Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Δευτερα 6 Δεκεμβριου 2021

 

“Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα αποτελεί παραλογισμό”, είχε πει το 1841 ο τότε πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Η θεσμική μετάβαση σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία

Του Δημήτρη Καλτσώνη

Ο Δημήτρης Καλτσώνης γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά. Το 1996 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Νομικής Αθήνας στο αντικείμενο της κοινωνιολογίας του δικαίου. Σήμερα είναι αν. Καθηγητής  θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 Η μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία σημαδεύτηκε από την προσπάθεια των εγχώριων κύκλων της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας αλλά και των ΗΠΑ να ελέγξουν και χαλιναγωγήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η οργή του λαού είχε κορυφωθεί εξαιτίας της προδοσίας της Κύπρου από τη χούντα, των μεγάλων άλυτων κοινωνικών προβλημάτων, τη διαφθορά των χουντικών, τη σωρεία σκανδάλων, την καταπίεση που κορυφώθηκε με τη σφαγή στο Πολυτεχνείο1. Οι ΗΠΑ φοβούνταν ιδίως το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να χαθεί η Ελλάδα από την επιρροή του δυτικού μπλοκ. Οι αμερικανοί είχαν έτοιμα ακόμη και σχέδια εκκένωσης των στρατιωτικών τους βάσεων2.

Και έτσι επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά εκείνο που είχε πει το 1841 ο τότε πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα: “μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα αποτελεί παραλογισμό”3. Γι’ αυτό, οι ΗΠΑ, όπως πρώτα ενορχήστρωσαν τη δικτατορία και την προδοσία της Κύπρου, στη συνέχεια ενορχήστρωσαν τη μετάβαση σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι η πτώση της δικτατορικής κυβέρνησης προαναγγέλθηκε ουσιαστικά μια μέρα πριν σε συνέντευξη τύπου του Χ. Κίνινγκερ. Τώρα πλέον είναι γνωστές λεπτομέρειες για τις συναντήσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες (Κ. Καραμανλής, συγκεκριμένοι βιομήχανοι και εφοπλιστές, Α. Παπανδρέου κλπ) για να προετοιμάσουν τις εξελίξεις4. Ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ από την μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας εντασσόταν στην προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Υπό το κλίμα αυτό διαμορφώθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτή την πρώτη περίοδο μετά την πτώση της χούντας και που χαρακτήρισαν την μεταπολίτευση. Έθεσαν κατά κάποιο τρόπο και τα θεμέλια της κρίσης που διανύουμε από το 2009 και έπειτα.

Η οριοθέτηση του πολιτικού συστήματος

Το πρώτο χαρακτηριστικό αφορούσε στην οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος το οποίο ήταν βέβαια σαφώς δημοκρατικότερο της μετεμφυλιακής περιόδου αλλά από την άλλη δεν έπαυε να έχει στοιχεία αντιδημοκρατικά και αυταρχικά. Το κύριο αυτό χαρακτηριστικό αποτυπώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο στο ίδιο το Σύνταγμα του 1975 και στη διαμόρφωση του κρατικού μηχανισμού αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας.

Η τάση φάνηκε ήδη με την υιοθέτηση της Συντακτικής Πράξης της 1/8/1974 “Περί αποκαταστάσεως της δημοκρατικής νομιμότητος και ρυθμίσεως θεμάτων του δημοσίου βίου μέχρι του οριστικού καθορισμού του πολιτεύματος και της καταρτίσεως νέου Συντάγματος της Χώρας”. Εκεί στο άρθρο 1 καθοριζόταν ότι επανερχόταν σε ισχύ το Σύνταγμα του 1952 πλην των διατάξεων που αφορούσαν στη μορφή του πολιτεύματος5.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή. Θα μπορούσαν να υπάρξουν εναλλακτικές επιλογές όπως για παράδειγμα να υιοθετηθεί προσωρινά ένα μέρος των διατάξεων του προγενέστερου αλλά πιο δημοκρατικού Συντάγματος, εκείνου της αβασίλευτης Δημοκρατίας του 1927. Με την επιλογή όμως του Συντάγματος του 1952 γινόταν προσπάθεια να οριοθετηθούν οι εξελίξεις. Υπογραμμιζόταν η συνέχεια του πολιτικού συστήματος, παρά την όποια ασυνέχεια λόγω της νομιμοποίησης του ΚΚΕ και των πολιτικών κομμάτων μέσω του ν.δ. 59/1974 “περί συστάσεως και επαναλειτουργίας πολιτικών κομμάτων”.

Το Σύνταγμα του 1952 ήταν βαθιά αντιδημοκρατικό, καρπός των μετεμφυλιοπολεμικών συνθηκών. Ήταν ένα Σύνταγμα που εκτός των άλλων, δεν κατοχύρωνε το δικαίωμα στην απεργία, την απαγόρευε ρητά για τους δημοσίους υπαλλήλους, έθετε δρακόντειους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνδικαλισμού και όριζε στο άρθρο 100 ότι “ιδεολογίαι σκοπούσαι την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του υφισταμένου πολιτειακού ή κοινωνικού καθεστώτος αντίκεινται απολύτως προς την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου”.

Η Συντακτική Πράξη του 1974 εξαιρούσε από την επαναφορά τις διατάξεις περί πολιτεύματος. Ο βασιλικός θεσμός, πηγή αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων και σύμβολο της ξένης παρέμβασης, είχε τόσο φθαρεί στη συνείδηση του λαού ώστε ήταν αδύνατο να επανέλθει μετά τη δικτατορία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι παράγοντες του Λευκού Οίκου πρότειναν την επαναφορά του βασιλιά αλλά δεν εισακούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ6. Η θυσία του βασιλικού θεσμού ήταν προαποφασισμένη, μια παραχώρηση στην οργισμένη κοινή γνώμη.

Στο ίδιο πνεύμα βρισκόταν η οριοθέτηση της διαδικασίας ψήφισης νέου Συντάγματος ως αναθεωρητικής. Τι σήμαινε αυτό; Αποκλείστηκε δηλαδή η σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης η οποία θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα εντελώς νέο Σύνταγμα και, θεωρητικά τουλάχιστον, να απομακρυνθεί κατά πολύ από το Σύνταγμα του 1952, ακόμη και από τα πρότυπα της αστικής δημοκρατίας προς πιο ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Ας μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι το πρώτο Σύνταγμα της Πορτογαλίας (1976), που υιοθετήθηκε μετά την επανάσταση των γαριφάλων και την πτώση της εκεί δικτατορίας, ήταν εξαιρετικά ριζοσπαστικό. Προέβλεπε εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και μια σειρά άλλες ριζοσπαστικού ακόμη και επαναστατικού περιεχομένου διατάξεις7.

Αυτή ακριβώς την προοπτική ήθελαν οι κυβερνώντες να αποφύγουν. Παρότι υπήρξαν φωνές για σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης, ακολουθήθηκε μια ψευδοαναθεωρητική διαδικασία. Στην πραγματικότητα ήταν μια “συντακτική με περιορισμένη εντολή” καθώς στις θεμελιώδεις διατάξεις του περί πολιτεύματος (βασιλευόμενη δημοκρατία) απομακρύνθηκαν από το Σύνταγμα του 19528. Ούτε η διαδικασία αναθεώρησης που όριζε το Σύνταγμα του 1952 ακολουθήθηκε. Ανάλογη εμπειρία είχε η χώρα μας το 1911. Έγινε και τότε αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι Συντακτική Συνέλευση, όπως απαιτούσε ο λαός από τον Βενιζέλο στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος9. Ο σκοπός τότε ήταν να μην ριζοσπαστικοποιηθεί η διαδικασία και αμφισβητηθεί ο πυρήνας του πολιτεύματος, δηλαδή η μοναρχία, ο τοποτηρητής και εκφραστής των ξένων και εγχώριων μεγάλων συμφερόντων.

Η οριοθέτηση του οικονομικού συστήματος

Πιο χαρακτηριστική είναι η οριοθέτηση του οικονομικού συστήματος. Η πρόνοια της Συντακτικής Πράξης ήταν να κατοχυρωθεί όχι απλά η μακροημέρευση του κυρίαρχου οικονομικού συτήματος αλλά κάποιες ειδικότερες πλευρές του που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν τη χώρα μας.

Έτσι, από τα μόλις 15 άρθρα της Συντακτικής Πράξης της 1/8/1974, το ένα (άρθρο 9) φρόντιζε να διατηρήσει ρητά σε εφαρμογή το άρθρο 112 του Συντάγματος του 1952. Γιατί υπήρχε αυτή η ιδιαίτερη, ειδική μέριμνα και σπουδή; Γιατί απλούστατα το άρθρο 112 ήταν εκείνο που κατοχύρωνε συνταγματικά (και όχι μόνο σε επίπεδο κοινού νόμου) τα σκανδαλώδη φορολογικά και άλλα προνόμια του ξένου και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Το αυταρχικό Σύνταγμα του 1975

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους το πρώτο σχέδιο Συντάγματος που έφερε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της ΝΔ, περιελάμβανε πολλές διατάξεις από τα χουντικά “συνταγματικά” κείμενα του 1968 και του 1973. Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν βελτιωτικές παρεμβάσεις και αφαιρέθηκαν πολλές από αυτές, παρέμεινε ο αυταρχικός προσανατολισμός του Συντάγματος. Δεν μετεβλήθη κατά βάση ούτε στις επόμενες αναθεωρήσεις. Αυτός εντοπίζεται σε τέσσερεις κυρίως άξονες.

Πρώτος άξονας

Καθορίζει συνταγματικά μια μειωμένη εθνική κυριαρχία. Αυτό γίνεται με δυο τρόπους. Πρώτα με την παροχή δυνατότητας για εγκαθίδρυση ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της χώρας στο άρθρο 27 παρ. 2. Πρόκειται βέβαια για ζήτημα που ταλάνιζε την πατρίδα μας και πριν το Σύνταγμα του 1975. Εξακολουθεί και σήμερα να απασχολεί ιδίως με τις πρόσφατες ελληνοαμερικανικές συμφωνίες οι οποίες παραβιάζουν το Σύνταγμα καθώς δίνουν αόριστες ευχέρειες για την αξιοποίηση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια.

Δεύτερο, με τη δυνατότητα που δίνει το άρθρο 28 για παραχώρηση συνταγματικών αρμοδιοτήτων σε όργανα διεθνών οργανισμών και τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. Είναι ενδεικτικό ότι η τότε κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης (που περιελάμβανε από την Ενωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ και την ΕΔΑ), η οποία πρότεινε να επιτρέπεται η παραχώρηση μόνο με αυξημένη πλειοψηφία 2/3. Οι συνέπειες είναι γνωστές: επιβολή της ευρωενωσιακής νομοθεσίας στη χώρα μας, συρρίκνωση και καταστροφή των παραγωγικών της δυνατοτήτων, κρίση χρέους, επιτροπεία από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Δεύτερος άξονας

Δεν κατοχυρώθηκε συνταγματικά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Οι πρώτες κιόλας εκλογές που διοργανώθηκαν μετά την πτώση της χούντας έγιναν με καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα. Η αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος μέσω των διάφορων εκλογικών συστημάτων συνοδεύει αδιάλειπτα το πολιτικό μας σύστημα. Διαμορφώνει μειοψηφίες κάτω του 50% σε κυβερνητικές πλειοψηφίες - δυνάστες της Βουλής και του λαού.

Εγκαθιδρύει μια ισχυρή εκτελεστική εξουσία σε βάρος της Βουλής και των αντιπροσώπων του λαού. Αυτός ήταν μάλιστα ένας από τους κεντρικούς και ανοιχτά διατυπωμένους στόχους της αναθεωρητικής πλειοψηφίας10. Παρά το γεγονός ότι με την αναθεώρηση του 1986 αμβλύνθηκαν κάποιες πλευρές με την αφαίρεση των υπερεξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόβλημα παραμένει. Το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο και οι πανίσχυρες κυβερνήσεις δυσκολεύουν τον πραγματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο και ακόμη περισσότερο τον λαϊκό έλεγχο.

Τρίτος άξονας

Στον τομέα των δικαιωμάτων, παρότι το Σύνταγμα του 1975 βρίσκεται μπροστά σε σχέση με εκείνο του 1952, ωστόσο σημαδεύτηκε και αυτό από τη λογική των περιορισμών έναντι του μη ανοιχτά πλέον ομολογημένου “εχθρού λαού”. Δεν είναι έτσι τυχαίοι οι περιορισμοί στο απεργιακό δικαίωμα που ενεγράφησαν στο άρθρο 23 ούτε οι περιορισμοί στο δικαίωμα στη συνάθροιση του άρθρου 11. Στο επίπεδο των κοινωνικών δικαιωμάτων επίσης το Σύνταγμα αποδείχθηκε φειδωλό σε σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής.

Τέταρτος άξονας

Στα ζητήματα της οικονομίας το Σύνταγμα ακολουθούσε την πεπατημένη. Κατοχύρωνε τα προνόμια του ξένου και εφοπλιστικού κεφαλαίου στο άρθρο 107. Στο άρθρο 106 προέβλεπε απλώς τη δυνατότητα εξαγοράς επιχειρήσεων που έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή κοινωφελή. Στην πραγματικότητα, όποιες κρατικοποιήσεις έγιναν την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή ή Παπανδρέου, είχαν στόχο τη μεταφορά των χρεών και των βαρών στο δημόσιο και την αντίστοιχη διάσωση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όπως τόνιζε στο αντισχέδιο Συντάγματος που κατέθεσε τότε το ΠΑΣΟΚ, το Σύνταγμα “θεωρεί σαν επιβεβλημένη και διατηρητέα την καπιταλιστική μορφή οργάνωσης της οικονομίας μας και μάλιστα στην πιο ανεξέλεγκτη μορφή της”.

Δεν υπήρξε πρόνοια ώστε ο δημόσιος τομέας να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης και της ριζικής άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Αντίθετα, για παράδειγμα, το Πορτογαλικό Σύνταγμα του 1976 προέβλεπε την εθνικοποίηση επιχειρήσεων, το σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης και την πειθαρχία στις ξένες επενδύσεις με κριτήρια τα συμφέροντα των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Η περιορισμένη αποχουντοποίηση

Στο καίριο και ακανθώδες ζήτημα της εκκαθάρισης του κρατικού μηχανισμού από τους πραξικοπηματίες και τους συνεργάτες τους, ακολουθήθηκε στην ουσία η προτροπή του Κ. Τσάτσου, στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύνταξη του Συντάγματος του 1975. Απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΕΔΑ το 1958 (όταν η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση) ο Κ. Τσάτσος είχε πει: “Δεν πρόκειται να σταυρώσουμε τα χέρια και να παραδοθούμε. Θα σας αντιμετωπίσωμε με τα Σώματα Ασφαλείας και τα άλλα όργανα του κράτους”11.

Στη λογική αυτή η αποχουντοποίηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Ακόμη και οι κορυφαίοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων την εποχή της χούντας (Γκιζίκης, Μπονάνος κλπ) έμειναν στο απυρόβλητο σε μια μη ομολογημένη συμφωνία με την κυβέρνηση Καραμανλή12. Λίγοι χουντικοί δικάστηκαν και λίγοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό. Κάπως μεγαλύτερη ήταν η αποχουντοποίηση μόνο στα πανεπιστήμια λόγω της μεγάλης πίεσης και του ρόλου του φοιτητικού κινήματος. Οι ίδιοι οι αρχιπραξικοπηματίες έπεσαν ουσιαστικά στα μαλακά όταν ο τότε πρωθυπουργός μετέτρεψε τη θανατική ποινή τους σε ισόβια.

Σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο έρχονταν κατά καιρούς στην επιφάνεια της δημοσιότητας τα διάφορα χουντικά “σταγονίδια”. Είναι η σκληρή εφεδρεία της κυρίαρχης τάξης που ανασύρεται με τον ένα ή άλλο τρόπο σε περιόδους κρίσεων. Μετά την κρίση του 2009 γνωρίσαμε το φαινόμενο της έξαρσης του νεοναζισμού και των διασυνδέσεών του με τον κρατικό μηχανισμό, ιδίως με τα σώματα ασφαλείας καμιά φορά ακόμη και με τη Δικαιοσύνη. Στην ίδια προβληματική εντάσσονται τα φαινόμενα παραβατικότητας και ατιμωρησίας των αστυνομικών που ιδιαίτερα τελευταία γνωρίζουν έξαρση.

Γενικότερα, το Σύνταγμα του 1975/86/01/19 αποτελεί μέρος του σύγχρονου κοινωνικο-οικονομικού και πολιτικού μας προβλήματος. Η ιδέα μιας Συντακτικής Συνέλευσης για την υιοθέτηση ενός ριζοσπαστικά δημοκρατικού νέου Συντάγματος, που θα άνοιγε νέους δρόμους, θα άξιζε να μας απασχολήσει κάποια στιγμή13.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συνθήκες για την πρώτη εμπλοκή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης σε πολεμικό ρόλο μετά την Κορέα, δεν είναι οι πιο ευοίωνες.

Η δυσαρέσκεια του τοπικού πληθυσμού εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών  εντάθηκε τους τελευταίους μήνες από την ενίσχυση των κατηγοριών περί εξοπλισμού των τζιχαντιστών στο Σαχέλ από τη Γαλλία. Ακολούθησαν αντιγαλλικές διαδηλώσεις στο Μπαμακό. 


Ελληνικός στρατός στο Σαχέλ;

Αναζωπύρωση της συζήτησης για εμπλοκή μάχιμων ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ, τη στιγμή που αυξάνονται οι αντιδράσεις στην περιοχή για τη γαλλική παρουσία.

Με τον ΥΕΘΑ να προετοιμάζει το έδαφος πάλι, για την αποστολή «μάχιμων στελεχών» στην περιοχή του Σαχέλ (εικάζει κανείς ως τμήμα της δύναμης Τακούμπα, εν πολλοίς ένα Ευρωπαϊκο σχήμα, που αποτελεί συνέχεια της αδόξως τερματισθείσας Γαλλικής επιχείρησης Barkhane) είναι καλό να δούμε τι συμβαίνει αυτήν την εποχή στο Σαχέλ.

Καταρχάς να παρατηρήσουμε πως για το θέμα μοιάζει να υπάρχουν «δυο γραμμές» στην κυβέρνηση, καθώς ο Νίκος Δένδιας υποβάθμιζε το ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής της χώρας στο Σαχέλ, ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πριν τις πρόσφατες δηλώσεις, είχε σαφέστερα εννοήσει πρόθεση μάχιμης ελληνικής εμπλοκής, αφού «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη Γαλλία».

Όμως η κατάσταση στο Σαχέλ βράζει. Η Γαλλία βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στις χώρες του Σαχέλ τον τελευταίο καιρό. Προ ημερών αντιμετώπισε με φονική βία (2 νεκρούς, 18 τραυματίες) διαδηλωτές στο Νίγηρα που απαιτούσαν την απομάκρυνση των γαλλικών στρατευμάτων.

Οι Γάλλοι στην επιχείρηση φέρονται να χρησιμοποίησαν ακόμα και μαχητικά αεροπλάνα που έκαναν υπερπτήσεις σε εντυπωσιακά χαμηλό ύψος.

Προηγουμένως οι γαλλικές δυνάμεις είχαν έρθει σε σύγκρουση με πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο όπου καθηλώθηκαν επί μία εβδομάδα.

Παλαιοί αποικιοκράτες, ανανεωμένες αντιπαλότητες

Υπάρχει λοιπόν μια κατάσταση γενικευμένης δυσαρέσκειας για τη στρατιωτική παρουσία της πρώην αποικιοκρατικής δύναμης στην περιοχή. Πέραν δηλαδή, της απόλυτα δικαιολογημένης ιστορικής επιφυλακτικότητας προς το αφεντικό που ανέβηκε προ δύο αιώνων στο κεφάλι τους και δεν λέει να τους αφήσει.

Η δυσαρέσκεια αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες από την ενίσχυση των φημών περί εξοπλισμού των τζιχαντιστών στο Σαχέλ από τη Γαλλία, ιδίως όταν την κατηγορία απηύθυνε ο ίδιος ο – πραξικοπηματίας – Πρόεδρος του Μάλι. Ακολούθησαν αντιγαλλικές διαδηλώσεις στο Μπαμακό. Ο ισχυρισμός βέβαια μοιάζει συνωμοσιολογικός, αλλά έχει καταβολές τόσο στην προϊστορία του εξοπλισμού, και από τη Γαλία, των πιο ακραίων τζιχαντιστών στην επέμβασή τους στη Λιβύη (που αποτέλεσε κρίσιμο σημείο για τη διασπορά ακραίων ισλαμιστών σε ολόκληρο το Σαχέλ), όσο και στη διαδεδομένη (και ποιος ξέρει αν είναι βάσιμη) ιδέα, πως η Γαλλία υποστήριζε το αντάρτικο των Τουάρεγκ στην περιοχή για να έχουν οι χώρες της ζώνης του Σαχέλ, την ανάγκη της.

Βέβαια, η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή έχει επιδείξει στιγμές αφγανικού επιπέδου αδιαφορίας για τις ζωές των αμάχων και των ντόπιων γενικότερα, που περιλάμβαναν βομβαρδισμούς γάμων, οπότε υπάρχει μια συνέχεια στο κλίμα εχθρότητας / δυσαρέσκειας – που δεν περιλαμβάνει συνήθως τις πολιτικές ελίτ των χωρών. Πλέον και η γαλλική κοινή γνώμη είναι ενάντια στη στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας στο Μάλι.

Όλα αυτά σε μια εμπόλεμη ζώνη που βρίσκεται σε ένα ασαφές και δυσνόητο για δυτικούς, μπέρδεμα:

Να μη γίνει της Κορέας

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως προετοιμάζει λοιπόν την εμπλοκή της χώρας σε άμεση πολεμική συμμετοχή σε μια επιχείρηση που

δεν έχει τη στήριξη (έχει μάλιστα την ενεργή αντίθεση) ευρύτατων στρωμάτων του πληθυσμού του Σαχέλ, που είναι εύλογα καχύποπτοι απέναντι στη Γαλλία,

υποδύεται την πολυμερή δράση ενώ ουσιαστικά παραμένει μονομερής Γαλλική επιχείρηση

έχει εκτραπεί ή στηρίξει αγριότητες εφάμιλλες εκείνων των τζιχαντιστών και

είναι σύνθετη και παντελώς άγνωστη στους Έλληνες

Είναι κατανοητό πως η ζώνη του Σαχέλ θεωρείται κάτι σαν «σύνορο της Ευρώπης» για μια Ευρώπη που οι λαοί τοις θεωρούν τη μετανάστευση πηγή ανησυχίας, αλλά υποστηρίζεται η μετανάστευση από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τις οποίες βοηθάνε οι αποικιοκρατικές ΜΚΟ. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις (αβέβαιης υλοποιησιμότητας) για την εκμετάλλευση του ηλιακού ενεργειακού δυναμικού της Σαχάρας, όπως είδαμε και στις πρόσφατες ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις. Τέλος, ο Νίγηρας και δευτερευόντως και άλλες χώρες της περιοχής, είναι η πηγή του ουρανίου που τροφοδοτεί τα Γαλλικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Η δράση όμως της Γαλλίας και της Δύσης γενικότερα στην περιοχή, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο πρόβλημα του τζιχαντισμού, τον οποί δήθεν η Δύση  πολεμάει αλλά στην ουσία στηρίζει και εξοπλίζει, για να τους στηρίζει και να δικαιολογεί τις στρατιωτικές εισβολές τους και να σιγάζει τις αντιδράσεις των Ευρωπαϊκών Λαών για τις αποικιοκρατικές κτηνωδίες.  

Οι συνθήκες για την πρώτη εμπλοκή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης σε πολεμικό ρόλο μετά την Κορέα, δεν είναι οι πιο ευοίωνες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μισαναπηρισμός μέσα από την αστυνομική βία.

Εχθές,(01/12/2021) στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα, αστυνομικός σκότωσε πυροβολώντας 9 φορές πισώπλατα έναν ανάπηρο άνδρα σε ηλεκτρικό σκούτερ επειδή θεωρήθηκε ύποπτος μικροκλοπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας υπάλληλος στο Walmart είχε δει τον 61χρονο Richard Lee Richards να βγαίνει από το κατάστημα με μια εργαλειοθήκη χωρίς να πληρώσει.

Ο αστυνομικός Ryan Remington που ήταν εκτός υπηρεσίας τον ακολουθήσε και χωρίς προειδοποίηση τον πυροβόλησε θανάσιμα 9 φορές.

Το βίντεο κατέγραψε η αστυνομικός Stephanie Taylor.

Όσο κι αν, ως κοινωνία, προσπαθούμε να στρέψουμε αλλού το κεφάλι και να υποκριθούμε ότι δεν υφίστανται, τα εγκλήματα μίσους κατά των αναπήρων είναι υπαρκτά και διαπράττονται καθημερινά δίπλα μας. 

Όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και εδώ.

Οι εγκληματικές επιθέσεις με θύματα ανάπηρους/ες αποτελούν σαφή ένδειξη μιας κοινωνίας που τρέφει και αναπαράγει τον μύθο της αναπηρικής δυστυχίας και το μισαναπηρισμό.

Η πόλη Τουσόν της Αριζόνα είναι προσβάσιμη για τους χρήστες αμαξιδίου. Η προσβασιμότητα όμως δεν αποτελεί απαραίτητα το «φάρμακο» για τον μισαναπηρισμό. Δεν είναι η γέφυρα που ενώνει τους ανάπηρους με τους μη ανάπηρους.

Ο αστυνομικός Ryan Remington δολοφόνησε τον ανάπηρο Richard Lee Richards για μια γαμημένη εργαλειοθήκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ

ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ......ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ....

Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869

Αγαπητέ Μαυριτανέ

Δεν ξέρω αν ο καιρός σε εσάς είναι τόσο καλός όσο εδώ, αλλά η ημέρα έχει μικρύνει τόσο που πρέπει να ανάβουμε το γκάζι από τις 4 το απόγευμα. Και είναι εκνευριστικό να διαβάζεις και να γράφεις όταν δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα.

Η Τάσι [Ελέανορ Ένγκελς] είναι πολύ ευδιάθετη. Σήμερα το πρωί όλη η οικογένεια πήγε για ψώνια και αύριο το απόγευμα θέλουν να πάνε στο θέατρο. Διάβασε το Χέρμαν και Δορωθέα [Γκαίτε] με κάποια δυσκολία εξ αιτίας της φλυαρίας αυτού του ειδυλιακού φιλισταίου. Τώρα τις έδωσα την νεότερη Εντα που περιέχει μερικές κάλές ιστορίες. Από την παλιότερη μπορεί να διαβάσει τα τραγούδια του Σίγκουρντ και της Γκαντρούν. Επίσης παίζει πιάνο με ενεργητικότητα. Μαζί ξαναδιαβάσαμε αυτόν τον Δανό τον Kjämpeviser.

Ωστε αυτή είναι η επιτυχία του Γουλιέλμου. Η σερνικοθήλυκη και η εντελώς θηλυκή πλευρά των Λασσαλλιστών ενώθηκαν! Πραγματικά πέτυχε κάτι σημαντικό. Ο Σβάϊτσερ φυσικά θα επανεκλεγεί αν σκεφτεί κανείς την βιασύνη με την οποία έγινε η δουλειά -και για μια ακόμα φορά θα είναι ο εκλεκτός της γενικής προσπάθειας για απελευθέρωση. Ο Γουλιέλμος κρατάει μια έντονη σιωπή γιαυτό το γεγονός.

Το Ουρανιοειδές βιβλίο [λογοπαίγνιο Uranus/Your anus] που μου έστειλες είναι ένα πολύ περίεργο κατασκεύασμα. Περιέχει πολύ ανώμαλες αποκαλύψεις. Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος. Το μόνο που τους λείπει είναι η οργάνωση αλλά σύμφωνα με αυτή τη πηγή υπάρχει ήδη κρυφά. Και φυσικά μιας που έχουν ανθρώπους σε όλα τα παλιά και ακόμα και στα καινούργια κόμματα, από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάϊτσερ, δεν μπορεί παρα να νικήσουν. Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons, paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες]. Εσύ και εγώ είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας, δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε "σε είδος" τους νικητές. Αλλά οι νέοι! Παρεπιπτόντως μονάχα στην Γερμανία ένας τύπος σαν αυτόν θα μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια, να κάνει αυτές τις αισχρότητες θεωρία και να πει "περάστε". Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει το θάρρος να δηλώσει δημόσια ότι είναι "τοιούτος" και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να λειτουργεί "από μπροστά" αν όχι "να μπαίνει από μπροστά" όπως είπε κάποτε κατά λάθος. Περιμένει μέχρι να ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας που αναγνωρίζει τα droits du cul [δικαιώματα της κωλοτρυπίδας] για να λειτουργήσει ανοιχτά. Τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τους φουκαριάριδες σαν εμάς που πάμε "από μπροστά" και έχουμε μια παιδιάστικη μανία με τις γυναίκες.Αν μπορεί να χρησιμεύσει για κάτι ο Σβάιτσερ θα ήταν να μάθει από τον συγκεκριμένο κύριο λεπτομέρειες για τους παιδεραστές σε υψηλές θέσεις. Κάτι που δεν πρέπει να είναι δύσκολο μια που είναι δικός τους.

Στο τέλος της βδομάδας ο Σόρλεμμερ θα πάει στην Γερμανία μέσω Γκρίμσμπυ και Ρόττερνταμ.

Οι απεργείες στα εργοστάσια βαμβακιού σταμάτησαν σήμερα το πρωί όταν έφυγαν οι τύποι του Ολντχαμ. Έτσι η υπερπαραγωγή δεν συναντάει πια εμπόδιο.

Τέλος. Χαιρετισμούς

Δικός σου

Φ.Ε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτακτο! Αρνείται τα πιστοποιητικά  εμβολιασμού ο πρόεδρος Της Νοτίου Αφρικής. Τεράστια ανατροπή!

Ναι ρε φασιστικά γουρούνια του κοινωνικού απαρτχάιντ, διχασμού, ψυχοσωματικής εξαθλίωσης, ηθικής εξαχρείωσης και καθολικής φυλακής!

-ΓΙΑΤΙ η Νότια Αφρική του πάντα ζωντανού στη μνήμη του Λαού της ήρωα της Ανθρωπότητας Νέλσον Μαντέλα, έχει Ηγέτες και Λαό που ΠΑΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ, υπέφεραν τα πάντα για να απελευθερωθούν από το κοινωνικό ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ που οι πατεράδες και παππούδες των αποικιοκρατών του 4ου Ράιχ και οι ρατσιστές των ΗΠΑ και οι ελίτ του τωρινού παγκόσμιου απαρτχάιντ της "Μεγάλης Επανεκκίνησης"

στήριζαν ως πρόσφατα, επί αιώνες, με κάθε μέσο και κτηνωδία!...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοφανές;

Του είπαν πως θα τον διασωληνώσουν και έφυγε τρέχοντας από το νοσοκομείο!

Ήταν άνω των 60 ετών!

Σε τόσο βαριά κατάσταση διασωληνώνονται οι "ασθενείς κόβιντ" στα νοσοκομεία, που μπορούν να σηκώνονται και να φεύγουν από αυτά!

Ο ατυχής "δραπέτης" εντοπίστηκε για να τον μεταφέρουν ξανά στο νοσοκομείο κολαστήριο...


Θεσσαλονίκη : Ασθενής το σκάσε πριν τη διασωλήνωση - Τόσο "χάλια" ήταν που σηκώθηκε κι έφυγε ;;;

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Μήπως διασωληνώνουν για στατιστικούς μόνο λόγους;;; Πως είναι δυνατόν κάποιος που είναι του θανατά για διασωλήνωση να το σκάσει απο το νοσοκομείο;;;;;

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενής που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, το έσκασε λίγο πριν… διασωληνωθεί!

Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του, ενώ κλήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία.

Η αστυνομία και στελέχη του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου εντόπισαν τον ασθενή λίγη ώρα αργότερα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, στην έξοδο για Ευκαρπία και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οδηγήθηκε με χειροπέδες πίσω στο νοσοκομείο.

Από τον εισαγγελέα διατάχθηκε να σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 χρόνια μετά το θάνατό του σαν σήμερα, θυμόμαστε τα λόγια του Νοτιοαφρικανού μαχητή της ελευθερίας Νέλσον Μαντέλα για τον καταστροφικό ρόλο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

«Αν υπάρχει μια χώρα που έχει διαπράξει ανεκδιήγητες θηριωδίες στον κόσμο, αυτή είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους. ”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο φίλος μου ο Γιώργος και η μητέρα του πήγαν με κόβιντ στο νοσοκομείο Άργους ,, Πήγαν να διασωληνώσουν τον Γιώργο, έκανε φασαρία, κάλεσε αστυνομία, σηκώθηκε κι έφυγε !!! Ειναι μια χαρά ! Μετά περιέλαβαν την μητέρα του, έβγαλαν έξω την κόρη που την φρόντιζε, για δήθεν νοσηλεία, κλείδωσαν την πόρτα , της έκλεισαν το κινητό, η γυναίκα πάλευε μαζί τους και ούρλιαζε για βοήθεια για δεκαπέντε λεπτά, την διασωλήνωσαν με την βία, και δεν ξανάκουσαν ποτέ την φωνή της, τώρα είναι στο ψυγείο του νεκροτομείου του σισμανόγλειου, περιμένει την έγκριση για νεκροψία, τα παιδιά της κατέθεσαν μήνυση μέσω του Αντωνιάδη και περιμένουν πότε θα θάψουν την μητέρα τους.. Ανεμβολίαστοι και οι δύο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νέος Ολοκληρωτισμός καθιστά αόρατη την πολιτική του φύση και άρα απρόσβλητη στην πολιτική κριτική. Καθώς ενδύεται ως φύλλο συκής την έκτακτη ανάγκη για υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αποκρύπτει τα πολιτικά του χαρακτηριστικά και παρουσιάζεται ως μια ιδεολογική υπέρβαση, ως μια υπερ-πολιτική, χάριν του κοινού καλού. 

Οι παλαιότεροι ολοκληρωτισμοί είχαν ανάγκη να γίνονται ορατοί, ακόμη και στο μανίκι ή στις στολές τους, για να επιβάλλουν-δηλώσουν την κυριαρχία τους.

Αντιθέτως, ο Νέος Ολοκληρωτισμός επιδιώκει να είναι αόρατος, εμφανιζόμενος ως μια κανονική-κοινότοπη αντίδραση σε μια έκτακτη απειλή της υγείας. 

Οι παλαιότεροι ολοκληρωτισμοί επιβάλλονταν δια της βίαιης παρουσίας τους, ενώ ο Νέος Ολοκληρωτισμός δια της "απουσίας" του. 

Γι' αυτό και κατορθώνει να συσπειρώνει ανομοιογενείς ιδεολογικά δυνάμεις, που αδυνατούν ή δεν αντέχουν να "δουν" την ορατότητα του. 

Γι' αυτό επίσης δεν διστάζει να "πετάει την μπάλα στην εξέδρα", στρέφοντας τους προβολείς του στον εντοπισμό και στην καταγγελία παλαιότερων μοντέλων ολοκληρωτισμού, που καθώς εκείνοι γίνονται ορατοί ο ίδιος παραμένει αόρατος. 

Με την έννοια αυτή, μέγιστο πολιτικό αίτημα στην παρούσα φάση είναι η "αποκάλυψη" του, δηλαδή η συγκρότηση εκείνων των πολιτικών που θα καθιστούν τον Ολοκληρωτισμό ορατό, με την πολιτική του φύση ολοφάνερη, αφαιρώντας του το υπερ-πολιτικό υγειονομικό προσωπείο του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η αναμνηστική δόση πρέπει να γίνεται στον ένα χρόνο, συνάδελφοι.

- Και γιατί να γίνεται στον έναν χρόνο, αγαπητέ συνάδελφε;

- Και πότε να γίνεται, δηλαδή;

- Να γίνεται στους έξι μήνες.

- Και γιατί να γίνεται στους έξι μήνες;

- Αμ τότε στους πόσους να γίνεται;

- Να γίνεται στους τέσσερις.

- Και γιατί να γίνεται στους τέσσερις;

- Ε, και πότε θέλετε, αγαπητέ συνάδελφε, να γίνεται;

- Να γίνεται στους τρεις.

- Έχουμε άλλες προσφορές; Κανείς; Ωραία λοιπόν. Τρεις μήνες 1, τρεις μήνες 2, τρεις μήνες 3, έκλεισε!

- Αγαπητοί συνάδελφοι, χαίρομαι που με επιστημονική μέθοδο καταλήξαμε να επιλύσουμε αυτό το φλέγον επιστημονικό πρόβλημα.

- Πρόεδρε, να το ανακοινώσουμε στα κανάλια;

- Φύγαμε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !

ΟΥΔΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ,ΤΗΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ,ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ !!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ !

Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Σας παρακαλώ να με διαγράψετε από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών.

Τα διαδραματιζόμενα γεγονότα γύρω από την ασθένεια του Covid-19 με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, καθώς δεν με εκφράζουν όλα αυτά που γίνονται στον ιατρικό κόσμο ούτε και η στάση και οι θέσεις του συλλόγου και δεν θέλω πλέον να εργάζομαι ως γιατρός.

Η σιωπηλή τραγωδία και η κατάργηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με την ανοχή του επιστημονικού κόσμου που καθοδηγείται από την πολιτική με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων που εσείς φιμώνετε και δεν δέχομαι τον διωγμό την συναδέλφων που εσείς κάνετε. Σύμφωνα με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης που περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών και κανόνων ηθικής ιατρικής δεοντολογίας αναγνωρίζεται ρητά ως πρώτος κανόνας ότι «η εθελοντική ενημερωμένη συναίνεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως ουσιώδης», που έχει γίνει σήμερα παγκοσμίως αποδεκτός και έχει ενσωματωθεί και στο άρθρο 7 του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και έχει κυρωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με τον νόμο 2462/1997, σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 28 παρ. 1 του Συντάγματος και έχει αποκτήσει υπερνομοθετική ισχύ.

Είμαι υπέρ της άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος και του όρκου του Ιπποκράτη που εσείς καταπατήσατε και δεν συμφωνώ με τους διωγμούς των ιατρών που έχετε επιβάλλει και της τρομοκρατίας που ασκείται στους συναδέλφους και στην κοινωνία.

Είμαι υπέρ της ελεύθερης επιλογής του ατόμου και όχι της φασιστικής υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων με τις οποίες εσείς συνταχθήκατε. Για να διενεργηθεί ιατρική πράξη οιουδήποτε είδους (διαγνωστική, προληπτική ή θεραπευτική), το ενδιαφερόμενο πρόσωπο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να συναινέσει στην επίμαχη ιατρική πράξη ή αντιθέτως να την αρνηθεί, εφόσον προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωσή του. Πρόκειται για την θεμελιώδη αρχή του Διεθνούς Δικαίου και της Ιατρικής Δεοντολογίας «ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς» (informed consent)

Είμαι υπέρ της διαφάνειας και της ηθικής δεοντολογίας και δεν συμφωνώ με την απόκρυψη των δεδομένων με τα ψεύδη που δημοσιεύονται από τους ειδικούς, καθώς και της μη εφαρμογής της κίτρινης κάρτας. 

Είμαι υπέρ της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δεν συμφωνώ με την καταρράκωσή της που αδιαμαρτύρητα γίνεται σήμερα. 

Είμαι υπέρ της επιστήμης και δεν θέλω αυτή να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα πολιτικά-οικονομικά και άλλα. Η ιατρική επιστήμη έχει μετατραπεί από επιστήμη βασισμένη σε αποδείξεις (evidence-based medicine) σε επιστήμη βασισμένη στο χρήμα (money-based medicine)

Θέλω να είμαστε υπόδειγμα για τα παιδιά μας και όχι να ντρεπόμαστε που είμαστε γιατροί.

Διαγράψτε με σας παρακαλώ.

Θέλω να μείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

Με εκτίμηση 

Β. Κουρούκλης 

ΑΜ 046539

*Κοινοποίηση προς ΜΜΕ

ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ZΩΑ!

Ναι ζώα!

Ετσι μας βλέπουν οι εξουσίες και θεσπίζουν φασιστικά μέτρα, γνωρίζοντας ότι τα ζώα δεν μιλούν. Δεν αντιστέκονται. Δεν διαμαρτύρονται, γιατί, απλούστατα, δεν έχουν φωνή.

Η Γερμανία έδωσε εντολή διενέργειας εμβολιασμών των ανθρώπων, στους ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ!

Μάλιστα! 

Αυτή είναι η Ευρώπη των "λαών". Αυτή είναι η Ευρώπη της "Δημοκρατίας", των "δικαιωμάτων", της "αυτοδιάθεσης του ατόμου". Μία δράκα διεφθαρμένων, που προστατεύεται, από τους νόμους, που ψηφίζει, για την ίδια και ισχύουν, για όλα τα μέλη της. Την ακολουθούν όλα τα κόμματα του "δημοκρατικού τόξου", ρίχνοντας στην αγκαλιά των φασιστών, τους ανθρώπους που διαφωνούν. Για να βγει διπλά κερδισμένη!

Μία συμμορία της ελίτ, που ενδιαφέρεται, για τους δικαιωματικούς, αλλά όχι για δικαιώματα.

Προστατεύει τα ζώα, αλλά όχι τους ανθρώπους. Προστατεύει την "πράσινη ανάπτυξη", αλλά με την ψήφο των "Πρασίνων", σε όλες τις χώρες που συγκυβερνούν, αρνείται την ανθρώπινη, καταδικάζοντας σε πείνα, όσους διαφωνούν με τις υποχρεωτικότητες των πειραματικών εμβολίων.

Μάλλον οι Γερμανοί έκαναν αποδεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των αστυνομικών και των σωμάτων Ασφαλείας με την απειλή της απόταξης και με το επιχείρημα, "αφού μας ελέγχουν, πρέπει να εμβολιάζονται"! Από κτηνιάτρους! Που καμία σχέση δεν έχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε με την ιατρική αντιμετώπιση των παρενεργειών!

Φυσικά, όλα αυτά τα "μέτρα" στοχεύουν στην τρομοκράτηση των ανθρώπων, αφού δίνουν χρονικά περιθώρια, για τον εμβολιασμό των ζώων, ακόμη και δύο μηνών. Γιατί;;; Αφού μπορούν να το επιβάλλουν από την ίδια ημέρα! Γιατί, απλούστατα, με τον φόβο, θα σε οδηγήσουν στο κτηνιατρείο, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!! Αυτοί δεν θα έχουν καμία ευθύνη, για ό,τι κι αν σου συμβεί!

Ετσι θα ενεργούν, για οτιδήποτε και στην μετανθρώπινη κοινωνία, που προγραμματίζουν και θα ποντάρουν, στον φόβο μας.

Στην σιωπή των αμνών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κείνος ο Τζέφρυ εεε, ο Γιωργάκης ποιόν να ψήφισε για πρόεδρο άραγες... ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποψινή πορεία την Κυριακή του απρόσμενα μαζικού συλλαλητηρίου, άνω των 1.500 συνειδητά αντιστεκόμενων πολιτών (που ούτε στ΄όνειρό του δε μπορεί να μαζέψει τους μισούς καν κανένα κόμμα) στα Χανιά! 

Η αδίστακτη κτηνωδία των κυβερνώντων δημιουργεί απέραντη οργή στον Λαό... Και είναι η αρχή μόνο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, 2.000 μαζεύτηκαν το Σάββατο στο Θησείο στη  συγκέντρωση που διοργάνωναν οι "Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας".

Η αλήθεια είναι πως η μικρή συμμετοχή επηρεάστηκε και από την αλλαγή του τόπου συγκέντρωσης, μιας και λόγω της επίσκεψης του Πάπα δεν μπορούσε να γίνει έξω από το Μέγαρο Μουσικής όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, εμφανής η παρουσία λίγων φασιστοειδών, με πικέτες με το γνωστό χρυσαυγίτικο σύνθημα "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί", οι οποίοι δημιούργησαν και σοβαρό επεισόδιο όταν πήρε τον λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Που παρεβρέθηκε,  εκεί και ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.

Στο τέλος τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποδείχτηκε ακόμη μια φορά ότι οι δημοσκοπήσεις για πρόθεση ψήφου είναι μαιμού και εξυπηρετούν συμφέροντα .

Μεγαλύτερο ποσοστό θα έπαιρνε ο Λοβέρδος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ .

 Αν οι δημοσκοπίσεις είναι όπως αυτές που έβγαζαν μπροστά τον Λοβέρδο και τελικά ήρθε τρίτος και καταιδρωμένος μιλάμε για σκάνδαλο χειραγώγισης και ελέγχου της κοινωνίας και γίνονται με σκοπιμότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες εταιρίες δημοσκοπίσεων έπεσαν τόσο έξω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προηγείται λέει με 40% ο Ανδρουλάκης...

( Όχι Μίμη, όχι εσύ παλικάρι μου...)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο σήμερα πάνε «κουβά» ο Λοβέρδος καί για πολλοστή φορά οι δημοσκοπικές εταιρείες που εξακολουθούν νά προβάλλουν τίς δικές τους επιθυμίες,στην προσπάθεια τους νά χειραγωγήσουν αδίστακτα καί χυδαία τήν κοινη γνώμη καί νά προκαταλαβουν τίς όποιες εξελιξεις...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασιλείου: «Τη βίαζε το αφεντικό στα καμαρίνια, έφυγα, τι να κάνω; Δεν ήταν δικό μου θέμα» 

«Θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν. Δεν έχω μετανιώσει, ειλικρινά όχι, γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα» 

06.12.2021

Αδιανόητα ήταν όσα δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Βασιλείου ο οποίος ομολόγησε ότι έχει υπάρξει μάρτυρας βιασμού αλλά δεν έκανε τίποτα γιατί «δεν ήταν δικό του θέμα».

Πιο αναλυτικά μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι υπήρξε μάρτυρας βιασμού σε καμαρίνι νυχτερινού κέντρου, ωστόσο, όπως είπε δεν πήρε θέση, δεν αντέδρασε, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν ήταν δικό θέμα. 

Ο Γιάννης Βασιλείου είπε τα εξής: «Πριν από πάρα πολλά χρόνια -δεν μπορώ να πω το όνομα του μαγαζιού γιατί θα καταλάβετε- σε ένα μαγαζί στην παραλία -το αφεντικό αυτό τώρα είναι συγχωρεμένος-, τελείωνε η σεζόν, εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Ανοίγω την πόρτα και μου λέει: «Τι κάνεις εδώ πέρα; Φύγε κι άφησέ μας».

Και συνέχισε: «Έφυγα, έπαθα πλάκα, τρελάθηκα. Τι να κάνω; θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν. Δεν έχω μετανιώσει, ειλικρινά όχι, γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα μπορούσα αλλά έμπαινα σε ξένο γήπεδο και θα γινόταν χαμός». 

Και αυτό το κάθαρμα τώρα θέλει να λέγεται άνθρωπος....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βαμπίρ θηλυκού γένους είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. γερμανικής ιθαγένειας (τι άλλο;) και σύζυγος του Heiko von der Leyen ιατρικού διευθυντή της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis, που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γενετικές επεμβάσεις, κατασκευάζοντας και δοκιμάζοντας διάφορες πλατφόρμες γενετικού ελέγχου των ανθρώπινων κυττάρων…

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις

σχεδόν 85 χρόνια μετά τις δίκες των ναζί και τον Κώδικα της Νυρεμβέργης η ναζιστική «ιατρική» επιστρέφει ανανεωμένη.....

πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά οι ίδιοι. Σιωνιστές και Γερμανοί ναζί νοσταλγοί μαζί με τους κατά τόπους τοποτηρητές/Γκάουλαϊτερ τους. 

Αχ πόσο συγκινητικοί είναι στις αυτο-βραβεύσεις τους...

Σχολιο.- Παντρεμενη με τον Heiko von der Leyen που ειναι ο διευθυνων συμβουλος της orgenesis,που μολις προσφατα, τουτες τις μερες που μιλαμε, ανακοινωθηκε η συνεργασια με την Ελληνικη theracell, Στην ελλαδα. ΜΕ έγκριση 32 εκατομμυρίων ευρω απο την Ελληνικη κυβερνηση. Το αντικειμενο των δυο εταιρειων ειναι η γονιδιακη θεραπεια.

Η συνεργασία Orgenesis και Theracell ορίστηκε επένδυση προτεραιότητας στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτού του χαρακτηρισμού, η επιχείρηση θα ενταχθεί στη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης και έγκρισης της χώρας

Σχολιο.- Ο αντρας της παραγει κι'αυτη κλεινει παραγγελιες .

Σχολιο.- Δες χαμόγελα το φρόκαλο. Είναι αυτή που άφησε όρθια ο Ερντογάν?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω λάβει 2 μυνήματα για την χτεσινή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη .

Το πρώτο είναι από φίλο προοδευτικό που κατέβηκε και μου λέει είχε πολύ κόσμο ποικίλο ,δεν είδα σημαίες ούτε ακροδεξιούς αλλά κάπου θα υπήρχαν και αυτοί 

Το άλλο μύνημα είναι από φίλο στην Αθήνα που μου γράφει ότι το κάλεσμα το έκαναν ακροδεξιοί και είναι μεγάλο προβλημα που κατέβηκε τόσος κόσμος ,8000 άτομα σε κάλεσμα ακροδεξιών κτλ κτλ κτλ 

Εγώ θα σας πω (και είναι δικιά μου εκτίμηση αυτή )αυτό που είχα γράψει πριν καιρό .

.η στάση του στρατοπέδου της Αριστεράς αλλά και του Αναρχικού χώρου ήταν από την αρχή λάθος διότι έπρεπε να ανοίξει από την αρχή δημόσιος ανοιχτός διάλογος σοβαρής κριτικής της κρατικής διαχειρησης,και αντί να γίνει αυτό ,από την πλειοψηφία του κινηματικου κόσμου με ελάχιστες εξαιρέσεις ,έγινε μια αποδοχή της καθεστωτικής πρακτικής .

.και όχι μόνο αυτό αλλά λοιδωρηθηκαν και απομονώθηκαν ως "Ψεκες και φασίστες και ανεύθυνοι "όσοι λίγοι αρθρωσαν και αρθρώνουν κριτική του μετασχηματισμού της καπιταλιστικής μηχανής με πρόσχημα την δημόσια υγεία ..

το υγεινομικο "μνημονιο ",και η βιοπολιτικη αγνοήθηκαν και όλο αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα να παγιδευτεί πολύς κόσμος που βρέθηκε "ιδεολογικά και πολιτικά "άστεγος ..

Εν ολίγοις η στάση του στρατοπέδου της Αριστεράς έσπρωξε κόσμο στα χέρια μιας δεξιάς και ακροδεξιας ..βρέθηκαν και βρίσκονται δηλαδή αιχμάλωτοι μιας κατάστασης 

Έχουμε φτάσει σε σημείο να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε ανθρώπους που παίρνουν μια σύνταξη της πείνας και στους οποίους γίνεται ένας ωμος εκβιασμος μέσω στυγνού και φασιστικου προστίμου ..και ο πανικός τους είναι εμφανές διότι οι άνθρωποι φοβούνται διότι 

..δεν γίνεται καταγραφή των παρενεργειών,δεν γίνεται φαρμακοεπαγρύπνηση,δεν προσλαμβάνονται γιατροί (αντίθετα κόβονται κονδύλια για την δημόσια υγεία και προσλαμβάνονται αστυνομοι και κατασταλτικοί μηχανισμοί η αγοραζονται ραφαλ )δεν υπάρχουν κέντρα υγείας ,δεν υπάρχουν φάρμακα για τα πρώτα στάδια της ασθενείας ,δεν δίνονται δωρεάν τεστ και εφαρμόζεται μια πολιτική στιγματοποιησης και διχασμού ,καταστρέφονται οι εργασιακές νομοθεσίες υπέρ του κεφαλαίου ,χτιζονται Γκουαντάναμο στα νησιά και άλλα πολλα

και έχεις εδώ μέσα "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ "που το μόνο που κραυγάζουν είναι "εμβολιαστε τους όλους με το ζόρι "..(!!)

Μιλάμε ότι ζούμε τις 40 αποχρώσεις του φασισμού πλεον



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέβομαι την πίστη του οποιουδήποτε, αλλά όταν βγαίνουν με σταυρούς και διαδηλώνουν δίνουν αφορμή να χαρακτηριζόμαστε όλοι ψεκασμένοι χριαστιανοταλιμπάν,

Λυπάμαι εγώ δεν θα πρόβαλα μια τέτοια διαδήλωση γιατί τους βοηθάει στους σκοπούς τους

Σχολιο.- θα διαφωνήσω ( ξέροντας ότι η επίσημη ιεραρχία είναι υπέρ των δυνάμεων κατοχής ) Ιστορικά στον ΕΑΜ υπήρχαν και χριστιανοί ( μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια - μητροπολίτες ). Το οποίο μέτωπο δημιουργηθεί πρέπει να είναι πρώτα εθνικό απελευθερωτικό

σχολιο.- Το καταλαβαίνω αυτό αλλά λένε ότι είμαστε χριστιανοταλιμπάν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την…….”επιστήμη”, μας λένε σκοταδιστές και αγράμματους και η πλάκα είναι ότι μας λένε αγράμματους κάτι τσόλια σαν αυτό το τσόλι που μπούκαρε με μπράβους σε παράσταση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλά και πολλοί που καταλαβαίνουν, είναι άβουλοι και παραδομένοι... Κάνω μια κουβέντα με φίλο μου, που μέχρι τώρα αντιστέκεται και πληρώνει τεστ για να δουλέψει. Στο τέλος, του λέω: «Άσε ρε μινάρα (πατρινός μαλάκας) τον ύπνο σου μια φορά και πάμε στη διαμαρτυρία! Τι περιμένεις; Να αλλάξουν τα πράματα μόνα τους;». Η απάντησή του: «Έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ» (τρις).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία ανανεώνει το green pass μετά την τρίτη δόση στο τέλος του 9-μήνου. Εμείς στο 3-μηνο ? Μητσοτάκη είσαι μεγαάαλη καριόλα... 

Σχολιο.- Λήγουν τα εμβόλια. Τι να κάνουμε, να τα πετάξουν; Τα κάνουν στα πειραματόζωα…

Σχολιο.- Μαργαρίτης Σχοινάς: Έτοιμες 9 θεραπείες για Covid, άλλα θα προωθούμε μόνο εμβόλια ως το 2023!

25 Νοεμβρίου 2021

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ομολόγησε πως υπάρχουν ήδη 8-9 εγκεκριμένες θεραπείες για covid, άλλα δεν χρησιμοποιούνται αν δεν τελειώσουν οι εμβολιασμοί!

Μια απίστευτη ομολογία που αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο πως η υγεία των ευρωπαίων βρίσκεται στο έλεος της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών, έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σα να είναι κάτι το… φυσιολογικό ο κ. Σχοινάς, αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη 8 με 9 θεραπείες για την Covid – 19 οι οποίες είναι και εγκεκριμένες και διαθέσιμες. Άλλα δεν έχουν γίνει ακόμα μαζικές αγορές γιατί… θεωρείται σωστό πως αυτό πρέπει να γίνει στο τέλος των προγραμμάτων εμβολιασμού! Και μάλιστα, σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει πως βρισκόμαστε «στην αρχή της προσπάθειας»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Το έχω δείξει με πράξεις. 2η δόση 27/7/2021.

Στις 9/9/2021 κατέρρευσα κατά τη διάρκεια ενός απλού περπατήματος. Διαλύθηκα. Δεν είχα, τώρα έχω υποκείμενο νόσημα. Έκτοτε είμαι ρευματοπαθής.

Η φανατισμένη άρνηση της σύνδεσης των συγκεκριμένων εμβολίων με μια σειρά γεγονότων (απρόσμενοι θάνατοι, έξαρση νοσημάτων) είναι όμως γελοία και αντιεπιστημονική. Κάτι πάει πολύ στραβά.

Θα κάνω και την τρίτη δόση, καταναγκαστικά, αν ευχαριστεί αυτό κάποιους. Με φόβο.

#φαρμακοεπαγρύπνηση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νοακ δολοφονήθηκε διότι ως ειδικός μίλησε για υδροξειδιο του γραφενιου σε παρτίδες των mrna εμβολίων της pfizer και της Moderna κατηγορώντας συναδέλφους του,το Αυστριακό κράτος και τους ελεγκτικους μηχανισμούς. Η δολοφονία Νοακ μπορεί να αλλάξει την ιστορία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριστερός δεν ξέρει ότι η Moderna θέλει να γράψει ξανά το ανθρώπινο γονιδιωμα;;;γνωρίζει οτι η pfizer και η moderna χρηματοδοτούσαν εργαστήρια βιολογικού πολέμου;;γνωρίζει ότι μέσα στο κόλπο είναι εταιρειες,κρατη, επιστημονες;;;εχει υπόψιν του για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού;

Σχολιο.- Οχι όλα αυτα ειναι "ψεκιές"... Δεν πρέπει να τα συζητάμε ποτέ και καθόλου. Φτου φτου φτου. Eπιστήμη αφού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καλύψουν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΥΣΚΑ κ την κατάρρευσή τους μετά το 2008, έπρεπε να μαζέψουν ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Πώς?"ΠΑΝΔΗΜΙΑ"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικάνοι γιάπηδες κόψανε ΝΥΧΤΑ, 3,5 τρις αέρα χρήμα (ποσοτική χαλάρωση), κ 2 μήνες μετά ήρθε η πανδημία. Πόσο μαλάκες είστε?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η FDA γνώριζε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές νόσους και θανάτους σε εμβολιασμένους ασθενείς, από τον Covid!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr.Noack:O κατεξοχήν ειδικός στην ΕΕ για το υδροξείδιο του γραφενιου δολοφονείται στην Αυστρία όταν επιβεβαιώνει αυτό το νάνο ξυράφι στις ενεσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γελοβατς ο μπασκετμπολιστας τη ΑΕΚ πέθανε και δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί πέθανε. Από ξαφνικό εγκεφαλικό λένε. Ευτυχώς έχουμε αριστερούς και αριστεριστες που ευνοούν τη συγκάλυψη και δίνουν χείρα βοηθείας στο ακαταδιωκτο εταιρειών, κράτους, επιτροπών.Είναι η άλλη όψη των αρνητων του ιου. Οι σταυροφόροι της νέας θρησκείας του τεχνοεπιστημονισμου που είναι αλάνθαστος και ακέραιος. Σας ευχαριστούμε. Εύχομαι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας ανατροπής. Εξαιρούνται φασίστες και διαπλεκόμενοι κάθε λογής. Με ανοιχτά χαρτιά από δω και μπρος, με τραύματα και πληγές στο φως και μόνο αλήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι δεν πιστεύουν στον ιό θα με έστελναν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζιστικό και όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν παρενέργειες και θάνατοι που σχετίζονται με τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα θα με έστελναν στα Γκουλαγκ. Γιατί να προτιμήσω είτε το ένα είτε το άλλο;; δεν ξέρω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύριε Μητσοτάκη, σώζουμε ζωές ή ξεστοκάρουμε τον κ. Μπουρλά;

Αναμνηστική δόση σε τρεις μήνες. 

Εν τέλει, αυτή η σπουδή να εμβολιαστούμε στους τρεις μήνες γεννά μια μικρή υποψία; Μήπως τελικά, κ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την δημόσια υγεία, απλώς ξεστοκάρουμε τον κ. Μπουρλά; 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι που πρέπει να σκεφτούμε όλοι μαζί ανεξαρτήτως εμβολιασμού: 

- Εφαρμογή green pass για εμβολιασμό εγγεγραμμένη στο smartphone.

- Ηλεκτρονική ταυτότητα που θα είναι εφαρμογή στο smartphone.

- Συγκέντρωση μιας σειράς δεδομένων έντονα προσωπικών,ακόμη και ιατρικών, που συνδέουν ενα άτομο με επιχειρήσεις ,τράπεζες και κράτος στο smartphone .

- Το smartphone GPS για να προσανατολιστούμε και για το να βρούμε που πάμε.Ταυτοχρονα GPS της εξουσίας για να εντοπίζει που βρισκόμαστε και τι ακριβώς κάνουμε.

- Το smartphone ως χαφιές .Έχετε παρατηρήσει ότι μιλώντας συχνά για κάτι αυτό προκαλεί ανάδραση στο smartphone και αποστολή διαφημίσεων και ενημερώσεων σχετικά με αυτό που μιλήσατε; 

- Έχετε σκεφτεί ότι αν θέλετε να κάνετε κάτι το ριζοσπαστικό πρέπει να αφήνετε το smartphone στο σπίτι και να μην το κουβαλάτε πάνω σας ;

Δεν γράφω κάτι το σοφό.Παρατηρησεις δοκιμασμένες μέσα από την κοινή λογική.Ο τεχνοκρατικος ολοκληρωτισμός έχει τα αναγκαία μέσα και εργαλεία του.Αυτος τα χρειάζεται συνέχεια,όχι εμείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία κορυφή του δόρατος New Normal (Νέα Κανονικότητα) με διάταγμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους με επίσημη δίωξη των ανεμβολίαστων ενω το συνολικό ποσοστό "covid "θνησιμότητας είναι περίπου 0,1% έως 0,5%.

Παράλληλα επιφανείς νεοκανονικοί φασίστες στη Γερμανία,ζητούν ήδη υποχρεωτικό εμβολιασμό 

Η Ιταλία πιθανότατα θα είναι η επόμενη που θα συμμετάσχει, εκτός εάν η Λιθουανία ή η Αυστραλία τους κερδίσει.

(εδώ το άρθρο παρέλειψε την Ελλάδα...) 

Αυτή είναι μόνο η αρχή της Χειμερινής Πολιορκίας.

Το σχέδιο φαίνεται να είναι πρώτα η Νέα Ομαλοποίηση της Ευρώπης(γενικά οι Ευρωπαίοι είναι πιο υπάκουοι, σέβονται κάθε εξουσία και δεν είναι πολύ καλά οπλισμένοι),και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για να εξαναγκάσουν τον νέο παθολογοποιημένο ολοκληρωτισμό στις ΗΠΑ,στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που αρνούνται σταθερά να αποδεχθούν το «Νέο Κανονικό» ως τη νέα μας πραγματικότητα.

Οι αποκαλούμενοι "διστακτικοί, αρνητές για τα εμβόλια ή θεωρητικοί συνωμοσίας Covid.":Εκατομμύρια εξ αυτών,είναι απλά κανονικοί άνθρωποι της εργατικής τάξης, που εκτιμούν την ελευθερία και δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε ήσυχα ήσυχα στην παγκοσμιοποιημένη,παθολογοποιημένη-ολοκληρωτική νύχτα.

*New Normal είναι μια εκκολαπτόμενη μορφή ολοκληρωτισμού και σκοπός των αντιστεκομενων είναι να τη σκοτώσουν η τουλάχιστον να την πληγώσουν σοβαρά ,προτού ωριμάσει και γίνει ένα μεγαλόσωμο μεγαθήριο.

*Ο ολοκληρωτισμός (ακόμα και αυτή η «παθολογικοποιημένη» εκδοχή του) επιβάλλεται στην κοινωνία και συντηρείται με βία. 

Η καταπολέμηση του ολοκληρωτισμού συνεπάγεται αναπόφευκτα βία.

Είναι αναπόφευκτο τώρα που έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο..καθώς η βία είναι μια φυσική απάντηση στη βία (και στην σιωπηρή απειλή βίας ) που αναπτύσσεται από τις αρχές της Νέας Κανονικοτητας και στις μάζες που έχουν ξεσηκωθει σε μια φανατική φρενίτιδα.

Είναι σημαντικό να γίνει ορατή η βία της Νέας Φυσιολογικής, δηλαδή να πλαισιωθεί αυτός ο αγώνας με πολιτικούς όρους, και όχι με τους ψευδο-ιατρικούς όρους που προπαγανδίζει η επίσημη αφήγηση του Covid. 

Αυτό δεν είναι ένα ακαδημαϊκό επιχείρημα σχετικά με την ύπαρξη, τη σοβαρότητα ή την απόκριση σε έναν ιό. 

Αυτός είναι ένας αγώνας για τον καθορισμό του μέλλοντος των κοινωνιών μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να φοβάσαι, παιδί μου. Έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης.

Ζαν-Πωλ Σαρτρ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιες διαδηλώσεις στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας ενάντια σε νόμο που ευνοεί την απαλλοτρίωση δημόσιας και ιδιωτικής γης για το "εθνικό συμφέρον". Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός για μεγάλες επενδύσεις σε εξόρυξεις από αγγλικές, αυστριακές και άλλες εταιρείες που θα καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, όπως η σχεδιαζόμενη εξόρυξη λιθίου στη δυτική Σερβία.

*Το πανό κάτω δεξιά λέει: Στοπ στους επενδυτές, να σώσουμε το περιβάλλον



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήμουν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του σαββατου. Ήταν μόνο του προοδευτικου χωρου. Εχτές το βραδυ είχε και κόσμο ακροδεξιό. Δλδ κυκλοφόρησαν στην πόλη και φωνές ακραίες. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί.

Σχολιο.- το προβλημα βλέπεις είναι ότι η "επίσημη "Αριστερά νιπτει τας χείρας της

Και οι λίγες οργανώσεις του προοδευτικού χώρου είναι αδύναμες να συσπειρωσουν τόσο πολύ κόσμο από το λαϊκό στρατόπεδο .

Γενικώς πάντως οι άνθρωποι αισθάνονται ακάλυπτοι από την Αριστερά στο σύνολο της ...γιατί ? Για όλα αυτά που ανέφερα και επίσης διότι δεν υπάρχει ως παρουσία στις γειτονιές ..

Σχολιο.- ακριβώς για αυτό(μεσοαστική αριστερά των δικαιωμάτων αλλά που δεν ασχολείται με την πλεμπα) θα έπρεπε να το ξεπεράσουν αυτό σαν αντίδραση και τρόπο σκέψης είναι υποκρισία. Εχθες ήμουν στην συγκέντρωση Καλαμάτας ,στην οποία ήρθε κόσμος αρκετός , στην προκειμένη οι περισσότεροι συντηρητικοί και παρόλο που μας αφορά όλους αυτο που γίνεται, κατάντησε σαν μια προπαγάνδα πατριωτική και θρησκευτική χωρίς να συζητιέται το πώς θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Προσωπικά σαν αριστερής αντίληψης άνθρωπος ένιωθα άνετα, δεν χωριζομαι από τους ανθρώπους ,όμως αμήχανα, γιατί ενώ όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους 60+ τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας, χανόμαστε σε ατομικές προπαγάνδες λες και το πρόβλημα είναι τοπικό .Μα είναι παγκόσμιο και πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν χρειάζεται ο εμβολιασμός εφόσον δεν λειτουργεί ευθύς εξαρχής .

Σχολιο.- Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. ...η αριστερά συστημικη κ εξωκοινοβουλευτική άφησε χωρο στην ακροδεξιά...αμηχανη δογματική τεχνοκρατική στενόμυαλη με ενοχικο σύνδρομο εβαλε πλάτες στην εγκληματική διαχείριση της πσνδημιας με αντιφατικές ανακόλουθος θέσεις της

Σχολιο.- Ως αυτόπτης μάρτυρας της χθεσινοβραδινής μάζωξης και πορείας στην Θεσσαλονίκη ήταν ξεκάθαρο για όποιον βλέπει και ξέρει τα της πόλης ότι οι φασίστες ήταν πολλοί.Και ήταν οργανωμένοι ακριβώς όπως και στις άλλες ανάλογες συγκεντρώσεις.Απλά χθες πρωτοτύπησαν και δεν είχαν πολλές σημαίες..Και οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί.Οπότε το να λέει ο οποιοσδήποτε "δεν είδα και δεν άκουσα κάτι για φασίστες" είναι πιο ψέμα και από τον άη βασίλη.

Σχολιο.- οπότε ήταν κάτω 8 με 10 000 φασίστες

εσείς εκεί δεν ήσασταν ? Είστε φασίστας ?

σχολιο.-  η μαζωξη και η πορεια εγινε στο κεντρο της Θεσσαλονίκης οπου βρισκομαι καθημερινα.Ειδα ολη την πορεια γιατι περασε απο εκει που ημουν.

Σχολιο.- Εσείς να ρωτήσω κάτι

Συμφωνείτε με την όλη πολιτική διαχειρηση της κυβέρνησης ?

Αν ναι ,δεν έχουμε και πολλά να πούμε

Αλλά αν όχι

Πώς την εκφράζετε σε συλλογικό επίπεδο ? Σε κινηματικό επίπεδο ? Σε θέμα δράσεων και ανοιχτής συζήτησης στην θεσσαλονικη ,? Υπάρχει τρόπος όπου μπορούν να κατέβουν άνθρωποι να εκφράσουν την αντίθεση τους ?

-αυτό ρωτάω κύριε αν υπάρχει κάλεσμα από προοδευτικούς χώρους

- βασικά δεν υπάρχει κανένα κάλεσμα ..

Όσοι κατεβαίνουν είναι Ψεκες και φασίστες

Αυτό διαβάζω στο προφίλ σας ..άντε γεια

Σχολιο.- στην κορυφή της πορείας ήταν υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί και ακολουθούσε προοδευτικός λαός σε όλο το μήκος της πορείαςΌποιος ήταν εκεί μπορεί να εκφέρει γνώμη .Ο άλλος από την κέντρο πώς έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ;άξιον απορίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σιωπή μας είναι ο χρυσός τους!

Δευτέρα 6 Δεκέμβρη

Έχουν πάθει αμόκ;

Ρίξτε μια ματιά γύρω. 

Στην λετονία η (δεξιά) κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους βουλευτές να ψηφίζουν και θα κάνει περικοπές στους μισθούς τους – για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη του λαού σε δαύτην είπαν…

Στη σλοβενία χρειάζεται να είσαι πλατφορμιασμένος για να βάλεις βενζίνη…

Στην αυστρία απειλούν ότι μετά από διαδοχικά πρόστιμα όσοι έχουν ακόμα φυσικό ανοσοποιητικό θα πηγαίνουν φυλακή για 4 βδομάδες…

Στη γερμανία απαγορεύεται στους οδηγούς νταλίκας να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν τα φορτηγά τους αν δεν έχουν πλατφορμιαστεί – και έχει πέσει η ιδέα καθολικού καναγκαστικού πλατφορμιασμού…

Ακόμα και στην καταλωνία: με το 90% (!) των ενηλίκων πλατφοριασμένο, η τοπική κυβέρνηση «θυμήθηκε ξαφνικά» ότι κάτι πρέπει να κάνει εναντίον του υπόλοιπου 10%… Όποιος / όποια δεν έχει «πιστοποίηση» απαγορεύεται να μπαίνει σε κλειστούς χώρους φαγητού και διασκέδασης (κατ’ αρχήν)… 

Η κυρία von der Leyen, απ’ τις αγαπημένες περσόνες της ασταμάτητης μηχανής, δηλώνει ότι «πρέπει να το σκεφτούμε» έναν ενιαίο, πανευρωπαϊκό καταναγκασμό… και δεν το λέει σαν ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης…

*(Απλά, εντελώς συμπτωματικά, ο κύριος Heiko von der Leyen (ο σύζυγος της κυρίας Ursula…), σαν φαρμακοποιός, είναι ιατρικός διευθυντής της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis, που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γενετικές επεμβάσεις, κατασκευάζοντας και δοκιμάζοντας διάφορες πλατφόρμες γενετικού ελέγχου των ανθρώπινων κυττάρων…*

Γενικά μιλώντας η οικογένεια von der Leyen είναι genetics fans, με το αζημίωτο, ίσως λίγο παραπάνω από διάφορους εντόπιους όνομα-και-μη-χωριό… Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!)

Απ’ την άλλη μεριά συμβαίνουν ασυνήθιστα πράγματα. 

Στην αυστρία τα συνδικάτα των αστυνομικών και του στρατού είναι εναντίον των πλατφορμιαστικών καταναγκασμών, συμμετείχαν στην τεράστια διαδήλωση στη Βιέννη στις 20 Νοέμβρη, και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν διαταγές που στηρίζονται σε αντισυνταγματικούς και ανελεύθερους νόμους…

Είναι η αυστρία (με μια κυβερνητική συμμαχία φασιστών και «πρασίνων», ναι!) η ευρωπαϊκή αρχή της όξυνσης της βαθιάς, εσωτερικής, δομικής κρίσης των δυτικών κρατών καθώς τα αφεντικά του συμπλέγματος και οι πολιτικοί λακέδες τους επιχειρούν ένα βίαιο «άλμα στον ουρανό» της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης;

Κι αν μια δομή εξουσίας χάσει τα βασικά της στηρίγματα (ή αν προκαλέσει «εμφύλιο» μέσα στους σκληρούς, παραδοσιακούς μηχανισμούς ελέγχου) σε τι μπορεί να «ελπίζουν» τα πιο δυναμικά και τυχοδιωκτικά αφεντικά; Στους ιδιωτικούς στρατούς τους; Σε «δημόσια τάξη» α λα blackwater;

Εν τω μεταξύ στις μακρινές ΗΠΑ το ένα δικαστήριο μετά το άλλο κρίνουν αντισυνταγματικούς οποιουσδήποτε καταναγκασμούς. 

Και να το ενδιαφέρον: από τότε που το συνταγματικό εφετείο απαγόρευσε στον νυσταλέο Jo να διατάξει καταναγκαστικούς πλατφορμιασμούς στους μισθωτούς των εταιρειών, τέλειωσε και η τρομοκρατία του «πεθαίνουμε – πεθαίνετε – πεθαίνουν»! Ενόσω κάτω απ’ το 60% των αιχμαλώτων στο αμέρικα έχει δώσει μπράτσο…

Όσοι αυτοπεριορίζονται στον επαρχιωτισμό του στενού, έστω «εθνικού» ορίζοντά τους, είτε δεν χαμπαριάζουν είτε παρα-νοούν οτιδήποτε φτάνει λαχανιασμένο και παραμορφωμένο στις αισθήσεις τους. 

Υποδείξαμε έγκαιρα (πέρυσι) τα ευρύτερα καπιταλιστικά έως και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας, και τους λόγους που παράγεται θάνατος ή το θέαμά του σε ένα μόνο, μάλλον μικρό αλλά ιστορικά βεβαρυμένο κομμάτι του πλανήτη: στη δύση και σ’ έναν μικρό ακόμα αριθμό κρατών / καπιταλισμών-σε-μετάβαση. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ασίας είναι εκτός υγιεινιστικής θανατοπολιτικής, όπως εκτός είναι και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της αφρικής…

Η αναδιάρθρωση (την οποία διάφοροι «επαναστάτες» της πεντάρας αγνοούν σαν τις αμαρτίες τους ενώ, ταυτόχρονα, οι φανατικοί πιστοί θεωρούν απλά «θέλημα θεού» που θα τους σώσει απ’ τις δικές τους…) είναι πολύ ευρύτερη και βαθύτερη απ’ ότι η χυδαιότητα και η βλακεία που ανθεί στα mainstream και στα αντιsocial media μπορεί να καταλάβει. 

Η βίαιη δυτική έφοδος προς τις προδιαγραφές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και η επιβολή του βιο-πληροφορικού μοντέλου εκμετάλλευσης και πειθάρχησης είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της «υγιειονομικής κρίσης»! Που έχει την μορφή περιδίνησης, όπου κεντρομόλες και φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται ταυτόχρονα.

Δεν θα επαναλάβουμε θέσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει. 

Θα επιμείνουμε όμως στην κριτική μας προσέγγιση για να αναλύσουμε / εξηγήσουμε το κατασταλτικό αμόκ που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται πρόσφατα: σχεδόν 85 χρόνια μετά τις δίκες των ναζί και τον Κώδικα της Νυρεμβέργης η ναζιστική «ιατρική» επιστρέφει ανανεωμένη επειδή τώρα, στην τωρινή Αλλαγή καπιταλιστικού Παραδείγματος, όπως και τότε, σ’ εκείνη την Αλλαγή Παραδείγματος (αν και με διαφορετικά χαρακτηριστικά, μέσα και μεθόδους σήμερα) τα σώματα των υποτελών (συμπεριλαμβανόμενων, εννοείται, των σκέψεών τους) πετιούνται χειροπόδαρα δεμένα στον πάγκο του χασάπη. 

Μ’ έναν απρόσωπο τρόπο, που δεν ξεγελάει τους διαλεκτικούς υλιστές, τα αφεντικά εκβιάζουν και πάλι: Ελευθερία (του κεφάλαιου) ή Θάνατος (των υποτελών)!

(φωτογραφίες: Τόση γλύκα!! Τόση τρυφερότητα!!! Ααχ και να μπορούσαμε να μεταφέρουμε την ατμοσφαιρική μουσική που επένδυε το video! Η αγαπημένη μας πρόεδρος δίνει το βραβείο στον αγαπημένο μας κτηνίατρο ceo – πριν είχε βραβευτεί και η ίδια. 

Πού και πότε έγιναν αυτά τα τόσο σπουδαία (για την ανθρωπότητα) και αγαπησιάρικα (για τους/τις βραβευμένους/ες); 

Στις 10 Νοέμβρη 2021, μια ακόμα νύχτα των κυριλέ βρυκολάκων: η διάσημη «δεξαμενή σκέψης» atlantic council, απένειμε τα βραβεία του σε «διακεκριμένες ηγετικές προσωπικότητες».

Η κυρία von der Leyen τιμήθηκε σαν «διακεκριμένη διεθνής ηγέτης», και ο κύριος κτηνίατρος σαν «διακεκριμένος ηγέτης επιχείρησης». 

Ο ρημαδοΚούλης ίσως του χρόνου…

Ας κάτσουμε τώρα πιο άνετα να βράσουμε στο ζουμί μας: Τρώνε, Πίνουν και Σκοτώνουν…

Κάτι ακόμα. 

Το atlantic council είναι απ’ την κατασκευή του οργανικό τμήμα του αμερικανικού βαθέος κράτους. 

Ο πιο μακρόβιος διευθυντής του ήταν ο Henry Kissinger… 

Πολλοί διευθυντές της cia έχουν διατελέσει μέλη του council. 

Ο νυν διευθυντής του τμήματος «προβλέψεων, κινδύνων και στρατηγικής» του atlantic council, ονόματι Mat Burrows, είναι πρώην ανώτατος αξιωματούχος της cia και του ομοειδούς national intelligence council. 

Ο Richard Edelman, πρόεδρος της Edelman, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας «δημόσιων σχέσεων», «διαχείρισης πληθυσμών» και «μαζικής κατασκευής συνειδήσεων», είναι αντιπρόεδρος του council… 

Και, καθόλου περίεργο, αυτό το council συνεργάζεται στενά πλέον με την facebook για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης»…

Είναι μια καλή δόση του Δυτικού Συλλογικού Κεφάλαιου που «αυτοσυγχαίρεται» και «αυτοβραβεύεται» αφού προστατεύει (και) την υγεία μας…

Και πώς θα ήταν δυνατόν να κάνει αλλιώς όταν το council έχει την πεποίθηση πως όσοι είναι ενάντια στα συμφέροντα του Δυτικού Συλλογικού Κεφάλαιου είναι γενετικά «προβληματικοί» – όπως το έχει ξεκαθαρίσει ο James Clapper, σύμβουλος του council;

Καταλαβαίνετε τι οφείλουμε να πολεμήσουμε; Καταλαβαίνετε τι έχει βάλει κάτω την υγεία σας/μας για να την κάνει σαν τα μούτρα του; Όχι ακόμα;)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς Μπήκε η ΄Oμικρon στην Αυστραλία εφόσον ούτε μπαίνουν ούτε βγαίνουν οι άνευ ένεσης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν σε πάνε για διασωλήνωση, σημαίνει πως σέρνεσαι.

Εν τούτοις, έτρεξε, οδήγησε, τον έπιασαν με τη βία.

Σκηνές απείρου κάλλους.

Σχολιο.- Άμα δεχθούμε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, μιλάμε για στάδιο της ευγονικής. 

Σχολιο.- εθεσε σε κινδυνο την υγεια καποιου;γιατι τον συνελαβαν και δεν τον αφησαν σπιτι του

Σχολιο.- Για να σηκωθεί και να φύγει, πώς την χρειαζόταν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "θεραπεία" για τον COVID,

(έλεγχος, εκβιασμοί, διαχωρισμοί, αποκλεισμοί, πρόστιμα κι αναστολή),

υποψήφια για το βραβείο Μέγκελε ιατρικής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι κάνεις μια διαμαρτυρία !

Οι Σέρβοι γείτονές μας βγήκαν μαζικά χθες στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της Κυβέρνησης.

Έχουν αποκλείσει αυτοκινητόδρομους, δρόμους, γέφυρες και λεωφόρους. Η κίνηση σε αρκετές πόλεις έχει παραλύσει εντελώς.

Και δεν διαμαρτυρήθηκαν κατά των περιορισμών ή του πράσινου πιστοποιητικού, δεν υπάρχει στη Σερβία, αλλά κατά της εκμετάλλευσης ορυχείου λιθίου από Αγγλοαυστραλιανή εταιρεία.

Φανταστείτε τι θα γινόταν, πώς θα αντιδρούσαν οι Σέρβοι, αν οι κυβερνήτες τους ζητούσαν πράσινο πιστοποιητικό για να μπουν σε ιδρύματα και καταστήματα, αν οι αρχές έκαναν χρισ Α. cins, και άλλα σκατά από εμάς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εξαθλίωσαν με το λεφτά υπάρχουν.

Και πήγες σαν μαλακας στη ουρά, να τούς δώσεις καί 3€.

Πόσο βλήμα μπορεί να είσαι;....

Σχολιο.- Αν το καταλάβαιναν δεν θα τοκαναν. Μιλάμε για μεγάλα βλήματα.

Σχολιο.- Χρόνια τώρα, ότι τους λένε τα ΜΜΕ  ψηφίζουν και  προκύπτει κυβέρνηση χειρότερη από την προηγούμενη. Πόσο βλήμα μπορεί να είσαι ώστε να μην καταλαβαίνεις ότι σου την έχουν στημένη;

Σχολιο.- απευθύνομαι στα πρόβατα που δεν θυμούνται ποιός έκανε την αρχή για όσα ζούμε σήμερα.κανενας απ' το κΥνοβουλιο δεν πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Σχολιο.- Αυτά τα σημιτικά κομματοσκυλα μας έχουν καταστρέψει τα πουλημενα βολεμενοι ολοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Πολιτεία της Βικτώρια όπου και η Μελβούρνη καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω κοινωνικής έντασης!!

06/12/2021

Η κυβέρνηση της περιφέρειας της Βικτώριας στον Καναδά εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού λόγω περιστατικών συγκρούσεων μεταξύ καταναλωτών και εργαζομένων στον τομέα του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαλλήλου που φέρεται να σπρώχθηκε σε μια κυλιόμενη σκάλα αφού ζήτησε από έναν άνδρα χωρίς μάσκα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι αμφιλεγόμενοι υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη Βικτώρια θα μπορούσαν να καταργηθούν σταδιακά το νέο έτος, καθώς οι ανησυχίες για τη βία μεταξύ των καταναλωτών και των εργαζομένων στον τομέα του λιανικού εμπορίου αυξάνονται καθώς οι τελευταίοι αναγκάζονται να επιβάλουν τους κανόνες στους αγοραστές.

Η πολιτειακή κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει την οδηγία σε όλες εκτός από τις περιοχές υψηλού κινδύνου από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Herald Sun.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε ότι ο υποχρεωτικός νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ έως τον Απρίλιο ή και περισσότερο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 εκείνη την εποχή.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια σειρά περιστατικών συγκρούσεων μεταξύ εργαζομένων και καταναλωτών για την επιβολή της υπάρχουσας νομοθεσίας τους έκανε να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους.

«Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών, η ψήφιση των νόμων για την πανδημία και η υψηλού προφίλ βία οδήγησαν σε αλλαγή των σχεδίων», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

«Θα υπάρχουν πάντα υποχρεωτικοί νόμοι σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, ακόμη και μετά τις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σε μια περίπτωση, ένα βιβλιοπωλείο της Μελβούρνης αναγκάστηκε να προσλάβει ιδιωτικούς φύλακες, με κόστος 4.000 $ την εβδομάδα, για επιθέσεις σε προσωπικό και πελάτες.

Η αστυνομία της Βικτώριας ερευνά ένα περιστατικό στο οποίο ένας εργαζόμενος της Dymocks φέρεται να απωθήθηκε από μια κυλιόμενη σκάλα, αφού ζήτησε από έναν πελάτη να αποδείξει την κατάσταση του εμβολιασμού του και να κάνει check in στο κατάστημα.

Το βίντεο CCTV δείχνει το μέλος του προσωπικού να προσπαθεί να εμποδίσει τον άνδρα που φορούσε κουκούλα ουράνιου τόξου να κατέβει στην κυλιόμενη σκάλα και να μπει στη βιβλιοθήκη όταν δέχτηκε μια ώθηση που τον έκανε να ανατραπεί και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα σκαλοπάτι.

Ένας περαστικός πάτησε το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης ενώ έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ελαφρά διάσειση.

Το συμβάν έγινε στη Μελβούρνη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε ότι αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό που σχετίζεται με τις απαιτήσεις του COVID-19 την περασμένη Παρασκευή.

«Δουλεύουμε σε αυτό το βιβλιοπωλείο για 20 χρόνια και δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάποιο μέλος του προσωπικού να δέχεται σωματική επίθεση. Τώρα μετρήσαμε τρία σε μια μέρα», είπε η Melissa Traderso στο ABC Radio Melbourne.

Σε μη εμβολιασμένους αγοραστές έχει απαγορευτεί η είσοδος σε μη απαραίτητες τοποθεσίες από τις 26 Νοεμβρίου, όταν τους επιτρεπόταν προηγουμένως εκεί.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ανησυχούν για τη συμμόρφωση με τον εμβολιασμό για πρόσθετη αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συμβουλή της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την τρίτη δόση.

Ο Andrews είπε αυτή την εβδομάδα ότι ελπίζει να καταργήσει τις υποχρεώσεις εμβολιασμού και τους σχετικούς περιορισμούς “το συντομότερο δυνατό”, επειδή το κράτος έχει ήδη επιτύχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Αλλά θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις θεσμικές συμβουλές για τη δημόσια υγεία», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Βικτώρια έχει καταγράψει εννέα θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό με 1.365 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Λίγο πάνω από το 93% των κατοίκων της Βικτώριας έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και το 91,1% είναι πλήρως ανοσοποιημένο.eventiavversinews 5/12/21



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζυγοκτονία στη Λακωνία: 40χρονος Αλβανός έπνιξε την Αλβανίδα σύζυγό του και παραδόθηκε

Μία νέα συζυγοκτονία συγκλονίζει την Ελλάδα. Ένας 40χρονος Αλβανός ύστερα από διαπληκτισμό με την 36χρονη Αλβανίδα σύζυγό του, θεωρώντας ότι τον απατάει, την στραγγάλισε. Τα ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο.

06 Δεκεμβρίου 2021 09:16

Μία νέα συζυγοκτονία σημειώθηκε αυτή την φορά στο Βλαχιώτη Λακωνίας, αργά το βράδυ της Κυριακής. Αρχικά ένας 40χρονος Αλβανός κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και τους είπε να πάνε στο σπίτι καθώς είχε σκοτώσει την γυναίκα του.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν αρχικά τον δράστη έξω από την οικία σε κοντινή απόσταση και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, αφού εισήλθαν στο σπίτι εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή, ενώ τα δύο αγοράκια της οικογένειας, 8 και 10 ετών αντίστοιχα, βρίσκονταν στο δωμάτιό τους και ευτυχώς δεν είχαν ξυπνήσει και δεν αντιλήφθηκαν όσα είχαν γίνει.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ τους, καθώς πίστευε ο ίδιος ότι η 36χρονη ομοεθνής του σύζυγος και μητέρα των παιδιών του, τον απατάει και πάνω στον τσακωμό, την άρπαξε με τα χέρια του από τον λαιμό και την στραγγάλισε.

Το ζευγάρι εργαζόταν χρόνια σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή, ήταν φιλήσυχοι και γενικά δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα, ενώ ούτε είχε προηγηθεί ποτέ καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Ο δράστης συνελήφθη, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει: "Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης".

Σημειώνεται πως αυτή είναι η 15η συζυγοκτονία που καταγράφεται στη χώρα μας από την αρχή του έτους.

Υπενθυμίζεται πως, προ λίγων ημερών, ένας 49χρονος ψυχοπαθής στη Θεσσαλονίκη είχε δολοφονήσει τη 48χρονη γυναίκα του, μαχαιρώνοντάς την 23 φορές στο σπίτι τους στην Πολίχνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλέλια Ρένεση προς Σάσα Σταμάτη: «Στο θέατρο βγάζεις τον σκασμό»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση μέσω ανάρτησής της στο Facebook την παρέμβαση που έκανε η Σάσα Σταμάτη σε παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου πριν από μερικές ημέρες.

Η Σάσα Σταμάτη, ισχυρίστηκε ψέματα όπως συνηθίζει σαν πουτάνα πολυτελείας που είναι μέσω ανάρτησής της στο Instagram, ότι δήθεν ενοχλήθηκε από τα σχόλια του stand up comedian για τους Αρβανίτες, και επιπλέον και για τα σχόλιά του για τη Μάνδρα Αττικής, από την οποία κατάγεται και τις πλημμύρες που είχαν συμβεί εκεί πριν 4 χρόνια, ενώ όλοι είδαν στο βίντεο πως ο τραμπουκισμός της με τους δυο μπράβους του Μαρινάκη ήταν η σάτιρα για το αφεντικό της στη βωθροφυλλάδα Παραπολιτικά που δήθεν δουλεύει. Η Κλέλια Ρένεση της απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook. Κι εκεί η Κλέλια Ρένεση έγραψε τα πράγματα με τον τρόπο που συνηθίζει. Με τρόπο καυστικό και εύστοχο.

«Σάσα, οι παρεμβάσεις και οι τραμπουκισμοί γίνονται στην αρένα του μποξ και εκεί έχει πλάκα», έγραψε η Κλέλια Ρένεση απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο. «Στο θέατρο βγάζεις τον σκασμό, σέβεσαι την διαδικασία και μετά διαμαρτύρεσαι εγγράφως στον θεατρικό παράγωγο αν έχεις κολλήματα. Γκε γκε;», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Κλέλια Ρένεση κατέληξε στην ανάρτησή της στο Facebook γράφοντας: «50 ευρώ για το μάθημα. Χρωστάς».

Η Κλέλια Ρένεση σχολίασε ένα πρωτοφανές περιστατικό

Τι είχε συμβεί ακριβώς και έκανε την Κλέλια Ρένεση να μοιραστεί το σχόλιο της, ως αποστομωτική απάντηση στη Σάσα Σταμάτη; Η παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου με τίτλο «1821 – 2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Η Σάσα Σταμάτη με μία παρέα δυο φουσκωτών μπράβων του Μαρινάκη, -γιατί σιγά μην έχει η πουτάνα πολυτελείας λεφτά να τους πληρώσει, το αφεντικό της πληρώνει - θέλησε να επιτεθεί ενώ δήθεν παρακολουθούσε την παράσταση, άλλα είχε πάει στημένα εκεί το φρόκαλο, γιατί όπως είπε δεν ανέχεται «να υπάρχει οποιαδήποτε “σάτιρα” που να παραπέμπει στην Μάνδρα, ενώ καμία τέτοια αναφορά δεν υπήρξε.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται να ασκεί κριτική στον stand up comedian για τη σάτιρά του απέναντι σε γνωστό εφοπλιστή. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μιλώντας στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Αυγή σημείωσε: «Με κατηγορούσε ότι είπα λέξεις και φράσεις οι οποίες, όμως, δεν αναφέρονται στην παράσταση».

Το θέατρο Τζένη Καρέζη πάντως με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Το ίδιο έκαναν και τα πολιτικά κόμματα που καταδίκασαν την παρέμβασή της Σάσας Σταμάτη στην παράσταση του stand up comedia, Συνάδελφοί του, Χρισόφορου Ζαραλικου, καλλιτέχνες, στάθηκαν επίσης στο πλευρό του με τα σχόλιά τους στα social media.

Την Σάσα Σταμάτη την πηδάει ο Παύλος Βαρδινογιάννης. Μιλάμε για μεγάλο ξεπεσμό. Από την θεά πρώην γυναίκα του, στο φρόκαλο πουτάνα πολυτελείας Σάσα. Εντάξει, μπορεί να έχει ανωμαλίες, αλλά τόσο πολύ, να καταδεχτεί να πηδήξει το σκιάχτρο…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απογοητευτικά στοιχεία. Ένας στους τρεις (27%) παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.  Το 46% των συνταξιούχων έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 700 ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ «ΦΟΝΟ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ!» Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ (στον κόσμο) κατά του Μπιλ Γκέιτς...

Η πρώτη υπόθεση Vaccine Murder (δολοφονία με εμβόλιο) στον κόσμο κατατέθηκε κατά των Bill Gates και Adar Poonawalla, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας. 

[Kiran Yadav Vs. State and ors.Criminal Writ Petition (St.) 18017 of 2021]

Ο αναφέρων (Petitioner) ζήτησε τη δίωξη του κατασκευαστή της AstraZeneca (Covishield) Bill Gates, του συντρόφου του Adar Poonawalla και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και ηγετών που εμπλέκονται στη δολοφονία ενός 23χρονου άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω εμβολιασμού.

Ο αποθανών έκανε το εμβόλιο Covishield πιστεύοντας στην ψευδή αφήγηση ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και επίσης λόγω της απαίτησης συμμόρφωσης που ορίζεται από τους Σιδηροδρόμους (Railways) ότι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο διπλά εμβολιασμένα άτομα.

Η Επιτροπή AEFI (Adverse Event Following Immunisation) της κυβέρνησης της Ινδίας (Ανεπιθύμητη Ενέργεια Μετά τον Εμβολιασμό) παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ο θάνατος του Dr.SnehalLunawat οφειλόταν σε παρενέργειες του εμβολίου Covishield. Η εν λόγω έκθεση αποκάλυψε την αναλήθεια του ισχυρισμού του συνδικάτου εμβολίων ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή.

Ο αναφέρων ζήτησε $ 134 εκατομμύρια USD, αποζημίωση και έχει ζητήσει προσωρινή αποζημίωση 13,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο αναφέρων έχει επίσης αναζητήσει το Lie Detector, το Narco Analysis Test (ναρκοανάλυση και ανιχνευτή ψέυδους) για τον κατηγορούμενο Bill Gates και τους άλλους.

Σε μια προηγούμενη υπόθεση ενώπιον του Αμερικανικού Δικαστηρίου σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων MR, το Δικαστήριο επιδίκασε στο θύμα 101 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για επακόλουθη ζημιά που προκλήθηκε από εμβολιασμό κατά της ιλαράς.

Οι Ινδοί δικηγόροι αναφέρονται επίσης στην υπόθεση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline (GSK), στην οποία το FBI ερευνούσε για λογαριασμό του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η GSK έπρεπε να πληρώσει 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για παραπλανητική περιγραφή των παρενεργειών των φαρμάκων της και ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών.

Η παράνομη προώθηση ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων από την εταιρεία, η αποτυχία της να αναφέρει ορισμένα δεδομένα ασφάλειας και η αστική της ευθύνη για εικαζόμενες ψευδείς πρακτικές αναφοράς τιμών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται περαιτέρω ότι η GlaxoSmithKline (GSK) χρηματοδότησε προγράμματα δείπνου, μεσημεριανού φαγητού προγράμματα, προγράμματα σπα και παρόμοιες δραστηριότητες για την προώθηση της χρήσης του Paxil σε παιδιά και εφήβους.

Η GSK πλήρωσε έναν ομιλητή για να μιλήσει σε ένα ακροατήριο γιατρών και πλήρωσε για το γεύμα ή τη θεραπεία σπα για τους γιατρούς που παρακολούθησαν.

Μεταξύ 2001 και 2007, η GSK απέτυχε να συμπεριλάβει ορισμένα δεδομένα ασφάλειας σχετικά με το Avandia, ένα φάρμακο για τον διαβήτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοι είναι τελικά, οι συνωμοσιολόγοι; "Κάντε ό,τι θέλετε" με τους εμβολιασμούς. Εμείς θα το δεχτούμε...

Επειδή κάποιοι κομματάρχες παριστάνουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και... τάσσονται με ανακοινωσούλες, δήθεν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών,

Επειδή αυτοί οι ίδιοι επικρίνουν όσους έχουν ταχθεί, κατά της κατάργησης του Συντάγματος, των διεθνών Συνθηκών και Συμφωνιών, όπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνουν

Επειδή αυτοί οι ίδιοι παρακολουθούν από απόσταση τα τεκταινόμενα της κυβέρνησης, νίπτοντας τας χείρας τους,

Εδώ το άρθρο του Νόμου, που ψηφίστηκε, χωρίς ένα ΟΧΙ!

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα 25 είπαν ένα μεγάλο ΝΑΙ.

ΚΚΕ και Βελόπουλος, ένα "ΠΑΡΩΝ". Δηλαδή, "κάντε ό,τι θέλετε" με τους εμβολιασμούς. Εμείς θα το δεχτούμε.

Και από 27/2/2020, πριν καν κηρυχθεί "πανδημία". (βλέπε: Νόμος 4682)

"Τα μέτρα αυτά συνίστανται:

(α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο,

(β) στην επιβολή κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών ελέγχων, καθώς και μέτρων προληπτικής υγειονομικής παρακολούθησης, εμβολιασμού, φαρμακευτικής αγωγής και προληπτικής νοσηλείας προσώπων που προέρχονται από περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου."

Το προσέξατε;; "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ"!

Ποιοι είναι τελικά, οι συνωμοσιολόγοι;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ο Αγγελάκας για την Σταμάτη: «Τηλεοπτική καρακάξα ενάντια στην ελεύθερη τέχνη...»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε την «εισβολή» της Σάσας Σταμάτη, στην θεατρική παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου ο τραγουδοποιός Γιάννης Αγγελάκας με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Θέση για την «εισβολή» της Σάσας Σταμάτη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», που είχε σαν συνέπεια την διακοπή της θεατρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου πήρε ο Γιάννης Αγγελάκας.

Ο γνωστός τραγουδοποιός σε αιχμηρή ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, για το εν λόγω περιστατικό έγραψε τα εξής ακόλουθα: 

«Οι τηλεοπτικές καρακάξες – υπαλληλάκια της οικονομικής εξουσίας της χώρας μας εναντίον της ελεύθερης τέχνης; Ενδιαφέρον ακούγεται. Είναι ο μοναδικός, ίσως, πόλεμος όπου η οικονομική ισχύς και η τηλεοπτική προπαγάνδα το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον εχθρό τους. Αυτοπανωλεθρία λέγεται αυτό. Καλύτερα να επιστρέψουν στα ασφαλή τηλεοπτικά τους στούντιο να συνεχίσουν την αγαπημένη τους υπνοβασία».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΡΟΥΚΕΤΕΣ» από την Β. Θάνου! «Υπάρχει ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο κόσμος αντιδρά...»

H  Βασιλική Θάνου, που διετέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας το 2015, μιλώντας στην εκπομπή "Alert στην πολιτική" και σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωφεύει στα καμπανάκια του νομικού κόσμου σε ό,τι αφορά την περιστολή θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων!

Κατά λέξη είπε τα εξής:

«Αυτό έχει ήδη συμβεί (σ.σ. με προηγούμενα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών). Ήδη υπάρχει μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία προβλέπονται και από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά προς την ίδια κατεύθυνση και κωφεύει δεν ακούει τους νομικούς τους συνταγματολόγους, οι οποίοι βγαίνουν κάθε τόσο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Και βέβαια βλέπω ότι τώρα ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιδρά στην περιστολή αυτή και στην επιβολή μέτρων μη αναγκαίων, ακραίων».