Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Δευτερα 20 Μαιου 2019


...δώσε κι εμένα μπάρμπα !! ο παίζων τα παίγνια , εμάς και αλλήλους....
....ίσα ρε μάγκα , δώκαμε , δώκαμε.....
Τι σημαίνει "ΜέΡΑ25," ή όπως λένε στο χωριό μου "Diem 25" ?
Ακόμα και το Σύμπαν μένει άφωνο εμπρός στα όσα εννοεί ο master της Θεωρίας των Παιγνίων..
Γιατί το "ΡΑ" είναι με κεφαλαία;
Γιατί "25" και όχι... "26" ? Γιατί "ΜεΡΑ" και όχι "ΑποΓΕυμα"?
Ανελέητα τίθενται τα φιλοσοφικά ερωτήματα...
Ήταν ο υπουργός Οικονομικών μας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ξεκινά η μάχη της Κρήτης. Μόνο την πρώτη μέρα 2.000 Γερμανοί πέφτουν νεκροί από τη παλαική αντίσταση. Η μάχη θα κρατήσει μέχρι τις 2 Ιουνίου και οι Γερμανοί θα χρειαστούν περισσότερο χρονο και αίμα από όσο διέθεσαν να καταλάβουν ολόκληρη τη Γαλλία ..
ο τότε δοσίλογος Τσολάκογλου σε διάγγελμα του , καλούσε τους Κρητικούς να υποδεχθούν τους Γερμανούς με κάθε ευγένια. Και το έπραξαν και με το παραπάνω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοφιλελευθερισμός, ευρωατλαντισμός και αυταρχισμός πίσω από την υστερία της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς
Τη σημαία “κατά της Ευρώπης των ελίτ και του παρελθόντος” εμφανίστηκε να υψώνει ο ηγέτης της ιταλικής Ακροδεξιάς Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Μιλάνο, στην οποία παραβρέθηκε η Ζαν-Μαρί Λεπέν και καμιά δεκαριά άλλοι ηγέτες ακροδεξιών κομμάτων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Επιχειρώντας να εμφανιστεί ως αντίπαλος των κυρίαρχων ευρωπαϊκών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, και δίνοντας το στίγμα της σύγχρονης άκρας Δεξιάς, ο Σαλβίνι δεν διστάζει να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, συγκαλύπτοντας την πλήρη ευθυγράμμιση με τις κεντρικές επιλογές της Ε.Ε.
Έτσι, αν και αναφέρθηκε σε εκείνους “που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας”, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον νεοφιλελευθερισμό, μια πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχουν ακροδεξιά κόμματα, με πρώτη και κύρια την κυβέρνηση του ακροδεξιού Όρμπαν στην Ουγγαρία. Σχετικά πρόσφατες είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του οχτάωρου και άλλων μέτρων που νομοθέτησε η ουγγρική κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων.
Ανάλογη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων ακολούθησε και η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του ναζιστικής προέλευσης Κόμματος των Ελευθέρων, που κατέρρευσε τις τελευταίες μέρες υπό το βάρος οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο ηγέτης της αυστριακής Ακροδεξιάς, αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
Όπως ήταν αναμενόμενο, καμιά αναφορά δεν έγινε στην έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., αλλά ούτε καν και στο ΝΑΤΟ, και στην όποια αμφισβήτηση της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής αγοραίας ολοκλήρωσης της Ε.Ε., του οικοδομήματος των μεγάλων τραπεζικών και χρηματιστικών συμφερόντων. Απεναντίας, η ομιλία του Σαλβίνι ήταν επικεντρωμένη στην υπεράσπιση της “ευρωπαϊκής ταυτότητας”, ακόμη και με αναφορές στις κοινές χριστιανικές ρίζες.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ζαν-Μαρί Λεπέν, ενώ ο Γκέερτ Βίλντερς, αρχηγός του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας, ξέσπασε εναντιον όλων των ισλαμοφασιστων που ακολουθούν την ισλαμική θρησκεία, “Basta islam!”.
Για μια ακόμη φορά, οι εκδηλώσεις της αντιλαθρομεταναστευτικής τασης της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς επιχειρούν να κρύψουν τη βαθύτερη σκοπιμότητα της άγριας εκμετάλλευσης οικονομικων λαθρομεταναστών ως φτηνού εργατικού δυναμικού, στερούμενου της πραγματικης αληθειας που είναι ότι τους φερνει το μεγαλο κεφαλαιο για να εχει εφεδρικο στρατο ανεργιας και να εξαθλιώνει την εργατικη ταξη.
Η σωστη αντιισλαμική ταση όμως παραλληλα  συνδέεται άμεσα με την πλήρη υποστήριξη από την ευρωπαϊκή άκρα Δεξιά τόσο των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων της Δύσης στην ευρύτερη περιοχή του ισλαμικού κόσμου όσο και της πολιτικής του Ισραήλ, του κράτους – τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Εξάλλου, ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του Σαλβίνι στην κοινή ιουδαιο-χριστιανική κληρονομιά, που την αντιπαρέθεσε στην παράδοση του ισλάμ.
“Σε αυτή την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες”, είπε ο ηγέτης της ιταλικής Ακροδεξιάς, όταν μόλις πριν λίγες μέρες οι ακροδεξιοί εξαπέλυσαν επίθεση ακόμη και κατά του Πάπα Φραγκίσκου, εξαιτίας της τοποθέτησής του υπέρ των οικονομικων λαθρομεταναστών. Χαρακτηρίζοντάς τον “Μπαντόλιο”, άρα προδότη, καθώς ο στρατηγός Μπαντόλιο θεωρείται υπεύθυνος για την ανατροπή του φασιστα Μουσολίνι μετά την απόβαση των συμμάχων στην Ιταλία.
Εισηγητές και σταθεροί υποστηρικτές της άνευ ορίων αυταρχικής κρατικής καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την επιδίωξή τους για τη δημιουργία μιας Ευρώπης – φρουρίου τόσο προς τα έξω όσο και στο εσωτερικό της. Μιας Ευρώπης στην οποία ανοίγεται ο δρόμος για τις ανεξέλεγκτες θανατικές ποινές, μέχρι και τη χρήση του στρατού για την καταστολή αγώνων σε κοινωνίες φόβου και κνούτου.
Μιας Ευρώπης που απαλλαγμένη από τις πιέσεις που ασκεί το εργατικό και τα άλλα λαϊκά διεκδικητικά κινήματα θα προσφέρεται ανεμπόδιστα στην ολοκλήρωση των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ συνάμα η κυριαρχία του εθνικισμού και του ευρωκεντρισμού θα αποτελεί το όχημα για την ιδεολογική νομιμοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων οπουδήποτε κρίνεται πως είναι αναγκαίο για τα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά συμφέροντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα εβδομήντα οχτώ χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης
Χίτλερ, να μην το καυχηθείς πως πάτησες την Κρήτη
ξαρμάτωτη την ηύρηκες κι έλειπαν τα παιδιά τση
στα ξένα πολεμούσανε πάνω στην Αλβανία
μα πάλι πολεμήσανε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πολίτες του Πειραιά είναι τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σας, μαζί σας στο ιστορικό λιμάνι της πόλης", είπε ο Τζιφρας.
Μιας και το λιμάνι του Πειραιά το 'χει ξεπουλήσει στην COSCO, στην πιο βρόμικη συναλλαγή σε βάρος του δημόσιου πλούτου και του μέλλοντος αυτής της πόλης, ανακήρυξε ιστορικό το... Πασαλιμάνι!
Κι όχι μόνο λόγω της παροιμιώδους αμορφωσιάς του...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε βεβαια να δωσουμε τα ελαιοτριβεια στις πολυεθνικες να συντριβονται οι παραγωγοι!!
Μητσοτακης «Να κλεισουν τα ελαιοτριβεια για να γινουμε ανταγωνιστικοι.
Δεν γινεται π.χ. στην Κρητη να εχουμε 3πλασιο αριθμο ελαιοτριβειων, δεν θα γινουμε ποτε αντταγωνιστικοι».
Είναι δυνατον ο Μητσοτακης να μην γνωριζει ότι αν ο καρπος δεν αλεστει μεσα σε λιγες ωρες από τη συλλογη του, η ποιοτητα παει περιπατο?
Φυσικα η σκοπιμοτητα είναι ξεκαθαρη. Μονοπωλιακες καταστασεις στα ελαιοτριβεια ώστε ο παραγωγος να συνθλιβεται στις απαιτησεις γνωστων πολυεθνικων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τουρκικές ονομασίες οι συνδυασμοί όλων των Υποψηφίων Δημάρχων Μύκης
Όχι πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά, ανέκαθεν οι συνδυασμού των Υποψηφίων Δημάρχων Μύκης είχαν τουρκική ονομασία. Στο πρωτοδικείο βέβαια τους καταθέτουν με ελληνική ονομασία η οποία εμφανίζεται και στο ψηφοδέλτιο αλλά μέχρι εκεί.
Από εκεί και πέρα, έξω στον κόσμο οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Μύκης εμφανίζονται με την τουρκική ονομασία του συνδυασμού τους, οι ομιλίες τους στις ανοιχτές συγκεντρώσεις γίνονται στην τουρκική γλώσσα ενώ και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σχεδόν όλες στην τουρκική γλώσσα.
Όλα αυτά σε έναν Ελληνικό Δήμο, όλα αυτά από ανθρώπους που εφόσον εκλεγούν, θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος το οποίο κάνει πως δε βλέπει.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον Δήμαρχο Μύκης που άφηνε μαθητές να παγώνουν στα σχολεία επειδή δεν ήθελε να βάλει πετρέλαιο με χρήματα της ελληνικής πολιτείας; Τον Δήμαρχο Μύκης που δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας έλεγε πως η λέξη ΠΟΜΑΚΟΣ είναι βρισιά; Τον Δήμαρχο Μύκης που αρνήθηκε να συμβάλει στη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό Κοτάνη επειδή οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού υπέγραψαν ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ μια ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον ελληνικό στρατό;
Πραγματικά προσπαθώ να βρω έστω και έναν λόγο για να πάω να ψηφίσω Δήμαρχο Μύκης αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να τον βρω. Είναι τεράστια η απογοήτευση μου για τον Δήμο στον οποίο ανήκω!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Για να μην ασχολούμαστε όλο με την ευκοιλιότητα της Ιστορίας, τον Τζίφρα κ τον Κούλιε (κ ούτε πρόκειται!), η γυναίκα, που την είχα δει κ από κοντά στη δίκη εκφράζοντάς της την αγάπη μου, αναρωτιέται ευλόγως: Με ποιους ήταν εκείνο το βράδυ οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;;
ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΜΑΓΔΑ!
«Δεν θέλω να τους βλέπω …και τους το είπα» λέει η κ. Μάγδα για τους αστυνομικούς. «Όχι πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις όμως. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αστυνομικό που με προστάτεψε και από τους συναδέλφους του και από τους χρυσαυγίτες μέσα στο Εφετείο. Και όχι μόνον αυτόν…είναι κι άλλα παιδιά τα οποία κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Και άλλοι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Ο αστυνομικός μάρτυρας στην δίκη που πέρναγε τυχαία από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου και μάζεψε τον δολοφόνο, έχει φύγει από την χώρα γιατί δεν άντεξε όλο αυτό. Δεχόταν απειλές κι αυτός και η οικογένειά του» μας αποκαλύπτει η κ. Μάγδα.
Ωστόσο η κ. Μάγδα, με τον μοναδικό τρόπο της μάνας απάντησε στη σκέψη μου, όχι στο ερώτημά μου: «Έχω εισπράξει πολλή αγάπη και πολύ μίσος… αλλά η αγάπη είναι πιο δυνατή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρισκομαστε σε εκλογικη πολωση αναμεσα στους εντολοδοχους των δανειστων !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ξεκινά η μάχη της Κρήτης.
Μόνο την πρώτη μέρα 2.000 Γερμανοί πέφτουν νεκροί από τη παλαική αντίσταση. Η μάχη θα κρατήσει μέχρι τις 2 Ιουνίου και οι Γερμανοί θα χρειαστούν περισσότερο χρονο και αίμα από όσο διέθεσαν να καταλάβουν ολόκληρη τη Γαλλία ..
Το κάλεσμα του διορισμένου ''πρωθυπουργού,, Τσολάκογλου πρός τους Κρητικούς, να φερθούν στους κατακτητές ΄΄με κάθε ευγένεια,, γίνεται παγκόσμιο ανέκδοτο..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεπουλημα, εθνικη προδοσία, κοινωνικοι εκβιασμοι, γεννοκτονια, δοσιλογισμος, κατοχή, και δουλοπαροικια. Εννια χρονια τωρα τα λεει το ΕΠΑΜ. Ξανα και ξανα και ξανα.
Τι να πω τώρα ....
Οσο υπαρχει ακομα αυτό το Σύνταγμα.
'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
Παρ. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Ας κρινει ο καθένας πλέον. Ας μετρήσει ας ζυγισει κι ας αποφασισει. Λυσεις υπαρχουν.
Αυτοί που θα βγαλουν τα καστανα απο την φωτια, λειπουν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντρει Μασλοφ. Ο Ρωσος πρεσβης στην Αθηνα κρουει τον κωδωνα κινδυνου.  Οι δυτικοι κανουν πως δεν βλεπουν την απειλη της «Μεγαλης Αλβανιας»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η αλήθεια για την ΑΑΔΕ
20 ΜΑΪΟΥ 2019
Γιατί η ύπαρξή της συνιστά νομότυπη εγκληματική οργάνωση;

Το ξέρεις ότι υπάρχει μια ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν παραδοθεί όλοι οι φόροι, τα πρόστιμα,
όπως και το σύνολο των κρατικών εσόδων;
Κι όμως υπάρχει! Ονομάζεται ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), ιδρύθηκε με τον νόμο 4389/27.05.2016 (ΦΕΚ Α΄94) και από 1/1/2017 αντικατέστησε αυτό που γνωρίζαμε ως «εφορία»…
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ; ΝΑΙ, ΑΛΛΑ… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;;
Πράγματι, η ΑΑΔΕ είναι εντελώς ανεξάρτητη! Ανεξάρτητη και ανεξέλεγκτη από το ελληνικό δημόσιο, από την ελληνική κυβέρνηση, από την ελληνική Βουλή!
«Ανεξάρτητη» ακόμα και από το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει αποκλειστικά και περιοριστικά την ύπαρξη 5 συγκεκριμένων ανεξάρτητων αρχών, (τις αναφέρει ρητά στα άρθρα 9Α, 15§2, 19§1, 103§7 και 9) και πουθενά – μα πουθενά! – δεν προβλέπει τη σύσταση καμιάς… ΑΑΔΕ!
Μια εταιρεία που δεν δίνει λόγο και λογαριασμό πουθενά και σε κανέναν θεσμικό φορέα του ελληνικού κράτους και δεν υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο… παρά μόνο στον έλεγχο των δανειστών!
- Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να της αφαιρέσει με νέο νόμο τις αρμοδιότητες που της έχουν εκχωρηθεί, όσο υποτάσσεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις!
- Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την καταργήσει, όσο αποδέχεται να υπηρετεί το κατοχικό καθεστώς που μας έχει επιβληθεί!
ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!
Η ΑΑΔΕ δεν είναι κανενός είδους νομικό πρόσωπο! Δεν είναι δηλ. ούτε ΝΠΔΔ, ούτε ΝΠΙΔ, ούτε ΑΕ ή ΕΠΕ κλπ, έτσι κανένας πολίτης ή φορέας δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον της. Ποιον θα μηνύσεις για τις εγκληματικές πράξεις του, όταν αυτός στερείται νομικής προσωπικότητας και άρα, νομικά, είναι ανύπαρκτος;
ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Αυτή η νομικά και συνταγματικά ανυπόστατη, ιδιωτική εταιρεία, σήμερα
- έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό της τις ΔΟΥ,
- ετοιμάζει έναν στρατό από 12.000 ιδιώτες με σκοπό την βεβαίωση οφειλών σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!
Με τον νόμο 4549/14.6.2018, από 1 Ιουλίου 2019, η ΑΑΔΕ
- ετοιμάζεται να αρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (διάφοροι οργανισμοί ΝΠΔΔ υπό τον έλεγχο των υπουργείων, πχ νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδας κ.ά.).
- Από 1 Ιουλίου, οι Δήμοι και όλοι οι παραπάνω φορείς υποχρεούνται να καταθέτουν όλα τα έσοδά τους, αλλά και κάθε κρατική ενίσχυση που λαμβάνουν, σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για να εκταμιεύσουν έστω και ένα ευρώ από τα δικά τους (τα δικά μας) χρήματα, θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση της ΑΑΔΕ!
- Στους Δήμους θα επιτρέπεται να κρατούν χρήματα σε δικό τους λογαριασμό, αυστηρά για τα τρέχοντα έξοδα ενός 15ημέρου! Όποιος δεν συμμορφώνεται, θα υφίσταται κυρώσεις που περιλαμβάνουν καθαίρεση εκτελεστικών οργάνων και περικοπές στην ετήσια επιχορήγηση!
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο «ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ»;
- Μήπως επειδή η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να παρέχει προστασία και να κλείνει συμφωνίες παρασκηνίου με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, κυκλώματα μαύρου χρήματος, πολιτικούς, κόμματα, ΜΜΕ και δημοσιογράφους με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων και των επιλογών των δανειστών;
- Μήπως επειδή, γνωρίζοντας τους οικονομικούς «σκελετούς» που έχουν άπαντες στα «ντουλάπια» τους, έχει τη δυνατότητα να εξαγοράζει, να απειλεί και να εκβιάζει τη σιωπή τους, με αντάλλαγμα να μένουν στο απυρόβλητο για τις ατασθαλίες και τις διαπλοκές τους;
ΑΛΛΑ… ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,
ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»;
Η ύπαρξη της ΑΑΔΕ συνιστά νομότυπη εγκληματική οργάνωση. Τόσο νομότυπη, όσο ήταν και οι «νόμιμες» αποφάσεις των κυβερνήσεων της ναζιστικής κατοχής, οι οποίες λαμβάνονταν με απευθείας εντολή από την Κομαντατούρ. Χρέος μας είναι να την ξηλώσουμε, καθίζοντας στο σκαμνί αυτούς που την επέβαλλαν στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό.
Η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να λογοδοτήσουν οι ένοχοι για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει από τον Μάη του 2010, σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά και της πατρίδας μας συνολικά.
Μάιος 2019
ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nέα επίθεση με πυραύλους και drones δέχθηκε η ρώσικη βάση στη Khmemeim. (βάση Χμέιμιμ)
19/5/2019
Tα συστήματα αεράμυνας του αεροδρομίου της ρώσικης βάσης της Khmemeim αντιμετωπίζουν εδώ και μια ώρα βράδυ Κυριακής μια επίθεση με πυραύλους και drones των τρομοκρατών. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα η αεράμυνα συνεχίζει να στοχεύει τα εχθρικά αντικείμενα στον ουαρνό της πόλης Jableh στην περιοχή της Latakia όπου είναι και η αεροπορική βάση και τα περισσότερα εξ αυτών καταρρίπτονται.
Επίθεση δέχθηκε τόσο η αεροπορική βάση όσο και τα περίχωρα της..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση
 Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 12:50
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Κυριακή σε πολλές πόλεις της Αλαμπάμα των ΗΠΑ κατά της νέας νομοθεσίας που απαγορεύει τις αμβλώσεις σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.
Στο Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, συγκεντρώθηκαν περίπου 500 υπέρμαχοι του δικαιώματος στις αμβλώσεις, ενώ ακόμη 3.000 διαδήλωσαν στο Μπέρμιγχαμ, το Μόμπιλ, το Χάντσβιλ και το Άνιστον, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στο Μοντγκόμερι στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή!» και «Αν γεννούσαν οι άνδρες, οι αμβλώσεις θα γίνονταν στα βενζινάδικα».
Κρατώντας ένα πορτοκαλί πανό που είχε ζωγραφισμένη πάνω του μια κρεμάστρα και το σύνθημα «Όχι, ποτέ ξανά», η 69χρονη Ντέμπορα Χολ από το Μοντγκόμερι δήλωσε ότι θυμάται την εποχή που οι αμβλώσεις ήταν παράνομες και τονίζει πως δεν μπορεί να πιστέψει την τάση για επιστροφή σε αυτή την εποχή.
«Είχα φίλες που έκαναν παράνομες αμβλώσεις και μετά βίας επιβίωσαν», εξήγησε η Χολ η οποία για ένα διάστημα διατηρούσε κλινική στο Μοντγκόμερι που παρείχε υπηρεσίες αντισύλληψης και άμβλωσης σε γυναίκες.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφού η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι επικύρωσε τον πιο περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ, ο οποίος καθιστά την επέμβαση κακούργημα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και προβλέπει ποινές έως και 99 χρόνια κάθειρξη για τους γιατρούς που την κάνουν. Η νομοθεσία δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, παρά μόνο για την περίπτωση που υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία της μητέρας.
Το νομοσχέδιο προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο, αν και είναι πιθανό να υπάρξει δικαστική απόφαση για την αναστολή της εφαρμογής του.
«Η απαγόρευση των αμβλώσεων δεν τις σταματά, απλώς σταματά τις ασφαλείς αμβλώσεις», σχολίασε η Στέισι Φοξ, επικεφαλής της οργάνωσης Planned Parenthood για τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Η Άιβι παραδέχθηκε την Τετάρτη επικυρώνοντας το νομοσχέδιο ότι στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι να επανέλθει το ζήτημα των αμβλώσεων ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στόχος είναι να ανατραπεί η ιστορική απόφαση του 1973, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπόθεση «Ρόου εναντίον Ουέιντ» διασφάλισε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτεία Μιζούρι υιοθέτησε επίσης νομοθεσία που καθιστά τις αμβλώσεις παράνομες μετά την όγδοη εβδομάδα της κύησης, ενώ έξι ακόμη πολιτείες (η Τζόρτζια, το Οχάιο, το Μισισιπή, το Κεντάκι, η Άιοβα και η Βόρεια Ντακόρα) έχουν υιοθετήσει νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις από τη στιγμή που εντοπίζεται καρδιακός παλμός στο έμβρυο, περίπου στις έξι εβδομάδες κύησης.
Η δικαστική διαμάχη προδιαγράφεται μακρά και βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να κερδίσουμε για τη ζωή το 2020», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Διαδήλωση υπέρ του Ασάνζ έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού
 Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 17:46
Υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ διαδήλωσαν σήμερα έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή του WikiLeaks πρόκειται να κατασχεθούν και να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές που ζητούν την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Απελευθερώστε τον Ασάνζ", περίπου 12 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της διπλωματικής αντιπροσωπείας. Φώναζαν συνθήματα εναντίον του αληταρα χαφιε των γιανκιδων προέδρου του Ισημερινού σακατη στο σωμα και στο μυαλο Λενίν Μορένο, τον οποίο αποκαλούσαν "προδότη".
Ο 47χρονος Αυστραλός κατέφυγε στις 19 Ιουνίου 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού, καθώς φοβόταν ότι θα συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και θα εκδοθεί στις ΗΠΑ επειδή δύο χρόνια νωρίτερα είχε δημοσιοποιήσει μέσω του WikiLeaks περισσότερα από 700.000 απόρρητα αμερικανικά στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα. Αφού έζησε μέσα στην πρεσβεία επί επτά χρόνια, ο Ασάνζ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία στις 11 Απριλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Κίτο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων επειδή είχε παραβιάσει τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του και κρατείται πλέον στη φυλακή του Μπέλμαρτς, στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου, εν αναμονή της απόφασης για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο των αρχών του Ισημερινού που δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο WikiLeaks, στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πρεσβεία θα γίνει σήμερα απογραφή και τα προσωπικά είδη του θα κατασχεθούν. Σ' αυτά περιλαμβάνονται διάφορα χειρόγραφα, ο ιατρικός φάκελός του και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού αληταρας Χοσέ Βαλένσια είπε ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί ποια από αυτά τα αντικείμενα θα παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές και ποια θα αποδοθούν στον Ασάνζ.
Η δημοσιογράφος Καρολίνα Γκρατερόλ, από τη Βενεζουέλα, που συμμετείχε σήμερα στη διαδήλωση, υποστήριξε ότι η διαδικασία που ακολουθεί το Κίτο συνιστά "παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας της έκφρασης". Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι "παραβιάζονται όλοι οι νόμοι που μας προστατεύουν ως δημοσιογράφους και δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο".
Στη διαδήλωση μετείχε και ο πρώην πρόξενος του Ισημερινού στο Λονδίνο, Φιδέλ Ναρβάες, ο οποίος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος τα έγγραφα αυτά να "πλαστογραφηθούν" ώστε να προκληθεί "βλάβη" στον Ασάνζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιραν απανταει στις απειλες των ΗΠΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 16:55
 Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απάντησε σήμερα στις πιο πρόσφατες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος της χώρας του λέγοντας πως οι «γενοκτονικοί χλευασμοί» του Αμερικανού προέδρου «δεν θα τελειώσουν το Ιράν».
«Ο κ. Τραμπ ελπίζει να επιτύχει εκεί όπου ο (Μέγας) Αλέξανδρος, ο Τζένγκις (Χαν) και οι άλλοι επιτιθέμενοι απέτυχαν», γράφει ο Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter αναφερόμενος σε δύο ξένους κατακτητές της Περσίας (το αρχαίο όνομα του Ιράν) σε μια δεδομένη περίοδο της μακράς ιστορίας του.
«Οι Ιρανοί έμειναν όρθιοι στη διάρκεια χιλιετιών ενώ εκείνοι που τους επιτέθηκαν έφυγαν όλοι. Η #ΟικονομικήΤρομοκρατία και οι γενοκτονικοί χλευασμοί "δεν θα τελειώσουν το Ιράν"», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.
Πρόκειται για άμεση απάντηση του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας στο τελευταίο μήνυμα εναντίον του Ιράν που δημοσιοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, χθες στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
«Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι το επίσημο τέλος του Ιράν. Ποτέ πλέον απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο Τραμπ.
«#ΜηνΑπειλείτε Ποτέ Έναν Ιρανό. Δοκιμάστε τον σεβασμό - αυτό λειτουργεί» απάντησε επίσης ο Ζαρίφ στον ένοικο του Λευκού Οίκου.
Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Τεχεράνη έχουν αυξηθεί εκ νέου εδώ και περίπου δέκα ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους στη Μέση Ανατολή ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες ιρανικές «απειλές» προς αυτές.
Απέναντι σε αυτή την ανάπτυξη δύναμης, το Ιράν παραμένει ψύχραιμο και δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως δεν θέλει πόλεμο προειδοποιώντας την ίδια στιγμή την Ουάσινγκτον να μην «πλανάται» ότι θα ήθελε να επιτεθεί στο Ιράν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Katyusha ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.
19/5/2019
Aραβόφωνα μέσα αναφέρουν πως πύραυλοι έπληξαν την περίμετρο της αμερικάνικης βάσης στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη στο Ιράκ.Δεν υπάρχουν θύματα. Μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκε έκρηξη από την περιοχή της πρεσβείας. H Iρακινή τηλεόραση μεταφέρει πως ο ιρακινός στρατός ανακοινώνει την πτώση μιας ρουκέτας Katyusha στην πράσινη Ζώνη χωρίς να υπάρξουν θύματα.Σειρήνες ήχησαν στην περιοχή της πρεσβείας. Ο Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας στρατηγός Jalil al-Rubaie δήλωσε πως εντοπίστηκε ο εκτοξευτής πυραύλων που στόχευε την Πράσινη Ζώνη στα ανατολικά της περιοχής του καναλιού νότια της πρωτεύουσας μπροστά από Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας.
Το τηλεοπτικό κανάλι Aletejah TV που έχει διασύνδεση με σιίτικη πολιτοφυλακή δημοσιεύει τώρα το πρώτο βίντεο από την επίθεση με ρουκέτα Katyusha  κατά της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Βαγδάτη στο Ιράκ.

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης
 Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 21:10
Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε απόψε στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η αιτία της έκρηξης και η ακριβής τοποθεσία δεν έχει γίνει γνωστή.
Δύο διπλωματικές πηγές στην Βαγδάτη δήλωσαν ότι η έκρηξη ακούστηκε από περιοχή κοντά στην φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές, μεταξύ των οποίων η πρεσβεία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πηγές του ιρακινού στρατού  πύραυλος Katyusha εκτοξεύθηκε κατά της Πράσινης Ζώνης στο κέντρο της Βαγδάτης, χωρίς να υπάρξουν θύματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως το να μη ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι μια καλή τακτική.
Αν τρομάξει λίγο μέχρι τον Οκτώβρη θα δώσει δώρο καλοκαιριού και Χριστουγέννων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από προοδευτικό σε προοδευτικό πια αυτός ο Τσύριζα! `Αμα σε πάρει η κατηφόρα...
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην υπουργός της καραμανλικής ΝΔ δήλωσε ότι τον αφορά το κάλεσμα –η «πλατιά απεύθυνση» όπως έχει μείνει– του Αλέξη Τσίπρα για μέτωπο κατά της ανόδου της Ακροδεξιάς
20 ΜΑΪΟΥ 2019, 14:00
Σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αφού απέτυχαν οι Γέφυρες και οι λοιπές πρωτοβουλίες, μετατρέπεται η περίφημη «απεύθυνση (sic) πλατιού καλέσματος» του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική συμμαχία. Ετσι, μετά την προερχόμενη από το φιλοβασιλικό μπλοκ των Ανεξ. Ελλήνων Ελενα Κουντουρά, μετά τον επιχειρηματία Πέτρο Κόκκαλη, μετά τον πρώην υπουργό του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα, «παρών» στον ετερόκλητο στρατό που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με τον τρόπο του και ο… Αρης Σπηλιωτόπουλος!
Ο πολιτικός που προσωποποίησε τον πρώιμο «καραμανλισμό» –ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την περίοδο προτού ο Κώστας Καραμανλής καταλάβει την εξουσία–, ο υπουργός και βουλευτής της ΝΔ καθώς και υποψήφιος του κόμματος για δήμαρχος Αθηναίων το 2014, εμφανίστηκε να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι τον αφορά το κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός για μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς.
«Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ερωτηθείς δε, αν τον αφορά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε: «Προφανώς. Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΝΤ: Τα κάναμε όλα λάθος στην Ελλάδα - Tη θυσιάσαμε για χάρη των τραπεζών
21:32 | 20 Μάιος. 2019
Με μια «αξιολόγηση» της απόδοσης των δικών του προγραμμάτων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχειρεί να αναμορφώσει τη διαδικασία σχεδιασμού προγραμμάτων με απώτερο στόχο την αποφυγή της επανάληψης των λαθών που έγιναν σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο αυτής της αποτίμησης της πορείας των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2017, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου διαπιστώνει σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές αστοχίες και παραλείψεις. Μάλιστα στη σχετική έκθεση υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές στην Ελλάδα, οι οποίες αναδεικνύουν:
Τον εσφαλμένο τρόπο προσέγγισης σε αρχικό στάδιο του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
Την δυσανάλογη έμφαση που δόθηκε στη δημοσιονομική προσαρμογ
Τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη
Βιωσιμότητα Ελληνικού Χρέους
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΔΝΤ αναδεικνύει για πρώτη φορά με σαφήνεια το γεγονός ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λειτούργησε κυριολεκτικά σαν σανίδα σωτηρίας για τις τράπεζες της ευρωζώνης, καθώς την κρίσιμη διετία 2011-2012 η χώρα μας αποπλήρωσε ομόλογα αξίας 50 δισ. ευρώ, τα οποία βρισκόταν ως επί το πλείστον στη δικαιοδοσία ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στην έκθεση μάλιστα επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης υπονόμευσε τόσο τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας όσο και την ίδια την αποτελεσματικότητα του «κουρέματος» του χρέους (PSI) που έγινε το 2012. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ΔΝΤ, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφειλόταν στους φόβους για μια συνολική διάχυση της κρίσης στην Ευρωζώνη, κάτι που όμως τελικά δεν αποφεύχθηκε.
Αναφορικά με το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το Ταμείο υπενθυμίζει ότι είχε εγκρίνει για τη χώρα μας το 2010 ένα δάνειο-μαμούθ ύψους 30 δισ. ευρώ. Οι συγκεκριμένοι πόροι είχαν γίνει διαθέσιμοι, παρόλο που το ΔΝΤ δεν μπορούσε σε εκείνη τη χρονική συγκυρία να πιστοποιήσει τη βιωσιμότητα του χρέους. Για τον λόγο αυτό είχε χρειαστεί να υπάρξει μια αλλαγή στο πλαίσιο των σχετικών κανόνων μέσω της προσθήκης της «συστημικής εξαίρεσης», η οποία επέτρεψε στο Ταμείο να παρακάμψει τον σκόπελο της βιωσιμότητας μέσω της επίκλησης του κινδύνου για μια γενικότερη εξάπλωση της κρίσης. Αυτή η εξαίρεση που άνοιξε την πόρτα για τη συμμετοχή του Ταμείου προσέφερε ουσιαστικά την πολυτέλεια του χρόνου που οδήγησε στην καθυστέρηση της αναγκαίας αναδιάρθρωσης.
Υπεραισιόδοξες Προβλέψεις
Με μια παραδοχή για «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις», το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις οδήγησαν στο να υποτιμηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει η δημοσιονομική προσαρμογή στην ανάπτυξη και την πορεία του χρέους. Αν ωστόσο οι προβλέψεις του Ταμείου εδράζονταν σε μια πιο ρεαλιστική βάση, το ΔΝΤ θα είχε θέσει την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια
Παρά το γεγονός ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα βρισκόταν στο επίκεντρο των προγραμμάτων του ΔΝΤ, η έκθεση του Ταμείου σημειώνει ότι στο μέσο όρο το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε κατά 10,5% σε μια σειρά από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Όπως τονίζεται, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων άρχισε να μειώνεται στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία μόνο μετά το πέρας των προγραμμάτων, ενώ το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ακόμα μια ανοιχτή πρόκληση για την Ελλάδα και την Κύπρο. Από το παράδειγμα αυτών των χωρών, το ΔΝΤ αντλεί το δίδαγμα ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των προγραμμάτων εμπεριέχει μια σειρά από προκλήσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζουμάκας με τον Ραγκούση κάνουν καλή δουλειά για το προοδευτικό μέτωπο του τσυριζα...
των τραπεζιτών!
Κάνουν το Γιωργάκη και το Σημιτηστάν να ζηλεύουν που τους ξεπέρασαν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το μετεμφυλιακό φακέλωμα μετεξελίσσεται στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, η ΕΕ βαδίζει με το ναζιστικο βημα της χηνας σε ανελεύθερους δρόμους που από την αρχη ειχε προγραμματισει...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι αν μη τι άλλο, προσβλητικό απέναντι στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να ψιθυρίζουν κάποιοι της κυβέρνησης και όχι μόνο δικοί σας άνθρωποι "γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας".
Ας μας πουν τα σαΐνια της "αριστεράς" του συστήματος αλήθεια, πώς θα μπορεί να φροντίζει ένας πατέρας ή μια μάνα 80 και 85 χρονών τον άνθρωπό τους που είναι 50 και 55 ετών με βαριά νοητική στέρηση και αυτισμό; 'Η μήπως με την 13η σύνταξη των 300 ευρώ θα πληρώσουν άνθρωπο για να τον φροντίσει στο σπίτι;....
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει, έχουν προσφέρει σ' αυτή τη χώρα και δικαιούνται να δουν τους ανθρώπους τους, τα παιδιά τους εξασφαλισμένα. Έχει ευθύνη το κράτος για την εξασφάλιση αυτών των παιδιών, αυτών των οικογενειών και των πολλών άλλων που εξαθλιώνονται κλεισμένοι στα σπίτια, έρμαια στα χέρια διάφορων επιχειρηματιών...

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε απόγνωση δεκάδες γονείς παιδιών με βαρύ αυτισμό που φιλοξενούνται στο «Ελπίδα Care» στο Λουτράκι
Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες γονείς και κηδεμόνες παιδιών με βαρύ αυτισμό που φιλοξενούνται ως τώρα στο «Ελπίδα Care» στο Λουτράκι.
Οι οικογένειες ενημερώθηκαν από τον επιχειρηματία του Κέντρου ότι πρέπει να πάρουν τους ανθρώπους τους μέχρι τις 15 Μάη γιατί η επιχείρηση αλλάζει «μπίζνες πλαν» χαρακτήρα.
Στην χώρα μας υπάρχει ανυπαρξία τέτοιων δομών και οι γονείς αναζητούν λύση. Ελάχιστοι βρήκαν προσωρινή λύση σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο, πληρώνοντας και από την τσέπη τους, αλλά δεν ξέρουν μέχρι πότε μπορούν να μείνουν εκεί. Πάνω από 20 οικογένειες δεν έχουν βρει λύση ως τώρα. Οι πιέσεις προς τις οικογένειες εξακολουθούν να είναι αφόρητες. Ύστερα από παρέμβαση γονιών στην Εισαγγελία Κορίνθου δόθηκε μια παράταση για δύο μήνες, όμως οι οικογένειες καταταλαιπωρούνται καθημερινά από τον επιχειρηματία και από την προσπάθεια τους να βρουν λύση.
Προκλητική είναι και η στάση της κυβέρνησης, ενώ το αρμόδιο υπουργείο αν κι έχει ενημερωθεί έγκαιρα για το θέμα, όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση και παρ' όλες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου την 1 του Απρίλη στο υπουργείο Υγείας, στις 11 του Απρίλη στου Μαξίμου μαζί με άλλα αιτήματα αρνήθηκαν κάθε συνάντηση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δομές κλειστές, οικοτροφεία που έχουν φτιαχτεί με λεφτά του ελληνικού λαού, αλλά παραμένουν κλειστές στο όνομα να πιαστούν οι δημοσιονομικοί δείκτες και να προχωρήσει η πολιτική της αποασυλοποίησης!
Νισάφι πια!!!
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει, έχουν προσφέρει σ' αυτή τη χώρα και δικαιούνται να δουν τους ανθρώπους τους, τα παιδιά τους εξασφαλισμένα. Έχει ευθύνη το κράτος για την εξασφάλιση αυτών των παιδιών, αυτών των οικογενειών και των πολλών άλλων που εξαθλιώνονται κλεισμένοι στα σπίτια, έρμαια στα χέρια διάφορων επιχειρηματιών.
Απαιτούμε:
- Άμεση εξασφάλιση όλων των παιδιών χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών και κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να ανοίξουν όλες οι κλειστές δομές και να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.
- Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, μόνιμης ή προσωρινής, ανοιχτής ή κλειστής περίθαλψης βαριά αναπήρων.
- Να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πορεία να περάσουν στην ευθύνη του δημοσίου».