Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Πεμπτη 17 Ιουνιου 2021


158 ελληνόφωνοι

ψήφισαν Μεσαίωνα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η κόρη ενός γνωστού μου που ζει σε ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης.Την ανάγκασε ο εργοδότης της να κάνει το εμβόλιο για να πιάσει δουλειά στο ξενοδοχείο.Το κορίτσι εμβολιάστηκε στις 14 Ιούνη με Pfizer και σήμερα τα ξημερώματα έκανε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.Την βρήκαν οι γονείς της νεκρή στο δωμάτιό της.Αυτά μου μετέφερε ο νονός της, ο οποίος είχε τσακωθεί με την οικογένεια γι αυτό το ζήτημα. Τώρα περιμένουν την νεκροψία.Πέθανε 21 ετών, αλλα περιμένω από αυτόν να μάθω νεότερα και περισσότερα για το γεγονός. 

Να προσέχετε κύριοι διότι όταν το πράγμα αγριέψει θα βγουν οι καραμπίνες και τότε δεν θα είναι ξεκαθάρισμα μαφιών.Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Χατζηστεφανου και Γεροτζιάφα οσο και αν έχετε μπουκωθεί στο χρήμα και ασκείτε επιρροή σε μέρος ηλιθίων αριστεριστών ,κάποια στιγμή το ξύλο θα το φάτε.Εμείς θα σας δείρουμε .Δεν θα σας δείρουν ακροδεξιοί.Όλα σε αυτή τη ζωή πληρώνονται καργιόληδες.

Σχολιο.- Ξέρουμε Το όνομα της κοπέλας ποιο είναι ????

σε ποιο χωριό; Πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε τέτοια θέματα. Αν είναι αλήθεια , μπορεί να μην μαθευτεί;

Σχολιο.- Θα δούμε πρώτα τη νεκροψία. Το σοκ είναι τεράστιο. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τίποτα, παρά μόνο το θάνατο. Περιμένουμε τη νεκροψία.. Ήδη η οικογένεια έχει βρει δικηγόρο. Ο πατέρας είναι έτοιμος να πάρει την καραμπίνα. Κάντε υπομονή.

εγώ μιλάω με το νονο της κοπέλας που γνωριζόμαστε χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι σε σοκ. Δεν μπορώ να πάω κόντρα στην οικογένεια. Αυτό που έκανα για αρχή ήταν να τους συστήσω δικηγόρο που εμπιστεύομαι..

σχολιο.- αν είναι αλήθεια, θα πρέπει να γίνει τέξας, πραγματικά!

Σχολιο.- περιμένουμε. Εγω έμαθα το γεγονός απο το νονο,ο οποίος λόγω αυτού του θέματος δεν μιλούσε στην οικογένεια. Είχαν διαρραγει οι σχέσεις τους.

Σχολιο.- έχουν βγάλει αστρα και jnj άχρηστα κι αφήνουν το αμερικανικό στο απυρόβλητο.

to Pfizer εχει τους περισσοτερους θανατους μαζι με το Μοντερνα και τις σοβαροτερες παρενεργειες ...

σχολιο.- Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά μυοκαρδιτιδας από pfizer στο Ισραήλ, κυρίως σε νέους άντρες

σχολιο.- Θα σας ενημερώσω για τα περαιτέρω. Καθίστε να δούμε. Μου έκανε εντύπωση. Δεν την ξέρω την κοπέλα. Περιμένετε να δούμε. Δεν ξέρω αν πχ έκανε χρήση. Αυτό που έμαθα πριν λίγο ήταν ότι ήταν πολύ "φιτ" και έπαιρνε στεροειδη. Γι αυτό σας λέω περιμένετε..

σχολιο.- Δεν ειχαμε θανατους από νέους απο τον ιό...ΜΟΝΟ απο το εμβόλιο!!!

Σχολιο.- τα ψυχαναγκάζουν τα παιδιά, μπας και βρουν καμιά δουλειά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 2ος συγγενής (50ε) που φεύγει σε μια εβδομάδα μετά το μπόλι. Πάνε στο νοσοκ. με πόνο στο στομάχι & στην πλάτη και τους διώχνουν.

Γιατροί μου είπαν πως αυτοί οι πόνοι, πολύ πιθανόν σημαίνουν έμφραγμα. Τι γίνεται στα νοσοκομεία;

Σχολιο.- μάλλον έμφραγμα σημαίνει. Το Pfizer ιδίως κάνει κοιλιακές αρρυθμίες.

Σχολιο.- το έμφραγμα δεν προκαλεί πόνο στο στομάχι. Προκαλεί καουρα, πλάκωμα και τάση για εμετό!

Σχολιο.- Τα συμπτωματα διαφερουν..... κανει και πονο μπορει και στην κοιλια .... δικο μου ατομο πριν μερικα χρονια δεν ειχε πονο καθολου, λιγη δυσφορια και εφιδρωση.....ηταν εμφραγμα τελικα,,,

Σχολιο.- Ποιό εμβόλιο έκανε;

Σχολιο.- 1)Pf, 2)AZ

Σχολιο.- μέχρι τώρα κανείς δεν έκανε δύο διαφορετικά εμβόλια στις δυο δόσεις...μάλλον από κάτι άλλο πήγε ο άνθρωπος....και δεν έχετε καταλάβει....

Σχολιο.- Τι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι όλοι μας. Πολιτική βούληση να μειώσουν τον πληθυσμό κάτω εντολή των μεγάλων αφεντικών. Έχουν απογορευσει τα χειρουργεία με σκοπό να πεθάνουν κόσμο και να τα χρεώσουν κορονοπαπαρα, έστειλαν τα πειραματικά εμβόλια ( χρειάζονται 5 χρόνια για να πάρουν πιστοποίηση) και ο πρωθυπουργός της χώρας μας υπέγραψε συμφωνώ με το Ισραήλ να ενταχθούμε ως πειραματική ως προς τα εμβόλια χώρα. Αλλά εμείς κοιμόμαστε βολεμενοι για το τείχος ανοσίας, τα 500€ το μήνα και τα μπόνους του κωλοτουμπα Άδωνη

Σχολιο.- αυτό που λέτε πως το αποδεικνύετε.

που υπάρχει το λινκμε την συμφωνία ότι θα είμαστε πειραματική χώρα,χρήσης εμβολίων

σχολιο.- χρειάζεται κι έγγραφο για να διαπιστώσετε πως εμβολιάζουν τον κόσμο με μη εγκεκριμένα εμβολια. Άρα σε πειραματικό στάδιο 

Είναι πασίγνωστο, το λέει ο Κούβελας συνέχεια, πως αυτά τα εμβόλια έχουν πάρει προσωρινή άδεια υπό όρους (δηλαδή μπορεί να σταματήσει η χορήγηση τους ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις διαπιστωθείσες παρενέργειες και θανάτους.) Συνεχίζεται η πειραματική φάση 3 δηλαδή και λήγει το 2023. Αυτό είναι επίσημο.

Σχολιο.- Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν

Σχολιο.- Ακριβώς έτσι πέθανε ένας συμπολίτης μας εχθές 50 χρόνων.

Σχολιο.- H 1η μεταθανάτια μελέτη επί αυτοψίας νεκρού εμβολιασμένου κατά του covid αποκάλυψε ότι το ιικό RNA βρέθηκε σε κάθε όργανο του σώματος του ασθενούς, πράγμα που σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι είτε αναποτελεσματικό είτε ο κορωναϊός εξαπλώνεται πιο γρήγορα σε εμβολιασμένα άτομα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου από τα κτήνη της Νέας Δημοκρατίας να έρθουν να μας πουν για την υπογεννητικότητα τώρα.

Σχολιο.- Το έχουν κανονίσει και αυτό... Η δουλειά σου είναι η δουλεία και για την υπογεννητικοτητα φέρνουν τους ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες... Το έχουν πει εκατό φορές, έχει μαλλιασει η γλώσσα τους... Πρέπει να στο ζωγραφισουν για να το καταλάβεις;

Σχολιο.- αδελφέ τρομάζω και μόνο στην ιδέα η Ελλάδα σε 20 χρονια να έχει 5 εκατομυρια Έλληνες και5 εκατομυρια μουσουλμάνους....δικό τους κόμμα θα κάνουν και περνούν άνετα πρωθυπουργία. αν ζούμε να τα δούμε ......θα μιλάμε για απόλυτη διάλυση

σχολιο.- και για κάποιους δικαιωματιστές που λένε ότι θα αφομοιωθούν και θα γίνουν Έλληνες, την απάντηση την πήρανε  πριν μια βδομάδα στο Κορωπί που 7 Πακιστανοί πήγανε να βιάσουν μια παντρεμένη Ελληνίδα 22 χρονών δίπλα στην παραλία και ευτυχώς ήρθε ο άντρας της τους πλάκωσε στο ξύλο και τους έδιωξε. Και έλεγαν οι αληταράδες δικαιωματιστές, ότι χάθηκε η αλληλεγγύη, γιατί κανένας από τους άλλους δεν αντέδρασε στις εκκλήσεις της για βοήθεια. Μόνο που ξέχασαν να συμπληρώσουν ότι και ο άντρας της είναι πακιστανός, και πιο πριν χαριεντιζόντουσαν όλοι μαζί στη παραλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατομμύρια ΟΧΙ ζητούν ΑΝΤΊΚΡΥΣΜΑ!

158 ΝΑΙ για την κατάργηση του 8ωρου

158 ΝΑΙ για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

158 ΝΑΙ για το άνοιγμα τις Κυριακές σε περισσότερους κλάδους

158 ΝΑΙ για την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

158 ΝΑΙ για την προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

158 ΝΑΙ για την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

158 ΝΑΙ για την ουσιαστική κατάργηση του ν. 1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

Σχολιο.- Να είναι καλά τα πρόβατα που τους εκλέγουν κάθε τέσσερα χρόνια μόνο που δεν ξέρουν ότι με αυτούς καταστρέφουν τα παιδιά τους χωρίς μέλλον η 300 δεν έχουν ανάγκη τα έχουν βρει μεταξύ τους μαζί με τα λαμογια

Σχολιο.- Όποιος θεωρεί ότι η ζωή στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερη, ας χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο μπας και ξυπνήσει. Έρχεται Εργασιακός Μεσαίωνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Ιουνίου 

Περί Χατζηστεφάνου ο λόγος

Θα το ξαναγράψω όσες φορές χρειαστεί: ο φιλο-Ναζισμός και η ψυχοπαθολογία μπορούν ενίοτε να καμουφλάρονται - ιδίως πίσω από τη μάσκα του δήθεν 'προοδευτισμού'. Η αμορφωσιά και η πολιτισμική ανυπαρξία, ποτέ. Είναι συμφορές που προδίδονται κραυγαλέα. Αυτός είναι ο Άρης Χατζηστεφάνου, εξ επαγγέλματος σφουγγοκωλάριος Καθεστώτων, που υποδύεται τον 'δημοσιογράφο'. Η μαριονέτα αυτή έγραψε πρόσφατα ένα ξεκαρδιστικό αρθράκι με τίτλο "Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε"; παραπέμποντας κουτοπόνηρα και αποχαυνωμένα στο μυθιστόρημα του Χρόνη Μίσσιου "Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε" που αναφέρεται στη Χούντα, την παλιά, την 'άκομψη'. Μόνο που η φράση του τίτλου είναι λόγια του Δεσμοφύλακα, ενός από τα εκτελεστικά όργανα του τότε Καθεστώτος! Ευτυχέστερο και πιο εξευτελιστικό 'αυτογκόλ' δεν θα μπορούσε να βάλει ο εσμός των ΜΜΕ. Αλλά και πιο αληθινό. Νομοτελειακά, μόνοι τους θα βγάλουν τα μάτια τους. Και δεν είναι μόνο η παραπομπή, η κραυγαλέα παραδοχή και η ακούσια ταύτιση με προηγούμενες τυραννίες, ούτε απλώς η πεποίθηση ότι απευθύνονται σε ομοίους τους. Είναι και το πρόσωπο που υποσυνείδητα επέλεξε ο... ιδιοφυής συντάκτης: "σου ΖΗΤΑΜΕ" και όχι απλώς "σου ΖΗΤΑΝΕ". Δηλαδή, ο Δεσμοφύλακας του Μίσσιου χρησιμοποιεί τρίτο πληθυντικό για το Καθεστώς, διαχωρίζοντας ελαφρώς τη θέση του. Εντολές εκτελούσε, που λένε. Ο Δεσμοφύλακας-σφουγγοκωλάριος-χαφιές Χατζηστεφάνου χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό. Δεν εκτελεί απλά εντολές, του αρέσει κιόλας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της εκτροπής, σπλάχνο του διεθνούς ολοκληρωτισμού. Εμείς, λέει. Έξοχο! Να γνωρίζουν ότι η ηλιθιότητα ΔΕΝ θα αποτελέσει άλλοθι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ Η (ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ) "ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ" ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"... 

[...] Πραγματικά, είναι θλιβερό να βλέπουμε συντρόφους από όλες σχεδόν τις συνιστώσες της Αριστεράς να μας «απαντούν» άλλα αντ’άλλων κουνώντας μας επικριτικά το δάχτυλο και επιπλήττοντας τις απόψεις μας ως …νεοφιλελεύθερες(!!!). Είναι εξοργιστικό να βλέπεις, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να φορέσει το προσωπείο της «κοινωνικής υπευθυνότητας», τις δυνάμεις της Αριστεράς, αντί να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να την ξεσκεπάσουν, να της αφαιρέσουν τη μάσκα και να αναδείξουν ολόγυμνο το απαίσιο πρόσωπο της πολιτικής της, να επιλέγουν ως κύριο μέτωπο …τους «ψεκασμένους» και τους «αρνητές» και να «επιχειρηματολογούν» λες και απέναντί τους δεν έχουν μια κυβέρνηση Κουίσλιγκ των Αμερικάνων και της Δύσης, αλλά …το Λένιν και τους μπολσεβίκους το 1919, απέναντι στην επιδημία της ευλογιάς, τότε που οι άνθρωποι πέθαιναν στα πεζοδρόμια κατά χιλιάδες. Είναι δυνατό να λέγονται αυτά; Δηλαδή, τόση πολιτική μυωπία, πια; Ή μήπως είναι κάτι βαθύτερο και ακόμα πιο ανησυχητικό; [...]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάζης: Μπορούμε να ανακαλέσουμε ανά πάσα στιγμή τη Συμφωνία των Πρεσπών – Εμπαιγμός στα ελληνοτουρκικά

16-06-2021 • 13:37μμ

Ο καθηγητής ξεμπροστιάζει τους πρόθυμους της Συμφωνίας των Πρεσπών και των ελληνοτουρκικών και προειδοποιεί για τη «μετάλλαξη» του... Μπαϊντενόπουλου σε Μπαϊντένογλου.

Για τις κατάφωρες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Σκοπιανούς, συμφωνία την οποία ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Ιωάννης Μάζης χαρακτηρίζει «κατάπτυστη», αλλά και τον τεράστιο εμπαιγμό στα ελληνοτουρκικά, μίλησε ο κ. Μάζης στο Metropolis 95,5 FM.

Ο καθηγητής ξεμπρόστιασε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν τη Συμφωνία λέγοντας ότι εξ αρχής είχε τονιστεί η αδυναμία αυτής της βιαστικής συνεννόησης:

«Είχαμε υπογραμμίσει αυτά τα ζητήματα όταν γινόταν η συζήτηση στα υπέρ και τα κατά αυτής της συμφωνίας. Δεν γίνανε σεβαστές οι παρατηρήσεις μας και ήρθε η ώρα να… λουστούμε όλες αυτές τις αδυναμίες της συμφωνίας που έγινε με μια τεράστια ακατανόητη βιασύνη από πλευράς Ελλάδας. Έπρεπε να δώσουμε εξετάσεις στον διεθνή παράγοντα… ως κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου ώστε να παραμείνουμε στην εξουσία κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε έχοντας και εδώ στην περίπτωση των Πρεσπών 130, 140 περιπτώσεις παραβιάσεων αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας. Κάναμε το λάθος, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε. Θα πληρώσουμε».

Όσο για το αφήγημα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να ανακαλέσει τη Συμφωνία; Η απάντησή του ξεκάθαρη και ηχηρή: «Αλλά μήπως κάποιος σκεφτεί πως εξ αρχής ήταν άκυρη; Γιατί αυτή η συμφωνία έχει τεράστια νομικά κενά που κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι έχουμε υπομνήσει. Θα έπρεπε ως κράτος συμβαλλόμενο να ζητήσουμε την αναστολή της, την ακύρωσή της. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να το κάνουμε. Σαν αφορμή μπορείς να βρεις αυτές τις συνεχείς παραβιάσεις των πλέον βασικών στοιχείων της συμφωνίας».

Ο κ. Μάζης εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τις… πιρουέτες των νυν κυβερνώντων σ’ αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα και λέει ότι πρέπει να πληρώσουν, με τον σωστό τρόπο αντίδρασης να είναι στις κάλπες:

«Δεν ακούγονται πλέον ούτε κουβέντες και αντιδράσεις. Ακούτε ότι ‘το κράτος έχει συνέχεια, ότι εμείς είπαμε καλό είναι να μην υπογραφεί, αλλά αν υπογραφεί εμείς θα την τηρήσουμε’. Και τώρα τα λένε. Λέγαμε ότι αυτό το πράγμα πρέπει να ακυρωθεί. Το κόμμα της παρούσας κυβέρνησης έλεγε πάντα ότι ‘αν υπογραφεί η συνθήκη, θα την τηρήσουμε’. Άλλο τι λέει ο καθένας βουλευτής στον στενό του κύκλο, άλλο ο Πρωθυπουργός. Θα πρέπει ο κόσμος αυτή τη φορά να κινηθεί αναλόγως. Θυμάμαι που με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι στις διαδηλώσεις για το αν οι διαδηλώσεις μπορούν να χαράξουν εξωτερική πολιτική και απαντούσα ‘σαφώς όταν είναι ογκώδεις και μαζικές μπορούν να οδηγήσουν στην αναθεώρηση γραμμών της εξωτερικής πολιτικής’. Φτάσαμε εδώ, γιατί εμείς, άδολα, απλά πατριωτικά διαδηλώσαμε, τρέξαμε, μιλήσαμε και αφού μας… καπέλωσαν και έκαναν αυτές τις πιρουέτες οι νυν κυβερνώντες σ’ αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα, εμείς ξαναγυρίσαμε στον καναπέ μας λέγοντας ότι ‘κάναμε ότι μπορέσαμε και έτσι είναι τα πράγματα’. Όχι. Εδώ πρέπει να πληρώσουν αυτό που κάνουν. Το αντίτιμο πληρώνεται μόλις μας δοθεί η ευκαιρία, πηγαίνουμε στις κάλπες και δεν τους ψηφίζουμε».

Εμπαιγμός στα ελληνοτουρκικά

Για τα… όνειρα θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεννοηθεί με την Τουρκία και ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις, ο Ιωάννης Μάζης ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος:

«Υπάρχει η διάθεση της Τουρκίας να κρατήσει τις προκλήσεις σε ένα ανεκτό, από πλευράς Αμερικανών, σημείο. Θα κάνει τις παραβιάσεις της, θα βάλει τα ερευνητικά της σκάφη να κάνουν βόλτες ανάμεσα στη Χίο, τη Σύρο και τη Σάμο. Ξέρει ότι η Ελλάδα θα ανεχθεί όλες αυτές τις κινήσεις διότι ουσιαστικά επιθυμεί ένα ήσυχο καλοκαίρι για να μαζέψει χρήματα από τον τουρισμό και θα αδιαφορήσει για τις προκλήσεις. Η Τουρκία λέει ότι «θα τις κάνω τις προκλήσεις για να θυμούνται οι Έλληνες και η διεθνής κοινότητα ποιες είναι οι απαιτήσεις μου».

Και συνεχίζει αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συμφωνία για «μορατόριουμ το οποίο συνίσταται στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας για χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πάμε στο δικαστήριο και θα βγάλει το δικαστήριο ότι θέλει για να μην θεωρηθούν προκλήσεις για την απέναντι πλευρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε σχέση με το θάνατο και την κατανόηση του οργανισμού μας:αν είχα ακούσει ένα γιατρό στο Κατ δίχως να ακούσω το σώμα μου και τη διαίσθησή μου πριν 2 χρόνια θα πέθαινα. Εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αφαιρέσω τη χολή μου και μου είπε να πάω στο ιατρείο του να με δει μετά από ραντεβού.Το απέφυγα το ραντεβού όχι μόνο για το 100αρικο,αλλα διότι δεν συμφωνούσα με την εκτίμησή του και με όσα μου έλεγε. Οι πολύποδες ήταν παντού γύρω από την περιοχή της χολής μου και εγώ δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε να φάω. Κινήθηκα άμεσα. Πήγα σε δύο χειρουργούς στο Ιπποκράτειο. Ο ένας είχε πάρει σύνταξη, αλλα μου είπε ψέμματα, μιας και του έδινε το ιατρείο του ο καθηγητής Ζωγράφος ώστε να βρίσκει πελάτες και να τους πηγαίνει στο Ευγενιδειο. Δεν πήρε φράγκο και του έκοψα την καλημέρα παρότι συγχωριανος. Ήθελε να πάρει 3500 για χειρουργείο και παραμονή ένα 24ωρο στο νοσοκομείο. Ευτυχώς βρήκα εναν άνθρωπο και με χειρουργησε λίγο πριν τις εκλογές του 2019.Για καλή μου τύχη χειρουργηθηκα ενώ είχα φλεγμονή. Αν το είχαμε αφήσει για 3 μέρες μετά μπορεί και να πέθαινα. Από τότε αναθεώρησα και έπαψα να πιστεύω τυφλά την επιστήμη. Είδα και αλλα πλην επιστήμης και κατάλαβα πολλά...Η επιστήμη έχει και κοινωνικοοικονομικες διαστάσεις, εμπεριέχει και την ανθρώπινη φιλοδοξία, την ματαιοδοξία, την τάση του ανθρώπου να διακριθεί και να βγάλει λεφτά, ακόμα και εξτραδακια.

Σχολιο.- Έχω 3 προσωπικά σοβαρά παραδείγματα με το ίδιο ακριβώς story που άκουσα την αντίληψη μου και γλίτωσα τα χειρότερα, την τελευταία στιγμή και κατόπιν σθεναρής αντίστασης! Δυστυχώς κανένας γιατρός δε σε βοηθά να καταγγείλεις έναν άλλον, ακόμα κι όταν σου επιβεβαιώνει αυτό που καταλαβαίνεις! Είναι «σκληρή» η συντεχνία και πολλά τα λεφτά!

Σχολιο.- Ναι, τους χρειαζόμαστε τους γιατρούς, αλλα είναι σκληρή συντεχνία. 

Δεν αμφισβητώ τη γνώση τους και τις σπουδές τους, αλλά το μέλι(χρήμα) είναι γλυκό.. Αν δεν βάζεις εσύ ένα όριο λογικό, κάποιος πρέπει να το θέσει. Σε μια κοινωνία κατεστημένης αδικίας και οικονομικής ανισότητας αυτό είναι δύσκολο.. Αν δεν υπάρχουν θεσμοί και κανόνες, εναποκειται στην συνείδηση του καθενός.

Σχολιο.-  αυτό ακριβώς! Απλά κάποιοι από αυτούς ασκούν την επιστήμη τους όπως πρέπει και κάποιοι απλά την εξαργυρώνουν!

Σχολιο.- Όταν ήμουν 2ετής φοιτητής στην Ιατρική του ΑΠΘ, κάναμε μία έρευνα μεταξύ των συμφοιτητών μας προς διερεύνηση 1) ταξικής οικογενειακής κατάστασης 2) επαγγελματικής κατάστασης των γονέων 3) του κύριου κίνητρου του φοιτητή για σπουδές στην ιατρική...στο 1) 70% μέσου - υψηλού εισοδήματος 2) 80% γιατροί, δικηγόροι , μηχανικοί - 4% από αγρότες, 3% από εργατική οικογένεια και στο 3) του κίνητρου, κοινωνική θέση, οικονομικές απολαβές το 70%...10% ηθικά κίνητρα κοινωνικής προσφοράς ...από τους τότε συμφοιτητές αρκετούς γνώρισα και ως συνάδελφους που επιβεβαίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα ευρήματα της τότε "έρευνας"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια απο τις πρώτες εταιρείες που εφαρμόζει το 10ωρο είναι η εταιρεία ΙΟΝ. Δεν αγοράζετε ΙΟΝ, όπως δεν πρέπει έτσι και αλλιώς να αγοράζετε και να πίνετε κοκα κόλα.

Σχολιο.- Από εργαζόμενο της ΙΟΝ είναι η πληροφόρηση. Και είναι έγκυρη.

"Πρώτα η Υγεία" καργιόληδες. 

16.6.2021 Πριν ακόμα κατέβουν τα χεράκια της χούντας Μητσοτάκη που υπερψήφισαν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ΙΟΝ έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενούς της πως από την ερχόμενη Δευτέρα 21.6.2021 το ημερήσιο ωράριο εργασίας αυξάνεται από 8 σε 10 ώρες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νέα γενιά του αριστερισμού των Πανεπιστημίων κατά κύριο λόγο διαπνέεται από επιστημονισμό,οικονομισμό και θέλει να είναι στο επίκεντρο.Κάποτε ας πούμε έκανε θεό τον Ντεμπόρ και σήμερα κάνει θεό τον Γεροτζιάφα.Κάποτε ασκούσε κριτική στο θέαμα και την κοινωνία του εμπορεύματος,ενώ σήμερα εξυμνεί το ίδιο το εμπόρευμα και τους διαφημιστές του εμπορεύματος.

Εντάξει,να το δεχτώ ότι δεν ξέρετε ποιος είναι ο Γεροτζιάφας.Να δεχτώ ότι δεν έχετε ψάξει τη διαδρομή του,ούτε έχετε μάθει να είστε πονηροί.Όμως όταν αναρωτιέστε γιατί βρίσκεστε στο πολιτικό περιθώριο να μην σας κάνει εντύπωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες το βράδυ μια παρέα 10 παιδιών 23 ετών ήταν όλοι εμβολιασμένοι.Οι 7 είχαν κάνει το Astra Zeneca και οι 3 το Johnson.Ιικού φορέα είναι το Αστρα Ζενεκα και το Τζονσον,με τη διαφορά ότι το ένα δόθηκε πιο μαζικά και το άλλο δίνεται σε λιγότερα άτομα.Έτσι και στην περίπτωση των mrna εμβολίων, της pfizer δίνεται πιο μαζικά και της moderna δίνεται σε λιγότερους.

Δεν ήξεραν καν ότι το Άστρα Ζένεκα είχε απαγορευτεί για κάτω των 60,δεν είχαν καν ιδέα για το παραμικρό.Ήταν όλοι φοιτητές.0ι 5 στο ΠΑΠΕΙ και οι άλλοι 5 στο Πολυτεχνείο.Ο οικονομισμός, ο επιστημονισμός και η ανάγκη να θέλουν να φαίνονται συνεχώς έχει καταστρέψει την κριτική σκέψη μιας ολόκληρης γενιάς.Δεν ήξεραν καν ότι είναι σε φάση ΙV τα εμβόλια τώρα.Τι να πεις.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλή: Πέρασε με 158 "ναι" το εργασιακό νομοσχέδιο - 74 άρθρα ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, 56 ο ΣΥΡΙΖΑ

Το εργασιακό νομοσχέδιο έλαβε 158 θετικές ψήφους - Σχεδόν τα μισά άρθρα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τα μισά το ΚΙΝΑΛ, παρά τη σκληρή κριτική που έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες

Το μόνο κόμμα που καταψήφισε τόσο επι της αρχής όσο και επι του συνόλου των άρθρων ήταν το ΚΚΕ.

Σχολιο.-Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε άρθρα όπως να διώκετε η σεξουαλική παρτενόχληση από τον εργοδότη, και άλλα τέτοια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας, άντρας, στρέιτ, χριστιανός ορθόδοξος, ανοιχτόχρωμος, αστός οικογενειάρχης ο δολοφόνος. Να εκτελεσθούν όλοι αυτής της κατηγορίας να ξεβρωμισει ο τόπος.

Σχολιο.- ...και παιδεραστής....όταν της την έπεσε ήταν ένα 15χρονο κορίτσι...

Σχολιο.- το κτήνος

Σχολιο.- Γονείς/συγγενείς δεν ειχε το κορίτσι?!

Ή εγώ, δεν τους εχω ακούσει?!

Σχολιο.- Αμα βιάσεις 15χρονο κ μετά το παντρευτείς ενώ φυσικά είσαι πλούσιος και τα σκας δεν είσαι παιδεραστής. Είσαι απλά πολύ ερωτευμένος.....

Σχολιο.- Ομολόγησε ο φονιάς. Ο καθώς πρέπει σύζυγος, που θα 'πρεπε να 'χε βρεθεί στη φυλακή ήδη από τότε που 28χρονος αποπλάνησε ένα 15χρονο κοριτσάκι. Και το σκότωσε στα 20 του, δίπλα στο βρέφος που είχε γεννήσει. 

Ομολόγησε το απόβρασμα με την καλή δουλειά και τις προοπτικές. Το σκουπίδι, που άκουγε τους "ληστές" να μιλάνε με σπαστά ελληνικά. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν παρακολούθησα την υπόθεση στα γλυκά νερά αλλά είναι καιρός να σπάσουν τα στερεότυπα .Οι δολοφόνοι μπορεί να είναι "όμορφοι, νέοι, με καλή δουλειά(πιλότος ), ευυπόληπτοι και υπεράνω πάσης υποψίας..."

μάλιστα παιδεραστης αφού την γνώρισε όταν ήταν 15 χρόνων 

Η δεν λέγεσαι παιδεραστης όταν είσαι πιλότος ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περσι 17 Ιουνίου 2020

Τώρα μας σκοτώνουν και δεν τρέχει μια 

Ας καθότανε να τις φάει και μάλιστα αν πεθαινε αυτή θα φταιγε 

"Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, να σας ενημερώσω πως οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας μας παράτησαν τη βία και την όποια μέθοδο καταστολής, και πλέον αντιμετωπίζουν τον παραβατικό πολίτη με στοργή και ενδιαφέρον για τις προθέσεις του.

Πώς το ξέρω αυτό; 

Σε Κέντρο Υγείας κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσκομίζοντας γυναίκα η οποία το κάλεσε λόγω τραυματισμών από κακοποίηση που υπέστη από το σύντροφό της.

Η λέξη κακοποίηση ωχριά μπροστά στη βαρύτητα των σωματικών βλαβών. 

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενημέρωσε το αντίστοιχο αστυνομικό τμήμα για το περιστατικό, και η ανταπόκριση ήταν μηδενική. 

Εν τάξει, μια γυναίκα ακόμα δαρμένη, πώς κάνετε έτσι; 

Σε μια ακατανόητη κίνηση, οι διασώστες επέτρεψαν στον κακοποιητή να συνοδεύσει το θύμα στη διακομιδή. 

Οι γιατροί ξεκίνησαν να περιθάλπτουν την ασθενή, η οποία έφερε σοβαρές κακώσεις, με κεφαλαιμάτωμα και θλαστικά τραύματα.

Και για να μη μοιάσει αυτό με έκθεση ιατροδικαστή, εννοώ πως ήταν μες στα αίματα, χρειαζόταν ράμματα και είχε και επικίνδυνο τραύμα στο κεφάλι.

Ο σύντροφος ήταν διεγερτικός και βίαιος προς όλους, οπότε οι γιατροί κάλεσαν ξανά την αστυνομία, η οποία αυτή τη φορά εδέησε να εμφανιστεί. 

Αυτός εισέβαλε στο χώρο περίθαλψης και άρχισε να τη βρίζει αισχρά, στη συνέχεια άρχισε να τη χτυπά, την έπιασε από το λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει.

ΕΝΩ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΡΑΨΟΥΝ.

Η στάση των μπάτσων ήταν να λένε στον άνθρωπο αυτό «Έλα ρε Σάκη τώρα ηρέμησε, πώς κάνεις έτσι», γιατί εν τάξει, δεν είναι και κάνα δεκαπεντάχρονο που πήγε να δει το Τζόκερ ο Σάκης, είναι απλώς ένας ενήλικος άντρας που σάπισε τη γυναίκα του στο ξύλο και συνεχίζει να το κάνει μπροστά σε γιατρούς απειλώντας και τη δική τους σωματική ακεραιότητα.

Οι γιατροί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να βγάλουν έξω από το Κέντρο Υγείας αυτό το ον, και η απάντησή τους ήταν «ε, πώς να τον βγάλουμε τώρα». ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΑΓΕ; 

Δεν είναι δα ότι συμβαίνουν βίαιες προσαγωγές στη χώρα μας. 

Η γυναίκα εν τω μεταξύ άρχισε να λέει – προφανώς κατατρομαγμένη – πως δεν την έδειρε αυτός και πως τραυματίστηκε αλλιώς. Και στις εκκλήσεις των γιατρών για επ’ αυτοφώρω σύλληψη, η απάντηση των μπάτσων ήταν «Μα τώρα λέει πως δεν την έδειρε αυτός, δεν έχουμε στοιχεία»

. Οι γιατροί τότε άρχισαν να φωνάζουν ότι αυτό είναι παρανοϊκό και ότι απαιτούν να τον πάνε αυτόφωρο για παρακώλυση παροχής πρώτων βοηθειών και εκδήλωση επίθεσης σε υγειονομικό προσωπικό, πράματα που συνέβαιναν μπροστά τους ούτως ή άλλως. 

Η τελική τους απόφαση ήταν απλώς να τον απομακρύνουν από το Κέντρο Υγείας «για δική του προστασία», όπως είπαν. Από όλα τα άτομα εκεί μέσα, θεώρησαν πως αυτός χρειαζόταν προστασία. 

Χωρίς να του απαγγελθεί καμιά κατηγορία, γύρισε σπιτάκι του και με το περιπολικό, κύριος.

Δεν ξέρω πόσο απειλημένοι νιώσατε εσείς από τους νέους που πίνανε μοχίτο στις πλατείες, στους οποίους εξαντλήθηκε η αυστηρότητα των αστυνομικών μας. 

Εγώ, ως γυναίκα και γιατρός, θα ένιωθα ασφάλεια ξέροντας πως θα με προστατεύσουν αν ένα σίχαμα με απειλήσει ή με δείρει. 

Ίσως αντί να καθαρίσει τα Εξάρχεια, ο επόμενος πρωθυπουργός μας μπορεί να μας καθαρίσει από τέτοια υποκείμενα που μας κάνουν να φοβόμαστε να περπατάμε μόνες τα βράδια, που μας κάνουν να ντρεπόμαστε λες και φταίμε εμείς που μας χτύπησαν, που μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγες, ανασφαλείς, ακατάλληλες, πονεμένες, ακρωτηριασμένες, λειψές."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ στο κράτος απαρτχάιντ εξακολουθούν να δολοφονούν ατιμώρητα ..σήμερα πέθανε ο έφηβος Αχμέτ Μπάνι Σάμσα που πυροβολήθηκε χτες στο κεφάλι στην μικρή πόλη Μπέιτα ..ο νεαρός συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά των παράνομων Ισραηλινών εποικισμών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν πολύ πρόχειρα και ενδεικτικά τι άρθρα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ: 

Άρθρο 60: Ο εργοδότης μπορεί πλέον να σου δώσει τις άδειες που σου χρωστάει και εντός του επόμενου έτους. 

Τι ίσχυε; Ήταν υποχρεωμένος να σου τη δώσει εντός του ίδιου έτους, αλλιώς την πληρωνόσουν διπλάσιο ημερομίσθιο

Προφανώς και η άδεια είναι βιοτική ανάγκη και δεν μπορεί να την αναζητάς στις καλένδες, όποτε θέλει μονομερώς ο εργοδότης σου.

Άρθρο 64: Ο εργοδότης αφού σου κάνει προ τριμήνου προειδοποίηση απόλυσης, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την εργασία σου.

Κοινώς με το εξώδικο της προμήνυσης για την απόλυσή σου, μπορεί να σε στείλει σπίτι σου και να μη σε ανέχεται, να μην έχεις καμία επαφή με τους συναδέλφους σου για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ως την απόλυση.

Άρθρα 71 έως 74: 

Διατάξεις για την ψηφιακή κάρτα για τον έλεγχο του ωραρίου. ΑΥΤΟΥ του ωραρίου, του ευέλικτου, του λάστιχο, του 10ωρου με ρεπό, του ωραρίου των Κυριακών. Ασφαλώς και βοηθάει τα αφεντικά να σπάνε το χρόνο σε ενεργό και μη. Και να μη συνυπολογίζουν διαλειμμα στο ωράριο.

Κοινώς πας για κατούρημα ή βγαίνεις από την εταιρεία με την κάρτα για να πάρεις ένα καφέ, δεν εργάζεσαι. Για να μη μιλήσουμε για εταιρείες με χρονοχρέωση..

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ονομαστική ψηφοφορία, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου' νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο.

Καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε ‘παρών', στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε ‘παρών' στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή".

"Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης!

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρο 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο αξιοσημείωτο στην απόφαση του πρωτοδικείου είναι η πρωτοτυπία της.

Προσπαθώντας να συμβιβαστεί ανάμεσα στην εντεταλμένη υποχρέωση να κηρύξει παράνομη την απεργία από τη μια και το γεγονός ότι ουδέποτε έχει κηρυχθεί συνολικά παράνομη μια απεργία κηρυγμένη από τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση από την άλλη, καταλήγει στην απόφαση - πιθανόν παγκόσμια πρωτοτυπία: παρανομία με το ρολόι.

Άλλα είναι τα αξιοσημείωτα:

1. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά (τουλάχιστον όσα χρόνια θυμάμαι εγώ), που κηρύσσεται παράνομη - έστω και εν μέρει - απεργία η οποία προκηρύσσεται και καλύπτεται από τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση - εν προκειμένω την ΑΔΕΔΥ.

2. Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστική οργάνωση εμφανίζεται στο δικαστήριο ικέτις, διαβεβαιώνοντας ότι σκοπεύει από μόνη της να αναστείλει την απεργία στους κλάδους για τους οποίους ζητείται από την εργοδοσία να κηρυχθεί παράνομη.

3. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η συνδικαλιστική οργάνωση, ενεργώντας όπως παραπάνω, αποδέχεται ότι απεργίες μπορούν να γίνονται μόνο εφόσον δεν προκαλούν ενόχληση και δυσλειτουργίες. Λες και δεν είναι σκοπός των απεργιών ακριβώς η άσκηση πίεσης μέσω των δυσλειτουργιών που προκαλούν.

4. Το επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας ότι η απεργία πρέπει να κηρυχθεί παράνομη επειδή "δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων" εισάγει επίσης μια νέα αντίληψη του όρου "προσωπικό ασφαλείας", καθώς είναι γνωστό ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις απασχολείται πρακτικά το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σας κακοφαίνεται το 33% που απαιτεί ως προσωπικό ασφαλείας το νομοσχέδιο του (μηδέποτε εργασθέντος) υπουργού Εργασίας; Πάρτε ένα 100% να'χετε.

5. Η κυβέρνηση εφάρμοσε συστηματικά την πρακτική να φέρνει κρίσιμα νομοσχέδια για ψήφιση σε χρονικά σημείο που της έδιναν την δυνατότητα να στρέφεται επικοινωνιακά κατά των αντιδράσεων, όχι μόνο για την ουσία των αντιδράσεων, αλλά και για το ίδιο το χρονικό σημείο στο οποίο αυτές εκδηλώθηκαν: Η κυβέρνηση νομοθετεί τη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά οι φοιτητές που βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια κατά του ιού. Η κυβέρνηση νομοθετεί το έκτρωμα του Χατζηδάκη, αλλά οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να αντιδράσουν, διότι "στρέφονται σε βάρος των μαθητών" (ναι, τώρα έπιασε ο πόνος για τους μαθητές την κυβέρνηση). Ως εδώ τίποτα καινούργιο. Το καινούργιο είναι ότι η συνδικαλιστική οργάνωση, αντί να αντιστρέψει το ερώτημα, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει ή έστω να αναστείλει την ψήφιση- αφού νοιάζεται τόσο για τα παιδιά - το αποδέχεται, προσφερόμενη να εξαιρέσει μόνη της τους εμπλεκόμενους κλάδους.

*Σημειωτέον ότι οι απεργοί έχουν "συμμάχους" σε αυτό τους ίδιους τους μαθητές που έβγαλαν ανακοίνωση, με την οποία ξεχέζουν στην κυριολεξία την Κεραμέως και τον Χατζηδάκη και τους απαγορεύουν να μιλούν στο όνομα τους από τη στιγμή που η κυβέρνηση με την πολιτική της τους διαλύει όνειρα και ζωές!

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/298544_mathites-kata-kerameos-hatzidaki-ntropi-na-miloyn-ek-meroys-mas

Μαθητές κατά Κεραμέως-Χατζηδάκη: Ντροπή να μιλούν εκ μέρους μας

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/298544_mathites-kata-kerameos-hatzidaki-ntropi-na-miloyn-ek-meroys-mas



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πριν λίγο πέρασε ένα νομοσχέδιο κόλαση για τα εργασιακά. Όσοι γονείς ψηφίζουν ΝΔ φτύνουν τα παιδιά τους και τα θάβουν με τα ίδια τους τα χέρια ενώ δίπλα ανοίγουν και το δικό τους λάκκο, το λάκκο της απώλειας και των ενοχών. Πολλά παιδιά θα φύγουν μετανάστες πλέον. Θα δούμε περισσότερες αυτοκτονίες νέων, περισσότερη εγκληματικότητα και πολύ βία που δε θα φαίνεται στις ειδήσεις, θα είναι στην καθημερινότητα μας σιωπηλή και αδυσώπητη."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος εργασιακός νόμος: Έτσι θα καταστρατηγείται το 8ωρο - Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Ποιες θα είναι οι άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά στη Βουλή. Έρχονται περικοπές αποδοχών και δικαιωμάτων.

17 Ιουνίου 2021 06:12

Με την θετική ψήφο των 158 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, είναι από χθες νόμος του κράτους το εργασιακό νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στην Ελλάδα θα έχει σε πολλά σημεία του άμεση εφαρμογή και θα επιφέρει αλλαγές στην εργασία: Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η πρακτική κατάργηση της 8ωρης υποχρεωτικής εργασίας, ενώ επέρχονται και μειώσεις μισθών μέσω των νέων διατάξεων των υπερωριών. Υπό διωγμό τίθεται παράλληλα το δικαίωμα στην απεργία΄

Πότε θα εφαρμοστεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, το νομοθέτημα θα έχει άμεση εφαρμογή. Όπως δήλωσε το νομοσχέδιο «δεν θα εφαρμοστεί σε πέντε τέρμινα. Πάρα πολλές διατάξεις θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την ημέρα της δημοσίευσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και κάποιες άλλες κάνα δυο μήνες μετά». Από το χρονοδιάγραμμα εξαιρείται η διαδικασία για την σύσταση της νέας μορφής της επιθεώρησης εργασίας αφού «θα ξεκινήσει αμέσως η προετοιμασία για να βγει το προεδρικό διάταγμα που θα θέσει τις βάσεις για να προχωρήσει η νέα ανεξάρτητη αρχή» ενώ ειδική περίπτωση είναι και η γενικευμένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας που εξαρτάται από τεχνικούς παράγοντες.

Αν και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αριθμεί πάνω από 100 άρθρα ας δούμε τις διατάξεις του που άμεσα θα επιδράσουν στον τρόπο εργασίας και στους χώρους δουλειάς:

Τι θα ισχύει με το 8ωρο και τις υπερωρίες

Το κυριότερο στοιχείο του νομοσχεδίου αφορά βέβαια την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (άρθρο 59). Προβλέπει ότι με ατομική σύμβαση είναι δυνατός ο 6μηνιαίος καθορισμός του ωραρίου με όριο τις 10 ώρες ημερησίως. Πρόκειται για το άρθρο το οποίο στηλίτευσε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο η Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, αφού εκτίμησε ότι αυτές οι συμβάσεις είναι εκτός της λογικής του εργατικού δικαίου αφού δεν θεωρείται ισότιμη η σχέση εργοδότη και εργαζόμενου. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων καταργεί ακόμη και τις ασφαλιστικές δικλείδες του άρθρου 7 του ν.3846/2010, αλλά και του άρθρου 42 του ν.3986/2011 που προέβλεπαν για τέτοιες περιπτώσεις συλλογική συμφωνία με την επιχειρησιακή ή κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση. Με απλά λόγια ο εργαζόμενος θα καλείται να συζητήσει ατομικά με την επιχείρηση το ζήτημα του ωραρίου, με κριτήριο τις κατά καιρούς ανάγκες της επιχείρησης.

Σε ξεχωριστό άρθρο γίνεται αναφορά στην διεύρυνση των υπερωριών. Έτσι η υπερεργασία αυξάνεται από 3 ώρες την εβδομάδα σε 5ώρες την εβδομάδα (6 για την εξαήμερη εργασία) ενώ οι υπερωρίες αυξάνονται σε 150 το χρόνο ενώ η προσαύξηση μειώνεται από 60% που είναι σήμερα σε 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην Βουλή αυτό πρακτικά σημαίνει για έναν εργαζόμενο σε βιομηχανία με μισθό 900 ευρώ (ωρομίσθιο 5,4 ευρώ) ότι ενώ για 120 ώρες υπερωρία αμείβονταν με 958 ευρώ, με το νέο σύστημα για 150 ευρώ υπερωρίες θα παίρνει 843 ευρώ. Η αντιστοιχία για ένα μισθό της τάξης των 1200 ευρώ σημαίνει πώς από 120 ευρώ υπερωρίες που απέφεραν 1278 ευρώ τώρα αντιστοιχούν σε 1124 ευρώ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει επιστρατευθεί το επιχείρημα ότι οι δύο αυτές ρυθμίσεις για τις υπερωρίες και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι άσχετες μεταξύ τους.

Αλλαγές στις απολύσεις

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται με τα άρθρα του νόμου και για τις απολύσεις. Με βάση τις διατάξεις δεν υφίσταται πλέον η δυνατότητα επαναπρόσληψης σε περίπτωση που απολυμένος εργαζόμενος δικαιωθεί μετά από προσφυγή του στο δικαστήριο. Με τις νέες ρυθμίσεις ο εργοδότης θα μπορεί απλά να καταβάλει ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης και όχι να καταβάλει τα χρήματα για όλους του μήνες που ο εργαζόμενος ήταν παράνομα η καταχρηστικά απολυμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτή την ρύθμιση διαφώνησε δημοσίως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εργατολόγος Άννα Ευθυμίου. Για τις περιπτώσεις εργαζομένων που προστατεύονται από απόλυση μέρος του βάρους της απόδειξης στο δικαστήριο μετατίθεται στον εργαζόμενο. Για τις διατάξεις αυτές εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το αν προστατεύεται επαρκώς το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία του απολυθέντος, όπως λέει το άρθρο 22 παρ.1 του Συντάγματος.

Για την απεργία

Το νομοσχέδιο επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στην δυνατότητα κήρυξης απεργίας. Για σειρά επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προβλέπεται προσωπικό ασφάλειας ίσο με το 1/3 του προσωπικού. Με αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το αν υφίσταται η όχι απεργιακή κινητοποίηση να μην υφίσταται κανένα αποτέλεσμα αφού θα λειτουργούν οι δομές της όποιας υπηρεσίας.

Για τον ιδιωτικό τομέα επιβάλλεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού συστήματος. Μια πρόβλεψη που τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής εκφράστηκε η ένσταση ότι είναι ανοιχτό σε χειραγώγηση. Σε σημείο που να είναι δυνατή η γνωστοποίηση στους εργοδότες της ψήφου του κάθε εργαζόμενου. Παράλληλα η διάταξη υπονομεύει την δυνατότητα πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων ως μορφή ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Συνολικά για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ορίζεται η έννοια της «αστικής ευθύνης» των μελών ενός σωματείο ενώ μεταξύ άλλων τίθεται ως κριτήριο η «ψυχολογική βία» απέναντι σε εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν (απεργοσπασία). Όπως επισημάνθηκε και από την αντιπολίτευση και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής η διάταξη είναι ασαφής και επιφέρει ερμηνείες που κάλλιστα μπορούν να καταστήσουν παράνομη οποιαδήποτε δραστηριότητα ενός σωματείου. Τέλος απαγορεύεται σε δευτεροβάθμια σωματεία να κηρύσσουν απεργία σε περίπτωση που κριθεί παράνομη μια απεργιακή κινητοποίηση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.

Τέλος όσον αφορά την ψηφιακή κάρτα εργασίας, αυτή αναμένεται αρχικά να εφαρμοστεί πιλοτικά. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες διατάξεις που θα εφαρμοστούν άμεσα. Παράλληλα όμως ο έλεγχος της επαφίεται στην επιθεώρηση εργασίας που πλέον θα είναι ανεξάρτητη αρχή ενώ παραμένει σε ισχύ η νομοθεσία που δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να διορθώνουν εκ των υστέρων στοιχεία για την απασχόληση των εργαζομένων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύξηση των ωρών εργασίας: Ποιο είναι το κόστος για την ανθρώπινη υγεία;

Η ψυχολόγος γράφει για τις συνέπειες της πολύωρης εργασίας στη σωματική και τη ψυχική υγεία μας και την αξία του πραγματικού, ελεύθερου χρόνου.

17 Ιουνίου 2021 06:58

Η εργασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής ενός ανθρώπου. Πέρα από την κάλυψη των βιοποριστικών του αναγκών, το άτομο μέσα από την εργασία εξασφαλίζει την θέση του στην κοινωνία, αναπτύσσει τα ταλέντα και τις κλίσεις του, καλλιεργεί την ανθρώπινη επικοινωνία και χτίζει διαπροσωπικές σχέσεις.

Στην σύγχρονη όμως πραγματικότητα και οικονομία η εργασία δεν φαίνεται να εξυπηρετεί και τόσο αυτές τις ανάγκες. Αυτό που παρατηρούμε σήμερα είναι ανθρώπους να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν τα προς το ζην και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Ανθρώπους εξαντλημένους, πιεσμένους και αγχωμένους. Από την άλλη τα ωράρια διευρύνονται συνεχώς τις καθημερινές, τα σαββατοκύριακα, αλλά και τα βράδια. Είναι πια σχεδόν σύνηθες το φαινόμενο οι εργαζόμενοι να ξεπερνούν τις 8 ώρες εργασίας σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα σε χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένος όρος για να περιγράψει τον θάνατο που προέρχεται λόγω υπερβολικής εργασίας.

Οι συνέπειες της πολύωρης εργασίας

Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών είναι να επηρεάζεται η σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Το να βρει ο σημερινός εργαζόμενος χρόνο για να επισκεφτεί το γιατρό ή να κάνει εξετάσεις έχει αρχίσει να αποτελεί πολυτέλεια. Πόσο μάλλον το να φροντίσει για την ψυχική του υγεία!

Οι συνθήκες εργασίας σήμερα προκαλούν έντονη πίεση και στρες στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να παραμερίζουν την αξία που έχει η υγεία τους. Οι περισσότεροι όχι μόνο φτάνουν αλλά ξεπερνούν τα όρια τους, δουλεύοντας πολλές ώρες την ημέρα ή πηγαίνοντας στη δουλειά ακόμα και όταν είναι άρρωστοι. Για αυτό και ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι αυξημένος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η υπερβολική δουλειά κόστισε 745.194 ζωές το 2016, ενώ ταυτόχρονα σε πολλά εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που απομένουν με αναπηρίες, εξαιτίας νοσημάτων που σχετίζονται με την αυξημένη εργασία. Τονίζεται μάλιστα πως «Η εργασία επί 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα συνιστά σοβαρή απειλή για την υγεία», καθώς συνδέεται με αύξηση κατά 35% του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και κατά 17% του κινδύνου για ισχαιμική καρδιοπάθεια. Η πανδημία ήταν ακόμη ένας παράγοντας που συντέλεσε σε αυτό, καθώς οι υπερωρίες από άτομα που εργάζονταν από το σπίτι ήταν συχνές.

Παράλληλα αυξημένος είναι και ο κίνδυνος για την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αρχίσει να συνδέουν την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών με τα προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάνω από 300 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη και ψυχικές διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία τους. Άλλα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, που είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους είναι το αυξημένο άγχος, η κατάθλιψη, η συναισθηματική κόπωση και η απώλεια κινήτρων. Επιπρόσθετα το στρες λόγω της εργασίας έχει βλαβερές επιπτώσεις στη διατροφή οδηγώντας τα άτομα στην υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Η δουλειά τα Σαββατοκύριακα συνδέεται με περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε άνδρες και γυναίκες, ενώ οι γυναίκες που δουλεύουν πάνω από 55 ώρες εβδομαδιαίως έχουν χειρότερη ψυχική υγεία από τους άντρες καθώς συνήθως επιβαρύνονται και με τον χρόνο που πρέπει να ασχοληθούν με τις δουλειές του σπιτιού. Μια ακόμη παράμετρος είναι ότι τα ωράρια εργασίας δεν συμπίπτουν με τις ώρες λειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο το στρες των εργαζόμενων γονέων.

Τα πιο κοινά σημάδια που δείχνουν ότι η υγεία του εργαζομένου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της αυξημένης εργασίας είναι η κόπωση, η έλλειψη ενέργειας, η αϋπνία, η κακοδιαθεσία, η απώλεια ή πρόσληψη βάρους, το ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα και τα παράπονα της οικογένειας ή των φίλων.

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις των ερευνητών είναι πιο εύστοχες και χρήσιμες από ποτέ με αφορμή την συζήτηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη. Η συμπίεση των ωρών εργασίας από 5 σε 4 μέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ωρών εργασίας ημερησίως, κάτι που θα πλήξει τόσο τη σωματική, όσο και τη ψυχική υγεία του ατόμου.

Η αξία του ελεύθερου χρόνου

Ο εργαζόμενος για να μπορεί να είναι δημιουργικός, παραγωγικός και να βοηθάει την επιχείρηση, που εργάζεται να είναι αποδοτική, πρέπει να μπορεί να συνδυάσει μαζί με την εργασία τον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση. Ο ελεύθερος χρόνος που ο καθένας αφιερώνει στον εαυτό του είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο χρόνος εκτός δουλειάς είναι πολύτιμος για τον κάθε άνθρωπο. Το άτομο στον ελεύθερο χρόνο του εκτός της διασκέδασης και της χαλάρωσης μπορεί να ασχοληθεί με κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα. Μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να ανταλλάσσει απόψεις, να γίνει ενεργό μέλος της κοινωνίας, να επικεντρωθεί στον εαυτό του, να βελτιωθεί σαν άνθρωπος, να φτιάξει τις σχέσεις του με τους γύρω του και να ανασυγκροτήσει τις σκέψεις. Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος που αφιερώνει την μίση και παραπάνω μέρα του στην εργασία να τα κάνει όλα αυτά. Πως να αφιερώσει χρόνο στις σκέψεις, στα συναισθήματα, στον εαυτό του, στους φίλους και την οικογένεια του;

Ένας εξαντλημένος άνθρωπος αργά η γρήγορα δεν θα μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά στην δουλειά του. Δεν θα μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια του. Δεν θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί, να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει. Δεν θα μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία γενικότερα. Οι κοινωνίες χρειάζονται ολοκληρωμένα ενεργά μέλη και όχι εξαντλημένους ανθρώπους.

Από την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής δεν έχει να ωφεληθεί μόνο ο ίδιος ο εργαζόμενος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Αντίστοιχα η εργασιακή εξουθένωση δεν θα βλάψει μόνο το άτομο, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία σε βάθος χρόνου!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πώς χρηματοδοτείται μια "μίνι Τουρκία" στη Συρία
 Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 10:37
«Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα. Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι, γράφει η αφίσα. Στο κάτω μέρος η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα. Στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα, και διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικά χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν».
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «H εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων φέρει την υπογραφή της αμφιλεγόμενης τουρκικής θρησκευτικής οργάνωσης Ditib, η οποία διαθέτει στη Γερμανία περί τα 800 τζαμιά. Ο Κρίστοφ ντε Φρις, υπεύθυνος ενημέρωσης της ΚΟ των γερμανών συντηρητικών για θρησκευτικά ζητήματα, θεωρεί ότι η Ditib ‘εμφανίζεται προς τα έξω ως φιλελεύθερη οργάνωση με ρόλο στον διαθρησκευτικό διάλογο‘. Ο γερμανός βουλευτής κατηγορεί ωστόσο την οργάνωση ότι στο εσωτερικό είναι κάθε άλλο παρά ανεκτική, ιδίως όταν πρόκειται για την ‘κοινωνική πλειοψηφία και τις μειονότητες‘.
Τα συγκεντρωμένα ποσά προορίζονται για την επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, η οποία είναι ένα από τα τελευταία προπύργια ισλαμοφασιστών στην Συριακή Δημοκρατία. Σήμερα βρίσκονται σταθμευμένοι εκεί μερικές χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες για να αποτρέψουν την απελευθέρωση της περιοχής από το στρατό της Συρίας..
‘Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι με τη συγκέντρωση χρημάτων και την κατασκευή σπιτιών η Τουρκία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στη περιοχή, αφού πρώτα εισέβαλε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου στη Συρία και εξεδίωξε τους κουρδικούς πληθυσμούς‘, δηλώνει ο γερμανός βουλευτής. Θεωρητικά και η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη βόρεια Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Τα υπό κατάληψη εδάφη εκτουρκίζονται συστηματικά
Σύμφωνα με τον Κρίστοφ ντε Φρις η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων καθιστά σαφές για μια ακόμα φορά ότι η οργάνωση Ditib στη Γερμανία κατευθύνεται από την Τουρκία και ότι είναι παρακλάδι της τουρκικής υπηρεσίας θρησκευτικών ζητημάτων Diyanet, η οποία διορίζει και πληρώνει τους ιμάμηδες σε τζαμιά της Ditib στη Γερμανία. Πολιτικά είναι ευθυγραμμισμένη με την τουρκική κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και από τα λογότυπα στις αφίσες, η συγκέντρωση χρημάτων γίνεται από την Ditib σε συνεργασία με την Diyanet.
Επικρατεί η εντύπωση ότι τόσο η υπηρεσία Diyanet όσο και μεγάλες τουρκικές οργανώσεις αρωγής έχουν προσδεθεί στο άρμα της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν. Σε πόλεις όπως το Αφρίν και το βόρειο Χαλέπι εκδιώκονται ανεπιθύμητες μειονότητες όπως Κούρδοι, και Χριστιανοί. Στη θέση τους εγκαθίστανται σύροι άραβες, και μισθοφόροι ισλαμοφασίστες διαφόρων εθνικοτήτων, συνήθως οικογένειες ακραίων ισλαμοφασιστικών ομάδων. Η Τουρκία και οι συμμαχικές ισλαμοφασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις προωθούν με τη βία τη δημογραφική αλλαγή. Τα υπό κατάληψη εδάφη εκτουρκίζονται συστηματικά. Και εδώ είναι καθοριστικός ο ρόλος των τουρκικών οργανώσεων αρωγής.
Δεκαπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός της Diyanet
Το πόσο σημαντική είναι για τον πρόεδρο Ερντογάν η υπηρεσία θρησκευτικών ζητημάτων Diyanet, γίνεται εμφανές από τον προϋπολογισμό της. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεκαπλασιάστηκε από 1,3 δισεκατομμύρια λίρες σε 13 δις βάσει του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. Μόνο οι δαπάνες για προσωπικό αυξήθηκαν μέσα σε μια διετία κατά 2,1 δις λίρες.
Ας σημειωθεί ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκονται αστυνομία και χωροφυλακή, έχει στη διάθεσή του κάθε χρόνο 10,6 δις λίρες, το υπουργείο Εξωτερικών 5,7 δις. Η Diyanet δεν δραστηριοποιείται στο εξωτερικό μόνο στη Συρία, αλλά συνολικά σε 140 χώρες. Τα όρια μεταξύ οργανώσεων αρωγής και στρατού είναι ασαφή. Μέλη των οργανώσεων και στρατιωτικοί εργάζονται χέρι-χέρι».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένοπλη επίθεση με μία νεκρή στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στη Σμύρνη
 Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 13:38
Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στη Σμύρνη, το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια γυναίκα, η Deniz Poyraz, στέλεχος του κόμματος, είναι νεκρή.
Το HDP σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο δράστης για αρκετή ώρα πυροβολούσε το κτήριο, χωρίς να επέμβει η αστυνομία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΗΑ, ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα.
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «πολιτική δολοφονία».
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η μητέρα του θύματος που θρηνεί και ζητάει να δει την κόρη της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακαταδίωκτοι δολοφόνοι! 25-27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας (μετά από mRNA εμβόλια) και στην Ελλάδα...
...κι οι "επιστήμονες" πλασιέ φαρμακοβιομηχανιών, πίσω από την ασυλία και το ακαταδίωκτο... "ανησυχούν"! Πως θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους -όση τους απομένει-, έστω αυτά τα 25-27 άτομα με μυοκαρδίτιδα, ρε αλήτες; 
Εσείς πως κοιμάστε ήσυχοι, κοιτάτε τα παιδιά σας στα μάτια χωρίς ίχνη τύψεων; Οι αγορές μπολιών πάνε καλά... αυτό έχει σημασία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



¡Gracias, Perú! Το Περού χαστουκίζει τους ιμπεριαλιστές & τη Νατοϊκή "αριστερά"!
«Θέλω απλώς να θέσω τάξη στη χώρα, να σώσω τη χώρα.
Είμαι εξοργισμένος γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ένα έθνος μέσα στο άλλο.
Θα υπερασπιστώ το έθνος, εκείνους που δεν έχουν ψωμί,
εκπαίδευση, υγεία, αυτούς που δεν είναι διεφθαρμένοι»
Pedro Castillo, πρόεδρος του Περού
Ο Πέδρο Καστίγιο είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του Περού. Η Ανυπότακτη Λατινική Αμερική δείχνει το δρόμο, δυναμώνει τον Άξονα της Αντίστασης σ' ολόκληρο τον πλανήτη και η Λαϊκή Νίκη στο Περού μας διδάσκει: ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος.
Στην "αυλή" των ΗΠΑ μια ακόμη χώρα χαστούκισε τους ιμπεριαλιστές. Ένα ηχηρό χαστούκι και στη Νατοϊκή "αριστερά", την "ευρωπαϊκή δικαιωματική αριστερά της εποχής" μας.
Αυτό εξηγεί το "πάγωμα" της εγχώριας Νατοϊκής συριζαιικης "αριστεράς", για τη νίκη του Πέδρο Καστίγιο, μιας ευρωπαϊκής δικαιωματικής «αριστεράς» που στρατεύτηκε στον "κοινό εθνικό σκοπό" του μαζικού εμβολιασμού με ένα πειραματικό φάρμακο, των "προλεταριακών" εμβολίων, τέστ κ.α.π. των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών "Big pharma".
Σύντομα θ' αναγκαστούν οι "σύντροφοι" της Νατοϊκής "αριστεράς" να ομολογήσουν και να δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους την "παγωμένη" στάση σήμερα και την ανοιχτή αντίθεση αύριο, όταν δεν θα μπορούν να κρύψουν το Πρόγραμμα του κομμουνιστή Δάσκαλου Πέδρο Καστίγιο. Ας δούμε τι λέει ο νέος πρόεδρος του Περού, γιος αναλφάβητων ιθαγενών χωρικών, που έχει σημεία αναφοράς... το "Πατρίδα ή Θάνατος" του Τσε και του Φιδέλ, της Μπολιβαριανής Επανάστασης του Τσάβες, της Βολιβίας του Έβο, των Σαντινίστας... η ΛατινοΑμερικάνικη Πατριωτική Αριστερά
"Ο αφόρητος Πέδρο Καστίγιο: όχι στις εκτρώσεις, όχι στους γάμους ομόφυλων, όχι στην κατανάλωση μαριχουάνας..."
«Προέρχομαι από μια οικογένεια που με μεγάλωσε με αξίες
και με έχει μεγαλώσει με αρχές που θα μεταφέρω στο λαό»
Έτσι έγιναν επιθέσεις στον "σταλινικό, μαρξιστή λενινιστή,  κομμουνιστή" Πέδρο Καστίγιο, τόσο από την διεφθαρμένη κόρη του δικτάτορα, όσο κι από τη δεξιά...
Ορισμένες βασικές αρχές του προγράμματος του προέδρου Πέδρο Καστίγιο και το Πρόγραμμα του "Perú Libre"
"Θα ανακτήσουμε το φυσικό αέριο για του Περουβιανούς"
Ανάγκη για ριζική εθνικοποίηση των πόρων, έναν σημαντικό συνταγματικό μετασχηματισμό που διαλύει το νομικό πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού.
Χαρακτηρίζεται ξενοφοβικός μιας και θεωρεί τη μετανάστευση ως πρόβλημα της «εμπορίας ανθρώπων».
ΜΚΟ: χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν αποστολή να ελέγχουν τους κοινωνικούς τομείς με πολιτικές επιπτώσεις, για παράδειγμα εκείνους που ασχολούνται με άτομα με ιδιαιτερότητες, ατομικά δικαιώματα, LGTBI, φεμινίστριες, ελευθερία του Τύπου, οικολόγοι, διανοούμενοι, και τα λοιπά.
Οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τον Πρώτο Κόσμο, με καλά αμειβόμενους αξιωματούχους μισθοφόρους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως υπερασπιστές της φύσης, για παράδειγμα, όταν στις χώρες καταγωγής τους υποστηρίζουν το πιο απάνθρωπο σύστημα που προκαλεί καταστροφές στον πλανήτη. Χρηματοδοτούν ιδρύματα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι πολιτικά κόμματα που ηττήθηκαν στις εκλογές, για να αντιταχθούν στις κυβερνήσεις. Οι ΜΚΟ είναι οργανισμοί άλλων κυβερνήσεων στις χώρες μας, θέλουν να μας αναθέσουν ρόλο στο νέο καταμερισμό εργασίας. Μέσω χιλιάδων ΜΚΟ, ο ιμπεριαλισμός έχει βρει έναν μηχανισμό με τον οποίο χιλιάδες μισθοφόροι έχουν οργανώσει αυτά τα θεσμικά όργανα για τον έλεγχο, τη χειραγώγηση κ.λπ. των μαζών και ενορχήστρωση χιλιάδων αντεπαναστατικών δράσεων.
Ο νεοφιλελεύθερος ακαδημαϊκός Javier Puente (Smith College) σε άρθρο (14 Απρίλη 2021), ασκεί κριτική στον τότε υποψήφιο πρόεδρο και μεταξύ άλλων περιγράφει ως εξής τον νικητή των εκλογών στο Περού: «Υποστηρικτής του εθνοκρατισμού, του παραμιλιταρισμού και της εθνικοποίησης... Εκτιμά την αξία της στρατιωτικοποίησης της νεολαίας στο όνομα της ηθικής, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής... Προωθεί επίσης την ανάγκη για μια επαναστατική πολιτιστική εμπειρία, εφαρμόζοντας πρότυπα πολιτιστικής κατεύθυνσης που αναβαθμίζουν το buenas costumbres (αξιοπρεπείς συνήθειες) της περουβιανής κοινωνίας... Προτείνει επίσης να εμπλακεί η κοινωνία των πολιτών στην ένοπλη υπεράσπισή της στο όνομα του νόμου και της τάξης και στη "σοσιαλιστική διοίκηση" της δικαιοσύνης... Απαξιώνει τα δικαιώματα των κοινοτήτων LGBTQI +...»
Για να κατανοήσουμε τον πόλεμο εναντίον του σημερινού προέδρου Πέδρο Καστίγιο και το Πρόγραμμα του "Perú Libre", αξίζει να σημειώσουμε εκείνους τους "διανοούμενους" που κατασκευάζει το καπιταλιστικό σύστημα και τους εμφανίζει ως "προοδευτικούς".
Τέτοια είναι η περίπτωση του Μάριο Βάργκας Λιόσα, βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας (αυτό έλειπε, να μην βραβεύσουν με Νόμπελ τον άνθρωπό τους οι ιμπεριαλιστές), πολύ γνωστού στην Ελλάδα, που όμως όλοι γνωρίζουν ότι είναι δεξιός, αλλά «νεοφιλελεύθερος» «προοδευτικός» δεξιός, με περισσότερα από 30 έργα στην ελληνική βιβλιογραφία, από προοδευτικούς και της νατοϊκής "ανανεωτικής αριστεράς" εκδοτικούς οίκους, αλλά εντελώς τυχαία δεν αναφέρουν πως ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Περού το 1990, με το δεξιό κόμμα "Fredemo".
Για τον κύριο Μάριο Βάργκας Λιόσα, βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας και φανατικού υποστηρικτή της διεφθαρμένης κόρης του δικτάτορα, θα αρκούσε η άποψη του Έβο. Ο Evo Morales επιτίθεται στον Mario Vargas Llosa: "Είναι ο μεγάλος ηττημένος... ο συγγραφέας δεν γνωρίζει την πραγματικότητα του βαθιού Περού επειδή ζει στο εξωτερικό.." 
Όμως, επειδή θα πρέπει να αναδεικνύουμε ότι η δεξιά κι η Νατοϊκή "αριστερά", με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής πορνείας κρύβουν κι αποσιωπούν, ας παρακολουθήσουμε τον δεξιό αλλά "προοδευτικό" Νομπελίστα υποστηρικτή του δικτατορικού καθεστώτος, για να "σπάσουμε" και τους κατασκευασμένους μύθους του παγκόσμιου κατεστημένου. Στις 13 Ιούνη κι ενώ η Εκλογική Επιτροπή του Περού κωλυσιεργούσε στην ανακήρυξη του νικητή των εκλογών, ο δεξιός αλλά "προοδευτικός" Νομπελίστας υποστηρικτής του δικτατορικού καθεστώτος, έκανε ευθεία παρέμβαση καλώντας την Εκλογική Επιτροπή ν' ανακηρύξει πρόεδρο την κόρη του δικτάτορα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Περού "Canal N".
Ορισμένα σημεία της συνέντευξης του Νομπελίστα -σε διατεταγμένη υπηρεσία-, για τον σημερινό πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο, θα αποσαφηνίσουν το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του Δασκάλου.
Mario Vargas Llosa: «[...] Μια νίκη από την κόρη του πρώην προέδρου Alberto Fujimor μπορεί να σώσει τη χώρα από την καταστροφή, που δημιουργήθηκε από την επιτυχία του μαρξιστικού-λενινιστικού υποψηφίου... Δεν θέλουμε το Περού να συνεχίσει να είναι φτωχό και να διωχθούν επιχειρηματίες, να αναγκαστούν να φύγουν... Θέλουμε να συνεχιστεί η είσοδος κεφαλαίων για να χρησιμοποιήσουν τον φυσικό μας πλούτο, ο οποίος είναι τεράστιος. Αυτό που χρειάζεται στο Περού είναι ακριβώς τα κεφάλαια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας. Όμως, οι επενδυτές πρέπει να προσελκύονται... Ο υποψήφιος του Perú Libre με τις λαϊκιστικές του προτάσεις του μου θυμίζει τον Hugo Chavez... [...]»
Το κεντρικό σύνθημα της πολιτικής του Δασκάλου Πέδρο Καστίγιο, δίνει την απάντηση: «Ποτέ πια φτωχοί σε μια πλούσια χώρα»!
Αν οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους αποτολμούσαν να νοθεύσουν τη λαϊκή ψήφο... είχαν φθάσει στη Λίμα οι "Φρουροί της Λαϊκής Ψήφου"! Οι Ινδιάνοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν... δεν θα επέτρεπαν να συμβεί αυτό που συνέβη στη Βολιβία, με το φασιστικό πραξικόπημα εναντίον του Έβο!
«Αγαπητοί συμπατριώτες
Έχει ξεκινήσει μια νέα περίοδος. Εκατομμύρια Περουβιανοί υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια και το δικαίωμά τους σε μια ζωή με δικαιοσύνη, ειρήνη κι ευημερία. Ένας λαός και μια χώρα με μνήμη δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία τους προς το μέλλον.
Ευχαριστώ τους λαούς όλου του Περού που, από την ποικιλομορφία και την ιστορική τους δύναμη, μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Η κυβέρνησή μου θα ανήκει σε όλους τους πολίτες.
Όχι πια φτωχοί σε μια πλούσια χώρα.
Λόγος του δασκάλου.»