Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Τρίτη 23 Μαρτιου 2021


Είχανε δώσει σε δυο κορίτσια μαντιλοφορούσα στη συγκεντρωση για τους μετανάστες  ένα πλακάτ που έγραφε «τσακίστε τους φασίστες»

Ξεκινα από αυτόν που σου φοράει τη μαντήλα, από αυτόν που σε παντρεύει ανήλικη, από τους μουλάδες σου και τη σαρία τους. Ναστε καλά κορίτσια, ξεκινήσαμε τη μέρα μας γελαστοί.

Σχολιο.- Ένας δικαιωματικός ισλαμοαριστερός λέει ότι τα α ίδια έγραφαν κι Γερμανοί, όταν επί χούντας, διαδήλωναν οι Έλληνες στην Γερμανία....

Συγκρίνεις τη μπούτσα με τη βούρτσα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην αριστερίστικη μικροαστική ηθική σας, δεν είσαι μόνος, οι Έλληνες είχαν πάει στη Γερμανία με πρόσκληση και μπήκαν νόμιμα. Δεν πέρασαν εφτά χώρες για να έρθουν από Νιγηρία επειδή η τηλεόρασή τους και το σμάρτφον δείχνουν συνεχώς τα καλά του καπιταλισμού. Είσαι κλασικός αμόρφωτος αν δεν είσαι μισθωμένος.

τα σκουπίδια και οι συναισθηματικοί σου εκβιασμοί με ενοχλούν.

Σχολιο.- με δέκα δολάρια ό οποιοσδήποτε από την αφρική μπορεί να πάει στην Κωνσταντινούπολη , αρκεί να είναι μουσουλμάνος , εξ ου και δεν υπάρχουν μετανάστες από την Αιθιοπία που είναι χριστιανοί....

Σχολιο.- Εννοείς ότι οι κοπέλες με το πλακάτ εννοούν το φασισμό που βρίσκεται στη χώρα τους;

Διότι επί χούντας οι έλληνες της Γερμανίας δεν διαδηλώνουν εναντίον της Γερμανίας αλλά εναντίον της ελληνικής χούντας.

Κάνουν κάτι αντίστοιχο οι κοπέλες εδω;

Πιθανά εννοούνε όποιον κρατάει ελληνική σημαία όμως ενώ θέλουν να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού ακόμη και την κλειτοριδεκτομή της κόρης τους και μάλλον πρέπει να δούμε και τη διαφορά με αυτό που αναφέρεις στην Γερμανία αλλά και την τεράστια αντίφαση που περικλείει η ίδια αυτή η εικόνα

Σχολιο.- Στη Γερμανία ας τολμήσουν να τα κάνουν αυτα και θα δουν. Πρόσφατα εδιωξαν ζευγάρι από δω που δούλευε τρία χρόνια επειδή νόμιζαν ότι ζουν στην Ελλάδα και μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Όλοι οι πολιτισμοί για μένα προσωπικά είναι αξιόλογοι όταν μεγαλουργούν, όταν όμως γίνονται τυραννικοι για τους λαούς τους δεν είναι πολιτισμοί αλλά κατάντια. Δεν αναφερομαι μόνο στους ακραιους ισλαμιστές που τους επιβάλλει θρησκεία τους να είναι ζώα αλλά και σε όποιον άλλον λαό που καταπατεί τα προσωπικά του δικαιώματα. Δεν είναι το ίδιο για όλους όμως, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που επιζητούν μια καλύτερη ζωή και σέβονται τους νόμους και τον τρόπο ζωής αυτών που τους φιλοξενούν. Οι εν λόγω κυριες διαδηλώνουν κατά του φασισμού στην Ελλάδα όμως και όχι για τα καθεστώτα στις χώρες τους, διαδηλώνουν γιατί απαιτούν η χώρα που τις φιλοξενεί πρέπει να γίνει ίδια με την χώρα που έφυγαν καλως ή κακως. Και ναι, εδώ είναι Ελλάδα, μια ελεύθερη υποτίθεται και δημοκρατική χώρα που μπορείς να εκφράζεσαι και να μιλάς ελεύθερα, γιατί δεν συμβιβάζεσαι με αυτό εφόσον αυτός ήταν κι ο λόγος που έφυγες και προσπαθείς να δημιουργήσεις το ίδιο σκηνικό? Εφόσον δεν είχες κανένα δικαίωμα σαν γυναίκα γιατί δεν απολαμβάνεις την ευκαιρία που σου δίνεται και ζητάς πάλι να τα χάσεις? 

Σχολιο.- Ο δικαιωματισμος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράνοια.

Είναι τωρα τεσσερά πέντε χρόνια που σε πολιτικό site που γράφαμε σχολεία κάποιος φασίστας ανέβασε κάτι βίντεο από Αφγανισταν που πηδάνε αγοράκια 6-8 χρονών

Κάποια προοδευτικια του απάντησε Ότι απλά ο κάθε λαός έχει τα έθιμα του και είναι σεβαστα.

Όταν βέβαια της είπα ότι σε άλλες χώρες έχουνε εθιμο τον κανιβαλισμό δεν απαντήσε.

Σεβαστος είναι ο πολιτισμός και Όχι οι διεστραμμένες συνήθειες

Εκεί βλέπεις ότι μπροστά σε αυτή την παράνοια ξαφνικά ο φασίστας αρχίζει να φαίνεται σχετικά λογικός. Τραγωδια.

Σχολιο.- Δεν με νοιάζει τι γίνεται στο Πακιστάν και αν δεν έχουν ανθρωπινα δικαιώματα, να νοιαστούν οι πολίτες του, να πολεμήσουν να τα αποκτήσουν. Δεν θα πάω εγώ να απαιτησω τίποτα γιατί ξέρω τι θα μου συμβεί. Ό ίδιος ο άνθρωπος επιλέγει αν θα είναι ανώτερος η όχι, η παράνοια ήταν πάντα μέρος της έκφρασης του από πάντα και απλά κάποιοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις εκάστοτε περιστάσεις δημιουργούν τις συνθήκες που θα επιφέρουν το θεμιτό αποτέλεσμα.

Σχολιο.- Για όλα αυτά που συμβαίνουν σ αυτούς τους ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες τα τελευταία 50 χρόνια φταίει η Δύση. Οι ίδιοι που τους έφεραν σ αυτήν την κατάσταση είναι που τους βάζουν τώρα να τρέχουν από δω κι από κει. Οι ίδιοι που κατέστρεψαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και κάμποσες άλλες χώρες εκεί βάζοντας στην εξουσία το βαθύ ισλάμ γύρισαν μετά και τους αποτελειωσαν. Για να βρεις λογική στο ότι συμβαίνει σημερα με δαύτους θα πρέπει να τα πάρεις απ την αρχη

Σχολιο.- Εννοείς ότι είναι το ίδιο η σημερινή Ελλάδα με την Σομαλία για παράδειγμα που έχουν 90 τοις 100 κλειτοριδεκτομή; Εκτός από τα άσπρα και τα μαύρα υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις κοπελιά.

Σχολιο.- από πότε ρε κεερφίτες μου γίνατε ευαίσθητοι χριστιανοί;

αυτή ρε φίλε μια χαρά την έχει.  Οι ΜΚΟ να πληρώνουν την επιλεκτική ευαισθησία της κι όλα καλά.

Σχολιο.- Μάλλον είσαι άσχετη ή περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας, μπορώ να βοηθήσω λίγο, ναι και καποιοι Έλληνες δέρνουν τις γυναίες τους, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ.

Σχολιο.- Προφανέστερα για να αποκτήσω γνώμη για τους κανίβαλους πρέπει να πάω να μείνω με μία φυλή; Επειδή η Κίτσα μου είπε ότι τρώνε ανθρώπους, να πάω να το διαπιστώσω, ε;

Σχολιο.- Άραγε ξέρει τι γράφει η ταμπέλα και ξέρει και τι είναι φασισμός στη πράξη;

Ο Φασισμός δεν είναι στην διδακτέα ύλη του κορανίου. Μην τυχόν γίνουν συνειρμοί.....

Σχολιο.- "Τσακίστε τους φασίστες" είπαν τα πολιτικά φερέφωνα του κεφαλαίου.....  Και οργανικά υποχείρια.

Σχολιο.-  το "εμπρός της γης οι κολασμένοι" μην αρχίσεις, κι όλα καλά

Σχολιο.- Κλασικές αποπροσανατολιστικές ΠΑΠΑΡΙΕΣ της ΔΗΘΕΝ δικαιωματικής προοδευτουργιας !!!

Η πολιτιστική ταυτότητα,τα εργασιακά δικαιώματα,οι ελευθερίες και ο σεβασμός όλων των προσωπικοτήτων,η ανθρώπινη χειραφέτηση,ο αλληλοσεβασμός κλπ πάνε πακέτο !!!

Έτσι έδειξε η ιστορία στο Αφγανιστάν,στην Περσία,στην Αίγυπτο του Νάσσερ και άλλου...κι ας λένε ότι θέλουν τα αδρά πληρωμένα,υποβολιμαία ΔΗΘΕΝ δικαιωματικά «αριστερα» ηχεία του George Soros !!!

Σχολιο.- αυτές τις φωτογραφίες για το πώς ζούσαν και τι φόραγαν οι γυναίκες στην Περσία και στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1960 πρέπει να τους τα δειχνουμε κάθε μέρα στη μάπα μπας και το καταλάβουν. Όταν αυτές οι χώρες ξεκίνησαν να κάνουν ένα τεράστιο βήμα εκσυγχρονισμού ήρθαν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες να τους τα κάνουν όλα σκατα πάλι. Αυτό που δείχνεις το έχω δείξει σε αρκετούς φιλελεδες αλλά επιμένουν στον πολιτισμό της μαντίλας

Σχολιο.- Που λέγεται στα σχόλια ότι οι μουσουλμάνοι είναι φασίστες;  Απλά δημιουργείτε εντυπώσεις, η γνωστή μέθοδος. Ποιός μίλησε ΕΔΩ μέσα για "πολιτισμική ανωτερότητα"; Αλλά έτσι είσαστε. Λέγε λέγε κάτι θα μεινει.

Σχολιο.- Γιαυτο η κάθε Λίλη γουστάρει και τον...πολιτισμό της τριπλής μάσκας...προσεχως και της μάσκας με αναπνευστήρα και των βατραχοπεδιλων.....άμα σκάσει από πίσω κι ο μουλάς, ακόμα καλύτερα...

Σχολιο.- Το τι φταει το ξερει καλα ο κοσμος μη φανταζεσαι.

Και όλοι αυτοί που λιγουρεύονται ξεκόλιασμα από μετανάστες γι’ αυτό τους θέλουν εδώ , για παραδειγμα ,

(Αντιστροφως αναλογο με το δικο σου επιχειρημα περι κωλοφοβιας)

Οιλοι αυτοι λοιπον τωρα ,, που γίνεται με το άλλοθι ενός ιου Με θνησιμότητα 02%  η απόλυτη υπερ συγκέντρωση κεφαλαίων, όλα αυτά τα καταπληκτικά κόμματα της φοβερής επανάστασης που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα και να μεταναστεύει ανεξέλεγκτα εδώ όλος ο πλανήτης, ο του θαύματος είναι υπέρ των μέτρων και ζητάνε και περισσότερα.

Ο μόνος που μπορεί να υποστηρίζει τη σχιζοφρένεια μίας ανεξέλεγκτης ροής

Είναι ο έμμισθος ο ψυχικά διαταραγμένος και ο αγάμητος που ψάχνει κάποιον απεγνωσμένα,

μιας κ εσυ αρχισες τη χρυσαυγιτικη « πολιτικη αναλυση» του κωλου

Όσον αφορά τους πραγματικά ευάλωτους από όλη αυτή την ιστορία όπως είναι τα παιδάκια μια χαρά είδαμε με την περίπτωση Λιγνάδη πόσο φροντίζουν οι ΜΚΟ και όλοι οι πολυ ευαίσθητοι να τα προστατεύουν...

Τα πασάρουν εκεί για ένα τάληρο ξεφτιλισμένη δουλέμποροι και νταβατζήδες

Σχολιο.- Λάθος, ο μετανάστης μόνο τους νόμους είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί αν θέλει να γίνει πολίτης. Όχι τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που έχει πάει. Επίσης πρέπει να θέλει το κράτος που τον φιλοξενεί να του παραχωρήσει πολιτικά δικαιώματα όπως έγινε με τους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, όσους έμειναν εκεί,  που πήγαν ΝΟΜΙΜΑ. Όταν μπαίνει παράνομα υπάρχουν άλλες διαδικασίες. Πάντα μιλάμε για ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Donald Trump θα δημιουργήσει τη δική του social media πλατφόρμα

Όσο δεν βάζει ξανά για πρόεδρος να αποτελειώσειτον πλανήτη, ας κάνει ο,τι θέλει.

Πλατφόρμα για ψεκασμένα φασιστάκια να χαζολογουν μεταξύ τους θέλει..no problem, ό,τι θέλει το παιδί.

ΥΓ: η Μελάνια δεν τον έχει χωρίσει ακόμα?

Σχολιο.- Πάλι καλά που ήρθε ο μπάρμπα Τζο και δε θυμάται μετά από λίγο τι μαλακια τον έβαλαν να κανει

Σχολιο.- Αυτή η ανάρτηση είναι χορηγία ποιάς πρεσβείας, ή είναι χορηγία της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ?????που αρχισε πάλι να πουλάει βόμβες για να πέσουν στην Συρία, μιας και ο αλτσχάιμερ Τζό ξεκίνησε πάλι τους βομβαρδισμούς.

Υ.γ εμείς δεν ξεχνάμε που ούρλιαζε τότε να μακελέψουν τους Σέρβους ο Μπάιντεν, εσείς οι καινούργιοι δικαιωματικοί (αριστεροί??) αλλάξατε ιδέες εεε????

Σχολιο.- Αυτό που εσείς ονομάζετε αντιφασισμό είναι ο χειρότερος φασισμός



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέρρες: Του έριξαν πρόστιμο επειδή δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης… στην αυλή του

22 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2021

Η αστυνομία έριξε πρόστιμο 300 ευρώ στον σύζυγο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, επειδή ήταν στην αυλή χωρίς βεβαίωση μετακίνησης.

Ένα περιστατικό που είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα, έγινε την προηγούμενη Κυριακή σε χωριό των Σερρών, σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εκεί λοιπόν ένα ζευγάρι μαζί με άλλα τέσσερα συγγενικά τους πρόσωπα (σύνολο 6 άτομα δηλαδή), έτρωγαν το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν 4 οχήματα της αστυνομίας.

Εκείνοι την ώρα ουδείς κατάλαβε τι είχε γίνει, αλλά μόλις κατέβηκαν οι 8 άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, το πράγμα άρχισε να… σοβαρεύει, καθώς οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν πως θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μάλιστα από αυτό δεν ξέφυγε ούτε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Ναι, του βεβαιώθηκε πρόστιμο επειδή δεν είχε άδεια μετακίνησης για να είναι στην αυλή του, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γιάτσιος μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει καταθέσει ένσταση και περιμένει την εξέτασή της από την αρμόδια υπηρεσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ πάντως είμαι με την Πατούλαινα!

Ας αλλάξει ο Πατούλης επίθετο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απροσμέτρητες οι επιτυχίες της κυβέρνησης των αρίστων...

1. Καταπολέμησε τη βία στα γήπεδα, με μία ρηξικέλευθη στρατηγική, που κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε ν' ακολουθήσει. 

2. Απάλλαξε την πλειονότητα των Ελλήνων από τη μισθωτή σκλαβιά, με μία και μόνη κίνηση. 

3. Απαγόρευσε το κυνήγι οριστικώς, άπιαστο όνειρο όλων των οικολόγων, απανταχού της γης. 

4. Κατάργησε την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια παιδεία, αφού, ως γνωστόν, τα σχολεία φωτίζουν μόνο όταν καίγονται. Μάλιστα, έβαλε αστυνομία να φυλάει τα πανεπιστήμια, μην τυχόν και τίποτα αμετανόητοι φοιτητές εισβάλλουν και κάνουν μάθημα, διότι, κακά τα ψέματα, οι εξαρτήσεις δύσκολα κόβονται. 

5. Υπήρξε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που απαγόρευσε το προαιώνιο όπιο του λαού, την επάρατη θρησκεία, πηγή όλων των δεινών της οικουμένης. 

6. Κατάργησε την εγκληματικότητα της νύχτας και του υπόκοσμου, κατάφερε ένα βροντερό χαστούκι στο οργανωμένο έγκλημα, διότι όποιος τη νύχτα περπατεί… 

7. Μείωσε στο ελάχιστο την πιθανότητα μετάδοσης του AIDS και των υπόλοιπων Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων. 

8. Κατάργησε τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές παρελάσεις. 

9. Πολύ σοφά απαγόρευσε και τις ενοχλητικές για την οικονομία διαδηλώσεις, αφού όμως προηγουμένως έλυσε κάθε ζήτημα για το οποίο θα μπορούσε να διαδηλώσει κανείς. 

10. Οι κοινωνικές υπηρεσίες εμφάνισαν πρωτόγνωρη ανάπτυξη, σε επίπεδα δυσθεώρητα ακόμη και από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης. Τώρα υπάρχει πάντοτε κάποιος δίπλα σου να ενδιαφερθεί, πού πας, τι κάνεις, γιατί το κάνεις, πότε βγήκες, πότε θα γυρίσεις, πόσο μακριά θα πας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική κοινωνία δεν ανέπτυξε τόσο στενούς δεσμούς την αστυνομία. 

11. Απάλλαξε τους γονείς από το δύσκολο έργο της νουθεσίας των παιδιών τους. Τώρα δεν χρειάζεται να δείρεις το παιδί σου για να γίνει άνθρωπος σωστός, το κράτος αναλαμβάνει ΚΑΙ αυτήν την υποχρέωση. 

12. Κατάργησε το στρεβλό οικονομικό μοντέλο της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού. Τώρα πλέον η χώρα βλέπει με αισιοδοξία μια πολύπλευρη ανάπτυξη να έρχεται, όπως αρμόζει σε μία ανεπτυγμένη χώρα. 

13. Έλυσε το δημογραφικό πρόβλημα, με στόχο τον διπλασιασμό του ελλαδικού πληθυσμού μέχρι το 2030. Επιτέλους, η Ελλάδα δεν θα είναι πια η πιο αραιοκατοικημένη και γερασμένη χώρα της Ευρώπης, σπουδαίες ημέρες ξημερώνουν. 

14. Εξαφάνισε όλες τις νόσους που μάστιζαν τον πληθυσμό -γρίπες, πνευμονίες, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, εγκεφαλικά κ.ά.-, εκτός από την COVID-19, η οποία σύντομα θα είναι και αυτή παρελθόν, χάρις στο μεγαλόπνοο πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει ήδη ξεκινήσει. 

15. Εργάζεται εντατικά ώστε να επιλύσει άπαξ διά παντός την προαιώνια εχθρότητα με τη φίλη και γείτονα Τουρκία, χωρίς να υποχρεώσει τον ελληνικό λαό να πολεμήσει για χάρη των συμφερόντων της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, των μονοπωλίων και του ΝΑΤΟ. Επιτέλους, ας μην είμαστε μοναχοφάηδες, η θάλασσα δεν έχει σύνορα. 

16. Κατάργησε τις κουβέντες καφενείου, μία επίσης χαίνουσα επί αιώνες πληγή του Ελληνισμού. Τέλος πια το χασομέρι.

17. Απάλλαξε τον ελληνικό λαό από την ατομική ιδιοκτησία, μαζί με το άγχος και την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται, πληγή της ανθρωπότητας από αρχαιοτάτων χρόνων.

18. Κατάργησε το φριχτό καραμανλικό Σύνταγμα της Μεταπολίτευσης.

19. Δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης, για να μη συνωστίζονται οι πολίτες και μεταδίδονται λοιμώδη νοσήματα.

Και πολλά άλλα, απειράριθμα, που η βαθιά συγκίνηση και τα δάκρυα που μου βουρκώνουν τους οφθαλμούς δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την απαρίθμησή τους.

Βάσει των παραπάνω, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για την πιο προοδευτική και ριζοσπαστική κυβέρνηση, που κατάφερε μόλις μέσα σε ένα χρόνο (μετά την εύλογη περίοδο χάριτος ολίγων μηνών, κατόπιν της εκλογής της) να επιλύσει όλα τα πάγια αιτήματα της αριστεράς, της δεξιάς, του κέντρου, των οικολόγων και κάθε άλλης πολιτικής παράταξης. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση στέκεται στο πλευρό της, σε μία ιστορική εθνική ενότητα, που ποτέ άλλοτε δεν γνώρισε τούτος ο πολύπαθος τόπος. Η κυβέρνηση της αριστείας κατάφερε να αντιμετωπίσει ακόμη και την προαιώνια μάστιγα της ελληνικής φυλής, τη διχόνοια και την αλληλομαχία. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού το μονο που κάνει η επιτροπή είναι να ανοιγοκλείνει τα κομμωτήρια, γιατί δεν βάζουν στην επιτροπή κομμωτές/τριες που ξέρουν και τη δουλειά; Και να βγαίνει κάθε Παρασκευή ο Τρύφωνας Σαμαράς να ανακοινώνει τα νέα μέτρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ στον Ραγιαδισμό του "Συντονιστικού Φορέων 21"

Καλεί την 25η Μαρτίου Συγκέντρωση στου Μακρυγιάννη με...Μάσκες και Αποστάσεις!

'Οχι στον Ραγιαδισμό! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12.00.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Μαρτίου του 1970 σε ηλικια 49 ετων εξέπνευσε ο Μανώλης Χιώτης μετά τον ξυλοδαρμό του από την Χούντα.

Ο Χιώτης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, πήγε μαζί με άλλους τρεις καλλιτέχνες έξω από τις φυλακές του Ωρωπού, παίζοντας μουσική προς τιμήν του κρατούμενου Θεοδωράκη, ως πράξη αντίστασης στη Χούντα.

Για τον λόγο αυτό συνελήφθη και στη συνέχεια βασανίσθηκε από την χουντική Ασφάλεια....

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Μαρτίου του 1970, επιβαρυμένος από τους βασανισμούς της χούντας, έχοντας και πρόβλημα με την καρδιά του,  πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κακός χαμός με τους υποστηρικτές της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας που επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τον τόνο να δίνουν ακροδεξιοί "Ενεργοί μπαμπάδες" κ.ά., χυδαιολογώντας καθημερινά κατά των γυναικών που αντιτάσσονται στην επικίνδυνη αθλιότητα.

Φτάνοντας μέχρι και στη στοχοποίηση γυναικών και σε απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους. 

Κάποιοι είναι μαζί με τα ακροδεξιά αποβράσματα, στις επιθέσεις κατά των φενιμιστριών που είναι... σταλινικές και φασίστριες! Γιατί επισημαίνουν πως δεν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών, με άντρες κακοποιητές.


Σχολιο.- Δλδ το ζήτημα της επιμέλειας των τέκνων που υποχρεωτικά ασκούν και οι δύο γονείς εντός γάμου, γιατί πρέπει να γίνεται ζήτημα αντικεϊμενο αντιπαραθεσης μεταξύ των φύλων σε περίπτωση διαζυγίου. Γιατί η διατήρηση, μετά το διαζύγιο, της υποχρέωσης επιμέλειας και από τους δύο γονείς που ούτως ή άλλως ισχύει εντός γάμου αποτελεί ξαφνικά επιστροφή στην πατριαρχία; Και γιατί δλδ είναι κακομοίρα όποια γυναίκα θεωρεί και τους άντρες εξίσου άξιους να ανατρέφουν παιδιά; Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο δεν προβλέπει καμία υποχρεωτική συνεπιμέλεια, συμφωνία μεταξύ των συζύγων προβλέπει, όπως και πριν και σε περίπτωση διαφωνίας αποφασίζει το δικαστήριο. Μια από τα ίδια δλδ.


Σχολιο.- 21/10/2020

Συνεπιμέλεια, το σύνδρομο της γονικής αποξένωσης και η πραγματική βία – Νομοθετικές ρυθμίσεις στην πράξη, με αφορμή την καταδίκη του πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του στην Κρήτη

Από την ειδησιογραφία της Τετάρτης 30/9/2020 πληροφορηθήκαμε ότι κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 33χρονος πατέρας που βίαζε τη κόρη του από τα πέντε έως τα οχτώ της χρόνια.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξης για την κατηγορία του βιασμού, 20 έτη κάθειρξης για την κατηγορία της αποπλάνησης και 20 έτη κάθειρξης για την ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Τα έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση ήταν 39.

Το Εφετείο, ωστόσο αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου  βίου αλλά και κυρίως επειδή αναγκάστηκε να εφαρμόσει τις τροποποιημένες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, οι οποίες είναι κατά πολύ ευνοϊκότερες, του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση(!), οκτώ ετών για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και δύο έτη για την ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Έτσι, κατά συγχώνευση, του επιβλήθηκε  συνολική ποινή 13 ετών.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, η κατηγορία για την ασέλγεια μεταξύ συγγενών δεν αποτελεί πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα. Δηλαδή, σύμφωνα με το παλιό άρθρο 345 ΠΚ η συνουσία γονέα με παιδί κάτω των 15 ετών τιμωρείτο με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, ενώ με το καινούργιο άρθρο 345 ΠΚ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, δηλαδή είναι πλημμέλημα (!!!!) με ύψιστη ποινή τα  πέντε χρόνια.

Αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με την προϊσχύσασα διάταξη του άρθρου 339 ΠΚ η αποπλάνηση παιδιών τιμωρείτο με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών στην περίπτωση που ο παθών (όπως στην περίπτωση της Κρήτης) δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα έτη, σήμερα με το νέο άρθρο 339 ΠΚ τιμωρείται με κάθειρξη, δηλαδή με ποινή πάνω από πέντε χρόνια, χωρίς το κατώτατο όριο των δέκα ετών, που όμως δήλωνε και την ύψιστη κοινωνική και πολιτειακή απαξία για το έγκλημα αυτό.

Δηλαδή για ένα τέτοιο ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο έγκλημα επί 3 χρόνια, ο βιαστής-πατέρας καταδικάστηκε με μόνο 13 χρόνια κάθειρξης και δεν γνωρίζουμε πόσα πραγματικά θα εκτίσει, ενώ το κοριτσάκι θα φέρει για μια ζωή τα τραύματά του!

Ο 34χρονος καταδικάστηκε, γιατί επί σειρά ετών έμπαινε τις νύχτες στο υπνοδωμάτιο της μικρής κόρης του και τη βίαζε, αποτρέποντάς την μάλιστα από το να πει το οτιδήποτε, ενώ φέρεται να της έλεγε να μη μιλήσει «γιατί θα τους έδιωχνε η μαμά από το σπίτι».

Σύμφωνα πάντα με την ειδησιογραφία, η υπόθεση βιασμού ήρθε στο «φως» όταν το ζευγάρι χώρισε και το κοριτσάκι αρνιόταν να επισκεφθεί τον πατέρα του στο σπίτι του, γεγονός που προβλημάτισε τη μητέρα και έτσι ήρθε στην επιφάνεια η τραγική αλήθεια.

Αναδεικνύεται πόσο τραγικά αποτελέσματα μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου το οποίο από παιδοκεντρικό που είναι σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε κάτι που θα αποβλέπει αποκλειστικά στην ικανοποίηση του γονέα και συγκεκριμένα στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων των διαζευγμένων πατέρων.

Ας υποθέσουμε, ότι το αίτημα του λόμπυ των χωρισμένων πατέρων, που όλα δείχνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει, είχε ήδη γίνει αποδεκτό και ίσχυε ότι το παιδί αυτό θα έπρεπε να ζει υποχρεωτικά ίσο χρόνο στην κατοικία του κάθε γονέα, δίχως να ερευνηθούν τυχόν κακοποιητικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια (όπως ορίζουν η Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης 15/2015 και το Ψήφισμα 2079/2015 της Επιτροπής Ισότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης).  Το παιδί αυτό θα ήταν καταδικασμένο από το νομοθέτη σε συνεχή και μακροχρόνιο βασανισμό, αφού ο νομοθέτης θα του αποστερούσε το δικαίωμα να του δοθεί η δυνατότητα να εκφράσει τους φόβους του και την κακοποίηση που υφίσταται και να του δοθεί προστασία.

Πόσο πιθανόν θα ήταν, αν στο μεταξύ δεν είχε αναδειχτεί το έγκλημα, ότι αυτή η μάνα, της οποίας το παιδί αρνιόταν να δει το βιαστή- πατέρα του, θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι είναι υπεύθυνη για την “αποξένωση” του παιδιού από τον πατέρα του και ότι το στρέφει εναντίον του;

Αυτό είναι ένα επιχείρημα, που προβάλλουν πολύ συχνά οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής  συνεπιμέλειας και του ίσου χρόνου διαμονής και με τους δύο γονείς, οι οποίοι κάνουν αναφορά στη θεωρία του Richard Gardner για το Σύνδρομο γονικής αποξένωσης (PAS), η οποία σημειωτέο έχει αμφισβητηθεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα, σε αντίθεση με την εγχώρια, και τα δικαστήρια πολλών χωρών και δεν περιλαμβάνεται στα ισχύοντα διαγνωστικά ταξινομητικά συστήματα της ψυχιατρικής, όπως το (DSM-5)1 της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και τη   (ICD)2  κωδικοποίηση νοσημάτων του Π.Ο.Υ., παρά τις συνεχείς προσπάθειες ένταξης του εκ μέρους των υποστηρικτών της.

Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ότι τάσσεται υπέρ της παιδοφιλίας, καθώς έγραφε : «Ο παιδόφιλος έχει την ατυχία να ζει σ’ ένα τόπο και σε μια ιστορική εποχή που αυτή η τάση του είναι καταδικαστέα. Εντούτοις αυτό δεν πρέπει να αποτελεί επαρκεί λόγο για να αυτοκατηγορείται» «Η απομάκρυνση του παιδόφιλου γονιού θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν έχει αποτύχει κάθε προσπάθεια κούρας της παιδοφιλίας και επανένταξης στην οικογένεια».

Ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες ήταν οι ιδέες του στις περιπτώσεις που ο πατέρας εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την κόρη του, μετατοπίζοντας την προσοχή στη σύζυγο, που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να γίνει περισσότερο ενεργητική σεξουαλικά : «η αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας της θα μπορεί να μετριάσει την επιθυμία του συζύγου να αναζητήσει σεξουαλική ικανοποίηση στην κόρη».

Ο Gardner, υποστήριζε ότι η επιμέλεια του παιδιού θα πρέπει να δίνεται στο γονιό τον οποίο αρνείται το παιδί και πρότεινε ειδική θεραπεία για το παιδί η οποία περιλάμβανε εγκλεισμό σε κλειστή δομή, τύπου ιδρύματος, μέχρι να εκλείψει η άρνηση του αυτή και να ανακτήσει την αγάπη προς τον πατέρα. Εν ολίγοις πρότεινε την τιμωρία των παιδιών που εκδηλώνουν μια νόμιμη άρνηση προς τον κακοποιητικό γονιό!


Σχολιο. – Γνώμη μου είναι ότι το Οικογενειακό Δίκαιο μέχρι τώρα ήταν σωστό. Οτιδήποτε ψηφίζεται πλέον σαν νόμος είναι για να εξυπηρετήσει οποιανδήποτε διαστροφέα. Παιδόφιλο, πούστη, καριόλη, και το κακό συναπάντημα. Αλλα και στα λαϊκά και εργατικά αιτήματα, οτιδήποτε ψηφίζεται πλέον στην διαστροφική, αντιδραστική και φασιστική εποχή μας, είναι για κακό.

Και αυτούς τους νέους διαστροφικούς νόμους, τις μοιώσεις των ποινών του κάθε εγκληματία, του κάθε δολοφόνου, του κάθε ανώμαλου, τους έχει φέρει και τους έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Η ΝΔ απλώς βολεύτηκε και ακολουθεί, αντί να τους καταργήσει!


Σχολιο.- 26.11.2020 | 19:32

Νόμος για τη συνεπιμέλεια - Το ψήφισμα από 16 οργανώσεις γυναικών

Ζητούν να μην αλλάξει το Οικογενειακό Δίκαιο

16 γυναικείες οργανώσεις αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τη συνεπιμέλεια.

Την έντονη αντίδραση 16 γυναικείων οργανώσεων έχει προκαλέσει η νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή στο ισχύον Οικογενειακό Δίκαιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συστάθηκε για «την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου», παρουσίασε ένα νομοσχέδιο, με τίτλο «τροποποίηση των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για τη γονική μέριμνα και την προσωπική επικοινωνία με το τέκνο».

Μεταξύ άλλων εισήγαγε τον κανόνα της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας. Ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε ότι το νομοσχέδιο αποσύρεται και αντικαθίσταται από ένα άλλο κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου οδήγησε στο ακόλουθο ψήφισμα. Αναλυτικά:

Να πάψει κάθε επέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο

1Κατόπιν ισχυρών πιέσεων γνωστού συλλόγου πατέρων, για την καθιέρωση της «συνεπιμέλειας» των τέκνων από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο ή τη διάστασή τους, συστάθηκε Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για «την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου» (ΦΕΚ τευχ. ΥΟΔΔ, 252/08.04.2020).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: και το νέο κείμενο αγνοεί το συμφέρον του παιδιού, κατά παραβίαση του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Και ενθαρρύνει τις προστριβές, την ενδοοικογενειακή βία και τις δικαστικές διαμάχες, προς βλάβη των παιδιών. Γιαυτό: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να πάψει κάθε επέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο, και ιδίως στις σχέσεις γονέων και τέκνων.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βελτιωθεί η απονομή της Δικαιοσύνης, με την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων, κατ΄εφαρμογή του Ν. 2447/1996. 11

Εν τω μεταξύ, και αμέσως, να θεσπιστεί υποχρεωτική κοινωνική έρευνα, προς διαφώτιση του δικαστηρίου στις υποθέσεις γονικής μέριμνας, κατ’αναλογία όσων ισχύουν για την υιοθεσία (άρθρο 1557 ΑΚ), και γι’ αυτόν το σκοπό:

Να ιδρυθεί αμέσως, κατ’εφαρμογή του Ν. 2447/1996, σώμα οικογενειακών κοινωνικών λειτουργών, με επαρκή και κατάλληλη στελέχωση και τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα, που θα ενισχυθεί με ψυχολόγους και θα συνεργάζεται και με τον δικαστικό μεσολαβητή που λειτουργεί ήδη, βάσει του άρθρου 214Β ΚΠολΔ.

Να προβλεφθεί ειδικό μηνιαίο επίδομα στήριξης των χαμηλού εισοδήματος χωρισμένων γονέων που έχουν την επιμέλεια παιδιού, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 παρ. 1 του Συντάγματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση πάνω στο ύψιστης σημασίας κοινωνικό αυτό θέμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων να αναλάβει την ευθύνη της. Για το ΔΣ Η Πρόεδρος Ειρήνη Φερέτη.

Το ψήφισμα υπογράφεται από:

Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Δίκτυο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών gazililian@yahoo.gr

Ελληνική  Αντιπροσωπεία του  Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (Εκπροσωπεί 50 γυναικείες οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο)

Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Ένωση Γυναικών Ελλάδας ( Ε.Γ.Ε.)

Ένωση Ελληνίδων Νομικών

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)

Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών

Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.)

Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»

Χριστιανική Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ)

Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά

Ομάδα γυναικών του συλλόγου 

κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης θρυαλλίδα

ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21 φλερτάρει, ίσως όχι συνειδητά αλλά λόγω του ότι χάνεται στη "δικαιωματική" ανάλυση, με τον... Μαυροκορδάτο.

Δηλαδή θεωρεί το ρεύμα που εκπροσωπούσε εκείνος (των λίγων αστών διανοουμένων και των καραβοκυραίων/εφοπλιστών) το πιο "προοδευτικό" για την εποχή καταλήγοντας στο ότι την Επανάσταση την έσωσε "η συμμαχία με τη Βρετανική Αυτοκρατορία".

Παραγνωρίζει τις ραδιουργίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, πολύ παρόμοιες με εκείνες της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης του 1941-44, που είχαν στόχο να διαλύσουν, όπως τελικά έγινε το 1827, το "εθνικοανεξαρτησιακό" ρεύμα της Επανάστασης και να επιβάλουν το σχηματισμό ενός κράτους - προτεκτοράτου. Όπως άλλωστε συνέβη.

Ενώ θέλει να αναδείξει την αναμφισβήτητα υπαρκτή και σημαντικότατη ταξική διάσταση της Επανάστασης, τελικά την υποβαθμίζει καταλογίζοντας "πολιτική ανωριμότητα" στον λαϊκό παράγοντα. Όμως ο λαός επέδειξε παραδειγματική ωριμότητα, αγωνιστικότητα και υπομονή - και μόνο η ωμή επέμβαση των ξένων, τόσο το 1827 στη (μη μελετημένη όσο πρέπει) μάχη του Φαλήρου όσο και το 1831, με τη δολοφονία του Καποδίστρια, κατόρθωσε τελικά να οδηγήσει τις εξελίξεις εκεί που ήθελαν οι τελευταίοι.

Είμαι εναντίον της "εθνικοχριστιανικής" δαιμονοποίησης του Μαυροκορδάτου αλλά θεωρώ την δικαιωματική προσέγγιση του ΚΚΕ ιδιαίτερα μονόπαντη. Παραγνωρίζει ουσιαστικά τη συνθετότητα της Επανάστασης (αν και την αναφέρει) και τη βαφτίζει ως "μόνο αστική".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρέθηκαν τελικά άδειες παραμονής ανηλίκων στο σπίτι του Λιγνάδη πιθανότατα στην αποθήκη που δεν γνώριζαν οι αρχές. Για αυτό και η τόση καθυστέρηση και η προσπάθεια συγκάλυψης από σύσσωμη τη ΝΔ και τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης» 

-Τι σημαίνει όμως πρακτικά η κατοχή αδειών παραμονής ή διαβατηρίων;

-Τα κυκλώματα μαστροπείας πάντα κρατούν τα έγγραφα των θυμάτων τους για να τα αναγκάζουν να εκδίδονται.

-Τα θύματα δεν πάνε στις αρχές με το φόβο της απέλασης λόγω έλλειψης εγγράφων.

-Τα θύματα δεν πάνε στις αρχές γιατί οι μαστροποί επίτηδες τους έχουν συστήσει ως πελάτη ή ως συνεργό πρόσωπο υψηλά ιστάμενο.

-Οι μαστροποί πάντα έχουν και κάποιο ένστολο στο κύκλωμα για να ενισχύσουν την τρομοκράτηση και υπακοή των θυμάτων τους.

-Όταν τα κυκλώματα μαστροπείας κινούνται με πελατεία δημόσια πρόσωπα, διάσημους και υψηλά ιστάμενους πολίτες, κρατικούς λειτουργούς και επιχειρηματίες, έχουν αμέσως εξασφαλίσει οικονομική, πολιτική, και νομική κάλυψη.

-Όταν μάλιστα αυτά τα κυκλώματα είναι trafficking παιδιών με διάσημους και ευυπόληπτους ως πελάτες (και κατ’ επέκταση ως παιδοβιαστές) ο κλοιός της συγκάλυψης είναι στενός και αδιαπέραστος.

-Τα θύματα δε που θα βρουν το θάρρος να πάνε στις αρχές ή να δημοσιοποιήσουν το θέμα, δέχονται απειλές ή παθαίνουν κάποιο τυχαίο θανατηφόρο ατύχημα. Πρόσφατο παράδειγμα η αλλαγή της κατάθεσης του Δημήτρη Ανθή μετά την «εξαφάνιση» του αδελφού του, Στάθη στο Ντέβον της Αγγλίας στις 8 Μαρτίου.

-Σε κυκλώματα παιδοβιαστών που εμπλέκουν ισχυρά πρόσωπα ο αδύναμος κρίκος που συλλαμβάνεται και είναι πιθανό να ανοίξει το στόμα του ή να βρεθούν στοιχεία, ως από σύμπτωση πάντα «αυτοκτονεί»


Υποσημείωση

Όταν εγώ μιλούσα για οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, συγγενείς υπουργών και πρωθυπουργών, μεγαλοδικηγόρους, επιχειρηματίες, ΜΚΟ, βουλευτές, μεγαλοστελέχη, μεγαλοδημοσιογράφους, κτλ. λέγατε πως υπερβάλω. 

Ας θυμηθούμε τι έγινε με την υπόθεση του μικρού Άλεξ το 2006 στη Βέροια που όταν η Νικολούλη έφτασε πολύ κοντά στο να αποκαλύψει τεράστιο δίκτυο παιδεραστών, παιδοβιαστών, και δολοφόνων, δέχτηκε η ίδια δολοφονική επίθεση στο σπίτι της από εκτελεστή μεταμφιεσμένο σε κούριερ με θύμα τον ανιψιό της. Η σωρός του μικρού Αλέξ δεν βρέθηκε ποτέ.

Δολοφονική επίθεση είχε δεχτεί το 2011 και ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας κάτω από το σπίτι του από δυο εκτελεστές οι οποίοι ντυμένοι ως αστυνομικοί τον κάλεσαν να κατέβει και τον εκτέλεσαν με 16 σφαίρες. Ο Γκιόλιας επίσης ήταν έτοιμος να βγάλει στο blog που διατηρούσε τότε (troktiko) τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και κύκλωμα παιδεραστίας.


Τώρα ξέρετε για ποιον λόγο πραγματικά προσεύχεται ο Λιγνάδης. Προσεύχεται να μην «αυτοκτονήσει» στο κελί του σαν τον Jeffrey Epstein.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Στο όνομα της αλήθειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης”

 23/03/2021

Η δήλωση-απάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων της Κριμαίας στις ακροδεξιές και “ναζιστικές” φωνές της Ουκρανίας.


Τα τελευταία χρόνια, μήνες και εβδομάδες έχουμε χαρακτηριστεί από μια περιθωριακή ομάδα Ουκρανών, δημοσιογράφων και, δυστυχώς, από μια ισχυρή μειονότητα κυρίως ακροδεξιών και ναζιστών πολιτικών στην Ουκρανία ως “περιθωριακά πολιτικά πρόσωπα”, “ξένοι πράκτορες” και τα λοιπά. Ονομαστικά πλέον στοχοποιήθηκαν στο ουκρανικό Κοινοβούλιο από ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες, ο Γραμματέας, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ίαν Τσαρνουγκόρσκι, ο αναπλ. Γραμματέας Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπλ. υπουργός Άμυνας, ο αναπλ. Γραμματέας Στ. Βαλντενμπέργκι, Ιταλός περιφερειακός σύμβουλος και ο Αμπντέλ Μεσσαούντι, επίσης αναπλ. Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής και πρώην βουλευτής της Τυνησίας.

Αυτές οι λεκτικές επιθέσεις και πρακτικές που διαρκώς μας συκοφαντούν και τελευταία έφτασαν και στο ουκρανικό κοινοβούλιο, δεν εξυπηρετούν τους δρόμους του διαλόγου και της ειρήνης. Είμαστε πολύ περήφανοι, που υπηρετούμε τις φωνές της ειρήνης και του διαλόγου. Είναι αλήθεια ότι προσπαθούμε πολύ σκληρά, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την ανθρωπότητα, σε περίοδο μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πανδημίας, κατά την οποία εφαρμόζεται η ουκρανική πολιτική των απάνθρωπων κυρώσεων έναντι των πολιτών της Κριμαίας, χρησιμοποιείται το επικίνδυνο όπλο των κυρώσεων σε πολλές μορφές, ακόμη και για τη στοιχειώδη, αλλά τόσο σημαντική ανθρώπινη ανάγκη όπως η υδροδότηση της Κριμαίας. Οι κυρώσεις που αυξάνονται συνεχώς σε περιεχόμενο και ένταση είναι ενάντια στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και κάθε αναγκαία ανθρώπινη αλληλεπίδραση στον σημερινό κόσμο.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές είναι αντίθετες με τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις των λαών σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα μεταξύ γειτόνων. Είναι στιγμές σαν αυτές, που η ανθρωπότητα πρέπει να προσεγγίσει για να ξεπεράσει πρωτοφανή γεγονότα όπως ο Covid-19.

H δημιουργία γεφυρών, δρόμων ανθρώπινης συνδεσιμότητας, η αλληλεγγύη μέσω της επιστήμης, του πολιτισμού, του εμπορίου, του τουρισμού, μεταξύ άλλων και στην καθημερινή πρακτική είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση των εντάσεων, την απόκρουση του ρατσισμού, την εξαφάνιση ιδεών μίσους, όπως ο ναζισμός και φασισμός, ένας πραγματικά επικίνδυνος «ιός», που έχει φέρει μόνο δάκρυα και αίμα στα θύματά του.

Συνενώνουμε εκπροσώπους από περισσότερες των 30 χωρών και συνεχώς διευρυνόμαστε στο πνεύμα της φιλίας και των αδελφικών ιδανικών μεταξύ όλων των λαών.

Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, αλλά δεν θα υιοθετήσουμε τις ίδιες μεθόδους με τους επιτιθέμενους εναντίον μας. Δεν είναι στην πολιτική μας κουλτούρα, στις ηθικές μας αξίες και στις πολιτισμικές μας πεποιθήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανθρώπινη “σύνθεσή” μας έχει διαφορετικό χρώμα, θρησκεία και πολιτικό υπόβαθρο. Αυτό που ενώνει τις αξίες μας είναι η στοιχειώδης έννοια και η ουσία του αγώνα κατά της αδικίας, του ρατσισμού και του ναζισμού.

Έχουμε δει τη δύναμη και το επίμονο έργο του λαού της Κριμαίας μέσω των επισκέψεών μας στη χερσόνησο της Κριμαίας, μια πραγματικά μοναδική κοινωνία που πριν από 6 χρόνια αποφάσισε μέσω μιας μαζικής συμμετοχής σε ένα αποφασιστικό και δημοκρατικό Δημοψήφισμα να ενώσει το μέλλον της με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε καιρούς διάλυσης της ουκρανικής συνταγματικότητας μέσω του “πραξικοπήματος Μαϊντάν”. Το παρόν Σύνταγμα της Κριμαίας, οι εν ενεργεία νόμοι προστατεύουν όλες τις θρησκευτικές μειονότητες, είτε εθνικές, είτε γλωσσικές ή πολιτιστικές. Στη σημερινή απίστευτη πλανητική σύγχυση των ανθρώπινων αξιών, αυτή η πραγματικότητα μας προσφέρει ένα παράδειγμα κοινωνικής δικαιοσύνης, ειρηνικής συνύπαρξης, διατήρησης προαιώνιων εθίμων για όλους τους πολίτες της Κριμαίας εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να διεξαχθούν συναντήσεις, δημοκρατικός διάλογος με πολιτισμένο τρόπο εντός της Ουκρανίας, συνεντεύξεις τύπου (όταν αρθούν οι απαγορεύσεις εισόδου μας), ώστε να συμβάλουμε στον αναγκαίο τερματισμό των βάναυσων, παράνομων κατά το διεθνές δίκαιο κυρώσεων που τιμωρούν τους απλούς πολίτες. Αυτή τη στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι πολιτικές είναι αντίθετες με την επιθυμία της πλειοψηφίας του ουκρανικού λαού, μια πολιτική που δημιουργεί και εντείνει τις διακρίσεις, τα τείχη των “γκέτο”, τα στρατόπεδα πολέμου και τους πολιτικούς που υπηρετούν αυτές τις “αξίες”…

Είτε υπάρξει η δυνατότητα να πετύχουμε τον ανωτέρω στόχο μας, είτε όχι, είμαστε πραγματικά τυχεροί γιατί υπηρετούμε τις ιδέες χιλιάδων ετών, που δημιούργησαν και διατηρούν έναν ανθρώπινο, ιστορικό και πολιτιστικό θησαυρό, όπως την Κριμαία. Η Μαύρη Θάλασσα γνώρισε τρομερούς πολέμους και απίστευτα ανθρώπινα δεινά. Τέλος, επέζησε από τον ηρωισμό του λαού της και του Κόκκινου Στρατού ενάντια στο ναζιστικό ολοκαύτωμα. Η Μαύρη Θάλασσα υπήρξε επίσης ένα ιστορικό περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής ανταλλαγής, μια γέφυρα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και συνεννόησης μέσω της ειρηνικής συνύπαρξης. Ας διατηρήσουμε και αναπτύξουμε αυτήν την πλούσια κληρονομιά. Είναι ένα πραγματικά απαραίτητο “αήττητο φάρμακο” ενάντια στον “ιό” του μίσους και του πολέμου. Ελάτε μαζί μας!

* Ίαν Τσαρνουγκορσκι, Γεν. Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων της Κριμαίας, πρώην πρωθυπουργός Σλοβακίας

* Κώστας Ήσυχος, αναπλ. Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής, πρώην αναπλ. υπουργός Άμυνας της Ελλάδας 

* Στ. Βαλντεμπέργκι, αναπλ. Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής, Ιταλός αυτοδιοικητικός

* Αμπντέλ Μεσσαούντι, αναπλ. Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής, πρώην βουλευτής της Τυνησίας

* Η παραπάνω δήλωση κατατέθηκε στον ΟΗΕ από τη μόνιμη Ρωσική Αντιπροσωπεία, στον ΓΓ, στα μέλη του Σ.Α. όπως επίσης και στην ειδική επιτροπή «Αρριάν» που ασχολείται με το ζήτημα της Κριμαίας και τη συμφωνία του Μινσκ.


Σχολιο.- Το ναζιστικές φωνές της Ουκρανίας, γιατί είναι μέσα σε εισαγωγικά. Αφού αλήτες ναζιστές είναι στο Κίεβο. Σβάστιγγες παντού, προσωπογραφίες του Χίτλερ, τι άλλο πια πρέπει να κάνουν για να τους χαρακτηρίσουμε ναζιστές;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έκρηξη ενός επιστήμονα. Δεν τους αντέχουν πια ούτε κι οι πιο υπομονετικοί.

Είναι αυτοί που πήραν εκατομμύρια, για δήθεν ενημέρωση, από τις τσέπες μας.

Κι ο κόσμος πια, ξεσπάει. Ένας-ένας...

Χαμός στον «αέρα» του ΣΚΑΪ - Λουράντος: Ντροπή σας! (Βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=cc-zWxTZyV8



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν και η ομάδα του θα πρέπει να γιορτάσουν την επέτειο των 18 ετών από την Εισβολή στο Ιράκ με την επιβολή κυρώσεων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτογραφίες που πήραμε σήμερα. Τα πάρκινγκ και οι πλατείες επί της Ακροπόλεως που βλέπετε είναι ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, υποτίθεται. Είναι άλλο θέμα αν τα αμαξίδια σκαλώνουν επειδή έγινε τσαπατσούλικη δουλειά στο τσιμέντωμα του βράχου). Για το ότι όλα είναι άρτια και φίνα μας διαβεβαιώνουν η ΕΣΜΑ/ΥΣΜΑ, το ΚΑΣ, το ΥΠΠΟΑ, ο Κορρές και η τσιΜενδώνη. Οπότε αν κάτι δεν σας κάθεται καλά σε όλο αυτό, φταίτε αποκλειστικά εσείς και η ρετρό αισθητική σας. Πώς τολμάτε να εκφράζετε άποψη χωρίς τις εντυπωσιακές περγαμηνές τους εσείς οι απλοί θνητοί; Τέλος πάντων, απλά ήθελα να πω ότι αν όλο αυτό είχε γίνει κατά λάθος, οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν απλά να αυτοκτονήσουν ή τουλάχιστον να παραιτηθούν. Όμως δεν έγινε κατά λάθος αλλά επίτηδες, όπως η φάση με τους Έρουλους το 267 ΜουΧου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σαουδάραβες προτείνουν κατάπαυση πυρός στην Υεμένη αλλά οι όροι δεν έχουν αλλάξει δυστυχώς.

Σαουδικής Αραβίας: ′′ Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ασκήσουμε την απαραίτητη πίεση στους Houthis να δεχθούν και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αφήσουν τα όπλα, γιατί πιστεύουμε όχι σε μια στάση μάχης αλλά σε μια εστίαση σε πολιτική λύση είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός ′′

Το al-Arabiya άρθρο στη συνέχεια γράφει, ′′ εάν τα δύο μέρη συμφωνούν με τη συμφωνία, το αεροδρόμιο Sanaa θα επαναλειτουργήσει, το οποίο θα επιτρέψει και τις εισαγωγές καυσίμων και τροφίμων μέσω του λιμανιού Hodeidah, σύμφωνα με

αυτούς φαίνεται σαν την ίδια παλιά πρόταση. Οι Σαουδάραβες λένε ότι θα σταματήσουν να λιμοκτονούν την Υεμένη όταν παραδοθούν οι Χούθι, δηλαδή όταν η Υεμένη παραδίδεται. Τέτοιες απαιτήσεις είναι απαράδεκτες για την αντίσταση της Υεμένης που υποστηρίζει ότι η κατάπαυση του πυρός είναι αποδεκτή μόνο εάν αρθεί ο αποκλεισμός.

Υποθέτω ότι οι Σαουδάραβες είναι φοβισμένοι και προσπαθούν να προσποιηθούν ότι μπορούν να υπαγορεύσουν μόνο όρους. Οι στρατιές των μισθοφόρων τους είναι κυρίως πια όλοι τους νεκροί, έχουν χάσει τον έλεγχο του Najran (που είναι ιστορικά επαρχία Υεμένης), δεν έχουν συμμάχους στην Υεμένη, τα stooges τους διώχνονται από το Aden, και αντιμετωπίζουν τα Υεμένικα drone και τους πύραυλους κρουαζ) επιθέσεις σε πετρελάϊκες και στρατιωτικές υποδομές τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υεμένης αντίστασης και τον ανώτερο αξιωματούχο Ansarullah Muhammad al-Bukhaiti:

′′ Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη διακοπή του πολέμου μονομερώς. Η άρνηση της επιθετικότητας να σταματήσει τον πόλεμο ταυτόχρονα σε όλα τα μέτωπα δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας στην ειρήνη. Η Υεμένη δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να χτυπά βαθιά μέσα στη Σαουδική Αραβία και να προχωρήσει στην απελευθέρωση κάθε σπιθαμής με τη βία."

Με άλλα λόγια, οι Σαουδάραβες καλύτερα να σηκώσουν τον αποκλεισμό αλλιώς η εθνική αντίσταση της Υεμένης θα συνεχίσει να χτυπάει βαθιά μέσα στην Σαουδική επικράτεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση Αφελούς .... 

Ποιοί προμήθευσαν 

τις άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών, 

που βρέθηκαν στο σπίτι του Λιγνάδη ??? 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ποτέ καταφέρεις να σκεφτείς ότι δώσανε πολλά εκατομμύρια για να σε πείσουν και μηδέν για να σε σώσουν, τότε κάτι θα έχει αρχίσει να παίρνει μπρος μέσα στο κεφάλι σου!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Milano 20 Μαρτίου 2021 ( Ευρώ - Ευρώπη ) 

Βιομηχανική πρωτεύουσα της Ιταλίας. 

Ουρά ανέργων και νεόπτωχων (ξεπέρασαν τα 6 εκατομ.), 

για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα, για να επιβιώσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα εξηγούνται όλα !!! 

.... και αποκαθίσταται η Αλήθεια ....  

Με την παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων, 

και δανειστών της χώρας θα πραγματοποιηθούν, 

σε κλειστό κύκλο, οι εορτασμοί των 200 ετών, 

από το 1821. 

Θα διεξαχθεί - κλειστή για το ευρύ κοινό - 

στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν των Δανειστών μας. 

Τι δεν καταλαβαίνεις ????

Σχολιο.- Αυτούς έχουμε πάνω από την κεφάλα μας 200 χρόνια τώρα....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος εργαζομένων του "Ευαγγελισμού" κ. Ηλ.Σιώρας.: 

Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου και στα 500 μέτρα μακριά να υπάρχει άδεια κλινική και να ζητά 1.700 ευρώ αποζημίωση την ημέρα. !!

Αυτά τα πράγματα είναι απάνθρωπα.

Θέλουμε επίταξη κλινικών με όρους δημοσίου τώρα. -

Σχολιο.- Επιτάσσει τους μικρούς επαγγελματίες υγείας και αφήνουν απ έξω τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα.

Μεγάλη κοροϊδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε που τον πρώτο καιρό υπήρξαν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση ? 

Η Κεραμέως εδώ κ χρόνο μας έκρυψε οτι εκλεισε σύμβαση χωρις πρωτ/λο με την Cisko Webex λεηλάτησε δημόσιο χρήμα έδωσε 2.000.000 € και το χειρότερο είναι ότι ξεπούλησε 1.5000.000 εκατομμύρια προσωπικα δεδομένα πολιτών να μπορούν να τα μεταπωλήσουν .. !!

Σχολιο.- Η Κεραμεως ίσως η χειρότερη υπουργός παιδείας που είχε η Ελλάδα . Πολύ επικίνδυνη . Αλλά όμως έχει πολύ υποστήριξη και δεν την ακουμπάει κανεις ... 

Σχολιο.- Καθηγητές γράφουν ότι ελαβαν email στον ακαδημιακό τους λογαριασμό κ ρωτάνε που τον ηξερε η Cisko Webex τον προσωπικο τους λογαριασμό ?

Σχολιο.- Δωρεάν τα τεστ αλλά τελικά κοστίζουν 15€, δωρεάν η τηλεκπαίδευση αλλα κόστισε 2.000.000 € μηπως να μας εξηγήσει καποιος απ' την κυβέρνηση τι σημαίνει δωρεάν ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενταλμα σύλληψης του Κ.Βαξεβάνη απ' την αστυνομία επειδή δημοσίευσε βασανισμούς πολιτών με την αφορμή ότι δημοσίευσε το εξώδικο με τα ονοματα μπατσων..(προσωπικα δεδομένα).

Πόσο πιο χαμηλά ,μεγάλη κατηφόρα !!

Σχολιο.- Καθεστώς Ερντογάν. Θελουν να φιμώνουν κάθε φωνή που παει κοντρα φοβούνται τις αλήθειες..

τον χρυσαυγιτη τον Παππα δεν τον έπιασε η ΕΛΑΣ όμως ακόμα, ούτε το Λαγό, και τον Λιγνάδη περίμεναν πρώτα ένα μήνα να εξαφανίσει τα στοιχεία των άλλων παιδοβιαστών για να τον πιάσουν.

Σχολιο.- Δεν με εκπλήσσει ο,τι και ν'ακουσω η να διαβάσω γιαυτους. Συνεχιστες αναχρονιστων πολιτικών και πιστοί ακόλουθοι της παγκοσμιοποίησης που υπηρετούν.

Σχολιο.- Η κατρακυλα εχει πιασει πατο αλλα ακομα προσπαθουν να παναι παρα κατω.Οπως γραφει και παραπάνω Καθεστως Ερντογαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταρρέει η θεαματικότητα των δελτίων ειδήσεων – Πτώση 29% σε σχέση με πέρυσι

21/3/2021

Θεαματική είναι η αποστροφή των πολιτών από την ενημέρωση των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των μετρήσεων τηλεθέασης.

Η κάμψη είναι μεγάλη για το σύνολο των τηλεοπτικών δελτίων και προφανώς αποτυπώνει και τη δυσαρέσκεια στο μοντέλο της ενημέρωσης που στηρίζει άκριτα και με κάθε τρόπο την κυβέρνηση. Αυτό δείχνει η παράθεση των στοιχείων για την τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων πέρυσι σε σχέση με φέτος αλλά και τα ποσοστά τηλεθέασης.

Συνολικά η πτώση είναι της τάξης του 29% (από το 87,7% βρέθηκαν στο 62,9%), δείχνοντας ότι έχει χαθεί σχεδόν των 1/3 των τηλεθεατών τους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ ενδιαφέρουν έχουν και τα επιμέρους στοιχεία για τις διακυμάνσεις και τις ανακατατάξεις ανάμεσα στα Δελτία Ειδήσεων.

Φέτος (62,9%)

ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 15,5%

STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 13,4%

OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 9,4%

ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 8,2%

ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 7%

MEGA (Ράνια Τζίμα): 6,9%

ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 2,5%

Πέρυσι (87,7%)

ALPHA: 24,4%

STAR: 17,1%

ΣΚΑΪ: 15,9%

ΑΝΤ1: 14,8%

MEGA: 6,2%

OPEN: 4,7%

ΕΡΤ1: 4,6%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε, με τον βιαστή δημοσιογράφο Τάκη Χατζή τι γίνεται;; Εγώ βλέπω να  συνεχίζει να έχει εκπομπή μεταμεσονύχτια  στο κανάλι ALFHA. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάνε ότι δήθεν διώκουν τους βιαστές…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοικτές οι εκκλησιές στο Χαλέπι της Συρίας κι ας έχουν πόλεμο.

Ούτε φίμωτρα φορούν μέσα στην εκκλησία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του κορυφαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ενός από τους σπουδαίους συνθέτες του λαϊκού μας τραγουδιού, Μανώλη Χιώτη (21 Μαρτίου 1970), έγιναν και πάλι αναφορές στην περίφημη "καντάδα" προς τον κρατούμενο στις φυλακές του Ωρωπού, Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, για την πρωτοβουλία του Χιώτη και δυο-τριών άλλων φίλων του μουσικών, να παίξουν το τραγούδι του Μίκη "Σε πότισα ροδόσταμο", απαγορευμένο όπως και όλα τα άλλα τραγούδια του, σε απόσταση κοντινή στις φυλακές. 

Λέγεται πως η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του Χιώτη από την Ασφάλεια (κάτι που δεν αποκλείεται), με συνέπεια τον θάνατό του στο νοσοκομείο του "Ευαγγελισμού", καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά χρόνια καρδιολογικά προβλήματα. 

Εντούτοις, υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το πότε συνέβη αυτό το περιστατικό και, κατά συνέπεια, αν θα μπορούσε να ΄χε κάποια σχέση με τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη. 

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα, είναι αναγκαίο να ξέρουμε ότι ο Μίκης ήταν φυλακισμένος στον Ωρωπό από τον Οκτώβριο 1969 έως τον Απρίλιο 1970. Μετά από τη φυλάκιση στου Αβέρωφ (1967-68) και την εκτόπιση στη Ζάτουνα (1968-69). Άρα, το περιστατικό συνέβη τότε και όπως έχει πει ο ίδιος ο Θεοδωράκης πρέπει να ήταν τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. 

Κατά συνέπεια, το περιστατικό αυτό και η σύλληψη του Χιώτη συνδέονται με τον θάνατό του, λίγες εβδομάδες μετά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν βρήκαν αυτά τα πειστήρια στο σπίτι του κατηγορούμενου για βιασμούς Λιγνάδη (φωτογραφίες και γράμματα ανηλίκων από το 1991, δελτία ταυτότητας σπουδαστών ηλικίας από το 2004, διαβατήριο και άδεια παραμονής μετανάστη), καταλαβαίνουμε τι πρόλαβε και εξαφάνισε από πειστήρια σε όλη την διάρκεια που οι αποκαλύψεις έρχονταν στην επιφάνεια και η δικαιοσύνη κοιμόταν. Αυτά σίγουρα δεν τα ξέχασε. Απλά δεν του φάνηκαν ότι είναι κάτι το επιλήψιμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 8 Μαρτίου, εξαφανίστηκε από το Πλύμουθ της Αγγλίας ο Ευστάθιος Άνθης. Έχουν δημοσιευθεί σχετικές αναζητήσεις και έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός missing alert. Μετά από την εξαφάνιση αυτή , ο αδερφός του Ευσταθίου, ο Δημήτρης Άνθης, άλλαξε την κατάθεσή του για το βιασμό στην υπόθεση Λιγνάδη και τον τοποθέτησε ένα χρόνο πριν. 

Κύκλωμα που φωνάζει από μακριά και όλοι σιωπούν.

Υ.Γ Μήπως αλλάζοντας κατά έναν χρόνο τον βιασμό, από 2006 σε 2005, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, για τη συγκεκριμένη καταγγελία....?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα θέματα ξεφουσκώνουν, καλώς κακώς, έτσι γίνεται, προσαρμοζόμαστε οι άνθρωποι και προχωράμε.

Ο Λιγνάδης προφυλακίστηκε. Έμαθε κανείς με τίνος πρωτοβουλία διορίστηκε δντης του Εθνικού; Ποιοι τον κάλυπταν σε 30 χρόνια συστηματικής παιδεραστίας; Χτες βγήκε ότι στο σπίτι του βρέθηκαν άδειες παραμονής ανηλίκων αλλοδαπών. Πάμε παρακάτω.

Ο Ιάσωνας είναι νεκρός. Έμαθε κανείς ποιος ήταν ο οδηγός; Πως τον λένε; Τι απέγινε με αυτόν; Ποιοι του άνοιξαν το δρόμο για να μπει απρόσκοπτα στη Βουλή; Πάμε παρακάτω.

Μετά τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης ένας “Ινδιανος” φορτώθηκε με απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον κανιβάλιζαν επι μέρες τα κανάλια. Τελικά, έχει βίντεο ο άνθρωπος που έπαιζε μπάσκετ στην Ελευσίνα. Είναι ακόμα φυλακή. Πάμε παρακάτω.

Οι γιατροί καταγγέλουν ότι κόσμος πεθαίνει σε διαδρόμους, δεν υπάρχουν μεθ, γίνεται διαλογή. Οι φαρμακοποιοί στα κάγκελα για τα self tests, βίο επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι όχι απλώς δε θα βοηθήσουν αυτά τα τεστ, αλλά θα έχουν και αρνητικές επιπτώσεις. Πάμε παρακάτω. Τι έχει σήμερα το μενού; Διαζύγιο Πατούληδων;

Που θέλω να καταλήξω. Ότι για κάθε μέρα, γίνεται μη αναστρέψιμη ή πολύ δύσκολα αναστρέψιμη ζημιά στο σώμα της κοινωνίας. Και προχωρά η αποκτήνωση. Όλων μας.

Τα είχε πει ο Μπρέχτ : “Όταν σωρεύονται τα εγκλήματα, γίνονται αόρατα. Όταν οι πόνοι γίνονται αβάσταχτοι, δεν ακούγονται πια οι κραυγές. Και οι κραυγές πέφτουν κι αυτές σαν καλοκαιρινή βροχή”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερα: διάστρωση (άρα μικρού ύψους, μικρού πλάτους) με πατημένο χώμα και πρόσμιξη τσιμέντου για σταθεροποίηση. Μπροστά από το μνημείο του Αγρίππα, στην Ακρόπολη, έργο 2021.

Δεξιά: χυτό τσιμέντο εν είδει προβλήτας (δείτε το ύψος!) που διαμορφώνει όχι "διάστρωση" άλλα ολόκληρο παράδρομο της Συγγρού, γύρω από τον Παρθενώνα. Ακρόπολη, έργο 2021.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά. (δεν έχουν καμία σχέση και στην κλίμακα, ίσως δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία)

Η παρέμβαση αριστερά είναι συμβατή με τον χώρο, εξυπηρετεί επισκέπτες και αμαξίδια, είναι απόλυτα αναστρέψιμη και δεν επιβάλλεται στο μνημείο. Η παρέμβαση δεξιά αλλάζει την όψη της Ακρόπολης, εξαφανίζει τον Βράχο, επιβάλλεται στον Παρθενώνα, τον απομονώνει αισθητικά και λειτουργικά από τα άλλα μνημεία, δεν είναι στ' αλήθεια αντιστρέψιμη (μόνο με κομπρεσέρ φεύγει αυτό το πράμα!). Το μόνο που εξυπηρετεί είναι ένα πολύ λάθος όραμα αρχοντοχωριατισμού (ξεπερασμένος ο βράχος...) και βαρέα οχήματα. Τίποτε άλλο!

(Ακούστε, εν έτει 2021 έχουμε κάνει πολλές μα πολλές αποκαταστάσεις, αναρτήσεις, αναδείξεις, διαδρομές επισκεπτών, διαδρομές για άτομα με κινητικά προβλήματα, σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα. Έχουμε εμπειρία και επιτυχημένων και αποτυχημένων παρεμβάσεων. Έχουμε και την εμπειρία του πολύ παρελθόντος, και στην Ακρόπολη και αλλού. Έχουμε ειδικές σπουδές στο αντικείμενο. Έχουμε κανόνες, χάρτες κλπ. Έχουμε δουλέψει με πολλά υλικά. Αυτό που έγινε στην Ακροπολη δεν έχει προηγούμενο! Μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι "αυτή ήταν η μόνη" ή "η πλέον ενδεδειγμενη λύση" γιατί απλώς δείχνετε την δική σας ασχετοσύνη.)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έδιωξε κυριολεκτικά από το φαρμακείο του ο Λουράντος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, το συνεργείο της εκπομπής του ΣΚΑΙ με τον Οικονόμου.

Τον γνωστό Οικονόμου.

Τους άρπαξε από τα μούτρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα και δεν τους άφησε ούτε στιγμή.

Στο τέλος, έφτασε σε σημείο να τους διώξει και με κινήσεις των χεριών του, εκτός από την λεκτική επίθεση που τους έκανε με κόσμιο αλλά ουσιαστικό τρόπο.

Υπενθυμίζω ότι το φαρμακείο του Λουράντου βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη.

Μια πόλη που δύο εβδομάδες μετά τα γεγονότα της Τρίτης 09/03 συνεχίζει να δίνει πόνο αδιαλείπτως στην κυβέρνηση και στα τσιράκια της...

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ"

https://www.youtube.com/watch?v=cc-zWxTZyV8

Για τα self test που θα διανέμονται από τα φαρμακεία μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν μπορεί να γίνει στο φαρμακείο η διενέργεια των self test, χρειάζεται ''στολή αστροναύτη'' για να γίνει αυτή η διαδικασία», τόνισε ο κ. Λουράντος. «Χρειαζόμαστε χρόνο και να υπάρχουν άλλες παράμετροι για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία και εκτιμήσαμε το κόστος αυτό στα 15 ευρώ, για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία.

Με αυτήν την σύγχυση, έγινε επίθεση στους φαρμακοποιούς ότι ζητάμε 15 ευρώ για να διανείμουμε», επίθεση που είχε και πολιτικές προεκτάσεις, πρόσθεσε.

Για τη διανομή, μέσω των 11.000 φαρμακείων, των self test δωρεάν για τους πολίτες, δήλωσε πως «θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του κράτους με τις φαρμακαποθήκες για να υπάρξει αυτό το κανάλι διανομής των δωρεάν τεστ στα φαρμακεία. 

Ακόμη, λένε να γίνονται δωρεάν όλες οι διαδικασίες από το φαρμακείο, ενώ ήδη εμείς παρέχουμε προσωπικό και χώρο και έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις στο όνομα του κορονοϊού. Εμείς θα πρέπει να δεχθούμε τον πολίτη, να ψάξουμε στο σύστημα με το ΑΚΜΑ του, να καταχωρίσουμε αυτούς που πήραν τεστ και να γίνει όλη η διαδικασία.

Για αυτήν την διαδικασία εμείς ζητούμε μια νόμιμη αποζημίωση, της τάξης των 30-50 λεπτών ανά τεστ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ανήκω στον ιατρικό χώρο και έτσι, επειδή δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες και τι απαιτείται για να δημιουργηθούν περισσότερες ΜΕΘ ή αν υπάρχουν γιατροί να τις στελεχώσουν κλπ, δεν εκφέρω άποψη. Έχω όμως μια παρατήρηση. Εγώ, για παράδειγμα, πάσχω από άσθμα. Παρακολουθώ την κατάσταση του άσθματος μου μεσω του πνευμονολογου μου , στην γειτονιά μου σε μια εργατική συνοικία της Αθήνας. Είναι ο πρώτος γιατρός που θα πάω όταν έχω κρίση, θα μου δώσει οδηγίες, θεραπεία και ότι ενδείκνυται. Μαζί με μένα εκατοντάδες άλλοι, με πιο σοβαρό άσθμα, με καρκίνο ίσως, με διάφορες ασθενειες των πνευμόνων. 

Έχουμε κοβιντ, δεν υπάρχει θεση για εμάς στα δημόσια νοσοκομεία καθώς λόγω κοβιντ, όλες οι άλλες ασθένειες πέρασαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. 

Ο πνευμονολογος μου λοιπόν, επιταχτηκε και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα ραντεβού που είχε. Ίδια κατάσταση με παθολόγους που λειτουργούν, στην Ελλάδα, σαν την πρώτη δομή περίθαλψης βασικα, περιθαλπουν όλες αυτές τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια νοσοκομεία και λειτουργούν, εγώ έτσι το βλέπω, σαν το πρώτο "φράγμα" ανάμεσα στην πανδημία και τον κόσμο. Όλοι εμείς, και ας αφήσω τον εαυτό μου έξω γιατι δεν πάσχω από κάτι τόσο σοβαρό, μένουμε ακάλυπτοι καθώς λόγω κοβιντ δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για καμιά άλλη εξέταση. Το ξέρω από προσωπική πειρα αυτο. Πόσο λοιπόν θα έχει νόημα αυτή η επίταξη; τι ακριβώς κοιτάμε να καλύψουμε; Το καλοκαίρι μας έλεγαν η Ελλάδα νίκησε τον κωρονοιο και φωνάζαμε τουρίστες. Τώρα μας λένε 3000 κρούσματα τη μερα πάλι και διαφημίζουμε την Ελλάδα στους Άγγλους να ερθουν, με ή χωρίς εμβόλιο το καλοκαίρι. Διαβάζω για προσλήψεις και κλίνες και σκέφτομαι υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω; Οποίος καταλαβαίνει ας μου εξηγήσει και μένα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελισάβετ Υψηλάντη (Ιάσιο 1768 - Οδησσός 1866) ήταν Ελληνίδα αριστοκράτισσα και σπουδαία μορφή κατά την προεπαναστατική περίοδο του 1821.

Καταγόταν από την οικογένεια Βακαρέσκου, σημαντική οικογένεια της Μολδαβίας με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο και υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Κωνσταντίνου Υψηλάντη.

Από τον Κωνσταντίνο απέκτησε 7 παιδιά, τα πρώτα εκ των οποίων ήταν οι Αγωνιστές και Φιλικοί Αλέξανδρος (o Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας), Δημήτριος (Mέλος της Φιλικής Εταιρείας) και Νικόλαος (o Aρχηγός του Ιερού Λόχου).

Αποκαλέστηκε "Πρωτομάνα των Φιλικών", καθώς κατά τα χρόνια της προετοιμασίας της Επαναστάσεως, η Ελισάβετ στάθηκε η μορφή που οργάνωσε τις προκαταρτικές συναντήσεις προσωπικοτήτων της εποχής στα σαλόνια της, με το πρόσχημα φιλολογικών συναντήσεων, οι οποίες οδήγησαν τελικά στη σύσταση της Φιλικής Εταιρείας, της οποίας η ίδια υπήρξε ένα από τα πρώτα γυναικεία μέλη της.

Μετά τον χαμό του συζύγου της το 1816 και τη δήμευση της περιουσίας της Οικογένειας Υψηλάντη από τον Σουλτάνο, η Ελισάβετ υπήρξε από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Αγώνα, στον οποίο προσέφερε το υπόλοιπο της περιουσίας της. Το αποτέλεσμα ήταν να περιέλθει σε μεγάλη ένδεια, παρ' όλες ωστόσο τις στερήσεις, συνέχισε να στηρίζει το όραμα της εθνικής απελευθέρωσης με κάθε τρόπο. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόχουν καταλάβει και τα μικρά παιδιά ότι αν πάρουμε τις αμερικ. φρεγάτες, και όχι τις γαλλικές, υποβαθμίζουμε σκόπιμα την αμυντική ικανότητα της χώρας..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις αμερικανικές φρεγάτες που μας προτείνουν έχουν γραφτεί πάρα πολλά και άπαντες στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΝ έχουν σαφή εικόνα. Όλοι αναγνωρίζουν ότι στη λίστα των προτάσεων με επιχειρησιακά κριτήρια, οι αμερικανικές φρεγάτες είναι τελευταίες. 

Ας θυμηθούμε τι έγινε μετά από τα Ίμια. Τότε που “ψωνίσαμε” όχι για να εξοπλιστούμε αλλά για να αγοράσουμε…εισιτήριο για την ΟΝΕ και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Τότε που μ΄ ένα αμερικανικό νεύμα αλλάξαμε την απόφαση μας για αγορά F-15 και παραμείναμε στα F-16. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αυθαιρεσία της WIND στο κέντρο της Αθήνας απίστευτη , έκλεισε την είσοδο του πασίγνωστου βιβλιοπωλείου "Επί λέξει", με το κουτί τηλεφωνικού διανομέα 

Συμπαραστεκόμαστε στην Κυρία Παπαγεωργίου αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία ώστε να αναγκάστει η WIND να το αποσύρει όλοι εμεις που αγοράζουμε βιβλία από εκει ή έχουμε παραβρεθεί σε παρουσιάσεις βιβλιών . 

η Κα παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

«Καλώ και προσκαλώ όλους τους φορείς που έχουν σχέση με το βιβλίο: Υπουργείο Πολιτισμού, Συλλόγους εκδοτών και βιβλιοπωλών, συναδέλφους βιβλιοπώλες, συγγραφείς και αναγνώστες να με βοηθήσουν και να μου συμπαρασταθούν, προκειμένου να αντιμετωπίσω την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που έγινε σε βάρος του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει».

Μαρία Παπαγεωργίου

Οι Συνταξιδιώτες του Χάους συμπαραστεκόμαστε και συνδράμουμε το " Επί Λέξει", αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορρίπτουν Αθήνα και Κύπρος το προσχέδιο για Τουρκία: Καμία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα

"Προβληματικό" θεωρεί η Λευκωσία το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι δεν αντανακλά το πνεύμα της έκθεσης Μπορέλ για διττή προσέγγιση.

23 Μαρτίου 2021 20:45

Απορρίπτουν Ελλάδα και Κύπρος το κείμενο "των 27" που έχει ετοιμαστεί και θα τεθεί ενώπιον των ηγετών της Ευρω Ένωσης την Πέμπτη, ενόψει της τηλεδιάσκεψης κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς φαίνεται να απέχει κατά πολύ από την έκθεση που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, έτσι όπως διατυπώνεται το σχέδιο συμπερασμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, επειδή δεν αντανακλά το πνεύμα της έκθεσης Μπορέλ για διττή προσέγγιση, όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκωσία θεωρεί προβληματικό στο σύνολο το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ και η Αθήνα, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η διατύπωση δεν αντανακλά την πιο ισορροπημένη προσέγγιση που είχε υιοθετηθεί στην έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως λέγεται, στο προσχέδιο δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι και τη Δευτέρα και σήμερα υπουργοί πολλών ευρω χωρών, περιλαμβανομένων και αυτών που διάκεινται θετικά στην Τουρκία, παρενέβησαν έντονα για την απόφαση της Άγκυρας να αποσυρθεί από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών.

Συνεπώς, αναμένονται αλλαγές στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης, ενόψει της εξ αποστάσεως συνεδρίασης των «27», την Πέμπτη και την Παρασκευή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορική επιστολή του Αϊνστάιν στον Ελευθέριο Βενιζέλο που δημοσίευσε ο "Ριζοσπάστης" το 1929

Το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" στις 23 Μαρτίου 1929 φιλοξένησε επιστολή διαμαρτυρίας του Άλμπερτ Αϊνστάιν με αφορμή την αποβολή μαθητών από το πανεπιστήμιο Αθηνών, "δια την εν γένει κομμουνιστικήν δράσιν των".

23 Μαρτίου 2021 08:04

Σαν σήμερα, στις 23/2/1929, δημοσιεύτηκε στο «Ριζοσπάστη» τηλεγράφημα του Άλμπερτ Αϊνστάιν προς την κυβέρνηση Βενιζέλου. Ο επιστήμονας και μέλος της Επιτροπής Αμύνης των Θυμάτων της Λευκής Τρομοκρατίας στα Βαλκάνια, θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τις αποβολές φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τα πολιτικά τους φρονήματα, απαιτώντας την ελευθερία της σκέψης των φοιτητών.

"Ο μέγας καθηγητής των μαθηματικών Αλμπερτ Αϊνστάιν διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Βενιζέλο και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για τις τελευταίες αποβολές των φοιτητών", έγραφε το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" στις 23 Μαρτίου 1929.

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο φιλοξένησε την επιστολή διαμαρτυρίας του Άλμπερτ Αϊνστάιν με αφορμή την αποβολή μαθητών από το πανεπιστήμιο Αθηνών, "δια την εν γένει κομμουνιστικήν δράσιν των".

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο έγραφε τα παρακάτω:

"Διαμαρτυρόμαστε εντόνως ενάντια στην αποβολή φοιτητών από το Πανεπιστήμιο. Απαιτούμε την ελευθερία στην εκδήλωση των σκέψεων ανάμεσα στους φοιτητές. Καθηγητής: Αλμπέρ Αϊνστάιν".

Απευθυνόμενος στην Σύγκλητο υποστήριξε: "Διαμαρτυρόμαστε εντόνως ενάντια στην αποβολή των φοιτητών που αγωνίστηκαν για τα πολιτικά τους φρονήματα. Απαιτούμε την άμεσο επαναγραφή τους. Καθηγητής Αλμπέρ Αϊνστάιν Καθηγητής Ερρίκος Αίβε Καθηγητής Φριτς. Αλμπερτ Αινστάιν".

Προηγουμένως, στις 12 Μαρτίου 1929, τοιχοκολλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απόφαση του συμβουλίου για την αποβολή 5 φοιτητών. Η Ελένη Σακελλαρίου και οι Τσαγκαράκης, Μαρκοβίτης, Ματθαίου και Κοβατζίδης, αποβλήθηκαν λόγω των κομμουνιστικών φρονημάτων τους, σε μια περίοδο έντονων διώξεων κατά των αριστερών πεποιθήσεων.

Με τηλεγράφημα διαμαρτυρίας προς το Αντιφασιστικό Συνέδριο στο Βερολίνο και την Επιτροπή Αμύνης των θυμάτων της Λευκής Τρομοκρατίας στα Βαλκάνια, οι φοιτητές εξέφρασαν την οργή τους για την "τρομοκρατία που βίωναν", ενώ έστειλαν έγγραφο στον Εκπαιδευτικό Όμιλο και τη Φοιτητική Συντροφιά, καλώντας τους να τους στηρίξουν.

Λίγες μέρες μετά, στις αρχές Απρίλη, άρχισε μια μεγάλη κινητοποίηση των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αιτήματα δωρεάν εγγραφές και συγγράμματα, αλλά και διευκολύνσεις των φοιτητών στις εξετάσεις. Η φοιτητική διαμαρτυρία διήρκησε περίπου 20 μέρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



200 χρόνια από τον αφορισμό της Επανάστασης το 1821 από το τουρκόδουλο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης

Ο ρόλος του τουρκόδουλου Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο, μέσα από ντοκουμέντα της εποχής. 

23 Μαρτίου 2021 06:35

Ο βρώμικος ρόλος του τουρκόδουλου Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης το 1821 σε σχέση με μια ιστορική επέτειο που αποτελεί ζήτημα - "ταμπού" για πολλούς.

Τα πατριαρχικά κείμενα της περιόδου 1798-1828, δίνουν το περίγραμμα της αρνητικής στάσης της ανώτατης ιεραρχίας της εκκλησίας του τουρκόδουλου Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Επανάσταση και έρχεται να "συναντήσει" χρονικά την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από τον αφορισμό των Ελλήνων Επαναστατών και της Φιλικής Εταιρείας, από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Γρηγόριο Ε'.

Μαζί με τους επίσημους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα από τα ζητήματα που έχουν "πέσει" άλλωστε στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου, είναι και ο ρόλος που τήρησε η Εκκλησία στα προεπαναστατικά χρόνια και μέχρι τη σύσταση του πρώτου, ανεξάρτητου ελληνικού Κράτους.

Σήμερα (σ.σ 23 Μαρτίου) συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον αφορισμό της Επανάστασης εκ μέρους του πατριάρχη Γρηγόριου Ε'. Θεωρείτε ότι οι Έλληνες έχουν γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση αυτή;

Πράγματι πρόκειται για μία επέτειο που θα προβληθεί ελάχιστα στη δημόσια σφαίρα της χώρας μας και το γεγονός αυτό που επιχειρεί να το αναδείξει, στο πλαίσιο της πολύπλευρης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αγνοεί τον ξεκάθαρο αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισε η ανώτατη ηγεσία της Εκκλησίας στην προετοιμασία της Επανάστασης, αλλά και κατά τη διάρκειά της. Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο σχετίζεται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Η κοινωνία μας έχει προοδεύσει αρκετά τις τελευταίες δεκαετίες και είναι πλέον σε θέση να διαχωρίζει τα “πιστεύω” της από τον ρόλο των εκκλησιαστικών παραγόντων (τρανό παράδειγμα οι θέσεις υπέρ του Σουλτάνου του τουρκόδουλου Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και τις διαφορές της με την Εκκλησία της Ελλάδος που δεδομένα ασπάζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων στις μέρες μας).

Εάν εν τέλει ο αφορισμός ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, η Πατριαρχική Διδασκαλία (1798) και η πατριαρχική εγκύκλιος του αφορισμού της Επανάστασης (1821), ποιον σκοπό εξυπηρετούσαν και πόσο φιλελληνικά κείμενα μπορούν να χαρακτηριστούν;

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Σαφέστατα και τα δύο αποτελούν αμιγώς αντεθνικά και αντεπαναστατικά κείμενα. Και δεν είναι τα μόνα αυτής της κατηγορίας που εκδίδει το πατριαρχείο εκείνη την περίοδο.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που αξίζει να σχολιαστεί. Την Πατριαρχική Διδασκαλία και τον αφορισμό της Επανάστασης του '21 τις χωρίζουν 23 ολόκληρα χρόνια. Είτε, λοιπόν, οι έννοιες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας είναι ξένα σώματα για τις θέσεις της ανώτατης Ηγεσίας της Εκκλησίας εκείνη την περίοδο, είτε η αντεπαναστατική της δράση αποτελεί προϊόν πιέσεων που δέχτηκε το πατριαρχείο από τους Οθωμανούς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό. Τα κείμενα αυτά, που γράφονται μάλιστα σε βάθος χρόνου (αυτό είναι άλλωστε το σημείο κλειδί – να διαπιστώσει κανείς τη διαχρονική στάση του πατριαρχείου απέναντι στην Επανάσταση, αποφεύγοντας να ερμηνεύσει τα γεγονότα μέσα από το στενό πρίσμα των όσων διαδραματίζονται τον Μάρτιο του 1821), αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Δεν είναι κακό να υπάρξει μία έστω και ετεροχρονισμένη παραδοχή της στάσης αυτής εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Γιατί η ιστορία που μαθαίνουμε, έχει αποσιωπήσει τον αφορισμό των Κλεφτών και την εξόντωσή τους με τη συνδρομή της Πατριαρχικής Κωνσταντινοπολίτικης Εκκλησίας;

Επειδή πρόκειται για μία ιστορία που το συλλογικό ασυνείδητο επιλέγει να τοποθετήσει στη σκιά της ιστορίας. Πώς άλλωστε να χωνέψει κανείς πώς μαζί με τους Οθωμανούς, εκατοντάδες Κλέφτες κυνηγήθηκαν και θανατώθηκαν με τη συνδρομή κοτζαμπάσηδων και απλών ανθρώπων της Πελοποννήσου; Οι τελευταίοι, φυσικά, έδρασαν κάτω από τον φόβο και τον τρόμο που τους προκάλεσε ο αφορισμός των Κλεφτών -αλλά και όσων τους παρείχαν βοήθεια- από τον πατριάρχη Καλλίνικο Ε'.

Άλλωστε ο αφορισμός υπήρξε μία ευρύτατα διαδεδομένη πρακτική της εποχής, εκ μέρους της Εκκλησίας, ώστε να τηρεί την έννομη τάξη των Οθωμανών στους πληθυσμούς του ελλαδικού χώρου.

Η στάση του Αγαθάγγελου και η απόπειρα πρόκλησης Εμφυλίου, προκάλεσε με τη σειρά της και έναν εμφύλιο και εντός των κόλπων του ελληνικού Κλήρου της εποχής;

Βρισκόμαστε στα 1828. Το νεοελληνικό κράτος έχει σχηματιστεί (δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί επισήμων), με κυβερνήτη του τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο πατριάρχης Αγαθάγγελος αποστέλλει εγκύκλιο προς τους Έλληνες, ζητώντας τους να επιστρέψουν στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Συμπεριλαμβάνει, μάλιστα, στην επιστολή του και τους όρους του ίδιου του Σουλτάνου για τον σκοπό αυτόν, ενώ παράλληλα στέλνει στην Πελοπόννησο τρεις μητροπολίτες ώστε να επηρεάσουν το ποίμνιο προς αυτή την κατεύθυνση. Το προηγούμενο προκαλεί την έντονη αντίδραση του ίδιου του Καποδίστρια που ξεκαθαρίζει στον Αγαθάγγελο πώς αρκετό αίμα χύθηκε για να επιστρέψουν οι Έλληνες στην πρότερη κατάσταση.

Γεγονότα σαν κι αυτά συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία του αυτοκέφαλου της ελλαδικής εκκλησίας, ενδεχομένως του μοναδικού διαφωτιστικού προτάγματος που πήρε σάρκα και οστά στα μετεπαναστατικά χρόνια. Ήταν αδύνατο το διαχρονικά τουρκόφωνο πατριαρχείο Κων/πόλεως να αναμειγνύεται συνεχώς στα εσωτερικά του νέου ελληνικού -πλέον- κράτους.

Σήμερα, το 2021, φαίνεται καθαρά ο συνεχής βρωμιάρικος ρόλος του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, το οποίο εκτός από δούλος των Τούρκων είναι βασικά δούλος των αμερικάνων, και εκτελώντας εντολές τους δολοφονεί την Ορθοδοξία στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας τους Ουνίτες δούλους του Πάπα, σαν «Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ουκρανίας». Άλλωστε ο Βαρθολομαίος είναι δούλος του Πάπα και εκτελεί συνπροσευχές μαζί του. Η ουσία είναι ότι πρέπει να του απαγορευθεί επιτέλους η είσοδος στην Ελλάδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κατώτερος μισθός"; Τέτοια θα λέμε τώρα;

Η υπόθεση παραπέμπεται σε ένα καθ' όλα αμφίβολο μέλλον από το υπουργείο Εργασίας.

23 Μαρτίου 2021 06:04

Η φράση «κατώτερος μισθός» δεν είναι καθόλου αγαπητή στις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Ιδίως μετά το 2009 και την οικονομική κρίση των «μνημονίων». Αυτή που τυπικά έφυγε, αντικαταστάθηκε από την «ενισχυμένη εποπτεία» και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναγυρίσει.

Ο «κατώτερος μισθός» είναι ένα νούμερο, που έχει δύο ιδιότητες καθόλου ευχάριστες για οποίος διαχειρίζεται την εξουσία στην χώρα:

Η πρώτη συνίσταται στο ότι είναι …τριψήφιος. Έτσι πιστοποιεί την απόσταση που έχει η Ελλάδα από τις χώρες της Ε.Ε που διαθέτουν τετραψήφιο κατώτερο μισθό. Αποκαλύπτοντας εύγλωττα το πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη η περίφημη "σύγκλιση" των ευρωπαϊκών οικονομιών. Αν αυτός ο στόχος ήταν ποτέ κάτι παραπάνω από «ευχολόγιο».

Η δεύτερη σχετίζεται με το ότι συνήθως μένει σταθερός η μειώνεται. Πιστοποιώντας έτσι την αποτυχία πολιτικών σχεδίων που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας. Γιατί τα μεγάλα λόγια χάνουν τη αίγλη τους, όταν ο «κατώτατος μισθός» αποκαλύπτεται τι πραγματικά σημαίνουν για όσους «εξαρτώνται από τον μισθό τους» όπως λέει κι ο πρωθυπουργός. Δηλαδή γι αυτούς που αποτελούν την πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, όμως δεν μπορούσε να αποφύγει την εμπλοκή του με αυτό το ζήτημα. Καθότι είναι αναπόσπαστο μέρος του χαρτοφυλακίου του. Άλλωστε ήδη ο προκάτοχός του Γιάννης Βρούτσης είχε παραπέμψει το θέμα αρκετές φορές στις καλένδες, κι όταν ήρθε η πανδημία απλά το «εξαφάνισε» από την πολιτική ατζέντα.

Έτσι Κώστης Χατζηδάκης ανακοίνωσε χθες στην Βουλή και στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ευρωπαϊκών και κοινωνικών υποθέσεων ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Όπως μας είπε η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό θα αρχίσει άμεσα. Θα τοποθετηθούν επ’ αυτού όλοι οι αρμόδιοι (ΣΕΒ, άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ) και θα ληφθούν ιδιαιτέρως σοβαρά οι θέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή του Γιάννη Στουρνάρα.

Αφού γίνουν αυτές οι συζητήσεις το θέμα θα τεθεί (προς τα τέλη του καλοκαιριού) στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα δούμε τι θα γίνει. Από του χρόνου πάντως, δηλαδή το 2022 ο υπουργός Εργασίας ευελπιστεί ότι θα μπορεί η κυβέρνηση να ανακοινώνει κάθε έτος ποιος θα είναι ο κατώτατος μισθός.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση "κλωτσάει" το θέμα στο (αμφίβολο) μέλλον. Αφήνοντας όμως κι ένα παραθυράκι για τα τέλη του καλοκαιριού. Ίσως γιατί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πάντα είναι «ανοιχτό» κι ας το διαψεύδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν τοποθετήθηκε στην Βουλή σχετικά με το ποια είναι η άποψή του για το ύψος του κατώτατου μισθού. Όμως δύο άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που βρέθηκαν στην συνεδρίαση, ήταν λαλίστατοι.

Ο πρώτος ήταν ο εισηγητής της Ν.Δ Κώστας Μαραβέγιας που αποτίμησε ως λαϊκισμό οποιαδήποτε αύξηση του κατώτερου μισθού. Όπως είπε «δεν υπάρχουν μαγικά νούμερα για τον κατώτατο μισθό -ούτε 751, ούτε 1500, ούτε οποιοδήποτε άλλο ποσό που μπορούμε να φανταστούμε από μόνοι μας. Κι αυτό φάνηκε από τη νομοθετική παρέμβαση, στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2019, από την προηγούμενη κυβέρνηση, για αύξηση του κατώτατου μισθού, που κάθε άλλο αύξησε τελικά τα λεφτά στην τσέπη του εργαζόμενου».

Ο δεύτερος ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος, που ήταν σαφέστατος ως προς το τι πρέπει άμεσα να κάνει η κυβέρνηση. Σημείωσε πως «επειδή καταργήθηκαν δικαιώματα και δυνατότητες εργαζομένων, με 20% πτώση που είχαμε στην προηγούμενη κρίση, δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να δώσουμε αυξήσεις, εφόσον έχουμε μία επιπλέον πτώση της οικονομίας 10% τους τελευταίους 15 μήνες και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα σταματήσει η πτώση, λόγω της πανδημίας».

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οι «γαλάζιες» υποσχέσεις του 2019 για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 703 ευρώ σε μία τριετία έχουν ήδη "πάει περίπατο". Όμως δεν φαίνεται να πολύ-συμφέρει κάποιον μισθωτό να ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Βλέπετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί «αυξήσεις διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης».

Ήδη το 2020 έχουμε επισήμως 8,2% ύφεση.

Καταλαβαίνετε…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Ηθοποιός καταγγέλλει βιασμό από πρώην υπουργό Πολιτισμού επί Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας

«Όταν παίρνω αυτό που επιθυμώ δεν σημαίνει ότι σε υποβαθμίζω ή ταπεινώνω αλλά σημαίνει ότι το αξίζεις. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

23/03/2021 08:36

Η ηθοποιός Ντανιέλα Στάινφιλντ (Danjela Shtainfeld), με καταγωγή από την Σερβία, η οποία ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, κατήγγειλε ότι ο συνάδελφός της και πρώην υπουργός Πολιτισμού επί Δημοκρατικού κόμματος Σερβίας Μπράνισλαβ Λέτσιτς ήταν ο δράστης του βιασμού που υπέστη πριν από εννέα χρόνια.

Η Ντανιέλα Στάινφιλντ προσήλθε χθες στον Ανώτατο Εισαγγελέα Βελιγραδίου για να καταθέσει και αποκάλυψε το όνομα του βιαστή της. Η υπόθεση είδε το φώς της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Hold me right» που επιμελήθηκε η ίδια και αναφέρεται στον δικό της βιασμό αλλά και άλλες υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ. Στο ντοκιμαντέρ, όπου η ηθοποιός αναφέρει ότι βιάστηκε από συνάδελφό της στη Σερβία το 2012, σε ηλικία 21 ετών, συμπεριλαμβάνεται και ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον φερόμενο ως δράστη, τέσσερα χρόνια μετά τον βιασμό της.

Στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο είναι αδύνατον να αναγνωριστεί ο συνομιλητής της με δεδομένο ότι η φωνή του υπέστη τεχνολογική αλλοίωση. Μόλις κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ η Ντανιέλα Στάινφιλντ κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο Βελιγράδι να καταθέσει και να κατονομάσει τον δράστη ώστε να του ασκηθεί δίωξη. Στην κατάθεση της ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα δηλώνοντας απλώς ότι «πρόκειται για δημοφιλή ηθοποιό με διασυνδέσεις στο χώρο της υποκριτικής».

Την Δευτέρα, 22Μαρτίου, το ερευνητικό δημοσιογραφικό δίκτυο « Insajder» δημοσίευσε, χωρίς αλλοιώσεις στη φωνή, την ηχογραφημένη συνομιλία που του παραχώρησε η ίδια η ηθοποιός.

Στην συνομιλία ακούγεται ο Μπράνισλαβ Λέτσιτς να δικαιολογεί την πράξη του και μάλιστα στην ερώτηση της αν κατανοεί πόσο κακό της έκανε και πόσο ταπεινωτικό και τραυματικό είναι αυτό που έζησε αυτός της εξηγεί ότι θα πρέπει να το θεωρεί τιμή της.

«Αυτό που έγινε πρέπει να το θεωρείς επίτευγμα και όχι ταπείνωση. Εννοώ το γεγονός ότι κατάφερες να δείξω ενδιαφέρον για σένα και να μου προκαλέσεις συναισθήματα. Αυτό είναι τιμή και όχι ταπείνωση. Όταν παίρνω αυτό που επιθυμώ δεν σημαίνει ότι σε υποβαθμίζω ή ταπεινώνω αλλά σημαίνει ότι το αξίζεις. Έχεις ιδέα ποιος είμαι εγώ;».

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός παρέδωσε το ηχογραφημένο υλικό και άλλα στοιχεία που εξετάζονται για να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη. Ο Μπράνισλαβ Λέτσιτς σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι «οι καταγγελίες αυτές είναι ψευδείς και σκοπό έχουν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του».

Ο Λέτσιτς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς στη Σερβία. Με την πολιτική άρχισε να ασχολείται στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ως στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS). Την περίοδο 1996-97 πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Τον Ιανουάριο του 2001 και μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις Τζίντζιτς και Ζίβκοβιτς.

Πρόσφατα, όταν πριν από δύο μήνες, η νεαρή ηθοποιός Μίλενα Ραντούλοβιτς κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Μίκα Άλεκσιτς διευθυντή της δραματικής σχολής όπου φοιτούσε, ο Μπράνισλαβ Λέτσιτς δήλωνε συγκλονισμένος, στήριξε την νεαρή ηθοποιό και καταδίκασε ως αποτρόπαια και εγκληματική την συμπεριφορά του Άλεκσιτς.

Αυτή η στάση του Λέτσιτς εκνεύρισε την ηθοποιό Ντανιέλα Στάινφιλντ κρίθηκε ως υποκρισία και στάθηκε αφορμή - όπως δήλωσε η ίδια σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξη - για να προχωρήσει σε καταγγελία για βιασμό εναντίον του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Χωρίς μισθό υγειονομικοί της πόλης Μπελούνο της επαρχίας Βένετο που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια, μετά την άρνησή τους να τους χορηγηθεί το εμβόλιο.

23/03/2021 19:42

Ιταλίδα δικαστής της πόλης Μπελούνο, στην περιοχή Βένετο, αποφάσισε τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Η εν λόγω δικαστής ασχολήθηκε με το όλο θέμα μετά από προσφυγή έντεκα πολιτών ( πρόκειται για τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη του βοηθητικού προσωπικού), οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους. Αμέσως μετά, γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι «ακατάλληλοι προς εργασία», λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της covid 19 και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Μετά από προσφυγή των έντεκα «αρνητών» στην ιταλική δικαιοσύνη (στην οποία επικαλούνταν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών), η αρμόδια δικαστής αποφάνθηκε ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που «είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από την δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουφοντίνας: Βγήκε από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Καλύτερη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βγήκε από την ΜΕΘ. Πού συνεχίζει τη νοσηλεία του.

23 Μαρτίου 2021 14:49

Καλύτερη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος μάλιστα βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα.

Ο Κουφοντίνας, η κατάσταση του οποίου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει την απεργία πείνας και με την επανασίτισή του να έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρει το Lamiareport θα συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί τη νοσηλεία του στον θάλαμο-κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

Να σημειωθεί ότι έμεινε στην Εντατική του Νοσοκομείου εννέα ημέρες μετά την απόφασή του να σταματήσει την απεργία είνας που είχε ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου. Προς το παρόν μπορεί και κινείται υποβασταζόμενος, ενώ η επανασίτισή του έγινε χωρίς προβλήματα μετά από 66 ημέρες χωρίς φαγητό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει πλέον σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό

“Δεν υπάρχουν σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Όλη η δομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από τις μονομερείς αποφάσεις των Βρυξελλών” εξήγησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

23 Μαρτίου 2021 09:06

Η Ρωσία δεν έχει σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως οργανισμό, αλλά μόνο με μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε σήμερα, Τρίτη (23/3) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Λι έπειτα από συνομιλίες που είχαν.

“Δεν υπάρχουν σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Όλη η δομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από τις μονομερείς αποφάσεις των Βρυξελλών”, εξήγησε ο Λαβρόφ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο με την ΕΕ, εφόσον οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να διορθώσουν τις διμερείς σχέσεις.

“Αν και εφόσον οι Ευρωπαίοι θεωρήσουν σωστό να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερό τους γείτονα, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις αυτές με βάση την ισότητα, την αναζήτηση της εξισορρόπησης των συμφερόντων”, επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Παράλληλα ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι Ρωσία και Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από τις απειλές μη φιλικών χωρών. “Δεν μπορεί κανείς να συναλλάσσεται μέσω τελεσιγράφων, μέσω κυρώσεων, αναγκάζοντας άλλες χώρες να υιοθετούν ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς”, σχολίασε.

Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα απορρίπτει τις προσπάθειες της Δύσης να παρουσιάσει τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες της “διπλωματίας των εμβολίων” κατά της covid-19, καθώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και οι δύο χώρες, επεσήμανε ο Λαβρόφ, επέδειξαν παραδειγματική ειλικρίνεια και αλληλοβοήθεια στη μάχη κατά της covid-19

“Θα ήθελα να υπογραμμίσω αυτό που ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν επεσήμανε χθες στη διάρκεια μιας συνάντησης για την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων, όταν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να οδηγούμαστε από ανθρωπισμό σε αυτά τα ζητήματα, από το ενδιαφέρον να σώσουμε ζωές και όχι από γεωπολιτικές σκέψεις και μια εμπορική προσέγγιση να ξεπεράσουμε τον ανταγωνιστή”, τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

“Είναι απολύτως απαραίτητο να το θυμούνται όλοι αυτό, περιλαμβανομένων των εταίρων μας στη Δύση που προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες του λεγόμενου τομέα ‘της διπλωματίας των εμβολίων’. Αυτό είναι εντελώς αναληθές”, σημείωσε ο Λαβρόφ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυραυλική επίθεση κατά αμερικάνικης βάσης στο κατεχόμενο πετρελαϊκό πεδίο Conoko στη Συρία. Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες!!

23/03/2021

Tο Al Mayadeen ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με πυραύλους σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στο μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Conoco της Συρίας στην επαρχία της Deir ez Zor και υπάρχουν τραυματίες στρατιώτες των ΗΠΑ.Και άλλες πηγές πιστοποιούν το γεγονός. Μιλούν επίσης για πολλά ασθενοφόρα που έσπευσαν στο χώρο του συμβάντος.Για πολλούς πυραύλους-δεκάδες ρουκέτες- που εκτοξεύθηκαν κατά της βάσης κάνουν λόγο διάφορες πηγές κι κάποιοι από αυτούς την έπληξαν μετά το τέλος μιας τελετής…

Αντίθετα πηγές από το πεδίο που πρόσκεινται στις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως ο πύραυλος κατέληξε λίγα μέτρα από την αμερικάνικη βάση και πως δεν υπάρχουν απώλειες των Αμερικανών. Η βάση βρίσκεται στ΄Ανατολικά του Ευφράτη..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή

 Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 21:05

Έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή βρέθηκαν απόψε μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας. Πέταξαν φεϊγβολάν ενώ έγραψαν στην εξωτερική πόρτα εισόδου «Χατζή Βιαστή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τάκης Χατζής , Δημοσιογράφος

Έμεινε στην ίδια τάξη και με απολυτήριο Δημοτικού πήρε 1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να έχει μόνο απολυτήριο δημοτικού; Σύμφωνα με τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει κάποιος μέλος τους, πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον λύκειο. Παρ’ όλα αυτά, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, όχι μόνο διηύθυνε τις Ειδήσεις στην ΕΡΤ με απολυτήριο δημοτικού, αλλά συμμετείχε στους πρωινούς καφέδες του Μαξίμου επί Νέας Δημοκρατίας και πληρωνόταν από τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης, η οποία φαινόταν να κερνάει με κρατικό χρήμα αυτούς τους «καφέδες». Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Χατζή περιλαμβάνει και άλλες πλευρές. Παρότι, σύμφωνα με τα αρχεία, δεν κατάφερε να τελειώσει γυμνάσιο, μένοντας στην ίδια τάξη και εγκαταλείποντάς το τελικώς, έκανε καριέρα επιδεικνύοντας μια πιστοποίηση σεμιναρίων από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, που απέκτησε στα 30 του χρόνια, ως πτυχίο σχολής. Εισέπραξε έτσι κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές) από το ελληνικό Δημόσιο ως σήμερα. Η απάτη αυτή απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μόνο την οικονομική της πλευρά, αλλά και την ηθική και πολιτική. Υπουργοί κάλυψαν αυτή τη δραστηριότητα του Τάκη Χατζή ενώ γνώριζαν. Τον τοποθέτησαν στη γενική γραμματεία Τύπου και στη συνέχεια τον απέσπασαν στη ΝΔ. Σήμερα ο Τάκης Χατζής έχει εκπομπή στην τηλεόραση και δημοσιογραφικό site. Η αγραμματοσύνη του ή η πληρότητά του είναι σε δημόσια θέα και μπορεί να κριθεί από τον καθένα. Αποτελεί, όμως, αναμφίβολα την επιβεβαίωση του ρητού πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και μπορεί να το πληρώνει ο πολίτης…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρέμβαση στο σπίτι του βιαστή δημοσιογράφου Τ. Χατζή στην Κηφισιά

23/03/2021 9:46 μμ.

Λίγα λόγια για τον Χατζή

Ο Τάκης Χατζής επι του παρόντος, είναι δημοσιογράφος, μικρο-μιντιάρχης, διαπλεκόμενος, επιχειρηματίας λαμόγιο και κακοποιητής γυναικών. Διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο Alpha 989, στο οποίο είναι διευθυντής και εβδομαδιαία εκπομπή στην τηλεόραση του Alpha, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη. Ήταν -μέσω της συζύγου του- μέτοχος σε off shore εταιρεία στη Βουλγαρία, η οποία συστάθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έχει αποδειχθεί ότι το 2014 εισέπραξε πάνω από 250.000 ευρώ για να διαφημίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ στις ιστοσελίδες του, κατά την περίοδο που γινόταν φαγοπότι εκατομμυρίων από το ΔΣ του κέντρου, με παράνομους διορισμούς, απευθείας αναθέσεις, διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες και χορηγίες σε ιδιωτικά ΜΜΕ. Τα μέσα του ομίλου που του ανήκουν άμεσα ή έμμεσα, είναι τα Provocateur, newpost, sportdog, playboy, η διαφημιστική webjar, στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθυντής ειδήσεων στην κρατική ΕΡΤ, χωρίς να πληροί ούτε τα τυπικά αξιοκρατικά προσόντα για μια θέση όπως αυτή και έχει εισπράξει ως αμοιβή 1 εκατομμύριο ευρώ από το Δημόσιο για «υπηρεσίες» που παρείχε. Το εν λόγω σκουπίδι έχτισε την επιχειρηματική και «δημοσιογραφική» του ιδιότητα με γνωριμίες, έχτισε το όποιο όνομα έχει τσεπώνοντας δημόσιο χρήμα με εταιρείες βιτρίνα, αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει δημόσιο βήμα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις για θέματα που άπτονται της οικονομίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η καταγγελία

Πριν από 2 περίπου μήνες ήρθε στη δημοσιότητα μια καταγγελία σε βάρος του δημοσιογράφου. Ο Χατζής είχε επιτεθεί στο θύμα και αποπειράθηκε να το βιάσει «γιατί ήθελε να πάρει αυτό που παίρνουν και οι άλλοι». Συμπληρωματικά και για λόγους πληρότητας της πληροφορίας, στον ίδιο χώρο σε διπλανό δωμάτιο, κοιμόντουσαν τα δύο ανήλικα παιδιά του θύματος. Το θύμα πάλεψε σωματικά και κατάφερε να γλιτώσει. Εκτός από την δημοσιοποίηση του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη γνωστοποίησή του στην ΕΣΗΕΑ, το θύμα -επίσης δημοσιογράφος και συνάδελφος του Χατζή- κατέθεσε και μήνυση εναντίον του. Ο βιαστής αρνείται το γεγονός, αρνείται ότι υπάρχει μήνυση εναντίον του στις αρχές και καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ. Επικαλείται επίσης την ύπαρξη ιστοσελίδων που καταδικάστηκαν στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη δημοσιεύοντας την εις βάρος του καταγγελία. Σε αυτή την ιστορία δεν μας εκπλήσσει το παραμικρό. Όλα συμβαίνουν με καταπληκτική ακρίβεια και με χρονική σειρά: Γεγονός, καταγγελία, άρνηση των κατηγοριών, στήσιμο κλίματος με διασπορά ψευδών ειδήσεων, συγκάλυψη του θύτη, συνενοχή.

Η συγκάλυψη

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή, όταν στα τέλη του 2020 η Σοφία Μπεκατώρου με την δημοσιοποίηση του βιασμού της, άνοιξε ένα νοητό κύκλο ενθάρρυνσης κι άλλων θυμάτων προκειμένου να μοιραστούν τα τραυματικά βιώματά τους. Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου αρχικά θάφτηκε από τα ελεγχόμενα συστημικά ΜΜΕ και τους παπαγάλους της δημοσιογραφίας, αλλά όταν δύο μήνες αργότερα η καταγγελία έγινε πλέον ευρέως γνωστή, δέχτηκε τεράστια και ακηδεμόνευτη υποστήριξη από πλήθος απλού κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες γυναίκες να βρουν τη δύναμη να καταμαρτυρήσουν τους θύτες τους. Έκτοτε δημοσιοποιήθηκαν και πλήθος άλλων παρόμοιων περιστατικών σεξουαλικής βίας, κάποια από τα οποία έχουν πάρει κάποια νομική οδό, κάποια άλλα παγώνουν μέχρι να ξεχαστούν και κάποια -δυστυχώς πολλά ακόμα- δε θα μαθευτούν ποτέ, είτε γιατί πρόκειται για παραγεγραμμένα εγκλήματα, είτε γιατί οι θύτες χρησιμοποιούν την εξουσία που έχουν για να κρατούν τα στόματα κλειστά. Μια μετριοπαθής και λογική προσδοκία κάθε ανθρώπου θα ήταν, αν μη τι άλλο, να διακοπούν οι εκπομπές του βιαστή Χατζή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του. Αντ' αυτού όμως, ο Χατζής μέχρι και σήμερα και ενώ εκκρεμούν εις βάρος του αυτές οι βαρύτατες κατηγορίες, συνεχίζει να παριστάνει το δημοσιογράφο και σχολιαστή του δημοσίου βίου, λειτουργώντας πίσω από την ασπίδα προστασίας που του παρέχεται. Ασφαλώς και σε αυτές τις υποθέσεις, ποτέ κανένας βιαστής και κακοποιητής δε στήνει μόνος του το σκηνικό της συγκάλυψης.

Με κεντρικό άξονα το ελληνικό πλέον Me too, διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (και αντίστοιχα ειδησεογραφικά site) κάλυψαν ώρες επι ωρών τηλεοπτικού χρόνου, φιλοξενώντας θύματα φυσικής ή/και ψυχολογικής βίας, δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ότι στα συστημικά ΜΜΕ υπάρχει ασφαλής χώρος για τα θύματα και κατακραυγή για τους θύτες. Ο μιντιακός συρφετός χρησιμοποίησε εργαλειακά τις καταγγελίες κακοποίησης, ενίοτε πουλώντας αισθητικοποιημένες «ιστορίες της κλειδαρότρυπας» και σκάνδαλα με εμπλεκόμενα επώνυμα πρόσωπα, με μόνο στόχο βεβαίως την αύξηση της τηλεθέασης και κατ'επέκταση των κερδών. Πλην όμως, αρκετοί από αυτούς, φρόντιζαν να αφήνουν αιχμές για την αξιοπιστία των θυμάτων -ιδίως των γυναικών- ή να επικαλούνται το πολυσυζητημένο τεκμήριο της αθωότητας των θυτών ανδρών, ακόμα και για περιστατικά με εξόφθαλμες αποδείξεις ενοχής τους. Αυτά τα ίδια τα κανάλια, με τους ίδιους σοκαρισμένους παρουσιαστές και παρουσιάστριες, εάν χρειαστεί να καλύψουν το αφεντικό τους ή κάποιον δικό τους, αποσιωπώντας και αποκρύπτοντας την ενοχή του, είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσουν να το κάνουν, όπως επιχειρείται τώρα η συγκάληψη στην υπόθεση Χατζή. Και δε θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν για να διασώσουν μόνο τον ίδιο το θύτη, αλλά και όποιους άλλους μπορεί να συμπαρασύρει μια τέτοια αποκάλυψη, για να διασώσουν ακόμα και αυτούς που στήριξαν, προώθησαν ή διόρισαν το θύτη σε μια θέση κύρους χωρίς καμία αξιοκρατία (ακόμα και με απολυτήριο δημοτικού), αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί του στη ρεμούλα εις βάρος του δημοσίου, αυτούς που ξέπλεναν και αποσιωπούσαν σεξιστικές συμπεριφορές, σεξουαλικούς εκβιασμούς και προσβολές στους χώρους εργασίας που διοικούσε, εν τέλει αυτούς που πιθανόν να πάρει μαζί του πέφτοντας, αν τελικά πέσει.

Το διακύβευμα είναι να μην επιτρέψουμε να περάσει ακόμα ένας βιασμός στη λήθη. Στο δημόσιο διάλογο, την υπόθεση Χατζή διαδέχτηκαν άλλες πιο πρόσφατες υποθέσεις παρόμοιας υφής, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Στεκόμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στα θύματα σεξουαλικής βίας, ενάντια σε κάθε βιαστή και σε όποιον τον προστατεύει. Η σημερινή παρέμβαση στο σπίτι του βιαστή Τάκη Χατζή είναι μια μικρή υπενθύμιση στον ίδιο ότι η θέση που κατέχει, οι διασυνδέσεις και η αναγνωρισιμότητά του δεν αρκούν για να ξεπλυθεί στην κοινωνική συνείδηση. Κανένας δεν είναι άτρωτος.

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάποιοι «ξύπνιοι» στην Ελλάδα κυκλοφορούν fake news ότι όλα είναι ανοιχτά στη Φιλανδία

Η Φινλανδία θα παρατείνει το κλείσιμο των εστιατορίων έως τις 18 Απριλίου

 Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 09:49

Η Φινλανδία πρέπει να παρατείνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ έως τις 18 Απριλίου για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα προτείνει σήμερα το μέτρο στο κοινοβούλιο της χώρας.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά για τους πελάτες αλλά επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway στο πλαίσιο του lockdown τριών εβδομάδων που εχει προγραμματιστεί να τελειώσει στις 28 Μαρτίου και έχει στόχο να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων με COVID-19 στη σκανδιναβική χώρα.

Η σχεδιαζόμενη παράταση, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων στην κυβέρνηση πλειοψηφίας της Φινλανδίας, αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου.

Ωστόσο, τέσσερις περιοχές θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση εκεί βελτιώνεται, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Παρόλο που είναι μια από χώρες που έχουν υποστεί μικρό πλήγμα από τον Covid-19, η Φινλανδία καταγράφει από τις αρχές Φεβρουαρίου αύξηση στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα και τώρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο υψηλότερος συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 72.073 κρούσματα, 808 θανάτους, ενώ αυτή τη στιγμή 306 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω του COVID-19.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ

Βουλευτικές εκλογές την Τρίτη

Στις κάλπες καλούνται ξανά μετά από ένα χρόνο οι Ισραηλινοί, για να εκλέξουν τη νέα 120μελή Βουλή (Κνέσετ), σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ενώ η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ «διαρρέει» σχέδια για «επανεκκίνηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διαπραγμάτευση.

Από τα 39 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της Τρίτης, στη Βουλή θα εκπροσωπηθούν μόνο όσα περάσουν το πλαφόν του 3,25%.

Το δεξιό σιωναζιστικό Λικούντ του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις. Μεταξύ άλλων, αξιοποιεί την επιτυχή εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και σε ένα βαθμό τις συμφωνίες για την εξομάλυνση σχέσεων με μοναρχίες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, αλλά και με Σουδάν και Μαρόκο. Ταυτόχρονα, ο Νετανιάχου προσφάτως άρχισε ένα πολιτικό «φλερτ» και με τους ακροδεξιούς υπερορθόδοξους της «Θρησκευτικής Σιωνιστικής Συμμαχίας» του Μπεν Γκβιρ, που στο παρελθόν είχε επικροτήσει την απέλαση των Αράβων από το Ισραήλ.

Παράλληλα, φαίνεται πως έχει υποστήριξη από το «Ενωμένο Αραβικό ψηφοδέλτιο» του Μανσούρ Αμπάς που αποχώρησε στα τέλη του Γενάρη από το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό «Κοινό ψηφοδέλτιο» του Αϊμαν Αοντε, που ηγείται του συνασπισμού διαφόρων συμμαχιών μεταξύ των οποίων του αραβοεβραϊκού Χαντάς - Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα, που συμμετέχει και το ΚΚΙσραηλ.

Ο Μανσούρ Αμπάς έχει εκφράσει ανοικτά επιθυμία συνεργασίας με τον Νετανιάχου, προβάλλοντας ως αφορμή το θέμα της στέγασης και της επιβολής έννομης τάξης σε περιοχές Αράβων του Ισραήλ με έξαρση εγκληματικότητας.

Παρ' όλα αυτά, ο Νετανιάχου δεν έχει δεδομένη τη συστράτευση δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων υπερορθόδοξων Εβραίων που χρειάζεται ώστε να μαζέψει τις τουλάχιστον 61 έδρες που απαιτούνται για βιώσιμο κυβερνητικό συνασπισμό. Ο Γκιντόν Σάαρ, πρώην στέλεχος του Λικούντ που αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβρη φτιάχνοντας τη «Νέα Ελπίδα», θεωρείται ένας από τους βασικούς αντιπάλους του σε αυτό το τμήμα του αστικού πολιτικού σκηνικού. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις παίρνει ποσοστά για περίπου 11 βουλευτές.

Από τα κεντροαριστερά κόμματα ξεχωρίζουν οι σιωναζιστές Εργατικοί, μετά και την εκλογή της δημοσιογράφου Μεράβ Μιχαέλι στο τιμόνι του κόμματος τον περασμένο Γενάρη, το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό Μέρετζ και το «κεντρώο» Γες Ατίντ του πρώην δημοσιογράφου Γιαίρ Λαπίντ που προσπαθεί να ηγηθεί του αντι-Νετανιάχου μπλοκ...

Το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό «Κοινό ψηφοδέλτιο» του Αϊμαν Αοντε που στις περσινές εκλογές είχε αναδείξει 15 βουλευτές, φέτος έχει υποστεί πλήγμα από την αποχώρηση του Μανσούρ Αμπάς, που οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα πάρει 4 βουλευτές, αλλά και την πιθανή μείωση της συμμετοχής των Αράβων ψηφοφόρων του Ισραήλ (που είναι το 20% του πληθυσμού).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! Δοκιμές εμβολίων σε βρέφη και παιδιά! 

Ποτέ να μην έχεις ελπίδα... η ελπίδα είναι μια παγίδα από τους κυβερνώντες!

Μόνον μια πραγματική Επανάσταση χρειάζεται!

1η Οκτώβρη 1946... βγαίνει η απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης κι είναι καταπέλτης για τα πειράματα του «Άγγελου του Θανάτου» (ναζί Μένγκελε) στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς...

3 Νοέμβρη του 1957... ξεσηκώθηκε η "πολιτισμένη" δύση καταγγέλλοντας (υποκριτικά) την ΕΣΣΔ πως "δολοφόνησε με φρικτό θάνατο" ("πέθανε μόνη της κι αβοήθητη η σκυλίτσα"... κατάγγειλαν οι ηγέτες της δύσης κι οι πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις "δικαιωμάτων" που άρχισαν να κατασκευάζουν οι ιμπεριαλιστές), για τη Λάικα, την αδέσποτη σκυλίτσα που οι Σοβιετικοί έστειλαν στο διάστημα με το Sputnik 2...

Μάρτης 2021... οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες ανακοινώνουν πανηγυρικά ότι προχωρούν τα πειράματα εμβολίων σε παιδιά... "Δοκιμάζουν εμβόλια σε βρέφη και μικρά παιδιά" κι αυτό βαπτίζεται "παιδιατρική μελέτη"...

Στην Ελλάδα -ευτυχώς μοναδική εξαίρεση στη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης-... όχι μόνον δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντίδραση, αλλά οι πολιτικοί, οι "επιστήμονες" που "νομίμως" χρηματοδοτούνται ΚΑΙ από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, αλλά κι απλοί γιατροί που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη... δεν σιωπούν, αλλά πανηγυρίζουν... Οι έλληνες πολιτικοί ηγέτες ως ιατρικοί επισκέπτες των... πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών -κάτι σαν τον διαφημιστή πίτσας Γκορμπατσόφ-, μπολιάζονται με τις κάμερες των ΜΜΕ και καλούν για γρήγορους και μαζικούς εμβολιασμούς...

Τι συμβαίνει;

Πανηγυρικά τα δημοσιεύματα και γεμάτα διθυράμβους, για τις "προσπάθειες" σωτηρίας των ανθρώπων... λένε.

«Ξεκίνησαν οι δοκιμές εμβολίων Covid της Moderna σε νεογέννητα βρέφη και μικρά παιδιά και βρίσκονται σε εξέλιξη...

Στη δοκιμή συμμετείχαν 6.750 υγιή παιδιά μεταξύ έξι μηνών και 11 ετών τα οποία θα παρακολουθούνταν για ένα έτος. Μέχρι το καλοκαίρι, τα αποτελέσματα του πειράματος θα είναι μεταξύ 12 και 17 ετών...

Η εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), ξεκίνησε τη δοκιμή στη φάση 2-3 για τα πρώτα 6.750 υγιή παιδιά που στρατολογήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ως η τελευταία προσπάθεια επέκτασης και διάδοσης της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού. Ορισμένα παιδιά έχουν ήδη λάβει έναν πρώτο εμβολιασμό...

"Αυτή η παιδιατρική μελέτη θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την πιθανή ασφάλεια και ανοσογονικότητα του υποψήφιου εμβολίου Covid-19 σε αυτόν τον σημαντικό πληθυσμό σε νεαρή ηλικία", δήλωσε η Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Η Johnson & Johnson θα δοκιμάσει επίσης το εμβόλιο κορωνοϊού σε βρέφη και μικρά παιδιά αφού πρώτα το δοκιμάσει σε μεγαλύτερα παιδιά. Η Pfizer-BioNTech δοκιμάζει το εμβόλιο της σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει σύντομα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες. Η AstraZeneca δοκιμάζει το εμβόλιο της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω... [...]»

Σήμερα τα παιδάκια προσφέρονται "εθελοντικά", δηλαδή με τους όρους της "ελεύθερης αγοράς" λαμβάνουν ένα αντίτιμο οι "γονείς" σε εισαγωγικά που προσφέρουν τα παιδάκια να χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα. Στη ναζιστική Γερμανία, ο συνάδελφος των σημερινών "επιστημόνων, ο Γιόζεφ Μένγκελε, γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς έκανε αντίστοιχα πειράματα με ανθρώπους κι έμεινε στην παγκόσμια ιστοριογραφία ως «Άγγελος του Θανάτου». Βέβαια, τότε ελλείψει "εθελοντών" χρησιμοποιούσε κρατούμενους.

Το Νοέμβρη του 1957 χιλιάδες πολιτών στην "πολιτισμένη" δύση διαδήλωνε εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος, του παραπετάσματος μας έμαθαν να πιστεύουμε, γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο από τους επιστήμονες της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης μια πανέμορφη αδέσποτη σκυλίτσα της Μόσχας, η Λάικα, που στάλθηκε στο διάστημα ως επιβάτης στο Sputnik 2 και "πέθανε μόνη της κι αβοήθητη...".

Τι ευαίσθητοι και δημοκράτες για τη Λάικα... Πόσο κακοί αυτοί οι Σοβιετικοί επιστήμονες που τους προσομοίαζαν με τον ναζί Μένγκελε...

Πρωτοστατούσε η "Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals - RSPCA", εκεί που σήμερα χρησιμοποιούν παιδιά σε πειράματα!

Τώρα... πως έγινε θεμιτό κάτι απάνθρωπο και κανένας δεν μιλάει;

Σήμερα, ευτυχώς μόνον στη "πολιτισμένη" Ευρώπη της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", όπως βάπτισαν την ΕΕ του 4ου Ράιχ και με την καθοδήγηση της "μητέρας των δυτικών δημοκρατιών" ΗΠΑ,υποδουλώνουν τους λαούς, εξαθλιώνουν τον Άνθρωπο.

Μόσχα, 18 Μάρτη 2021... ένα στάδιο με περισσότερους από 100.000 Ρώσους και Ρωσίδες, που μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν γιορτάζουν την 7η επέτειο της ενοποίησης-επιστροφής της Κριμαίας στη Μητέρα Πατρίδα. Οι "ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι" είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή στη Ρωσία; Τι μπορούν να πουν οι καθεστωτικοί "επιστήμονες" μας, γι' αυτό;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθαν να γαμήσουν τις πόρνες μας... μόλις τελείωσε η κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας με το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Τι ξεφτίλα θεέ μου! Κι "πατριώτες" το πουλάνε ως νίκη στήριξης... Όπως έκανε εκείνο το τσόκαρο του Τσίπρα η Νοτοπούλου με το στόλο της λευτεριάς... και την επιθεώρηση του 6ου στόλου...