Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Τριτη 22 Ιουνιου 2021


Γαλλία: Γυναίκα στο εδώλιο για τον φόνο του βιαστή – βασανιστή πατριού και κατόπιν συζύγου της

Ιούν 21, 2021

Από τα 12 της τη βίαζε ο πατριός της, ο οποίος έγινε στη συνέχεια σύζυγός της, την ξυλοκοπούσε, την ανάγκαζε να εκδίδεται. Νέο σύμβολο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία, μια γυναίκα 40 ετών δικάζεται από σήμερα, διότι δολοφόνησε τον βασανιστή της.

Στο δικαστήριο του Σαόν ε Λουάρ, στην κεντρική Γαλλία, ξεκίνησε η δίκη της Βαλερί Μπακό, που προβάλλεται συχνά από τα γαλλικά ΜΜΕ ως η «νέα Ζακλίν Σοβάζ», μια 60χρονη που καταδικάστηκε το 2014 διότι σκότωσε τον σύζυγό της έπειτα από δεκαετίες ενδοοικογενειακής βίας, όμως αποφυλακίστηκε το 2016 έπειτα από προεδρική χάρη.

Σχεδόν 600.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα αίτημα με το οποίο ζητούν την αθώωση της Βαλερί Μπακό, η οποία αφηγήθηκε την κόλαση που βίωνε στο βιβλίο “Tout le monde savait” (Όλος ο κόσμος γνώριζε).

Στις 13 Μαρτίου του 2016, η Βαλερί Μπακό, 35 ετών τότε, σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών. Με τη βοήθεια των δύο παιδιών της, έθαψε το πτώμα σε ένα δάσος, όμως στη συνέχεια καταγγέλθηκε και κατόπιν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017. Ομολόγησε αμέσως, δικαιολογώντας την πράξη της έπειτα από ένα μαρτύριο 25 ετών.

Σε ηλικία 12 ετών, ο Ντανιέλ Πολέτ τη βίασε. Ήταν τότε εραστής της μητέρας της. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1995, εντούτοις στον άνδρα επετράπη, από την αποφυλάκισή του το 1997, να επανενταχθεί στην οικογενειακή εστία. Και «όλα ξεκίνησαν όπως πριν», αφηγείται η Βαλερί Μπακό, στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Όταν έμεινε έγκυος στα 17 της, η μητέρα της στράφηκε εναντίον της και η Βαλερί Μπακό θεώρησε πως η σωτηρία της θα ήταν να ζήσει με τον «Ντανί».

«Φόβος όλη την ώρα»

Όμως, ο άνδρας επιδεικνύει βιαιότερη συμπεριφορά: τα Χριστούγεννα χτυπάει τη Βαλερί με σφυρί, διότι η γιρλάντα με τα φωτάκια που είχε αγοράσει δεν λειτουργεί. Μια άλλη ημέρα, τη στραγγαλίζει εωσότου λιποθυμήσει, ενώ είναι έγκυος, περιγράφει η κατηγορουμένη.

Και μαζί με αυτήν την καθημερινή σωματική βία, «συνηθισμένη», σύμφωνα με την Μπακό, προστίθεται η πορνεία την οποία της επιβάλει ο σύζυγός της, δίνοντάς της ακόμη κι «οδηγίες» μέσω ενός ακουστικού για να ικανοποιήσει καλύτερα τον πελάτη.

«Φοβόμουν. Όλη την ώρα», γράφει.

«Ήθελα να φύγω χίλιες φορές», διαβεβαιώνει η Βαλερί Μπακό. Όμως, φοβάται ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, που την απειλεί συχνά με ένα πιστόλι.

Αυτό που θα την οδηγήσει στο έγκλημα είναι ο φόβος ότι η κόρη της Καρλίν θα υποστεί την ίδια μοίρα. Στα 14 της ομολογεί στη μητέρα της ότι ο πατέρας της τη ρώτησε «πώς ήταν σεξουαλικά».

Στις 13 Μαρτίου του 2016, παίρνει το όπλο που ο σύζυγός της κρατούσε φυλαγμένο στο αυτοκίνητό του και τον πυροβολεί στον αυχένα. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα: το θύμα ήταν στο τιμόνι, με γυρισμένη προς τα εκείνη την πλάτη.

Όμως, ο δικηγόροι της κατηγορουμένης κάνουν λόγο «για ακραία βία που υπέστη για σχεδόν 25 χρόνια και τον φόβο της να δει το ίδιο να συμβαίνει σε βάρος της ίδιας της της κόρης».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντε να τελειώνουμε να πάω φυλακή, να ασχοληθώ μετά με την ανατροφή του παιδιού μου", είπε σήμερα ήρεμος ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ελπίζει να αξιοποιήσει τον νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που πέρασε η κυβέρνηση των ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων πλιατσικολόγων. Και να αναθρέψει το παιδί από το οποίο στέρησε τη μητέρα. 

Όσο σκληρός κι αν είναι ο αγώνας, τον νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια πρέπει να τον πετάξουμε στα σκουπίδια. Και να επιβάλλουμε, συνάμα, την αναγνώριση της συζυγοκτονίας ως ιδιαίτερου εγκλήματος που επιφέρει εξαιρετικά αυστηρές ποινές.

Ώστε να μη μπορεί να ονειρεύεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πως σε λίγα χρόνια θα είναι και πάλι ελεύθερος. Και ότι όπως ρήμαξε τη ζωή της Καρολάιν, θα έχει το ελεύθερο από τον νόμο να ρημάξει και τη ζωή της κόρης της.

Σχολιο.- Τη ζωή της κόρης την έχει ρημάξει ήδη, και αυτό κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Λένε το μεγαλύτερο θύμα της ιστορίας είναι αυτό το παιδί, και όμως στις κατηγορίες, πολύ βολικά, δεν αναφέρονται πουθενά οι βλάβες προς αυτό. Ώστε να μπορεί μετά να συνεχίσει να του ρημάζει τη ζωή.

Σχολιο.- Δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη οι κατηγορίες, αλλά ούτως ή άλλως και μόνο που μιλάει για ανατροφή της μικρής όταν βγει από τη φυλακή αρκεί και για να απαιτηθεί η κατάργηση εδώ και τώρα του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια  στον Ποινικό Κώδικα.

Σχολιο.- Άραγε, η δίκη της Νυρεμβέργης αποτελεί δεδικασμένο; Αν ναι, μπορούμε να πυροβολούμε τους φασίστες παντού, η χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση πρώτα; Αν όχι, τότε γιατί έγινε η δίκη; Μήπως να καθιερώσουμε τον όρο "φασιστοκτονια" και να απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

Δεν τον βάρυνε παρά η απόπειρά του να περάσει τα σύνορα, κατευθυνόμενος προς τη Βουλγαρία χωρίς χαρτιά. Τότε που -όπως ισχυρίζεται τώρα η ΕΛ.ΑΣ.- ήξεραν ότι δολοφόνος στα Γλυκά Νερά ήταν ο σύζυγος, αλλά δεν τον έπιαναν μέχρι να συγκεντρώσουν αδιάσειστα στοιχεία.

"Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα", αναφέρει σε καταγγελία του, που μετέδωσαν τα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο 36χρονος Γεωργιανός. "Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν, “εσύ τη σκότωσες”.

Τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και τον υστερικό ρατσιστικό παροξυσμό των ελληνικών ΜΜΕ, καταγγέλλει η Κοινότητα της Γεωργιανής Διασποράς. 

Κι ενώ ο άνθρωπος παραμένει κρατούμενος στον Κορυδαλλό, θα ήταν ανόητο να ρωτήσουμε αν θα συλληφθούν οι βασανιστές, αν θα αποταχθεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και αν θα παραιτηθεί ο Χρυσοχουντίδης, που έδωσε την εντολή για ανασύσταση του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Πάντως, το ερώτημα, γιατί ήθελαν να "ομολογήσει" ο 36χρονος Γεωργιανός και να συγκαλυφθεί ο φονιάς, παραμένει.

Σχολιο.- Και τα 300000 τα έδιναν για να τσιμπήσει κάποιος και να δώσει άσχετο άνθρωπο και να τη γλυτώσει το καλό παιδί της μαφίας, ο συνεργάτης τους...

Σχολιο.- ο νοικοκύρης που λέει και η Μάνδρου...

Σχολίο.- Αυτό που ξέρουμε είναι πως βασάνιζαν έναν άνθρωπο και τώρα ισχυρίζονται ότι ήξεραν τον φονιά. Και ότι η επικήρυξη είχε ως στόχο τον αποπροσανατολισμό του. Μόνο που καμιά σκοπιμότητα δεν νομιμοποιεί βασανιστήρια ενός αθώου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια απόψε, από εκείνη τη νύχτα της 21ης προς την 22η Ιουνίου 1941, όταν τα στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση. 

"Λαός δούλων κίνησε να δουλώσει άλλους λαούς", όπως έγραψε για τους συμπατριώτες του ο Μπρεχτ. 

Κι εκεί, στης Ρωσίας τα χιόνια που πάντα φυσάει ο βοριάς, τσακίστηκε ο αγκυλωτός του ναζισμού. Και η κόκκινη σημαία με το σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας της εργατιάς και της αγροτιάς, υψώθηκε πάνω από τα ερείπια του Ράιχσταγ στο Βερολίνο.

Με τον σοβιετικό λαό να 'χει πληρώσει τον μεγαλύτερο φόρο αίματος από κάθε άλλο λαό, στον πιο κρίσιμο αγώνα κατά της βαρβαρότητας που δόθηκε ποτέ στην ιστορία της Ανθρωπότητας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Σάββατο το βράδυ, οι αντιεξουσιαστές στα Κάτω Πετράλωνα είχαν ξεσηκωθεί, διαμαρτυρόμενοι για τον βιασμό. Κι όταν εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τη αντιεξουσιαστική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε και νεολαία από άλλα μέρη, ο κόσμος της γειτονιάς τα υποχρέωσε να φύγουν.

Χθες η γειτονιά έζησε μια αθλιότητα, από καμιά 150ριά αντιεξουσιαστές, που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της και δεν άφησαν τοίχο για τοίχο και πόρτα για πόρτα που να μη γράψουν συνθήματα.

Τι τους νοιάζει αν εκεί ζει κόσμος του μεροκάματου, της ανεργίας και της ανέχειας, και δεν του είναι καθόλου εύκολο να βάφει τοίχους και πόρτες; 

Τι τους νοιάζει αν όλη η γειτονιά σχολιάζει το γιατί δεν τόλμησαν να γράψουν ούτε ένα σύνθημα στο μοναδικό πλουσιόσπιτο, που, βέβαια, είχε κάμερες και σκιάχτηκαν οι "βαστάτε με, θα κάνω επανάσταση"; 

Τι τους νοιάζει αν με τα συνθήματά τους ("να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς") κάνουν αυτόν τον κόσμο να αηδιάζει;

Σχολιο.- εχουν ενα σημα το αλφαδι με το σημα των τρανς. Αντιφα φαση, φεμιnazi, τετοια

κλασική φαση.  Οπου δουνε φτωχοσπιτο γραφουνε συνθηματα. Χρονια τωρα. Τα πλουσιοσπιτα τα αποφευγουνε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Θα σε τεμαχίσω ρε!

-Θα μου κλάσεις μια Μάνδρου @δια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι αλήθεια ότι ένας Γεωργιανός βασανιζόταν επί μέρες (δηλαδή έτρωγε ξύλο) στην Ασφάλεια για να ομολογήσει ότι αυτός σκότωσε την Καρολάιν;

Περιμένω με αγωνία ανακοίνωση του Μπαλάσκα.

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο, είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το έγκλημα των Γλυκών Νερών δεν έχει διαλευκανθεί στην πραγματικότητα.

Σχολιο.- 4 ημέρες υπέστη βασανισμό... σκέψου να "έσπαγε" επειδή δεν άντεχε άλλο... τι θα ακολουθούσε!

σχολιο.- ουτε στη Χιλη του Πινοσετ δεν γινονταν αυτά

σχολιο.- Eίναι αλήθεια ότι ο Γεωργιανός προσπάθησε να φύγει από την χώρα επειδή είναι ένοχος γιατί έκλεψε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και το σακάτευσε στο ξύλο?? Για αυτό άλλωστε θεωρήθηκε και ύποπτος για το συγκεκριμένο συμβάν??

Σχολιο.- τι σημασία έχει; Ενώ υποτίθεται ότι "ήξεραν από την αρχή τον δολοφόνο", τον βασάνιζαν για να φορτωθεί τη δολοφονία αυτός. Αυτό έχει σημασία.  Πάμε πολύ πιο μακριά από το ότι βασανίστηκε για να ομολογήσει, μιλάμε για καραμπινάτη απόπειρα συγκάλυψης, η οποία συνεχίζεται τώρα με άλλους τρόπους.

Σχολιο.- καλως τονα και ας αργησε.Ειπε κανεις οτι ο Γεωργιανος ηταν παναγιτσα; Τι θα συλλαμβανανε καναν οικογενειαρχη; κανα ρεμαλι θα συλλαμβανανε

οχι,το θέμα είναι οτι προσπαθησαν να του φορτωσουν μια δολοφονια που δεν εκανε κατοπιν εντολων ανωθεν οπως αποδεικνυεται καθημερινως

ωραια λοιπον αμα καποιος δινει καποιον αλλον επειδη δεν τον γουσταρει να τον σαπακιαζουμε μεχρι να αποδειχτει οτι τελικα δεν εφταιγε.Ουτε τα ΕΑΤ ΕΣΑ τετοια λογικη

ευκολο θυμα ο Γεωργιανος πολυ ευκολο.Αλλωστε και η πρεμουρα ολων των κυβερνητικων ΜΜΕ τοσες μερες να ξεπλυνουν το μπασταρδι δεν δειχνει επ ουδενι οτι η βρωμια φτανει ψηλα.

Σχολιο.- Τσάκισαν στο ξύλο έναν άσχετο, αλλά τον Μπάμπη τον είχαν με το σεις και με το σας, τον άφησαν να πάει στο μνημόσυνο, και είχαν γίνει και φίλοι του ώστε να τους ζητήσει και συγγνώμη που τους πρόδωσε. ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ  ΡΕ ΠΙΑ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πριν 2-3 μήνες ο Χασαπόπουλος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας είχε αναρωτηθεί: υπάρχει έστω κι ένας γιατρός να βάλει την υπογραφή του που να πιστοποιεί θάνατο εμβολιασμένου από το εμβόλιο; 

Πόσο δίκιο είχε.....όχι βέβαια ότι δεν το περιμέναμε

Καλάβρυτα. Δεν φταίει το εμβόλιο για το θάνατο της γυναίκας, λέει ο ιατροδικαστής

Σχολιο.- Σιγά μην έλεγε ότι φταίει. Το πρόβλημα είναι η πλεμπα που δεν καταλαβαίνει. Κάντε το όλοι λέμε. Τρεξτε. Μήπως αραιώσει λίγο και ο πληθυσμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόκιο 2020: Η Laurel Hubbard και επισήμως η πρώτη transgender αθλήτρια σε Ολυμπιακούς

Η αρσιβαρίστρια Laurel Hubbard θα γίνει η πρώτη transgender αθλήτρια που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Για σιγά λίγο... Δηλαδή τι σιγά; Εδώ έχουμε ξεφύγει εντελώς!

Η συγκεκριμένη λοιπόν τρανς αθλήτρια θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 87 κιλών ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Όμως, τα "δυναμικά" χαρακτηριστικά της είναι εκείνα ενός άντρα!

Δεν είναι αυτή μια τεράστια αδικία για τις γυναίκες που θα την συναγωνιστούν;

Τι λέτε, που έχετε χάσει τη μπάλα εντελώς;

Ή θα έπρεπε να αγωνιστεί στην κατηγορία των αντρών ή να δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία για αυτές τις περιπτώσεις!

Ελπίζω να έχει απομείνει λίγο μυαλό σε ορισμένα κεφάλια ώστε να καταλαβαίνουν τι λέω.

Και όπως και νάχει...

... ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Σχολιο.- Μα αν δημιουργήσουν ειδική κατηγορία ή την συμπεριλάβουν στην κατηγορία των ανδρών, αρχίζει να εμφανίζεται το "πρόβλημα" ως πρόβλημα και τότε χάνεται όλη η προσπάθεια να εμφανιστεί ένα "πρόβλημα" ως φυσιολογική κατάσταση.

Δεν θα κλωτσούσαν μόνοι τους την καρδάρα με το γάλα, μετά από τόσο "κόπο" που έκαναν...!

Σχολιο.- Θα πάρει το χρυσό και οποίους γκρινιάζουν θα τους γράφει στα @@ της. Πέρα του χαβαλέ τώρα είναι σοβαρό το θέμα και μεγάλη αδικία για τις άλλες αθλήτριες.

Σχολιο.- Τουλάχιστον να υπάρχει όρος που να απαγορεύει την συμμετοχή τρανς αθλητών αν αυτοί έχουν αγωνιστεί σε ανδρική κατηγορία.

Ο συγκεκριμένος και έχει αγωνιστεί και δεν έχει προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πλεον βουιζει ο τοπος: απαιτηση να γινει γνωστη η εταιρεια που εργαζοταν ο καθ ομολογια του δολοφονος και, κυριως, ποιους τι και που μετεφερε!

Σχολιο.- Σύμφωνα με τον καθ' ομολογίαν εργάζεται από το '12 έως σήμερα εδώ: https://www.superior-air.gr/el/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρκουμανεας μας λέει ότι από 1η Ιουλίου οι εμβολιασμενοι δεν θα φορούν μάσκα. 

Η Λινού λέει ότι πρέπει να φορούν γιατί μεταδίδουν τον ιό. 

Επιχείρηση "Μπαχαλο"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέγας Αλέξανδρος:

"Κατά την διάβαση του ποταμού Υδάσπη (στην άλλη όχθη του οποίου βρισκόταν παρατεταγμένος ο στρατός του βασιλιά Πώρου) νύχτα και με καταιγίδα, -ραγδαίου εκχυθέντος όμβρου-, είχε ανέβει η στάθμη των υδάτων, διερράγη η κοίτη και μεγάλη ποσότητα νερού έκανε το έδαφος από το οποίο περνούσε ο Αλέξανδρος και οι συμπολεμιστές του, ολισθηρό και με ρωγμές. 

Την στιγμή εκείνη, αφηγείται ο Πλούταρχος, άκουσαν τον Αλέξανδρο να αναφωνεί: 

“Άραγε Αθηναίοι, θα πιστεύατε πόσο μεγάλους κινδύνους διατρέχω για τη δική σας δόξα;”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Νοτιοανατολικά της Ρόδου η περιοχή είναι δική μας” λέει η Τουρκία με NAVTEX

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα

22/06/2021 - 5:40

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες από το Κάϊρο ότι η Ελλάδα αναμένει από την Τουρκία “τα λόγια να μεταφραστούν σε πράξεις, οι προκλήσεις σε προσεγγίσεις και οι αγεφύρωτες διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες να αποκτήσουν έναν ορίζοντα διευθέτησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τόσο απλά και τόσο καθαρά γιατί για εμάς η προβολή ισχύος είναι πάντα η προβολή επιχειρημάτων”.

Χθες η Τουρκία εξέδωσε μία αντί-NAVTEX με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει ασκήσεις δυτικά των Ψαρών και μία ακόμη με την οποία μας λέει ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, νοτιοανατολικά της Ρόδου είναι τουρκική!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/6/1824 Η Καταστροφή των Ψαρών.  Ο Οθωμανικός στόλος κατέπλευσε στα Ψαρά. Οι υπερασπιστές, ανάμεσα τους πολλά γυναικόπαιδα, αμύνθηκαν εναντίον 6.000 τούρκων. Η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή.  Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, 18.000 θανατώθηκαν ή πουλήθηκαν ως σκλάβοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Όταν ο Ξέρξης προσπάθησε να δελεάσει τον Λεωνίδα, δίνοντάς του την εξουσία της Ελλάδος με αντάλλαγμα την υποταγή του, εκείνος απάντησε: 

«Για μένα είναι πολύ ανώτερος ο θάνατος για την υπεράσπιση της Ελλάδος, από το να γίνω μονάρχης στους ομοφύλους μου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν οι Έφοροι παρατήρησαν ότι ο Λεωνίδας εκστρατεύει με λίγους άνδρες (μόλις 300) για τις Θερμοπύλες, αυτός απάντησε: 

«Δεν χρειάζονται περισσότεροι για την μάχη που πάμε». 

Καθώς πάλι εκείνοι του είπαν, 

«Μήπως έχεις κάτι άλλο εκτός από το να αποκλείσεις τα περάσματα;»,

εκείνος τους είπε: 

«Φαινομενικά, αλλά ουσιαστικά πάω να πεθάνω υπέρ των Ελλήνων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βουλευτής Πολάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα λέγοντας:

«Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του 80΄, οι Δαπίτες και οι φλώροι, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του 70 και του 80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

Ποιός διαφωνεί;;

Άλλο αν κι αυτός ψηφίζει τα μνημόνια και τις Πρέσπες, όπως και το κοπέλι ο αρχηγός του...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξηγώντας ξεκάθαρα γιατί εμπιστεύεται μόνο τα "δοκιμασμένα εμβόλια", ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πολάκης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια». Και πρόσθεσε: «Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ποιός διαφωνεί;;

Άλλο αν κι αυτός ψηφίζει τα μνημόνια και τις Πρέσπες, όπως και το κοπέλι ο αρχηγός του...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλυκά Νερά: Εξαφανίστηκε 21/6/2021 ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» – Άφησε σημείωμα στον αδελφό του ότι τον καθιστά κληρονόμο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 53χρονος πήγε σε γάμο και έκτοτε αγνοείται.


Νεκρός βρέθηκε πριν λίγο στη περιοχή Αϊ-Γιάννης, μεταξύ Γλυκών Νερών και Αγίας Παρασκευής, ο Σταύρος Δογιάκης, 53 χρονών, για τον οποίο έχει σημάνει συναγερμός Amber Alert μετά την εξαφάνιση του την Κυριακή από τα Γλυκά Νερά. Ο Κρητικός επιχειρηματίας, μαζί με τον αδελφό του είναι οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 53χρονος βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα, με τραύμα από όπλο.

—— τυχαίο Flashback ——

Μπροστά από την ταβέρνα «Κρητικός» εκτελέστηκε με πέντε σφαίρες λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου του 2018 ο Σπύρος Παπαχρήστου.

Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ. Είχε εκπαιδευτεί και είχε εξειδικευθεί σε επιχειρήσεις, αφού συνεργάστηκε και για χρόνια με το FBI σε κοινές επιχειρήσεις.

Ο Παπαχρήστου εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση. Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη, τη γιαγιά Λάτση. 

Ο Σπύρος Παπαχρήστου είχε πάει στην ταβέρνα «Κρητικός» το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη με παρέα και μάλιστα, σε ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους του αργά το ίδιο βράδυ, τους είχε προσκαλέσει να περάσουν από τον «Κρητικό» μαζί με τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει απλώς ότι το θύμα δεν είχε μεταβεί στην ταβέρνα για δουλειά και ότι ένιωθε απόλυτη ασφάλεια στον χώρο όπου βρισκόταν. 

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του ήταν μικρού διαμετρήματος, που σημαίνει πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για αυτό. 

Επίσης το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως μαζί του στο ίδιο τραπέζι στην ταβέρνα βρισκόταν κι ένας κτηματομεσίτης από τη Μύκονο ο οποίος εξετάστηκε από τις Αρχές για τα γεγονότα τη νύχτα της δολοφονίας. 

Το Σεπτεμβρίου του 2017, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο «Πώς Καμμένος, Πατέρας, Μελισσανίδης έστησαν σκευωρία κατά Μαρινάκη». Στο άρθρο αυτό, το οποίο είναι ανυπόγραφο, παρουσιάζεται η εκδοχή πως οι προαναφερθέντες στον τίτλο και ορισμένοι άλλοι συμμετέχουν σε μία σκευωρία κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με «όχημα» την υπόθεση Noor1. Κάπου στο δημοσίευμα, περιέργως, αναφέρεται και το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου. 

Ο Σπύρος Παπαχρήστου αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Ελληνική Αστυνομία έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η έρευνα αφορούσε στην υπόθεση που είχε απασχολήσει τότε την κοινή γνώμη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο. Υπενθυμίζεται πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε προβεί σε ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ο Παπαχρήστου είχε απαλλαγεί ομοφώνως με βούλευμα.

Στις 29η Οκτωβρίου 2019 εκτελείται με πανομοιότυπο τρόπο, ένας ιδιότυπος φίλος του Καραϊβάζ. Ο Δημήτρης Καπές ή Καπετανάκης. Για πολλούς θεωρούνταν ο άνθρωπος που πήρε τα ηνία αντικαθιστώντας τους Σπύρο Παπαχρήστο και Δημήτρη Μάλαμα, οι οποίοι μέχρι να δολοφονηθούν -κι αυτοί με πανομοιότυπο τρόπο-, ήταν πιο ψηλά στην πυραμίδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 συσχετίσεις παρενεργειων από Ηράκλειο και Αθήνα :γυναίκα 70 ετών εμφάνισε ρευματοειδη αρθρίτιδα μετά και το δεύτερο εμβολιασμό της με pfizer :απάντηση γιατρών :θα την εμφανίζατε την επόμενη δεκαετία έτσι και αλλιώς, διότι είχατε γενετική προδιάθεση. - Άνδρας ετών 45 στην Αθήνα μετά τη β δόση του εμβολιασμού ανέβασε 35000 cpk. Βαριά ραβδομυολυση κύριε περνάτε. Δεν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο. Να πίνετε πολλά νερά και ηλεκτρολύτες ώστε να αποβαλετε τo cpk. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το Cpk δεν πέφτει εύκολα και μετά απο σειρά εξετάσεων απεδείχθη ότι έχει μυοπαθεια ο άνθρωπος .Η αρχική εκτίμηση των ιατρών ήταν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.Έχει και άλλα ο μπαξές, αλλά δεν πρέπει να μιλάει κανείς ώστε να μην σταματήσει το εμβολιαστικο πρόγραμμα και μας βάλουν πιπέρι στο στόμα ο Γραβανης, ο Μοσιαλος, ο Παυλάκης, ο Μητσοτάκης και ο Τσιοδρας. Εμβόλιο, πιστοποιητικό, λοκνταουν, μαμ, κακά και νάνι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΡΑΒΑΝΗ ΔΙΑΛΕΞΕ: ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,

ή ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΛΑΣΙΕ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Ανέβασε ανάρτηση ξεδιάντροπου εκφοβισμού προς του ανεμβολίαστους, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, φοβερίζοντας τους ότι το 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο θα τους αφορά σχεδόν αποκλειστικά!!

Αφού προειδοποίησε ότι το 4ο κύμα θα είναι από την μετάλλαξη Δέλτα (αυτήν που έχουμε ακούσει σαν "ινδική") ισχυρίστηκε σαν παραδοσιακός πλασιέ εμβολίων, ότι τα εμβόλια της PFIZER και της ASTRA-ZENEKA (ναι, μάρκες ανέφερε) θα τους καλύψουν!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ

Η πικρή αλήθεια είναι ότι θα τους καλύψουν, αλλά μάλλον τα... μάτια, δια παντός!

Εχω ανεβάσει προ ημερών νέα από την Βρετανία, που έδειχναν ότι ΚΑΙ οι εμβολιασμένοι είναι ευπαθείς απέναντι στην "ινδική μετάλλαξη" ή αν προτιμάτε την "μετάλλαξη Δέλτα".

Ε, λοιπόν αυτό άλλαξε προς το χειρότερο, για τους εμβολιασμένους!

Εχουμε νεότερα από την Βρετανία ,που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους ανεμβολίαστους, αν μολυνθούν με την μετάλλαξη Δέλτα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός ο γιατρός Νικόδημος Παπαοικονομου που είχε εμβολιαστεί με pfizer στην Κατερίνη . - Κλασσική απάντηση :δεν ευθύνεται ο εμβολιασμός’



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως γενικώς υπάρχουν πολλοί καννιβαλοι και ρινόκεροι ανεξαρτήτου φύλου ..η περίφημη "ισότητα "μεταξύ των φύλων έφερε μάλλον πρωτίστως πιο πολλες γυναίκες στην αρένα της εξουσίας και του καννιβαλου ανταγωνισμου όπου ο καθένας πατάει επί πτωμάτων 

Θέλει αλλαγή από τα θεμέλια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, 26 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.(τώρα πλέον τα νεκρά παιδιά στην Γάζα είναι 60 )

Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν μετά την εκτόξευση ρουκετών και πυραύλων από παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες προς το Ισραήλ.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν μετά τον τραυματισμό περισσότερων από 700 Παλαιστινίων σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στο τζαμί Αλ Άκσα και σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι εντάσεις έχουν αναζωπυρωθεί εξαιτίας των προγραμματισμένων, παράνομων εξώσεων 8 οικογενειών Παλαιστίνιων προσφύγων, που ζουν στη γειτονιά Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου οι Ισραηλινοί έποικοι διεκδικούν νομικά εδώ και χρόνια να κατασχέσουν τις περιουσίες των Παλαιστινίων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. Μετά την αποκάλυψη και ομολογία ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν ήταν ο σύζυγός της, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη στροφή στα ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση της ΝΔ. Από τις αναλύσεις για την «βάρβαρη» ψυχή των «αλλοδαπών» δολοφόνων –σε αντιδιαστολή με την «ευγενική» ελληνική ψυχή—περάσαμε σταδιακά στην υποβάθμιση του εγκλήματος, τα ελαφρυντικά («πάλι καλά που δεν την τεμάχισε», «την αγαπούσε και θόλωσε» «ήταν βλάκας που δεν το παραδέχτηκε»), το ξέπλυμα του πιλότου από τα ΜΜΕ με τη θέαση από την μεριά του θύματος στη μεριά του θύτη. 

2. Είναι σαφές ότι απέναντι σε ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα υπήρχε ανάλογη στάση από άλλα αυτοπροσδιοριζόμενα φιλελεύθερα κόμματα στη Δύση. Ούτε μέσα στο Δημ. Κόμμα των ΗΠΑ με οποιαδήποτε ηγεσία (Μπάιντεν, Ομπάμα ή Χίλαρι). Ούτε ο Τρυντό στον Καναδά, ούτε ο Γκι Φερχόφστατ στο Βέλγιο, ο Μακρόν στη Γαλλία θα διανοούνταν ανάλογη στάση σιωπής και ανοχής στο ξέπλυμα. Θα έρχονταν αντιμέτωποι με τις θεμελιακές αξίες του σύγχρονου φιλελευθερισμού και της ίδιας της βάσης τους. 

3. Τι συμβαίνει λοιπόν; 

α. Ή η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα αλλά υπάρχουν δεσμοί του πιλότου και νήματα που σήμερα δεν γνωρίζουμε με πρόσωπα στην διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας (μια αστυνομική υπόθεση); 

β. Ή η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει ενσωματώσει σε όλα τα επίπεδά της (βάση, ηγεσία, στήριξη ΜΜΕ) ότι είναι ένα βαθιά απαρχαιωμένο οπισθοδρομικό κόμμα.

γ. Σε αυτό το μπλοκ δυνάμεων δεν αποκλείονται βρόμικα κυκλώματα και η διακριτική στήριξη δυνάμεων και προσώπων με οποιοδήποτε κόστος (π.χ. Λιγνάδης, πιλότος). 

δ. Ή κάτι από όλα τα παραπάνω. Ένας συνδυασμός.

4. Η χρονική αποκάλυψη της δολοφονίας ίσως να σχετίζεται με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Άργησε αδικαιολόγητα η αποκάλυψη μιας υπόθεσης που είχε τόσα κενά και προβλημάτιζε πολλούς.

Η αφήγηση του πιλότου για τις λεπτομέρειες του εγκλήματος «δεν κολλούσαν» μεταξύ τους. Οπότε το χρονικό σημείο της αποκάλυψης από την αστυνομία ίσως να μην ήταν τυχαίο. 

Εκ του αποτελέσματος επίσης κάτι τέτοιο διαφαίνεται.

Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στα δημοσιεύματα των Αλητών Ρουφιάνων Δημοσιογράφων και ξέχασαν γρήγορα το εργασιακό νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην το τοπίο για τα επόμενα χρόνια.

5. Αυτή η μετατόπιση της ατζέντας κακοφάνηκε σε αρκετούς. 

Ο πυρήνας της αριστεράς ήταν η οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη με κορμό και κύριο υποκείμενο πολιτικής τα εργατικά στρώματα. Η ηγεμονία, οι εκλογές δεν κερδίζονται με άλλο τρόπο. Οι κοινωνικές, πολιτισμικές και δημοκρατικές αλλαγές δεν μπορεί να έχουν άλλη υλική δύναμη για να είναι στέρεες.

6. Παρά όμως τις προσωπικές επιθυμίες ή τις κοινωνικές αναγκαιότητες, υπάρχει μια πραγματικότητα.

Η αριστερά στην Ελλάδα, είναι απούσα, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στα χέρια του αμερικανοτσόγλανου Τζίφρα και των γελοίων ΤΣΥΡΙΖΑιων και άλλων αληταράδων δικαιωματιστών,  βρίσκεται στη θέση να επιτελεί νεοφιλελεύθερα καθήκοντα.

7. Ουσιαστικά η προδοτική πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα στο όνομα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, καθώς η μετατόπιση της βιομηχανίας σε χώρες της Ασίας, χωρίς την ανάλογη χειραφετητική ιστορία της Δύσης, μας έχει οδηγήσει πολιτικά πίσω στις απαρχές του 19ου αιώνα, έχοντας την επιστήμη και κάποιες high-tech όψεις που βοηθάνε στην ανάδυση του νεοφασισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλίδα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο πρώην σύντροφός της προσπάθησε να την δολοφονήσει

Την στιγμή που ο πρώην σύντροφός της, αποφάσισε να της επιτεθεί (δεν δεχόταν το τέλος του δεσμού τους) ο γιός της γυναίκας, δεκαεννέα ετών, την προστάτεψε με το σώμα του και έπεσε νεκρός από τον δράστη.

22/06/2021 - 20:20

Η Πάολα Πίρας, πενήντα ετών από το Τορτολί της Σαρδηνίας, μετά από τέσσερις εβδομάδες φαρμακολογικού κώματος, άρχισε να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του πρώην συντρόφου της, ενός Πακιστανού τριάντα ετών, ο οποίος προσπάθησε να την δολοφονήσει. Την μαχαίρωσε δεκαοκτώ φορές, με πρωτοφανή βία, σε όλα τα ζωτικά της όργανα, και το ότι η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει, σύμφωνα με τους γιατρούς, «αποτελεί σχεδόν θαύμα».

Η ιστορία της Πάολα Πίρας, έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη την Ιταλία. Διότι την στιγμή που ο πρώην σύντροφός της, αποφάσισε να της επιτεθεί (δεν δεχόταν το τέλος του δεσμού τους) ο γιός της γυναίκας, δεκαεννέα ετών, την προστάτεψε με το σώμα του. Είχε γεννηθεί απο τον πρώτο της γάμο, και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα του.

Σήμερα, η πενηντάχρονη, μόλις ξύπνησε ζήτησε να μιλήσει με τον Μίρκο, με τον γιό της. Προς το παρόν, οι ψυχολόγοι και οι γιατροί του νοσοκομείου, δεν της είπαν την σκληρή αλήθεια. Ότι ο Μίρκο, δεκαεννέα μόλις ετών, δολοφονήθηκε από τον δράστη.

Οι γιατροί φοβούνται ότι αν, σε αυτή την φάση, η γυναίκα μάθει την είδηση του τραγικού χαμού του γιού της, η υγεία της μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα. Προς το παρόν, περιμένουν να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να βρουν τα κατάλληλα λόγια, για να περιγράψουν μια ακόμη ιστορία βίας σε βάρος των γυναικών και των οικογενειών τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια ήταν η Κάρολαιν: Οι γονείς της «σπάνε την σιωπή»- «Θα παλέψουμε για την Λυδία»

Οι τραγικοί γονείς βίωσαν την απόλυτη φρίκη καθώς όχι μόνο έχασαν με τόσο βίαιο τρόπο την κόρη τους αλλά και, ο γαμπρός τους, με τον οποίο έκλαιγαν αγκαλιασμένοι, τους εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο που μπορούσε να φανταστεί κανείς και επί 37 ημέρες φιλοτεχνούσε το προφίλ του ''καλού παιδιού''.

22/06/2021 - 10:09

Αποφασισμένοι να να φροντίσουν τη μικρή Λυδία και να διασφαλίσουν ότι η μνήμη της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της «θα ζει για πάντα» δηλώνουν οι γονείς της 20χρονης.

Σε μια συγκλονιστική τους συνένετευξη στην Daily Mail οι γονείς της αδικοχαμένης 20χρονης "σπάνε" για πρώτη φορά τη σιωπή τους και μιλούν για όλα όσα νιώθουν μετά την αποκάλυψη ότι ο φονιάς του παιδιού τους ήταν ο γαμπρός τους αλλά και για την ίδια την Καρολάιν, περιγράφοντας τη ζωή του παιδιού τους.

Οι γονείς της δολοφονημένης Καρολάιν έδωσαν όρκο να φροντίσουν την κόρη της και να διασφαλίσουν ότι «η θύμηση της μητέρας της θα ζει για πάντα», αναφέρει η εφημερίδα.

Η Σούζαν και ο Ντέιβιντ Κραουτς βυθίστηκαν σε μια ανείπωτη θλίψη που θα τους συνοδεύει για πάντα και μοναδικός σκοπός της ζωής τους πλέον είναι η ανατροφή της εγγονής τους Λυδίας, η οποία είναι πολύ μικρή για να καταλάβει τι συνέβη.

Έχουν περάσει 41 ημέρες από την δολοφονία της Κάρολαιν και σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που ο σύζυγός της ομολόγησε ότι την δολοφόνησε μπροστά στα αθώα μάτια της κόρης τους.

«Και η Σούζαν και εγώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και πως η μικρή της κόρη Λυδία, θα μεγαλώσει με όλα τα καλά που μπορούμε να της δώσουμε και πως οι αναμνήσεις της μητέρας της θα ζουν για πάντα»., αναφέρει ο ο πατέρας της άτυχης 20χρονης.

Ο Ντέιβιντ και η Σούζαν δηλώνουν βαθύτατα υπερήφανοι για το παιδί τους που βρήκε τραγικό θάνατο μόλις στο ξεκίνημα μιας, φαινομενικά, παραμυθένιας ζωής.

Παρά την οδύνης τους ωστόσο, όπως σημειώνει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, δεν θα διαστάσουν ακόμη και να επιδοθούν σε δικαστική διαμάχη με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της μόλις 11 μηνών Λυδίας.

Οι τραγικοί γονείς βίωσαν την απόλυτη φρίκη καθώς όχι μόνο έχασαν με τόσο βίαιο τρόπο την κόρη τους αλλά και, ο γαμπρός τους, με τον οποίο έκλαιγαν αγκαλιασμένοι, τους εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο που μπορούσε να φανταστεί κανείς και επί 37 ημέρες φιλοτεχνούσε το προφίλ του ''καλού παιδιού''.

Για εβδομάδες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποκρίθηκε τον θλιμμένο χήρο καθώς η αστυνομία έψαχνε για τους «ληστές» που ισχυρίστηκε ότι τον έδεσαν και σκότωσαν τη σύζυγό του  και την σκυλίτσα τους, Ρόξι.

Την περασμένη Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου αγκάλιασε την καταρρακωμένη μητέρα της Καρολάιν, στο μνημόσυνό της συζύγου, ο 33χρονος "έσπασε" και ομολόγησε στην αστυνομία το έγκλημά του.

Τα παιδικά χρόνια της Κάρολαιν

Αντιμέτωποι με μια τέτοια τρομακτική προδοσία, ο Ντέιβιντ και η Σούζαν δεν αντέχουν να μιλήσουν για τα γεγονότα της 11ης Μαΐου όταν και η κόρη τους βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια τους συζύγου της. Προτιμούν να εξιστορίσουν την πορεία της ζωής της, ξεκινώντας από την εγκατάσταση της οικογένειας στην Αλλόνησο όταν και η Κάρολαιν ήταν μόλις 22 μηνών.

Ο Ντέιβιντ, ένας συνταξιούχος διευθυντής εταιρείας φυσικού αερίου που γνώρισε την σύζυγό του, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, στην Αθήνα, όταν εργαζόταν σε ένα έργο αγωγού, έχτισε το σπίτι των ονείρων του σε μια εκπληκτική κορυφή ενός λόφου της Αλοννήσου με θέα στο Αιγαίο.

Ο 78χρονος πατέρας περιγράφει: «Η Καρολάιν γεννήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου 2001, αλλά ήταν Βρετανή υπήκοος. Ήρθε για πρώτη φορά στο νησί στην αγκαλιά της μητέρας της για να γνωρίσει τους μελλοντικούς της φίλους και στη συνέχεια μετακόμισε στο νησί μόνιμα με την Σούζαν κι εμένα τον Μάιο του 2003».

Μιλώντας στο βρετανικό μέσο, ο πατέρας απαρίθμησε τα πολλά επιτεύγματα της υπέροχης κόρης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κόρης του.

Ως μαθήτρια, η πολύγλωσση Καρολάιν «μπορούσε να τα βάλει με τα περισσότερα αγόρια της ηλικίας της» και ήταν εξίσου χαρισματική ακαδημαϊκά.

Η Καρολάιν πήγε στον παιδικό σταθμό σε ηλικία 3 ετών, δημοτικό στα 5 της και αποφοίτησε με άριστα από το λύκειο. Όπως είπε ο πατέρας της: «Ήταν πάντα σημαιοφόρος στις παρελάσεις». Πρόσθεσε επίσης, πως ήταν πρόσκοπος και «συμμετείχε σε εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς», αναφέροντας: «Σε σχετικά νεαρή ηλικία, έγινε ικανή αθλήτρια στο κανό καγιάκ. Και ως ταλαντούχος ερμηνεύτρια, μαζί με τους συμμαθητές της, έδινε παραστάσεις στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου».

Στα μέσα της εφηβείας ξεκίνησε μια σειρά μαθημάτων θρησκευτικών σπουδών. Τόσο η Σούζαν όσο κι εγώ ήμασταν πολύ περήφανοι όταν κατάφερε να περάσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά για να σπουδάσει στατιστικά, παρόλο που λυπόμασταν που θα έφευγε από το σπίτι» πρόσθεσε ο πατέρας της.

Τόνισε επίσης ότι η κόρη του ήταν «όχι μόνο λαμπρή μαθήτρια, αλλά ήταν επίσης και μια υπέροχη αθλήτρια». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έμαθε να κολυμπά σε νεαρή ηλικία, έμαθε να κάνει καταδύσεις ανοιχτής θαλάσσης και η μόνη της απογοήτευση ήταν ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει το πιστοποιητικό εκπαιδευτή επειδή ήταν κάτω από 18 ετών εκείνη την εποχή. Συμμετείχε σε μαραθώνιους 10 χιλιομέτρων εδώ στο νησί και μπορούσε να νικήσει τα περισσότερα αγόρια της ηλικίας της. Μια ικανή Κικ Μπόξερ, με κατατρόμαζε, αν και μπορώ να πω, με το χέρι στην καρδιά, ότι όσο καιρό ήμασταν μαζί, δεν ανταλλάξαμε ούτε μία βαριά κουβέντα».

«Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ταξίδευε με τους φίλους της από το σχολείο, τηλεφωνώντας κάθε μέρα στο σπίτι για να διαβεβαιώσει την μητέρα της ότι ήταν καλά. Χρησιμοποιώντας την ευχέρειά της στις γλώσσες, βοηθούσε στην οργάνωση αυτών των ταξιδιών για το σχολείο της. Εκτός από το να μιλά Ελληνικά, μιλούσε άπταιστα αγγλικά και ήταν άριστη στα γαλλικά και τα ταγκαλόγκ, την γλώσσα της μητέρας της».

Η Καρολάιν και ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παντρεύτηκαν στην Πορτογαλία το 2018, όταν την απήγαγε και την πήγε εκεί με το ελικόπτερο. Ζούσαν μια φαινομενικά τέλεια ζωή σε μία μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Οι γονείς της Καρολάιν είναι αποφασισμένοι να επιδιώξουν δικαιοσύνη για τη Λυδία και να της παράσχουν την καλύτερη δυνατή ανατροφή. Το κοριτσάκι επί του παρόντος, είναι υπό την φροντίδα των γονιών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με τους γονείς του χθες να λένε ότι θέλουν να έχουν ρόλο στο μεγάλωμα της.

Ο πατέρας του Αναγνωστόπουλου, Κωνσταντίνος, είπε: «Το μωρό είναι μαζί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον αυτού του μωρού και θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο».

Αναφερόμενος στη φυλάκιση του γιου του και στον θάνατο της νύφης του, είπε: «Ως πατέρας τώρα, έχω χάσει δύο παιδιά. Τώρα θέλω να διασφαλίσω ότι αυτό το μωρό δεν θα έχει άλλη κακή τύχη – τίποτα από όλα αυτά δεν είναι λάθος αυτού του παιδιού».


Όσο  για την άλλη γιαγιά του μωρού, τη μητέρα του Μπάμπη του Φονιά του Συζυγοκτόνου, η πρώτη φορά που κράτησε το εγγόνι της στην αγκαλιά της ήταν την ημέρα που είχε δολοφονηθεί η Καρολάιν, και είχε έρθει ανυποψίαστη να συμπαρασταθεί στον γιό της, το Μπάμπη το Φονιά, επειδή από τότε που είχε απαγάγει και παντρευτεί την Καρολάιν στην Πορτογαλία  είχε κόψει κάθε επαφή με τους γονείς του.

Σε απλά ελληνικά, οι γονείς της Καρολάιν είπαν ότι εάν διανοηθεί η κυβέρνηση του υπόδουλου Μητσοτάκη, να ακολουθήσει τις εμετικές συμβουλές κ΄λαποιων ακροδεξιών νεοφιλελε, και κάποιον σιχαμένων δικαιωματιστών, που ζητάνε τα σιχαμένα εκτρώματα να δοθεί  το εγγόνι τους σε ανάδοχη οικογένεια στο εξωτερικό ή να πάει σε ίδρυμα, θα γαμήσει πατόκορφα την Ελλάδα η Βρετανία.  Όπως της αξίζει δηλαδή. Αφού μείς οι Έλληνες δεν φροντίζουμε να εξοντώσουμε αυτά τα γουρούνια που γράφουν αυτά τα ξερατά στο facebook.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕ: Δεν άναψε το "πράσινο φως" για την ενταξιακή διαδικασία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν κατάφερε να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

22 Ιουνίου 2021 21:33

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο δεν κατάφερε να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Όπως δήλωσε η υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Πορτογαλίας και προεδρεύουσα του Συμβουλίου, 'Ανα Πάολα Ζακάριας, «δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και να ξεκινήσει η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη για τις δύο υποψήφιες χώρες». Η ίδια, πρόσθεσε ότι η Πορτογαλική Προεδρία της ΕΕ προσπάθησε να βρεθεί λύση, όμως «η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία ζουν μια δύσκολη πολιτική στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή, πρέπει να βρούμε λύση αποδεκτή για όλους», πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σλοβενία, που αναλαμβάνει από 1η Ιουλίου την Προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και θα φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα σύντομα.

Εξάλλου σήμερα στο Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί η διακυβερνητική διάσκεψη της ΕΕ με το Μαυροβούνιο και στη συνέχεια με τη Σερβία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. «Είναι σημαντικό αυτό το βήμα, γιατί δίνει ένα θετικό μήνυμα στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η 'Ανα Πάολα Ζακάριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι λυπάται που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προειδοποίηση της Αθήνας στη Βόρεια Μακεδονία για το Euro

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ζάεφ για “μακεδονική εθνική ομάδα”, η ελληνική κυβέρνηση καλεί σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αποτελεί και κριτήριο για την πορεία ένταξης στην ΕΕ.

22 Ιουνίου 2021 14:37

Το Euro φέρνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία σε λεπτή θέση όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αφενός καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να την εφαρμόσει, αφετέρου υπενθυμίζει τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: “Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής. Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο αυτό του ποδοσφαίρου και της συμμετοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro”.

Υπενθύμισε ότι οι επιφυλάξεις της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών αφορούσαν τη χρήση του όρου “μακεδονικός” για τη γλώσσα και την εθνική ταυτότητα και προειδοποίησε: “Όλα αξιολογούνται και ο χρόνος που θα έρθουν προς κύρωση τα πρωτόκολλα στην ελληνική Βουλή”.

Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση αφήνει ακόμη πιο πίσω τη συζήτηση για τα πρωτόκολλα, που έχουν προκαλέσει και εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ.

Στο ειδικότερο ερώτημα, εάν η Αθήνα θα θέσει ζήτημα για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας, εφόσον συνεχίσει να παραβιάζεται το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Πελώνη απάντησε πως: “Ολα αξιολογούνται και η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί ένα κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της χώρας”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28,9% του πληθυσμού

Το όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.266 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.059 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

22 Ιουνίου 2021 13:40

Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2020, o πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 28,9% του πληθυσμού της Χώρας (3.043.869 άτομα), παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες (3.161.936 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 30,0% του πληθυσμού).

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικός αποκλεισμός είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (31,9%)

Από τον πληθυσμό ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται ότι το 30,2% είναι Έλληνες και το 54,0% είναι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα

Από τον πληθυσμό ηλικίας 18 ετών και άνω που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται ότι το 27,0% είναι Έλληνες και το 56,1% είναι αλλοδαποί εκτός χωρών της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα

Από τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, ηλικίας 18-64 ετών και βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό το 51,2% γεννήθηκαν σε άλλη χώρα, ενώ το 30,0% είναι αλλοδαποί που γεννήθηκαν και διαμένουν στην Ελλάδα.

Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, αλλά διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση και χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 7,0%

Όπως προκύπτει, το 17,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις), το 16,5% βρίσκεται σε υλική στέρηση και το 12,8% του πληθυσμού ηλικίας 0-59 ετών διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Το ποσοστό του πληθυσμού που δεν βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση, αλλά με χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 3,6%

Το ποσοστό του πληθυσμού που δεν βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και διαβιεί σε νοικοκυριά με υλική στέρηση, αλλά χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 7,5%

Πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας και κατώφλι κινδύνου φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις

Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.266 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.059 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών,και ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, το οποίο εκτιμήθηκε σε 8.777 ευρώ, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Χώρας εκτιμήθηκε σε 17.250 ευρώ.

Το έτος 2020 (περίοδος αναφοράς εισοδήματος 2019), το 17,7% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας. Ο δείκτης αυτός που κατά το έτος 2005 (με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2004) ανερχόταν στο 19,6%, σημείωσε αυξητική πορεία έως το έτος 2012 όπου εκτιμήθηκε στο 23,1% ενώ άρχισε να μειώνεται από το έτος 2014

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 697.590 σε σύνολο 4.115.678 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 1.861.963 στο σύνολο των 10.514.769 ατόμων του εκτιμώμενου πληθυσμού της Χώρας.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 21,4% σημειώνοντας αύξηση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019, ενώ για τις ομάδες ηλικιών 18-64 ετών και 65 ετών και άνω ανέρχεται σε 18,5% και 13,2%, αντίστοιχα.

Ο κίνδυνος φτώχειας, υπολογιζόμενος με κατώφλια διαφορετικά του 60% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, ανέρχεται σε:

7,2%, αν το κατώφλι οριστεί στο 40% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος,

11,7%, αν το κατώφλι οριστεί στο 50% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος και

25,6%, αν το κατώφλι οριστεί στο 70% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, αντίστοιχα.

Περιφερειακή διάσταση

Σε πέντε (5) Περιφέρειες (Ιόνια Νησιά, Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Ήπειρος) καταγράφονται ποσοστά κινδύνου φτώχειας χαμηλότερα από αυτό του συνόλου της Χώρας, ενώ σε οκτώ (8) Περιφέρειες (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Ελλάδα) τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλότερα

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας. Για το έτος 2020, ο κίνδυνος φτώχειας εκτιμάται για όσους έχουν ολοκληρώσει προσχολική, πρωτοβάθμια και το πρώτο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 20,8%, για όσους έχουν ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 18,6%, ενώ για όσους έχουν ολοκληρώσει το πρώτο και το δεύτερο στάδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 7,3%.

Κοινωνικές μεταβιβάσεις και κίνδυνος φτώχειας

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων4 και των συντάξεων5 στο συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών) ανέρχεται σε 49,6% ενώ, όταν περιλαμβάνονται μόνο οι συντάξεις και όχι τα κοινωνικά επιδόματα, μειώνεται στο 23,6%.

Αναφορικά με τα κοινωνικά επιδόματα, επισημαίνεται ότι αυτά περιλαμβάνουν παροχές κοινωνικής βοήθειας (όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα θέρμανσης κ.λπ.), οικογενειακά επιδόματα (όπως επιδόματα τέκνων), καθώς και επιδόματα ή βοηθήματα ανεργίας, ασθένειας, αναπηρίας ή ανικανότητας, ή και εκπαιδευτικές παροχές. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ανέρχεται σε 17,7%, ως εκ τούτου διαπιστώνεται ότι τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας κατά 5,9 ποσοστιαίες μονάδες ενώ, εν συνεχεία, οι συντάξεις κατά 26,0 ποσοστιαίες μονάδες. Το σύνολο των κοινωνικών μεταβιβάσεων μειώνει το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας κατά 31,9 ποσοστιαίες μονάδες

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο συνολικό διαθέσιμο εισόδημα) για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω εκτιμάται σε 85,3%, ενώ όταν δεν συμπεριλαμβάνονται τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά συμπεριλαμβάνονται οι συντάξεις, εκτιμάται σε 15,0%

Ο κίνδυνος φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο συνολικό διαθέσιμο εισόδημα) για άτομα ηλικίας 18-64 ετών εκτιμάται σε 39,3%, ενώ όταν δεν συμπεριλαμβάνονται τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά συμπεριλαμβάνονται οι συντάξεις, εκτιμάται σε 24,6%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Την Καρολάιν δεν την τεμάχισε όπως ο Φραντζής», η Ιωάννα Μάνδρου τοποθετείται. Σοβαρά τώρα;

Στις πόσες άστοχες ατάκες της Ιωάννας Μάνδρου για τα ζητήματα της επικαιρότητας παθαίνεις ανοσία; Εγώ κατέληξα ότι τρεις ήταν αρκετές. Κάπως δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι μετά τα μαλλιά της Μάγδας Φύσσα και τα φερόμενα ως θύματα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, που «γονείς δεν είχαν;» όπως είχε αναρωτηθεί, τρίτωσε το κακό με ένα σχόλιο για τη συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, την Δευτέρα 21 Ιουνίου, η Ιωάννα Μάνδρου ως έμπειρη δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ που είναι, σχολίασε την υπόθεση της συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά. Προσπέρασε την ομολογία του συζύγου της Caroline, προτιμώντας να τον αποκαλέσει «φερόμενο ως δράστη» κι έδωσε τη δική της εκδοχή για τη «συγκρότηση της προσωπικότητάς του».

«Αυτός για να είμαστε ειλικρινείς, ο φερόμενος ως δράστης, μόλις είδε το πτώμα, σκέφτηκε να το εξαφανίσει – όπως έχουν κάνει πάρα πολλοί άλλοι που βρέθηκαν στην ίδια θέση. Θυμόμαστε την υπόθεση του Φραντζή. Αυτός μπόρεσε να την τεμαχίσει. Αυτός ο τύπος εδώ, ο φερόμενος ως δράστης, η συγκρότηση της προσωπικότητάς του δεν του επέτρεπε κάτι τέτοιο. Δεν είναι για αίματα. Είναι πιο αποστειρωμένος. Και οδηγήθηκε, λοιπόν, στη λύση της σκηνοθεσίας της ληστείας», είπε η Ιωάννα Μάνδρου. Ήταν μια απλή λύση για έναν αποστειρωμένο άνθρωπο και κάπως έτσι η προμελέτη βγήκε από το παράθυρο μαζί με την ομολογία για την Ιωάννα Μάνδρου.

Η αναφορά, όπως θα περίμενες, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στο Twitter καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επιτύχει ακόμα το ποσοστό ανοσίας που χρειάζεται για να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία του.

Σχολιο.-Η #Μανδρου που ξεπλενε το Λιγναδη κατηγορωντας τους γονεις των ανηλικων σημερα ξεπλενει τον Μπαμπινο. Πεφτουμε απο τα συννεφα.

Σχολιο.- Όταν ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, γίνεται φερόμενος ως δράστης από ένα άτομο που κάνει δικαστικό ρεπορτάζ, δεν μπορώ να δεχθώ πως έγινε εκ παραδρομής. #Μανδρου

Σχολιο.- Την #Καρολαιν δεν την τεμάχισε ο Μπάμπης ο φονιάς, επειδή «δεν του το επέτρεπε η προσωπικότητά του» και ανέλαβαν να την «τεμαχίσουν» η #Μανδρου και ο Οικονόμου.

Σχολιο.- _Ο φερόμενος ως δράστης _Μα, ομολόγησε _Ναι αλλά είναι ευαίσθητος & προσπάθησε να τη συνεφέρει _Μα τήν έπνιξε _ΝΑΙ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΗ ΤΕΜΆΧΙΣΕ #Μανδρου #Γλυκα_Νερα

Σχολιο.- Η #Μανδρου αν βάλει να δει θρίλερ και ο δολοφόνος σκοτώσει το θύμα χωρίς να το τεμαχίσει δεν το θεωρεί θρίλερ. Το θεωρεί ρομαντική κομεντί. #skai_xeftiles

Δεν χρειάζονται τέτοια σχόλια που «μαλακώνουν τις γωνίες» όπως δεν χρειάζεται να συνεχίζει κανείς να μιλά για ένα «ευτυχισμένο ζευγάρι», όπως έκανε την Τρίτη 22 Ιουνίου ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό για να συναντήσει την ανατριχίλα του Τάσου Τεργιάκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετράλωνα: Συνελήφθη ο Βούλγαρος που βίασε την καθαρίστρια

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 23:15

Χειροπέδες πέρασαν πριν λίγο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον 35χρονο Βούλγαρο που κατηγορείται για τον βιασμό της καθαρίστριας στα Πετράλωνα.

Ο άνδρας συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και της ΟΠΚΕ.

Χθες η γυναίκα έδωσε κατάθεση στις Αρχές περιγράφοντας μέσα από το νοσοκομείο το φρικτό συμβάν, εξηγώντας πως δούλευε χρόνια σε αυτή την πολυκατοικία, αλλά δεν γνώριζε τον δράστη. 

«Δουλεύω καθαρίστρια τρία χρόνια στην πολυκατοικία», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Εκεί που περίμενα το ασανσέρ, με τράβηξε από το λαιμό ένας άνδρας και με έβαλε μέσα στο σπίτι του στο ισόγειο. Αυτός ήθελε να κάνει σεξ. Με έπνιγε, μου έβαλε τα χέρια στον λαιμό. Με είχε γυμνή όλη μέρα. Με πήγε στο δωμάτιο του και με βίασε… Το έκανε και στο μπάνιο. Με χτύπαγε στο πρόσωπο πολύ με τα χέρια του. Με βίασε πολλές φορές... Δεν έβαλε προφυλακτικό». 

Στη συνέχεια περιέγραψε πως κατάφερε να διαφύγει, όταν ο δράστης την άφησε μόνη: «Κάποια στιγμή, γύρω στις 5 το απόγευμα, αυτός πήγε στην κουζίνα να φτιάξει φαγητό. Πρόσεξα ότι στην πόρτα ήταν ένα κλειδί. Εγώ την άνοιξα και πήγα σε ένα μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο. Άρχισα να φωνάζω. Κατάφερα και πήγα στο διπλανό σπίτι και ξέφυγα. Μετά ήρθα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο». 

Η 50χρονη εξήγησε πως δεν γνωρίζει τον 35χρονο δράστη. «Τον άνδρα δεν τον ξέρω καθόλου. Δεν είχαμε μιλήσει άλλη φορά, ούτε μαλώσαμε… Θέλω να τιμωρηθεί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευελπίδων: Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν για την επιμέλεια του παιδιού

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 10:09

Την επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας φαίνεται ότι θα διεκδικήσει η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο συνήγορος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε: «Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ιρανικών MME

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 22:13

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν σήμερα την πρόσβαση στους ιστοτόπους πολλών κρατικών Mέσων Eνημέρωσης του Ιράν, στους οποίους εμφανίζεται πλέον το μήνυμα ότι «κατασχέθηκαν» από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ιστότοποι των ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών Al Alam (αραβόφωνος) και Press-TV (αγγλόφωνος) καθώς και το κανάλι Al Masirah των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εμφανίζουν το ίδιο μήνυμα, ότι δηλαδή κατασχέθηκε η ονομασία της ιστοσελίδας (domain name) στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη.

Το μήνυμα συνοδεύεται από τα σήματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η κρατική τηλεόραση Irib, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργούν ορισμένα από αυτά τα κανάλια, κατήγγειλε το μπλοκάρισμα «των Mέσων που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή».

«Ενώ η δημοκρατική κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, στην πράξη κλείνει τα Mέσα Eνημέρωσης», στηρίζοντας το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, δύο ιστορικούς συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, έχουν μπλοκαριστεί επίσης τα κανάλι Al-Allah, Palestine Al-Youm, Naba και Al-Kawthar.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκη της Ουγγαρίας από την ΕΕ για τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 17:47

Η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία ήταν μερικές από τις χώρες της Ευρω Ένωσης που καταδίκασαν την Ουγγαρία την Τρίτη 22 Ιουνίου για έναν νέο νόμο που στρέφεται κατά της ομοφυλοφιλίας. 

Ο νέος αυτός νόμος, που απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» ενώπιον ανηλίκων, «παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ», σύμφωνα με αξιωματούχους της Ένωσης, που συζήτησαν το θέμα και εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με το πώς η Ουγγαρία και η Πολωνία παραβιάζουν δικαιώματα γυναικών, λαθρομεταναστών και πουσταράδων. 

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει τη σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και την ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών» αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

«Η ΕΕ είναι μία κοινότητα πούστικων αξιών, αυτές οι πούστικες και λεσβιακές αξίες μάς συνδέουν», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο. 

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πούστικες μειονότητες, οι σεξουαλικές μειονότητες πούστιδων και λεσβιών επίσης, πρέπει να αντιμετωπίζονται με υποταγή».

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο συνέταξαν μια κοινή δήλωση που καταδικάζει τις τελευταίες νομικές αλλαγές υπό τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ως παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία των πούστιδων να κυβερνάνε και να προπαγανδίζουν και μια «κατάφωρη μορφή διακρίσεων λόγω πούστικου σεξουαλικού προσανατολισμού που πρ΄πει να προπαγανδίζουμε σε όλη την κοινωνία». Ο Σουηδός υπουργός είπε ότι ο ουγγρικός νόμος ήταν «γκροτέσκος», ο Ολλανδός συνάδελφός του κάλεσε τη Βουδαπέστη να τον αναιρέσει, ενώ ο Ιρλανδός ομόλογός τους είπε ότι θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ. Η Αυστρία είπε ότι ήταν λάθος να περιλαμβάνονται οι διατάξεις κατά των ΛΟΑΤ σε νομοσχέδιο που τιμωρεί την παιδεραστία.

Η πρόεδρος της Γερμανικής Αποικιακής Ευρω Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε εκφράσει την ανησυχία της την προηγούμενη εβδομάδα και είπε πως η Κομισιόν εξετάζει αν ο νόμος "παραβιάζει την ευρωενωσιτική νομοθεσία".

Τις κατηγορίες απέρριψε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» και δήλωσε πως ο νόμος αυτός «δεν απευθύνεται εναντίον οιασδήποτε κοινότητας στην Ουγγαρία, μόνο εναντίον των παιδόφιλων».

«Ο νόμος αυτός δεν λέει τίποτα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ενηλίκων. Λέει μόνο πως, όταν τα παιδιά είναι κάτω των 18 ετών, η σεξουαλική εκπαίδευσή τους είναι ευθύνη μόνο των γονέων τους, αυτό είναι όλο», είπε ο Πέτερ Σιγιάρτο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε χαρακτηρίζει «αποικιοκράτες» τα μέλη του Δυτικού Αποικιοκρατικού Ποινικού Δικαστηρίου

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 07:49

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε καταφέρθηκε εκ νέου χθες Δευτέρα εναντίον του Δυτικού Αποικιοκρατικού  Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΑΠΔ) και της έρευνας που εκκρεμεί για τους χιλιάδες θανάτους ναρκεμπορων στον επιλεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διέταξε.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντουτέρτε αποκάλεσε «ανοησία» την έρευνα και επανέλαβε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί. «Για ποιο πράγμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, για ποιο πράγμα κατηγορούμαι από τους λευκούς; Είσαστε τρελοί;» είπε σε υψηλούς τόνους.

«Πρόκειται για πρώην αποικιοκράτες που δεν έχουν ακόμη εξιλεωθεί για τις αμαρτίες τους στις χώρες όπου εισέβαλαν, ανάμεσά τους και στις Φιλιππίνες. Και τώρα προσπαθούν να στήσουν δικαστήριο εκτός της χώρας μας και να μας αναγκάσουν να λογοδοτήσουμε σ’ αυτούς» συνέχισε. «Οι δικοί μας νόμοι είναι διαφορετικοί. Οι δικές μας ποινικές διαδικασίες είναι πολύ διαφορετικές» επέμεινε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Το ΔΑΠΔ άρχισε την 8η Φεβρουαρίου 2018 προκαταρκτική εξέταση για τον επιλεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διεξάγει η κυβέρνηση του Ντουτέρτε. Την περασμένη εβδομάδα, η απερχόμενη επικεφαλής εισαγγελέας του, η Φατού Μπενσουντά, ζήτησε την έγκριση δικαστών για να αρχίσει πλήρης ποινική έρευνα, κρίνοντας πως υπάρχουν τεκμήρια πως έχουν διαπραχθεί «εγκλήματα κατά των αποικιοκρατών» στο αρχιπέλαγος.

Ο κ. Ντουτέρτε, που εξελέγη πρόεδρος το 2016 υποσχόμενος να πατάξει το έγκλημα, διαβεβαιώνει πως θα δεχόταν ευχαρίστως να δικαστεί «ενώπιον Φιλιππινέζου δικαστή».

Πάνω από 7.000 ναρκέμποροι δολοφόνοι και χαφιέδες των αποικιοκρατών έχουν σκοτωθεί στο κύμα επιχειρήσεων της αστυνομίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποικιοκρατικές οργανώσεις υπεράσπισης των αποικιοκρατικών δικαιωμάτων εκτιμούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» ενδέχεται να είναι τριπλάσιος. Κάνουν εξάλλου λόγο για εξωδικαστικές εκτελέσεις τόσο υπόπτων ναρκέμπορων όσο και χαφιέδων των αποικιοκρατων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανηλίκων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Κι άλλες περιφέρειες έπεσαν στα νύχια των Ταλιμπάν

 Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 06:43

Άλλες οκτώ περιφέρειες του Αφγανιστάν έπεσαν στα νύχια ισλαμοφασιστών  χθες Δευτέρα, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να επεκτείνουν τα εδάφη που κατέχουν εν μέσω της απόσυρσης των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO έπειτα από δύο δεκαετίες.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι οκτώ περιφέρειες που καταλήφθηκαν από τους ισλαμοφασίστεες βρίσκονται στις επαρχίες Μπαγλάν, Μπαλχ και Ταχάρ. Αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν βρίσκονται προ των πυλών της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Αν οι πληροφορίες αυτές αληθεύουν, σημαίνει ότι οι Ταλιμπάν έχουν γραπώσει τον έλεγχο 50 περιφερειών αφότου οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO άρχισαν να αποχωρούν, την 1η Μαΐου.

Το Αφγανιστάν διοικητικά μοιράζεται σε 34 επαρχίες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν περίπου 400 περιφέρειες συνολικά.

Αντιμέτωποι με την ακήρυκτη εαρινή επίθεση των ισλαμοφασιστών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν πολίτες και πρώην μέλη εθελοντικών λαϊκών στρατιωτικών ομάδων που πολεμούσαν εναντίον των ισλαμοφασιστών να πάρουν τα όπλα για να απωθήσουν τους Ταλιμπάν.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν προκαλεί έντονη ανησυχία στο γειτονικό Τατζικιστάν για το ενδεχόμενο σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπο με ροές προσφύγων. Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι άρχισαν ήδη να κάνουν προετοιμασίες για τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών.

Τυπικά, η αποχώρηση των δυνάμεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 11η Σεπτεμβρίου, την 20ή επέτειο των επιθέσεων του 2001 που οδήγησαν στην αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν και την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν, που οι ίδιοι οι αμερικάνοι η CIA  και οι άλλοι δυτικοι αποικιοκράτες βοήθησαν να αναρριχηθούν στην εξουσία, που προσέφερε ασφαλές καταφύγιο στην Αλ Κάιντα, την οργάνωση που είχε ιδρύσει η CIA και μετά κατηγορήθηκε για τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε χθες ότι η απόσυρση των στρατευμάτων ίσως επιβραδυνθεί μπροστά στην προέλαση των ισλαμοφασιστών. «Τα σχέδια μπορεί να τροποποιηθούν αν η κατάσταση μεταβληθεί» στο πεδίο, είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ερωτηθείς σχετικά με το ότι οι Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει μεγάλα αφγανικά αστικά κέντρα. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα δείξουν «ευελιξία», τονίζοντας πάντως ότι η αποχώρηση θα γίνει εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, «όπως διέταξε ο πρόεδρος» Τζο Μπάιντεν.

Η απόσυρση των στρατευμάτων έχει ολοκληρωθεί κατά το 50% και πλέον.

Ο κ. Κέρμπι διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν αεροπορική στήριξη στις αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα συμβαίνει ως την τελευταία ημέρα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.

«Όσο έχουμε τη δυνατότητα στο Αφγανιστάν, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στις αφγανικές δυνάμεις, αλλά, καθώς η αποχώρηση θα πλησιάζει στο τέλος της, οι δυνατότητες αυτές θα μειωθούν και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες» εξήγησε.

«Τη στιγμή που μιλάμε, παρέχουμε ακόμη ορισμένη υποστήριξη, αλλά αυτό θα αλλάξει» προειδοποίησε.

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γάνι και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, ο Αμπντούλα Αμπντούλα, αναμένονται την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το έγκλημα είναι έγκλημα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!
"Εν βρασμώ ψυχής";
Χιλιοειπωμένη φράση, τις τελευταίες ημέρες και κατεστημένος νομικός όρος, για ελάφρυνση της ποινής ενός "θυμωμένου" εγκληματία.
Εδώ, κάτι δεν πάει καλά! Εδώ "θυμώνει" η λογική.
Σε τέτοιους απηρχαιωμένους νόμους, που εφευρέθηκαν, για να εξυπηρετήσουν δολοφόνους και... μόνο, πρέπει να λέμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ"!
Τι σημαίνει "θύμωσε και τον/την σκότωσε";; "Θόλωσε και δεν έβλεπε μπροστά του";; "Τα πήρε και έκανε το έγκλημα";;
Ολοι θυμώνουμε! Ολοι οργιζόμαστε! Πόσοι, πραγματικά, θα κάναμε φόνο;; Αν έτσι συνέβαινε, σήμερα, οι θάλασσες και τα ποτάμια θα ήταν κόκκινα.
Γιατί, λοιπόν ο κάθε οργισμένος ή δήθεν οργισμένος ψυχρός φονιάς διαθέτει ένα τέτοιο νομικό προνόμιο του ελάχιστου εγκλεισμού;; Το έγκλημα είναι έγκλημα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Και σαν τέτοιο πρέπει να καταδικάζεται.
Μπορεί η ποινή να έχει διαβαθμίσεις,  αν είναι ειδεχθές, αν είναι οργανωμένο, μπορεί και να απαλλάσσεται κάποιος, που προστάτευσε τον εαυτό του από επίθεση, αλλά  δεν μπορεί να επικαλείται κάποιος τον θυμό του, για να γλυτώσει με 3-4 χρόνια!
Τον θυμό μας τον διοχετεύουμε, για να λύσουμε προβλήματα, όχι για να σκοτώνουμε ανθρώπους!
Με τον θυμό μας, με την οργή μας ζητάμε απαντήσεις! Οχι δικαιολογίες! Θέλουμε να είναι δημιουργικός, όχι εκδικητικός. Γιατί όλοι το ξέρουμε ότι ο ίδιος ο θυμός μας, θα μας τιμωρήσει.
Και αυτό πρέπει να το γνωρίζει και ο νόμος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη Θράκη στην Κερύνεια... Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη!
Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το...
οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.
Ανακοίνωση
Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού.
Από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου. Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη, στην Αθήνα. Στο οδοιπορικό που φέρει ομώνυμο τίτλο, η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.
Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φέτα Τελ Αβίβ... μετά τη φέτα "Μακεδονίας" των Σκοπιανών...
Να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους Κούλη, Αλέξη, Γιωργάκη και σια... για τους... αδελφούς συμμάχους μας!
Ειδικότερα τον σύντροφο Κοτζιά και την "κόκκινη" Περιστέρα του αμερικανοτσόγλανου Τσίπρα, που φτιάχνονται με αίμα δολοφονημένων παιδιών της Παλαιστίνης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μάνα Πατρίδα σε καλεί! Ο "Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος"...
«Προσοχή! Εδώ μιλάει η Μόσχα! Πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης!
Πρόκειται να μεταδώσουμε μια ανακοίνωση της Σοβιετική κυβέρνησης.
Σήμερα, στις τέσσερις το πρωί, χωρίς να υποβάλει κάποια δήλωση
στη Σοβιετική Ένωση, χωρίς να κηρύξει πόλεμο,
οι γερμανικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πατρίδα μας.
Επιτέθηκαν σε πολλά σημεία των συνόρων μας και βομβάρδισαν
τις πόλεις Ζιτόμιρ, Κιέβο, Σεβαστούπολη, Κάουνας και άλλες.
Σήκω τεράστια πατρίδα...
Σήκω για τη θανατηφόρα μάχη...»
"Ράδιο Μόσχας", Γιούρι Λέβιταν, 22 Ιούνη 1941
22 Ιούνη 2021... 80η επέτειος έναρξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου!
Ημέρα μνήμης και θλίψης!
Ο πιο αιματηρός και τρομερός πόλεμος στην ιστορία ξεκίνησε εκείνη τη νύχτα στις 22 Ιούνη του 1941.
Η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) θυσίασε περισσότερες από 27 εκατομμύρια ζωές για να συντρίψει το ναζισμό και το φασισμό.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τι έκανε ο Σοβιετικός λαός ώστε σήμερα να υπάρχουν λαοί να μπορούν να μιλούν τις μητρικές τους γλώσσες και να διατηρούν τον εθνικό τους πολιτισμό, ν' αντιστέκονται στη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης, του νέου ναζισμού που απειλεί ξανά την ανθρωπότητα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη θλίψη απ' αυτή που προκαλείται από τον πόλεμο.
Όμως, επέλεξαν ως πρωταρχική αξία την Πατρίδα!
Κανείς δεν ξέχασε, τίποτα δεν ξεχνιέται!
Αιώνια Τιμή και Δόξα στους ήρωες της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης!
«Σοβιετική Ένωση, αν συγκεντρώσουμε μαζί
όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα,
ό, τι μας έδωσες στον κόσμο, όπως μια μητέρα,
έτσι ώστε η αγωνιούσα ελευθερία να μπορέσει να επανακτήσει τη ζωή,
ένα νέο ωκεανό θα είχαμε,
απ' όλους τον μεγαλύτερο,
απ' όλους τον βαθύτερο.»
Pablo Neruda, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971, από το επικό έργο "Canto Generale", 1950.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τρανσφοβία... είναι μάρκετινγκ, εμπόριο, πωλήσεις και νέα τάξη... H νέα εποχή ανέτειλε...
..και στο Ελλαδιστάν
 Στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα υψώθηκε η σημαία των... LGBTQ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς δεν ήταν "γυναικοκτονία"! Αθήνα: Ανήλικη Αλβανίδα μαχαίρωσε ανήλικη Ρουμάνα...
Στον Κολωνό... στο κέντρο της Αθήνας... (Διστόμου και Τριπόλεως) τα αίματα άναψαν όταν η Αλβανίδα ανήλικη έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε μια από τις άλλες ανήλικες της άλλης παρέας με καταγωγή από τη Ρουμανία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βαρύτατη πρόκληση από Σκοπιανούς στα Ευρωπαϊκά γήπεδα
Ανέβασαν χθες στο γήπεδο πανό που ανέφερε : «Ένα όνομα, ένα έθνος, Μακεδονία».
Περίπου τα ίδια έγραψε σε ανάρτηση του και ο Ζάεφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκοι κατάσκοποι συνελήφθησαν στην Ομόνοια.
Είχαν πολύ χρήμα και πλαστές ταυτότητες της Interpol



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκόπια : Ζητούν να μην λέμε τον Μέγα Αλέξανδρο «Έλληνα βασιλέα»
Θέλουν αναφορές στο βασίλειο της Μακεδονίας και στις διαμάχες της με την πόλη κράτος της Αθήνας στα σχολικά βιβλία μας 
Ενώ δεν διέγραψαν ακόμα το «Μακεδονία» από τα χαρτονομίσματα και τα διαβατήρια τους
Στα Σκοπιανά χαρτονομίσματα εικονίζεται ακόμα ο Έλλην Βασιλεας Μέγας Αλέξανδρος και συνεχίζουν να αναγράφεται «Μακεδονία»
Ενώ ακόμα και αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών λέει ότι αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία ούτε με ττην ελληνική μακεδονική κληρονομιά μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργασία. Το δυσοίωνο μέλλον των μισθωτών στη μετα-covid εποχή
Το νέο εργασιακό θα φέρει πολλά δεινά προβλέπουν οι εργαζόμενοι