Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τριτη 21 Μαιου 2019


Οι ναζί της ΕΕ κι η οικογένεια Quandt (video ‘Silence of the Quandts’)

Πλήθος νέων στοιχείων αποδεικνύουν ότι η Γερμανική οικονομική ελίτ της ΕΕ έχει ναζιστικές καταβολές. Αυτό εξηγεί και κάποιες πτυχές της σημερινής Γερμανικής οικονομικής πολιτικής, που είναι απάνθρωπη, σωβινιστική, αλλά και τυφλωμένη [όπως ο Χίτλερ] για την αναπόφευκτη ήττα της! Η Γερμανίαποτέ δεν απαλλάχτηκε από τη διάχυτη, υποβόσκουσα επιρροή του ναζιστικού της παρελθόντος: Είναι γεμάτη κρυπτο-ναζί, που είναι μάλιστα… ορίτζιναλ ναζί, όχι ιμιτασιόν όπως οι δικοί μας Χρυσαύγουλοι. Επιπλέον, η πλουτοκρατία της Γερμανίας στήριξε από την αρχή το ναζισμό καιαργότερα, για παρόμοιους λόγους (όπως αποκαλύπτεται) στήριξε από την αρχή (για την ακρίβεια… συν-δημιούργησε) και την Ε.Ε.
Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein ήταν «Διαπρεπής Ναζί Δικηγόρος Και Βασικός  Αρχιτέκτονας Της Ε.Ε των Βρυξελλών«. Σε ομιλία του για την Ευρώπη, όταν ο Χίτλερ μεσουρανούσε, o Χάλστάϊν υποστήριξε περίπου τις ίδιες ιδέες όπως σε μία άλλη ομιλία του για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο! Kλικ στο προηγούμενο λινκ για ξεσκέπασμα αυτού του ξεπλυμένου καρα-ναζιστή που έγινε «δημοκρατικός» ευρω-πατριάρχης!
Αυτό ήταν μικρό παράδειγμα όσων βρήκα (και διασταύρωσα) στο βιβλίο ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» (σε Ελληνική μετάφραση, δωρεάν για ανάγνωση ή κατέβασμα). Οι συγγραφείς Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Dr. Matthias Rath και ο (εποιζών του Αουσβιτς) August Kowalczyk δεν μασάνε τα λόγια τους! Tεκμηριώνουν τα πάντα. Στο μεταξύ, αλίευσα (κι ανέβασα με αγγλικούς υπότιτλους) το πλήρεςντοκυμαντέρ «Η Σιωπή των Κουάντ» (‘Silence of the Quandts’) πουτράνταξε τη Γερμανία αλλά δεν διαδόθηκε ακόμη στην Ελλάδα. Αφορά την οικογένεια Quandt, που σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΒΜW, αλλά αρχικά θησαύρισε από τη δουλεία κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης:
Κάτω από το άγρυπνο μάτι ένστολων Ες-Ες, στο εργοστάσιο μπαταριών «VARTA» της οικογένειας Quandt, οι κατάδικοι δούλευαν χωρίς προστασία από τις αναθυμιάσεις μολύβδου. Με το «καλημέρα σας», οι σαδιστές φρουροίτους έλεγαν «θά’στε τυχεροί αν ζήσετε έξη μήνες«. Οι Quandt έκρυψαν τα πάντα, επί σειρά ετών, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. ΤΙ συμβαίνει λοιπόν,  στη σημερινή Γερμανία;
Πλήθος μελών της σημερινής Γερμανικής Οικονομικής Ελίτ είναικληρονόμοι ναζιστών βιομηχάνων, που (κατά κανόνα) χρησιμοποίησαν για καταναγκαστική εργασία καταδίκους στρατοπέδων συγκέντρωσης, (επιλεγμένους με κριτήριο τη σωματική αντοχή) όπως έκανε ο Günther Quandt(πατριάρχης της οικογένειας Quandt).
Μετά τον Β’ Πόλεμο, οι παππούδες και μπαμπάδες των σημερινών Γερμανών κροίσων γλύτωσαν την τιμωρία, ή υπέστησαν πολύ μαλακές ποινές και δεν έχασαν τα πλούτη τους. Αρκετοί δεν εντοπίστηκαν, όπως ο Günther Quandt, του οποίου ο φάκελλος έκανε φτερά (κι έτσι δεν δικάστηκε) με μυστική μεθόδευση των Συμμάχων, που είχαν επείγουσα ανάγκη τις δικές του… μπαταρίες «VARTA»(!) για τα οχήματά τους, μετά την ήττα του Τρίτου Ράϊχ:

https://omadeon.wordpress.com/2013/05/23/german-euro-nazis/?fbclid=IwAR38u8fOQg0NgKitjVHkDWTkBALYIkUqjoU5FP-e1YceArJ0hO8AIuuoWB0




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το καθεστώς έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του ..βάζει την αντικαθεστωτική αριστερά να αντιπαρατίθεται για να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους.
Οπως η προβοκατόρικη αφίσσα της νεολαίας  ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ εναντίον ΚΚΕ και ΛΑΕ !!! ,ύποπτα δημοσιεύματα της Εφημ των Συντακτών τα γελοία σχόλια χθές βράδυ στο Ράδιο Αρβύλα για υποψήφιο της ΛΑΕ..
.Φαίνεται ότι ..κινδυνεύουν έστω και λίγο και προσπαθούν να αντλήσουν ψηφοφόρους από το δικό μας ξακατίνιασμα
Αυτές τις μέρες χρειάζεται προσοχή το καθεστώς παίζει τα ρέστα του ..
Ψυχραιμία ,να παραμείνουμε συσπειρωμενοι ..Ας μην τους κάνουμε το χατήρι
Σχολιο.-  Είναι λυπηρό όλο αυτό το σκηνικό. Γι αυτό πήγαμε στα σπίτια μας τόσοι άνθρωποι με πραγματική πίστη στην αριστερά. Κι όλο αυτό γιατί οι ηγεσίες δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια αυτοκριτική και να προχωρήσουν.
Σχολιο.- Δεν είναι ζήτημα μόνο ηγεσιών, της αριστερας. Είναι συνέπεια μακρόχρονης διαδικασίας μικροαστικοποίησης. Από τότε που άρχιζε σιγά-σιγά το ξέκομμα από τον κόσμο της εργασίας και η μεταφορά του μικρόκοσμου των φοιτητικών αμφιθεάτρων στη ζωή της Αριστεράς.
Σχολιο.- Και να μιλάμε για εργάτες δε θα καταλαβαίνει κανείς τη γλώσσα γιατί είναι φορέας σκληρού μόχθου.Το σφυρί και το δρεπάνι,τα σύμβολα των εργατών,έχουν αντικατασταθεί απ'το στυλό και τη καρέκλα.
Γιαυτό και δε κουνιέται φύλλο με τόσο βιασμό.Που να καταλάβει ο κάθε αστικοποιημένος αριστερός πόση δύναμη έχει στα χέρια του ο εργατης που τα χρησιμοποιεί για να παράξει έργο.
Σχολιο.-  Βέβαια και υπάρχει κίνδυνος "ιταλοποίησης" της Αριστεράς. Μόνο που η ανυποληψία και η περιθωριοποίηση της Αριστεράς στο Ιταλικό φαινόμενο, δεν οφείλεται στον ομφαλοσκόποιηση των Αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, αλλά στην συνειδητό ρεφορμισμό και ρεβιζιονισμό τους. Μέσα από αυτούς απομακρύνθηκε η Αριστερά από την επαναστατική προοπτική της, κατά συνέπεια υποχώρησε και οδηγήθηκε σε μια συνθηκολόγηση με τους αστούς που έφτασε στα όρια του εξευτελισμού.
Από αυτόν τον κίνδυνο δεν έχουμε διαφύγει.
Σχολιο.- Συμφωνώ και επαυξάνω, όσον αφορά την αναγκαιότητα παράκαμψης των διαφωνιών που αντί να μειώνονται εντείνονται, εξαιτίας της αστικοποίησης του κόσμου της αριστεράς. Ιδιαίτερα η «εκπροσώπηση» των δίκιων των εργαζομένων από τον φοιτητικό μικρόκοσμο, με τον τρόπο που γίνεται, ελάχιστα εξυπηρετεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι άλλοι θάνατοι σε “εργατικά ατυχήματα”! Απεργία αύριο σε Πειραιά-Σαλαμίνα
21/5/2019
Αμείωτος συνεχίζεται ο ρυθμός των θανατηφόρων “εργατικών ατυχημάτων”, με την Αχτσιόγλου να διεκδικεί μακάβριο ρεκόρ σε σχέση με όλους τους υπουργούς Εργασίας των μεταπολιτευτικών δεκαετιών και τελευταίο θύμα 45χρονο εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Μετά τον θάνατο του συναδέλφου τους, που έπεσε από σκαλωσιά τεσσάρων μέτρων χθες το πρωί, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις σε Πειραιά και Σαλαμίνα, για αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου.
Την απεργία διοργανώνουν από κοινού το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, απαιτώντας την λήψη και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειά.
Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί της Τετάρτης 22 Μάη στις δεξαμενές Βασιλειάδη και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Σχολιο.- ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ ΣΕ ΒΡΟΜΙΚΟ ΒΩΜΟ
Κι άλλος νεκρός σε "εργατικό ατύχημα", με την Αχτσιόγλου να καταγράφει μακάβριο ρεκόρ θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με κάθε άλλον υπουργό Εργασίας στις μεταπολιτευτικές δεκαετίες.
Αυτή τη φορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, ως μια ακόμη θυσία σε βρόμικο βωμό. Με αυτή τη ρυπαρή κυρία να μην έχει πει ακόμη ούτε μια λέξη συμπαράστασης στους οικείους κάποιου από τους δεκάδες νεκρούς της "βάρδιάς" της.
Αύριο οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία απεργούν. Αύριο η κυρία αυτή, ο Κουβέλης, ως υπουργός Ναυτιλίας, η Γεροβασίλη και η Παπακώστα (που στηρίζει τον ναζί υποψήφιο στο Κερατσίνι) θα κατακλύσουν τους δρόμους από Πέραμα μέχρι Πειραιά με στρατιές από ΜΑΤ και ασφαλίτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι μάθαμε σε ποιον Άρη αναφερόταν ο Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία! Τον Αρη Σπηλιοτοπουλο εννοουσε, όχι τον Βελουχιωτη! Κάποιοι νόμισαν πως εννοούσε τον Άρη Θεσσαλονίκης, κάνοντας αντάρτικο στον ΠΑΟΚ με το νταμπλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δεκάδες στελέχη της ΛΑΕ, του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ να 'χουν φορτωθεί τον μισό ποινικό κώδικα και να 'χουν αντιμετωπίσει άγριους ξυλοδαρμούς και τόνους χημικών από τα ΜΑΤ σε αγώνες κατά των πλειστηριασμών, κατά του ιμπεριαλισμού, σε κινητοποιήσεις εργαζομένων, φοιτητών κ.λπ., μόνο συγχαρητήρια μπορεί να δώσει κάποιος σε όποιον της ΑΝΤΑΡC.I.A. προεκλογικά δεν βγάζει αφίσα κατά των ΜΑΤ του Τσίπρα, αλλά κατά της Αριστεράς... του νόμου και της τάξης. Εννοώντας ΛΑΕ και ΚΚΕ.
Μόνο ντροπή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



νΚΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Και αντάρτικη και … ψήφος!
20/5/2019
5 μέρες πριν τις εκλογές κυκλοφόρησε από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (τη νεολαία του ΝΑΡ), μια αφίσα καλέσματος ψήφου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η αφίσα δεν στοχοποιεί (όπως θα περίμενε κανείς) την Ε.Ε., το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό, το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις τους (έστω), αλλά  άλλες δύο δυνάμεις της Αριστεράς, τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ. Με σύνθημα, στην κορυφή, «Δε μας αξίζει η Αριστερά του Νόμου και της Τάξης», απεικονίζει από τη μια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη γνωστή συνέντευξη με το background που προστέθηκε εκ των υστέρων, κι από την άλλη τον Δημήτρη Κουτσούμπα, σε μια φωτογραφία με ιεράρχες.
Στο δεύτερο ήμισυ, απεικονίζει μια αντάρτισσα του ΕΛΑΣ και έχει το σύνθημα «Αντάρτικη στάση και ψήφος παντού».
Όσο και εάν θέλεις να trollάρεις ασύστολα το «Αντάρτικη στάση και ψήφος παντού», σαν το πιο αυτοαναιρούμενο (και συνεπώς, οριακά, κωμικοτραγικό) σύνθημα που έχει γραφτεί ποτέ στη μεταπολίτευση από «αντικαπιταλιστική οργάνωση», το ζήτημα είναι αλλού.
1. Η αρνητική διαφήμιση σε βάρος άλλων οργανώσεων-κομμάτων, εν έτει 2019, δεν αναπαράγει απλώς τις χειρότερες μέρες αμφιθεατρικού συνδικαλισμού της δεκαετίας του ’70, αλλά συνιστά απόλυτη υποταγή στη σύγχρονη ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ επικοινωνιακή πολιτική.
2. Η στοχοποίηση ΛΑΕ και ΚΚΕ γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βασικό επίδικο την ψήφο, επίσης ακραίο σύμπτωμα ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ λογικής και υποταγής στις «εκλογικές αυταπάτες».
3. Η αλαζονική αντίληψη ότι ΜΟΝΟ ΕΣΥ είσαι η «συνεπής αντάρτικη ψήφος» στην Ελλάδα του 2019, δεν δείχνει μόνο απόσπαση από την πραγματικότητα ή σύνδρομο ανωτερότητας, αλλά δείχνει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΝΟΙΑ του μεγέθους της ήττας που έχει υποστεί η Αριστερά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και ότι η ήττα αυτή ούτε θα εξηγηθεί ούτε θα ξεπεραστεί ποτέ, με μεθόδους ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.
4. Η αφίσα δεν διευκρινίζει ποια είναι η αντάρτικη ψήφος στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Επίσης, γιατί σε κάποιους δήμους η «αντάρτικη ψήφος» νοθεύεται μέσω κοινών σχημάτων με μέλη της Αριστεράς του «Νόμου και της Τάξης».
Τέλος: Η αφίσα έχει σαν κεντρική μορφή μια αντάρτισσα τους ΕΛΑΣ, που, απ’ όσο ξέρουμε, η πολιτική του γραμμή (εθνικοαπελευθερωτικός ένοπλος αγώνας) και το ιδεολογικό του περιβάλλον ( γραμμή 7ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς) δεν ανήκει στις ιδεολογικές αναφορές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καλό θα είναι να μην αλιεύει κάποιος ΨΗΦΟΥΣ, για τις ΑΣΤΙΚΕΣ εκλογές, προσπαθώντας να ιδιοποιηθεί ιστορικές παραδόσεις που αρνείται ή και καταδικάζει ακόμη.
Εξ άλλου, από όσο ξέρουμε, η νΚΑ, ούτε για πατρίδα μιλάει ούτε τα ΟΠΛΑ έχει πάρει ΠΟΤΕ.Και στη πολιτική, όπως και στον έρωτα, η φαντασίωση και η αυτοϊκανοποίηση δεν συγκρίνονται με την πραγματικότητα.
ΥΓ : Είναι τόσο του καθεστώτος, του συστήματος, του νόμου και της τάξης ο Π. Λαφαζάνηςώστε να ανταμείβεται από το αμαρτωλό Τμήμα “Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” με 5 δικογραφίες, γιατί προστάτευε τους πλειστηριασμούς των τραπεζών και την αρπαγή πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα τον τιμά με διώξεις για την προσφορά του σ’ αυτό, μια προσφορά που αφιερώνεται ως πρόσθετο στοιχείο εναντίον του για τους αντάρτες κατηγόρους του.

Σχολιο.- Πάντα στο στόχαστρο βάζουν ιδίως το νΑΡ τη ΛΑΕ και τον Λαφαζάνη μετά το ΚΚΕ και δευτερευόντως την κυβέρνηση. Με πολύ λάθος τρόπο περιχαρακώνονται. Ναι είναι αθλιότητα.
Σχολιο.- Η συγκεκριμένη αφίσα καλεί σε καταψήφιση δυνάμεων της Αριστεράς. Δεν ασχολείται με τον Τσίπρα.
Σχολιο.- πληρης εξευτελισμος
Σχολιο.- Βγήκαν προς άγραν ψήφων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρούτσικος, Κιμούλης, Μποφίλιου, Γερασιμίδου, Ζαραλίκος, Θαλασσινός, Καζάκος, Καφαντάρη, Βέρα Κρούσκα, Ελένη Ράντου, και άλλοι 350 καλλιτέχνες απευθύνουν κάλεσμα ψήφισης του ΚΚΕ στις εκλογές
https://atexnos.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/?utm_campaign=shareaholic&fbclid=IwAR2NJvfkE6RQauM-vijBgXG3DQe94oxWjJmocfS2-AxHlUjr0V9yeXaU9gE



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεω να κανω σολαριουμ και να παρω επιδοτηση ΕΣΠΑ
ως ρομα που ψηφιζει Συριζα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαθος,μεγα λαθος! Ζω χρονια στην συμπρωτεύουσα η οποία έχει πολλούς πρόσφυγες και ρωσοποντιους και ζουν πλουσιοπαροχα και εχουν στον δημόσιο αλλα και στον ιδιωτικό τομέα τις καλύτερες θέσεις.Και αυτό συμβαίνει και είναι τιμήν τους διοτι αν πχ ο προϊστάμενος ενός τμήματος ειναι ποντιος και είναι να διαλέξω για μια θέση εργασίας ανάμεσα σε δύο που ο ενας είναι ποντιος θα πάρει τον Πόντιο, ας είναι ο άλλος ακομα και αριστούχος.Αυτο το ζουμε σημερα και στην γενοκτονια των ποντιων που ειναι οργανωμένοι και ενω υπαρχει και η γενοκτονια των Μικρασιατων δεν ακούγεται γκιχ ,αντε δυο τρεις μονο εκδηλώσεις,ενω οι ποντιοι μας ταχουν πριν οι που λέμε και αυτό διοτι αντι να ενωθούν με τους μικρασιατες εις σαρκα μια ως ισχυς  αυτοι προτίμησαν να πορεύονται μονοι των και αν κάνεις σας ρωτησει καποιον Πόντιο αν ειναι ελληνες απαντά ότι πρωτα ειναι ποντιος και μετα ελληνας Ο καθεις ας βγαλει τα συμπεράσματα του.Αρκετα οι παπαριες,διοτι λεγωνται οτι αν αναγνωρισθει η γενοκτονια θα διεκδικησουν αρκετα ευρω ως αποζημιωσεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




...Ω!! μπατρίδα μου γερμανική ναζιστική Ευρώπη !!!
Ω!! μπατρίδα !! του ευρωιερατείου των τεράτων ....
Κλαίω βρε!
Βλέπω αναρτήσεις υποψηφίων και οπαδών τους, που μιλούν για μια Ευρώπη κοινωνικής Δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, συνεργασίας κλπ, ψηφίζοντας Μνημονιακά κόμματα.
Και θυμάμαι ότι η...πατρίδα μου η Ευρώπη, έφερε το ΔΝΤ, στην ήπειρο, για να μπορεί να κόψει συντάξεις, μια που η ΕΕ δεν μπορεί να το κάνει.
-Θυμάμαι ότι η...πατρίδα μου η Ευρώπη έφτιαξε ένα σχήμα, από υπουργούς Οικονομικών και το ονόμασε "Γιούρογκρουπ", χωρίς καμία νόμιμη βάση, για να ελέγχει κράτη και να παίρνει αποφάσεις. Επειδή "έτσι θέλει!"
-Θυμάμαι ότι η....πατρίδα μου η Ευρώπη, μετακύλησε το χρέος των Τραπεζών, στους λαούς-με εξαίρεση την Ισλανδία, που της έβγαλε τη γλώσσα- και αφού εισέπραξαν οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες τα δις, που είχαν επενδύσει σε Ελληνικά Ομόλογα, άρχισαν να κλέβουν αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα, πετρέλαια, ενέργεια, ορυκτό πλούτο, οτιδήποτε ασημικό, μέχρι και τα σπίτια του κοσμάκη. Χρεωμένοι όλοι, μέχρι το 2060.
-Θυμάμαι ότι η...πατρίδα μου η Ευρώπη, προώθησε και στήριξε τον φασισμό, στην Ουκρανία, ότι ισοπέδωσε τους κατοίκους αυτής της χώρας, οικονομικά, ότι έστελνε στρατεύματα σε ξένες χώρες και βομβάρδιζε αμάχους, ότι έστηνε προβοκάτσιες με δήθεν χημικά, που παρέδιδε η ίδια, στους ισλαμοφασίστες, ότι στήριζε, οικονομικά, τα φασιστικά κόμματα και ταυτόχρονα, παρίστανε την έκπληκτη, από την εκλογή τους!
-Θυμάμαι ότι η...πατρίδα μου η Ευρώπη είναι η ίδια, που ήθελε να μας πετάξει έξω και τώρα θέλει να την ψηφίσουμε.
Τι να πρωτοθυμηθώ!!!
Τα θυμάμαι και γελάω, μέχρι δακρύων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω!! μπατρίδα μου γερμανική ναζιστική ΕΕ....
τα γαλλάκια έδιναν γαλλικά φιλιά στα κόκαλα που τους πέταγαν τα λυσσασμένα γερμανικά κοπρόσκυλα του Ευρωιερατείου ....
Τώρα θέλουν την ψήφο μας ....δεν θα πω τι θα πάρουν ....
Το ΔΝΤ για μία ακόμη φορά....από το 2015....
μας λέει ότι το 1ο μνημόνιο ήταν γραμμένο και ραμμένο για να σωθούν οι γαλογερμανικές τράπεζες και ότι υπήρχε δυσανάλογη έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή(φουλ περικοπές και λιτότητα).
Να το πούμε πιο...λαϊκά: το ελληνικό χρέος από ιδιωτικό έγινε κρατικό, όχι μόνο δεν μειώθηκε καθόλου αλλά αυξήθηκε, η ύφεση της "δυσανάλογης έμφασης" μας κόστισε 25% του ΑΕΠ(ούτε σε πόλεμο τέτοια πτώση).




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογεί τα λάθη του το ΔΝΤ
 Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 08:11
Έκπληξη προκαλούν οι διαπιστώσεις της απολογιστικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις παρεμβάσεις του στην Ελλάδα, μια έκθεση στην οποία αναφέρεται στα προγράμματα διάσωσης σε όλον τον κόσμο.
Το ΔΝΤ δράττεται της ευκαιρίας προκειμένου να απολογηθεί για τις ενέργειές του απέναντι στην Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της, κυρίως διότι δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους.
Στην απολογιστική του έκθεση το Ταμείο διαπιστώνει ότι δανειοδότησε το 2010 την Ελλάδα με 30 δις ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει φροντίσει - βάσει και του καταστατικού του - να διασφαλίσει την πιθανότητα βιωσιμότητας του χρέους.
Κατά τους αναλυτές, το γεγονός ότι καθυστέρησε η αναδιάρθρωση του χρέους σίγουρα δεν βοήθησε και μάλλον υπονόμευσε τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα του PSI το 2012.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπήρχαν φόβοι για «ντόμινο» κρίσης στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, κάτι που όμως τελικά δεν αποφεύχθηκε.
Άξιο αναφοράς είναι και το εδάφιο της έκθεσης το οποίο επισημαίνει πως όλα έγιναν για να μη ζημιωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ για την Ελλάδα συγκεκριμένα αναφέρει πως την περίοδο 2011-2012 αποπληρώσαμε ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονταν ως επί το πλείστον στη δικαιοδοσία ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ακόμη ένα πρωτοφανές στοιχείο είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με την έκθεση, για να μην προχωρήσει «by the book» τις διαδικασίες στην Ελλάδα, εφευρέθηκε ο όρος της «συστημικής εξαίρεσης», που είχε την έννοια ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση της Ευρωζώνης.
Με αυτό το πρόσχημα το Ταμείο μπόρεσε να αφήσει «απ' έξω» το ζήτημα της βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα τελικά να καθυστερήσει - μοιραία - η αναγκαία αναδιάρθρωση.
Παράλληλα, το ΔΝΤ κάνει εκτενή αναφορά και στις προβλέψεις του, οι οποίες, όπως παραδέχεται, ήταν υπεραισιόδοξες.
Το Ταμείο διαπιστώνει πως οι σκληροί όροι της δημοσιονομικής προσαρμογής οδήγησαν στην καταστροφή της κοινωνικής πολιτικής και των προοπτικών ανάπτυξης, γεγονός που είχε εμφανή αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό.
Το ΔΝΤ κάνει λόγο για υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη που είχε αναφέρει για πρώτη φορά το 2011 και παραδέχεται επί της ουσίας ότι οι εν λόγω προβλέψεις οδήγησαν στην υποτίμηση του αποτελέσματος της δημοσιονομικής προσαρμογής τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην πορεία του χρέους.
Όσο για το ζήτημα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο Οργανισμός παραδέχεται ότι οι δράσεις του αντί να συνδράμουν στη μείωση των κόκκινων δανείων φαίνεται ότι επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, με συνέπεια σε μια σειρά από χώρες, όπως Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, να αυξηθεί το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Μητσοτάκης: «Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται την επομένη της εκλογικής μας νίκης»
 Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 18:51
Στη Γλυφάδα περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες
Με κυβέρνηση της ΝΔ «τελειώνουν οι πρακτικές της ανοχής στην παρανομία, στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα Πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται -δεν αλλάζει, καταργείται- την επομένη της εκλογικής μας νίκης. Και ξαναπαίρνουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας» ανέφερε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Εκουαδόρ έστειλε στις ΗΠΑ τα υπάρχοντα του Ασάνζ
 Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 12:43
Το Εκουαδόρ έχει παραδώσει στις ΗΠΑ τα κυριότερα υπάρχοντα του συνιδρυτή της WikiLeaks, του Τζούλιαν Ασάνζ, που παρέμεναν στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
Ο αληταρας υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ José Valencia ενέκρινε την κατάσχεση του εξοπλισμού αυτού.
Το υλικό περιλαμβάνει χειρόγραφα, νομικά έγγραφα, ιατρικά αρχεία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ο δικηγόρος του Ασάντζ είπε ότι η κίνηση ήταν «εντελώς άνευ προηγουμένου στην ιστορία του ασύλου».
«Το Εκουαδόρ διαπράττει κατάφωρη παραβίαση των πλέον βασικών κανόνων του θεσμού του ασύλου, παραδίδοντας αδιακρίτως όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Ασάνζ στη χώρα από την οποία καταζητείται» πρόσθεσε ο δικηγόρος Aitor Martinez.
Ο αληταρας Βαλένθια δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η απόφαση να παραδοθούν τα αντικείμενα στις Αρχές των ΗΠΑ ελήφθη από το γραφείο του εισαγγελέα. Η αρχισυντάκτρια της Wikileaks, Kristinn Hrafnsson, δήλωσε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το Εκουαδόρ είχε «παραποιήσει» τα αντικείμενα που είχε στείλει στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την έκδοση του Ασάνζ από το Ηνωμένο Βασίλειο για τον υποτιθέμενο ρόλο του στη δημοσιοποίηση απόρρητου στρατιωτικού και διπλωματικού υλικού από το Wikileaks το 2010.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: «Δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για συνομιλίες, η επιλογή μας είναι η αντίσταση»
 Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 04:51
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των συνομιλιών και της διπλωματίας, αλλά όχι υπό τις σημερινές συνθήκες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αργά το βράδυ της Δευτέρας.
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι η αντίσταση και μόνο» επεσήμανε ο πρόεδρος Ρουχανί, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο αληταρας ναζιστης πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη», εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή, και χαρακτήρισε «πολύ εχθρική» τη στάση της Ισλαμικής Δημοκρατίας έναντι της αποικιοκρατικης ναζιστικης Ουάσιγκτον.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Ναζιστικο Λευκό Οίκο για μια εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, ο αληταρας ναζιστης Τραμπ δήλωσε πάντως πρόθυμος να αρχίσει συνομιλίες με τους Ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές. Ενοουσε βεβαια ο ναζιστης όταν είναι ετοιμοι να υπογραψουν το θανατο τους παραδιδομενοι χωρις αντισταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο προτείνει πρόωρες εκλογές για την Εθνοσυνέλευση
 Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 23:55
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την καταργημενη από το 2017 Εθνοσυνέλευση, η οποία παρανομα συνεχιζει να λειτουργει και ελέγχεται από την αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση.
Η Εθνοσυνελευση εχει καταργηθει και εχει αντικατασταθει από την Συντακτικη Συνταγματικη Συνελευση, στις 30 Ιουλιου 2017, στην οποια η αμερικανοπληρωμενη αντιπολιτευση απειχε.  Εκλογες για την Εθνοσυνελευση εγιναν το 2015. Οι επόμενες εκλογές της Εθνοσυνέλευσης είναι προγραμματισμένες για το τέλος του 2020.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
H Βενεζουέλα ευχαριστεί τον αιδεσιμότατο Τζέσι Τζάκσον για την υποστήριξή του στη συλλογική προστασία της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ευχαρίστησε τον βορειοαμερικανό αιδεσιμότατο και ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα, Τζέσι Τζάκσον, για την ανθρωπιστική χειρονομία του να παραδώσει τρόφιμα στη συλλογικότητα που προστατεύει την Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, η οποία πολιορκείται από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο γνωστός αιδεσιμότατος κατάφερε να παραδώσει τα τρόφιμα στους Αμερικανούς ακτιβιστές που προστατεύουν την πρεσβεία, μετά τη βίαιη αντίσταση και τις συγκρούσεις με υποστηρικτές του αυτοανακηρυγμένου Χουάν Γουαιδό, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την άφιξη των τροφίμων και των φαρμάκων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τζέσι Τζάκσον εξέφρασε την αλληλεγγύη του με όλους όσους προσπαθούν να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας και απορρίπτουν τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ως πιθανή λύση στην πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επιστρέψει την επόμενη Κυριακή για να συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή του προς τους ανθρώπους που προστατεύουν την πρεσβεία και όλους τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην παράνομη κατάληψη της πρεσβείας της Βενεζουέλας και στο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποστηρικτές του προέδρου Nicolas Maduro διαδήλωσαν τη Δευτέρα για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την επανεκλογή του προέδρου Νικολά Maduro, στο πλαίσιο των εκλογών της 20η του Μάη 2018.
Συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Καράκας νωρίς το πρωί σε μια προσπάθεια να επικυρώσουν την υποστήριξη τους για την Μπολιβαριανή Επανάσταση και τη δέσμευσή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της κυριαρχίας στο πρόσωπό της αύξησης αυξανόμενη ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Πρόεδρος Maduro εξέφρασε τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τη λαϊκή βούληση του λαού.
Έγραψε στο Twitter: "Εορτάζουμε την 1η επέτειο της λαϊκής νίκης της 20ης Μαΐου, στην οποία οι Βενεζουέλοι αποφάσισαν υπέρ της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Σήμερα, σε μια αδιαίρετη Πολιτική-Στρατιωτική Ένωση, υπερασπιζόμαστε αυτές τις κυρίαρχες εκλογές με θάρρος. Εδώ κυβερνά ο λαός! "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέλος των Hatari δημοσίευσε στο Instagram πως η ασφάλεια της Eurovision στο TelAviv κατάσχεσε τις παλαιστινιακές σημαίες
"Οι Ισλανδοί θα τιμωρηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών, η οποία δεν είναι πραγματικά ανεκτική σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της", δήλωσε ο Eldad Koblenz, Διευθύνων Σύμβουλος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Khan του Ισραήλ.
Η EBU δήλωσε ότι η κίνηση "έρχεται σε άμεση αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της ανεξαρτησίας της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες 20 Μαΐου 1902.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΥΗ
Τουρκικά τεθωρακισμένα στην κυβέρνηση Σάρατζ
ΤΡΙΠΟΛΗ.--
Δίχως να κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, οι ισλαμοφασιστικες ένοπλες δυνάμεις που στηρίζουν τον Λίβυο δοτό κατοχικο πρωθυπουργό, Φαγιέζ Σάρατζ, ενισχύθηκαν από το Σάββατο με μερικές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τουρκικής προέλευσης, που έφθασαν το Σάββατο, διά θαλάσσης, στην Τρίπολη.
Λίβυοι αξιωματούχοι μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία υποστήριξαν πως τα οχήματα είναι τύπου «Kirpi» (στην τουρκική γλώσσα σημαίνει «Σκαντζόχοιρος»), τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία. Λίγο αργότερα παραδέχθηκαν πως τους τα παρείχε η Τουρκία, χώρα που επιδιώκει ποικιλοτρόπως την αύξηση της επιρροής της στη Λιβύη, δηλώνοντας πως έφθασαν στην Τρίπολη από το λιμάνι της Σαμψούντας με το πλοίο «ΑΜΑΖΟΝ», σημαίας Μολδαβίας.
Η τουρκική κυβέρνηση φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη μετά την επιλογή του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, που ηταν πρωην χαφιες της CIA να ξεκινήσει στις 4 Απρίλη επιχείρηση για τον έλεγχο της Τρίπολης με τη στήριξη άλλων ξένων δυνάμεων, όπως της Ρωσιας αλλα και της Γαλλίας. Και η ΗΠΑ εχουν ανοιξει διαλογο μαζι του.
Εκπρόσωποι του στρατού και του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας απέφυγαν χτες να επιβεβαιώσουν τις παραπάνω πληροφορίες και να απαντήσουν στις ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων. Ωστόσο, τον Απρίλη ο Ρ. Τ. Ερντογάν είχε δηλώσει ανοιχτά πως θα «στηρίξει» την κυβέρνηση Σάρατζ απέναντι στις δυνάμεις του στρατηγού ε.α. Χ. Χάφταρ. Επίσης, πριν από έναν μήνα είχε επισκεφθεί την Αγκυρα ο Λίβυος υπουργός Εσωτερικών της δοτής κυβέρνησης, Φάθι Μπασάκα, επιχειρώντας να «ενεργοποιήσει» διμερείς συμφωνίες «άμυνας και ασφάλειας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Τις απολύσεις 7.000 εργαζομένων και εξειδικευμένων τεχνικών (περίπου 10% του συνολικού προσωπικού στις ΗΠΑ) ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD, στο πλαίσιο σχεδίου νέας αναδιάρθρωσης με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και την εξοικονόμηση 600.000.000 δολαρίων το χρόνο.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με «κανόνια» νερού κατέστειλαν χτες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Βηρυτού νέα διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο συμφωνίας με ξένους δανειστές. Οι διαδηλωτές προηγουμένως απώθησαν μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο φωνάζοντας «κλέφτες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Δεν υπάρχει «λύση» χωρίς τερματισμό της κατοχής
ΡΑΜΑΛΑ.--
«Οποιο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο αγνοεί τους στόχους του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος, είναι καταδικασμένο να αποτύχει», τόνισε χτες ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σταγέχ,σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης στις 25 και 26 Ιούνη στο Μπαχρέιν για την οικονομική στήριξη των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών, στο πλαίσιο του υποτιθέμενου «ειρηνευτικού» σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ (γαμπρού του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και συμβούλου του).
Οπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, στη Σύνοδο της 25ης - 26ης Ιούνη θα ανακοινωθεί «η πρώτη φάση» του σχεδίου για το Παλαιστινιακό, με «μεγάλης κλίμακας» επενδύσεις και έργα υποδομών που θα χρηματοδοτήσουν κυρίως πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου και εν μέρει θα κληθούν να υποστηρίξουν οικονομικά οι ΗΠΑ και ίσως η ΕΕ.
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός τόνισε πως μία δίκαιη λύση για το Παλαιστινιακό πρέπει να είναι πολιτική και να επιδιώκει τον τερματισμό της κατοχής.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαρουφακης δεν είναι ανοιχτός σε συζητηση. Ο Καζάκης του το έχει προτείνει πολλές φορές.
Σχολιο.- Ο Βαρουφάκης ανήκει στην προοδευτική πτέρυγα της νέας τάξης που θέλει απλά να κάνει κάπως πιο ανθρώπινη την παγκοσμιοποίηση.Εχει στραφεί εναντίον του δήθεν φασισμού της Λεπέν υποστηρίζοντας τον Μακρόν και είναι ενάντια και στο Σαλβινι.Φιλοπαγκοσμιοποιητης μέχρι κόκκαλο.Και το Brexit αρνητικά το βλέπει και έχει σχέσεις και με ιδρύματα του Σόρος.Τι συμμαχία να κάνει η παραδοσιακή και πατριωτική αριστερά με αυτόν;
Σχολιο.- Είναι καρακαργα νεοφιλελεύθερος..δεν εχουμε να συζητήσουμε μαζι του κατι!
Σχολιο.- αυτά ελεγε παντα, οσο για την ρομποτικη, περιβάλλον, αγροτικη παραγωγη, νεες τεχνολογιες ολοι τα λεμε αυτά αλλα δεν επεται ότι αυτά μας κανουν καινοτόμους και προοδευτικους. Ο Βαρουφακης δεχεται την πρωτοκαθεδρια των Τραπεζων, δηλαδή να είναι εκτος παντως ελγχου και κατά συνεπεια δεν μπορεις να συζητάς με τέτοιους ανθρώπους. Είναι με το κερδοσκοπικο κεφαλαιο..
Σχολιο.- Ότιδηποτε καινουργιο το εξετάζουμε που αφορστην παραγωγη, αλλα αυτό δεν σε κανει κατι..θελω να πω δηλαδή αν εισαι μαρξιτης δεν θα υιοθετήσεις τις νεες τενολογιες. Φυσικα ναι. Το θεμα μας με τον Βαρουφακη είναι ότι είναι κατά του παραγωγικου κεφαλαιου και της εργασιας.
Σχολιο.- Απορώ με την τοποθέτησή σου για συζητηση μαζι του. Κι εγώ τον είδα και τον άκουσα, ευθραδεια λόγου έχει, ούτε σύγκριση με Τζιφρες και Κούληδες, αλλά η μια νεοφιλελέ παπαρολογία ακολουθούσε την άλλη.
Σχολιο.- τι'ναι αυτά που λέτε? δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ο τυπος είναι πρακτόρι?
Σχολιο.- Εμένα με πείραξαν πολλά του Βαρουφάκη που αν και μπήκα στο Diem25 δεν θα τον ψηφίσω. 1) Δεν δέχθηκε δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών ενώ μας τα έπρηξε με το δημοψήφισμα του 15 και την "ευρωπαϊκή άνοιξη" 2) το εσωκομματικό δημοψήφισμα που έκανε και έλαβα μέρος πριν την συμφωνία είχε δυο μονο ερωτήματα α)κανένας όρος Μακεδονια , Μακεδονικός ή β) ναι στον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του . Καμια αναφορά για σύνθετη ονομασία παντού δηλαδή και στην γλώσσα 3) Πριν μερικά χρόνια έλεγε δραχμή = καταστροφή και μετά το έκανε "θα περάσουμε δύσκολα για ένα χρονικό διάστημα 4) Ενω ξεκίνησε στην αρθρογραφία του πριν 8 χρόνια για προοδευτική φορολόγηση, τώρα μιλάει για 20% φορολογια στις επιχειρήσεις (ακόμα και για τις μεγάλες) 5) τον έπαιρνε ο Σώρος στο τηλέφωνο λες και ήταν υπάλληλός του ή φίλος του 6) Εβαλε την γυναίκα του υποψήφια ευρωβουλευτή 7) Δεν τα έχωσε στον Τσίπρα όταν παραιτηθηκε αλλά μετά από 1 χρόνο 8) Στο κόμμα του μαζεύτηκαν πολλοί τυποι που έπρεπε να ήταν στο ποτάμι 9) Προφανώς έβαλε την Παναρίτη λόγω Αμερικάνων αλλά ποτέ δεν είπε για την σχέση του με τους Δημοκρατικούς και μιας μερίδας της ελίτ της Αμερικής που τον στήριζε 10) Δεν παραδέχεται πως η Ευρώπη μετατρέπεται και σε γερμανική αποικία αλλά μιλούσε για πρόσωπα (ο σοιμπλε μου είπε , του είπα κτλ) 11) όπως γράφεις και εσύ μιλάει στα ίσα για συνεκμετάλλευση Αιγαίου. Αν είναι έτσι ψηφίζουμε Κοτζιά 12) λιτός βίος για τους πλουσιότερους Ελληνες όχι για τους φτωχότερους , αυτό δεν το έχει διευκρινήσει




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «ψυκτιΚούλης» (κατά το προσφυές του διαδικτύου) κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τη διαφορά του απ’ τις επιδόσεις της κυρίαςΜεγαλοοικονόμου. Αξιοπερίεργο! Ήδη τα καπετανάτα (το σύνολο των οποίων αποτελεί τη Ν.Δ.) αλληλοσφάζονται για αλληλοκατηγορούνται για την επιβράδυνση του κεντροδεξιού βηματισμού.
     Κάθε μέρα αναρωτιόμαστε τι «γκάφα» θα κάνει σήμερα ο Κούλης για να δώσει φιλί ζωής στον Τσίπρα. Περίεργον! Να πρόκειται περί αγνής περίπτωσης βλακείας ή οι Αμερικανοί δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τον πρωθυπουργό και κάνουν τον Κούλη κράτει; Πάντως τα κουλά του Κούλη είναι ανεκδιήγητα και προοιωνίζονται διακυβέρνηση τύπου Τσίπρα.
     Παρά ταύτα, πολλοί συμπολίτες μας επιμένουν να προβληματίζονται ποιόνκαλύτερο χειρότερο να διαλέξουν. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία του δικομματισμού: να σε ξεσκίζει η κυρία Μέρκελ ή η κυρία Μέρκελ;
Η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα των Ελλήνων απ’ όταν ξέσπασε η κρίσηέκανε ό,τι μπόρεσε. Αγανάκτησε. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισε ΟΧΙ. Ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Και προδόθηκε.
     Τέσσερα χρόνια τώρα οι Έλληνες εν σώματι, η κάθε τάξη χωριστά και το κάθε πρόσωπο κατά μόνας παρακολουθούν να εκτυλίσσεται μια αδυσώπητη πορεία παρακμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμμαζώματα γύρω του κινήθηκε πιο δεξιά απ’ τη Δεξιά με αποτέλεσμα να λέγονται τα ανείπωτα και να ακούγονται τα ανήκουστα. Ένας παροξυσμός εκφυλισμού, καταστροφής και εμφάνισης κινδύνων παντού.
Ο Τσίπρας συνυπογράφει τη νεοφασιστική διακήρυξη εξομοίωσης κομμουνισμού και φασισμού, ενώ ταυτοχρόνως επικαλείται τον Άρη Βελουχιώτη, την ώρα που επιπροσθέτως σκυλεύει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του λαού. Η κυρίαΔούρου, άκαυστο ζόμπι σε βιντεοκλίπ με φόντο το πυρπολούμενο Μάτι.
     Πριν από τέσσερα χρόνια μόνον δυο τέτοια φαινόμενα θα αρκούσαν για να στείλουν οριστικώς στα Τάρταρα όσους σχετίζονταν μαζί τους. Τέσσερα χρόνια όμως γεμάτα με Υπερταμεία, ψέματα, ξεπουλήματα, καραγκιοζιλίκια, αποστασίες, εξαγορές, πολακίες κι άλλα τέτοια μας έχουν κάνει σχεδόν αδρανείς – τα περιμένουμε πια όλα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την απόφαση του ΣτΕ κατάλαβα γιατί δημιουργήθηκαν τα λαϊκά δικαστήρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ονομα : Κωστας Μπακογιαννης
Επάγγελμα; Μητσοτάκης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δικαιοσύνη τελικά δεν είναι τυφλή... φροντίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών εκπροσώπων της εκάστοτε άρχουσας τάξης
Δεν δικαιούνται στο εξής δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι έκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις σχετικές προσφυγές και αποφασίζοντας αντίθετα από ό,τι είχε κρίνει πριν από έναν και πλέον χρόνο το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.
Η δικαιοσύνη τελικά δεν είναι τυφλή. Είναι σίγουρα ταξική και φροντίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών εκπροσώπων της εκάστοτε άρχουσας τάξης.
Η δικαστική ανατροπή για τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας συνέβη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που πραγματοποιήθηκε, όπως προβλέπεται, κεκλεισμένων των θυρών.
Οι ανώτατοι δικαστικοί τελικώς αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι ο νόμος που «έκοψε» τα δώρα και τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου είναι συνταγματικός και οι περικοπές αυτές είναι καθόλα νόμιμες.
Οι περικοπές δώρων και επιδόματος αδείας είχαν γίνει με τον νόμο 4093 του 2012.
Αρχικά το ΣΤ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει δημόσιοι υπάλληλοι, είχε κρίνει αντίθετα από την Ολομέλεια. Δηλαδή είχε αποφανθεί ότι οι περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό, όπως συνήθως λέγονται τα δώρα και το επίδομα της άδειας, είναι αντίθετες με το άρθρο 25 και 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Τότε, πριν από ένα χρόνο, το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ, με αποφάσεις του, είχε κρίνει ότι αναγνωρίζεται μεν ότι ο νομοθέτης εκτιμώντας τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες μπορεί να προβαίνει σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο «επιχειρείται νέα, για πολλοστή φορά περικοπή την αποδοχών, της ίδιας ακριβώς ομάδας θιγόμενων, ειδικότερα δε, θεσπίζεται πλέον με αυτήν, όχι περεταίρω μείωση, αλλά κατάργηση των ετήσιων αποδοχών».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούς για "δικαστές" και "δικαιοσύνη" και γελάς, για να προλάβεις να μην κάνεις εμετό!
ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων
Τα αναδρομικά κι οι περικοπές στους "δικαστές"; Μα φυσικά, αντισυνταγματικά μέτρα...