Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Παρασκευη 23 Ιουλιου 2021


Εν τω μεταξύ αυτό που κάποιοι δεν έχουν καταλάβει είναι ότι το σύστημα και το καθεστώς προωθεί την άποψη ότι όσοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό  εμβολιασμό στην κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών και στην παρέμβαση της κυβέρνησης και του καθεστώτος στην ιατρική επιστήμη είναι κάποιοι φασίστες και βαρεμένοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουιζ για πολύ προχωρημένους : 

Μια λευκή τρανς γυναίκα (πρωην άντρας δλδ) σκοτώνει τον μαύρο τρανς σύντοφό της (πρώην γυναίκα). Τι έχουμε εδώ ? 

α) Γυναικοκτονία και ρατσισμό

β) Αντροκτονία και ρατσισμό

γ) Τρανσοκτονία και ρατσισμό

δ) Τσιμεντοκονία και ιμπρεσσιονισμό

σχολιο.- Ο μαύρος τρανς είναι έγκυος ή έχει μπυροκοιλια;

Σχολιο.- Εδώ όντως περδεψαμε τα μπούτια με τα σώβρακα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης εταιρείας  PRC τα ελληνικά ΜΜΕ θεωρούνται τα πιο αναξιόπιστα σε όλο τον κόσμο!!!

Χειρότερα και από Τανζανία, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Κένυα, Γκάνα, Νιγηρία, κ.α.

Πέσαμε από τα σύννεφα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙς ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ 19

ο ευρωπαικος οργανισμος Eudravigilance που παρακολουθει τις παρενεργειες των φαρμακων δηλωσε για το κοβιντ 19 οτι εχουμε: 13.000 θανατους και 1,500.000 παρενεργειες εκ των οποιων 500.000 σοβαρες

ο οργανισμος ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) ανεφερε 5.000 θανατους

στην γαλλια το ANSM (αντιστοιχο ΕΟΦ), ανεφερε επισημα 700 θανατους και 55.000 παρενεργειες εκ των οποιων 15.400 σοβαρες...

Τοσο στην Ευρωπη οσο και στην Αμερικη επισημα θεωρουν οτι οι παρενεργειες ειναι της ταξεως του 10%

ΠΗΓΗ FRANCE SOIR απο την συνεντευξη με τον δικηγορο Jean-Pierre JOSEPH ...ο οποιος δηλωσε οτι τους επισημους αριθμους πρεπει να τους πολλαπλασιασουμε χ10...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκείνη τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 1974 που πανηγυρίζαμε για την πτώση της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας, μας ήταν αδιανόητη η σκέψη ότι κάποιες δεκαετίες αργότερα θα υπήρχε κόσμος που θα υποστήριζε πως "για όλα φταίει η μεταπολίτευση και η δημοκρατία".

Όπως κανένας δεν είχε διανοηθεί να πει, στις 21 Απριλίου 1967, "και τι έγινε, καημένε; Σάμπως δημοκρατία είχαμε;". 

Ούτε μας περνούσε από τον νου πως θα έρχονταν καιροί που θα ήταν μάλλον αδύνατο στον άλλον να καταλάβει τι σήμαινε να επιστρέφεις από την εξορία. Τι σήμαινε να ξέρεις ότι τώρα πια θα μπορούσες να λες και να γράφεις δημοσίως αυτό που σκέφτεσαι, χωρίς να βρίσκεσαι λίγη ώρα μετά στα μπουντρούμια της Ασφάλειας ή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σχολιο.- Όταν πολλοί φασίστες ναζιστές και ακροδεξιοί μιλάνε για τα "κακά της Μεταπολίτευσης", σε αυτήν την πολιτειακή αλλαγή αναφέρονται. Τους ενοχλεί αφενός η πτώση της χούντας και το ότι τότε δεν επιστρέψαμε στο προηγούμενο, προδικτατορικό ανελεύθερο αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Σχολιο.- γιαυτο και στεναχωριεμαι για την χρηση της φρασεολογίας «κακιά Μεταπολίτευση»  απο διαφορους οταν δεν αναφερονται σε εκεινη την εποχη. Και αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και του κόσμου όλου άρχισαν το 1990 με την επικράτηση της ακροδεξιάς, του καπιταλισμού και του ακροδεξιού νεοσυντηρητισμού και τις ανωμαλίες του κοσμοπολίτιου αναρχίζοντος νεοφιλελευθερισμού της μεγαλοαστικής τάξης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




300 περίπου πολίτες συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να υπερασπισουν τις μοναδικές στον κόσμο βυζαντινες αρχαιότητες που καταστρέφει η μανία της κυβέρνησης των εργολάβων.
Πρωτοφανής αριθμός για ένα τέτοιο θέμα που όμως δεν ήταν αρκετός για να συγκινήσει τα - λαλιστατα σε άλλες περιπτώσεις- ΜΜΕ. 
Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία από τον αγώνα για τη σωτηρία της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης όλων αυτών των εθνικοφρόνων που τις προηγούμενες μέρες κραδαίνοντας βυζαντινές κι ελληνικές σημαίες διαδήλωναν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 
Αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας ποτέ δεν αγωνίστηκαν για τα κοινωνικά θέματα, πολύ περισσότερο για τον πολιτισμό! 
Ο σκοταδισμός της κυβέρνησης, το μίσος της Μενδωνη για τον πολιτισμό, η υποταγή στα κελεύσματα των εργολάβων ταιριάζει απόλυτα με τη δική τους οπτική.
Σε κάθε πτυχή της κοινωνιας να αγωνιστούμε για τη ζωή και τον πολιτισμό ενάντια στο σκοτάδι που πάνε ν απλώσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ
"Μεγάλωσαν τα γένια μας
η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί
γαυγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε 
μεταξύ μας." 
(Κ Χ Μύρης- Γιάννης Μαρκόπουλος- Νίκος Ξυλούρης)
Να λοιπόν το σχέδιο! Η διασπορά διχόνοιας ανάμεσα στους Έλληνες. Κι ακόμη( γιατί όχι) ο εμφύλιος. Ένα από τα εργαλεία; Τα εμβόλια!
Είναι λόγος διαμάχης; Ουδέποτε ένα εμβόλιο, ένα φάρμακο, μια ουσία μπορεί να διχάζει. Ποτέ το "εμβόλιο" (από το ρήμα εμβάλλω= βάζω μέσα) δεν είναι σε θέση να καταστήσει τους φίλους εχθρούς, τους αγαπημένους πολέμιους, τους συζύγους ξένους. Σε καμιά περίπτωση, από μόνο του ένα μπουκαλάκι άγνωστο υγρό, δεν μπορεί να χωρίσει τη χώρα.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να πείσει ούτε τα βρέφη ότι μια ιατρική πράξη μπορεί να είναι αναγκαστική, γιατί το εμβόλιο είναι ιατρική πράξη, οπότε και τα νήπια γνωρίζουν ότι η ιατρική πράξη θέλει συναίνεση και μάλιστα απαλλαγμένη από πλάνη, απάτη ή απειλή και ότι η συναίνεση αυτή οποτεδήποτε ανακαλείται και παύει ισχύουσα.
Αυτά τα γνωρίζουν και τα μειράκια ( τα παιδάκια) αλλά τα αγνοούν- ή κάνουν πως τα αγνοούν όσοι βάζουν τον όρκο τους στην άλλη τσέπη από εκείνη που χώνουν το συμφέρον τους, οι νομικοί που ανταλλάσσουν την νομική αξιοπρέπεια με την επιστημονική αναξιοπρέπεια, οι τρακαδόροι της πολιτικής , όσοι δεν ντρέπονται, και όσοι διδάσκουν συνταγματικό δίκαιο με την τήβεννο του εκάστοτε Μητσοτάκη
Α! να μην το ξεχάσω, και ο κ.Πικραμένος! Τον θυμάστε; Είναι από εκείνους τους πρώην δικαστές που ,προφανώς, ουδέποτε αγάπησαν τη δουλειά τους, κι έτσι μόλις πήραν τη σύνταξη, έτρεξαν στο φυσικό τους στοιχείο, την πολιτική, για...να μας σώσουν, κάτι που δεν μπορούσαν να πράξουν ως δικαστές!
Αυτός, λοιπόν, ο δικαστής,, μας ισοπέδωσε δίνοντας την αμίμητη ατάκα, πως ο στανικός εμβολιασμός που επιβάλλει ο "εργοδότης του",, είναι υποχρεωτικός μεν αλλά όχι αναγκαστικός.! Κατά τον κ. δικαστή, ουδείς σε καθίζει με το ζόρι να σε εμβολιάσει. Απλώς σε απολύουν. Αυτή η σοφία ανεφλέγη εν τω στόματι του ανδρός.
Αυτοί οι απίθανοι προωθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, το χειρότερο νομικό εξάμβλωμα που τόλμησε ποτέ να εφεύρει και η πλέον ανίατη αρρωστημένη σκέψη. Προσπαθώ να φανταστώ εκείνους τους ουτιδανούς που μορφοποίησαν σε νομικό κείμενο αυτή την αλητεία. Άνθρωποι θα καταστρέφονται νέοι και γέροι. Παιδιά θα κοιτούν θλιμμένα την απελπισία του γονιού τους. Και δεν υπάρχει, ξέρετε, τίποτε πικρότερο από το βλέμμα ενός παιδιού!
Αυτοί οι μάστορες του κακού ενεργούν με τη σιγουριά της σιωπής, με τη δύναμη της υποκρισίας, με τη βεβαιότητα της άσεμνης θρασύτητας. Αδίστακτοι εραστές της εξουσίας.
Να τελειώνουμε.
Εχθρός δεν είναι, δεν μπορεί να είναι ,ο ανεμβολίαστος ή ο εμβολιασμένος. Δηλαδή ο αδελφός , ο φίλος, ο σύντροφος μέχρι χτες. Εχθρός είναι το κτήνος που σε σπρώχνει με τέχνη σε μια μορφή εμφυλίου. Εχθρός είναι ο βρώμικος πλούτος των εταιριών, οι λακέδες που ,με ευθύνη μας, μας κυβερνούν. Εχθροί οι "λύκοι" που ντύθηκαν πρόβατα, εχθροί οι "δημοκράτες" ναζιστές , οι κακοποιοί που δεν σέβονται τη νομιμότητα στην οποία ορκίζονται , εχθρός ο κυβερνητικός προπαγανδιστής, ο εκβιαστής του κοινού ποινικού δικαίου. 
Αυτός είναι ο εχθρός!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΪΖ ( Για δυνατούς λύτες ) 
Πιά ήταν αυτή η χώρα ??? 
- Σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπήρχε λογαριασμός ηλεκτρισμού, το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
- Δεν υπήρχε τόκος δανείων, οι τράπεζες έδιναν δάνεια σε όλους τους πολίτες της με 0 % επιτόκιο.
- Το σπίτι θεωρούνταν ανθρώπινο δικαίωμα. Ο αρχηγός τους ορκίστηκε, ότι οι γονείς του και αυτός δεν θα πάρουν σπίτι μέχρι να είχαν όλοι στη χώρα το δικό τους σπίτι. Ο πατέρας του αρχηγού πέθανε σε σκηνή, ενώ εκείνος, η σύζυγός του και η μητέρα του ζούσαν ακόμα σε σκηνή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του.
- Όλοι οι νεόνυμφοι στη χώρα ελάμβαναν 60,000 δολάρια από την κυβέρνηση, για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να ξεκινήσουν την οικογένεια.
- Εκπαίδευση και ιατρικές θεραπείες ήταν δωρεάν. 
- Αν κάποιοι ήθελαν να κάνουν αγροτική καριέρα, έπαιρναν αγροτική γη, αγροτική κατοικία, εξοπλισμό, σπόρους και κτηνοτροφικό κεφάλαιο, για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους, όλα δωρεάν.
- Εάν οι πολίτες δεν μπορούσαν να βρουν στη χώρα τους την εκπαίδευση, ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, η κυβέρνηση τους χρηματοδοτούσε για να μεταβούν στο εξωτερικό για αυτό - όχι μόνο δωρεάν αλλά έπαιρναν και 2. 000 δολάρια και επίδομα αυτοκινήτων - μετακινήσεων. 
- Εάν ένας πολίτης αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50 % της τιμής.
- Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια το λίτρο.
- Η χώρα δεν είχε εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ανήλθαν σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια - τώρα πάγωσαν παγκοσμίως.
- Εάν ένας πολίτης αδυνατούσε να έχει απασχόληση μετά την αποφοίτησή του, το κράτος πλήρωνε τον μέσο μισθό του επαγγέλματος σαν να εργάζεται μέχρι να βρεθεί η απασχόληση. 
Αυτή τη χώρα,  την βομβαρδίσανε, την εκδημοκρατίσανε και σκοτώσανε τον αρχηγό της. 
Το ΝΑΤΟ των Τραπεζών έκανε τη δουλειά βεβαίως - βεβαίως !!!

Σχολιο.- Λιβύη επί Καντάφι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώωωπα
Κύκλωμα κατασκοπείας κρυβόταν πίσω από την διακίνηση παράνομων μεταναστών
«Ανθρωπιστική» ΜΚΟ είχε και άλλες... δραστηριότητες
19 Ιουλίου 2021
Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η οργανωμένη δράση ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).
Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, Αξιωματικοί και προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χίου και Σάμου και των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, Χίου και Σάμου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, της κατασκοπείας, της δυσχέρανσης ερευνών των ελληνικών αρχών, καθώς και για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην οργανωμένη προαναφερόμενη δράση εμπλέκονται (10) συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα (4) μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και (6) υπήκοοι τρίτων χωρών.
Χρονικά, η οργανωμένη αυτή δράση προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουνίου του έτους 2020, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi) οι εμπλεκόμενοι, λειτουργώντας κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, αλλά και με τη χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία μεταναστευτικές ροές, αλλά και λάμβαναν από αυτές, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, που αφορούσαν:
τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος και Σάμος),
τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων μεταναστευτικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,
τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων,
τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης),
φωτογραφικό υλικό από τους επιβαίνοντες σε λέμβους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών τόσο κατά τη διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, όσο και μετά την προσαιγιάλωσή τους σε περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου,
λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής,
τις θέσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων και φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων,
λεπτομέρειες για τους χώρους δομών διαμονής αλλοδαπών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Επιπρόσθετα, μετά από αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, παρείχαν οδηγίες στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών κατά την άφιξη σε ελληνικό έδαφος, που αφορούν τη μετάβαση τους είτε σε δύσβατες προς απόκρυψη περιοχές των νησιών, είτε σε χώρους και δομές υγειονομικής υποστήριξης, δυσχεραίνοντας συστηματικά το έργο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση άτομα διευκόλυναν – με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε – την παράνομη είσοδο σημαντικού αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους, αλλά και οι διασυνδέσεις τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H BIA KAI H BAΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ.
ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ.
ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΕΙ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 χρόνια φυλακή στον Παπαντωνίου εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα δηλαδή σύνολο 14.600 ευρώ για απόκρυψη 1,3 εκατομμυρίων.
Εντάξει, τον γάμησαν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα επανέλαβε τη Δευτέρα το κάλεσμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει άμεσα και ολοκληρωτικά τον οικονομικό, δημοσιονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που επέβαλε στην Κούβα υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί παγκόσμια διεκδίκηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Μεξικό θα στείλει δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού με τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες στην Κούβα, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου, το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού ο πρόεδρος της χώρας Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατηγόρησε το αμερικανικό εμπάργκο για την πρόκληση πρόσφατα των μεγαλύτερων αναταραχών στην Κούβα εδώ και δεκαετίες.
Τα πλοία θα αναχωρήσουν από το λιμάνι Βερακρούς στον Κόλπο του Μεξικού την Κυριακή και θα μεταφέρουν σύριγγες, οξυγόνο και μάσκες, όπως και γάλα σε σκόνη, κονσέρβες τόνου, φασολιών, αλεύρι, μαγειρικό λάδι και βενζίνη.
Η αποστολή αυτή αποτελεί παράδειγμα της πολιτικής “διεθνούς αλληλεγγύης” που ακολουθεί το Μεξικό, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει χώρες στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική να αντιμετωπίσουν την πανδημία της COVID-19, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η μεταφορά των φορτίων στο πλοίο άρχισε νωρίς χθες, δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου της Βερακρούς Μαρίσα Λόπες.
Οι προετοιμασίες αυτές συνέπεσαν με την ανακοίνωση την ίδια ημέρα από την αμερικανική κυβέρνηση ότι επιβάλλει κυρώσεις στον υπουργό Ασφάλειας της Κούβας και σε μονάδα των ειδικών δυνάμεων της χώρας για τον φερόμενο ρόλο τους στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισαν αυτόν τον μήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ βοηθά την Κούβα στον αγώνα πανδημίας
Το Υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ έδωσε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου ιατρικά εφόδια αξίας άνω των 217 χιλιάδων δολαρίων στο Υπουργείο των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κούβας, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το νησί στον αγώνα κατά του COVID-19.
Η συμβολική παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην πρωτεύουσα Χο Τσι Μινχ μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας του Βιετνάμ, του στρατηγού Hoang Xuan Chien, και του απερχόμενου κουβανικού στρατιωτικού, ναυτικού και αερομεταφορέα , του συνταγματάρχη Juan Miguel García Montano και του συνταγματάρχη Román Osvaldo Jiménez Ο Ορτέγκα, ο οποίος αντικαθιστά τον προκάτοχό του.
Στη συνάντηση, ο Xuan Chien εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα της Καραϊβικής και επιβεβαίωσε τη θέση του Βιετνάμ υπέρ της άρσης της πολιτικής του εμπάργκο κατά της Κούβας.
Υπό αυτήν την έννοια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αβάνα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα ακολουθήσει σταθερά τη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού.
Το Βιετνάμ δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μεγάλη υποστήριξη του Κουβανικού Κόμματος, της Κυβέρνησης, του Στρατού και του λαού για την επαναστατική υπόθεση και την εθνική κατασκευή της χώρας της Ινδοκινίας, και θα εκπαιδεύσει πάντα τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές για να διατηρήσει και να προωθήσει τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε.
Ο στρατιωτικός αρχηγός ευχαρίστησε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής για την αποστολή ιατρών και φαρμάκων στο Βιετνάμ εν μέσω της επιδημικής επιδημίας το 2020, καθώς και τη συνεργασία της στον ιατρικό εφοδιασμό και μεταφορά τεχνολογίας παραγωγής εμβολίων κατά του COVID-19.
Στο πλαίσιο ότι η Κούβα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, αυτές οι ενέργειες αποτελούν απόδειξη του πνεύματος της αδελφότητας και της αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών, δημιουργώντας μια βάση για την προώθηση της μακροπρόθεσμης διμερούς συνεργασίας στον τομέα της υγείας, τόνισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού ο μετανεωτερικός άνθρωπος , ο Άρης Χατζηστεφάνου, της αριστερίστικης ιντελιγκένσιας. Βλέπω ότι μας διαβάζουν, ας απαντήσουμε λοιπόν ανάλογα.
1. Πρώτα σε πλησιάζουν με χαμόγελο. Σε κορτάτουν, σε φλερτάρουν πολιτικά, αγορεύουν εδάφια από το ''Κεφάλαιο'', το οποίο έχουν αποστηθίσει. Σε εντυπωσιάζουν. Επιχειρούν στρατολόγηση. Μα ύστερα από κάποιο καιρό, βλέπεις ότι δεν έχουν απολύτως τίποτε να προτείνουν, πέρα από μια ατέρμονη αντικαπιταλιστική ρητορεία. Τους ρωτάς για τα Εθνικά και σου απαντούν πως δεν υπάρχουν πατρίδες. Τους λες πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και ότι ο Τσε και ο Φιντέλ έλεγαν ''πατρίδα ή θάνατος΄΄ και σε στραβοκοιτάνε και σε επιπλήττουν. Σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά και τους κλείνεις την πόρτα.
2. Επειδή τα πράγματα δεν πάνε γενικά καλά, μνημόνια και φτωχοποίηση, κάνουν ακόμα μια απόπειρα στις πλατείες, έχοντας πια σχηματοποιηθεί ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι κάπως πιο συναινετικοί, αλλά κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν την κατάσταση. Τους προλαβαίνει στην στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ......
3. Σε όλα τα μεταμνημονιακά χρόνια, καταφέρνουν να θέτουν εκείνοι το ιδεολογικό πλαίσιο της αριστεράς, επιχειρώντας να παίξουν ρόλο καταλύτη. Δεν μπορούν όμως να κεφαλαιοποιήσουν την ιδεολογική τους ηγεμονία εκλογικά, μένοντας στον πάτο
4. Αρχίζει η αντεπίθεση. Όχι ενάντια στην συστημική χούντα, αλλά στον απλό κόσμο, που δεν υποκύπτει στην αυθεντία τους. Το αφήγημα τους είναι, πως μόνο εκείνοι κατέχουν την αλήθεια και όποιος αυτό το αμφισβητεί, γίνεται εχθρός. Κάπου εκεί δείχνουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο, την μοχθηρία και την εκδικητικότητα τους. Η μαρξιστική διαλεκτική τους πάει περίπατο και γίνεται αγοραία, με εκφράσεις όπως εθνίκια. μπατριώτες, ψεκασμένοι και πως όποιος κρατάει σημαία Ελληνική, είναι φασίστας. Επίθεση στο θέμα της Μακεδονίας, επίθεση σε όσους αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
5. Κι εδώ έρχεται η προσχώρηση στο σύστημα. Οι ''αντικαπιταλιστές'' του κ....., αρνούνται να δεχθούν την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση του ιού, το μεγάλο φαγοπότι των φαρμακευτικών. Συμπλέουν. Ωρύονται για την χειραγώγηση στην ενημέρωση, αλλά όταν κάποιος μιλά για χαλκευμένα στοιχεία για την πανδημία, αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση. Φροντίζουν οι ίδιοι φυσικά, αυτό που λέει ο αγαπητός Άρης, να δείξουν το δέντρο και όχι το δάσος των διαδηλώσεων.
Αυτή η αριστερά, είναι μισανθρωπική, εκδικητική, μοχθηρή και επιχειρεί να κηλιδώσει οτιδήποτε δεν μπορεί να κερδίσει.
Και στην κορφή, ο μέγας ιεροεξεταστής ινστρούχτορας, ο κος Χατζηστεφάνου...Η επιτομή της αλαζονείας και της περιφρόνησης, προς όσους δεν κατανοούν τον βασανιστικό κομπλεξισμό ανωτερότητας του, που δεν αποδεικνύεται έμπρακτα.
Φίλε , πετάς ένα Τζόρτζιο Αγκάμπεν και ένα Φουκώ και περιμένεις να τυφλωθούμε από το φως των ατέρμονων γνώσεων σου. Κι αν το μότο σου είναι το ''εμβολιάσου, τι σου ζητάμε'', μια απάντηση σου αξίζει....''αει........... τι σου ζητάμε''......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...
Σήμερα 22 Ιουλίου, ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.
Θυμάστε που πριν 2 βδομάδες είχαμε πει ότι ο "δείκτης προστασίας από μόλυνση με SARS-Cov-2" σε εμβολιασμένους, που υποτίθεται ότι αρχές Ιουνίου ήταν 94%, μέσα σε έναν μήνα που μεσολάβησε ως τις αρχές Ιουλίου, είχε κατρακυλήσει στο 64%;
Είχα προσθέσει τότε "και θα συνεχίσει να πέφτει όσο αυξάνουν τα κρούσματα".
Δεν πέρασαν πάνω από 15 μέρες και σήμερα ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει κατρακυλήσει πια στο 39% (σσ. και θα πέσει κι άλλο ακόμη, θα προσθέσω πάλι).
Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική ανακοίνωση, γιατί υπάρχει και δεύτερη!
Η δεύτερη ήταν ότι μετά το 6μηνο, η προστασία από το "εμβόλιο" PFIZER ξεθωριάζει.
Οσοι έχουν κάνει PFIZER προ 6μήνου, σήμερα καλύπτονται μόνο κατά ... 16% (!) δήλωσε ο Υπουργός Υγείας!
Στο χωριό μου, αυτό το ποσοστό το λέμε "next to nothing" (δίπλα στο τίποτα).
Οπότε, ετοιμαστείτε πελατάκια για 3η δόση και έπεται συνέχεια...
Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι για τους μόνιμους πια πελάτες, ίσως ανακοινώσει η PFIZER ότι στα 3 τρυπήματα η 4η δόση δώρο (όπως οι πιτσαρίες) αλλά πάλι μπορεί και όχι. 
Γιατί να δείξει έλεος;
Οταν δεν έδειξε έλεος σε ανθρώπινες ζωές και σε παρενέργειες απειλητικές για την ζωή, θα δείξει στα λεφτά;
Ξέρετε κανέναν κακοποιό, που να επέστρεψε οικειοθελώς ένα μέρος των κλοπιμαίων ή ένα μέρος των λύτρων που αποκόμισε παρανόμως;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιματηρή διαδήλωση για την Πατρίδα του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ στην κατεχόμενη Αθήνα
Στις 22 Ιουλίου 1943 κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά της επικείμενης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία, με πολυπληθές μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, το οποίο πνίγηκε στο αίμα...
Στις 22 Ιουλίου 1943 κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά της επικείμενης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία, με πολυπληθές μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο πνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις κατοχής.
Στις 14 Ιουλίου 1943 οι εφημερίδες δημοσίευσαν γερμανική ανακοίνωση που ανέφερε:
Δια στρατιωτικούς λόγους, οφειλομένους εις την γενικήν πολεμικήν κατάστασιν και εξαιτίας της πληγής των ανταρτών, κατέστη αναγκαία η ενίσχυσις των στρατευμάτων κατοχής εν Ελλάδι. Εν τω πλαισίω των μέτρων τούτων, την από στρατιωτικής απόψεως ασφάλειαν εις την περιοχήν ανατολικώς του ποταμού Αξιού - πλην της πόλεως Θεσσαλονίκης - ανέλαβον βουλγαρικά στρατεύματα. Η διοίκησις και εις τα υπό των βουλγαρικών στρατευμάτων μέλλοντα να καταληφθούν τμήματα της χώρας, ευρίσκεται εις χείρας Γερμανικών διοικητικών υπαλλήλων και της Γερμανικής Αστυνομίας. Ουδαμώς αποσιωπούνται οιαιδήποτε μεταβολαί εις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και εις την οικονομίαν της χώρας. Ιδία εξακολουθούν να ισχύουν οι ελληνικοί νόμοι και αι ελληνικαί διατάξεις, καθώς και τα διοικητικά μέτρα της ελληνικής κυβερνήσεως.
Από την ανακοίνωση γινόταν φανερό ότι το αντάρτικο, που είχε φουντώσει στην κατεχόμενη Ελλάδα, υποχρέωνε τους Γερμανούς να απασχολούν περισσότερα στρατεύματα για την αντιμετώπισή του. Γι’ αυτό, εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκαν να αναθέσουν τα ελαφρύτερα καθήκοντα των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή ανατολικά του Αξιού ποταμού (εκτός από τη Θεσσαλονίκη) στους Βούλγαρους συμμάχους τους, που ήδη είχαν υπό την κατοχή τους τις περιοχές ανατολικά των Σερρών.
Η απόφαση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε όλη τη χώρα. Μαχητικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις, με πρωτοβουλία του ΕΑΜ. Στις 22 Ιουλίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου (υπολογίζονται από 200-500.000) κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, αδιαφορώντας για την απειλητική παρουσία των κατοχικών δυνάμεων σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας.
Από τα σημεία συγκέντρωσης (Μοναστηράκι, Πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια κ.α.), το ανθρώπινο ποτάμι κινήθηκε προς το κέντρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τα κατοχικά θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να γενικευτούν.
Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη ΕΠΟΝίτισσα, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Την ίδια στιγμή, η 19χρονη φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας, Κούλα Λίλη επιτέθηκε στον οδηγό του άρματος με το τακούνι του παπουτσιού της, αλλά έπεσε κι αυτή νεκρή από τα πυρά του πληρώματος. Συνολικά, την ημέρα εκείνη 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν. Πολλοί από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε στρατοδικεία και καταδικάσθηκαν σε βαριές ποινές.
Μπροστά στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, οι Γερμανοί κατακτητές αναγκάστηκαν να αναστείλουν την υλοποίηση των αποφάσεων τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 / 07 / 2021
 Μάζωξη ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον
Λευκό Πύργο στη Θεσαλονίκη
Σχολιο.- Καλό θα είναι να βοηθήσουν και οι εμβολιασμένοι ΑΝΤΙ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ! Σήμερα έχουν εμάς για Άουσβιτσ - Σπιναλόγκα , αύριο θα είναι τα παιδιά και μεθαύριο ΕΣΆΣ . Ο Κούλης με τα 300 βάφεν SS της Βοολής ΔΕΝ έχουν πλέον κανένα ηθικό φραγμό Είναι ικανή να πουλήσουν εργολαβία και το μνήμα της μάνας τους !
Σχολιο.- Το θέμα που ξεκάθαρα τίθεται είναι
1) υποχρεωτική, άμεση και έμμεση, ιατρικής πράξης
2) πιστοποιητικό ελεύθερης κίνησης
Το εμβόλιο είναι η αφορμή, ο ολοκληρωτισμος είναι η αιτία.
Ο κάθε πολίτης, εμβολιασμενος και μη, ας αναρωτηθεί: δέχεται αυτα τα ναζιστικά μέτρα; Δέχεται να καλύπτει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης που διέλυσε την νοσοκομειακή περίθαλψη;
Αν ναι τότε μην βγει και φωνάξει όταν θα έρθουν τα πιο δύσκολα.
Σχολιο.- Πάντα υπήρχαν κυρ. Παντελίδες Δεξιοί και Δεξιοί με αριστερό στραβισμό (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,''Κ''ΚΕ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) Αυτοί οι τελευταίοι βέβαια ήταν πάντα οι πιο επικίνδυνοι
Σχολιο.- Είναι σίγουρο; Γιατί χθες στην πλατεία Κατερίνης ήταν η μισή χρυσή αυγή με επικεφαλής πρώην υποψ.Βουλευτη.
Σχολιο.- Εσύ πήγες;  Όχι!
Άρα άκουσες για τα Χρυσαύγουλα στην Πλατεία της Κατερίνης ???
Σχολιο.- Αγαπητε με την χρήση της ουσίας πού ονομάζεις εμβόλιο ( αφού ΔΕΝ έχει έγκριση παρά μόνον πειραματική ) κανένας ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές , Δεν μπορούν να εγγυηθούν την ΜΗ μεταδοτικότητα. Όσο για τον αποκλεισμό των ανεμβολιαστων συναδέλφων χειρούργων ιατρών .... Θα έπρεπε να αποκλείσουμε και τους συναδέλφους με Aids ή και τούς Χανσενικους κάνοντας αυτό που έκαναν οι αμωμοι ιεροεξεταστές δλδ Σπιναλόγκα ή ακόμα και τις Μεγγελιες μεθόδους που έφθαναν μέχρι την ευθανασία . Άλλωστε ποιός μπορούσε να αμφισβητήσει τον Μεγγελε μέχρι και το τέλος του ΝΑΖΙσμου . Έγινε η δική της Νυρεμβέργης το 1946 και αποδείχθηκε η απανθρωπιά του αλλά και η επιστημονική του γύμνια.
θα ήθελα ακόμα να συμπληρώσω μια βασική αρχή τής ιολογιας ( που σίγουρα οι συνάδελφοι υποστηρικτές του Φαουτσι ανά τον κόσμο ειδικά παθολόγοι , γνωρίζουν καλά ) η δουλειά του ιού είναι να μεταλλάσσεται ( για να επιβίωση) . κάθε μετάλλαξη είναι μεταδοτικότητα της προθυστερης αλλά χάνει " βαθμούς"' νοσηρότητας
ευελπιστώ ότι σύντομα θα δεις την επιστημονική πλευρά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν μας φτάνουν οι καθεστωτικοί του συστήματος που προσπαθούν να μας κάνουν το μυαλό πουρέ με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έχουμε και τους καθυστερημένους της άλλης πλευράς. Βελοπουλικούς, χρυσαυγίτες ναζιστές, φασίστες, καλόγερους και χριστιανόπληκτους, δωδεκαθειστές, βαρεμένους και ψυχασθενείς, που πάει να βγάλει ο καθένας από αυτούς όλο το βόθρο που έχει μάσα στο μυαλό του.
Και ο καθένας από αυτούς, εκτός από τις εξώφθαλμες βλακείες και ηλιθιότητες που λέει, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το ψέμα!!! Λες και υπάρχει περίπτωση, να μην γίνει γνωστή η αλήθεια μετά από λίγες μέρες. Και δεν καταλαβαίνουν καν ότι έτσι χάνεται η οποιαδήποτε αξιοιστία!
Το τι έχουμε διαβάσει δε λέγεται. Τελευταίο τους κατόρθωμα η βλακεία ενός Βελοπουλικού, ότι οι φορτηγατζίδες σταματάνε να δουλεύουν στις 4 Αυγούστου! Και αν κάποιος πάει στη διαδικτυακή σελίδα της Ένωσης Φορτηγατζίδων και Μεταφορέων θα δει ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει.
Παλιότερα «κατορθώματα τους» είναι  τα Ψέματα του εξωτερικού, που πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να ελεχθούν.  «Εξέγερση του λαού στην Ιταλία, πέφτει η ιταλική κυβέρνηση, τα μαγαζιά ανοίξανε», λέγανε και γράφανε. «Διαδόστε γιατί το κρύβουν» γράφανε. «Συνεχής διαδηλώσεις στη Γαλλία, πέφτει ο Μακρόν, διαδόστε γιατί το κρύβουν».  Αφού δεν τους βγήκε το γυρίσαν από την άλλη. «Ο Μακρόν βάζει 50.000 κόσμο στη φυλακή, και επιβάλει δικτατορία».  Δεν τους βγήκε, αλλά συνεχίζουν απτόητοι. 
Ναζιστικός Γκεμπελισμός λέγεται αυτό. «Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια»!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να στείλει τον Γιάννη Μπέζο στο διάστημα μελετά η κυβέρνηση
Απάντηση στην πρόσφατη πτήση του Τζεφ Μπέζος μελετά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στον δημοφιλή ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να πραγματοποιήσει αντίστοιχο διαστημικό ταξίδι.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τη στιγμή που η χώρα διαθέτει δικό της Μπέζο, μία διαστημική αποστολή με τον γνωστό ηθοποιό θα αποτελούσε σημαντική προβολή για την Ελλάδα και το διαστημικό της πρόγραμμα.
Εικάζεται μάλιστα ότι η ιδέα για την αποστολή του Γιάννη Μπέζου προέκυψε μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζεφ Μπέζο, πριν από λίγο καιρό στην Αντίπαρο.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από τον Γιάννη Μπέζο καθώς βρίσκεται σε θεατρική περιοδεία στην επαρχία.
Παλαιότερη προσπάθεια για αποστολή Έλληνα ταξιτζή στο διάστημα
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο εγχείρημα είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προγραμμάτιζε την αποστολή του πρώτου Έλληνα ταξιτζή στο διάστημα, μετά την εκτόξευση ενός αυτοκινήτου Tesla από τον Elon Musk το 2018.
Η πτήση όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς ο ταξιτζής που επιλέχθηκε ζήτησε τριπλή ταρίφα, ειδικά διαμορφωμένο ταξί με παράθυρο που κατεβαίνει για να βγάζει τον αγκώνα, πλατοκάθισμα μασάζ με χάντρες, αντιβαρυτική ποτηροθήκη φραπέ, και τη δυνατότητα να πάρει άλλους αστροναύτες αν είναι στο δρόμο του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός εν μέσω θέρους δεν κατάλαβε ακόμη καλά καλά τι νομοθέτησαν οι καταδότες...
Αναφέρομαι στο νομο για την υποχρεωτικοτητα του μπολιασματος. Ειδικα στην τροπολογια, που αφορα ουσιαστικα την υποχρεωτικοτητα μπολιασματος για τον καθε πολιτη....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς: Η καταπάτηση Συντάγματος & διεθνών συμβάσεων για εμβολιασμούς - Το άρθρο 5 παρ. 5
23/07/2021 - 14:38  
Ολική και συνολική παραβίαση του Συντάγματος, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της σύμβασης του Οβιέδο, αποτελεί ο χθεσινός νόμος που ψήφισε η συμπολίτευση (ΝΔ) και το κόμμα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ), αναφορικά με την παύση μισθοδοσίας και της διακοπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μη εμβολιασμένων πολιτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Είναι η πρώτη φορά που μεταπολεμικά, με εξαίρεση του νόμους της δικτατορίας 1967-1974, έχουμε τόσο «βίαιη» παραβίαση του Συντάγματος κατά των ελευθεριών των πολιτών και ιδιαίτερα του δικαιώματός τους να αρνούνται ιατρικές πράξεις στο σώμα τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρ.Εμφιετζόγλου απαντά στον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ:
22/07/2021 | 06:10
Ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απαντά με κείμενο του:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Καθηγητή κ. Λουκά Τσούκαλη
Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ
Αξιότιμε κύριε Τσούκαλη,
Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για την επιστολή σας. Αναγνωρίζω και την ευγένεια και την καλλιέργειά σας. Προφανώς δέχομαι το «στοιχειώδες» δικαίωμα να εκφράζει οιοσδήποτε, αλλά πολύ περισσότερο ίσως εσείς, τις απόψεις του. Αυτές άλλωστε με έκαναν να δημοσιεύσω το άρθρο μου για να κρίνει ο οιοσδήποτε ποια άποψη είναι υπέρ της Πατρίδος ή όχι.
Και τώρα σχετικά με τα «στοιχειώδη»:
«Οι απόψεις είναι δικές σας και όχι του ΕΛΙΑΜΕΠ». Αν το είχατε σημειώσει σαν υποσημείωση, απλά το άρθρο μου θα αντίκρουε εσάς και μόνο. Πάντως εκτιμώ ότι και των λοιπών μελών οι απόψεις είναι παρόμοιες, αν όχι ταυτόσημες.
Δεν υπονοώ προφανώς να μην «συνεργάζεσθε» με Τουρκικό Πανεπιστήμιο ή οργανισμό. Σας συνιστώ με έμμεσο τρόπο – που προφανώς αντιλαμβάνεσθε – ότι πρέπει να προσέχετε. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι ούτε Γαλλία ούτε Ελλάδα. Οι πράκτορες του Χακάν Φιντάν είναι παντού – και στα Πανεπιστήμια – άρα προσοχή.
Τα έσοδα του ΕΛΙΑΜΕΠ τα πήρα από τον ιστότοπό σας. Τονίζω βέβαια ότι παλαιότερα χρηματοδοτείτο από το Κράτος, όχι όμως τώρα.
... Και ας δούμε την ουσία:
«12 ν.μ. στο Αιγαίο και πόλεμος;»
Τα 10 ν.μ. του εναερίου μας χώρου «Ελληνική Πατέντα»
Δεν μου απαντάτε επί αυτών – την ουσία – κύριε Τσούκαλη. Γιατί; Επίσης δεν σχολιάζετε την δική μου θέση: «και 12 ν.μ. και μη πόλεμος». Μήπως θεωρείτε τις θέσεις μου εθνικιστικές ή μάλλον όπως λένε οι Τούρκοι… μαξιμαλιστικές;
Ε όχι κ. Τσούκαλη. Εγώ έφτυσα αίμα για την Πατρίδα μου, δεν θα δεχθώ να παραπλανείτε τους Έλληνες με τα τουρκικά «επιχειρήματα». Θεωρώ τις απόψεις σας προδοτικές.
Ταύτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υγειονομικοί ΑΧΕΠΑ:
"Δεν κάνουμε το εμβόλιο. Είναι σε πειραματικό στάδιο. Θα παρουσιάσουμε και τις αποδείξεις"!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Όχι  στα υποχρεωτικά εμβόλια
-Ναι στις ατομικές ελευθερίες
-Ναι στην ελευθερία επιλογής
-Όχι ανάμιξη του κράτους στην ιατρική επιστήμη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ακριτικό Καστελόριζο και οι 400 κάτοικοι του έχουν πλέον το δικό τους φαρμακείο, το πρώτο στο νησί, και φέρει το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τα εγκαίνια έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος…
20/ΙΟΥΛ/21 – 12.45
Ένα αίτημα, μία ανάγκη χρόνων υλοποιήθηκε επιτέλους, καθώς οι κάτοικοι του Καστελόριζου θα έχουν από εδώ και πέρα το δικό τους φαρμακείο και δεν θα χρειάζεται να περιμένουν από τη Ρόδο την αποστολή φαρμάκων ή άλλων ανάλογων προϊόντων.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε τα εγκαίνια του φαρμακείου που ονομάστηκε “Παύλος Γιαννακόπουλος” καθώς η φαρμακοβιομηχανία του, ΒΙΑΝΕΞ, συνέβαλλε καθοριστικά στο άνοιγμα του.
Είναι γνωστό άλλωστε πως η οικογένεια Γιαννακόπουλου με επικεφαλής τον αποθανόντα Παύλο, δραστηριοποιήθηκε και μεγαλούργησε στο συγκεκριμένο χώρο, χτίζοντας έτσι μία μεγάλη δύναμη με προέκταση φυσικά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα χρήματα της ελληνικής Unicef κατέληγαν σε έξοδα σε νυχτερινά κέντρα, πλακάκια και ασημένια κηροπήγια
22 Ιουλίου 2021
Ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση, απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκαν από την εισαγγελία σε τέσσερα πρώην στελέχη της ελληνικής UNICEF. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εκτελεστικό διευθυντή, οικονομικό διευθυντή, διευθύντρια πωλήσεων και λογιστηρίου.
Αναλυτικά:
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος με εμπλεκόμενη την Unicef Ελλάδος καθώς τόσο το πόρισμα της έκθεσης της Deloitte, όσο και οι περιγραφές υπαλλήλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef είναι αποκαλυπτικά.
Όπως έγινε γνωστό, στο ελληνικό τμήμα της UNICEF το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονταν πήγαινε τελικά στις τσέπες μερίδας προϊσταμένων, οι οποίοι για δεκαετίες απομυζούσαν τα χρήματα της οργάνωσης για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, υπάλληλος που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του σκανδάλου με την υφαρπαγή τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο από τα ταμεία του φιλανθρωπικού οργανισμού εξηγεί: «Μέχρι και για ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef.
Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε γάμους». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος, άλλα χρήματα πήγαιναν σε πολυτελή ταξίδια, εξόδους σε ταβέρνες και αγορές οικιακού εξοπλισμού για τα σπίτια υπαλλήλων του ελληνικού γραφείου της Unicef. Τεράστια ποσά φέρεται να δίνονταν για να αγοραστούν πλακάκια μπάνιου και άλλα είδη ανακαίνισης, που αφορούσαν βεβαίως κατοικίες υπηρεσιακών παραγόντων. «Εξαφανίστηκαν χορηγίες της τάξης των 340.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών και υπέκρυπταν την απάτη με την βοήθεια συνεννοημένων λογιστών.
Όταν ξεκίνησε ο έλεγχος και ήταν προφανές ότι τίποτα δεν μπορούσε να αποκρυπτεί, άρχισαν απειλές κατά της οικονομικής ελέγκτριας που αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του σκανδάλου. Μάλιστα υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός της σε μία σύσκεψη. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αμφισβητήσουν το πτυχίο της και άρχισαν, υποτίθεται, να ρωτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς του δημοσίου για να επαληθεύσουν, χωρίς επιτυχία, την “πλαστότητά του”, σημειώνει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στο Βήμα. Σε κάθε περίπτωση οι ατασθαλίες προέκυψαν και από πόρισμα της εταιρείας Deloitte που διενήργησε τον έλεγχο για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς και ύστερα από εντολή των κεντρικών γραφείων της Γενεύης.
Η άκρη του νήματος βρέθηκε με την προκήρυξη της θέσης του οικονομικού διευθυντή, το καλοκαίρι του 2016. Η γυναίκα που επελέγη για τη θέση ανάμεσα σε 90 υποψηφίους και μετά από πολλές συνεντεύξεις που έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Γενεύη, ξεκίνησε να ερευνά τα οικονομικά του ελληνικού τμήματος. Η Unicef στην Ελλάδα συγκέντρωνε περίπου 4.5-5 εκατ. ευρώ ετησίως, τα περισσότερα από δωρεές. Κύρια διαπίστωση ήταν ότι ενώ όλες οι εθνικές επιτροπές είχαν την υποχρέωση να αποδίδουν το 70% στη Γενεύη και στην βοήθεια για εκατομμύρια παιδιά και το 30% να πηγαίνει στα λειτουργικά τους έξοδα, στην Ελλάδα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
«Όταν άρχισα να εργάζομαι δέχθηκα προσκλήσεις από παλαιούς υπαλλήλους της εταιρείας για να φάμε μαζί και να γνωρισθούμε. Στην πορεία, μου έκαναν διάφορες προτάσεις για παράνομα οικονομικά οφέλη ή να μου δώσουν και ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ για να κατοχυρώσω την οικογένειά μου. Όμως οι έλεγχοι που άρχισαν να γίνονται αποδείκνυαν το εύρος των απατών. Όλοι ήταν υψηλόμισθοι ενώ υπήρχαν άτομα στις οικονομικές υπηρεσίες που έπαιρναν επίδομα ανθυγιεινού επαγγέλματος και ειδικών συνθηκών. Μας είχε εντυπωσιάσει ότι παντού εμφανίζονταν να τοποθετούνται μεγάλες ποσότητες με πλακάκια, δείγμα ότι και εκεί υπήρχε κόλπο διασπάθισης χρημάτων. Επιπλέον, δεν φαίνεται να είχαν καταχωρισθεί χρήματα παλιότερης χορηγίας του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία παρελάμβαναν, τμηματικά, υπάλληλοι της ελληνικής Επιτροπής. Ακόμη έκλεβαν χρήματα από τα ποσά που δίνονταν για τα καύσιμα των ΙΧ.». 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΡΙΜΑΣΑΜΕ
-οι συνθήκες-
Μην το πείτε στους ηγέτες της Κομμουνιστικής Αριστεράς (που λέει ο λόγος) διότι θα πάθουν κανένα εγκεφαλικό επεισόδιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια μεριά οι ψέκες, οι σκοταδιστές, το παπαδαριό, οι ακροδεξιοί και οι αρνητές.
Από την άλλη, οι κορωνόπληκτοι, οι λάτρεις της τεχνοεπιστήμης του καθεστώτος, η σακατεμένη αριστερά και οι παραχωρητές.
Υπάρχει, όμως, ρε κουφάλες κι ένας τρίτος πόλος- ο πιο επικίνδυνος για το καθεστώς και την κυριαρχία. Είναι αυτοί και αυτές που δεν προσκυνούν είδωλα. Αυτοί κι αυτές που δε διαπραγματεύονται τις θεμελιώδεις ατομικές και συλλογικές τους ελευθερίες- δε πα να πέφτουν βόμβες ναπάλμ. Είναι αυτοί κι αυτές που ήταν, είναι και θα είναι ενάντια σε κάθε αυθαίρετο διαχωρισμό της κοινωνίας: είτε αυτός είναι ταξικός,  είτε υγειονομικός.
Υπάρχουν, αλλά μακρυά, πολύ μακρυά από εσάς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέντε δισ. θα πληρώσει η Johnson & Johnson για την επιδημία οπιοειδών
22.07.2021
Ομάδα 15 Αμερικανών εισαγγελέων αποκάλυψε χθες έναν διακανονισμό - «μαμούθ», ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον οποίο προχώρησαν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες αναφορικά με την θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, οι κολοσσοί McKesson Corp, Cardinal Health Inc και AmerisourceBergen Corp αναμένεται να πληρώσουν συνολικά 21 δισ. Δολάρια, ενώ η Johnson & Johnson (J&J) 5 δισ. δολάρια.
«Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στον κόσμο για να αντιμετωπίσουμε ειλικρινά τον πόνο και τα δεινά», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Κοννέκτικατ, Γουίλιαμ Τονγκ, προσθέτοντας ότι τα ποσά θα διοχετευτούν «όπου χρειάζεται βοήθεια». Σύμφωνα με τον Guardian, τα χρήματα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για θεραπείες εξαρτημένων, οικογενειακή υποστήριξη των εθισμένων, κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπρος Μπεος και πίσω ρέμα 
Δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν το νερό οι κάτοικοι του Βόλου
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης  η είσοδος του κοινού στη ΔΕΥΑΜ Βόλου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραίτηση της Νίκης Κεραμέως - Ανάκληση της ΕΒΕ
https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/mathites_paraitisi_tis_nikis_kerameos/?rc=fb&fbclid=IwAR01TYzFW8eDsSoqpwPXCkPF4UfDWmqQBZf2cBDNp8qwCe7sjPzVOyP4358
41.818 υπογραφές.
Προς την υπουργό κα. Κεραμέως,
Η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία παρακολουθεί τις συνέπειες των αναχρονιστικών αλλαγών που φέρνετε στις εισαγωγές των μαθητών στα πανεπιστήμια, που κόβουν πολλούς μαθητές. Η ψυχολογία και η οικονομική δυνατότητα των μαθητών δεν είναι στα καλύτερα της και δεν μπορείτε να φέρνετε τέτοιες αλλαγές για να ευνοήσετε τα κολέγια και ειδικά με την πανδημία! Επίσης, ζητούμε την ανάκληση των αλλαγών που έχετε φέρει, οι οποίες οδηγούν το σχολείο πολλά χρόνια πίσω. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας και δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους, ειδικά όταν φέρεται επιθετικά στους μαθητές, όπως και άλλα μέλη της κυβέρνησης.
Με λίγα λόγια, εμείς, ως μαθητές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάμε την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας (ή έστω να γίνονται και τα δύο μαθήματα) και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων, την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων και την αλλαγή του σχολείου ώστε να μην είναι εξετασιοκεντρικό, την μόνιμη περικοπή της ύλης των Πανελληνίων όπως έγινε τις τελευταίες δύο χρονιές, την κατάργηση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, την υποχρεωτική αξιολόγηση των καθηγητών υπερεξουσίες των διευθυντών, και φυσικά την παραίτηση σας μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση. Δεν είμαστε τόσο εύποροι σαν εσάς για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε να φοιτήσουμε σε κολλέγιο ή σε μια σχολή πολύ μακριά από την κατοικία μας. Το σκεφτήκατε αν συνέβαινε στο παιδί σας; Και μάλιστα στις καταλήψεις βγαίνατε μαζί με άλλους πολιτικούς στην τηλεόραση και μας κατηγορούσατε ως εγκληματίες επειδή παλεύαμε για ένα καλύτερο σχολείο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξάωρη τηλεκπαίδευση. Παρακάτω, ακολουθεί μια λεπτομερέστερη περιγραφή των αρνητικών επιπτώσεων των αλλαγών.
Συγκεκριμένα: Εδώ και δύο χρόνια επιστρέφει το σχολείο στον μεσαίωνα, αφαιρώντας την κοινωνιολογία και τα κοινωνικοκαλλιτεχνικά μαθήματα με επιχείρημα ότι κάνουν τα παιδιά αριστερά, επαναφέρουν την Τράπεζα Θεμάτων η οποία εισάγει περιβάλλον πανελλαδικών από την πρώτη τάξη του Λυκείου, διότι ανέβασε το ποσοστό των μετεξεταστέων ακόμη και πάνω από 40% το 2014 και ασκεί τεράστια πίεση στους μαθητές υποχρεώνοντας τους να τρέξουν μια μεγάλη ποσότητα ύλης, ενώ τώρα εισάγει την ελάχιστη βάση εισαγωγής που κόβει ακόμη και μαθητές με υψηλές επιδόσεις. Επίσης εισάγει την αξιολόγηση στους καθηγητές και εισάγει υπερεξουσίες στους διευθυντές, κάτι που είναι αντίθετο με το σημερινό ρόλο του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις καταλήψεις φέρθηκε με πολύ αυταρχικό τρόπο στους μαθητές, μας φέρθηκαν σαν εγκληματίες και χωρίς καμία διάθεση να ακούσουν τα αιτήματα τους. Ανταυτού μας επέβαλε εξάωρη τηλεκπαίδευση για να εκφοβίσει τους μαθητές. Τακτικές αυταρχικού κράτους. Και όχι μόνο δεν καταλαβαίνει αλλά από πάνω λέει ότι πρέπει να κοπούν οι μαθητές, να πάνε στα ΙΕΚ με ότι οικονομικό βάρος συνεπάγεται, με μεγάλες δόσεις ειρωνείας προς τους αγωνιζόμενους μαθητές. Και μάλιστα πανηγυρίζει για την ΕΒΕ και λέει ότι οι μαθητές δεν διάβαζαν και έγραψαν λευκή κόλλα (!) ενώ κόβονται μαθητές με πάνω από 15.000 μόρια (!!) και επικαλείται αριστεία (!!!) και αναδιάρθρωση του σχολείου. Ακόμη έκλεισε τα σχολεία για πολλούς μήνες με εξάωρα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, σε μια πλατφόρμα στα αγγλικά και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στους μαθητές (π.χ. μείωση επιδόσεων και ψυχολογικές επιπτώσεις). Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένα τέτοιο μέτρο όπως η βάση εισαγωγής, η οποία φτάνει ακόμη και το 14.5 σε ορισμένες σχολές, να αποτελέσει εμπόδιο για μαθητές του 18 γιατί "δεν πρέπει να πάνε όλοι πανεπιστήμιο". Γίνεται να κόβεται ένας μαθητής με 17.900 μόρια στα γενικά μαθήματα και 3.240 στα ειδικά μαθήματα επειδή δεν περνά την ελάχιστη βάση εισαγωγής των 14 μορίων, τερατούργημα για να εξυπηρετηθούν τα κολλέγια του Σκοιλ ελικικού που η ποιότητα τους δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με τα κρατικά; Οι βάσεις εκτοξεύονται, ενώ παράλληλα θέλει να στήσει ένα πολύ αυστηρό Λύκειο-εξεταστήριο στα πρότυπα των Κορεατών. Τέλος, θέλει να φέρει ένα σχολείο πολύ παλαιότερης κοπής, το οποίο θα δίνει έμφαση μόνο στο διαγώνισμα και στην εξέταση, ενώ σε όλες τις χώρες η σύνδεση του με την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών είναι πρώτο θέμα. Ή που κόβεται μια άλλη μαθήτρια των 16.000 μορίων σε ΤΕΦΑΑ 13.000 μορίων γιατί δεν πέρασε τα πρακτικά αγωνίσματα (!). Αυτά είναι τεράστιες αδικίες στους εργατικούς μαθητές και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι.
Και επαναφέρουν τα λατινικά γιατί η κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά (!), και μάλιστα σε δύσκολη μορφή, φέρνοντας ένα μάθημα με μεταφράσεις-παπαγαλία και μόνη γνώση τη γραμματική και το συντακτικό, ενώ η κοινωνιολογία και τα πολιτικά μαθήματα φωτίζουν τον μαθητή στη δημοκρατία, στη διακυβέρνηση, το δικαίωμα ψήφου, στα προβλήματα της κοινωνίας και ένα σωρό άλλα ωφέλιμα θέματα. Ενώ επίσης δεν έχει λάβει καθόλου σοβαρά το πρόβλημα του κορονοϊού στα σχολεία και έχει πάρει μόνο ημίμετρα.
Αυτός ο μεσαίωνας πρέπει να λήξει εδώ. Και ζητούμε επίσης η ύλη που κόπηκε πέρσι να κοπεί για κάθε χρόνο γιατί οι μαθητές πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων. Περιφρονεί απίστευτα τους μαθητές θεωρώντας "είναι εδώ για να διαβάζουν και μόνο". Δικαιούμαστε ένα σύγχρονο σχολείο που θα δίνει έμφαση στα κοινωνικά μαθήματα και δεν θα δίνει έμφαση στις εξετάσεις αλλά στη μεθοδική μάθηση με βάση τις δυνατότητες των μαθητών, μια διαχείριση που δεν θα τη συνιστούν άτομα που ευνοούν τα κολλέγια με κάθε τρόπο εις βάρος της παιδείας. Για ένα σχολείο που θα φτιάχνει υπεύθυνους πολίτες και όχι ένα σχολείο με εμπόδια. Και βέβαια, δεν θέλουμε μια υπουργό που πειραματίζεται εν μέσω πανδημίας με νομοσχέδια που επιστρέφουν την Ελληνική εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του 1970, όταν ο εκσυγχρονισμός του σχολείου είναι προτεραιότητα σε άλλες χώρες. Δεν πρέπει να αφήσουμε να αποκλειστούν και άλλες 35 χιλιάδες μαθητών ετησίως τα επόμενα χρόνια. Και το χειρότερο είναι ότι τα παρουσιάζει ως εκσυγχρονισμό! Ενώ το μόνο που θα φέρει είναι πολύ περισσότερες ανισότητες και ανταγωνισμός, όταν όλες οι χώρες εγκαταλείπουν τα μοντέλα της εισαγωγής λίγων στα πανεπιστήμια. Ζητούμε ένα υπουργείο Παιδείας με υπουργό που θα έχει υπηρετήσει χρόνια στο σχολείο και στελεχωμένο με άτομα που θα γνωρίζουν το αντικείμενο και όχι άσχετους, κάτι που η κα. Κεραμέως δεν φαίνεται ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Eξαιρετικό σόλο του Έρικ Κλάπτον: δεν θα παίξω σε καμιά αίθουσα που θ’ απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού,σε καμιά μουσική σκηνή με διακρίσεις στο κοινό!!!
22/07/2021
Στους απλούς θεατές της αναβίωσης του ναζιστικού τέρατος των προγραφών και της γκετοποίησης ο κιθαρίστας θρύλος της μουσικής σκηνής ροκ ο Έρικ Κλάπτον αφιερώνει ένα σόλο εξαιρετικό ένα ρέκβιεμ στην αναισθησία και στην αντιδραστικότητά τους στο μίσος τους κατά του διαφορετικού του άλλου. Ανακοίνωσε ότι δεν θα εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών του Ηνωμένου Βασιλείου που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για να μπουν.
Η δήλωση επέρχεται μετά το πρόσφατο μήνυμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είπε ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι που φιλοξενούν μεγάλο πλήθος πρέπει να απαιτούν από τους επισκέπτες να παρέχουν απόδειξη της κατάστασης εμβολιασμού τους.
«Μετά την ανακοίνωση που έκανε ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, αισθάνομαι ότι έχω την τιμή (δικαιούμαι) να κάνω τη δική μου ανακοίνωση: Θα ήθελα να πω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει ακροατήριο με διακρίσεις», προειδοποίησε ο Κλάπτον ως διανοούμενος καλλιτέχνης που σέβεται την ιστορία του αλλά και την Παγκόσμια Ιστορία..
Η δήλωση κυκλοφόρησε μέσω του Robin Monotti Graziadei, αρχιτέκτονα με έδρα το Λονδίνο και στρατευμένου στη μάχη κατά του lockdown. «Εάν δεν έχουν γίνει ρυθμίσεις για όλους να παρακολουθήσουν τη συναυλία, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την παράσταση», σημείωσε ο Κλάπτον
Ο κιθαρίστας υπαινίχθηκε επίσης ότι είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει εντελώς το Ηνωμένο Βασίλειο. «Σκέφτομαι πολύ έντονα να απομακρύνω την οικογένειά μου από την Αγγλία», είπε σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα. “Θα πάμε και θα ζήσουμε αλλού, θα ξεκινήσουμε αλλού.”
Ο Κλάπτον είχε προηγουμένως εκφράσει τις απόψεις του μέσω του Graziadei. Νωρίτερα φέτος, περιέγραψε τις «σοβαρές παρενέργειες» που υπέστη μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca. «Τα χέρια και τα πόδια μου είχαν παγώσει, ήταν μουδιασμένα ή ζεστά και σχεδόν αχρησεύθηκαν για δύο εβδομάδες», είπε. «Ανησυχούσα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω ξανά. Έχω περιφερική νευροπάθεια και δεν έπρεπε ποτέ να πλησιάσω μια βελόνα. ”
Ωστόσο, θα εμφανιστεί αλλού για το υπόλοιπο του 2021 έως το 2022. Τον Σεπτέμβριο, ο Κλάπτον θα δώσει μια σύντομη σειρά παραστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάποια κράτη του Νότου. Στη συνέχεια, ο κιθαρίστας θα παίξει σε πολλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις που αναβλήθηκαν για την επόμενη άνοιξη.
Το δηλώνει σαφώς μην με υπολογίζεται για ψηφιακό ρουφιάνο,καταδότη,συνεργάτη…..Δεν μπορεί να εκπροσωπείς τον πολιτισμό και να υποστηρίζεις την βαρβαρότητα του υποχρεωτικού πειραματικού εμβολιασμού και διαχωρισμού πολιτών με βάση το σημάδι στο μπράτσο τους !!!! Δεν μπορείς να είσαι γιατρός και να το υποστηρίζεις δεν μπορείς να είσαι δάσκαλος και καθηγητής και να το υποστηρίζεις δεν μπορείς να είσαι Άνθρωπος και να το επιδιώκεις, απαιτείς!!