Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Τεταρτη 16 Ιουνιου 2021


Ορθή η προκήρυξη του Συνδικάτου Οικοδόμων για την απεργία 16 Ιούνη.Άμα κάποια στιγμή καταφέρετε να διώξετε και τα ΕΡΓΟΛΑΒΑΚΙΑ (κάθε ιθαγένειας) από το συνδικάτο θα καταφέρετε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον.Ή μήπως δεν θέλουν κάποιοι να διώξουν τα ΕΡΓΟΛΑΒΑΚΙΑ; Λέω εγώ τώρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί

Δηλαδη θα καψει οτι δεν εκαψε το χαμενο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θανάσης Παφίλης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ

"Δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Εβδομήντα οκτώ ώρες; Να πάτε να δουλέψετε εσείς. Θα σας πάρουμε μία φορά και θα σας βάλουμε μέσα στη ΛΑΡΚΟ να δουλέψετε μια βδομάδα εβδομήντα οκτώ ώρες. Οι μισοί θα πεθάνετε μόνο και μόνο από αυτά που θα αναπνέετε και από αυτά που θα βλέπετε.

Να πάτε να δουλέψετε στα καράβια, εκεί που οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι, να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε εβδομήντα οκτώ ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε! 

Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού της Νέας Δημοκρατίας και άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα".

Σχολιο.- Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα νομοθετούν για αυτούς που πεθαίνουν στη δουλειά κάθε μέρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διοικηση των blue star ferries προσπαθησε να στρεψει τον κοσμο που ηθελε να ταξιδεψει εναντια στους απεργους και τελικα πηρε τα ΑΧΑΜΝΑ ΜΑΣ...Αυτο ονομαζεται ποιοτικο αλμα στην πολιτικη συνειδηση του κοσμου (εστω και μικρο).


Απεργία 16 Ιουνίου: Διαμαρτύρονται οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά

Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών, κανονικά οι κινητοποιήσεις

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η απεργία των ναυτεργατών πραγματοποιείται κανονικά παρά το ότι κρίθηκε παράνομη. Ο κόσμος που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει βρέθηκε στις προβλήτες το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open εισιτήρια δεν εκδίδονται ενώ αρκετοί ταξιδιώτες έχουν κατέβει στον Πειραιά για να τα αλλάξουν.

Επιβάτες διαμαρτύρονται καθώς όπως είπε μια ταξιδιώτισσα την ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να πάει στο λιμάνι με τις αποσκευές της, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία.

«Γνώριζα ότι υπάρχει απεργία, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας ποια σωματεία προχωρούν στην απεργία. Έχει ευθύνη η εταιρεία» λέει η ίδια. Άλλος ταξιδιώτης είπε ότι «από την εταιρεία του είπαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά και ότι δεν θα γίνει η απεργία γιατί θα είναι παράνομη».

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι «μας ταλαιπωρησαν οι εταιρείες» ενώ άλλοι λένε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον λόγο από το ότι μας κουβάλησαν για να ασκήσουμε πίεση σε όσους απεργούν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ Ο ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ. ΤΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Ο ηθοποιός Μάνος Κατράκης είχε ενταχθεί στο ΕΑΜ και κατά τη διάρκεια της Κατοχής πολέμησε στην εθνική αντίσταση. Τα πολιτικά του φρονήματα όμως μετά τον πόλεμο τον οδήγησαν στην εξορία στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Άη-Στράτη. Στην Μακρόνησο γνώρισε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Ανέπτυξαν αμέσως μια μεγάλη φιλία. Τους ένωσαν οι κακουχίες της εξορίας και η ιδεολογία τους. Ο Γιάννης Ρίτσος και ο Μάνος Κατράκης στη Μακρόνησο Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν επειδή βρίσκονταν στον ίδιο «κλωβό», δηλαδή στο ίδιο συγκρότημα σκηνών. Κάποια στιγμή, ο Ρίτσος με τον Κατράκη έμειναν μαζί στην ίδια σκηνή. Κατά διαστήματα όμως, χωρίζονταν, διότι ο Ρίτσος ήταν καταβεβλημένος από τη φυματίωση και έμπαινε συχνά στο νοσοκομείο. Ο Κατράκης είχε εντυπωσιαστεί από το πάθος του Ρίτσου για τη γραφή. Στην βιογραφία του σημείωνε: «Θυμάμαι με συγκίνηση το πάθος του για το γράψιμο. Πάθος που, βέβαια, δεν τον άφησε ποτέ. Ξύπναγε το πρωί, άπλωνε το ένα χέρι δεξιά, το άλλο αριστερά, έπιανε μολύβι και χαρτί, ανασηκωνόταν λιγάκι και άρχιζε να γράφει. Έγραφε… Έγραφε… Έγραφε… Έσκιζε, ξαναέγραφε, χωρίς να πιει καφέ, χωρίς τίποτα». Ο μεγάλος ηθοποιός θυμάται ακόμη: «Σηκωνόμουν εγώ να του κάνω ένα καφεδάκι κι αυτός εκεί να γράφει, παρόλο που δεν ήταν πολύ καλά. Είχε ταλαιπωρηθεί από τις περιπέτειες. Καμιά φορά, όταν μπορούσα, πήγαινα και του μάζευα κανένα χορταράκι να του το βράσω, να πιει το ζουμί του που ήταν δυναμωτικό». Οι διώκτες τους, τους αποκαλούσαν αμετανόητους και τους έστελναν στα ξερονήσια για «αναμόρφωση». Εκεί τους βασάνιζαν, τους εκβίαζαν και τους έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, με σκοπό να τους αναγκάσουν να υπογράψουν δήλωση με την οποία θα αποκήρυσσαν τις ιδέες τους. Όταν ήρθε η σειρά των δύο ανδρών, ο Ρίτσος φοβήθηκε ότι θα έβρισκαν τα ποιήματά του και θα τα έσκιζαν. Τότε, ο Κατράκης μαζί με τον επίσης εξόριστο ηθοποιό Γιώργο Γιολάση, σκέφτηκαν να κρύψουν τα ποιήματα μέσα σε μπουκάλια. Τα έβαλαν σε κουβά, τα σκέπασαν με πανί και είπαν ότι πάνε να μαζέψουν χόρτα. Ο Κατράκης πίστευε ότι έπρεπε να το ρισκάρουν και να περάσουν μπροστά από τους στρατιώτες για να μη φανούν ύποπτοι. Ο Γιολάσης είχε αντίθετη άποψη.

Στη βιογραφία του ο Κατράκης αναφέρει: «Είχαμε έναν καβγά με τον Γιολάση, γιατί εγώ τράβαγα προς το φυλάκιο. Εκείνος έλεγε ότι θα μας δουν και μου φώναζε ότι είμαι τρελός. Εγώ πάλι πίστευα ότι, αφού μας βλέπανε σχεδόν κάτω από τη μύτη τους, δε θα υποψιαζόντουσαν.» Έτσι, ο Κατράκης με τον Γιολάση έκαναν ότι μάζευαν χόρτα με το μαχαίρι και παράλληλα έσκαβαν ένα μικρό λάκκο, όπου έβαλαν τα μπουκάλια με τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου. Αργότερα, λίγο πριν στείλουν τον Κατράκη στον Άη-Στράτη, τα ξέθαψε και τα πήρε μαζί του χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Τα ποιήματα αυτά είχαν γραφτεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη του 1949 και έγιναν γνωστά ως «Μακρονησιώτικα» ή αλλιώς «Πέτρινος Χρόνος».

«Κι η μέρα, ακόμα κι η πιο άδικη, σου αφήνει στην τσέπη μιαν ασπρογάλαζη σημαιούλα απ’ τη γιορτή τής θάλασσας, σου αφήνει στο στόμα μια γουλιά ξάστερο αγέρα, σου αφήνει στα μάτια το ευχαριστώ δυο ματιών που κοίταξαν μαζί σου την ίδια πέτρα, που μοιράστηκαν δίκαια τον ίδιο πόνο, το ίδιο σύγνεφο, τον ίδιον ίσκιο. Όλα τα μοιραστήκαμε, σύντροφοι, το ψωμί, το νερό, το τσιγάρο, τον καημό, την ελπίδα, τώρα μπορούμε να ζήσουμε ή να πεθάνουμε απλά κι όμορφα- σαν ν’ ανοίγουμε μια πόρτα το πρωί και να λέμε καλημέρα στον ήλιο και στον κόσμο». Ο Μάνος Κατράκης το 1950, μεταφέρθηκε στον Άη Στράτη. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και γύρισε στην Αθήνα. Ο Γιάννης Ρίτσος απολύθηκε από την Μακρόνησο τον Ιούλιο του 1950, λόγω της ασθένειάς του, αλλά δεν άργησε να συλληφθεί και πάλι. Αυτή τη φορά τον έστειλαν στον Άη Στράτη, όπου έμεινε μέχρι το 1952. Αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από το ξεσηκωμό ανθρώπων του πνεύματος παγκοσμίως, όπως ήταν ο Λουί Αραγκόν, ο Πάμπλο Νερούντα και ο Πάμπλο Πικάσο. Και οι δύο έμειναν πιστοί στις πεποιθήσεις τους μέχρι το τέλος της ζωής τους. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως κάθε υπεύθυνος πολίτης, έχω και εγώ καθήκον να τοποθετηθώ για το φλέγον ζήτημα των ημερών μας. Ορίστε λοιπόν: τάσσομαι ρητά και ανεπιφύλακτα -ολόψυχα, θα έλεγα- ΥΠΕΡ τής υποχρεωτικότητας.

Εξηγούμαι: είμαι κάθετα υπέρ τού να είναι υποχρεωμένοι οι διάφοροι πλασιέδες φαρμακευτικών να τοποθετούν σε εμφανές σημείο τής φωτογραφίας προφίλ και εξωφύλλου τους, σε υψηλή ανάλυση, τα λογότυπα των εταιρειών από τις οποίες σιτίζονται, και από τις οποίες υπαγορεύονται οι επιστημονικές τους παρεμβάσεις / έρευνες / τοποθετήσεις.

Γιατί, σε τελική ανάλυση, η υποχρεωτικότητα είναι κοινωνική αλληλεγγύη.

Σχολιο.- Λες και ζωγράφισες ένα προφίλ: Μόσιαλος!  Πρότυπο πλασιέ, συνήγορου υπεράσπισης και υπεύθυνου επικοινωνίας, για το περίφημο "εμβόλιο της Οξφόρδης" (Αstra)! ΔΕΚΑΔΕΣ παρεμβάσεις σε κανάλια, ραδιόφωνα, έντυπα! Με ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ διάθεση εκτέλεσης συμβολαίου, μαφιόζικου τύπου!

Σχολιο.- σε συγχαίρω για την κοινωνική σου ευθυνη και αίσθημα συλλογικότητας όπως είπε και ο Νώντας ως μετεμψύχωση του Μαλαπέρδα θα γίνουμε πειραματόζωα , για τη Pfizer που είναι το φως και με έρανο θα τιμούμε νεκρούς και σακατεμένους σε επετειακή εκδήλωση ταυτόχρονα με Γράμμο Βίτσι - ποτε τους δεν λυγίζουν οι astra zenecans ...εκεί μπροστα σε όλους θα το σουτάρουμε

Σχολιο.- τώρα έχουμε και το γαλλικό version του μόσιαλου, τον γεροτζιάφα, ο οποίος σε προσφατο άρθρο του λεει ότι πρέπει να ειναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ανεξάρτητη»αστική δικαιοσύνη εκτελώντας μία ακομα φορά τίς κυβερνητικές εντολές εβγαλε παράνομες καί τίς σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις τών Εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στά ΜΜΜ καί τών Ναυτεργατών...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικές σύντομες σκέψεις για την «εθνική πίστη»

Για τον Ρότζερ Σκρούτον «οι δημοκρατίες οφείλουν την ύπαρξή τους στην πίστη στο έθνος. Μια κοινή πίστη που υποτίθεται ότι μοιράζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και γίνεται αποδεκτή από όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από το εκλογικό σώμα στο σύνολό του. Όπου η εθνική αντίληψη είναι αδύναμη ή ακόμη και ανύπαρκτη, η δημοκρατία δεν μπορεί να ριζώσει».

Πράγματι μια αντιπολίτευση χωρίς πίστη στο έθνος η οποία ορίζεται με τρόπο εμπράγματο, μέσα από το αντίστοιχο εθνικό όραμα, δεν μπορεί να υπηρετήσει το θεσμικό της ρόλο. Έτσι καταλήγει να βάλλει όχι μόνο κατά της υλοποίησης του (όποιου) κυβερνητικού έργου, αλλά και κατά της ίδιας της χώρας, μέσω πρακτικών και δράσεων που καταλήγουν να συμβάλλουν στην αποσταθεροποίησή της. Αυτό συμβαίνει γιατί δίχως αυτή την πίστη που δημιουργεί ένα στοιχειώδες -κοινά αποδεκτό - «εθνικό έδαφος» πολιτικής αντίληψης των πραγμάτων, οι διαφωνίες, όποιες κι αν είναι αυτές, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια συνεννόηση. Όταν δεν υπάρχει μια βάση, ούτε και πυξίδα, οι αντιρρήσεις εκφράζονται μόνον από αντίδραση και/ή αδράνεια, απελπισία και πολιτικό αδιέξοδο. Με τον τρόπο αυτό, μια κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τα επιμέρους σωστά ή τα λάθη της, ενδέχεται να αυτοχριστεί αποκλειστικός προστάτης της εθνικής αυτής πίστης, γεγονός που είναι επίσης πολύ επικίνδυνο -διότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ψεύδεται- τόσο για τη δημοκρατία, όσο και για τη χώρα. Σήμερα δυστυχώς έχουμε μια αντιπολίτευση που έχει απωλέσει κάθε πίστη, όχι μόνο την εθνική. Μια αντιπολίτευση που ψευτο-συντηρείται μόνο και μόνο από τη λατρεία της για την εξουσία, ενώ βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στον αυτοεξευτελισμό και τον εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου. Ωστόσο, οι κοινωνίες που διατηρούν μια αρκούντως ισχυρή πλειοψηφία ανθρώπων οι οποίοι έχουν εθνική πίστη, διαθέτουν και τα αντανακλαστικά ώστε να βρουν τις απαντήσεις, σε αυτού του είδους τις ιδιαίτερες πολιτικές πραγματικότητες. Δυστυχώς αυτές οι «διεργασίες» δεν είναι ποτέ ανέξοδες για ένα έθνος και μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αναταραχές ή ακόμη και σε πανωλεθρίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέδριο γονιμότητας από εκκλησιά χωρίς ειδικούς, με τους μισούς ήδη να αποχωρούν και στην ουσία είναι ήδη μια ακόμα αηδία που συνεχίζει στην λογική "να περάσουν νοοτροπία" της γυναίκας παiδομηχανής. Ντροπή. Είμαστε στο 2021 όχι στο μεσαίωνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάρκ Ζάκερμπεργκ: Κύριε Ρότζερ Γουότερς, πιστεύουμε ότι το βασικό μήνυμα του τραγουδιού σας «Another Brick In The Wall, Part 2» είναι τόσο ισχύον και απαραίτητο σήμερα, κάτι που δείχνει το πόσο διαχρονικό είναι πραγματικά το έργο σας και θα ταίριαζε στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Instagram. 

(στην επιστολή προτείνει και το τεράστιο χρηματικό ποσό για να χρησιμοποιήσει το τραγούδι). 

Ρότζερ Γουότερς: Η απάντησή μου είναι: "' Άντε και γαμήσου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει τέλος το πετσοκομμα. Πήγαν τα κανάλια στον Πειραιά στο λιμάνι να ακούσουν τον κόσμο να βρίζει τους απεργούς, αλλά ο κόσμος φωνάζει ότι οι απεργοι ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι η "Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας". 

Ο σωστός εορτασμός αυτής την ημέρας είναι να ξεκαρφώσεις από βουνά και νησιά τις ανεμογεννήτριες και να τις βάλεις μία-μία στον κώλο αυτών που τις έκαναν καθεστώς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο Δημήτριος Γάκης Ιατρός, πρώην Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο #ΜΗ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ κα ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Οταν άκουσα την κορυφαία Δικαστικό, μέχρι πρόσφατα, να λέει μπροστά στην κάμερα αναφερόμενη στους πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ότι «το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει δικαίωμα να θέτεις σε κίνδυνο την ζωή του άλλου», έμεινα έκπληκτος!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο #ΜΗ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ κα ΠΡΟΕΔΡΕ;

Αν καταλάβατε το τι εκστομίσατε , ΕΙΠΑΤΕ , εν ολίγοις, ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει … Τότε μόνο έχει βάση αυτό που είπατε!

Τότε γιατί φαγώνονται να εμβολιαστούν όλοι , αφού δεν προστατεύει;

Η αυταρχικότητα και η επιβολή, προκαλεί αντίδραση που είναι, πάντα επιζήμια, κυρίες και κύριοι πολιτικοί



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ 

Εχτες το βράδυ το κράτος απαρτχάιντ παραβίασε την εκεχειρία και άρχισε πάλι τους βομβαρδισμούς..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβάτρια στο λιμάνι του Πειραιά : «Δεν τα έχουμε με τους απεργούς και μεις εργαζόμενοι είμαστε , το νομοσχέδιο είναι σφαγείo ...με την εταιρία τα έχουμε ''

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Την έπαθαν οι παπαγάλοι του ΣΚΑΙ ...πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Επιβάτρια : «Δεν τα έχουμε με τους απεργούς και μεις εργαζόμενοι είμαστε , το νομοσχέδιο είναι σφαγείo ...με την πλοιοκτήτρια εταιρία τα έχουμε που μας ενημέρωνε ψέμματα ''

Ξυδάκι πρωινό κερασμένο απο το λιμάνι του Πειραιά στον Πορτοσάλτε και στην παρέα του!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 29χρονη Παλαιστίνια γιατρό για φερόμενη επίθεση! 

16/06/2021

Οι Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν την Mai Afana μια νεαρή 29χρονη Παλαιστίνια γιατρό στο checkpoint Hezme στο βορρά της Ιερουσαλήμ στην κατεχόμενη Δυτική όχθη το πρωί της Τετάρτης! Τα σχετικά βίντεο δείχνουν το πτώμα της νεαρής γυναίκας κοντά στο αυτοκίνητό της. Οι ισραηλινές δυνάμεις την πυροβόλησαν στο κεντρικό τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για μια δήθεν φερόμενη επίθεση με αυτοκίνητο και απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι κατά των στρατευμάτων του καθεστώτος. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε σε ανακοινωθέν ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Hizme, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ την Τετάρτη το πρωί.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Παλαιστίνια γυναίκα προσπάθησε να παρασύρει μια ομάδα στρατιωτών που έκαναν δουλειά κατά μήκος του φραγμού χωρισμού και στη συνέχεια προσπάθησε να τους μαχαιρώσει.

Η γυναίκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στη διατεινόμενη επίθεση.

Η Παλαιστίνη TV αναγνώρισε αργότερα το θύμα ως την 29χρονη Παλαιστίνια γιατρό Mai Yousef Afaneh, κάτοικο του χωριού Abu Dis έξω από την Ιερουσαλήμ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θετός γιος γνωστού δικηγόρου έκανε το «ριφιφί» στο γραφείο Τσακαλώτου

Στην επιφάνεια έρχεται το συγκλονιστικό παρασκήνιο που αφορά τον 22χρονο θετό γιο δικηγόρου ο οποίος μαζί με ένα 18χρονο φίλο του συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την Αστυνομία. 

16/6/2021  -  10.20

Οι δύο τους φέρεται να κρύβονται πίσω από την περίεργη διάρρηξη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες  ο 22χρονος είναι υιοθετημένος γιος πολύ γνωστής δικηγόρου και υιοθετήθηκε στην ηλικία των 10 ετών. Παρέμεινε στην οικογένεια της δικηγόρου μέχρι την ηλικία των 18 ετών όπου τότε εκδήλωσε την επιθυμία στην μητέρα του να ανοίξει τους δικούς του ορίζοντες. Κατά πληροφορίες του σάιτ ερχόταν σε επαφή με τους βιολογικούς του γονείς, άτομα άκρως παραβατικά και είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.  Στις φυλακές της Αυλώνα, είχε δείξει πολύ καλή διαγωγή, μάλιστα είχε πετύχει και στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί και μάλιστα πρόωρα.

Όμως δεν κράτησε πολύ η ελευθερία του γιατί στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε και πάλι στην παραβατικότητα. Επίσης είχε έρθει σε επαφή με τον βιολογικό του θείο ο οποίος είναι σεσημασμένος κακοποιός.

Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα, η οποία είναι μάλλον και ανεξήγητη, και στο σπίτι της δικηγόρου μητέρας του από άνδρες της Ομάδας ΟΠΚΕ. Ο 22χρονος μέχρι την ηλικία των 10 ετών που σε ένα άκρως προβληματικό περιβάλλον και ήταν ένα κακοποιημένο παιδί, που όπως δείχνει η εξέλιξη των γεγονότων δεν κατάφερε να ξεφύγει από το αρρωστημένο περιβάλλον που μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 10 ετών και δείχνει να έχει “σημαδέψει” όλη του την μετέπειτα ζωή.

Η σύλληψή του έγινε χθες στη μια τα ξημερώματα όπου αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, η “σφραγίδα” του ήταν να «αδειάζει ολόκληρες πολυκατοικίες». Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας διαβιβάστηκε στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και αυτό που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος «ποντικός» να κρύβεται πίσω απο το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάπαυση του πυρός δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη καταπίεση του Ισραήλ από τον παλαιστινιακό λαό και την επιβολή του καθεστώτος του απαρτχάιντ. Χθες, χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ φωνάζοντας «θάνατο στους Άραβες». Χθες το βράδυ, το Ισραήλ ξεκίνησε ακόμη περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις στην πολιορκημένη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δέκα επιπλέον χώρους ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior, χωρίς έγκριση του ΚΑΣ

Βιντεοσκοπήσεις έγιναν ή θα γίνουν με την απευθείας αδειοδότηση του ΥΠΠΟ και σε Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών, Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

16 Ιουνίου 2021 18:01

Όχι έναν, όχι δύο, αλλά δέκα επιπλέον αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior για βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφήσεις, παρακάμπτοντας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Τους: Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας (14/6) που εμπίπτει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (13/6) που εμπίπτουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ηρακλείου. Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης (13/6) που εμπίπτουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών (14/6) που εμπίπτουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market που εμπίπτει στην Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων Πόλης Αθηνών (16/6). Και τέλος Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (15/6). Και τους πήρε αφού το σχετικό αίτημα της εταιρείας που εκπροσωπεί τον Οίκο στάλθηκε απευθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, χωρίς να υποβληθεί έστω για τυπικούς λόγους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αποτέλεσμα; Η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση σ΄αυτούς τους χώρους αλλά και σε όσους είχε αρχικώς συμφωνηθεί, δηλαδή σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και αρχαία Νεμέα (σ΄αυτή την περίπτωση και με την θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ) καθώς και η επίδειξη μόδας «Cruise 2022» που θα γίνει με εορταστικούς όρους στην λαμπερή εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο, τείνει να υποκαταστήσει υπέρ ενός ιδιωτικού φορέα ό,τι θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες ένα Υπουργείο Τουρισμού κι ένα Υπουργείο Πολιτισμού: μία σχεδόν πλήρη διαφημιστική εκστρατεία των σημαντικότερων μνημείων και μουσείων της Ελλάδας!

Κι όλα αυτά θα κοστίσουν στον ιστορικό οίκο μόδας ένα αστείο ποσόν για ένα τέτοιο brand, μάλιστα, που καλείται να καταβάλλει μόνο τα τέλη για τη χρήση των μνημείων και το αντίτιμο των εισιτηρίων για όσες ημέρες παραμένουν οι χώροι κλειστοί, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα επιτρέπει έναντι πινακίου φακής. τη χρήση των μνημείων της, συμπεριλαμβανομένου και του κορυφαίου (Ακρόπολη) αλλά και όσων άλλων παραχωρούνται.

Το αίτημα για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και βιντεοσκόπησης στα 10 επιπλέον μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στάλθηκε από την ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή του γιγαντιαίου εγχειρήματος του Οίκου προς τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων. Ζητούσε τους επιπλέον χώρους «με παρεμβολή προσώπου» (των μοντέλων προφανώς) για «ταινία πολιτιστικού, επιστημονικού, εκπαιδευτικού, ενημερωτικού περιεχομένου»

Για την χρήση όλων των χώρων η αίτηση ανέφερε ότι «το θέμα αφορά στην εισαγωγή και γνωριμία με τις γυναικείες θεότητες της αρχαίας Ελλάδας». Και συνοδευόταν από τη διευκρίνιση ότι η βιντεοσκόπηση αφορά σε «ξενάγηση και συνεντεύξεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία βασισμένες στις γυναικείες θεότητες της Αρχαίας Ελλάδας» και ότι το «το editorial film θα διαρκέσει 3 λεπτά και θα δημοσιευτεί στους ιστότοπους Dior Social Networks, Dior.com και Digital Press την εβδομάδα μετά την παράσταση Cruise στην Αθήνα. Δεν έχουν προγραμματιστεί φωτογραφίες. Πρόκειται μόνο για βίντεο».

Τί υλικό όμως θα είναι τελικά αυτό; Με ευχαριστήρια επιστολή της προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας για την παραχώρηση καταρχάς του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας, η εταιρεία παραγωγής ζητά την άδεια να χρησιμοποιήσει τον χώρο αναγκαστικά, «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών», επιπλέον ημέρες και κάνει λόγο και για «τα στοιχεία ποίησης και της χορογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουνίου. Αλλά προφανώς αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι κοινοί θνητοί.

Εντύπωση προκαλεί όμως η τόσο πρόθυμη παραχώρηση καθώς σε άλλες ανάλογες και μάλιστα αμιγώς πολιτιστικές εκδηλώσεις υπήρξαν κατά καιρούς έντονες διαφωνίες. Πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της παρουσίας στις 6 Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο των Δελφών του Θεόδωρου Κουρεντζή, της ορχήστρας του musicAeterna και της σπουδαίας Γερμανίδας χορογράφου Σάσα Βαλτς για την ερμηνεία της Έβδομης Συμφωνίας του Μπετόβεν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής γιορτής «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Beethoven». Η εκτέλεση της, εμπνευσμένης ειδικά για την εκδήλωση, χορογραφίας της Σάσα Βαλτς από τους χορευτές της κινδύνεψε να μη γίνει καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας είχε σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενστάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και κάτι ακόμα. Η χρήση των μνημείων από το Dior με κατά το δοκούν αλλαγές ημερομηνιών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχουν προκαλέσει.. σοβαρά παράπλευρα ζητήματα. Στο Ηρώδειο όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η φωτογράφιση και κινηματογράφηση του Dior, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τις πρόβες και κυρίως με την μεγάλη γενική πρόβα της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών ενόψει τη συναυλίας της υπό τον Βύρωνα Φιδετζή στις 19 Ιουνίου. Με λίγα λόγια η Φιλαρμόνια καλείται να προσαρμοστεί στα δεδομένα της φωτογράφισης του Οίκου και όχι η εταιρεία παραγωγής στα δεδομένα του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Αυτός είναι κι ο λόγος της διαφωνίας μας με την κυβερνητική αντιμετώπιση του συνολικού αιτήματος του Οίκου Dior. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ιστορικό όνομα στο χώρο της Μόδας και γιατί όχι και της προσέγγισής της δια της τέχνης. Όμως πουθενά στον κόσμο δεν θα του παραχωρούσαν γη και ύδωρ και…Ακρόπολη χωρίς κανόνες, όρια και ένα χρηματικό ποσό ανάλογο του αιτήματος. Απομένει να δούμε πώς θα χειριστεί εφεξής το ΥΠΠΟ και το ΚΑΣ τα χιλιάδες ανάλογα αιτήματα εταιρειών με ανάλογα ισχυρά brand names που όταν πληροφορηθούν το ελάχιστο κόστος της χρήσης των ελληνικών μνημείων και τη «χαλαρότητα» ως προς τους όρους, θα σπεύσουν να υποβάλλουν ανάλογα αιτήματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογεννητικότητα, εργασιακό και άλλες ιστορίες... 

Ζευγάρια τρία. 

Γερμανά όλοι. 

Ζευγάρι 1. 

Γύρω στα 30-35, με μωρό επτά μηνών. Ταξιδεύουν με το βανάκι τους. 

Χαρούμενοι. 

Λέω, θαρραλέο που φέρετε το μωρό οδικώς, λένε «έχουμε επτά εβδομάδες διακοπές, οπότε το πάμε σιγά σιγά. 

Λέω, «ΤΙ εννοείς επτά εβδομάδες διακοπές;»

Λέει, είναι ο γερμανικός νόμος, γονεϊκή άδεια, με μια πολύ μικρή απώλεια εισοδήματος». 

Λέω εισόδημα να χασεις, τη δουλειά να μην χασεις, γελάσανε με απορία, υποπτεύομαι ότι τους είπα κάτι στα κινεζικά.

Λέω «στο δημόσιο;»

Λένε όχι, σε κάτι ιδιωτικές εταιρείες, ποιο δημόσιο; 

Λέω ποιος από τους δυο γονείς πήρε την άδεια; 

Ξανά γελάσανε. 

«Και οι δυο φυσικά»... 

Ένιωσα επίσης ότι μου μιλούσαν κινεζικά...

Ζευγάρι 2. 

Ίδιες ηλικίες, δυο παιδιά, ένα τριών ετών και ένα εννέα εβδομάδων. 

Εβδομάδων, ξαναλέω.

Ταξιδεύουν με τροχόσπιτο. 

Ο μπέμπης κουλ, μασουλάει μια πιπίλα χαρούμενος. 

Χαρούμενο και το ζευγάρι. 

Θα γυρίσουν την Πελοπόννησο. Δεν ρωτησα για γονεϊκές άδειες για να μην κάνω βουτιά στα ζαναξ. 

Ζευγάρι 3. 

Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτός, εκείνη μεγάλωσε τρία παιδιά που γίναν όλοι γιατροί (κτηνίατρος, οδοντίατρος και χειρουργός) και πήγε μετά και η ίδια στο πανεπιστήμιο κι έγινε μικροβιολόγος.

Χαρούμενοι. 

Έχω εκνευριστεί πλέον και θέλω να τους πω «με τα δικά μας λεφτά τα κάνετε όλα αυτά», αλλά είμαι ευγενής και φιλόξενη, κάτι μου λένε ότι είμαστε τυχεροί οι Έλληνες, δεν κρατήθηκα, λέω ξέρετε δεν είναι ακριβως έτσι, πρέπει να μπορείς και να τα απολαμβάνεις όλα αυτά, δύσκολο για το μέσο έλληνα, απαντάει ο Γερμανός -ετοιμοπόλεμος- «οποίος δανείζεται πρέπει να πληρώνει», χαμογελάνε, χαμογελάω κι εγω για να μην σκοτώσω πολύτιμο τουρίστα και χαλάσω τη βαριά βιομηχανία της χώρας. 

Να πω, πάντως, ότι πρόσθεσε πως θα έπρεπε κι αυτοί να μας ξεπληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις...

Χλιαρά το πρόσθεσε, δεν είμαι και πολύ βέβαιη ότι το εννοούσε. 

Τους βλέπω το πρωί, φεύγουν, χαιρετιόμαστε, «που πάτε;»

«Μυστρα, Μονεμβασιά, μετά ισως κάνα δυο εβδομάδες στην Κρήτη, θα δούμε»... 

Κάνα δυο εβδομάδες στην Κρήτη, με όχημα, εμένα θα μου κόστιζε τρία μηνιάτικα και ένα νεφρό. Ο γύρος της Πελοποννήσου επίσης. 

Το καλό είναι ότι θα τον έκανα μόνη μου, διότι τα παιδιά θα τα είχα πουλήσει. 

Βιλκόμεν στον παράδεισο. Από σήμερα ακόμη καλύτερα όλα. 

Για σας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερος γύρος συλλαλητηρίων και απεργία για το εργασιακό

 Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 15:10

Ολοκληρώθηκαν περί τις 20:30 οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, και οι γύρω δρόμοι δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Ο δεύτερος αυτός γύρος των διαμαρτυριών και της απεργίας ξεκίνησε σήμερα. 

Οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ είπαν πως ο απεργιακός κύκλος έκλεισε. Αλλά κάνανε λάθος για άλλη μια φορά. 

Στις 17:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.  

Την ίδια ώρα άρχισε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρωτοβάθμιων σωματείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων συλλογικοτήτων, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Την ώρα των κινητοποιήσεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ,  φορείς και οργανώσεις της καθεστωτικής κοινοβουλευτικής δικαιωματικής «αριστεράς», αυτά τέλος πάντων τα 100 άτομα που μαζεύουν, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6μμ, στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αντιδρούν σε μια σειρά από τις αλλαγές που προβλέπονται.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είναι ισχυρές, ενώ έχουν αποκλειστεί δρόμοι με αστυνομικές «κλούβες». 

Οι πρωινές συγκεντρώσεις

Η σημερινή ήταν ημέρα διαδηλώσεων, καθώς τα συνδικάτα κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους για το εργασιακό νομοσχέδιο. Στην απεργία δεν συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αναπροσαρμογές έγιναν παράλληλα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μετέθεσαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές.

Πλήθος πολιτών κατέκλυσε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώσεις έγιναν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ, όσον αφορά στο ΠΑΜΕ, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στην Πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν ξανά δρομολόγια από τις 5 το απόγευμα, με την κανονική ροή να αποκαθίσταται περίπου μία ώρα αργότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ναυτιλιακές εταιρείες ενώ σήμερα γνώριζαν ότι υπήρχε απεργία, έστειλαν μήνυμα στους ταξιδιώτες ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα γινόντουσαν κανονικά.

Σκοπός ήταν να αγανακτήσουν οι ταξιδιώτες με τους απεργούς - και τα βρωμοκάναλα τα οποία γνώριζαν και είχαν "συντονιστεί", στείλανε τα ΑΡΔ για να πάρουν δηλώσεις των "αγανακτισμένων."

Και τους πήρε και τους σήκωσε, καθώς ο κόσμος δήλωσε ότι δεν τα έχει με τους απεργούς, που δικαιολογημένα απεργούν εναντίον ενός νομοσχεδίου - καρμανιόλας αλλά με τις ναυτιλιακές εταιρείες που τους κουβάλησαν τζάμπα και βερεσέ στο λιμάνι!

Ελπιδοφόρο.

Υ.Γ.: για να μην ξεχνιόμαστε ο Τσίπρας έχει ήδη ουσιαστικά δεσμευτεί ότι δεν θα καταργήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο. ΗΔΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΤΥΠΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Είναι η νέα, τρίτη κατά σειρά απόφαση της κυβέρνησης Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες να αναβάλει την ακύρωση της συμφωνίας «Visiting Forces Agreement» (VFA) που «τρέχει» εδώ και σχεδόν 20 χρόνια με τις ΗΠΑ, σχετικά με τους όρους στάθμευσης αμερικανικών στρατευμάτων σε φιλιππινέζικα εδάφη.

Η κυβέρνηση Ντουτέρτε είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα αναστείλει τη συμφωνία, ωστόσο ο ΥΠΕΞ Τ. Λοκσίν είπε ότι αυτή παρατείνεται για ένα ακόμα 6μηνο, καθώς η ηγεσία της χώρας «μελετά, και οι δύο χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της, ειδικά για ορισμένες διατάξεις της συμφωνίας». Οι Φιλιππίνες διατηρούν σημαντικές εδαφικές διαφορές με την Κίνα στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, παράλληλα όμως επιδιώκουν «στενή συνεννόηση» μαζί της, όπως διακηρύσσει η κυβέρνηση Ντουτέρτε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

«Διαπιστευτήρια» με το «καλημέρα» για την εγκληματική κατοχή της Παλαιστίνης

Με τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης του Ισραήλ, Ομέρ Μπαρ - Λεβ, να υπερασπίζεται το... «δημοκρατικό δικαίωμα» ακροδεξιών οργανώσεων Σιωνιστων ναζιστων να πραγματοποιήσουν χτες προκλητική διαδήλωση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για τη λεγόμενη «Μέρα της Σημαίας», και με τις κατοχικές δυνάμεις να τραυματίζουν Παλαιστίνιους διαδηλωτές, η νέα ισραηλινή κυβέρνηση συνασπισμού που ανέλαβε την Κυριακή έδωσε με το «καλημέρα» τα «διαπιστευτήριά» της για την αταλάντευτη συνέχιση του εγκλήματος κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Σημειώνεται ότι οι ακροδεξιές σιωνιστικές ναζιστικες οργανώσεις με την εν λόγω πορεία 1.000 ατόμων περίπου και την πρόθεσή τους να «παρελάσουν» σε συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ «γιορτάζουν» την επέτειο του πολέμου του 1967, μέσα από τον οποίο το Ισραήλ έθεσε υπό κατοχή τον ανατολικό τομέα της πόλης.

Διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα προκλητική πορεία στην Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν από το μεσημέρι στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να ανοίγει πυρ από την άλλη μεριά των συνόρων, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν διαδηλωτή. Η «Χαμάς» προειδοποίησε για απάντηση στην προκλητική πορεία στην Ιερουσαλήμ, ενώ ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πρόκληση πυρκαγιών σε ισραηλινές μεθοριακές περιοχές από μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς που χρησιμοποίησαν μικρότερες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζήτησε επίσης από τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση να ακυρώσει την πορεία των ακροδεξιών σιωναζιστικών οργανώσεων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της παλαιστινιακής τηλεόρασης στη Ραμάλα, ενώ η «Φατάχ» ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να σπεύσουν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το απόγευμα και λίγη ώρα πριν την έναρξη της περιβόητης πορείας των ακροδεξιών, Ισραηλινοί αστυνομικοί έκαναν χρήση σφαιρών καουτσούκ ενάντια σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν 17 Παλαιστίνιοι και 3 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Καλέσματα «αποκλιμάκωσης»

Δύο μήνες μετά την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Σαουδάραβων και Ιρανών αξιωματούχων στη Βαγδάτη, καθώς εντείνονται διπλωματικές διεργασίες για την αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών, ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μ. Αχμαντινετζάντ, που του έχει απαγορευθεί να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Ιράν σαν υποψήφιος από την κεντρική εξουσία,  σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια», χαρακτήρισε τις δύο χώρες «αδέλφια και γείτονες» που έχουν «περισσότερα κοινά παρά διαφορές». Επισήμανε πως η κόντρα ανάμεσα στις δύο χώρες «είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα αμφοτέρων», προτείνοντας «Ριάντ και Τεχεράνη να συνεργαστούν για να διαχειριστούν την περιοχή».

Πρότεινε μάλιστα τη θέσπιση ενός περιφερειακού οργανισμού ολοκλήρωσης, αντίστοιχου με εκείνον της ΕΕ, παρατηρώντας πως υπάρχουν «διεθνείς δυνάμεις» που προσπαθούν να ελέγξουν την ευρύτερη περιοχή του Περσικού και τον πλούτο της. Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν, που είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να συμμετάσχει ξανά στις προεδρικές εκλογές της Παρασκευής, είχε γράψει επιστολή το περασμένο καλοκαίρι στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προτείνοντάς του να μεσολαβήσει για εκεχειρία στην Υεμένη...

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος... «αποκλιμάκωσης», ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, Σ. Σούκρι, μετέβη στην Ντόχα του Κατάρ όπου συνάντησε τον ομόλογό του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι εκφράζοντας ικανοποίηση για τις «θετικές εξελίξεις» στις διμερείς σχέσεις μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Αλ Ούλα (Γενάρης 2021). Ο Σούκρι συμμετείχε επίσης στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου, που συζητούν «επιβλαβείς εξωτερικές παρεμβάσεις» σε αραβικές χώρες, την αραβική «εθνική ασφάλεια» και «περιφερειακά ζητήματα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΟΙΝΙΞ.-- Αυστηρές προειδοποιήσεις για αποφυγή μη απαραίτητης έκθεσης στον ήλιο λόγω καύσωνα και θερμοκρασιών που φτάνουν στους 43 ή και τους 46 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της μέρας απηύθυναν χτες γιατροί στις πολιτείες Νεβάδα, Αριζόνα και Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν ή και να αυξηθούν περαιτέρω έως το Σαββατοκύριακο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ από τον Πολάκη στη Βουλή! «ΚΑΝΩ μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια όπως αντιγριππικό και πνευμονιόκοκκου...»

16/6/2021  -  18.24

Στην ανακοίνωση και την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας για τις αναρτήσεις του σχετικά με το θέμα των εμβολίων  απάντησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή... 

Εξηγώντας ξεκάθαρα  γιατί εμπιστεύεται μόνο τα "δοκιμασμένα εμβόλια", ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια». Και πρόσθεσε: «Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;»

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα λέγοντας:

«Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του 80΄, οι Δαπίτες και οι φλώροι, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του 70 και του 80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

Αυτό είπε, ο κ. Πολάκης, το κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης «ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του" και που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη "ο οποίος η μόνη δουλειά που έκανε όταν γύρισε από το Χάρβαρντ, γιατί δεν έδωσε εδώ πανελλαδικές, ήταν να βρει δουλειά στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του Καρατζά και της κουμπαριάς που έκανε ο πατέρας του με το Σημίτη, αυτοί είναι οι άνθρωποι που νομοθετούν την κατάργηση και τη διάλυση του χρόνου εργασίας, την απλήρωτη εργασία, την απλήρωτη υπερωρίας, την αποσταθεροποίηση της ζωής των εργαζομένων».

Ο κ. Πολάκης εξάλλου κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, του Νοεμβρίου του 2019 και του Ιουνίου του 2021, «του υπουργείου που προίσταται ο αρχιμακεδονομάχος 'Αδωνις Γεωργιάδης». όπου η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αναγράφεται ως ΜΚ, δηλαδή σκέτο Μακεδονία. Τα έγγραφα αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTEREG.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Moύγκα τα κόμματα (αριστερά & δεξιά), μούγκα οι εισαγγελείς, τομάρια του κερατά οι "ΣυνταγματοΚΩΛΟΙ"!

12/6/2021  -   11.57

Α. Σκέρτσος. «Ετοιμάζουμε κυρώσεις στους ανεμβολίαστους – θα περιορίσουμε τη διασκέδαση, εργασία, και την κοινωνική ζωή»

Ο Χίτλερ δεν είχε μπορέσει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα 2030! 1534 αιτήσεις εγκρίθηκαν απο την ΡΑΕ για εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων, σύνολο εγκατεστημένης ισχύος 34GW, δηλ 5 φορές πάνω απο το όριο που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα προς την ΕΕ! Περιβαλλοντικά εγκλήματα για να κερδίζουν οι λομπίστες των γερμανικών βιομηχανιών ανεμογεννητριών! Αυτή την Ελλάδα ονειρεύονται? Και στο τέλος , το 2050 θα έχουν μείνει κουφάρια σαν ένα απέραντο νεκροταφείο σιδερικών....Η Ελλάδα δεν είναι χώρα, είναι χώρος αποθήκευσης.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοι που ειναι υπερμαχοι για το κλιμα και την ενεργεια γιατι αγνοουν το εργο του Τεσλα και περιμενουν να σωσουν τον πλανητη με τους ανεμιστηρες και τα ηλιακα πανελ ;

Τελευταίο γράμμα του Νικόλα Τέσλα στην μητέρα του... 

"Ολα αυτά τα χρόνια που ξόδεψα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας δεν μου απέφεραν πάρα μόνον προσβολές και ταπείνωση"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΣ είναι ο καθηγητής Σαρηγιάννης που βγαίνει στο γυαλί να μας κάνει προβλέψεις για την πανδημία του κορωνοιού... 

Ο κύριος Σαρηγιάννης, είναι καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ

Είναι όμως και ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΝΤΗΣ και μπορεί και ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ όσον αφορά την επιδημία στην Ελλάδα !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν... καθοδηγούσε την αιμοσταγή ηγεσία της Ουκρανίας

Ναζισμός και Ουκρανία! Αυτες είναι οι «αξίες» του Μπάιντεν!

Στην Ουκρανία θάβουν με κρατικές τιμές τον παλιό αρχηγό των Ες-Ες, της περιοχής Γκαλιτσινά!!!

Σήμερα, εν έτι 2021 και λίγες μέρες πριν τα 80χρονα της επίθεσης της χιτλερικής Γερμανίας κατά της ΕΣΣΔ!  Άγημα της... προεδρικής φρουράς αποδίδει τιμές ήρωα!

Την ίδια μέρα πέθανε ο τελευταίος δοξασμένος αξιωματικός του κόκκινου στρατού που έφερε τον τίτλο του ΗΡΩΑ Σοβιετικής Ένωσης που ζούσε στην Ουκρανία! Καμμία τιμή, καμμία ανακοίνωση!

Ο Μπάιντεν που ως αντιπρόεδρος καθοδηγούσε την αιμοσταγή ηγεσία της Ουκρανίας μετά το ναζιστικό πραξικόπημα της πλατείας Μεϊντάν που οργάνωσαν οι ΗΠΑ το 2014, τώρα, εν όψει της συνάντησης του με τον Πούτιν, μιλάει για «αξίες» και «δημοκρατικά ιδεώδη»! Προφανώς του δυτικού κόσμου...

Ε, ναι: Εσείς στείλτε προεδρικό άγημα στο ναζιστή υπεργολάβο του Χίτλερ.

Εμείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον τελευταίο ήρωα του κόκκινου στρατού στην Ουκρανία, τον ευχαριστούμε υψώνοντας το λάβαρο της νίκης!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ! «ΤΟ 1/3 όσων νόσησαν με τη νέα μετάλλαξη στην Βρετανία και πέθαναν, είχαν εμβολιαστεί πλήρως...»

Σαρώνει η ινδική μετάλλαξη της νόσου COVID-19 το Ηνωμένο Βασίλειο και, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (13/06), σχεδόν το ένα τρίτο όσων νόσησαν με αυτήν και πέθαναν, είχαν εμβολιαστεί πλήρως. 

Μια σχετική έκθεση της Δημόσιας Υγειονομικής Αρχής της Αγγλίας (PHE) αναφέρει, όπως δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (13/06), ότι 12 είχαν εμβολιαστεί πλήρως από τους 42 που είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την ινδική μετάλλαξη της νόσου COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, η προαναφερθείσα έκθεση αποκάλυψε ότι το 29% των θανάτων COVID από το στέλεχος B.1.617.2 της νόσου COVID-19, είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Telegraph», επισημαίνεται πως «υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το μέγεθος της αλλαγής στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου ύστερα από δύο δόσεις εμβολίου της AstraZeneca».

Ακόμα, υπογραμμίζεται πως «από τους 12 πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους που είχαν πεθάνει, είναι εικασία, αλλά είναι πιθανό να ήταν ηλικιωμένοι ή πιο αδύναμοι άνθρωποι στους οποίους η ανοσία να είχε εξασθενίσει από τη στιγμή που τους δόθηκαν οι δόσεις».

Πάντως, σύμφωνα με μια σχετική έκθεση στο «Lancet», θα απαιτηθούν περαιτέρω ενισχυτικές δόσεις για ομάδες προτεραιότητας με στόχο την αποτροπή της μετάλλαξης B.1.617.2.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να ανακοινώσει, τη Δευτέρα (14/06), ότι το τελικό στάδιο της χαλάρωσης των ελέγχων στην Αγγλία, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, θα αναβληθεί για έως και έναν μήνα μετά λόγω των αυξανόμενων επιβεβαιωμένων μολύνσεων της νόσου COVID-19.

Τα τελευταία στοιχεία από την PHE δείχνουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί 42.323 περιπτώσεις της μετάλλαξης Δ στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή 29.892 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μετάλλαξη Δ αντιπροσωπεύει τώρα το 96% των νέων μολύνσεων της νόσου COVID-19 και, σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση της PHE, το ινδικό στέλεχος είναι 64% πιο μεταδοτικό σε σύγκριση με το βρετανικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ εταιρείες μπλοκάρουν τους εμβολιασμένους λόγω του κινδύνου θρομβώσεων...

Οι αεροπορικές εταιρίες σε Ρωσία και Ισπανία συστήνουν στους εμβολιασμενους να αποφύγουν τα αεροπορικά ταξίδια λόγω κινδύνου θρομβώσεων στο αίμα τους, αυτό είναι ακόμα ένα σημάδι πως δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουν ως μοναδικό τους στόχο τον πλήρη έλεγχο των πολιτών σε νοητικό επίπεδο. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΚΟΛΛΗΤΟ (κι ας πουντιάσουμε!)

Άνοιξαν οι οίκοι ανοχής, αλλά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή οι πελάτες με τις κοπέλες πρόσωπο με πρόσωπο, τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά, τα γάντια είναι υποχρεωτικά και οι...

πληρωμές με πιστωτικές κάρτες (όχι δε θάπαιρναν κι οι τράπεζες το κατιτίς τους).

Άβυσσος η ψυχή της επιστήμης... χαίρε βάθος αμέτρητο!

Σχολιο.- Ποιοί "άνοιξαν", οι ανοιχτοί όλο το χειμώνα {εκτός από οδού Φυλής) ? Και , ναί, στην αρρωστημένη φαντασία των "λοιμωξιολόγων ,θα εφαρμόζονται αυτές οι "προφυλάξεις" απο τον κορωνοιό ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης Χατζηστεφάνου... "Δημοσιοπράκτορας"... Δεν εκτελεί απλά εντολές, του αρέσει κιόλας...

Θα το ξαναγράφω όσες φορές χρειαστεί: ο φιλο-Ναζισμός και η ψυχοπαθολογία μπορούν ενίοτε να καμουφλάρονται - ιδίως πίσω από τη μάσκα του δήθεν 'προοδευτισμού'. Η αμορφωσιά και η πολιτισμική ανυπαρξία, ποτέ. Είναι συμφορές που προδίδονται κραυγαλέα.

Αυτός είναι ο Άρης Χατζηστεφάνου, εξ επαγγέλματος σφουγγοκωλάριος Καθεστώτων, που... υποδύεται τον 'δημοσιογράφο'.

Η μαριονέτα αυτή έγραψε πρόσφατα ένα ξεκαρδιστικό αρθράκι με τίτλο "Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε"; παραπέμποντας εξυπνακιζομένως στο μυθιστόρημα του Χρόνη Μίσσιου "Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε" που αναφέρεται στη Χούντα, την παλιά, την 'άκομψη'.

Η φράση που αναφέρει ο Μίσσιος είναι λόγια του Δεσμοφύλακα, ενός από τα εκτελεστικά όργανα του τότε Καθεστώτος!

Ευτυχέστερο και πιο εξευτελιστικό 'αυτογκόλ' δεν θα μπορούσε να βάλει ο εσμός των ΜΜΕ. Αλλά και πιο αληθινό. Νομοτελειακά, μόνοι τους θα βγάλουν τα μάτια τους. Και δεν είναι μόνο η παραπομπή, η κραυγαλέα παραδοχή και η ακούσια ταύτιση με προηγούμενες τυραννίες, ούτε απλώς η πεποίθηση ότι απευθύνονται σε ομοίους τους. Είναι και το πρόσωπο που υποσυνείδητα επέλεξε ο... ιδιοφυής συντάκτης: "σου ΖΗΤΑΜΕ" και όχι απλώς "σου ΖΗΤΑΝΕ".

Δηλαδή, ο Δεσμοφύλακας του Μίσσιου χρησιμοποιεί τρίτο πληθυντικό για το Καθεστώς, διαχωρίζοντας ελαφρώς τη θέση του. Εντολές εκτελούσε, που λένε.

Ο Δεσμοφύλακας-σφουγγοκωλάριος Χατζηστεφάνου χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό. Δεν εκτελεί απλά εντολές, του αρέσει κιόλας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της εκτροπής, σπλάχνο του διεθνούς ολοκληρωτισμού. Εμείς, λέει. Έξοχο! Να γνωρίζουν ότι η ηλιθιότητα ΔΕΝ θα αποτελέσει άλλοθι.

Σχολιο.- Aνάμεσα στα άλλα θεόκουφα τι έγραψε το άτομο;

Πως τα συστημικά ΜΜΕ αβαντάρουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα!!!!

Τι να σχολιάσεις! Η μαλακία πάει σύννεφο. Η κλασική όχι η μεταλλαγμένη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέναντι στις αλητείες και στα ψέματα του καθεστωτικού Τύπου, που διαδίδει ότι η ΑΔΕΔΥ υποχώρησε στην απαιτηση της κουφάλας Κεραμιδαρέως να δουλέψουν οι καθηγητές στις εξετάσεις και να μην απεργήσουν.

Η ΟΛΜΕ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ να εξαιρεθούν από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται στις πανελλαδικές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέξης Μητρόπουλος, Εργατολόγος

Καταργούνται «Νόμοι-Σύμβολα» της Εργατικής Τάξης

Από σήμερα δεν θα μιλάμε για Εργατικό  Δίκαιο, αλλά για δίκαιο του επιχειρείν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο Αλγερινός ληστής με το τεράστιο μαχαίρι και τα «παγωμένα» μάτια

15 Ιουνίου, 2021

Τρύπωνε σε σπίτια του κέντρου της Αθήνας και οπλισμένος με ένα τεράστιο μαχαίρι και τα «παγωμένα» μάτια που έσπερναν τον τρόμο και έκοβαν την ανάσα των θυμάτων του, λήστευε και έφευγε σαν κύριος.

Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και με τη συνδρομή των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ να φθάσουν στα ίχνη του, να τον μπλοκάρουν και να του περάσουν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση του.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Αλγερινός, γεννηθείς πιθανότατα το 1986 (αυτή ήταν η ημερομηνία που δήλωσε την πρώτη φορά που τον έπιασαν το 2014 όταν μπήκε παράνομα στη χώρα και… έπιασε δουλειά) είχε εμπλακεί σε συμμορίες Αλγερινών που λυμαίνονταν το κέντρο της Αθήνας για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά, μπαινόβγαινε στις φυλακές και είχε αποφυλακιστεί στις 26.6.2020 από τον Κορυδαλλό με όρο να δίνει κάθε δέκα ημέρες το παρών στο Τμήμα. Κάτι το οποίο φυσικά και δεν τήρησε αλλά φρόντισε να την κοπανήσει και να ξαναριχτεί στην παρανομία.

Το τελευταίο του χτύπημα ήταν στις 18 Απριλίου όταν εισέβαλε σε σπίτι ενός 21χρονου Λιθουανού στην οδό Κατακουζηνού στα Εξάρχεια και οπλισμένος με το τεράστιο μαχαίρι, του το κόλλησε στον λαιμό και του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι που περιείχε μετρητά και τις πιστωτικές του κάρτες. Το θύμα κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια Εξαρχείων καθώς είχε ενημερωθεί από την τράπεζα ότι ο ληστής με τα «παγωμένα» μάτια είχε κάνει ανέπαφες αγορές και οι έμπειροι αξιωματικοί που δούλεψαν με πολύ μεθοδικό τρόπο κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Έτσι, μετά από δύο μήνες ερευνών και «χτενίζοντας» τα κακόφημα στέκια της Αθήνας, οι άνδρες της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην οδό Φυλής και τον συνέλαβαν.

Τα «παγωμένα» μάτια που της… έκοψαν το αίμα

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ληστή, όπως τον περιέγραφαν τα θύματα του είναι το ψυχρό του βλέμμα. Μάλιστα, σε μια εισβολή σε σπίτι 48χρονης γυναίκας στις 4 Μαρτίου του 2018, στην οδό Δοξαπατρή στον Λυκαβηττό, το θύμα κατέθεσε ότι ήταν 9 το βράδυ όταν άκουσε θορύβους από το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο ηλικιωμένος και κατάκοιτος πατέρας της. Όταν άνοιξε την πόρτα, αντίκρισε τον ληστή που στο ένα χέρι κρατούσε το μαχαίρι και στο άλλο ένα λάπτοπ που είχε βρει.

«Μόλις τον είδα πάγωσα… Μου κόπηκε το αίμα» είπε στους αστυνομικούς. Ο Αλγερινός, της έδειξε το μαχαίρι και χωρίς να πει κουβέντα, την προσπέρασε, άνοιξε την πόρτα και έφυγε σαν κύριος.