Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δευτερα 4 Νοεμβριου 2019



Άκουγα πριν από το Γ΄πρόγραμμα
τα "κατά Ματθαίον πάθη" του Μπαχ , το κομμάτι "εύσπλαχνίσου με Θεέ μου"
το αφιερώνω στους φίλους μου....
Χτες γύρισα από την Θεσσαλονίκη που είχα πάει για τρεις μέρες για το Φεστιβάλ κινηματογράφου, έμεινα σ ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο κέντρο.
Το πρώτο πρωί σηκώθηκα στις 8πμ και προσπάθησα να βρω ένα κομμωτήριο ανοιχτό , βρήκα ένα μάλλον Πακιστανού , ρώτησα αν μπορεί να μου κάνει πιστολάκι , μπορούσε, βάζω το κεφάλι μου στον λουτήρα , τον παρακαλώ να αλλάξει σταθμό για μουσική (άκουγε στην διαπασών Μουεζίνη ) πάει να βάλει κάτι άλλο αντίστοιχο ,του ξαναζήτησα να το αλλάξει , και τότε το έκλεισε ....αφού μου τελείωσε την δουλειά του ,τον πλήρωσα εννοείτε ότι δεν μου έδωσε απόδειξη και εννοείτε ότι φοβήθηκα να επιμείνω ....
Βγήκα έξω και πήγα σ ένα κινέζικο μαγαζί για να πάρω κάποια πραγματάκια που χρειαζόμουν, πάλι δεν μου έδωσαν απόδειξη ....μπήκα σε κάτι μαγαζάκια ελλήνων για να πάρω διάφορες λιχουδιές ,
όταν έφευγα με τρόμο μου επέβαλαν να πάρω απόδειξη , γιατί γίνονται αυστηροί έλεγχοι.....για ποιους όμως??
Είχα τρία χρόνια να πάω στην Θεσσαλονίκη , η πόλη που συνάντησα ήταν μια άλλη πόλη , σε σύνθεση , σε στυλ , σε φτώχεια , σε κατήφεια ....ένας καινούργιος "ωραίος" κόσμος....
Οι ξένοι αγοράζουν αβέρτα ακίνητα-φιλέτα εξαθλιωμένων ντόπιων και έμαθα ότι οι ξένοι δεν χρειάζεται να δώσουν χαρτί ποινικού μητρώου....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχίσαμε να ξυπνάμε απ το (φιλανθρωπικό μας) έργο. Επιτέλους. Στο φιλότιμο του Έλληνα πόνταραν. Ναι και οι 300 βουλευτες είναι στο κόλπο. Τα ακριτικά νησιά είναι υπό κατάληψη. Οι εθνικές αρτηρίες (οδοί) έχουν δίπλα χοτ σποτ. Δίπλα σε στρατόπεδα επίσης. Τώρα και στην ηπειρωτική Ελλάδα διαμοιρασμός. Είναι εισβολή. Ας το καταλάβουμε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινή αξιωματικός πυροβολεί άοπλο Παλαιστίνιο πισώπλατα για πλάκα..
Το Ισραηλινό Κανάλι 13 έδωσε στη δημοσιότητα χθες βίντεο στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που μια Ισραηλινή αξιωματικός της συνοριοφυλακής πυροβολεί, εντελώς αναίτια, άοπλο νεαρό Παλαιστίνιο στην πλάτη.
Η αξιωματικός πυροβόλησε τον νεαρό παλαιστίνιο για πλάκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού.
Το περιστατικό συνέβη πέρυσι και η αξιωματικός απομακρύνθηκε από τη συνοριοφυλακή, αλλά εντάχθηκε αργότερα στον Ισραηλινό στρατό.
Το περιστατικό συνέβη στο μπλόκο Ζαίμ, ανατολικά της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ.
Στο βίντεο, οι Ισραηλινοί συνοριοφύλακες διατάσσουν τον νεαρό Παλαιστίνιο να φύγει, και καθώς αποχωρεί με γυρισμένη την πλάτη η αξιωματικός τον σημαδεύει και τον πυροβολεί με μεταλλική σφαίρα καλυμμένη με καουτσούκ.
Οι Ισραηλινές αρχές που ερεύνησαν το περιστατικό ισχυρίστηκαν ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος «δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

 Χωρίς κανένα λόγο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες φωτιά με καουτσούκ και τον τραυματίσει, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή τους, στο σημείο ελέγχου Ζα ' ayem, ανατολικά από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.
Το περιστατικό πιστεύεται ότι συνέβη στα μέσα του 2018




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως ειχε πει ο Ιμπραημ το 1825 «θα κανω σκλαβους ολους τους Ελληνες και θα τους πουλησω στα παζαρια της αραπιας, και στη θεση τους θα φερω φελαχους, ώστε να αφανιστει για παντα το γενος των Ελληνων»…
Απλως τώρα 750.000 Νέοι Έλληνες πήγαν στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανικής Ευρωένωσης του 4ου Ράϊχ.... Και δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν πίσω. Δεν είναι όπως τη δεκαετία του 1960. Τότε έφευγαν για 10 χρόνια, με σκοπό να μαζέψουν κάποια λεφτά και να γυρίσουν πίσω. Τώρα φεύγουν και το ξέρουν πως θα είναι για πάντα!!!
Σχολιο.- Οι απόδημοι έχουν αποδειχτεί πιο Έλληνες κι απ'τους εδώ πάντως. Την αγάπη που διακρίνω όταν μιλάω μαζί τους δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρητες ρατσιστες το Μαιο του 1941 επιτέθηκαν με αξίνες και τσουγκρανες σε κατατρεγμένους και εξαθλιομένους γερμανούς ναζιστές πρόσφυγες που ηρθαν να εγκατασταθούν στον τόπο τους….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ που αναγνωρίζει τα νησιά Μαλβίνες εντός της επικράτειας της Αργεντινής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατρός στις ΗΠΑ βγαίνει στους δρόμους κάθε βράδυ εδώ και 22 χρόνια για να παρέχει ιατρική περίθαλψη στους άστεγους
Γιατρός αναλαμβάνει δράση όταν όλοι κοιμούνται. Ο γιατρός Τζιμ Γουίδερς βγαίνει κάθε βράδυ γιατί είναι αυτός που επινόησε την έννοια «ιατρική στους δρόμους». Εδώ και 27 χρόνια δηλαδή, βγαίνει στους δρόμους του Πίτσμπουργκ προσφέροντας ιατρική φροντίδα στους άστεγους. Και μάλιστα δωρεάν.
Οι περισσότεροι γιατροί περιμένουν τους ασθενείς τους στο ιατρείο τους. Ο συγκεκριμένος όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που τον έχουν πραγματικά ανάγκη, είναι απίθανο να απευθυνθούν σε αυτόν. Έτσι πηγαίνει εκείνος σε αυτούς. Πρόκειται για έναν πραγματικό ανθρωπιστή.
Ο γιατρός πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις έναν άστεγο είναι να τον φροντίσεις εκεί που ζει. Για αυτό κάθε βράδυ ετοιμάζει το σακίδιο του και επισκέπτεται τους άστεγους. Πολλές φορές μαζί με φοιτητές ιατρικής ή και εθελοντές.
Ντυμένος και ο ίδιος ως άστεγος, εισβάλλει σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και δρόμους. Στη γενέτειρα πόλης του και φροντίζει όσους έχουν ανάγκη χωρίς καμία χρέωση.
Ο γιατρός των αστέγων
Ο Γουίδερς εξηγεί πως ξεκίνησε την ιατρική αυτή προσέγγιση. «Το πρώτο πράγμα που με ταρακούνησε ήταν ο αριθμός των ατόμων που έβρισκαν καταφύγιο κάτω από γέφυρες ή σε κάποιο κάμπινγκ.
Η δυσαρέσκεια που υπήρχε προς την ιατρική κοινότητα και γενικότερα προς την κοινωνία με προβλημάτισε πολύ. Όταν άρχισα να εξετάζω μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους, διαπίστωσα ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι με άσχημα τραύματα. Έλκη που δεν είχαν θεραπευτεί, καρκίνο και ένα σωρό άλλες παθήσεις που δεν είχαν αντιμετωπιστεί.»
Η προσπάθεια του Γουίδερς να βοηθήσει τους άστεγους ξεκίνησε το 1992. Όταν ήταν ακόμη ειδικευόμενος γιατρός. Δυστυχώς τότε δεν είχε την εμπειρία για να βρει τρόπους να προσεγγίσει τους ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη.
Όλα όμως βρήκαν τον δρόμο τους όταν συνάντησε και τελικά συνεργάστηκε με έναν πρώην άστεγο άνδρα, τον Μάικ Σάλοους. Ο άντρας αυτός τον σύστησε στην κοινότητα των αστέγων και τον βοήθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η καλύτερη συμβουλή που του έδωσε: Να μην ντύνεται σαν γιατρός και να μην συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος.
Ο Γουίδερς λέει: Ξεκίνησα κυριολεκτικά να ντύνομαι σαν άστεγος και να περιφέρομαι κρυφά τις νύχτες στους δρόμους με έναν άνδρα που κάποτε ήταν άστεγος. Γιατί το έκανα αυτό; Αυτό έχει να κάνει με την ανησυχία μου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους άλλους ανθρώπους.
Αρχικά ο Γουίδερς δέχτηκε την κριτική των συναδέλφων του οι οποίοι θεώρησαν πως αυτή η περίεργη ιατρική προσέγγιση, θα του στοίχιζε την αξιοπιστία του στην ιατρική κοινότητα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να ακολουθεί το πάθος του, γεγονός που τελικά είχε τεράστιο αντίκτυπο.
Γουίδερς ο γιατρός – ήρωας της πόλης
Σήμερα ο Γουίδερς, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δεν χρειάζεται πια να μεταμφιέζεται ως άστεγος. Έχει αναγνωριστεί ως ήρωας. Είναι πάντα ευπρόσδεκτος και έχει κερδίσει τον σεβασμό της κοινότητας των αστέγων. Έχει αντιμετωπίσει 26.000 περιστατικά αστέγων τα τελευταία 22 χρόνια. Έχει πλέον και μόνιμους ασθενείς που πάντα ενθουσιάζονται όταν τον βλέπουν.
Από το 1992, όταν πρωτοξεκίνησε δηλαδή τις νυχτερινές του εξορμήσεις, ο Γουίδερς μετέτρεψε την νυχτερινή του ενασχόληση σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό το «Operation Safety Net». Ένα από τα πρώτα προγράμματα ιατρικής περίθαλψης των δρόμων. Το «Operation Safety Net» είναι επίσης μέλος του συστήματος υγείας του Πίτσμπουργκ. Έχει 16 μόνιμους υπάλληλους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές και γιατρούς. Ο οργανισμός αυτός είναι στην υπηρεσία των άστεγων 5 νύχτες την εβδομάδα.
Ο οργανισμός αυτός δεν έχει βοηθήσει μόνο τους άστεγους σε θέματα υγείας. Βοήθησε επίσης το 75% από αυτούς να αποκτήσουν ασφάλεια υγείας. Και 500 από αυτούς να βρουν στέγη. Ο Γουίδερς απέδειξε πως ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε μια κοινωνία.
Ο γιατρός Γουίδερς λέει ταπεινά:  «Είναι μια συνεχής περιπέτεια το να πρέπει όλη την ώρα να βρίσκεις τρόπους για να κάνεις κάτι τέτοιο να λειτουργεί. Η δύναμη της ιατρικής περίθαλψης απλώνεται πολύ πιο πέρα από την ιατρική. Αλλάζει όλους τους ανθρώπους που είναι αναμεμιγμένοι. Οι άστεγοι γίνονται πιο δυνατοί και βρίσκουν το σθένος να φύγουν από τους δρόμους. Πιστεύω πως η θεραπεία είναι ο πυρήνας του σχηματισμού μιας κοινωνίας που θεωρεί πως ο καθένας από εμάς είναι άνθρωπος με άξια». «Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκαν φασιστες και δεξιοι να φωνάξουν πως δεν θέλουν λαθρομεταναστες στη Θεσσαλονίκη. Και μιας κι εκεί που συγκεντρώθηκαν υπάρχει και το Μνημείο του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσε την πόλη, ξαναθυμήθηκαν τους γερμανοντυμένους προγόνους τους και ξέσπασαν πάνω του.
Για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία ως προς το ποιοι βόθροι ανοίγουν και βγαίνει η μπόχα του φασισμου όταν το δικαιο αιτημα της εναντιοσης στην λαθρομεταναστευση εγκαταλειπετε στα χερια των φασιστικων παλιομουτρων της Ελλαδας!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΙΝΑ
Όταν εννιά μάρτυρες έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις δικαστές ζήτησαν να εξαιρεθούν, το αυτονόητο θα ήταν να είχε δημιουργηθεί κεντρικό ζήτημα για τη χώρα. Με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, τους σχετιζόμενους με τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και κυρίως τον ίδιο τον ελληνικό λαό να καταδεικνύουν τον πασίγνωστο ένοχο και να ξεκινάει άμεσα η διαδικασία δίωξης για πολλαπλά εγκλήματα.
Μπα! Τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνει. Και πώς να συμβεί, όταν κυρίαρχη ιδεολογία που καθορίζει τρόπο ζωής, συμπεριφορές και σκέψεις, είναι από το 2015 το ΤΙΝΑ. Το "δεν υπάρχει εναλλακτική λύση".
Δεν υπάρχει ελπίδα. Άρα, τι ψάχνεις να βρεις τώρα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΧΕΙ ΜΑΝΑ
Ο πόνος της μάνας για το παιδί της, έστω κι αν αυτό είναι εγκληματίας, αναγνωρίζεται από αιώνες και είναι σεβαστός.
Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν είναι σεβαστή μια γυναίκα που ο γιος της βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε ένα 20χρονο κορίτσι, και επιτίθεται στον κόσμο που τον χαρακτηρίζει βιαστή και φονιά.
Το ότι είναι σεβαστός ο πόνος και κανένας δεν απαιτεί απ' αυτήν να καταδικάσει το παιδί της, δεν της δίνει το δικαίωμα να απαιτεί να ξεχάσουμε το θύμα του βιαστή και φονιά γιου της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ ΜΑΛΓΑΡΙΔΗ
Με την κουβέντα για τις παρελάσεις, θυμήθηκα τι συνέβαινε στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, όταν απαγορευόταν στις οργανώσεις των Ελληνων αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης να συμμετάσχουν στις τοπικές παρελάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι Ελληνες αντιστασιακοί, πλαισιωμένοι κυρίως από τη νεολαία, επιχειρούσαν να μπουν στις παρελάσεις, με αποτέλεσμα να συγκρούονται με την αστυνομία αλλά και με φασιστικές ομάδες τραμπούκων.
Από μια τέτοια σύγκρουση είναι και οι φωτογραφίες του "Βήματος" με την κατάσχεση της Ελληνικης σημαίας των αντιστασιακών και τη σύλληψη νέου αγωνιστή στο Γαλάτσι στις 25 Μαρτίου 1980.
Σε μία απ' αυτές τις συγκρούσεις, στις 28 Οκτωβρίου 1980 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, χτυπημένος από την αστυνομία, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε ο 76χρονος βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης Τάσος Μαγλαρίδης.
Όλ' αυτά σταμάτησαν με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Αλλωστε ΕΑΜ σημαινε Εθνικο Απελευθερωτικο Μετωπο, και ΕΛΑΣ Ελληνικος Λαικος Απελευθερωτικος Στρατος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εγω τον ανδρα τον θελω ανδρα,,
γραφει η αλλη, λες και μεις τον θελουμε να παιζει με τις κουδουνιστρες και να φωναζει μαμα.!!
Σχολιο.-  δυστυχως  αυτο δειχνει οτι το αντριλικι περναει πιο πολυ απο την ευγενεια και την κατανοηση. Εισαι φλωρος λαι λελες. Και οταν πεφτουν οι μπατσες ψαχνουμε ξανα για συννεφα για να πεσουμε
Σχολιο.- Άμα δεν ήταν τόσο φανατικός αλλά είναι εφοπλιστής θα πείραζε;
Σχολιο.- Εσυ μιλας για πολυ Βαθεια και αγνα συναισθηματα, λυπαμαι δεν ειμαι τοσο ρομαντικη για να σε καταλαβω..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιχειρουν να εξομοιωσουν την ενοια του Κομμουνισμου με την ενοια του Φασισμου.
Τρικυμια εν κρανιο.
Σχολιο.-  Πες πες κατι θαμεινει, ελεγε ο Γκαιμπελς
Σχολιο.- Εάν ο κομμουνισμός, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και πουθενά (ο σοσιαλισμός εφαρμόστηκε ) είναι για εσάς ένα απλό πρόθεμα μετά το "σοσιαλ-", (Εθνικοσοσιαλισμος το άλλο προσωπο του Διεθνο-σοσιαλισμου γραφεται), σας εκλειπαρώ, διαβάστε και αναλογιστείτε με περισσότερη βαθύτητα και σοβαρότητα την ιστορία και πιό πολύ την ουσία της διότι εμένα προσωπικά, μου είναι αδιανόητο να συγχαίεται το σύστημα εκείνο που π.χ. δημιούργησε υποδομές στήριξης κι υποστήριξης για τούς συνανθρώπους μας πού 'ναι ΑΜΕΑ, με το σύστημα εκείνο όπου τα ΑΜΕΑ ήταν ασυζητητί για τον Κεάδα όπου και εν τέλει κατέληγαν...
Σχολιο.- ο εθνικο-σοσιαλισμος αυτοανακηρυχθηκε ετσι ουτε εθνικος ηταν ουτε σοσιαλισμος διδαξε την ανωτεροτητα μιας και μονο φυλης κι εκανε πλουσιοτερους τους βιομηχανους της Γερμανιας με τον πολεμο και τα στρατοπεδα δωρεαν εργατων .Ο Διεθνο σοσιαλισμος ειναι αυθαιρετος νεολογισμος (μαλλον δικος σου ) εδωσε δουλεια σ ολο τον κοσμο ,του προσφερε κορυφαια υγεια και παιδεια και ειχε τα παιδια στην πρωτη προσοχη ολης της κοινωνιας.Επισης εκανε μια χωρα ημιαγροτικη πρωτη βιομηχανικη δυναμη στον κοσμο οταν ο καπιταλιστικος κοσμος ετρεχε στις ουρες της ανεργιας (29-36)
Σχολιο.- Τι ειπες μορφωματα και τα δυο? Πηγαινε στο σχολειο να κανεις επαναληψη την Αλφα Βητα..
Σχολιο.-  το γεγονός ότι οι φασίστες χρησιμοποίησαν εκ τού πονηρού την ορολογία και την φρασεολογία τής θεωρίας τού κομμουνισμού, - πράγμα που εξακολουθούν να το κάνουν - δεν τούς καθιστά κομμουνιστές, αλλά ούτε και τούς κομμουνιστές φασίστες.
Σε αυτήν την σύγχυση άλλωστε στόχευαν οι φασίστες και απ' ό,τι διακρίνω το κατάφεραν.
Άλλωστε, κάπως έτσι απέκτησε ο φασισμός το λαϊκό του έρισμα.
Όμως, η σχέση μεταξύ κομμουνισμού και φασισμού είναι τόση, όση και η σχέση μεταξύ Βάρης και Ζανζιβάρης.
Το γεγονός ότι καταλήγουν και οι δύο σε "-άρης" δεν τις καθιστά και τις δυό Ελληνικές τοποθεσίες. Ούτε προέρχονται απ' τον πλανήτη Άρη.
Τέλος, επί Χίτλερ, φυσικά και υπήρξε ανάπτυξη 20%+.
Άλλωστε, τόσοι Εβραίοι, Τσιγγάνοι και Κομμουνιστές εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν τσάμπα για την τότε Γερμανική βιομηχανία.
Μετά βέβαια είχε κρεματόριο ή θάλαμο αερίων - πράγμα που δεν υφίστατω σε καμία περίπτωση π.χ. στην τότε Σοβιετική Ένωση, αλλά παρ' όλ' αυτά η εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού καλά κρατεί, όπως ακριβώς κρατεί...
Σχολιο.- 1ον, Κανένας κομμουνιστής δεν βρυκολακιάζει στο άκουσμα και μόνο τής λέξης "Δημοκρατία"!
Παλεύει και αγωνίζεται για να τελειώσει πιά η Αστική Δημοκρατία που, όπως δηλώνει και τ' όνομά της, είναι Δημοκρατία τής Αστικής Τάξης, δηλαδή Δημοκρατία των πάρα πολύ λίγων, τουτέστιν, πρόκειται για Δικτατορία μίας κοινωνικής τάξης ελαχίστων που ζει, ευημερεί, πλουτίζει και αυγαταίνει τον πλούτο της εκμεταλλευόμενη τούς πολλούς.
2ον, Το γεγονός ότι η αντίληψή μας για τις χώρες όπου επιχειρήθηκε να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός και που εν τέλει δεν τα κατάφερε (πόσο μάλλον το να εξελιχθεί σε κομμουνισμό) σχηματίζεται εν τω καπιταλισμώ και απ' τα μέσα που κατέχει η Αστική Τάξη στα χέρια της, οφείλει κάποια στιγμή να μάς βάλει σε σοβαρή σκέψη.
Στις χώρες λοιπόν όπου επιχειρήθηκε η οικοδόμηση τού σοσιαλισμού, υπήρχε Κεντρικός Σχεδιασμός τής παραγωγής και διανομής αγαθών και υπηρεσιών, πάντα με βάσει τις λαϊκές ανάγκες που τις όριζαν οι εργαζόμενοι.
Πως;
Μετέχωντας στα συνδικάτα ΕΝΕΡΓΑ και εκλέγωντας ΑΜΕΣΑ στούς χώρους εργασίας τούς εκπροσώπους τους οι οποίοι ήταν μετακλητοί.
Οι εκλογές συνέβαιναν είτε κάθε χρόνο, είτε κάθε ενάμησι χρόνο ή το πολύ κάθε 2 χρόνια, ανάλογα με την χώρα.
Η οργάνωση όμως και η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα ήταν καθημερινή.
Αυτό, μόνο χούντα και δη αιμοδιψή δεν το λέει κανείς.
Έτσι προσδιορίζονταν οι ανάγκες τού εκάστοτε λαού και έτσι είχε ο κάθε εργαζόμενος λόγο στον προσδιορισμό τους μιάς και εκείνος, ο εργαζόμενος, παρήγαγε τον πλούτο και τον όριζε ως άμεσος και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ κάτοχος των μέσων παραγωγής.
Απ' όταν λοιπόν άρχισε να χολένει αυτή η άμεση σχέση τού εργαζόμενου λαού με τα μέσα παραγωγής τού πλούτου κι απ' όταν οι διοικητές τής εξουσίας του την είδαν αρχηγοί αυτομετατρεπόμενοι σε νομεγκλατούρα, τότε άρχισε ο σοσιαλισμός να παίρνει την κάτω βόλτα.
Όταν επήλθε δε η πλήρης αποξένωση τού λαού απ' τα μέσα παραγωγής, απ' τον πλούτο που παρήγαγε κι απ' τον προσδιορισμό των αναγκών του, τότε ήταν που κατέρρευσε ο σοσιαλισμός.
3ον, Με την ουσία τού όρου "Δικτατορία τού Προλεταριάτου", δηλαδή "Δικτατορία των Πολλών" που δεν είναι άλλοι απ' τούς Εργάτες και τούς Εργαζόμενους ενός τόπου, οφείλουμε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα!
Γιατί;
Διότι εάν είναι να θεωρείται ως δικτατορία η καταπίεση το πολύ 200 βαθύπλουτων οικογενειών που μένονται τον πλούτο τής χώρας που εμείς οι εργάτες κι οι εργαζόμενοι παράγουμε τότε ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Άλλωστε, οι ίδιοι αυτοί κύριοι και κυρίες που απαρτίζουν τις το πολύ 200 βαθύπλουτες οικογένειες, αποτελούν την Αστική Τάξη τής χώρας μας και ως εκ τούτου, στηρίζπυν την Αστική Δημοκρατία, δηλαδή την Δικτατορία τής Αστικής Τάξης. Τής δικής τους ολιγομελέστατης κοινωνικής τάξης.
Ως Εργαζόμενος λοιπόν, δηλαδή ως ένας εκ των πολλών, ανάμεσα στις δύο δικτατορίες, προτιμώ αυτήν τού Προλεταριάτου γιατί σ' αυτό ανήκω από γενησημιού μου.
Σχολιο.- Αναρωτιέμαι τί ήταν πολύ ή φτωχό απ' όλα όσα είπα ώστε να μην γίνει αντιληπτό ή κατανοητό!
Αθηναϊκή Δημοκρατία η μόνη πραγματική δημοκρατία;!
Μιά Δημοκρατία των 10.000 πολιτών με 350.000 δούλους;
Μήπως γι' αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο δημοκρατίας για την Αστική Τάξη μέχρι και σήμερα;!...
Δε λέει κανείς ότι δεν αποτέλεσε μιά λαμπρή αρχή, όπως και η Γαλλική Επανάσταση, αλλά η μεν 1η αφορούσε μόλις 10.000 ανθρώπους και η 2η την Αστική Τάξη με αιτηματα τοτε που αφορουσαν ολον τον λαο.
Σημερα  στον καπιταλισμο εχει μετασχηματισθει. Η αστικη ταξη πηρε τη θεση της αριστοκρατειας. Και εχουμε λιγους εκμεταλευτες εναντιον των πολλων εκμεταλευομενων!
Και γιατί δεν είναι Δημοκρατία η άμεση, οργανωμένη και καθημερινή συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα όπου μπορούν να εκλέγουν τούς εκπροσώπους τους, ουχί αντιπροσώπους;!
Πιό πολύ, γιατί δεν είναι δημοκρατία η κατοχή των μέσων παραγωγής απ' τούς πολλούς και ως εκ τούτου ο συλλογικός και μαζικός ορισμός τού παραγώμενου από τούς ίδιους πλούτου;!
Αλήθεια, τί το διαφορετικό απ' όλα τα παραπάνω είπε ο Μαρξ ώστε να κάνει λάθος που δεν το διόρθωσαν οι επόμενοι;!
Σχολιο.- Στον καπιταλισμο ειχαμε και εχουμε αναπτυξη των βιομηχανων κι οχι του λαου .Ο λαος λιμοκτονουσε και ζουσε με σισσιτια Αντιθετα στην ΕΣΣΔ η αναπτυξη ειχε αντικρυσμα στην δωρεαν υγεια για ολους ,στην δωρεαν παιδειια για ολους ,την δωρεαν κατοικια για ολους .Το να συγκρινεις την καπιταλιστικη αναπτυξη με την σοσιαλιστικη ειναι σαν να συγκρινεις την Βαρη με την Ζανζιβαρη
Σχολιο.- Η ειδοποιός διαφορά είναι στην βάση της ιδεολογίας.
Ο φασισμός πρεσβεύει την ανωτερότητα του έθνους και της φυλής ο κομμουνισμός την ισότητα.
Το θέμα είναι ότι εγκλήματα έγιναν από τους εκπροσώπους και των δύο ιδεολογιών και εκεί στηρίζονται όσοι τις εξισώνουν.
Η απάντηση που αρμόζει είναι ότι κάθε ιδεολογία πρέπει να κρίνεται βάσει αυτών που πρεσβεύει και όχι βάσει της ερμηνείας του κάθε απληστου ψυχανωμαλου που δηλώνει πιστός της.
Με την ίδια λογική φυσικά δεν φταίει και η χριστιανική πίστη για όσα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της από τους αντίστοιχους ψυχανωμαλους της εποχής.
Σχολιο.- Για τον υπαρκτο Σοσιαλισμο παλι προσπαθησες κατι να γραψεις,σε αντιθεση με τον Φασισμο που ειναι εκ διαμετρου αντιθετες κοσμοθεωριες. Ουδεποτε ο Κομμουνισμος εφαρμοστηκε σαν συστημα,, ειναι το τελευταιο σταδιο του Σοσιαλισμου,αφου οικοδομηθει με στερες βασεις, που συνεχως θα αυτοβελτιωνεται και θα αυτοεξελισσεται.. Εγκληματα κατα της ανθρωποτητας εκανε ο Φαισισμος,, και για να τον κατατροπωσουν χυθηκε αιμα εκατομμυριων ανθρωπων. Ολοκληρη η ιστορια ειναι η παλη των ταξεων. Για το καινωνικο οφελος, την δικαιοσυνη,τα ανθρωπινα δικαιωματα και το οφελος της πλειοψηφιας, χρειαστηκε να χυθει αιμα.
Αγαλι, αγαλι οπως εδειξε απο την αρχαιοτητα ως σημερα η ιστορια, δεν γινεται ευκολα η αγουριδα μελι. δυστυχως
Σχολιο.- Πληροφοριακά...
βασικό χαρακτηριστικό του φασίστα είναι η πεποίθηση ότι είναι παιδί ενός ανώτερου Θεού σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες ή και λαούς που μάλιστα παλεύει να εξοντώσει.... Συχνά γίνεται βίαιος και σαδιστής
Βασικό χαρακτηριστικό του κομμουνιστή η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κοινωνικές και ταξικές διαφορές... κάτι που στην θεωρία ακούγεται πολύ ωραίο, στις μεγάλες κοινωνίες και στον σημερινό κόσμο εκτός πραγματικότητας και μη εφαρμόσιμο... Συχνά απόλυτος που δεν τον αφήνει να δει την αλήθεια αλλά πάντα μάχιμος να υπερασπίσει το δίκαιο.
Εν ολίγοις... Άσχετο να βάζουμε στο ίδιο καλάθι δύο άκρως αντίθετες νοοτροπίες και ιδεολογίες
Σχολιο.- παρεμπιπτόντως, το ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται την 'free market΄, ως ιδανικό με ξεπερνάει. Οκ, δε σας νοιάζει τίποτα, πέρα από τα λεφτά. Ούτε ο κόσμος, ούτε πως τα 'κερδίζετε΄, δεν έχετε ηθική κι αξίες, μια ζωή στήριγμα του φασισμού, εκμεταλευτές και δυνάστες. Οκ, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι με την βασική αξιοπρέπεια. Εντάξει. Αλλά να μη το καταλαβαίνετε κιόλας, και να πουλάτε ηθική, οι ορισμοί της αναλγησίας και της ανηθικότητας, ε, αυτό, ....
Μόνο δαπίτες τέτοιος πάτος.
Σχολιο.- Οι μεν άνοιξαν το Άουσβιτς οι δε το έκλεισαν. Δεν είναι δύσκολο αν δεν είσαι φασίστας
Σχολιο.- Ο Φασισμιος δεν αυτοπροσδιοριζετα ευκολα - ως ιδεολογια.-  πολιτικη μεν-  αλλα με πολυ σκληροτερους χαρακτηρισμους. ..Ποια ειναι ομως, η ουσια, το περιεχομενο μπορεις να μας αποσαφηνησεις?? Γιατι δεν το λαμβανεις υποψη, γιατιι οπως λες ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος?
Επιχειρημα λοιπον συμφωνα με τη δικια σαυ λογικη., οι Σουλιωτες να μην πολεμουσαν τους Τουρκους, και ο Ρηγας Φεραιος που τον σουβλισαν να μην ηταν αγωνιστης, ιδρυτης της Φιλικης εταιριας,, να μην εκανε αντισταση.
Να καθομασταν ολοι υποδουλοι με σταυρωμενα χερια,
Δεν αξιζε να πολεμησουμε τον Φασισμιο ας συνθηκολογουσαμε, ειχαμε λιγοτερα οπλικα συστηματα και, μας εκαψαν τα σπιτια και σκοτωθηκαν τοσοι ανθρωποι... .. Οι αιτιες, δεν υπαρχουν? Και ποιες ειναι αυτες? . Οι αιτιες παντα υπαρχουν στην ιστορια.. Ειναι οι διαφορες, οι ανισοτητες των κοινωνικων ταξεων, , η παλη των ταξων και οι συγκρουσεις για αυτο ακριβως τον λογο γινονταιι
Και θα γινονται μεχρι να πεσει ο Καπιταλισμος ως συστημα, που ειναι ενα απανθρωπο και αδικο για την ανθρωποτητα συστημα
Μεχρι να περασουμε νομοτελειακα, στο επομενο σταδιο μετα την πτωσητ του καπιταλισμου,, δηλαδη στην εγκαθιδρυση του Σοσιαλισμο που ειναι ενα πολυ πιο δικαιο συστημα που συνεχως θα αυτοεξελισσεται και θα βελτιωνεται.
Σχολιο.- Το ατομο ειναι μελος της κοινωνιας, αυτο την απαρτιζει, δεν ειναι ανεγκεφαλη αμοιβαδα και εδω μιλαμε για κοινωνικα συστηματα, δικαια και απανθρωπα.(κοσμοθεωριες).
Απο τοτε που ο ανθρωπος κοινωνικοποιηθηκε και ζει σε αγγελες,(κοινωνιες) για να μπορει να συμβιωνει πιο αρμονικα με τους υπολοιπους.
Σχολιο.- το αποτέλεσμα είναι ότι τελικά οι μόνοι που πολεμάνε τον φασισμό είναι οι αριστεροί.
Το να στέλνεις κόσμο στους φούρνους δεν είναι τι ίδιο με το να σκοτώνεις φασίστες για να κερδίσεις σχεδόν μόνος τον πόλεμο. Ακόμα κι αν η προπαγάνδα έχει φτιάξει βλ@κες ισαποστακιδες ...
Σχολιο.- επίσης στην προσπάθεια για εξίσωση όλων περιγράφεις τον καπιταλισμό, όχι τον κομμουνισμό. Αλλα αυτό είναι το αποτελέσματα ετών προπαγάνδας και αμάθειας.
Σχολιο.- συγκρινεις ιδεολογιες που η μια εβγαλε απο Τσεχωφ Γκορκυ Μαγιακοφσκυ Αλτουσερ Πικασο Λορκα Νερουδα Αϊζενστάιν Μπρεχτ Ριτσο Βαρναλη Γληνο Σικελιανο Μικη Θεοδωρακη Ελλη Αλεξιου με την αλλη που τους απαγορευε και εκαιγε μαζι με αλλων διανοουμενων και ποιητων τα βιβλια στις πλατείες της Γερμανιας;
Σχολιο.- εδω δηλωσε αριστερος ο τσιπραςς,,,
Και κάποιοι τον πίστεψαν.
Και άλλοι ψήφισαν κούλη, 'για να φύγουν οι αριστεροί'
Να τους λες ένα κι ένα πόσο κάνουν, κι αυτοί να απαντούν 'για τη μαρφίν όμως δε λέτε'



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας κυβερνάνε μαφιόζοι αλλά επειδή είναι επικίνδυνη η κριτική πλέον και δεν είμαστε για κυνήγια, θα ήθελα να τονίσω πως είναι εξαίσιοι άνθρωποι και πολύ καλοί επιχειρηματίες και χριστιανοί,....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήτες κομμουνισταί. Δε μπορεί κάποιος να σκοτώσει 9 μάρτυρες αμέσως να τον χλευάσετε




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους ξεκινά η δίκη του noor1
Πρόεδρος : Κατηγορούμενε μπες στην αίθουσα.
Κατηγορούμενος : Ζητώ ολιγομηνη παράταση δίκης πρόεδρε ...
Π : Μα γιατί ;
Κ : Δεν έχω τελειώσει με τους μάρτυρες ...
Π : Εντάξει, λύεται η συνεδρίαση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




KEΘΕΑ
Δελτίο Τύπου
Ένα Δ.Σ. που επιβάλλεται δεν έχει θέση στο ΚΕΘΕΑ
04.11.19
Ο Υπουργός Υγείας προχώρησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στον ορισμό του πρώτου διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου στην ιστορία του ΚΕΘΕΑ.
Είναι καταφανές ότι η επιλογή των έμμισθων Προέδρου και Αντιπρόεδρου έγινε με κύριο κριτήριο τα κομματικά τους διαπιστευτήρια. Έντονο κομματικό άρωμα και στις επιλογές κάποιων μελών. Προφανώς αυτό είχε κατά νου και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στη Βουλή για «πολιτική ηγεμονία» στον χώρο της απεξάρτησης.
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου ο εισηγητής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενδύεται τον ρόλο του θεματοφύλακα της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, της «αυτοδιαχείρισης», του «επιστημονικού έργου», των «στεγνών προγραμμάτων». Ακόμα και της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ –αφού φυσικά φρόντισε πρώτα να της στερήσει το δικαίωμα ψήφου και εκλογής του ΔΣ του Οργανισμού.
Δεν γνωρίζουμε αν πείθει κάποιους ο Υπουργός. Σίγουρα πάντως δεν πείθει το ΚΕΘΕΑ, τα μέλη του, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές. Ούτε και τους δεκάδες κοινωνικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς από όλη την Ελλάδα και όλο το πολιτικό φάσμα -συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής παράταξης- που εξέδωσαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Ούτε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν για τον ίδιο λόγο διαδικτυακά ή εκδήλωσαν με ποικίλα μέσα και τρόπους την υποστήριξή τους προς τον Οργανισμό.
Ένα πράγμα διαφεύγει από τον Υπουργό και την κυβέρνηση: Η εκλογή του ΔΣ από τη βάση του ΚΕΘΕΑ είναι βέβαια η ανώτατη θεσμική έκφραση της αυτοδιοίκησής του, αλλά το αυτοδιοίκητο δεν είναι απλώς μια διαδικασία. Συνδέεται με την ουσία της απεξάρτησης, η οποία δεν απευθύνεται σε «ασθενείς» και παθητικούς λήπτες υπηρεσιών, όπως φαίνεται να πιστεύει το Υπουργείο, αλλά βασίζεται στη δημοκρατική συμμετοχή και την ανάληψη ευθύνης. Και για αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεσματικότητας του ΚΕΘΕΑ. Το αυτοδιοίκητο είναι επίσης ένας εμπεδωμένος τρόπος της εσωτερικής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, ένα βίωμα για όλους όσοι έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον Οργανισμό. Για αυτό και ένα ΔΣ που επιβάλλεται με τον βίαιο και αυταρχικό τρόπο μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και καταργεί τη συμμετοχή μελών και εργαζομένων δεν έχει θέση στο ΚΕΘΕΑ και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό.

Όσο περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση δίνει και άλλα δείγματα γραφής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της υγείας, γίνεται φανερό ότι η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποδόμηση του σημερινού δωρεάν και δημόσιου πεδίου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, προς την κατεύθυνση του περιορισμού της χωρίς όρους και προϋποθέσεις πρόσβασης σε υπηρεσίες, της ιδιωτικοποίησης, και της «διαχείρισης» του προβλήματος.
Ο αγώνας του ΚΕΘΕΑ δεν σταματάει εδώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




75 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς: Όταν ο ΕΛΑΣ τσάκισε κατακτητές και ταγματασφαλίτες
Νοέ 4, 2019
Συμπληρώνονται σήμερα 75 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς, στις 4 Νοέμβρη 1944, όταν οι μαχητές του ΕΛΑΣ τσάκιζαν τους ναζί κατακτητές και τα ελληνόφωνα Τάγματα Ασφαλείας.  Η μάχη του Κιλκίς ήταν μία από τις πιο σκληρές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες, που ανέλαβαν να τους προστατεύσουν στην υποχώρησή τους προς τα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία. Σ’ αυτή τη μάχη σκοτώθηκαν περίπου 130 μαχητές του ΕΛΑΣ και τραυματίστηκαν 230.
Το ιστορικό της μάχης είναι το εξής: Τέλη του Οκτώβρη του 1944 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι μάχες του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς κατακτητές για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, το 2ο και το 3ο τάγμα του 13ου συντάγματος του ΕΛΑΣ πήραν εντολή να κινηθούν παράλληλα προς τη σιδηροδρομική γραμμή και το δρόμο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς για να εμποδίσουν τους κατακτητές που υποχωρούσαν, να καταστρέψουν το συγκοινωνιακό δίκτυο. Χιλιάδες ταγματασφαλίτες συνόδευαν τους Γερμανούς κατακτητές στην πορεία υποχώρησης, στη διάρκεια της οποίας κατέστρεφαν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τη βάρβαρη δράση τους.
Οι ταγματασφαλίτες αφού βοήθησαν τους Γερμανούς να συμπτυχθούν στη Γιουγκοσλαβία, συγκεντρώθηκαν και οχυρώθηκαν στην πόλη του Κιλκίς για να αμυνθούν μέχρι να έρθουν οι «σύμμαχοι» Αγγλοι, που με τη σειρά τους είχαν χρεωθεί την προστασία των Ταγμάτων Ασφαλείας, καθώς γνώριζαν ότι θα αποτελούσαν πολύτιμο σύμμαχο για τη μετέπειτα εγκαθίδρυση της κυριαρχίας τους. Οι ταγματασφαλίτες, μάλιστα, αιχμαλώτισαν και όπλισαν με τη βία μια μεγάλη ομάδα άοπλων (περίπου 300) που οδηγούνταν από συνδέσμους των οργανώσεων του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ για να καταταχθούν εθελοντικά στον ΕΛΑΣ.
Εκεί συνέρρευσαν και οπλαρχηγοί συνεργάτες των κατακτητών, με τα τμήματά τους από το Κιλκίς και πολλές άλλες περιοχές όπως: Ο Παπαδόγκονας από Πελοπόννησο , ο Κισά Μπατζάκ από Κατερίνη, ο Δάγκουλας από Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλαγας από Κοζάνη, ο Πούλιος, ο Χρυσοχόου και άλλοι. Η δύναμή τους υπολογίζεται ότι έφτασε τις 9.000 από καλά εξοπλισμένους άντρες. Οχυρώθηκαν στο ύψωμα 371 του Αϊ-Γιώργη που δεσπόζει στην πόλη, στις στρατώνες του Ιππικού, στο Νοσοκομείο και σε άλλα κτίρια και θέσεις.
Πριν αρχίσει η μάχη του Κιλκίς, ο ΕΛΑΣ, με βάση και τις αποφάσεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, τους κάλεσε να παραδοθούν με τη ρητή εγγύηση ότι δε θα κινδυνεύσει η ζωή τους. Οι οπλαρχηγοί τους όμως απέρριψαν την πρόταση. Στις 3 του Νοέμβρη του 1944 τα τμήματα του ΕΛΑΣ είχαν φτάσει στις βάσεις εξόρμησής τους. Ο λαός του Κιλκίς πανηγύριζε μαζί με τους μαχητές του ΕΛΑΣ την απελευθέρωση από τους κατακτητές. Στις 5.30 τα χαράματα της 4ης του Νοέμβρη άρχισε η μάχη, που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αιματηρές. Χιλιάδες οι νεκροί των Ταγμάτων Ασφαλείας. Και ο λαός του Κιλκίς να πανηγυρίζει για την απελευθέρωση από τους ντόπιους δυνάστες.
Το χρονικό της μάχης
Αποσπάσματα από την αφήγηση του Στ. Ορφανίδη (Καραφωτιά) διοικητή του 6ου Λόχου, του 2ου Τάγματος, του 13ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ (στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση»).
Η μάχη του Κιλκίς που έγινε στις 4 Νοέμβρη 1944 ήταν μια από τις φονικότερες και σκληρές μάχες που έδωσε ο ηρωικός ΕΛΑΣ ενάντια σε κατακτητές και εθνοπροδότες. Η μάχη στην οποία είχαμε πάνω από 126 νεκρούς και από 230 τραυματίες κράτησε από τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 16.30 ώρα περίπου (…) Οι Γερμανοί που κινούνταν προς βορρά με σιδηροδρομικό θωρακισμένο συρμό και τμήμα καταστροφών, στο πέρασμά τους, κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει, μπροστά στα μάτια ή με τη βοήθεια των ελληνόφωνων συνεργατών τους των ταγμάτων ασφάλειας που αυτοτιτλοφορούνται τώρα αγωνιστές Εθνικής Αντιστάσεως (…) Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι εθνικόφρονες, οι χιλιάδες οπλισμένοι από τους καταχτητές οπλίτες της ΠΑΟ η δήθεν Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση των Εθνικοφρόνων, που αργότερα για να ξεγελάσουν το λαό την ονόμασαν ΕΕΣ (Εθνικός Ελληνικός Στρατός) τα ελληνικά ΕΣ – ΕΣ του Κώστα Παπαδόπουλου, του Παπαδόγκονα – Κισά Μπατζάκ κλπ. μαζί με τους ληστοσυμμορίτες του Πούλου και του Δάγκουλα, και τουςΕΑΣΑΔίτες της Θεσσαλίας βοηθούσαν την υποχώρηση των αφεντικών τους.
Οι 9.000 περίπου ταγματασφαλίτες, αφού βοήθησαν τους Γερμανούς να συμπτυχθούνε στη Γιουγκοσλαβία, συγκεντρώθηκαν και οχυρώθηκαν καλά στην ηρωική πόλη του Κιλκίς με βασικό στήριγμά τους το ύψωμα 371 του Αγίου Γεωργίου, τις Στρατώνες, το νεόκτιστο Νοσοκομείο, τις αποθήκες καπνού Σιδηρόπουλου, τα σχολεία κλπ. Ηταν καλά εξοπλισμένοι και είχαν αρκετόν εφεδρικό οπλισμό, κυρίως ιταλικό, στις αποθήκες Σιδηρόπουλου (…) Σκοπός των συνεργατών ήταν να αμυνθούνε στο Κιλκίς μέχρι να έρθουν τα νέα τους αφεντικά (…) Ο εργατικός Αγγλος βουλευτής Ουίλκις το 1946 στην επιθεώρηση «Νέος πολιτικός και Εθνος» στο άρθρο του με τίτλο, ΕΛΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΟΙ – ΑΓΓΛΟΙ, έγραφε: «Οταν έφυγα από το Κάιρο τον Ιούλη 1944 η γνώμη εκείνων που χειρίζονταν τα Ελληνικά πράματα ήταν ότι τα Τάγματα Ασφάλειας ήταν φιλοβρετανικότερα από τον ΕΛΑΣ. Και γι’ αυτό έπρεπε να τα υποστηρίξουμε. Παράλληλα, πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να εξοντώσουν τον ΕΛΑΣ και επομένως θα ήταν οι μόνες δυνάμεις που θα βρίσκαμε μόλις φτάναμε στην Ελλάδα!»
Πριν αρχίσει η μάχη του Κιλκίς, ο ΕΛΑΣ τους κάλεσε να παραδοθούν με τη ρητή εγγύηση για τη ζωή τους. Οι οπλαρχηγοί τους όπως οι Κ. Παπαδόπουλος, Κισά Μπατζάκ Καζαμίας, Τσαμκιράνης, Δάγκουλας κ.λπ. απέρριψαν την πρόταση.
Με διαταγή της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας, συγκροτήθηκε ειδικό Απόσπασμα του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον καπετάνιο της Χης Μεραρχίας.
Στις 3 Νοέμβρη 1944 τα τμήματα είχαν πια φτάσει στις βάσεις εξόρμησής τους. Ο λαός πανηγύρισε, τραγουδώντας και χορεύοντας με τους ήρωες του ΕΛΑΣ χωρίς να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.
Τα τμήματα της IX και Χ Μεραρχίας αποτέλεσαν Κλιμάκιο του αποσπάσματος με αρχηγό τον καπετάν Πέτρο (Χρ. Μόσχο). Ενώ των τμημάτων της ΧΙης Μεραρχίας επικεφαλής ήταν η διοίκηση της Μεραρχίας.
Μέρα επίθεσης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα 5.30 πρωί. Τα τμήματα όλα βρίσκονταν πια στις θέσεις εφόδου. Δόθηκε το σύνθημα και άρχισε η επίθεση. Σφοδρή και πεισματώδης μάχη που άλλαξε σε ορισμένα σημεία πολλές φάσεις.
Στον 6ο Λόχο, στον οποίο δόθηκε ο τομέας από χαράδρα Σφαγείων – μύλο Καντίδη – Φοροφυλάκιο – δρόμος προς Ποταμιά στάλθηκε το παρακάτω σημείωμα από τον διοικητή του 2ου Τάγματος Κόλια ή Αεροπόρο – έτσι τον λέγαμε επειδή είχε υπηρετήσει και στην αεροπορία. (Νίκος Νικητίδης θύμα του εμφυλίου πολέμου 1946 – 1949), στο οποίο έγραφε: σ. Καραφωτιά, ο Τομέας Σφαγείων είναι καλά οχυρωμένος, δυνατό να έχει και νάρκες ή παγιδευμένες χειροβομβίδες. Το έδαφος μέχρι τα σπίτια της πόλης είναι ακάλυπτο. Ανάμεσα στους ταγματασφαλίτες έχει κόσμο με τη βία οπλισμένο. Μπορεί οι ταγματασφαλίτες πιεζόμενοι να πέσουν πάνω σας για να φύγουν από τη χαράδρα. Είμαι βέβαιος ότι και τώρα θα πάρετε όλα τα μέτρα και θα ανταποκριθείτε. Μ.σ.χ. Κόλιας 4.11.1944 ώρα 6.15.
Οι ταγματασφαλίτες από τον Αγιο Γεώργιο θέριζαν όλο το ακάλυπτο έδαφος μπροστά μας και με δυσκολία προωθούσαμε τις θέσεις μας. Με σημείωμά μου στον διοικητή Κόλια ζήτησα να χτυπηθεί η βάση στον Αγιο Γεώργιο, που εμπόδιζε κάθε κίνηση. Σε λίγο, άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός του υψώματος από το Λόχο Μηχανημάτων του 13ου Συν/τος, όπου διοικητής του ήταν ο μόνιμος ανθυπολοχαγός Χρήστος Ζαχαριάδης και από τους όλμους των άλλων τμημάτων και το ελαφρό πυροβολικό συνοδείας πεζικού. Οι ταγματασφαλίτες άρχισαν να το βάζουν στα πόδια προς το εσωτερικό της πόλης. Τα εχθρικά πυρά από τον Αγιο Γεώργιο σταμάτησαν και φωτοβολίδες ανάγγειλαν την κατάληψή του από το 3/30 και το τμήμα ανταρτισσών του 30 Συν/τος του ΕΛΑΣ.
Μπήκαμε στα πρώτα σπίτια και στα χαρακώματά τους, που τα εγκατέλειπαν και φεύγαν πια πανικόβλητοι στο εσωτερικό της πόλης. Η μάχη είχε κριθεί, είχε κερδηθεί. Σε όλα τα σημεία, οι συγκρούσεις ήταν σκληρές και οι ήρωες του ΕΛΑΣ πολέμησαν με ανδρεία. Στα χαρακώματα βρήκαμε μόνο τους πατριώτες που οπλίστηκαν με τη βία. Γνωριμίες – αγκαλιάσματα – κλάματα.
Αρχισαν οι οδομαχίες. Ο κόσμος κάθε ηλικίας, τρελός από χαρά, αψηφώντας όλα, τρέχει προς τις δικές μας θέσεις με λουλούδια – αγκαλιάσματα – φιλιά – δάκρυα. Γρήγορα ξεκαθαρίσαμε τις αντιστάσεις των ταγματατασφαλιτών στην Αυστρο-ελληνική Εταιρεία καπνού και την Υποδιοίκηση Χωροφυλακής και φτάσαμε στο Κέντρο της πόλης στη Λεωφόρο 21 Ιουνίου. Οι δρόμοι γεμάτοι πτώματα. Πολίτες έδειξαν το πτώμα του ταγματάρχη Καζαμία. Πολλοί ταγματασφαλίτες κάνουν λούφα, ντύνονται πολιτικά και κρύβονται. Αλλοι πιο θαρραλέοι βγαίνουν και ανακατεύονται με το ενθουσιασμένο πλήθος, μα ο κόσμος γνωρίζει όσους εγκλημάτισαν και τους δείχνει. Ετσι γνωρίσανε τον περιβόητο φρούραρχο στους Βάλτους Κιλκίς στη φάλαγγα αιχμαλώτων που είχαμε και όρμησαν να τον ξεσκίσουν, γιατί δεν άφησε κοπέλες και γυναίκες απείραχτες. Δεν τους αφήσαμε και σύμφωνα με διαταγή που υπήρχε, τους στείλαμε όλους στο Σταθμό Διοίκησης.
Η μάχη τώρα εντοπίστηκε στο χώρο του νοσοκομείου και γύρω συνοικισμούς. Πιο πέρα από τις αποθήκες Σιδηρόπουλου συναντήσαμε μια μικρή αντίσταση που την ξεκαθαρίσαμε (…) Οι ταγματασφαλίτες που ήταν κυκλωμένοι στο νοσοκομείο σήκωσαν άσπρα μαντήλια για να παραδοθούνε. Ο ταγματάρχης Αριανός γελάστηκε και με μια διμοιρία προχώρησε, όμως οι άλλοι τους βάλαν δραστικά πυρά. Σκοτώθηκαν οι περισσότεροι και τραυματίστηκε βαριά ο Αριανός. Υστερα χρησιμοποιήθηκαν γερμανικά Πάντσερ Φάουστ – τα λεγόμενα μπαζούκας και ξεκαθαρίστηκε το Νοσοκομείο.
Κάπου 800 από τους ταγματασφαλίτες φτάσαν τροχάδην μέχρι τη Θεσ/νίκη και οχυρώθηκαν στο Συνοικισμό Βαρδάρη. Χτυπήθηκαν από το 3ο τάγμα του 50ού Συντάγματος, σκοτώθηκαν 30 και πιάστηκαν κάπου 750 ανάμεσά τους 45 τραυματίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας κάνω μια..δέηση.Άει στο διάλο φασίζοντες χαρτογιακάδες που συγκρίνετε φασιστικές και σοσιαλιστικές κοινωνίες.Ξεράσματα που σπουδάσατε με τους φόρους του μεροκάματου.Και κατηγορώντας το αστικό δημόσιο - που εσείς διαφθείρετε συνεχώς συστημικοί επιδοματοφάγοι..βοηθοί των καπιταλ-ληστών -το ταυτίζετε με σοσιαλιστικές κοινωνίες.Στις οποίες η κριτική γίνεται απο αριστερές θέσεις παλιοτόμαρα...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και οι κάτοικοι της ΚΑΛΑΜΑΡΙΆΣ, των Ελληνων Ποντιων προσφυγων της ΚΑΛΑΜΑΡΙΆΣ αντιδρούν στην εγκατάσταση λαθρομεταναστων ισλαμοφασιστων... Γιατι τους ζησανε οι προγονοι τους!!! Ηταν αυτοι που εσφαξαν τους προγονους τους!!!
Υ.γ. για τους κατοίκους των Διαβατών που θα πάνε δίπλα σε καταυλισμό προσφύγων να ψήσουν χοιρινό (...) και να πιουν αλκοόλ (...), ένα μόνο σχόλιο, μπραβο, και παλι μπραβο!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διδάσκοντας την προστυχιά, του να στερείς το δικαίωμα στην ανάπαυση των εργαζομένων.
Σάμπως εμποροϋπάλληλος θα γίνει το παιδί του;

Kostis Hatzidakis
Εκμεταλλευομενοι το νομο που ψηφισε πριν μερικα χρονια ο μπαμπας, πηγαμε για ψωνθα Κυριακατικα με τον 5χρονο γιο!
Στο μελλον θα δουμε αν στον Γιαννη αρεσει αυτό το μετρο.
#suhday#shopping#family




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ βλέπουμε τον Κωστα Χατζηδακη τον άνθρωπο που ξεπούλησε Ολυμπιακη αεροπορία κ προσπαθεί με περίσσιο ζήλο να κάνει το ίδιο στην ΔΕΗ, να χρησιμοποιεί το ίδιο του το παιδί για να προμοταρει νόμο που αυτός πέρασε (κ ο ΣΎΡΙΖΑ επέκτεινε) ο οποίος διέλυσε τις ήδη ισοπεδωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων εμπορικών κέντρων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα του λαθρομεταναστευτικου είναι πρόβλημα  και θα μεγαλώνει όσο οι ισχυροί Ευρωπαίοι αφήνουν την ελλαδιτσα στη μοίρα της η παίζουν παιγνίδια κερδοσκοπίας με τις αδιαφανείς διαδικασίες των ΜΚΟ. Οι Σουηδοί δήλωσαν ότι δεν σηκώνει άλλο η οικονομία τους, χώρες της κεντρικής Ευρώπης για λόγους καθαρότητας αρνούνται και η Γερμανία έκοψε μαχαίρι τις αφίξεις. Η αχανης Τουρκία αφενός παίρνει ζεστό χρήμα, ένα μεγάλο μέρος καταλήγει στην οικογένεια Ερντογκαν και τελικά είμαστε απαθείς θεατές σαυτο το θέατρο του παραλόγου. Δεν είναι γελοίοι οι κάτοικοι των νησιων και της Ελλαδας, αμύνονται όπως οι κάτοικοι του Ψυχικού η της Πετρούπολης πχ αν τους έφερναν στην Αττική. Οι ισλαμοφασιστες λαθρομετανάστες είναι στην πλειοψηφία νεοι και άντρες που θέλουν κάτι να κάνουν, τους εχουν στειλει να πουλανε ναρκωτικα και πορνεια, να βγαλουν ευκολο χρημα νομιζουν,   λογικό είναι πως θα φτάσουν στα άκρα με το παραμικρό. Απ'την άλλη Ηνωμένα Έθνη δεν υπάρχουν, οι Έλληνες πολιτικοί δεν πάνε στην επαρχία, όλη μέρα στο γραφείο και το βράδυ στα κοζυ τα στέκια, οπότε;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι απίθανο κάποιος συγγενής ενός Πρωθυπουργού (του Μητσοτάκη μη εξαιρουμένου) να είναι ικανός και άξιος για μια θέση.
Εκείνο που είναι (και στατιστικά) δύσκολο, αν όχι απίθανο, είναι να έχουν τις προϋποθέσεις για τις θέσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η αδερφή του Μητσοτάκη, η πεθερά του Μητσοτάκη, ο ανιψιός του Μητσοτάκη, η αδερφή της πεθεράς Μητσοτάκη, ο αδερφός της πεθεράς Μητσοτάκη, ο σκύλος του Μητσοτάκη κ.ο.κ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kodokushi: Περισσότερα για τον Μοναχικο Θανατο στην Ιαπωνία
Φυλακή ή θάνατος.
Αυτή φαίνεται πως είναι η κατάληξη ή η επιλογή γα πολλούς Ιάπωνες ηλικιωμένους. Η φτώχεια που αυξάνεται, η αλλοτρίωση, η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση είναι οι λόγοι που οδηγούν τα ηλικιωμένα άτομα να επιλέξουν την παραβατικότητα ή να παραδοθούν σε έναν μοναχικό θάνατο.
Τα βοηθητικά προγράμματα της Πρόνοιας διακόπτονται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οικογένεια δεν υπάρχει, ούτε φίλοι, μόνο μοναξιά, ανασφάλεια και πλήξη. Οι γείτονες δεν χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν έρχεται. Ή θα πεθάνεις μόνος ή θα προτιμήσεις τη φυλακή, όπου θα εξασφαλίσεις φαγητό, συντροφιά και φροντίδα.
H προκλητική δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Τάρο Ασο, επιβεβαιώνει πως στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και του παραδειγματικού καπιταλισμού σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αφού είναι ένα «περιττό βάρος για την οικονομία».
Πρέπει «να επιτρέψουμε στους ηλικιωμένους να βιαστούν να πεθάνουν» για να μην χρειάζεται να πληρώνει το κράτος για την περίθαλψή τους! «Θεός φυλάξοι αν σε αναγκάσουν να συνεχίσεις να ζεις όταν θέλεις να πεθάνεις. Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι για την νοσηλεία μου πληρώνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκτός και αν τους αφήσεις να βιαστούν να πεθάνουν», είπε ο 72χρονος Ασο σε μια συνάντηση του εθνικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.
Kodokushi, ο θάνατος της μοναξιάς
Στην Ιαπωνία πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν ολομόναχοι και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, ένα θλιβερό φαινόμενο τόσο συνηθισμένο που έχει αποκτήσει και συγκεκριμένο όνομα- αποκαλείται «kodokushi», που σημαίνει ο θάνατος της μοναξιάς.
Υπάρχουν χιλιάδες kodokushi κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν τελείως μόνοι και παραμένουν για αρκετό καιρό χωρίς κάποιος να τους ανακαλύψει. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιθώριο, χωρίς φίλους ή συγγενείς, με λίγα ή καθόλου χρήματα.
Kodokushi λοιπόν σημαίνει «ο θάνατος της μοναξιάς» και πολλές περιοχές στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες και κινήσεις για την πρόληψη των μοναχικών αυτών θανάτων.
Το Kodokushi περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και σήμερα έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις ως ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, διογκώνεται ενώ εταιρείες ιδρύονται και αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του σπιτιού και των όποιων περιουσιακών στοιχείων.
Οι λόγοι για την αύξηση του kodokushi είναι βασικά κοινωνικοί. Η οικονομική ύφεση στην Ιαπωνία από το 1990 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των μοναχικών θανάτων ενώ με ψυχολογικούς όρους η αύξηση του kodokushi αποδίδεται στην κοινωνική απάθεια και το άγχος της σύγχρονης ζωής.
Ο Masaki Ichinose, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Τόκιο, υποστηρίζει ότι η αύξηση του kodokushi συνδέεται με τον σύγχρονο πολιτισμό της Ιαπωνίας που αγνοεί ακόμη και τον θάνατο.
Το Kodokushi περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και σήμερα έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις ως ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, διογκώνεται ενώ εταιρείες ιδρύονται και αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του σπιτιού και των όποιων περιουσιακών στοιχείων.
Οι λόγοι για την αύξηση του kodokushi είναι βασικά κοινωνικοί. Η οικονομική ύφεση στην Ιαπωνία από το 1990 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των μοναχικών θανάτων ενώ με ψυχολογικούς όρους η αύξηση του kodokushi αποδίδεται στην κοινωνική απάθεια και το άγχος της σύγχρονης ζωής.
Ο Masaki Ichinose, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Τόκιο, υποστηρίζει ότι η αύξηση του kodokushi συνδέεται με τον σύγχρονο πολιτισμό της Ιαπωνίας που αγνοεί ακόμη και τον θάνατο.
«Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των περιστατικών είναι ότι όλα συνέβησαν σε διαμερίσματα σε αστικές περιοχές», λέει σχετικό άρθρο στο The Mainichi Daily News. «Το δεύτερο είναι ότι όλα περιλαμβάνουν ζευγάρια ανθρώπων, ένας από τους οποίους είναι ηλικιωμένος ή ανάπηρος. Το τρίτο είναι ότι κανένα από τα νοικοκυριά δεν λάμβανε κοινωνικές υπηρεσίες ή κοινωνικές παροχές και τέταρτον, κανένας από τους νεκρούς δεν είχε σημαντικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με τους γείτονές του».
Σχεδόν το ένα τέταρτο των Ιαπώνων και το 10% των γυναικών ηλικίας άνω των 60 ετών αναφέρουν ότι δεν έχουν γείτονες, φίλους ή συγγενείς που μπορούν να βασίζονται σε δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2010 από τον Mark MacKinnon της The Globe and Mail του Τορόντο.
Έτσι, το kodokushi «φαίνεται να είναι μια συλλογική κραυγή για βοήθεια», γράφει ο Mark MacKinnon.
Δεν είναι όμως μόνο οι ηλικιωμένοι που υποφέρουν από το kodokushi. Σε ένα διαμέρισμα στο Τόκιο, ένα 4χρονο παιδί με νοητική υστέρηση πέθανε αφού η μητέρα του, 45 ετών, είχε πεθάνει νωρίτερα. Σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με το The Mainichi Daily News, βρέθηκαν «τα πτώματα δύο γυναικών, μητέρας 95 ετών και κόρης με νοητική στέρηση 63 ετών».
Ή φυλακή
Το 2006, ένας 74χρονος αυτοπυρπολήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σιμονοσέκη, προκαλώντας ζημιές ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλώντας για τα κίνητρά του, είπε ότι ήθελε μόνο να πάει στη φυλακή επειδή δεν είχε πουθενά να πάει.
Η εγκληματικότητα στην Ιαπωνία από τα ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας 65 ετών και άνω, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πολλοί είναι οι Ιάπωνες ηλικιωμένοι που προτιμούν τη φυλακή αντί για τη μοναξιά και την ανασφάλεια του εξωτερικού κόσμου.
Οι περικοπές στην Πρόνοια, η κακή οικονομική κατάσταση, η έλλειψη οικογένειας και φίλων και η συνεχώς διευρυνόμενη κοινωνική αλλοτρίωση οδηγούν τους απελπισμένους ηλικιωμένους σε παραβατική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία 23.656 άτομα, ηλικίας άνω των 65 ετών, προέβησαν σε παρανομίες και οδηγήθηκαν στην αστυνομία στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ το ίδιο διάστημα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα για μη νόμιμες ενέργειες 19.670 νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 14 μέχρι 19 ετών.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων, Kydo News, μεταδίδει ότι πολλοί ηλικιωμένοι διαπράττουν αδικήματα ήσσονος σημασίας, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην φυλακή για να αποφύγουν τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης που τους διακατέχουν.
Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μέσα σε ένα ανησυχητικό δημογραφικό σενάριο. Εάν το ποσοστό γεννήσεων συνεχίσει να μειώνεται και η Ιαπωνία μεγαλώνει, τα σημερινά 120 εκατομμύρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, θα μειωθούν σε περίπου 100 μέχρι το 2050.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη από το «Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού», στην Ιαπωνία τα επόμενα 35 χρόνια ο πληθυσμός της αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστό 25%, ενώ το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και η μείωση της γονιμότητας κάνει την Ιαπωνία το έθνος που γερνάει με τους γρηγορότερους ρυθμούς στον πλανήτη.
Ο Koichi Hamai, καθηγητής εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Ryukoku, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι στην Ιαπωνία αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, πρόκειται για ένα «ασημένιο τσουνάμι», καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, ενώ οι γεννήσεις μειώνονται. Παράλληλα, οι υπηρεσίες Πρόνοιας στην χώρα έχουν προχωρήσει σε περικοπές και συχνά οι απελπισμένοι φτωχοί συνταξιούχοι συλλαμβάνονται να κλέβουν σε καταστήματα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το 25% του ιαπωνικού πληθυσμού των φυλακών είναι άνω των 60 ετών. Αν και η χώρα έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και οι συλλήψεις ανέρχονται στο 70% της ικανότητάς της, οι δημόσιες επενδύσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Μια σειρά συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία του Τόκιο με περίπου 200 κλέφτες, άνω των 65 ετών, έδειξαν ότι το 24% μίλησε για την «μοναξιά» ως το κύριο κίνητρο. Το δεύτερο κίνητρο, το οποίο αποτελεί το 8%, ήταν απάθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή και βέβαια οι περισσότεροι δεν έχουν στήριξη από το κράτος ενώ πολλοί είναι αυτοί με ελάχιστους οικονομικούς πόρους.
Με μέσο όρο το προσδόκιμο ζωής 84,6 χρόνια, η αύξηση της φτώχειας πλήττει τον πληθυσμό άνω των 55 ετών – που προκαλείται από την μεγάλη οικονομική στασιμότητα και το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο, που ανέρχεται σε σχεδόν δυόμισι φορές το ΑΕΠ – και οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Ως συνέπεια αυτών μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης επένδυσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για να αναδιαρθρώσει τα σωφρονιστικά ιδρύματα ώστε να μπορούν να υποδεχτούν όλο και περισσότερους ηλικιωμένους κρατούμενους. Πιλοτικά έργα, όπως η κατανομή των κρατουμένων μεταξύ 60 και 89 ετών στην πόλη της Onomichi, με τους ίδιους βέβαια αυστηρούς κανόνες, όπως η απαγόρευση της συνομιλίας, η καταναγκαστική εργασία, κ.ά..
Ωστόσο, με τη σχετική ασφάλεια που παρέχει, η φυλακή φαίνεται να είναι πιο συναρπαστική από τον έξω κόσμο.
Δεδομένου μάλιστα, ότι ο ιαπωνικός ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρότερες και διαρκείς κυρώσεις για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες, παρόλο που είναι μικρά τα αδικήματα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διαμονές στη φυλακή.
Με αυτόν τον τρόπο τελικά το κράτος δαπανά 3,2 εκατομμύρια γιεν το χρόνο – σχεδόν 24.000 ευρώ – για κάθε κρατούμενο, διπλάσιο από το ποσό που θα χρειαζόταν να δαπανήσει σε επιδοτήσεις για κάθε ελεύθερο πολίτη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το γεγονος οτι ενας ''παραγοντας''μαφιοζος παιρνει καναλι (οποτε διαμορφωνει κοινη γνωμη και προωθει συμφεροντα),το γεγονος οτι εφτασαν 9 οι νεκροι στην υποθεση του πρεζοκαραβου (η μηπως νομιζετε οτι δεν σουλατσαρουν και αλλα?)αλλα δεν μιλαει κανεις μην βρεθει με τσιμεντενια παπουτσια με τα ψαρια,
ο γεγονος οτι υπαρχει παρα πολυ μαυρο χρημα που ζηταει πλυντηριο (και οι ποδοσφαιρικες ομαδες, οι εφημεριδες, και τα καναλια της τηλεορασης ειναι απο τα καλυτερα πλυντηρια ), ε λογικο ολο αυτο που γινεται
αν εχεις ματια βλεπεις
(ας κανει και λιγο αυτοκριτικη το ''αριστερο στρατοπεδο'' διοτι πολλες κραυγες για τους ''αμορφωτους φασιστες'' διαβαζω λες και δεν ειναι τα τερατα ,ανθρωποι της διπλανης πορτας
και μην μασατε,οι μεγαλοι φασιστες μια χαρα μορφωμενοι ειναι και ζουν στις καλυτερες γειτονιες )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TKP: Ζήτω η Δημοκρατία!
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) εξέδωσε δήλωση στις 29 Οκτωβρίου, την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Τουρκία, καθώς σήμερα σηματοδοτεί την 96η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 12:08
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) μνημόνευσε την 96η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Στη δήλωσή της για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Τουρκία, η ΤΚΡ ζήτησε να ενώσει κάτω από το κόμμα τη δημιουργία μιας νέας σοσιαλιστικής δημοκρατίας ενάντια στις καπιταλιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις που ρευστοποίησαν τις δημοκρατικές αξίες.
Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής:
Ο τουρκικός πόλεμος της Ανεξαρτησίας όχι μόνο πολέμησε εναντίον της ιμπεριαλιστικής κατοχής αλλά και της συνεργατικής, παρωχημένης οθωμανικής δυναστείας. Η Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1923 ήταν μια πρόκληση για τις ιμπεριαλιστικές χώρες, καθώς και για το πεθαμένο σουλτανάτο. Όσοι προσπαθούν να χάσουν αυτή την αλήθεια στη λήθη είναι οι αδιόρθωτες αντιδραστικές δυνάμεις και οι προφανείς εχθροί της Δημοκρατίας.
Ο ισχυρισμός ότι η ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και ο Εθνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ενώνουν ολόκληρο το έθνος δεν είναι αλήθεια. Η Δημοκρατία της Τουρκίας προέκυψε με την ήττα των αντιδραστικών δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τους κατοίκους της χώρας αυτής.
Η Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1923 δεν μπορούσε να φτάσει στο πραγματικό της νόημα χωρίς να καθαρίσει το κράτος των θρησκευτικών αναφορών. Η κατάργηση της διάταξης "Θρησκεία του κράτους είναι το Ισλάμ" από το Σύνταγμα το 1928 και η ενσωμάτωση της αρχής του κοσμικού χαρακτήρα στο Σύνταγμα το 1937 ήταν μέρη της ίδρυσης της Δημοκρατίας.
Η Δημοκρατία της Τουρκίας ιδρύθηκε ως επακόλουθο ενός επαναστατικού αγώνα που έλαβε τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης που είχε ιδρυθεί με την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917. Οι επαναστατικοί στόχοι της εποχής ενώνουν τους μπολσεβίκους και το κεμαλιστικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό στην Ανατολία.
Σήμερα, η κυβέρνηση του AKP δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εκκαθάριση της Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1923. Αναδρομικά, αντιμετωπίζουμε μια αδιάκοπη γραμμή από τον Süleyman Demirel στον Turgut Özal και από τον Kenan Evren στον Adnan Menderes. Αυτή είναι η γραμμή των αφενών της Τουρκίας, η καπιταλιστική τάξη που έχει αφήσει το σημάδι της στη Δημοκρατία από το 1923.
Τα αφεντικά έχουν τετριμμένη, αποσυντεθεί και εκκαθαριστεί η Δημοκρατία.
Η ιδέα της Δημοκρατίας δεν θα ξαναέρχεται με εμπορικές ταινίες των εκμεταλλευτικών τάξεων, ούτε με μπάλες ή δεξιώσεις, αλλά με τον αγώνα του εργατικού λαού. Η Τουρκία δεν παραδόθηκε στον ιμπεριαλισμό και τις αντιδραστικές δυνάμεις το 1919, έτσι ποτέ δε θα δεχτεί σήμερα την ηγεμονία των διεθνών μονοπωλίων.
Μια νέα Δημοκρατία θα προκύψει από την εργασία ενάντια στο κεφάλαιο, τον πατριωτισμό ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φώτιση ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από το TKP για να δημιουργήσουμε μια νέα Δημοκρατία, μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία δεν θα υπάρξει εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΙΣΟΤΗΤΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία η Αλβανία διατηρεί την ομοιογένειά της και έναν εύρωστο νεανικό πληθυσμό.
ΣΧΟΛΙΟ.- θα σε απογοητευσω,πληροφορωντας σε,οτι η Αλβανια εχει αδειασει πληθυσμιακα,αναζητωντας καλλιτερη τυχη σε αλλες Ευρωπαικες χωρες,δυστυχως-ευτυχως δεν ξερω,αλλα ολοκληρα χωρια και δεν μιλαω μονο για χωρια της Ομογενειας αδεια μ ελαχιστους γεροντες,κι ολα αυτα λογω διεφθαρμενου καθεστωτος.....
Αν βλεπεις καποιες πολεις,κομοπολεις που οντως παρουσιαζουν καποια αναπτυξη μην ξεχνας οτι και λογω των εμβασματων παρουσιαζει ηυξημενο κατα κεφαλη εισοδημα,η αθλια ποιοτητα ζωης λογω διαφθορας τρεπει εις φυγη τους νεους και οχι μονονμε συνεπεια την πληθυσμιακη συρικνωση του τοπου!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν πουλησει τα παντα από πετρελαια μεχρι λιμανια και εμας για σκλαβους και πανηγυριζουν γιατι η συναλλαγη εγινε σε ευρω



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κούρδοι  ορντινάτσες, λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Οι Αμερικανοί μετέφεραν, χθες Κυριακή, το υπηρετικό μισθοφορικό προσωπικό τους, τους Κούρδους "μαχητές της Ελευθερίας" -και πράσινα άλογα- στον πετρελαϊκό σταθμό Saida, στο κυβερνείο Hasakah, στη βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο του αμερικανικού σχεδίου ενίσχυσης των τοποθεσιών του γύρω από τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας.
Μετά τον άλλο μύθο, εκείνον της "Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα με την αστερόεσσα", τώρα οι χυδαίοι μισθοφόροι YPG, οι δήθεν "Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού" (ότι πιο μισητό για τον κουρδικό λαό που στενάζει από την καταπίεση των φυλάρχων τους) ανέλαβαν καθήκοντα Security και φυλάσσουν τον σταθμό πετρελαίου Saida για λογαριασμό των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Κ.Ο.
Μισθοφόροι
Καταδίωξης
Ομοεθνών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκονταν στα οδοφράγματα της Λευτεριάς. Να κρατά και τη Σημαία της Χιλής και να την ανεμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ξαφνικά λέει... να ξεπροβάλλουν οι της ΑνταρCia, παρέα με τους "Ροσινάντε"
και να φωνάζουν προς το συγκεντρωμένο πλήθος "Εί-στε φα-σί-στες και Ε-θνι-κη-στές"
Όρε μάνα μου... ρουθούνι τους δεν θα έμενε!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε έναν "Εθνικιστή" Παλαιστίνιο, που αντί να εγκαταλείψει σημαία χώρα και οικογένεια και να επιτρέψει στους ισχυρούς να τον εισαγάγουν στην χώρα μας (όπως θα το προτιμούσαν για να έχουν ελεύθερο το έδαφος της λεηλασίας!) αυτός συνεχίζει δεκαετίες να μάχεται σαν ανήμερο θηρίο- και να μην εγκαταλείπει τον Λαό, τον πολιτισμό και τη χώρα του!
Αντίθετα εμείς, έχοντας ξεπουληθεί από ολόκληρο το φάσμα των κερδοσκοπικών ηγεσιών, δεν τολμούμε να κρατήσουμε όοοχι σφεντόνα, αλλά ούτε τη σημαία της χώρας μας! Για να μην μας πούνε "ρατσιστές και φασίστες" όοολοι αυτοί που από τον ιδρώτα μας χρηματίζονται και που με τον μεθοδευμένο αντιπατριωτισμό τους- που εκπορεύεται από τα επιτελεία των Μεγάλων και Ληστρικών Δυνάμεων- δυνάμωσαν την Χίτικη Αυγή και τώρα τον Βελόπουλο... Για να έχουν πάντα ένα σκιάχτρο, μια καρικατούρα φασισμού και να δημιουργούν σύγχυση και δευτερεύουσες αντιπαλότητες, ώστε ο Ελληνικός Λαός να εκτρέπεται από το να πολεμήσει ΣΥΣΣΩΜΟΣ τον πραγματικό ΦΑΣΙΣΜΟ: την Υπερεθνική Οικονομική Ελίτ, αλλά και την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων. Αν δεν αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση όλοι οι λαοί (και ο δικός μας πρώτος) είμαστε όλοι καταδικασμένοι σε πρωτόγνωρη καταστροφή. Από τους κυβερνήτες μας και τραπεζίτες μας κινδυνεύουμε οι Λαοί και όχι από την... κλιματική αλλαγή- που ασφαλώς και την επιβαρύνουν οι πολεμικές τους επιχειρήσεις.
Σχολιο.- Τα περί "πατριωτισμού" του βελλοπυλου..
ΤΟΝ Μάη του 2010 ψήφισε υπέρ του πρώτου μνημονίου..
ΤΟΝ Νοέμβριο του 2011 στήριξε την φίλο γερμανική τρικομματική κυβέρνηση παπαδήμου..
Στις αρχές του 2012 σε δημοσίευση της εφημερίδας Παρασκευή και 13 και ενώ το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας ήταν ανοικτό, έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού 400.000 λέγοντας ότι ήθελε να στηρίξει επιχείρηση που είχε στην Γερμανία..Το ποσό αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις καταθέσεις του ίδιου και τα μετρητά που είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του..
Πως λοιπόν και με ποια κριτήρια μας παρουσιάζεται σαν σκληρός "αντί-Γερμανός" από την στιγμή που ασπάστηκε τα της Γερμανικής πολιτικής στην χώρα μας;;
Δεν κοιτώ τι λένε αλλά τι πράττουν ανεξαρτήτως "χρώματος"..
Σχολιο.- Και ο Βελόπουλος και οι Κασιδιάριδες έχουν και είχαν την ίδια ενδοτική στάση στους ιμπερια-Ληστες και δούλευαν υπέρ Γερμανοκρατούμενης ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Σχολιο.- Πατριώτης είναι ασφαλώς ο μαχόμενος υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδας του αγωνιστής. Είτε Παλαιστίνιος είτε άλλης χώρας. Το "Εθνικιστής" είναι μια κατηγορία που απευθύνουν οι αντίπαλοι του πατριωτισμού, πως τάχα ο λαός αυτός θέλει να κατακτήσει τις πατρίδες των άλλων. Και στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κατηγορούν για Εθνικισμό, όχι τους υπόδουλους λαούς, αλλά τις Μεγάλες Δυνάμεις, Γερμανούς Αμερικάνους Ισραηλινούς κλπ, που κρατούν άλλους λαούς υπόδουλους τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τις διαφορές στα λόγια, στην πράξη έχουμε Οικουμενική Κυβέρνηση ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ:
Μεταναστευτικό Μακεδονικό και όλοι με το Ευρώ!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,Ελλάδα, Ορθοδοξία και ο σκιώδης πρωθυπουργός Τζέφρυ Πάιατ''
Σήμερα δύο ελληνικά μαχητικά F16 πέταξαν μέχρι την Κύπρο σε μια αμερικανική άσκηση,η οποία απέβλεπε στον βομβαρδισμό μιας ρωσικής βάσης στη Συρία.Υπαρχει στ΄αλήθεια λόγος εμπλοκής σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία;;αν θέλουμε τώρα να συνδέσουμε την στρατηγική των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ως εξάρτημα της δυτικής πολεμικής μηχανής με τη στάση του Οικουμενικου Πατριαρχείου[με όσα πράττει αυτοκαταργεί το ρόλο του και δεν σέβεται τον εαυτό του]και της Ελληνικης Εκκλησίας στο ζήτημα της Ουκρανίας μπορούμε να το πράξουμε.Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ έκαναν πραξικόπημα το 2014 σε βάρος και της ΕΕ,μιας και τότε ο Πολωνός ΥΠΕΞ και οι αντίστοιχοι ομόλογοί του από Γαλλία και Γερμανία πήγαν στην Ουκρανία και βρήκαν κοινά αποδεκτή λύση με τον τότε πρόεδρο Γιανουκόβιτς,με τον οποίο υπέγραψαν κοινή Συμφωνία.Παρόλα αυτά το πραξικόπημα έγινε,το Μαιντάν συνέβη και η κάτα κόσμον ''Πορτοκαλί Επανάσταση''με σβάστικες,ναζι,πράκτορες της CIA και της Mossad ολοκληρώθηκε με την ανατροπή του Γιανουκόβιτς[ οποίος διέφυγε στη Ρωσία]και με την άνοδο στην εξουσία στην πρωτεύουσα του Κιέβου νεοναζί πραξικοπηματιών.
Οι ρωσικοί πληθυσμοί της Ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας[η Κριμαία έχει περάσει στην Ρωσική Επικράτεια-λέγεται και αλλιώς Ταυρίδα] αντέδρασαν στα μέτρα των πραξικοπηματίων.Σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο έχουμε τους ναζί με κέντρο το Κιεβο,οι οποίοι έκαψαν 50 ανθρώπους ζωντανούς στο Εργατικό Κέντρο της Οδησσού,αναμεσα στους οποίους και μια γυναίκα που ήταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης.Εκείνη την περίοδο ούτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκαναν δηλώσεις.Φαίνεται ότι δεν είχαν ψυχές γι αυτούς οι 50 άνθρωποι που τύχαινε να ήταν και χριστιανοί ορθόδοξοι.
Τι κάνει τώρα ο Βαρθολομαίος και ως ουρά του ο Ιερώνυμος;αναγνωρίζουν το αυτοκέφαλο της Ουνιτικης Ουκρανικής Εκκλησίας, η οποία είναι μειοψηφία στην ίδια την Ουκρανία.Αυτό που συμβαίνει στην Ορθοδοξία είναι το βαθύτερο σχίσμα μετά το 1056.Συνιστά ένα ακόμη πλήγμα στις ελληνορωσικές σχέσεις,ενώ αποτελεί σύμπτωμα αποσύνθεσης του ελληνικού έθνους κράτους που υπερβαίνει κατά πολύ τα εκκλησιαστικά θέματα.
Το ελληνικό εθνικό σχέδιο γεννήθηκε ως σχέδιο αντίστασης τόσο εναντίον των Δυτικών Σταυροφόρων όσο και εναντίον των Οθωμανών και του Ανατολίτικου Σουλτανισμού.Αυτή τη στιγμή παραδινόμαστε και χάνουμε δυνητικούς συμμάχους,όπως είναι η Ρωσία.Ειναι μια καταστροφή σε όλους τους τομεις της εθνικής ζωής.Δεν είναι κράτος αυτό.Είναι ένα failed state,ένα κράτος καρικατούρα,μια χώρα καρικατούρα.Αυτες οι κινήσεις τυχοδιωκτισμού δεν θα έχουν καλή συνέχεια.Ουσιαστικά η εκκλησία ως ιεραρχικός μηχανισμός παραγωγής ιδεολογίας παίρνει θέση υπέρ των ναζί πραξικοπηματιών μέσα στην Ουκρανία και υπέρ των ενορχηστρωτών του πραξικοπήματος,που ήταν η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον,ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία και τώρα ο εν Ελλάδι κύριος Jeoffrey Payatt..
Ουσιαστικα με τη συνενοχή και τη στηριξη της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης βάζουν τη χώρα και σε αυτό το θεμα [που ειναι στη μεγάλη εικόνα μια σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας]να τοποθετηθεί μονοδιάστατα υπέρ των ΗΠΑ και των ναζί πραξικοπηματιών,δημιουργώντας τετελεσμένα σε μια εποχή που βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση της δυτικής και αμερικανικής ηγεμονίας.-Δειλοί,μοιραίοι και αβουλοι αντάμα ίσως περιμενουν ''κάποιο θαύμα''.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ 4/11 - ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το μέλλον είναι πάντα το μέλλον. Γι ' αυτό πολεμάμε. Να έχουν σημασία οι θυσίες που πρέπει να γίνουν, οι εργαζόμενοι οικογένειες αναζητούν το καλύτερο για τις δικές τους, στο μέλλον.
Ο λαός της Χιλής έχει ξυπνήσει από έναν μακρύ ύπνο, και ο κόσμος, δηλαδή οι εργαζόμενοι παντού, ανυπομονεί να μάθει πώς αυτός ο ηρωικό λαός θα λύσει την κρίση του καπιταλισμού, ποια θα είναι η φόρμουλα για την επίλυση όλων των απαιτήσεων τους.
Η θέληση του αγώνα του λαού είναι μεταδοτική, ξυπνά την δύναμη των μεγάλων μάζων και προκαλεί φόβο στους εχθρούς τους, την εθνική και διεθνή αστική τάξη, τους εκμεταλλευτές τους. Αυτοί που σήμερα βασανιζουν τη χώρα δεν έχουν ακούσει τους ανθρώπους, και δεν θα λύσουν καμία πτυχή της ζωής. Η ευθύνη για την επίλυση κάθε μιας από τις απαιτήσεις βρίσκεται στον ίδιο τον λαό, δεν υπάρχουν άλλοι τύποι, και αυτό πρέπει να το κάνει να ωριμάσει στην άσκηση της εξουσίας.
Οι πορείες δεν μπορούν να σταματήσουν, οι αγώνες δεν διστάζουν, οι εκατοντάδες απαιτήσεις δεν έχουν ακόμη λυθεί, η δύναμη εξακολουθεί να είναι από τους εκμεταλλευτές. Εκατοντάδες μαθήματα έχουν μάθει αυτές τις μέρες, και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τον ρόλο τους στη σημερινή ιστορία: άλλαξε όλη την κοινωνία, γίνε κυρίαρχος, να χτίσεις ένα δίκαιο μέλλον... τα παιδιά μας το αξίζουν.
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, σε όλη τη Χιλή, η τάξη εργασίας θα παραλύσει τη χώρα, ξανά, επειδή δεν έχει ακουστεί και ήδη ετοιμάζεται να την κατευθύνει.

Σήμερα στο Μουσείο Μνήμης και humanrights, τραγουδησαν ολες οι χοροδιες τραγουδια του Βικτωρ Χαρα και τις παρακολουθουσε χιλιαδες κοσμος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηχηρό μήνυμα από Πούτιν και Πατριάρχη Αντιοχείας για ουκρανικό. Συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη λίγες ώρες πριν το Πατριαρχείο Μόσχας διαγράψει από τα Δίπτυχα και σταματήσει την κοινωνία με Ιερώνυμο.
3/11/2019
Ηχηρό μήνυμα από Πούτιν και Πατριάρχη Αντιοχείας αδερφού του μάρτυρα Παύλου Χαλεπίου αφού συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη λίγες ώρες πριν το Πατριαρχείο Μόσχας διαγράψει από τα Δίπτυχα τον Ιερώνυμο και σταματήσει την μνημόνευσή του κατά τη θεία λειτουργία πράγμα που έγινε σήμερα 3.11.19 στο Ναό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα.
Πούτιν και Ιωάννης είχαν προσωπικό τετ α τετ στα πλαίσια διευρυμένης συνάντησης εκκλησιαστικών αρχών Ανατολής με ουγγρικές αρχές.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος συναντήθηκε στη Βουδαπέστη με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν και ενώ είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στο εκκλησιαστικό με βάση το ουκρανικό. Ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης έφτασε στην Ουγγαρία στις αρχές αυτής της εβδομάδας για επίσημη επίσκεψη. Μια σειρά από συναντήσεις και φόρουμ είχαν προγραμματιστεί προκειμένου να τονιστεί η πραγματικότητα που βιώνουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση του Πατριάρχη της Αντιοχείας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών όπως ο πατριάρχης των Συρορθόδοξων.* Η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ουγγαρίας Peter Siarto έγινε στις 29 Οκτωβρίου και άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Siarto. Ο Υπουργός μίλησε για τους σύγχρονους διωγμούς των Χριστιανών στον κόσμο και για τις προσπάθειες της Ουγγαρίας να στηρίξει τους Χριστιανούς.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιωάννης τόνισε τη σημασία της χριστιανικής παρουσίας στην Ανατολή και το μήνυμα αυτού του ρόλου και για την υποστήριξη του μηνύματος διαβίωσης μεταξύ όλων των θρησκειών. Αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση απαγωγής του Επισκόπου Χαλεπίου Παύλου Γιαζίζι και του Συρορθόδοξου ομολόγου του Γιοχάνα. Ο Πατριάρχης τόνισε επίσης τη σημασία των προσπαθειών του ουγγρικού κράτους για τη στήριξη της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.
Το απόγευμα, της ίδιας μέρας ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο συνάντησης με τους Πατριάρχες της Αντιόχειας.
O Πατριάρχης Κύριλλος σταμάτησε τη μνημόνευση του επικεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας αναφέρει στις 3 Νοέμβρη το Interfax. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος δεν μνημόνευσε τον επικεφαλή της Ελληνικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας στον καθεδρικό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα που σημαίνει ότι σταμάτησε την ευχαριστιακή κοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας.
Παράλληλα στη σημερινή θεία λειτουργία στον καθεδρικό του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα όπου ο πατριάρχης Κύριλλος δεν μνημόνευσε τον Ιερώνυμο συμμετείχαν 16 μητροπολίτες κι επίσκοποι.Σε αυτή συμμετείχε και ο επίσκοπος Ιωάννης Doubna και κληρικοί της αντιπροσωπείας της Αρχιεπισκοπής των Ορθόδοξων Ρώσικων Εκκλησιών στη Δυτική Ευρώπη. Ο πατριάρχης Κύριλλος παρέδωσε την πατριαρχική και συνοδική επιστολή της επανένωσης της αρχιεπισκοπής αυτής με την Ρωσική Εκκλησία.
*Kατά τη διάρκεια της επισκέψεως του αρχηγού του Ρωσικού κράτους στην Ουγγαρία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κ. Β. Ορμπάν με επικεφαλής των χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής. Στη συνάντηση, η οποία έγινε με τη συνδρομή της ουγγρικής πλευράς, συμμετείχαν: ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι’, ο Προκαθήμενος της Συρορθοδόξου Εκκλησίας Πατριάρχης μαρ Ιγνάτιος Εφραίμ Β’, ο Ελληνομελχίτης Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Αλεξανδρείας και Ιερουσαλήμ Ιωσήφ Α΄ Αμπσί, ο Συροκαθολικός Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Ιωσήφ Γ΄ Ιουνάν. Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκπροσωπούσε ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής της ουγγρικής κυβερνήσεως για τη διοργάνωση της συναντήσεως ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν υπογράμμισε: η Ρωσία καταβάλλει επίμονες και συνεπείς προσπάθειες για να βοηθήσει στην επικράτηση ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Έχουν γίνει πολλά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή γενικότερα και στη γη τη Συρίας ειδικότερα.
Τόνισε ότι η Μέση Ανατολή αποτελεί λίκνο του χριστιανισμού. «Ωστόσο παρατηρούμε αυτή τη στιγμή μια πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση, στην οποία περιήλθαν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής. Μιλάμε για φόνους, βιαιοπραγίες, ληστείες. Βλέπουμε έξοδο και μάλιστα αθρόα από τη Μέση Ανατολή. Τούτο δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί, διότι στη βάση της πολιτιστικής μας ταυτότητας κείται ο χριστιανικός πολιτισμός. Δεν μπορούμε, καθώς λέει ο λόγος, χωρίς δάκρυα στα μάτια να βλέπουμε εκείνα, που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή με τους χριστιανούς».
Επίσης σημείωσε τη σπουδαιότητα της εκτιμήσεως της καταστάσεως στη Μέση Ανατολή από τους αρχηγούς των χριστιανικών Εκκλησιών της ἐν λόγῳ περιοχή. «Παρόλο που γνωρίζουμε, βέβαια, γενικότερα τι συμβαίνει και κατανοούμε τις ανάγκες, τις οποίες αντιμετωπίζετε, παρά ταύτα είναι σημαντικό να ακούσουμε τη δική σας γνώμη και τη δική σας εκτίμηση της καταστάσεως και τι θα μπορούσαμε να σας κάνουμε επιπροσθέτως για να υποστηρίξουμε», επισήμανε ο Β. Πούτιν.
Ακόμη ο Πρόεδρος της Ρωσίας μετέφερε στους μετόχους της συναντήσεως τις καλύτερες ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου: «Είχα την ευχάριστη ευκαιρία να συνομιλήσουμε σήμερα μαζί του. Γνωρίζει για τη συνάντησή μας και εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ζήτησε να σας χαιρετίσω και να ευχηθώ ο, τι καλύτερο».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εγινε το μαθητικο συλλαλητηριο. Χημικά και πέτρες στο Σύνταγμα από αναρχικους που ακολουθουσαν
 Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 12:17
Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε στα Προπύλαια η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί.
Οι μαθητές αντιδρούν, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τη βάση του 10, τον βαθμό απολυτηρίου και την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, λόγω της συγκέντρωσης. Λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των μαθητών προς τη Βουλή.
Λίγο πριν από τις 13.00 ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των ανδρών της αστυνομίας και αναρχικων που ακολουθουσαν την συγκέντρωση οι οποιοι πετούσαν πέτρες, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την αστυνομια. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη στην Ομόνοια. Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε ένα σακίδιο με μολότοφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντεπίθεση Τουλουπάκη κατά ΜΜΕ του ΣΚΑΙ και αλητων ρουφιανων δημοσιογράφων
 Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 19:09
«Ανακριβές, παραπλανητικό» με σκοπό την «παραπληρόφορηση και την συσκότιση ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς» χαρακτηρίζει με εξώδικη δήλωση της προς τους υπευθύνους της εφημερίδας «Καθημερινή» η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.
Η Εισαγγελέας Διαφθοράς στην εξώδικη δήλωση της προς τον διευθυντή και την συντάκτη του δημοσιεύματος τονίζει πως το έγγραφο το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα είναι απόρρητο και επομένως τίθεται ζήτημα, όπως αναφέρει, παράνομης διαρροής εγγράφου.
Η κ. Τουλουπάκη με την εξώδικη δήλωσή της ζητά την αποκάλυψη της πηγής του ρεπορτάζ αλλά και αποκατάσταση συγκεκριμένων σημείων του δημοσιεύματος που κατά την εισαγγελική λειτουργό είναι ανακριβή και εξυπηρετούν «αλλότρια συμφέροντα παραπληροφόρησης του κοινού».
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο της Εισαγγελέα: «Σε κάθε δε περίπτωση, το επιχειρούμενο με το εν λόγω άρθρο, δηλαδή να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι άκυρες ως μη νόμιμες, πέραν του προφανούς σκοπού τον οποίο εξυπηρετεί, είναι και απολύτως εσφαλμένο. Ειδικότερα, πουθενά στο νόμο δεν προκύπτει υποχρέωση του Έλληνα εισαγγελέα να γνωρίζει αν ο μάρτυρας θα αποκομίσει από τη μαρτυρική του κατάθεσή του οποιοδήποτε όφελος στο εξωτερικό (πράγμα πρακτικώς αδύνατο), αλλά ούτε καν υποχρέωσή του να γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας μαρτύρων και δη δημοσίου συμφέροντος σε άλλη έννομη τάξη».
Η αρχη από την εξώδικο δήλωση της κ. Τουλουπάκη προς την εφημερίδα «Καθημερινή» έχει ως εξής:
«Με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία, έλαβα γνώση του από 2.11.2019  άρθρου της δεύτερης εξ υμών, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με υπερ-τίτλο «Νέα τροπή στην υπόθεση Novartis», καθώς και υπό-τίτλο «Η «Κ» παρουσιάζει το εμπιστευτικό έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς», αλλά και παρακείμενη στήλη «Το αίτημα Ζαχαρή».
Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό, ενώ αποκλειστικός και μόνος σκοπός του είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κοινού, η συσκότιση των ερευνών και η θέση προσκομμάτων στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με ταυτόχρονη επιδίωξη την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου ως Δικαστικής λειτουργού, όπως και του φρονήματος και του σθένους των Εισαγγελέων, που διενεργούμε τις έρευνες.
Επί του ανωτέρω συκοφαντικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν δύναμαι με ασφάλεια να γνωρίζω το βαθμό αναδημοσίευσης και ανάρτησής του σε πλήθος άλλων ιστοσελίδων, επάγομαι τα κάτωθι. Ειδικότερα:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συζητουν για τη μοίρα της Συρίας
 Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 14:28
Αποφασίσθηκε στη Γενεύη την περασμένη Τετάρτη για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία η πρώτη σύνοδος της Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής. Η Συνταγματική Επιτροπή της Συρίας προέκυψε από ψήφισμα του Ιανουαρίου 2018 στο Σότσι της Ρωσίας, το ονομαζόμενο Εθνικό Συνέδριο Διαλόγου.
Η επιτροπή των 150 χωρίζεται σε 50 μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, 50 εκπροσώπους της κυβέρνησης της Συριας και 50 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Κάθε ομάδα καθόρισε 15 εμπειρογνώμονες για τις συναντήσεις στη Γενεύη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Η εξέλιξη αυτή είναι άμεση συνέπεια της επίπονης διαδικασίας της διάσκεψης της Αστάνα - που πραγματοποιήθηκε με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία.
Η βασική αρχική εισήγηση προέρχεται από τον πρώην απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία Staffan de Mistura. Τώρα, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Geir Pedersen εργάζεται ως διαμεσολαβητής. Η επιτροπή ξεκίνησε τις εργασίες της στη Γενεύη στις αρχές του 2019.
Μεταξύ της αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν πρώην ηγέτες ισλαμοφασιστικων ενόπλων ομάδων ούτε ισλαμοφασιστες κανιβαλοι «μετριοπαθείς επαναστάτες».
Οι εκπρόσωποι περιλαμβάνουν αρκετά πρώην και σημερινά μέλη του κοινοβουλίου, πανεπιστημιακούς, πρυτάνεις και δημοσιογράφους.
Μετά τον πρώτο γύρο, ο συμπρόεδρος της επιτροπής Ahmad Kuzbari δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η επόμενή μας συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην πατρίδα μας, στην αγαπημένη μας Δαμασκό, την αρχαιότερη κατοικημένη πρωτεύουσα της ιστορίας».
Ακόμη και η συριακή αντιπολίτευση, η οποία είναι μέλος της επιτροπής, ελπίζει ότι μια πολιτική συμφωνία θα τερματιστεί το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τον συμπρόεδρο Hadi al-Bahra: «Ελπίζω ότι η 75η επέτειος των Ηνωμένων Εθνών τον επόμενο χρόνο θα αποτελέσει ευκαιρία για να γιορτάσουμε ένα άλλο επίτευγμα της καθολικής οργάνωσης, δηλαδή την επιτυχία των προσπαθειών υπό την αιγίδα ενός ειδικού απεσταλμένου για πολιτική διαδικασία, που θα φέρει την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε όλους τους Σύρους».
Εμπόδιο στις εξελίξεις αποτελεί η απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η de facto ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων θα μπορούσε να «επεκταθεί», κάτι που θα έπρεπε να αποσαφηνίσει λεπτομερώς στη Ρωσία.
Την Τετάρτη, η Σουλτανικη Τουρκία και οι συμμαχικές ισλαμοφασιστικές παρατάξεις ξεκίνησαν επίθεση εναντίον του Tal Tamr, ιστορικού ασιατικού χριστιανικού θύλακα 50 χιλιομέτρων βαθιά στο έδαφος της Συρίας - πολύ πέρα από το πεδίο της ζώνης περιπολίας 10 χιλιομέτρων ή της ζώνης 30 χιλιομέτρων «ασφαλείας» που επικαλείται ο Ερντογάν.
Ο Συριακός στρατός την ίδια ημέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας να επανενταχθούν υπό την εξουσία του. Οι Κουρδοι από το SDF έχουν δηλώσει ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί συμβιβασμός έναντι της κουρδικής ημι-αυτονομίας της βορειοανατολικής περιοχής.
Κι όλα αυτά καθώς χιλιάδες κατοίκων έφυγαν προς την πιο προστατευμένη πόλη Hasakeh, στον Νότο.
Ήδη, οι Κούρδοι της Συρίας ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους εν ευθέτω χρόνω, όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Ο διάβολος με τις τεράστιες λεπτομέρειες είναι πως η Άγκυρα θα διαχειριστεί τα εδάφη που ελέγχει τώρα και στα οποία προτίθεται να μεταφέρει δύο εκατομμύρια Σύρους ισλαμοφασιστες κανιβαλους πρόσφυγες.
Έπειτα υπάρχει και το ζήτημα της αμερικανικής προσπάθειας να «εξασφαλίσει το πετρέλαιο» (Trump) και να «προστατεύσει» τις πετρελαιοπηγές της Συρίας (το Πεντάγωνο), «για πρακτικούς σκοπούς».
Στη Γενεύη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ - παράλληλα με τον Ιρανό  Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου της Τουρκίας - δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι το σχέδιο της Ουάσινγκτον είναι «αλαζονικό» και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η αμερικανική παρουσία στο έδαφος της Συρίας είναι «παράνομη», υποστήριξε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: «Καζάνι που βράζει» η Κερμπάλα - Τρεις νεκροί σε πληρωμενες διαδηλώσεις των χαφιεδων της CIA
 Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 11:20
Τρεις πληρωνενοι χαφιεδες της CIA που παρισταναν τους διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες κοντά στο ιρανικό προξενείο της Κερμπάλα, νότια της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Λίγο πριν από τους πυροβολισμούς αυτούς οι χαφιεδες της CIA ύψωσαν ιρακινές σημαίες στο τσιμεντένιο τοίχο γύρω από το προξενείο γράφοντας «Ελεύθερη Κερμπάλα, έξω το Ιράν». Άλλοι πετούσαν πέτρες και πυροτεχνήματα υπό το βλέμμα των αστυνομικών ενώ πυρπόλησαν λάστιχα, με τις φλόγες να φτάνουν έως την περίφραξη του προξενείου και τις πύλες του.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τους χαφιεδες της CIA που προσπάθησαν να πυρπολήσουν το προξενείο του Ιράν.
Ανταποκριτές του AFP δήλωσαν ότι είδαν τουλάχιστον δύο χαφιεδες της CIA να κείτονται στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους, αφού δέχθηκαν σφαίρες στο στήθος.
Από την Τετάρτη οι Αρχές του Ιράκ έχουν σταματήσει να ανανεώνουν τον απολογισμό των νεκρών χαφιεδων από τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις στη Βαγδάτη και άλλες πόλεις, κυρίως στον Νότο, όπου από την 1η Οκτωβρίου περισσότεροι από 250 χαφιεδες έχουν σκοτωθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, περίπου 12 χαφιεδες έχουν χάσει τη ζωή τους από την προηγούμενη Τετάρτη.
«Θέλουν να μας σκοτώσουν, όχι να μας διαλύσουν, δεν πυροβολούν στον αέρα» κατήγγειλε ένας νεαρός χαφιες της CIA μπροστά από το ιρανικό προξενείο. «Εκείνοι προστατεύουν το προξενείο μιας ξένης χώρας την ώρα που εμείς θέλουμε απλώς η χώρα μας να είναι κατευθειαν αποικια των αμερικανων, χωρίς να την κατευθύνει καμία άλλη» πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεχεράνη: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στις ΗΠΑ
 Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 10:12
Την 40ή επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη γιορτάζει σήμερα το Ιράν, με διαδηλώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις.
Στην Τεχεράνη χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί μπροστά στο κτήριο όπου βρισκόταν η αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας.
Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως στη Μάσχαντ και στην Ισφαχάν και στην Ιλάμ, τη Σιράζ, την Μπουσέρ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, που πρόσκειται στους συντηρητικούς, «οι ιρανικές αρχές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο καθώς εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις» σε όλη τη χώρα.
Στην Τεχεράνη άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πανό στα αγγλικά και στα περσικά, τα οποία έγραφαν: «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ, νίκη για το Ισλάμ» και άλλα συνθήματα ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν κίτρινες σημαίες στις οποίες είχαν γράψει «Κάτω η Αμερική», αλλά και πανό που αναφέρονταν στη χθεσινή ομιλία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για την ανάγκη να εμποδιστούν οι ΗΠΑ να «πατήσουν το πόδι τους» στο Ιράν.
Ο Χαμενεΐ απέκλεισε εκ νέου την Κυριακή το ενδεχόμενο διαλόγου με τις ΗΠΑ
«Η σταθερή αντίθεση στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που διαθέτει το Ιράν για να τις αποτρέψει να εισέλθουν στην αγαπημένη μας χώρα» δήλωσε ο Χαμενεΐ στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στα περσικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
«Αυτό το μέτρο, που υπαγορεύεται από τη λογική, απαγορεύει στην Αμερική να παρεισφρήσει εκ νέου στο Ιράν, συνιστά απόδειξη της πραγματικής εξουσίας και της ισχύος του Ιράν και δείχνει ότι η εξουσία (των Ηνωμένων Πολιτειών) δεν είναι παρά εικονική» πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.
Στις 4 Νοεμβρίου 1979 τουλάχιστον εννέα μήνες μετά την ανατροπή του τελευταίου σάχη του Ιράν μια ομάδα φοιτητών, υπέρμαχων της Ισλαμικής Επανάστασης, εισέβαλε στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, κρατώντας ομήρους. Για να τους αφήσουν ελεύθερους ζητούσαν οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον σάχη για να δικαστεί στο Ιράν.
Η κρίση λύθηκε 444 ημέρες αργότερα μετά τον θάνατο στην Αίγυπτο του σάχη και την απελευθέρωση των 52 Αμερικανών διπλωματών.
Έκτοτε οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον δεν έχουν αποκατασταθεί.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ
"Πόσα κιλά ελιές να σας βάλω;" ρώτησε προχτές ο συμπαθέστατος Αιγύπτιος στον πάγκο της λαϊκής.
"Νούρ, ένα" του απάντησα.
Έκτοτε αγνοείται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ
Πριν λίγο καιρό φωτογραφιζόταν με τον ελέω ΗΠΑ μαϊμού-πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό. Τον σοσιαλιστή, ντε, που το κόμμα του είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
Τώρα ο "Vaquita", μεγαλέμπορος ναρκωτικών (που τον κυνηγάει ακόμη κι η Κολομβία!) και κεντρικό στέλεχος παραστρατιωτικής τρομοκρατικής οργάνωσης (η οποία εκπαιδεύεται στην Κολομβία!) συνελήφθη στη Βενεζουέλα.
Ώρα είναι να απειλήσει με τίποτα βομβαρδισμούς ο Τραμπ και να βγάλει κάνα ψήφισμα κατά του δικτάτορα Μαδούρο η Ε.Ε.!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσοι αλλοδαποί ελληνοποιήθηκαν από 1990 και μετά ???
Και πόσοι απο αυτούς έμειναν Ελλάδα ??
Πόσοι από αυτούς ,μπήκαν στα συνδικάτα να υπερασπιστούν , εργατικά ,κοινωνικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με εργατικούς αγώνες και ΘΥΣΊΕΣ από τους ντόπιους (Έλληνες ) εργαζόμενους ???



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρωμικη προκληση. Τα ΦΕΚ στη φορα. Στο Δημοσιο διοριστηκαν η αδερφη και ο αδερφος της Μαρεβας Μητσοτακη. Στο υπουργειο Υγειας η πεθερα του Κικιλια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποζημιωσεις για ζημιες σε περιουσιες και τραυματισμους θα πληρωνουν οι διαδηλωτες για οσα κανουν  οι ασφαλιτες και τα ΜΑΤ! Στο τραπεζι Μητσοτακη η προταση της χουνταρας Αλεβιζατου περι απαγορευσης των συγκεντρωσεων! Το πανε για χουντα!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας: "Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε μια διέξοδο από την παγίδα του ευρώ"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η "OTPOR" πίσω από την "εξέγερση" στο Λίβανο!

«Οι διαμαρτυρίες στο Λίβανο δεν είναι αυθόρμητες...
ορισμένες ομάδες ακτιβιστών συνδέονται με ξένες πρεσβείες...»
Χασάν Νασράλα, 25 Οκτώβρη 2019

Σήμερα στη Βηρυτό είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Αντίστασης.
Σήμερα στο κέντρο της "λαϊκής εξέγερσης που συγκλονίζει τον Λίβανο" (όπως χαρακτηρίζει την "πολύχρωμη εξέγερση" στο Λίβανο η "Αυγή", η επίσημη εφημερίδα της εγχώριας ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"), δέσποζε το σύμβολο της "OTPOR" (the People's Movement) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη χρηματοδότηση του "φιλάνθρωπου" Σόρος.
"Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια" κι η συνταγή δοκιμασμένη.
'Έτσι, για το ρεπορτάζ, να θυμόμαστε... Πριν είκοσι (20) χρόνια εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου ένας νεαρός φοιτητής από την Βενεζουέλα, με πολλά χρήματα κι οργάνωσε την "πολύχρωμη επανάσταση" Otpor εναντίον του Μιλόσεβιτς και μετά από λίγους μήνες επέστρεψε στη Βενεζουέλα με τη φήμη του πράκτορα της Cia.
Το όνομα του Juan Guaidó.
Αυτή η "Σχολή" για τις “Πολύχρωμες Επαναστάσεις" σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπως Ουκρανία και Γεωργία. Η εκπαίδευση πρακτόρων κάθε λογής και κυρίως αυτών με "αριστερό-επαναστατικό" προφίλ για τις  "Εξεγέρσεις των Ανοίξεων" των στελεχών-ακτιβιστών συνεχίστηκε στις ΗΠΑ και το Μεξικό με τα αιματηρά οδοφράγματα "guarimbas".
Αυτής της "Σχολής" η ακτιβίστρια της "πολύχρωμης επανάστασης στην Ουκρανία", η Inna Shevchenko, που συμμετείχε και στην ίδρυση του "πανευρωπαϊκού κινήματος" DiEM25 του κυρίου Βαρουφάκη στο Μιλάνο.
2011, ο πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου τους bloggers της "αραβικής άνοιξης"  Tarek Amr και Amira Yahyaoui 
Αυτής της "Σχολής", εκπαιδευμένοι στις "εξεγέρσεις για δημοκρατία κι εναντίον της διαφθοράς", ο εξπέρ του διαδικτύου Tarek Amr από την Αίγυπτο (που οργάνωσε τη μεγάλη "λαϊκή επανάσταση" από το διαδίκτυο και γι' αυτό δέχθηκε τα συγχαρητήρια ακόμη κι από τον Ομπάμα σε ειδική τελετή) κι η μεγάλη ακτιβίστρια της "εξέγερσης" από την Τυνησία Amira Yahyaoui, που τιμήθηκαν και στη δική μας πατρίδα.

"Εξεγέρσεις για δημοκρατία κι εναντίον της διαφθοράς"... στην Γιουγκοσλαβία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το Ιράν, το Χονγκ Κονγκ και πάει λέγοντας...
Η "συνταγή" Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι γνωστή, κι οι δημοσιογραφικές τσούλες πρόθυμες:
«Οι τρόποι αυτοί συνίστανται στην διείσδυση σε πολιτικών ομάδων αντιπολίτευσης των κυβερνήσεων που σκοπεύουν να ανατρέψουν, χρηματοδοτώντας και καθοδηγώντας την ανάπτυξή τους, για να προετοιμάσουν το κλίμα στα ΜΜΕ με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και, φθάνοντας στο σωστό επίπεδο κοινωνικοπολιτικής αναταραχής οργανώνουν μεγάλη και δαπανηρή διαδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικοί τους μυστικοί στρατιωτικοί ή οι άνδρες των τοπικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ήδη εξαγοραστεί, θα έχουν το καθήκον να ανοίγουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Για ότι συμβεί θα κατηγορηθεί για το “καθεστώς” ή ο Πρόεδρος που πρέπει να ανατραπεί και κατά τη διάρκεια της επόμενης διαδήλωσης θα αρκεί να πυροβοληθούν διαδηλωτές και αστυνομικοί ώστε να προκαλέσουν την κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, στην οποία αναγκάζονται να προσχωρήσουν και τα πιο μετριοπαθή στοιχεία της αντιπολίτευσης 'ώστε να υποχρεωθούν να ταχθούν με τους εξεγερμένους που καθοδηγούν οι μυστικές υπηρεσίες. Η παγκόσμια καμπάνια των ΜΜΕ πυροδοτεί και τον εμφύλιο πόλεμο που μπορεί να αρχίσει. Έτσι έγινε στην Τσετσενία, στα Βαλκάνια, στη Λιβύη, στη Συρία και πιο πρόσφατα στη Βενεζουέλα»
Jesse Ventura, πρώην κυβερνήτης της Μινεσότα

Μετά την τεράστια ήττα του ιμπεριαλισμού στη Συρία κι αφού μετέφεραν τους Κούρδους λακέδες τους στην Ντέιρ αλ-Ζορ να φυλάνε τα πετρέλαια που κλέβουν από το λαό της Συρίας, ξεκίνησε η επιχείρηση αποσταθεροποίησης του Λιβάνου, με στόχο τον εμφύλιο και τη σταθεροποίηση του σιωνιστικού ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη.
Όταν ο Χασάν Νασράλα τόνιζε πως «Οι διαμαρτυρίες στο Λίβανο δεν είναι αυθόρμητες... ορισμένες ομάδες ακτιβιστών συνδέονται με ξένες πρεσβείες...», οι επιτελείς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Μοσάντ χαμογελούσαν αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά", τα ΜΜΕ, την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία και κυρίως τους "ελευθεριακούς αριστερούς δημοσιογράφους".

Η ιμπεριαλιστική αριστερά μας θεωρεί όλους χρυσόψαρα...
Ο Talal Sillo "στρατηγός" του YPG (οι "Κούρδοι made in israel" διαθέτουν περισσότερους "στρατηγούς" από ότι το ΝΑΤΟ, αφού κάθε φύλαρχος έχει καμιά 10ρια στρατηγούς), εκπρόσωπος τύπου του αμερικανοισραηλινού κατασκευάσματος, του δήθεν προοδευτικού κι "αριστερού" YPG, ανακοινώνει τη δήθεν κατάκτηση της Ράκα, την οποία παρέδωσαν οι τζιχαντιστές στις ΗΠΑ-Κούρδους-FSA.
Οι σημαίες των φονιάδων του FSA (ελεύθερου συριακού στρατού) τον πλαισιώνουν κι ανεμίζουν μαζί με εκείνες των φυλάρχων που πολέμησαν να φύγει ο "χασάπης Άσαντ".
Σήμερα οι δολοφόνοι του FSA, ως γνήσιοι μισθοφόροι υπηρετούν το τουρκικό φασιστικό καθεστώς.... Υπηρετούν όποιον πληρώνει καλύτερα.

Γιατί όλα τα παραπάνω;
Στην πατρίδα μας δεχόμαστε μια διαρκή επίθεση από την ιμπεριαλιστική "αριστερά", μπροστά στην ανησυχία τους να βρεθούν αντιμέτωποι με τον «Κοινωνικό Πατριωτισμό», την άρρηκτη σύνδεση του Κοινωνικού με το Εθνικό, που θα αποδομήσει αυτό το μέτωπο δεξιάς-μεταρρυθμιστικής "αριστεράς".
Υπάρχει αναγκαιότητα να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα (κοινοβουλευτικά κι εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα και κινήματα), αλλά και "δημοσιογραφικές γραφίδες"... στρατευμένοι όλοι πίσω από τους τραπεζίτες χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση. Επιπροσθέτως πως σήμερα η δεξιά έχει αποκαλυφθεί, έχει "καεί" κι ο ταξικός αντίπαλος έχει ονοματεπώνυμο: "ευρωπαϊκή αριστερά".
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολιτικός επιστήμονας, "αναλυτής" για να δει τι συμβαίνει στο Λίβανο.
Όμως, πρέπει να εξηγήσουμε, να αναρωτηθούμε γιατί το αυτονόητο δεν "συγκινεί" κανένα κόμμα ή κίνημα, κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφο.
Αρκεί μια ματιά στον λεγόμενο "προοδευτικό χώρο" για να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει έλλειψη γνώσης ή πληροφόρησης, αλλά μια γενική κατεύθυνση που υπηρετούν πιστά, προσφέροντας υπηρεσίες στη "νέα τάξη":
* Το ΑΠΕ, όπως και με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, κρατάει τα σκήπτρα και "γνωμοδοτεί" περί "καθεστώτος" στο Λίβανο: Κρατώντας σημαίες του Λιβάνου και ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος, πολλές χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν απόψε τους δρόμους της Βηρυτού και άλλες μεγάλων πόλεων, λίγες ώρες μετά την ογκώδη συγκέντρωση των υποστηρικτών του προέδρου Μισέλ Αούν...".
* "Εφημερίδα των Συντακτών": "Οι διαδηλωτές στον Λίβανο γίνονται δημιουργικοί καθώς κλείνουν τους δρόμους...".
* Η "Αυγή" μας δίνει το στίγμα της συστράτευσης με τους ιμπεριαλιστές: "λαϊκή εξέγερση που συγκλονίζει τον Λίβανο...".
* Η "iskra" της ΛαΕ του πάλε ποτέ Λαφαζάνη, μας εμφανίζει κάποιον Κώστα Ράπτη, ως ειδικό "αναλυτή" που αφού αναμασάει σε πιστή μετάφραση τα δυτικά πρακτορεία, καταλήγει: "τα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών για μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος...".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα Αντιπρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο διορίστηκε η αδερφή της πεθεράς Μητσοτάκη, Έρση Πήττα, σύμφωνα με το... thefact. Και νέος Αντιπρόεδρος στη Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, ο αδερφός της πεθεράς Μητσοτάκη, Χριστόφορος Χριστοφής!
Σχολιο.-
ΑΣ ΗΜΟΥΝ "ΑΡΙΣΤΟΣ", Ή ΕΣΤΩ, ΣΥΓΓΕΝΗΣ...
Τί την ήθελα εγώ τη δική μου τη δουλειά και τα επιχειρηματιλίκια, για να τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ, μου λέτε;
Ενώ αν ήμουν συγγενής, έστω και μακρινός -ας ήμουν και ο μπατζανάκης του συμπεθέρου του ξαδέλφου της πεθεράς- του Κυργιάκου, ή αν ήμουν ένας αποτυχημένος (φτυσμένος και χεσμένος από τους ψηφοφόρους) υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα θα ήμουν Πρόεδρος ή Γενικός Διευθυντής ενός κρατικού οργανισμού, θα είχα τη θεσάρα μου, με το μισθό μου (και τα “κάτι τις” που πάντα έχουν αυτές οι δουλειές), την κουρσάρα μου με τον οδηγό μου, τη γραμματέα μου και τους συμβούλους μου, ενώ θα διόριζα και γω μερικούς -τί πρόεδρος θα ήμουν άλλωστε;
Άδικη κοινωνία. Με έκανες ζώον φορολογούμενο, αντί να με κάνεις "άριστο" ή έστω "συγγενή"...