Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Σαββατο 18 Μαιου 2019


Ιμπραήμ Καϊπάκαγια. Ηρωική φυσιογνωμία του κομμουνιστικού κινήματος της Τουρκίας, ιδρυτής και ηγέτης του Κ.Κ. Τουρκίας (μ-λ) [ΤΚΡ (m-l)] και του Τουρκικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (THKO). Αιχμαλωτίστηκε σε μάχη και σκοτώθηκε με βασανιστήρια στις 18 Μαΐου 1973, σε ηλικία 24 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για άδεια στον Κουφοντίνα
Αναίρεση ασκήθηκε αργά απόψε, Παρασκευή 17 Μαΐου, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η αναίρεση θα συζητηθεί άμεσα στον Άρειο Πάγο.
Η εξέλιξη φαίνεται να έχει σχέση με την εισαγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα το μεσημέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, με την εμφάνιση προβλημάτων αρρυθμίας των ηλεκτρολυτών του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εξίσωση του γερμανικού κοινοβουλίου σήμερα για το μη βίαιο bds κίνημα για τα παλαιστινιακά δικαιώματα με τον αντισημιτισμό βασίζεται σε εντελώς ψέματα. Δεν είναι μόνο ο αντι-Παλαιστίνιακος μακαρθισμός, είναι προδοσία του Διεθνούς Δικαίου, της γερμανικής δημοκρατίας και της καταπολέμησης του πραγματικού αντι-Εβραϊκού ρατσισμού. Πλήρης δήλωση παρακάτω.

Kαταδικάζουμε αυτόν τον αντιπαλαιστινιακό και μακαρθικό νόμο που ψηφίστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο. Είναι προδοσία κατά της διεθνούς νομοθεσίας, της γερμανικής δημοκρατίας και της πάλης κατά του πραγματικού αντιεβραϊκού ρατσισμού.
Καλούμε τους ανθρώπους με συνείδηση στη Γερμανία και παντού να υπερασπιστούν την ιερότητα των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία της έκφρασης προστατεύοντας το δικαίωμα στο Κίνημα Μποϋκοτάζ, Αποεπενδύσεων και Κυρώσεων (BDS). Το 2016, η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι το δικαίωμα της απαίτησης για ελευθερία των Παλαιστίνιων, δικαιοσύνη και ισότητα μέσα από το BDS, προστατεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το κίνημα BDS πηγάζει από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Aνθρώπινα Δικαιώματα και απορρίπτει όλες τις μορφές ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού. Το BDS τάσσεται κατά της συνέργειας όχι κατά της ταυτότητας. Το ακαδημαϊκό και πολιτιστικό Μποϋκοτάζ του Ισραήλ είναι αυστηρά θεσμικό και δεν στοχεύει ατομικά Ισραηλινούς. Το γερμανικό κοινοβούλιο ψεύδεται.
Το γερμανικό καθεστώς κατοχυρώνει την συνέργειά του στα ισραηλινά εγκλήματα της κατοχής, της εθνοκάθαρσης, του αποκλεισμού και του Απαρτχάϊντ, ενώ απεγνωσμένα προσπαθεί να το προστατεύσει από το να λογοδοτήσει ενώπιον της Διεθνούς Νομοθεσίας."
Κίνημα Μποϋκοτάζ, Αποεπενδύσεων και Κυρώσεων.

17 Μαίου 2019 Το Γερμανικό κοινοβούλιο, το Bundestag, μόλις ψήφισε έναν πρωτοφανή νόμο καταδικάζοντας το Κίνημα Μποϋκοτάζ, Αποεπενδύσεων και Κυρώσεων (BDS), χαρακτηρίζοντάς το αντισημτικό και παράνομο. Το ίδιο το νομοσχέδιο κρατήθηκε μυστικό μέχρι μόλις δύο μόνο μέρες πριν την ψηφοφορία. Αρχικά προτάθηκε από ακροδεξιά, φιλοισραηλινά κόμματα - και από το νεοφιλελεύθερο κόμμα FDP και από το γερμανικό αντιμεταναστευτικό κόμμα AFD— μέλη όλων των γερμανικών κομμάτων τελικά το υποστήριξαν, ακόμα κι αυτά στην κεντροαριστερά.
 "Υποστηρικτές αυτού του ανήθικου και βαθειά αντισημιτικού (λόγω του ότι εξισώνει τους εβραίους με το Ισραήλ) νόμου περιλαμβάνουν τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τα κόμματα που κατάστρεψαν την τιμητική μεταπολεμική αντιμιλιταριστική παράδοση της Γερμανίας με τη συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Για πολλοστή φορά: όλο αυτό αφορά την ενοχοποίηση των Παλαιστίνιων και των υποστηρικτών τους για τα παρελθόντα εγκλήματα της Γερμανίας κατά των εβραίων, για τα οποία το γερμανικό κράτος αθωώνει τον εαυτό του. Παραδόξως ένα ακόμα πιο σκληρό νομοσχέδιο είχε προταθεί από το νεοναζιστικό AFD - και παρ' ότι δεν πέρασε - παρουσιάζει ακόμα πιο ξεκάθαρα την αυτο-εξαπάτηση του πυρήνα του γερμανικού κράτους για την αισχρή υποστήριξή του στο ισραηλινό απαρτχάϊντ. (Επανειλημμένα αναφέρομαι στο γερμανικό κράτος γιατί οι περισσότεροι γερμανοί πολίτες δεν ξεγελιούνται .. )"
Σχολιο.- Μονο το Die Linke δεν το ψηφισε? Ξεφτιλα για το σιχαμενο SPD, για τους αθλιους φαιοπρασινους το περιμεναμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την 1/7/2019 το ταμειο των δημων περναει στην ΑΑΔΕ, ιδιωτικη εταιρεια των δανειστων
Δεν θέλετε να μάθετε τί θα σας απαντήσουν οι υποψήφιοι;;;
Αν θα παραδώσουν το ταμείο;;;
Με τί χρήματα θα επιβιώσουν οι δήμοι;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
1) Θα δεχθούν να παραδώσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τα ταμειακά τους διαθέσιμα και κάθε έσοδό τους, σε ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ, ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι θα ελέγχεται από την ΑΑΔΕ;
Θα δεχθούν η εκταμίευση των δαπανών τους για την κάλυψη αναγκών των δημοτών τους, να διέρχεται από την έγκριση ή μη αυτής της κατ’ επίφαση «Ανεξάρτητης» Αρχής που συστάθηκε αντισυνταγματικά και με απαίτηση των δανειστών;
Θα δεχθούν να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/21.01.2019ΥΑ (ΦΕΚ Β΄104/24.01.19), που οδηγεί σε οικονομικό «στραγγάλισμα» την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Θα ενημερώσουν τους δημότες τους ότι τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν ενδέχεται να διατεθούν για την κάλυψη των τοκοχρεολυσίων των δανειστών, όπως προβλέπουν τα άρθρα 80.17 και 81.11.γ του ν.4549/14.6.2018;
ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
2) Θα δεχθούν να εκχωρηθεί στο υπερταμείο δημόσια περιουσία με κοινωφελή χαρακτήρα αλλά και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως «εγγύηση» της εκπλήρωσης των χρηματοπιστωτικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους δανειστές;
Θα δεχθούν να αποστερήσουν ζωτικούς χώρους από τους δημότες τους (κοινόχρηστες εκτάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, δημόσια ακίνητα, σχολικά οικοδομήματα κ.ά.), για να τους νέμονται ιδιωτικές Ανώνυμες Εταιρείες όπως είναι το υπερταμείο και οι θυγατρικές του (ΕΤΑΔ ΑΕ, ΤΑΪΠΕΔ κλπ) προς όφελος των δανειστών;
Θα συναινέσουν στη συνταγματική αυτή εκτροπή κατ’ εφαρμογή του άρθρου 109 του ν.4549/2018, αποδεχόμενοι την εκχώρηση των δημοσίων εκτάσεων, των μνημείων και των ακινήτων της περιοχής τους, σε μη εθνικές αρχές;
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
3) Θα δεχθούν τη συμμετοχή τους σε εξωθεσμικούς φορείς που προάγουν τα συμφέροντα ξένης δύναμης σε βάρος των ελληνικών Ο.Τ.Α., όπως είναι η περιβόητη Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία είναι απόρροια της ετεροβαρούς Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, μιας συμφωνίας νεοαποικιακού χαρακτήρα του 2010 που δεν πέρασε ποτέ από την ελληνική βουλή για έγκριση, και με την οποία παραδίδονται στο Βερολίνο στρατηγικοί τομείς της εθνικής οικονομίας, της διοίκησης, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που σε ό,τι αφορά τους ΟΤΑ, με όχημα τη διαχείριση των απορριμμάτων και των ενεργειακών πηγών, απώτερος στόχος είναι οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας να προσαρτηθούν οικονομικά σε αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dionisis Temponeras
14 Μαΐου στις 1:48 μ.μ.
Σήμερα ο χρόνος γύρισε 28 χρόνια πίσω. Και ήταν όλοι εκεί. Οι ίδιοι φασίστες, οι ίδιοι δολοφόνοι. Είχαν λίγο αλλάξει τα πρόσωπα τους,είχαν όμως στην πραγματικότητα την ίδια όψη, την ίδια φρασεολογία, την κουτοπονηριά, την δειλία,τις μεταξύ των συνηγόρων τους διενέξεις για το ποιος θα χρεωθεί την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την ίδια μέθοδο να κρύψουν και να κρυφτούν από την αλήθεια. Υπήρχαν όμως και παλιοί γνώριμοι εκεί. Στα έδρανα της υπεράσπισης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής διέκρινα τον Μιχάλη Αρβανίτη, πρώην βουλευτή της ΧΑ και παλιό γνώριμο από την υπεράσπιση του Γιάννη Καλαμπόκα που καταδικάστηκε για την δολοφονία του λαϊκού αγωνιστή, καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα το 1991.
Έκατσα στις πίσω θέσεις του εφετείου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη. Λίγα λεπτά μετά στην αίθουσα μπήκε η Μάγδα. Μάγδα την φωνάζω, αν και ορκίζομαι θα μπορούσα να την φωνάξω μάνα.
Έκατσε και εκείνη λίγο παραδίπλα περιστοιχισμένη από μια χούφτα ανθρώπους.
Η δίκη ξεκίνησε για χιλιοστή φορά με μια μάρτυρα υπεράσπισης των δολοφόνων. Η Μάγδα αναστέναζε και ψέλλιζε κάτι μέσα της και κάθε φορά την άκουγα εκκωφαντικά στα αυτιά μου να μασάει σίδερα. Να πιάνει το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δόντια της και να το κάνει κομμάτια, κάθε φορά που η μάρτυρας έλεγε ότι οι δολοφόνοι, αν και βουλευτές της ΧΑ, καμία σχέση δεν είχαν με τις πρακτικές της οργάνωσης. Την κοίταζα και έφερνα στο μυαλό μου τις εικόνες των δικαστηρίων στο Βόλο. Όλα έμοιαζαν ίδια σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία. Τα απαξιωτικά βλέμματα των Χρυσαυγιτών, η περιφρόνηση, η δήθεν αδικία που υφίστανται άδικα οι κατηγορούμενοι, οι ύβρεις των συνηγόρων υπεράσπισης που πάλευαν να αποδείξουν ότι ένα νόμιμο δήθεν πολιτικό κόμμα και η ηγεσία του, δεν έχουν καμία ευθύνη για την δολοφονία.
Θα ήταν αστείο αν δεν είναι τραγικό να σκυλεύεται ο Παύλος εκεί μέσα για πολλοστή φορά.
Εκείνη άκουγε υπομονετικά. Ήξερε αλλά έκαιγε ολόκληρη.
Την κοίταξα και μετά από λίγη ώρα πήγα κοντά της. Συστηθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε και ο ένας μιλούσε στο αυτί του άλλου. Σε λίγα λεπτά τα είπαμε όλα.
Να πάτε όλοι στη δίκη της ΧΑ, είτε στο εφετείο είτε στο Κορυδαλλό. Δεν γίνεται εκεί μέσα να είναι 10 άνθρωποι και 50 αστυνομικοί. Εκεί μέσα δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη της εποχής μας κατά του φασισμού και όχι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
Να πάτε στη δίκη και να μιλήσετε με τη Μάγδα. Να πάτε να δείτε πόσο ψηλοί είναι οι άνθρωποι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοινωσαν μολις ,οτι οι συνταξεις θα μπουν την Παρασκευη 24 Μαη!!
Να υποθεσω οτι το κανουν για να μπορει ο κοσμος να ταξιδεψει να ψηφισει την Κυριακη ε?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν γυρνουσαμε στη δραχμη, Θα γινοταν καπιταλ κοντρολ, θα πηγαινε η ανεργια στο 30%, θα κλειναν χιλιαδες επιχειρησεις, και οι περισσοτεροι Ελληνες θα τρωγανε στα συσσιτια!
Ενώ τωρα με ευρω εχουμε καπιταλ κοντρολ η ανεργια είναι 30% κλεινουν χιλιαδες επιχειρησεις και οι περισσοτεροι Ελληνες τρωνε στα συσσιτια!!!!
Φτηνα τη γλυτωσαμε αδερφια!!!!
Και η αλήθεια είναι, ότι το διήγημα για τις επιπτώσεις, με την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, δεν το ζήσαμε και δεν ευσταθεί, ενώ το δεύτερο το ζήσαμε, το ζούμε και θα χειροτερεύει διαρκώς. !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλοι μη κανετε φασαρια, κοιμομαστε!
25 εβδομάδες διαμαρτυρία στο δρόμο ;;;
Με χημικά, ξύλο, συλλήψεις και τραυματίες ...
Γιατί δεν κάνετε μια 24ωρη ή μια 48ωρη να τους τσακίσετε ;;;
Για λεπτομέρειες, ρωτήστε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ ...
Έχουν πολλά ένσημα στην διάσπαση ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ (όταν επιτέλους ήρθε στην εξουσία) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
`Eτσι όπως έκανε τη "δημόσια" υγεία ο Τζίφρας κ ο Τσύριζα (επαναλαμβάνω: ο Τζίφρας κ ο Τσύριζα!) έφθασε να είναι θέμα (ισότιμης περίπου δυστυχώς) γνώμης κ ερμηνείας αν είναι καλύτερη η ιδιωτική ή η δημόσια περίθαλψη, που μέχρι τώρα όπου αλλού το έλεγαν ήταν το πασιφανώς, μέχρι δακρύων (γέλιου ή λύπης!), αδύναμο σημείο του φιλελευθερισμού!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- σε , άλλο ένα, επικοινωνιακό Βατερλώ εξελίσσεται η δήθεν " 13η σύνταξη". Όλοι καταλάβαιναν πως πρόκειται για ένα επίδομα εξαγοράς ψήφων, αποδείχτηκε πως κι αυτό ήταν πετσοκομμενο...
- καυτή πατάτα το θέμα Κουφοντινα. Δεν συζητάμε το θέμα των δημοκρατικων δικαιωματων, αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση, δεν την ενδιαφέρει. Την ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση. Να πεθάνει στα χέρια της, παραμονή εκλογών; Καταστροφή, από κάθε άποψη, τα συγχαρητήρια του αφεντικού Παιατ θα είν' καρφιά στο φέρετρο. Να δώσει την άδεια, όπως φαίνεται να σπεύδει έντρομη; Σαλος, όχι μόνο από την τυπική δεξιά αλλά και τον ακροδεξιό και πασοκικο συρφετό που έχει μαζέψει ( Παπακώστα, Μίχαλος, Ξενογιαννακοπούλου κλπ). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
- δύσκολο και το σ/κ... Έχει Πειραιά! Ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν ηλίθιοι τραμπούκοι του Μαρινάκη και να στήσουν εμφύλιο. Από τα μαλλιά πιάνεται ο πνιγμένος ( στη θάλασσα του Πειραιά). Κι ο άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, ο Μπελαβιλας, καλεί σε αγώνα κατά της "ολιγαρχίας"! Λιποθύμησαν στα γέλια ο Πέτρος Κόκκαλης κι ο Λάτσης στο Ελληνικό...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση τρομοκρατών με πυραύλους Grad και drone στη ρώσικη βάση Κhmeimim στη Λατάκια. 1 νεκρός και τραυματίες στις παρακείμενες πόλεις Jableh,Qardaha
18/5/2019
Ένα νέο κύμα επιθέσεων με πυραύλους Grad κατά της ρώσικης βάσης Κhmeimim στην περιοχή της Λατάκια στη Συρία στις 6.20 π.μ Σαββάτου. Ένας νεκρός και κάποιοι τραυματίες ως αρχικός απολογισμός από την επίθεση αυτή στις παρακείμενες πόλεις Jableh και Qardaha ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.
Η αεράμυνα στην περιοχή της αεροπορικής βάσης της Κhmeimim κατέρριψε αρκετές ρουκέτες και πυραύλους Grad που προήλθαν τόσο από θέσεις τρομοκρατών από ορεινή Λατάκια όσο και drone. Toπικά μέσα μεταφέρουν εικόνες από την επίθεση και ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.Λιβανέζικα μέσα όπως το lebanon debate και συριακά όπως η κρατική τηλεόραση μεταφέρουν την είδηση. Σύμφωνα με την ΜΚΟ της αντιπολίτευσης syriahr με έδρα το Λονδίνο το η επίθεση στις 18/5/19 έγινε με πυραύλους και drones κατά της βάσης Hmeimim. Πάνω από 15 ρουκέτες έριξαν οι τζιχαντιστές στα χωριά Al Sharashir, Al Hwaiz κι άλλους οικισμούς στην ύπαιθρο της Jableh όπου σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός στο χωριό Sharashir και άλλα άτομα τραυματίστηκαν σε 2 χωριά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός χτύπησε τούρκικο κομβόι με φορτηγά στο Νότο του Ιντλίμπ.
18/5/2019
Ο συριακός στρατός στόχευσε ένα convoi με τούρκικα φορτηγά που ήταν φορτωμένα με μπλοκ μπετόν από τα παρατηρητήρια του τούρκικου στρατού καθώς εγκατέλειπαν το χωριό Zayniyeh και κατευθύνονταν στην πόλη Jisr al-Shughour στο Νότο του Ιντλίμπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευσαν στην Τουρκια ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 10:00
Aπαγορεύτηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, η προβολή κινηματογραφικής ταινίας με υπόθεση σχετική με τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ένα σωματείο της Άγκυρας, το «Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi», είχε προγραμματίσει για το Σάββατο 18 Μαΐου, την προβολή ταινίας για την γενοκτονία των Ποντίων, σε εκδήλωση με τίτλο «Pontus Soykırı’mının 100’üncü Yılı».
Πρόκειται για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η μπάντα- The Band» που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαδόπουλου, που ήταν μέλος της μπάντας του Δήμου Κερασούντας.
Την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η μπάντα αυτή «επιστρατεύτηκε» και έπαιζε εμβατήρια κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
Την αποτελούσαν 13 Έλληνες και τρεις Τούρκοι, οι οποίοι στο τέλος σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση προπαγάνδας κατά της Τουρκίας, αντίστοιχης με εκείνης του «Εξπρές του Μεσονυχτίου», την ταινία που έπληξε όσο τίποτα άλλο το διεθνές γόητρο της Τουρκίας τη δεκαετία του 80.
Ο κυβερνήτης της Άγκυρας σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ακύρωσε την προβολή της ταινίας.
Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είχε χαρακτηριστεί ως "συγκλονιστική"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη αποφασίζει ο  Άρειος Πάγος για τον Δ. Κουφοντίνα
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 13:14
Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μαίου, θα συνεδριάσει  το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί εάν κάνει δεκτή την αναίρεση που ζήτησε η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε η χορήγηση νέας άδειας στο Δημ. Κουφοντίνα.
. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση στους αρεοπαγίτες θα κάνει η ίδια η κ. Δημητρίου η οποία αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άδειας του πολυισοβίτη, θεωρώντας εσφαλμένη την ερμηνεία των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα στην περίπτωση Κουφοντίνα από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου που είπε «όχι» στη χορήγησή της.
Ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό που ανέπτυξε και στο έγγραφο για την αναίρεση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα επιμείνει πως και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης. Θα επικαλεστεί δε τρεις  παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από 1993 ως το 2011 αλλά και πρόσφατη δημοσίευση άποψη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτου Μπρακουμάτσου.  Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θα τονίσει πως αν το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για την 7η άδεια του Δημ. Κουφοντίνα, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για αυτήν
 Η απόφαση του Ποινικού Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει και την τύχη της αναίρεσης στο ομόφωνο απορριπτικό βούλευμα, φέρνοντας και πάλι το θέμα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Βόλου, με διαφορετική όμως σύνθεση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«H μητρική μας γλώσσα δεν ήταν τουρκική. Τα Ποντιακά είχαμε ως μητρική. Ρωμαίικα την ονομάζαμε εμείς»
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 13:26
Mε αφορμή μια δήλωση του Ερντογάν, όπου μεταξύ άλλων τα εδάφη της Ελλάδας τα ανάφερε ως «εδάφη γκιαούρηδων«, ας θυμηθούμε ένα παλιό άρθρο του Βαχίτ Τουρσούμ. Είναι Ελληνόφωνος μουσουλμάνος από τον Πόντο, ο οποίος  αναζήτησε στην Ελλάδα τις ρίζες του.
Ο ίδιος θεωρείται ανεπιθύμητος από τους φανατικούς γιατί αφιέρωσε τη ζωή του στη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου. Η επίσημη Τουρκία θεωρεί τους Ποντιόφωνους στη Μαύρη Θάλασσα Τούρκους, που μιλούν μια «περίεργη» γλώσσα και ο Βαχίτ εργάστηκε συστηματικά για να γράψει και να εκδώσει ένα λεξικό για τη μητρική του γλώσσα.
Μια από τις καταγωγές του Ερντογάν είναι ρωμαίικη και ουδεμία φυλετική προέλευση έχει από τις τουρκικές εθνοτικές ομάδες. Αυτή ακριβώς είναι και η εξήγηση της ακραίας ισλαμικής του καθήλωσης. Το Ισλάμ για τον Ερντογάν λειτουργεί ως ένα σημείο αναπλήρωσης της ταυτότητας. Μιας ανάγκης για αναπλήρωση που προκύπτει από τη γνώση της δικιάς του εθνοτικής προέλευσης....
Τον Φεβρουάριο του 2007 η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο του Vahit Tursun, ελληνόφωνου από την περιοχή Όφη Τραπεζούντας, με τίτλο «Τα Ρωμαίικα της Ανατολής πεθαίνουν». ...
Το άρθρο αναφερόταν στο χωριό Ότσενα της Τραπεζούντας, όπου ένας πανάρχαιος πολιτισμός -ο ελληνικός- ψυχορραγεί και μία γλώσσα -η ελληνική- αργοσβήνει. ...
Στις 11 Νοεμβρίου η εφημερίδα φιλοξένησε νέο άρθρο του Tursun, με τίτλο «Το τίμημα της γλώσσας», στο οποίο ο αρθρογράφος μιλάει για τα αισθήματα που προκαλεί το γεγονός, ότι έπρεπε από μικρός να καταπνίγει τη γλώσσα, που έμαθε, όπως και τα συναισθήματά του.
Στην ουσία θίγει το θέμα των ελληνόφωνων μουσουλμάνων στην Τουρκία
«Η μετάβαση ελληνόφωνων ομάδων από το χριστιανικό θρησκευτικό σύστημα στο ισλαμικό, κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατάκτησης, αποτελεί μέχρι σήμερα ένα θέμα άγνωστο για τη νεοελληνική επιστήμη. Το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί σ΄ ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Από την Κύπρο και την Πελοπόννησο έως την Ήπειρο και τον Πόντο. Σήμερα, όμως, η δημόσια εμφάνιση όσων από τις ομάδες αυτές επιβιώνουν, διευρύνει το ερευνητικό ενδιαφέρον.
Η βιβλιογραφική και αρθρογραφική παρουσία των ελληνόφωνων ομάδων της Τουρκίας είναι πλέον γεγονός. Η αρχή έγινε πριν μερικά χρόνια με την Tanju Izbek, η οποία έλαβε το Βραβείο Ιπεκτσί για μια νουβέλα της στο κρητικό ιδίωμα, όπως αυτό μιλιέται σήμερα στην περιοχή της Gunda (τα παλιά Μοσχονήσια). Πιθανότατα, σύμφωνα με το τουρκικό περιοδικό Actuel, να υπήρχαν πολιτικές ομάδες στη βόρεια Τουρκία που δραστηριοποιούνταν, πριν από το πραξικόπημα του ’80, γύρω από τον πολιτισμό του Πόντου. Το 1996 εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από τον εκδοτικό οίκο Belge, το κλασικό πλέον βιβλίο του Omer Asan, με τίτλο «Pontos Kulturu», δηλαδή «Ο πολιτισμός του Πόντου».
Για το θέμα ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης εξηγεί στην «Καθημερινή»:
Σήμερα υπάρχουν τέσσερις ελληνόφωνες ομάδες στην Τουρκία: κρητική, ποντιακή, μακεδονική και κυπριακή.
Κάθε μία απ’ αυτές έχει εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον. Η έκφραση των ομάδων αυτών είναι γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, εφόσον αναδεικνύει μια άγνωστη πλευρά της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας που ολοένα γίνεται και περισσότερο σημαντική. Η δημόσια εμφάνιση των ομάδων αυτών δεν αφορά μόνο την τουρκική κοινωνία, η οποία συνειδητοποιεί αργά τον πολυεθνοτικό της χαρακτήρα, καθώς και τους εθνογενετικούς της μύθους. Αφορά παράλληλα και την ελληνική, γιατί της αποκαλύπτει τον τρόπο συγκρότησης των σύγχρονων εθνικών κρατών στην περιοχή μας και το αδιέξοδο των ενδιάμεσων ομάδων -γέννημα της ιστορίας- οι οποίες υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στο κράτος που είχε ως ιδεολογικό υπόβαθρο, το δικό τους θρησκευτικό δόγμα.
Διαβάστε όλο το άρθρο του Βαχίτ Τουρσούν με τίτλο «Οι ελληνόφωνοι Πόντιοι στην Τουρκία»
Αυτό το άρθρο του δημοσιεύθηκε στη μεγάλης κυκλοφορίας κεντροαριστερή εφημερίδα της Τουρκίας Radikal, στις 11 Νοεμβρίου 2007.
Το τίμημα της γλώσσας άρχιζε από το σχολείο
Ελευθερία… Μια αίσθηση που είναι αδύνατο να την εξηγήσει κανείς. Όμως ο καθένας προσπαθεί να την περιγράψει χωρίς να την έχει κατανοήσει καλά. Είναι σαν τη φωτιά, που σε ζεσταίνει και σε καίει ανάλογα με τη χρήση της. Είναι σαν το ριπίδιο, που στη μία άκρη του βρίσκεται η στέρηση που δημιουργεί αγανάκτηση και στην άλλη η κατάχρηση που την υποδαυλίζει ολέθρια.
Ο Πλάτωνας λέει ότι: «Η πολύ ελευθερία στον άνθρωπο και το κράτος μετατρέπεται σε σκλαβιά». Ενώ ο Επίκτητος επαναστατεί κατά του ίδιου του θεού του, λέγοντας: «Μπορείτε να μου περάσετε δεσμά στα πόδια, αλλά όχι στην πίστη μου. Ούτε ο Δίας μπορεί να με νικήσει». Έτσι, επί χιλιάδες χρόνια συναντάμε το αίτημα της ελευθερίας στο γραπτό και προφορικό λόγο, στην ιστορία, στην ποίηση, στη φιλοσοφία, στις παροιμίες, στην κλαγγή των όπλων.
Για μένα η ελευθερία είναι δώρο της Φύσης, που όσο το μοιράζεσαι με τους άλλους, τόσο το χαίρεσαι και ο ίδιος. Όσο το στερείς από τους άλλους, τόσο το στερείσαι και εσύ. Η ανθρωπιά, η φιλία και η αδελφοσύνη μόνο κάτω από συνθήκες ελευθερίας μπορούν να επικρατήσουν. Αν και η ελευθερία πιάνεται και δεσμεύεται, πάλι ελεύθερο θα έρθει στον κόσμο, το κάθε παιδί που γεννιέται. Έτσι και εμείς, όπως όλα τα παιδιά, ελεύθεροι γεννηθήκαμε στο χωριό μας. Σε έναν πανέμορφο οικισμό πάνω στα βουνά. Ένας οικισμός που ανήκει στην κωμόπολη Κατωχώρι της Τραπεζούντας και λέγεται Ότσενα. Η μητρική μας γλώσσα δεν ήταν τουρκική. Τα ποντιακά είχαμε ως μητρική. Ρωμαίικα την ονομάζαμε εμείς.
Τα Ρωμαίικα ήταν για μας μέσον έκφρασης του φλερταρίσματος της αλληλεγγύης και βοήθειας, του χαμόγελου και της ευτυχίας.
Ήταν δρόμος που μας οδηγούσε στην αγάπη και στον έρωτα. Για πρώτη φορά, στο δημοτικό σχολείο βιώσαμε το πρόβλημα με τη γλώσσα μας. Ο κάθε δάσκαλος που διοριζόταν στο σχολείο μας, απαγόρευε την ομιλία στη μητρική μας. Κάποτε μας εκφόβιζε και κάποτε μας έδερνε για να μη την μιλάμε.
Ζητούσε να καταγγείλουμε αυτόν που μιλούσε Ρωμαίικα, αλλά δεν τον ακούγαμε. Συνεχίζαμε να αστειευόμαστε και να παίζουμε, να μαλώνουμε και να τα βρίσκουμε με τη μητρική μας γλώσσα. Με τον καιρό, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για τη μητρική μας γλώσσα. Ρωτούσαμε τους μεγάλους, τι γλώσσα μαθαίναμε και τι μιλούσαμε. Μάθαμε πως λεγόταν «Τούρκτσε» αυτή που μαθαίναμε και «Ρούμτζε» αυτή που μιλούσαμε. Όμως, στο ερώτημα γιατί μαθαίναμε ενώ μιλούσαμε άλλη γλώσσα, ποτέ δεν υπήρξε ικανοποιητική απάντηση. Αυτό που συχνά επαναφερόταν σαν απάντηση ήταν «με τα Ρωμαίικα άνθρωπος δεν γίνεσαι». Είναι άγνωστο αν μορφωθήκαμε και γίναμε άνθρωποι ή όχι, όμως τελειώνοντας το δημοτικό, γνωριστήκαμε με τα Τουρκικά.
Υποκρινόμενοι σαν χαμαιλέοντες
Μεγαλώνοντας αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για τη μητρική μας γλώσσα και γενικά για την καταγωγή μας πιο επίμονα. Γιατί μιλούσαμε Ρωμαίικα, σε μία χώρα που μιλάνε Τουρκικά; Ολοένα ξεφύτρωναν στο νου μας διάφορες ερωτήσεις γύρω από το τι ήμασταν, ποιοι ήμασταν και ποιοι ήταν οι πρόγονοί μας. Ο καθένας προσπαθούσε να πει κάτι. Κάποιοι λέγανε αυτά που είχαν ακούσει από τους γονείς και τους παππούδες τους και κάποιοι βγάζανε τα δικά τους συμπεράσματα. Όμως, κάθε φορά που άνοιγε και έκλεινε το κεφάλαιο αυτό, καταλήγαμε σε μία εκτίμηση, πως πρέπει να έχουμε σχέση με τους Ρωμιούς και φυσικά με την Ελλάδα. Η πιο αναπάντητη ερώτηση που μας τυραννούσε ήταν: είμαστε τα εγγόνια των Ελλήνων, που εξισλαμίσθηκαν ή τα εγγόνια των Τούρκων που μάθανε τα Ρωμαίικα από Έλληνες. Τα παιδικά μας χρόνια πέρασαν με αυτές τις ερωτήσεις και με τις ανικανοποίητες απαντήσεις.
Πικρία
Με τη μητρική μας γλώσσα ζήσαμε προβλήματα και στην ξενιτιά που πήγαμε. Κάθε φορά που μαζευόμασταν και μιλούσαμε Ρωμαίικα με τους χωριανούς μας, η πρώτη ερώτηση αυτών που καταλάβαιναν ότι μιλάμε μία ξένη γλώσσα ήταν «τι γλώσσα μιλάτε;». Όταν τους απαντούσαμε «μιλάμε Ρωμαίικα», δεχόμασταν άλλες ερωτήσεις και διάφορες αντιδράσεις. Έτσι για πρώτη φορά, με τους ανθρώπους που συναντήσαμε στην ξενιτιά, αρχίσαμε πραγματικά να αισθανόμαστε την πικρία της μειονεκτικότητας. Κάθε φορά που γινότανε λόγος για τους Έλληνες, ο ισχυρισμός ότι «οι Έλληνες είναι λαός άναντρος και εχτρός» μας τραυμάτιζε ψυχολογικά.
Πληγωνόμασταν με τη σκέψη ότι ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να ισχύει και για μας, εφόσον μιλάμε, αν όχι την ίδια, μία άλλη διάλεκτο της ίδιας γλώσσας που μιλάνε και οι Έλληνες. Γι’ αυτό και με τον καιρό, αρχίσαμε να κρύβουμε την αλήθεια και κάθε φορά που μας ρωτούσανε για τη γλώσσα μας, λέγαμε ότι είναι Λαζικά. Γιατί, όταν τους λέγαμε πως είμαστε από τη Μαύρη Θάλασσα, νομίζοντας ότι είμαστε Λαζοί, χαιρόντουσαν.
Τα προβλήματα που ζούσαμε με τη μητρική μας γλώσσα, συμπληρώνονταν με τα έργα που παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση.
Όταν βλέπαμε έργα με θέμα πολέμους μεταξύ Βυζαντινών και Τούρκων, ή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, εμείς πληγωνόμασταν. Διότι, όταν βλέπαμε την τραγικοκωμική κατάσταση των Ελλήνων στη σκηνή, ο νους μας μάς έφερνε στο δίλημμα να πάρουμε θέση: με σωστούς, τίμιους, ήρωες Τούρκους, ή με ανίκανους πολεμιστές, δολοπλόκους, ψεύτες και το χειρότερο, με «γκιαούρηδες» τους Έλληνες, όπως παρουσιάζονταν στο έργο. Έλα που η μητρική μας γλώσσα, δεν μας άφηνε. Ήταν εμπόδιο στο να διαλέξουμε μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.
Μέσα σε αυτό το δίλημμα, ζούσαμε ψυχικές καταστάσεις που ίσως δεν έχει ζήσει η ανθρωπότητα στην ιστορία της. Παρακολουθώντας το έργο, από τη μία υποστηρίζαμε τους ήρωες Τούρκους, από την άλλη μας βασάνιζε μια αίσθηση ανεξήγητης ενοχής. Για να κρύβουμε την κατάσταση μας αυτή, προσπαθούσαμε να δείξουμε περισσότερη χαρά στον ηρωισμό των Τούρκων, διαμορφώνοντας τους μυς του προσώπου μας διαφορετικά από αυτό που σηματοδοτούσε ο εγκέφαλός μας. Σε αυτή την επίδοσή μας, μπορούσαν να μας ζηλέψουν και οι χαμαιλέοντες.
Σήμερα
Στο σήμερα που φτάσαμε, ο Ελληνόφωνος πληθυσμός του Πόντου, που πιάστηκε στη μέγκενη ανάμεσα στην αγάπη προς τη μητρική του γλώσσα και σε μια καταραμένη ταυτότητα, αδυνατεί πια να αντεπεξέλθει. Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας άρχισαν να μαθαίνουν Τουρκικά στα παιδιά τους από τη γέννησή τους. Ακόμη και τα ρατσιστικά λόγια, συνθήματα και οι εθνικιστικές προπαγάνδες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κοντεύουν να σβήσουν από την ιστορία έναν ολόκληρο λαό, με έναν πανάρχαιο πολιτισμό. Το να εξαφανίζεται ένας πολιτισμός, ισούται με το να εξαφανίζεται ένας λαός. Ποιος θα πληρώσει μπροστά στην ιστορία γι’ αυτό το έγκλημα δεν ξέρω.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοτοπορεία για τον Δ. Κουφοντίνα
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 12:44
Πορεία με μοτοσυκλέτες διοργάνωσαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητεί να του χορηγηθεί άδεια από την φυλακή.
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2019, ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, 12.00
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται:
ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο
Να σπασει το καθεστως εξαιρεσης για τους πολιτικους κρατουμενους
Με αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο . Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα των αγώνων. Αρχίζω απεργία πείνας.
Δημήτρης Κουφοντίνας
Φυλακές Κασσαβέτειας
2.5.2019
Για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Για δεύτερη φορά, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στην απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής για τη χορήγηση στον Δ. Κουφοντίνα της κανονικής άδειας που δικαιούται.
Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου, που έθεσε το νέο βέτο, ήταν από τους εισαγγελείς που είχαν εγκρίνει μία από τις προηγούμενες άδειες του Δ. Κουφοντίνα (έξι τον αριθμό). Τώρα «θυμήθηκε» τη φράση «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων μέσα κι έξω από τη φυλακή», που είχε χρησιμοποιήσει ο πολιτικός κρατούμενος στη δήλωση γνωστοποίησης της προηγούμενης απεργίας πείνας (Μάιος – Ιούνιος 2018), με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την τρίτη κατά σειρά άδεια, όσο ακόμα βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Κυνικά και απροκάλυπτα, η κρατική εξουσία έθεσε και πάλι στον Δ. Κουφοντίνα το δίλημμα: ή αποκηρύσσεις τις ιδέες σου και υπογράφεις δήλωση μετάνοιας ή σου κόβουμε τις άδειες που έπαιρνες. ‘Η υποτάσσεσαι στις αποφάσεις μας, που παραβιάζουν ακόμα και τον ισχύοντα νόμο, ή βάζεις σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή σου.
Ο Δ. Κουφοντίνας δεν είχε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει το έσχατο μέσο πάλης που έχει ένας κρατούμενος: την απεργία πείνας. Αυτή η επιλογή ήταν μονόδρομος για έναν αγωνιστή με τα δικά του χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά της εξουσίας, όμως, ο εκβιασμός αυτός ισοδυναμεί με υποβολή του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα στο βασανιστήριο της πείνας. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την ηλικία του και την κλονισμένη από την προηγούμενη απεργία πείνας υγεία του.
Μετά τη χορήγηση της τρίτης άδειας και τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου, ακολούθησε ένα κρεσέντο τρομοϋστερίας, μιντιακού κυνηγιού μαγισσών από τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πιέσεων και παρεμβάσεων τόσο του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού όσο και της αμερικάνικης πρεσβείας.
Επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παραδώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίωξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη.
Η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.
Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σ' αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της «κυβερνώσας αριστεράς» που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγελείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρχικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι «ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο» και ότι «η δημοκρατία δεν εκδικείται». Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο.
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2019, ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, 12.00
Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροθ: «Δεν πρέπει να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας στα δυτικά Βαλκάνια»
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 16:25
«Η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα έγραψαν ιστορία με την επίλυση της ονοματολογικής διαφοράς» τονίζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel online ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ.
«Ποιος πολιτικός σε κράτος–μέλος της ΕΕ θα τολμούσε να ανακοινώσει μία διαδικασία συμφιλίωσης, αντιτιθέμενος προς σαφείς κοινωνικές αντιστάσεις, έχοντας προηγουμένως αυτή η διαδικασία αντιμετωπιστεί με περιφρόνηση επί 28 χρόνια;» διερωτήθηκε ο Μίκαελ Ροθ.
Ο Γερμανός υφυπουργός, αναφερόμενος στον ρόλο της Ευρώπης στα Βαλκάνια, προειδοποιεί ότι «οφείλουμε να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα επίκαιρα μηνύματα συναγερμού και να αναπτύξουμε εντονότερη δραστηριότητα. Παρά την όλη κριτική που της ασκείται, η ΕΕ αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο ειρήνης και σταθερότητας του κόσμου. Αλλά τα δικά μας προβλήματα, παρεμποδίζουν μερικές φορές την εστίαση μας στους μη άμεσους γείτονές μας. Αυτό είναι εξοργιστικό, διότι ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, βρισκόμασταν στο χείλος της αβύσσου».
Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Αλβανία, ο κ. Ροθ τονίζει ότι «Οι διαμαρτυρίες αποτελούν κάτι το αυτονόητο σε μία ζωντανή δημοκρατία. Αλλά η βία και το μίσος, το μποϋκοτάζ στις εκλογές, η αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το κοινοβούλιο είναι απολύτως απαράδεκτα φαινόμενα. Υποβάλλεται η υποψία ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πλέον κανένα σοβαρό ενδιαφέρον για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ. Η Αλβανία έχει ήδη καλύψει ένα μεγάλο διάνυσμα στο δρόμο προς την ΕΕ. Με την πολιτική παρακώλυσης που ακολουθεί, η αντιπολίτευση διακυβεύει την θετική αποτίμηση αυτών των επιτυχιών».
Ο Γερμανός αξιωματούχος τονίζει ότι αν η ΕΕ «αφήσει κενό στα Δ. Βαλκάνια, τότε θα παρεισφρήσουν εκεί οι δυνάμεις, των οποίων τις αντιλήψεις δεν συμμεριζόμαστε: η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία».
«Δεν πρέπει να ανοίξουμε αυτό το κουτί της Πανδώρας»
«Δεν πρέπει να διατηρούμε κανενός είδους αμφιβολία για το γεγονός ότι το μέλλον των κοινωνιών στα Δ. Βαλκάνια είναι πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό. Δεν μπορούν να υπάρξουν νέες χαράξεις συνόρων κατά μήκος των εθνοτικών περιοχών. Δεν πρέπει να ανοίξουμε αυτό το κουτί της Πανδώρας», ανέφερε ο Μίκαελ Ροθ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε βλήματα
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 10:28
Τα συστήματα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ αναχαίτισαν βλήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τα οποία έβαλλαν κατά της βάσης ένοπλες ισλαμοφασιστικες συμμοριες, μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.
Ένοπλες ισλαμοφασιστικες συμμοριες έπληξαν με βλήματα την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στις περιοχές Τζάμπλα και Αλ Καρντάχα κοντά στη συριακή παράκτια πόλη της Λαττάκειας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι στην Τζάμπλα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλγερία: Για 13η εβδομάδα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ισλαμοφασιστων
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 03:20
Δεκάδες χιλιάδες ισλαμοφασιστες στην Αλγερια κατέβηκαν όπως και κάθε Παρασκευή τους τελευταίους μήνες στους δρόμους ζητώντας πολιτική αλλαγή.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων με τους ισλαμοφασιστες να προσπαθούν να απωθήσουν τους αστυνομικούς.
«Θέλουν να μας καταστρέψουν αλλά με τη θέληση του Θεού δεν θα τα καταφέρουν. Ζητάμε να φύγουν όλοι και αυτό σημαίνει όλοι. Λέμε ιστορίες για εκδίκηση. Εμείς είμαστε αυτοί που επιλέγουμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν και όχι αυτοί» δήλωσε ένας από τους ισλαμοφασιστες διαδηλωτές.
Συμπλοκές σημειώθηκαν στο Αλγέρι όταν ομάδα αστυνομικών επιχείρησε να κλείσει δρόμο για να εμποδίσει την πρόσβαση στους ισλαμοφασιστες διαδηλωτές.
Βασικό αίτημα των ισλαμοφασιστών είναι να εμποδίσουν αυτό που αποκαλούν Δημοκρατια των Aρχών και δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της ημερομηνίας της 4ης Ιουλίου για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις κάλπες οι Αυστραλοί για τις βουλευτικές εκλογές
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 02:34
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 18 Mαιου περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Αυστραλοί, προκειμένου να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας, με το Εργατικό κόμμα να έχει βραχεία κεφαλή, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Τα 7.000 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00, τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 18:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένεται να γίνουν γνωστά το Σάββατο το βράδυ.
Έπειτα από έξι χρόνια στην εξουσία και δύο εσωκομματικά πραξικοπήματα που οδήγησαν σε αντικαταστάσεις πρωθυπουργών, ο συντηρητικός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον και η συμμαχία του (Συντηρητικοί, Εθνικό Κόμμα) προβλέπεται να χάσουν την εκλογική αναμέτρηση με τον πρώην συνδικαλιστή, ηγέτη των Εργατικών Μπιλ Σόρτεν να οδεύει να γίνει ο έκτος πρωθυπουργός της χώρας σε διάστημα μιας δεκαετίας.
Με βάση τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, το προβάδισμα των Εργατικών έναντι της κυβερνητικής συμμαχίας των συντηρητικών έχει συρρικνωθεί με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Essential Research που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή να δίνει προβάδισμα κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 51% έναντι 49% της συντηρητικής συμμαχίας.
Οι ψηφοφόροι στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές θα κληθούν να αναδείξουν 151 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ένα περισσότερο από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, έπειτα από την αναμόρφωση του σώματος λόγω της αύξησης του πληθυσμού.
Οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν από έξι ως δέκα περισσότερες έδρες και να μπορέσουν να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, κατά τη δημοσκόπηση. Ωστόσο οι συμφωνίες με μικρότερα κόμματα ενδέχεται να βοηθήσουν την κυβερνητική συμμαχία.
Η προεκλογική εκστρατεία που διήρκησε 36 μέρες που η κλιματική αλλαγή και η φορολογική μεταρρύθμιση βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας.
Οι Εργατικοί έχουν εξαγγείλει αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια, υποσχόμενοι υψηλότερες επιδοτήσεις στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς που φροντίζουν τα παιδιά ενός εκατομμυρίου οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για τους ηλικιωμένους.
Από την πλευρά του ο Μόρισον επικέντρωσε τη δική του εκστρατεία σε ζητήματα μετανάστευσης, άμυνας, και μείωσης φόρων, υποσχόμενος μείωση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα σε ετήσια βάση καθώς και αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Ο Σόρτεν των Εργατικων παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 17:36
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Εργατικου Κομματος στην Αυστραλία Μπιλ Σόρτεν παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του, αργά το βράδυ του Σαββάτου, αναγνωρίζοντας ότι ο Μορισον θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ο ίδιος τηλεφώνησε στον συντηρητικό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, που διαδεχθηκε τον Μαλκομ Ταρνμπουλ, προκειμένου να τον συγχαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Συμφωνα με τα αποτελεσματα του 70%, ο συντηρητικος συνασπισμος κερδιζει 74 εδρες, (Φιλελευθερο κομμα 40, Φιλελευθερο Εθνικο Κομμα 23, Εθνικο Κομμα 8), ενώ το Εργατικο Κομμα 66. Από μια εδρα παιρνουν οι Πρασινοι, το Κομμα του Κατλερ, και η Κεντικη Συμμαχια, 3 ανεξαρτητοι, και 5 εδρες στην αναμονη, στη Βουλη των 151 εδρων.
Στις  151 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων  χρειάζονται 76 έδρες για την πλειοψηφία και 40 (από τις 76) έδρες της Γερουσίας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογένεια ενός Παλαιστίνιου που πέθανε μέσα σε Τουρκική φυλακή υποστηρίζει ότι βασανίστηκε
 Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 01:51
Ένας Παλαιστίνιος βρέθηκε νεκρός μέσα σε τουρκική φυλακή μετά την αυτοκτονία του σύμφωνα με τις τοπικές Aρχές, αλλά το σώμα του βρέθηκε παραμορφωμένο και η γλώσσα του ξεριζωμένη, δήλωσε την Παρασκευή η οικογένειά του, που αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Το πτώμα του 55χρονου Ζάκι Μουμπάρακ έφθασε αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο και οι συγγενείς του επιθυμούν να το μεταφέρουν στη Λωρίδα της Γάζας από την οποία κατάγεται.
Οι τουρκικές Αρχές είχαν δηλώσει τον Μάρτιο ότι ο Μουμπάρακ αυτοκτόνησε στη φυλακή αφότου κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ο αδελφός του Ζακαρία, που είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε το πτώμα μέσα σε νοσοκομείο του Καΐρου, δήλωσε ότι δεν θέλει τον επαναπατρισμό της σορού στη Γάζα προτού μια «ιατρική αναφορά πιστοποιήσει ότι ο αδελφός του πέθανε από επιπλοκές βασανιστηρίων και όχι από αυτοκτονία».
«Η γλώσσα του ήταν ξεριζωμένη και υπάρχουν ίχνη από χτυπήματα στο κεφάλι, ένα βαθύ κόψιμο στο πόδι και σημάδια από ηλεκτροσόκ στο στήθος», πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι είναι «αβάσιμες». Αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες πληροφορίες δηλώνοντας ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μένουν απόρρητες.
Ο Ζάκι Μουμπάρακ ήταν απόστρατος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον αδελφό του που διευκρίνισε ότι ο Ζάκι είχε εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάληψη του ελέγχου του παλαιστινιακού θύλακα από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς το 2007.
Ο Ζάκι Μουμπάρακ έζησε στη συνέχεια στη Βουλγαρία και μετά στην Τουρκία, σύμφωνα με τον αδελφό του.
Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο τον περασμένο μήνα, θεωρείτο ύποπτος για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» και «για διεθνή κατασκοπεία» υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε βάρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι τουρκικές Αρχές ερευνούσαν τυχόν σχέσεις μεταξύ των δύο υπόπτων και της δολοφονίας τον περασμένο Οκτώβριο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Anadolu.
Η οικογένεια του Ζάκι Μουμπάρακ απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε άδεια στους καταληψίες του CITY PLAZA να κάνουν σήμερα εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως, μετά μουσικής και φαγητού. Οι διοργανωτές έχουν καλύψει σε όλο το πλάτος και πάνω από το μισό μήκος την αλέα που ξεκινά από το άγαλμα του αλογοβάμονα βασιλιά. Έχουν τοποθετήσει ανά 4 καρέκλες και τραπέζι. Η πλάκα είναι ότι οι τύποι αυτοί είχαν τα χρήματα να προπληρώσουν τα παραπάνω. Γιατί τη σήμερον ημέρα ουδείς μεταφέρει και τοποθετεί εξοπλισμό κάπου, αν δεν έχει εξασφαλίσει την πληρωμή. Και ποιος θα έδινε πίστωση σε μερικούς "πτωχούς" καταληψίες;
Το πιο ωραίο όλων, είναι ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την εκκένωση του CITY PLAZA από τους καταληψίες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Περιφέρεια να τους παραχωρήσει το Πεδίο του Άρεως... Ανεξάντλητο ελληνικό "μεγαλείο".

Aliki Papachela
Δεν τα λέω εγώ...
Αλήθεια που βρήκαν τα χρήματα οι πτωχοί καταληψίες να προπληρώσουν ολ αυτά και να χουν γεμίσει την Αθήνα με διαφημιστικές αφίσες για την αποψινή τους "συναυλία ενίσχυσης" για τα τρία χρόνια λαμογιάς City Plaza;
Και που; Στο Πεδίον του Αρεως που τους παραχώρησε η Γαϊδούρου!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΘΑ αναιρέθηκε η απόρριψη άδειας στον Κουφοντίνα!
Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις πως για να έχει τη στοιχειώδη σοβαρότητα ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί ξαφνικά να απορρίπτει άδεια σε ένα πολυισοβίτη κρατούμενο που δεν παραβίασε κανέναν όρο στις προηγούμενες άδειες, επιμένοντας μάλιστα ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται.
Ειδικά όταν μέλος της δεξιάς νεολαίας που άνοιξε σαν καρπούζι το κεφάλι του Τεμπονέρα (Καλαμπόκας) έμεινε μόνο 8 χρόνια στη φυλακή κ μετά επιβραβεύτηκε με διευθυντική θέση σε Τράπεζα κ ακολούθως με σύνταξη!
Ειδικότερα, όταν εις θάνατον κρατούμενο τον έχεις βγάλει μονίμως με ανήκεστη βλάβη της υγείας (Στυλιανός Παττακός) του, ...η οποία ήταν τόσο ανήκεστη που έζησε χαλαρά άλλα 26 χρόνια!
Ακόμα πιο ...ειδικότερα μάλιστα όταν το εν λόγω σκουπίδι της ιστορίας ουδέποτε εκδήλωσε ίχνος μετάνοιας για το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου που επέβαλε!
Συνεννοηθήκαμε ελπίζω...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο πάλι και τούτο!
Απόψε Σάββατο 18/05 το Πεδίον του Άρεως παραχωρήθηκε στη ΜΚΟ που έχει κάνει κατάληψη στο ξενοδοχείο της Αλίκης Παπαχελά στην Αχαρνών City Plaza. Οι φύλακες του Πεδίου του Άρεως έκλεισαν όλες τις εισόδους του Πάρκου και άφησαν μόνο την κεντρική στο άγαλμα του Κωνσταντίνου ανοιχτή, όπου για να περάσεις πρέπει να πληρώσεις 5 ευρώ! Μέσα ψήνουν και πουλάνε σουβλάκια, κρασί, μπύρες κ.α., τα πάντα χωρίς αποδείξεις. Έχουν στήσει τραπέζια και καρέκλες και μία τεράστια μικροφωνική εγκατάσταση. Προς το παρόν (23.15) η μουσική δεν είναι εκκωφαντική, αλλά κανείς δεν ξέρει… Δεν υπάρχουν security από την Περιφέρεια Αττικής, ούτε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Το Πεδίον του Άρεως δείχνει να έχει παραχωρηθεί εν λευκώ στη ΜΚΟ της κατάληψης...