Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Τριτη 5 Νοεμβριου 2019


Ο Bολιβιανός πρόεδρος απέρριψε το τελεσίγραφο που του απέστειλε ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης από την Σάντα Κρουζ, ο οποίος του έδωσε "48 ώρες για να παραιτηθεί" .
Χιλιάδες μέλη Συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων στην πρωτεύουσα Λα Πας έχουν περικυκλώσει και περιφρουρούν ημέρα και νύχτα την έδρα της κυβέρνησης
Δόθηκαν στη δημοσιότητα 16 ηχητικά ντοκουμέντα που εμπλέκουν ηγέτες της αντιπολίτευσης στο επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες.
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έβο Μοράλες έπεσε από ύψος 15 μέτρων λόγω μηχανικής βλάβης πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019
Ο Έβο Μοράλες καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία: "Ψάχνουν για νεκρούς"

Ο Bολιβιανός πρόεδρος απέρριψε το τελεσίγραφο που του απέστειλε ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης από την Σάντα Κρουζ, ο οποίος του έδωσε "48 ώρες για να παραιτηθεί". Ο Μοράλες κάλεσε συνδικαλιστές και  ηγέτες κοινωνικών οργανώσεων να "υπερασπιστούν τη διαδικασία αλλαγής", ενώ ο υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχουν αναφορές με πληροφορίες που μιλάνε για προετοιμασία «βίαιων συγκρούσεων».

O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κάλεσε τους ηγέτες των οργανώσεων – συμμάχων, με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε με το τελεσίγραφο που του απέστειλε η αντιπολίτευση που του ζητούσε να παραιτηθεί μέχρι την Δευτέρα το βράδυ.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του San Gabriel. Ο πρόεδρος δήλωσε “. "Θα ζητήσω συνάντηση έκτακτης ανάγκης με τους ηγέτες των συνδικάτων, τις εθνικές ενώσεις, το COB ( Κεντρικό Εργατικό Κέντρο Βολιβίας), τον Conalcam (Εθνικό Συντονιστή για την Αλλαγή), καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, για να προγραμματίσουμε αυτό που σκέφτονται, εγώ εξαρτώμαι από τον λαό και τις κοινωνικές δυνάμεις ".
"Ο λαός θα πει επίσης τον δικό του λόγο ", πρόσθεσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο στόχος των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης "τώρα πια δεν είναι εκλογές ή νοθεία" , τώρα είναι θέμα "πραξικοπήματος".
"Κάνω έκκληση στην αντιπολίτευση, να μην συγκρουστούμε Βολιβιάνοι με Βολιβιάνους".
Ήδη, χιλιάδες μέλη Συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων στην πρωτεύουσα Λα Πας έχουν περικυκλώσει και περιφρουρούν ημέρα και νύχτα την έδρα της κυβέρνησης υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία και την διαδικασία της αλλαγής.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα 16 ηχητικά ντοκουμέντα που εμπλέκουν ηγέτες της αντιπολίτευσης στο επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες.
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έβο Μοράλες έπεσε από ύψος 15 μέτρων λόγω μηχανικής βλάβης πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλ. Μητρόπουλος : Ντελιβεροποίηση της Εργασίας
4 Νοε 2019
Ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ , μιλώντας στον 98.4 εξήγησε πως τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι 1 στους 3,σχεδόν,εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα(674 χιλιάδες από τα 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα ) εργάζεται με μισθό 404 ευρώ μικτά!!Η "ντελιβεροποίηση"της αγοράς εργασίας απειλή για τις συντάξεις, πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος .
https://www.youtube.com/watch?v=4F-EM6ce77k&feature=share&fbclid=IwAR1qbdxnqvBZt-anS6UqSMt3iRD_3DXfWF7hry31UEBZWtFBmSPEr6qrBtI
''Αν θες ανάπτυξη δεν συμπιέζεις το εργατικό κόστος και δεν καταργείς τις συλλογικές συμβάσεις''.Εξαιρετική συνέντευξη.
Σάββας Ρομπόλης : Κατεδάφιση Συντάξεων - Ασφαλιστικού χωρίς παρέμβαση στη 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
4 Νοε 2019
Ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο , Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον 98.4 κατέδειξε , το εκρηκτικό μείγμα από την δημογραφική γήρανση αλλά και την ελαστικοποίηση πλήρως των εργασιακών σχέσεων , για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα , παρέθεσε μεταξύ άλλων και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (ΣΚΑ) της χώρας μας, μετά τις πρόσφατες (4/10/2019) αποφάσεις του ΣτΕ, επιφέροντας, σύμφωνα με τους δανειστές, ένα ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, που όμως όπως είπε , αποτελούν, αντικειμενικά, ένα σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα. Ο Σάββας Ρομπόλης , τόνισε οτι προκειμένου να επιτευχθεί η «δίδυμη αποκατάσταση» της αναλογικότητας εισφορών-παροχών των ελεύθερων επαγγελματιών και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα καθώς και η ισορροπία με τις μακροχρόνιες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας μέχρι το 2060, απαιτείται τόσο η διαφοροποίηση του επιπέδου των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και του επιπέδου των συντελεστών αναπλήρωσης μεταξύ των δύο αυτών επαγγελματικών κατηγοριών. Αναφέρθηκε τέλος στα νέα ασφαλιστικά δεδομένα για τις επερχόμενες γενιές εργαζομένων, με την είσοδο των ρομπότ στην παραγωγική διαδικασία της εργασίας.
https://www.youtube.com/watch?v=90vZFw-bZRo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Sz7MCKgGahYDAkpf_NB3LNi3exzcy63voJFDOOa0JDmh6yAlgfsrZMhE



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σωματείο Ευαγγελισμού: Αυθαίρετη καθαίρεση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας
Νοέμβριος 4, 2019
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου που πρόσφατα προέβη αυθαίρετα και αναιτιολόγητα σε μετακίνηση με σαφή υποβιβασμό του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου. Σοβαρές ευθύνες αποδίδουμε και στη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής που σιωπά για το ζήτημα αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα μέρες έχει μείνει «ακέφαλη» μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας τόσο για την καθημερινότητα του νοσοκομείου (ασφάλεια ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, γεννήτριες, Βιοϊατρική, εξοπλισμός κτλ), όσο για τα εν εξελίξει μεγάλα έργα με αυστηρά χρονοδιαγράμματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΠΑΤΕΡΑ, η ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων, η εγκατάσταση νέου Μαγνητικού Τομογράφου, Στεφανιογράφου, Αγγειογράφου κλπ.
          Στην παρέμβαση που πραγματοποίησε αμέσως το ΔΣ του σωματείου, η Διοίκηση υποστήριξε πως η καθαίρεση αυτή έγινε λόγω της άρνησης του Δ/ντή της Τ.Υ. να μετακινήσει τον μοναδικό υπάλληλο ενός τμήματος σε άλλο. Επιπλέον, όταν η μετακίνηση αυτή έγινε (από τη Διοίκηση), ο Διευθυντής προέβαλε γραπτώς τις αντιρρήσεις του που σχετίζονταν με την ασφάλεια της υπηρεσίας. Η Διοίκηση επικαλέστηκε το δικαίωμα της να μετακινεί προσωπικό όποτε κρίνει. Το …προνόμιο της βέβαια αυτό, το έχει «λησμονήσει» σε άλλες περιπτώσεις που συνάδελφοι μας σέρνονται στα δικαστήρια με μηνύσεις. Αντίθετα, επέλεξε να τιμωρήσει το Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας επειδή έκανε το καθήκον του να προειδοποιήσει γραπτώς για τα αναμενόμενα προβλήματα που είναι δεδομένο ότι θα προέκυπταν στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται.
          Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο τυχαία δεν μοιάζει η «μετακίνηση» αυτή μαζί με την πρωτοφανή «απάθεια» της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. για την έλλειψη Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς εντάσσεται στα πλαίσια των πολιτικών που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια (και συνεχίζεται σήμερα) από το Υπουργείο Υγείας, επιδιώκοντας την εκχώρηση και αυτών των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου σε μεγαλοεργολάβους (out sourcing, το λένε πιο κομψά στις επίσημες εξαγγελίες!).
          Το Σωματείο μας απαιτεί την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και τιμωρητικής καθαίρεσης του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής και να αποκατασταθεί παράλληλα, η αδικία απέναντι σε έναν συνάδελφο που έχει αποδεδειγμένα προσφέρει επί 37 και πλέον έτη και έχει κριθεί επανειλημμένα για τη δουλειά και τα προσόντα του.
          Επισημαίνουμε ξανά ότι εδώ και χρόνια με οποιαδήποτε κυβερνητική σύνθεση το γεγονός είναι ένα: η σταδιακή απογύμνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα σήμερα στις 120 προβλεπόμενες θέσεις (με βάση τον πετσοκομμένο Οργανισμό) να υπηρετούν λιγότεροι από τους μισούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και των συναδέλφων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εκδίωξη των ιδιωτικών εταιρειών και κάθε επιχειρηματικής δράσης, καθώς και την επαρκή στελέχωση και της Τεχνικής υπηρεσίας με μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων που χρόνια τώρα στηρίζουν τις υπηρεσίες δέσμιοι των εργολάβων, αλλά και επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
Σχολιο.- Η Μητσάκη ακολουθεί εντολές....ποιανου?.......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ
Πριν λίγο καιρό φωτογραφιζόταν με τον ελέω ΗΠΑ μαϊμού-πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό. Τον σοσιαλιστή, ντε, που το κόμμα του είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του Γιωργακη!
Τώρα ο "Vaquita", μεγαλέμπορος ναρκωτικών (που τον κυνηγάει ακόμη κι η Κολομβία!) και κεντρικό στέλεχος παραστρατιωτικής τρομοκρατικής οργάνωσης (η οποία εκπαιδεύεται στην Κολομβία!) συνελήφθη στη Βενεζουέλα.
Ώρα είναι να απειλήσει με τίποτα βομβαρδισμούς ο Τραμπ και να βγάλει κάνα ψήφισμα κατά του δικτάτορα Μαδούρο η Ε.Ε.!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοβουλία Τζορτζ Σόρος για την Ελλάδα: Σπίτια αλληλεγγύης για τους μετανάστες
30 Οκτωβρίου 2012
Ανακοίνωση-βόμβα για τους μετανάστες στην Ελλάδα έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.
Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους μετανάστες που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.
Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία, και ο ίδιος πιστεύσει ότι η πρωτοβουλία του θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ευρώπη.
«Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».
Η Ελλάδα, πρόσεσε, είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένουν που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες.
Έτσι προκαλείται ένας απερίγραπτος συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.
Εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσουν πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή.
Τα χρήματα του ταμείου, συνέχισε ο κύριος Σόρος, θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια μονο σε ξένους.
Οι οργανώσεις αυτές πάντως, πρόσθεσε, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση.
«Ο σκοπός μου είναι να γράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον προϋπολογισμό της επαρκή κονδύλια για αυτό από το 2014», είπε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης.
«Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια», είπε.
«Μια οραματική ιδέα» ήταν η φράση με την οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον κ. Σόρος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, που παρευρίσκεται επίσης στο Φόρουμ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..οι άλλοι θα πάνε να κάνουνε λέει διαδήλωση αλληλεγγύης στο "λαό τού Ιράκ", και γράφουνε και σχετικό κείμενο 1000 λέξεων. Και άντε, εγώ να κάνω την υπέρβαση και να μη σχολιάσω "μα γαμώ το θεό μου δε θα αφήσουν ούτε μισή αντιδραστική πορτοκαλί κινητοποίηση που να μη στηρίξουν;" Αλλά πώς να μη σχολιάσω το ότι σε 1000 λέξεις δε βρίσκουν χώρο να πουν μία φορά τη φράση "αμερικάνικη κατοχή";



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι άλλες κομμούνες των κουρδων στα πετρελαια της Συριας που εχουν καταλαβει με τα αφεντικα τους τους αμερικανους, κομμούνες ολούθε τριγύρω, ολούθε τριγύρω κομμούνες. Το βλέπεις και θες να πας εθελοντής, να βοηθήσεις κι εσύ στην οικοδόμηση των κομμούνων ολούθε τριγύρω, των ολούθε τριγύρω κομμούνων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αμερικανικά στρατεύματα της YPG φυλάσσουν κοιτάσματα πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία
4/11/2019
Αυτές οι πετρελαιοκομμουνες αχ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 για το φλέγον ζήτημα των ημερών, από τον γυιό του θρυλικού καπετάν Νικηφόρου (Δημήτρη Δημητρίου).
Πέτρος Δημητρίου

Σύγχρονο "Μεταναστευτικό": ένας κατασκευασμένος εφιάλτης για τους λαούς και τις κοινωνίες.
Έχει πλέον καταστεί φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως και οι προκάτοχοί του, (κόμματα και πολιτικές πλέον δεν υφίστανται)- απλά εκτελεί τις επιταγές των εντολέων του.
Εκτελεί κυρίως τις επιταγές του εντολέα του George Soros και της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ, που από τη μεριά τους προωθούν την με κάθε μέσο και τρόπο παγκοσμιοποίηση και κυριαρχία των Αγορών επί των λαών και των κρατών τους.
Οι ενέργειες εδώ υποστηρίζονται κυρίως από την Μ.Κ.Ο. Solidarity Now (Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη Τώρα"), που αποτελεί παράρτημα του ιδρύματος Open Society Foundations του αφεντικού George Soros, με έτος ίδρυσης στην Ελλάδα το 2012, και διακηρυγμένο σκοπό την "χρηματοδότηση και εκπόνηση δράσεων κυρίως για τους πρόσφυγες". Από τότε, το 2012 στο Νταβός, είχε αναγγείλει τα σχέδιά του για την Ελλάδα, και τα έθεσε σε εφαρμογή (παρόντος μάλιστα και του πανηγυρίζοντος Γ. Α. Παπανδρέου).
Η σύνθεση της διοίκησης της εν λόγω Μ.Κ.Ο., δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών ή παρερμηνειών...
Διοικητικό Συμβούλιο Solidarity Now:
Πρόεδρος:
Στέλιος Ζαββός
(κουμπάρος του George Soros -ήταν εκείνος που πάντρεψε τον Στ. Ζαββό με τη Σοφία Δοξιάδη, τον Ιούνιο του 2004- και αδελφός του Γιώργου Ζαββού, υφυπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, αρμόδιου για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος!). Είναι
Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος, "ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Managers Ltd, εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων ανάπτυξης ακινήτων και υποδομών, θεωρείται εκ των σημαντικών παικτών στη διεθνή σκακιέρα του χρήματος και των επαφών με κορυφαίους πανεπιστημιακούς, όπως τον Νουριέλ Ρουμπινί, τον Τζον Στίγκλιτζ ή τον Τζον Πόλσον. {Ο Τζον Πόλσον εξαγόρασε σε εξευτελιστικές τιμές τις μεθοδευμένα και δολίως πτωχευμένες τράπεζες Άλφα και Πειραιώς, και μαζί με την τρ. Πειραιώς, στα χέρια του περιήλθε χαρτοφυλάκιο της πρ. Αγροτικής Τράπεζας με το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ - από τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τον Ιούλιο 2012. Σχετικά με το ξεπούλημα στον Τζων Πόλσον, στο άρθρο μου από το 2014: "Ιστορικό εσχάτης εθνικής προδοσίας : η μεθόδευση για το ξεπούλημα ΑΤΕ – ΕΥΔΑΠ στα «κοράκια»"...
Γενική Διευθύντρια (νέα, 2019):
Αντιγόνη Λυμπεράκη
- ανιψιά Κων/νου Μητσοτάκη από την αδερφή του Αρτεμισία, ακραιφνής νεοφιλελεύθερη, πρ. βουλευτής "Το Ποτάμι". Στοχευμένη επιλογή, το μητσοτακέικο ήταν προ των πυλών. (και ποια επιλογή βέβαια δεν είναι...)
Μέλη:
Γιάννης Μπουτάρης (νεότερο μέλος, 2018)
Νίκος Αλιβιζάτος
Αρίστος Δοξιάδης
Νικηφόρος Διαμαντούρος
Μάνος Ματσαγγάνης
Χρήστος Ροζάκης
Αννα Τριανταφυλλίδου (Ερευνήτρια Α' στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Επίκ. Καθηγήτρια με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης και τη Μεταναστευτική Πολιτική και στον τομέα του εθνικισμού...).
κ.λ.π
Τα ονόματα αυτά τα συναντάμε σε όλες τις πρωτοβουλίες υπέρ αντεθνικών θέσεων και της παγκόσμιας διακυβέρνησης της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ:
1. υπέρ την πολιτικής των Ανοικτών Συνόρων και ελεύθερων μεταναστευτικών ροών, που υπηρετούν μέσω της MKO Solidarity Now, παραρτήματος της Open Society του αφεντικού George Soros.
2. υπέρ των μνημονίων
3. υπέρ της αναθεώρησης της Ιστορίας (Λιάκος, Ρεπούση, Δραγώνα, Δήμου, Κουλούρη, Κοππά, Βερέμης κ.λ.π.)
4. υπέρ των μέτρων εγκαθίδρυσης καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα (όλοι συμμετείχαν στα φόρουμ με θέμα την "Ευελφάλεια" [Flexicurity] και επικεφαλής την τότε Υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου - Bilderberg)
5. υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς
6. υπέρ του σχεδίου Ανάν το 2004
Επίσης, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι απαντώνται σε οργανισμούς όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής - εκ των ιδρυτών και πρ. Πρόεδρός του διετέλεσε ο καθηγητής Θάνος Βερέμης δημιουργός των εκπομπών για το 1821 στον ΣΚΑΪ με τον παραπλανητικό τίτλο "Η γέννηση ενός έθνους") και το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, των οποίων χρηματοδότης ειναι το Open Society Foundations του G. Soros [ανατρέξτε σε δημοσιευματα για την δράση του και τα πρόσωπα που το στελεχώνουν... Νίμιτς Αμερικανός διαμεσολαβητής για το Σκοπιανό, Γεώργιος Δαυίδ (George A. David)
Επί σειρά ετών πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεων (3Ε, Coca Cola) μέλος της οργανωτικής επιτροπής της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, κ.λ.π].
Η ΕΕ και οι διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, σε αγαστή συνεργασία με τις "ανθρωπιστικές/αλληλέγγυες" ΜΚΟ -που θησαυρίζουν, δρουν ως δουλέμποροι, υποκινούν και επιδοτούν τις μεταναστευτικές ροές με πασιφανή τα κίνητρα και τον σκοπό τους, για όποιον αρνείται να τον δουλεύουν ψιλό-γαζί.
Υ.Γ. 1. Η διάβρωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας από τις "ευεργεσίες" του George Soros είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Ο χώρος που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και εκείνος αλωθεί όπως και της ΝΔ, οι δε πρώην δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης ήταν εκ των καλύτερων λακέδων -με τα ανάλογα οφέλη- του συστήματος Soros. (Μετά την πολιτική "αποστρατευσή" του ήδη ο ένας επιβραβεύτηκε με την συμμετοχή του στην ΜΚΟ του. Αναμένεται και η αποκατάσταση του ετέρου...).
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Επειδή το μεταναστευτικό στην σημερινή του μορφή είναι εν πολλοίς μεθοδευμένο και κατασκευασμένο από την άρχουσα οικονομική Ελίτ, όχι για το καλό των μεταναστών ούτε βέβαια των λαών που τους υποδέχονται, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αναγκαία ευθύνη και σοβαρότητα. Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα διογκώνεται όσο περνάει ο καιρός. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το θέμα δεν είναι μόνο υπόθεση... ανθρωπισμού. Και ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Πρώτα πρώτα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να υποδεχθεί όλο αυτό το κύμα μεταναστευτικών ροών, που αποτελούνται μάλιστα από ανθρώπους που είναι και διαφορετικού πολιτισμικού προτύπου και εντελώς άλλης θρησκευτικής "αγωγής". Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο "πολυπολιτισμός" που διαφημίζεται από τα αφανή/φανερά κέντρα δεν είναι πολιτισμός, διότι πολιτισμός σημαίνει όσμωση και όχι βίαιη επιβολή του ενός προτύπου πάνω στον άλλο. Ούτε βέβαια πολυπολιτισμός είναι τα γκέτο και τα "κέντρα φιλοξενίας μεταναστών" που αποτελούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να γίνει προορισμός των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων που οι ίδιοι που τους έχουν εξαθλιώσει δημιουργούν τώρα συνθήκες ξεριζωμό τους για να διαλύσουν άλλες κοινωνίες. Διότι έτσι, δεν προκειται να προκύψουν νέες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, αλλά η οριστική διάλυση των κοινωνιών, που σήμερα έχουν να προστατεύσουν κάτι... αυτό που οι μαφίες του χρήματος θέλουν να καταργήσουν.
Εδώ πρέπει να πούμε για εκείνους από τους συμπολίτες μας που, από την μία, κινούνται από ιδεαλισμό, ανθρωπιστικές ιδέες, αισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, ότι, από την άλλη, δεν μπορεί να αγνοούν ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δέχεται τρομερή πίεση και είναι φυσικό ένα μεγάλο μέρος του ντόπιου πληθυσμού να αισθάνεται ανασφάλεια και απειλή. Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό καθόσον, λαϊκά στρώματα γίνονται συνεργοί στα σχέδια των ισχυρών αφού πέφτουν αυτοβούλως στην θανάσιμη δίνη ο ένας να στρέφεται κατά του άλλου. Αυτό το έγκλημα κάνουν όσοι εκφράζονται με υποτιμητικά και προσβλητικά λόγια, χαρίζοντας όλους τους άλλους στο ρατσισμό και στο φασισμό. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι είναι χώρα και λαός φιλόξενος. Δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία και χωρίς συναίσθηση του κακού που κάνουν να χαρίζουν κάποιοι σχεδόν όλους τους συμπατριώτες τους στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αλγεινή εντύπωση επίσης δημιουργεί η ανευθυνότητα και η ανοησία μερίδας των αυτοαποκαλούμενων "αλληλέγγυων", οι οποίοι χλευάζουν και λοιδορούν οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα και είναι ελληνικό, με υποτιμητικές εκφραστικές παραφράσεις του στυλ «"μπατριώτες", θα έρθουν οι ξένοι και θα χαλάσουν τον "μπολιτισμό" μας», και άλλες τέτοιες φτηνές κουταμάρες, νομίζοντας ότι οι ίδιοι αποκτούν κύρος και διαπιστευτήρια προοδευτισμού υποβιβάζοντας τόσο τους διπλανούς τους και πολλές φορές δικούς τους ανθρώπους. Ώστε, δεν έχουμε τίποτα να προστατεύσουμε και από κανέναν; Πρέπει να σταματήσει πάραυτα αυτός ο ανερματιστος και χωρίς καμία δικαιολογία ιδιότυπος αυτοκαταστροφικός ελιτισμός.
Από την άλλη πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι στις μεταναστευτικές ροές πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απόλυτη ανάγκη την βοήθεια και συμπαράστασή μας. Πρέπει λοιπόν να μελετηθεί το πρόβλημά βαθιά και διεξοδικά και να γίνει διαχωρισμός εκείνων των προσφύγων και μεταναστών που έχουν απόλυτη ανάγκη ασύλου. Σε αυτήν την κατηγορία βεβαίως πρώτα-πρώτα ανήκουν οι οικογένειες προσφύγων με παιδιά. Κατόπιν άλλοι που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες, που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, που διώκονται πολιτικά κ.λ.π.. Όσοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και κατόπιν και επιλεκτικής ποσόστωσης, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα, εφόσον και οι ίδιοι αποδεχτούν τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν και είναι σύμφωνοι να σεβαστούν το πολιτιστικό πρότυπο και τα ήθη της χώρας που θα διαμείνουν. Από τους υπόλοιπους, θα πρέπει ένα μέρος τους να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή να επαναπροωθηθούν στη χώρα από την οποία παρανόμως εισήλθαν ( βασικά, Τουρκία).
Κατόπιν αυτών, για όποιον θέλει να συνεχίσει να το παίζει ανώδυνα και ανεύθυνα "ανθρωπιστής" (κατηγορώντας τους υπόλοιπους ότι δεν είμαστε) να μας πληροφορήσει αν υπάρχει για εκείνον ένα πλαφόν για τον αριθμό μεταναστών που η χώρα μπορεί να υποδεχτεί. Αφού θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός μας είναι κοντά στα 11 εκατομμύρια άτομα και φθίνει, οι δε μετανάστες προέρχονται από σχεδόν 80 χώρες που, μερικές έχουν πληθυσμούς 200 εκατομμυρίων, άλλες 100 και άλλες 50 εκατομμυρίων και πάει λέγοντας. Υπάρχει κάποιο όριο για το πόσους σηκώνει η έρμη η πατρίδα, για εκείνους που είναι ακραιφνείς "ανθρωπιστές", ή θεωρούν ότι δεν έχει καμία σημασία και αξία η έννοια "πατρίδα"; Αλλά, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρότασή τους "Μπάτε χίλιοι αλέστε", θα αποτελέσει για όλους εμάς, που θεωρούμε ότι κάτι έχουμε εδώ σε αυτόν τον τόπο που αξίζει να υπερασπιστούμε, αιτία πολέμου. Και είμαστε η συντριπτική πλειονότητα, δεν θα αφήσουμε να αφανιστεί ο τόπος μας και όσα αυτός αντιπροσωπεύει.
Τελικά: Ή θα στραφούμε όλοι μαζί κατά των δυναστών μας, αιώνιων εκμεταλλευτών και σύγχρονων δουλεμπόρων, που δημιουργούν την δυστυχία και το ξερίζωμα αυτών των συνανθρώπων μας ή το μέλλον που προετοιμάζεται από αυτούς τους δυνάστες μας καταφθάνει ζοφερό για όλους μας, μετανάστες ή μη.
Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν υπηρετεί τον λαό και τη χώρα αλλά αλλότρια συμφέροντα και καταστρεπτικούς σχεδιασμούς. Ή θα αλλάξει ρότα, ή πρέπει πάση θυσία να αντικατασταθεί από πρόσωπα που πιστεύουν στον ελληνικό λαό και θα υπερασπίσουν το σύνταγμα, τα δίκαια και συμφέροντα της χώρας.
Υ.Γ. 2. Απευθύνω την έκκληση για προβληματισμό και συστράτευση σε όλους τους Έλληνες, αλλά κυρίως σε αριστερούς που διατηρούν στην καρδιά τους τον πατριωτισμό των απλών ελασιτών, του Άρη, του πατέρα μου Νικηφόρου, που με οδηγό, εφαλτήριο και όπλο την αγάπη τους στην πατρίδα υπεράσπισαν πανανθρώπινες αξίες. Από εκείνους που η πατρίδα δεν σημαίνει τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, είναι φυσικό να έχουν αλλοτριωθεί από την παγκόσμια νεοταξική μαφία του χρήματος και να έχουν γίνει τα φανατικότερα στρατιωτάκια της. Τόσο που δεν αντιλαμβάνονται ούτε τα στοιχειώδη για έναν δημοκράτη ή προοδευτικό άνθρωπο, δεξιό ή αριστερό, ότι η όψιμη χαρά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την... ήδη επιτευχθείσα "μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική", οι κορώνες του Βαρβιτσιώτη ότι θα επιβάλλει με το καλό ή με το κακό τα στρατόπεδα χοτ-σποτ όπου δει, δεν φανερώνουν καμία αυξημένη ενσυναίσθησή τους για την περιπέτεια των μεταναστών/προσφύγων αλλά, αντιθέτως, καταμαρτυρούν την πρεμούρα τους να επιβάλλουν τις επιθυμίες των αφεντικών τους, που μας βλέπουν όλους σαν σκουλίκια. Ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον μόνο για αυτό, οι Μητσοτάκηδες κι οι Βαρβιτσιώτηδες: σε πιο χοτ-σποτ κοντά θα μένουν;
Σχολιο.- Εξαιρετικα μετριοπαθης και εξοχως σαφης
Σχολιο.- η κληρονομιά που κουβαλά είναι βαριά-δεν θα μπορούσε αλλιώς ο Πέτρος
Σχολιο.- Είναι παλιό άρθρο του 2012
Σχολιο.- Γνωστα και Σωστα ολα αυτα που Καταγραφει ο Φιλος...-κεινο που Ξεχασε ειναι οτι η ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΗ(Αντιγονη Λυμπερακη) Γενικη Διευθυντρια των εν Ελλαδι "Ιδρυματων-ΜΚΟ" του ΣΟΡΟΣ πριν... 'Μετεξελιχθει' σε Πολιτευομενη-Βουλευτινα του «Ποταμιου»... Υπηρξε μελος της Κ.Ε. του "Συνασπισμου"-επι Κωνσταντοπουλου και λιγουλακι επι Αλαβανου- κι αργοτερα Αντιπροεδρινα της... "Δρασης" του Στεφανο Μανο(«Αλατινι»)-



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν φτιάξετε ένα hot spot στην Μύκονο, στην Σαντορίνη, στην Εκάλη και στο παλαιό Ψυχικό τότε να δεχθώ κι εγώ ένα εδώ που μένω. Τα σύγχρονα Άουσβιτς σας, για να κονομάτε από την διεθνή συμμορία των α-λήτ να τα φτιάξετε στις γειτονιές σας για να δείξετε στην τελική την αλληλεγγύη σας στους "πρόσφυγες" εμπράκτως...Καταλάβατε ρε μίσθαρνα του γκλομπαλισμού ή θέλετε ν'αντικρύσετε αίμα για να πάρετε τα χαμπάρια σας για να το πω λαϊκά? Πρώτα μνημόνια, μετά Μακεδονικό και τώρα εποικισμό για να ζωντανέψετε αυτήν την σαύρα τον Κουντενχόβε Καλλέργη και την ρέπλικα του, τον ρουφιάνο των Εβραίων Σόρος? άντε επιτέλους ανθρωπόμορφα κτήνη....
Σχολιο.- για πόσο θα φιλοξενησουμε τους οικονομικους λαθρομεταναστες? μέχρι πόσους? με τι λεφτά? με τι συνέπειες στην ήδη κατεστραμμένη οικονομία και κοινωνία του τόπου?
Σχολιο.- Εκτός εάν εννοείτε ότι να πάρει καποιος κάποιον στο σπίτι του, όπως πήρατε εσείς στο δικό σας (λεμε τωρα, γιατι μονο στα λογια που σας πληρωνουν φτανετε).Αυτό είναι λογικό Εγώ πάντως παίρνω 10. Να τους προσφέρω δουλειά και νόμιμη αμοιβή. Και μιλάω σοβαρά. Απλά ζήτησα ταυτοποιημενα άτομα. Στις οχλησεις μου η απάντηση ήταν μια. "δεν προβλέπεται από τον νόμο"!!!!!! Λοιπόν?
Σχολιο.- Αφου δεν ταυτοποιουν κανενα! Ολοι Μωχαμετ ειναι και ...ανηλικοι!!!
Πως να ....προβλεπεται απο τον νομο;;;
Ποιο νομο, δεν σου ειπαν;
Τα γελοια υποκειμενα!
Σχολιο.- Τι λες βρε; Ποιους ερήμους; Στο Πακιστάν έχουν πόλεμο και δεν το μάθαμε; Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτων των ανθρώπων είναι μεσοαστοι στην χώρα τους που τους πουλήσατε το παραμύθι της ανέμελης κι επιδοματικης Ευρώπης κι είναι τόσο ανεύθυνοι που ρισκάρουνε όχι μόνο την δικιά τους την ζωή αλλά και την ζωή των οικογενειών τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να μου δώσει κανείς μία λογικοφανή απάντηση σε μια απορία που έχω καιρό τώρα? Πως γίνεται κάποια που δηλώνει ευθαρσώς ότι "οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές και γι'αυτό είναι φτωχοί" να είναι ταυτόχρονα Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow (Αλληλεγγύη τώρα) του γνωστού και μη εξαιρετέου "φιλάνθρωπου" George Soros? Θα μου πείτε τόσο καιρό δεν έχω μάθει τους Μητσοτάκηδες....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μαξ Μέρτεν ήταν Γερμανός ανώτατος εισαγγελέας της Ναζιστικής Γερμανίας.
εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, όπου και ανέλαβε τη γενική εποπτεία της δίωξης των Εβραίων της Μακεδονίας.
το παρατσούκλι του ηταν «δήμιος ή χασάπης της Θεσσαλονίκης».
ειχε στείλει τουλάχιστον 50.000 Εβραίους στο Άουσβιτς.
επισης ευθύνεται και για τη λεηλασία των περιουσιών τους
καθώς κ για την τυμβωρυχία του νεκροταφείου τους στη Θεσσαλονίκη.
Μετά το τέλος του πολέμου
κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε ερήμην από ελληνικό δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου.

ο αναίσχυντος Μέρτεν λοιπόν το Μάιο του 1957 ήρθε για διακοπές στη Θεσσαλονίκη.
ήταν στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης της δυτικής Γερμανίας.
η ελληνική κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε καθόλου
αλλά
ο αντεισαγγελέας εγκληματιών πολέμου του Αρείου Πάγου Ανδρέας Τσαούσης εκδίδει ένταλμα συλλήψεως και ο Μέρτεν κλείνεται στις φυλακές.
από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ένα πραγματικό πανηγύρι.
πίεζαν οι Γερμανοί να αφεθεί αμέσως ελεύθερος
πίεζε η Φρειδερίκη (που στα νιάτα της ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος) να γίνει το χατίρι των Γερμανών
πίεζε όμως και ολόκληρη η κοινωνία με τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου και νωπές ακόμα τις θηριωδίες του Μέρτεν....
μετά από πολλά τον Αύγουστο του 1959
ο Καραμανλής το παίρνει επάνω του και με νομοθετική παρέμβαση «αναστέλλει πάσα δίωξη Γερμανών υπηκόων φερόμενων ως εγκληματιών πολέμου»
σαν σήμερα 5 Νοεμβρίου 1959 ο Μαξ Μέρτεν
ταξιδεύει για τη Γερμανία....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



04.11.2019, 12:12
«Εισβολή» των διορισμένων μελών στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ
Σήμερα το πρωί και λίγη ώρα αφού κατατέθηκε η προσφυγή του ΚΕΘΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Νίκο Αλιβιζάτο, κάποια μέλη της διορισμένης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, διοίκησης με τη συνοδεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου, θέλησαν να συνεδριάσουν στα κεντρικά γραφεία του φορέα.
Οι εργαζόμενοι τους ενημέρωσαν ότι αφενός έχουν στάση εργασίας και αφετέρου έως ότου εγκριθεί από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή, δεν αναγνωρίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τελικά η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια όλοι αποχώρησαν από τα γραφεία. Αύριο θα γίνει η έκτακτη πανελλαδική γενική συνέλευση στην οποία συγκάλεσαν χθες οι εργαζόμενοι μετά από έκτακτη συνεδρίαση ύστερα από την ανακοίνωση των ονομάτων από τον κ. Κικίλια.
Η πλειονότητα των μελών και αναπληρωματικών μελών, που μπορεί να είναι καθ’ όλα άξιοι επιστήμονες, δεν έχει καμία σχέση με την απεξάρτηση και τις κοινότητες, ούτε εθελοντικά.
Ανακοίνωση των εργαζομένων
«Απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ» δηλώνουν ότι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους. Ταυτόχρονα, ζητούν την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος.
Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «πλήρως ελεγχόμενο και κομματικό», προσήλθε σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, αλλά αποχώρησε άπραγο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, καθώς το κτίριο είχε αδειάσει λόγω στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων.
Επίσης, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν εκφραστεί «ενίοτε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίων αυτών που καλούνται να "διοικήσουν"». Εκτιμούν ότι «είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο, που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας».
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, παραμένουν «προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Έξοδος από την ΕΕ τώρα!”:
Οι ομιλίες των Τάκη Φωτόπουλου και Arthur Scargill για το Brexit
Σε μια πραγματικά λαϊκή συγκέντρωση, όπου εκφράστηκε η επιθυμία των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης στη Μεγάλη Βρετανία για έξοδο από την ΕΕ, ο Τάκης Φωτόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ανάλυση του ΜΕΚΕΑ για το διακύβευμα του Brexit στο πλαίσιο της Νέας Διεθνούς Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Μαζί με τον ιστορικό ηγέτη των ανθρακωρύχων, Άρθουρ Σκάργκιλ, έγινε σαφές ότι ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της “σκληρής” εξόδου. Με τις ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας να αδυνατούν να διαχειριστούν το ηχηρό ΟΧΙ που είπε ο λαός στην ΕΕ, με συνέπεια η έξοδος να πηγαίνει από παράταση σε παράταση με σκοπό να μην γίνει ποτέ (κι αν γίνει να είναι, εν τέλει, “νερωμένη”), η εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα προσέφερε τόσο μια διαφωτιστική όσο και μία αγωνιστική οπτική της πραγματικότητας.
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2019/11/02/eksodos-apo-tin-ee-tora-oi-omilies-ton-taki-fotopoulou-kai-arthur-scargill-gia-to-brexit/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ουγγαρία και η Κύπρος θ΄ανοίξουν τις Πρεσβείες τους στη Συρία.
4/11/2019
H Ουγγαρία προετοιμάζεται ν΄ανοίξει ξανά την Πρεσβεία της στη Δαμασκό μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των 2 χωρών κατά τα χρόνια του πολέμου. Θα γίνει έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θ’ αποκαταστήσει τις διπλωματικές της σχέσει με τη Συρία. »Η ουγγρική πρεσβεία στη Δαμασκό θα ξανανοίξει και ο επιτετραμμένος πρόσφατα έφθασε στη Δαμασκό και θα επισκεφθεί το ΥΠΕΞ, » δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Συρίας ο κ. Ayman Sosan.
Η Ουγγαρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να διορίσει διπλωμάτη για να εκτελεί προξενικά καθήκοντα στη Δαμασκό, που θ΄αναλάβει υπηρεσία από το επόμενο έτος. Θ΄ακολουθήσει η Κύπρος,που ήδη ΜΜΕ έχουν αναφέρει την πρόθεσή της ν’ ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στη Συρία, : « Εκτός από την Ουγγαρία, αναμένεται και η Κύπρος ν’ ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της καθώς ένας από τους ανώτερους υπαλλήλους της πρόκειται να φτάσει στη Δαμασκό για να συζητήσει το θέμα. «
Eνδεικτικό των προθέσεων της Ουγγαρίας είναι ότι στις 30/10/19 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν επισκέφθηκε τη Βουδαπέστη και μίλησαν για Συρία. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στην Ουγγαρία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κ. Β. Ορμπάν με επικεφαλής των χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής όπου συμμετείχαν….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι διαμαρτυρίες στη Χιλή
 Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 10:56
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στη Χιλή, με το κίνημα διαμαρτυρίας να παραμένει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, παρά την ανακοίνωση πολλών κοινωνικών μέτρων.
Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές, συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Σαντιάγο, στην πλατεία Ιταλίας που έχει αναχθεί σε σύμβολο του κινήματος που ξέσπασε στις 18 Οκτωβρίου.
Οι διαδηλώσεις στο Σαντιάγο αμαυρώθηκαν από πολλά επεισόδια. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, ενώ πολλά λεωφορεία πυρπολήθηκαν. Η αστυνομία αποπειράθηκε να διαλύσει το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.
Η αστυνομια του καθεστωτος πυροβολει με πραγματικα πυρα.
«Δεν έχει τελειώσει»
Το κοινωνικό κίνημα, που ξέσπασε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, δεν φαίνεται να αποδυναμώνεται και το σύνθημα «Δεν έχει τελειώσει» που μεταδιδόταν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης έχει βρει μεγάλη απήχηση.
«Η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα ξεσηκωθεί. (Το κίνημα διαμαρτυρίας) δεν πρέπει να σταματήσει ξαφνικά» δήλωσε η Όλγκα Πέρες.
Χθες το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα σκαλοπάτια δικαστηρίων και οργισμένοι οδηγοί ταξί διαδήλωσαν με τα οχήματά τους κινούμενοι με πολύ χαμηλή ταχύτητα για να διαμαρτυρηθούν για τις τιμές των διοδίων.
Σε άλλες πόλεις, όπως στο Βαλπαραΐσο και στη Βίνια ντελ Μαρ, πραγματοποιήθηκαν επίσης κινητοποιήσεις.
Οι Χιλιανοί ζητούν κυρίως τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αναθεώρηση του Συντάγματος, δύο κληροδοτήματα της περιόδου της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990), καθώς και ριζικές μεταρρυθμίσεις στο υπερφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της κοινωνικής κρίσης, που ξέσπασε στις 18 Οκτωβρίου μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό (η οποία έκτοτε έχει ακυρωθεί), έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Εκτός από τους 20 θανάτους που έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση, 1.305 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναν ανεξάρτητο κρατικό οργανισμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδρουν οι τοπικες κοινωνιες στις «ορδες» των λαθρομεταναστων, αμηχανη η κυβερνηση.  «Το ποτηρι  ξεχειλισε»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια ΕΦΚΑ. Με αμοιβες 400 ευρω ενας στους τρεις εργαζομενους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη κλαυσίγελως είναι Ελληνική (και δεν ξέρω καν αν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα). Τώρα και σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, όποιος τρώει χοιρινό και πίνει μπύρες διαπράττει κτηνωδία. Αν το κάνει μάλιστα και κοντά σε δομές που φιλοξενούν μουσουλμάνους μετανάστες, μάλλον είναι και ακροδεξιός σύμφωνα με τον ίδιο. Νομίζω το τερματίσαμε σε τούτη την κοσμογωνιά....τι να πει κανείς

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θέλει Ως Ποινικό Αδίκημα Το Μπάρμπεκιου Με Χοιρινό Μπροστά Σε Μουσουλμάνους...
Θα μας τρελάνουν εντελώς...
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο "χάιδεμα" των μουσουλμάνων και μάλιστα με αστεία επιχειρήματα.
Ενοχλήθηκε για μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ, απέναντι από hot spot, λόγω του ότι ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι και μάλιστα κάνει λόγο για... ποινικό αδίκημα(!!!).
Γιατί όμως, όταν οι μουσουλμάνοι κλείνουν τον δρόμο για να προσευχηθούν, ή όταν κυκλοφορούν ανάμεσα μας με φερετζέδες δεν θεωρείται ενόχληση και ασέβεια προς τους Πολιτες;
Ένταση προκλήθηκε σε επιτροπή της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισε σαδισμό και κτηνωδία την πρακτική πολιτών να κάνουν μπάρμπεκιου ψήνοντας χοιρινό και καταναλώνοντας αλκοόλ δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με παρέμβαση στη συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων ζήτησε μάλιστα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους καταφεύγουν στη συγκεκριμένη πρακτική, τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό Έλληνα πολίτη και για κάθε άνθρωπο.
Ο κ. Γιαννούλης ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να μάθει αν υπάρχει πρόνοια να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά με ποινές, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη που υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιορίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Αυτός είναι ο διάλογος μεταξύ των δύο βουλευτών:
Χρήστος Γιαννούλης βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ: Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κύριε Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία.
Κώστας Κυρανάκης βουλευτης ΝΔ: Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4VNVW-CM5Mk

σχολιο.- Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, Προεδρος Αιγυπτου: «Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα, πίσω στις χώρες σας»
https://www.youtube.com/watch?v=Y8k1VUA7SXE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0rwDBqEsT55XB-92NHuGH-og-HLTQFKNBxgaL5EZHepbGheb1yzNGrkQY
18 Δεκ 2018
Μία συγκλονιστική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σισι, μία ομιλία που παραδίδει μαθήματα εθνικής πολιτικής στον Τσίπρα, ο οποίος εδώ και 4 χρόνια έχει ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες και τους επιτρέπει να αλωνίζουν εντός της χώρας ανενόχλητοι! Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας στο Σάρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου έδωσε με σαφήνεια ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.

Σχολιο.- Εδω και δεκαετιες ειχαμε μουσουλμάνους στη χωρα μας (και μαλιστα ολοκληρο "μασιφ" τουρκομαχαλά-έχω ζησει κι εγω εκει- στο Γκάζι, στο κεντρο της Αθηνας!)
και ουδέποτε οι γηγενεις ή μεταναστες μουσουλμάνοι της χωρας μου δεν ειχαν παραπονεθει "για προσβολη της πιστης τους" οταν διπλα στο σπιτι τους υπήρχε σουβλατζιδικο. Οπως δεν ειχαν ενοχληθει κι απο τις αναρτημένες θρησκευτικες εικονες σε σχολεια, νοσοκομεια και δικαστηρια που αποφασισατε να κατεβασετε..
Ουτε κι απο τη λεξη Χριστου-γεννα που θελετε να καταργησετε, με σιωπηλη συμφωνια και του νεοταξιτη του Τζερονυμο...
Πώς ξαφνικα οι μουσλιμ εγιναν "μυγιαγγιχτοι" σε θεματα "πιστης, απο τη στιγμη που αρχισαν να τους κουβαλανε στην ελλαδα τα πρακτορεια του αφεντικού σας, του Σορος;
Ρε μπας και παιζει κατι αλλο, που ολοι το ξερουμε αλλα δεν τολματε να το ομολογησετε;
Προδοτες!
.Δηλαδή όταν εσείς της Βουλής πηγαίνετε στις ταβέρνες και ξεκοκαλίζετε δημοσίως τα πλούσια εδέσματα που σας σερβίρουν, μπροστά στα μάτια των Ελλήνων που εσείς εξαθλιώσατε, δεν τρέχει μία. Έτσι "κύριε" Γιαννούλη;
Όταν έχετε συστήσει άπειρες Μ.Κ.Ο για να πάρετε τα χρήματα της Ε.Ε για το μεταναστευτικό ενώ τους έχετε στ' αντίσκηνα, χειμώνα-καλοκαίρι, δεν είναι κτηνωδία. Έτσι "κύριε" Γιαννούλη;
Αλλά ποιος σώφρων έχασε το μυαλό του για να το βρείτε εσείς...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Οκτωβριο του 2015 η οικογενεια Μπακατσελου εκλεισε την εφημεριδα «Αγγελιοφορος» αφηνοντας φεσι 27 εκτ ευρω σε τραπεζες, ασφαλιστικα Ταμεια, Δημοσιο, και 108 εργαζομενους στους οποιους οφειλει 3,45 εκατ, στο δρομο. Σημερα η κυβερνηση ανταμειβει τον αλλοτε αναπληρωτη διευθυνοντα συμβουλο της εταιριας, Νικο Μπακατσελο, διοριζοντας τον προεδρο στον ΔΕΔΔΗΕ.
Σχολιο.- Η γυναίκα του Βενιζέλου είναι Μπακατσελου ....Δεξιοι 7 γενιές επι ερε εδώ στη Σαλονικη διόριζαν όποιον ψήφιζε δεξιά και έναντι αμοιβής βέβαια ( δεκαετια του 1960 5000δρχ ο διορισμός )τόσο όμορφα ....
Σχολιο.- Στο Κέντρο ήταν ο Γεώργιος Μπακατσέλος έως ότου γίνει αποστάτης το 1965. Στη Ν.Δ, πήγε με τη Μεταπολίτευση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έχετε ακούσει για «ιερό μίσος», είναι αυτό που κουβαλάνε οι ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Κουρεύουν” το αφορολόγητο με υποχρεωτικές ηλεκτρονικές αποδείξεις στο 30% του εισοδήματος
5/11/2019
Το αφορολόγητο όριο των 8.676€ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά (ή σε απόλυτους αριθμούς μείωση φόρου 777€ με το νέο συντελεστή 9%) “κουρεύεται”, με πρόσθετη μάλιστα επιβάρυνση, αν ο πολίτης δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές καταναλωτικές αποδείξεις ίσες με το 30% όλων αθροιστικά των εισοδημάτων του.
Αν, μάλιστα, ο φορολογούμενος συγκεντρώσει αποδείξεις που υπολείπονται του 30% του εισοδήματος του τότε για το ποσό της διαφοράς θα φορολογηθεί με τον εξοντωτικό συντελεστή του 22%.
Το σκεπτικό που εμφανίζει του Υπουργείο Οικονομικών για να δικαιολογήσει το πλαφόν του 30% είναι η καταπολέμηση τάχα της φοροδιαφυγής. Είναι αδιανόητο όμως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να παραπέμπεται και μάλιστα τιμωρητικά στους πολίτες αλλά και πέραν αυτού είναι ακόμα περισσότερο αδιανότητο να υπάρχουν συντελεστές ΦΠΑ σε ουράνια ύψη της τάξης του 24% και να πιστεύουν οι φορολογικές αρχές ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, θα αποφύγουν την πρόκληση είτε της μη είσπραξης αυτού του ΦΠΑ είτε της μη απόδοσής του.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μιά φορά απ’ αυτές τις στήλες ότι η διέξοδος είναι μονοψήφιοι συντελεστές ΦΠΑ και μηδενικοί για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με αυστηροποίηση των ποινών για μη είσπραξη ή απόδοσή του νέου ΦΠΑ και αυτεπάγγελτη δίωξη και ένα χρόνο φυλάκιση. Όπως έχει τονιστεί στην Iksra σε μιά τέτοια περίπτωση αφενός θα ενισχυθούν κατανάλωση και ανάπτυξη, ενώ δεν θα μειωθούν κατά πάσα πιθανότητα τα έσοδα του δημοσίου.
Φορολογικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι το μέτρο του 30% ηλεκτρονικές αποδείξεις, αν προσθέσουμε και τις αποδείξεις που εξαιρούνται στο συνυπολογισμό για το κτίσιμο του αφορολόγητου και οι οποίες δεν ανακοινώνονται στο σύνολό τους (π.χ ενοίκια, αγορές αυτοκινήτου, ακινήτων κλπ κλπ), λόγω των σοβαρών δυσκολιών για την επίτευξη του, οδηγεί ευθέως στο “κούρεμα” του αφορολόγητου και στην περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.
Φυσικά η κυβέρνηση έσπευσε να προστατεύσει από τους κινδύνους αυτούς τα υψηλά εισοδήματα, εξαιρώντας από το 30% όσους έχουν εισόδημα πάνω από 67.000€, θέτοντας σε αυτήν την περίπτωση πλαφόν 20.000€ αποδείξεις για το κτίσιμο του αφορολόγητου όσα εκατομμύρια και αν δηλώνει ως εισόδημα ο φορολογούμενος! Αυτό θα πει εξουθένωση για τους φτωχούς και ειδική μέριμνα για τους πλούσιους.
Έχουμε ένα τερατώδες και άδικο φορολογικό σύστημα που δίνει στο κράτος έσοδα μαμούθ πάνω από το 40% του ΑΕΠ (!), έσοδα που έχουν με ελάχιστο αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκρισμα.
Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά προβλήματα που καθηλώνουν την χώρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κικίλιας: Οι αστυνομικοί θα παίρνουν 20% από τα πρόστιμα για κάπνισμα
Σε συνέντευξή του την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού έχουν αρχίσει.
Η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου ενώ τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, ανάλογα με το βάρος του αδικήματος.
Για την επιβολή του νόμου, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι αστυνομικοί θα βοηθήσουν πρώτοι από όλους στην προσπάθεια αυτή και ότι θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.
Οι Ελληνες, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, είναι «συμπαίκτες μου» στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των επιπτώσεών του.
Αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές ενώ υποστήριξε ότι μεγάλο ποσοστό των καπνιστών συμφωνούν με τον νόμο.
Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και, όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο. «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», τόνισε ο κ. Κικίλιας που ανέφερε ακόμη ότι παλεύει για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και ότι έχει ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

Σχολιο.- Δεν είναι ρατσισμός να βγάζετε τους ανθρώπους στο κρύο είστε εκτός πραγματικότητας. δηλαδή μας λέτε ότι στα νυκτερινα μαγαζιά θα πηγαίνουν αυτοί που δεν καπνίζουν μου έρχονται γέλια όλες αυτές τις βλακιες τα μαγαζιά θα τις πληρώσουν αλλά ποιος από σας ξέρει την πραγματικότητα που να την μάθετε δούλεψε κανείς από εσάς. Θα πηγαίνουμε στα μπουζούκια να πίνουμε τσάι
Σχολιο.- βαλεριάνα ... τρελα κεφια θα κανουμε !!!!
Σχολιο.- Ρε δεν ντρέπεσαι λίγο;
Αφού σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η υγεία μας γιατί δεν απαγορεύετε την πώληση των τσιγάρων και την καλλιέργεια του καπνού;
Γιατιιιιι;;; εεε;;;
Σχολιο.- Ας επιτρέπεται η πώληση του καπνού. Απλά εγώ θα έλεγα αφού νοιάζονται για την υγεία μας ας κάνουν νοσοκομεία.
Σχολιο.- φίλε μου ιδιωτικά δεν αποκλείεται να δούμε πολλά δημόσια όμως μην το περιμένεις...
Σχολιο.- ακριβώς. Θέλουν ανθρώπους δύο ταχυτήτων... Όσοι έχουν θα ζουν.. Όσοι δεν έχουν έχετε γειά...
Σχολιο.- Επιτρέπετε η καλλιέργεια καπνου στην Ελλαδα ... επιτρέπετε η επεξεργασία του .... επιτρέπετε η πώληση του και φορολογιται με 800% και εισπρατει το κράτος απίστευτο χρήμα ετησίως .....
Και έρχετε τωρα να μου πει πως ειμαι παράνομος που καπνιζω !!!!!!!!!!
Τα χρηματά μου για τα τσιγαρα γιατι τα δέχεται ????????
Γιατι δεν απαγορευει την καλλιεργεια , επεξεργασια , εισαγωγή και πώληση ??????
Αφου θελει .... οπως λεει να με σωσει απ τον καρκινο ?????




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει να βάλει «στο γύψο» τις διαδηλώσεις!
Τη διαχρονική επιδίωξη των αστικών κυβερνήσεων για περιορισμό των διαδηλώσεων επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της Στ. Πέτσα να δηλώνει στον «ΑΝΤ1» ότι είναι θέμα ημερών η δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για «οριοθέτηση» των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας!
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, παίρνοντας την πάσα ερωτήσεων για το πόσο «ενοχλητικές» για τους «επενδυτές» και τάχα «επιβλαβείς για την οικονομία» είναι οι διαδηλώσεις στο κέντρο, και αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσουν «100, 200, 300 άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο», σαν έτοιμος από καιρό απάντησε: «Κατηγορηματικά ναι! Τις επόμενες βδομάδες θα έχετε νεότερα και γι' αυτό το ζήτημα, πώς θα μπορέσουμε να βάλουμε σε μια σειρά τη φυσιολογική καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή χρειάζεται να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, είτε αυτό αφορά την οριοθέτηση των περιοχών στις οποίες γίνονται οι απεργίες είτε αφορά την επιτήρηση από την αστυνομία. Να δώσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πολίτες». Δεν δίστασε μάλιστα να παρουσιάσει τα σχέδια αυτά, ως περίπου... φιλεργατικά, λέγοντας πως «δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον ούτε αυτών που διαδηλώνουν τελικά να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας», και προσθέτοντας ότι τάχα «θα βρούμε την ισορροπία που χρειάζεται ώστε και αυτός που θέλει να διαδηλώσει και να εκφράσει το αίτημά του να μπορεί να το κάνει, και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται».
Στον «οίστρο» του μάλιστα και επιστρατεύοντας τα γνωστά περί «πλήγματος στο εμπόριο», έφτασε να χρεώσει στις κινητοποιήσεις το πλήγμα που δέχτηκαν μικροί επαγγελματίες λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρη που τους φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις: «Εχει αποδειχθεί και από μελέτες που έχουν κάνει και η ΕΣΕΕ και το ινστιτούτο της και η ΓΣΕΒΕΕ, ότι είναι καταστροφικό, ιδίως τα πρώτα χρόνια της κρίσης η επίπτωση που είχαν όλες αυτές οι κινητοποιήσεις και τα βίαια επεισόδια, κατέστρεψαν πάρα πολλές γειτονιές εμπορικά σημαντικές για το κέντρο της Αθήνας και ελπίζουμε αυτό το πράγμα να τελειώσει».
Μέσα στη ρύθμιση αυτή, είπε, περιλαμβάνονται και σχέδια όπως «οριοθέτηση στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μερικές από τις προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι: Σε μικρές πορείες να χρησιμοποιείται μια λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ σε ακόμα μικρότερες τα πεζοδρόμια. Για μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις, να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας, τάχα για να είναι ευκολότερη η διαχείριση της κυκλοφορίας από την αστυνομία, ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που εκφράζονται τέτοιες διαθέσεις, αφού ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί διαχρονικό «πόθο» των αστικών κυβερνήσεων και πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Θυμίζουμε πως το Γενάρη του 2012 η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. έθετε στο στόχαστρο τις λαϊκές διαδηλώσεις, τις οποίες ενοχοποιούσαν για όλα τα στραβά του κέντρου της Αθήνας, από την εγκληματικότητα έως τις προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Το Μάη του 2014, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας είχε δηλώσει ότι θα συζητούνταν «περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, ώστε να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας», πρόθεση που είχε βρει υπερασπιστή τον τότε δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά και αργότερα τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ και του ΕΚΟΦΙΝ.
Ενώ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να προχωρήσει σε παρεμπόδιση διαδηλώσεων στην Αθήνα, αξιοποιώντας αποφάσεις της αστυνομίας ή της τροχαίας, ή ακόμα και να τις απαγορεύσει με αστυνομικό φιρμάνι, όπως για παράδειγμα κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, το 2016.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των χαφιεδων της CIA
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Βηρυτού, της Σιδώνας και άλλων πόλεων του Λιβάνου έστησαν και το τελευταίο τριήμερο χιλιάδες χαφιεδες των αμερικανων που ζητούν την πάταξη της διαφθοράς και να μην υπαρξει αυξηση της τιμης του Whatsupp. Πέρα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των φασιστων φαλαγγιτων, αίσθηση προκάλεσαν την Κυριακή η κινητοποίηση υποστηρικτών του Λιβανέζου Προέδρου Μισέλ Αούν και η χτεσινή πολυπληθής συγκέντρωση έξω από την Κεντρική Τράπεζα. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις χαφιεδων των αμερικανων - αστυνομικών και στρατιωτών, με τους τελευταίους να επιχειρούν, χωρίς επιτυχία, να αποτρέψουν χτες βράδυ τις νέες καταλήψεις οδικών κόμβων στην πρωτεύουσα.
Ο Πρόεδρος της χώρας, Μ. Αούν, πάντως έκανε προχτές βράδυ και νέο διάγγελμα, καλώντας τον λιβανέζικο λαό να στηρίξει έναν «οδικό χάρτη» για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Ο Πρόεδρος Αούν υποστήριξε το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση της χώρας να είναι κυβέρνηση τεχνοκρατών βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και όχι βάσει θρησκευτικής ή εθνοτικής ταυτότητας.
Τέλος, χτες βράδυ εκπρόσωπος του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Μεταφορών, ικανοποιώντας και αυτός ένα από τα αιτήματα των χαφιεδων των αμερικανων, που έχουν ξεκινήσει από τις 17 Οκτώβρη, ανακοίνωσε ότι οι προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας θα αγοράζονται με λιβανέζικες λίρες αντί για δολάρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.--Σάλο προκάλεσε σε ισραηλινοναζιστικο καθεστως και κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη βίντεο που κατέγραψε την εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου σε ισραηλινοναζιστικό σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Παλαιστινιακη Δυτική Οχθη. Το βιντεο ηταν του 2018. Η κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος ειπε ότι ειχε  θέσει σε διαθεσιμότητα την αστυνομικό που πυροβόλησε, η οποία φαινεται στο βιντεο να διασκεδαζει με την πραξη της, ειπε ότι δεν τον σκοτωσε. Η σιωναζιστρια αστυνομικος τωρα εχει προσληφθει στο σιωναζιστικο στρατο.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η διείσδυση των κινεζικών μονοπωλίων συνεχίζεται με την εξαγορά έναντι τιμήματος 12,7 εκατ. ευρώ της τουριστικής εταιρείας «Thomas Cook» από την κινεζική «Fosun Tourism». Με αυτή αγοράζονται και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων «Casa Cook» και «Cook's Club» με παρουσία στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κω. Η «Fosun» αποτελεί τη μεγαλύτερη καθαρά ιδιωτική κινεζική εταιρεία που επενδύει στην Ευρώπη.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε ηλικία 103 ετών πέθανε η Γαλλίδα Ιβέτ Λαντί, που συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση κατά των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Εκτοπίστηκε για χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αρχικά στο Ράβενσμπρικ, αργότερα και στην πόλη Σλήμπεν (ανατολική Γερμανία), από όπου την απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός τον Απρίλη του 1945 και επέστρεψε στην πατρίδα της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Νέες καταδίκες εργατών
ΑΣΤΑΝΑ.--
Στα μέσα του Οκτώβρη στις φυλακές οδηγήθηκε ο Γερζάν Ελσιμπάγιεφ, επικεφαλής του κινήματος των ανέργων της πόλης Ζαναοζέν και της περιφέρειας Μαγκιστάου του Καζακστάν. Ο συνδικαλιστής καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή με κατασκευασμένες κατηγορίες. Είχε συλληφθεί τον Μάρτη, με την κατηγορία της «επίθεσης εναντίον περαστικού», που συνέβη πριν από τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο το θύμα όσο και οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τον Γερζάν Ελσιμπάγιεφ ως τον άνθρωπο που επιτέθηκε και παραιτήθηκαν από κάθε αξίωση σε βάρος του, ωστόσο ο δικαστής αποφάσισε να στείλει τον συνδικαλιστή στη φυλακή.
Το κίνημα των ανέργων στην πόλη Ζαναοζέν συγκροτήθηκε από εργάτες, που μένουν άνεργοι ή απολύονται για τη συνδικαλιστική τους δράση σε εταιρείες κυρίως εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου, που υπάρχουν στην περιοχή. Η στημένη δίκη προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης και πολλοί εργάτες της βιομηχανίας πετρελαίου, που βρίσκονταν στο κτίριο του δικαστηρίου της πόλης, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τις ειδικές αστυνομικές μονάδες καταστολής, στις 17/10, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς του Καζακστάν θεωρούν την καταδίκη του Γιερζάν Ελσιμπάγιεφ πολιτική εξόντωση, που έχει σχεδιαστεί για να εκφοβίσει τους κατοίκους και τους εργάτες της βιομηχανίας πετρελαίου.
Μία μέρα νωρίτερα, το περιφερειακό δικαστήριο Αλ-Φαράμπι της πόλης Σιμκέντ αποφάσισε να στείλει τον Γιερζάν Μπαλταμπάι, πρώην επικεφαλής του τοπικού σωματείου «Αξιοπρεπής δουλειά», σε φυλακή για πέντε μήνες. Ο Γιερζάν Μπαλταμπάι καταδικάστηκε επειδή αρνήθηκε πρωτύτερα να πληρώσει το πρόστιμο που του επιδικάστηκε αντί επταετούς φυλάκισης. Ο Γιερζάν Μπαλταμπάι, που ήταν μέλος της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων του Καζακστάν, η οποία απαγορεύτηκε από τις αρχές, με δηλώσεις του πριν οδηγηθεί στις φυλακές, κατηγορεί την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας του Καζακστάν για κατασκευασμένη ποινική υπόθεση και δηλώνει πως οι αρχές ίδρυσαν ένα παράλληλο σωματείο με το ίδιο όνομα, με σκοπό να διαλύσουν το σωματείο στο διυλιστήριο πετρελαίου του Σιμκέντ.
Στο μεταξύ, παρά το κύμα κρατικής και εργοδοτικής καταστολής, σε αρκετές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι στον τομέα της βιομηχανίας πετρελαίου διεκδικούν με κινητοποιήσεις την αύξηση των μισθών τους, τις ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία των Καζάκων εργαζομένων με τους ξένους εργάτες των εταιρειών. Πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται «παράνομες» και ξεκινούν διώξεις σε βάρος των εργατών που πρωτοστατούν σε αυτές.
Κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους συνδικαλιστές που καταδικάστηκαν, όσο και προς τους εργαζομένους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους εξέδωσαν το Πολιτικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν και το εργατικό συνδικάτο «Ζαναρτού», απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις των εργατών συνδικαλιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Ο Τραμπ ψηφίζει Τζόνσον. Αλλα η ουσια είναι Brexit μόνο στα λόγια
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Νέα παρέμβαση ενόψει των βρετανικών εκλογών της 12ης Δεκέμβρη έκανε το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον αρχηγό του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ «να ενώσουν τις δυνάμεις τους» για να διασφαλίσουν μια «ευρεία εμπορική συμφωνία» μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον μετά το Brexit.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους δύο πολιτικούς «φίλους» του, με τη διευκρίνιση ότι ο Τζόνσον «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτήν την εποχή».
Νωρίτερα ο Φάρατζ δήλωσε ότι στις εκλογές της 12ης Δεκέμβρη δεν θα είναι ο ίδιος προσωπικά υποψήφιος, γιατί θέλει να επικεντρωθεί σε μια εκστρατεία ενάντια στην «καταστροφική» συμφωνία διαζυγίου που πέτυχε ο Τζόνσον με την ΕΕ. Ηδη διάφοροι αναλυτές στη Βρετανία μιλάνε για Βrino (Brexit In Name Only - Brexit μόνο στα λόγια), αφού με τη «συμφωνία Τζόνσον» η Βρετανία θα μείνει για ένα διάστημα στην τελωνειακή ένωση και θα πληρώνει και τη συνδρομή της στην ΕΕ.
Σε προεκλογικούς ρυθμούς, η Βουλή των Κοινοτήτων ξεκίνησε χτες βράδυ τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του σώματος μετά την αποχώρηση του προηγούμενου Τζον Μπέρκοου στις 31 Οκτώβρη. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο 62χρονος βουλευτής των Εργατικών Σερ Λίντσεϊ Χόιλ, με 325 ψήφους, έναντι 231 που πήρε ο 57χρονος - επίσης Εργατικός - Κρις Μπράιαντ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα 2019
Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου - Διαγόρας
- Να πουλήσουμε σε επενδυτές δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.(κουβαδες για να μαζευουν τα νερα γιατι σταζει από παντου όταν βρεχει).
- Μα πουλήθηκε, ιδιωτικό είναι.
Το ξεπούλησε ο Πιτσιόρλας της "αριστερής διαφάνειας"... τώρα προσλήφθηκε Διευθύνων Σύμβουλος της πολυεθνικής που το διαχειρίζεται... κανένας δεν πάει χαμένος!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πρώτοι νεκροί Ήρωες για να υπερασπιστούν τον κουρδικό λαό, που πούλησαν οι λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδοι made in israel...
Υποκλινόμαστε στον πόνο του μαρτυρικού Συριακού λαού...
Περισσότερους από 350.000 Μάρτυρες στην υπεράσπιση της Πατρίδας...
Τώρα οι πρώτοι νεκροί στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία από Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών, Αμερικανού, Γάλλους και ισραηλινούς...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που λόγω των αποκαλύψεων τους, σήμερα εμείς έχουμε όλη αυτή την γνώση για τα σχέδια των Ιμπεριαλιστών.
Αύριο στις 14:30μμ να είμαστε όλοι εκεί!
Λευτεριά στον Τζουλιάν Ασάνζ!
Τεταρτη 6 Νοεμβριου στις 2.30 μ.μ. – 3.30 μ.μ.
Πρεσβεία Μεγάλη Βρετανία
1 Πλουτάρχου, 106 75 Αθήνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι άλλο θα δούμε; Ο Ερντογάν επιμορφώνει "ελληνόφωνους" δημοσιογράφους Υπηρεσιών... με δικά του "έξοδα"...
Να εδώ ένα γκρουπάκι τουριστών δημοσιογράφων με τη χορηγία τού τουρκικού κράτους.
Με το βέλος είναι η εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής πρεσβείας.
Δεξιά της με το δερμάτινο είναι ένας αναρχικός σύντροφος που παριστάνει και τον... φιλοκούρδο...
Ξέρετε ποιος είναι;;;
Σχολιο.- Ο Μαριος Λωλος?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η "αυτοδιαχείριση" της λεγόμενης Ροζάβα συνίσταται στην ιδιοποίηση... κοινώς κλέψιμο
Οι φυσικοί πόροι μιας χώρας, ανήκουν στην χώρα. Αυτό λέει η λογική, αλλά και το διεθνές δίκαιο.
Η Συρία έχει πετρέλαιο, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα να βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη. Μάλιστα βρίσκονται νότια της Χασάκα και ακόμα πιο νότια, στον νότιο ρου του ποταμού στην περιοχή του Ντέιρ Εζζόρ, όπου δεν υπάρχει ντόπιος Κούρδος, ούτε για δείγμα.
Όμως τα τοπικά κοιτάσματα ελέγχονται από Αμερικανούς και το YPG που αρνούνται (με απειλή ΚΑΙ βίας) να αποδώσουν τα...
κοιτάσματα αυτά στην νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
Κάθε καλόπιστος άνθρωπος ας αναρωτηθεί : Είναι σωστό αυτό? Ο Συριακός Στρατός πρέπει (δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό) να φυλάξει τα σύνορα με την Τουρκία.
Η "αυτοδιαχείριση" της λεγόμενης Ροζάβα συνίσταται στην ιδιοποίηση (κοινώς κλέψιμο) των πόρων της χώρας (που χρειάζεται και το τελευταίο δολάριο για να ανοικοδομηθεί) και μάλιστα των πεδίων που έδιναν το 75% της προπολεμικής παραγωγής, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ,? Αυτό υποστηρίζουν οι διάφοροι συμπαραστάτες, επαναστάτες αριστεροί και αναρχικοί, ή τελοσπάντων, τί λένε γι αυτό ?
Το κλεμμένο πετρέλαιο πουλιέται προς 38$ το βαρέλι και θησαυρίζουν ορισμένοι ηγέτες της αυτοδιαχείρισης, που χρηματοδοτούν έτσι και τον μηχανισμό τους, ο οποίος όμως δεν μπορεί να σώσει τον Κουρδικό πληθυσμό του βορρά. Μπορεί μόνο να δουλεύει σαν μισθοφόρος των ξένων και να περιφρουρεί την κλοπή με την στήριξη των Αμερικανών.
ΥΓ. Προσέξτε στο 1:37 ένα Κούρδο, που δεν είναι Κουρδος, τί λέτε ? Είναι αναρχικός, διεθνιστής ή μοιάζει πολύ με μισθοφόρο των εταιριών πετρελαίου ? Ή μήπως (φριχτή υποψία) δεν διαφέρουν και πολύ ?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=iheWhl_-bAU




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν υπέρ της δημιουργίας μιας ρωσικής εναλλακτικής της Wikipedia
 Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 21:25
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε σήμερα υπέρ της δημιουργίας μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, περισσότερο «αξιόπιστης» σε σχέση με τη Wikipedia.
«Αναφορικά με τη Wikipedia (…) είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας επιτροπής για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ο Ρώσος ηγέτης αναφερόταν σε μια ρωσική εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφόρησε μεταξύ 2007-2014, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη έως σήμερα σε έντυπη μορφή.
Προκειται για την ιντερνετικη μορφη της Σοβιετικης Εγκυκλοπαιδειας, της τελειοτερης εγκυκλοπαιδειας που υπαρχει στον κοσμο , σημερα και για παντα!!!!
«Τουλάχιστον, θα πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες, που θα παρουσιάζονται με ωραίο και σύγχρονο τρόπο» συμπλήρωσε ο Πούτιν.
Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (26,7 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.
Σήμερα, ο Πούτιν απάντησε στα σχόλια που έκανε ο πρύτανης ενός πανεπιστημίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δικαστήρια καταφεύγουν στη Wikipedia προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Η ρωσική εκδοχή του συγκεκριμένου ιστότοπου διαθέτει περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο άρθρα.