Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Κυριακη 19 Μαιου 2019



Χαλάνδρι: Το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε την ουκρανική φασιστική φιέστα

Ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτιζε για σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου η ουκρανική πρεσβεία στο Θέατρο Ρεματιάς, που της είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Χαλανδρίου.
Επρόκειτο για δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες θα προπαγανδιζόταν ο ουκρανικός εθνικισμός και θα αποδίδονταν τιμές στους Ουκρανούς φασίστες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές στην περίοδο της κατοχής της ΕΣΣΔ από τη ναζιστική Γερμανία, στα 1941-44.
Η ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων προκάλεσε την αντίδραση της κίνησης Save Donbass Greece, της τοπικής πρωτοβουλίας πολιτών Χαλάνδρι ΕΝΑΝΤΙΑ και πολλών άλλων αντιφασιστών, υποχρεώνοντας τον φιλοκυβερνητικό δήμαρχο Σίμο Ρούσο να ανακαλέσει την άδεια πραγματοποίησής τους.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης προς τον λαό του Ντονμπάς, που αγωνίζεται ένοπλα κατά του ουκρανικού νεοφασισμού, τον οποίο στηρίζουν ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ και φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση. Παρά τις προπαγανδιστικές κορόνες της περί δήθεν αγώνα κατά της… άκρας Δεξιάς!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξέραμε πως ο πανεπιστημιακός υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συμμετέχει εδώ και χρόνια στη Διοίκηση του Ιδρύματος Λάτση. Τον είδαμε, μάλιστα, να παραβρίσκεται και στις εκδηλώσεις που έγιναν πριν μερικούς μήνες, όταν με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας μετονομάστηκε σε λιμάνι Γιάννη Λάτση.
Προς τιμή του κατοχικού δωσίλογου, που ξεκίνησε από κει τη μαυραγορίτικη δραστηριότητά του, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για την ανάδειξή του σε μεγαλοεφοπλιστή.
Μόνο που ο Κώστας Γαβρόγλου δεν έμεινε στις τιμές προς τον Λάτση. Που συνέπεσαν, μάλιστα, με την παραχώρηση στον γιο του κατοχικού δωσίλογου του Ελληνικού, για την οικοδόμηση καζίνο και άλλων αντίστοιχων χώρων… πολιτιστικής αναγέννησης.
Όπως μάθαμε, πολύ πρόσφατα και συγκεκριμένα με την με την υπ’ αριθμό Φ10/16286/Δ1 υπουργική απόφαση που υπογράφει ο ίδιος και που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 796 τεύχος Β της 7ης Μαρτίου 2019, ο Γαβρόγλου έδωσε στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου στην Αργολίδα το όνομα ενός ακόμη κατοχικού δωσίλογου.
Πρόκειται για τον Απόστολο Πεζά, ο οποίος επί Κατοχής ανέλαβε την εξόρυξη λιγνίτη στην Καλογρέζα της Νέας Ιωνίας Αττικής. Έχοντας τεθεί στην υπηρεσία των Γερμανών κατακτητών, ο Πεζάς πρωτοστάτησε στο Μπλόκο της 15ης Μαρτίου 1944, όταν 22 εργάτες των λιγνιτωρυχείων εκτελέστηκαν από ταγματασφαλίτες.
Έχοντας καταδικαστικές αποφάσεις για δωσιλογισμό από τα μετακατοχικά δικαστήρια, ο Απόστολος Πεζάς συνέχισε μετά το 1945 τις οικονομικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό, αναδεικνυόμενος κι αυτός, όπως και ο Λάτσης, σε έναν από τους σημαντικούς εφοπλιστές.
Μετά θάνατον και με απόφαση ενός υπουργού Παιδείας που εμφανίζεται ως “αντιφασίστας” και “αριστερός”, το όνομα του Απόστολου Πεζά δίνεται σε δημοτικό σχολείο. Όπως φαίνεται, ο βίος και η πολιτεία του δωσίλογου εγκληματία μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τους μικρούς μαθητές.
Δεν νομίζει πως το ‘χει παραξηλώσει ο Κώστας Γαβρόγλου; Δεν νομίζει η κυβέρνηση πως οφείλει μια εξήγηση για την προκλητική δραστηριότητα του υπουργού Παιδείας; Σχεδιάσει να τιμήσει κι άλλους κατοχικούς δωσίλογους ο υπουργός του Τσίπρα;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το βρομερό "αν δεν τα θέλετε, μην τα παίρνετε", δεν ντρέπεσαι να το λες ρε ΣΥΡΙΖΑιε;
 Απευθύνομαι στο χιταριό, τον ρουφιάνο του αφεντικού και τον ασφαλίτη, παλια όταν φωνάζαμε πως τα μεροκάματα ήταν ψίχουλα μας έλεγαν κατι σαν αυτους να μην τα παίρνουμε αν δεν μας αρέσουν.
Δεν ντρέπεσαι λίγο, ρε κακομοίρη; Τόση κατρακύλα; Φτου σου, ανθρωπάκο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα. Ανακοίνωση ΛΑ.Ε
Ανακοίνωση για τη χορήγηση της νόμιμης άδειας στον Κουφοντίνα εξέδωσε η Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας:
Η απαγόρευση της χορήγησης άδειας στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο και έχει μεταφερθεί σε ΜΕΘ λόγω της πολύ μεγάλης επιδείνωσης της υγείας του, είναι παράνομη, εκδικητική, και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε ισχύοντα κανόνα δικαίου. Είναι  πολιτικά μεροληπτική και κατάφωρα αυθαίρετη, καθώς, μάλιστα,  ο Δ. Κουφοντίνας ουδέποτε έχει παραβιάσει στο παρελθόν τους όρους της άδειας εξόδου του από τις φυλακές.
Καμία εισαγγελική αρχή δεν δικαιούται να νομοθετεί αυτόκλητα, εισάγοντας ένα δίκαιο εξαίρεσης και απαγορεύοντας αυθαίρετα την άδεια σε «ειδικές» κατηγορίες κρατουμένων. Πρόκειται για μία πρακτική άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατία, που απορρέει τόσο από την πολιτική μεροληψία της δικαιοσύνης, όσο και από τις πιέσεις που ασκούν η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας και τα συντηρητικά πολιτικά μορφώματα της ακροδεξιάς.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και τους φορείς της δικαιοσύνης να χορηγήσουν άμεσα στον Δ. Κουφοντίνα άδεια εξόδου από τη φυλακή. Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΠΑ: Διαβητική ασθενής έπαθε υπογλυκαιμία μπροστά σε Επιτροπή Αναπηρίας κι οι γιατροί την αγνόησαν
19/5/2019
Καταγγελίες φτάνουν συχνά τον τελευταίο καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι οποίοι στην προσπάθειά τους να περικόψουν ποσοστά και κατ'επέκταση τα συνοδά ευεργετήματα του νόμου (επιδόματα κλπ), αμφισβητούν τις γνωματεύσεις άλλων συναδέλφων τους, ακόμα κι από δημόσια νοσοκομεία.
Υποβάλλουν δε σε μεγάλη ταλαιπωρία ασθενείς, από τους οποίους ζητούν συμπληρωματικά έγγραφα, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει λόγος. Σε περίπτωση ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μάλιστα, οι γιατροί των ΚΕΠΑ έφτασαν στο σημείο να επιδείξουν απάνθρωπη συμπεριφορά, τη στιγμή που η ασθενής έπαθε υπογλυκαιμικό επεισόδιο μπροστά τους.
“Οι συγκεκριμένοι γιατροί, αντί να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να προσφέρουν και την απαιτούμενη βοήθεια στο άτομο που βρισκόταν σε υπογλυκαιμία, επέλεξαν το ρόλο του "Δικαστή" και αναιρώντας την ιατρική τους ιδιότητα, απαξίωσαν και αμφισβήτησαν έναν πάσχοντα άνθρωπο, που βρισκόταν σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, εξαιτίας του υπογλυκαιμικού επεισοδίου!”, αναφέρει χαρακτηριστικά επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στην προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Παροχών Υγείας ΕΦΚΑ.
"Της ζήτησαν να ξαναπληρώσει στα ΚΕΠΑ τα 46,14 ευρώ"
Με την επιστολή που έχει τίτλο: "Απάνθρωπη και απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρών των ΚΕΠΑ σε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Διαβητικών κ. Χρήστος Δαραμήλας, ενημέρωσε την προϊσταμένη του ΕΦΚΑ για το περιστατικό, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και την οργή της Ομοσπονδίας.
Το περιστατικό έχει ως εξής:
Γυναίκα με διαβήτη τύπου 1 θέλησε να καταθέσει τα δικαιολογητικά της με το σχετικό ποσοστό αναπηρίας της, σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Πρόσφατα είχε εξεταστεί από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ στις 11.2.2019 και είχε λάβει γνωμάτευση ότι πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, σε ποσοστό 50%, το οποίο δικαιούται βάσει νόμου.
Οταν απευθύνθηκε εκ νέου στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει τη γνωμάτευση που χρειαζόταν για το ΑΣΕΠ, οι ιατροί της Επιτροπής την πληροφόρησαν ότι εφόσον χρειάζεται γνωμάτευση των ΚΕΠΑ για κάθε νόμιμη χρήση, θα πρέπει ναξαναπεράσει από Επιτροπή, πληρώνοντας εκ νέου το παράβολο των 46,14 ευρώ.
Στη συνέχεια, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι θα εξεταστεί από την Επιτροπή των ΚΕΠΑ στις 9.5.2019 και ότι δεν χρειαζόταν να προσκομίσει κάτι επιπλέον, εκτός από την ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας, καθώς είχε ήδη ελεγχθεί πρόσφατα ο φάκελος.
"'Επαθε υπογλυκαιμία μπροστά την Επιτροπή κι οι γιατροί δεν την βοήθησαν"
Ωστόσο, μπαίνοντας στην Επιτροπή "η συμπεριφορά των ιατρών ήταν το λιγότερο απαράδεκτη και απάνθρωπη, καθώς, σαν άλλοι δικαστές, την ενημέρωσαν ότι ο φάκελος που κατέθεσε την πρώτη φορά ήταν ελλιπής και με επιτακτικό τρόπο ανέφεραν ότι δεν πείθονται από αυτά που τους λέει”, όπως αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τα μέλη της οποία καταγγέλλουν την απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως λένε, που επέδειξαν οι γιατροί της επιτροπής στη συνέχεια:
“Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, η ασθενής έπαθε υπογλυκαιμία και ενημέρωσε τους γιατρούς ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά. Οι γιατροί την αγνόησαν και την έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση”
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: "Δεν είναι το μόνο περιστατικό"
Οι γιατροί που πλαισιώνουν τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ θα πρέπει να επιλέγονται με αυστηρότερα κριτήρια, λένε οι διαβητικοί, “να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πάσχοντες που προσέρχονται σε αυτές και κυρίως να έχουν την κατάλληλη εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση, ώστε να είναι σε θέση να γνωματεύουν σωστά και να αποδίδουν το προβλεπόμενο, βάσει της κείμενης νομοθεσίες, ποσοστό αναπηρίας. Οι Επιτροπές, σε πολλές περιπτώσεις και εξαιτίας των απάνθρωπων συμπεριφορών κάποιων γιατρών που τις πλαισιώνουν, γίνονται χώροι απαξίωσης των χρονίως πασχόντων και των ατόμων με αναπηρία, που προσέρχονται σε αυτές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευεργετήματα που έχει θεσπίσει ο νομοθέτης”.
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά από την προϊσταμένη να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση και να προβεί σε όλες τι νόμιμες ενέργειες “προκειμένου να εκλείψουν οι άδικες συμπεριφορές που εισπράττουμε και βιώνουμε πολλοί από εμάς στα Κέντρα Αξιολόγησης, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εφιάλτης”.
“Να υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας στο σεβασμό και στην αξιοπρέπεια!”, καταλήγουν οι διαβητικοί.
Καταγγελίες υπάρχουν ακόμη και για τα νοσοκομεία Παίδων. Γιατροί Επιτροπών ΚΕΠΑ αμφισβητούν γνωματεύσεις παιδιών που πάσχουν από αυτισμό και ζητούν διευκρινήσεις και συμπληρωματικές εξετάσεις, φέρνοντας στα όρια της απελπισίας τις οικογένειες, αλλά και τους γιατρούς του νοσοκομείου, που ταλαιπωρούνται με περιττή γραφειοκρατία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το επιτελείο του Μητσοτάκη δίνει οδηγία σε μια ηλικιωμένη κυρία στα Τρίκαλα, να πει στον πρόεδρο πως είναι πιο ωραίος από κοντα.
Αυτή του το λέει μπροστά στις κάμερες και αυτός απαντάει: «να το πείτε και στις φίλες σας παρακαλώ».
Οι γυναίκες -όπως και οι άνδρες- μπορούν να συγχωρήσουν πολλά, ποτέ όμως έναν αστό τζιτζιφιόγκο που στήνει "αυθόρμητες" αντιδράσεις αγάπης και παρακαλάει για λίγη προσοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελείωσε κι ο " καλλιτεχνικός " διαγωνισμός ξεπλύματος του κράτους - δολοφόνου. Σούπερ σταρ η Μαντόνα σε μια εκκεντρική εμφάνιση με καλυμμένο το ένα μάτι. Έμπνευση του στυλιστα; Καθόλου...
Η εικόνα παραπέμπει ευθέως στον μακελλαρη των Αράβων και " ήρωα" των Ισραηλινών στρατηγό Μοσέ Νταγιάν, για τους Ισραηλινούς εικόνα - φετίχ...
Πειτε τωρα και για συνωμοσιολογία και στη Γιουροβίζιον, αυτήν την αθώα εκδήλωση, που τίμησε κι η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανοεβραίος στρατηγός Liman von Sanders που σχεδίασε τη Γενοκτονία των Ποντίων!
“Η Τουρκία δὲν ἔχει οὐδεμίαν ἀσφάλειαν οὔτε δύναται νὰ ὀργανωθεῖ ἐλευθέρως εἰς τὸ μέλλον, λόγῳ τῆς παρουσίας τῶν Ἑλλήνων”. Liman von Sanders
“Σᾶς διαβεβαιώνω ὅτι οἱ παγωνιὲς καὶ τὸ κρύο τοῦ χειμώνα, οἱ βροχὲς καὶ ἡ μεγάλη ὑγρασία, ὁ ἥλιος καὶ ἡ τρομερὴ ζέστη τοῦ καλοκαιριοῦ, οἱ ἀρρώστιες τοῦ ἐξανθηματικοῦ τύφου καὶ τῆς χολέρας, οἱ κακουχίες καὶ ἡ ἀσιτία, θὰ φέρουν τὸ ἴδιο ἀποτέλεσμα, μὲ τὶς σφαγὲς ποὺ λογαριάζετε νὰ κάνετε ἐσεῖς”
Liman von Sanders
«Μέ τό σύστημα πού σᾶς προτείνω, ὁ θάνατός τους εἶναι βέβαιος. Ἐπιπλέον, οἱ γυναῖκες τους δέν θά γεννοῦν καί ἔτσι θά λυθεῖ τό δημογραφικό σας πρόβλημα, ἐνῶ ἡ μισητή καί ἄτιμη ράτσα τῶν Ἑλλήνων θά ξεκληριστεῖ καί θά χαθεῖ γιά πάντα μέσα σέ μιά γενιά καί ἐσεῖς θά ἀποκτήσετε μιά συμπαγή τούρκικη ὁμοιογένεια» .
Liman von Sanders
Οτό Λιμάν ντε Σάντερς
Ο Όθων Λίμαν φον Σάντερς, (17 Φεβρουαρίου 1855 - 22 Αυγούστου 1929), περισσότερο γνωστός ως Λίμαν φον Σάντερς, ήταν Γερμανός στρατηγός, που είχε αναλάβει στρατιωτικός σύμβουλος και ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γεννήθηκε στο Στολπ της Πομερανίας το 1855 και ανήκε σε οικογένεια Πρώσων ευγενών( ήταν Εβραϊκής καταγωγής ). Εντάχθηκε στον αυτοκρατορικό γερμανικό στρατό και σύντομα εξελίχθηκε φθάνοντας το βαθμό του Αντιστράτηγου. Με τον βαθμό αυτό διορίστηκε το 1913 επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με κύριο σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την εκπαίδευση του οθωμανικού στρατού. Αρχικά αρνήθηκε αλλά τελικά δέχθηκε με τον όρο να ασκεί «ουσιαστική επιρροή» μέχρι και τη διοίκηση, σύμφωνα με μυστική διμερή συνθήκη*.
Σημειώνεται ότι εκείνη την εποχή ο οθωμανικός στρατός ήταν ελάχιστα εκπαιδευμένος, η δε κυβέρνηση διέθετε ελάχιστα κονδύλια γι αυτή και η στρατιωτική ηγεσία φέρονταν σχετικά ανίκανη ν΄ ανταποκριθεί στις τότε σύγχρονες στρατιωτικές ανάγκες και εξελίξεις. Όταν ανέλαβε ο Λίμαν φον Σάντερς αρχικά δεν άσκησε καμία επιρροή. Όταν όμως ο Εμβέρ Πασάς και ο Τζεμάλ Πασάς υπέστησαν σοβαρές ήττες ανέλαβε ουσιαστικά «εν λευκώ» την γενική αρχιστρατηγία.
Συγκεκριμένα ο μεν Εμβέρ Πασάς αγνοώντας τις αντίθετες συμβουλές του Λίμαν για την υπεράσπιση του Καρς κατά των Ρώσων, υπέστη την μεγαλύτερη ήττα του πολέμου, στη μάχη της Σαρίκαμης, με συνέπεια να επιστρέψει στη Κωνσταντινούπολη και να αναλάβει στρατιωτικός διοικητής αυτής, ο δε Τζεμάλ που επιχειρούσε προσβολή στη διώρυγα Σουέζ, απέτυχε παταγωδώς χωρίς όμως να υποστεί και μεγάλες απώλειες. Μετά την καταστροφή και των οχυρών των Δαρδανελίων (18 Μαρτίου 1915), από τις ναυτικές δυνάμεις της Αντάντ, ο ίδιος ο τούρκος αρχιστράτηγος Εμβέρ Πασάς παρέδωσε στον Λίμαν την αρχιστρατηγία και προστασία της Αυτοκρατορίας μετά την αποδεκτή εισήγησή του στο Σουλτάνο.
Ο Λίμαν φον Σάντερς όταν ανέλαβε την αρχιστρατηγία του οθωμανικού στρατού είχε πολύ λίγο χρονικό διάστημα για την ανασυγκρότησή του. Παρά ταύτα βασίστηκε σε δύο σημαντικές παραμέτρους αφενός στη 5η Στρατιά που συγκροτούνταν από 84.000 καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες χωρισμένους σε 5 μεραρχίες και αφετέρου την ασυγχώρητα στα στρατιωτικά δεδομένα λανθασμένη στρατηγική των συμμάχων, τόσο κατά ξηρά όσο και κατά θάλασσα, από την οποία και αποδείχθηκε η κακή ηγεσία τους.
Στις 23 Απριλίου ξεκίνησε η εκστρατεία των Δαρδανελίων. Μία από τις αποφάσεις του Λίμαν ήταν αφενός η προώθηση και τοποθέτηση του 'Μουσταφά Κεμάλ (του γνωστού αργότερα με το παρωνύμιο Ατατίουρκ), διοικητή του 19ου συντάγματος κατά της γραμμής μετώπου του εκστρατευτικού σώματος των Αυστραλο-Νεοζηλανδών όπου καθηλώνοντάς τους για πέντε μήνες επέφερε τελικά πύρρειο νίκη, αλλά και επιτυγχάνοντας στο διάστημα αυτό (Απρίλιος – Νοέμβριος 1915) την πλήρη εκκένωση της περιοχής, που περιλαμβάνονταν και εκτοπισμοί Ελλήνων και Αρμενίων. Παρά την τότε μεγάλη καταστροφή των συμμάχων, προσπάθησε η Αγγλία μια ακόμη επιχείρηση απόβασης στον όρμο Σουβλάς (Κουτσούκ Αναφάρτ), στις 6 Αυγούστου του 1915 που όμως και αυτή υπήρξε ανεπιτυχής και ολέθρια.
Εκτός όμως του Μετώπου των Δαρδανελίων η Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιμετώπιζε την ίδια περίοδο, ακόμα άλλα δύο μέτωπα το Μέτωπο του Καυκάσου και το Μέτωπο της Μεσοποταμίας και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης. Έτσι ο Λίμαν στράφηκε στο Μέτωπο της Παλαιστίνης. Πριν όμως μεταβεί εκεί οργάνωσε την από θαλάσσης άμυνα της Μικράς Ασίας. Μεταξύ των μέτρων που έλαβε τότε ήταν και η διαταγή εκκένωσης (εκτοπισμού) παράλιων περιοχών από τους Έλληνες με σημαντικότερη την εκκένωση των Κυδωνιών (1917), (του Αϊβαλί), που παρά τις διαμαρτυρίες των εκεί Ελλήνων επιτετραμμένων (πρέσβεων, οργανώσεων κ.λπ.), καμία αντίδραση δεν υπήρξε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, που μόνο κατ΄ ευφημισμό και εσωτερική κατανάλωση αυτοαποκαλούνταν «Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης».
Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των σχεδίων άμυνας των μικρασιατικών ακτών ο Λίμαν ανέλαβε το 1918, τελευταίο έτος του πολέμου, τη διοίκηση του τουρκικού μετώπου της Παλαιστίνης περιοριζόμενος μόνο σε αμυντική διάταξη, αναμένοντας την βρετανική επίθεση. Τελικά αυτή η επίθεση, που εκδηλώθηκε εσκεμμένα με μεγάλη καθυστέρηση, και τελούσε υπό τον στρατηγό Αλλέντυ, υπήρξε τόσο αιφνίδια και ορμητική με συνέπεια να επέλθει τεράστιο ρήγμα του μετώπου με επακόλουθο μεγάλη καταστροφή του τουρκικού στρατού και σύλληψη πολυαρίθμων αιχμαλώτων μεταξύ των οποίων και ο στρατηγός Λίμαν ο οποίος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Μάλτας.
Μετά το τέλος του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 1919 και ενώ κρατούνταν με προορισμό να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, έξι μήνες μετά, λόγω μη έγερσης αξιώσεων εκ μέρους και της ελληνικής κυβέρνησης, αφέθηκε ελεύθερος, παραιτούμενος τον ίδιο χρόνο από τον γερμανικό στρατό.
Το 1927 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του που συνέγραψε την περίοδο της αιχμαλωσίας του στη Μάλτα. Δύο χρόνια αργότερα, πέθανε στο Μόναχο, στις 22 Αυγούστου 1929, σε ηλικία 74 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ"...
Γραφεται από συριζανθρωπους για την κοροιδια εις βαρος των συνταξιουχων.!
Στη φωτογραφια αμερικανοι ανεργοι στην κρίση του 1929 περιμενουν στις ουρες για λιγη σουπα. Δεν φαινονται πολυ ευχαριστημενοι και - τι ειρωνεια - στο φοντο οι υποσχεσεις του αερικανικου ονειρου (ΠΩς ΛΕΜΕ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ;)
Τι χαζο αυτο το αμερικανικο συστημα να μην εχει κανα δυο σε καθε ουρά να τους λενε: "αμα δεν σας αρεσει η σουπα να τη δωσετε πισω". Αργησαν να ανακαλυψουν τον ΣΥΡΙΖΑ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω προλάβει την Eurovision με κάθε χώρα να τραγουδάει στην γλώσσα της και απαγορευόταν αυστηρά να ακουστεί το τραγούδι πρίν απ τον διαγωνισμό...
Θα σέβεστε!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



04.07.2018 - 09:06
Σκλάβοι του 21ου αιώνα πωλούνται για 400 δολάρια, στη Λιβύη
Η Λιβύη λειτουργεί ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για δεκάδες χιλιάδες Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν τη θάλασσα για να φτάσουν στην Ευρώπη και να διεκδικίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον ή μια καλύτερη τύχη από την απολυτη ανέχεια.
Οι περισσότεροι από αυτούς δίνουν την περουσία τους σε διακινητές και άλλους επιτήδειους που τους υπόσχονται την μεταφορά στις ακτές της Ευρώπης (κυρίως της Ιταλίας).
Οι περιορισμοί, όμως, της ακτοφυλακής ωθούν τους διακινητές σε μια άλλη «επικερδή» διαδικασία με το «πλεόνασμα» των ανθρώπινων ψυχών που μένουν στις παραθαλάσσιες πόλεις και σε προσωρινά καταλύματα.
Στην Τρίπολη, στη Ζουάρα, στη Σαμπράτα και σε άλλες πόλεις, ανθεί το εμπόριο σκλάβων.
Άλλος για σκάψιμο, άλλος για εργάτης γης, άλλος για κουβαλητής και ο καθένας με τιμή αντίστοιχη της ηλικίας του και της σωματικής του διάπλασης, μπορεί να πουληθεί στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.
Άλλοι, με το πρόσχημα της ύπαρξης «χρέους» προς τους διακινητές τους, μισθώνονται σε εργοδότες και ο μισθός τους παρακρατείται, ενώ στη συνέχεια μόλις ολοκληρωθεί η εργασία τους επιστρέφονται στους «ιδιοκτήτες» μέχρι να υπάρξει νέος «ενοικιαστής».
Σχολιο.-  Αχαριστοι! Σας απελευθερωσαν την Λιβυη απο το Κανταφι, εφεραν την ελευθερια από το δικτατορα και εσεις ασχολειστε με λεπτομερειες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρία Rena Dourou με ποιό δικαίωμα αποκλείσατε τον ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο του Πεδίου του Αρεως το βράδυ του Σαββάτου 18/5 απ την ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, κλείνοντας όλες τις προσβάσεις κι αφήνοντας μόνο εκείνη που πρέπει κάποιος να πληρώσει πέντε (5) ευρώ στους παράνομους καταπατητές του ξενοδοχείου City Plaza;
Με ποιά νομιμοποίηση παραχωρήσατε τον ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο σε παράνομους καταπατητές;
Να σας γνωστοποιήσω αν δεν το ξέρετε ότι υπάρχουν τρείς εισαγγελικές παραγγελίες και μιά δικαστική απόφαση εκκένωσης του City Plaza απ τους παράνομους καταπατητές του.
Πως γίνεται να παραχωρείτε δημόσιο χώρο σε παράνομους καταπατητές;
Τσιφλίκι σας είναι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ρασα δεν κανουν τον παπα ουτε το ονομα την αριστερη χαρη.
Η ιδιοτητα του αριστερου δεν ειναι νομικη, ειναι ηθικη.
Δεν κληρονομειται, δεν κληροδειται,
τη διεκδικεις σταθερα.
Ακριβως οπως ο Συριζα δεν ειναι Αριστερα επειδη ετσι αυτοπροσδιοριζεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Μαΐου 1919-2019, Ελληνική Ποντιακη Γενοκτονία από τους Τουρκους... ποτέ δεν ξεχνάμε.....
Η Τουρκία δεν έχει ιστορία.... έχει ποινικό μητρώο!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαο τσε Τουνγκ που εβαζε ολους τους διανοουμενους να σκαβουν στα χωραφια ειχε δικιο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΒΥΖΙΟΝ: ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΧΡΙΤΗ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ... ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Στον πρωτο γυρο, παρα λιγο να χτυπησει πρωτια η Βαρνταρσκα που την αναγνωρισε...
Και δεν ειναι γυφτοι οι σκοπιανοι. Ειναι Βουλγαροι και Αλβανοι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό Βούλγαροι. Ένα 30% Αλβανοί. Κ μετά μια μικρή μερίδα Τούρκοι κ Ρομά.
να παρακολουθουν εκατονταδες εκατ. τηλεθεατες απ ολο τον κοσμο τη Βαρνταρσκα να φιγουραρει στην πρωτη θεση ως Β.Μακεδονια, ειναι εν ολιγοις κατορθωμα των δωσιλογων....
σχολιο.- Και στη Βουλγαρία υπάρχουν εκατοντάδες τουρκικά χωριά.
στην περίπτωση αυτή είναι Τούρκοι που ξέμειναν από οθωμανική "αυτοκρατορία". Μόλις έπεσε ο κομμουνισμός προσπάθησαν να φύγουν κ να εγκλιματιστούν στην Τουρκία, αλλά γύρισαν πίσω με την ουρά στα σκέλια. Δεν τα βρήκαν όπως τα περίμεναν.
Σχολιο.- Οχι βεβαια! Απο ποτε οι εξισλαμισμενοι σλαβοι ειναι τουρκοι...
Σχολιο.- Έτσι λένε. Υπάρχουν μάλιστα κάτι άτομα που δεν μιλάνε καν βουλγαρικά. Χώρια κάτι Ρομά που μιλάνε τουρκικά και αυτοαποκαλούνται Τούρκοι.
Σχολιο.- Συμφωνω με το παραπανω. Και εγώ νόμιζα πως στη Βουλγαρία ήταν εξισλαμισμένοι σλάβοι αυτοί του τουρκικού κόμματος που έχουν, αλλά μου είπε μια φίλη μου βουλγάρα, πως είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι. Και η δυναμη τους είναι στα σύνορα Βουλγαρίας με Ρουμανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.
ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΜΑΜΕ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ.
ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ?
ΣΑΝ ΕΠΑΜ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΑΜΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΝΑΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΝΟΧΗ,ΑΠΟΧΗ=ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ζαιοι λιγο πριν κλεισει η Βουλη για τις ευρωεκλογες.. εφεραν απιθανες τροπολογιες βολεματος οικόσιτων..
Μεταξυ αυτών και μια που αναφερεται σε προσληψη προσωπικου ,αοριστου χρονου ή και μονιμοποιησεις..
Που θα προσληφθουν αυτοι?
Μα στην 'Αναπλαση Α.Ε.'
Ποιος ειναι προεδρος εκει..Μα ο Μπελαβιλας υποψηφιος Ζαιων στον Πειραια..
Οσοι έχουν καλη παρατηρητικοτητα θα εχουν διαπιστώσει πως διαφορα εμμισθα τσογλανάκια λιγες μερες μετα το εγκλημα στο Ματι,εγραφαν ξερατά για τα θυματα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καλυτερος τροπος να χασεις τα παντα
Είναι να πειστεις ότι δε σου ανηκει τιποτε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καριολα Madonna!
δεν υπάρχει πιο πονηρός τρόπος να εξισώσεις θύτη και θύμα με το να βάλεις τις σημαίες τους δίπλα δίπλα ξεπλένοντας έτσι τον θύτη.
το παλαιστινιακό, είναι αποικιοκρατία, κατοχή, απαρτχάιντ, εθνοκάθαρση και εποικισμός, είναι 500 κατεστραμμένα χωριά, είναι 800.000 ξεριζωμένα λιόδεντρα, είναι 7.000 κρατούμενοι αντιστασιακοί , είναι 2.000.000 άνθρωποι αποκλεισμένοι σε μια υπαίθρια φυλακή που βομβαρδίζεται κάθε τρεις και λίγο, είναι 6.000.000 πρόσφυγες, είναι σφεντόνες και αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον του καλύτερα εκπαιδευμένου στρατού με τα πιο υπερσύγχρονα όπλα στον κόσμο.
Σχολιο.-  μπράβο μόνο στους Ισλανδούς που επέλεξαν σημαία!
Το συγκροτημα της Ισλανδιας ειναι πολλα περισσοτερα. Οι στιχοι μιλουν για τη δυναμη του μισους που κυριαρχει. Υπαρχει μια στροφη στο τραγουδι που εκθετει την ευρωπαΙκη υποκρισια. Η συνθεση και η σκηνικη παρουσια παρεπεμπε στον ηλεκτρο-τεκνο ηχο της δεκαετιας του 80 και της γερμανικης σκηνης την εποχη του ψυχρου πολεμου. Οι Ισλανδοι πηγαν με μανιφεστο, οχι απλα με ενα τραγουδι. Και ηταν οι φετινοι μου ηρωες απο την αρχη. Ηξερα οτι κατι θα κανουν τη σωστη στιγμη και το εκαναν. Διαβαζω πως το Ισραηλ εχει ζητησει απο την EBU την διαγραφη της συμμετοχης της Ισλανδιας ως αντιποινα. Ηταν εξαιρετικοι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Στη Γαλλία στη Nανσί οι διαδηλωτές γκρέμισαν από δημόσια κτίρια το μισητό σύμβολο της ληστρικής Αυτοκρατορίας των ελίτ τη σημαία της ΕΕ. ΤΡΟΜΕΡΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΚΡΟΝ
19/5/2019
Στη Γαλλία στη Nανσί οι διαδηλωτές γκρέμισαν από δημόσια κτίρια το μισητό σύμβολο του Ολοκληρωτισμού της ληστρικής Αυτοκρατορίας των ελίτ τη σημαία της ΕΕ. Στη χθεσινή κινητοποίηση 55.000 Gilets Jaunes έδωσαν εκ νέου δυναμικό παρόν σε όλη τη Γαλλία. Δυσανάλογη ήταν για μια ακόμη φορά η αντίδραση του καθεστώτος. Τραυματισμοί και βία σφοδρή. Σε βίντεο οι αρχές σέρνουν για 200 μ και πλέον νεαρή διαδηλώτρια αφού πρώτα την πέταξαν μέσα σε σκουπιδοντενεκέ.
https://www.youtube.com/watch?v=GrtPAdJoezU



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με αεροσκάφος μεταφέρθηκαν όπλα από την Τουρκία στους ισλαμοφασιστες της Λιβύης.
19/5/2019
Mε αεροσκάφος των Afriqiyah Airways μεταφέρθηκαν όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη στις 17/5.19 παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι αξιοσημείωτο ότι για κάλυψη τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν πακεταρισμένα με την ένδειξη Ερυθρά Ημισέληνος για να μην κινήσουν υποψίες και να θεωρηθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια.
Ωστόσο οι άνθρωποι των πληροφοριών ενός σημαντικού πατριωτικού κινήματος στη Λιβύη κατόρθωσε να έχουν πρόσβαση και να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για διοχέτευση όπλων. Το αεροπλάνο οδηγήθηκε στη Λιβύη από τον κυβερνήτη πιλότο Jalal Mohammed Al-Sharda (με αρ. διαβατηρίου172506), και το συγκυβερνήτη Sami Salem Al-Zaidi (449534).
Το γεγονός ότι το Σάββατο πλοίο υπό σημαία της Μολδαβίας μετέφερε από την Σαμψούντα Τουρκίας στο λιμάνι Τρίπολης Λιβύης δεκάδες οχήματα στρατιωτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό για τις ισλαμοφασιστικές φράξιες επιβεβαιώνει την είδηση της αερομεταφοράς από Τουρκία πυρομαχικών. Η Τουρκία επαναλαμβάνει στη Λιβύη αυτό που έκανε απρόσκοπτα από τη διεθνή κοινότητα στον 9ετή πόλεμο της Συρίας όπου προμήθευε και προωθούσε στους τζιχαντοφασιστες μέσω συνόρων της στρατιωτικό εξοπλισμό και ενισχύσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη στη Eurovision
 Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 09:46
Ένα έντονο πολιτικό μήνυμα πέρασαν οι Ισλανδοί συμμετέχοντες στη Eurovision, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ. Λίγο πριν τελειώσει η εκδήλωση, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο στάδιο της ψηφοφορίας, μόλις ανακοινώθηκαν οι ψήφοι του κοινού προς την Ισλανδία, η κάμερα εστίασε στο green room όπου τα μέλη της αποστολής δεν δίστασαν να επιδείξουν κασκόλ της Παλαιστίνης.
Πρωτοβουλία με τεράστιους συμβολισμούς, που όμως δεν άρεσε καθόλου στους σιωναζι που παρισταναν το  το κοινό, οι οποιοι αλητες υπανθρωποι σιωναζι γιουχάϊσαν έντονα τους Ισλανδούς. Οι παρουσιαστές της Eurovision δεν σχολίασαν τίποτα και συνέχισαν κανονικά τη ροή της μετάδοσης.
Λίγο αργότερα, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τράβηξαν σε βίντεο τους άντρες της ασφάλειας που τους προσέγγισαν για να τους... παραδώσουν τα κασκόλ! Σε τουίτ του ο Ισλανδός καλλιτέχνης Stefan Agustsson δημοσιεύει το βίντεο σχολιάζοντας καυστικά:
«Δώσε μου την παλαιστινιακή σημαία, ώστε να... προσποιηθούμε πως δεν υπάρχουν»...
Το ισλανδικό συγκρότημα Hatari το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα του στον 64ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ σήκωσαν κασκόλ υπέρ της Παλαιστίνης.
Την ώρα που η κάμερα έκανε κοντινό πλάνο στα μέλη του συγκροτήματος για να τους ανακοινωθεί η βαθμολογία του κοινού, οι Ισλανδοί σήκωσαν κασκόλ με τα χρώματα της Παλαιστίνης, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της Ελευθερίας των παλαιστινιακών εδαφών μέσα από την πρωτεύουσα του Ισραήλ.
To «εμπάργκο» του Roger Waters και η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα
Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του «εμπάργκο» που είχαν ζητήσει καλλιτέχνες, φορείς και οργανώσεις από όλο τον κόσμο στη διοργάνωση στο Τελ Αβίβ, εξαιτίας του Παλαιστινιακού Ζητήματος. Μεταξύ αυτών ήταν και ο διάσημος καλλιτεχνής, ιδρυτής των Pink Floyd, γνωστός για τις κοινωνικές ανησυχίες του αλλά και την ακτιβιστική του δράση, Roger Waters, o οποίος είχε ζητήσει και από τη δικιά μας, την Κατερίνα Ντούσκα, να μη συμμετάσχει στη Eurovision. Ο Waters συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ, καλώντας τους να μη συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.
Σχολιο.- παλι κατι θα βρουνε να πουνε για το ισλανδικο συγκρότημα της βιομηχανικής πανκ,τους Hatari που χαλασε την φιεστα της Γιουροβιζιον και υποστηριξε την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
οτι ειναι πολυ σκοτεινοι,πολυ πανκ,πολυ ''ετσι και οχι αρκετα αλλιως'',οχι αρκετα ειρηνικοι με λουλουδια '',οχι αρκετα αριστεροι,οχι αρκετα αναρχικοι κτλ κτλ κτλ
PUNK'S NOT DEAD αυτο εχω να πω !
Οι Hatari, ιδρύθηκαν από τους Hannigan και Haraldsson το 2015 και ξεκίνησαν την καριέρα τους από μια underground μουσική σκηνή.
Εμπλουτίστηκαν από μια ομάδα ταλαντούχων χορευτών και χορογράφων, αλλά και από καλλιτέχνες και περιγράφουν τον εαυτό τους ως μια συλλογική ομάδα.
Ερωτηθείς για το τι πρεσβεύει το τραγούδι τους, ο επικεφαλής της μπάντας λέει: « Το Hatrið mun sigra είναι κατά την άποψή μας, μια δυστοπία, μια αντανάκλαση της εξουσίας και της αδυναμίας, της ελπίδας και της απελπισίας.
Είναι ένα σκοτεινό όραμα για το μέλλον, μια προειδοποίηση ενάντια σε αυτό που βλέπουμε ως πιθανή πραγματικότητα, αν δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλον.
Ο λαϊκισμός αυξάνεται στην Ευρώπη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eurovision 2019: Χορευτές της Μαντονα με σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης περπάτησαν αγκαλιασμένοι
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 02:54
Η Μαντόνα εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision 2019 με καλυμενο το ένα ματι σαν τον δολοφονο ηρωα των σιωναζι Μοσε Νταγιαν, και τραγούδησε αρχικά το Like a Prayer συνοδευόμενη από μια χορωδία και στη συνέχεια ερμήνευσε το τραγούδι Future από το επερχόμενο άλμπουμ της.  Aν πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά τις φωνητικές της επιδόσεις, και το ότι ο λαιμος της ειχε εξαφανιστει από τη γεροντικη καμπουρα της, η γερασμενη τεως πλεον βασίλισσα της ποπ κατάφερε να εμφανίσει στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού εστω και ασθμενοντας.
Στις πλάτες δύο χορευτών της, που ήταν αγκαλιασμένοι,  υπήρχαν οι σημαίες Ισραήλ και Παλαιστίνης, διαφημιζοντας το παλαιστινιακο μπαντουσταν που θελουν να φτιαξουν οι σιωναζι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ιρανός καθηγητής πανεπιστημίου της Τεχεράνης κρατείται "όμηρος" στις ΗΠΑ
 Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 15:39
Ιρανός ακαδημαϊκός, ειδικός στα βλαστοκύτταρα, κρατείται χωρίς δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους σχεδόν επτά μήνες, μεταδίδουν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι κρατεί "όμηρο" τον επιστήμονα.
Ο Μασούντ Σολεϊμανί, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tarbiat Moddares της Τεχεράνης, αναχώρησε για τις ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου 2018 για ερευνητικό έργο, γράφει το Irna επικαλούμενο τον αδελφό του Ρασούλ Σολεϊμανί.
Παρά το γεγονός ότι "του χορηγήθηκε βίζα, συνελήφθη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σικάγο για άγνωστο λόγο πριν μεταφερθεί σε φυλακή στην Ατλάντα", προσθέτει το τηλεγράφημα του πρακτορείου που φέρει τίτλο: "Ο Μασούντ Σολεϊμανί είναι ο όμηρος της αμερικανικής κυβέρνησης".
Σύμφωνα με το Irna, η οικογένεια δεν έχει νέα από τον καθηγητή Σολεϊμανί "εδώ και αρκετούς μήνες" μέχρι που προσέλαβε δικηγόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επικαλούμενο τον αδελφό του καθηγητή, το Irna προσθέτει ότι ο 49χρονος Σολεϊμανί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο στις 14 Μαΐου, χωρίς αυτή η ακρόαση να οδηγήσει σε ένα "οριστικό συμπέρασμα".
Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Isna, που επικαλείται τον Μοχαμάντ Ταγί Αχμαντί, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Tarbiat Moddares, ο συνάδελφός του διώκεται για "αγορά και παραγγελία μιας χημικής ουσίας σε σχέση με αιματολογικές εξετάσεις".
Σύμφωνα με τον πρύτανη, οι κατηγορίες αυτές είναι "γελοίες και απαράδεκτες" και η κράτηση του Σολεϊμανί είναι "μια επιχείρηση παρενόχλησης", γράφει το Isna.
Το Irna αναφέρει επίσης ότι η σύλληψη του επιστήμονα φέρεται να συνδέεται με τη σύλληψη δύο φοιτητών του, το 2016, από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να του στείλουν "μερικές αμπούλες που περιείχαν αυξητικές ορμόνες μέσα σε ειδικά δοχεία" για τους σκοπούς της "επιστημονικής έρευνας".
Σύμφωνα με Press TV, το αγγλόφωνο δίκτυο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, ο καθηγητής Σολεϊμανί είχε προσκληθεί από τη Mayo Clinic, το πανεπιστημιακό νοσηλευτικό κέντρο στη Μινεσότα, για να διευθύνει ένα ερευνητικό πρόγραμμα.
Το δίκτυο πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με δύο αμερικανούς δικηγόρους που ανέλαβαν την υπεράσπιση του Σολεϊμανί, σε βάρος του ιρανού ακαδημαϊκού φέρεται να απαγγέλθηκαν μυστικά κατηγορίες στις 12 Ιουνίου από την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), δηλαδή λίγο παραπάνω από έναν μήνα μετά την μονομερή καταγγελία από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που είχε υπογραφεί το 2015. Η καταγγελία αυτή οδήγησε στην εκ νέου επιβολή οικονομικών κυρώσεων της Ουάσινγκτον κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν από τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο οι κυρώσεις αυτές δεν στοχεύουν, θεωρητικά, στην ιατρική έρευνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το αγγελούδι, ο μικρός Marcel Shadi Nahma, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν την ώρα του κατηχητικού οι "μετριοπαθείς εκδημοκρατιστές" της "πολιτισμένης" δύσης έριξαν όλμους στη Χριστιανική πόλη AsSqaylabyia της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου δολοφονήθηκαν πέντε μικρά παιδάκια, πέντε αγγελούδια και μια μητέρα.
Ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα της δολοφονικής επίθεσης των τρομοκρατών, το Συμβούλιο υπουργών των εξωτερικών της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" αποφάσιζε την... παράταση του φονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, διότι «το καθεστώς της Συρίας... συνεχίζει την καταπίεση του άμαχου πληθυσμού...». Αυτή την απόφαση της νεοναζιστικής Ε.Ε. υπερψήφισε χωρίς ίχνος ντροπής κι ο ελληνόφωνος κύριος Κατρούγκαλος, που μάλιστα αυτοαποκαλείται "κομμουνιστής". Ο κ. Κατρούγκαλος που πριν γίνει μνημονιακός υπουργός κι όταν δίδασκε τα παιδιά μας στο πανεπιστήμιο, μας διαλαλούσε στις πλατείες και τα τηλεπαράθυρα που διέθετε μόνιμο στασίδι... τη "νόμιμη βία αντίστασης" στα μνημόνια κι ότι θίγει τα συνταγματικά δικαιώματα του λαού, συμμέτοχος σε διεθνή εγκλήματα τρομοκρατών
Το αγγελούδι, ο μικρός Marcel Shadi Nahma, υπέκυψε σήμερα στα τραύματα. Έγινε Μάρτυρας και πήγε στον ουρανό να συναντήσει το αδελφάκι του Bashar Shadi Nahma και τους συμμαθητές του Suhair Gerges, Angie Zarouf και Jessica Smarjian, που σκοτώθηκαν σ' εκείνη την άνανδρη επίθεση εναντίον του κατηχητικού.
Αθώο παιδικό αίμα... φόρος τιμής στην υπεράσπιση της Πατρίδας από τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους... ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει...
Οι Χριστιανοί στη Συρία Αντιστέκονται και πεθαίνουν στην αδιαφορία και των αρχηγών χριστιανικών δογμάτων, που διαπρέπουν προσφέροντας υπηρεσίες στους ιμπεριαλιστές.
Οκτώ ολόκληρα χρόνια σφαγής των Ελληνορθόδοξων στη Συρίακαι το Φανάρι, όπως κι ο Ιερώνυμος, δεν έχουν κάνει μία έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας κι όχι συμπαράστασης.
"Ευαίσθητοι" στο δράμα των οικονομικων λαθρο"μεταναστών", συγκέντρωση χρημάτων, επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις "φιλανθρωπίας"... έφθασαν στο σημείο να βαπτίζουν πρόσφυγα-μετανάστη το Χριστό για να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες
Μάλιστα ο κύριος Αρχοντώνης (Βαρθολομαίος) συνεχίζοντας τη σχισματική πολιτική με τους νεοναζί της Ουκρανίας, για να αποδυναμώσει το ιστορικό κι αδούλωτο Πατριαρχείο Αντιοχείας προχωρεί σε επίσημες συναντήσεις -με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- ώστε να δημιουργήσει πατριαρχικές εξαρχίες "σφραγίδες" σε Κατάρ και Ιράκ, πάντα για να ενισχύσει την Ουνιτική πολιτική του. Δυστυχώς... και στην Ελλάδα κανένας ιεράρχης δεν σηκώνει τη φωνή του απέναντι σε Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο για το μίσος που εκφράζουν χωρίς ντροπή απέναντι στην μαρτυρική Ορθοδοξία της Συρίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Μάη 1890... γεννήθηκε ο Χο Τσι Μινχ
Χο Τσι Μινχ. "Ήταν πρώτα ο πατριωτισμός κι όχι ακόμη ο κομμουνισμός που μ’ έκανε να έχω εμπιστοσύνη στον Λένιν και στην Τρίτη Διεθνή. Σταδιακά, σ’ όλη την πορεία του αγώνα, μελετώντας το μαρξισμό – λενινισμό και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του κόμματος, έφτασα βαθμιαία στο συμπέρασμα ότι μόνο ο σοσιαλισμός κι ο κομμουνισμός μπορούσαν να απελευθερώσουν από τη δουλεία τα καταπιεσμένα έθνη και την εργατική τάξη όλου το κόσμου"...

...ο θείος Χο, όπως τον αποκαλούσε και τον αποκαλεί ως σήμερα ο λαός του Βιετνάμ!
"Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο, από την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωνιστικο Ναζιστικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή... βαπτίζεται Ευρώπη...και συμμετεχει στην Eurovision....
...ακόμη και μέσω της γελοιότητας ενός δήθεν "καλλιτεχνικού" φεστιβάλ. Και μια αποικια των Εγγλεζων στον Ειρηνικο Ωκεανο, η Αυστραλια, και αυτή βαπτιζεται Ευρωπη.
Αυτή είναι η νεοναζιστική Ευρώπη του 4ου Ράιχ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστώνεται το απόγευμα η 13η σύνταξη στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Ε ρε μεγαλεία ... φωτιά στο σαββατόβραδο!
320 ευρώ επίδομα μετάβασης στο εκλογικό τμήμα να μας ψηφίσεις λέγεται
Να δεις που η "13η σύνταξη" θα είναι δίσεκτη. Μια φορά κάθε 4 χρόνια θα καταβάλλεται πάντα Μάη μήνα πριν από εκλογές



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η θυγατέρα του "αριστερού" Λαφαζάνη (city plaza & Σόρος) συνεχίζει το "αντικαπιταλιστικό" φαγοπότι;
 (CITY PLAZA): Ο Achim Rollhäuser, γερμανός κάτοχος του τραπεζ. λογαριασμού στη Γερμανία για δωρεές στο Πλάζα από Γερμανία, δεν μένει μόνο στο Σίτυ Πλάζα ενώ νοικιάζει το διαμέρισμα του airbnb, αλλά ως «αντικαπιταλίστας δικηγόρος» κι εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου ιστιοπλόων προτρέπει του Γερμανούς που αρμενίζουν με τα κότερα τους στην Ελλάδα να παρανομούν! Συμβουλεύει για τυχόν βλάβες στα κότερα τους να μην ενημερώνουν τις λιμενικές αρχές και την αστυνομία για να αποφύγουν έξοδα όπως για γνωματεύσεις που θα βεβαιώνουν πως το κότερο έχει επισκευαστεί και μπορεί να αποπλεύσει.Ο ίδιος στη σελίδα του ομίλου έχει και άλλες συμβουλές για το πως οι Γερμανοί ιστιοπλόοι μπορούν να αποφεύγουν δασμούς και φόρους.Το 2014 έκανε διάβημα στο υπουργείο για λογαριασμό Γερμανών ιστιοπλόων για να μην περάσει η φορολογία για τα κότερα. Κατά τα άλλα η «καπιταλίστρια» είναι η Παπαχελά.