λιμανια βιομηχανια ναυπηγεια και σωζοντας τις Γερμανικες τραπεζες διαλυοντας τις δικες μας και οσα δεν μπορεσαν να παρουν οι Γερμανοί με τον πολεμο τα πηραν τωρα με τον Τσιπρα πρωθυπουργό. Ειναι να μην ειναι ευχαριστημενοι με τον Τσιπρα και να του πλεκουν το εγκώμιο;
Σχολιο.- Ω;! ρε ξεφτιλα .Εχουν αναγαγει την προδοσια ως εθνικο( στα μυαλα τους ,λεμε τωρα ) ιδεωδες !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγέλλεται ο συριζάς δήμαρχος Χαλανδρίου γιατί παραχωρεί το Θέατρο Ρεματιάς για διοργάνωση ναζιστικής εκδήλωσης από την ουκρανική πρεσβεία, και δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον παρά καμιά δεκαριά άνθρωποι.
Εκατοντάδες άλλοι, την ίδια ώρα, αποδοκιμάζουν τους αληταράδες χουντικους ραδιοαρβυλαιους που ξέπλυναν τον χουντικό Μαστοράκη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί φασιστική φιέστα στο Θέατρο Ρεματιάς;
Προς τις δημοτικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις, φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Χαλάνδρι και τις όμορες περιοχές απευθύνεται η κίνηση Save Donbass – Greece, καλώντας σε ματαίωση της φασιστικής φιέστας που οργανώνεται από την ουκρανική πρεσβεία αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου στο Θέατρο Ρεματιάς.
Θα επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί φασιστική φιέστα στο Θέατρο Ρεματιάς;
Ως κίνηση που έχει συγκροτηθεί για τον συντονισμό των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού του Ντονμπάς, ενάντια στο νεοφασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη σας φασιστική φιέστα, οργανωμένη από την ουκρανική πρεσβεία.
Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου έχει παραχωρήσει στην πρεσβεία του ουκρανικού νεοφασιστικού καθεστώτος το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, για την πραγματοποίηση μιας δήθεν πολιτιστικής εκδήλωσης, υπό τον τίτλο «Βισιβάνκα».
Η λεγόμενη «Μέρα της Βισιβάνκα» είναι μια καθαρά εθνικιστική γιορτή, που δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση της Ουκρανίας. Κατασκευάστηκε το 2007, με πρωτοβουλία της Lesya Voroniuk. Κεντρική της ιδέα είναι το, κεντημένο με φολκλορικά σύμβολα, παραδοσιακό πουκάμισο και γιορτάζεται στο εσωτερικό της Ουκρανίας με την άμεση οργανωτική και ιδεολογική καθοδήγηση της κυβέρνησης και στο εξωτερικό από τις κατά τόπου πρεσβείες.
Στη πραγματικότητα η κατασκευασμένη αυτή γιορτή, αξιοποιείται από τους εθνικιστικούς και ναζιστικούς κύκλους της Ουκρανίας στο να κατασκευαστεί μια ακραία εθνικιστική «ουκρανική ταυτότητα». Χαρακτηριστική είναι η ταινία “Heritage of the Nation”, που αποτελεί την «κινηματογραφική τεκμηρίωση» της Βισιβάνκα, και κυκλοφόρησε το 2016.
Στην ταινία η Βισιβάνκα εμφανίζεται ως αντικομμουνιστικό σύμβολο, καθώς , σύμφωνα με τους σκηνοθέτες της, ήταν αντικείμενο διώξεων «κατά τη σταλινική περίοδο» και σήμερα εξακολουθεί να διώκεται στις Λαϊκές Δημοκρατίες.
Φυσικά ποτέ δεν υπήρξε , ούτε υπάρχει, καθεστώς ή ενέργειες δίωξης της παραδοσιακής φορεσιάς. Προς απόδειξη, σας επισυνάπτουμε αφίσα για την Πρωτομαγιά της ΕΣΣΔ, όπου αποτυπώνεται η Βισιβάνκα. Σας επισυνάπτουμε και φωτογραφία από την αντίστοιχη «γιορτή» στο Λονδίνο, με νεοναζιστικά σύμβολα.
Όσο φαιδρή και εάν φαντάζει η επιχειρηματολογία των νεοναζί, δεν πρέπει να υποτιμάται: στο εσωτερικό της Ουκρανίας αποτελεί πλέον ημέρα αναφοράς για τις εθνικιστικές-ναζιστικές ομάδες και την κυβέρνηση ενώ σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι πρεσβείες της Ουκρανίας, την αξιοποιούν σαν μέσο επικοινωνιακής παρέμβασης και διαστρέβλωσης της ιστορίας, παλιότερης και σύγχρονης.
Η παραχώρηση αυτή συνιστά απροκάλυπτη πρόκληση προς τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που με αφορμή τα 74 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, η ουκρανική πρεσβεία και το καθεστώς του Κιέβου έχουν εξαπολύσει μια βρόμικη καμπάνια δυσφήμησης των αγώνων κατά της ναζιστικής πανούκλας και υπεράσπισης των Ουκρανών συνεργατών των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής της τότε ΕΣΣΔ.
Θεωρώντας ως στοιχειώδη δημοκρατική υποχρέωση την αποτροπή αυτής της φασιστικής προπαγανδιστικής φιέστας, ελπίζουμε πως θα κάνετε ό,τι μπορείτε για τη ματαίωσή της.
Save Donbass – Greece
Αθήνα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Τσίπρας συναντήθηκε χθες βράδυ με τους ανθρώπους της Τέχνης και τους μίλησε για τον πολιτισμό, αναφέρθηκε και στα 4.000 τ.μ. που παραχωρεί σε ιδιώτη η Δούρου -μοιράζοντας τ' αμπέλι του παππού της- για να φτιαχτεί σκυλάδικο στο Πεδίο του Άρεως;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ
Άκουγα πριν λίγο μεσημερι Πεμπτης τον Πολάκη να μιλάει στη Βουλή και κάπου αναφέρθηκε και στον "Ευαγγελισμό". Ειρωνευόμενος τις καταγγελίες για ελλείψεις στο νοσοκομείο, στις οποίες, όπως είπε, αναφέρονται όσοι δεν βλέπουν το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία.
Ακριβώς πριν ένα μήνα νοσηλευόμουν στον "Ευαγγελισμό" και είχα κάνει καταγγελία των άθλιων συνθηκών που επικρατούν εκεί μέσα. Της βρομιάς, των πεσμένων σοβάδων, των φθαρμένων εργαλείων, των σπασμένων κρεβατιών.
Και μόνο το ότι οι καρδιοπαθείς στα έκτακτα εξετάζονταν καθισμένοι σε καρέκλες, γιατί τα φορεία χρησιμοποιούνταν ως κρεβάτια, και μόνο το ότι τις δύο πρώτες μέρες βρισκόμουν σε ένα τέτοιο ρυπαρό και σάπιο φορείο, λόγω έλλειψης κρεβατιού, θα αρκούσε για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει εκεί μέσα. Όπου την κατάσταση επιχειρούν να σώσουν, με ηρωικές προσπάθειες και εξαντλητικές διπλοβάρδιες, γιατροί και νοσηλευτές.
Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα πόσο χυδαίος είναι αυτός ο παλιάνθρωπος. Όπως και κάθε χορτάτος και βολεμένος όμοιός του, που θεωρεί ασήμαντο το τσαλαπάτημα των πολλών, προκειμένου να πετύχει στα όποια βρόμικα σχέδιά του. Στην προκειμένη περίπτωση στην εξαγωγή των -κυριολεκτικά- ματωμένων πλεονασμάτων.
Σχολιο.- Τα ίδια έζησα πέρσι και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα με το νοσηλευτικό προσωπικό να γίνεται χίλια κομμάτια
Σχολιο.- Όλος ο λαϊκός κόσμος τα ζει σε όλη την Ελλάδα. Κι ας χλευάζει ο παλιάνθρωπος, που αν πάθει κάτι ασφαλώς και δεν θα νοσηλευτεί σε κάποιο από αυτά τα νοσοκομεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα και απαιτεί από την κυβέρνηση, που φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση αυτή, χωρίς καμιά καθυστέρηση να καταργήσει όλους τους τρομονόμους και να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των κρατουμένων χωρίς να θέτει πολιτικούς και άλλους φρονηματικούς όρους. Να καταργήσει άμεσα το εισαγγελικό βέτο που ήταν και προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος.
Δήλωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα
16 Μαΐου 2019
Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 15/5/2019, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μάη 2019 εναντιούμενος στο εισαγγελικό βέτο για την χορήγηση της νόμιμης άδειας από τις φυλακές Βόλου) «συνεχώς επιβαρύνεται και ήδη παρουσιάζει ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης ενώ στο διάστημα της απεργίας έχει χάσει 12,5 κιλά«.
Επίσης με βάση το ανακοινωθέν του γιατρού νεφρολόγου που τον παρακολουθεί παρουσιάζει «αυξημένη παρουσία οξέως στο αίμα και πτώση του PH, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας και άλλων βλαβών που μπορούν να καταστούν μη αναστρέψιμες«.
Πρέπει για την ιστορία να υπογραμμίσουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 6 άδειες που πήρε έως τώρα από τις φυλακές δεν έχει παραβιάσει τους όρους τους.
Αντίθετα η νόμιμη χρήση αυτών των αδειών έχει προκαλέσει την λυσσασμένη αντίδραση της Αμερικανικής κυβέρνησης, της εδώ πρεσβείας τους καθώς και μια σειρά παρεμβάσεις των αστικώνσυστημικών κομμάτων και των αστικών ΜΜΕ.
Οι δυνάμεις αυτές γνωρίζοντας ότι ο Δ. Κουφοντίνας θα διεκδικήσει μέχρι τέλος τα δικαιώματά του, όπως αυτά απορρέουν από το ισχύον νομικό και δικαστικό σύστημα, έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν και επιθυμούν τον θάνατο και την φυσική του εξόντωση.
Οι ίδιες αυτές δυνάμεις βγάζουν τον σκασμό ή και στηρίζουν ξεδιάντροπα τα εγκλήματα, τις αμέτρητες δολοφονίες καθώς και τις επεμβάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που για να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά στρατιωτικά και οικονομικά τους συμφέροντα έχουν αιματοκυλήσει λαούς και έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η αντιτρομοκρατική υστερία που συστηματικά καλλιεργείται κάθε φορά με αφορμή τις άδειες Κουφοντίνα δεν έχει στόχο μόνο τον ίδιο και τα δικαιώματά του αλλά όποιον παλεύει με συνέπεια την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Στο στόχαστρό τους είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων όσων αγωνίζονται και αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου.
Θεωρούμε ότι η απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για την χορήγηση νέας άδειας από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στις 10/5/2019 συνιστά πράξη ακύρωσης των δικαιωμάτων του.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο δικαιοσύνης φέρουν βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση αυτή, οφείλουν χωρίς καμιά καθυστέρηση να καταργήσουν όλους τους τρομονόμους και να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα των κρατουμένων χωρίς να θέτουν πολιτικούς και άλλους φρονηματικούς όρους. Να καταργήσουν άμεσα το εισαγγελικό βέτο που ήταν και προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Δ. Κουφοντίνα.

Για την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
Ο πρόεδρος, Αντώνης Νταλακογεώργος




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν περάσει ο νέος νόμος για τις αμβλώσεις στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η γυναίκα που βιάστηκε και θέλει να κάνει άμβλωση θα έχει σοβαρότερη ποινή από τον βιαστή της.
Φαν φακτ: αυτοί οι κύριοι είναι οι τοπικοί γερουσιαστές που υπερψήφισαν....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δεύτερη μεγάλη αποτυχία αφορά την προσέλευση τουριστών τις ημέρες της Eurovision. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ξενοδόχοι και αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν δραστικά τις τιμές τους – ακόμη και κάτω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα – προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χαμηλή προσέλευση τις ημέρες της Eurovision. Μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη των ημιτελικών υπήρχαν ακόμη 2.500 απούλητα εισιτήρια – πρωτοφανές φαινόμενο σε ένα διαγωνισμό όπου τα εισιτήρια συνήθως εξαντλούνται λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους. Ο κίνδυνος οι εξέδρες να είναι γεμάτες μόνο από τους ίδιους τους διοργανωτές, τα μέλη των διεθνών αποστολών και το προσωπικά ασφαλείας (ουσιαστικά δηλαδή από στρατιώτες) προκάλεσε πανικό στη διοργανώτρια αρχή.

Eurovision 2019: Το λαμπερό... φιάσκο του Ισραήλ
18:42 - 16.05.2019
Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε με βεβαιότητα να συμπεράνουμε ότι ο μεγάλος χαμένος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 ήταν η διοργανώτρια χώρα, δηλαδή το Ισραήλ.
Το πρώτο διπλωματικό στραπάτσο ήταν η αποτυχία του Ισραήλ να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ, την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει σαν πρωτεύουσα του κράτους για να νομιμοποιήσει στα μάτια τη διεθνούς κοινότητας τον επεκτατικό πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Η δεύτερη μεγάλη αποτυχία αφορά την προσέλευση τουριστών τις ημέρες της Eurovision. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ξενοδόχοι και αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν δραστικά τις τιμές τους – ακόμη και κάτω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα – προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χαμηλή προσέλευση τις ημέρες της Eurovision. Μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη των ημιτελικών υπήρχαν ακόμη 2.500 απούλητα εισιτήρια – πρωτοφανές φαινόμενο σε ένα διαγωνισμό όπου τα εισιτήρια συνήθως εξαντλούνται λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους. Ο κίνδυνος οι εξέδρες να είναι γεμάτες μόνο από τους ίδιους τους διοργανωτές, τα μέλη των διεθνών αποστολών και το προσωπικά ασφαλείας (ουσιαστικά δηλαδή από στρατιώτες) προκάλεσε πανικό στη διοργανώτρια αρχή.
Η μεγαλύτερη αποτυχία του ισραηλινού κράτους όμως, ήταν ότι, αντί να μετατρέψει την Eurovision σε ένα τεράστιο μηχανισμό συγκάλυψης των εγκλημάτων που πραγματοποιεί εναντίον των Παλαιστινίων – γεγονός για το οποίο δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια – πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Χάρη στην κινητοποίηση διεθνών κινημάτων, όπως το BDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις), άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τις πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενημερώθηκαν για τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν και πεθαίνουν οι Παλαιστίνιοι στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη και στην αποκλεισμένη Γάζα.
Σε όλη την Ευρώπη η αντιπαράθεση έγινε βασικό θέμα συζήτησης στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ενώ ακόμη και στην Ελλάδα, όπου η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ΜΜΕ, επιχείρησαν να την συγκαλύψουν, το θέμα έγινε viral στο Ίντερνετ — ιδιαίτερα μετά το κάλεσμα του Roger Waters προς την Κατερίνα Ντούσκα να αποχωρήσει από το διαγωνισμό αλλά και τις υπογραφές τουλάχιστον 150 καλλιτεχνών για το μποϊκοτάζ της Eurovision.
Η ισραηλινή Eurovision κατάφερε να διχάσει ακόμη και το πιο φανατικό κοινό του θεσμού, δηλαδή τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες της Ευρώπης. Αυτή τη φορά εκατοντάδες κοινότητες συμμετείχαν στο κάλεσμα για το μποϊκοτάζ καταγγέλλοντας το λεγόμενο Pinkwashing, την προσπάθεια δηλαδή του Ισραήλ να εμφανιστεί σαν μοναδικός προασπιστής των δικαιωμάτων συγκεκριμένων μειονοτήτων, αποκρύπτοντας την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που πραγματοποιεί συστηματικά εδώ και δεκαετίες.     
Η διεθνής κινητοποίηση έφερε ενώπιον των ευθυνών τους και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν ή συγκαλύπτουν το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει δημιουργήσει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων αλλά και των Ισραηλινών πολιτών αραβικής καταγωγής. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που τόσο «κόπτονται» για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο πάρτι για την Eurovision στο πάρκο  Τσαρλς Κλορ του Τελ Αβίβ, το οποίο έχει δημιουργηθεί επάνω στα ερείπια Παλαιστινιακών οικισμών. Το προσωπικό της ΕΕ χόρευε, σχεδόν κυριολεκτικά, πάνω στους τάφους των θυμάτων μιας εθνοκάθαρσης αποδεικνύοντας τα όρια του «ανθρωπισμού» του.
Προφανώς, οι ισραηλινές αρχές θα υποστηρίζουν ότι οι διεθνείς αντιδράσεις και η προσπάθεια αποκλεισμού δεν έφεραν αποτελέσματα, αφού ο διαγωνισμός διεξάγεται κανονικά. Αν διδαχθήκαμε όμως κάτι από τις μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις που απέκτησαν γεωπολιτικό ενδιαφέρον είναι ότι η ομαλή διεξαγωγή δεν σημαίνει νίκη. Στην περίπτωση του Ισραήλ σημαίνει μια τεράστια επικοινωνιακή ήττα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά στη φυλακή η Τσέλσι Μάνινγκ – «Προτιμώ να πεθάνω, παρά να αλλάξω στάση»
 17.05.2019 | 08:27
Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε χθες Πέμπτη να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή η πρώην αναλύτρια του στρατού των ΗΠΑ, Τσέλσι Μάνινγκ για ασέβεια προς το δικαστήρια και παρακώλυση της δικαιοσύνης, διότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σώματος ενόρκων για τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, τον Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο δικαστής Άντονι Τρένγκα διέταξε η Μάνινγκ να φυλακιστεί και στην περίπτωση που συνεχίσει να αρνείται να συμμορφωθεί προς την κλήτευσή της να της επιβληθεί έπειτα από 30 ημέρες πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων ημερησίως. Το πρόστιμο υα αυξηθεί στα 1.000 δολάρια την ημέρα αν συνεχίζει να αρνείται να καταθέσει έπειτα από 60 ημέρες, δήλωσαν ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ένας εκπρόσωπος της υπεράσπισής της.
Η Μάνινγκ μετήχθη αμέσως σε φυλακή στην Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια.
Η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ εξέτισε ήδη επταετή κάθειρξη που της επέβαλε στρατοδικείο για «κατασκοπεία» διότι διαβίβασε το 2010 στον WikiLeaks πάνω από 750.000 διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα, η αποκάλυψη των οποίων από τον ιστότοπο έφερε τις ΗΠΑ σε πολύ δύσκολη θέση.
Η Μάνινγκ φυλακίστηκε εκ νέου την 8η Μαΐου, για ασέβεια προς το δικαστήριο, διότι αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων που συστήθηκε για να διενεργήσει έρευνα για τον Ασάνζ, καταγγέλλοντας μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από μυστικότητα και κάθε άλλο παρά δημοκρατική.
Σώματα ενόρκων συγκροτούνται συχνά στις ΗΠΑ για να διενεργούν έρευνες για σοβαρές ποινικές υποθέσεις με απόλυτη εμπιστευτικότητα.
«Δεν πρόκειται να αποκηρύξω τις αρχές μου»
Την περασμένη εβδομάδα, η Τσέλσι Μάνινγκ αφέθηκε ελεύθερη για έναν λόγο τεχνικής φύσης: η θητεία του σώματος ενόρκων ολοκληρώθηκε. Όμως συστάθηκε νέο για να συνεχίσει την έρευνα και την κάλεσε να καταθέσει και πάλι.
Χθες, η Μάνινγκ αρνήθηκε εκ νέου να καταθέσει ενώπιόν του. «Δεν πρόκειται να αποκηρύξω τις αρχές μου, προτιμώ κυριολεκτικά να πεθάνω από πείνα παρά να αλλάξω στάση», είπε στον δικαστή Τρένγκα. Εκείνος αποκρίθηκε πως δεν υπάρχει τίποτε το «ατιμωτικό» στο να κάνει κάποιος το καθήκον του ως πολίτης.
Σε βάρος του Ασάνζ είναι γνωστό ότι έχει ασκηθεί δίωξη για συνωμοσία με την Μάνινγκ με σκοπό την απόκτηση του κωδικού υπολογιστή του υπουργείου Άμυνας που διέθετε πρόσβαση σε δίκτυο στο οποίο αποθηκεύονται απόρρητα αρχεία.
Η Μάνινγκ καταγγέλλει ότι η δίωξη σε βάρος του Ασάνζ στις ΗΠΑ εντάσσεται στην εκστρατεία που, όπως λέει, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των δημοσιογράφων.
Ο 47χρονος Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη την 11η Απριλίου μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου προσέφυγε πριν από επτά χρόνια. Η Ουάσινγκτον ζητεί την έκδοσή του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας
04:26 - 17.05.2019
«Θα προστατεύσουμε το κτίριο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί η Βενεζουέλα ακολουθεί τις συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Οι εγκληματίες κάθονται στο Λευκό Οίκο».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι είχε διατάξει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της πρώην αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας παρά τις ενέργειες της αστυνομίας των ΗΠΑ κατά των ακτιβιστών που προστατεύουν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον.
Το αμερικανικό προσωπικό αποχώρησε από την πρεσβεία νωρίτερα αυτό το έτος καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας κλιμακώθηκαν μετά την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου.
«Έχω διατάξει την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας του κτιρίου της πρώην αμερικανικής πρεσβείας το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση. Θα την προστατεύσουμε γιατί η Βενεζουέλα ακολουθεί τις συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Οι εγκληματίες κάθονται στο Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Μαδούρο την Πέμπτη.
Οι ακτιβιστές του συλλόγου προστασίας της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον παρέμεναν στο κτίριο από τις 10 Απριλίου, προκειμένου να εμποδίσουν τις αρχές των ΗΠΑ και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να καταλάβουν τον έλεγχο, ύστερα από τις εντολές της Ουάσιγκτον προς τους διπλωμάτες της αποστολής να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της.
Τη Δευτέρα, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εισέβαλαν στην πρεσβεία και διέταξαν τους ακτιβιστές να εγκαταλείψουν το κτίριο απειλώντας τους με ποινές φυλάκισης και δίωξη. Νωρίτερα την Πέμπτη, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εισέβαλαν τελικώς στην πρεσβεία και συνέλαβαν τους τέσσερις ακτιβιστές που είχαν αγνοήσει τις απειλές και παρέμειναν εκεί, επιβεβαίωσαν και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πελετίδης για το «άθλιο ψέμα» των αμερικανοπροσκυνημένων
16 Μαΐου 2019
Για άθλιο ψέμα και αισχρή βρωμιά κάνει λόγο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απαντώντας σε όλα τις κατασκευασμένες συκοφαντίες που διακινούν από το πρωί, ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δήθεν εγκαινίασε μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη το ξενοδοχείο που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην «Μορέα».
Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:
«Ως Δήμαρχος Πατρέων, δέχτηκα πρόσκληση για τα εγκαίνια του πρώην «Μορέα», ενός ιστορικού ξενοδοχείου της πόλης, που μετά από δεκαετίες πήρε και πάλι ζωή και ανταποκρίθηκα.
Ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή για τους προσκεκλημένους στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Είναι άθλιο ψέμα κι αισχρή βρωμιά, αυτό που διακινούν από το πρωί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ότι εγκαινίασα μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη το ξενοδοχείο.
Δεν τον υποδεχθήκαμε ούτε θα τον υποδεχθούμε, γιατί η στάση μας είναι διαχρονική και σταθερή. Παλεύουμε με συνέπεια και για δεκαετίες ενάντια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. Ενάντια στην μετατροπή της χώρας και της περιοχής μας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο.
Άλλοι πρέπει να απολογηθούν, όπως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Παπαδημάτος, Ρώρος και Αλεξόπουλος, που τρέχουν σε κάθε ευκαιρία να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν τον Αμερικανό Πρέσβη, ικανοποιώντας κάθε του επιθυμία. Είναι οι ίδιοι που μόλις πριν λίγο καιρό, μας κατήγγειλαν ότι δεν τον υποδεχθήκαμε στην πόλη και δεν αξιοποιήσαμε την παρουσία του για την τουριστική ανάπτυξη.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους και την άθλια προσπάθειά τους, να παρουσιάσουν το άσπρο, μαύρο. Όμως ο Πατραϊκός λαός γνωρίζει τον Δήμαρχό του και τους αγώνες του και θα δώσει την απάντησή του στην κάλπη στις 26 Μάη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ MCDONALD’S ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
15/05/2019
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει προξενικά καθήκοντα σε καταστήματα των McDonald’s στην Αυστρία. Δύο ημέρες νωρίτερα η αστυνομία εισέβαλε παράνομα στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον επιχειρώντας να απομακρύνει όσους προστάτευαν το κτίριο από την είσοδο απεσταλμένων του επίδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό.
Αν και οι δύο ειδήσεις φαντάζουν εκ πρώτης όψεως ασύνδετες, είναι ενδεικτικές της ολομέτωπης επίθεσης που πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και διπλωματικού πρωτοκόλλου, όπως αυτό εφαρμόζεται τους τελευταίους αιώνες.
Η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσινγκτον λοιπόν επιχείρησε το απόγευμα της Δευτέρας να εκκενώσει την Πρεσβεία της Βενεζουέλας από τα μέλη της οργάνωσης Code Pink, που είχαν καταλάβει το κτίριο σε διαμαρτυρία για τις απόπειρες πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την άδεια της διπλωματικής αρχής της Βενεζουέλας, σε αντίθεση με την αστυνομία, η οποία δεν έλαβε ποτέ έγκριση για να εισέλθει στο κτίριο της πρεσβείας.
Η αστυνομία έσπασε τις κλειδαριές και απομάκρυνε παράνομα ακτιβιστές, ενώ διαδηλωτές μέσα και έξω από το κτίριο καταδίκασαν αυτή την επιθετικότητα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τη Συνθήκη της Βιέννης.
«Τέσσερα άτομα παραμένουν μέσα στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας με κίνδυνο να συλληφθούν, καθώς έχουν (παρανόμως) διαταχθεί από τις αρχές να εγκαταλείψουν το κτίριο. Δεν είναι σαφές αν οι αμερικανικές αρχές σκοπεύουν να παραδώσουν την πρεσβεία στον Βέκιο και την ψευδοκυβέρνηση ή αν απλώς θα διατηρήσουν την κατάσταση της πρεσβείας ως έχει», δήλωσε μέσω του Twitter η οργάνωση Code Pink.
Νωρίτερα ένας αξιωματικός της αστυνομίας είχε αναγνώσει ένα ανεπίσημο έγγραφο (χωρίς κεφαλίδα ή υπογραφή), στο οποίο δηλωνόταν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει τον Κάρλος Βέκιο ως νόμιμο αντιπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος προ ημερών προχώρησε σε αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Το έγγραφο, το οποίο επίσης δεν φέρει επίσημη σφραγίδα κάποιας αρχής των ΗΠΑ, ενημέρωνε πως έπειτα από αίτημα του Βέκιο όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στη πρεσβεία θα εκδιωχτούν. Απειλούσε επίσης ότι «οποιοσδήποτε αρνηθεί να υπακούσει στις διαταγές και να εκκενώσει την ιδιοκτησία θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το Ομοσπονδιακό δίκαιο και το δίκαιο της Περιφέρειας της Κολούμπια και μπορεί να συλληφθεί και να ασκηθούν εναντίον του ποινικές διώξεις».
Αυτή η τελευταία επίθεση στην εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας αποτελεί μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Χωρίς κανένα νόμιμο αίτημα, οι αρχές των ΗΠΑ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο απομακρύνοντας παράνομα τους ακτιβιστές από το διπλωματικό γραφείο της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Κάρλος Ρον, υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με το άρθρο 22 της Συνθήκης της Βιέννης για με τις διπλωματικές σχέσεις, «οι χώροι όπου φιλοξενούνται οι αποστολές πρέπει να παραμένουν απαραβίαστοι». Το συγκεκριμένο άρθρο στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι το κράτος υποδοχής δεν μπορεί να εισέλθει στα διπλωματικά γραφεία, παρά μόνο με την συναίνεση του επικεφαλής της αποστολής. Παράλληλα είναι υπέρτατο καθήκον του κράτους υποδοχής να προστατέψει τη διπλωματική αποστολή από κάθε εισβολή ή καταστροφή.
Ακόμα και στην περίπτωση της ρήξης των διπλωματικών σχέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 45, το κράτος υποδοχής οφείλει να συνεχίσει να σέβεται τα ξένα περιουσιακά στοιχεία, όπως έκανε και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίζεις ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Στηρίζεις ΝΑΖΙ
16 Μαΐου 2019
Τα «δεν ήξερα» έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σημαίνει ΝΑΖΙ.
Χρυσή Αυγή σημαίνει Χίτλερ, Γκέμπελς και σβάστικες.
Χρυσή Αυγή σημαίνει Άουσβιτς και Νταχάου.
Χρυσή Αυγή σημαίνει σφαγές στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα.
Χρυσή Αυγή σημαίνει ταγματασφαλίτες, ταγματαλήτες και γερμανοτσολιάδες.
Χρυσή Αυγή σημαίνει δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σημαίνει ΝΑΖΙΣΜΟΣ.
Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ, ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ. —




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Δαμασκό.
17/5/2019
Ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα στο Νότο κι ανατολικά της Δαμασκού κι εκτόξευσε πυραύλους. Οι συστοιχίες πυραύλων SAM δραστηριοποιήθηκαν καθώς υπήρξε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Τρεις με 4 εκρήξεις ακούστηκαν ως τώρα. H al hadath αναφέρει χτυπήματα κοντά στη Δαμασκό. Σύμφωνα με το Sham FM στη Δαμασκό η αεράμυνα αντιμετωπίζει αντίπαλους εναέριους στόχους στα Δ και ΝΔ της πρωτεύουσας όπως κι αυτούς που προέρχονται από περιοχή Quneitra στα σύνορα με Ισραήλ.Δεν αληθεύει ωστόσο ότι στοχοποιήθηκε το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού σύμφωνα με έγκυρη δημοσιογραφική πηγή.
To sana αναφέρει ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στη Δαμασκό και ότι η αεράμυνα κατέρριψε εναέριους στόχους που προήλθαν από κατεχόμενα. Σύμφωνα με το SkynewsArabia μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Δαμασκού και προσθέτει σύμφωνα με συριακές πηγές ισραηλινές επιδρομές σε διάφορα σημεία της Δαμασκού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ΄εντολή Άσαντ συνελήφθηκε ο επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας ο Dhu al-Himma Shalish.
16/5/2019
Ύστερα από προσωπική εντολή του Προέδρου Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συνελήφθηκε ο επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας και πρώτος του ξάδερφος ο στρατηγός Dhu al-Himma Shalish. Είναι γιος αδερφής του πατέρα Άσαντ του Hafez al Assad. Είτε φέρεται αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα διαφθοράς είτε προέκυψε θέμα ασφάλειας Προέδρου..Η είδηση μεταφέρεται από φιλοκυβερνητικές πηγές….Ήρθε η ώρα να πέσουν μεγάλα κεφάλια σχολιάζει η πηγή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης  »Guardians of Religion Organization » αποκεφάλισαν τουλάχιστον 3 Σύριους στρατιώτες στην Β Χάμα.
16/5/2019
Οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης  »Guardians of Religion Organization » (Tanẓīm Ḥurrās ad-Dīn) αποκεφάλισαν τουλάχιστον 3 Σύριους στρατιώτες στην Β Χάμα και επιδεικνύουν σε βίντεο τα λάφυρά τους ενώ τα ταυτοποιούν και με τα προσωπικά τους έγγραφα. Αύριο θα συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας για Ιντλίμπ είναι απορίας άξιον γιατί δεν θ΄ασχοληθεί και με τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας των τρομοκρατών που εφορμούν από το Ιντλίμπ και σπαράσουν τις παρακείμενες επαρχίες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξένη Δημητρίου: Να αναιρεθεί το βούλευμα που έκοψε την άδεια Κουφοντίνα
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 22:57
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του θέματος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βόλου για την αναίρεση του βουλεύματος του Δημήτρη Κουφοντίνα... Η είδηση επιβεβαιώθηκε!
Άργα το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε την αναίρεση του ομόφωνου βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε η έβδομη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κασσαβετείας.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην κίνησή της αυτή μετά την εισαγωγή του πολυισοβίτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου.
Την αναίρεση του βουλεύματος που έκοψε την άδεια Κουφοντίνα ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Την οριστική απόφαση για το αν ασκηθεί ή όχι αναίρεση θα αποφασίσει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κρίνει εάν θα εισαχθεί και πάλι το θέμα στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου, με διαφορετική σύνθεση ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δημήτρης Κουφοντινας,για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο προς το παρόν η ζωή του, επειδή παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας οι ηλεκτροκαταλύτες του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες το δικηγορικό γραφείο της Ιωάννας Κούρτοβικ, το οποίο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει, πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας (2/ 5) έχει χάσει 12,5 κιλά και παρουσιάζει «γενικευμένη αδυναμία», ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για νεφρική ανεπάρκεια.
Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα:
«Προς ενημέρωση, σας κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε, με αίτηση της οικογένειας , από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και από τον επιβλέποντα παθολόγο ιατρό κ. Χαράλαμπο Μάνδρο , σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως προκύπτει από αυτήν, ο απεργός έχει απολέσει μέχρι σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε μέρα απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του, και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.
Επιπλέον σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση, δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας και συναφών βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.
Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του ( η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό, βασανιστήριο). Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση της κατάστασης και οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις, για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας: Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ωρα που η Φουρειρα βγήκε με " αγωνιστή Λοατκι" με μπικίνι στην παραλία για να διαφημίσει την "eurovision",οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν εν ψυχρώ περίπου 50 διαδηλωτές,ανάμεσα τους και 12 παιδιά στα παλαιστινιακά εδάφη στη Λωρίδα της Γαζας και στη Δυτική Όχθη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πύραυλοι προερχόμενοι από το Ισραήλ αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Δαμασκό
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 22:40
Πυραύλους που προέρχονταν από «κατεχόμενα εδάφη» αναχαίτισαν τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, καταρρίπτοντας ορισμένους από αυτούς, μετέδωσε απόψε η συριακή κρατική τηλεόραση.
Με τον όρο «κατεχόμενα» η Δαμασκός χαρακτηρίζει το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.
Κάτοικοι της πρωτεύουσας είπαν ότι άκουσαν πολλές ισχυρές εκρήξεις λίγα λεπτά προτού μεταδώσει η τηλεόραση το συμβάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην ηγέτης της ΕΤΑ Χοσού Τερνέρα προφυλακίστηκε στη Γαλλία
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 22:30
Ο Χοσού Τερνέρα, ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ που συνελήφθη χθες, Πέμπτη, στην περιοχή Σαλάνς της Άνω Σαβοΐας, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Ο Χοσέ Αντόνιο Ουρουτικοετσέα Μπενγκοετσέα, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση που συντονίστηκε με τη συνεργασία της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας, με βάση την εκτέλεση γαλλικού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε μετά την καταδίκη του ερήμην το 2017 στο Παρίσι σε φυλάκιση οκτώ ετών για «συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση».
Σήμερα ο Τερνέρα μεταφέρθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού πριν παρουσιαστεί ενώπιον του αρμοδίου για τις ατομικές ελευθερίες δικαστή, ο οποίος και αποφάσισε τη φυλάκισή του.
Δεδομένου ότι η καταδίκη του το 2017 απαγγέλθηκε ερήμην του, ο Τερνέρα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να δικαστεί εκ νέου. Διαφορετικά η ποινή του θα εκτελεστεί.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η «πολιτική συμφιλίωση δεν συνιστά αμνηστία» μετά τη σύλληψη του Τερνέρα στη νοτιοανατολική Γαλλία. «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αποφασίσω οποιαδήποτε αμνηστία για τους Ισπανούς», δήλωσε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψη του ιστορικού ηγέτη της ΕΤΑ, καταδικασμένου στη Γαλλία και καταζητούμενου από την ισπανική δικαιοσύνη.
Ο Τερνέρα, ο οποίος διέφευγε από το 2002, «διέπραξε σοβαρά εγκλήματα και μια ποινή φυλάκισης έχει επιβληθεί. Η γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο δικών της συνεργασιών με την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα της Ισπανίας δεν καλείται να δικάσει εκ νέου αυτά τα εγκλήματα», δήλωσε ο Μακρόν.
Ιστορικός ηγέτης της ΕΤΑ από το 1977 έως το 1992, εξελέγη βουλευτής το 1998 του «Χέρι Μπατασούνα» (εθνικιστικού ριζοσπαστικού κόμματος, που έχει διαλυθεί) ο 68χρονος Χοσού Τερνέρα, είχε διαφύγει από μια προηγούμενη επιχείρηση σύλληψης στη Γαλλία το 2013.
Ο Χοσού Τερνέρα ήταν εκ περιτροπής ο εμπνευστής μιας στρατηγικής αιματηρών επιθέσεων, και στη συνέχεια αυτός που προώθησε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, πριν απομακρυνθεί από τη διοίκηση της οργάνωσης.
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης της ETA πέρασε στην παρανομία το 2002 για να διαφύγει από τις διώξεις για τον ρόλο του σε μια επίθεση εναντίον ενός στρατοπέδου της Πολιτοφυλακής στη Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία, που είχε προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων, ανάμεσά τους πέντε παιδιά το 1987.
Σύμφωνα με το Εθνικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Μαδρίτη, ο Τερνέρα καταζητείται επίσης για τη φερόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία ενός στελέχους του ομίλου Michelin στην Ισπανία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουελας αναπτύχθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας για να την προστατεψουν συμφωνα με τις διεθνεις συνθηκες
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 21:35
Περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι από σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι «ενισχύει την επιτήρηση» αυτού του κτηρίου, το οποίο είναι άδειο αφότου οι δύο χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους.
Δεκάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή και εμπόδιζαν τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο τεράστιο συγκρότημα. Μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου δεν κατάφερε να φωτογραφίσει ή να βιντεοσκοπήσει την πρεσβεία, ακόμη και από απόσταση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, κατ' εντολή των δυνάμεων ασφαλείας.
«Ζήτησα να ενισχυθεί η επιτήρηση και η προστασία στο κτήριο που στέγαζε την πρεσβεία των ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μαδούρο, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Θα την προστατεύσουμε κι άλλο, επειδή η Βενεζουέλα σέβεται το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας την εκδίωξη, από την αμερικανική ναζιστικη αστυνομία, αριστερων ακτιβιστών που είχαν καταλάβει το αδειο κτήριο της βενεζουελάνικης πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για να το προστατεψουν από τους ναζιστες της CIA. Οι τελευταίοι τέσσερις ακτιβιστές, που στηρίζουν την νομιμη δημοκρατικη κυβερνηση της Βενεζουελας και τον Προεδρο Μαδούρο, συνελήφθησαν χθες. Οι ακτιβιστες καταγγελλουν τηξν ναζιστικη ηγεσια της Ουασιγκτον, που επιχειρει πραξικοπημα και εισβολη στην Βενεζουελα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για μια «βάρβαρη ενέργεια» η οποία καταπατά το διεθνές δίκαιο.
Ο στόχος των ακτιβιστών ήταν να μην μπορέσουν να μπουν στη διπλωματική αποστολή οι εκπρόσωποι του τσουστεκιου της CIA Χουάν Γκουαϊδό. Οι διπλωμάτες της Βενεζουελας εγκατέλειψαν την πρεσβεία στις 24 Απριλίου.
Ουάσινγκτον και Καράκας διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους όταν οι ΗΠΑ θεωρησαν ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας το τσουτσεκι τους προδοταρα  Γκουαϊδό, τον Ιανουάριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 15:29
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δημήτρης Κουφοντινας,για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο προς το παρόν η ζωή του, επειδή παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας οι ηλεκτροκαταλύτες του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού ολοκληρωθούν οι εργαστηριακοι έλεγχοι.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες το δικηγορικό γραφείο της Ιωάννας Κούρτοβικ, το οποίο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει, πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας (2/ 5) έχει χάσει 12,5 κιλά και παρουσιάζει «γενικευμένη αδυναμία», ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για νεφρική ανεπάρκεια.
Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα:
«Προς ενημέρωση,   σας  κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε,  με αίτηση της οικογένειας , από το  Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου   και από τον  επιβλέποντα παθολόγο ιατρό  κ. Χαράλαμπο Μάνδρο ,  σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Όπως προκύπτει από αυτήν,   ο απεργός έχει απολέσει  μέχρι  σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου  αντιστοιχεί   σε απώλεια βάρους  ενός κιλού σε κάθε  μέρα  απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του,  και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση,  σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.
Επιπλέον σύμφωνα με την ενημέρωση  της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση , δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος  στο αίμα και πτώση του Ph,  εξέλιξη  που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας  και συναφών  βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.
Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο  απεργός και ως προς  την οποία,  οι υπεύθυνοι  γιατροί  του νοσοκομείου  θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του ( η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό ,  βασανιστήριο).
Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση  της κατάστασης και  οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να   προχωρήσει  το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική  τροποποίηση των διατάξεων εκείνων  του  σωφρονιστικού νόμου  που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα  κρατουμένους  που δικαιούνται σε αυτά  και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις, για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας:                                                                                             
Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας υιοθέτησε το Μιζούρι
 Σάββατο, 17 Μαΐου 2019, 23:19
Το κοινοβούλιο του Μιζούρι ενέκρινε την Παρασκευή έναν πολύ περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συντηρητικών Πολιτειών, όπως η Αλαμπάμα και η Τζόρτζια, που θέλουν να επαναφέρουν το θέμα αυτό στο Ανώτατο Δικαστήριο προς επανεξέταση.
Ο νόμος απαγορεύει στους γιατρούς να κάνουν αμβλώσεις μετά την όγδοη εβδομάδα της κύησης και προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών σε όσους τον παραβούν. Δεν εξαιρούνται ούτε οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό ή αιμομιξία. Δίνεται όμως η δυνατότητα να τερματιστεί η κύηση εφόσον κινδυνεύει η υγεία της μητέρας.
Το κείμενο αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Μάικ Πάρσον, σφοδρό πολέμιο των αμβλώσεων ο οποίος πρόσφατα επαιρόταν στο Twitter ότι μείωσε τις αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Πολιτεία του από τις 20.000 στις 3.000.
Εκτιμάται ότι ο νόμος θα ακυρωθεί πολύ γρήγορα από τα δικαστήρια γιατί είναι αντίθετος με την εμβληματική απόφαση που έλαβε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο, όταν νομιμοποίησε το δικαίωμα στην άμβλωση στην υπόθεση Roe V. Wade. Όμως ο στόχος των Αρχών του Μιζούρι είναι ακριβώς αυτός: να ασκήσουν έφεση ώστε να φτάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την ελπίδα ότι η συντηρητική πλειοψηφία του θα ανατρέψει την απόφαση του 1973.
Με την ίδια λογική υιοθετήθηκαν πρόσφατα και παρόμοιοι νόμοι στην Αλαμπάμα, το Οχάιο, το Κεντάκι, το Μισισίπι και την Τζόρτζια. Στην Αλαμπάμα απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, εκτός και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας και οι γιατροί που θα παραβούν τον νόμο απειλούνται με ποινές κάθειρξης από 10 μέχρι και 99 χρόνια.
«Αυτός ο χείμαρρος ακραίων νόμων πιθανότατα θα συνεχιστεί», προέβλεψε το Ινστιτούτου Γκατμάχερ, που αγωνίζεται για την πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον ανήξερο για τις βόλτες του Σόρος στην Κομισιόν κάνει το Ευρωκοινοβούλιο
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 18:46
Αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στην φωτιά εν όψει ευρωεκλογών και της συνακόλουθης εκλογής του νέου προέδρου της Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με γραπτή του απάντηση προς τον Γερμανό ευρωβουλευτή των Μη Εγεγραμμένων UdoVoigt, αρνήθηκε να απαντήσει για τα περίεργα «σούρτα-φέρτα» του Τζώρτζ Σόρος, με εκπροσώπους της Κομισιόν και ευρωβουλευτές.
«Οι πληροφορίες που ζητεί το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου δεν είναι διαθέσιμες στο Συμβούλιο», ανέφερε στη λακωνική απάντησή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφεύγοντας ν’ απαντήσει στο αν, είχαν τηρηθεί πρακτικά στα όσα συζητήθηκαν σ’ αυτές τις συναντήσεις του Σόρος με επιφανείς αξιωματούχους της Κομισιόν.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες που παράθεσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και τις οποίες αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «12 εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων του  Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ανοιχτής Κοινωνίας (OSEPI) του Soros, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συναντήθηκαν 52 φορές με τα μέλη της επιτροπής των Φιλελευθέρων (LIBE)».
Επιπλέον, ο Γιώργος Σόρος συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής επίσημα, τουλάχιστον 20 φορές από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker το 2014.
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής  Frans Timmermans (σ.σ ένας από τους πέντε υποψήφιους για πρόεδρος στην νέα Κομισιόν) συναντήθηκε επίσης με τον Soros και τους εκπροσώπους του δικτύου του το Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Υόρκη.
Μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker πραγματοποιήθηκε, επίσης, στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο του 2017.
Ένας άλλος από τους συνομιλητές του Σόρος και σημαντικός πολιτικός ήταν ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος λέγεται ότι διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων του Soros τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2015.
Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων και που υπάρχουν τα πρακτικά τους, ρωτούσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και απάντηση…δεν πήρε.!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση της μαντίλας και στα γερμανικά σχολεία;
 Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 17:31
Η χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου στην Αυστρία που απαγορεύει να φορούν την ισλαμική μαντίλα οι μαθήτριες στα σχολεία δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Γερμανία.
«Παράλογο» χαρακτηρίζει σήμερα η εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης των μεταναστών, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, να φορούν τη μαντίλα μαθήτριες στο δημοτικό σχολείο και υποστηρίζει πως «η πλειονότητα των μουσουλμάνων είναι επίσης υπέρ αυτής της άποψης».
Στην εφημερίδα Bild η πολιτικός της CDU εκφράζει την άποψη ότι «θα πρέπει να εξετασθούν όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα κορίτσια από κάτι τέτοιο – από συζητήσεις με τους γονείς ως την απαγόρευση».
Αντικρουόμενες απόψεις στους Χριστιανοδημοκράτες
Η θέση της Βίντμαν-Μάουτς δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στην κυβερνητική πολιτική, ενώ στα συγκυβερνώντα κόμματα επικρατούν διαφορετικές απόψεις. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU και CSU για θέματα οικογενειακής πολιτικής, Μάρκους Βάινμπεργκ, απορρίπτει το αίτημα απαγόρευσης. Όπως δηλώνει, «μια γενική απαγόρευση της μαντίλας όπως στην Αυστρία θα αδικούσε και εκείνα τα κορίτσια που οικειοθελώς αποφάσισαν να φορούν τη μαντίλα ως σύμβολο της θρησκείας τους.» Αντίθετα, η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπράιμαϊερ εκφράστηκε υπέρ της απαγόρευσης της μαντίλας στα σχολεία. Όπως επισημαίνει, το ζήτημα δεν είναι θρησκευτικό αλλά κοινωνικό, δεδομένου ότι αφορά θέματα της ισότητας των φύλων.
Πάντως, το ζήτημα της μαντίλας βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία. Το αν θα επιτρέπεται σε δασκάλες, σε γυναίκες δικαστές αλλά και υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα να φορούν μαντίλα στους χώρους εργασίας έχει επανειλημμένα απασχολήσει τα γερμανικά δικαστήρια. Οι αποφάσεις δεν είναι ενιαίες αλλά κάθε φορά διαφορετικές. Μια απαγόρευση σε μαθήτριες να φορούν τη μαντίλα στα σχολεία δεν έχει μέχρι στιγμής απασχολήσει ούτε τα δικαστήρια και ούτε τη Βουλή. Σύμφωνα όμως με γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, μια απαγόρευση θα ήταν αντισυνταγματική.
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ο αριθμός των μουσουλμάνων στη χώρα κυμαίνεται ανάμεσα στα 4,4 και 4,7 εκ. άτομα, πρόκειται δηλαδή για το 5,4 με 5,7% του συνολικού πληθυσμού που ανέρχεται στα 82,2 εκ. άτομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «Διαπραγμάτευση» κυβέρνησης Βενεζουελας – δημοκρατικης αντιπολίτευσης στο Όσλο
 Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 22:30
Νωρίτερα απόψε από τη Γενεύη ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες στη Νορβηγία μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της «δημοκρατικής πλευράς» της αντιπολίτευσης αλλά όχι αυτής που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Υπάρχει μια αντιπολίτευση που μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική αλλά υπάρχει μια άλλη που είναι απλά μαριονέτα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ», είπε ο Χόρχε Βαλέρο χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγονται διάλογοι αλλά δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες».
Ο Βαλέρο είπε ότι η κυβέρνηση στο Καράκας αγαπά τον διάλογο και αποκάλεσε τον Τραμπ «εγκληματία πολέμου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Εκπρόσωποι κομμάτων της σουδανικής αντιπολίτευσης επέκριναν την απόφαση του στρατηγού, επικεφαλής των πραξικοπηματιών, Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν, να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις μαζί τους για τρεις μέρες με πρόσχημα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και το κλείσιμο δρόμων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ. Προηγήθηκε νέα βίαιη καταστολή διαδήλωσης προχτές βράδυ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μαζικές κινητοποιήσεις για τις περικοπές στα πανεπιστήμια
Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις από καθηγητές, φοιτητές και μαθητές Λυκείων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας ενάντια στην απόφαση της αντιδραστικής κυβέρνησης της Βραζιλίας του Ζαΐρ Μπολσονάρο να περικόψει κατά 38% τους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 από τις 27 Πολιτείες της Βραζιλίας και κυρίως στις μεγάλες μητροπόλεις, όπως το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μπέλο Οριζόντε. Πρόκειται για την πρώτη πανεθνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον του Μπολσονάρο, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Γενάρη.
Από το Τέξας, όπου βρίσκεται για να βραβευτεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ - Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Πρόεδρος χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «χρήσιμους ηλίθιους που χειραγωγούνται από μια πολύπειρη μειονότητα η οποία αποτελεί την καρδιά των ομοσπονδιακών πανεπιστημίων στη Βραζιλία».
Οι πρυτάνεις προειδοποίησαν ότι οι περικοπές απειλούν με παράλυση τα ιδρύματα. Η ανακοίνωση, την περασμένη βδομάδα, ότι διακόπτονται οι καταβολές των υποτροφιών για τα μάστερ και τα διδακτορικά στους τομείς των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διεξαγωγή μυστικών διαπραγματεύσεων στη Νορβηγία
Την ώρα που ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βενεζουέλα, αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό εντείνει τις πιέσεις για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, φαίνεται ότι με μυστικότητα διεξάγονται συζητήσεις με την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στη Νορβηγία, με μεσολάβηση της εκεί κυβέρνησης (στο πρότυπο της διαμεσολάβησης που έγινε το 2016 ως προθάλαμο της συμφωνίας της κυβέρνησης της Κολομβίας και των ανταρτών των FARC).
Tο νορβηγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK μετέδωσε χτες ότι διεξάγονται ήδη εδώ και μέρες με συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Το εν λόγω μέσο σημειώνει ότι στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες (που και η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι είναι σε σημαντική αποστολή στο εξωτερικό) και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Εκτορ Ροντρίγκες και από την άλλη πλευρά ο πρώην βουλευτής Χεράρδο Μπλάιντ, ο πρώην υπουργός Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και ο αντιπρόεδρος της καταργημένης Βουλής Στάλιν Γκονζάλες, ωστόσο δεν είναι καθαρό σε τι αφορά η διαπραγμάτευση. Πάντως, είναι γνωστό ότι ο Γκουαϊδό και οι προστάτες του απαιτούν να γίνουν προεδρικές εκλογές, καθώς δεν αναγνωρίζουν αυτές του Μάη του 2018, στις οποίες τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να απέχουν, ενώ η κυβέρνηση Μαδούρο αρνείται αυτό το ενδεχόμενο, παρά μόνο μετά τη λήξη της θητείας της.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επίσης καταδίκασε χτες ως παραβίαση των διεθνών συμβάσεων την εισβολή στην πρεσβεία της στην Ουάσιγκτον από την αστυνομία των ΗΠΑ και τη σύλληψη 4 μελών αντιπολεμικών οργανώσεων που αντιτίθενται στην επέμβαση στη Βενεζουέλα και πραγματοποιούσαν μαζί με άλλους κατάληψη για περίπου 1 μήνα, επιχειρώντας να προστατέψουν το κτίριο. Η πρεσβεία τις τελευταίες μέρες είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό και πολιορκούνταν από οπαδούς του Γκουαϊδό.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, 60 Βενεζουελάνοι λιποτάκτες στρατιωτικοί, που είχαν καταφύγει στα τέλη Φλεβάρη στην Κολομβία, εκδιώχθηκαν την Τετάρτη από ξενοδοχείο στη μεθοριακή πόλη Κούκουτα όπου διέμεναν, γιατί δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Γκουαϊδό που υποστηρίζουν στην κάλυψη των εξόδων διαμονής. Οπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Κολομβίας θα εξεταστούν σε ατομική βάση οι στρατιωτικοί για το αν θα τους δοθεί προσωρινή άδεια εργασίας για 2 χρόνια μέγιστο διάστημα. Οι στρατιωτικοί αυτοί, που έχουν πάρει και ...αμνηστία από τον Γκουαϊδό, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της λιποταξίας τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σιωνιστές-ναζί μετά τις καταστροφές των ελαιώνων, τώρα καταστρέφουν τους πορτοκαλεώνες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είπε χθες ο Τζιφρας ο μεγαλύτερος απατεώνας στην ελληνική ιστορία;
Mαχαίρι στις αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες βάζει ο ΕΟΠΥΥ
12/5/2019 - 06:31 μ.μ
Με μία απόφαση που αλλάζει όλο το τοπίο των διαγνωστικών εξετάσεων τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, επιχειρεί η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις δαπάνες και την κάλυψη, όπως φαίνεται,  βασικών εξετάσεων για τους ασφαλισμένους. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι ο ΕΟΠΠΥ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα μηχανήματα, ενώ πραγματοποιούνται και οι περισσότερες εξετάσεις στη Ευρώπη.
Ειδικότερα, με απόφασή του ο οργανισμός που θα αρχίσει να ισχύει από 1.7.2019 μειώνει τις τιμές αποζημίωσης για τις μαγνητικές, τις αξονικές τομογραφίες αλλά και για τις μαστογραφίες, ενώ ταυτόχρονα βάζει και πλαφόν εξετάσεων ανά μηχάνημα.