Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Σαββατο 8 Ιανουαριου 2022


Αγαπιόντουσαν, ήταν αρραβωνιασμένοι και τρεις μήνες πριν τον προγραμματισμένο τους γάμο το 2002 ο ισραηλινός στρατός τον συνέλαβε και τον φυλάκισε για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια υπομονής και αντίστασης, ο Αμπντέλ Καρίμ Μουχάντερ (49) απελευθερώθηκε και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζινάν Σαμαρά.

«Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα ότι η αγάπη μας θα θριάμβευε στο τέλος. Δεν δίστασα ούτε μια στιγμή να κάνω υπομονή και να τον περιμένω, και η οικογένειά μου όχι μόνο δεν παρενέβη στην απόφασή μου, αλλά με ενθάρρυνε και με στήριξε» είπε η Τζινάν. 

«Η ιστορία μου είναι μια από τις χιλιάδες άλλων γυναικών που υποφέρουν από την καταπίεση της κατοχής. Σε πολλά σπίτια υπάρχει σύζυγος ή μητέρα μάρτυρα ή κρατούμενου» συμπλήρωσε.

Η Τζινάν επισκεπτόταν τακτικά τον αρραβωνιαστικό της στη φυλακή και τον βοηθούσε να σπουδάσει. 

Εκείνος δήλωσε: «Αν της προσέφερα όλο τον κόσμο, δεν θα την ξεπλήρωνα για όσα έχει κάνει για εμένα . Οι Παλαιστίνιες είναι πάντα δίπλα στους άντρες που πληρώνουν τον φόρο της κατοχής και της αδικίας».

«Παρά τη χαρά μου όμως για την ελευθερία και την επανασύνδεση με την Τζινάν και τους αγαπημένους μου, η καρδιά μου είναι ακόμα με τους χιλιάδες κρατούμενους αδελφούς μου που υφίστανται καταπίεση και αδικία στις φυλακές της κατοχής», είπε επίσης. 

Όσον αφορά την κατάσταση στις φυλακές ανέφερε: «Η απελευθέρωση από τις κατοχικές φυλακές αντιπροσωπεύει για κάθε κρατούμενο ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης. Οι φυλακές είναι σαν τους τάφους και ο χρόνος μέσα σε αυτές είναι αργός και βαρύς. Με το πέρασμα των χρόνων, ο κρατούμενος χάνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την αξία των λεπτών και των ωρών».

Ο ίδιος ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα ενώ ήταν φυλακισμένος και μετά την απελευθέρωση και τον γάμο του εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει τις σπουδές του με διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες. Όπως δήλωσε, θα ήθελε να εργαστεί στο μέλλον για το συμφέρον των φυλακισμένων και να τους βοηθήσει όπως και όσο μπορεί να δικαιωθούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 4.600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ B'tselem, η οποία λέει ότι ο αριθμός που συλλέγεται από ισραηλινά στρατιωτικά στοιχεία μπορεί να μην περιλαμβάνει όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δυστυχώς και περίπου 200 παιδιά.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει το Ισραήλ ότι κακομεταχειρίζεται τους Παλαιστίνιους κρατούμενους , συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης απομόνωσης τους και της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων. 

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων ισχυρίστηκε το 2020, ότι έως και το 95% των Παλαιστίνιων κρατουμένων υποβάλλονται σε βασανιστήρια ενώ βρίσκονται στη φυλακή. Οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, με το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Al Mezan να εκφράζει ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο ισραηλινό σωφρονιστικό σύστημα.

(Υ.Γ. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2020)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον τελευταίο καιρό εντείνεται η αντικομμουνιστική υστερία, η οποία προκύπτει από την αυθαίρετη ταύτιση της εποχής που ζούμε με την Σοβιετική Ένωση.

Μόνο ένας ηλίθιος, μόνο ένας βαλτός, αμόρφωτος και πολιτικά ανιστόρητος δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτό που ζούμε δεν είναι Κομμουνισμός αλλά ατόφιος Ναζισμός, ο οποίος αναγεννάται σε εξελιγμένη μορφή από τα ίδια καπιταλιστικά κέντρα που τον γέννησαν και τότε.

Αυτά τα κέντρα, εκμεταλλεύονται το γεγονός πως οι οπορτουνιστικές δυνάμεις ταυτίζουν τις θέσεις τους με τους Καπιταλιστές αλλά τους διαφεύγει πως οι συνεπείς ιδεολογικά Κομμουνιστές, όπως και τότε έτσι και τώρα, είναι αυτοί που θα τσακίσουν τον Φασισμό.

Τα ίδια κέντρα που ξερνάνε τον αντικομμουνισμό τους, σκόπιμα αποκρύπτουν, πως στο πρώτο σκέλος της επίθεσης στην ανθρωπότητα για την υποταγή της, είχε ως βασικό ζητούμενο την εξάλειψη του Κομμουνιστικού κινδύνου.

Καλώ από εδώ όλους τους σύντροφούς μου να σταματήσουν με κάθε τρόπο όλους αυτούς που ξεπλένουν τον Ναζισμό!

Καλώ όλους τους συντρόφους μου να κάνουν ξανά υπαρκτή την Κομμουνιστική απειλή!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν πιάσει πάτο όσοι στηρίζουν με νυχιά και δόντια το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ότι δηλαδή με μεσαιωνικά μέτρα τύπου ¨Σπιναλόγκας" αντιμετωπίζονται οι Επιδημίες και όχι με την χρήση αποτελεσματικών φάρμακων όπως διδάσκει η ιστορία της Ιατρικής !!!! Ετσι αποδέχθηκαν : 

1) Τα Λοκ ντάουν και όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της κοινωνίας 

2) Την βαθμιαία φασιστικοποίηση της ζωής μας 

3) Τον διαχωρισμό των πολιτών σε δυο κατηγορίες 

4) Την υιοθέτηση του πράσινου πόσου 

5) Την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης των ανεμβολίαστων πολιτών !!!!!. 

6) Την υιοθέτηση της μαζικής τρομοκρατησης όλων των πολιτών από την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε 

α) Για να καλλιεργηθεί μαζική υστερία και να παραλύσει κάθε άμυνα των ανθρώπων 

β) Για να επιτευχθεί η πλήρη υποταγή των πολιτών στα κελεύσματα της κυβέρνησης όπως εκβιαστικός εμβολιασμός 

γ) Να δημιουργηθεί εθισμός των πολιτών, στην υποταγή και κανονικοποίση  (ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) σε κάθε αυταρχικό και φασιστικό μέτρο. 

Έτσι η κυβέρνηση ΑΝΤΑΜΑ με αυτά τα αριστερά δεκανίκια ( Συστημική Αριστερά) και άλλους πρόθυμους, προσπαθεί να καλλιεργήσει την ΥΠΟΤΑΓΗ, να καταστρέψει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ώστε να εξαθλιώσει τους πολίτες 

Τελικά η κυβέρνηση και οι ακόλουθοι της με αυτή την πολιτική ΜΙΜΗΤΕΣ του ΧΙΛΤΛΕΡ ΕΓΙΝΑΝ

πιο χαμηλά δεν γίνεται .

Επ’ αυτού Ο Λένιν έλεγε στους συντρόφους του: «ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΕ ΕΠΑΙΝΕΙ , ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ" ………... ΛΕΝΙΝ

Υ.Γ Το αξίωμα έχει εφαρμογή σε όλες τις εποχές



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωστή μου 30 ετών μαθαίνω ότι πλέον έχει εμμηνόπαυση. Η ζωή της πήγαινε καλά σε γενικές γραμμές.  Μετά την πρώτη δόση χτύπησαν τα πρώτα καμπανακια, μετά τη δεύτερη οριστική εμμηνόπαυση. Ο γυναικολόγος της δεν το συσχετίζει με το εμβόλιο. Από την pfizer την ίδια όμως της είπαν ότι ήταν μέσα στις πιθανές παρενέργειες και ότι δεν την υποχρέωσε κανείς να εμβολιαστεί , μιας και ήταν εθελοντικός ο εμβολιασμός.-Η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ήθελε να μετέχει στο πείραμα, αλλά έμμεσα εκβιαστηκε στην αρχή και τώρα θα είχε χάσει την εργασία της αν δεν είχε εμβολιαστεί..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγός Serdikov!Μετά την Κατάληψη (αναίμακτη φυσικά)της Κριμαίας...και τις επιτυχίες στην Συρία σε νέα καθήκοντα στο Καζακστάν όπου ετέθη επικεφαλής .

Σχολιο.- Στα χνάρια του Κουτουζωφ του Ζούκωφ και των άλλων !!υπερασπιστών ...της Αδελφής χώρας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζόκοβιτς μεγάλωσε στη Γιουγκοσλαβία την εποχή των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου…

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις διαβάζουμε, χρηματοδοτεί δωρεάν φαγητό για άστεγους και άπορους, πρόγραμμα πρόσβασης των νεαρών Σέρβων στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Με την κατασκευή σχολείων βοήθησε περισσότερα από 22.000 παιδιά στη Σερβία, ενώ έχει απασχολήσει 1.600 εκπαιδευτικούς . Πέρυσι δώρισε 1.000.000 ευρώ στην χώρα του για να εξοπλιστεί στη μάχη που έδινε με τον ιό. 

Ο Τζόκοβιτς μεγάλωσε με τους ήχους των βομβαρδισμών , την ανέχεια , και την οσμή του θανάτου στο Βελιγράδι … 

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αγαπάμε και άλλοι που θα ντρεπόμαστε για αυτούς …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι πολύ δύσκολα θα αποχωρήσουν οι Ρώσοι από το Καζακστάν.

Το  υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε αγενή τη δήλωση του Μπλίνκεν. Είπε ότι η Ρωσία πήγε καλεσμένη στο Καζακστάν που ανήκει στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, και δεν εισέβαλαν όπως οι Αμερικάνοι σε τόσες ανεξάρτητες χώρες.

«Αν στον Anthony Blinken αρέσουν τόσο πολύ τα μαθήματα ιστορίας, τότε ας έχει κατά νου το εξής: όταν έχεις Αμερικανούς στο σπίτι σου, μπορεί να είναι δύσκολο να μείνεις ζωντανός χωρίς να σε ληστέψουν ή να σε βιάσουν». αυτό είναι το δίδαγμα απ’ όλα τα 300 χρόνια της κρατικής υπόστασης των ΗΠΑ.

«Οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής, οι Κορεάτες, οι Βιετναμέζοι, οι Ιρακινοί, οι Παναμέζοι, οι Γιουγκοσλάβοι, οι Λίβυοι, οι Σύριοι και πολλοί άλλοι άτυχοι που είχαν την ατυχία να δουν αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες στα «σπίτια» τους θα είχαν πολλά να πουν για το θέμα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα χρόνο από την έναρξη της περσινής απεργίας πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλάει στο ThePressProject

«Το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει έναν θάνατο. Μπορούσε όμως να διαχειριστεί, με αγαλλίαση, μια σοβαρή ανήκεστη βλάβη, και το φάσμα του ανήκεστου σήμαινε ότι θα φόρτωνα στους δικούς μου έναν ανάπηρο και στο κίνημα ένα σύμβολο - φυτό. Το βάρος της απόφασης ήταν αποκλειστικά δικό μου».

Με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μας χωρίζει ένας ωκεανός, ο Ατλαντικός και μία θάλασσα, η Μεσόγειος, μας ενώνει όμως κοινά πράγματα. Οι χώρες μας έχουν τους ίδιους πάτρωνες, τις ΗΠΑ, που θεωρούν την Λατινική Αμερική ιδιόκτητη αυλή τους και την Ελλάδα ιδιωτικό τους οικόπεδο ανάμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Το ίδιο ανήσυχο, όμως, υπήρξε και το κοινωνικό έδαφος των χωρών μας που το διατρέχει παρόμοιο διαχρονικό ρεύμα αντίστασης. Και γι αυτό παρόμοια μας μισούν οι εξαρτημένες ολιγαρχίες, «με το μίσος των αφεντικών απέναντι στους σκλάβους που εξεγείρονται», όπως έλεγε και ο Φιντέλ Κάστρο. Παρόμοια εγκληματοποιούν την δυναμική κοινωνική διαμαρτυρία, παρόμοια φτιάχνουν αντιτρομοκρατικούς νόμους που τους χρησιμοποιούν απέναντι στο λαϊκό κίνημα, όπως απέναντι στους Sin Tierra (Χωρις Γη) στη Βραζιλία ή τους ηρωικούς Μαπούτσε στη Χιλή. Παρόμοια θέλουν να μας εκδικηθούν, προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, να δολοφονήσουν την μνήμη. Όπως έκαναν με τον Αμπιμάελ Γκουσμάν, τον ηγέτη του αντάρτικου στο Περού, που όταν πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στη φυλακή, από επιπλοκές ύστερα από απεργία πείνας, τον αποτέφρωσαν και δεν έδωσαν ούτε την τέφρα του στους δικούς του.

Η υποήπειρος υπήρξε πάντα ένας χώρος πολιτικού κοινωνικού και ιδεολογικού πειραματισμού για τις ΗΠΑ (δικτατορίες, εξαφανίσεις, Σχέδιο Κόνδωρ, Σχολή του Σικάγο στη Χιλή..). Από την άλλη όμως, ήταν πάντοτε και ένα πολιτικό κοινωνικό και ιδεολογικό εργαστήρι για το λαϊκό κίνημα. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ανοίγονται ξανά χώροι αντίστασης και η αντιδραστική αναδιάρθρωση φαίνεται να σκοντάφτει σε ανυπέρβλητα όρια. Στη Χιλή, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές, ο λαός αντιστέκεται στην επέλαση της ακροδεξιάς και τον πινοσετισμό, το ίδιο φαίνεται να γίνεται στην Βραζιλία και την Κολομβία (εκεί μάλιστα ανασυσταίνεται το FARC, μετά τις συνεχείς εμφυλιοπολεμικές δολοφονίες από κράτος και παρακράτος) ενώ, οι ΗΠΑ δεν τόλμησαν να επέμβουν, όπως ήθελαν, στρατιωτικά, στη Βενεζουέλα, καθώς αντιλαμβάνονται ότι θα προκαλέσουν γενικευμένη λαϊκή αντίσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρκελώνη, Ισπανία. Νεοεγκαταστημένοι απινιδωτές στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, όπου ασκούνται πολλοί joggers, ποδηλάτες και rollerbladers.

Αναρωτιέμαι τι οδήγησε το Συμβούλιο να τους βάλει εκεί ξαφνικά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι κι αυτή η ψεκασμένη πραγματικότητα που αρνείται να παραδεχτεί την αποτελεσματικότητα των εμπνευσμένων μέτρων και των θαυματουργών εμβολίων...

Σχολιο.- ψεκασμενες ολες οι ανατροπές, ζήτω το gaslighting..

Σχολιο.- τι είναι το gaslighting??

Σχολιο.- gaslighting κανει κάποιος όταν προσπαθεί να βγάλει το άσπρο, μαύρο, να αρνηθεί κάτι προφανές και να σε βγάλει τρελό..

Σχολιο.- ναι ναι, βλέπε και απο wiki:

Με το διεθνή αγγλικό όρο gaslighting εννοείται μια μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας στόχος είναι η σπορά αμφιβολιών εντός ατόμων ή ομάδων ατόμων, έτσι ώστε να μην είναι βέβαια για την ίδια τους την μνήμη, αντίληψη, και λογική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω στην ουρά του σούπερ μάρκετ κάτι παπούδια να επιδεικνύουν το QR πιστοποιητικό τους και συνεχίζει να με εκπλήσσει, όχι μόνο η ευκολία αποδοχής του βιοπολιτικού ελέγχου, αλλά και η ανεπίγνωστη υιοθέτηση της τεχνολογίας block chain ακόμη και από ανθρώπους που ηλικιακά θα μας φαινόταν αδύνατον δυο χρόνια πριν.

Και αυτό ακριβώς είναι το ανησυχητικό, γιατί όταν το αδύνατο γίνεται τόσο εύκολα εφικτό κάπου εκεί είναι που παραμονεύει το αδιανόητο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ ΤΟΥ

"Έπαθα κολπική μαρμαριγή μετά τον εμfoλiaσμo μου"

"Πολλοί συνάδελφοι πιλότοι νεαροί με προβλήματα υγείας φοβούνται να μιλήσουν για να μην χάσουν την δουλειά τους"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Ιανουαρίου  

Ολλανδια Άμστερνταμ 

Βετεράνοι κάνουν αλυσιδα για να προστατέψουν τους διαδηλωτές από την αστυνομικη βία

Τελικα εφαγαν ξυλο κ αυτοι 

Ομως η ευγενεια των πραξεων.αυτων

ειναι αιωνια και σε κανει αιωνιο κ σενα!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ : ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ;

Αφορμή για την πρόσφατη λαϊκή εξέγερση στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις ειδήσεις στα κύρια μέσα ενημέρωσης, ήταν οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, αν ψάξουμε λίγο πιο βαθιά, οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές και οι σχέσεις με τις οργανώσεις που ασχολούνται με την εξαγωγή της δημοκρατίας στις χώρες που, κατά τη γνώμη τους δεν εφαρμόζουν δημοκρατικές πρακτικές, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο εμφανείς.

Στον ιστότοπο της National Endowment for Democracy (NED), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ασχολείται με τη χρηματοδότηση , το «στήσιμο» και την εκπαίδευση διαφόρων οργανώσεων σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εξάγει τη δημοκρατία στις χώρες που, κατά τη γνώμη της, δεν έχουν, βλέπουμε ότι με διάφορα προγράμματα, από το 2020, χρηματοδοτεί οργανώσεις του Καζακστάν με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Η πολύ γνωστή δηλαδή πρακτική της NED σε χώρες όπως π.χ. η Κούβα και η Βενεζουέλα όπου πολλές αντεπαναστατικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα από τη NED προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη ανατροπής των κυβερνήσεων από νεοφιλελεύθερη σκοπιά αλλά και γεωστρατηγικούς λόγους.

Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της NED με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλο «Καζακστάν 2020» παρατίθενται όλες οι οργανώσεις που έχουν πάρει χρήματα από αυτό το ίδρυμα, και συγκεκριμένα βρίσκουμε:

Διεθνές Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου του Καζακστάν - Προάσπιση της ελευθερίας των ειρηνικών συναθροίσεων - 50.000 δολάρια :

Προώθηση της ελευθερίας των ειρηνικών συναθροίσεων στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα ακολουθήσει στρατηγικές νομικής υποστήριξης για την υποστήριξη ακτιβιστών που αντιμετωπίζουν την καταστολή, θα αναλύσει την υπάρχουσα και προτεινόμενη νομοθεσία για τη συμμόρφωσή της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, θα σχεδιάσει προτάσεις πολιτικής παρέμβασης και θα αναπτύξει μια μεθοδολογία για την παρακολούθηση των παραβιάσεων της ελευθερίας των ειρηνικών συναθροίσεων. Θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ελευθερία των ειρηνικών συναθροίσεων, στα Καζακικά και στα Ρώσικα, τόσο για πολίτες ακτιβιστές όσο και για εκπροσώπους της περιφερειακής κυβέρνησης.

CA Analysis & Research Center Limited – Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - 29.200 δολάρια :

Ενημέρωση των πολιτών του Καζακστάν για τα δικαιώματά τους και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Η οργάνωση θα στηρίξει έναν ενημερωτικό ιστότοπο που θα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους, στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ιστότοπος θα δημοσιεύεται στα ρωσικά και τα καζακικά και θα περιλαμβάνει άρθρα και πολυμεσικά θέματα που θα δημοσιεύονται καθημερινά.

Δημοκρατικές ιδέες και αξίες – Για μια δραστήρια και αφοσιωμένη νεολαία - 65.000 δολάρια :

Προώθηση της συμμετοχής των νέων του Καζακστάν στα κοινά. Η οργάνωση θα στηρίξει έναν ιστότοπο πολυμέσων που θα καλύπτει τα τρέχοντα γεγονότα και τις πολιτικές εξελίξεις στο Καζακστάν. Για να ενθαρρύνει τους νέους να συμμετάσχουν στα κοινά, ο ιστότοπος θα συζητά τα τρέχοντα γεγονότα και το πολιτικό σύστημα του Καζακστάν σε μια μορφή που θα μπορεί εύκολα να γίνεται κατανοητός και να κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιστότοπος, με άρθρα, ενημερωτικά γραφήματα, εικονογραφήσεις, βίντεο και podcast, θα κάνει καθημερινά δημοσιεύσεις στα ρωσικά και τα καζακικά.

Ίδρυμα "Ar Rukh Khak" -Οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - 37.250 δολάρια :

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα συντάξει, θα επαληθεύσει και θα διαφημίσει μια πλήρη λίστα με άτομα που έχουν διωχθεί ή φυλακιστεί για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα παρακολουθεί επίσης τις συνθήκες κράτησης αυτών των κρατουμένων και θα τους βοηθά στην προετοιμασία καταγγελιών και προσφυγών, εάν χρειαστεί. Επιπλέον, η οργάνωση θα διεξάγει συγκριτική νομοθετική έρευνα και θα κάνει προτάσεις για νομικές βελτιώσεις. Η οργάνωση θα πραγματοποιεί εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες υπεράσπισης σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Ελευθερία Πληροφόρησης - Ανεξάρτητες Ειδήσεις και Σχόλια - 56.000 δολάρια : 

Παροχή μιας ανεξάρτητης πηγής ειδήσεων και αναλύσεων στα εθνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ρωσόφωνο και καζακόφωνο κοινό. Η οργάνωση θα παρέχει εθνική κάλυψη ειδήσεων και ανεξάρτητη ανάλυση και σχολιασμό για το κοινό της ρωσικής και της καζακικής γλώσσας, με την παραγωγή βίντεο ειδησεογραφικών προγραμμάτων και πολυμέσων άλλου περιεχόμενου. Το περιεχόμενό τους θα κάνει μια ανάλυση των τρεχόντων γεγονότων και των σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων στο Καζακστάν με σχολιασμό τους από προσωπικότητες υπέρ της δημοκρατίας. Θα δημοσιεύει τις εκπομπές βίντεο, τα γραφήματα και τα άρθρα του απευθείας στο YouTube, το Instagram, το Telegram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Politon - βίντεο συζητήσεις και σχολιασμός ειδήσεων - 60.000 δολάρια :

Παροχή μιας ανεξάρτητης πηγής ειδήσεων τοπικού χαρακτήρα και σχολίων υπό μορφή βίντεο. Η οργάνωση θα παράγει βιντεοσκοπήσεις και συζητήσεις για τα τρέχοντα γεγονότα. Τα βίντεο θα κάνουν ανάλυση της επικαιρότητας και των σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων στο Καζακστάν με σχόλια από έγκυρους αναλυτές και προσωπικότητες.

Διεθνής Νομική Πρωτοβουλία -Προώθηση και υπεράσπιση της κοινωνίας των πολιτών - 69.920 δολάρια : 

Προώθηση των θεμελιωδών ελευθεριών στο Καζακστάν και παροχή νομικής βοήθειας σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Η οργάνωση θα παρακολουθεί πιθανές απειλές και περιορισμούς στην ανεξάρτητη δραστηριότητα της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα, θα συντάσσει αναλυτικές εκθέσεις και θα παρέχει νομική βοήθεια. Θα προετοιμάζει επίσης εκθέσεις και θα μεταφέρει πληροφορίες για απειλές και παραβιάσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών σε διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, η οργάνωση θα παράγει βίντεο για τα εθνικά και διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και θα συγκαλεί μια σειρά συναντήσεων με ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών στις περιοχές του Καζακστάν.

Δημοκρατικές ιδέες και αξίες - Προώθηση της συμμετοχής των πολιτών - 60.000 δολάρια :

Προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τον πολιτικό ακτιβισμό και τον εθελοντισμό στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα αναδεικνύει το έργο των ακτιβιστών σε διάφορους τομείς στον ιστότοπό της. Ο ιστότοπος θα παρουσιάζει ακτιβιστές που αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτικές προκλήσεις στο Καζακστάν και την Ευρασία. Η οργάνωση θα αναπτύξει μια νέα ενότητα του ιστότοπου που θα καλύπτει τα διακρατικά προβλήματα ύδρευσης της Κεντρικής Ασίας, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους, την κακή διακυβέρνηση που τα προκαλεί και τους ακτιβιστές που εργάζονται για την αντιμετώπισή τους.

Πολιτικές Διαδικασίες - Προώθηση Ελεύθερων και Δίκαιων Εκλογών - 33.700 δολάρια :

Προώθηση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα αναπτύσσει την ικανότητα και τον επαγγελματισμό των ακτιβιστών προκειμένου να διεξάγουν εκστρατείες νομικής υπεράσπισης, ιδιαίτερα σε σχέση με ζητήματα εκλογών. Η οργάνωση θα σχηματίσει μια βασική ομάδα εκπαιδευτών παρατηρητών της εκλογικής διαδικασίας, θα τους βοηθήσει να ιδρύσουν έναν νέο οργανισμό παρακολούθησης της ψηφοφορίας και θα προετοιμάσει μια προσπάθεια παρακολούθησης της εκλογικής διαδικασίας ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του 2020.

Δημόσιο Ταμείο «Wings of Liberty - Προώθηση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών - 49.600 δολάρια :

Για μια έγκυρη και διάφανη εκλογική διαδικασία στο Καζακστάν.Η οργάνωση θα εκπαιδεύσει παρατηρητές που θα παρακολουθούν τις εκλογές για το Κοινοβούλιο του Καζακστάν του 2020, θα παρέχει νομική υποστήριξη σε παρατηρητές την ημέρα των εκλογών, θα συντονίζει τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας και θα κοινοποιεί τα αποτελέσματα του ελέγχου στο κοινό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλους ακτιβιστές που ηγούνται εκλογικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η οργάνωση θα δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης για ακτιβιστές και εκλογικούς παρατηρητές για να συγκαλέσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.

Υπηρεσία Πληροφόρησης των Νέων του Καζακστάν - Προώθηση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών - 39.200 δολάρια : 

Για έγκυρη, υπεύθυνη και διάφανη εκλογική διαδικασία στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα εκπαιδεύσει τους πολίτες προκειμένου να παρακολουθούν τις εκλογές, να αναπτύξουν ένα εθνικό δίκτυο εκλογικών παρατηρητών και να παρακολουθήσουν τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Η οργάνωση θα χρησιμοποιήσει το τεράστιο εθνικό δίκτυό της για να εκπαιδεύσει παρατηρητές, να δικτυώσει τις πολυάριθμες γεωγραφικά διασκορπισμένες ομάδες που ασχολούνται ήδη με τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας, να ενθαρρύνει τη χρήση μιας κοινής μεθοδολογίας μεταξύ αυτών των ομάδων.

Κράτος δικαίου - Προώθηση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθε - 114.066 δολάρια : 

Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της νομικής υπεράσπισης στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα υποστηρίξει την δημιουργία και ανάπτυξη ενός ενεργού δικτύου δικηγόρων υπεράσπισης ικανών να σχεδιάσουν και να δώσουν αποτελεσματικές και στρατηγικές απαντήσεις στις παραβιάσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Η οργάνωση θα συγκαλέσει μια σειρά συναντήσεις για να προωθήσει τη δικτύωση των δικηγόρων υπεράσπισης και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις κοινές προκλήσεις. Θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Καζακστάν ξένων δικηγόρων υπεράσπισης. Με αυτά τα ταξίδια, θα προωθηθούν οι διεθνείς σχέσεις και οι προσπάθειες υπεράσπισης.

Λέσχη Δημοσιογράφων Καζακστάν - Προώθηση Ιστορικής Μνήμης - 33.000 δολάρια :

Προώθηση της δημόσιας κατανόησης και του διαλόγου για τη σοβιετική εποχή στο Καζακστάν και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η οργάνωση θα παράγει τρία ντοκιμαντέρ που διερευνούν τις περιόδους πολιτικής καταστολής σε όλη την ιστορία του Καζακστάν στον εικοστό αιώνα. Τις ταινίες αυτές θα τις προβάλουν σε τοπικές αίθουσες και θα φροντίσουν να κυκλοφορήσουν ευρέως στο διαδίκτυο. Μετά την παραγωγή των ταινιών, η οργάνωση θα οργανώσει διαδικτυακές και εκτός σύνδεσης εκδηλώσεις και συζητήσεις προκειμένου να συμμετάσχει το κοινό σε ζητήματα καταστολής κατά το παρελθόν και ιστορικής μνήμης.

Uralskaya Nedelya - Προώθηση ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης - 91.283 δολάρια :

Προώθηση της πρόσβασης σε αντικειμενικές, ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες σε ζητήματα επικαιρότητας και πολιτικής και ενίσχυση των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα παρέχει κάλυψη των τελευταίων ειδήσεων, θα κάνει σε βάθος ανάλυση των καθημερινών πολιτικά ευαίσθητων γεγονότων και θα συντάσσει πρωτότυπες εκθέσεις έρευνας. Θα παράγει επίσης πολυμέσα, στα καζακικά και στα ρωσικά, για τον ιστότοπό της

Ίδρυμα "North Kazakhstan Legal Media Center" - Προώθηση της Ελευθερίας στο Διαδίκτυο - 58.900 δολάρια :

Παρακολούθηση της ελευθερίας στο διαδίκτυο και υποστήριξη ενός ελεύθερου και ασφαλούς διαδικτύου. Η οργάνωση θα εκπαιδεύσει ακτιβιστές, δημοσιογράφους και μπλόγκερ στην ψηφιακή ασφάλεια και στην τεχνική των διαδικτυακών εκστρατειών. Θα παρακολουθεί το διαδίκτυο για τυχόν αποκλεισμένους ιστότοπους στο Καζακστάν και θα παρέχει νομική βοήθεια σε αυτούς. Τέλος, θα παρέχει πληροφορίες στους πολίτες του Καζακστάν σχετικά με την ελευθερία του διαδικτύου, τα ψηφιακά δικαιώματα και την ψηφιακή ασφάλεια.

Δημοκρατικές ιδέες και αξίες - Προώθηση του δημόσιου πολιτικού λόγου - 41.000 δολάρια :

Ανάπτυξη της ικανότητας των ακτιβιστών του Καζακστάν να διαμορφώνουν δημόσιες πολιτικές και να ενθαρρύνουν τη δημόσια συζήτηση. Η οργάνωση θα παράγει έγγραφα πολιτικής παρέμβασης για βασικά ζητήματα που συζητούνται σήμερα από την κοινωνία των πολιτών και θα μοιράζεται τις απόψεις της με το ευρύ κοινό. Θα καλέσει διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες για τον εκδημοκρατισμό, το κράτος δικαίου ή τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Καζακστάν για να συζητήσουν βασικά ζητήματα με ντόπιους ακτιβιστές.

Υπηρεσία Πληροφόρησης Νέων του Καζακστάν - Σχολή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 64.750 δολάρια : 

Προώθηση της επαγγελματικής εξέλιξης νέων ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα πραγματοποιήσει εισαγωγικά σεμινάρια για νέους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε έξι περιοχές του Καζακστάν με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ακτιβισμό των πολιτών και την εθνική και διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη συνέχεια, η οργάνωση θα πραγματοποιήσει ένα προηγμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο και θα ιδρύσει ένα σχολείο πολιτικού ακτιβισμού. Οι συμμετέχοντες θα υλοποιούν πρωτοβουλίες και εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις αντίστοιχες περιοχές τους.

Vlast - Ενίσχυση των Ανεξάρτητων Μέσων ενημέρωσης- 48.267 δολάρια : 

Ενίσχυση της διαθεσιμότητας καινοτόμου και υψηλής ποιότητας περιεχομένου πολυμέσων εστιασμένων στις εξελίξεις σε περιοχές του Καζακστάν. Η οργάνωση θα συνεργαστεί με ανεξάρτητους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης στις περιφέρειες, για την παραγωγή μιας σειράς κοινών δημοσιεύσεων και προϊόντων μέσων ενημέρωσης χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές αφήγησης. Αυτά τα προϊόντα πολυμέσων θα δημοσιεύονται σε τοπικούς ιστότοπους μέσων ενημέρωσης, καθώς και στον ιστότοπο της οργάνωσης και σε σχετικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

CA Analysis & Research Center Limited – Ενίσχυση ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης - 45.000 δολάρια :

Προώθηση της πρόσβασης σε αντικειμενικές, ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες για τα τρέχοντα ζητήματα και την πολιτική στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα δημοσιεύσει πρωτότυπες ειδήσεις και αναλύσεις για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στο Καζακστάν. Ο ιστότοπος του οργανισμού, στα ρωσικά, θα περιλαμβάνει ενημερώσεις για τα τελευταία νέα, ρεπορτάζ, πολυμέσα και άρθρα σε συνέχειες. Το κοινό απεύθυνσης θα αποτελείται από πολίτες του Καζακστάν και ενδιαφερόμενα άτομα στο εξωτερικό.

Ίδρυμα "Κοινωνικό-Οικολογικό Ταμείο -" Υποστήριξη για έρευνες βίντεο - 36.855 δολάρια : 

Ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σχέση διαφθοράς και υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο Καζακστάν. Η οργάνωση θα αναθέσει την παραγωγή σειράς ερευνητικών βίντεο για το πώς η διαφθορά συμβάλλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τα θέματα της έρευνας θα περιλαμβάνουν την ποιότητα του αέρα, την οικονομική ανάπτυξη σε εθνικά προστατευόμενες περιοχές και την ατομική ενέργεια. Οι έρευνες αυτές θα υπογραμμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της διαφθοράς στη διακυβέρνηση και το περιβάλλον στο Καζακστάν. Τα ερευνητικά βίντεο θα διαδοθούν ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές είναι οι οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τη NED. Δεν γνωρίζουμε ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από τις λαϊκές εξεγέρσεις, αλλά σίγουρα το έγγραφο αυτό δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τον αυθορμητισμό των διαδηλώσεων.


Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί (αριστεροί και μη) που δεν αντιλαμβάνονται, παρά τις τόσες επεμβάσεις των λεγόμενων «δημοκρατικών» καθεστώτων για την υπεράσπιση, δήθεν της δημοκρατίας, με τα γνωστά αποτελέσματα (Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Λατινική Αμερική και αλλού), ότι οι Προστάτες μόνο τα δικά τους συμφέροντα θα προστατέψουν και με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, διότι το τσάμπα πέθανε ! Με κάθε τρόπο. Και αν κάποιος πιστεύει ότι βασιζόμενος επάνω τους, θα μπορεί να «κυκλοφορεί» ελεύθερα, νωπά τα παραδείγματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι παραθέτουν  την ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Καζακστάν, που είναι οι κομμουνιστές του Καζακστάν που είναι ακόμα ελεύθεροι, που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις του Καζακστάν. Το απαγορευμένο ΚΚ Καζακστάν βρίσκεται στη φυλακή.

Ποιο αληθινή όμως είναι η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας, που λένε ότι είχαν πάει και αυτοί στο Καζακστάν συνέχεια και το 2011 να βοηθήσουν στις απεργίες. Υποστηρίζουν και αυτοί τις διαδηλώσεις, αλλά λένε την αλήθεια. Ότι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι σε αυτές τις διαδηλώσεις είναι νεοφιλελεύθεροι μαφιόζοι πράκτορες των ΗΠΑ, και λένε ότι είναι απαραίτητο να αυξήσουν την παρέμβαση τους στον κόσμο, και να πάρουν οι κομμουνιστές την ηγεσία των διαδηλώσεων και να τις κάνουν πραγματικά λαϊκές.

Καλές είναι οι προθέσεις και οι ευχές βέβαια, αλλά από τις  προθέσεις μέχρι την πραγματικότητα απέχουμε μίλια….


Κανείς δεν λέει ότι το Καζακστάν έχει σοσιαλιστικό σύστημα. Ένα αντιδραστικό καπιταλισμό έχει τρισχειρότερο από της Ρωσίας. Στο 52% των πετρελαίων και του Φυσικού Αερίου του Καζακστάν ανήκουν στην αμερικάνικη  Chevron. Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα όπως η Ελλάδα. Βέβαια σε αυτό έχει ευθύνη και η Ρωσία, η οποία είχε  ξεπουληθεί και αυτή στους δυτικούς αποικιοκράτες, στην αρχή με τον μεθύστακα Γιέλτσιν από το 1991 μέχρι το 2001, και μετά με τον Πούτιν μέχρι το 2010. Μετά κατάλαβε ο Πούτιν ότι θέλουν όλους τους Σλάβους σαν σκλάβους των δυτικών αποικιοκρατών και όρθωσε ανάστημα. Σαν ρώσος καπιταλιστής φυσικά, όχι σαν σοσιαλιστής.

Όντως η εργατική τάξη του Καζακστάν περνάει δύσκολα παρά τα πλούτη της χώρας τους. Όντως οι κομμουνιστές βρίσκονται στις φυλακές και βασανίζονται. Όντως το καθεστώς είναι αυταρχικό, αντιλαϊκό, και αντιδημοκρατικό. Αυτοί όμως οι νεοφιλελεύθεροι  μπράβοι που διαδηλώνουν, οι ισλαμοφασίστες υπάλληλοι των ΗΠΑ και της CIA, έχουν κάποιο στόχο και όχι να φέρουν τη δημοκρατία. Ένα χειρότερο σκληρό  ισλαμοφασιστικό καθεστώς θέλουν να φέρουν,  και να κάνουν το λαό του Καζακστάν δούλο των ΗΠΑ. Θέλουν να αλλάξουν απλώς τη σημερινή εξουσιαστική κάστα με μιαν  άλλη, περισσότερο δουλική στις ΗΠΑ. Ε, δε πρόκειται να τους περάσει!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!
Grigoris Petrakos
Όσοι υποστηρίζουν τις πρακτικές της φιλελεφτ κομμουνιστικής Αυστραλίας προφανώς λατρεύουν και το αδελφό καθεστώς της Κίνας.
Μη ζηλεύετε αδέρφια. Σας έρχεται κι εδώ...
Κι από κάτω περισσότερα από 7 χιλιάδες λάικ. Για να μη νομίζουμε πως επειδή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι φυλακή, το ζήτημα της φαιάς πανούκλας έχει λήξει.
Κομμουνιστική η Αυστραλία λόγω των αντιδημοκρατικών μέτρων και επιβολής ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, σύμφωνα με τον φασιστάκο. Εκφράζοντας την οργή της ψεκασμένης γλίτσας που εκπροσωπεί. Και κάποιοι νομίζουν ότι είναι ποτέ δυνατόν να λέμε τα ίδια πράγματα με αυτά τα αμόρφωτα σκυλοπαράσιτα του συστήματος. Επειδή είμαστε εναντίον των ναζιστικών αντιδημοκρατικών μέτρων επειδή είμαστε εναντίον των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Και το αντικομμουνιστικό σύμπλεγμα των κάθε λογής κασιδιαραίων, και βοβόληδων, που οργίζονται γιατί βγήκαν από την κοίλη Γη οι εξωγήϊνοι και θα μας φάνε ζωντανούς. 
Και οι αρχαίοι έλληνες που μετέδωσαν τον πολιτισμό στους Ίνκας και στους Κινέζους και τους έμαθε να φτιάχνουν πυραμίδες που έχουν πάνω τους σήμα τον Ωρίανδρο. Και τα μυστικά όπλα που έχουν οι Ελ που θάρθουν από το Σείριο να επιβάλουν τον Ελληνισμό,.
Και μας λένε ότι ο εγκληματίας Χίτλερ είχε δικιο, και για όλα τα κακά της Ελλάδας φταίει η μεταπολίτευση και η άνοιξη της Δημοκρατίας.
Και αυτά βλέπουν κάτι αληταράδες δικαιωματιστές «αριστεροί» και προσπαθούν να συγκρίνουν την Κούβα, με τα συμβατικά εμβόλια με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, που έχει το ένα τρίτο των θυμάτων. Και συγκρίνουν τα συμβατικά εμβόλια της Κούβας, με τα θανατερά θρομβοεμβόλια της Φάϊζερ της Αστραζενεκα και της Μοντέρνα. 
Ουστ, φασισταριό Πετράκο!
Σχολιο.- Μα είναι εντελώς καρμπόν των τραμπιστων αυτά που λέει…
Σχολιο.- Παγκοσμίως η Ακροδεξιά έχει διαμορφώσει κοινό λόγο σχετικά με την πανδημία. Από τον Τραμπ και τον Μπολσονάρου, μέχρι τους Ισπανούς νοσταλγούς του Φράνκο, τους Ιταλούς νεοφασίστες, τους Γερμανούς νεοναζί και τα εδώ ακροδεξιά τσόλια. "Γριπούλα", "μουφοϊός", «όλα είναι συνομωσία της αριστεράς» όπου αριστερά εννοούνε τους αληταράδες δικαιοωματιστές του συστήματος, «φτιάχνουν γκουλάγκ» και εννοούν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνουν, «θέλουν να μας κάνουν κομμουνιστική Ρωσία» και αγνοούν ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι καπιταλιστικές χώρες από το 1990 η μία και από το 1976 η άλλη.
Σχολιο.- Ιταλία ο Σαλβίνι και η Μελόνι είναι υπέρ των εμβολίων. Εχει και πιο ακροδεξιά από αυτούς?
Σχολιο.- Κι εδώ υπέρ είναι οι Άδωνις και Πλεύρης, καθώς ως υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Παντού υπάρχουν και κάποιοι ακροδεξιοί που είναι υπέρ. Αλλά παγκοσμίως και στην Ελλάδα και στην Ιταλία τον αντιεμβολιαστικό τόνο τον δίνει η Ακροδεξιά.
Σχολιο.- Αυτή η ευκολία των ακροδεξιών να ταυτίζουν ό,τι δεν τους αρέσει με τον κομμουνισμό έχει καταντήσει γελοία. Φιλελέφτ κομμουνιστική η Αυστραλία! Τι άλλο θα ακούσουμε! Είμαι περίεργη να μάθω τη γνώμη του Πετράκου για την αντιμετώπιση που έχει  η Αυστραλία στους λαθρομετανάστες, καθώς το "ξενοδοχείο" στο οποίο κλείστηκε ο Τζόκοβιτς είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι αρχές ως άτυπο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. 
Σχολιο.- «Οταν οι συνταγματάρχαι συλλαμβάνουν τους στρατηγούς», γράφει στον Καραμανλή ο πρέσβης στην Ουάσινγκτον Χρήστος Ξανθόπουλος-Παλαμάς, «θα συλλάβουν αύριον οι λοχαγοί και οι ταγματάρχαι τους συνταγματάρχας. Και αυτό εις το επίπεδον των υπαξιωματικών και των στρατιωτών λέγεται σοβιέτ. Ο Θεός ας λυπηθή την Ελλάδα». Ο προβληματισμός αυτός δεν εμπόδισε, πάντως, τον Ξανθόπουλο ν’ αναλάβει αργότερα υφυπουργός (1970-72), αναπληρωτής υπουργός (1972) και τελικά υπουργός Εξωτερικών (1973) της χούντας – ανησυχώντας, πάντα, «για τη διείσδυση των κομμουνιστών στην κυβέρνηση» του Παπαδόπουλου...
Σχολιο.- Είναι προφανές πως η διάλυση της αριστεράς το 1990, και ο δικαιωματισμός του καθεστώτος, που λένε ότι είναι «αριστεροί», έχει αφήσει ολάνοιχτες τις πόρτες στην ακροδεξιά και στον φασισμό.
Σχολιο.- Αυτός ο Πετράκος φταίει ή κάτι δήθεν δικαιωματικά """αριστερά""" άτομα που συμπορεύονται με το καθεστώς και την πληρωμένη επιστημοσύνη του και μετά βρίζουν εμάς τους αριστερούς που πάμε μαζί με το λαό ενάντια στο καθεστώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Τεμπονέρας. Ο κομμουνιστής εκπαιδευτικός που δολοφονήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1991 από τον επικεφαλής Τάγματος Εφόδου, Γιάννη Καλαμπόκα, αγωνιζόμενος στο πλευρό των μαθητών του.
Η δολοφονία του δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Ούτε η εξύμνηση του δολοφόνου του από τη Δεξιά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά τον ρυπαρό εμβολιολάγνο δεσπότη της Κοζάνης, να σου τον και τον "ψαγμένο" καλλιτέχνη του "καλού κόσμου". Τον Κωνσταντίνο Τζούμα που «πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται και σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών».
Τι να σκέφτονται, άραγε, οι θαυμάστριές του από την "καλή κοινωνία", που τον έχουν γνωρίσει στα κοσμικά τους σαλόνια;
Σχολιο.- Την εποχή που η χώρα έμπαινε στα μνημόνια, όταν ο Πάγκαλος δήλωνε με αυθαδεια Μαζί τα φάγαμε, ο Τζούμας δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: Δεν με αφορά! Από εκείνη τη στιγμή τον πήρα με στραβό μάτι. Όταν ένας καλλιτέχνης δηλώνει ότι δεν τον αφορα η κοινωνία, έχει αποστασιοποιηθεί από αυτήν. Και το οποίο καλλιτεχνικό του έργο δεν απευθύνεται στους πολλούς αλλά σε μια επιλεγμένη από τον ίδιο ελιτ. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο λοιπόν από αυτόν τον ηθοποιό ούτε ως προς το σημαντικό ζήτημα των γυναικοκτονιων.
Σχολιο.- Τώρα απορώ εγώ , από αυτόν γιατί ζήτησαν την άποψη του ; Είναι τόσο σημαντική η άποψη του συγκεκριμένου; Είναι κάποιος ο οποίος έχει κάνει μελέτες για το θέμα  απορώ γενικά .
Σχολιο.- Κουτσομπολίστικες εκπομπές στα πρωινάδικα.
Σχολιο.- μαλάκας άντρας με περικεφαλαία, γελοίος
Σχολιο.- δεν νομιζω οτι θα εχουν προβλημα με αυτα που λεει. Για τις φτωχες λεει ,δεν εννοει τις φιλες του μαλλον
Σχολιο.- Κωνσταντίνος Γλαύκος Τζούμαρος (κατά το Τζίμερος)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόσησε ο Λοβέρδος, ώρα για διαπόμπευση του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μoνοκλωνικά:
Αν τα θέλεις, είσαι ψεκ.
Αν τα έχεις, είσαι VIP.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή παιδιά, σημαντικό: καλιμπραρουμε καλά τις οθόνες, ειδικά όταν παρακολουθούμε διεθνή, αλλιώς το πορτοκαλί μπορεί να εμφανίζεται κόκκινο.
Σχολιο.- Το ΚΚΕ και το ΝΑΡ το πορτοκαλί το βλέπουν κόκκινο όμως
Σχολιο.- "ειδικοι" για πάσα νόσο και μαλακία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επιστήμονες υπέρ της πραγματικής επιστήμης, οι οποίοι δηλώνουν:
«Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ...
ΛΑΡΙΣΣΑ 6/1/2022, Κτήμα "ΕΥΚΑΡΠΙΑ»
Οι δύο - καθηγητές τής φαρμακολογίας - ειναι τουλάχιστον διπλά εμβολιασμένοι για τήν προστασία τής υγείας τους,αλλά ταυτόχρoνα  εναντίον τών εμβολίων σε όλο τον πληθυσμό και ιδιαιτέρως εναντίον των εμβολίων σε μικρά παιδιά...
Σχολιο.- Ειναι αυτοι της Λαρισας? Γνωρισα την granny και το Κουβελα.
Σχολιο.- Εκεί συναντηθηκαν αλλα είναι καί απο αλλες πολεις ΠΧ Φαρσαλινός(Πάτρα) Χατζηαντωνίου(Αθηνα)κλπ
Σχολιο.- κάποιοι από αυτούς ήταν με τον Σώρρα και έκαναν και συνελεύσεις
Σχολιο.- Ρε συ αντί να τα βάζεις με «ψέκες» δεν κοιτάς το πόσο έχεις εξαπατηθεί από τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές για την πανδημία; Τουλάχιστον αυτοί δεν επέβαλαν κάτι. Αλλοι μίλησαν για περιορισμούς, λοκντάουν, ανοσίες και ελευθερίες με μορφή προνομίων, πιστοποιητικών και άλλων καλουδίων που τώρα τις παίρνουν πίσω γιατί έκαναν μια τρύπα στο νερό και μάλιστα τόσο επικίνδυνη που μας παίρνει όλους μέσα; 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άδωνις Γεωργιάδης
Η είδηση ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ντου Συριζα  κ. Πολάκης δεν φρόντισε τόσο καιρό η ίδια του η μητέρα να κάνει την ενισχυτική 3η δόση, αν και 83 ετών, είναι αποκαλυπτική του τι θα είχαμε περάσει αν η Πανδημία είχε έρθει ένα μόλις χρόνο νωρίτερα.  Ο Θεός μας λυπήθηκε.
…Για να λάβει ηχηρή απάντηση από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη: «Άκου “μαυραγορίτη” των τεστ και ντίλερ συμφερόντων! Αν εγώ ήμουν υπουργος Υγειας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 21.200 νεκρούς όπως έχουμε με την καταστροφική σας διαχείριση που μας έχει φέρει στην πρώτη θέση των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη. Γιατί εγώ την Ιατρικη την εμαθα καλά και την ασκώ για το συμφέρον και τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των συμφερόντων των εταιρειών όπως έκανες εσυ,ασχετε ακροδεξιε!.
ΤΡΙΤΟΝ .Βρες μια τρύπα ,κρυψου και βγάλε το σκασμό μετά το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ που έφαγες από τους Κύπριους και το δήμαρχο Δανιηλίδη για τα τεστ του κορωναιου που τα πληρώνουμε ακριβότερα από όλον τον κόσμο.Κατάλαβες προστάτη των χονδρεμπόρων;;; Γιατί δεν μας φύλαξε ο Θεός και έχουμε εσένα υπουργό Αναπτυξης τον καιρό της πανδημιας και χορεύουν οι μεσάζοντες αισχροκερδώντας στην τσεπη του απλού κόσμου!!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Η ΝΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ;;
ΥΓ.και τολμάς και μιλάς ΕΣΥ ειδικά,που νόσησες ενώ ησουν πλήρως εμβολιασμενος;;».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είχε το θράσος να συγκαλέσει μια διαδικτυακή συνάντηση για τη δημοκρατία, (9 και 10 Δεκεμβρίου 2021), χέρι-χέρι με τρομοκράτες όπως ο Ντούκε,ο Γκουαιδό και ο Μπολσονάρο, και η οποία διατηρεί εγκληματικούς αποκλεισμούς κατά της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, του Ιράν, της Ρωσίας και άλλων, με το πρόσχημα (και πάλι) του «αγώνα για τη δημοκρατία», έχουν στα μπουντρούμια τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022
Οργανώσεις στην αμερικανική ήπειρο ζητούν την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, του Άλεξ Σάαμπ, του Σιμόν Τρινιδάδ και όλων των πολιτικών κρατούμενων στις ΗΠΑ

Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Άλεξ Σάαμπ, τον Σιμόν Τρινιδάδ και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Αυτοκρατορίας που κρατούνται στα μπουντρούμια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είχε το θράσος να συγκαλέσει μια διαδικτυακή συνάντηση για τη δημοκρατία, (9 και 10 Δεκεμβρίου 2021), χέρι-χέρι με τρομοκράτες όπως ο Ντούκε,ο Γκουαιδό και ο Μπολσονάρο, και η οποία διατηρεί εγκληματικούς αποκλεισμούς κατά της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, του Ιράν, της Ρωσίας και άλλων, με το πρόσχημα (και πάλι) του «αγώνα για τη δημοκρατία», έχουν στα μπουντρούμια τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους.  
Τι στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι της Αυτοκρατορίας , γιατί ζητάμε πρώτα απ΄ όλα την απελευθέρωση των Ασάνζ, Σάαμπ και Τρινιδάδ ;
Γιατί οι αγώνες τους συμπυκνώνουν εκατοντάδες άλλες ιστορίες και κεντρικά στοιχεία της πολιτικής κυριαρχίας των ΗΠΑ και των κρατών μαριονέτες ή υποτακτικούς τους.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει στερηθεί την ελευθερία του για περισσότερο από μια δεκαετία, πρώτα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και μετά στις βρετανικές φυλακές, περιμένοντας την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη και αδιάκοπα βασανιστήρια για να τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Το «έγκλημά» του είναι ότι αποκάλυψε στον κόσμο πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών οικειοποιούνται τα δεδομένα της ανθρώπινης δραστηριότητας και ελέγχουν δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα. Στο μέλλον θα αναγνωριστεί ως ανθρωπιστής που βοήθησε στην κατανόηση της ζωής στον 21ο αιώνα. Ο Τζούλιαν Ασάνζ αναφέρεται στην καθολική εξουσία της Αυτοκρατορίας στις επικοινωνίες.
Ο Άλεξ Σάαμπ, ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Βενεζουέλας και ως εκ τούτου προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης. Στερήθηκε της ελευθερίας του από τον Ιούνιο του 2020 στο Πράσινο Ακρωτήριο ενώ εκτελούσε διπλωματικά καθήκοντα με στόχο να σπάσει τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπολογίζοντας μόνο τον τομέα των τραπεζικών πιστώσεων και βέβαια, το πιο διεστραμμένο και εγκληματικό είναι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές: 40.000 πέθαναν μεταξύ 2017-2018. 80.000 στερούνται θεραπείας για τον HIV. 16.000 είναι σε αναμονή αιμοκάθαρσης. 4.000.000 χωρίς θεραπεία διαβήτη ή υπέρτασης (Πώς βλάπτει τους Βενεζουελάνους ο αποκλεισμός των ΗΠΑ;)
Τώρα έχει εκδοθεί στις HΠΑ και περιμένει μια βάναυση ποινή όπως βάναυσο είναι ολόκληρο το δικαστικό σύστημα της Βόρειας Αμερικής. Ο Aλεξ Σάαμπ αναφέρεται στην αυτοκρατορική στρατηγική του αποκλεισμού εναντίον των κυβερνήσεων που δεν υποτάσσονται στις πολιτικές οικονομικής και πολιτικής παρέμβασης του ιμπεριαλισμού.
Ο Σιμόν Τρινιδάδ, συνελήφθη στο Εκουαδόρ το 2004 ενώ βρισκόταν σε αποστολή διαπραγματεύσεων με τον ΟΗΕ για την απελευθέρωση Κολομβιανών πολιτικών κρατουμένων. Εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και υποβλήθηκε σε τέσσερις ξεχωριστές δίκες, δεδομένης της δυσκολίας να τον καταδικάσουν σε δίκες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ή νομικές εγγυήσεις. Τόσο οι τότε αντάρτες FARC όσο και η κολομβιανή κυβέρνηση θεώρησαν την παρουσία τους στην Αβάνα απαραίτητη στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά μπροστά στην άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και τα δύο μέρη εναπόθεσαν την τύχη του Σιμόν στη διεθνή αλληλεγγύη. Το παράδειγμά του χρησιμοποιείται για να δείξει τι θα συνέβαινε στους ηγέτες των ανταρτών που δεν θα έδειχναν υποτέλεια στο κολομβιανό κράτος. Η απελευθέρωσή του είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για τη διάσωση και την εφαρμογή των Ειρηνευτικών Συμφωνιών που σαμποτάρονται από την κυβέρνηση Ντούκε και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις παραβιάζονται οι Ελάχιστοι Κανόνες των Ηνωμένων Εθνών για τη Μεταχείριση των Κρατουμένων (Κανόνες Μαντέλα), ιδίως το άρθρο 59: «Οι κρατούμενοι θα τοποθετούνται στο μέτρο του δυνατού σε φυλακές. στο σπίτι τους ή στον τόπο κοινωνικής επανένταξής τους».
Ο ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ   ΗΠΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΧΙΛΗ, ΠΕΡΟΥ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ, ΤΟΥ ΣΑΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΝΙΔΑΔ.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΛΙΓΚA ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΕΞΙΚΟ: ΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΙΛΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΙΔΡΥΜΑ LAZOS ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ 
ΒΟΛΙΒΙΑ: ΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ SOA WATCH SCHOOL OF THE AMERICAS
ΗΠΑ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΠΕΡΟΥ: ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ LICHITA
https://prensa-rebelde.blogspot.com/2022/01/blog-post_8.html?spref=fb&fbclid=IwAR3Rt8zIhyTjxjHOlCtblomilYQUANPgQb9JHekuuwF_0fQYoKCz4XsmDbQ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



που χαθήκατε ρε ξεφτιλισμένοι staythefuckhomeκαραγκιόζηδες;;;;
Τώρα που μέχρι και τα ελληνικά ΜΜΕ παραδέχτηκαν ότι τελικά το κράτος είχε άδικο και όχι ο ιδιώτης Τζόκοβιτς που απλά ακολούθησε τους κανόνες του κρατικού φορέα τένις της Αυστραλίας, που έλεγε ότι όσοι έχουν νοσήσει ακόμα και αν δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες τένις, θα βγουν να ζητήσουν συγγνώμη όσοι τον δυσφήμιζαν ως παράνομο χτες και προχτές; Εκείνοι που ανέβαζαν «
Μπράβο στο κράτος της Αυστραλίας» πού βρίσκονται; Εκείνος ο ταλαίπωρος ο Ναδάλ που επιτέθηκε στον συναθλητή του; Κάτι φοβεροί Έλληνες ανταποκριτές στην Αυστραλία που μας εξυμνούσαν τον Σκοτ Μόρισον ότι τα έκανε όλα σωστά επειδή «βρίσκονται εκεί και τα ξέρουν καλύτερα»;
Σχολιο.- Ευαγγελάτο και οι όμοιοι σου πείτε αλεύρι η αλήθεια σαν περιμένει....για άλλη μια φορά βγήκατε ψεύτες και τιποτένιοι.
Σχολιο.- Είχε νοσήσει 16 Δεκεμβρίου οπότε είχε το δικαίωμα να παίξει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια εσείς ποιον ειδικό (με ή χωρίς εισαγωγικά) θα πιστεύατε;
Ο πλαστικός χειρούργος Εξαδάκτυλος λέει οτι οι ανεμβολίαστοι προκαλούν μεταλλάξεις. Ο κορυφαίος εμβολιολόγος με προϋπηρεσία διευθυντή σε πολλά παγκόσμια εμβολιαστικά προγράμματα Geert Vanden Bossche λέει ότι τις μεταλλάξεις προκαλούν οι μαζικοί εμβολιασμοί εν μέσω επιδημίας και δημιουργούν τέτοιες που διαπερνούν την όποια «αποτελεσματικότητα» των εμβολίων και στο τέλος θα την εξαλείψουν τελείως, αφήνοντας έκθετα τα ανοσοποιητικά συστήματα εμβολιασμένων ανθρώπων που δεν θα έχουν αναπτύξει ικανοποιητική φυσική προστασία έναντι των ιώσεων. 
Σχολιο.- Δεν είναι ανάγκη να έχει ένας άνθρωπος με κοινή λογική πτυχίο ιατρικής για να αντιλαμβάνεται τα στοιχειώδη και πτυχίο νομικής για να καταλαβαίνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και έχει καταντήσει ινδικό χοιρίδιο...
Σχολιο.- πάντως να γνωρίζουμε (και μια ματιά στην wikipedia θα σας πείσει) ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι διακεκριμένος κι από τους πλέον διάσημους παγκοσμίως. Κι απολύτως ειδικός στο θέμα των εμβολιασμών. Τα ίδια λέει κι ο Κριστιάν Περόν (υπεύθυνος εμβολιασμών στην Γαλλία) ή ο πασίγνωστος Μοντανιέ
Σχολιο.- έχω ακούσει καθεστωτικούς γιατρούς με πτυχία τρέχα γύρευε να αποκαλούν τον Μοντανιέ "γεροξεκούτη"...Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Σχολιο.- Για τον πολύ κόσμο δίκιο έχει αυτός που θα βγει στο πλατό του κάθε " ΣΚΑΪ ". Δυστυχώς
Σχολιο.- καταντησε αηδια ο εξαδακτυλοδεικτουμενος αρλουμπας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση 1η: πως γίνεται ρε παιδί μου κάποιος με τρεις δόσεις να χρειάζεται ΚΑΙ μονοκλωνικά αντισώματα;
Ερώτηση 2η: πως γίνεται να τα δικαιούται ο Σαμαράς αλλά όχι ο Τράγκας; ή ο οποιοσδήποτε άλλος "ανώνυμος" συμπολίτης μας;
Ερώτηση 3η: γιατί άργησαν να τα φέρουν (πάνω από ένα χρόνο από την αδειοδότησή τους); και γιατί μόνο δύο χιλιάδες; πόσοι συνάνθρωποι μας θα είχαν σωθεί; είναι ή δεν είναι δολοφόνοι;
Σχολιο.- ΕΑΝ σωθεί ο Σαμαράς, οφείλεται στο Εμβόλιο κι όχι στα μονοκλωνικα..... Γιατί γελάτε κύριε?
Σχολιο.- πολύ σωστή η προσέγγιση. Και εάν πεθάνει θα οφείλετε στον κορωνοϊό και όχι στο εμβόλιο.. Σωστά;
Σχολιο.- τι ζούμε Θεέ μου...
Σχολιο.- Η λέξις placebo σημαίνει κάτι;
υπάρχει κι αυτή η εκδοχή βεβαίως βεβαίως



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν: "Οι ανεμβολίαστοι είναι ΜΗ ΠΟΛΙΤΕΣ".
ΜηΠολίτες,Ενεργούμενα Σκλάβοι,
θα γίνουν όσοι κάνουν ηλεκτρονική ταυτότητα (e-wallet)
Σχολιο.- Ο πρόδομος του e-wallet (όλων των προσωπικών στοιχείων) ήταν η πλαστική ταυτότητα με τσιπ (για μερικά προσωπικά στοιχεία, αλλά και με φωτογραφία της ίριδας). Συνδυασμός που σκλαβοποιεί, οριστικά.
Σχολιο.- Στο "1984" ο Όργουελ αναφέρεται σε "μη ανθρώπους" (αυτούς που δεν ακολουθούσαν το σύστημα και το σύστημα του πέταγε έξω)... Καλομελέτα (ή κακομελέτα) κι έρχεται!
Σχολιο.- Μακρόν..... Οι ανεμβολίαστοι είναι ΜΗ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΛΠ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί «αφομοίωσης» και άλλων ζιζανίων!
Στην Ελλάδα κάποιοι υποστηρίζουν ότι «αφομοίωση» είναι “ante portas”, εύκολη, στοχευμένη και αναμενόμενη. Είναι η μαγική λέξη που θα λύσει το πρόβλημα με τις εκατοντάδες χιλιάδες Αφροασιάτες μουσουλμάνους μετανάστες που ήρθαν και θα συνεχίσουν να έρχονται για να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ακόμα και η συντηρητική «ΕΣΤΙΑ» συμπαρατάσσεται πλέον με την «Μέινστριμ» δημοσιογραφία εκπέμποντας αισιοδοξία - με «οσμή προπαγάνδας» - για την διαχρονική «αφομοιωτική δύναμη» του Ελληνισμού (*). Το είπε άλλωστε, όπως γράφει ο διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης, και «ο αριστερός Νικόλαος Σβορῶνος» (sic). 
Πόσο ατυχές, ανιστόρητο και άσχετο παράδειγμα για τον σπουδαίο ιστορικό Σβορώνο από έναν «σοβαρό δημοσιογράφο» που έβγαλε τα συμπεράσματά του επειδή κάνοντας μια βόλτα από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι το Μοναστηράκι και τη Μητροπόλεως άκουσε κάπου ελληνικά τραγούδια «τοῦ χθές στά χείλη νέων παιδιῶν τοῦ παρόντος»! Ευτυχώς δεν έβαλε μέσα στην περιοδεία του Κολωνάκι, Φιλοθέη και Ψυχικό! Αλήθεια, τι θα έλεγε για μια βόλτα πεζή από Ομόνοια μέχρι Κάτω Πατήσια, μέσω Σωκράτους, Αγίου Παντελεήμονα, Ιουλιανού, Αχαρνών και πλατείας Βικτωρίας; Εκεί όπου η «δυναμική αφομοίωσης» του Ελληνισμού χάθηκε, ενώ ούτε τραγούδια θ’ ακούσει, μια και οι «ωραίοι Έλληνες» του κου Κοττάκη είναι ήδη μειονότητα και απειλούνται με εξαφάνιση.
Πλέον σύσσωμο το ελληνικό κατεστημένο δεν κρύβεται δείχνοντας για πολλοστή φορά την επιείκεια, ανοχή έως και συγκάλυψη της παραβατικότητας όπως αυτή των εκατοντάδων Πακιστανών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος. Εδώ και μέρες τα ΜΜΕ των ελίτ και οι φορείς του πολυπολιτισμού και της ισλαμοφιλίας βάλθηκαν εν συγχορδία να μας πείσουν ότι δεν συμβαίνει δα και κάτι το ιδιαίτερο που η Αθήνα που γνωρίζαμε συνεχώς «χάνει έδαφος», σιωπηλά, συστηματικά και σχεδόν αδιάφορα από τηνπλειοψηφία του αθηναϊκού «πληθυσμού». 
ΥΓ. Όσο για τα περίφημα πρόστιμα στους εορτάζοντες Πακιστανούς του Συντάγματος του κου Θεοδωρικάκου, «που σέβονται τη λέξη «Γιουνάν», μόνο κλαυσίγελο προκαλούν. Εξάλλου την απάντηση σε αυτό δίνει μια από τις πιο σκληρές καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες φωνές της δημοσιογραφίας, ο Στέφανος Κασιμάτης: «Στο κάτω-κάτω, μήπως πρόκειται να πληρωθούν ποτέ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν;» («ΤΑ ΝΕΑ, 8-9/1/2022) 
(*) Μανώλης Κοττάκης, «Οἱ κλειδοκράτορες τῆς πόλεως», 5-1-2022
Σχολιο.- Χαχαχαχα! "Πεζή στην Αχαρνών"!!! Ωραίο ανέκδοτο! Εκτός κι αν σε τρώει η σούφρα σου ή έχεις τάσεις αυτοκτονίας φυσικά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δύστυχoς ποδοσφαιριστής Ousmane Coulibaly που είχε αγωνιστεί πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα σε Πλατανιά και ΠΑΟ καταρρέει ξαφνικά όπως δεκάδες άλλοι αθλητές τον τελευταίο χρόνο.
(Το συγκεκριμένο βίντεο δε θα το βρείτε κάπου αλλού ολόκληρο, είναι απόσπασμα που δείχνει τη στιγμή ακριβώς της κατάρρευσης του Κουλιμπαλί στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης της Al-Rayyan με την Al-Wakrah)
#Coulibaly #Κουλιμπαλί #Ousmane



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρωτοι στην €υρωπη !
....υπαρχει στο κοσμο πιο μαλακας λαος απο εμας που ανεχεται προδοτες πολιτικους και πουλημενους στους κερδοσκοπους?
255.83 €/MWh αυριο στην Μπανανια η τιμη του ρευματος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να ποιοι είναι γιατροί. Οι γιατροί πρέπει να είναι της κοινωνίας.
Αλλιώς, δεν είναι γιατροί.
Alexandros Davris: Άξιος συγχαρητηρίων γιατρέ μου. Τιμάτε τον όρκο σας.
Αναχαίτιση τής Πανδημίας!
Αντιμετώπιση τού Covid-19 στό Σπίτι!
Δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για το Covid- 19 ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Πειραιά. Το είχα προτείνει από το Μάρτιο του 2021. Σήμερα διαπιστώνω ότι μετά από περίπου ένα ολόκληρο χρόνο κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης του ιού από τόν πυλώνα του κάθε συστήματος πού είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.Προτρέπω τους φίλους της περιφέρειας Ευβοίας και τους φίλους της τοπικής αυτοδιοίκησης να έρθουν σε επαφή με τον Ιατρικό σύλλογο Ευβοίας οπου τυγχάνω και γραμματέας να οργανώσουμε και εμείς μία ομάδα ιατρών, ώστε να γίνεται άμεση, έγκαιρη, διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση υπόπτου η επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid- 19,στο σπίτι του κάθε ασθενούς. Στη διάθεση κάθε συναδέλφου αλλά και πολιτών που έχουν ανάγκη για οποιαδήποτε πληροφορία η συμβουλή. (Φυσικά χωρίς καμία οικονομική υπ
οχρέωση)!
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932908032
Σχολιο.- αυτό που κάνει η Αγγλία, πήρανε 450.000 δόσεις μονοκλωνικων αντισωμάτων, και όποιος βγει θετικός πάνε τον εξετάζουν και αν χρειαστεί του τα δίνουν, και έτσι δεν επιβαρυνονται τα νοσοκομεία. αντε να το καταλάβουν οι κορονοπληκτοι..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Κλιμακώνεται η λαική συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Σήμερα 15.000+ στο Αμβούργο. ΔΕΝ πέφτει το ποσοστό των ανεμβολίαστων...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τελικά, όσο ο καιρός περνάει οι κυβερνήσεις που σκέφτηκαν να θεσπίσουν την γενική υποχρεωτικότητα έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα. Αντιστάσεις των πολιτών, τεχνικά θέματα, νομικά και συνταγματικά ζητήματα. Επιπλέον η επέλαση της Όμικρον έχει απογυμνώσει το εμβολιαστικό αφήγημα. Είναι πολλοί ακόμα και στο εμβολιαστικό στρατόπεδο που διερωτώνται: «Για ποιον ιό άραγε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν;» "

Γερμανία: Τριγμοί στην κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα - Σκέψεις για μετάθεση εφαρμογής του νόμου
08/01/2022 - 17:14
Μετά την Αυστρία φαίνεται πως και στην Γερμανία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, συναντώντας δυσκολίες όχι μόνο τεχνικής φύσεως όπως αυτές που επικαλούνται στην Αυστρία αλλά και πολιτικής φύσεως δεδομένου ότι εκφράζονται σοβαρές διαφωνίες που απειλούν την συνοχή της νέας κυβέρνησης.
Ενώ, λοιπόν ο νόμος έπρεπε να ψηφιστεί τέλη Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε για τέλη Ιανουαρίου και τώρα φαίνεται πως οδεύει για επιπλέον αναβολή μέχρι και τέλη Μαρτίου. 
Ο Olaf Scholz ο Καγκελάριος είχε επιλέξει την υποχρεωτικότητα, στα τέλη του 2021, για να προσπαθήσει να τερματίσει την υγειονομική κρίση.  Ο νέος καγκελάριος επανέλαβε την Παρασκευή, μετά από άλλη μια συνάντηση στην καγκελαρία, την επιθυμία του να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό. “Η συζήτηση παραμένει πολύ ανοιχτή”, δήλωσε ωστόσο, ο Frank Baasner, διευθυντής του Γαλλο-γερμανικού Ινστιτούτου στο Ludwigsburg. Ο Frank Baasner βλέπει ότι η  ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι του FDP, διχάζονται για το θέμα. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν οδηγίες ψηφοφορίας: οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν «κατά συνείδηση».
Οι φιλελεύθεροι, σύμμαχοι του Όλαφ Σολτς, αντιτίθενται σε μεγάλο βαθμό στην απαίτηση εμβολίου. Περίπου 40 από τους 92 βουλευτές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν. Η Γενική Γραμματέας του FDP Linda Teuteberg η οποία λέει ότι βλέπει εκτός απο συνταγματικές και πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή του νόμου σκοπεύει να παρουσιάσει ακόμη και μια πρόταση κατά του νόμου για να «τροφοδοτήσει τη συζήτηση» στο κοινοβούλιο. «Όσο περισσότερο συζητάμε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε τελικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι η λύση», παρατηρεί ο Michael Theurer ηγέτης των Φιλελευθέρων στην περιφερειακή συνέλευση της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Ακόμη και ο πρόεδρος της Bundestag, Bärbel Bas, συμβουλεύει να μην υπάρξει οποιαδήποτε «βιασύνη». «Πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο», είπε.
Η απόφαση του Scholz ριζοσπαστικοποίησε τα αντιεμβολιακά κινήματα με ολοένα και πιο βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως παντού αλλού, το θέμα διχάζει βαθιά οικογένειες, φίλους και υπαλλήλους σε εταιρείες. Οι πολιτικοί φοβούνται ότι το χάσμα στην κοινωνία θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. «Οι εντάσεις είναι πιθανό να αυξηθούν», φοβήθηκε ο Frank Baasner. Και σε μέρη της ανατολικής Γερμανίας, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων αγγίζει το 40%
Τελικά, όσο ο καιρός περνάει οι κυβερνήσεις που σκέφτηκαν να θεσπίσουν την γενική υποχρεωτικότητα έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα. Αντιστάσεις των πολιτών, τεχνικά θέματα, νομικά και συνταγματικά ζητήματα. Επιπλέον η επέλαση της Όμικρον έχει απογυμνώσει το εμβολιαστικό αφήγημα. Είναι πολλοί ακόμα και στο εμβολιαστικό στρατόπεδο που διερωτώνται: «Για ποιον ιό άραγε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν;» 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυστραλία  ως φυλακή ξεκίνησε κι ως τόπος εξορίας κι αυτό είναι το κεσμέτι της, εκεί νομοτελειακά θα καταλήξει. Είναι η λεγόμενη "αρχή του ιδρυτή", που ακολουθεί μια χώρα σαν ευχή και κατάρα...
Σχολιο.- πολυ ελπιδοφορο αυτο...ας αναλογιστουμε το κισμετ της δικης μας χωρας...θεμελιωμενη πανω στην εννοια της Ελευθεριας ...και γενικοτερα στα ιδεώδη του δικου μας ελληνικου πολιτισμού
Σχολιο.- Δυστυχώς, κάνεις λάθος. Μπορεί ο Ελληνισμός να εκφράζει διαχρονικά όλ' αυτά που αναφέρεις, όμως το ελλαδικό κράτος ΔΕΝ είναι ελληνικό. Δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο ελέω των Μεγάλων Δυνάμεων κι έτσι θα πεθάνει. Δυστυχώς, δεν φτιάχτηκε ως λίκνο, αλλά ως τάφος του Ελληνισμού και αυτό είναι το κεσμέτι του...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία - ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα για αφοπλισμό των ελληνικών νησιών από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα
07/01/2022 18:46
Κλιμακώνονται οι πιέσεις που έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον από την αρχή του 2021 για να αποσυρθούν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που προστατεύουν τα νησιά του Αιγαίου. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει υποκύψει
Να αποσυρθούν εδώ και τώρα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, TOR-M1 και OSA, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας, ζητούν, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, Ουάσιγκτον και Βερολίνο.
Άγνωστο παραμένει εάν στο «πακέτο» των απαράδεκτων απαιτήσεων, που υπονομεύουν την εθνική άμυνα, εντάσσονται και τα μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικά συστήματα, S-300. Αυτά, πάντως, δεν βρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία. Ουσιαστικά είναι αποθηκευμένα στην Κρήτη και χρησιμοποιούνται συχνά για ασκήσεις τόσο των ελληνικών δυνάμεων όσο και των ισραηλινών και αμερικανικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα έχει τεθεί στην ελληνική πλευρά εδώ και πολλούς μήνες. Μάλιστα, η Αθήνα φέρεται να μην έχει εκδηλώσει ιδιαίτερες αντιδράσεις. Κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι έχει κιόλας αποδεχτεί αυτές τις παράλογες απαιτήσεις.
Να σημειωθεί πως, στο τέλος του καλοκαιριού, υψηλόβαθμοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας κεκλεισμένων των θυρών αρμόδιους κρατικούς αξιωματούχους, τους ζήτησαν να επεξεργαστούν σενάρια «για την αντικατάσταση των ρωσικών συστημάτων, TOR-M1 και (σ.σ. των παλαιότερων) OSA».
Η εμμονή ιδιαίτερα του Βερολίνου σε αυτό το θέμα έχει ξεπεράσει πλέον τα εσκαμμένα. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που η Γερμανία αρνείται να σταματήσει τις πωλήσεις νευραλγικών οπλικών συστημάτων της προς την Τουρκία.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα πυραυλικά συστήματα, TOR, αποτελούν τη βασική αντιαεροπορική ασπίδα της χώρας μας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στα νησιά του Αιγαίου. Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη απόσυρσή τους, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην εθνική άμυνα.
Το έτερο σημαντικό αντιαεροπορικό σύστημα (μεγάλου βεληνεκούς) που βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία, είναι οι αμερικανικοί Patriot.
Οι πιέσεις προς τη χώρα μας δεν είναι καινούργιες. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, το 2014, και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, εξαιτίας των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς τη Ρωσία, η Αθήνα πιεζόταν, προκειμένου να σταματήσει τα εξοπλιστικά πάρε - δώσε με τη Μόσχα.
Ωστόσο, για αγορές οπλικών συστημάτων που είχαν γίνει πριν από την επιβολή κυρώσεων, η Ελλάδα είχε καταφέρει να πετύχει αρκετές εξαιρέσεις από τις κυρώσεις.
Αυτή την περίοδο, όμως, οι πιέσεις επανέρχονται και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, εάν, βέβαια, δεν έχει κιόλας υποκύψει στις αμερικανο-γερμανικές ορέξεις.
Εκτός των άλλων, εύλογα προκύπτει το ερώτημα με τι λεφτά θα αγοραστούν τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα που θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά. Ήδη, η Ελλάδα από το υστέρημά της, ξοδεύει περί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ για οπλικά συστήματα και για τα τρία Όπλα.
Ακόμα και στην περίπτωση που αναγκαστεί να αντικαταστήσει τα ρωσικά συστήματα και ενταχθεί σε κάποιο σχέδιο παραγωγής ενός νέου, για παράδειγμα, «ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού συστήματος», η απόκτησή του δεν θα είναι τσάμπα. Όπως άλλωστε κάθε άλλο παρά τσάμπα είναι τα πολεμικά πλοία, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα υπόλοιπα «καλούδια» που αγοράζει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΙΧΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ! Πώς ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια στην Σπάρτη...
8/1/2022 – 6.10 π.μ.
Τα γενετικά σκευάσματα ξεκληρίζουν Οικογένειες..Στη Σπάρτη η Οικογένεια Κυρούση εμβολιάστηκε και τελικά έφυγαν ΟΛΟΙ!!! Ειχε προηγηθεί ο θάνατος της Γιαγιάς της Οικογένειας Ευαγγελίας..Αρχικα αποδόθηκε στην ηλικία της χωρίς να γινει αντιληπτό τι εμελε να συμβεί και δεν αποδόθηκε στο γενετικό σκεύασμα..Ηταν 90 ετων αλλα έχαιρε ακρας υγείας..
Η Αντιόπη Κυρούση συμβολαιογράφος εχασε τη Γιαγιά στη συνέχεια με ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ τον αδελφό της ..Η ιδια δεν ηθελε να το πιστέψει γιατί ειχε λάβει και αυτη το γενετικό σκεύασμα. Μετα τη γιαγιά πεθαινει ο Γιάννης (Γιάγκος) Κυρούσης Καθηγητής στο ΕΜΠ με ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!!! Η δημοσίευση του ξαφνικού θανάτου εγινε σε έντυπα της Σπάρτης.
Η Αντιόπη Κυρούση έβλεπε να φευγει και δεύτερο μελος της Οικογένειας…Μετα ερχεται ο ξαφνικός Θάνατος τους συντρόφου της Γιώργου!!! Η Αντιόπη Κυρούση εβλεπε να φεύγουν ο ενας πισω τον αλλον και ειχε μείνει μόνη της….και έχαιρε ακρας υγείας ..Πριν ενα μηνα παρουσίασε ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ και εισήχθη στο Νοσοκομείο…
Πάλεψε ενα μηνα και πέθανε προχθές ακολουθώντας τη μητέρα τον αδελφό της και τον σύντροφο της ζωής της..Η Κοινωνία “σιωπά” αλλα τα σπίτια των ξεκληρισμένων Οικογενειών και οι τοίχοι “φωνάζουν”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι να πέσει η κυβέρνηση, το Παίδων να παραμείνει νοσοκομείο και να σταματήσει το Πείραμα, να μην ανοίξουν τα σχολεία. Συμφωνώ. Να μην ανοίξουν τα σχολεία αν δεν αποκατασταθεί η δημοκρατία και η λογική.Όσοι φοβούνται την Όμικρον καλά θα κάνουν να βγουν από την εμβολιαστικη τους καταληψια, διότι δεν είναι Κοινωνία αυτη, αλλά ένας οργανωμένος παραλογισμός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλωσήρθατε στο μέλλον σας...
Σχεδιασμένο για σας... χωρίς εσάς...
μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας...
Και όσοι μιλήσουν για συνομωσιολογίες...
ας αρχίσουν να βλέπουν επιτέλους όσα γίνονται γύρω τους...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Τους έχουμε για χάζι... αν σε αυτό προσθέσετε πως η Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη και ότι έχει καταλυθεί το σύνταγμα, το "τέλος" της πανδημίας θα οδηγήσει σε μεγάλη εθνική ήττα.
Δεν μπορεί σε μια χώρα απο το πρωί στο βράδυ όλοι να μιλάνε για πανδημία και Τουρκία και το ΕΣΠΑ να πηγαίνει σε τσέπες και σε άχρηστα πράγματα. Η καλη λειτουργία των θεσμών ειναι προϋπόθεση ύπαρξης Δικαίου και Δίκαιο σημαίνει συνοχή σε μια κοινωνία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εμπιστευτείτε την επιστήμη" είναι η πιο αντιεπιστημονική δήλωση που έγινε ποτέ. Η αμφισβήτηση της επιστήμης είναι κυριολεκτικά ο τρόπος που κάνεις την επιστήμη. Οι επιστήμονες είναι άνθρωποι που αμφιβάλλουν για την επιστήμη. Μόνο πολιτικοί, ΜΜΕ και θρησκευτικοί ηγέτες σου λένε να τους "εμπιστευτείς και να τους πιστέψεις". Μην πιστεύεις κανέναν! Σκέψου μόνος σου, κάνε τη δική σου έρευνα. Οι άνθρωποι που σου λένε να τους πιστέψεις θέλουν να σε εκμεταλλευτούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώτησα υπεύθυνους των ΜΕΘ να μου πουν πόσοι από τους νοσηλευόμενους είναι ανεμβολίαστοι και η απάντηση που έδωσαν προβληματίζει: «Τι εννοείτε ανεμβολίαστοι;», μου είπαν «γιατί εμείς λογαριάζουμε μερικώς ανεμβολίαστους και όσους έχουν κάνει τη δεύτερη δόση από τον Ιούνιο και δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση. Ναι, σχεδόν όλοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και με τη μετάλλαξη Δέλτα». Αυτά μου είπαν με τη σημείωση ότι στα εξωτερικά ιατρεία μεγάλου νοσοκομείου της πρωτεύουσας μπορεί κάποιος να περιμένει και 24 ώρες έως ότου να βρει κρεββάτι. Τόσο πιεσμένο είναι το σύστημα, τόσο γρήγορα γέμισαν τα νοσοκομεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι να πεθάνουν όσοι θέλουν θα εμβολιάζουν κατά ριπάς.
CEO Moderna: Θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υπόλοιπο 62% τι ήταν;;
Κορωνοϊός - Γαλλία: Το 38% των ασθενών που κατέληξαν τον Νοέμβριο ήταν ανεμβολίαστοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιβερμεκτινη.Σώζει εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους. Τσεκαρισμένο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παίδων Πεντέλης δεν πρέπει να γίνει εμβολιαστικο κέντρο. Με τα μνημόνια ξεκίνησε η αρχή του τέλους. Τώρα δίνουν τη χαριστική βολή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Κεμπέκ του Καναδά, πολίτες χθες αγνόησαν πλήρως τον εγκλεισμό μετά τις 10 βράδυ και βγήκαν για βραδινή βολτίτσα.. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι όταν ο Κυριάκος επιχειρήσει να μας κλειδώσει. 
Να τον αγνοήσουμε, μαζικά..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 23χρονος αρσιβαρίστας Τζέιμς Κονδυλιος είχε εμβολιαστεί. Δεν πέθανε από Κοβιντ, αλλά ξαφνικά. Είχε εμβολιαστεί, άρα πέθανε εξαιτίας της δράσης της πρωτεΐνης ακίδας.. Υπό αυτή την έννοια πέθανε με Κοβιντ και από Κοβιντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε εμβολιαστεί;; πάλι νέο παιδί;;
Αιφνίδιος θάνατος 24χρονου χρήστη της πισίνας στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου 2022. 
Το περιστατικό συνέβη όταν ο 24χρονος άργησε να αναδυθεί από το νερό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο ναυαγοσώστης του κολυμβητηρίου, ο οποίος τον ανέσυρε και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής αναπνοής, ενώ έγινε προσπάθεια χρήσης απινιδωτή , αλλά δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο εκλήθη, έφτασε άμεσα στο Ιλισιο Κολυμβητήριο, με τους διασώστες να καταβάλουν προσπάθειες ανάνηψης, στις οποίες ο άτυχος άνδρας δεν ανταποκρίθηκε. Κατόπιν τούτου, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Για τα αίτια του θάνατου θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Smile, you are a Palestinian. 
Οι Παλαιστίνιοι μας διδασκουν θάρρος 
Οι Παλαιστίνιοι μας διδασκουν αντίσταση 
Οι Παλαιστίνιοι μας διδασκουν ζωή




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι εδώ εκθιασατε την ταινία το dont look up  αλλά πάραυτα ,το μύνημα είναι "πώς και ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ "??
μιλάμε για τον μετά-άνθρωπο ,την επέλαση των μηχανών και την ψηφιοποίηση και έλεγχο όλης της ζωής μας και ...ΤΙΠΟΤΑ 
οι περισσότεροι πάνε να δούνε την ταινία ,α καταπληχτικη ,και μετά πάνε σπίτι και περιμένουν να "περάσει η πανδημία "
.πλήρης άρνηση της πραγματικότητας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης!!!! Για να το κάνουν λέει….. «εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά»!!!!!! Συνέχεια των μνημονίων με θρησκευτική ευλάβεια: κλείσιμο νοσοκομείων για να «δοθεί χώρος στα ιδιωτικά θεραπευτήρια»!!!!!! Λες και δεν υπάρχουν ήδη τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι κλειστά από τα πρώτα μνημόνια και το μόνο που χρειάζονται είναι….. προσωπικό!!!!!!! Αλλά βέβαια οι 7000+ υγειονομικοί σε αναστολή είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία ενώ οι πειθήνιοι εμβολιασμένοι συνάδελφοι τους εξακολουθούν να δουλεύουν ΚΑΙ νοσούν ΚΑΙ μεταδίδουν!!!!!!!!ΕΓΚΛΗΜΑ"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορισμένα δεδομένα για την ιστορία Τζόκοβιτς και αυστραλιανής κυβέρνησης.
Ο Τζόκοβιτς νόσησε τον Ιούνιο κι η είδηση βγήκε 23 Ιουνίου.
Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς δηλώθηκε στην πλατφόρμα της Σερβίας διότι κάθε χώρα έχει τα δικά της στάνταρ.
Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε η νόσηση και ισχύει το εξάμηνο.
Ο ίδιος έστειλε όλα τα στοιχεία και στην παγκόσμια ομοσπονδία και την αυστραλιανή, αλλά και στην κυβέρνηση της Βικτώρια όπου ανήκει η Μελβούρνη.
Ολοι του απάντησαν θετικά, αλλά ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό και που κάποιο καιρό πριν την πανδημία μιλούσε για τσιπάκια στους οργανισμούς των ανθρώπων σε συνέντευξη Τύπου που τώρα διαγράφηκε από παντού και κρατάει τους πολίτες του φυλακισμένους για να δείχνει μικρά νούμερα θυμάτων από τον ιό αποφάσισε ότι είναι μία καλή ευκαιρία για διαφήμιση.
Και παράλογα αρνήθηκε την συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο τουρνουά που την τελευταία δεκαετία ζει απ' αυτόν και επιδεικτικά τον έκλεισε σε ένα φτηνό ξενοδοχείο σε μία επίδειξη πυγμής.
Σας θυμίζει κάτι η επίδειξη πυγμής;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αυξάνεστε και πληθύνεσθε",
είπαμε,
και οι μηχανές αυξήθηκαν και πλήθυναν.
Μας είχαν υποσχεθεί πως θα δούλευαν για μας.
Τώρα δουλεύουμε εμείς γι' αυτές.
Με τις μηχανές που επινοήσαμε για να αυξηθεί το φαγητό μας, αυξήθηκε η πείνα μας.
Τα όπλα που επινοήσαμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, μας σκοτώνουν.
Οι πόλεις που επινοήσαμε για να συνευρισκόμαστε,
μας κάνουν να ζούμε πιο μοναχικά.
Τα μεγάλα Μέσα που επινοήσαμε για να επικοινωνούμε,
δεν μας ακούνε, ούτε μας βλέπουν.
Είμαστε οι μηχανές των μηχανών μας.
Αυτές ισχυρίζονται πως είναι αθώες.
Κι έχουν δίκιο."
Eduardo Galeano: " Καθρέφτες"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζόκοβιτς είναι ψεκασμένος, ο Ευαγγελάτος υπηρετεί την ενημέρωση και οι Έλληνες θέλουν εφαρμογή νόμων!
Άμα σε χαρακτηρίζει "ψεκασμενο"το γλοιώδες ανθρωπάκι που μασαει κρατικά λεφτά για να κάνει κρατική προπαγάνδα παραπληροφόρησης και ρεσιτάλ λασπολογίας ,τοτε ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟ "ΨΕΚΑΣ "
(και γω "Ψεκας" είμαι να συμπληρώσω επί της ευκαιρίας)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Δανία, το 77,6% του πληθυσμού ήταν «πλήρως εμβολιασμένο» από την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένου του 35% των κατοίκων που έχουν λάβει την τρίτη δόση από τότε που η σκανδιναβική χώρα άρχισε να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό τον περασμένο μήνα.
Συνεπής με την επίσημη αφήγηση και τα δεδομένα της, η Δανία έχει σήμερα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης παγκοσμίως και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό Όμικρον στην Ευρώπη, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού και ακόμη υψηλότερα r ρυθμός ενισχυτικής δόσης.
Ερευνητές της Δανίας έχουν αναγνωρίσει ότι ο εμβολιασμός δεν παρέχει επαρκή προστασία έναντι της υποτιθέμενης παραλλαγής Omicron, και κάποιες αναλύσεις δείχνουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από αυτήν.
Σύμφωνα με το ISS, μόνο 0,6% των Δανών με Omicron νοσηλεύονται από τις 22 Νοεμβρίου, έναντι 1,6% για άλλες παραλλαγές κατά την ίδια περίοδο.
Παρόλα αυτά, η δανική κυβέρνηση απάντησε με αυστηρούς περιορισμούς τα Χριστούγεννα: Οι κινηματογράφοι και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις έχουν κλείσει, απαιτούνται κάρτες εμβολιασμού για λεωφορεία και τρένα και εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι εντατικό.
Τα ενισχυτικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε Δανούς ηλικίας 40 ετών και άνω ήδη 4,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Συγκεκριμένα, η Δανία είχε άρει όλα τα μέτρα COVID τον Σεπτέμβριο και χαιρέτισε τον εμβολιασμό ως διέξοδο από την πανδημία. «Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, έχουμε ρεκόρ εμβολιασμού», είχε πει εκείνη την εποχή ο Heunicke.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπληρώθηκαν χθες δύο χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του στρατηγού Σολειμανί. Ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα πολέμου που εκτέλεσαν από κοινού ΗΠΑ - Ισραήλ. Υπάρχουν άραγε πολλά κράτη που σε καιρό ειρήνης δολοφονούν ανώτατους αξιωματούχους άλλων κρατών και να το παινεύονται δημόσια; Υπάρχουν πολλοί τόσο υποτελείς όσο ο Μητσοτάκης που δημόσια υποστήριξε τον δολοφόνο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παντουρανιστής άρτια εκπαιδευμένος στρατολόγος..Ο Γκρίζος Λύκος που συνελήφθηκε στο Καζακστάν ως πρωταίτιος ταραχών είχε σχέσεις με το παντουρκιστικό κίνημα και την τούρκικη κι αζέρικη μαφία! ΚΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ! Σκηνές από την ένοπλη επίδειξη του και ενώ κόβει τούρτα γεννεθλίων με παντουρανιστικά σύμβολα!
08/01/2022
Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις που κάναμε χθες για το ρόλο του  Arman Dzhumageldiev Γκρίζου Λύκου που συνελήφθηκε στο Καζακστάν ως διοργανωτής των ταραχών. Παντουρανιστής άρτια εκπαιδευμένος στρατολόγος.. Έχει σχέσεις με τους κύκλους της τουρκικής μαφίας και του παντουρκιστικού κινήματος αλλά και με το ”αφεντικό” της Αζέρικης μαφίας που έδρασε και στην Τουρκία τον Nader Salifov που δολοφονήθηκε το 2020 στην Αττάλεια.
Κατά τη σύλληψή του όπως και 5 πρωτοκλασάτων μελών της οργάνωσης του κατασχέθηκαν ημιαύτοματα 4 πιστόλια, πυρομαχικά, μαχαίρια κι ένα θωρακισμένο όχημα.
Eπέστρεψε στο Καζακστάν από την Τουρκία στις αρχές Ιανουαρίου, και θεωρείται από τις αρχές ότι ήταν επικεφαλής των πογκρόμ και των επιθέσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Είχε την κωδική ονομασία Dikiy. Έχει δημοφιλείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευθύνει φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και οικονομικές πυραμίδες.
Οι σχέσεις οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας είναι γνωστές σε διεθνές επίπεδο
Οι αρχές του Καζακστάν συνέλαβαν τον εγκέφαλο του πογκρόμ και του πλιάτσικου ως και αποκεφαλισμών! ήρθε από Τουρκία το Γενάρη είναι Γκρίζος Λύκος. Άρωμα Συρίας….στο Καζακστάν. Η Τουρκία πίσω από τα γεγονότα;
Aναφορές ότι φιλότουρκοι Καζακστανοί με στενούς δεσμούς με τουρκικές ειδικές δυνάμεις έπαιξαν ρόλο στις ταραχές και την επιθετικότητα, πιθανώς στην προμήθεια όπλων!
Συμπληρώθηκε το παζλ….




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Αυστρία και η Γερμανία κάνει πίσω για επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Eνώ ήταν να ψηφιστεί τέλη Δεκεμβρίου το αναβάλει για Μάρτη!
08/01/2022



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aναφορές ότι φιλότουρκοι Καζακστανοί με στενούς δεσμούς με τουρκικές ειδικές δυνάμεις έπαιξαν ρόλο στις ταραχές και την επιθετικότητα, πιθανώς στην προμήθεια όπλων!
08/01/2022
Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι φιλότουρκοι Καζακστανοί με στενούς δεσμούς με τουρκικές ειδικές δυνάμεις έπαιξαν ρόλο στις ταραχές και την επιθετικότητα, πιθανώς στην προμήθεια όπλων.
Λιβύη, Συρία, Κριμαία (Τάταροι) Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αζέροι) o ίδιος μοχλός πίεσης.
Αξιωματούχοι ασφαλείας του Καζακστάν δήλωσαν ότι 100 αλλοδαποί πολίτες από γειτονικό κράτος συνελήφθησαν σε έναν από τους οικισμούς της περιοχής Aλμάτι.Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, εισήλθαν στο έδαφος του Καζακστάν για να συμμετάσχουν σε ενέργειες διαμαρτυρίας, οι οποίες, θυμίζουμε, γρήγορα μετατράπηκαν σε πραγματικές εχθροπραξίες.
Στο Αλμάτι, οι μάχες ξανάρχισαν
Πυροβολισμοί φέρεται να ακούγονται ξανά στην πόλη. Συνεχίζεται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ σε τηλεφώνημα προς τον Πούτιν είπε ότι “οι εστίες τρομοκρατικών επιθέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν”. Πάνω από 4000 συλλήψεις.
Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας του Καζακστάν συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας, αφού απολύθηκε μετά από ταραχές στη χώρα, ανέφερε το πρακτορείο το Σάββατο. Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (KNB) δήλωσε ότι ο πρώην διευθυντής της, Karim Massimov, τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη μετά την έναρξη έρευνας για εσχάτη προδοσία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το Κίεβο και τα εκεί στρατηγεία της CIA μέσω του τ. Υπ. Ενέργειας του Καζακστάν που αυτομόλησε εκεί συντονίζεται η πολύχρωμη επανάσταση στο Καζακστάν! Γιατί η τρομοκρατία και πως στόχευσε το Καζακστάν!
08/01/2022
Μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, η εισροή τρομοκρατών στην Κεντρική Ασία ήταν μόνο θέμα χρόνου.
Μετά την ήττα του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, τα υπολείμματα των τρομοκρατών μετατράπηκαν σε μια κρίσιμη μάζα, κυλιόμενη στην περιοχή και πέρα από αυτήν, μετακινούμενοι μια φορά στη Λιβύη και μια άλλη στο Μάλι και ούτω καθεξής στην περιοχή της ερήμου του Σαχέλ. Η κινητή μάζα παρατηρήθηκε επίσης στην Υπερκαυκασία, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ισχυρίστηκαν οι αρμενικές αρχές εκείνη την εποχή.
Μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ αποχώρησαν από το Αφγανιστάν για να δραπετεύσουν, ήταν θέμα χρόνου η εισροή των τρομοκρατών στην Κεντρική Ασία. Και τα δύο ερωτήματα που έθεταν αξιωματούχοι ασφαλείας και παρατηρητές: Πότε θα κυλήσει η μπάλα στην Κεντρική Ασία; Πού ακριβώς θα χτυπήσει η τρομοκρατία;
Για να λέμε την αλήθεια, κανείς δεν περίμενε το πλήγμα να έρθει στο Καζακστάν. Πρώτον, γιατί είναι η πιο προσιτή και σταθερή χώρα της Κεντρικής Ασίας. Δεύτερον, γιατί είναι γεωγραφικά πιο μακριά από το Αφγανιστάν. Και τρίτον, γιατί οι αρχές έχουν καταφέρει σε κάποιο βαθμό να περιορίσουν τις ομάδες τακφίρ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εκκολαπτήριο για οποιαδήποτε ριζοσπαστική ή τρομοκρατική δραστηριότητα.
Επίσης, τα προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, εν όψει διασυνοριακών εισβολών με το Αφγανιστάν, λήφθηκαν κυρίως στο Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.
Ωστόσο, η παραβίαση της ασφάλειας σημειώθηκε, η οποία θα πρέπει να προσδιοριστεί από τους ειδικούς ασφαλείας στις ενδιαφερόμενες χώρες, γεγονός που εξηγεί και τον λόγο για την άμεση έγκριση της αποστολής ειρηνευτικών δυνάμεων στο Καζακστάν. Η ευθύνη για τη διείσδυση είναι συλλογική και η ευθύνη για την αποτυχία είναι επίσης συλλογική πράξη.
Γιατί το Καζακστάν;
Διάφοροι παράγοντες βοήθησαν την τρομοκρατία να στοχεύσει αυτή τη χώρα.
Πρώτον, υπάρχει έλλειψη επαγρύπνησης και κακή λειτουργία του δικτύου πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών στο Καζακστάν. Η εκστρατεία εξαγνισμού που γίνονται μάρτυρες αυτών των συσκευών στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων είναι μόνο απόδειξη αυτού. Δεύτερον, η όξυνση του ανταγωνισμού των φυλών (οικογενειακών) για τις εθνικές οικονομικές θέσεις και δυνατότητες μεταξύ των πολιτικών ελίτ.
Τρίτον, η οικονομία έχει υποχωρήσει και οι συνθήκες διαβίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού έχουν επιδεινωθεί λόγω της επιδημίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η σπίθα που άναψε το φιτίλι
Τη δεύτερη μέρα του νέου έτους, εκατοντάδες κάτοικοι των δυτικών πόλεων Gnauzin και Aktau βγήκαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας να επιστρέψουν οι τιμές του ερίου στα επίπεδα που ήταν στα τέλη του περασμένου έτους.
Ήταν ένα γνώριμο θέαμα πριν, ακόμη και στο Καζακστάν, αλλά αυτή τη φορά οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν «σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή» και μετακινήθηκαν από τη μια περιοχή στην άλλη, φτάνοντας στην οικονομική πρωτεύουσα του Καζακστάν και τη μεγαλύτερη πόλη του, την (Αλμάτι).
Οι διαμαρτυρίες περιορισμένων αιτημάτων μετατράπηκαν γρήγορα σε ταραχές και χάος, χωρίς κανείς να δει τα πρόσωπα των ηγετών ή συμβόλων των διαδηλωτών, ενώ πραγματοποιούνταν δολιοφθορές οργανωμένα και συντονισμένα, καθώς και επιθέσεις σε άτομα που συνδέονται με τις δυνάμεις δημόσιας τάξης και κλοπή και κατοχή όπλων, αλλά περιορισμένες προσπάθειες εμφανίστηκαν έξω από τα σύνορα του Καζακστάν για να οδηγήσουν τις διαδηλώσεις και να τους δώσουν πολιτικό χαρακτήρα.
Ίσως η πιο σημαντική από αυτές τις προσπάθειες ήταν αυτές του πρώην υπουργού Ενέργειας Mukhtar Abyazov, ο οποίος μετακόμισε στις τάξεις της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση της χώρας του και έφυγε για την Ουκρανία, για να κάνει κατά καιρούς δηλώσεις από το Κίεβο επικρίνοντας το πολιτικό σύστημα στο Καζακστάν. .
Η επιλογή της ουκρανικής πρωτεύουσας, η οποία μετατράπηκε σε έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) στον πρώην σοβιετικό χώρο, ως πλατφόρμα για την αντιπολίτευση του Καζακστάν, εγείρει από μόνη της ερωτήματα για τον ρόλο της Ουάσιγκτον σε ό,τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο Δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας και ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθηγητής Λοιμωξιολόγος Didier Raoult: ο εμβολιασμός δεν χρησιμεύει σε τίποτα! Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο μολυσματικοί παρά οι εμβολιασμένοι..Στη Δέλτα οι εμβολιασμένοι είχαν ιικά φορτία ανώτερα από τους ανεμβολίαστους! Tα περισσότερα κρούσματα τα έχουμε στις υπερεμβολιασμένες χώρες! Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον κινδυνεύει αν δεν εμβολιαστεί! 
08/01/2022



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονία Τεμπονέρα: Ο Καλαμπόκας έγινε προϊστάμενος σε Τράπεζα
8 Ιανουαρίου 2022 - 08:00
Σαν σήμερα το 1990 ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γιάννης Καλαμπόκας δολοφόνησε χτυπώντας στο κεφάλι με λοστάρι τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Οι καταθέσεις που δεν… ακούστηκαν από τους αστυνομικούς και τα ισόβια που έγιναν… 7 χρόνια.
Πέρασαν 32 χρόνια από την υπόθεση του Νίκου Τεμπονέρα! Του αδικοχαμένου καθηγητή από το αιμοβόρο χέρι, οπλισμένο με λοστάρι, του Γιάννη Καλαμπόκα, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ΝΔ, ο οποίος μετά από 7 χρόνια φυλακής, συνέχισε ατάραχος τη ζωή του. Άνοιξε τη δική του επιχείρηση, έγινε προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου και έπινε τα τσίπουρά του μαζί με τον Χρυσαυγίτη Βασίλη Ηλιόπουλο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παύλος Πολάκης: Τι απαντά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την εξέταση της μητέρας του
08/01/2022 13:10
Οι αιχμές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και η απάντηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Ο Παύλος Πολάκης είχε αναρτήσει δημοσίευση στο facebook στην οποία έλεγε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων, δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κοβιντ και υποκείμενα νοσήματα ,με αρνητικό ραπιντ ,είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομειου Ρεθυμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!».
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά ανέβασε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Η μητέρα μου έκανε τις εξετασεις που έπρεπε!», ενώ μεταξύ πολλών άλλων, άφησε αιχμές για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Η μητέρα μου έκανε τις εξετασεις που έπρεπε!
Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο .Ευχαριστώ όλους για τις ευχες και τη συμπαράσταση σας.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ:
1) Η κατάπτυστη ανακοίνωση που είχαν στην είσοδο του νοσοκομειου ΚΑΤΕΒΗΚΕ.
2) Είναι δυνατόν το τελευταίο ιδιωτικό διαγνωστικό να έχει προμηθευτεί μηχάνημα pcr και το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Ρεθυμνου επαναλαμβάνω) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ως που θα φτάσει ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ;;;
3) Εμαθα πως ο Αντωνης Σαμαράς παίρνει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα . Περαστικά!
Να σημειώσω πως σήμερα όπως πληροφορήθηκα και ανακοινώθηκε στην Κρητη τελείωσαν οι δόσεις που είχαν έρθει!!!!(συνεντευξη διοικητή νοσοκομειου Χανιων σήμερα στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)
Ελπίζω αύριο να φτάσει η επόμενη παρτίδα!!
ΕΛΠΙΖΩ ΛΕΩ!!! ΠΛΕΥΡΗ ΑΚΟΥΣ;;;;
Η απάντηση του Νοσοκομείου:
Η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, απάντησε τον πρώην υφυπουργό Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, σε ανακοίνωσή του (την υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Ελευθέριος Μαρκάκης):
«Αναφορικά με την επίσκεψη της μητέρας του κύριου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας ενημερώνει ότι η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα.
Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε. Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα.
Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη. Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.
Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης. Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο.
Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπούμαστε, αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα.
Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Περισσότεροι διαδηλωτές κατά του εμβολιαστικού πάσου
Συνεχίζονται αμείωτες οι διαδηλώσεις κατά του εμβολιαστικού πάσου και της υποχρεωτικότητας στη Γαλλία. Και την απαγόρευση να ψηφίσουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
08 Ιανουαρίου 2022 23:49
Αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των διαδηλωτών που βγήκαν σήμερα στους δρόμους διάφορων πόλεων της Γαλλίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο εμβολιαστικό πάσο και την υποχρεωτικότητα. Εναντίον του Μακρόν και των αντιδημοκρατικών του μέτρων.
Σύμφωνα με τις αρχές, συνολικά 105.200 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε όλη της Γαλλία, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση, στις 18 Δεκεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος την Τρίτη σχολίασε ότι θέλει να «τσαντίσει» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν θέτοντάς τους νέους περιορισμούς.
«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο πολέμιος της Δημοκρατίας Μακρόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Δύο ημέρες αργότερα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις του αυτές.
Οι δηλώσεις Μακρόν προκάλεσαν πολιτική θύελλα την ώρα που στην Εθνοσυνέλευση εξεταζόταν το νομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση για τη μετατροπή του υγειονομικού πάσου σε εμβολιαστικό πάσο. Και την απαγόρευση να ψηφίσουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Τελικά το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε την Πέμπτη.
Στο Παρίσι σε τρεις συγκεντρώσεις συμμετείχαν 18.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 87.200 βγήκαν στους δρόμους άλλων πόλεων της Γαλλίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια και 34 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Στις 18 Δεκεμβρίου στις κινητοποιήσεις είχαν συμμετάσχει 25.500 διαδηλωτές, εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι, κυρίως έπειτα από έκκληση των Πατριωτών του Φλοριάν Φιλιπό, υποψήφιου της ακροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Θεσσαλονίκη «δρέπει τους καρπούς» του πολύ πολιτισμού: Αλλοδαπός «πρόσφυγας» έσπειρε τον τρόμο σε καφετέρια
08/01/2022 - 23:06 
Φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ
Η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από χώρα της κεντρικής Ασίας που επιχείρησε να επιτεθεί σε υπάλληλο και θαμώνες καταστήματος ταχυφαγείου-καφέ με ένα σπασμένο γυαλί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός που φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ, έφτασε μαινόμενος στο κατάστημα και με ένα γυαλί από σπασμένο μπουκάλι που κρατούσε στα χέρια, απείλησε τόσο τους θαμώνες που καθόταν έξω από το κατάστημα, καθώς επίσης και την υπάλληλο που εκείνη την ώρα εργαζόταν.
Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών ωστόσο, απέτρεψε την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να κάνει πράξη τις απειλές του.
Άμεσα του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω. Οι αρχές πάντως τονίζουν πως παρά το γεγονός ότι ο αλλοδαπός βρίσκεται παράνομα στη χώρα εντούτοις αυτός δεν πρόκειται να απελαθεί σε καμία περίπτωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας αυτή την ώρα στο Πάρκο Ελευθερίας
08/01/2022 - 18:33
Ακόμα μια συγκέντρωση των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον χώρο του Πάρκου Ελευθερίας δίπλα από τον σταθμό Μέγαρο Μουσικής..
Ομιλητές στην συγκέντρωση ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, ο Δημήτριος Δασκαλάκης και η Αγγελική Σιδηροπούλου. Στον χώρο της συγκέντρωσης συνεχίζει να καταφτάνει κόσμος.
Την συγκέντρωση την οργανώνουν οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Euroactiv επιβεβαιώνει. «Οι Ελληνες φαίνεται να είναι οι μόνοι πολίτες της Ε.Ε. που εξακολουθούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα PCR τεστ». Επομένως κάποιοι πλουτίζουν  εις βάρος των απροστάτευτων πολιτών.  Θα παρέμβει επιτέλους  εισαγγελέας?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας...
Η πρώτη συγκέντρωση του 2022. Ξεκίνησε από το Πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα  και συνεχίζεται με πορεία στο κέντρο της Αθήνας με συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών. "Παιδεία, υγεία, ελευθερία ζητάει η κοινωνία" είναι ένα από τα βασικά συνθήματα, όπως και το "Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε εφιάλτης του πρωθυπουργού...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!", "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!" Βγήκε πάλι στους δρόμους ο κόσμος στην Γαλλία...
ΞΕΧΥΘΗΚΕ σήμερα ο κόσμος -διαδηλώνοντας- στην Νίκαια,  στην Ρουέν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας καθώς και σε άλλες πόλεις...