Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Παρασκευη 1 Απριλιου 2022


Καλό μήνα φιλαρακιά μας 

Σας λείψαμε ? Ίσως γιατί ο σύριζα και τα τρολ έχουν πεθάνει και ετοιμάζονται για καρέκλες 

Πανδημία ,κρίση , πόλεμος ,ενεργειακή κρίση ,ακριβεία ,φτώχεια σε λίγο και επισιτιστική κρίση και αφου ο ΣΥΡΙΖΑΣ έχει ψηφίσει 1 στους 2 νόμους της ΝΔ τώρα ετοιμάζονται και για συγκυβέρνηση 

ΤΙΘΑΨΗΦΙΣΕΤΕΡΕΜΑΛΑΚΕΣΚΑΝΟΝΙΣΤΕ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το "καλό μήνα" της πρωταπριλιάς, ανοίξτε τα κανάλια.

Σχολιο.- Να λουστούμε στο ψέμα !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας γ@μησε ο Πούτιν λέει ο σωστοπλευροιστοριάκιας. Με το δικό του σιτάρι που έτρωγες λεμέ; Φάε τώρα φωτοβολταικά. Και γρήγορο ψόφο μπας και δούμε άσπρη μέρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους λένε εμβολιαστείτε για να έχετε ανοσία, και εμβολιάζονται.

Τους λένε, τελικά δεν υπάρχει ανοσία μέσω εμβολιασμού και λένε οκ, δεν πειράζει.

Τους λένε κάντε τεστ, είναι υποχρεωτικά, δεν είναι υποχρεωτικα, βάλτε μάσκες, βγάλτε μάσκες και αυτοί λένε οκ σε όλα.

Τους λένε, ενώ έχουν γίνει οι αυξήσεις πολλούς μήνες πριν τον πόλεμο, ότι για την αύξηση της βενζίνης, των σπορελαίων, των βασικών προϊ'οντων και γενικά για την ακρίβεια, φταίνε οι Ρώσσοι που κάνουν πολεμο και λένε οκ.

Τους λένε ότι παρά την ακρίβεια, η ανάπτυξη της χώρας είναι εκρηκτική και λένε οκ, τέλεια.

Τους λένε να βάλουν όλοι Ουκρανικές σημαίες, κι ας μην ξέρουν καν που πέφτει η Ουκρανία, ποιός πολεμάει ποιόν και λένε οκ και γεμίζουν σημαίες.

Τους λένε να ετοιμάζονται για νέα κρίση, κλιματική και αυτοί λένε οκ, θα προσέχουμε.

Τους λένε με κάθε έμμεσο τρόπο, πως είναι λοβοτομημένοι, νεκροζώντανοι, και λένε οκ, ευχαριστούμε.

Το πείραμα πέτυχε, η πανδημία χτύπησε ακριβώς εκεί που στόχευε, στο ανθρώπινο μυαλό....

Τα νέα εμβόλια, θα γίνονται με έγχυση κατ' εθείαν στο κεφάλι.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω να δω όταν μιλήσει ο Ζελέ στο ελληνικό κΥνοβούλιο πόσο ωραία θα τον ακούνε οι αριστεριτζήδες της κρατικής επιχορηγήσεις όταν θα λέει τις παπαριες που του γράφουν οι ΝΑΤΟϊκοί κειμενογραφοι!

Σε ποιους αναφέρομαι; Θα ξεκαθαρίσει μετά από τη στάση των βουλευτών όταν γίνει η θεατρική παράσταση με τον Ζελέ σε απευθείας σύνδεση με τη Βουλή!

 Ο ζελέ έχει κείμενο ανάλογο με το πού παρουσιάζεται η παράσταση! Στη Δανία, λοιπόν, όπου η «πράσινη» μούφα οδήγησε τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να στέλνουν απολογητικές επιστολές στους καταναλωτές «αχ ξέρετε επειδή δε φύσηξε πολύ το 2021 και κάψαμε αέριο πάρτε μια γερή αύξηση τιμών (αναδρομική μάλιστα) και ετοιμαστείτε για άλλη μία γύρα από Απρίλη» ,ο Ζελέ διάβασε μία παπαριά α λα παιδική έκθεση (σαν της Γκρέτα ας πούμε) για πρασινάδες και λουλούδια απαλλαγμένα από τα κακά ορυκτά 

Κι οι παραμυθάδες πρασινάδες της σοσιαλδημοκρατίας τον άκουγαν κάνοντας πως δεν έχουν τελικά εμπεδώσει το πόσο εξαρτημένη είναι η «πράσινη» μπιζνα τους από το αέριο του Ρώσου! Μετά το τέλος του μονόπρακτου είπαν να ρίξουν κανα κέρμα στον πλανόδιο ηθοποιό αλλά δεν είχαν αρκετά ρούβλια στις τσέπες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Περουβιανό Κογκρέσο απέρριψε τη Δευτέρα τη δεύτερη απόπειρα καθαίρεσης κατά του προέδρου Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και αδυναμία διαχείρισης από τις δεξιές δυνάμεις στο κοινοβούλιο. Μετά από πάνω από οκτώ ώρες συζήτησης, 55 νομοθέτες ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, 54 κατά και 19 απείχαν. Για να εγκριθεί, η πρόταση καθαίρεσης που προωθούσαν οι δεξιές ομάδες έπρεπε να έχει τις ψήφους τουλάχιστον 87 βουλευτών από τους 130 νομοθέτες.


Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Περού: Το Κογκρέσο αρνείται να ανατρέψει τον Πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο

Ο Περουβιανός πρόεδρος είπε ότι η νέα πρόταση καθαίρεσης εναντίον του δεν στηρίζεται σε στοιχεία. 

Το Περουβιανό Κογκρέσο απέρριψε τη Δευτέρα τη δεύτερη απόπειρα καθαίρεσης κατά του προέδρου Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και αδυναμία διαχείρισης από τις δεξιές δυνάμεις στο κοινοβούλιο. Μετά από πάνω από οκτώ ώρες συζήτησης, 55 νομοθέτες ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, 54 κατά και 19 απείχαν. 

Για να εγκριθεί, η πρόταση καθαίρεσης που προωθούσαν οι δεξιές ομάδες έπρεπε να έχει τις ψήφους τουλάχιστον 87 βουλευτών από τους 130 νομοθέτες.

Ο Πρόεδρος Καστίγιο εμφανίστηκε στην έδρα του Κογκρέσου για να αναλάβει την υπεράσπισή του στις κατηγορίες των δεξιών βουλευτών, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε για να εκπληρώσει το πρόγραμμά του. 

Ο Καστίγιο υπενθύμισε ότι αποφάσισε να πάει ενώπιον του Κογκρέσου για να «δείξει τον μέγιστο σεβασμό στο συνταγματικό κράτος και τα εργαλεία ελέγχου του» και ότι ο αγώνας του «τώρα δεν είναι για προσκόλληση στην εξουσία, που είναι προσωρινή», αλλά «για να υπηρετήσει τη χώρα».

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο Περουβιανός πρόεδρος είπε ότι η πρόταση εναντίον του στερείται στοιχείων που να την στηρίζουν. Ο Πέδρο Καστίγιο χαιρέτησε την ψηφοφορία στο Κογκρέσο σχετικά με την πρόταση καθαίρεσης εναντίον του, και την περιέγραψε ως νίκη της «κοινής λογική;, της ευθύνης και της δημοκρατίας».

Η πρόταση καθαίρεσης κατά του Πέδρο Καστίγιο περιελάμβανε καταγγελίες για φερόμενη διαφθορά, διορισμό αμφιλεγόμενων προσώπων σε υπουργεία και υψηλές δημόσιες θέσεις, καθώς και εικαζόμενη έλλειψη ικανότητας άσκησης της ηγεσίας του κράτους.

Αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση καθαίρεσης κατά του Καστίγιο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από επτά μήνες, αφού η πρώτη απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο πριν φτάσει στη συζήτηση, επειδή δεν είχε συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

31/3/2022 – 23.30 ώρ.  

Η Αντιπροσωπεία της ΛΔΝ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του Ιταλού διεθνιστή, αντιφασίστα, εθελοντή στον Ντονμπάς από το 2015, Edy Ongaro (Bozambo). O Edy έπεσε σαν ήρωας, στη πρώτη γραμμή, καλύπτοντας με το σώμα του χειροβομβίδα, για να σώσει τη ζωή των συντρόφων του.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ !

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Η Αντιπροσωπεία της ΛΔΝ στην Ελλάδα εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους οικείους και συντρόφους του! 

Ζ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



68.000% αύξηση στα εγκεφαλικά, 44.000% στα καρδιολογικά, 41.834 νεκροί στην ΕΕ από τα €μβολια και ο όχλος τρέχει να λιντσαρει την παιδοκτονο!

Πιο ηλίθιοι δεν γίνεται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας. κάποιες αυστραλιανές φωνές εξετάζουν και την εισβολή...

Πάνω απ' όλα η ειλικρίνεια! χαχαχα

(Και σοβαρολογώ)


Χαμός στον Ειρηνικό: Αυστραλία κατά Νήσων Σολομώντα και στο βάθος… Κίνα!

30/03/2022

Τα Νησιά του Σολομώντα, μια κυρίαρχη χώρα στον Ειρηνικό, διέκοψε τους δεσμούς με την Ταϊβάν και συμμάχησε με την Κίνα. Έτσι οι ΗΠΑ φέρεται να υποστήριξαν μια αποτυχημένη απόπειρα βίαιου πραξικοπήματος το 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποστολή «ειρηνευτικών στρατευμάτων» από την Αυστραλία. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της αυστραλιανής κυβέρνησης αναφέρθηκαν στο κυρίαρχο έθνος ως μέρος της «πίσω αυλής» τους και ένας μεγιστάνας των ΜΜΕ κάλεσε δημοσίως τον αυστραλιανό στρατό να εισβάλει και να ανατρέψει την κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα!

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «ανησυχεί πολύ» από ένα προσχέδιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Νήσων του Σολομώντα και της Κίνας, που θα μπορούσε να φέρει κινεζικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό να εδρεύουν στην πρωτεύουσα Χονιάρα.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του Ινδο-Ειρηνικού, της ειρήνης και της σταθερότητας που θέλουμε να δούμε να επικρατεί κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών και των επόμενων δεκαετιών, να έχουμε μια κινεζική στρατιωτική παρουσία αυτού του είδους εντός την περιοχή μας», είπε στην παρουσιάστρια του Sky News, Peta Credlin.

«Αυτό προκαλεί σημαντική ανησυχία, ιδιαίτερα όταν βλέπετε την πολύ στενή σχέση τώρα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Η επέκταση αυτού του μπλοκ ισχύος στον Ινδο-Ειρηνικό είναι πολύ ανησυχητική», είπε, θυμίζοντας αρκετά το ΝΑΤΟ ενάντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις δικές του ανησυχίες για την επέκταση του NATO, που εκφράστηκαν πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά βέβαια ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ο κακός της υπόθεσης (κατά τη Δύση) και δεν ξέρει τι λέει…

«Οι προσπάθειες να τεθούν σε κίνδυνο η δημοκρατία και τα συστήματά μας, θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τους Αυστραλούς και τους ανθρώπους στον Ινδο-Ειρηνικό», σχολίασε ακόμα ο Ντάτον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε ότι η συμφωνία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία», ενώ η ομόλογός του από τη Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Άρντερν, χαρακτήρισε τη συμφωνία «δυνητική στρατιωτικοποίηση της περιοχής».

Πάντως, η Κίνα εξοργίστηκε από ένα ανεξάρτητο άρθρο που καλούσε την Καμπέρα να… εισβάλει στις Νήσους του Σολομώντα λόγω της ανησυχητικής νέας συμφωνίας ασφάλειας! Καλούσε ανοιχτά τον στρατό να εισβάλει στα Νησιά του Σολομώντα, να τα «καταλάβει» και να «αλλάξει το καθεστώς» ενώ χρησιμοποιεί «ήπια δύναμη» για να προωθήσει τα δυτικά συμφέροντα.

Ο David Llewellyn-Smith συγκεκριμένα (συγγραφέας, ιδρυτικός εκδότης και συντάκτης του ιστότοπου MacroBusiness και ιδρυτικός εκδότης και συντάκτης παγκόσμιας οικονομίας του εξέχοντος πολιτικού περιοδικού The Diplomat), έγραψε στις 25 Μαρτίου ότι ο Μόρισον θα πρέπει να «εξαναγκάσει μια άμεση αντιπαράθεση με την κομμουνιστική υπερδύναμη» χρησιμοποιώντας «όποια και όλα τα απαραίτητα μέσα» για να διώξει το Πεκίνο από την περιοχή.

Το άρθρο περιέγραψε επίσης την κατάσταση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η Αυστραλία να επιτρέψει να προχωρήσει αυτή η συμφωνία».

Πολλοί υποστήριξαν ότι είναι «γελοίο» η Αυστραλία να καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από τη μία πλευρά, ενώ οι «ελίτ» της ζητούν στρατιωτικές δυνάμεις να καταλάβουν το Γκουανταλκανάλ (σ.σ. το μεγαλύτερο νησί των Νησιών Σολομώντα).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H παγκοσμιοποίηση τελείωσε!

Το ανακοίνωσε και η blackrock!

Οι €μβολιασμοι όμως, η φτώχεια και ο πολεμος θα συνεχιστούν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία αριστερά που λέει ότι τάχα διαφωνεί με τις αναστολές των υγειονομικών, αλλά δεν δέχεται να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία για να δυσκολέψει να περάσουν αυτές οι αναστολές, για να μην την προκαλέσει μαζί με την "Ελληνική λύση" (και τους ανεξαρτητοποιημένους αριστερούς βουλευτές)... 

Μία αριστερά που λέει ότι τάχα διαφωνεί με τις αναστολές των υγειονομικών, αλλά δεν κινητοποιεί κανένα μέλος της για να στηρίξει τις διαδηλώσεις τους που διεξάγονται επίμονα 8 μήνες τώρα...

Μία αριστερά που λέει ότι τάχα διαφωνεί με τις αναστολές των υγειονομικών, αλλά τους έχει κλεισμένα, δημοσιογραφικώς, τα μικρόφωνα... 

Μία δικαιωματική κεντροαριστερά που λέει ότι τάχα διαφωνεί με τις αναστολές των υγειονομικών, αλλά αρνείται να τους δώσει τον λόγο για ένα λεπτό στη χθεσινή ισοαποστίτικη αντιπολεμική συναυλία όταν πολύ φιλικά της το ζήτησανε... 

Και πού για να ακουστεί κάτι για τους υγειονομικούς σε αναστολή και για όλες αυτές τις πολιτικές διαχωρισμού στη χθεσινή ισοαποστίτικη δικαιωματική συναυλία, έπρεπε να καβαλήσουν τοίχους, να πηδήσουν μάντρες και να αρπάξουν το μικρόφωνο οι φίλοι από τη πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απάρτχαιντ...

Αυτή η δικαιωματική ισοαποστίτικη κεντροαριστερά μπορεί να μας είχε πουλήσει και παλιότερα, μπορεί να φύγαμε διαφωνώντας απο το χ ή το ψ κόμμα, αλλά τώρα πραγματικά με κάνει να ντρέπομαι που είχα σχετισθεί μαζί της...

Κυρίως όμως θα έπρεπε να ντρέπεται η ίδια για την κατάντια της



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμηθώ να μην ξεχάσω.

Ανεβάζω τις θέσεις των κομμάτων και πως ψήφισαν στη Βουλή για την αναστολή των υγειονομικών!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Επί της αρχής ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ν.Δ.: ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΟΝ

Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ

Κ.Κ.Ε.: OXI

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI

ΜέΡΑ25: OXI

Άρθρο δεύτερο ως έχει ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ν.Δ.: ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ: OXI

Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ

Κ.Κ.Ε.: OXI

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI

ΜέΡΑ25: OXI



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμούμαι παλαιότερα τον νύν πρόεδρο της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να λέγει ως υπουργός οικονομικών τότε, (2014) στον "Ενικό" και το Νίκο Χατζηνικολάου σε ερώτηση παρευρισκομένου, ότι όσοι είναι να ζήσουν, θα ζήσουν, δεν έχουν όλοι το δικαίωμα σε αυτό. Ένα άλλος ανέφερε περίπτωση οικογένειας νέας, που ελλείψη οικονομικών πόρων έκαναν έκτρωση στο παιδί τους. Ο Στουρνάρας καταδίκασε την έκτρωση, επικαλέστηκε την ατομική ευθύνη. Αυτοί που και τα σκατά του παιδιού τα έχουν κάνει να είναι τεκμήριο για φορολόγηση και αφαίμαξη, μιλούσαν τότε για την ενταντιώση στην εκτρωσή, αλλά έμμεσα προέβαιναν και προβαίνουν διαρκώς σε υποβάθμιση της ζωής του παιδιού. Η έκτρωση στο εν λόγω κείμενο ταυτίζεται με τη βρεφοκτονία που θεωρείται θεμιτή. Ουδέν λόγος για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης. 

Να θυμηθούμε την απαγωγή της μικρής Μαρκέλλας, ετών 10, το Μαϊο του 2020, από γυναίκα ετών 33. 

Συριζαία ελιτίστρια, ακροδεξιά δικαιωματικιά και αυτή στην ουσία, ζήτω τα μνημόνια, μας λέει, ότι μια γυναίκα που πιθανόν, να εργάζεται και για διεθνές κύκλωμα εμπορίας, traffiking παιδιών, εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες, για να κάνει την "εργασία" της απρόσκοπτα, απαγάγει κορίτσι ετών 10 και το πάει, όπουδήποτε. Και αυτή, αντί να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, να πάει φυλακή και να σωφρονιστεί, να παρακουλούθησει συνεδρίες ψυχολογίας, ψυχανάλυσης, πρέπει για την κυρία Ακρίτα να τύχει ελαφρας μεταχείρησης. Άρα ζήτω το traffiking και η παιδεραστία. Αυτό μας λέει η κυρία Ακρίτα. Για τα φτωχά παιδιά που τα φασιστικά και ακροδεξιά μνημόνια φτωχαίνουν περισσότερο, για τα παιδιά των δρόμων ή αυτά που δεν πέρασαν σε κάποια σχολή λόγω, ΕΒΕ και κάνουν το χαμάλη για 200, 300, 400 ευρώ, ως σερβιτόροι, ως διανομείς φυλλαδιών, ή αυτά που δεν έχουν ένα σορτσάκι να κάνουν γυμναστική στο σχολείο στα παλιά μας παπούτσια. Για τα παιδιά των υγεινομικών και γιατρών σε αναστολή, αλλά και για τους ίδιους αυτούς στο κώλο μας.

όπως και η ευθανασία στους ηλικιωμένους.

Έρχεται σύντομα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έτσι είναι η πολιτική κορεκτίλα, έτσι είναι το να κατευθύνεις τις μάζες.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τι προκαλεί η κεταμίνη στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά δεν ξέρει και δεν ασχολείται ( πλην μιας μειοψηφίας) για το τι παρενέργειες, μέχρι και θανατηφόρες προκαλούν τα πειραματικά σκευάσματα, γνωστά και ως εμβόλια κατά του κόβιντ.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το όνομα της φερόμενης ως η σύγχρονη Μήδεια, αλλά πολλοί λίγοι γνωρίζουν τα ονόματα των νοσηλευτών απεργών πείνας, που το κράτος δολοφονεί κάθε μέρα. 

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΚΑΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Χωρίς άλλα λόγια....."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την 1η Απριλίου 1955 άρχιζε ο ένοπλος αγώνας κατά των Βρετανών κατακτητών της Κύπρου, στηριζόμενος σε ένα παλλαϊκό κίνημα και με δεκάδες ήρωες που έπεσαν για τη λευτεριά του μαρτυρικού νησιού.

Η ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, μετά από τις διαβόητες συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τις δυνάμεις της κυπριακής και ελλαδίτικης Αριστεράς και από το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, έγινε με όρους που καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία της. 

Ταυτόχρονα, ο δυτικός ιμπεριαλισμός (Βρετανία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ), καθώς και η Τουρκία, δεν εγκατέλειψαν την επιδίωξη της διχοτόμησης της Κύπρου και την απομάκρυνσή της από την αντιιμπεριαλιστική πολιτική που ακολουθούσε, έχοντας ενταχθεί στο Κίνημα των Αδεσμεύτων. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν και οι βομβαρδισμοί του νησιού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα 1963-64, ενώ τα σχέδια αυτά εξυπηρετούσαν και οι αγριότητες Ελληνοκυπρίων εθνικιστών σε βάρος της τουρκοκυπριακής μειονότητας.

Στο πλευρό του αγωνιζόμενου κυπριακού λαού τάχθηκε το σύνολο των αριστερών και αντιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ' ολόκληρο τον κόσμο και πρώτα-πρώτα η ΕΣΣΔ, η Λαϊκή Κίνα, οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες, το μεγαλύτερο μέρος του αραβικού κόσμου και όλες, σχεδόν, οι χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που μόλις είχαν αποτινάξει τον αποικιακό ζυγό. 

Χαρακτηριστική υπήρξε η αναφορά στο ζήτημα της Κύπρου από τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, εκπρόσωπο της επαναστατικής Κούβας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 11 Δεκεμβρίου 1964.

Τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού θα υλοποιηθούν το 1974, με την πραξικοπηματική ανατροπή του προέδρου Μακάριου από τη Χούντα της Αθήνας και τους Κύπριους ακροδεξιούς, που άνοιξε τον δρόμο στην εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι, η οργή του όχλου έφερε το πρώτο απτό αποτέλεσμα. Η αδελφή της Πισπιρίγκου απολύθηκε από το ψητοπωλείο που δούλευε για να μην το δυσφημεί και χάνει πελάτες. 

Εσύ συνέχισε να βρίζεις όσους λένε ότι εκδηλώσεις όπως αυτές του όχλου στην Πάτρα είναι ο φασισμός που επελαύνει. 

Ακόμη και παρά το ότι ο όχλος δεν απειλούσε χθες βράδυ την Πισπιρίγκου που ήδη είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, αλλά τους συγγενείς της. Στη βάση του ναζιστικού δόγματος της συλλογικής ευθύνης. 

Με την έγκριση κάμποσων, που πονάνε τα νεκρά παιδάκια περισσότερο απ' όσο τα πονάμε εμείς. Και παίρνουν υπό την προστασία τους ακόμη και τα φασιστοειδή που διψάνε για αίμα και βασανισμούς.

Σχολιο.- Μοναδικές κερδισμένες από όλη αυτή την τραγωδία, οι Νικολούληδες, οι Ζήνες και οι Τατιάνες. Τόσο όσο δεν φανταζόμαστε.

Σχολιο.- και ο αντρας της απο την εταιρεια που δουλέυε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OPERAI E STUDENTI CONTRO LA NATO E LA GUERRA! 

Σαν να ΄ρχονται από πολύ παλιά οι ειδήσεις αυτές. Από τις δεκαετίες του 1960 και '70, τότε που η Ιταλία συγκλονιζόταν από τα γιγαντιαία κινήματα των εργατών και των σπουδαστών.

Είναι τωρινές, όμως. Που, ίσως, κάτι δείχνουν. Και κυρίως πως δεν είναι όλα χαμένα στη γηραιά ήπειρο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Είδηση πρώτη, η άρνηση των λιμενεργατών της Γένοβας να επιτρέψουν να περάσει πλοίο φορτωμένο με αμερικάνικα όπλα που κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία για να την ενισχύσει στον πόλεμο της Υεμένης.

Είδηση δεύτερη, η κατάληψη του πανεπιστημίου "La Sapienza" της Ρώμης από τους φοιτητές για να μην πραγματοποιηθεί ερευνητικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. Καλώντας, από κοινού με τους εργάτες των Συνδικάτων Βάσης, και σε γενική απεργία για την αποχώρηση της Ιταλίας από τη συμμαχία των δολοφόνων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12η ημέρα Απεργία Πείνας.

"Στα σκαλιά της εισόδου του υπουργείου Υγείας κατέρρευσε χθες μια συνάδελφος εκ των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή, η Σοφία, υπεύθυνη καθαρισμού στο Αττικόν μετά από οκτώ ημέρες απεργίας πείνας. Η συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Πέντε ακόμα συνάδελφοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για 9η ημέρα σήμερα με τον ιδιότυπο αυτό τρόπο τον οποίο το καθεστώς δια στόματος υπουργού χαρακτήρισε ως εκβιασμό.

Όταν ο θύτης επιχειρεί να εξισωθεί με το θύμα του, αποδίδοντας στο θύμα του σε μια αντιστροφή των ρόλων, τις δικές του ιδιότητες και τα δικά του χαρακτηριστικά, τούτο αντικατοπτρίζει όλη την ακραία διαστροφή του συστήματος διακυβέρνησης.

Όταν άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν αξιοπρεπείς οικογενειάρχες, νοικοκύρηδες, με την εργασία τους, καταλήγουν εγκαταλείποντας τα σπίτια και τις οικογένειές τους να ξαπλώνονται στα σκαλιά μιας δημόσιας υπηρεσίας με άκρως κοινωφελή χαρακτήρα, σε μια ύστατη μορφή διαμαρτυρίας, χωρίς αυτό να κινητοποιεί σύσσωμο τον τύπο, αντιθέτως μάλιστα εμμονικά και σχεδόν φοβικά να αποσιωπάται η πληροφορία από τα ακριβοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης, τότε ο ολοκληρωτισμός είναι ένα γεγονός.

Όταν μια κοινωνία παραμένει απαθής απέναντι στο βασανισμό ανθρώπων στους οποίους μέχρι χθες εμπιστευόταν τυφλά τη ζωή και την υγεία της, όταν αδρανεί εκεί που άλλοτε θα ξηλώνονταν τα πεζοδρόμια, τότε αυτός ο ολοκληρωτισμός έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στις συνειδήσεις.

Και όταν τα φερέφωνα αυτού του ολοκληρωτισμού σε μια έξαρση ξεδιαντροπιάς και ξετσιπωσιάς εκφράζουν ευγνωμοσύνες και χειροκροτούν τους ήρωες της επανάστασης του 21, ακριβώς όπως χειροκρότησαν τα σημερινά θύματά τους, δεδομένου ότι οι ήρωες του 21 δεν μπορούν να βγουν από τους τάφους τους και να τους μουτζώσουν προς απάντηση, όπως τους μουτζώνουν οι υγειονομικοί, ενώ παράλληλα σχεδόν ο πρωθυπουργός μας παζαρεύει με την Τουρκία κεκλεισμένων των θυρών τα κεκτημένα από το αίμα των αγωνιστών του 21, για να κλειστεί αμέσως μετά σε καραντίνα, αποφεύγοντας έτσι τις ενοχλητικές ερωτήσεις, τότε η χώρα αυτή στο σύνολό της δεν νοείται πλέον χώρα αλλά χωράφι που δεν το προστατεύουν ούτε καν οι τυπικοί όροι αναφοράς σε ένα προτεκτοράτο.

Τουλάχιστο δεν πρόλαβαν να μας κρεμάσουν και τα κάντρα προκειμένου να τα αποκαθηλώσουν λίγο μετά, όπως έκαναν με τους καταχειροκροτημένους ήρωες του 21...

Ωστόσο και πέρα από όλη αυτή τη σαπίλα που επικρατεί επί του παρόντος, έχουμε την σταθερή πεποίθηση ότι οι θυσίες των αγωνιστών της ιστορίας πάντοτε αποδίδουν καρπούς.

Ίσως τα αποτελέσματα ενός αγώνα να μην φαίνονται άμεσα, ρίχνουν πάντως το σπόρο και ο σπόρος αντέχει καιρό, ακόμα και σε άγονο έδαφος έως ότου μπορέσει να καρπίσει.

Τους υγειονομικούς θα τους γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα.

Κάποιοι συνάδελφοι υγειονομικοί επιχειρούν μέσα από μια πράξη ακραίας αναίρεσης του εαυτού τους, σε μία ύστατη προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας να ξεμασκαρέψουν το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού.

Ενός ολοκληρωτισμού που αφού πρώτα τους υπέβαλε σε βασανισμό, με ανυπέρβλητο θράσος τους κατηγορεί τώρα για εκβιασμό. 

Οι Υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας και κατά του βιασμού της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους απεργών πείνας.

Για τον Λάμπρο, την Ζωή, τον Νίκο, την Ειρήνη, τον Περικλή και βέβαια τη Σοφία."

(Από το Δελτίο τύπου για την 9η μέρα απεργίας πείνας )

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Δίκτυο 38 Νοσοκομείων/ Δομών Υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθηνών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανία σηματοδοτεί τρεις εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων κατά της αύξησης των τροφίμων, των καυσίμων και της ενέργειας. Αυτές οι οικονομικές αναταραχές είναι άμεση συνέπεια των κυρώσεων από τη Δύση προς τη Ρωσία 

Θα επιβιώσει ο Πέδρο Σάντσεθ από την καταιγίδα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο όχλος διψάει να λιντζάρει, ηδονίζεται με κρεμάλες ,λαιμητόμους και ηλεκτρικές καρέκλες ,,καταφέρνει κ γίνεται κτήνος τελικά σαν όλα αυτά που καταδικάζει..,

Αντί να βγούνε στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν που δεν έχουν να φάνε ,που δεν έχουν να ζεσταθούν, να πληρώσουν τη ΔΕΗ ,,αντι να βγουν για τη κατάργηση του 8ωρου, για τη διάλυση του ΕΣΥ ,αντί να βγούνε στα κάγγελα να καταγγείλουν για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους ..αντί να απαιτήσουν να υπάρχει σοβαρό κοινωνικό κρατος με υπηρεσίες και αρχές που κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους, ιατροδικαστές ,αστυνομία, πρόνοια , κοινωνικοι λειτουργοί ,άνθρωποι που θα μπορούσαν να επέμβουν πιο νωρίς..πριν φτάσει η κατάσταση εδώ.. 

Σε όλα τα κράτη η δικαιοσύνη δικάζει ,δεν δικάζουν τα κανάλια ,,δεν είναι αρμόδιος δικαστής ο κάθε Ευαγγελάτος. 

Ας μη μιλάνε για το έγκλημα του αιώνα και πριν μια εβδομάδα μη ξεχνάμε πως ενας φασίστας σπιτονοικοκύρης ξεκλήρισε οικογένεια- όταν σκότωσε ζευγάρι "Αλβανών" με δυο παιδιά !!

Σχολιο.- Κοινωνια-ώρα πιάσαμε πάτο.

Δεν την παλεύω να βλέπω άλλο σκίτσα κ φωτογραφίες απο νεκρά παιδιά,με τρομάζει η φωτογραφία που κυκλοφορεί παντού με τη φόνισσα ,κλείστε τις τηλεοράσεις,το κακό είναι πως πάμε κατά διαόλου ,το πιο κακό πως τραβάμε βίντεο την διαδρομή με το κινητό.!!

Σχολιο.- Πανηγυρίζουν τα καφροειδή που επιβεβαιώθηκαν τελικά για τη Ρούλα την Μήδεια ..

Απο κοντά τα βρωμοκάναλα σιγοντάρουν κι αναμετριούνται για το πιο είναι το πιο χυδαίο !!, δηλαδή τώρα σοβαρά πληρώνει κάποιος δυο ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη με μισθό 623 μεικτά ,δεν έχει να αγοράσει τα βασικά,δυσκολεύεται να πληρώσει ενοίκιο κ τον ενδιαφέρει να δει στον Ευαγγελάτο τον τατουατζή της Πισμπιρίκου ?.!!

Σχολιο.- Θα βγουν στους δρόμους προεκλογικά... όταν θα πρέπει να δηλώσουν παρουσία για να σπρώξουν το ρουσφέτι που τους έταξαν....

Σχολιο.- Η κοινωνία φαίνεται ότι είναι περισσότερο ευαίσθητη στα εγκλήματα που κάνει ένα πρόσωπο παρά στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος της!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο που έχω δει μέχρι στιγμής είναι η κάτωθι αφίσα, που κάποιοι την κυκλοφορούν ως αντιπολεμική.

Πέμπτη 7 Απρίλη, Φάμπρικα Υφανέτ, Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση

Είναι  κάτι απατεώνες που το '14 είχαν φαγωθεί να μας πείσουν ότι όλοι οι φασίστες είναι συγκεντρωμένοι στο Ντονμπάς και τη Μποροτμπά

Και φαγούρα χαμηλά, που άλλη μια ομάδα φερόμενων ως αντιεξουσιαστών σε χώρα τού νάτο στηρίζει την αστική της τάξη στον πόλεμο.

Σχολιο.- Ναι μωρέ, τα έχω διαβάσει τα «αντιεξουσιαστικά» σας κείμενα. Αυτό που γράφετε είναι ότι δε θα κάνετε τίποτα για να ηττηθεί το ιμπεριαλιστικό σας στρατόπεδο (για την ακρίβεια, θα κάνετε και εκδηλωσούλες που υποστηρίζουν το αφήγημά του), μπας και νικήσει και σας πετάξει κι εσάς κάνα ψίχουλο από τη ληστεία. Γιατί εσάς δε σας νοιάζουν οι γεωπολιτικές αλλά τα μεροκάματα και τα εργατικά ατυχήματα.

Τίποτα το καινούργιο δεν έχουν οι απόψεις σας. Υπάρχουν από τότε που υπάρχει αποικιοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδικο έχει;

"Η Πρωταπριλιά ακυρώνεται φέτος. Η Ουκρανία την σκότωσε κάνοντας ισχυρισμούς τόσο αλλόκοτους που κανένας πρωταπριλιάτης δεν μπορεί ενδεχομένως να ανταγωνιστεί. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση τού Υπουργού Εξωτερικών τής Ρωσικής Ομοσπονδίας, και όχι της Κομμουνιστικής Διεθνούς, περιγράφοντας τον νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλλει: 

"Κανένας στη Γη δε θα θεωρείται παίκτης δεύτερης κατηγορίας. Όλα τα έθνη είναι ίσα και κυρίαρχα."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω! πρωτοκοσμικέ σοβινισμέ, πόση μαρξίζουσα παπάτζα ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε...

Σχολιο.- H ΟΑΚΚΕ δημιούργησε σχολή όπως φαίνεται. Θυμάμαι μια εποχή που γελούσαμε με τις ανακοινώσεις περί ρωσοδουλειας

η ΟΑΚΚΕ πετυχε την ιδεολογική ηγεμονία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέφτηκα για σήμερα. Γιατί νομίζετε ότι οι άνθρωποι που διοικούν τα ΜΜΕ μας, τα think tanks και η κυβέρνηση δεν θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλάει για ιστορία; Γιατί λένε πράγματα όπως "Είναι αγκυροβολημένος στο παρελθόν; "

Επειδή οι διασυνδέσεις για υποστήριξη των Ναζί της Ουκρανίας και του ρόλου της Αμερικής συγκλίνουν με το παλιό χρήμα στην Ευρώπη. Ή, σε καθόλου αβέβαιους όρους, έχει συσταθεί ένα Τέταρτο Ράιχ για να προσπαθήσει να υποτάξει τη Ρωσία και στη συνέχεια την Ασία.

Οι ίδιες οικογένειες και ιδρύματα που χρηματοδοτούν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, είναι ξανά σε αυτό. Μόνο που αυτή τη φορά έχουμε την Αμερική στο τσεπάκι εντελώς, λόγω μιας αποδυνάμωσης της ηθικής μας ταυτότητας και της συνοχής μας.

"Η σημερινή κατάσταση της Ευρώπης δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως κάτι άλλο πέρα από ψυχική σύγχυση. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ετών του Ψυχρού Πολέμου, δεν υπήρξε τέτοια φρενήρη Ρωσοφοβία όπως υπάρχει τώρα. Απείλησαν με πυρηνικά χτυπήματα, έδιωξαν διπλωμάτες, μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ποτέ δεν έφτασαν τόσο μακριά ώστε να φιμώσουν τη ρωσική λογοτεχνία, μουσική, ζωγραφική, θέατρο και αθλητισμό με μια τολμηρή γραμμή. Χωρίς την οποία, επί της ουσίας, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως πλήρης κουλτούρα. "

Η αναφορά είναι του Alexander Zvyagintsev (Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Κράτους και Δικαίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών). Είναι από το συντακτικό γραφείο της Rossiyskaya Gazeta.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

31/3/2022 - 23 ώρ.   

17 άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο με την ηγεσία του Αζοφ που καταρρίφθηκε. 2 από τους επιβαίνοντες προέρχονταν από χώρα του ΝΑΤΟ. Δυο άτομα διασώθηκαν και περιθάλπονται.

Σχολιο.- 15 Ναζιστικα αποβρασματα πήγαν να συναντήσουν στην κολαση τον ηγετη τους Χιτλερ..αγαλίαση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκάγκα για γιατρούς στα νησιωτικά νοσοκομεία : «Δηλαδή να κάθονται 8 μήνες και να πληρώνονται;»

Επειδή αγωνιά για τά Οικονομικά του Ελληνικου Κρατους σκέφτομαι οτι θά περναει από τό μυαλο της νά ζητησει καί από τήν ΝΔ να εξοφλησει τά 300 εκ χρέη της πρός τό Δημόσιο..

#Γκάγκα_οπως_ΓκαΓκά

#ακομα_ενα_κοπροσκυλο_μέ_δημοσιο_λόγο

Σχολιο.- Τώρα αυτή είναι σίγουρα γιατρός

Σχολιο.- «Γιατρός» με ψυχολογία τοκογλύφου...

Σχολιο.- Ας τής πει κάποιος ότι και οι αξιωματικοί κάθονται, αφού δεν πολεμάνε,  αλλά πληρώνονται



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ με footage και την ιαχή νίκης  Έχει μετάφραση στα ρωσικά, και ακριβώς από κάτω στα αγγλικά, οπότε θα πάρετε μια ιδέα τι λένε οι στίχοι, που είναι καταπληκτικοί!

https://www.youtube.com/watch?v=H--ZT5vJ8_E

"Cuckoo" - War in Donbass, Polina Gagarina & Olga Zadonskaya (2015)

Και εδώ η Polina Gagarina στην Ιαπωνία το 2019

https://www.youtube.com/watch?v=T1Co32bmmRw&list=RDT1Co32bmmRw&start_radio=1



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως και στην υπόθεση της δολοφονίας των Γλυκών νερών, ο φυσικός αυτουργός ήταν γνωστός από την αρχή της ιστορίας αλλά αφέθηκε να σέρνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η διαλεύκανση της, το ίδιο έγινε και με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μας μετράνε. Μόλις ανέβει το θερμόμετρο της κοινωνικής αγανάκτησης μας πετάνε ένα τυράκι. Δεν έχει (γι' αυτούς) απολύτως καμία σημασία αν το τυράκι αυτό είναι ροκφόρ ή κρητική γραβιέρα. Σημασία έχει πάντα ο αποπροσανατολισμός. Κι όσο ανίκανοι είναι στα ουσιώδη άλλο τόσο ικανοί είναι στο κομμάτι της επικοινωνίας. Άλλωστε αυτή η τελευταία είναι και η μόνη που τους νοιάζει.

Καρατσεκαρισμένο!!!!

ΥΓ: όσο ακόμα δεν είναι παράνομο, να σκεφτόμαστε. Το να λέμε τα αυτονόητα δεν βοηθάει. Το να θέλουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο του Λυντς ούτε. Εκτός κι αν πρόκειται για τους πραγματικούς δυνάστες των ζωών μας. Ο νοών νοείτω....

Σχολιο.- - Πρόεδρε, άρχισαν τα ρωτάνε τι πήγες και συμφωνησες στην Τουρκία...Άρχισαν να πιέζουν,άρχισαν να ξυπνάνε, άρχισαν να γράφουν μήπως έδωσες το μισό Αιγαίο ...

- Ωραία, βγάλτε τα αποτελέσματα των τοξιλογικων....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 χρόνια Πρωταπριλιά

Έστω και μια ζωή να σωθεί

Ασθένεια των ανεμβολίαστων

Επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τον εμβολιασμό παίρνεις την ζωή σου πίσω

Με τον εμβολιασμό προστατεύεις τον εαυτό σου, αυτούς που αγαπάς και σταματάς την μετάδοση

Ανοσία της αγέλης όταν το 50% εμβολιαστούν, μετά πήγε 70% και μετά στο διάολο

Τα εμβόλια παρέχουν καλύτερη ανοσία από τη φυσική νόσηση 

Το τελευταίο μίλι

Οι ιδιωτικοποιήσεις (του μητσο..) ρίχνουν τις τιμές

Ο πληθωρισμός είναι παροδικός

Ο Λιγνίτης είναι ασύμφορος

Πράσινη ενέργεια..

Για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος

Έχουμε επάρκεια καυσίμων

Κλιματική κρίση

Ο Ερντογάν είναι απομονωμένος

Δεν θα φύγει για τριήμερο ο Κυριάκος, θα κάτσει να δουλέψει.

Συμπληρώστε ελεύθερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η #Κινα πιστεύει ότι το #ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί αφού η #ΕΣΣΔ, την οποία δημιουργήθηκε για να περιορίσει, δεν υπήρχε πλέον" δήλωσε το #κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Αντίθετα το #ΝΑΤΟ επεκτάθηκε και στρίμωξε τη #Ρωσία, προκαλώντας αιματοχυσία στην #Ουκρανια είπε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαριούπολη καθαρίζει από τους ΝΑΖΙ και φαίνεται η ΑΛΗΘΕΙΑ!! #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΡΩΣΙΑΣ_ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ #αζοφ #UkraineRussiaWar #Ζελενσκι #Mariupol #Πουτιν

https://twitter.com/i/status/1509956272510152711



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκαναν τα πάντα για να εγκαταλείψουν οι αγρότες τα χωράφια τους και τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για επισιτιστική κρίση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φρίκη έχει όνομα κι ιστορία:

#ArchivesRememberEverything, δημοσιεύει νέα ιστορικά στοιχεία για τα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες των Ουκρανών εθνικιστών κατά του λαού τους κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

***

 Από το υπόμνημα του επικεφαλής του Τμήματος Ανακίνησης και Προπαγάνδας GLAVPURKKA «Σχετικά με τη στρατιωτική αντεπαναστατική οργάνωση Ουκρανών εθνικιστών στις περιοχές των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας», 11 Απριλίου 1944:

Οι Ουκρανοί εθνικιστές βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο τους Γερμανούς στον αγώνα τους ενάντια στον Κόκκινο Στρατό, ελπίζοντας ότι θα τους έδιναν την ευκαιρία να καταλάβουν την εξουσία.

***

 Από τις πληροφορίες της Κύριας Πολιτικής Διεύθυνσης του Κόκκινου Στρατού «Περί των δραστηριοτήτων συμμοριών Ουκρανών εθνικιστών στα μετόπισθεν του 1ου Ουκρανικού Μετώπου και τον αγώνα εναντίον τους», 23 Σεπτεμβρίου 1944:

Υπάρχουν περιπτώσεις επιθέσεων ληστών σε σιδηροδρομικά τρένα, δολοφονίες Ουκρανών πολιτών επειδή αρνήθηκαν να ενταχθούν στο UPA, δολοφονίες σοβιετικών συνοριοφυλάκων και πολωνικών οικογενειών.

***

 Από τις πληροφορίες της Κύριας Πολιτικής Διεύθυνσης του Κόκκινου Στρατού «Περί δραστηριοτήτων συμμοριών Ουκρανών εθνικιστών στα μετόπισθεν του 1ου Ουκρανικού Μετώπου και τον αγώνα εναντίον τους», Αύγουστος 1944:

Στις 31 Αυγούστου, κοντά στο χωριό Gurny, στην περιοχή Staro-Samborsky, ληστές σκότωσαν βάναυσα τον στρατιώτη Kopylov... Ο Kopylov του έστριψαν τα χέρια και τα πόδια, του έβγαλαν το αριστερό μάτι και του έκοψαν τη μύτη.

***

 Από την έκθεση του Στρατιωτικού Συμβουλίου του 1ου Ουκρανικού Μετώπου, Αύγουστος 1944:

Στις 10 Αυγούστου, άγνωστοι ληστές πήραν στο δάσος μια κοπέλα, δακτυλογράφο του Voentorg της 2ης Αεροπορικής Στρατιάς, την Έλενα Πόνεβιν. Οι ληστές τη βίασαν, χάραξαν αστέρια στα χέρια, τα πόδια και το στήθος της. Γυμνοί, δεμένοι, με την επιγραφή «Ρωσία» στο στομάχι, τους πέταξαν στο δάσος.

***

 Από την πολιτική έκθεση του επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του Rivne OVK «Σχετικά με τις ενέργειες των αστικών-εθνικιστικών συμμοριών στην περιοχή Rivne για τον μήνα Ιούλιο», 24 Ιουλίου 1944:

Στο χωριό Καρελίκι, ο Μπαντέρα εισέβαλε στο σπίτι εργάτη της RAIFO και πυροβόλησε 9 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Στο χωριό Lizino, ο γραμματέας του συμβουλίου του χωριού Litovka κόπηκε από το κεφάλι του Bandera με ένα δρεπάνι.

***

 Από την αναφορά του αρχηγού του περιφερειακού στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στράτευσης του Βολίν, 10 Ιουνίου 1946:

Μια ομάδα επτά εθνικιστών σκότωσε τον πρόεδρο του συμβουλίου του χωριού και τον αστυνομικό της περιοχής του τοπικού τμήματος του Υπουργείου Εσωτερικών. Και οι δύο βασανίστηκαν βάναυσα: τα μάτια τους έβγαλαν, μαχαιρώθηκαν με στιλέτα, κάηκαν με καυτό σίδερο και ράβδους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με... 2 ευρώ πάνω από την αρχική τιμή παίρνουν σε πλειστηριασμούς το ένα "φιλέτο" μετά το άλλο από το γυναικείο μοναστήρι «Εμμαούς»! Οι κακουργηματικές κατηγορίες, του παρελθόντος, σε βάρος 29 ατόμων (Λαϊκών και μοναχών) για υπεξαίρεση 28 εκατ ευρώ και η ομόφωνη αθώωση.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Προς το παρόν επισημαίνουμε την παραδοξότητα ως προς το τίμημα  αυτών των πλειστηριασμών αλλά δεν γράφουμε παραπάνω αφού δεν επιθυμούμε οι " Αγίες" της μονής να μας αφορίσουν! Το μοναστήρι χάνει το ένα ακίνητο μετά το άλλο... με 2 ευρώ πάνω από την αρχική τιμή του πλειστηριάσματος . Το που καταλήγουν θα το δούμε σε άλλο ρεπορτάζ!  Άλλαξε χέρια το ακίνητο επί της οδού Μετσόβου στην Αθήνα, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε πριν λίγες ώρες

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που όλο ένα και φτωχεύει του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Η Ανάστασις του Χριστού», που φέρει τον τίτλο «Εμμαούς». Βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 1.872.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με δύο ευρώ παραπάνω στα 1.872.002 ευρώ.

Επισπεύδουσα ήταν η Special Financial Solutions και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής ύψους 10.000.200 ευρώ.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Marfin Bank για ποσό 6 εκατ. ευρώ από τις 27/4/2007, που τράπηκε σε υποθήκη στις 9/5/2019 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε αναγκαστική κατάσχεση από την Πειραιώς για 500.000 ευρώ, η οποία ήρθη στις 9 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια, επιβλήθηκε νέα κατάσχεση από την επισπεύδουσα Special Financial Solutions.

Επίσης, άλλαξαν χέρια δύο από τις πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες του Ιερού Ησυχαστηρίου επί ακινήτου που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα στο ύψος των Τζιτζιφιών. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες βγήκαν με συνολική τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ και εξ αυτών κατακυρώθηκε μία στα 1.248.001 ευρώ (1 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς), καθώς και η δεύτερη έναντι 55.002 ευρώ (2 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης). Για τις άλλες ιδιοκτησίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Θα επανέλθουμε! 

Να θυμίσουμε ότι το συγκεριμένο μοναστήρι είχε πολύ σοβαρή ποινική εμπλοκή αλλά στο τέλος όλοι κρίθηκαν αθώοι  από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης το Φεβρουάριο του 2019. Οι 29 κατηγορούμενοι (μοναχοί – λαϊκοί) κατηγορήθηκαν για  υπεξαίρεση 28 εκατομμυρίων ευρώ από το γυναικείο ησυχαστήριοίκης.

Μετά από μία ενδελεχή και πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχτηκαν οι αποδιδόμενες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και ομόφωνα απάλλαξε τους κατηγορουμένους. Ομοίως αθωωτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ιδιώτες πείστηκαν να αγοράσουν εκτάσεις ιδιοκτησίας του ησυχαστηρίου λαμβάνοντας παχυλές χρηματοδοτήσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ του μοναστηριού και των ιδιωτών. Η σύναψη των δανείων επιτυγχάνονταν με την εκτίμηση του ακινήτου σε αξία πολλαπλάσια της πραγματικής, ενώ εμπλεκόμενος εκτιμητής της τράπεζας απεβίωσε και έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη εις βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, κάποιοι από τους δανειολήπτες δήλωσαν παραπλανημένοι, καθώς υποστήριξαν ότι προσφέρθηκαν να συνάψουν δανειακές συμβάσεις για να βοηθήσουν οικονομικά στην ανέγερση ιδρύματος απόρων, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το μοναστήρι θα αναλάμβανε την αποπληρωμή των δόσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4.000 αιτήσεις για δελτίο ομογενούς, στην #Μαριουπολη , εκεί που ήταν ο γνωστός πρόξενος,

εκκρεμούν 10 χρόνια.

Βίζες παίρνουν μόνον οι πλούσιοι Ουκρανοί.

Το Ελλαδικό κράτος κατά του #Ελληνισμού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#μμε_ξεφτιλες τί λέτε; Ακόμα κλαίτε για το συμβάν;;

Τρέξτε εκεί που τώρα είναι ασφαλές το μέρος.

Ρωτήστε τους #Ελληνες εκεί, τί τράβηξαν τόσα χρόνια από τους #ναζί του #Κιέβου, με την υποστήριξη της δύσης.

#μμε_ξεφτιλες 

#Σαρτανα

#Μαριούπολη

#ΕΛΛΑΔΑ 

#Ομογένεια

#Ρωσια 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία απαγορεύει στους ηγέτες της ΕΕ και στους περισσότερους ευρωβουλευτές την είσοδο στο έδαφός της

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου ότι η Ρωσία θα επεκτείνει «τον κατάλογο των εκπροσώπων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών δομών των οποίων η είσοδος στο ρωσικό έδαφος απαγορεύεται». Τα αντίποινα που υιοθετήθηκαν ως απάντηση στις «τεράστιες μονομερείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κατά της Ρωσίας.

«Οι περιορισμοί ισχύουν για τους ανώτερους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Ευρωπαίων Επιτρόπων και επικεφαλής ευρωπαϊκών στρατιωτικών οργάνων, καθώς και για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προωθούν αντιρωσικές πολιτικές», δήλωσε. η ρωσική διπλωματία σε δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας ότι αυτά τα αντίποινα δικαιολογούνται «βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας που είναι η θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tοποθέτηση του Νοάμ Τσόμσκι, στα πλαίσια του αγωνιστικού χαιρετισμού που απηύθυνε προς την Κυπριακή πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ:

."Η βάναυση δίωξη του Julian Assange είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, με τη συνενοχή πολλών κυβερνήσεων. 

Το έγκλημα του Assange είναι ότι εργάστηκε σαν ένας σοβαρός δημοσιογράφος: παρείχε στο κοινό κρίσιμες πληροφορίες που η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει να έχει. 

Για το έγκλημα αυτό έχει υποβληθεί σε πολυετή βασανιστήρια, τα οποία συνεχίζονται. 

Εξίσου ντροπιαστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν με τόση προθυμία τις αποκαλύψεις του, δεν σηκώνονται να τον υπερασπιστούν.

Η βασική ακεραιότητα ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου δέχεται επίθεση σε αυτή την επαίσχυντη παράσταση. 

Ο Julian Assange αξίζει τη σθεναρή υποστήριξή μας. 

Πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να τιμηθεί για τα επιτεύγματά του. 

Αυτό απαιτεί τουλάχιστον η δικαιοσύνη.

Noam Chomsky"

Από την σελίδα στο facebook "Cypriots for Assange"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook διέγραψε τον λογαριασμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου.

Η τελευταία του ανάρτηση ήταν η έκθεση της RSF για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα !

Και όχι δεν είναι Πρωταπριλιάτικο "αστείο"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί εδώ μέσα μια αφίσα με απόσπασμα από ένα άρθρο του περιοδικού ΜΙΓΑΔΑ(φεμινιστικό των αυτόνομων )

Οπως κι αν παρουσιάζεται,η αφίσα είναι προβληματικη

Αλλά αυτή η αφίσα είχε βγει το 2018 ,για την υπόθεση της 19χρονης που αυτοκτόνησε αφού σκότωσε το βρέφος που είχε γεννήσει, δεν αναφέρεται στην Πάτρα και στα όσα έγιναν. 

Αναφέρεται επίσης ως θέμα στην έκτρωση και στην παντελή έλλειψη υποστηρικτικού πλαισιου 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριουπολη :Πρόσφυγες λένε ότι τους πυροβόλησαν οι ναζί του Αζοφ ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας απλός βιασμός ήτανε, δε θα κόψουμε τα αναψυκτικά μας! Ένα τσιγγανάκι ήτανε δε θα κόψουμε τα μπισκοτάκια μας! Όσο για το νερό, δεν είναι αγαθό, είναι προϊόν και πρέπει να το αγοράζουμε όπως τις κρεμούλες. 

Μετράμε λέει πολλούς νεκρούς από την πανδημία, αλλά δε βαριέσαι, ψέματα λένε για να μας μπολιάσουν.

Κόβουν χρήματα από την εργασία των γιατρών και νοσηλευτών, αλλά τι να κάνουμε, εμείς φταίμε? 

Αν χρειάζεται κάποιος νοσηλεία αλλά ο πρόεδρος του νοσοκομείου διαφωνήσει, ο γιατρός θα πληρώνει τα νοσήλια οπότε εντάξει.

Η αξιοπρεπείς διαβίωση ΔΕΝ είναι δικαίωμα πια και μπορούν να μας απολύουν απευθείας χωρίς αιτιολογία και προειδοποίηση και οι μισθοί μας πια είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα, αλλά μένουμε σπίτι άπραγοι.

Τη Ρούλα όμως, θα τη δείρουμε σίγουρα!

(Από Klelia Renesi)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιωτικός από την Ουκρανία που κατήγγειλε πρώτος τα ευρήματα από τα μπουντρούμια κράτησης Ρωσοφωνων το 2015 στο Κίεβο, δήλωσε οτι του απαγορεύτηκε από τους ανώτερους του, όπως και στους συναδέρφους του, επικαλούμενοι το Διεθνές Δίκαιο, να μιλήσουν οπουδήποτε για ό,τι είδαν, ή να κρατήσουν υλικό. 

Ο ίδιος λέει :

"Σε ένα απο τα μπουντρούμια που κρατούσαν Ρωσοφωνους στο Κίεβο, βρήκαμε και καταγράψαμε 400 κυρίως πολύ νεαρές γυναίκες, και κάποια παιδιά, χωρίς εσωτερικά όργανα. 

Τα πτώματα ήταν στοιβαγμενα σε πρόωρη αποσύνθεση, με ανοιγμένους θωρακες, χωρίς σπλάχνα. 

Όλα ήταν γυμνά, με βγαλμένα μάτια. 

1.5 χιλιόμετρο νοτιότερα, βρήκαμε ομαδικούς τάφους, στους οποίους τα 600 και πλέον πτώματα, δεν είχαν καρδιές, και νεφρά. 

Η τελευταία φορά που είχα δει κάτι τέτοιο, ήταν στο Κόσοβο, στο γνωστό "Κίτρινο σπίτι".

Όλοι οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο εμπόριο οργάνων για λογαριασμό της Ευρώπης, γίνεται στην Ουκρανία.

Μας δεσμεύουν με στρατιωτικό Δίκαιο, και πειθαρχικό. 

Κάντε εσείς επιτέλους κάτι".

Το βίντεο απο το μπουντρούμι, υπάρχει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Ιουλίου 2020   

Tην στείρωση ανέργων ζητά η Ουκρανία. 

Οι φτωχοί φέρνουν στον κόσμο "παιδιά πολύ χαμηλής ποιότητας".

Ναζισμός. Ευγονική. Στείρωση των ανέργων. 

Στείρωση των φτωχών γυναικών. Αυτή είναι η αστική Δημοκρατία των Κοινοβουλίων. 

Άρχισαν την συζήτηση για Νομοσχέδιο εξόντωσης των φτωχών. Το ότι αναφέρονται τέτοια διακυβεύματα μέσα σε Κοινοβούλιο καταδεικνύει ότι ήδη εχει εγκριθεί. 

Την στείρωση ανέργων επειδή φέρνουν στον κόσμο "παιδιά χαμηλής ποιότητας" για να λαμβάνουν επιδόματα, ζητά επίμονα κυβερνητική βουλευτής στην Ουκρανία

Την πρωτοκαθεδρία της ως έδρα του διεθνούς φασισμού επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά η ουκρανική κυβέρνηση, όπου ανοιχτά νεοναζιστικές αντιλήψεις περί ευγονικής προπαγανδίζονται στο κοινοβούλιο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι (που προβαλλόταν μάλιστα κι ως “εναλλακτικός” πριν την εκλογή του στα δυτικά ΜΜΕ), μιλώντας σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, καταφέρθηκε κατά των φτωχών, που “τρώνε” τα επιδόματα χωρίς να φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να είναι “χαμηλής ποιότητας”:



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο Φεμινισμός και η Αλληλεγγύη είχε πρόσωπο. Αν τα κότσια είχαν πρόσωπο. Γνωρίστε την γυναίκα που έκανε εικόνισμα ο απελευθερωτικος στρατός στη Μαριούπολη. 

"Ναι. Σε αυτό το υπόγειο φυγαδευσα τα κορίτσια. Κρυβόμαστε απο τα τάγματα του Αζόφ. Εδώ τα είχα. Όλες έγκυοι. Ξεγεννησα συνολικά 25 παιδιά. Δύο ορόφους κάτω απο την γη. Τέσσερις μήνες με αυτήν την γεννήτρια". 

Τα λόγια περισσεύουν. 

Στον αντίποδα των Βρεφοκτονιων που συνδράμουν οι Μιγαδες Μισογυνηδες του Σύριζα, αυτό είναι το γυναικείο φύλλο. 

Δόξα και τιμή στις γυναίκες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αυτό το κορίτσι 7 χρονών έμεινε ορφανό. Ο Ίλιτς κι εγώ την πήραμε από τη Μαριούπολη στο Βίνογκραντνογιε. Δεν μιλάει. Καθόλου. Χάρηκε πολύ μόνο όταν είδε ένα σκυλί. Σταματήσαμε με το αυτοκίνητο. Βγάλαμε το παιδί έξω. Γέλασε, το αγκάλιασε, αλλά δεν μιλάει. Δεν μπορώ καν να πω το όνομά του. Τι θα γίνει αυτό το παιδί ; Βοηθήστε με κάποιος".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31 Μαρτίου στις 22.00

Όχι, δεν είναι το ρούβλι αυτό που πέφτει. Είναι τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ. Το ρούβλι έχει επανέλθει σχεδόν στα προ πολεμου επίπεδα. 

Την ίδια στιγμή το IMF προειδοποιεί ότι απειλείται το δολάριο. 

Λοιπόν, μισό να οργανωθούμε: 

-Οι αραβικές χώρες δεν αυξάνουν την παραγωγή πετρελαίου για να καλύψουν το κενό αλλά συζητούν με Κινα για συναλλαγές με γουάν. 

-Η Ρωσία ζητάει ρούβλια από την Δύση, ενω δίνει μεγάλη έκπτωση σε Ινδία και Κίνα, σε σχέση με ο,τι πουλάει στην πανίσχυρη Δύση. 

-Η δε Ινδία συζητά με Ρωσία και Κίνα για συναλλαγές στα νομίσματα τους. 

Συμπέρασμα: 

Όπου να ναι πέφτει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κίεβο εξαπέλυσε επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ- Η Μόσχα κάνει λόγο για δύο ουκρανικά ελικόπτερα

 Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, 20:35

Το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά μιας δεξαμενής πετρελαίου στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 ευθύνονταν για την επίθεση σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ, συμπληρώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν προμήθευαν με καύσιμα τον ρωσικό στρατό.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τα δύο ελικόπτερα εξαπέλυσαν την επίθεση αφότου πέρασαν τα σύνορα πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σεργκέι Λαβρόφ ελπίζει να παρακάμψει τις κυρώσεις στο εμπόριο με την Ινδία

 Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, 15:35

Η Ρωσία θα αυξήσει τη χρήση μη δυτικών νομισμάτων για εμπόριο με χώρες όπως η Ινδία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ χαιρέτισε την Ινδία ως φίλη χώρα που δεν έχει «μονόπλευρη άποψη» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αποστολή του Λαβρόφ για ενίσχυση της στήριξης από μια χώρα την οποία η Μόσχα θεωρεί εδώ και καιρό συμμαχικό κράτος πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τις συνομιλίες υψηλόβαθμων Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων στο Νέο Δελχί, που στόχο είχαν να πείσουν την ινδική κυβέρνηση να αποφύγει την υπονόμευση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Ινδία και η Κίνα είναι οι μόνες μεγάλες χώρες που δεν έχουν καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας. Μετά την επίσκεψη του Λαβρόφ στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, το Πεκίνο δήλωσε ότι είναι «περισσότερο αποφασισμένο» να αναπτύξει διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

«Είμαστε φίλοι», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, προσθέτοντας ότι η Ινδία βλέπει την κρίση στην Ουκρανία με βάση «το σύνολο των γεγονότων και όχι μονόπλευρα».

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε δημιουργήσει πριν από αρκετά χρόνια ένα σύστημα για τη γνωστοποίηση χρηματοπιστωτικών πληροφοριών και ότι η Ινδία έχει ένα αντίστοιχο σύστημα.

«Είναι απολύτως σαφές ότι ολοένα και περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω αυτού του συστήματος που χρησιμοποιεί εθνικά νομίσματα, παρακάμπτοντας το δολάριο, το ευρώ και άλλα νομίσματα», δήλωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού της Ινδίας και ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα χρησιμοποιήσουν ένα μηχανισμό ρουπίας-ρουβλίου για το εμπόριο πετρελαίου, στρατιωτικού εξοπλισμού και άλλων προϊόντων.

«Θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια προϊόντα θέλει να αγοράσει η Ινδία», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί ένας τρόπος για να παρακαμφθούν τα τεχνητά εμπόδια που δημιουργούν οι παράνομες μονομερείς κυρώσεις από τη Δύση. Αυτό σχετίζεται επίσης και με το πεδίο της στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας».

Ο Λαβρόφ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι πριν αναχωρήσει σήμερα το βράδυ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παγκοσμιοποιείται» η σύγκρουση: Κυρώσεις Κίνας σε ΗΠΑ & αποστολή 5.000 Κινέζων στρατιωτών σε Ιράν! – Πεκίνο: «Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ»

01.04.2022 | 23:57

Μπλοκ Ρωσίας με Κίνα και Ιράν απέναντι σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin ανακοίνωσε πριν λίγο κυρώσεις κατά των ΗΠΑ!

«Η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους των ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ασφάλεια, τα αναπτυξιακά συμφέροντα της.

Αλλά και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του κινεζικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου κατά των ξένων κυρώσεων της Κίνας, το Πεκίνο αποφάσισε να υιοθετήσει αμοιβαίες κυρώσεις για τους αξιωματούχους των ΗΠΑ που διαδίδουν ψέματα σχετικά με τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, πιέζουν για κυρώσεις κατά της Κίνας και υπονομεύουν τα συμφέροντα της Κίνας.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των στελεχών της κινεζικής κυβέρνησης είναι αδίστακτες πράξεις που παραβιάζουν σοβαρά το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Η Κίνα θα αντισταθεί σθεναρά σε αυτές» τόνισε.

Την ίδια στιγμή πλέον είναι καθαρά ευδιάκριτο το μπλοκ Ρωσίας-Κίνας και Ιράν όχι μόνο για το θέμα των κυρώσεων, αλλά και γενικότερα.

Στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας Κίνας-Ιράν οικονομικού ύψους 600 εκατ. δολ. ανακοινώθηκε ότι η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων πως 5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν για να προστατεύουν κινεζικές επενδύσεις αξίας 280 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του πετροχημικού τομέα!

Και αυτό με την συνοδεία της φράσης ότι  «Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Κίνας θα καταπολεμήσουν τις παράνομες και μονομερείς κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά ανεξάρτητων χωρών».

Πριν δύο ημέρες  υπογράφηκε η συμφωνία Κίνας-Ιράν για διμερές εμπόριο ύψους 600 δισ. δολαρίων και στρατηγική στρατιωτική συνεργασία.

Πηγές του Ιράν ανέφεραν πως θα υπάρξουν κινεζικές επενδύσεις σε:

1. Τραπεζικό τομέα

2. Επικοινωνίες

3. Λιμάνια

4. Σιδηρόδρομους

5. Σύστημα Υγείας

6. Τεχνολογία και Πληροφορίες

Την Τετάρτη 30/03, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε «νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα και εταιρείες που παρέχουν βοήθεια στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν» και η απάντηση Κίνας και Ιράν ήταν ακαριαία:

Ο υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Hossein Amir-Abdollahian και ο Wang Yi κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Tunxi της Κίνας, στο περιθώριο της τρίτης Συνόδου Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών των γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν, ήταν άκρως επιθετικοί κατά της Ουάσιγκτον.

Ο Amir-Abdollahian αναφέρθηκε στη χρήση των κυρώσεων ως «εργαλείο πίεσης από τις δυτικές χώρες εναντίον ανεξάρτητων εθνών», λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό να αψηφήσουμε τις κυρώσεις προκειμένου να συμβάλουμε στην εδραίωση της σταθερότητας και την πρόληψη κρίσεων που δημιουργούνται από τη Δύση».

Ταυτόχρονα η Κίνα δεν υπερασπίστηκε μόνο την Ρωσία στο θέμα των κυρώσεων αλλά έλαβε σαφέστατη θέση υπέρ του Ιράν. Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως Κίνα και Ιράν έχουν υπογράψει στρατηγική συμφωνία διάρκειας 25 ετών.

Όρους σοκ περιλαμβάνει η συμφωνία Ιράν-Κίνας: Τερμάτισαν τις αμερικανικές κυρώσεις – Απόβαση Κινέζων στρατιωτών!

Κίνα: «Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί το 1991»

«Η Κίνα πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί αφού η ΕΣΣΔ, δεν υπήρχε πλέον. Και το ΝΑΤΟ είχε δημιουργηθεί ακριβώς για να περιορίσει την ΕΣΣΔ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

Και συνέχισε: «Αντίθετα το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε και στρίμωξε τη Ρωσία, προκαλώντας αιματοχυσία στην Ουκρανία.

Ως προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε γίνει Ιστορία όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση», είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για τις παρατηρήσεις που έκανε η Ρωσίδα ομόλογος του, Μ. Ζαχάροβα, σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως αμερικανικού γεωπολιτικού εργαλείου.

Ο Ζάο κατέληξε ότι «το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς τα ανατολικά στην Ευρώπη για δεκαετίες, κατά παράβαση των υποσχέσεων που δόθηκαν στη Σοβιετική Ηγεσία.

Αυτό ώθησε τη Ρωσία “σε μια γωνία βήμα προς βήμα”, οπότε τελικά, το ΝΑΤΟ ήταν ο εμπνευστής και ο μεγαλύτερος υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία εκ μέρους των ΗΠΑ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Daily Mail κρούει των κώδωνα του κινδύνου: «Η Ευρώπη έχει αποθέματα φυσικού αερίου μόνο για ένα μήνα»

01.04.2022 | 20:53

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσία

Η Ευρώπη διαθέτει φυσικό αέριο μόλις για ένα μήνα πριν εφαρμοστεί η απόφαση της Ρωσίας για κλείσιμο των αγωγών, σε περίπτωση άρνησης της πληρωμής σε ρούβλια, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα διακόψει αμέσως τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την 1η Απριλίου γίνονται το δεύτερο εξάμηνο αυτού του μήνα και τον Μάιο.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει παράλληλα με την εκτίναξη του ρωσικού νομίσματος σε επίπεδα προ του πολέμου, φτάνοντας τα 82,75 ρούβλια ανά δολάριο χθες το βράδυ.

Οι κυρώσεις, ωστόσο, των κυβερνήσεων της Ευρώπης δεν έχουν στοχεύσει τις συμβάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Μόσχα, επειδή πολλά κράτη μέλη της ΕΕ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες του Κρεμλίνου.

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς περίπου το 40% του φυσικού αερίου της προέρχεται από τη εκεί, ενώ η Βρετανία προμηθεύεται μόνο το 4% της κατανάλωσής της από τη Ρωσία.

Εάν η Μόσχα αποφασίσει να σταματήσει την παροχή, θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις ανεφοδιασμού, κλείσιμο εργοστασίων και έκρηξη του ενεργειακού κόστους σε ολόκληρη την περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Gazprom: Αποχωρεί από την Γερμανία πουλώντας τα περιουσιακά της στοιχεία! – Σταματά την ροή φυσικού αερίου;

01.04.2022 | 21:55

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης η παροχή φυσικού αερίου είναι μέχρι σήμερα σταθερή

Ο Όμιλος Gazprom τερμάτισε τη συμμετοχή του στη θυγατρική του στη Γερμανία, Gazprom Germania, και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Marketing & Trading, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος.

Η Gazprom Germania ανήκει κατά 100% στην Gazprom Export, η οποία με τη σειρά της ανήκει εξ ολοκλήρου στην Gazprom. Τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» της Gazprom Germania περιλαμβάνουν δραστηριότητες εμπορίας και αποθήκευσης, όπως η Gazprom Marketing & Trading με έδρα το Λονδίνο, η Gazprom Schweiz με έδρα την Ελβετία, οι έμποροι WIEH και Wingas και η εταιρεια αποθήκευσης Astora, με έδρα τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, είναι ακόμη άγνωστο ποιες συνέπειες θα έχει η αποχώρηση της Gazprom από τη γερμανική θυγατρική της.

Ο ειδικός στην αγορά φυσικού αερίου, Φάμπιαν Χούνεκε, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι «τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία (αποθήκευση φυσικού αερίου, αγωγοί) που θα χαθούν για τη ρωσική πλευρά με την πώληση της Gazprom Germania, μπορεί να θυσιάζονται, για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια».

Οι υπάρχουσες συμβάσεις εισαγωγής δεσμεύουν την Gazprom Export σχετικά με το νόμισμα, την τιμή και την ποσότητα. «Αυτή η υποχρέωση θα μπορούσε τώρα να αρθεί» επισήμανε ο κ. Χούνεκε.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν και σε τι βαθμό η αποχώρηση της Gazprom από τη Γερμανία θα επηρεάσει την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, που ανέρχεται στο 40% του φυσικού αερίου που καταναλώνει συνολικά η Γερμανία. 

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται την απαλλοτρίωση των περιουσιακών στοιχείων της Gazprom και της πετρελαϊκής Rosneft στη Γερμανία, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των ενεργειακών αποθεμάτων. Η κυβέρνηση της Ρωσίας υπογράμμισε πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παράβαση των νόμων του Διεθνούς Δικαίου.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία πολλών εταιρειών φυσικού αερίου στη Γερμανία, με την υποψία παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού. Ακολούθησαν δημοσιεύματα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ελέγξει και τις εγκαταστάσεις δύο θυγατρικών της Gazprom με έδρα τη Γερμανία -Gazprom Germania και Wingas.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντως δεν κατονομάστηκαν οι εταιρίες που ελέγχθηκαν, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας για ενδεχόμενη παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Όρμπαν: Εμείς δεν θα αντικαταστήσουμε το ρωσικό αέριο… με πουλόβερ – Ας παγώσουν οι Ευρωπαίοι

01.04.2022 | 12:45

«Αναντικατάστατο το ρωσικό φυσικό αέριο - Πανάκριβο το αμερικανικό LNG»

Έληξε το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον όποιος θέλει ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να το πληρώσει… σε ρούβλι! 

Από την πλευρά του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με ακριβό αμερικανικό αέριο. 

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, «δεν είναι δυνατό να υπολογίζουμε σε όγκο μεταφοράς LNG μέσω ωκεανού, επομένως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουγγαρία».

«Δεν είναι ότι μπορούμε να βάλουμε πουλόβερ το βράδυ και να μειώσουμε λίγο τη θέρμανση, αλλά για το γεγονός ότι αν δεν υπάρχουν ρωσικές πηγές ενέργειας από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου ενέργεια στην Ουγγαρία» δήλωσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα «βόμβα» από τη Μόσχα: «Ενεργοποιούμε ένα ήσυχο αλλά τρομερό όπλο – Θα πουλάμε τρόφιμα μόνο σε φίλους μας»!

01.04.2022 | 09:48

Τι είπε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Νέα «βόμβα» έριξε η Ρωσία λίγες ώρες μετά το διάταγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν για πληρωμές προμηθειών ρωσικού αερίου μόνο σε ρούβλια, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα πουλά τρόφιμα μόνο σε «φιλικές χώρες» από εδώ και στο εξής! 

Αυτό είπε σήμερα, Παρασκευή, ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ν.Μεντβέντεφ είπε ότι θα ήθελε να περιγράψει «μερικά απλά αλλά σημαντικά σημεία σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία», δεδομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν.

«Θα προμηθεύουμε μόνο στους φίλους μας τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα», είπε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλά από αυτά και δεν βρίσκονται καθόλου στην Ευρώπη ή την Βόρεια Αμερική».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open Θανάση Αυγερινό, η απόφαση αφορά όλα τα τρόφιμα που εξάγει η χώρα, μεταξύ των οποίων σιτάρι και ηλιέλαιο, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί μοντέλο αντίστοιχο με του φυσικού αερίου το οποίο προβλέπει πληρωμές μόνο σε ρούβλι. Η απόφαση αναμένεται να διευκρινιστεί μέσα στην ημέρα.

Οι γεωργικές προμήθειες στους «φίλους» θα είναι τόσο σε ρούβλια όσο και σε εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένη αναλογία, είπε ο Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία προμηθεύει ήδη σιτάρι κυρίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Προτεραιότητα στον εφοδιασμό τροφίμων είναι η εσωτερική αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος των τιμών εντός αυτής», είπε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία χρησιμοποιεί ποσοστώσεις και φόρους στις εξαγωγές σιτηρών από το 2021 για να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τον υψηλό εγχώριο πληθωρισμό των τροφίμων.

Η απόφαση αναμένεται να διευκρινιστεί μέσα στην ημέρα.

«Σιωπηλό αλλά τρομερό όπλο»

Μιλώντας για την επισιτιστική ασφάλεια, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι πολλές χώρες εξαρτώνται από τις προμήθειες τροφίμων από τη Ρωσία και αυτό, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι «ένα ήσυχο αλλά τρομερό όπλο».

«Θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας, η ΕΣΣΔ αγόραζε σιτηρά από τον Καναδά. Σήμερα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική: η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών, μαζί με την Ινδία και την Κίνα. Και τα τελευταία χρόνια, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού. Έτυχε η επισιτιστική ασφάλεια πολλών χωρών να εξαρτάται από τις προμήθειες μας. Αποδεικνύεται ότι η τροφή μας είναι το σιωπηλό μας όπλο. Ήσυχο, αλλά τρομερό»

Υπενθύμισε ότι η εξαγωγή ρωσικών αγροτικών προϊόντων «ξεπερνά την εξαγωγή πραγματικών όπλων, ανήλθε σε περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι». Περιγράφοντας τέλος τα μέτρα που μπορεί να λάβει η Ρωσία στον τομέα της προμήθειας τροφίμων, ο Μεντβέντεφ παρατήρησε με ειρωνεία ότι «αποδεικνύεται ότι θα φάμε πρωινό μόνοι μας». «Ίσως μοιραστούμε το μεσημεριανό γεύμα με φίλους, αλλά δεν θα δώσουμε δείπνο στους εχθρούς μας.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοδιαλύονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις – «Θα σας τιμωρήσω προδότες» λέει ο Β.Ζελένσκι

01.04.2022 | 08:04

Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν τους Ρώσους - Εξοργισμένος ο Β.Ζελένσκι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την διάλυση του Τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη, καθώς αρκετοί είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες, από τους 70.000 που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη ρωσική «τανάλια», που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Αυτό είναι κάτι που έχει εξοργίσει την ηγεσία του καθεστώς του Κιέβου, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανακοινώνει ότι απομάκρυνε δύο από τους κορυφαίους στρατηγούς του, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα «προδότες».

«Σήμερα ελήφθη μια ακόμη απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν», ανέφερε ο Ζελένσκι κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με το CNN απομακρύνθηκαν ο Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτερων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον Ουκρανικό λαό για την προστασία του κράτους μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία αναπόφευκτα θα στερηθούν τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς. Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν έχουν καμία θέση εδώ», διεμήνυσε ο Ζελένσκι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα χέρια των Τσετσένων οι Ουκρανοί που τηλεφωνούσαν σε Ρωσίδες μητέρες που έχασαν τους γιούς τους στον πόλεμο

01.04.2022 | 20:04

Τις κορόιδευαν και τις έβριζαν

Στα χέρια των Τσετσένων έπεσαν οι Ουκρανοί νεοναζί του τάγματος Αζόφ που έπαιρναν τηλέφωνα σε Ρωσίδες μητέρες για να τις κοροϊδέψουν για τους θανάτους των παιδιών τους.

Τα όσα αίσχη έχουν διαπράξει οι Ουκρανοί νεοναζί, παρά την προσπάθεια της Δύσης να τα αποκρύψει, θα γραφτούν με μελανά γράμματα στα βιβλία της Ιστορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kάτοικοι Μαριούπολης: «Κατάρα στον Ζελένσκι, τον Ποροσένκο και τους Ουκρανούς νεοναζί»

01.04.2022 | 19:08

8 χρόνια ουκρανοναζιστικής κατοχής

Από τότε που απελευθερώθηκε η Μαριούπολη από τους Ουκρανούς και ειδικότερα το Ναζιστικό Τάγμα Αζόφ, οι κάτοικοι της πόλης ελεύθερα αποκαλύπτουν τον φόβο και τον τρόμο που έζησαν τα τελευταία 8 χρόνια μαζί τους, όπου δρούσαν ως κράτος εν κράτει.

«Κατάρα στον Ποροσένκο, τον Ζελένσκι και τους Ουκρανούς νεοναζί» φωνάζουν.

https://twitter.com/i/status/1509853741041819651



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στο Μαξίμου με τη δημοσκόπηση της MRB: Υπέρ της Ρωσίας οι Έλληνες – Γιατί κερδίζουν τα δεξιά κόμματα

30.03.2022 | 08:50

Ο Κ.Μητσοτάκης «πόνταρε» τα πάντα στην φιλοδυτική στάση και φαίνεται ότι θα το πληρώσει ακριβά

 Υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία δηλώνει η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκαλούν σοκ στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει μια ξεκάθαρα φιλοδυτική στάση την οποία όμως αναμένεται να την «πληρώσει» και στις εκλογές.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όπως φάνηκε κι από τις απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματα της έρευνας, είναι αυτό του πολέμου στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το 91,6% των ερωτηθέντων απάντησε πως τον απασχολεί πολύ/αρκετά το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο θέμα ένα 30,5% των ερωτηθέντων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη γνώμη για τον ρόλο χωρών και οργανισμών στις εξελίξεις, καθώς ένα τεράστιο ποσοστό δηλώνει υπέρ της Ρωσίας.

Με δεδομένο ότι ένα 5,7% των πολιτών απάντησε ΔΞ/ΔΑ στην ερώτηση, η πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι η Ρωσία είχε δικαιολογημένες ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, ακόμα και όσοι διαφωνούν με τη στρατιωτική επιχείρηση από πλευράς Μόσχας, και προχώρησε σε αυτή την επέμβαση.

Συγκεκριμένα, το 43,4% απάντησε «Είμαι εντελώς εναντίον της επέμβασης γιατί είναι απολύτως αδικαιολόγητη», ενώ το 42,8% απάντησε «Είμαι εναντίον της επέμβασης αλλά αναγνωρίζω ότι η Ρωσία σε κάποια πράγματα είχε δίκιο και εύλογες ανησυχίες». Το 8,1% απάντησε «Αναγνωρίζω ότι η Ρωσία είχε σοβαρούς λόγους να επέμβει στην Ουκρανία και τη στηρίζω». Επί της ουσίας, το 50,9% αναγνωρίζει ότι η Ρωσία είχε εν μέρει δίκιο στη διαμάχη με την Ουκρανία, ανεξάρτητα από το αν επικροτεί ή όχι τη στρατιωτική επιχείρηση.

Το ποσοστό μπορεί να φαίνεται οριακό όμως δεν είναι, καθώς είναι σπάνιο σε έναν πόλεμο η πλειονότητα να στηρίζει το μέρος που κάνει επίθεση, ενώ αυτό που έχει σημασία να δούμε είναι ότι και το 43,4% που δηλώνει κατά της Ρωσίας δεν δηλώνει υπέρ της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού διαφωνεί με την αποστολή όπλων.

Συγκεκριμένα το 73,1% διαφωνεί με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών, ενώ το 85,4% συμφωνεί με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 53,5% των όσων δηλώνουν αντίθετοι με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κυβερνών κόμμα χάνει de facto τους μισούς σχεδόν ψηφοφόρους της μόνο και μόνο από την πολιτική της στο θέμα του πολέμου! 

Γιατί κερδίζουν τα δεξιά κόμματα

Με αυτή την εξέλιξη κερδίζουν πολιτικά τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και έχουν κρατήσει μια πιο ουδέτερη στάση.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το κόμμα του Η.Κασιδιάρη, Έλληνες για την Πατρίδα, εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 2,3%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στο κατώφλι της Βουλής με 2,9% και πλέον φαίνεται αρκετά πιθανό να βρίσκεται στη Βουλή.

Επιπλέον, η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου, της ίδιας εταιρείας, φλερτάρει με ποσοστό της τάξης του 6% και μάλιστα δεν αποκλείεται να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά εάν δεν δημιουργηθεί κάποιο δεξιό κόμμα που θα μπορέσει να πάρει το 13-14% που μέχρι και σήμερα παραμένει «ορφανό». Γαλάζιοι βουλευτές σημειώνουν ότι το κόμμα του Κ.Βελόπουλου κερδίζει πολλές ψήφους από τους φιλορώσους Νεοδημοκράτες.

Αυτά τα δύο κόμματα, αλλά και άλλα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται εκ των δεξιών της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι «τσιμπούν» ψήφους από το κυβερνών κόμματα, λόγω της φιλοδυτικής στάσης του Κ.Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι στις τάξεις της κυβέρνησης κυριαρχούσε η εκτίμηση ότι «η ξεκάθαρη φιλοδυτική στάση» της κυβέρνησης -όπως σημείωναν οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες- θα τύγχανε ευρείας αποδοχής από τους κεντρογενείς ψηφοφόρους που κοιτάζουν προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απέτυχαν οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ενεργειακά αποθέματα, για τα κράτη-δορυφόρους τους...
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Απέτυχαν οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ενεργειακά αποθέματα, για... τα κράτη-δορυφόρους τους και ρίχνουν στην αγορά τα δικά τους, διακυβεύοντας την ασφάλεια της χώρας τους.
Αποφάσισαν να ρίχνουν στην αγορά, 1.000.000 βαρέλια πετρελαίου, για 6 μήνες. (180.000.000 βαρέλια), προκειμένου να μειώσουν τις τιμές.
Διαθέτουν 570.000.000 βαρέλια, το χαμηλότερο απόθεμα 20ετίας. Με αυτήν τους την κίνηση, τα αποθέματα θα μειωθούν, κατά ένα τρίτο των απαιτούμενων αναγκών τους.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι ούτε αυτή η κίνηση θα σταθεροποιήσει τις τιμές στην αγορά, γι΄αυτό και προσπαθούν να πείσουν Κίνα και Ινδία να διαθέσουν και δικά τους αποθέματα. Χλωμό!
Στο μεταξύ, και η Σλοβακία, μετά την Βουλγαρία και την Μολδαβία, αγοράζουν σε ρούβλια το φυσικό αέριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα αλλάζουν! Τώρα! Όχι αύριο!
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όλα αλλάζουν!
Τα πάντα ανατρέπονται, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, είτε αυτό είναι... παγκόσμια κυριαρχία, είτε παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, είτε παγκόσμιο εμπόριο, είτε παγκόσμιες συμμαχίες είτε παγκόσμιοι θεσμοί.
Γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες αυτών των αλλαγών, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Όσο κι αν το αγνοούμε, όσο κι αν "κολλάμε" σε προηγούμενα στερεότυπα και ιδεοληψίες.
Ένας τοπικός πόλεμος ήταν η αφορμή να ταρακουνηθούν οι παγκόσμιες ισορροπίες, που, ούτως ή άλλως, είχαν χρεοκοπήσει, τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Η απληστία για αμύθητα κέρδη, σε βάρος της ανθρωπότητας, της χρεωκοπίας κρατών και πανανθρώπινων αξιών, έγινε ο τάφος των επιδιώξεων της παγκοσμιοποίησης.
Νέοι παίκτες βγήκαν στο προσκήνιο, βγάζοντας γλώσσα, στους παγκόσμιους αστυνόμους και στις εντολές τους.. Νέες συμμαχίες δημιουργήθηκαν, χωρίς τον φόβο των επιθέσεων κάθε είδους και νέες νόρμες τέθηκαν, στους εκβιαστές.
Τώρα, η ΚΑΘΕ χώρα θα πρέπει να είναι και να υπολογίζεται, ως ισότιμη, ανεξάρτητη και αυτόνομη στις επιλογές της.
Τώρα, αναδείχθηκε η ανάγκη, για εθνικά σχέδια δράσης, που θα τονώσουν οικονομίες, απαλλαγμένες, από παγκόσμιες ντιρεκτίβες.
Τώρα οι πολίτες πρέπει να μπουν στην μάχη, για την ανόρθωση της χώρας μας, για την ασφάλεια της, για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της και της τροφικής της αλυσίδας.
Τώρα, οι κυβερνήσεις μας, πρέπει να στηριχθούν στον πλούτο μας και να προχωρήσουν σε δημόσιες επενδύσεις, όχι σε δάνεια, ούτε σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επενδύσεις, σε κάθε τομέα ανάπτυξης της οικονομίας μας.
Τώρα να εθνικοποιηθούν οι κλεμμένες Δημόσιες επιχειρήσεις μας και η Κεντρική μας Τράπεζα. Δικό μας νόμισμα, που θ΄ανταποκρίνεται στις πηγές του πλούτου μας!
Τώρα χρειαζόμαστε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική καλών σχέσεων με όλους, πλην φασιστών.
Τώρα! Όχι αύριο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ έρευνα! Περισσότερα τα διαζύγια από τους γάμους στην Ελλάδα...
Στη χώρα μας τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 παίρνουν διαζύγιο 550-900 στους 10.000 γάμους. Η ένταση αυξάνεται προοδευτικά στη συνέχεια: 2.200-2.500 γάμοι στη δεκαετία του 2000 και περισσότεροι από 2.500 στους 10.000 γάμους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της έντασης του διαζυγίου (αλλά και η αύξηση των γεννήσεων εκτός γάμου όπως επίσης και των δεύτερων γάμων) έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση τόσο των μονογονεϊκών οικογενειών όσο και των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένειες με έναν θετό και έναν βιολογικό γονέα.
Έτσι, στη χώρα μας, ενώ χώρισε το 10% των ζευγαριών που παντρεύτηκαν το 1972, έλυσε τον γάμο του το 17% αυτών που παντρεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και είναι πολύ πιθανόν να πράξει το ίδιο το 30% των ζευγαριών που παντρεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφονται σημαντικές αλλαγές και τάσεις σύγκλισης με τις χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης: εκτός από την αύξηση της συχνότητας λύσης του γάμου (του ποσοστού δηλαδή των ζευγαριών που παντρεύτηκαν μετά το 1970 και πήραν διαζύγιο), αυξάνεται στις νεότερες γενεές και το ποσοστό των ατόμων που δεν παντρεύονται (καθώς και αυτών που δεν κάνουν παιδιά), οι εκτός γάμου γεννήσεις και τα ζευγάρια που επιλέγουν το Σύμφωνο Συμβίωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ! Στα ύψη (παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία) η δημοτικότητα του Πούτιν...
Tο 83% των Ρώσων εγκρίνουν τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ρωσικού ινστιτούτου Levada, στην πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Μόνο το 15% δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν την ενέργεια του προέδρου της Ρωσίας ενώ 2% δεν απαντούν.