Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κυριακη 9 Ιανουαριου 2022


Στο μεταξύ και όσο εμείς μετράμε απο το πρωί ως το βράδυ συναχωμένους από την Όμικρον, αποχαρακτηρίστηκαν (7) επτά περιοχές NATURA! 

Τα εθνικά πάρκα, Πάρνηθα, Σχινιά-Μαραθώνα, Δαδιας-Λευκιμης-Σουφλιου, πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλαδα Αχελώου, πάρκο Βορειας Πίνδου, Εθνικο Δρυμου Ολυμπου, και Δελτα Εβρου, χάνουν την προστασία που τους πρόσφερε η ονομασία Νatura..

Ότι κερδήθηκε επί χρόνια, χάνεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα τι λεβέντες αυτοί του ξυριζα… άγαλμα θα τους κάνει το μητσοτακεικο… μετά από μια 4ετια τσιριζα, όπου βλέπανε μητσοτακη ρίχνανε ψήφο οι εξαπατημένοι έλληνες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαββάτο 8 Ιανουαρίου

Θάνος Πλεύρης : Βόλτα με τη σύζυγο του και τα δυο παιδιά τους στο κέντρο της Αθήνας, Μασκούλες γιατί δε φοράμε ;

Ο υπουργός υγείας δεν εφαρμόζει αυτά που νομοθετεί για όλους εμάς...Ενας μπατσος να τους γράψει και τους τρεις 

Όταν ο ίδιος ο Υπουργός χλευάζει τις δικές του προσταγές «υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και πρόστιμο για τους παραβάτες», πώς λέγεται αυτός που τα τηρεί;.....Θεοδωρικάκο στείλτου τα τρία πρόστιμα απ την φωτογραφία και μόνο !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν το ένα από τα τρία νοσοκομεία Παίδων του νομού Αττικής για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά. Να τα προστατέψουν από έναν ιό που δεν απειλεί τα παιδιά.

Ετσι μετά το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων από τα καθάρματα της ΝΔ κλείνουν και το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης. Τι τα θέλετε ρε τα νοσοκομεία, εμβόλια να κάνετε.

Λογικό; Λογικό θα μου πείτε.

Κι όμως, 

ΠΑΡΑΑΑΑΛΟΓΟΟΟΟ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διαδρομές τριών πρόσωπων που σχετίζονται άμεσα με τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα: 

Ο δολοφόνος Γιάννης Καλαμπόκας, ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας. Έμεινε μόλις εφτά χρόνια στη φυλακή και βρέθηκε κατόπιν προϊστάμενος στην Εθνική Τράπεζα στον Βόλο. 

Ο συνήγορος του δολοφόνου Μιχάλης Αρβανίτης, που εκλέχτηκε αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής και φυλακίστηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Μετά από λίγο καιρό αφέθηκε ελεύθερος.

Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, που συνδιοργάνωσε τις τραμπούκικες επιθέσεις κατά μαθητών και εκπαιδευτικών. Αργότερα έφυγε από τη Ν.Δ. και για τη δράση του ως υπουργού του Μητσοτάκη ανταμείφθηκε με τη θέση του βουλευτή και υφυπουργού από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να εμβολιαστεί κάποιος ενήλικος με ένα πειραματικό, αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό και άκρως επικίνδυνο εμβόλιο είναι δικαίωμα του-αν είναι συνειδητή η πράξη του και όχι προϊόν εκβιασμού. Το να τον αναγκάσουν όμως οι καθεστωτικοί να εμβολιάσει τα παιδιά του με γνώμονα την απολύτως μηδενική θνησιμότητα και επικινδυνότητα στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι κυβερνητική καθεστωτική εγκληματική πράξη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. Νέα στοιχεία απ' το Ισραήλ δείχνουν πως η συντηρητική πλειοψηφία των κρουσμάτων Όμικρον είναι στους διπλά και τριπλά εμβολιασμένους! Ίδια δεδομένα και απ' το Οντάριο το Καναδά! Και την Αγγλία!  

2. Οι διπλά εμβολιασμένοι Γερμανοί δεν μπορούν πλέον να μπαίνουν σε χώρους εστίασης χωρίς αρνητικό τεστ! Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε τριπλο-μπολιασμένους! 

3. Ο Τζόκοβιτς είναι όμηρος της Αυστραλιανής κυβέρνησης και ο πατέρας του καλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί ενάντια στην παγκόσμια τυραννία!  

4. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας! Το ίδιο και στη Γερμανία! Και στην Αγγλία! 

5. Μεγάλη έρευνα της Οξφόρδης αποδεικνύει πως ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας διπλασιάζεται με κάθε νέα δόση του εμβολίου, ιδίως στους νέους (<40)! 

6. Η αυστραλιανή κυβέρνηση φυλακίζει και δεύτερο αθλητή. Αυτή τη φορά την τσέχα Renata Voráčová η οποία κρατείται μαζί με τον Τζόκοβιτς!  

7. Το Ισραήλ ανοίγει τα σύνορα του προς όλες τις χώρες λέγοντας πως ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί! 

8. Νοσηλεύτρια στη Λουιζιάνα καταθέτει ενόρκως πως στο νοσοκομείο που δουλεύει πεθαίνουν περισσότερα παιδιά από τα εμβόλια παρά από τον ιό! 

9. Η Ινδία απορρίπτει το χάπι της Merck για τον κορονοϊό λέγοντας πως οι παρενέργειες του είναι πολύ επικίνδυνες! Μεταξύ των οποίων είναι και η τερατογένεση! 

10. Επίσημα στοιχεία από την Νέα Υόρκη δείχνουν ότι το 49% των νοσηλευόμενων για COVID δεν μπήκαν στο νοσοκομείο λόγω του ιού! 

11.Στην Βοσνία κατάφερε δικηγόρος να αποδείξει ότι οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γαλλικός Λαός για μια ακόμη φορά στους δρόμους ενάντια στα παρανοϊκά σχέδια του Macron και της εμβολιαστικής Χούντας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΏΝΑ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΥΠΟΦΈΡΟΥΝ ΕΝΏ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΥΩΜΑ...ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο DR WOLFGANG WODARD....ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΈΡΕΤΕ ΨΑΞΤΕ ΤΟΝ...

Είχατε ειδοποιηθεί για τις συνέπειες.

Αυτός δεν είναι φυσικά λόγος για να μην υπακούσετε τις εντολές του Μητσοτάκη, του Πλεύρη και του κάθε αριστεριτζή της συμφοράς.

Συνεχίστε να εμβολιάζεστε. Μην ανησυχείτε που οι ΜΕΘ γεμίζουν από τριπλοεμβολιασμένους. Έρχεται και η 4η δόση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς ο έλεγχος της αφήγησης μέσω των στερεοτύπων λειτουργεί ως μηχανισμός συσκότισης...

Ακούμε, καιρό τώρα, για την εμφύλια σύγκρουση στην Αιθιοπία και σκεφτόμαστε στερεοτυπικά (άθελά μας, έστω) "αλληλοφαγωμάρες μεταξύ αγρίων"...

Η Ράνια Χάλεκ, που βρέθηκε στη χώρα, εξηγεί (από το 13' και μετά) πως το "αντάρτικο" του Τίγκρε (που κυβέρνησε όλη την Αιθιοπία για 30 χρόνια και τη μετέτρεψε σε αμερικάνικη βάση) χρησιμοποιήθηκε σαν "μακρύ χέρι" της Δύσης για να ανατρέψει μια κυβέρνηση που θέλησε, απλώς, να ακολουθήσει μια στοιχειωδώς πιο αυτόνομη πολιτική!

Εννοείται πως η ανατροπή το 1991 του Μεγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ που προσπάθησε ένα σοσιαλιστικό πείραμα στην Αιθιοπία το 1974 από το εν λόγω αντάρτικο αποδείχτηκαν πολύ χρήσιμες για να "πουλήσει" στο εξωτερικό το μήνυμά του!

Η απροκάλυπτη δυτική στήριξη (που αποκαλύφθηκε περίτρανα από τη διαρροή βίντεο όπου πλήθος δυτικών διπλωματών συζητούσαν με την ηγεσία των Τιγκρέων πώς θα ανατρέψουν την κυβέρνηση) έχει ριζοσπαστικοποιήσει πια τους αιθίοπες, με τον αντιαμερικανισμό να αυξάνεται στη χώρα!

Υ.Γ.: Μετά μιλάει και για τον Σολεϊμανί, την ευρεία δημοφιλία του, τη δολοφονία του και την απήχηση που είχε το γεγονός σε όλο τον ισλαμικό κόσμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



---Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βοηθάει την ανάπτυξη του τένις στη χώρα του, παρέχοντας δωρεάν γήπεδα τένις στην ακαδημία του στο Βελιγράδι, για συμπατριώτες του τενίστες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια.

----Δωρεά 5 εκατ. ευρώ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο σύστημα υγείας της Σερβίας

----Ο Σέρβος τενίστας στέκεται έμπρακτα δίπλα στους Ιταλούς – Εκανε δωρεά για τα νοσοκομεία του Μπέργκαμο, βοηθώντας στη μάχη κατά του Covid-19.

----Νόβακ Τζόκοβιτς: Δωρεά για δυο νηπιαγωγεία στη Σερβία

Δωρεά 5 εκατ. ευρώ του Τζόκοβιτς στη Σερβία!

----Το φιλανθρωπικό έργο του διάσημου τενίστα είναι αξιοσημείωτο. Χρηματοδοτεί ένα δωρεάν εστιατόριο για άστεγους και άπορους. Δημιούργησε το Ίδρυμα NovakDjokovic, το οποίο διευθύνει η σύντροφος του και μητέρα των 2 παιδιών τους και το οποίο στο επίκεντρο του έχει τα παιδιά.

Το 2015, το ίδρυμά του σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατήρτισε πρόγραμμα πρόσβασης των νεαρών Σέρβων στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χαιρετίζοντας τη γενναιοδωρία του, η UNICEF τον έχρισε πρέσβη καλής θέλησης στη Σερβία τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Μεταξύ των υπολοίπων δράσεων του ιδρύματος ξεχωρίζει η δωρεά 102.000 για την κατασκευή σχολείου στην περιοχή του Trstenik ενώ συνολικά το Ίδρυμα Τζόκοβιτς έχει ανακατασκευάσει και κατασκευάσει 45 νηπιαγωγεία, βοηθώντας περισσότερα από 22.000 παιδιά στη Σερβία, ενώ έχει απασχολήσει και 1.600 εκπαιδευτικούς.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλει να γίνει στην περσινή δωρεά 1.000.000 ευρώ προς την χώρα του ώστε να καταφέρει να εξοπλιστεί στη μάχη που έδινε με τον φονικό ιο. Δράσεις που εξηγούν γιατί ο Τζοκοβιτς αντιμετωπίζεται ως εθνικός ήρωας στη χώρα του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεωρώ, ότι ο συνάδελφος κ. Πολάκης έχει δίκιο στην περιπέτεια της μητέρας του !

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσ. Ρεθύμνου είναι απαράδεκτη . Άφησε να περιμένει μια γυναίκα 83 ετών για να υπάρχει ''δικαιοσύνη'' στην τήρηση της σειράς ??? Τι θεωρεί η διοίκηση, ότι το νοσοκομείο είναι super market ή τράπεζα ???? Στα ΤΕΠ του νοσοκομείου η '' προτεραιότητα'' βρίσκεται ,στην βαρύτητα του περιστατικού και όχι στο ''νούμερο'' προτεραιότητας . Μετά από 3 ώρες αναμονή ,την καλούν να προσέλθει στο εξεταστήριο ???

Σχολιο.- τα νοσοκομεία είναι κομματικά επιτελεία της κάθε κυβέρνησης. Ο θάνατος ασθενών είναι στο πετσί τους όχι τώρα αλλά μερικές δεκαετίες πριν, με το φακελάκι, τα μνημόνια, και τώρα τα πρωτόκολλα Κορονοιου....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς . Σεβόμενος κι ο Τενίστας Τζόκοβιτς τους νόμους του κράτους της Αυστραλίας  ζήτησε και πήρε βίζα (άδεια παραμονής ή διέλευσης ) Και ξαφνικά η χόυντα που εξουσιάζει την αυστραλία αλλάζει στάση !?? (καλή η άποψη - κάλλιστη η γνώση - των γεγονότων ) ΥΓ Το καθεστώς που ΔΕΝ σέβεται το σύνταγμα της χώρας του (και φυσικά τους πολίτες της Αυστραλίας) είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ θα σεβαστεί κάποιον ΝΌΜΙΜΑ εισελθόντα στο έδαφος της

Σχολιο.- Και ΔΕΝ τα ξέρεις τα γεγονότα και επιμένεις . Πήρε Βίζα με ειδική αδεια ΙΑΤΡΙΚΉ .Το καθεστώς της χούντας της Αυστραλίας τα αμφισβητεί και τον πάει για καραντίνα, Τώρα η ''δικαιοσύνη'' του καθεστώτος πρέπει να κρίνει αν είναι νόμιμη η άδεια ΌΧΙ η βίζα . Δλδ αμφισβητούν το δικό τους διπλωματικό σώμα στο Βελιγράδι .

Το Αυστραλιανό καθεστώς ΔΕΝ είναι Δημοκρατία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ΕΠΙΣΗΜΑ με αναστολή του συντάγματος και τον στρατό (μισθοφορικό που μπορεί να είναι και ΜΗ αυστραλοί ) στα προάστια των μεγάλων πόλεων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην μας περνάτε για ηλίθιους. Καθολικότητα σημαίνει υποχρεωτικότητα. Καμία ανοχή στην 5η φάλαγγα του δοσιλογισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3.000.000 λαθραίοι

ζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Φόρα φίμωτρο εσύ κουτορνήθι...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλος Βουλευτής πλήρως εμβολιασμένος πέθανε από covid19! Δεν πεθαίνουν μόνο ανεμβολίαστοι παπάδες αλλά και πλήρως εμβολιασμένοι βουλευτές! Έχουμε θρησκευτικές διώξεις ρατσισμό και στιγματισμό συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων!!

08/01/2022

Ο José Evrard, βουλευτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας στο Pas-de-Calais, πρώην κομμουνιστής, πλήρως εμβολιασμένος πέθανε από τον Covid-19.

Πρετεντερικοί και μοσιαλιστές για δείτε κι αυτή την είδηση. Που δεν μπορείτε να καταπιείτε το φαρμάκι σας για τον διαφορετικό για την άλλη θέση που δεν μπορείτε να σεβαστείτε την ελευθερία συνείδησης την ελεύθερη βούληση τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις τ ανθρώπινα δικαιώματα ούτε κι αυτόν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Γάλλος Βουλευτής πλήρως εμβολιασμένος πέθανε από covid19! Δεν πεθαίνουν μόνο ανεμβολίαστοι παπάδες αλλά και πλήρως εμβολιασμένοι βουλευτές! Έχουμε θρησκευτικές διώξεις ρατσισμό και στιγματισμό συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων!!

Δαιμονίστηκαν με τον Αιτωλίας Κοσμά. Τον συκοφάντησαν ότι τους πήρε θέση στη ΜΕΘ όταν οι ίδιοι τον εξύβριζαν ότι αρνείται νοσηλεία. Τυμβωρύχοι κοινοί συκοφάντες. Ο καθένας έχει δικαίωμα να προτάξει τις ιδέες του. Δεν θα μας υπαγορεύσουν τις αρχές μας το πρόταγμά μας. Αρνούμαστε την λοβοτομή συνείδησης. Ο Αιτωλίας έφυγε όρθιος, επειδή δεν ήταν του διαμετρήματός του έπεσαν και νεκρό με κανιβαλιστική διάθεση να τον φάνε. Ενώ ο Αιτωλίας την καλή μερίδα εξελέξατο. Ιεροεξεταστές! οι πραγματικοί σκοταδιστές όσοι δαιμονοποιούν την άλλην άποψη και διαμορφώνουν έναν άξονα του κακού.

Μετά και από την υπόθεση Τζόκοβιτς η υπόθεση ξεκαθαρίζει έχουμε διωγμό κατά χριστιανών . Και τότε υπήρχαν οι πεπτωκότες οι lapsi.Δεν θα γίνουν και τιμητές. Mε πρόσχημα την πανδημία επιχειρείται εκ των έσω μια πολιτισμική αλλοίωση.

«Το να μιλάς για ελευθερία έχει νόημα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είναι η ελευθερία να πεις στους ανθρώπους αυτό που δεν επιθυμούν να ακούσουν».

Τζορτζ Όργουελ

Ο πρώην κομμουνιστής βουλευτής, που είχε ενταχθεί στο κόμμα του Nicolas Dupont-Aignan, ήταν 76 ετών και είχε εμβολιαστεί αναφέρουν τα γαλλικά μέσα.

Ο βουλευτής του κόμματος Debout la France της περιφέρειας του Pas-de-Calais, ο José Evrard, πέθανε από Covid-19 στις 7 Ιανουαρίου 2022.

Συγκίνηση στο Κοινοβούλιο. Ο βουλευτής Debout la France του Pas-de-Calais, José Evrard, από το PCF που στη συνέχεια πέρασε από το FN και τους Patriots, πέθανε την Παρασκευή στο Arras σε ηλικία 76 ετών ως αποτέλεσμα του Covid-19, μάθαμε από το κοινοβουλευτικό βοηθό του και το γιο του.

«Έχω την απέραντη λύπη να σας ανακοινώσω απόψε το χαμό του βουλευτή του Πα ντε Καλαί Ζοζέ Εβράρ μετά τον Covid-19», έγραψε στο Twitter του θανόντος ο βοηθός του, Guillaume Kaznowski. Ο μοναχογιός του θανόντος, ο Rémi Evrard επιβεβαίωσε το θάνατο του στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι ο πατέρας του, που νοσηλευόταν στο Arras και ο οποίος αγωνίστηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του πιστοποιητικού εμβολιασμού ήταν «εμβολιασμένος».

Στο Twitter, ο Nicolas Dupont-Aignan εξέφρασε την «απέραντη θλίψη» του για την εξαφάνιση του «φίλου και συναδέλφου του», «γιου ανθρακωρύχου» «πιστό στις κοινωνικές του πεποιθήσεις και με βαθιά αγάπη με τη Γαλλία».

Πρώην κομμουνιστής 

Ο κομμουνιστής για 36 χρόνια, ο José Evrard άφησε το Κομμουνιστικό Κόμμα για να ενταχθεί στο Εθνικό Μέτωπο το 2014 «για τις έννοιες της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας», θεωρώντας τον εαυτό του «προδομένο στις δεσμεύσεις του». Είχε κερδίσει για το FN την 3η περιφέρεια του Pas-de-Calais, με 52,94% των ψήφων, τον Ιούνιο του 2017 έναντι του Modem Patrick Debruyne. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους Patriots τον Νοέμβριο του 2017, απόφαση που χαρακτηρίστηκε ως «προδοσία» από το FN.

Ένας ταχυδρόμος που εκπαιδεύτηκε πριν γίνει μόνιμο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Lens για 15 χρόνια, αυτός ο ντόπιος του Cauchy-à-la-Tour, είχε κάνει μια τελική αλλαγή μπαίνοντας το 2019 στο κόμμα Debout France του Nicolas Dupont-Aignan. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρίτσαρντ Φεράν μοιράστηκε τις «εγκάρδιες σκέψεις» του με τους κοντινούς του ανθρώπους σε ένα tweet.20minutes. 7/1/22

Σεβόμαστε την ιατρική επιλογή του κάθε πολίτη αρκεί να είναι μια ελεύθερη επιλογή. Άλλωστε επιχειρήματα υπάρχουν ένθεν κακείθεν. Μεγάλο ωστόσο ποσοστό εμβολιασμένων σύρθηκαν υπό το κράτος εκβιασμών πιέσεων απειλών τιμωριών κοινωνικών αποκλεισμών.Και το ομολογούν καθημερινά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας καταδικάζει τις πράξεις βίας στο Καζακστάν

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε τις πρόσφατες πράξεις βίας που σημειώθηκαν στη Δημοκρατία του Καζακστάν. Μέσω Twitter επεσήμανε επίσης ότι τα γεγονότα υποκινήθηκαν από το εξωτερικό για να ανατρέψουν την εσωτερική τάξη και να αποσταθεροποιήσουν τη συνταγματική κυβέρνηση αυτής της φίλης χώρας. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παυλάκης :ευτύχημα να επικρατήσει παντού η όμικρον. Τα εμβόλια δεν καλύπτουν την Όμικρον. Να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Να γίνει λοκνταουν αν χρειαστεί -Ένας ψυχίατρος με ψυχοθεραπεία να βοηθήσει έτσι κι αλλιώς με αγωγή αν χρειαστεί, αλλά εδώ τι συμβαίνει; έκοψε καπίστρι ο Ειδικός.. Τι Ψυχικό και νοητικό τέλμα. Λες και απευθύνονται σε αμοιβαδες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το "Τείχος ανοσίας" έγινε σαν ελβετικό τυρί ...

Πως κόλλησαν άραγε τόσο εύκολα τόσοι πολλοί τριπλά εμβολιασμένοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα... τους το έφερε ο Άη Βασίλης τον ιό δώρο; 

Σήμερα ο τριπλά εμβολιασμένος αλέκσις βγήκε θετικός στον κορονοϊό χθες η Λιάνα Κανέλλη... 

Η Λιάνα Κανέλλη έχοντας κάνει εμβόλιο της γρίπης και τριπλά εμβολιασμένη για να μην κολλήσει Κόβιντ .. κόλλησε Κόβιντ από φίλο της τριπλά εμβολιασμένος για να μην κολλήσει Κόβιντ ο οποίος καθημερινά κάνει Rapid Test, περνάει κάθε μέρα σπίτι της τρώει για μισή ώρα και φεύγει. Μια επόμενη μέρα κάνει αυτός το καθιερωμένο του Rapid Test και βγαίνει θετικός. Η Λιάνα Κανέλλη πανικοβλημένη αρχίζει τα τεστ για τρεις μέρες έβγαινε αρνητική. Τη Δευτέρα λίγο μπούκωμα κι ένας δίωρος μεσημεριάτικος χαμηλός πυρετός, ούτε 38. Τεστ θετικό. τηλεφώνησε αμέσως στον γιατρό. της έδωσε μεταξύ άλλων και Αντιβίωση, και άλλες οδηγίες επιστημονικές. Και πέρασε ... 

Μπορεί βέβαια να είχε απλώς κρυολόγημα. Πάλι θετικό θα έβγαινε το μουφα-τεστ. Οι ειδήσεις λένε ότι ο περισσότερος κόσμος τον περνάει τον κορωνοϊό σαν γρίπη. Ακόμα και αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Από αυτό τοχουν πάρει κάποιοι ανεγκέφαλοι και λένε ότι ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη.

Το σίγουρο είναι ότι α εμβόλια μόνο για τον κορωνοϊό δεν είναι.

Τα μούφα σας τα εμβόλια τα μεγάλα που τα παίρνετε με το πρώτο σας το γάλα ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dimitrios Kouvelas

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι ο δικαιούχος πιστοποιητικού νόσησης, αλλά και ο εμβολιασθείς με 2 δόσεις, αν ξανανοσήσει, δεν δικαιούται επέκτασης απαλλαγής εμβολιασμού! Τελείως αντιεπιστημονικό ως παράλογο! 

Που βασίζεται?

Σχολιο.- Βασίζεται στο ξεστοκαρισμα και όχι μόνο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέρμα τα ψέμματα :να γυρίσουν πίσω οι υγειονομικοι. Στον πόλεμο θέλεις όλους τους αξιόμαχους. Εδώ με μια σκωληκοειδιτιδα μπορείς να πεθάνεις. Έχει καταρρεύσει το σύστημα..Τι να την κάνουμε την πολιτική αυτή σήμερα;; να έλθουν πίσω οι συνάδελφοι σας και ο λαός να υπερασπιστεί τη ζωή και την κοινωνία του. Ολόκληρη η κοινωνία θα στηρίξει. Η ιατρική είναι κομβικής σημασίας για την κοινωνία. Θεραπευει, οφελει, παρηγορεί. Αυτός είναι ο προορισμός της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εμβόλια της Κούβας φαίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα εμβόλια της πφαιζερ και της Μοντέρνα Όχι. Η Κούβα πέτυχε, η Δύση όχι. Η Κούβα βέβαια νοιάζεται για την υγεία του λαού της. Το είχε πει ο Φιντέλ :η Κούβα θα είναι έτοιμη για το βιολογικό πόλεμο του 21ου αιώνα με δικά της μέσα . Είμαι βέβαιος ότι ο καπιταλισμός θα διεξάγει βιολογικό πόλεμο.-Η Κούβα είναι άλλος κόσμος.Αυτό που συμβαίνει στη Δύση συμβαίνει με τέτοια ένταση διότι η αριστερά σε κάθε χώρα υποτάχθηκε για άλλη μια φορά στις δυτικες big pharma.Άριστερα είναι το ΚΚ Κούβας κτλ. Η Ελλάδα δεν έχει Αριστερά, αλλα φαντάσματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Οπενχαιμερ αυτοκτόνησε όταν κατάλαβε ότι η ατομική βόμβα ήταν σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα, αλλα προκάλεσε όλεθρο εξαιτίας των πολιτικών και των στρατιωτικών. Είδε τι συνέβη στη Χιροσίμα και στο Ναγκασακι και επέδειξε θάρρος. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ο, τι κινείται σαν ινδικό χοιρίδιο έχουν τα κότσια να αυτοκτονήσουν ή θέλουν να τους κρεμάσουν οι απελπισμένοι και εξαπατημένοι πολίτες;; δίχως την τυφλή πίστη και άκριτη στήριξη επιστημόνων δεν θα είχαμε το εμπόριο θανάτου στο οποίοι στηρίζεται η Δ Βιομηχανική Επανάσταση και το Ψηφιακό Πανοπτικον που στήνει η Υπερεθνικη ελίτ.Χωρίς τη δική σας εξαγορά, τους δικούς σας φόβους, τη δική σας εθελοδουλεια και εναλλακτικές που ποτέ δεν δοκιμάστηκαν, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγάζουν συμπεράσματα, τα μελετούν και τα αρχειοθετούν για παραπέρα αξιοποίηση σε νέα πειράματα κοινωνικού ελέγχου μέσω επιστημονικής καλλιέργειας διαρκούς και συστηματικής φοβίας...

Άλλωστε ζούμε ένα παγκόσμιο πείραμα περάσματος στην "Μεγάλη Επανεκκίνηση" για την απολυταρχία τους….

Και τα κοπάδια βελάζουν και βόσκουν και μαντρώνονται κι αρμέγονται και σφάζονται καταπώς τα σαλαγούν οι τσελιγκάδες τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστοποιητικό υγείας αύριο θα είναι πιστοποιητικό οικονομικής κατάστασης, πιστοποιητικό κοινωνικών φρονηματων, πάσο για να ψηφίζεις ή όχι, για να σπουδάσεις ή για μα εργαστείς, για να κάνεις το ο, τι. Αυτός είναι ο σημερινός υπερεθνικος φασισμός των ελίτ. Όσον αφορά τα mrna εμβόλια και τα εμβόλια γενετικα τροποποιημενων αδενοιων προκαλούν σοβαρές παρενέργειες και ειδικά σε νέους ανθρώπους.  Είναι ένα έγκλημα όχι με όπλα στις κοινωνίες της Δύσης,αλλα με πρόσχημα το κοινό καλό και τη δημόσια υγεία. Εργαλειοποιησαν την επιστήμη άλλη μια φορά. Ναι, είναι πείραμα και κάποιοι θησαυρισαν οντες ακαταδιωκτοι. Θησαυρισαν και εξαγόρασαν ανθρώπους, ένοχες σιωπες απλώθηκαν πάνω από τις δυτικές κοινωνίες και όσοι διατύπωσαν ερωτήματα ή τολμούν με στοιχεία να μιλήσουν παρουσιάζονται ως ψεκασμενοι από τους απηνεις διώκτες του ανθρώπινου είδους. Οι ίδιοι που μακελεψαν περιοχές του πλανήτη μακελευουν και με άλλα μέσα.Τι περιμένουμε εμβολιασμενοι και ανεμβολιαστοι;; τι περιμένουμε;;

Σχολιο.- Χρεώνουν covid μέσω συμπτωμάτων τα οποία είναι κοινά με της γρίπης. Τα τεστ είναι άχρηστα, εντελώς όμως. Το είχε δηλώσει κι αυτός που ανακάλυψε τη τεχνική πως δεν είναι γι' αυτή τη δουλειά.

Σχολιο.- Ο εφευρέτης του PCR τους έχει αποδομησει και δεν τα κάνουν και στους κύκλους που πρέπει. Ο sars cov 2 ανήκει στην οικογένεια των Κορωναιων, αλλα το pcr ανιχνεύει και άλλους ιούς. Η νόσος Κοβιντ υπάρχει Χάρη, στο βαθμό που έχει μια χ συμπτωματολογια. Αυτό που εκτιμώ απλώς είναι ότι δεν υπήρξε πρωτοβάθμια, προσπάθεια για ανοσοποίηση του λαού,για βελτίωση με διατροφή και άσκηση (και όχι μόνο της υγείας του)

Σχολιο.- Μεγάλη κουβέντα ανοίγει, αλλά μόνο απεικονίσεις του ιού υπάρχουν και μοντέλα μέσω υπολογιστή. Ξεκίνησε με τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν υποκείμενα, χρέωσαν ότι μπορούσαν και το έχουν δηλώσει δημόσια, ακολουθήθηκαν πρωτόκολλα θανάτου στα νοσοκομεία πχ διασωλήνωση βάσει πρωτοκόλλου χωρίς παρακολούθηση κι έχουν στείλει πολύ κόσμο.

Τα σκευασματα είναι από αδενοϊό χιμπατζή του ανασυνδιασμένου DNA κι όσο κι αν το προσπάθησαν δεν τους βγήκε πως υπάρχει στα ζώα και του αγγελιοφόρου RNA τα οποία είναι με ψηφιακά θραύσματα. Που είναι ο ιός οεο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη στιγμή στα Τρίκαλα, στο ηλικιακό εύρος 18 - 24 για το οποίο συμβαίνει να γνωρίζω (είναι η ηλικιακή κατηγορία των κοριτσιών μου), χωρίς μεγάλη υπερβολή θα έλεγα πως δεν υπάρχει παιδί που δε νοσεί από κοβιντ.

Αυτά τα παιδιά είναι διπλοεμβολιασμένα (πολλά και τρις) μετά τον ανελέητο εκβιασμό που ακολούθησε την "απελευθέρωση" από τα φασιστικά λοκνταουν.

Ολοι ξέρουμε πως συνάντησαν τεράστια εμπόδια στις σπουδές, αποκλεισμό από δουλειές, από ψυχαγωγία κλπ.

Αυτά τα παιδιά εκβιάστηκαν και ΗΘΙΚΑ με τον πιο βρώμικο τρόπο, αφού τους είχε φορτωθεί η ευθύνη της ζωής των παππούδων τους. Ετσι, παρόλο που εκείνα ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ από τη νόσο, όφειλαν να υποκύψουν στο ιερό καθήκον, να επιδείξουν "υπευθυνότητα" και να θυσιαστούν για να χτιστεί το τείχος ανοσίας... με το οποίο θα τελείωνε η πανδημια. Ίσως ο πλέον ανήθικος εκβιασμός που έχει ποτέ γνωρίσει η κοινωνία, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά, ενώ οι ενορχηστρωτές του ενδύθηκαν την "επιστήμη" περιφέροντας ένα ψεύτικο κατασκευασμένο επιχείρημα, αυτό του τείχους.

Πλέον, έχει γίνει αντιληπτό και από τις κότες του γείτονά μου ότι τείχος ΔΕΝ δημιουργείται με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Το Τείχος προϋποθέτει ένα εμβόλιο αποστειρωτικό, δηλ ένα εμβόλιο που αποκλείει την νόσηση και τη μετάδοση. Ε αυτό δεν είναι τέτοιο... Πως να το κάνουμε.

Τα παιδιά μας αν και emβολιασμένα έχουν γίνει σούπερ μεταδότες του ιού.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε η κατάσταση να είναι χειρότερη χωρίς το σκεύασμα. Πέρυσι πάντως δεν ήταν και όσο κι αν θέλουμε να κλείνουμε τα μάτια μας δε γίνεται να μην το βλέπουμε.

Δεν ξέρω που οδηγεί αυτή η υστερία με τις απειλές των λοκνταουν και των υποχρεωτικοτήτων. Αυτό που βλέπουμε με βεβαιότητα είναι ότι χάνεται πολύς κόσμος και η ποιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις νόσους διαρκώς υποβαθμίζεται. Έχουμε μετατραπεί σε μια κοινωνία νοσηρών ανθρώπων, που ολημερίς ψάχνεται μετά μανίας με αλλεπάλληλα τεστ χαμηλής αξιοπιστίας για να βρει ΑΝ τελικά νοσεί ... τα παιδιά μας βάζουν θερμόμετρο κάθε τέταρτο... και καταναλώνουν τα selftest πιο γρήγορα από καραμέλες.

Sorry αλλά αυτό δε λέγεται καλή υγεία.

Καλή υγεία υπάρχει όταν τα παιδιά είναι ξένοιαστα.... κι ας έχουν και λίγα δέκατα.

Καλή υγεία υπάρχει όταν έχεις εμπιστοσύνη στις ιατρικές δομές της χώρας. Όταν τα νοσοκομεία λειτουργούν σωστά.

Μας απειλούν καθημερινά με γελοιωδέστατα μέτρα, ενώ δεν έχουν πάρει ΟΎΤΕ ΕΝΑ σοβαρό υγειονομικό μέτρο μέχρι στιγμής.

Το πλέον προφανές :

Έπρεπε ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ που έχουν τεθεί σε αναστολή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΧΘΕΣ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το υπάρχον προσωπικό λειτουργεί αποδεκατισμενο από αλλεπάλληλες νοσήσεις. Η αναστολή των υγειονομικών ήταν ένα έγκλημα που στοίχισε πολλές ζωές. Το γεγονός ότι επιβλήθηκε αδιαμαρτύρητα κατέδειξε το ηθικό έλλειμμα της κοινωνίας μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η "επιστήμη" επιβάλλεται με αστυνομικά μέτρα και κατά κύριο λόγο με όρους αδόκιμους προς την επιστημονική πρακτική που συναντώνται κατά βάση στο θρησκευτικό δόγμα ("πιστεύω" στον κορωνα, "πιστεύω" στο εμβόλio, "αρνητής" κλπ), όταν η "επιστήμη" δεν ανέχεται διάλογο, αντίλογο, έλεγχο, αμφισβήτηση, διαφάνεια και κριτική από επιστήμονες, αλλά ως θρησκεία απαιτεί τυφλή ΠΊΣΤΗ, υποταγή, συμμόρφωση και πειθαρχία στο δόγμα της... τότε ασφαλώς το παραδοσιακό θρησκευτικό δόγμα μοιάζει αστείο μπροστά στην ισχύ της νέας θρησκείας.

Κι έτσι καταργούμε μια θρησκεία αφού έχουμε δημιουργήσει μια νέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να κάθεσαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι, με μηδενικές συναναστροφές και επαφές και στην υποψία φταρνίσματος να χτυπάς τεστάκι, το αρνητικό αποτέλεσμα του οποίου σε κάνει πρόσκαιρα ευτυχή... δε συνιστά αξιοζήλευτη υγεία. Ούτε καν καλή.

Ο Αργκάν, ο υποχόνδριος ηλικιωμένος ήρωας του Μολιέρου στο διαχρονικό του έργο "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" (έργο που μετράει κάτι αιώνες πίσω) πέρασε στην ιστορία της λογοτεχνίας ως ένας άνθρωπος με βαριά ψυχική νόσο.

Είμαι σίγουρη ότι σήμερα ο Αργκάν θα έβγαινε σε όλα τα rapid τεστ αρνητικός, όσο βαθιά στη μύτη κι αν του έχωνε ο Βασιλακόπουλος τον στυλεό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο βιολογικός πόλεμος ήταν η απάντηση του καπιταλισμού στην κρίση του και μέχρις ότου την ξεπεράσει εξυπηρετωντας την ατζέντα του Νταβός, οι από πάνω δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βαδίζουμε από πανδημία σε πανδημία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμανουέλ Μακρόν...: "MACRON VA TE FAIRE FOUTRE!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίγουν τα σχολεία και κλείνουν το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα...(!!)

Και που θα πηγαίνουν τα παιδάκια που θα αρρωσταίνουν;

Θα πηγαίνουν φυσικά στις... ιδιωτικές κλινικές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον Nasser Abou Hmeid, γνωστό ως «το μασκοφόρο λιοντάρι», έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο και καρκινοπαθή, που κρατείται σε ισραηλινή φυλακή.

Αλληλεγγύη στον Νάσερ Αμπού Χαμίντ, γνωστό ως «μασκοφόρο λιοντάρι», ο Παλαιστίνιος κρατούμενος είναι άρρωστος με καρκίνο και βρίσκεται στις ισραηλινές φυλακές κατοχής



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ντροπή! 

Να νοσεί ο μισός πληθυσμός της χώρας και η διάγνωση της νόσου να μην είναι δωρεάν

Να εξαθλιώνεται η δημόσια υγεία παρατημένη από την πολιτική εξουσία, ως επιλογή

Να εισπράττουν οι ηλικιωμένοι συντάξεις πείνας ζώντας σε συνεχή αγωνία αν θα μπορέσουν να βγάλουν το μήνα

Να μην υπάρχει μέλλον για τους νέους, που αν θέλουν να επιζήσουν, θα πρέπει να κάνουν δουλειές πείνας κι εκμετάλλευσης που τους παρέχουν τα υποκαπιταλιστικά κέντρα

Να έχεις ΜΜΕ πληρωμένα με δημοσιογράφους αναμεταδότες της κυβερνητικής γραμμής

Να έχεις δήμαρχο Αθήνας που κατέστρεψε το κέντρο δαπανώντας τεράστια ποσά, που συνεχίζει ανενδοίαστα τις δαπάνες για ψευδογιορτές, προσβάλλοντας τους επικριτές του ως μίζερους

Να έχει αναχθεί η Αστυνομία σε κύριο ρυθμιστή της κοινωνικής ζωής με την καταστολή να αποτελεί απάντηση σε κάθε κινητικότητα

Να επιβάλλονται μοντέλα διαβίωσης που έχουν σχέση μόνο με τα σκουπίδια και την αποφορά τους

Να καταστρέφεται το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε βάρος της κοινωνίας

Να μην έχεις ούτε καν αντιπολίτευση στο ρημαγμένο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης

Να εξαργυρώνεται η ανοχή και συχνά η συναίνεση με την στοιχειώδη συνθήκη της στοιχειώδους επιβίωσης

Να έχεις Δικαιοσύνη που κρίνει με ταξικά κριτήρια και ανέχεται έως ευνοεί την ακροδεξιά θεώρηση των πραγμάτων

Να έχεις Δικαιοσύνη που συντάσσεται με την Αστυνομία στη διαχείριση των κρίσιμων υποθέσεων, σε βάρος της αλήθειας και του δίκαιου

Να πρέπει να αποδεχθείς την παραδοξολογία, την ασυνέπεια, τον παραλογισμό ως τρόπο διαχείρισης του υγειονομικού προβλήματος που ενέσκηψε

Να υποθέτεις βάσιμα ότι οι τεχνικές διαχείρισης του φόβου ήρθαν για να μείνουν ως μοντέλο κοινωνικής χειραγώγησης

Ίσως αυτό να είναι το ζητούμενο. 

Η ντροπή καθηλώνει, πράγματι. 

Μια στιγμή όμως - που θα έρθει, δε μπορεί, - η αξιοπρέπεια θα αποκτήσει τον χώρο της ξανά και η ιστορία θα ξαναπάρει τον δρόμο της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2006, η αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης Rio Tinto ανακάλυψε αποθέματα jadarite (πυριτικού βορίου λιθίου που χρησιμοποιουνται κυρίως σε μπαταρίες αυτοκινήτων και κινητά τηλέφωνα) στην περιοχή Loznica, μια πόλη που βρίσκεται στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας 130 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι. 

Αρχισε να αγοράζει περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν άρχισε να εξορύσσει το υλικό. 

Για την τελευταία αυτή επιχείρηση χρειάστηκε η έγκριση της κυβέρνησης, η οποία ήρθε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Aleksandar Vukic, ο οποίος μίλησε για επένδυση 2,12 δισ. ευρώ από το Rio Tinto και 600 εκατ. ετήσια έσοδα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχε και ο τενίστας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μέγα έργο (πολύ ρυπογόνο) για την εκμετάλλευση ενός ορυχείου λιθίου 130 χλμ. από το Βελιγράδι.

«Ο καθαρός αέρας, το νερό και το φαγητό είναι το κλειδί για την υγεία μας, χωρίς αυτά δεν έχει νόημα να μιλάμε για υγεία» - υποστήριζε δημόσια στις συγκεντρώσεις ο τενίστας οπότε ο Vucic απέσυρε τα σχέδια εξόρυξης.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον πρωθυπουργό Βούτσιτς: Έτσι αποκλείστηκαν τα ορυχεία λιθίου Rio Tinto στη Σερβία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι κυρίως Αυστραλών συμφερόντων.

Αυτό πληρώνει ο τενίστας που είναι φυλακισμένος από την χούντα της Αυστραλίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα χρόνο από την έναρξη της περσινής απεργίας πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλάει στο TPP

«Το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει έναν θάνατο. Μπορούσε όμως να διαχειριστεί, με αγαλλίαση, μια σοβαρή ανήκεστη βλάβη, και το φάσμα του ανήκεστου σήμαινε ότι θα φόρτωνα στους δικούς μου έναν ανάπηρο και στο κίνημα ένα σύμβολο - φυτό. Το βάρος της απόφασης ήταν αποκλειστικά δικό μου».

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 -  12:14

https://thepressproject.gr/enas-chrono-apo-tin-enarxi-tis-apergia-peinas-o-dimitris-koufontinas-milaei-sto-tpp/?fbclid=IwAR02dxpaQ3h_K1K4omLg9gy6jZCgEsxUjnG1blQ6iN5Yp-y9kFBmS4TgurA

Ακούστηκαν πολλά για «προνόμια» και «προνομιακή μεταχείριση». Τι σημαίνει «φυλακή»; Τι σημαίνει κρατούμενος – στόχος στις σημερινές ελληνικές φυλακές;

Έχουμε το προνόμιο να μοιραζόμαστε τρεις ένα κελί έντεκα τετραγωνικών μέτρων (2,5 επί 4,5), όπου αν βγάλεις το χώρο της τουαλέτας, των κρεβατιών, των αποσκευών, του τραπεζιού και της καρέκλας, μένει ωφέλιμος χώρος ενός μέτρου περίπου ανά κρατούμενο. 

Βέβαια, η φυλακή είναι από τη φύση της ασφυκτική, όμως είναι το ακροδεξιό μίσος αυτής της κυβέρνησης που προσπαθεί να την κάνει όσο γίνεται ασφυκτικότερη.

Δεν είναι μόνο ο υπερπληθυσμός, όπως κομψά λένε το πάστωμα των κρατούμενων σε στενούς, παγωμένους και άθλιους χώρους, αλλά η συστηματική επιδείνωση των συνθηκών και η σχεδιασμένη περιστολή των δικαιωμάτων με περιφρόνηση των δικών τους νόμων, για όλους τους κρατούμενους, ενώ ειδικά οι πολιτικοί μπαίνουν σε ένα καθεστώς εξαίρεσης από κάθε νόμο, κάθε κανόνα και κανονισμό.

Το «όραμα» της κυβέρνησης είναι μια φυλακή τιμωρίας και βασανισμού.

Αυτό φάνηκε από την αρχή, όταν ανάθεσε το σωφρονιστικό σύστημα στο υπουργείο της Αστυνομίας. 

Συνεχίστηκε με τις σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των φυλακών με κριτήριο την «υπακοή στο στέμμα», επιβάλλοντας τον ασφυκτικό έλεγχο και την πλήρη υποταγή τους στην ανθύπατο, την τοποτηρητή της Οικογένειας. Την ίδια στιγμή με κατευθυνόμενα ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ της πιο βρώμικης στην ιστορία τους διαπλοκής, για την δήθεν «ανομία» στις φυλακές, τις ποινές «χάδι» και τους «ασύδοτους» κρατούμενους, επιχείρησε να καλλιεργήσει σκόπιμα μια αντίληψη ότι οι ποινές έπρεπε να γίνουν βαρύτερες και οι φυλακές να σκληρύνουν. Στην πλειοδοσία της υστερίας τους, βάφτισαν όπλα τα σκουπόξυλα (και πως θα σκουπίζονται άραγε τα κελιά;) ενώ η κυρία Νικολάου, δήλωνε, πομπωδώς, ότι δεν θα αφήσει στα κελιά «ούτε νυχοκόπτη» (όπλο κι αυτό, ενδεικτικό της επικινδυνότητας).

Φυσικά, από τα ρεπορτάζ που ζητούσαν σκλήρυνση απουσίαζαν τυχόν αναφορές στις ποινές χάδι και τα προνόμια στα (ελάχιστα) δικά τους παιδιά και η θέσπιση ασυλίας για τραπεζίτες και γκόλντεν μπόις. 

Και ούτε κουβέντα για τις αυθαιρεσίες, τις παρανομίες, τις σκανδαλώδεις αναθέσεις της κυρίας ΓΓΑΠ που όζουν από απόσταση και κάνουν όλη τη φυλακή, ακόμη και τους φύλακες, να γελούν.

Ούτε κουβέντα για τις άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες, όταν ακόμη και το νερό κόβεται για οικονομία, ενώ περισσεύουν τα λεφτά για αμέτρητες και πανάκριβες κάμερες. Αυτό το κλίμα αποχαλινώνει την εξουσιαστική δίψα του δεσμοφύλακα και τον αυταρχισμό του εισαγγελέα, κάνει ακόμη πιο γκρίζα την περιοχή των δικαιωμάτων και ακόμη περισσότερο κινούμενη άμμο κανόνες και κανονισμούς, που η εφαρμογή τους αφήνεται αποκλειστικά στην αυθεντία του κάθε μικρού εξουσιαστή. Ο σκοπός που αγιάζει είναι το «σπάσιμο» του κρατούμενου, αυτό εννοούν αυτοί με τον «σωφρονισμό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παίδων Πεντέλης.

Ένα από τα μοναδικά νοσοκομεία που κάνεις έμβρυοκαρδιογράφημα πάει σε αναστολή για να γίνει εμβολιαστικο κέντρο.

Τόσα κτίρια, αυτό βρήκαν?

Το νοσοκομείο για παιδιά?

Δηλαδή δεν μπορούσε να νοικιάσει ένα κτίριο?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 βδομάδες σε κώμα μετά το εμβόλιο και ύστερα δεν ξαναπερπάτησε!

09/01/2022

Ο φίλος της έπεσε σε κώμα για 5 εβδομάδες μετά το εμβόλιο κι αυτός πλέον δεν περπατάει, παράλυση μετά τον Ιούλιο. Είναι έξω από τα Ηλύσια Πεδία και ζητά το δίκιο της. To βίντεο είναι του Jamel Bouabane που είναι ηγετική φιγούρα των Gilets Jaunes.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορά του Ρώσου στρατηγού Διοικητή της επιχείρησης του ΟΣΣΑ στο Καζακστάν! Υπ.Υγείας: ”164 νεκροί!” 6.000 συλληφθέντες.

09/01/2022

Ο Ρώσος στρατηγός Andrei Serdyukov συνταγματάρχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητής των ρωσικών αεροπορικών στρατευμάτων, διοικητής της επιχείρησης του ΟΣΣΑ/CSTO στο Καζακστάν.

Ενημέρωση για το Καζακστάν. 

1. Οι πολίτες του Αλμάτι καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να τηρήσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να πυροβοληθούν οι υπόλοιποι μαχητές. Δεδομένων των πυροβολισμών που συνεχίζονται, αυτό είναι προς το συμφέρον των ίδιων των πολιτών. Οι αρχές προειδοποιούν ότι στην πόλη επιχειρούν εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές ανταρτών. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και δεκάδες σκοτώθηκαν. Υπάρχουν ακόμη πτώματα στους δρόμους που δεν έχουν εκκενωθεί. (Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι κρατούμενοι είναι 5969.Ο στρατός του Καζακστάν έχει περικυκλώσει ολόκληρη την πόλη του Αλμάτι και έχει δημιουργήσει chck point – ειδικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στην πόλη, ο στρατός έχει προχωρήσει σε ένα στάδιο παγίδευσης των ένοπλων ταραχοποιών μέσα στην πόλη και εξουδετέρωσής τους. )

2. Ο Τοκάγιεφ ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση σ’ Αλμάτι θα συνεχιστεί μέχρι να εξοντωθούν όλοι οι μαχητές. Σχετικά με το ερώτημα αν οι διαδηλωτές ή όχι, όλα είναι απλά εδώ – μια ομάδα αγνώστων συνεχίζει οργανωμένα ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία, τους φρουρούς και τον στρατό του Καζακστάν, οι οποίοι υφίστανται απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες εδώ και τρεις μέρες. . Αντίστοιχα, το κύριο καθήκον είναι η φυσική καταστροφή του εχθρού που έχει καταλάβει μέρος του κέντρου της πόλης. Κάποιοι από τους μαχητές, που είναι τυχεροί, απλώς θα συλληφθούν και θα ακολουθήσει καταδίκη. Οι υπόλοιποι θα εξουδετερωθούν.

3. Ο Kots γράφει ότι με προσφυγή του Tokayev θα τεθεί το ζήτημα της συνενοχής ορισμένων υψηλόβαθμων αστυνομικών που συνδέονται με τον Nazarbayev (ο οποίος εξακολουθεί να σιωπά) σε ό,τι συνέβη, πράγμα που νομιμοποιεί στην πραγματικότητα την εκδοχή ότι ο κύριος μηχανισμός αυτού που συνέβη ήταν όχι οι τιμές του φυσικού αερίου αλλά ο αγώνας των ομάδων του Τοκάγιεφ και του Ναζαρμπάγιεφ για εξουσία. Περιμένουμε την επίσημη ερμηνεία του Tokayev για το τι συνέβη. Ο Nazarbayev μένει σιωπηλός (είναι ακόμα ζωντανός; Είναι άρρωστος; Έχει συλληφθεί; Είναι απομονωμένος;)

4. Η ομάδα του CSTO στο Καζακστάν διοικείται από τον υποστράτηγο Serdyukov. Όλες οι ρωσικές μονάδες που στάλθηκαν στο Καζακστάν έχουν πρακτική εμπειρία μάχης. Οι Κιργίζοι προσχώρησαν επίσης σήμερα και θα στείλουν 150 άτομα υπό τη διοίκηση του αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Κιργιζίας. Περισσότερα από 70 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση για την αναδιάταξη του αποσπάσματος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ήταν μια καλή δοκιμασία για την ΑΤΑ να μετακινήσει ένα σημαντικό σώμα σε μεγάλες αποστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

5. Ως προς τις λειτουργίες του ομίλου. Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο τ’ Αλμάτι και το ελέγχει σε συνεργασία με τον τοπικό στρατό. Ο στρατός του Καζακστάν κατέχει επίσης τον πύργο της τηλεόρασης. Στους δρόμους άρχισαν τελικά να βάζουν συστηματικά check point. Μέσα σε 1-2 ημέρες πρέπει να αναπτύξουν ένα πλήρες δίκτυο. Σταδιακά, θα εφαρμοστεί η διαδικασία εντοπισμού μεγάλων περιοχών διαμαρτυρίας και καταστολής της ένοπλης αντίστασης από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Καζακστάν. Οι υγιείς διαδηλωτές στις πόλεις, όπου δεν υπήρχαν πογκρόμ, είναι πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο απλής διαπραγμάτευσης.

6. (σσ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν 164 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές.103 στο Αλμάτι, 21 στην περιοχή Kyzylorda, 10 στην περιοχή Zhambyl, 8 στην περιοχή Αλμάτι).

7. (σσ Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Nazarbayev τ. Προέδρου της χώρας ήταν στη σύνοδο κορυφής της CIS στην Αγία Πετρούπολη, έτσι πολλές φήμες ..Σχετικά με κακή κατάσταση της υγείας του Ναζαρμπάγιεφ αναφέρεται πιθανή ως και η μετακίνησή του στη Μόσχα/Χαϊνάι/Ντουμπάι. Ο γραμματέας Τύπου του Nazarbayev Aidos Ukibay είπε ότι ο Nazarbayev παρέδωσε τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ίδιο τον Tokayev. Λέει ότι είναι στην πρωτεύουσα, αρνείται τις φήμες για εσωτερική μάχη εξουσίας, ισχυρίζεται ότι ο Ναζαρμπάγιεφ και ο Τοκάγιεφ παίζουν σε μία ομάδα) Μάχη και για νομή εξουσίας; Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε κυβερνητικούς κύκλους.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά.

Σε ορισμένες πόλεις έχουν σχηματιστεί βαριά οπλισμένοι θύλακες αντίστασης.

Φυσικά, δεν έχει να κάνει με «ειρηνικές διαδηλώσεις». Γίνονται σφοδρές μάχες εναντίον παραστρατιωτικών ομάδων.

Κάθε νέα φωλιά αντίστασης που ανασκάπτεται επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο πόσο καλά προετοιμασμένοι, συντονισμένοι και, κυρίως, βαριά οπλισμένοι ήταν ορισμένοι από τους «διαδηλωτές».

Επιβεβαιώνονται οι υποθέσεις ότι ήταν εν ύπνω πυρήνες που είχαν προετοιμαστεί από καιρό για να χτυπήσουν την «Ημέρα Χ».

Σχηματίστηκαν πανεθνικά ομάδες επαγρύπνησης ΕΝΑΝΤΙΟΝ των διαδηλωτών.

Βοηθούν τους αστυνομικούς, τους φροντίζουν.

Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Τώρα γίνεται απολογισμός ζημιών και ξεκινά η ανοικοδόμηση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ιερέας έκανε λειτουργία για Χριστούγεννα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μπροστά από το κέντρο κράτησης!

09/01/2022

Ένας ιερέας έκανε λειτουργία για τα Χριστούγεννα των Σέρβων που ήταν προχθες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μπροστά από το κέντρο κράτησης στην Αυστραλία που έχουν τον διάσημο και δημοφιλή αθλητή. naterenu

Δεν είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος για να γιορτάσει κανείς τις πιο χαρούμενες χριστιανικές γιορτές που οι σλαβικές εκκλησίες γιόρταζαν προχθές αλλά δεν υπήρχε κι άλλος. Του στέρησαν και τα θρησκευτικά του δικαιώματα μαζί με τα αθλητικά ανήμερα Χριστούγεννα για Σέρβους ήταν κρατούμενος. To παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στον αθλητή φαινόμενο του τένις αυξάνει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι συμβαίνει στο Καζακστάν;
Αν πιστέψουμε τα ισχυρότερα αγγλόφωνα μέσα, αυτό που διαδραματίζεται στο Καζακστάν είναι μια επανάσταση αθώων διαδηλωτών σε πρώην σοσιαλιστική χώρα, την οποία απειλεί να συντρίψει η πάντα επίφοβη ρωσική αρκούδα, που εξεγέρθηκαν ενάντια σε μια δικτατορία. Το μενού των δυτικών πρακτορείων καταπίνουν αμάσητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, για να επιβεβαιώσουν άλλη μία φορά πόσο φτηνή και αναξιόπιστη έχει καταντήσει η εγχώρια δημοσιογραφία την τελευταία δεκαετία. Οι εξελίξεις στο Καζακστάν είναι όντως δραματικές και εγκυμονούν σοβαρές διεθνείς επιπτώσεις, αλλά δεν μπορούν να ερμηνευτούν με παρωχημένα, ψυχροπολεμικά στερεότυπα της CIA και των δυτικών αποικιοκρατών.
Κατ’ αρχάς, δυο λόγια για τη σημασία της υπό συζήτηση χώρας. Με έκταση λίγο μεγαλύτερη από το σύνολο της Δυτικής Ευρώπης, το μέρος του Καζακστάν δεσπόζει στην Κεντρική Ασία, βασικό θέατρο του «Μεγάλου Παιχνιδιού» ανάμεσα στη Ρωσική και τη Βρετανική Αυτοκρατορία, στον 19ο αιώνα. Στη σύγχρονη εποχή, μήλο της έριδος για τις μεγάλες δυνάμεις και τις πολυεθνικές εταιρείες αποτελούν ο τεράστιος πλούτος της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και σε πλήθος μεταλλευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ουρανίου της, το οποίο τροφοδοτεί τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ινδίας και άλλων χωρών.
Παραδοσιακά χώρα νομάδων, που απέκτησε εθνική υπόσταση μόνο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, ως ομόσπονδη Δημοκρατία της ΕΣΣΔ (και εδώ πρέπει να θυμηθούμε την βλακώδη κριτική της Ρόζα Λούξεμπουργκ στους μπολσεβίκους, ότι με την πολιτική τους για την αυτοδιάθεση των εθνών θα δημιουργούσαν εθνικισμούς και εκεί όπου δεν υπήρξαν), το Καζακστάν είχε πάντα στενή σχέση με τη Ρωσία. Στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, περίπου το 36% του πληθυσμού του ήταν Ρώσοι. Σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί περίπου στο 25%, αλλά τα ρωσικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους. Ο επί μακρόν ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Καζάκος Λεονίντ Μπρέζνιεφ διετέλεσε, μεταπολεμικά, επικεφαλής του ΚΚ στο Καζακστάν, το οποίο και ήταν η τελευταία σοβιετική Δημοκρατία που ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη. Στο Καζακστάν βρίσκεται το ρωσικό διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ και φιλοξενούνται ρωσικές βάσεις, ενώ η χώρα ανήκει στο μετασοβιετικό, στρατιωτικό Οργανισμός Σύμφωνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), μαζί με Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Κιργιστάν και Τατζικιστάν.
Μετά την ανακήρυξη ανεξαρτησίας, ο ηγέτης του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ (ένα από τα μέλη της ηγεσίας του ΚΚΣΕ που πήραν από μία σοβιετική Δημοκρατία ο καθένας και τη λεηλάτησαν μαζί μ’ αυτούς που έγιναν ολιγάρχες σε μια νύχτα, στο αμόκ των ιδιωτικοποιήσεων για ένα κομμάτι ψωμί) ακολούθησε μια πολιτική δύο ταχυτήτων. Στο στρατιωτικό πεδίο, εμφανιζόταν πιστός σύμμαχος της Ρωσίας για να μη διακινδυνεύσει επεισόδια με την ισχυρή Ρωσία, όπως συνέβη σε Γεωργία, Ουκρανία και Μολδαβία, με την εμφάνιση ντε φάκτο ανεξάρτητων ρωσόφωνων περιοχών. Στο εσωτερικό, όμως, προωθούσε τον καζάκικο εθνικισμό σε βάρος των Ρώσων προαιώνιων κατοίκων της χώρας, ενώ στις διεθνείς σχέσεις προσπαθούσε να εξισορροπήσει τη παλιά ρωσική επιρροή που είχε μεταβληθεί σε αδιαφορία με ανοίγματα προς άλλα κέντρα ισχύος, αρχικά κυρίως το Πεκίνο. Διψώντας για ενέργεια και ορυκτά, η ανερχόμενη Κίνα επένδυσε ισχυρά στο Καζακστάν, το οποίο λόγω γεωγραφικής θέσης αποτελεί σημαντικό κρίκο στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Σι Τζινπίνγκ για τον καινούργιο Δρόμο του Μεταξιού.
Τα τελευταία χρόνια, το Καζακστάν ενίσχυσε ιδιαίτερα τις σχέσεις του και με την Τουρκία, με την πλήρη αδιαφορία της  Ρωσίας. Το ιστορικό υπόβαθρο ήταν γόνιμο. Το πρώτο τουρκικό χανάτο ιδρύθηκε, τον έκτο αιώνα μ.Χ., στα εδάφη που βρίσκονται σήμερα στο νότιο Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη δυτική Μογγολία. Στην τουρκική μυθολογία του Εργκένεγκον, η λύκαινα Ασένα, από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας, είναι εκείνη που διασώζει και μεγαλώνει τους πρώτους Τούρκους- από εδώ και το έμβλημα των Γκρίζων Λύκων. Το επικρατούν θρήσκευμα του σύγχρονου Καζακστάν είναι το σουνιτικό Ισλάμ, αν και οι θρησκευόμενοι είναι μειοψηφία και οι μαντήλες στους δρόμους όχι μόνο σπανίζουν, αλλά δεν αντιμετωπίζονται και ευνοϊκά από τις αρχές. Τελευταία το Καζακστάν προμηθεύτηκε drones και τεθωρακισμένα οχήματα από την ΝΑΤΟϊκή Τουρκία. Εδώ και χρόνια, το Καζακστάν συμμετέχει στο Συμβούλιο Τουρκικών Κρατών, που εκφράζει το παλιό όραμα του Τουργκούτ Οζάλ για αναβίωση του παντουρκισμού, «από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος».
Αλλά η «πολυεπίπεδη» εξωτερική πολιτική του Ναζαρμπάγεφ δεν άφηνε έξω από τον ορίζοντά του ούτε τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης. Ο μέχρι το 2019 πρόεδρος του Καζακστάν καλλιεργούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ανέθεσε στη Chevron την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου πετρελαϊκού κοιτάσματος της χώρας του και συμφώνησε δημοσίως με τους πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο ίδιος και οι ολιγάρχες που τον στήριζαν έβγαλαν τις περιουσίες τους στο Σίτι του Λονδίνου και επένδυσαν μαζικά στη βρετανική αγορά ακινήτων. Η εταιρεία πολιτικών συμβούλων του Τόνι Μπλερ εγκαταστάθηκε, με το αζημίωτο, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, που τότε λεγόταν Αστάνα, το 2011 και στήριζαν τις επικοινωνιακές κινήσεις του στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μετά την άγρια καταστολή διαδηλωτών, τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, όπου κάμποσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, μια πραγματική λαϊκή επανάσταση, όπου μετά την εξέγερση το ΚΚ Καζακστάν απαγορεύτηκε και τα μέλη του είναι στην φυλακή, για την οποία φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τίποτα από τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία κράτησαν σιγήν ιχθύος για τα καλά και συμφέροντα τους, ο ίδιος ο Μπλερ του έστειλε επιστολή (την έβγαλε στο φως της δημοσιότητας τρία χρόνια αργότερα ο Guardian), όπου μεταξύ άλλων του έγραφε: «Όσο τραγικό κι αν είναι αυτό το γεγονός, δεν θα πρέπει να συσκοτίσει την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στο Καζακστάν τα τελευταία χρόνια». Ακολουθούσαν οδηγίες για τη διαχείριση της επικοινωνιακής ζημιάς.
Δεν είναι περίεργο που οι δυτικές κυβερνήσεις δεν εξέφρασαν καμία δυσφορία όταν ο Ναζαρμπάγεφ εκλεγόταν πρόεδρος με ποσοστά από 97% και πάνω, όταν καθιστούσε εθνική γιορτή της χώρας τη μέρα της πρώτης εκλογής του, όταν μετονόμαζε την πρωτεύουσα σε Νουρσουλτάν (το μικρό του όνομα, σαν να κάναμε την Αθήνα, Κυριάκος), ή όταν αναγορευόταν σε ισόβιο Ηγέτη του Έθνους μετά τη θεωρητική αποχώρησή του από την εξουσία, το 2019. Λέμε θεωρητική, γιατί μπορεί μεν να παρέδωσε την προεδρία σ’ έναν δικό του άνθρωπο, τον σημερινό πρόεδρο Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, αλλά εννοούσε να οδηγεί από το πίσω κάθισμα: συνέχισε να είναι ο ίδιος πρόεδρος του ισχυρότατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, άφησε την κόρη του πρόεδρο της Γερουσίας (και πιθανή διάδοχο του Τοκάγεφ), ενώ στενοί σύμμαχοί του συνέχισαν να ελέγχουν τους κρίσιμους τομείς των μυστικών υπηρεσιών, του τραπεζικού συστήματος και των υδρογονανθράκων.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το Καζακστάν εξελίχθηκε, παρά τον αυταρχισμό και τη διαφθορά, στην πιο σταθερή από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, με ένα κατά κεφαλήν εισόδημα στα επίπεδα χωρών όπως το Μεξικό και η Μαλαισία, δηλαδή των σχετικά σταθερότερων χωρών της περιφέρειας.
Η εργατική τάξη όμως ζούσε μέσα σε παραπήγματα, δολοφονημένη το 20011.
 Ωστόσο η υπερεξάρτηση από τους υδρογονάθρακες και τα ορυκτά είχε το τίμημά της, με την κατάρρευση των τιμών, από το 2014 και μετά. Η κατάσταση έβραζε υπογείως από καιρό και το φιτίλι που άναψε τη μεγάλη πυρκαγιά της τελευταίας εβδομάδας ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τις τιμές των καυσίμων. Αυτό είχε ως συνέπεια να διπλασιαστεί μέσα σε ένα βράδυ η τιμή του υγροποιημένου αερίου που χρησιμοποιούν τα ΙΧ, γεγονός που εξόργισε τον κόσμο και έβγαλε στους δρόμους, πρώτα στο δυτικό τμήμα της χώρας, μετά και στη μεγαλύτερη πόλη, το Αλμάτι, πλήθη διαδηλωτών.
Προσπαθώντας να εκτονώσει το αντιπολιτευτικό κίνημα, ο Τοκάγεφ άλλαξε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, ακύρωσε την απόφαση για απελευθέρωση των καυσίμων και εξήγγειλε φιλολαϊκά μέτρα. Ήταν όμως αργά. Το κίνημα ήταν στημένο από την CIA και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αποκτώντας καθαρά πολιτικό , αντικαθεστωτικό χαρακτήρα, με νεοφιλελεύθερα ισλαμοφασιστικά χαρακτηριστικά. Διαδηλωτές φώναζαν «να φύγει ο γέρος», εννοώντας τον 81χρονο Ναζαρμπάγεφ, γκρέμιζαν αγάλματά του και καταλάμβαναν δημόσια κτίρια. Φώναζαν «να φύγουν οι Ρώσοι και η Ρωσία». Γρήγορα άρχισαν οι σχεδιασμένη από την CIA βανδαλισμοί τραπεζών και επιχειρήσεων, οι εμπρησμοί κρατικών κτιρίων και εμφανίστηκαν ένοπλες ομάδες που πυροβολούσαν αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 16 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από σφαίρες, ενώ τρεις από αυτούς αποκεφαλίστηκαν, για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να δείξουν τα ισλαμοφασιστικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός παράγοντας που τροφοδότησε τις ταραχές ήταν η οργή και απόγνωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού για την οικονομική του κατάσταση, τη διαφθορά και την καταπίεση. Ωστόσο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια πολιτικά ακέφαλη κοινωνική διαμαρτυρία, σε μια σχετικά ήρεμη, τις προηγούμενες δεκαετίες χώρα φτάνει μέσα σε μια νύχτα σε τέτοια επίπεδα οργάνωσης που να καταλαμβάνει σειρά δημοσίων κτιρίων και να επιδίδεται σε αντάρτικο των πόλεων. Οι υπόνοιες για ανάμιξη ξένων κέντρων είναι εύλογες. 
Με την πλάτη στον τοίχο, ο Τοκάγεφ αναγκάστηκε να καλέσει το Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας, δηλαδή τη Ρωσία, να στείλει στρατεύματα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ένοπλης εξέγερσης. Η παρουσία 2.500 Ρώσων αλεξιπτωτιστών και άλλων δυνάμεων από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνει την εκτόνωση της παρούσας κρίσης. Οι πολιτικές επιπτώσεις της, όμως, θα ξετυλιχτούν σε βάθος χρόνου. Το Καζακστάν πλέον είναι χαμένη υπόθεση για τους δυτικούς αποικιοκράτες
Η πιο άμεση επίπτωση θα είναι το τέλος της εποχής Ναζαρμπάγεφ. Ήδη, ο Τοκάγεφ τον παραμέρισε και ανέλαβε ο ίδιος το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ενώ ο Ηγέτης του Έθνους είναι άφαντος και τα δυτικά ΜΜΕ λένε ότι έφυγε κρυφά, με την οικογένειά του, στο εξωτερικό, κάτι που δεν ισχύει. Όσο για τον διάδοχό του, μάλλον θα έχει την τύχη του Λουκασένκο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προσπαθούσε για χρόνια να ισορροπήσει ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, εγκαταλελειμμένος και αυτός από την Ρωσία, εξασφαλίζοντας οφέλη και από τους δύο (δεν είναι τυχαίο ότι Γάλλοι και Γερμανοί έκλεισαν με τους Ρώσους τη συμφωνία για την ειρήνευση στην Ουκρανία όχι στο Παρίσι ή το Βερολίνο, αλλά στο Μινσκ της Λευκορωσίας), αλλά πλέον στράφηκε προς τον Πούτιν από τη στιγμή που στηρίχτηκε στα στρατεύματα και τις μυστικές υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση του στημένου από την CIA και τους δυτικούς αποικιοκράτες αντιπολιτευτικού κινήματος που τον αμφισβητούσε. Το ίδιο θα συμβεί με τον Τοκάγεφ, ο οποίος, αν και κινεζόφιλος (ήταν πρεσβευτής στο Πεκίνο και μιλάει κινέζικα), κάλεσε φυσικά το υπό ρωσική ηγεμονία Σύμφωνο Συλλογικής Άμυνας και όχι το διπλωματικό Σύμφωνο της Σαγκάης, στο οποίο επίσης μετέχει το Καζακστάν, για να τον διασώσει, γιατί το Σύμφωνο της Σαγκάης δεν διαθέτει στρατεύματα. 
Η συγκυρία της παρούσας κρίσης επίσης προβληματίζει, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν στη Γενεύη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για το Ουκρανικό, και όχι μόνο: ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προτείνει, από τις 17 Δεκεμβρίου, κάτι σαν μια «νέα Γιάλτα», αξιώνοντας από τον Τζο Μπάιντεν να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, κι ότι η Ουκρανία θα μείνει στρατιωτικά ουδέτερη. Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν έχει δώσει κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβιβαστεί με μια πιο διαλλακτική γραμμή έναντι της Ρωσίας για να αποτρέψει τον στρατηγικό εναγκαλισμό της με τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο της Αμερικής στον 21ο αιώνα, την Κίνα. Τη στιγμή λοιπόν που η Ρωσία ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί για το μεγάλο πρόβλημα στο δυτικό της μέτωπο, έρχεται η στημένη κρίση από την CIA στο Καζακστάν να της ανοίξει ένα καινούργιο μέτωπο, στο μαλακό της υπογάστριο, στο Νότο. Χώρια που, ύστερα από τις περιπέτειες της Λευκορωσίας, η κρίση στο Καζακστάν θα έχει ήδη αναζωπυρώσει τους φόβους και την οργή του Πούτιν ότι συνεχίζεται η περικύκλωση της Ρωσίας. Κάτι που είναι πολύ άσχημο για τους δυτικούς αποικιοκράτες. 




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΑ…
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε...
1996: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι την σημαία στα ΙΜΙΑ την πήρε ο αέρας...
1998: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ειναι «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ»... 
1999: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε να τρεξεις να παρεις φοιτητικό ΔΑΝΕΙΟ, εορτοδάνειο, διακοποδάνειο, και τρέχα μην και δεν προλαβεις...
2000: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ 7.000 ΜΟΝΑΔΕΣ και βάλε οτι έχεις και δεν έχεις και θα γίνεις πλούσιος... 
2001: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι κάποιος σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν διέσχισε και διαπέρασε ολη την αεροπορική ασπίδα της Δύσης ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ...
2002: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι με το ΕΥΡΩ δεν θα ξέρεις ΠΟΙΑ Μercedes ΝΑ πρωτοΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ...
2003: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι βομβαρδίσανε το Ιράκ γιατί ένας SADAM HUSEIN είχε πυρηνικά σε ένα κτήριο αλλα τελικά το κτίριο είχε μέσα βαμβάκια και ντομάτες...
2004: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι η Ολυμπιάδα θα φέρει ανάπτυξη για σένα οχι για το Μπόμπολα και την Γιαννα(Joker)Δασκαλάκη...
2005: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε «Φέτος η ύφεση και απο του χρόνου ανάκαμψη και ανάπτυξη»...
«Φέτος η ύφεση και απο του χρόνου ανάκαμψη και ανάπτυξη»...
επι 15 συναπτα ΕΤΗ...
2006: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι οι φωτιές σε ολη την Ελλαδα ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ειναι ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ «ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ»... 
2007: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου κρύψανε τα 233 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που πήραν οι τραπεζες και τα φορτωθήκαμε εμεις ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»...
2008: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι «ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ» και αν έχουμε είναι πολυ λίγα... 
2009: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι «ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ» και δεν θα έχουμε τρόφιμα και πετρέλαιο το χειμώνα... 
2010: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ειναι «ΕΥΛΟΓΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...
2011: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ειναι ανάγκη να ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία, τα φιλέτα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, το σπίτι σου, η μανα σου, η γυναίκα σου, το παιδί σου
2013: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι το 5% των Τζιχαντιστών που όπλισαν και ξεσήκωσαν οι πρακτορες κατα του δημοφιλέστατου στο λαό του Άσαντ είναι «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΠΟΛΕΜΟΣ...
2014: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι η Αίγυπτος, Λιβύη, Υεμένη, Αλγερία, Τυνησία ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ απλως εμείς 30 χρονια «δεν το είχαμε προσέξει»...
2015: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ΤΕΛΙΚΑ στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΙ»...
2016: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα είναι «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» κατατρεγμένοι (με τα 500ευρα και τα IPhone απο τις ΜΚΟ)...
2017: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι τα CAPITAL CONTROLS ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ «ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ»...
2018: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι η συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ ειναι εξαιρετικά συμφέρουσα για μας...
2019: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο Σύνταγμα ειχε ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ 70.000 ΚΟΣΜΟ...
2020: ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ (που ειναι Α.Ε ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΙΝΩΣ και είναι μαζί με τους πολιτικούς που τους βάζουν να νομοθετούν για αυτές μια κάστα παράνομων νόμων...) 
...ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ: 
-50.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ , 
-ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΗΤΕΙΑ, 
-ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, 
-ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ λογω άγχους...
-ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ...
-ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (ληστείες κτλ)
-ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ των νέων, 
-ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, 
-ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (καταθλιψεις κτλ.) ...
ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
-ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ, 
-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ, 
-ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, 
-ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ, 
-ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ...
Και γι αυτο ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ σου λένε ΤΩΡΑ «ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» οτι:
«ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ»...
Ας αναλογιστουμε λίγο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πληθυσμος Πακιστάν ----> Εκτίμηση 2021: 225.200.000, Απογραφή 2017: 207.774.520
Πληθυσμός Μπαγκλαντές -----> Εκτίμηση 2021: 166.303.000, Απογραφή 2017: 142.319.000
Πληθυσμός Αιγύπτου ------> Εκτίμηση 2021: 101.478.581, Απογραφή 2017: 94.798.827
Πληθυσμος Τουρκίας -----> Εκτίμηση 2020: 83.614.362, Απογραφή 2008: 71.517.100
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.
Σχολιο.- Σκέψου τωρα ενα μονο μικρο μερος αυτων να αποφασισει καποια στιγμη οτι θελει να ερθει προς Ευρώπη μερια. Μιλάμε για καταστροφή.
Σχολιο.- Αλλά τα αυτονόητα μοιάζουν άγνωστα για τα ιδιοτελή καθάρματα των Βρυξελλών.
Σχολιο.- Όταν τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε εκπαιδευτήρια και μαζί με την παρακμή της τηλεόρασης προωθούν το προσωπικό συμφέρον, την ηδονή ως πρόοδο και πρότυπο αυτοί φταίνε.
Όταν έχουν μετατρέψει το παιδί σε τεκμήριο, αυτοί φταίνε.
Όταν δίνουν μισθούς πείνας και λένε στον πτυχιούχο να εργαστεί ως ντελιβερας, αυτοί φταίνε.
Όταν σπρώχνουν την νεολαία να βρει δουλειά στο εξωτερικό γιατί εδώ τις έχουν κλείσει όλες, αυτοί φταίνε.
Για το δημογραφικό δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Οι κύριοι αυτοί του καθεστώτος έχουν μοναδικό άγχος το προσωπικό τους συμφέρον και πως θα εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων επικυρίαρχων  ώστε να συνεχιστεί η δυναστεία τους.
Σχολιο.- Ο Πακιστανός και ο Αιγύπτιος κάνει παιδιά και τα παρατάει όπου βρει. Επιπλέον σου ξαναλέω ότι αυτοί δεν έχουν τα δικά μας πρότυπα. Ενώ εδώ μας έχουν επιβάλλει την αμερικανια ως πρόοδο. Ότι σαπιλα σερβίρει η τηλεόραση φαντάζει ιδανικό στα μάτια των νέων!
Τέλος, δεν μπορούμε να ταυτίζουμε τους νόμιμους μετανάστες που εργάζονται και ενσωματώθηκαν όπου πήγαν, με τους μη αφομοιωσιμους ισλαμιστές.
Ο Κούλης μιλάει από την μία για ενσωμάτωση μη αφομοιωσιμων και από την άλλη για πολυπολιτισμική κοινωνία! Εντελώς αντίθετες έννοιες.
Επίσης άλλο να θέλει κάποιος να ενσωματωθεί πλήρως και άλλο να θέλει να επιβάλλει το ισλάμ ως κοινωνικό, πολιτικό, δικαστικό, στρατιωτικό σύστημα όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και θα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.
Μοναδική νόμιμη λύση είναι οι απελάσεις μιας και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Επίσης πρέπει να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα για το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο παιδί και πάνω ξεχωριστά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχωνεύουν τα ΑΤΜ στη Γαλλία: Χαμός με την απόφαση των τραπεζών
9 Ιανουαρίου 2022 – 15:03
Πολλές είναι οι κινήσεις, που δείχνουν πως οι τράπεζες μας ωθούν σε μια νέα εποχή σχετικά με την χρήση των χρημάτων, φέρνοντας αλλαγές ως προς την ανάληψη από τα ΑΤΜ.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μια είδηση από τη Γαλλία, καθώς η Societe Generale, η Crédit Mutuel και η BNP Paribas, που ανταγωνίζονται σε μεγάλο βαθμό στη γαλλική τραπεζική αγορά, βρίσκονται σε διαδικασία ενότητας δυνάμεων. Τα τρία τραπεζικά ιδρύματα δεν σκοπεύουν να συγχωνευτούν, αλλά μόλις ανέφεραν την έναρξη ενός έργου «για τη συγχώνευση των ATM τους». Εντός της Γαλλίας, αυτό θα επηρεάσει το ένα τρίτο των διανομών μετρητών (ΑΤΜ).
Εάν η μελέτη οδηγήσει σε συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ της Societe Generale, της Crédit Mutuel ή της BNP Paribas επίσης. Σύμφωνα με το Les Echos, οι τρεις τράπεζες προκάλεσαν την ιδέα της «εγγύησης, από κοινού και μακροπρόθεσμα, της καλύτερης πρόσβασης στην τραπεζική αυτοεξυπηρέτησης και ενίσχυσης του εύρους των υπηρεσιών για τους πελάτες». Για τις τράπεζες, είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων.
Μεταξύ του 2020 και του 2021, μελέτες του Groupement des Cartes Bancaires έδειξαν ότι οι αναλήψεις μετρητών είχαν μειωθεί κατά 23%. Μια άλλη μελέτη της Panorabanques σημείωσε ότι οι Γάλλοι έκαναν μόνο 1,6 αναλήψεις ανά μήνα κατά μέσο όρο.
Η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παρακμή. Αλλά η πτώση ήταν μέρος μιας γενικότερης πτωτικής τάσης. Την ίδια χρονιά, στη Γαλλία, ο αριθμός των ΑΤΜ αυξήθηκε σε 48.710, έναντι 50.136 το προηγούμενο έτος.
Οι αγροτικές περιοχές επηρεάζονται περισσότερο, εξακολουθούν να υποφέρουν από επιχειρήσεις που δεν είναι εξοπλισμένες με τερματικά πληρωμών για κινητά (TPE) για να δέχονται κάρτες. Στη Γαλλία, το 56,6% των δήμων δεν έχει πρόσβαση σε ΑΤΜ. Αυτή η τραπεζική έρημος θα γίνει σύντομα ισχυρότερη με το κλείσιμο υποκαταστημάτων. Οι παραδοσιακές τράπεζες, που ανταγωνίζονται τις τράπεζες κινητής τηλεφωνίας για το κόστος τους, τώρα προσπαθούν να γίνουν ψηφιακές.
Σε ένα δελτίο τύπου, η Societe Generale, η Crédit Mutuel και η BNP Paribas προσπαθούν να καθησυχάσουν για τις αγροτικές περιοχές. «Η μελέτη θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση της εγκατάστασης ATM σε αγροτικές περιοχές», ανακοινώνουν οι εγκαταστάσεις.
Εάν η συγχώνευση των ΑΤΜ αποδειχθεί πράγματι αποτελεσματική, είναι βέβαιο ότι η πρωτοβουλία θα δει το φως της δημοσιότητας με στόχο την υποστήριξη της μείωσης της χρήσης μετρητών, αλλά θα δώσει ευκολίες στα εκατομμύρια πελατών των διανομέων.
Χωρίς να χρησιμοποιηθούν, το κόστος τους παραμένει ένα βάρος και ένα ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επενδύσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το έργο θα τελειώσει το 2023.
Στην BNP Paribas, η αναζήτηση περιττών δαπανών έχει εξαπλωθεί και στον αριθμό των συμβούλων. Από την αρχή της εβδομάδας, εφαρμόστηκε μια νέα τιμολογιακή πολιτική, που έθεσε τέλος σε πειραματισμούς πολλών μηνών. Από εδώ και στο εξής, οι πελάτες πρέπει να εγγραφούν σε μια συνδρομή με 12 ευρώ το μήνα για να δικαιούνται αποκλειστικό σύμβουλο. Και η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες της premium προσφοράς που ονομάζεται «Affinity».
Διαφορετικά, το άλλο μέρος του προσωπικού συμβούλων είναι υπεύθυνο για μεγαλύτερο αριθμό πελατών στους οποίους δεν είναι απαραίτητα εξοικειωμένοι με τους φακέλους.
Ο ανταγωνισμός από την κινητή τραπεζική δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη μείωση του κόστους στις παραδοσιακές τράπεζες. Για υπενθύμιση, τα χαμηλά επιτόκια τιμωρούν σε μεγάλο βαθμό τις τράπεζες λιανικής, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να βρουν έναν απλό τρόπο πληρωμής.
Στη Γαλλία, σύμφωνα με τη Deloitte, ένας πελάτης θα έφερνε μόνο 450 ευρώ κατά μέσο όρο ετησίως. Και αυτό ισχύει επίσης για τις μικρότερες τράπεζες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις τράπεζες που δεν έχουν πολλούς πελάτες που κάνουν τον τραπεζικό τους κύριο λογαριασμό. Σε αυτήν την κατάσταση, οι νεο-τράπεζες αλλά και οι online τράπεζες όπως η ING France.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Στο προξενείο της Σερβίας για Τζόκοβιτς οι αντιεμβολιαστές αρνητές της υποχρεωτικότητας από το καθεστώς
Στάση έξω από το σερβικό προξενείο έκαναν οι αντιεμβολιαστές αρνητές της υποχρεωτικότητας από το καθεστώς που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φώναζαν συνθήματα υπέρ του Τζόκοβιτς, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον τενίστα.
09 Ιανουαρίου 2022 15:59
Έξω από το Γενικό προξενείο της Σερβίας στην οδό Κομνηνών σταμάτησε για λίγο η πορεία των αντιεμβολιαστών αρνητών της υποχρεωτικότητας του καθεστώτος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (09/01) στη Θεσσαλονίκη, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς και της Σερβίας. Τα συνθήματα ήταν «Τζόκοβιτς» και «Ελλάδα Σερβία Ορθοδοξία».
Οι συμμετέχοντες στην πορεία ήδη από τη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου είχαν κάνει αναφορά στη στάση του Σέρβου τενίστα απέναντι στα εμβόλια με αφορμή και το θέμα που προέκυψε στην Αυστραλία.
Εκθείασαν, μάλιστα, τη στάση του δηλώνοντας τη στήριξή τους προς το πρόσωπό τους.
Μπροστά από το σέρβικο προξενείο συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Τζόκοβιτς και της Σερβίας, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται μπροστά τους για κάθε ενδεχόμενο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζόκοβιτς κρατείται σε ξενοδοχείο, όπου οι μετανάστες καταγγέλουν ότι το φαγητό είχε σκουλίκια. Εξω έχουν συγκεντρωθεί από Σέρβους παπάδες και ΜΜΕ, μέχρι ακτιβιστές υπέρ των μεταναστών.
09/01/2022 15:20
Οι αυστραλιανές αρχές επιμένουν (Κυριακή 9 Ιανουαρίου) να υποστηρίζουν, με νομική υπεράσπιση, την απόφασής τους να απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα για τον νούμερο ένα παίκτη στο παγκόσμιο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, λόγω των κανονισμών εμβολιασμού για τον COVID-19. Την ίδια ώρα, ο Σέρβος σούπερ σταρ πέρασε την τέταρτη μέρα του στο ξενοδοχείο που έχει οριστεί για την κράτηση μεταναστών, που φτάνουν στην Αυστραλία χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Ο Τζόκοβιτς ήλπιζε να κερδίσει το 21ο τουρνούά της σειράς Grand Slam στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στο Australian Open, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, Όμως, αντί για προπόνηση, φυλακίστηκε σε ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται για να φυλακίσει αιτούντες άσυλο. Ο ίδιος αμφισβητεί την απόφαση των αρχών της Αυστραλίας να ακυρώσουν τη βίζα του, αφού τον σταμάτησαν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, νωρίς την Πέμπτη.
Έντονος και δημόσιος επικριτής της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, ο Τζόκοβιτς  με μια κίνηση νομικής αμφισβήτησης της απόφασης των αυστραλιανών αρχών, λέγοντας ότι του χορηγήθηκε βίζα λόγω νόσησης και ανάρρωσης από τον ιό τον Δεκέμβριο. Βάση νόμου που είχε μέχρι τότε η Αυστραλία, που έλεγε ότι όποιος έχει νοσήσει δεν είναι απαραίτητο να είναι εμβολιασμένος.
Το δράμα της Μελβούρνης συγκλόνισε το παγκόσμιο τένις, προκάλεσε εντάσεις μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας και έγινε σημείο ανάφλεξης για τους επικριτές της υποχρεωτικότητας των εμβολίων σε όλο τον κόσμο.
Η μήνυση του Τζόκοβιτς αναφέρει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών του έγραψε αυτόν τον μήνα επιστολή, για να του πει ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εισέλθει στη χώρα.
Οι Εσωτερικές Υποθέσεις, οι οποίες επρόκειτο να παρουσιάσουν σήμερα στοιχεία για την υπεράσπιση της αρνητικής απόφασης έναντι του Τζόκοβιτς, ζήτησαν αναβολή της ακρόασης από τη Δευτέρα για την Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο Reuters. Η αίτηση απορρίφθηκε, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.
Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς θα έχουν έως και δύο ώρες για να παρουσιάσουν την υπόθεσή τους από τις 10 π.μ. τη Δευτέρα, ενώ το κυβερνητικό νομικό τμήμα έχει δύο ώρες για να παρουσιάσει την υπεράσπισή του από τις 3 μ.μ., αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο.
Οι υποστηρικτές του Σέρβου τενίστα συγκεντρώνονται έξω από το Park Hotel, όπου πιστεύεται ότι κρατείται ο αθλητής ενώ παραμένει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Σε ξενοδοχείο για μετανάστες
Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ, που ρωτήθηκε για την αναταραχή σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, αρνήθηκε να σχολιάσει παραπέμποντας στις αποφάσεις του δικαστηρίου, αλλά σημείωσε ότι αρκετοί άλλοι άνθρωποι που συμμετείχαν στο τουρνουά αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα:  ανακλήθηκαν οι βίζες τους.
Ο υπουργός Οικονομικών Σάιμον Μπέρμιγχαμ, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα στο Channel 9, είπε χωρίς να αναφερθεί απευθείας στον Τζόκοβιτς, ανέφερε ότι «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της βίζας και των όρων εισόδου στη χώρα (κατά την πανδημία)» και «οι προϋποθέσεις εισόδου... υπερβαίνουν τους όρους της βίζας».
Η Τσέχα παίκτρια Ρενάτα Βοράκοβα, η οποία κρατήθηκε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς και της ανακλήθηκε η βίζα μετά από ανάλογα προβλήματα με την εξαίρεση από τον εμβολιασμό, έφυγε από τη χώρα χωρίς να αμφισβητήσει το καθεστώς της, ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η κατάσταση του Τζόκοβιτς έχει προσελκύσει ένα απίθανο πλήθος έξω από το λιτό ξενοδοχείο της Μελβούρνης, το οποίο, μέχρι αυτόν τον μήνα, ήταν περισσότερο γνωστό για τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους ενοίκους του, οι οποίοι είναι μετανάστες που ζητούσαν άσυλο και ισχυρίζονταν ότι τους σέρβιραν φαγητό που περιείχε σκουλήκια...
Διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υποστηρικτές των μεταναστών και οπαδοί του Τζόκοβιτς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται υπό αστυνομική φρούρηση.
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς είπε ότι στον Τζόκοβιτς δόθηκε τροφή χωρίς γλουτένη, εργαλεία για άσκηση και κάρτα SIM για να παραμείνει σε επαφή με τον έξω κόσμο.
«Είναι ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για να επιτραπεί στον Νόβακ να εισέλθει στην Αυστραλία, εμπλέκεται και ο Σέρβος πρόεδρος», είπε η πρωθυπουργός Μπρνάμπιτς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι αποφασίστηκε στην συνάντηση των προσωπικοτήτων που αντιδρούν στην δυστοπία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση
09/01/2022 - 22:42 
Ποιοι συμμετείχαν
Μια συνάντηση 20 και πλέον προσωπικοτήτων που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αντιδράσει στη δυστοπία και στην εκτροπή του δυτικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λάρισα. 
Όπως σας είχε ενημερώσει το pronews.gr, καθηγητές, γιατροί, νομικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και την ομογένεια της Αμερικής που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία τους με τις αποφάσεις της κυβέρνησης συναντήθηκαν στο Κτήμα Ευκαρπία στη Λάρισα και τα συμπεράσματα εκτέθηκαν στα ΜΜΕ τόσο για όσα έχουν γίνει αλλά τόσο και γι αυτά που έρχονται. 
Η ανακοίνωση:
Συνάντηση επιστημόνων και ενεργών πολιτών με κεντρικό θέμα «Το Πρώτο Βήμα - Πορεία προς την Ενότητα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» στη Λάρισα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ.
Στην πολύωρη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η κοινωνική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης απέναντι στη διαφαινόμενη δυστοπία.
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, ευελπιστώντας να φτάσει το συντομότερο δυνατό σε συμπαγή αποτελέσματα, διευρύνοντας τον κύκλο της με επιπλέον πρόσωπα και οργανωμένες (ή μη) ομάδες που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες αλλά είτε δεν έχουν αναλάβει ακόμα αντίστοιχες δράσεις, είτε
δρούν ασυντόνιστα μεταξύ τους, χωρίς την κοινή πορεία, που αποτελεί «το Πρώτο βήμα» προς την ενότητα.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να εκδώσουν την ακόλουθη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης.
«Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε σύναξη πολιτών, προερχόμενων από διαφορετικούς ιδεολογικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό να αποτελέσει «Το Πρώτο Βήμα» για την πολυπόθητη εθνική ενότητα απέναντι στην κοινωνική κατάσταση των τελευταίων δύο ετών που λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά δυστοπίας.
Επιδίωξή μας είναι ο συντονισμός των μέχρι σήμερα καλοπροαίρετων αλλά μεμονωμένων προσπαθειών, και η συνένωσή τους σε μία κοινή πορεία που θα στοχεύει στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας.
Μια αφύπνιση που είναι απαραίτητη αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια υπεύθυνη αντίσταση των πολιτών απέναντι στη σημερινή πολύ σκληρή - σχεδόν εξοντωτική για κάποια κοινωνικά στρώματα - προσωπική, ψυχολογική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.
Βιώνουμε πλέον τη σταδιακή απομείωση των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την επέκταση της φτωχοποίησης και των ανισοτήτων, και την επιβολή διχασμού που οδηγεί σε αποσάθρωση του πολιτισμού και της κοινωνίας. Μια κοινωνία η οποία, ως κεκτημένο των ευρωπαϊκών αξιών, υπηρετούσε μέχρι σήμερα τον κάθε πολίτη ως ξεχωριστή και αυτεξούσια προσωπικότητα.
Καταργείται πλέον η ιδιωτικότητα, η προσωπική ελευθερία επιλογών και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απειλείται ευθέως ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από κατακτήσεις αιώνων και πλέον κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη εισβολή του «κράτους εκτάκτου ανάγκης» και την επιβολή τεχνοκρατικής διαχείρισης της ζωής μας με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά.
Τελικός στόχος είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, των δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής αλλά και η επανάκτηση της οικονομικής και εθνικής αυτοτέλειας. Προς το σκοπό αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ και με όλες τους τις δυνάμεις, όχι μόνο με κοινές δράσειςκαι ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών αλλά και με μια προσπάθεια για συνεχή διεύρυνση του κύκλου διαλόγου με πρόσωπα που ενστερνίζονται τις ίδιες αγωνίες.»
Με το πέρας των εργασιών οι προσκεκλημένοι και συμμετέχοντες παρακάθησαν σε γεύμα το οποίο παρατέθηκε προς τιμήν κάθε ενός εκάστου εκ των προσκεκλημένων συμμετεχόντων από την οικοδέσποινα και φιλοξενούσα στο κτήμα «ΕΥΚΑΡΠΙΑ» την συνάντηση αυτή, κ. Φωτεινή Μπλιάτσου.
Η πρωτοβουλία για την συνάντηση προέκυψε ως άμεση και επιτακτική ανάγκη από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση:
1. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιατρός, Δρ. Καρδιολογίας 
2. ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,   Μουσικός Παραγωγός, Επιχειρηματίας
3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ,  Βιοχημικός 
4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΝΤΖΕ, Συνταξιούχος, Κεραμίστρια
5. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ιατρός, Καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας
6. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δικηγόρος, Δίκαιο Υγείας 
7. ΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ,  Πολεοδόμος - Επιχειρηματίας  
8. ΜΑΣΣΑ ΟΛΓΑ, Συνταξιούχος πρ. τηλεοπτική Παραγωγός , Ακτιβίστρια
9. ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σκηνοθέτης
10. ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, Γεωργός
11. ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Εικαστικός
12. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Εκπαιδευτικός, Πολιτικός Επιστήμων, Ακτιβιστής 
13. ΝΤΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Ποινικολόγος, μεταπτυχιακό στην φαρμακολογία
14. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τ. καθ. Πανεπιστήμιο Πατρών
15. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Καλλιτέχνης, Ακτιβιστής
16. ΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αν. Καθ. Βιοχημείας
17. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΜΠΛΑΝΑΣ,  Χημικός Μηχανικός
18. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Δημοσιογράφος, διευθυντής έκδοσης
Πρωινής Νέας Υόρκης
19. ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ερευνητής-Ιατρός, Μάστερ Δημόσιας Υγείας
20. ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ,   Μουσικός Παραγωγός, Ακτιβίστρια
21. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
22. ΧΙΩΤΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,  Αρχιτέκτονας Μηχανικός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατροπή στο Australian Open: Καταγγελία ότι ο Ρ.Ναδάλ μπήκε παράνομα στη χώρα!- Έκθετη η κυβέρνηση για Ν.Τζόκοβιτς
9/01/2022 - 21:48
Η Αυστραλία δείχνει να κινείται «εκδικητικά» με τον Σέρβο αθλητή - Έκθετος και ο Ρ.Ναδάλ που μιλούσε για «συνέπειες» για τον αντίπαλό του
Με αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της Σίδνεϊ, Μίλος Νίνκοβιτς, κατήγγειλε δημοσίως τον Ραφαέλ Ναδάλ για παράνομη είσοδο στην Αυστραλία και η καταγγελία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας μάλλον κινείται καθαρά εκδικητικά έναντι του Σέρβου, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις νωρίτερα περί αδιαφορίας για την απόφαση του δικαστηρίου!
Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της Σίδνεϊ, Μίλος Νίνκοβιτς σε δηλώσεις που παραχώρησε στην «Kurir» κατήγγειλε πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έδειξε την ανάλογη... «ευαισθησία» για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μπήκε στην Αυστραλία μερικά 24ωρά πριν λήξει η καραντίνα του.
«Ουδείς ασχολήθηκε με αυτό, όμως θυμάμαι ότι ο Ναδάλ ανακοίνωσε πως νόσησε από κορωνοϊό στις 20 Δεκεμβρίου και μπήκε στην Αυστραλία στις 30 ή στις 31 Δεκεμβρίου! Δεν είχαν περάσει δύο εβδομάδες και για να μπεις στην Αυστραλία, πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από την νόσησή σου, είτε είσαι Αυστραλός, είτε είσαι ξένος. Ουδείς έχει γράψει κάτι γι' αυτό, κανείς δεν ρωτάει τι συνέβη. Πως έγινε κάτι τέτοιο; Και όμως, όλο αυτό δείχνει ότι ήξεραν από νωρίς τι ήθελαν να κάνουν και γιατί το έκαναν με τον Νόβακ», ανέφερε ο 37χρονος εξτρέμ.
Για του λόγου το αληθές ο ίδιος ο Ναδάλ είχε ανακοινώσει μέσω twitter στις 20/12 ότι νόσησε...
Μάλιστα στις 6 Ιανουαρίου ο Ναδάλ αγωνίστηκε μετά από 154 ημέρες σε αγώνα (καθότι τραυματίας) συμμετέχοντας στο τουρνουά της Μελβούρνης (ATP 250) το οποίο και εν τέλει κατέκτησε.
Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση και μάλιστα μετά και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ρ.Ναδάλ για τον Ν.Τζόκοβιτς:
«Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά μετά υπάρχουν κάποιες συνέπειες», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο single από τον Αύγουστο την Πέμπτη, στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.
«Φυσικά και δεν μου αρέσει η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα όμως ήξερε τις συνθήκες εδώ και πολλούς μήνες πριν, οπότε παίρνει τη δική του απόφαση», πρόσθεσε.
Για τον εαυτό του τι θα πει;
Όλα τελικά δείχνουν ότι υπάρχει καιροσκοπισμός από την κυβέρνηση της Αυστραλίας απέναντι στον Σέρβο αθλητή που μάλλον ζητούν να τον εκδικηθούν για την ακυρωθείσα συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων μεταξύ μιας αυστραλιανής εταιρείας εξόρυξης και του σερβικού δημοσίου, μετά από διαδηλώσεις που πρωτοστάτησε ο Ν.Τζόκοβιτς.
Αύριο το Δικαστήριο και η... εκτροπή της Αυστραλίας
Απορρίφθηκε το αίτημα των εκπροσώπων του υπουργείου εσωτερικών της Αυστραλίας, για να καθυστερήσει η δίκη που αφορά την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.
Έτσι την Δευτέρα η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Οι δικηγόροι του κορυφαίου τενίστα του κόσμου έχουν καταθέσει ένσταση εδώ και μέρες με αφορμή την απόφαση των αρχών για απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους εξασφάλισης άδειας εισόδου.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας επιδίωξε να «κερδίσει χρόνο», ζητώντας την αλλαγή ημερομηνίας της διαδικασίας κατά 48 ώρες, αίτημα που, όμως, απορρίφθηκε από τον δικαστή Άντονι Κέλι.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος και την γενικότερη αίσθηση ότι το μομέντουμ είναι με τον Σέρβο, η αντίδραση των Αυστραλών ήταν η διαρροή πως «ακόμη κι αν κερδίσει την έφεση ο Τζόκοβιτς η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα ζητήσει τη εκ νέου κράτηση του Τζόκοβιτς!
Όπως ανέφεραν στα έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι νομικοί της κυβέρνησης «πιθανή αποδοχή της έφεσης του κ. Τζόκοβιτς δεν αναιρεί το δικαίωμα της Αυστραλίας να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του», συμπληρώνοντας ότι το αίτημα ιατρικής εξαίρεσης που αιτήθηκε στηρίχθηκε σε λόγους οι οποίοι έχουν αναιρεθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στα ίδια έγγραφα απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σέρβου για κακή συμπεριφορά και μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ: «Μην αφήνετε πολίτες να βρίζουν τον Κ.Μητσοτάκη» - Πώς απαντά η κυβέρνηση στην οργή του κόσμου
09/01/2022 - 15:27
Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου λόγω της διαρκώς αυξανόμενης οργής των πολιτών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Από το καλοκαίρι, όπου και κατακάηκε η Εύβοια, μέχρι και σήμερα, βλέπουμε πολίτες να παρεμβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και να υβρίζουν τον πρωθυπουργό με το γνωστό σύνθημα. 
Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί τα «κρούσματα», καθώς πλέον ένα τεράστιο μέρος των Ελλήνων «βράζει» με την κυβέρνηση για ένα σωρό θεμάτων, όπως ο Covid-19, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, το μεταναστευτικό (μετά και τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα), αλλά και την ακρίβεια. 
Προσφάτως είδαμε σε εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου έναν πολίτη που περίμενε σε ουρά για να κάνει rapid test να φωνάζει σε ζωντανή μετάδοση το γνωστό σύνθημα για τον Κ.Μητσοτάκη. Η παρέμβαση του προκάλεσε την οργή του δημοσιογράφου, ο οποίος ζήτησε άμεσα να τον κόψουν και στη συνέχεια προχώρησε σε έναν μονόλογο λέγοντας πως η «ύβρις δεν είναι άποψη», ξεχνώντας βεβαίως ότι ο ίδιος στην ίδια εκπομπή αποκάλεσε τον Ν.Τζόκοβιτς ως «ψεκασμένο». 
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου και συζητήθηκε αυτό το θέμα, δηλαδή οι παρεμβάσεις των πολιτών σε τηλεοπτικές εκπομπές και τα υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό. 
Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι τα ΜΜΕ πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση και να διακόπτονται αμέσως οι ζωντανές παρεμβάσεις, αλλά και παράλληλα να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους πολίτες που υβρίζουν τον πρωθυπουργό. 
Κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με τα υβριστικά συνθήματα, αλλά και αρκετούς συμβούλους του πρωθυπουργού, που θεωρούν πως εάν η κυβέρνηση τραβήξει το σχοινί στα άκρα, τότε θα υπάρξει ένα «τσουνάμι» οργής που δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αποφασίστηκε να περιοριστούν οι ζωντανές μεταδόσεις σε μέρη που υπάρχει αρκετός κόσμος, ενώ σε συζήτηση που υπήρξε μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και δημοσιογράφων ζητήθηκε να διακόπτονται άμεσα οι παρεμβάσεις, αυτό δηλαδή που έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όοοχι απατεώνες.
Η απαλλοτρίωση της εθνικής, δημόσιας, δημοτικής & ιδιωτικής γης και περιουσίας,
δεν γίνεται για εθνικούς λόγους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όοοχι απατεώνες.
Δεν θα λέτε τους εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους, για να αποσείσετε τηνΕυθύνη σας.
Κρυφτείτε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτωχοποιείται ο Έλληνας
 Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, 16:40
Η αγοραστική δύναμη των Eλλήνων μειώνεται δραματικά τα τελευταία δέκα χρόνια και όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι αυτό θα συνεχίσει να παρατηρείται και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα είναι η κατακρύμνιση των μισθών των εργαζομένων, των αμοιβών των επαγγελματιών και των συντάξεων, λόγω των τριών μνημονίων που επιβλήθηκαν στη χώρα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει διαθέσιμα χρήματα για κατανάλωση, αλλά ούτε για την κάλυψη των άμεσων και ανελαστικών αναγκών.
Η μείωση των εισοδημάτων συνοδεύτηκε, επίσης, από την βαριά φορολογία που έπληξε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και επιβλήθηκε από τους δανειστές.
Οι τιμές των προϊόντων εμφάνισαν σχετική σταθερότητα, αλλά «απογειώθηκαν» όπου υπήρξε φορολογική επιβάρυνση, δηλαδή όπου εφαρμόστηκαν ειδικοί φόροι κατανάλωσης, αυξημένο ΦΠΑ κλπ. Βεβαίως υπήρξαν και περιπτώσεις προϊόντων που η τιμή τους «εκτοξεύτηκε» σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Το κόστος παραγωγής των προϊόντων μειώθηκε παγκοσμίως μέσα από τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, αλλά και τις μεταφορές των εργοστασίων σε χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα και προηγουμένως η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν κλπ. Ακόμη και η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε το φθηνό εργατικό της δυναμικό και έδωσε στην ευρωπαϊκή αγορά φθηνότερα προϊόντα κυρίως ένδυσης και οικιακής χρήσης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα ο μέσος Έλληνας έχει την αίσθηση ότι τα βασικά αγαθά κόστιζαν λιγότερο τις προηγούμενες δεκαετίες και ότι τότε τα χρήματα... μετρούσαν. Υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις που αυτό ισχύει. Μάλιστα οι περιπτώσεις αυτές επειδή αφορούν την καθημερινότητα επηρεάζουν την ψυχολογία και την τσέπη του μέσου ανθρώπου. Δεν συμμετέχουν όμως αποφασιστικά στο γενικό σύνολο της διαμόρφωσης των τιμών σε μία χώρα. Ωστόσο θυμίζει κάτι, σαν την μικροεγκληματικότητα. Δεν αποτελεί βαριά παραβατικότητα, αλλά μειώνει δραστικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι η χώρα μπήκε στη «δίνη του αποπληθωρισμού» τα τελευταία χρόνια, αλλά ούτε αυτό βοήθησε την μέση οικογένεια να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες ανάγκες της.
Το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε ακόμη περισσότερο και συνεχίζει να μειώνεται από το περασμένο φθινόπωρο όταν ένα «κύμα ακρίβειας» σάρωσε όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.
Η αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων νοικοκυριών ύστερα από 10 χρόνια λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε ένα πληθωριστικό σοκ
Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα
«Πρωταγωνιστής» της ακρίβειας είναι οπωσδήποτε η ενέργεια με την αύξηση του πετρελαίου και την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο πληθωρισμός «δείχνει πλέον τα δόντια του» και αναγκάζει τον μέσο πολίτη σε καταναλωτική αποχή, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Βέβαια, η τιμή των υγρών καυσίμων είναι μια διαφορετική περίπτωση, αφού το μεγαλύτερο μέρος της τιμής ενός λίτρου πετρελαίου ή βενζίνης είναι φόροι και όχι πραγματικό προϊόν.
Στη διεθνή αγορά η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι σε σχέση με τη δεκαετία του 1970 αυξήθηκε, αλλά η τιμή του διυλισμένου προϊόντος γνώρισε ιδιαίτερες ανατιμήσεις λόγω των φόρων που επιβλήθηκαν.
Τι πραγματικά πιστεύουν οι Έλληνες για το εισόδημά τους
Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, για την καταγραφή - μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους, την τηλεργασία.
Σε συνέχεια ανάλογης έρευνας του Οκτωβρίου του 2020, καταγράφονται οι αρνητικές οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα.
Τα ευρήματα που προκύπτουν είναι:
– Το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.
– Από αυτούς το 22% δηλώνει απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 - 30%.
– Το 48% των εργαζομένων που αναφέρουν μείωση εισοδημάτων, δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους για το επόμενο 6μηνο.
– Το 40% των εργαζομένων δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί με τηλεργασία στην διάρκεια της πανδημίας.
Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν ανάλογες απόψεις με αυτή του Οκτωβρίου του 2020. Συγκεκριμένα:
– Το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας στους μήνες που έρχονται (+4% σε σχέση με τον Οκτώβριο).
– Το 58% δηλώνουν απαισιόδοξοι σε σχέση με την εξέλιξη των αμοιβών τους για το επόμενο 6μηνο (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).
– Το 39% των εργαζομένων δηλώνουν απαισιόδοξοι για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο) και το 53% δηλώνουν αντίστοιχα αισιόδοξοι (-1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).
Η Έρευνα αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την ένταση του κλίματος οικονομικής και εργασιακής ανασφάλειας και επισφάλειας και τον αυξανόμενο προβληματισμό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις αλλαγές που φέρνει η περίοδος της πανδημίας σε σχέση με τις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματά τους.
Σε αυτή την δύσκολη - από κάθε άποψη - συγκυρία, η πλήρης επαναφορά και ενεργοποίηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και η δυνατότητα του κράτους να παρεμβαίνει των κοινωνικών εταίρων να διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό, υπέρ των εργαζομένων,  αποτελεί περισσότερο από ποτέ πλέον επιβεβλημένη κοινωνική αναγκαιότητα.
Είναι εκ των γεγονότων πασιφανές, πως η απώλεια κινδυνεύει να γίνει κανονικότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στην Κυψέλη
 Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, 10:33
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία το πρωί της Κυριακής, καθώς ένας αλβανός άνδρας πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο και πανικό στους κατοίκους της περιοχής.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας, εξαρχής ήταν μεγάλη κι όταν μετέβη στο σημείο κατάφερε να συλλάβει τον άνδρα. Ο ίδιος μετά τους πυροβολισμούς ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην οδό Εφέσου. Στο σημείο βρέθηκε και μεσολαβητής που επιχείρησε να πείσει τον άνδρα να παραδοθεί.
Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του δεν βρέθηκε άλλο άτομο. Επίσης, δεν έχει βρεθεί ακόμη το πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε ούτε έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που το οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Αλλά στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά ναρκωτικά και όπλα.
Σχολιο.- Επενδυτής του Αντώνη Σαμαρά ήταν τελικά, γι'αυτό και θα αφεθεί ελεύθερος με μία μικρή επίπληξη μονάχα. Αν είσαι ανεμβολίαστος, είσαι πιο επικίνδυνος από κάποιον που πυροβολεί ανεξέλεγκτα. Με το νέο νόμο της Νέας Δημοκρατίας.


Πιστόλια, σφαίρες και ναρκωτικά βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου Αλβανού που πυροβολούσε στην Κυψέλη
Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, 19:15
Όπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου Αλβανού, ο οποίος πυροβολούσε άσκοπα από το μπαλκόνι το σπιτιού του στην πλατεία Αμερικής και συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, με δύο γεμιστήρες και 71 φυσίγγια, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 117,7 γραμμαρίων.
0 30χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Αττικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίωξη ΙΧ με κλέφτες Ρομά στη Δυτική Αττική - Εμβόλισε μηχανή της ομάδα ΔΙ.ΑΣ
 Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, 18:21
Μια «τρελή» καταδίώξη συμμορίας Ρομά σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική Αττική, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα να κινείται καιέκαναν σήμα να σταματήσει. Ωστόσο, ο οδηγός, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.
Μάλιστα, το ΙΧ εμβόλισε μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός στο πόδι και να διακομιστεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός του δεν ηταν σοβαρός.
Η καταδίωξη του οχήματος των Ρομα συνεχίστηκε μέχρι τον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε περιοχή όπου βρίσκεται καταυλισμός. 
Στο σημειο εκείνο, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στη συνέχεια από τους αστυνομικούς. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν κλοπιμαία, που εκτιμάται ότι κλάπηκαν λίγη ώρα πριν την καταδίωξη από σπίτι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, χωρίς ωστόσο ακόμη η συγκεκριμένη πληροφορία να έχει εξακριβωθεί.
Στο αυτοκίνητο των δραστών επέβαιναν κατά πληροφορίες τέσσερα άτομα, τουλάχιστον ένα εκ των οποίων είναι γνωστό στις Αρχές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ του δημάρχου Σ. Δανιηλίδη για τις τιμές των PCR και τις απειλές που δέχτηκε...
Συγκλονιστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έκανε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στο Ανατρεπτικό Δελτίο ειδήσεων του Alert TV... 
Ο δήμαρχος που κατέρριψε με την ενέργεια του όλο το κυβερνητικό αφήγημα, αφού εξήγησε πως ακριβώς έκανε τον διαγωνισμό με όλες τις προδιαγραφές και κατάφερε να επιτύχει αυτή την τιμή, ανέλυσε την έρευνα που είχε διενεργήσει για το πραγματικό κόστος των μοριακών τεστ PCR, τους οποίους οι Έλληνες πληρώνουν ακόμα και σήμερα στο διπλάσιο κόστος συγκριτικά με την Κύπρο.
Όπως ο ίδιος είπε, έπειτα από την ανακοίνωση της τιμής που πέτυχε, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που δεν μπορεί να μειώσει περαιτέρω τις τιμές. Λέγοντάς του μάλιστα πως έχει εισπράξει παράπονα από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, λόγω της ενέργειας αυτής του δημάρχου! Ερωτώμενος ο δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ενόχληση από τον Γιώργο Πατούλη, με τον οποίον μάλιστα γνωρίζεται προσωπικά.
Η βόμβα όμως ήταν στην αμέσως επόμενη κουβέντα του: Έπειτα από την διενέργεια του διαγωνισμού και την κοινοποίηση του, κατήγγειλε ότι δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, όπου κάποιοι τον συμβούλεψαν «να μην χώνει την μύτη του σε αυτά τα πράγματα»! Ο ίδιος μάλιστα έκανε αναφορά στον Αλέκο Παπαδόπουλο, τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Σημίτη που παραιτήθηκε αηδιασμένος, λέγοντας ότι στην υγεία «υπάρχουν πιράνχας που τρέφονται με ανθρώπινες σάρκες»!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πρώτη νίκη στην Αυστρία! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ υποχώρησε και απομάκρυνε τα κάγκελα για τους διαδηλωτές...
Στην Αυστρία η αστυνομία υποχώρησε και απομάκρυνε κάποια από τα κάγκελα της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας και πολίτες ένωσαν τις φωνές τους! Μένουν ακόμα δυστυχώς πολλά περισσότερα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στην Πράγα...
Τσεχική Δημοκρατία - Πράγα [9 Ιαν 2022]  
Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε #Prague , #Brussels και σε πολλές άλλες πόλεις ενάντια στις εντολές vax!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΕΙΣΕ η Δεκελείας! ΜΕΓΑΛΟ συλλαλητήριο της Original 21 για τα μέτρα στα γήπεδα...
 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από την Original 21 για τα τραγικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα γήπεδα, αναφορικά με τον κόσμο στις εξέδρες και το ποσοστό του 10%, έγινε σήμερα το απόγευμα. 
Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν  στην Λεωφόρο Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια και διαμαρτύρονται με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα για τους πολίτες της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ακούστηκαν συνθήματα αποδοκιμασίας εναντίον της κυβέρνησης, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και κατά του Ολυμπιακού. Στο συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια  έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος.
Το συλλαλητήριο έγινε κανονικά παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που ήταν προγραμματισμένο για τις 19:30, κάτι που δεν έπραξε η Θύρα 7, η οποία ανέβαλε την δική της κινητοποίηση μετά την αναβολή του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας αύριο έξω από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης...
ΕΣΥ για όλους  
Αύριο Δευτερα στις 09:00 πμ καλούμε όλους και όλες μπροστά από την είσοδο του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης. Η αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου πρέπει να σταματήσει. Ως ΕΣΥ_για_όλους στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους του νοσοκομείου και στα παιδιά.