Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Τεταρτη 24 Μαρτιου 2021


-Θανάσης Σιούλης.

Γιατρός στο ΑΧΕΠΑ

-Κώστας Καταραχιάς.

Γιατρός στον ΑΓ. ΣΑΒΒΑ.

-Διώκονται!! απο την κυβέρνηση της Ν.Δ

-ΔΙΟΤΙ τόλμησαν να πουν οτι δεν υπάρχουν ΜΕΘ και οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι.

-ΔΙΟΤΙ τόλμησαν να πουν οτι δεν έγινε ούτε ΜΙΑ πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Σχολιο.- Στα χνάρια του γείτονα οποίος λέει αλήθειες διώκεται!!

Σχολιο.- Αν είναι δυνατόν ελεος πια

Σχολιο.- Από την χούντα, όλα τα περιμένεις!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



69 Απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο αιζενχαουερ που θα επισκεφθεί ο κούλης, η γνωστή πρεσβεία μόλις διέψευσε ότι το όνομα του πλοίου θα αλλάξει σε ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι «Εθνική Παρέλαση» αλλά του ΝΑΤΟ! Με Ασφ-αλήτες, ΜΑΤ και Ελεύθερους Σκοπευτές παντού!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 24 Μαρτίου 1999 άρχισαν οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ.

Αντιτιθέμενος και στις διευκολύνσεις που παρείχε η κυβέρνηση Σημίτη για τη διέλευση των νατοϊκών δολοφόνων από ελληνικά εδάφη -δύο μόλις μήνες μετά την παράδοση του ηγέτη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, Οτσαλάν, στους διώκτες του- ο λαός μας αντέδρασε με μεγαλειώδεις και επί μήνες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. 

Σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπήρξαν τόσο μαζικές διαδηλώσεις, όπως αυτές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων ελληνικών πόλεων. 

Ίσως γιατί και καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε υποστεί τόσο βαριές συνέπειες από την ένταξή της στη δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ, όσο η Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Μαρτίου 1942 - 25 Μαρτίου 1943

Τότε που τον λόγο είχαν "οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και οι άντρες, και οι γυναίκες, και οι λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια".

Οργανωμένος από το ΕΑΜ Νέων, ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου το 1942 (πρώτη φωτογραφία), πήρε τη μορφή διαδήλωσης, με το στεφάνωμα των προτομών των αγωνιστών του '21, από το Πεδίο του Άρεως μέχρι τα Προπύλαια και το Κολωνάκι. 

Αποκρούστηκαν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις των Ιταλών καραμπινιέρων, αν και 150 νέοι πιάστηκαν και βασανίστηκαν απάνθρωπα.

Την επόμενη χρονιά ο γιορτασμός οργανώθηκε από την ΕΠΟΝ και προσέλαβε χαρακτήρα τεράστιας νεολαιίστικης και λαϊκής διαδήλωσης. Είχαν προηγηθεί, άλλωστε, οι μεγάλες κινητοποιήσεις που απέτρεψαν την πολιτική επιστράτευση.

Η κινητοποίηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την ωμή βία των κατακτητών (δεύτερη φωτογραφία), με συνέπεια τη δολοφονία δεκάδων διαδηλωτών, τη σύλληψη εκατοντάδων και την εκτέλεση περίπου σαράντα, κυρίως νέων και ανάπηρων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, τις επόμενες μέρες.

Επρόκειτο για την ιστορική κινητοποίηση που ενέπνευσε στον Οδυσσέα Ελύτη τη "Μεγάλη Έξοδο" στο "Άξιον Εστί" και έγινε ευρύτατα γνωστή από τη συνταρακτική αφήγηση του Μάνου Κατράκη, με τη μελοποίηση του έργου από τον Μίκη Θεοδωράκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανε μια ανάρτηση ανάλογη της γελοιότητας της αντιπαράθεσης του δικομματισμού ο Άδωνις Γεωργιάδης, με πειραγμένη φωτογραφία που δείχνει τον Τσίπρα να αντιτάσσεται παλιά στη "μεγάλη επένδυση" του Ελληνικού, και βγήκαν στα κάγκελα οι συριζαίοι.

Που κάνουν πως ξεχνάνε ότι μέχρι να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, πράγματι, κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού. Η πρόσκληση για σχετική εκδήλωση που δημοσιεύω είναι του 2014.

Αξιοθρήνητοι οπαδοί! Για να καλύψουν τον Αρχηγό, κάνουν πως ξεχνάνε και τι λέγανε κι οι ίδιοι μέχρι το 2015 για το σχεδιαζόμενο έγκλημα. 

Αυτό που ψήφισαν από κοινού σήμερα στη Βουλή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Και το οποίο, απ' ό,τι φαίνεται, οι οπαδοί του Αρχηγού το υπερασπίζονται ακόμη και... αναδρομικά, αυτοεξευτελιζόμενοι. Χωρίς να ντρέπονται!

Σχολιο.- Στη βούλη ο τσογλανάκος εκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ επειδη δέν προχώρησε πιό γρήγορα τήν «Επενδυση» τού Ελληνικού..Σίχαμα κανονικό...

Σχολιο.- Και αμέσως μετά ψήφισε μαζί με τη Ν.Δ. το εγκληματικό νομοσχέδιο! Του έμεινε συνήθειο, από τότε που ψήφισαν παρέα το 3ο Μνημόνιο.

Σχολιο.- Ναί ο αληταμπουρας εχει μπεί στό πετσί του ρόλου του...Πολιτικά βρίσκεται λίγο πιό νεοφιλελευθερα του Βορίδη...


Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ: ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ! 

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα και υπουργών της Ν.Δ. στη Βουλή, για το ποιος ήταν πιο αποτελεσματικός στο ξεπούλημα του Ελληνικού στον γόνο του μαυραγορίτη Λάτση. 

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που βούτηξαν έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της περιοχής της πρωτεύουσας και τον παρέδωσαν στη Μαφία, για να χτίσει καζίνο και περίκλειστη πόλη μαφιόζων εκατομμυριούχων. 

Και αφού αντιπαρατέθηκαν σκληρά, ψήφισαν από κοινού το νομοσχέδιο της καταστροφής του Ελληνικού και της παράδοσής του στον μεγαλοαπατεώνα! 

Χωρίς τσίπα και φιλότιμο! Ακριβώς όπως είχαν ψηφίσει και το 3ο Μνημόνιο το 2015. Ακριβώς όπως ψηφίζουν το ένα στα δύο νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή. Από κοινού! 

Υπερασπιζόμενοι τα ίδια μαφιόζικα συμφέροντα. Πότε της ΕΚΤ και του ντόπιου τραπεζικού κατεστημένου, πότε του Λάτση, πότε του ενός, πότε του άλλου, πότε του παραπέρα. Αρκεί να 'ναι μαφιόζος!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άλλη είδηση της Τετάρτης το Μουσείο Μπενάκη (!!!!!!) είχε προς πώληση ένα γούρι με μια γυναίκα από αφίσα του 1936 που υποτίθεται και λέγαν αυτοί πως ήταν η Μαντώ Μαυρογένους και στο οποίο αναγράφονται οι εξής λέξεις: «υγεία, καύλα, επανάσταση». Κυκλοφόρησε σε 40 κομμάτια και εξαντλήθηκε. Το ζήτημα για εμένα δεν είναι αυτή η «καλλιτεχνική» ομάδα που έφτιαξε αυτή την ηλιθιότητα, αλλά οι 40 ηλίθιοι που την αγόρασαν. Τόση γενικευμένη ή μάλλον επιτηδευμένη ΑΧΡΙΣΤΙΑ μαζεμένη δεν έχει ξαναβρεθεί στον δύσμοιρο αυτό τόπο....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



200 χρόνια από την Επανάσταση για να λεφτερωθεί το Χασάνι

και να ξεπουληθεί ως Ελληνικό.

Σχολιο.- ..οχι το χασανι!Τα Σεκλανα ωρε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα σπουδαιότερα πρόσωπα στα 200 χρόνια ελεύθερου βίου αναδεικνύονται ο Νενέκος, ο Τσολάκογλου και ο Θάνος-Γλαύκος Τζήμερος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[αναρωτιέμαι αν, στον απόηχο τής επίσκεψης μητσοτάκη στο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο, υπάρχει κάνα στοιχηματατζίδικο που να ασχολείται με το πόση ζωή απομένει στο άτυχο πλοίο, και από τι είδους και εθνικότητας μπόμπες θα καταλήξει στον πάτο τής θάλασσας]

Σχολιο.- Διάβασα ότι δινει 1 προς 1000 ότι θα βουλιάξει από μόνο του. Λέω να το παίξω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφυκτική η κατάσταση στά Νοσοκομεία απο ασθενείς εξω απο ΜΕΘ αλλα στα @ρχιδι@ του που δέν εχει τό ζαβό προσλαμβάνει αστυνομικούς!

Σχολιο.- ΔΕΝ είναι "ζαβό"! Ένας Μητσοτάκης είναι!

Όπως δεν ήταν και ο "Γιοργάκης" Παπανδρέου, που συναντιόταν με τον Στρος Καν του ΔΝΤ, πριν γίνει πρωθυπουργός και ετοίμασαν τα μνημόνια!

Ένας Παπανδρέου ακόμη μετά το παππού!

Όπως Σιμήτης τα κανόνισε με τη τράπεζα και τους Γερμανούς (Γερμανός ο ίδιος και ο αδερφός του)! Να μα βάλει στο Ευρώ!...

Προδότες είναι όλοι τους!... "Ζαβοί" και πρόβατα που τρώνε σανό είναι οι νεοέλληνες που τους στηρίζουν!... Ιδίως μετά τη Χούντα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!...

Και μετά ήρθε ο Τσίπρας! Με το ΌΧΙ=ΝΑΙ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, το ΝΑΤΟ γιόρτασε την 50 η επέτειο της ίδρυσης του βομβαρδίζοντας την κυρίαρχη Γιουγκοσλαβία χωρίς εντολή από τον ΟΗΕ και χωρίς κυρώσεις. Ο βομβαρδισμός διήρκεσε μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Περισσότεροι από 100 πύραυλοι από ′′ F 16 ′′ και ′′ F 117 steelt ′′ απολύθηκαν τις πρώτες τέσσερις ώρες, ενώ άλλοι 40 βρέθηκαν στο στόχαστρο των δορυφόρων και επίσης χτυπήθηκαν στόχοι στη Γιουγκοσλαβία. Αεροδρόμια, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία και πυκνοκατοικημένες γειτονιές χτυπούν. Οι Σέρβοι στέκονταν στις γέφυρες με αιωρούμενους στόχους λέγοντας ′′ είμαι Σέρβος, σκοτώστε με ".

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών σε αυτή την επιχείρηση είναι άγνωστος. Σύμφωνα με τις σερβικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 2500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 89 παιδιών Οι αγνοούμενοι ήταν επίσης περίπου 2000. τραυματίες ήταν 12 άτομα. Υλικές ζημιές από την επίθεση σύμφωνα με διάφορα στοιχεία υπολογίζεται από $ 30 έως $ 100 δισεκατομμύρια.

Οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν με απεμπλουτισμένο ουράνιο, με επιπλέον την καταστροφή και τις ανθρωποθυσίες, το έδαφος και το νερό έχει μολυνθεί εδώ και δεκαετίες. Και σήμερα, μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας στη Σερβία, καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές μας, οφείλεται σε καρκινικές ασθένειες που προκαλούνται από απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Τίποτα δεν ξεχνιέται!

Σχολιο.- Αυτη ειναι ,,,η δημοκρατια της αμερικης ,,,,το εχει δειξει πολλες φορες,,,και φτανουνε μερικες χειροτερα απο τον ,,χιτλερ,,,με τον κρυφοφασισμο τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στο κρύο παραμένουν σε σκηνές κάτοικοι στο Μεσοχώρι

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των σεισμοπαθών 20 μέρες μετά το σεισμό μέσα στο κρύο

23.03.2021 | 17:21

Toυς υποσχέθηκαν κοντεϊνερ ή οικίσκους, για 35 οικογένειες. που ξεσπιτώθηκαν από το σεισμό, αλλά 21 ημέρες μετά, έχουν έρθει μόλις 7... Μωρά παιδιά μέσα στο νερό και τις λάσπες, μητέρες να θηλάζουν στο κρύο και τη βροχή, κάτοικοι στα πρόθυρα της νευρικές κρίσης. Γλιτώσαμε αν, γλιτώσαμε από την πανδημία και από το σεισμό, μας εξομολογήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι του μαρτυρικού Μεσοχωρίου Ελασσόνας και θα πάμε από πνευμονία, λόγω της αδιαφορίας του κράτους...

Μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο προεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου, κατήγγειλε την κρατική αδιαφορία τότε που τα φώτα της δημοσιότητας έφυγαν από το χωριό, αλλά η εικόνα παραμένει εξίσου δραματική:

Στο Μεσοχώρι, τρεις εβδομάδες μετά το σεισμό οι κάτοικοι έχουν φύγει από τις σκηνές, καθώς το κρύο, η βροχή και η υγρασία δεν αντέχονται και έχουν μετακινηθεί ξανά σε σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα, διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή από τους μετασεισμούς. Φυλάνε σκοπιά όπως στο στρατό για να ειδοποιήσουν όσους κοιμούνται μέσα στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα, στον πρώτο μετασεισμό και έχουν γίνει εκατοντάδες το τελευταίο διάστημα στην περιοχή

Μάλιστα στο χωριό αυτό είχαμε και το πρώτο θύμα του σεισμού, έναν τετραπληγικό που υπέκυψε στα τραύματά του , αλλά και μια γυναίκα κτηνοτρόφο που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσαν μπάλες με ζωοτροφές πάνω της και χρειάστηκε ένας μαραθώνιος για να μπορέσει να χειρουργηθεί μετά από δύο ημέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Μέσα στις πρώτες 15 ημέρες έχουν σημειωθεί πάνω από 1500 μετασεισμοί στην περιοχή και οι κάτοικοι που κοιμούνται σε αποθήκες, ετοιμόρροπα σπίτια, τέντες από νάιλον και αυτοκίνητα για να ξεφύγουν από το κρύο και την υγρασία, χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Περιμένουν ακόμη από την πολιτεία να φέρει τους οικίσκους και όπως λένε χαρακτηριστικά «πρόκειται για την απόλυτη «ξεφτίλα» του κράτους, καθώς όλοι αυτοί οι πολιτικοί που παρέλασαν τις πρώτες ημέρες, μας έχουν πλέον ξεχάσει, είναι θέμα αν θα έβαζαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες σε σκηνές, με το βοριά έξω να λυσσομανά»… Στο Δαμάσι βέβαια λένε, οι κάτοικοι αποκαταστάθηκαν όλοι με οικίσκους, αλλά στο χωριό τους όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού ακόμη παραμένουν οι σκηνές.

Ο δρόμος προς το Βλαχογιάννι έχει υποστεί ρήγματα στο οδόστρωμα

 O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας σημειώνει τέλος πως η πολιτεία δεν τήρησε ούτε τη δέσμευσή της για αποστολή κινητής μονάδας εμβολιασμού των κατοίκων, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε 5 κρούσματα στο χωριό που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό, μάλιστα δύο από αυτούς είναι έτοιμοι για διασωλήνωση. Σε αυτές τις συνθήκες διαβίωσης σε κοινόβια και σκηνές η διάδοση του κορονοϊού είναι πολύ πιθανή, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την πολιτεία καταλήγει ο πρόεδρος που ζητά άμεσα να καταφθάσουν οι οικίσκοι για να μπορέσουν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς οι κάτοικοι του χωριού...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί νά είναι είδηση που μάς κάνει εθνικά υπερήφανους τό μενού που πρόκειται να περιδρομιάσουν οι σύγχρονοι κατακτητές τής χώρας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιώνιοι λαθρέμποροι, γλεντούν μέσα στην τραγωδία με αισθητική βλαχοδήμαρχου

ΜΑ να εχεις φρεσκες γαρίδες, να τις κάνεις ...κιμα(!) και να τις τυλίγεις σε ...φύλλο λάχανου;

να έχεις φρέσκες σουπιές και να φτιαχνεις με το μελάνι τους ...μπισκότα;

Πόσο άδικο, να πηγαίνουν χαμένα τα υπέροχα θαλασσινά για να τα τρώνε αυτά τα άχρηστα βάρη της γης, οι Κάρολοι...

Σχολιο.- Τα κρασιά, τα γκούγκλαρα πάντως, "φτηνιάρικα" είναι, 9-10 ευρώ το μπουκάλι...

Σχολιο.- παιδι μου...βλαχοδημαρχοι! Κατεψυγμένα θα τον ταίσουν, σιγα μην καταλαβει. Άλλωστε από γούστο...

Σχολιο.- Δίκιο έχεις! Τις πλάκας είναι τα κρασιά, άσε το ένα που έχει και βιδωτό καπάκι! Ούτε φελλό για να τους κάνουν και το μπλοοομπ μπροστά τους..

Σχολιο.- Τα χριστοψαρα τα πετάγαμε στο νησί. Όλο αγκάθια

Σχολιο.- σουπα κανουν καλή... αλλά βρε γελοιοι βαλτε του ενα μπαρμπουνακι να νοστιμισει το στομα του λίγο...

Σχολιο.- Μπερδεύεσαι,  η σούπα είναι με πεσκανδρίτσα...

Σχολιο.- όχι στα ψευτοδιλημματα. Άλλωστε η ουρά της πεσκανδριτσας αν ψηθεί σωστά.... Ποίημα!

Σχολιο.- Κατι πιο Ελληνικο, οριτζιναλ, λογω των ημερων. επρεπε να τους εχουν ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ

Σχολιο.- εχουμε σαρακοστη

Σχολιο.- Μέσα στον κακό χαμό έχουν και όρεξη για γλέντια !!!

Σχολιο.- Επανάσταση που έγινε από τον λαό και την γιορτάζουν οι άρχοντες με τον πιο γέλιο τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλανήτης με κομμένη ανάσα: Οι ΗΠΑ ξεκινούν πόλεμο με Ρωσία!

23/03/2021

Η Ελλάδα και ειδικά Σούδα και Αλεξανδρούπολη , στην αιχμή των αμερικάνικων πολεμικών τυχοδιωκτισμών 

Τώρα φαίνεται πιο καθαρά ότι ο χαρακτηρισμός από τον Μπάιντεν του Πούτιν ως “ δολοφόνου “ δεν ήταν καθόλου τυχαίος . Υπήρξε μια σχεδιασμένη κατηγορία , η οποία έδινε το εναρκτήριο εχθρικό λάκτισμα για μια νέα χωρίς προηγούμενο κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία , με στόχο την προετοιμασία εδάφους για ένα προαποφασισμένο  πόλεμο  .

Την ίδια ώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου πολιορκούν στενά τις αυτόνομες  φιλορωσικές δημοκρατίες του Ντόντσεκ και του Λουγκάνσκ στην Ανατ. Ουκρανία και έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις προκλήσεις και τις εχθροπραξίες .

Παράλληλα το ΝΑΤΟ δείχνει τα δόντια του και την ετοιμότητά του να συνταχθεί στο πλευρό του πραξικοπηματικού καθεστώτος της Ουκρανίας και των στρατιωτικών του επιχειρήσεων .

Το ΝΑΤΟ αυτήν την ώρα διεξάγει μεγάλες ναυτικές ασκήσεις ετοιμότητας στη Μαύρη Θάλασσα , ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη σχεδόν Νατοϊκή άσκηση χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων υπό την επωνυμία “ Defender 21 “ , στην οποία συμμετέχουν πάνω από 30.000 στρατιώτες και έχει ως στόχο το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και την περικύκλωση της. Η άσκηση αυτή, στην οποία δυστυχώς  συμμετέχει μέχρι και η Αρμενία, έχει ως έδρα και αφετηρία την Αλεξ/πολη , που δίνει πλέον την εικόνα κατεχόμενης αμερικανονατοϊκής πόλης .

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία απαντά σχεδιάζοντας επιμελώς την άμυνα της και κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις που διαθέτει μετά των σχετικών εφεδρειών . Ρωσικά άρματα μάχης έχουν εισέλθει ήδη στο έδαφος των ρωσόφωνων δημοκρατιών της Ουκρανίας , ενώ ολόκληρος ο Ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται σε κίνηση .

“ Αίνιγμα “ για πολλούς θεωρείται η στάση που θα τηρήσει στη σκληρή σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας η Τουρκία του   Ερντογάν . Ο τελευταίος μπορεί να αποδοκίμασε τον δολοφονικό χαρακτηρισμό του Μπάϊντεν σε βάρος του Πούτιν αλλά είναι πολύ γνωστές οι στενές σχέσεις του με το καθεστώς του Κιέβου , οι εξοπλισμοί που παρέχει στην Ουκρανία και ειδικά το τελευταίο διάστημα η τροφοδοσία των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με τα περίφημα τουρκικά drones  Bayractar.

Τέλος η επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας προεκτείνεται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα στο Συριακό μέτωπο , ενώ μαίνεται εκεί η δράση των διαφόρων Τζιχαντοφασιστικών ομάδων κατά της κυβέρνησης  Άσαντ , ορισμένες εκ των οποίων έχουν  στενή  συμμαχία με την Τουρκία. Η δράση αυτή προκαλεί σφοδρές στρατιωτικές απαντήσεις από την πλευρά όχι μόνο της Συριακής δημοκρατίας αλλά και της Ρωσίας , με την τελευταία να καταφεύγει σε σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Τζιχαντοφασιστών, συχνά συνεταίρων των ΗΠΑ και μισθοφόρων της Τουρκίας.

Το τραγικό είναι ότι ολόκληρη η Ελλάδα και ειδικά η Αλεξ/πολη και η Σούδα της Κρήτης , έχει μετατραπεί , εκτεθειμένη σε αντίποινα , σε μια μεγάλη αντιρωσική αμερικανονατοϊκή βάση , αιχμή των αμερικανονατοϊκών εμπρηστικών σχεδιασμών που απειλούν ευθέως και άμεσα  την ειρήνη στον πλανήτη .

Το γελοίο δε , μέσα στην τραγικότητα της υπόθεσης ,  είναι ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει να γίνει το εκτεθειμένο προκεχωρημένο φυλάκιο των βρώμικων πολεμικών αμερικανονατοϊκών επιδιώξεων , θέτοντας σε κίνδυνο  το λαό μας,  χωρίς μάλιστα κανένα αντάλλαγμα ή αντάλλαγμα για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι της τουρκικής βουλιμίας . Το αντίθετο μάλιστα . Η Ελλάδα πληρώνει τους κηδεμόνες της , οι οποίοι λαμβάνουν και μεγάλα «μπαξίσια» από πάνω για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η πατρίδα μας !

Η ένταση στην περιοχή μας και στον πλανήτη έχει χτυπήσει «κόκκινο»και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζήσουμε ένα πραγματικό Αρμαγεδώνα .

Δυστυχώς , ως συνήθως , ελάχιστοι σε αυτή τη  χώρα έχουν αίσθηση των καταστάσεων , ενώ ένα υποτελές  πολιτικό κατεστημένο με το μόνο που ασχολείται είναι με το πώς “ θα διατηρήσει πάση θυσία τις καρέκλες του και θα γεμίζει τις τσέπες του “ .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν μαλακία και έγινε πράξη !!! 

Έπρεπε - επιτέλους - να νομιμοποιηθεί και 

το ιδιόμορφο επάγγελμα του "Νταβατζή". 


Αρειος Πάγος: Δεν είναι πλέον αδίκημα η εκμετάλλευση πόρνης

23.03.2021 18:06

Σύμφωνα με απόφαση του Αρειου Πάγου, αθωώθηκε αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για την διάπραξη του επίμαχου αδικήματος

Δεν είναι πλέον αδίκημα με τον νέο ποινικό κώδικα η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης». Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος αθωώνοντας αλλοδαπό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για την διάπραξη του επίμαχου αδικήματος.

Οι ανώτατοι δικαστές του  ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι κατά το άρθρο 350 «εκμετάλλευση πόρνης» του παλαιού Ποινικού Κώδικα «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ' επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη». Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης, με έναν 50χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος  γιατί  «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της». Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος  «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας,  η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν  επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Ο κατηγορούμενος άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΘ μπορεί να μην έχουν τα νοσοκομεία της Αθήνας , τουλάχιστον καμιά σημαία μεγάλη να κυματίζει στα νοσοκομεία να πεθαίνει ο κόσμος Υπερήφανος βάλανε ή είναι τίποτα ανθέληνες ?

Με 4000χιλ.αστυνομικούς ,ελικόπτερα και drones θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας.. Χωρίς τους Έλληνες… Μόνο με τους ξένους δερβέναγες…

Λες και δεν περάσαμε Χούντα και Κατοχή λες κ ήταν μόνο οι Τούρκοι δυνάστες, λες κ δεν είμαστε και σήμερα σε επιτήρηση για το χρέος κ δεν μας ελέγχουν.. Αυτό κ μονο αρκεί.

Υποκριτές ..κατσιαπλάδες ..!!

Σχολιο.- Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Γιάννης Μακρυγιάννης

Σχολιο.- Αυτοί που αντιστάθηκαν στους φασίστες - όταν κυβερνούσαν οι κατοχικές δυνάμεις- γιόρτασαν την επανάσταση με κίνδυνο της ζωής τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με έρευνες οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη κατά την πανδημία έβγαλαν κέρδη ύψους 3, 9 δισ. ενώ οι εργάτες έχασαν κατά 7, 3 τρισ.

Μόνο στις ΗΠΑ οι 614 πλουσιότεροι κονόμησαν 913 δις.( σύμφωνα με στοιχεία της Wall street )..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που σήμερα ανεμίζουν οι σημαίες, τον Δεκέμβρη του 44 οι πρόγονοι των αυριανών διοργανωτών και καλεσμένων, είχαν στήσει πολυβόλα και ελεύθερους σκοπευτές, με τις κάννες τους να σπέρνουν το θάνατο σ’ αυτούς που κράταγαν τις σημαίες στο δρόμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή των Φιλικών Αρχιερέων της μαρτυρικής Κύπρου.

Το φρικτό μακελλειό συντελέστηκε. Οι τέσσερεις αρχιερείς έμειναν άταφοι για τρεις μέρες, με διαταγή του Μουσελλίμ Αγά. Γνωστή για πάντα, η Τούρκικη αγριότητα και η εκδικητική μανία.

Το ποίημα «9η Ιουλίου 1821», ή «το τραούδιν του Κυπριανού», όπως λεγόταν διαφορετικά, είναι ένα αληθινό διαμάντι, ένα αριστούργημα της Ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτό και μόνο να έγραφε ο ποιητής, ήταν αρκετό ν’ αποδείξει την αξία και τη μεγαλοσύνη του. Θάτανε πράγματι, παράλειψη, αν δεν μέναμε σε μερικούς στίχους, για να πάρουμε μιά γεύση ομορφιάς, ρυθμού και ηρωισμού.

Ενώ ο Κιόρογλου ζητάει επίμονα να τον φυγαδεύσει, ο Κυπριανός απαντά:

«Δεν φεύκω Κιόρογλου, γιατί αν φύω, ο φευκός μου 

εν να γίνει θανατικόν εις τους Ρωμιούς του τόπου. 

Να βάλω την συρτοθηλιάν εις τον λαιμόν του κόσμου; 

Παρά το γαίμαν τους πολλούς εν κάλλιον του πισκόπου».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.

Βρετανία, ο πυρήνας της κακοδαιμονίας μας…

Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2021

Το άρθρο θα κινηθεί αποκλειστικά γύρω από «τον πυρήνα της κυπριακής κακοδαιμονίας», παρακάμπτοντας τα φαινόμενα που προέκυψαν και που αρχίζουν από αμέλειες και τελειώνουν σε εθνικές μειοδοσίες…Αυτά, θα τα παρακάμψω. 

Πρώτα, ένα βασικό γεγονός:

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν Τούρκοι… Πάντοτε επρόκειτο για Χριστιανούς Ορθόδοξους ή Καθολικούς [οι «Λινοπάμπακοι» ή «Κρυπτοχριστιανοί»], οι οποίοι εξισλαμίστηκαν επί Τουρκοκρατίας, για να διασώσουν τη ζωή και τις περιουσίες τους… Το δε γεγονός, ότι «δεν είναι Τούρκοι», μπορεί να διαπιστωθεί και φυσιογνωμικά.

Οι χαρακτηρισμοί “Ε/κ, Τ/κ και Τ/κ Μειονότητα” είναι διαιρετικά, αποικιοκρατικά κατάλοιπα,τα οποία προσέδωσαν στον κυπριακό πληθυσμό οι Βρετανοί την 10ετία του ’50, για να τον διαιρέσουν σε 2 Κοινότητες.Και είναι γι’ αυτό που, παρ’ όλον ότι υπάρχουν στην Κύπρο και Αρμένιοι και Λατίνοι και Μαρωνίτες,δεν ακούμε για “Αρμενοκύπριους” ή “Λατινοκύπριους” ή “Μαρωνιτοκύπριους”. Διότι, οι Βρετανοί ήθελαν μόνο τη διαίρεση “Ε/κ+Τ/κ σε 2 Κοινοτητες”, χαράσσοντας ταυτόχρονα στον Χάρτη της Κύπρου [με πράσινο μολύβι], την Διαχωριστική Γραμμή μεταξύ Βορρά και Νότου, τη γνωστή παράνομη Πράσινη Γραμμή.

Τούρκοι Κύπριοι δεν υπάρχουν. Οι μόνοι Τούρκοι που υπάρχουν στην Κύπρο, είναι οι παράνομοι Έποικοι και ο παράνομος Στρατός Κατοχής.

Ο πυρήνας της κυπριακής κακοδαιμονίας και γενεσιουργός αιτία του Κυπριακού Ζητήματος, όπως εφιαλτικά εξελίσσεται μέχρι σήμερα.είναι μία λέξη:Βρετανία.

Οι Βρετανοί αρνήθηκαν το ‘45 στους Κυπρίους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αθετώντας κάθε υπόσχεση που είχαν δώσει.

Οι Βρετανοί ώθησαν τους Έλληνες της Κύπρου στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ του ’55-’59, στον οποίον οι Βρετανοί ηττήθηκαν και δεν το χώνεψαν ποτέ.

Οι Βρετανοί έπεισαν την Τουρκία το ’55 ναδιεκδικήσειτηνΚύπρο.

Οι Βρετανοί υποκίνησαν το ‘57τους Τούρκους «να αναπτύξουν ισχυρή τρομοκρατική δραστηριότητα στο Νησί, χρησιμοποιώντας και τους Οθωμανούς Κυπρίους.

Οι Βρετανοί σχεδίασαν και επέβαλαντο Σύνταγμα-παγίδα του 1960, για την ίδρυση της δήθεν «Ανεξάρτητης & Κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας», υπό την “εγγύηση” της Βρετανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Οι Βρετανοί υποκίνησαν και υποστήριξαν το ’63 το ένοπλο και αιματηρό Τουρκικό Πραξικόπημα [την καλούμενη Τουρκο-ανταρσία] από την Τουρκία, για απόσχιση τωνΟθωμανών Κυπρίων από το νόμιμο Κράτος και για παράνομη κατάληψη εδαφώνγια τον αυτοεγκλωβισμό τους, με μόνιμο στόχοτην κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με πρωτοβουλία των Βρετανών και με τη συνεργασία πλέον των Αμερικανών και, δυστυχώς, μερικών ελληνοειδών, συνεχίστηκαν οι μεθοδεύσεις από το ‘64 μέχρι το ‘74, με επιστέγασμα το ηλίθιο Πραξικόπημα και την παράνομη τουρκική Επιδρομή κατά του νόμιμου Κυπριακού Κράτους τον Ιούλιο του ‘74, τον παράνομο Εποικισμό με εισαγόμενους Τούρκους, την πολύμορφη εθνοκάθαρση των Ελλήνων Κυπρίων και την έκτοτε παράνομη Κατοχή του 37% κυρίαρχου, κυπριακού εδάφους με όλα τα συνεπακόλουθα.

Με βρετανικούς χειρισμούς ήταν που συνεχίστηκε η προσπάθεια από το ‘74 μέχρι το ’83 για «διαιρετική διευθέτηση του κυπριακού», για να καταλήξει το 1983 η Τουρκία «να ανακηρύξει παράνομο τουρκικό ψευδοκράτος στην Κατεχόμενη Κύπρο», επιδιώκοντας [έκτοτε και ανεπιτυχώς] την διεθνή αναγνώριση του και επιμένοντας πλέον, για διευθέτηση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ),δηλαδή διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάσταση της με δύο, εφ’ όλης της ύλης ισότιμα και κυρίαρχα κράτη.

Βρετανικές ήσαν και οι διαιρετικές μεθοδεύσεις και πρωτοβουλίες που συνεχίστηκαν από το 1983 μέχρι το 2004, με επιστέγασμα το «Σχέδιο Λύσης Αννάν», που μας σημάδεψε ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα:

Ένα SUIGENERIS «Βρετανικό Εφεύρημα»,φορτωμένο με κενά και παραβιάσεις Διεθνούς Δικαίου & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που οι Βρετανοί τις χαρακτήρισαν ως “εποικοδομητικές ασάφειες”,που μεθοδεύτηκε από τους Βρετανούς, με τη συνεργασία της Τουρκίας, των ΗΠΑ και συγκεκριμένων πρόθυμων πολιτικών δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου.

Την μερικών 100δων σελίδων 1ηΈκδοση του «Σχεδίου» την υπέγραψε ο τότεΓ.Γ. του ΟΗΕ Κόφφι Αννάν -προφανώς χωρίς να την έχει διαβάσει- και παραδόθηκε στον τότε Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και στον Κατοχικό Εγκάθετο Ραούφ Ντεκτάς τον Νοέμβριο 2002, για αποδοχή ή απόρριψη από τους Έλληνες και τους Οθωμανούς της Κύπρου, σε δύο χωριστά δημοψηφίσματα.

Από τον Νοέμβριο 2002 μέχρι τον Απρίλιο 2004, που έγιναν τελικά τα Δημοψηφίσματα, το«Έγγραφο» διογκώθηκε σε 9.000 σελίδες, οικαταστροφικές “ασάφειες” πολλαπλασιάστηκαν, η Βρετανία απέκτησε κυριαρχικά δικαιώματα στο Έδαφος, στον Αέρα και στη Θάλασσα της Κύπρου [να θυμίσουμε εδώ και την ΑΟΖ], επίσημη ενημέρωση ΔΕΝ γινόταν και, όσοι ενημέρωναν δημόσια για τους κινδύνους αυτού του «Σχεδίου», το έπρατταν μετά από δική τους μελέτη και με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη.

Καταλυτική κατά του «Σχεδίου» υπήρξε η στάση του τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2003 μετά από την υποβολή του «Σχεδίου», και του οποίου το τεκμηριωμένο Διάγγελμα μερικές μέρες πριν από το Δημοψήφισμα συντέλεσε αποφασιστικά στο βροντερό «ΟΧΙ» του νόμιμου Κυπριακού Λαού.

Τα χωριστά Δημοψηφίσματα έγιναν στις 24 Απριλίου 2004. Το 64% των Οθωμανών ψηφοφόρων, ημεγάλη πλειοψηφία των οποίων αποτελείτο από παράνομους Τούρκους στρατιώτες και Τούρκους Έποικους,αποδέχτηκετο «Σχέδιο».Το 76% των νομίμων Ελλήνων Κυπρίων το απέρριψε.

Και, ενώ το«Σχέδιο» προέβλεπε ότι «εάν απορριπτόταν στο ένα ή/και στα δύο Δημοψηφίσματα θα εθεωρείτο ως μη υπάρχον», αυτή η βρετανική κατάρα βρικολάκιασε και μας κατατρέχει μέχρι και σήμερα με τη μορφή της ΔΔΟ, διότι για το ίδιο «Σχέδιο» πρόκειται…

Από αμέσως μετά από το Δημοψήφισμα του 2004 μέχρι και σήμερα, συνέβησαν τα εξής 2 πράγματα:

1ον:Παρά την απόρριψη του Σχεδίου Αννάν και παρά την ισότιμη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη,οι εντός και εκτός Ελληνισμού θιασώτες της κατάλυσης του κυπριακού κράτους, με μόνιμους πρωτοστάτες τους Βρετανούς, ανασχεδίασαν την μεθόδευση και οδηγούν τις εξελίξεις προς μίαν ωραιοφανή νεκρανάσταση και επιβολή του Σχεδίου Αννάν, υπό την ονομασία Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ).

Και 2ον: Ως «Στρατηγική Υλοποίησης» του νέου σχεδιασμού, καθορίστηκε το τρίπτυχο«Πρόκληση Οικονομικής Δυσπραγίας / Κοινωνική Εξαθλίωση /Επιβολή ΔΔΟ». 

Στρατηγική, την οποίαν υλοποιούν αλληλο-υποστηριζόμενες, οι τρείς τελευταίες Προεδρίες της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2008 μέχρι σήμερα, με στόχο« την κατάλυση του κυρίαρχου Κυπριακού Κράτους, την υιοθέτηση μιας θνησιγενούς Συνομοσπονδίας δύο πλήρως ισοτίμων κρατιδίων, την τουρκοποίηση της Κύπρου υπό βρετανική κηδεμόνευση και, μοιραία, την προσάρτηση της Νήσου στην Τουρκία».

Συμπερασματικά, για έξι 10ετίες οι Βρετανοί, οι Τούρκοι και οι εκάστοτε -από εντός και εκτός του Ελληνισμού- συνεργάτες τους, μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Μέχρι σήμερα, αυτή η μεθόδευση όχι μόνον απέτυχε, αλλά και οδήγησε στην Διεθνή Επιβεβαίωση του κυρίαρχου Κυπριακού Κράτους, διορθώνοντας ταυτόχρονα και την σοβαρότερη δολιότητα του Βρετανικού Συντάγματος του ’60…Αυτό συνέβη με το Ψήφισμα Σ.Α. 186/1964, το οποίο θέσπισε ότι:

«Το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκείνο, που διαμορφώθηκε μετά από τη βρετανο-τουρκική συνωμοσία και την αυτοαπομόνωση των Οθωμανών Κυπρίων το ’63 και που διοικείται δημοκρατικά από τον νόμιμο Κυπριακό Λαό».

Αυτό είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο Κράτος μας, που, κυρίαρχο επί ολοκλήρου της νήσου Κύπρου, εντάχθηκε ως ισότιμο κράτος-μέλος στην ΕΈ την 1η Μαΐου 2004 και στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2008. 

Πάνος Ιωαννίδης

Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βόμβα» Από Τον Πρόεδρο Εργαζομένων Του Μεταξά: «Το 1/3 Των Θετικών Είναι Εμβολιασμένοι Και Με Τη Δεύτερη Δόση»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση: Επιτρέπονται οι ατομικές παρελάσεις μέσα στο σπίτι

24/03/2021

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι πολίτες παρελάσεις μέσα στο σπίτι εφόσον το επιθυμούν επιβεβαίωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως δήλωσε η κ. Πελώνη «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν οι πολίτες θέλουν να πραγματοποιήσουν παρελάσεις ατομικά ή με ολόκληρη την οικογένεια μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι», διευκρινίζοντας όμως ότι ο αριθμός των παιδιών που θα παρελάσουν και των συγγενών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εννιά άτομα, και θα πρέπει να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις.

«Και σ’αυτή την επέτειο παρελαύνουμε σπίτι» είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

Όπως επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι παρελάσεις στο σπίτι είναι καλή ιδέα για να τονωθεί το φρόνημα των πολιτών μέσα στην πανδημία.

«Οι πολίτες μπορούν για παράδειγμα να κάνουν διαγραμμίσεις στο σαλόνι με ρολά χαρτί που έχουν ακόμα από την περσινή καραντίνα, ενώ μπορούν να καθίσουν την γιαγιά ή τον παππού σε μια αυτοσχέδια εξέδρα, όπως αυτή που κάθονται οι επίσημοι στις παρελάσεις» είπε.

Τέλος, όπως επεσήμανε, με την μέθοδο αυτή όλοι οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το παιδί τους σημαιοφόρο, ωστόσο διευκρίνισε ότι αν στην οικογένεια υπάρχει παραπάνω από ένα παιδί, προτεραιότητα θα έχει αυτό που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

https://tovatraxi.com/politics/kybernisi-epitrepontai-oi-atomikes-parelaseis-mesa-sto-spiti/#.YFt5Hq8zaUk



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι , δεν είναι το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, ούτε στο Παρίσι... Βελιγράδι είναι... Σαν σήμερα 24.03.1999, ώρα 20:05, όταν με 1200 αεροσκάφη ( αμερικανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, δανέζικα κλπ) βομβάρδιζαν για 78 μέρες μία μικρή ευρωπαϊκή χώρα. 

Στρατιωτικά δεν της έκαναν τίποτα - αλλά τσάκισαν τις υποδομές της...

Και να θυμισω: 

Μετά το τελος του πολέμου, εκβίασαν (με την απειλή ολοσχερους καταστροφης της χώρας) ένα Σερβικο Κοινοβουλιο να παραδεχθει ενοχή για την "Σφαγή της Σρεμπρενιτσα". 

Για να ομολογησουν οι ίδιοι, 15 χρονια μετα -δια στόματος πρακτορα της CIA: 

"Εμείς το στήσαμε, εμεις το κάναμε, και βαλαμε τους Ολλανδους κυανοκρανους να συνεργαστουν για να μην ξεφυγει κανεις. Και η πλειοψηφια των νεκρων ήταν εγκλωβισμένοι ΣΕΡΒΟΙ και οχι "αμαχοι Βοσνιοι"..." ενώ ήδη το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει μετά θάνατον αθώο τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για όλες τις κατηγορίες..

Κι όλα αυτα για να αρπάξουν -στο ονομα της Δημοκρατίας- το Κοσσοβο με τα πλουσια κοιτάσματα ουρανιου...

Αυτές ειναι "Αξίες"...Αυτή ειναι η Ε.Ε. και αυτό ειναι το ΝΑΤΟ σας !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε κάποιοι να βάλουμε ελληνικές σημαίες με το σταυρό στα μπαλκόνια για να είμαστε υπερήφανοι Έλληνες.

Είδα τα καζάντια της Ελλάδος τόσα χρόνια που έχει τον σταυρό και τις σημαίες και τα ρέστα. Δεν έχω κάτι εναντίον τους. Απλά μη μας τα παρουσιάζετε σαν κάτι που σημαίνει κάτι. Άθλιο φολκλόρ και κάλυμμα για άθλια προπαγάνδα της εξουσίας είναι. Αυτό και τίποτε άλλο. Αν ήθελες να τιμήσεις τους ήρωες , στείλε στο διάολο αυτούς που τους έστειλαν να πεθάνουν νηστικοί και εξαθλιωμένοι. Όσους δεν σκότωσαν δηλαδή. Κι εσύ μας λες να τους κάνουμε αβάντα και να γιορτάζουμε μαζί τους. Να τους ξεπλύνουμε δηλαδή. Δε μας παρατάς λέω εγώ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερη χώρα, έχουμε; Ελεύθερους Έλληνες, έχουμε;

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κοινωνικό Αντιμνημονιακό πόλο, θέλουμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτέ δεν κάνω αναφορές σε προφίλ του φαίησμπουκ - εκτός μιας εξαίρεσης.

Δείτε την εξαίρεση, η οποία μου ήρθε στο μέσεντζερ:

"Γεια κύριε

Σήμερα στις 11:06 π.μ.

11:06 π.μ.

Στείλατε Σήμερα στις 11:06 π.μ.

Γεια.

Σήμερα στις 4:37 μ.μ.

4:37 μ.μ.

Ο χρήστης ................ έστειλε Σήμερα στις 4:37 μ.μ.

Είμαι γραμματέας τράπεζας και διαθέτουμε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει πιστωτικά δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 7.000.000 ευρώ για αποπληρωμή 5 έως 30 ετών, η δεύτερη πλουσιότερη εισαγωγή με επιτόκιο κατά 3% ετησίως, όλα με τέτοιο τρόπο ώστε το άτομο να μπορεί να ακυρώσει την ημερομηνία λήξης. Μην στέλνετε τον αριθμό watsapp και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενδιαφέρει ;;;"

Όπως καταλάβατε πρόκειται για άτομο με καταφανώς ψεύτικο προφίλ, το οποίο μάλιστα δεν είχε καν τη στοιχειώδη εξυπνάδα να προσέχει και αν δει κανείς τον τοίχο του, καταλαβαίνει ότι προέρχεται από τη Γκάνα, μια και κάπου έχει ανεβάσει την υποστήριξή του σε ομάδα φίλων κάποιου Γκανέζου πολιτικού!

Είπα λοιπόν για να μην την πατήσει κάνας αφελής δυστυχισμένος να αναφέρω το προφίλ του ως "ψεύτικο λογαριασμό".

Και ήρθε ειδοποίηση από το φαίησμπουκ ότι "εξέτασε την αναφορά μου". Ιδού η ειδοποίηση:

"Ελέγξαμε το προφίλ που αναφέρατε και διαπιστώσαμε ότι δεν παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας.

Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το προφίλ που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να ελέγξουμε (π.χ. μια φωτογραφία), υποβάλετε αναφορά για το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Θέλουμε να διατηρούμε το Facebook ασφαλές και ανοιχτό για όλους. Γι' αυτό, σας ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο που αφιερώσατε για να υποβάλετε αυτή την αναφορά".

ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΡΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ 

Δεν με ενοχλεί η δική μου περίπτωση.

Με ανατριχιάζει όμως, καθόλου ειρωνικά δεν το γράφω, η ολοκληρωτική επικράτηση της ορθοπολιτικής βλακείας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Σχολιο.- Εδώ άλλοι βρίζουν μάνες, εύχονται καρκίνους, ψοφους και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, κάνεις αναφορά και σου απαντούν ότι δεν παραβιάζουν τους όρους του fb. Παράνοια!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι Έλληνες ήσαν έθνος τεχνοκριτών και ανακάλυψαν την κριτική της τέχνης όπως και κάθε άλλο είδος κριτικής. Σε τελευταία ανάλυση, ποιο είναι το κυριότερο χρέος μας στους Έλληνες; Το κριτικό πνεύμα, απλούστατα. Και το πνεύμα αυτό, που το άσκησαν επίσης και σε ζητήματα επιστήμης και θρησκείας, ηθικής και μεταφυσικής, πολιτικής και παιδείας, το άσκησαν επίσης και σε ζητήματα τέχνης. Μας άφησαν το τελειότερο, ως τώρα, σύστημα κριτικής πάνω σε δύο υπέρτατες και ευγενέστατες τέχνες….τη Ζωή και τη Λογοτεχνία….»

Όσκαρ Ουάιλντ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από διαδικτυακή επίθεση, χάκερ έκλεψαν πληθώρα ψηφιακών εγγράφων από τον European Medicines Agency (EMA)-Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τα οποία μετά ανάρτησαν στο dark web κι απέστειλαν σε πολλούς δημοσιογράφους ιατρικών περιοδικών. Σε αυτά αποκαλύπτεται πως οι εμπορικές παρτίδες εμβολίων m-RNA κατά covid-19 των φαρμακευτικών εταιριών Pfizer-BioNTech, Moderna, CureVac, εμφάνιζαν πολλαπλές βλάβες κι αλλοιώσεις της αλυσίδας m-RNA, εγείροντας ζητήματα κλινικής αποτελεσματικότητας των εν λόγω σκευασμάτων. Καμία εταιρία δε δέχτηκε να σχολιάσει σχετικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρακτικά ενάντια στην επένδυση στο Ελληνικό είναι το Μέρα25 και το ΚΚΕ.Ο Σύριζα υπερψηφίζει,ενώ θα καταψηφίσει κάποιες διατάξεις.

Η ''επένδυση στο Ελληνικό''είναι κρατικό χρήμα ζεστό στον απόγονο της γνωστής δωσιλογικής οικογένειας Λάτση και δημιουργία μιας καταναλωτικης πολης φούσκας..

Η περιοχη του Ελληνικού θα μπορουσε να γινει ενα καταπληκτικο Μητροπολιτικο Παρκο με καποιο κεντρο υγειας,χωρο αθλησης,χωρο πολιτισμου κτλ.Δεν χρειαζομαστε μια καινούργια Μεκκα καταναλωτισμου στην επιβαρυμενη Αττική



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ολλανδία ζητεί εξηγήσεις από Ισραήλ για κατάσχεση της άδειας εισόδου του Υπ. Εξωτερικών της Παλαιστίνης

Τρίτη, 23-Μαρ-2021 15:55

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Ισραήλ να διευκρινίσει το καθεστώς του Παλαιστίνιου υπουργού Εξωτερικών μετά την ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων του, έπειτα από μια επίσκεψη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε προχθές, Κυριακή, πως το δελτίο VIP του Ριγιάντ αλ-Μάλικι, μια άδεια εισόδου που χορηγεί το Ισραήλ προκειμένου υψηλόβαθμοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι να κινούνται ελεύθερα από τα συνοριακά περάσματα, κατασχέθηκε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

"Εγείραμε το θέμα με την (ισραηλινή) πρεσβεία και τους ενημερώσαμε πως, ως φιλοξενούσα χώρα, η Ολλανδία έχει επενδύσει πολλά στο γεγονός ότι το ΔΠΔ πρέπει να μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς παρεμβολή", δήλωσε εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εισαγγελέας του ΔΠΔ Φατού Μπενσούντα ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θα διερευνήσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν στα Παλαιστινιακά Εδάφη αφότου το δικαστήριο αποφάσισε ότι έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση.

Το Ισραήλ, που δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έχουν επικυρώσει το καταστατικό ίδρυσής του, κατήγγειλαν την κίνηση αυτή.

Η Μπενσούντα δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2019 πως εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν ή διαπράττονται στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και κατονόμασε τόσο τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας όσο και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις όπως η Χαμάς ως ενδεχόμενους δράστες αυτών.

Ο Μάλικι συναντήθηκε με την εισαγγελέα στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να την καλέσει να επιταχύνει την έρευνα, ανέφερε το γραφείο του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Παρακαλώ πολύ τους απολογητές του Κουλοβίκου του β' να τον ενημερώσουν (μετά όμως από τη χθεσινή του εκδρομή πάνω στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και ύστερα από την ψυχαγωγική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο που θα φάει κιμά γαρίδας με άλλους γαλαζοαίματους της "δημοκρατικής Ευρώπης") ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ, ότι άνθρωποι πεθαίνουν σε ράντζα στους διαδρόμους και ότι δεν υπάρχουν αναπνευστήρες στα νοσοκομεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σε αυτό το πνεύμα του πατριωτισμού που επικρατεί επιτρέπεται άραγε να γράψουμε για τους προδότες εκείνης της εποχής και το πως τους συμπεριφέρθηκε το κράτος;

ή θα μας μαλώσει, η Γιάννα,  ο Μωυσής , η υπερκομψη και ο Κάρολος;

λοιπόν

ο Τάτσης Μαγγίνας στα 1824 διορίζεται από τον Μαυροκορδάτο

κριτής (δικαστής), στη δική του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό.

εκεί υποστηρίζει με φανατισμό ότι πρέπει να τον σκοτώσουν τον Καραϊσκάκη ως προδότη της πατρίδας.

(ετσι του ειχε πει ο Μαυροκορδάτος να πει)

στα 1826 στην πολιορκία το Μεσολογγίου ο Τάτσης Μαγγίνας ήταν από τους πιο επίσημους

που ήταν μπλοκαρισμένοι στο Αιτωλικό, και πρωτοστατεί στην παράδοση του, στους Τούρκους.

πηγαίνει στον Κιουταχή τον προσκυνάει και του ορκίζεται ότι θα τον υπηρετεί πίστα.

ο Κιουταχής τον παίρνει μαζί του και τον βάζει να γυρίζει τη Ρούμελη και να μοιράζει προσκυνοχάρτια στους Έλληνες.

υποστηρίζοντας με θερμή ότι πρέπει όλοι να προσκυνήσουν το μεγαλόψυχο Πασά.

ειναι τόσο ευχαριστημένος μαζί του ο Κουταχής που τον παίρνει μαζί του στην πολιορκία της Αθήνας και τον κάνει Αρχικοτζάμπαση

της δυτικής Ελλάδας.

αυτός,

με τα στρατεύματα του Μουσταμπεη και του Κεχαγιάμπεη,

γυρίζει Δυτική Ελλάδα, και καλει τους Έλληνες να μείνουν πιστοί στο ντοβλέτι.

στις 24 Νοεμβρίου του 1826 ο Καραϊσκάκης θριαμβεύει στη μάχη της Αράχωβας.

ειναι η μαχη που συντρίβεται κυριολεκτικά το πιο δυνατό φουσάτο του Κιουταχη. 

ειναι μία από τις πιο ένδοξες νίκες της επανάστασης.

σε αυτή τη μάχη λοιπόν συλλαμβάνουν ζωντανό τον Τάτση Μαγγίνα

και τον φέρνουν μπροστά στον Καραϊσκάκη.

αυτός μόλις τον βλέπει γίνεται έξαλλος.

αρχίζει να τον βρίζει και να του θυμίζει τη δίκη στο Αιτωλικό

που τον αποκαλούσαν προδότη και πουλημένο στους Τούρκους.

«ήθελες εσύ τσογλάνι του Κιουταγια να βγάλεις εμένα προδότη»

τον πλησιάζει και του ρίχνει μία σπρωξιά και τον ρίχνει κάτω.

«όχι χαμένο κορμί δεν θα λερώσω τα χέρια μου, θα σε στείλω δεμένο στην κυβέρνηση στ Ανάπλι

να αποφασίσουν αυτοι την τιμωρία σου»

τον Μαγγίνα τον παραδίδει ο Καραϊσκάκης

στο Γ. Βάγια, τον Γ. Αγαλοπουλο, και Γιάννη Κουτσονικα

μαζί με τα κεφάλια του Κεχαγιάμπεη και του Μουσταμπεη, να τα πανε στην κυβέρνηση.

μόλις φτάνει στο Ναύπλιο και παρουσιάζεται στην κυβέρνηση ο προδότης Μαγγίνας λεει:

«τι με κατηγορείτε;

και άλλοι που έχουν μεγάλες θέσεις υπηρετούν τον Κιουταχή.

μου έδειξε ο πασάς γράμματα που πήρε από τον Κωλέττη

που του λέει ότι κάνει κρυφά ότι μπορεί να τον βοηθήσει»

ωραία μέχρι εδώ;

πάμε τώρα 

ξανασυναντάμε τον προδότη Τάτση Μαγγίνα 

τον Μάρτη του 1827 οταν η κυβέρνηση τον κάνει πληρεξούσιο στη συνέλευση της Τροιζήνας...

το 1828 εκλέγεται πληρεξούσιος στη Δ' Εθνοσυνέλευση Άργους

το 1829 ειναι γερουσιαστής. 

Αργότερα διορίζεται μέλος τού Συμβουλίου τής Επικρατείας.

τον καιρό του Όθωνα γίνεται γερουσιαστής και υπουργός οικονομικών.

τελικά πεθαίνει στο Νοέμβρη του 1880 σε ηλικία 88 ετών

και η κηδεία του γίνεται στη μητρόπολη Αθηνών με όλες τις τιμές.

ΥΓ. ολα αυτα δε θα τα βρείτε πουθενά αυτά.

η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια παρουσιάζει τον Τάτση Μαγγίνα ως εναν απ τους ήρωες του 1821.

Μονο ο Δημήτρης Φωτιάδης  -ενας απ τους σημαντικότερους Έλληνες των γραμμάτων-

που ειναι ο πιο έγκυρους μελετητές της επανάστασης του 1821 αποκαλύπτει τον βιο και την πολιτεία του.

τα ίδια ισχύουν και για τον Κωλέττη  και για τον Μαυροκορδάτο και για πολλούς πολλούς ακόμα....

ΥΓ2. μέρες που είναι, αφού κάθεσαι που κάθεσαι στο σπίτι, άνοιξε κανα βιβλίο... καλό θα σου κάνει...

θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους απατεώνες απ τους εθνικούς ευεργέτες...

θα σου χρειαστεί όταν θα πας στην κάλπη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



200 χρόνια απελευθέρωσης και στέλνουμε μήνυμα για να βγάλουμε τον σκύλο μας να κατουρήσει...

Τότε που οι άντρες φορούσαν φουστανέλα και είχαν μπέσα κ τιμή. Γέμισε η πατρίδα μας ανδρείκελα, δανειστές & τόση σαβούρα που κοντεύουμε να ξεχάσουμε την ελληνική γλώσσα.

Ε! Ρε Κολοκοτρώνης & Καραϊσκάκης που σας χρειάζεται ανθέλληνες προδότες.

Σφάγιασμα που θέλετε!!! Οι τιμές στους επισήμους του κωλου σας μάραναν και οι στολισμοί, ξεφτίλες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρτυ δολοφονων 

*Παρταρουν τα αμερικανακια στο νατοϊκό προτεκτοράτο πριν πάνε να δολοφονησουν λαούς 

Πάρτυ στην αμερικανική βάση της Σούδας


Τα αμερικανικα κορονοπαρτυ των ναυτών είναι μάλλον στα πλαίσια εορτασμού των 200 χρόνων ε;

Οι νέοι κι οι νέες φταίνε με τις διαδηλώσεις τους και την αδιαφορία τους για την έξαρση της πανδημίας, και παρά το ότι η καλή μας κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα σωστά, άνθρωποι πεθαίνουν. 

Φυσικά αυτά δεν ισχύουν για τους Αμερικανούς ναύτες που παρταρουν με την ψυχή τους στην Σούδα της Κρήτης.

Κι όλα αυτά την ώρα που τρως πρόστιμο γιατί κάθεσαι σε ένα παγκάκι...

Υ.Γ Όλο το περιεχόμενο είναι δημόσιο στο Instagram. Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους από τα Χανιά που μας το έστειλαν. Αρκεί μια αναζήτηση στο Instagram μέσω περιοχής «Souda Bay, Παραλία Σούδας, Σούδα Χανίων» και θα δείτε όλο (το πολλές φορές αηδιαστικό) περιεχόμενο από τα πάρτυ.

Σχολιο.- Στην βάση της Σούδας όπως και σε κάθε αμερικανική βάση που υπήρξε στην Ελλάδα, δεν έχει καμία δικαιοδοσία το ελληνικό κράτος. Πρακτικά δεν είναι καν ελληνικό έδαφος. Οτι και να έχει υπογραφεί.

Σχολιο.- εγώ θεωρώ όλη την Ελλάδα προτεκτοράτο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"200 χρόνια από την απελευθέρωση.

200 χρόνια ανελευθεροι, κάτω από την μπότα και τα μαστίγια των τσιφλικάδων, των λαδεμπορων ρουφιάνων και ζωοκλεφτων.

200 χρόνια κάτω από τον ζυγό αυτών που εκτέλεσαν τους αγωνιστές του 21, αυτών που εκτέλεσαν πνευματικούς και φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας γιατί ήταν επικίνδυνοι γιατί έκριναν αυστηρά τους αφέντες, αυτών που δίνανε για εκτέλεση στους ναζί τους Έλληνες αγωνιστές αντάρτες, αυτούς που πουλάνε πατριωτισμό και μιλάνε για ανθελληνες αριστερούς, την ώρα που πουλάνε την χώρα και την ιστορία της στους Ευρωπαίους δυνάστες, αυτούς που έχουν κάνει την Ελλάδα αποικία των ξένων δυνάμεων.

200 χρόνια ξεφτιλας του ελληνικού κράτους και της ιστορία του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί πουλάνε 6 νέα ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ υποβρύχια 214 στην Τουρκία και έχουν το θράσος να μας κάνουν προσφορά για τις φρεγάτες ?

Όπως σας ενημέρωσε το OnAlert σήμερα,  στο «κυνήγι των φρεγατών» βρίσκονται και οι Γερμανοί οι οποίοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις αμερικανική, τη γαλλική την ολλανδική και βρετανική προσφορά με οικονομικούς όρους. Προσφέρουν τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου A200 ΜΕΚΟ, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ και δύο νέα υποβρύχια Type 214 στην τιμή των 5 δισ.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε σήμερα με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας όπου και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε μια «καυτή» χρονική συγκυρία για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως φαίνεται οι συζητήσεις που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την Γερμανίδα ομόλογό του επικεντρώθηκε σε τέτοια ακριβώς ζητήματα, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι: «Επικοινώνησα με την Γερμανίδα ομόλογο μου Υπουργό Άμυνας κ. Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer) @akk με αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία για #αμυντικά και #εξοπλιστικά προγράμματα».

Όπως σας ενημέρωσε το OnAlert σήμερα, στο «κυνήγι των φρεγατών» βρίσκονται και οι Γερμανοί οι οποίοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις αμερικανική, τη γαλλική την ολλανδική και βρετανική προσφορά με οικονομικούς όρους. Προσφέρουν τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου A200 ΜΕΚΟ, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ και δύο νέα υποβρύχια Type 214 στην τιμή των 5 δισ.

Η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον νέο τύπο φρεγατών συνδυάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων με την προσφορά της ενδιάμεσης λύσης, τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα καθώς και τα γεωπολιτικά οφέλη.

Τέλος, σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα φρεγάτα το Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά τα μέσα Απριλίου το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προσφορών και θα συντάξει λίστα (short list) με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε προσφοράς, με την τελική επιλογή να ανήκει στην πολιτική ηγεσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Παρότι ο ρητορικός πόλεμος με τη Ρωσία και την Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, αυτό που στην πραγματικότητα εκτυλίσσεται σε αυτό το στάδιο είναι η αναμέτρηση των ΗΠΑ με το "γερμανικόν ζήτημα”. Το γεγονός δηλ. ότι η ηγέτιδα δύναμη της ευρωζώνης συνδυάζει την κυριαρχία επί των εταίρων με την αμερικανική πυρηνική ασπίδα, τη ρωσική ενεργειακή τροφοδοσία και την όλο και μεγαλύτερη επένδυση στην κινεζική αγορά. Είναι ο καλύτερος όλων των δυνατών κόσμων – αλλά όχι απαραιτήτως βιώσιμος σε ένα περιβάλλον εντεινόμενων διεθνών ανταγωνισμών. "


Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή Μπάιντεν στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 11:56

Παρότι ο ρητορικός πόλεμος με τη Ρωσία και την Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, αυτό που στην πραγματικότητα εκτυλίσσεται σε αυτό το στάδιο είναι η αναμέτρηση των ΗΠΑ με το "γερμανικόν ζήτημα”. Το γεγονός δηλ. ότι η ηγέτιδα δύναμη της ευρωζώνης συνδυάζει την κυριαρχία επί των εταίρων με την αμερικανική πυρηνική ασπίδα, τη ρωσική ενεργειακή τροφοδοσία και την όλο και μεγαλύτερη επένδυση στην κινεζική αγορά. Είναι ο καλύτερος όλων των δυνατών κόσμων – αλλά όχι απαραιτήτως βιώσιμος σε ένα περιβάλλον εντεινόμενων διεθνών ανταγωνισμών.

Το "θρίλερ” των αλλεπάλληλων και ταυτοχρόνως αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων του Μπλίνκεν για το αν θα επιβληθούν νέες κυρώσεις εναντίον γερμανικών φορέων που εμπλέκονται στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Nord Sream 2 το εικονογραφεί αυτό χαρακτηριστικά. Η γερμανική πλευρά υποτίμησε την αποφασισιικότητα των Αμερικανών να παρεμποδίσουν, έστω και την ύστατη ώρα, την ολοκλήρωση του έργου, όμως και η αμερικανική πλευρά υποτίμησε την θέληση των Γερμανών να το υπερασπιστούν ως στρατηγικής σημασίας κίνηση για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους. Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει πλέον εύσχημος τρόπος απεμπλοκής των δύο συμμάχων από την αντιπαράθεση αυτή. 

Με όμοιο τρόπο, η κυβέρνηση Μπάιντεν θέτει στο στόχαστρο τον έτερο επαμφοτερίζοντα σύμμαχο, την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στην οποία συνδυάζει τις πιέσεις αλλά και τα κίνητρα (βλ. λ.χ. την αμερικανική πρόταση να φιλοξενηθεί στη γείτονα η σύνοδος για το Αφγανιστάν), με ζητούμενο και εδώ την ακύρωση μιας εμβληματικής συναλλαγής με τη ρωσική πλευρά, ήτοι την προμήθεια από την Τουρκία συστημάτων S-400.

Το ότι Γερμανία και Τουρκία εν πολλοίς αλληλοστηρίζονται στη συγκυρία ερμηνεύει, πέρα από τα στενότερα οφέλη της σχέσης τους, ακριβώς το ότι και οι δύο διεκδικούν έναν "χώρο” ελευθερίας που προκύπτει από την κάμψη της αμερικανικής ηγεμονίας και την ανάδυση των ευρασιατικών δυνάμεων. Εξ ού και η επανευθυγράμμισή τους βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Μπάιντεν, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι είναι εγγυημένη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο! Ο Α. Γεωργιάδης «άδειασε» τον ΥΕΘΑ και προανήγγειλε αμερικανικές φρεγάτες! 

17-12-2020 - 10:10πμ

Χώνει τη μύτη του παντού όμως!

Μα είναι δυνατόν αυτός ο εμετικός, πατριδοκάπηλος πολιτικάντης..., αυτός ο γελοιοδέστατος φαφλατάς, εθνικός ξεπουληματίας και ντήλερ των συμφερόντων της Onex..., να αποφασίζει για την άμυνα της χώρας!!!, με τα κριτήρια ενός άσχετου περί τα εξοπλιστικά, τηλεπλασιέ βιβλίων ???

Μόλις λίγα 24ωρα πριν, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή, έλεγε ότι το θέμα με τις φρεγάτες είναι ακόμα ανοιχτό: «Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα ανοιχτό και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά που θα έρθει ασφαλώς και με τους Γάλλους, αλλά και με άλλους», ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική του ατάκα.

Φαίνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν… ικανοποιήθηκε από αυτή την εξέλιξη και αποφάσισε να κάνει ανακοινώσεις για άλλο Υπουργείο πέραν του δικού του (για μια ακόμη φορά), μιλώντας στο «2nd South East Europe & East Med Forum», φέρνοντας τα… πάνω-κάτω!

Είπε λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης, αγνοώντας επιδεικτικά τον παράγοντα Γαλλία: «Το πρόγραμμα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη, πιο πιθανό με τις ΗΠΑ κι αυτό έχει να κάνει και με το (αμερικανικό) ενδιαφέρον μέσω της ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την προσφορά για τις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά (σ.σ. παρότι οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν ότι η προσφορά τους ήταν συμβολική, άρα είναι εκτός παιχνιδιού)».

Και δεν έμεινε εκεί, αλλά σχολίασε αργότερα ότι η Ελλάδα μετά την αναβάθμιση των F-16, θα μπει και στο πρόγραμμα των F-35!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην αντιπρόεδρος της Onex Ρομπερτ Παλμ που θέλει να μας πασάρει παράκτιες μαούνες για φρεγάτες...

Χλεύη Ρόμπερτ Παλμ  προς Ελλάδα για πρόγραμμα φρεγατών: «Οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»

Τ. Ακόλουθος Αμύνης της πρεσβείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Παλμ Μας αποκαλεί «ζητιάνους» επειδή αναζητούμε φρεγάτες, και λέει ότι δεν έχουμε επιλογή, ότι μας δώσουν οι ΗΠΑ θα πάρουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=_U5q9621x48



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλο τον κόσμο - Συγκινούν οι Έλληνες της Ν. Αφρικής
Από άκρη σε άκρη, σε όλο τον πλανήτη τα ιστορικά κτίρια κάθε χώρας βάφονται με τα ελληνικά χρώματα.
24 Μαρτίου 2021 18:59
Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα τιμηθεί οπουδήποτε υπάρχει ελληνισμός.
Στις ΗΠΑ, η επέτειος δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση θα γιορταστεί με τον φωτισμό του δημαρχείου του Σαν Φρανσίσκο στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας, αλλά και του πιο επιβλητικού κτιρίου, του Empire State Building.
Στο Τορόντο, θα φωταγωγηθούν γαλανόλευκοι οι καταρράκτες του Νιαγάρα και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του Καναδά για τους καταρράκτες, niagarafallslive, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.
Η Αυστραλία θα τιμήσει την Ελλάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Αυτό θα συμβεί με την φωταγώγηση του πιο αναγνωρίσιμου μνημείου ολόκληρης της ηπείρου, της Όπερας του Σίδνεϋ στα ελληνικά χρώματα.
Με επετειακές εκδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ κατά τις οποίες αποκαλύφθηκε μια γιγάντια υφασμάτινη ελληνική σημαία επιφάνειας 1.500 τ.μ, γιόρτασε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Γεννέ, δημιουργό της Ελληνικής Σημαίας, ήταν τιμή του να δημιουργήσει τη σημαία, με τους Έλληνες της Αφρικής να διαδίδουν το ελληνικό πνεύμα παντού. «Είμαστε εδώ και μεγάλη περηφάνεια δείχνουμε ότι υπάρχει ο Ελληνισμός στη Ν. Αφρική».
Την εικόνα από την αναπαράσταση της ημέρας που ξεκίνησε η επανάσταση στα Καλάβρυτα έδωσε σε όλο τον κόσμο το πρακτορείο Reuters. Οι οπλαρχηγοί μαζεύονται γύρω από τη φωτιά και δεσμεύονται να απελευθερώσουν την πατρίδα.
Στα γαλανόλευκα «ντύθηκε» το κτίριο της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Με την Ελληνική Σημαία και τον Παρθενώνα να δεσπόζουν, οι Βραζιλιάνοι έστειλαν γαλανόλευκο μήνυμα αλληλεγγύης.
Αλλά και στη Βουλγαρία η ελληνική ομογένεια έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μεγάλη επέτειο.
Τα μάτια όλου του κόσμου θα στραφούν στις 25 Μαρτίου στην Ελλάδα για να γνωρίσουν τους σκληρούς αγώνες για την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και την απελευθέρωσή του από τον οθωμανικό ζυγό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: "Απαράδεκτες" οι δηλώσεις Μακρόν για ανάμιξη στις γαλλικές εκλογές
"Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις, που είναι αντίθετες με το πνεύμα φιλίας και συμμαχίας", αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στις δηλώσεις Μακρόν.
24 Μαρτίου 2021 20:43
Η Τουρκία χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θέλει να επηρεάσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.
«Προφανώς. Θα υπάρξουν απόπειρες ανάμιξης στις επόμενες εκλογές. Έχει γραφτεί και οι απειλές δεν είναι συγκαλυμμένες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Τρίτη από το τηλεοπτικό κανάλι France 5.
«Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις, που είναι αντίθετες με το πνεύμα φιλίας και συμμαχίας», αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε μια ανακοίνωσή του.
«Η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη έγνοια, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική της Γαλλίας, παρά μόνο την ευημερία των περίπου 800.000 Τούρκων που ζουν σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: «Θα υπάρξουν απόπειρες ανάμιξης της Άγκυρας στις γαλλικές προεδρικές εκλογές»
 Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 17:32
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για «τις απόπειρες ανάμιξης» της Τουρκίας στις επόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2022, χωρίς ωστόσο να κλείσει την πόρτα σε μια βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα.
«Προφανώς. Θα υπάρξουν απόπειρες ανάμιξης στις επόμενες εκλογές. Έχει γραφτεί και οι απειλές δεν είναι συγκαλυμμένες», δήλωσε ο Μακρόν, όταν ερωτήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό κανάλι France 5.
Αναφερόμενος στη διαμάχη για το θρησκευτικό ζήτημα, που ξέσπασε μετά την ομιλία του το φθινόπωρο στην οποία αναφέρθηκε σε «ισλαμιστικές αποσχιστικές τάσεις», ο Μακρόν καταφέρθηκε εναντίον «μιας πολιτικής κρατικών ψευδών που αναπαράγονται από τα όργανα του Τύπου που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος», καθώς και «από ορισμένα μεγάλα δίκτυα που ελέγχονται από το Κατάρ».
Ο Ερντογάν έχει ήδη κατηγορηθεί για ανάμιξη σε εκλογές, ιδιαίτερα στη Γερμανία, όταν είχε ζητήσει το 2017 από τους Γερμανοτούρκους ψηφοφόρους να ψηφίσουν εναντίον του κόμματος της Άγγελα Μέρκελ.
«Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν, οι σχέσεις του οποίου με τον Τούρκο ομόλογό του υπήρξαν εξαιρετικά τεταμένες, πριν αρχίσουν να ξεπαγώνουν πριν από μερικούς μήνες.
«Επισήμανα από την αρχή της χρονιάς μια βούληση του Ερντογάν να επιστρέψει στη σχέση. Θέλω να πιστεύω πως αυτό είναι δυνατόν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμιά «εχθρική διάθεση έναντι της Τουρκίας».
«Όμως πιστεύω πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια σχέση όταν υπάρχουν αμφισημίες. Δεν θέλω να επιστρέψω σε μια ήρεμη σχέση, αν υπάρχουν από πίσω τέτοιοι ελιγμοί που συνεχίζονται», δήλωσε.
«Η Γαλλία υπήρξε πολύ σαφής. Όταν υπήρξαν μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, τις καταδικάσαμε και αναλάβαμε δράση στέλνοντας φρεγάτες», υπογράμμισε ο Μακρόν εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ «δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο» με την Άγκυρα. «Είναι ανάγκη να αποσαφηνίσουμε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.
Εντούτοις «πρέπει να υπάρχει ένας διάλογος με την Τουρκία, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και προχωρήσει προς περισσότερο θρησκευτικό εξτρεμισμό ή προς αρνητικές για εμάς γεωπολιτικές επιλογές», συνέχισε.
«Είναι ένας εταίρος σε θέματα ασφαλείας, στα θέματα της μετανάστευσης», υπενθύμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία υποδέχεται στο έδαφός της περισσότερους από τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, ο Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει «αναλάβει τις ευθύνες της».
«Στο μεταναστευτικό ζήτημα οφείλουμε να δουλέψουμε με την Τουρκία. Αν (οι Τούρκοι) ανοίξουν τις πόρτες, έχουμε τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη», προειδοποίησε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα κατηγορεί την Ευρώπη για «υποκρισία και εκφοβισμό»
 Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 12:53
Η Κίνα περνά στην επίθεση μιλώντας για «εκφοβισμό και υποκρισία» εκ μέρους των Ευρωπαίων, αντιδρώντας στο γεγονός ότι οι Κινέζοι πρέσβεις σε ευρωπαϊκές χώρες εκλήθησαν στα υπουργεία Εξωτερικών μετά τις κυρώσεις που ανακοίνωσε το Πεκίνο κατά βουλευτών και ευρωενωσιτικών οργανισμών σε αντίποινα για τις ευρωενωσιτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την καταστολή της μουσουλμανοφασιστικής μειονότητας των Ουιγούρων που υποστηρίζουν οι δυτικοί αποικιοκράτες στην περιοχή της Σιντζάνγκ από την Κίνα.
«Η Κίνα δεν αποδέχεται τον παράλογο αυτόν τρόπο ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να καλούν τους πρέσβεις της» δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Μετά την Ολλανδία τη Δευτέρα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Σουηδία και η Λιθουανία κάλεσαν χθες στα υπουργεία των Εξωτερικών τους διπλωματικούς εκπροσώπους του Πεκίνου, ενώ το Βέλγιο και η Ιταλία πρόκειται να το κάνουν, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Πεκίνο κατά 10 ευρωβουλευτών για να απαντήσει στις ευρωενωσιτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους ισλαμοφασίστες  Ουιγούρους.
Ανταπαντώντας, το κινεζικό καθεστώς κάλεσε πολλούς πρέσβεις ευρωενωσιτικών χωρών στο κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Στους Ευρωπαίους επιτρέπεται να δυσφημούν και να επιτίθενται στους άλλους και να επιβάλουν αυθαίρετα κυρώσεις που βασίζονται σε ψεύτικες πληροφορίες και ψέματα, αλλά αρνούνται να επιτρέψουν στην Κίνα να απαντήσει» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών επέπληξε με δριμύτητα χθες τον πρεσβευτή της Κίνας στο Παρίσι για «ύβρεις, λεκτικές καταχρήσεις και απειλές» κατά Γάλλου ερευνητή και βουλευτών, καλώντας τον να σεβαστεί τη διάκριση των εξουσιών.
Ο Αντουάν Μποντάζ, ερευνητής κατάσκοπος και χαφιές ειδικευμένος στην Ασία της Fondation pour la recherche stratégique (FRS), χαρακτηρίστηκε «αλήτης», «τρελή ύαινα», «ιδεολογικό τρολ» σε tweet που αναρτήθηκε την Παρασκευή στον επίσημο λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στο Παρίσι. Ο ερευνητής δέχθηκε την επίθεση του κινεζικού μηχανισμού γιατί θεωρήθηκε «υπερβολικά επικριτικός» απέναντι στην Κίνα επειδή κατήγγειλε τις κινεζικές πιέσεις κατά Γάλλων βουλευτών που προτίθενται να επισκεφτούν την Ταϊβάν.
Ο Κινέζος πρεσβευτής στο Παρίσι είχε δηλώσει «κατηγορηματικά αντίθετος» σε σχέδιο επίσκεψης Γάλλων βουλευτών στην Ταϊβάν και τους «προειδοποίησε» να απόσχουν από κάθε είδος επίσημων επαφών με τις Αρχές της Ταϊβάν.
«Αυτές οι μέθοδοι εκφοβισμού δεν είναι αποδεκτές και ξεπερνούν όλα τα κοινώς παραδεκτά όρια που ισχύουν για μια πρεσβεία» απάντησε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Το Σαββατοκύριακο, ο Αντουάν Μποντάζ κατήγγειλε αυτές τις εκρήξεις, αναφερόμενος σε ένα αίσθημα πλήρους ατιμωρησίας και μία θρασεία ρητορική της κινεζικής διπλωματίας στο εξωτερικό.
Οι Κινέζοι διπλωμάτες στο εξωτερικό έχουν υιοθετήσει κατά το τελευταίο διάστημα μία επιθετική στάση, επενδύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υπερασπιστούν τις θέσεις του Πεκίνου.
Ο κινεζικός Τύπος τούς χαρακτηρίζει «μαχητές λύκους», κάνοντας αναφορά σε μία πολύ δημοφιλή κινεζική ταινία δράσης, όπου ένας ήρωας τύπου Ράμπο πολεμά εναντίον ξένων μισθοφόρων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Ο Νετανιάχου νίκησε στις εκλογές, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση
 Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 10:30
Ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο την Τρίτη για μια «νίκη της δεξιάς» στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, οι τέταρτες σε διάστημα δύο ετών, όμως τώρα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει συμμάχους προκειμένου να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Το κόμμα Likud του Νετανιάχου βρέθηκε στην πρώτη θέση, σύμφωνα με το 90% των αποτελεσμάτων, όμως ακόμα και με τη συνδρομή των συμμάχων του δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες έδρες για να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον Ναφτάλι Μπένετ, ηγέτη της σιωναζιστικής ακροδεξιάς του κόμματος Γιαμίνα, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Λικούντ.
Σύμφωνα με τα 90% των αποτελεσμάτων, το Likud συγκεντρώνει 24,12% και 30  έδρες (-6) από τις 120 της Κνεσέτ, ενώ το Yesh Atid (Υπάρχει Μέλλον) του κεντρώου Γιαΐρ Λαπίντ 13,92% και 17  έδρες (+1). 
Το υπερορθόδοξο σεφαραδίτικο ακροδεξιο SAS 7,32% και 9 έδρες (0), το Μπλε και Ασπρο 6,64% και 8 έδρες (-8), ο Ενωμενος Τορά Ιουδαϊσμός 5,92% και 7 έδρες (0), το σιωναζιστικό Εργατικό Κόμμα 5,89% και 7 έδρες (+5), το σιωναζιστικό νεοφιλελε Γιαμίνα 5,87% και 7 έδρες (+1), το σιωναζιστικό ακροδεξιό Ισραέλ Μπεϊτάνου 5,53% και 7 έδρες (0), η αριστερή σοσιαλδημοκρατική αραβική Κοινή Λίστα 5,05% και 6 έδρες (-5), το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα 4,98% και 6 έδρες (+4), η σιωναζιστική Νέα Ελπίδα 4,69% και 6 έδρες (+4), το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό Μέρετζ 4,57% και 5 έδρες (+1), και η ακροδεξιά Λίστα Ενωμένων Αράβων 4,02% και 5 έδρες (+1).
«Να επουλώσουμε τις πληγές»
Προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 61 έδρες για να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο ο Νετανιάχου βασίζεται στη συμμαχία του με υπερορθόδοξα κόμματα αλλά και στον νέο πολιτικό σχηματισμό «Θρησκευόμενοι Σιωνιστές» του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μια σημαντική προσωπικότητα της άκρας δεξιάς.
Από την πλευρά του, ο Λαπίντ βασίζεται στη συνεργασία με κόμματα της αριστεράς, του κέντρου αλλά και της δεξιάς που έχουν απογοητευθεί από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τόσο η συμμαχία του Νετανιάχου, όσο και αυτή του Λαπίντ συγκεντρώνουν περίπου 50 έδρες. Εξού και η σημασία της στήριξης του Μπένετ στον Νετανιάχου ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
«Κατανοούμε ότι το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους μας (…) Αυτή την εξουσία που μου δώσατε, θα τη χρησιμοποιήσω ακολουθώντας μία και μόνο αρχή: το καλό του Ισραήλ, το καλό των πολιτών του Ισραήλ» δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας ο Μπένετ.
«Έχει έρθει η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές, να ξεπεράσουμε τις διαφορές» πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις προθέσεις του.
Από την πλευρά του, ο Λαπίντ ενδέχεται να προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του είτε τον Μπένετ, είτε τους Άραβες βουλευτές της Κοινής Λίστας, που είναι εχθρικοί προς τον Νετανιάχου.
Διαβουλεύσεις
Η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δύο χρόνια έμοιαζε με δημοψήφισμα για τον ίδιο τον Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται με την κατηγορία της «διαφθοράς», αλλά παράλληλα ήταν αρχιτέκτονας της τεράστιας εμβολιαστικής εκστρατείας του Ισραήλ κατά της Covid-19.
Όμως, έπειτα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, οι αναλυτές ανέμεναν ένα είδος «εκλογικής κούρασης» και δεν έκαναν λάθος: η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν 67,2%, μείωση κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Μαρτίου του 2020.
Τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.
Μετά ακολουθεί η γιορτή του Πάσχα των Εβραίων και στη συνέχεια ο πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν θα ζητήσει από τους βουλευτές να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ - ΚΙΝΑΣ
Μιλούν για «ευρεία ομοφωνία» και αναζητούν γρήγορη ανάπτυξη της συνεργασίας
...ως επιλογή για την ενίσχυση της θέσης τους
Για «επικοινωνία στρατηγικής σημασίας» και «ευρεία ομοφωνία» σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα έκαναν λόγο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Κίνας, Γουάνγκ Γι, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πρώτου στην Κίνα, πριν συνεχίσει σήμερα τις επαφές του στη Νότια Κορέα.
Αναφερόμενος στη σχέση των δύο χωρών, ο Γι μίλησε για «περιεκτική και στρατηγικής σημασίας εταιρική συνεργασία συντονισμού», ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι αυτή θα δυναμώνει και θα επεκτείνεται όσο κι αν αλλάζει η διεθνής κατάσταση. Ο δε Λαβρόφ αναφέρθηκε σε «αλληλεπίδραση στρατηγικής σημασίας». Τα συμφέροντα των δύο χωρών, βέβαια, δεν έχουν πλήρη ταύτιση, ούτε είναι ανεπηρέαστα από τη διεθνή κατάσταση, ίσα - ίσα τα πεδία «συνεργασίας» και «συντονισμού» μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας αναδεικνύονται ακριβώς μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης όξυνσης της ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικής επίθεσης.
Εστιάζουν τις καταγγελίες στις ΗΠΑ για «παρενόχληση άλλων χωρών» και «αναζήτηση ευθυγράμμισης»
Με φόντο τις πρόσφατες τεταμένες σινοαμερικανικές συνομιλίες στην Αλάσκα, αλλά και τις νέες κυρώσεις που συνεχίζουν με διάφορες αφορμές να επιβάλλονται από τον ευρωατλαντικό άξονα (ιδίως από τις ΗΠΑ, αλλά και από την ΕΕ) σε βάρος Ρωσίας και Κίνας, οι δύο πλευρές εστίασαν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», καλούν τις ΗΠΑ να σταματήσουν «να συμπεριφέρονται με μονομέρεια και παρενοχλώντας άλλες χώρες, να σταματήσουν να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών αλλά και να σταματήσουν την αναζήτηση ευθυγράμμισης που καλλιεργεί την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων χωρών».
Ο Κινέζος υπουργός εξέφρασε επίσης έντονη αντίδραση στις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και ΕΕ για την κατάσταση στην επαρχία Σιντζιάνγκ και τη στάση του Πεκίνου απέναντι στη μειονότητα των Ουιγούρων (σχετική κοινή ανακοίνωση κατά της Κίνας εκδόθηκε και από ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά και Βρετανία). Ο Γι ανέφερε ότι οι «λίγες δυτικές δυνάμεις» που «επιτίθενται στην Κίνα θα πρέπει να ξέρουν ότι πέρασε η εποχή της ανάμειξης στις εσωτερικές της υποθέσεις με κατασκευασμένες ιστορίες». Συμπλήρωσε δε ότι οι πάνω από 80 χώρες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που στηρίζουν τη θέση της Κίνας για τη Σιντζιάνγκ δείχνουν πως αυτές οι επιλογές δεν εκπροσωπούν τη διεθνή κοινότητα συνολικά.
Ο Ρώσος ομόλογός του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν η Ευρώπη βλάψει τους δεσμούς μαζί μας, καταστρέφοντας μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν μετά από χρόνια, και μείνουν απλά χωριστές ευρωπαϊκές χώρες που ακολουθούν τα εθνικά τους συμφέροντα, τότε αυτό αντικειμενικά είναι πιθανό να οδηγήσει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Κίνα ταχύτερα από ό,τι συμβαίνει με τις ευρωπαϊκές χώρες». Είπε ακόμα ότι η Μόσχα δεν έχει πια σχέσεις με την ΕΕ συνολικά ως οργανισμό, αλλά και ότι η χώρα του «θα είναι έτοιμη για επαφές με στόχο την κλιμάκωση της συνεργασίας, όταν οι Βρυξέλλες το θεωρήσουν αναγκαίο να διορθώσουν ανωμαλίες στις σχέσεις τους με τον μεγαλύτερο γείτονά τους». Για να καταλήξει ότι «στο μεταξύ δεν υπάρχουν αλλαγές στο δυτικό μέτωπο, ενώ στην Ανατολή κατά τη γνώμη μου έχουμε μια πολύ εντατική ατζέντα, που διευρύνεται κάθε χρόνο».
«Νέα κατάσταση» μετά τις κυρώσεις μεταξύ ΕΕ και Κίνας
Στο μεταξύ, αντιδρώντας στις κυρώσεις της ΕΕ για τη Σιντζιάνγκ (οι πρώτες ευρωενωσιακές κυρώσεις σε βάρος της Κίνας μετά από 30 χρόνια), η κινεζική πλευρά απάντησε με δικές της κυρώσεις, καθώς και με κλήτευση του πρέσβη της ΕΕ στο Πεκίνο, Νικολά Σαπουί, στο κινεζικό ΥΠΕΞ για να του επιδοθεί «επίσημη διαμαρτυρία». Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ τού επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να διορθώσει ένα «πολύ σοβαρό σφάλμα», ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στη διμερή της σχέση με την Κίνα.ν
Οι δε κυρώσεις που ανακοίνωσε η Κίνα, αντιδρώντας στις ευρωενωσιακές, στρέφονται ενάντια σε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και άλλους Ευρωπαίους πανεπιστημιακούς, ανάμεσά τους τον Γερμανό ευρωβουλευτή Ράινχαρντ Μπιτικόφερ, πρόεδρο της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Κίνα, την Υποεπιτροπή «Ανθρωπίνων» Αποικιοκρατικών Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου κ.λπ. Οι κυρώσεις αφορούν απαγόρευση της εισόδου των προσώπων αυτών στην Κίνα, αλλά και εμπόδια για τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς που συνδέονται μαζί τους.
Την ίδια στιγμή, στο Παρίσι, ο Κινέζος πρέσβης Λου Σαγέ κλήθηκε χτες στο γαλλικό ΥΠΕΞ για «απαράδεκτα» σχόλια που διατύπωσε η πρεσβεία σε βάρος Γάλλου ερευνητή ο οποίος υπερασπίστηκε Γάλλους βουλευτές που προτίθενται να επισκεφθούν την Ταϊβάν. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε μάλιστα ότι «στις σχέσεις μας με την Κίνα δεν υπάρχει χώρος για ύβρεις και απόπειρες εκφοβισμού κατά βουλευτών της Γαλλικής Δημοκρατίας και ερευνητών».
Σε ένα τέτοιο φόντο, χτες ακυρώθηκε προγραμματισμένη συνάντηση Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξέταζε την επικύρωση της Συμφωνίας Κίνας - ΕΕ, η οποία υπεγράφη τον Δεκέμβρη.
Σχολιάζοντας δε τις κυρώσεις με τις οποίες το Πεκίνο «ανταπέδωσε» στην ΕΕ, ο επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας Ζ. Μπορέλ μίλησε για «νέα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε» και «νέα κατάσταση», ενώ ήδη συζητιούνται τυχόν επιπτώσεις στην πορεία έγκρισης της Οικονομικής Συμφωνίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επίσημο αίτημα για την έναρξη «στρατηγικών» διμερών διαπραγματεύσεων για το μέλλον των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα απέστειλε χτες η ιρακινή κυβέρνηση. Ο τελευταίος γύρος τέτοιων συνομιλιών είχε γίνει τον περασμένο Ιούνη, αφού είχε προηγηθεί η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί που είχε προκαλέσει σημαντική όξυνση στις αμερικανο-ιρακινές σχέσεις και την απόφαση του Κοινοβουλίου για άμεση αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων.
ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κίνας ζήτησαν διευθέτηση της «υπάρχουσας κρίσης» στη Μιανμάρ, στο πλαίσιο του Συντάγματος της χώρας, και ανέφεραν ότι «δυνάμεις από το εξωτερικό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Συνεχίζονται δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις
Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στην Παραγουάη ενάντια στην κυβέρνηση του Μάριο Αμπτνο Μπενίτες, την οποία καταγγέλλουν για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Την προηγούμενη βδομάδα σε μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου η αστυνομία συνέλαβε 24 διαδηλωτές, εκφράστηκε επίσης έντονη διαμαρτυρία για την απόφαση της Βουλής της χώρας να απορρίψει την πρόταση που κατατέθηκε για αποπομπή του Προέδρου.
Παράλληλα με τους χιλιάδες θανάτους από την πανδημία και την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, την οργή του λαού εντείνουν η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, οι συνεχείς απολύσεις, η έλλειψη τροφίμων, το κλείσιμο των χώρων Εκπαίδευσης, όπως και τα προκλητικά φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική εξουσία που «ανθούν» στο έδαφος της χρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Οπως επισημαίνει η εφημερίδα του Παραγουανού ΚΚ, «Αδελάντε» (Εμπρός), υπό την πίεση των κινητοποιήσεων του λαού που βρίσκεται στους δρόμους πάνω από δύο βδομάδες, αρχίζουν από πολλά συνδικάτα εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Μεταφορές να ασκούνται πιέσεις προς τις ηγεσίες των συνομοσπονδιών εργαζομένων προκειμένου να προκηρυχθεί γενική απεργία που θα απαιτεί να φύγει η κυβέρνηση. Επίσης ξεκινάνε τα πρώτα μπλόκα από αγρότες, ενώ και οι φοιτητές οργανώνουν τον αγώνα τους.
Το Παραγουανό ΚΚ στηρίζει την κλιμάκωση των αγώνων και καλεί το λαό όχι μόνο να διώξει τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά και να παλέψει να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, να δρομολογηθούν λύσεις για τα επείγοντα προβλήματα του λαού.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση της δολοφονίας δύο ανήλικων κοριτσιών, της Λίλιαν και της Μαρίας Βιγιάλμπα και της εξαφάνισης της 15χρονης αδελφής τους Κάρμεν στις 20/9/2020 σε επιχείρηση ειδικών μονάδων του στρατού, στη βόρεια περιοχή του Ιμπι Γουάου. Τα κορίτσια, που ανήκουν στις ιθαγένικες φυλές της περιοχής, εμφανίστηκαν από την κυβέρνηση ως αντάρτισσες του Λαϊκού Στρατού της Παραγουάης (ΕPP), επειδή μια θεία τους που είναι στη φυλακή είναι μέλος του αντάρτικου. Η σφαγή αυτή έχει ξεσηκώσει την οργή του πληθυσμού και την αλληλεγγύη οργανώσεων και από τη γειτονική Αργεντινή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καταγγέλλει νέο επεισόδιο στόχευσης της Κούβας από την ΕΕ
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του άλλο ένα επεισόδιο στόχευσης της Κούβας από την ΕΕ, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα».
Οπως επισημαίνει, στα τέλη Φλεβάρη οργανώθηκε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Leopoldo Lοpez Gil (Ισπανία) και την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Dita Charanzova (Τσεχία), με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τραγουδιού με τίτλο «Patria y Vida» (Πατρίδα και Ζωή), με την υπογραφή διαφόρων Κουβανών «καλλιτεχνών» και με καταγγελτικό περιεχόμενο περί παραβίασης της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης από το «ξεπερασμένο κουβανικό καθεστώς», όπως αναφέρουν (ο δε τίτλος του τραγουδιού αποτελεί παράφραση της ιστορικής ρήσης του Φιντέλ Κάστρο, «Patria o Muerte»).
«Η κίνηση αυτή», αναφέρει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, «βρίσκεται σε σύμπνοια με διαμαρτυρίες καλλιτεχνών περί "φίμωσης της αντίθετης γνώμης από το κουβανικό καθεστώς", με τη στήριξη γνωστών αντεπαναστατικών οργανώσεων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους "πολύτιμους προσκεκλημένους" της εκδήλωσης αυτής ήταν και ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βενεζουέλα, Χουάν Γουαϊδό».
Και τονίζει: «Τα παραπάνω δεν αποτελούν κανενός είδους έκπληξη, καθώς διαχρονικά η στάση της ΕΕ απέναντι στην Κούβα αποσκοπεί στην παρέμβαση στα εσωτερικά της, στη συγκρότηση αντεπαναστατικών μηχανισμών, στη διευκόλυνση της διείσδυσης των μονοπωλίων (...) Σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόταν και η "Κοινή Θέση" της ΕΕ απέναντι στην Κούβα. Αυτή την κατεύθυνση τροφοδοτεί και ο Διάλογος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ως μέρος της Συμφωνίας ΕΕ - Κούβας για τον Πολιτικό Διάλογο και τη Συνεργασία (PDCA)».
Καταλήγοντας, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι «υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση και τις κατακτήσεις της και καταδικάζει θέσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης και στην αποσταθεροποίηση, είτε με το καρότο, είτε με το μαστίγιο, με αποκορύφωμα τον απαράδεκτο, εγκληματικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ. Θα συνεχίσει να εκφράζει με κάθε μέσο τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον κουβανικό λαό, ο οποίος παλεύει περήφανα κάτω από αντίξοες συνθήκες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας...
Σαν σήμερα, 24 Mάρτη 1999, η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία...
Αυτή η αφίσα που ευχαριστεί τους ΝΑΤΟϊκούς ηγέτες για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας
βρίσκεται σε όλα τα γραφεία της Πρίστινα. Εδώ συνοδεύεται από τη μις Αλβανία.
- NATO - Ιδού το έγκλημα! Με δυο αποφάσεις, μια τον Αύγουστο του '96 και μια τον Αύγουστο του '97, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκαζετη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου και καλούσε τον ΓΓ του ΟΗΕ και όλα τα έθνη να βρουν τρόπους κατάργησης των συγκεκριμένων όπλων! Ιδού το έγκλημα! Ιδού η αλήθεια! Γνώριζαν τα πάντα! Και γνώριζαν οι πάντες! Από τον Κλίντον και τον τότε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα μέχρι τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Ανάν. Μέχρι και τον τελευταίο που συνέπραξε στο βομβαρδισμό κατά των Βαλκανίων όλοι γνώριζαν! Οσοι βομβάρδισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη Γιουγκοσλαβία, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με μια ουσία απαγορευμένη, ήξεραν ότι βομβάρδιζαν με μια ουσία που προκαλεί καρκίνο, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με όπλα που προκαλούν γενοκτονία! Ήξεραν ότι τα όπλα τους θα έχουν απροσδιόριστες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τώρα και το μέλλον!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσια πρόσκληση Τσίπρα, για υπερψήφιση Μητσοτάκη!
Έλεγε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας... Τσίπρας Αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό καλύτερα ψηφίστε Σαμαρά. Σήμερα πλακάκια στο ξεπούλημα, δηλαδή ψηφίστε Κούλη!
Την απόφαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΠΛΗΞΗ! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «ναι» στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό
Συμφωνεί με το νομοσχέδιο του Κούλη για ξεπούλημα του Ελληνικού, το "εθνικό" τροϊκανό πουλητάρι ο Τζίφρας... Θεέ μου τι απατεώνας! Ξεπέρασε και τον Μητσοτάκης της αποσταCiaς...
Σχολιο.- Η ουσιαστική συγκυβέρνηση ΝΔ και Σύριζα είναι γεγονός. Μόνο πολιτικά τυφλοί δεν το βλέπουν. Από την Συμφωνία των Πρεσπών, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις αλλαγές στον ΠΚ, μέχρι το Λαθρομεταναστευτικό, την Eldorado Gold, το καζίνο του Ελληνικού και την "πανδημία".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλούν για την Επανάσταση του 1821... οι απολογητές της ξενοδουλείας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΙΑ - ΟΜΟΦΩΝΙΑ
Πριν λίγες μέρες η γνωστή εθνομηδενίστρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου επικαλέστηκε την πανδημία εναντίον της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, προφανώς αναφερόμενη στην πιθανή παρουσία κόσμου σε αυτήν. Είμαι ένας από αυτούς που είχα πρόθεση να κατέβω. Υπάρχει εξάλλου και σχετικό κάλεσμα από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.
Σήμερα η κυβέρνηση απαγόρευσε την κάθοδο κόσμου στο κέντρο για την παρέλαση.
Αναμενόμενο. Οι υποστηριχτές των συγκεντρώσεων για να τιμηθεί το 1821 επιμένουν ότι θα κατέβουν. 
Μιλούν για την Επανάσταση του 1821 (και τί λένε!) οι κυβερνητικοί και άλλοι καθεστωτικοί απολογητές της ξενοδουλείας. Τα τσιράκια των ξένων. Οι διεκπεραιωτές της γερμανικής καταλήστευσης και της αμερικάνικης πατρωνείας. Βλέπουμε (και σε αυτό το μικρό σχετικά, αλλά όχι ασήμαντο) τί πράττουν.
Η επανάσταση του 1821, όπως κάθε επανάσταση ήταν μια φλόγα. Αυτοί μόνο ένα πράγμα προσπαθούν: να εκπροσωπούν την στάχτη της



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ησαΐας όμως δεν υπάκουσε στο προσκυνημένο πατριαρχείο...
Μόλις ξέσπασε η επανάσταση (23/3/1821), ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ και 22 ιεράρχες υπέγραψαν τον αφορισμό της.
Ο Ησαΐας όμως δεν υπάκουσε στο προσκυνημένο πατριαρχείο...
«Σε αδίκησε η Ιστορία... Σε λησμόνησε η Πατρίδα» 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ - Ο ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΗΣΑΪΑΣ!
Όσο κι αν ψάξουμε τις σελίδες του '21 δεν θα βρούμε άλλο δεσπότη να λαβαίνει μέρος σε μάχες.
Ιεράρχες μάρτυρες ήταν αρκετοί στον Αγώνα.
Πολεμιστής όμως παραμένει μοναδικός, ο Δεσφινιώτης Ησαΐας!
Δεν αρκούν λίγες σελίδες για να περιλάβουν το βίο και το έργο του Ησαΐα.
Ο αγνός αυτός πατριώτης, ο πολεμάρχης κληρικός και εθνικός κήρυκας της Επανάστασης του '21, ο επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, υπήρξε όντως μια μεγάλη μορφή του Αγώνα.
Σε αδίκησε η ιστορία, Σε λησμόνησε η Πατρίδα.
Σαν παραμύθι μοιάζει η ιστορία που ακολουθεί παραμύθι γιατί περιέχει τη γοητεία της υπερβολής και του μεγαλείου, που γαλουχώντας διαδοχικά γενιές των προγόνων μας φτάνει κάποτε ως τις μέρες μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΘΑΝΕ 23χρονος Έλληνας φοιτητής μετά τον εμβολιασμό του...
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο πατέρας του! ΠΕΘΑΝΕ 23χρονος Έλληνας φοιτητής μετά τον εμβολιασμό του...
Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο Έλληνα φοιτητή ιατρικής στη Βουλγαρία, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.  
Ο 23χρονος είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 22 Φεβρουαρίου και δέκα μέρες μετά, έπειτα από θρομβωτικό επεισόδιο, κατέληξε στη ΜΕΘ του Pirogov Hospital στη Σόφια.
Συγκλονισμένος ο πατέρας του 23χρονου φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος είναι γιατρός, αναφέρει ότι ο γιος του τον ενημέρωσε πριν από 10 περίπου μέρες και αφού είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ότι παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Πέντε μέρες μετά και επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.
«Οι γιατροί τού βρήκαν χαμηλά αιμοπετάλια και τού πρότειναν να νοσηλευτεί προκειμένου να προχωρήσουν σε μια σειρά από εξετάσεις», λέει ο πατέρας του. «Μου λέει τότε ο γιος μου, μπαμπά δεν γυρίζω καλύτερα Ελλάδα, να κάνω εκεί τις εξετάσεις; Του απαντάω, βεβαίως».
Σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό, ο γιος του έφυγε από το νοσοκομείο, ωστόσο μια ώρα μετά, έπαθε προφανώς κάποια θρόμβωση στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει μέσα στο σπίτι. «Έπεσε τόσο άτσαλα, που έβγαλε τον ώμο του πάνω στη πόρτα η οποία στράβωσε από το χτύπημα. Η πτώση προήλθε από τη θρόμβωση. Σημειώνω ότι ο γιος μου, 23 ετών, δεν είχε ποτέ του κανένα πρόβλημα υγείας. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και ενώ εγώ του είχα κλείσει ήδη την πτήση για να έρθει Ελλάδα. Οι γιατροί ανατάξανε τον ώμο του και τον κράτησαν μέσα. Τη νύχτα η κατάσταση του επιδεινώθηκε, το πρωί τον έβαλαν στην εντατική χωρίς να τον έχουν διασωληνώσει. Εκεί διαπίστωσαν μια μικρή θρόμβωση στον εγκέφαλο».
 Οι Βούλγαροι γιατροί ειδοποίησαν τον πατέρα του παιδιού και εκείνος ταξίδεψε από Ελλάδα για να μεταβεί στη Σόφια.
Και συνεχίζει ο πατέρας του άτυχου 23χρονου: «Μέχρι το μεσημέρι που μίλησα με τον νευροχειρουργό, μου είπε ότι το πρόβλημα του παιδιού δεν είναι τόσο νευροχειρουργικό. Πως πρόκειται για ένα μικρό αιμάτωμα και ότι δεν μπορούν να τον χειρουργήσουν γιατί έχει χαμηλά αιμοπετάλια και κινδύνευε να πεθάνει από την αιμορραγία. Την επόμενη μέρα όμως το πρωί, οι θρόμβοι είχαν επεκταθεί σε όλες τις φλέβες του εγκεφάλου και τις αρτηρίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι Βούλγαροι συνάδελφοι».
Ο Έλληνας γιατρός, προσθέτει ότι, ενημερώθηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι του είπαν πως είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ενδέχεται να συνδέεται με τις παρενέργειες του εμβολίου.
«Μου ανέφεραν ότι είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο περιστατικό στη Βουλγαρία, μετά από την περίπτωση που αφορά σε έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος πέθανε από πνευμονική εμβολή. Έπειτα μάθαμε ότι η Γερμανία ανακοίνωση ότι σε 1,5 εκατ εμβολιασμένους νεαρής ηλικίας, εντοπίστηκαν πέντε παρόμοια περιστατικά, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα αφορούσαν σε γυναίκες και το ένα σε άνδρα. Ήταν τόσο άδικο και αναπάντεχο αυτό που έγινε. Ωστόσο, ούτε ο γιος μου, ούτε οι γιατροί έκαναν κάτι λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή του. Και τώρα όμως, να σου πούνε ότι υπάρχουν πέντε πιθανότητες στο 1,5 εκατ, να συμβεί αυτό το πράγμα, θα το έκανες το εμβόλιο; Εγώ προσωπικά θα το έκανα».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Έλληνα γιατρού, έγιναν όλες οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων βγήκε καθαρό. «Ακόμα κι ένας συγκάτοικος του γιου μου που έμενε στην ίδια πολυκατοικία, είπε στους γιατρούς ότι ο γιος μου ούτε κάπνιζε, ούτε άλλες καταχρήσεις έκανε, παρά μόνο ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στις σπουδές του. Απλά ήμασταν τόσο άτυχοι...».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κατίνα που το παίζει πρόεδρος... "ξέχασε" τη Ρωσία... «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!
Έχει άλλες ασχολίες κι υποχρεώσεις η κυρία πρόεδρος των τροϊκανών...
ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!! Ολόρθοι, μωρέ!!!!
200 Χρόνια εθνικοαπελευθερωτικής, κοινωνικής επανάστασης!
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!!!
Μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια, προς τον απόδημο Ελληνισμό! Αναφορά στο «ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο» στο Παρίσι, στη «Φιλόμουση, φιλελληνική εταιρία» στη Βιέννη, κινήσεις κοινοτήτων Ελλήνων στην... Τεργέστη, τη Μασσαλία, την Αγκόνα, το Λιβόρνο..... Μπράβο!
Διαβάζω με αγωνία παρακάτω.... τίποτα!!!! Πουθενά!
Τι είπατε; Για το λαϊκό τραγούδι: ακόμα τούτη η Άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι ώσπου να ρθει ο Μόσχοβος να φέρει το σεφέρι Μωριά και Ρουμελη... Απά, πα... Για το Ναυαρίνο; Για τους Φιλικούς και την Οδησσό (1814); Μα, τι λέτε; Για τους αδελφούς Υψηλάντη; Για τους Ιερολοχίτες; Για τα ποιήματα του Αλεξάντρ Πούσκιν που ενθάρρυνε τους οργανωτές του ξεσηκωμού; Επιτέλους για τον διαπρεπή Ιωάννη Καποδίστρια; Όλα αυτά είναι ποταπά και άνευ ουσίας για τους κονδυλοφόρους του κειμένου της Προέδρου...
Όταν τον αρματολό (ακόμα) Κολοκοτρώνη κυνηγούσαν Τούρκοι και ντόπιοι προδότες και το Φανάρι τον είχε αναθεματίσει(!), αυτός στη Ρωσία είχε όλες του τις ελπίδες!!!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!!!
Σχολιο.- Μην ξεχναμε οτι οι ελληνες του 1821 ηταν χριστιανοι ορθοδοξοι δεν ειχαν ιδεα απο αρχαια ελλαδα το λεω γιατι οι παγανιστες ξεχνανε οτι οι ελληνες αγωνιστες του 1821 ειχαν πιστη στην πατριδα και στην ορθοδοξια, αντε γιατι καταντησε αηδια. Οι αγωνιστές του 1821 κομματι της ελλαδος θεωρουσαν την βυζαντινη εποχη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επειδη καποιος παραφρονας προσπαθει να συνδεσει το ssnp με αρρωστες ιδεολογιες οπως ο ναζισμος εδω μια παλια απαντηση του ιδρυτη του κομματος προς αυτους τους μυθολογους προβοκατορες αγγλικα ξερουν να το μεταφρασουν τα λεει ο ιδιος ο Antoun Saadeh αντιθετα ο ηγετης των λιβανεζων φαλλάγιτων τζεμαγελ ειχε παει στο βερολινο το 1936 και δηλωνε θαυμαστης του χιτλερ και του μουσολινι καλο ειναι τους προβοκατορες να τους απαντουμε με τα λογια του ιδιου Saadeh επειδη εχετε βγαλει ποστ υπερ του πατριωτικου ssnp και ειναι κομματι της αντισιωνιστικη αντιστασης αντιθετα οι φασιστες του τζεμαγελ συνεργαστηκαν με τους σιωνιστες και μην ξεχναμε το εγκλημα που εκαναν στην προσφυγικη συνοικια στον λιβανο κατα των παλαιστινιων προσφυγων ολοι γνωριζουμε οτι το εγκλημα αυτο το εκαναν παρεα με τον ισραηλινο στρατο οι φαλλαγιτες του λιβανου και ολοι ξερουμε απο που πηραν το ονομα οι φαλλαγιτες του λιβανου μα φυσικα απο τους ισπανους φαλλαγιτες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι έγραψες το ίδιο σχόλιο τρολ των ΣημιτοΜητσοτάκηδων; Υποστηρίζεις Σημίτη Ροζάκη, Siemens, Πικραμένο, Μνημόνια, Πάγκαλο και μιλάς για "ναζιστικά πιθήκια". Για να μην λέω πολλά, ο δωσίλογος παππούς του Πάγκαλου ήταν ο εμπνευστής των ταγμάτων ασφαλείας. Περί "ναζιστικών πιθηκιών", "ταγματασφαλιτών", "χιτών"...
Οι εφοπλιστές που στηρίζουν φανατικά τα Μνημόνια όπως κι εσύ, είχαν ανακηρύξει τον ταγματασφαλίτη επί Κατοχής, μετέπειτα πράκτορα των Αμερικανων και δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο ισόβιο πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Περί "χουντικών αποβρασμάτων"...
Αν κάποιος ισχυριζόταν ψευδώς ότι ο πατέρας σου ήταν δωσίλογος της Κατοχής, θα του έκανες μήνυση. Αν ήταν πράγματι δωσίλογος, θα το βούλωνες. Βεβαίως, επειδή είσαι τρολάκι των 0,60, φάσκεις και αντιφάσκεις. Την μία θα μας στριμώξουν στα δικαστήρια, την άλλη αδιαφορούν! Κανείς δεν θα αδιαφορούσε, αν κάποιος συκοφαντούσε τον πατέρα του ως δωσίλογο. Αλλά ας δεχτούμε, πως δεν το δέχονται. Γιατί δεν προσέφυγαν ποτέ στην δικαιοσύνη, ώστε ν' αποκαταστήσουν την αλήθεια;
Το βιβλίο του Κούκουνα έπανεκδόθηκε πολλές φορές. Η εκπομπή του Τράγκα ήταν η δημοφιλέστερη στα ερτζιανά επί δεκαετίες. Οπότε, προς τι η αφωνία;
Σχολιο.- Κι ο Μαντέλης, που τον χρηματοδούσε η Siemens, τα ίδια έλεγε. Η "αντιναζιστική" Siemens έχει βαλθεί να καταπολεμήσει τον "εθνικισμό".
Κάτι φωτογραφίες του ιδρυτή της να χαιρετά ναζιστικά, μην τις λαμβάνετε σοβαρά υπ' όψιν. Είναι φωτομοντάζ "επαγγελματιών πατριωτών". Να τα λέμε αυτά!... Μισές δουλειές κάνεις Ι.  Τσάμπα σε πληρώνουν.
Σχολιο.- Έλα ρε  πες μας τη αλήθεια. Βγαίνει το μεροκάματο ή δουλεύεις κοψοχρονιά με τις καραμαλακίες που γράφεις κάθε τρεις και λίγο;
Και μια συμβουλή: το έχεσες το πράγμα με τις επαναλήψεις. Μια δουλειά σε βάλανε να κάνεις!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη πολίτη στη δεκαετία του '60! Εποχές βίας και νοθείας, εποχές δράσης παρακρατικών συμμοριών!
Είναι το... αφήγημα της εποχής Καραμανλή-Τριανταφυλλίδη!!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
Όταν το πολιτικό σύστημα σιγοντάρει, η "μεγάλη των μπάτσων σχολή" δεν αλλάζει συνήθειες..!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρετε γιατί ο Μητσοτακης επισκέφτηκε το αεροπλανοφόρο Αϊζενχαουερ στην Κρήτη;
Πήγε να συγχαρεί τον κυβερνήτη του για την επιτυχία της... κοινής άσκησης Αμερικανών Τούρκων στην Μεσόγειο και να τον προσκαλέσει να συμμετάσχει με αεροσκάφη F -16 στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια απο την Ελληνική επανάσταση κατά των Τούρκων.
Την προηγούμενη ημέρα, πανηγυρικά η Τουρκία ανακοίνωσε την επιτυχία της αμερικανοτουρκικής άσκησης με το Αϊζενχαουερ... στην Ανατολική Μεσόγειο...
Και κανένας πούστης δεν ντρέπεται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λιγνάδης σχεδίασε το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης;
ΣΟΚ! ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ για το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης...
Την Δευτέρα 22 Μαρτίου άνοιξαν έπειτα από αρκετούς μήνες lockdown τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ξανά την Ακρόπολη.
Οι επισκέπτες στον Ιερό Βράχο είχαν την ευκαιρία να δουν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι διάδρομοι ανάμεσα στα αρχαία, οι οποίοι είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και όταν είχαν πρωτο-αποκαλυφθεί στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν το ολικό lockdown.
Kαι αυτή τη φορά, οι χρήστες των social media υπογραμμίζουν πως η εικόνα του Παρθενώνα αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και κάνουν λόγο για «τσιμέντωμα» και «αποκρουστική εικόνα», ακόμα και για «βεβήλωση του μνημείου».
Πράγματι, όπως φαίνεται στις εικόνες από όσους επισκέφτηκαν το μνημείο, υπάρχουν λακκούβες σε ορισμένα σημεία του τσιμέντου, ενώ αλλού παρατηρούνται «μπαλώματα» βράχου μέσα από το τσιμέντο.
Είναι απορίας άξιο αν αυτές οι εικόνες θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο την 25η Μαρτίου όταν η διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο, Αναστασία Ζαννή, τραγουδήσει από την Ακρόπολη τον Εθνικό μας Ύμνο για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.