Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Σαββατο 2 Απριλιου 2022


Η κουτοπονηριά των φραγκολεβαντίνων και η ανεξέλεγκτη ροπή των αγγλοσαξόνων προς την απάτη, δεν μπορεί παρά να κυοφορεί τέρατα.

Δεν ψάχνουν για το σμπάρο που θα τους φέρει δυο τρυγόνια.

Εφευρίσκουν το σμπάρο που πιστεύουν πως θα τους αποδώσει πέντε και δέκα τρυγόνια μαζί!

Ονομάζουν το σμπάρο αυτό ''κυρώσεις'' και ψάχνουν να δουν πού θα πέσουν τα... τρυγόνια, στα οποία θα δώσουν διάφορα ονόματα: Ειρηνοποιός, Ανθρωπιστής, Σύμμαχος, Δημοκράτης, Υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου, και και και...

Πίσω από όλα αυτά τα τρυγόνια που αναμένουν να απολαύσουν κρύβουν με πονηριά ότι μαζί τους σημάδεψαν και την τεράστια αγριόπαπια που περιμένουν στο πιάτο τους για... λουκούλλειο δείπνο!

Η αγριόπαπια δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τον εξαναγκασμό της Ρωσίας να τους παρέχει μέσα από τις ''κυρώσεις'' φυσικό αέριο και πετρέλαιο δωρεάν!

Ναι, όπως το γράφω. ΔΩΡΕΑΝ! 

Διότι όταν ''πληρώνεις'' κάποιον για το προϊόν που σου παρέχει, με... χρήμα (ευρώ και δολάριο) που φρόντισες να απαγορεύσεις στον πωλητή την πρόσβαση στα νομίσματα αυτά- μέσω της δέσμευσης των συναλλαγματικών αποθεματικών του καθώς και την πρόσβασή του στο διεθνές νομισματικό σύστημα- τότε δεν αγοράζεις το προϊόν που σου προσφέρει ο άλλος! Το παίρνεις δωρεάν! ΤΟ ΚΛΕΒΕΙΣ! Γιατί τα λεφτά τα βάζεις σε λογαριασμό και σε νόμισμα στον οποίο έχεις απαγορεύσει να έχει πρόσβαση αυτός που σου πουλάει το προϊόν!

Κουτοπονηριά αισχίστου είδους!

Κουτοπονηριά μαφιόζων!

Έλα όμως που έπεσαν πάνω σε έναν Πούτιν που ξέρει... από σκάκι!

Ας ψάξουν να βρουν ρούβλια τώρα, γιατί όπως είπε και ο Πεσκόφ... ''Δωρεάν φυσ. αέριο δεν διαθέτει το μαγαζί''!

Ή σπάνε τις ''κυρώσεις'' και αφήνουν τους Ρώσους να εισπράξουν τα χρήματά τους ή τρέχουν να αγοράσουν ρούβλια από τη Ρωσία, γεμίζοντας άμεσα τα ταμεία της με... σκληρό συνάλλαγμα!

Αυτό το λένε... ΡΟΥΑ ΜΑΤ!

Δεν έχει αγριόπαπια απόψε!

Μόνο χυλό!

Σκέτο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση στην Ουκρανία στην Ρωσία έγινε γκάλοπ και ο λαός απάντησε θετικά στην απόφαση αυτή με 75%. Χθες έγινε πάλι γκάλοπ με το ίδιο ερώτημα και ο λαός απάντησε πάλι θετικά με 83%. Χθες η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να μην ισχύσει άμεσα το μέτρο της πληρωμής με ρούβλια και ο Ρωσικος λαός απάντησε με αρνητικά σχόλια κάτω από τα άρθρα που το ανάφεραν. Μεγάλο μέρος του Ρωσικού λαού δεν θέλει εμπορικές σχέσεις με την Δύση συνολικα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από πολύωρη κι ενδελεχή σκέψη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παιδοκτονίες της Πατρινιάς οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, την πατριαρχία, τον σεξισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον καπιταλισμό, τον Τραμπ, την αμφισβήτηση της δημοκρατικής κυβέρνησης Ζελένσκι και της μικροβιοκτόνου κυβέρνησης μητσοτάκη, και το σύνδρομο long covid. +Εμβολιαστείτε+



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ 

ΤΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ 

ΠΕΡΗΦΑΝA €MBOΛIAZETAI LIVE

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΑΜΠΑ…

EINAI H BΡΑΖΙΛΙΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ 

PAULINHA ABELHA

43 χρονών

ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΘΕ 

«οξεία νεφρική ανεπάρκεια» 

και μέσα σε 10 μέρες 

ΠΕΘΑΝΕ από ΑΝΑΚΟΠΗ 

«ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ»

υγ: το πλακάτ που κρατάει γράφει: 

1a DOSE DE ESPERANCA 

ΠΡΩΤΗ ΔOΣH «EΛΠΙΔΑΣ»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ioanna Ypsilanti

2/4/2022 - 1.00 ώρ.   

Αρχισε το δημόσιο κλάμα, στις ΗΠΑ.

Κανείς δεν θέλει να είναι φίλος μας

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο "The American Conservative":

"Χρειάστηκε ένας τραγικός πόλεμος στην Ευρώπη για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι της Αμερικής από τη Μέση Ανατολή δεν ήταν πραγματικά φίλοι. Πάντα έτοιμοι να αποσπάσουν από τις ΗΠΑ ό,τι οφέλη μπορούσαν να τους προσφέρουν, χωρίς να θυσιαστούν, για αυτό, σε αντάλλαγμα".

-Για την Σαουδική Αραβία, "ποτέ η Αμερική δεν ήταν η αγάπη της, παρά το γεγονός ότι ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της". Αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, όταν το ζήτησε ο Μπάιντεν.

-Τα ΗΑΕ ήταν εταίροι της Σαουδικής Αραβίας, στο έγκλημα στην Υεμένη. Το Άμπου Ντάμπι έχει συνηθίσει να παίρνει τον δρόμο του. Να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία, ακόμη και να την χειραγωγεί, όταν είναι απαραίτητο.

-Το Ισραήλ ευνοείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Το Ισραήλ δεν δίστασε να αγνοήσει τις προτεραιότητες των ΗΠΑ, όπως η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα και η παραβίαση του JCPOA.(Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, για τα πυρηνικά του Ιράν).

-Το Ιράκ διατηρεί σημαντικούς δεσμούς με το Ιράν και καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία.

-Η Τουρκία έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τη Μόσχα, εναντιώθηκε στις ΗΠΑ στη Συρία και διαδραμάτισε ανεξάρτητο ρόλο στη Λιβύη. Αρνήθηκε να συμμετάσχει με τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

"Το ότι αυτές οι χώρες βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά της Αμερικής δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε, το έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν. Ωστόσο, η προθυμία τους να αψηφήσουν προκλητικά τα αιτήματα των ΗΠΑ μετά από όλα όσα έχουν κάνει για αυτούς είναι εντυπωσιακή. Τόσο το Ριάντ όσο και το Άμπου Ντάμπι φέρεται να αρνήθηκαν να δεχτούν το τηλεφώνημα του προέδρου για να συζητήσουν το αίτημά του για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, το οποίο είναι μια αξιοσημείωτη προσβολή"

Και καταλήγει το άρθρο:

"Αντί να ανησυχεί για την επικείμενη απώλεια της μονοπολικής κυριαρχίας της Αμερικής, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία (δηλαδή την μονοπολικότητα), για να αναθεωρήσει και να μειώσει τις δεσμεύσεις της. Τι καλύτερη στιγμή, σε έναν κόσμο που φλέγεται, για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βάλει πρώτα τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού".

Ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλάβει γιατί δεν θέλει κανείς να τους κάνει παρέα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

31 Μαρτίου στις 23:15 μ.μ.   

Η Αντιπροσωπεία της ΛΔΝ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του Ιταλού διεθνιστή, αντιφασίστα, εθελοντή στον Ντονμπάς από το 2015, Edy Ongaro (Bozambo). O Edy έπεσε σαν ήρωας, στη πρώτη γραμμή, καλύπτοντας με το σώμα του χειροβομβίδα, για να σώσει τη ζωή των συντρόφων του.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ !

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Η Αντιπροσωπεία της ΛΔΝ στην Ελλάδα εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους οικείους και συντρόφους του! 

Ζ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έγκυος - σύμβολο της Μαριούπολης λύνει τη σιωπή της: «Δεν πιστεύω ότι έγινε αεροπορικός βομβαρδισμός του μαιευτηρίου» 

Η Μαριάννα Βισεμίρσκαγια (Mariana Vishemirskaya), η έγκυος κοπέλα που κατηγορήθηκε από τη ρωσική προπαγάνδα ότι είναι ηθοποιός, έλυσε τη σιωπή της και σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram, αμφισβητεί ευθέως ότι υπήρχε αεροπορικός βομβαρδισμός του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, αποκαλύπτει πως Ουκρανοί στρατιώτες είχαν μετατρέψει το νοσοκομείο σε στρατιωτική βάση και αναφέρει πως δημοσιογράφοι του Associated Press ήταν εκεί από την αρχή και την βιντεοσκόπησαν χωρίς τη θέλησή της.

02.04.2022 - 14:31

Οι φωτογραφίες της με αίματα έξω από το μαιευτήριο της Μαριούπολης, έκαναν το γύρο του κόσμου και πολλοί έσπευσαν να τη λοιδορήσουν πως είναι ηθοποιός σε ένα σκηνοθετημένο σκηνικό.

Η Μαριάννα Βισεμίρσκαγια εξηγεί πως άθελά της έγινε το κεντρικό πρόσωπο στη σύγκρουση ρωσικής και ουκρανικής προπαγάνδας.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Telegram κατηγορεί τους δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press πως την τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες χωρίς τη θέλησή της, ενώ έκοψαν και σημεία από συνέντευξή της που αποκάλυπτε πως κανείς στο μαιευτήριο δεν άκουσε αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμούς, παρά μόνο δύο εκρήξεις.

Αποκαλύπτει επίσης, πως Ουκρανοί στρατιώτες είχαν κάνει κατάληψη του νοσοκομείου και το είχαν μετατρέψει σε στρατιωτική βάση.

Ολόκληρη η μαρτυρία της Μαριάννας Βισεμίρσκαγια και το βίντεο (με αγγλικούς υποτίτλους):

Το όνομά μου είναι Μαριάννα Βισεγκίρσκαγια και πριν τον πόλεμο ζούσα στο Ντόνετσκ. Μετά γνώρισα τον σύζυγό μου και αποφασίσαμε να παντρευτούμε.

Έτσι βρέθηκα στη Μαριούπολη το 2020, λίγο πριν την καραντίνα.

Όταν άρχισε ο πόλεμος, η πλειοψηφία του κόσμου νόμιζε ότι παρόλο που είναι  τρομακτικό, δεν θα μας συμβεί κάτι τρομερό και θα το ξεπεράσουμε.

Όταν άρχισε η κλιμάκωση του πολέμου, οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται, αλλά δεν μπορούσε κανείς να φύγει, δεν σου το επέτρεπαν. Η σύζυγός ενός φίλου του άνδρα μου προσπάθησε να φύγει αλλά έπεσε πάνω σε νάρκη.

Στις 6 Μαρτίου αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάω στο μαιευτήριο για να γεννήσω. Πήγαμε στην πτέρυγα 3.

Κάποια στιγμή ήρθαν Ουκρανοί στρατιώτες και απαίτησαν απ’ όλους να φύγουν. Είπαν πως θα έρθουν και άλλοι στρατιώτες σύντομα και θα μετατρέψουν το νοσοκομείο σε πολεμική τους βάση επειδή το νοσοκομείο είχε ηλιακές γεννητριες.

Όλες οι ετοιμόγεννες μεταφέρθηκαν σε μια πτέρυγα που είχε μόνο μια μικρή γεννήτρια που χρησιμοποιούσαν για κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας. Οι σύζυγοι των γυναικών έμεναν στο ισόγειο και έστησαν στο δρόμο μια πρόχειρη κουζίνα για να ετοιμάζουν οι ίδιοι φαγητό για εμάς.

Οι ουκρανοί στρατιώτες δε βοήθησαν σε τίποτα. Ήρθαν μόνο μια φορά για να ζητήσουν φαγητό. Τους είπαν πως το φαγητό είναι για τις γυναίκες που περιμένουν να γεννήσουν ή έχουν γεννήση ήδη, πως μπορούν να ζητάνε φαγητό; Αυτοί είπαν πως έχουν να φάνε για μέρες και πήραν το φαγητό λέγοντας «μπορείτε να μαγειρέψετε άλλο».

Πριν γίνει η έκρηξη όλα ήταν ήρεμα, ήταν 9 Μαρτίου και το προηγούμενο βράδυ είχαμε κοιμηθεί ήσυχα, δεν ακούγαμε πυροβολισμούς. Στις 9 Μαρτίου, όταν μιλούσαμε για το κοινωνικό πρόγραμμα μητρότητας στο νοσοκομείο, τότε ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη και έριξα ένα πάπλωμα πάνω μου. Μετά ακούσαμε και μια δεύτερη έκρηξη και βρέθηκα χτυπημένη με γυαλιά. Είχα επιφανειακά κοψίματα στη μύτη μου, πάνω από τα χείλη μου και στο μέτωπό μου, τίποτα σοβαρό όμως.

Αμέσως πήγαμε στο ισόγειο και συζητάγαμε για το αν ήταν αεροπορική επιδρομή. Μας είπαν ότι ήταν όντως αεροπορική επιδρομή, αλλά ούτε εμείς, ούτε αυτοί είχαμε ακούσει αεροπλάνα. Μας είπαν τέλος πάντων ότι ήταν βομβαρδισμός. Μετά τις δύο πρώτες εκρήξεις δεν ακούσαμε άλλη έκρηξη.

Καθίσαμε λίγο ακόμα στο ισόγειο για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα γίνει άλλη έκρηξη και αμέσως μετά ήρθαν Ουκρανοί στρατιώτες και είπαν πως ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να διαφύγουμε.

Σε εμένα είπαν να φύγω τελευταία γιατί δεν είχα κάτι σοβαρό και το αίμα που έτρεχε από το μετωπό μου θα σταματούσε σε λίγο. Έμεινα εκεί για περίπου 15 λεπτά, κοίταξα από το παράθυρο και μετά καθώς γύρισα το κεφάλι μου και είδα μπροστά μου έναν στρατιώτη με κράνος και μετά παρατήρησα ότι κρατούσε κάτι στα χέρια του. Αμέσως κατάλαβα ότι με βιντεοσκοπούσε.

Του ζήτησα να σταματήσει να με τραβάει με την κάμερα καθώς προφανώς δεν ήταν καλή στιγμή για κάτι τέτοιο. Ποιο ήταν το νόημα; Μου είπε «οκ» και έφυγε.

Μετά όμως καθώς κατεβαίναμε από τον πρώτο όροφο, είδαμε έναν ρεπόρτερ. Ήταν ο ίδιος και άρχισε να με τραβάει με την κάμερα ξανά. Και άλλοι άνθρωποι του είπαν να σταματήσει να το κάνει, αλλά μας αγνόησε όλους. Του το ξαναζητήσαμε αργότερα και έφυγε.

Ο σύζυγός μου τους παρατήρησε καλύτερα γιατί επέστρεψαν την επόμενη ημέρα. Μου είπε πως ήταν από το πρακτορείο ειδήσεων Associated press. Μιλούσαν ρωσικά, είχαν στρατιωτικά κράνη και κάτι γραμμένο στο στήθος τους, δεν θυμάμαι τι.

Οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί από την αρχή γιατί όταν είδα αργότερα που ηρέμησα τις φωτογραφίες κατάλαβα ακριβώς τι συνέβαινε. Ισχυρίστηκαν πως ήμουν ξαπλωμένη κάτω από το πάπλωμα με διαφορετικά ρούχα, αλλά αυτή δεν ήμουν εγώ, ήταν η γυναίκα που πέθανε. Την πήραν πρώτη γιατί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και στο τέλος δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το παιδί της. Ο άνδρας της ήρθε μετά κλαίγοντας γονατιστός. Έμεινε χωρίς οικογένεια, χωρίς τίποτα. Δεν ήμουν λοιπόν εγώ, ήταν αυτό το κορίτσι. Δεν με έβαλαν να αλλάξω ρούχα, ούτε μου έβαλαν make up.

Απ’ ότι κατάλαβα οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί από την αρχή γιατί χρειάστηκαν 2-3 λεπτά να κατέβουμε κάτω στο ισόγειο και μετά ας πούμε ότι κάτσαμε εκεί για 10 λεπτά, άρα συνολικά περίπου 12 λεπτά. Η κοπέλα που πέθανε βγήκε πρώτη με φορείο. Με το που βγήκε άρχισαν να την παίρνουν φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ήδη εκεί από πριν. Αυτό πιστεύω.

Μεταφερθήκαμε αμέσως σε ένα άλλο νοσοκομείο και την άλλη μέρα αφού γέννησα με καισαρική, με επισκέφθηκαν και είπα στο σύζυγό μου ότι αυτοί ήταν οι άνδρες που με μαγνητοσκοπούσαν με κάμερες. Αυτός μου είπε «Πότε; Τι; Που;», του εξήγησα τι συνέβη. Με ρώτησαν αν έγινε αεροπορική επιδρομή και εγώ τους είπα «όχι, κανένας μας ακόμα και οι άνθρωποι που ήταν έξω στους δρόμους δεν άκουσαν ποτέ αεροπλάνα».

Όταν αργότερα κατάφερα να δω στο ίντερνετ αυτές τις συνεντεύξεις, το σημείο που είπαμε ότι δεν ακούσαμε αεροπλάνα, δεν υπήρχε πουθενά. Βρήκα τα πάντα εκτός από αυτή τη συνέντευξη.

https://www.youtube.com/watch?v=VItCWAwWH80



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/4/2022 – 2.00

Ο υποπλοίαρχος του ουκρανικού Συντάγματος «Αζόφ» Υπολοχαγός Καλίνα Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ εξοντώθηκε στη Μαριόπολη! Να καείς στην Κόλαση ρε αλήτη!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να 'μαστε ξεκάθαροι, κριτήριο για το τι υποστηρίζω και τι πολεμάω είναι το τι υποστηρίζουν και τι πολεμάνε οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες του Ντονμπάς. 

Αυτοί που αντιμάχονται ένοπλα τον ουκρανικό νεοφασισμό εδώ και οχτώ χρόνια, παρόλο που η ψοφοδεής Αριστερά της Ευρώπης τους έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη και ανακάλυψε πως γίνεται πόλεμος μόλις τώρα, μιας και το είπε το ΝΑΤΟ. 

Και την πήρε ο πόνος για τους άμαχους που σκοτώνονται, αλλά αδιαφόρησε παγερά τόσα χρόνια για τις χιλιάδες των αμάχων και των παιδιών που δολοφονούνταν στο Ντονμπάς. 

Αλίμονο αν καθόριζα τη στάση μου από την παχυδερμία των βολεμένων "ειρηνιστών", που δεν τολμάνε να θέσουν ζήτημα εξόδου των χωρών τους από την πλέον εγκληματική συμμαχία της ιστορίας, μετά τον Άξονα, αλλά... τα πονάνε τα παιδιά που σκοτώνονται στην Ουκρανία. Χύνουν μαύρο δάκρυ οι φιρφιρίκοι! 

Λίγη ντροπή, ρε! Λίγη τσίπα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ" 

Τελικά, εξανάγκασαν σε παραίτηση τον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη, που πριν λίγες μέρες, όπως κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, δεχόταν ακόμη και απειλές για τη ζωή του. 

Ο Σίδερης εργαζόταν στο Πρώτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας και σε εκπομπή του αναφέρθηκε στο αντιφασιστικό του ντοκιμαντέρ για το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Για την ενέργειά του αυτή, δέχτηκε άγρια και χυδαία επίθεση από τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, ο οποίος έχει κληθεί να μιλήσει στο κρατικό ραδιόφωνο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με απαίτηση του εργοδότη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σίδερης υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του.

Έχουν αρχίσει να ξεσαλώνουν οι ρουφιάνοι του ΝΑΤΟ. Και γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι προκλήσεις του Ράιχ συνεχίζονται, με αφίσες που καλούν τα δισέγγονα των SS να πάνε ως εθελοντές στην Ουκρανία για να εκπληρωθεί το όραμα της Deutsche Bank, όπως το περιέγραφε ο Φύρερ στο "Mein Kampf": 

Η κυριαρχία των Τευτόνων πάνω στους υπανθρώπους Σλάβους της Ανατολής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη επιτυχία της Αριστεράς, του ΠΑΜΕ (27,9%) και των Παρεμβάσεων (17,2%), με συνολικό 45,1%, έναντι 39,4% του 2019, στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά. 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της παράταξης που συνδέεται με το ΚΚΕ εκτοξεύτηκε στο 27,9%, από 22,7% το 2019, ενώ σταθερό στο 17,2% από 16,7% παρέμεινε το ποσοστό της παράταξης που συνδέεται με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Σταθερή στο 30% η Ν.Δ., σταθερό το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΚ) στο 8,3% και κάθετη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ (Μέτωπο) που περιορίζεται στο 9,4% από 11,4%.

Σχολιο.- Το θλιβερό σε αυτό το αποτέλεσμα είναι η σταθερή πρωτιά της κυβερνητικής ΔΑΚΕ μετά την καταστροφή που επέφερε η πολιτικής της στην δημόσια υγεία.

Σχολιο.- Υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο είναι απίθανο να πέσει η Δεξιά, όπως φαίνεται. Και αυτό είναι ανάλογο μ' εκείνο που φτάνει κάθε φορά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, όταν καταβαραθρώνεται. 

Σχολιο.- Οι βολεμένοι γιατροί γιατί να εγκαταλείψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστια επιτυχία της μαχόμενης Αριστεράς και στην εκλογή αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της παράταξης που συνδέεται με το ΚΚΕ εκτοξεύτηκε στο 30,8%, από 23,7% το 2019, ενώ σταθερό στο 17% παρέμεινε το ποσοστό της παράταξης που συνδέεται με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.  

Οι άλλες δυνάμεις παρουσιάζουν πτώση, που στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ (που παίρνει ένα θλιβερό 8,9%) φτάνει το ένα τέταρτο των ψήφων του 2019 (12,0%). 33,5%, έναντι 34,1%, παίρνει η Ν.Δ. και 5,3%, έναντι 6,1%, το ΚΙΝΑΛ.

Σχολιο.- κοντολογίς 33% των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τη διαχείριση της πανδημίας μέσα στο ΕΣΥ, μέτρα, παραλείψεις κτλ... ψηφίζει (και πάλι.. σταθερά) νουδου!

έτσι προφανώς εξηγείται (σε ένα βαθμό, ειναι και άλλοι οι παράγοντες) και το γιατί... δεν υπήρξανε σοβαρά ενωτικά κινηματα εντος κι εκτός ΕΣΥ παρότι είχαν κάθε λόγο να υπάρξουν και για τα ΒΑΕ και για προσλήψεις και γενικότερα για καλύτερη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από τη δολοφονική που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Τέλος, να πούμε ότι οι δυνάμεις της αριστεράς είναι τεράστιες (από την άλλη) στο να καταφέρουν κάποια πραγματάκια όπως πχ το να δημοσιευαν συστηματικά τα στατιστικά στοιχεία που αποκρύπτει εδώ και πάνω από εναμιση χρόνο η κυβέρνηση. 

 Όμως, παρά την πληθώρα δυνάμεων δεν το πράξανε και είναι κρίμα για όλους μας, όχι μόνο για τους ίδιους τους συνδικαλιστές.

Σχολιο.- Για το ποσοστό της Δεξιάς φαίνεται πως σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει ένα όριο πτώσης. Για την ακύρωση της δράσης της Αριστεράς ας μου επιτρέψετε να 'χω άλλη γνώμη, παρακολουθώντας το τι κάνει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο των νοσοκομειακών γιατρών, το ότι έχει αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας κ.λπ. Το ότι οι αγώνες της μπορεί να μη σας ικανοποιούν είναι προφανώς δικαίωμά σας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σχεδόν κατά 50%, έχουν διαφορετική άποψη. Και είναι η δική τους άποψη που παίρνω υπόψη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ!

Σελίδες ταξικής περηφάνιας γράφονται αυτές τις μέρες από τους Έλληνες σιδηροδρομικούς, που αρνούνται να βοηθήσουν τους φονιάδες των λαών να μεταφέρουν τα τανκς από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη αρνούνται να εκτελέσουν εντολές της εργοδοσίας και να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη για τεχνική υποστήριξη στη μεταφορά των αμερικάνικων τανκς. Αδιαφορώντας για τις απειλές, ακόμη και για απολύσεις. 

Στο πλευρό τους έχουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και φυσικά τον ελληνικό λαό, που δεν ξεχνάει το τι έχει στοιχίσει η πρόσδεση της χώρας μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΗΡΩΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝΕ!

Ο Ιταλός κομμουνιστής Έντι Ογκάρο (Μποτζάμπο) εδώ και εφτά χρόνια πολεμούσε τον ουκρανικό νεοφασισμό, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του λαού του Ντονμπάς στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ο αντιφασίστας διεθνιστής έπεσε πριν δυο μέρες, όταν, για να προστατεύσει τους συντρόφους του μαχητές, ρίχτηκε πάνω σε χειρομβοβίδα που πέταξαν οι φασίστες, καλύπτοντάς την με το σώμα του.

Αθάνατος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΠΡΕΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΚΑΙΝΑΚΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
Εχω συγκλονιστεί από 4 βίντεο που τα εχουν τραβηξει - με τα τηλεφωνα τους - για να δείχνουν τα «κατορθωματα τους» διεστραμμενοι ΟυκρανοΝαζι που συνεληφθησαν ...
1) Βασανίζουν αντρα τον σταυρωνουν καρφωνοντας τα χέρια του καί τόν καινε ζωντανο... 
2) Πυροβολούν στά γόνατα αιχμαλωτους Ρωσους Στρατιώτές Ριχνοντας τους στό χωμα...
3) Γδυνουν νεαρή κοπελλα την χτυπουν βάναυσα ματώνοντας ολο της τό σωμα καί αφού την αναγκαζουν νά πασαλειψει τό προσωπο της πίσσα μέ τά τραυματισμενα χέρια της, μετα με αναπτήρα καί μέ λογχη φλόγας της καινε τα μαλιά... καί οπως εμαθα τελικα πεθανε η κοπελα...
4) Εχουν δέσει σέ μία κολώνα νεαρο ανδρα του εχουν γδύσει την πλάτη καί με απανωτές βουρδουλιές τού τήν εχουν χαραξει βαθειά καί οπως εμαθα τελικά και αυτός πεθανε..
Τό «Εγκλημα» των ανθρωπων στό 1,2,3,4 που βασανιστηκαν καί που δέν συγχωρανε αυτά τα ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ανθρωπόμορφα κτήνη που εχουν ενσωματωθεί στό κρατος της Ουκρανίας,Κυβερνηση, Στρατό,Αστυνομία καί ηδονιζονται στόν ανθρωπινο πονο είναι οτι ηταν Ρωσόφωνοι Αντιφασίστες  και Δημοκράτες...
Αφηστε τίς ισες αποστάσεις - οσοι τίς κρατατε - καί αναλογιστείτε μηπως αθελα σας στηρίζετε τό τερας του Ναζισμού που εχει γιγαντώσει μέ την Βοήθεια του ΑμερικανοΝατοϊκου Ιμπεριάλισμου στην Ουκρανία...πού δέν τό κρυβουν οτι προωθούν τα σχεδια του για θανατερό πνίξιμο τής Ρωσίας ωστε μετα να ελθεί η σειρα τής Κινας,Ινδίαςκλπ Αφού πρώτα καταλαβουν τήν Κούβα την Βενεζουέλα καί οποιο αλλο κρατος δέν δείχνει νά υπακούει στίις εντολές του παγκόσμιου Βορειοαμερικάνου ΝΑΤΟικού χωροφυλακα... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο στόχαστρο της Ρωσίας… η Βρετανία – Απομονώνει την Shell από το φυσικό αέριο – Νόμιμοι στόχοι τα όπλα της Βρετανίας
Σάββατο 02/04/2022 - 08:33
Για τον λόγο αυτό η Shell η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία αποκόπτεται από το φυσικό αέριο ενώ τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά συστήματα της Βρετανίας που δίδονται στην Ουκρανία… θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους για τις ρωσικές δυνάμεις…
ο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τις χώρες της ΕΕ, έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Gazprombank και έτσι δεν επιτρέπεται να αγοράσει η βρετανική εταιρεία Shell ρωσικό φυσικό αέριο για ρούβλια.
Νωρίτερα, το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Shell πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει για το ρωσικό αέριο αυτόν τον μήνα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τις χώρες της ΕΕ, επέβαλε κυρώσεις κατά της Gazprombank.
Στις 31 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτεί από τους αγοραστές φυσικού αερίου από μη φιλικές χώρες να ανοίγουν ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια και ξένο νόμισμα στην Gazprombank για να πληρώσουν για τις προμήθειες φυσικού αερίου.
Θα μεταφέρουν κεφάλαια σε δολάρια ή ευρώ στην Gazprombank, η οποία θα τα μετατρέπει σε ρούβλια και θα τα μεταφέρει σε ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια των εταιριών που αγοράζουν το ρωσικό φυσικό αέριο.
Η Ρωσία προειδοποιεί για τα βρετανικά οπλικά συστήματα
Τα βρετανικά συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα κατά του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, τα οποία θα δοθούν στην Ουκρανία, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εάν εισέλθουν στην Ουκρανία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Andrey Kelin.
«Οποιαδήποτε προμήθεια όπλων είναι αποσταθεροποιητική, ειδικά εκείνα για τα οποία μίλησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Επιδεινώνουν την κατάσταση, την κάνουν ακόμη πιο αιματηρή. Αυτά, προφανώς, είναι νέα, αρκετά υψηλής ακρίβειας όπλα. Φυσικά, θα είναι νόμιμοι στόχοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εάν περάσουν τα ουκρανικά σύνορα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν το θρασσος περισσεύει....!!
Στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα πιστοποιητικά εμβολιασμου λήγουν μετα το 9μηνο ...και τα πιστοποιητικά νόσησης μετα το 6μηνο.....!! Αυτα ισχύουν στην Ευρωπη...!!!
Μέτα απο σύσταση της Κομισιον η Ελλάδα, θα κληθεί να εναρμονιστεί είπε ο υπουργός Υγείας ...Επίσης ο υπουργός Υγεία έκανε και την εξης επική δήλωση....
"Η χώρα μας, λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό, αυτούς τους χρόνους τους είχε συντμήσει,......''
Λοιπόν Υπουργέ μου, θα έπρεπε να ξέρετε οτι ο εμβολιασμός γίνεται σε οποιον χρειάζεται και οταν χρειαζεται ...για να ενισχυθεί ο ανθρωπινος οργανισμος ...!!!
και ΟΧΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ...!!!
Δεν εμβολιαζουμε οποιον να'ναι ...οποτε να να'ναι ....!!
Δεν εμβολιαζουμε όσους εχουν νοσήσει πριν καλα καλα αναρρώσουν και οταν τα αντισωματα τους είναι στο ΄΄ταβάνι΄΄, για ενισχυσουμε τον ''εμβολιασμο''.....!!!Ουτε φυσικα ξαναεμβολιάζουμε τον εμβολιασμένο, κατά πως βολευει τον ''εμβολιασμό''...!!
Αυτο δε λέγεται εκστρατεία για την προστασία της δημόσιας υγείας...αλλιως λέγεται...!!
Και ενω ο εμβολιασμός ''τρέχει με χίλια'' ... η διασπορά του ιου έχει σπασει τα ''κοντερ'' ...!!
Μπορεί στη διαχείριση της πανδημίας να πατώσατε, αλλα στο ξεστοκαρισμα και στο θράσος παίρνετε ''ΑΡΙΣΤΑ μετα πολλων επαίνων...''!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1-2 Απριλίου 1824: 
Ήδη απο τις 30 Μαρτίου 1824, με ηθικό αυτουργό τον Αλ. Μαυροκορδάτο, δημιουργήθηκε στο Αιτωλικό, μια " επιτροπή εξέτασης - κατηγορίας - καταδίκης" ( προαποφασισμένης ) κατά του Καραϊσκάκη, η οποία στις 2 Απριλίου 1824 ( σαν σήμερα ) " έκρινε" τον Καραϊσκάκη, ως ένοχο «εσχάτης προδοσίας» ουσιαστικά άνευ δίκης, διότι τάχα είχε κάνει καπάκι/ συμφωνία με τον Ομέρ Βρυώνη, να του παραδώσει το Μεσολόγγι !!! 
Η "δίκη" παρωδία, έγινε στην εκκλησία της Παναγιάς.
Δεν του επέβαλαν κάποια ποινή, μόνο "διοικητικά " μέτρα που του στέρησαν όλους τους βαθμούς και αξιώματα με την εντολή ν' αναχωρήσει από το Αιτωλικό. 
Ο Καραϊσκάκης, αυτός ο ανυπότακτος στους Οθωμανούς, τον πόλεμο και την φθίση, υπέκυψε στις πιέσεις/ απαξία που του ασκούσε ο Μαυροκορδάτος , οπότε αναγκάστηκε στις 27 Μαΐου 1824, να ζητήσει εγγράφως συγγνώμη από τον ίδιο τον Αλ. Μαυροκορδάτο, που όμως αυτός δεν την δέχθηκε !!! 
* Σημ.: Αντίθετα το 1826 ο Α. Ζαΐμης δέχθηκε την συγγνώμη του Καραϊσκάκη, επειδή στον Ελληνικό εμφύλιο του είχε κάψει το σπίτι στην Κερπινή Καλαβρύτων. 
Ο Καραϊσκάκης, στις 25 Ιουνίου 1824 κατέφυγε στο Ναύπλιο όπου η Κυβέρνηση τον αποκατέστησε, αναγνωρίζοντας όλους τους βαθμούς και τ' αξιώματά του.
** Σκεφτείτε τι σήμαινε τότε ο Μαυροκορδάτος, αλλά και οι επίγονοί του.
Σήμερα επιχειρείται αποκατάσταση του Μαυροκορδάτου, ζητούνται αγάλματά του και ελάττωση της μνήμης των αγωνιστών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επαγγελματίας τραβελος του τμήματος φεμινιστικης πολιτικής του Σύριζα να το βουλώσει διότι προσβάλει αξιοπρεπείς και σοβαρές τρανς και δικαιολογεί βρεφοκτονιες. Η βρεφοκτονια είναι η έσχατη μορφή έκτρωσης, η προσπάθεια της γυναίκας να ελέγξει την αναπαραγωγικη της λειτουργία που η αστική πατριαρχια την εγκλωβιζει. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά;; εσύ Αντώνη που μόνο περούκα βάζεις το βράδυ, δεν ντρέπεσαι;;; πάτε να ξεπλύνετε το Τέρας, όπως κάνατε και με την άλλη που μπαινοβγαινε σε κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και μετείχε σε Λοατκι δράσεις, η οποία ήταν και μάνα και είχε απαγάγει ένα άσχετο παιδί, το οποίο το θωπευσε και το έβαλε γυμνό στο μπάνιο του σπιτιού της δίνοντας του και ναρκωτικές ουσίες;;;θα σας πάρει ο διάολος....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρουλα Πισπιριγκου ήταν μέλος του Σύριζα Πατρών.Αυτη η πληροφορία μου ήλθε και την έχω διασταυρωσει.Για μένα η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Το ερώτημα είναι γιατί δεν υποψιάστηκαν τόσοι άνθρωποι τι συνέβαινε τους τελευταίους 33 μήνες;; ή μήπως την ήξεραν από την αρχή, αλλά το κράταγαν στο αρχείο  την υπόθεση, για να την βγάλουν στον αέρα όταν τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την κυβέρνηση, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Όπως με το Μπάμπη το φονιά από τα Γλυκά Νερά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψυχοπαθολογία ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας είναι προφανές και μακροχρόνιο αποτέλεσμα τηλε-εκφυλισμού, και αναγνωρίζεται εύκολα από ένα σύμπτωμα: το απύθμενο κόμπλεξ του ελεεινού υποχείριου, του θύματος που δεν στρέφεται ποτέ ενάντια στον θύτη του αλλά στον διπλανό του διαταραγμένο, αρκεί η διαταραχή του να διαφέρει από αυτήν του κοπαδιού. Η θρασυδειλία του Σκλάβου, του Ξενιστή που ανέχεται το πρησμένο Παράσιτο που τον απομυζεί και τον καταστρέφει αλλά όχι τον ομοιοπαθή του. Αν υποθέσουμε ότι αναγνωρίζουμε την "δίκαιη οργή" του αξιοθρήνητου όχλου που σκόπευε να λυντσάρει την αποτρόπαια παιδοκτόνο, τότε από τη Φάρα Μητσοτάκη, πχ, δεν θα έπρεπε να είχε απομείνει ούτε ένα μέλος ζωντανό, μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας. Και πραγματικά, ας υπενθυμίσουμε (όσοι αντιλαμβανόμαστε την αναλογικότητα των περιστάσεων) σε αυτά τα κνώδαλα, ότι σε άλλα σημεία θα έπρεπε εδώ και χρόνια να συγκεντρώνονται πλήθη αποφασισμένων και αηδιασμένων πολιτών: έξω απ' τις πολυτελείς τρύπες όπου κατοικούν τα γουρούνια που έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε υπόνομο. Διότι αν η ψυχοπαθής παιδοκτόνος δολοφόνησε τα παιδιά της, τα παράσιτα που διαχειρίζονται την Αποικία έχουν δολοφονήσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και έχουν καταστρέψει οικονομικά μερικά εκατομμύρια, επί πληρωμή. Εξ επαγγέλματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, συμβαίνει τώρα (1/4/22):
Η μητέρα μου περνάει τις τελευταίες στιγμές της όπως μου είπαν οι γιατροί της ΜΟΝΗ σε ένα δωμάτιο κόβιντ της παθολογικής Β.
Έχοντας απαγόρευση να την επισκεφτώ και κατανοώντας τη λογική της απόφασης (κ ενω ήδη έχει περάσει 1 μήνα ΜΟΝΗ με 2 φορες κοβιντ απανωτές) αποφασίζω να της κάνω παρέα απο το μπαλκόνι, έξω απο το σφραγισμένο της παράθυρο,προσπαθώντας να της χαμογελάσω και να της πω οτι είμαι εκεί και δεν είναι μόνη.
Εκεί συνειδητοποιώ ότι είναι χωρίς οξυγόνο κ ειδοποιώ τους γιατρούς καθώς δε μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και γίνεται ενας χαμός καθώς δυσπιστούσαν λέγοντας ότι της το φοράνε.
Του λέω "Μόλις την είδα από τη μπαλκονόπορτα "
Τότε μου είπαν ότι απαγορεύεται να είμαι εκεί κ να φύγω.
Αρνήθηκα και είπα ότι θα μείνω στο μπαλκόνι να νιώθει ότι είμαι εκεί και ...ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ του νοσοκομείου.
Του είπα ότι η μάνα μου πεθαίνει και δεν πρόκειται να φύγω απο το μπαλκόνι, έχω κάνει ράπιντ,δεν ενέχει κανένα κίνδυνο η παρουσία μου εκεί ,δίνει μόνο ελπίδα στη μητέρα μου.
Μου ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ και με άφησε να μείνω κοντά της έστω κι έτσι.
Και τότε φίλοι μου, μπήκαν στο δωμάτιο και έκλεισαν την κουρτίνα.
Έτσι,τα βλέμματά μας χωρίστηκαν αγνοώντας αν θα ξαναειδωθούν..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζούλιαν Άσαντζ
"Ο άνθρωπος που συνέβαλε στην αποκάλυψη των βασανιστηρίων στο Guantánamo και στο Abu Ghraib βρίσκεται τώρα αυτός ο ίδιος αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ποινής 175 ετών σε φυλακή τύπου Guantánamo."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιβάν Σβιτάιλο: Το παιχνίδι του διχασμού ξεκίνησε μετά την ΕΣΣΔ…Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει ότι οι δύο λαοί ζήσαμε ειρηνικά και αγαπημένα για πολλά χρόνια
02-04-2022
«Με τρομάζει και με φοβίζει η κυρίαρχη κατεύθυνση που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ. Με τρομάζει και με φοβίζει ότι οι καλλιτέχνες καλούνται να υποστηρίξουν μια συγκεκριμένη γραμμή, αλλιώς στήνονται στη γωνία, ότι… κάνουν πλυντήριο στον Πούτιν…»
 Συζήτηση με τον Ι. Σβιτάιλο για το θέατρο, τα σχέδιά του και τον πόλεμο στην Ουκρανία
Χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός… Γεννημένος στην Κριμαία, από Ουκρανό πατέρα και Ελληνορωσίδα μητέρα… Τα τελευταία 25 χρόνια ζει στην Ελλάδα… Ο Ιβάν Σβιτάιλο μάς υποδέχτηκε στον «Φοίνικα», τον πολιτιστικό πολυχώρο που ετοιμάζει στη γειτονιά του, τον Νέο Κόσμο. Μας μίλησε για τον Moby Dick, την παράσταση όπου πρωταγωνιστεί, το όνειρό του να μετατρέψει τον νέο χώρο σε μια κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας, αλλά και για όσα εκτυλίσσονται στην Ουκρανία.
Κοντά δύο μήνες τώρα ξετυλίγεται στο Christmas Theatre ένα «ταξίδι» στις θάλασσες και τα βάθη του ανθρώπινου ψυχισμού. Αφορμή το ανέβασμα ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα μέχρι σήμερα, του «Moby Dick» του Herman Melville.
Ολο αυτό το παιχνίδι του διχασμού που είδαμε να ξετυλίγεται τα επόμενα χρόνια, ξεκίνησε μετά την ΕΣΣΔ. Και να σου πω, νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολο να τροφοδοτηθεί χωρίς “στήριξη”, γιατί κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει ότι αυτοί οι λαοί έζησαν, ζήσαμε ειρηνικά και αγαπημένα για πολλά χρόνια».
Πώς, λοιπόν, προχώρησε η ζωή μετά τις ανατροπές; «Ολη αυτή την περίεργη 5ετία, 1990 – 1995, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, ότι η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει πια και έχουμε την Ουκρανία σαν ένα ανεξάρτητο κράτος, εγώ την έζησα εκεί με την οικογένειά μου. Μπήκαν οι νέες χώρες που προέκυψαν στη διαδικασία να μοιράσουν τα πάντα. Στρατό, στόλο, εργοστάσια… Και αυτό ήταν δύσκολο. Θυμάμαι εικόνες με τους ναυτικούς που κατέβαζαν την κοινή σημαία από τα πλοία στα μεγάλα λιμάνια, στο Κερτς, στη Σεβαστούπολη και έκλαιγαν. Ετσι ήταν φτιαγμένη η ΕΣΣΔ. Ηταν δεμένη η οικονομία και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η μητέρα μου εκείνα τα χρόνια αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, όταν έφτασαν στο σημείο να την πληρώνουν με τρόφιμα.
Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, έχουν συμβεί πολλά. Πλέον, φτάσαμε στο σημείο να νομοθετούν εξαιρώντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Να σου δώσω να καταλάβεις, η θεία μου στο Χάρκοβο διδάσκει Νομικά, τα τελευταία 3, 4 χρόνια δεν μπορεί να διδάσκει το Δίκαιο στα Ρώσικα. Ξέρει να μιλήσει Ουκρανικά στον δρόμο ή στις αγορές της, αλλά και στο πανεπιστήμιο που χρειάζεται ειδική ορολογία;».
Και συνεχίζει διατρέχοντας τα χρόνια. «Στην Ουκρανία επικρατούσε τεράστια διαφθορά. Και σε αυτό δεν εξαιρούταν κανείς. Είτε φιλορωσικό ήταν το κόμμα που κυβερνούσε, είτε φιλοδυτικό. Και παράλληλα πολλή φτώχεια για τον λαό. Αυτή την κατάσταση κάποιοι την αξιοποίησαν. Από τη δεκαετία του 2000 “έπεσαν” τρελά χρήματα σε ΜΚΟ, ιδρύματα, για να φουντώσουν με εθνικισμό τη νέα γενιά, που δεν είχε μνήμες ή ακόμα και αν είχε, θα μπορούσε εύκολα να ξεχάσει οτιδήποτε όμορφο. Υπήρχε παντού ρητορική μίσους και διχασμού. Για να το πετύχει αυτό ένας μηχανισμός θέλει και χρόνο, χρήμα και μεγάλη οργάνωση.
Δυστυχώς, η Ουκρανία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να χειραγωγηθεί ένας ολόκληρος λαός, για να μεθοδευτούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ετσι, φτάσαμε στο πραξικόπημα του 2014, το οποίο έγινε οργανωμένα. Εμφανίστηκαν όλες αυτές οι εθνικιστικές, ακροδεξιές ομάδες που κυριολεκτικά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σύγχρονα smartphone μπορούν να ακούσουν τους ιδιοκτήτες τους χωρίς να το γνωρίζουν και, πολλές φορές, αυτοί τους το έχουν επιτρέψει ακούσια, όπως υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, Σεργκέι Βακούλιν, σε συνέντευξή του στο Sputnik.
Ορισμένες εφαρμογές, που είναι εγκατεστημένες σε smartphone, μπορούν να εγγράψουν φωνητικά δεδομένα για μελλοντική ανάλυση και μεταφορά σε τρίτους. Οι διαφημιστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται κυρίως για τη λήψη αυτών των πληροφοριών, δήλωσε ο Βακούλιν, τονίζοντας ότι μια εφαρμογή μπορεί να «κατασκοπεύσει» τον ιδιοκτήτη του κινητού, για να πουλήσει τα δεδομένα του.
«Όχι μόνο για τη συλλογή, αλλά συγκεκριμένα για την πώληση (δεδομένων). Συχνά, συμβαίνει κάποιος να πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα και να λάβει αμέσως μια κλήση από μια άλλη τράπεζα που προσφέρει ένα άλλο δάνειο. Η πώληση δεδομένων είναι πολύ συνηθισμένη», σχολιάζει ο ειδικός.
Όπως λέει ο Βακούλιν, ο ιδιοκτήτης δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνό του, όταν εγκαθιστά ορισμένες εφαρμογές στο κινητό.
Το μικρόφωνο μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και το smartphone μπορεί να σας «ακούσει», ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.
Για την προστασία από την υποκλοπή, ο ειδικός συνέστησε να περιοριστεί ο αριθμός των εφαρμογών με πρόσβαση στο μικρόφωνο.
Παράλληλα, για σημαντικές σας συζητήσεις ο Βακούλιν συμβουλεύει να αγοράσετε ένα απλούστερο τηλέφωνο, που δεν μπορεί να συνδεθεί σε σύγχρονα δίκτυα επικοινωνίας.
Και αυτό, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να υπάρξει υποκλοπή σε τέτοιου τύπου κινητά, από τη στιγμή που δεν συνδέονται με 4G ή άλλα δίκτυα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ραμανταμ άρχισε με αίμα για τους Παλαιστίνιους ..3 νεκροί από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής 
Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών τους όταν έχουν θρησκευτικές γιορτές 
Το #Ραμαζάνι2022 ξεκίνησε σήμερα στην Παλαιστίνη με σφαγή από τον ισραηλινό στρατό στο Τζενίν που αφαίρεσε τη ζωή αυτών των τριών νεαρών.
Είναι γνωστή συνήθεια του Ισραηλινού κατακτητή να αυξάνει το συνηθισμένο επίπεδο βίας στο Ραμαζάνι και σε άλλες θρησκευτικές περιστάσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακισαν το νεοναζιστη Ηλιοπουλο με τα 3/5 της ποινης 
Ο Ηλιόπουλος ήταν από τους πρώτους νεοναζιστές εγκληματίες που μεταφέρθηκε σε αγροτική φυλακή. 
Και το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, που αποφυλάκισε τον Ηλιόπουλο αμέσως μόλις συμπλήρωσε τα 3/5 (συνυπολογίζοντας τα μεροκάματα), είναι αυτό που πραξικοπηματικά έκοβε τις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου....
Στόχος είναι να καλλιεργηθεί ένα κλίμα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θα υποβιβάζει την επικινδυνότητα του εθνικοσοσιαλιστικού φαινομένου και θα τείνει να στενέψει την ίδια την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.
Δηλαδή, να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν ο Ρουπακιάς και κάποιοι άλλοι στη Νίκαια και όχι η ΧΑ ως εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το έγκλημα, δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς αυτό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία, κάποιοι Ουκρανοί πρόσφυγες ζωγραφίζουν συνθήματα με σύμβολα του Ναζιστικού Τάγματος Αζόφ στους τοίχους. Οι Γερμανοί αντιφασίστες προσπαθούν να τα καλύψουν με μπογιές
Οι κάτοικοι της Γερμανίας αγανακτούν βαθιά που πρόσφυγες από την Ουκρανία ζωγραφίζουν παντού ναζιστικά σύμβολα. Κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να ζωγραφίσουν πάνω από αυτά τα εμβλήματα των εθνικών τάξεων, αυτό είναι απαράδεκτο εδώ.
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Γερμανίας που πρόσφυγες από την Ουκρανία ζωγραφίζουν παντού ναζιστικά σύμβολα. Ένας ντόπιος κάτοικος λέει ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να ζωγραφίσουν αυτά τα έμβλήματα των εθνικών τάξεων, εδώ είναι απαράδεκτο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αλεξανδρούπολη στο κάδρο του πολέμου
 01.04.2022
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της πόλης αποκάλυψε χωρίς να το θέλει τη μεταφορά στρατιωτικών αρμάτων στην Πολωνία, μέσω ΝΑΤΟϊκών οχηματαγωγών, που καταπλέουν εσχάτως στο λιμάνι της, η εμπλοκή του οποίου προκαλεί τεράστια ανησυχία στους κατοίκους, καθώς η Ρωσία δεν κρύβει την έντονη ενόχλησή της.
Ο κ. Χατζημιχαήλ μ’ ένα δημόσιο tweet του με αφορμή την προχθεσινή εκφόρτωση στρατιωτικών αρμάτων από το ΝΑΤΟϊκό οχηματαγωγό Liberty King που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης, αναφέρθηκε στον τελικό προορισμό των αρμάτων, που δεν είναι άλλος από τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Πολωνία, επίκεντρο της παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη και κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα περίσφιξης της Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται πως μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο τρία θηριώδη οχηματαγωγά έχουν καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί το κέντρο της επιχείρησης RSOM η οποία αφορά την προώθηση στρατιωτικού εξοπλισμού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών γυμνασίων που γίνονται στο πλαίσιο της άσκησης Atlantic Resolve 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Γάλλοι πράκτορες αξιωματικοί της DGSE ήταν στο ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη; Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στη Μαριούπολη μαζί με το Tάγμα Αζόφ; 18 Αμερικανοί και Βρετανοί σύμβουλοι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη;
02/04/2022
2 Γάλλοι πράκτορες αξιωματικοί της DGSE ήταν στο ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη; Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στη Μαριούπολη μαζί με το Tάγμα Αζόφ; 18 Αμερικανοί και Βρετανοί σύμβουλοι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη; Μίλησαν οι επιζήσαντες αιχμάλωτοι!!
Η ρωσική υπηρεσία του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού CGTN αναφέρει ότι δύο Γάλλοι αξιωματικοί (πράκτορες) της DGSE επέβαιναν σ’ ένα ουκρανικό Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη. Γι αυτό τον Μακρόν τον έπιασε πρεμούρα για ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη για να βγάλει τους πράκτορές του!!Στις 30-1 Μαρτίου, πέντε ουκρανικά ελικόπτερα επιχείρησαν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη, το προπύργιο του συντάγματος του Αζόφ. 2 χτυπήθηκαν. Οι επιζώντες αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό. Αμέσως μίλησαν.
Σύμφωνα με το voltairenet ”Η Γαλλία εμπλέκεται με τους Ουκρανούς Μπαντεριστές”. Το άρθρο αναφέρει ότι:
Μια ρωσική πηγή και μια ουκρανική διαβεβαιώνουν ότι Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μαριούπολη μαζί με το σύνταγμα Αζόφ.
Το Κίεβο προσπάθησε να εκκενώσει δύο Γάλλους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών από τη Μαριούπολη;
Το Agora Vox παραθέτει τη γνώμη της Christel Nehan για μια παράξενη προσπάθεια εκκένωσης αξιωματικών του νεοναζιστικού ουκρανικού συντάγματος Azov με ελικόπτερο από τη Μαριούπολη, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2022.
Η αεράμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σύμφωνα με την Nehan , κατέρριψε δύο από αυτά τα ελικόπτερα. «Και θα πω ότι αυτή η προσπάθεια εκκένωσης των αξιωματικών του Συντάγματος Αζόφ είναι περίεργη γιατί δύο μέρες πριν, ο Εμμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν και έθεσε το θέμα της εκκένωσης της Μαριούπολης», γράφει. «Ένα αίτημα που δεν έχει νόημα γιατί, όπως μπορούμε να δούμε, ο ρωσικός στρατός και η πολιτοφυλακή της ΛΔΔ βοηθούν τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη».
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτικών συμβούλων του αρχηγείου άμυνας της κατεύθυνσης της Μαριούπολης, καθώς και αρκετοί Βρετανοί σύμβουλοι της SBU, που δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν την πόλη εγκαίρως, είναι περικυκλωμένοι στο Azovstal μαζί με το Azov, συνολικά 18 άτομα.
Μια προσπάθεια εμπλοκής του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην εκκένωση τους με την πρωτοβουλία να απομακρυνθούν όλοι οι περικυκλωμένοι «Αζοβίτες» δια θαλάσσης σε πλοία έπεσε στο κενό λόγω της άρνησης της Μόσχας να διαπραγματευτεί. Τώρα γίνονται προσπάθειες για την εκκένωση τους.
Παράλληλα, υπάρχει μια εκδοχή ότι σύμβουλοι είναι παρόντες στη Μαριούπολη, μόνο που είναι Γάλλοι και όχι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Υπέρ αυτής της εκδοχής είναι το γεγονός ότι ο Μακρόν έθεσε επίμονα το θέμα της εκκένωσης από τη Μαριούπολη και σήμερα απέλυσε και τον επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών». Σύμφωνα με την καθημερινή L’Opinion, ο στρατηγός Éric Vidaud, Διευθυντής Στρατιωτικών Πληροφοριών, απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 29 Μαρτίου 2022. Ο Éric Vidaud, ωστόσο, είναι ο πρώην διοικητής των ειδικών επιχειρήσεων.
Οι στρατιώτες της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων τίθενται για όλα τα υλικοτεχνικά ζητήματα υπό τις διαταγές του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας, Στρατηγού Τιερί Μπουργκάρντ, αλλά λαμβάνουν τις εντολές τους απευθείας από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Πρόεδρο Μακρόν.
Και να τι γράφει στο υλικό της η Κριστέλ Νεχάν: «Δεδομένης της επιθυμίας του Μακρόν να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Μαριούπολη, ορισμένοι πιστεύουν ότι μεταξύ των εκτοπισθέντων θα μπορούσαν να υπάρχουν πράκτορες ή εκπαιδευτές της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών».
Επίσης σήμερα, ορισμένα κανάλια Telegram ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού CGTN, δύο Γάλλοι αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών (DGSE) ενδέχεται να επέβαιναν στο ουκρανικό Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη.
Ένας από τους ιδρυτές του Αζόφ, ο Dmytro Yarosh, έγινε ειδικός σύμβουλος του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Στις 30 Μαρτίου, πέντε ουκρανικά ελικόπτερα επιχείρησαν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη, το προπύργιο του συντάγματος του Αζόφ. 3 χτυπήθηκαν. Οι επιζώντες αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό. Αμέσως μίλησαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρώσοι στρατιώτες είχαν ακρωτηριασμένα γεννητικά όργανα και χέρια! Ουκρανοί κανίβαλοι αφαίρεσαν συκώτι αιχμαλώτου και άλλου του έβγαλαν τα μάτια!!
02/04/2022
Πολλά γεγονότα σαδισμού του ουκρανικού στρατού έχουν καταγραφεί κατά Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου. Αδιανόητα βασανιστήρια κτηνωδία. Οι Συμβάσεις της Γενεύης ακυρώθηκαν στην πράξη..Βαρβαρότητα.
Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά την επιχείρηση στο Gostomel βασανίστηκαν. Οι Ναζί κάποιου του έβγαλαν τα μάτια, κάποιου το αφαίρεσαν το συκώτι. Ενώ ακόμα ήταν ζωντανός και ανέπνεε.
Υπάρχουν αρκετά επιβεβαιωμένα στοιχεία για τον βασανισμό αιχμαλώτων πολέμου από το νεοναζιστικό καθεστώς από αυτούς που τιμούν τον Μπαντέρα . Από το νοσοκομείο του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας υπάρχει η πληροφορία: «Ανταλλάξαμε 50 αιχμαλώτους πολέμου Ουκρανούς στρατιώτες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο μας στο Μπέλγκοροντ με τους αιχμαλώτους μας. Τα δάχτυλα στα χέρια των κρατουμένων μας ήταν ακρωτηριασμένα, τα αναπαραγωγικά-γεννητικά όργανα κομμένα. Τρεις μέρες δεν ξεκουράζονται οι νοσοκόμες, κλαίνε,…. Δεν υπάρχουν λόγια. Αλλά πρέπει να το ξέρετε αυτό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας ανακαλύφθηκε ιός πιο επικίνδυνος από τον covid19;;!!
02/04/2022 
Κατά μαρτυρία ”σήμερα στο κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι Phoenix News Channel, αναφέρθηκε ότι ένας από τους ιούς που ανακαλύφθηκαν στα βιολογικά εργαστήρια που χρηματοδοτούσε το Πεντάγωνο στην Ουκρανία είναι πολύ πιο θανατηφόρος από τον COVID19. Δεν έχω ακούσει ούτε μια αναφορά στα δυτικά κανάλια για αυτή την ανακάλυψη στα εργαστήρια της Αυτοκρατορίας του Ψεύδους στην Ουκρανία.Έχει δει κάποιος φίλος στα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάποια αναφορά σε αυτό το θέμα;”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αυτά παιδιά είναι…! Οι Ουκρανοναζί δένουν σε στύλους γυμνά παιδιά και τα μαστιγώνουν! 
02/04/2022
Κι αυτά παιδιά είναι…! Οι Ουκρανοναζί δένουν σε στύλους γυμνά παιδιά και τα μαστιγώνουν στη Zaporozhye στη Dniepr στο Χάρκοβο και σε άλλες πόλεις! Όλα γίνονται παρουσία αστυνομικών οργάνων του Ζελένσκι…Βασανιστές παιδοβιαστές…..
Αλλά κι οι γυναίκες πέφτουν θύματα αυτού του ιδιότυπου πογκρόμ
δεν είναι κούκλα βιτρίνας είναι η θέση της γυναίκας στην Ουκρανία του προφανώς και μισογύνη κοκαϊνάκια Ζελένσκι… Ο πολιτισμός……. τους έπεσε βαριά η ρώσικη κουλτούρα και το γύρισαν στη βαρβαρότητα..
Πρώιμα ήρθε το Πάσχα στα φασιστοχώρια της Ουκρανίας.. σταυρώνουν κοσμάκι και τους βάζουν κι επιγραφές με κίβδηλες κατηγορίες για κάλυψη ότι είναι εθνοκαθάρτες ρωσόφωνων……Σταυρώνουν εφήβους..γυναικόπαιδα κι άνδρες..όλων των ηλικιών….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την αρχή του πολέμου οι Ουκρανοί ναζί οργάνωναν autodafé, ολοκαύτωμα χριστιανικών εικόνων και έκαιγαν μαζικά χριστιανικές εικόνες, Βίβλους και βιβλία ιστορίας που ήταν προϊόν λεηλασίας!! 
02/04/2022
Στην αρχή ακόμη αυτού του πολέμου το 2015 Ουκρανοί ναζί οργάνωναν εικόνων στο Ντονμπάς. Οι ναζί Ουκρανοί έκαιγαν μαζικά χριστιανικές εικόνες, Βίβλους και ιστορικά εγχειρίδια που βρήκαν σε σπίτια που λεηλάτησαν. Μετά ανέβαζαν αυτές τις αποτρόπαιες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι επαίρονταν για τις πράξεις τους..
Ο σχέσεις του ναζισμού με το σατανισμό έχουν ιχνηλατηθεί…
Το σωστό στρατόπεδο αυτό του Ναζισμού-Σατανισμού!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι τον σαμποτάρει
 Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, 16:54
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν δήλωσε σήμερα 2 Απριλίου ότι η κίνηση της απομάκρυνσης του από την εξουσία, ήταν μία προσπάθεια κυβερνητικής αλλαγής, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο ίδιος, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία αυριανή ψηφοφορία για την απομάκρυνσή του.
Ο Χαν δήλωσε σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων ότι: “Η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (του Πακιστάν) από τις ΗΠΑ”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητάει να κάνει τεστ αλήθειας για να αποδείξει πως είναι αθώα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέλει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους
Σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους είναι διατεθειμένη να υποβληθεί η 33χρονη προκειμένου να φανεί, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο παιδιών της.
02 Απριλίου 2022 19:30
Το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, εγείρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα (04/04) θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Η 33χρονη, σύμφωνα με τον Alpha, είναι διατεθειμένη να κάνει το σχετικό τεστ τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας όσο και της Μαλένας και της Ίριδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση για τον ανιχνευτή ψεύδους έγινε από τον έναν εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης, σε συνομιλία που είχαν δια ζώσης, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η μοναδική περίπτωση στην οποία έγινε αποδεκτό τέτοιο αίτημα, ήταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί σε ανάλογη δοκιμασία.
Σε περίπτωση που το μέσο αυτό προκριθεί τελικά από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.
Εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα, που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ, όπου παραμένει κρατούμενη, ενώ αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
"Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα" σημείωσε ο δικηγόρος σε δήλωσή του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια "πολύ σοβαρή πιθανότητα".
Σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ ανέφερε πως η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή καθώς θεωρεί ότι "θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της".
Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα της απώλειας της μεγάλης της κόρης. "Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς παλεύω μόνη μου" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και πιστεύω ότι θα ανακύψουν ως στοιχεία μέχρι τη Δευτέρα για να μπορέσουμε τα χρησιμοποιήσουμε".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΔΝΤ ζητάει κατάργηση των μέτρων που δίνουν ανάσα στην κοινωνία
ΔΝΤ: «Όχι» σε μόνιμες μειώσεις εισφορών
Ανάπτυξη 3,5% φέτος - Επιστροφή στα πλεονάσματα το 2023
Παρασκευή, 01 Απρ 2022 15:00
«Όχι» σε μόνιμη μείωση εισφορών 
Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια, το Ταμείο σημειώνει ότι θα πρέπει να είναι προσωρινά και στοχευμένα. Τα σχέδια της κυβέρνησης «για μόνιμη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές και για μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα πρέπει να αντιστραφούν», ή εναλλακτικά να «χρηματοδοτηθούν πλήρως μέσω προσαρμογών άλλων παροχών αλλά και μέσω μέτρων για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης» αναφέρει. 
Πρέπει να προχωρήσει η ψηφιοποίηση, ιδιωτικοποίηση και βελτίωση του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής.
Έμμεσες επιπτώσεις θα υπάρξουν, μέσω επιπτώσεων σε εμπορικούς εταίρους της χώρας και από αντίκτυπο του υψηλότερου πληθωρισμού στο διαθέσιμο εισόδημα και στην κατανάλωση.
Επιπλέον, προβλέπεται εξασθένηση της κατανάλωσης και διάθεση αποφυγής κινδύνων.
Όλοι μαζί αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να μειώσουν την ανάπτυξη φέτος κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα στο 3,5%, αντί 4,5% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του Προϋπολογισμού.
Η ισχυρότερη και πιο επίμονη αύξηση των τιμών της ενέργειας αναμένεται να ωθήσει τον μέσο πληθωρισμό στο 4,5% το 2022, που θα σταθεροποιηθεί όμως στο 1,9% μεσοπρόθεσμα.
Κατά την άποψη του Ταμείου όμως, «τα σχέδια για μόνιμες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις εισφορές και στον φόρο αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους θα πρέπει να ανακληθούν.
Αντίθετα, ζητά να μην αυξηθούν οι δαπάνες μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα συντάξεων φέτος.
Το ΔΝΤ προτείνει φόρο στον λιγνίτη.
Προτείνει σταδιακή κατάργηση των επιχορηγήσεων προς τις κρατικές επιχειρήσεις και των επιδοτήσεων των καυσίμων μεσοπρόθεσμα και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τους αυτοαπασχολούμενους για να δημιουργηθεί χώρος για κρίσιμες  δαπάνες και επαναλαμβανόμενες επενδυτικές ανάγκες για τα μεγάλα μονοπώλια μετά τη λήξη της χρηματοδότησης της NGEU.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χατζηδάκης. Ήταν πρωταπριλιά και είπε κι αυτός σοβαρά ότι η ανεργία έπεσε στο 11,9%. Ξέχασε όμως να πει Καλό μήνα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο δόγμα. «Πολεμική Οικονομία»
Με πρόσχημα τον πόλεμο συγκαλύπτεται η άγρια επίθεση στο βιοτικό επίπεδο και η φτωχοποίηση στο δυτικό στρατόπεδο.
Αποκρύπτονται οι αιτίες και οι διαστάσεις της κρίσης, όπως και η μονιμοποίηση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.
Εκτίναξη κερδών και τομείς της μεγάλης βιομηχανίας και των ελίτ, σε βάρος των δυνατοτήτων διεξόδου της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεκτρικό ρεύμα και ακρίβεια «φουντώνουν» τα απλήρωτα ενοίκια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα προς ΕΕ: «Θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία από την ουκρανική κρίση»
02.04.2022 | 17:02
«Η στάση σας απέναντι στην Ρωσία οδηγεί σε μακροπρόθεσμες ζημιές»
Η Κίνα προειδοποίησε την ΕΕ ότι η στάση τους απέναντι στην Ρωσία μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ζημιά την παγκόσμια οικονομία και θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή σε συνάντηση κορυφής με ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φέρεται να είπε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια ή και δεκαετίες για να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία από τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Την Παρασκευή, οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποίησαν την ηγεσία της Κίνας, κατά τη διμερή σύνοδο κορυφής που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, να μην βοηθήσει τη Ρωσία να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία ή να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Θα οδηγούσε σε μεγάλη ζημιά στη φήμη της Κίνας εδώ στην Ευρώπη», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν μετά τις συνομιλίες μέσω βίντεο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν ότι αυτός ο πόλεμος αποτελεί απειλή την παγκόσμια ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Καλέσαμε την Κίνα να βοηθήσει στο τέλος του πολέμου, σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι όποια προσπάθεια για παράκαμψη των κυρώσεων παρατείνει τον πόλεμο.
Είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη ΕΕ-Κίνας. Υπογράμμισε ότι «είναι μία καθοριστική στιγμή όχι μόνο για την ήπειρό μας αλλά για όλο τον κόσμο».  Έκανε λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία) η οποία «δημιουργήθηκε από επιλογή».
Η Κίνα αν δεν υποστηρίξει την Ουκρανία, τουλάχιστον πρέπει να μην επεμβαίνει στις κυρώσεις, σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Επίσης, χαρακτήρισε αδικαιολόγητα τα μέτρα της Ρωσίας σε βάρος της Λιθουανίας.
Γενικώς η ΕΕ εντυπωσιάζει με την υποκρισία της. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Κίνα δεν πρόκειται ποτέ να μην στέκεται έστω και διακριτικά στο πλευρό της Ρωσίας καθώς εάν η Μόσχα «πέσει» μετά θα έρθει η σειρά του Πεκίνου.
Στην Κίνα δεν έχουν γίνει ξαφνικά ανόητοι, ξέρουν πως όλα τα τα «σλόγκαν» περί «Δημοκρατίας» κατά του «Αυταρχισμού» αφορούν και την ίδια όπως το κατάλαβαν πολύ καλά αυτό και οι χώρες του Κόλπου.
Γενικώς η Δύση έχει αλλεργία σε καθεστώτα που δεν μπορεί να τα ελέγξει ή να τα εξαγοράσει. Πάντως όχι γιατί ενδιαφέρεται για τα αληθινά ανθρώπινα δικαιώματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύφθηκε ο μηχανισμός πληρωμής σε ρούβλια για όσους θέλουν να αγοράσουν φ.α.: Με δύο λογαριασμούς πλέον στην Gazprombank
02.04.2022 | 14:24
Σε εφαρμογή το διάταγμα του Β.Πούτιν
Το προχθεσινό διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν με το οποίο απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια για την προμήθεια αερίου σε «μη φιλικές» χώρες, μεταξύ των οποίων όλα τα κράτη-μέλη της Ενωσης προκάλεσε πανικό καθώς ουσιαστικά έθεσε με ένα “χτύπημα” το δίλλημα στην ΕΕ: “Ή ρούβλια ή παγώνετε” και φυσικά φαίνεται παρά τις διάφορες φωνές να υπερίσχυσαν τα ρούβλια.
Η κοινή γραμμή υπέρ της τήρησης των όρων των σχετικών συμβάσεων, που προβλέπουν πληρωμή σε ευρώ, παραμένει, και το διάταγμα που υπέγραψε ο Β.Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως είναι διατυπωμένο, δεν είναι σαφές ότι παραβιάζει τον όρο αυτό αναφέρουν οι χώρες της ΕΕ, ενώ φαίνεται ότι θα το τηρήσουν.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι αγοραστές θα έχουν δύο λογαριασμούς στην Gazprombank: έναν σε ευρώ, στο οποίο θα καταβάλλουν το ποσό για την αγορά του αερίου, και έναν σε ρούβλια, στα οποία θα έχει μετατραπεί το ποσό αγοράς από την τράπεζα.
Η αγορά θα επισημοποιείται με την κατάθεση στον δεύτερο λογαριασμό. Επομένως ουσιαστικά υπάκουσαν στο διάταγμα με ένα τρόπο που να μην θεωρείται ως υποχώρηση.
Και αυτό γιατί με αυτό το σύστημα ουσιαστικά θα βάζουν την Gazprom ως μεσάζοντα προμήθειας του ποσού των ευρώ σε ρούβλια και θα τους τα καταθέτει στον δεύτερο λογαριασμό (σε ρούβλια) ώστε να εισέλθει το έμβασμα στις ρωσικές τράπεζες.
Αυτό θα ενισχύσει προφανώς το ρούβλι σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ παράλληλα θα διακρατεί η ρωσική κυβέρνηση μέσω gazprom τα ευρώ για πιθανές άλλες προμήθειες.
Η Gazprom ενημέρωσε χθες τις εταιρείες-αγοραστές για τους ακριβείς όρους της νέας διευθέτησης. Οι προθεσμίες για την πληρωμή αερίου που παραδόθηκε χθες κυμαίνονται μεταξύ τέλους Απριλίου και αρχών Μαΐου.
Το ζήτημα συζητήθηκε σε επίπεδο πρέσβεων (επιτροπή Coreper) χθες το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν είχε διαβεβαιώσει, σε συνομιλίες την Τετάρτη, τόσο τον Ολαφ Σολτς όσο και τον Μάριο Ντράγκι ότι δεν θα διαταραχθούν οι ροές αερίου προς την Ε.Ε.
Η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Μπαρμπαρά Πομπιλί, δήλωσε χθες ότι το ρωσικό αίτημα δεν παραβιάζει τους όρους των συμβάσεων, καθώς επιτρέπει στους Ευρωπαίους αγοραστές να συνεχίσουν να πληρώνουν σε ευρώ.
Χθες, εν τω μεταξύ, οι ροές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας σημείωσαν υψηλό τεσσάρων μηνών, ενώ οι ροές από τον Nord Stream 1 συνεχίζονταν κανονικά. Η Gazprom είχε επίσης δεσμεύσει χωρητικότητα στον αγωγό Yamal-Europe.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα επέζησε από απευθείας χτύπημα RPG στην Μαριούπολη.
02.04.2022 | 22:35
Κάθε κτίριο μία παγίδα
Ρωσικό τεθωρακισμένο επέζησε από απευθείας χτύπημα RPG στην Μαριούπολη. Στις πόλεις κάθε κτίριο, κάθε ταράτσα, κάθε σοκάκι αποτελεί ιδανικό σημείο για ενέδρα από τους ουκρανοναζί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκινητοδιαδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ρωσικές σημαίες: «Ελλάδα, Ρωσία, Ορθοδοξία»
02.04.2022 | 23:28
«Καταστρέφεις τους δεσμούς με τους ορθόδοξους αδελφούς μας»
Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της ΝΔ και κάποιοι  Έλληνες βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν στην τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική της Κατοχικής ΝΑΤΟικής Κυβέρνησης στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, φωνάζοντας «Ελλάδα, Ρωσία, Ορθοδοξία» κρατώντας και ρωσικές σημαίες.
Με σύνθημα «Για την Ειρήνη με τη Ρωσία», περίπου 50 άτομα με μηχανές και ΙΧ ξεκίνησαν πορεία από τo εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης «One Salonica», με προορισμό τον Λευκό Πύργo.
Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές και ρωσικές σημαίες, ενώ έχουν τοποθετήσει αυτοκόλλητα στον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων που αναγράφουν: «Ελλάς Ρωσία Ορθοδοξία».
Αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν την διαδήλωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Λόχου:
Το πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον κάθε τι ρωσικού και οι προκλητικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας
μόνον ζημιά επιφέρουν
– στον Ελληνικό τουρισμό
– στις Ελληνικές εξαγωγές και
– στην Ελληνική οικονομία.
Οι τιμές
– στα καύσιμα,
– στο φυσικό αέριο και
– στα είδη πρώτης ανάγκης αυξάνουν καθημερινά,  ως συνέπεια του νατοϊκού εμπάργκο στην Ρωσία.
Ταυτόχρονα καταστρέφουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τους ομόδοξους ορθόδοξους Ρώσους αδερφούς μας. Η αυτοκινητοπομπή «Για την Ειρήνη με τη Ρωσία» θα έχει συνθήματα:
«Για την Ειρήνη ! Για τη Ρωσία! Για την Ελλάδα!
ΟΧΙ στα σχέδια της Νέας Τάξης!»
Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν την καθορισμένη ώρα με τις σημαίες των δύο χωρών της Ρωσίας και της Ελλάδας, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία και η δημόσια συγκοινωνία.
Για την αυτοκινητοπομπή «Για την Ειρήνη με τη Ρωσία» έχει ενημερωθεί η ΓΑΔΘ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος BlackRock: «Μια ολόκληρη γενιά πρέπει τώρα να μάθει τι σημαίνει έλλειψη»
02.04.2022 | 15:39
«Για πρώτη φορά, αυτή η γενιά θα μπει σε ένα μαγαζί και δεν θα μπορεί να αγοράσει αυτό που θέλει»
Δουλειά της κυβέρνησης είναι να καθησυχάζει για να μην δημιουργηθεί πανικός για αυτό και τις τελευταίες μέρες διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως “Δεν υπάρχει ζήτημα επισιτιστικής επάρκειας” ενώ μόλις σήμερα ο Χ.Σταϊκούρας δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την οικονομία.
Όμως η ακρίβεια δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη αγροτικών πρώτων υλών και εφοδίων, ελλείψεις ενέργειας και ελλείψεις κατοικιών. Μια ολόκληρη γενιά Δυτικών θα μάθει τι σημαίνει να ζεις σε κακές συνθήκες όπου λείπουν τα περισσότερα πράγματα, προειδοποιεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο της Blackrock.
Ο πρόεδρός της Rob Kapito λέει ότι ο δραματικός πληθωρισμός θα είναι τόσο υψηλός που αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Επομένως, μια ολόκληρη γενιά θα αναγκαστεί να μάθει τι σημαίνει να υποφέρεις από την έλλειψη των περισσότερων πραγμάτων.
Ο Kapito συνίδρυσε τη BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία είναι τώρα ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο που ανέρχονται περίπου σε 10 τρισεκατομμύρια δολάρια και επενδύσεις παγκοσμίως.
“Για πρώτη φορά, αυτή η γενιά θα μπει σε ένα μαγαζί και δεν θα μπορεί να αγοράσει αυτό που θέλει. Και πρόκειται για μια γενιά που δεν έχει συνηθίσει να κάνει θυσίες” αναφέρει.
Ο Kapito έκανε τη δήλωση σε ένα συνέδριο για επενδυτές στο Τέξας, όπου είπε επίσης ότι η αγορά προετοιμάζεται για ένα είδος «πληθωρισμού έλλειψης» όπου οι τιμές αυξάνονται λόγω ελλείψεων σε στέγαση, εργατικό δυναμικό και γεωργικές προμήθειες και σε ορισμένες περιοχές ακόμη και πετρελαίου. .
«Ήρθε η ώρα να δέσουμε τη ζώνη ασφαλείας για κάτι τέτοιο που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο Kapito.
«Θα προσπαθούσα να προετοιμαστώ, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε δει», είπε ο Kapito.
Η αποδυνάμωση του αισθήματος και ο ανησυχητικός πληθωρισμός είναι επειδή δεν μπορούν όλοι να αντιμετωπίσουν εύκολα τη σημερινή οικονομική αναταραχή.
Οι νεότερες γενιές τείνουν να νοικιάζουν, να μην έχουν ιδιοκτησία και να έχουν περιορισμένες αποταμιεύσεις, καθώς ξοδεύουν πολύ πέρα από τα όριά τους.
Ο Kapito προειδοποίησε: «Θα έβαζα τις ζώνες ασφαλείας σου, γιατί αυτό είναι κάτι που έρχεται και δεν το έχουμε ξαναδεί».
Η BlackRock έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία πελατών ύψους περίπου 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως πρόεδρός της, ο 65χρονος Kapito έβγαλε 22 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, γεγονός που τον τοποθετεί στο κορυφαίο ένα δέκατο του πλουσιότερου 1% των Αμερικανών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με συνθήματα η «υποδοχή» στη Θεσσαλονίκη: «Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη»
02.04.2022 | 13:37
Υγειονομικοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται το Σάββατο (02/04) στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το προσυνέδριο της Ν.Δ. και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι τού επιφύλαξαν «θερμή υποδοχή».
Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε έντονα την ώρα που έφτασε ο Πρωθυπουργός στο Βελλίδειο, ήταν το «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη», ενώ προχωρώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουγε τα στελέχη του κόμματός του να τον παροτρύνουν λέγοντας «προεδράρα μη μασάς τίποτα».
Έτσι η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου διεξάγεται το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είχε και… συνθηματική υπόκρουση, με συγκεντρωμένους υγειονομικούς να διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας και την ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στήριξης του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, το προσυνέδριο της Ν.Δ. πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και πολλοί υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό για να διαμαρτυρηθούν για τις αναστολές εργασίας.
Ακόμα, η συγκέντρωση των υγειονομικών πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Στρατού και 3ης Σεπτεμβρίου, κάτω από την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πού βρίσκονται σε όλη τη γύρω περιοχή.
Μάλιστα, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι αναστολές εργασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πειράματα» με το νερό ξεκίνησε ο Μπιλ Γκέιτς: Η νέα του επένδυση
02.04.2022 | 09:45
«Έτσι θα παράγουμε νερό»
Πρόκειται για την επιχειρηματική κίνηση (και) του δισεκατομμυριούχου Bill Gates, που μαζί με την Blackrock επενδύουν στην start up Source Global.
Τα υδροπάνελ της εταιρείας με κόστος περίπου 2000 δολάρια ανά τεμάχιο, δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα και τον ήλιο χωρίς βέβαια κανείς να γνωρίζει τι αλλαγές θα έχει στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με το CNBC τα εφηύρε o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cody Friesen, το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ενώ σπούδαζε μηχανικός.
«Με την βοήθεια του ηλιακού φωτός και του αέρα μπορούμε να παράγουμε τέλειο πόσιμο νερό σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη» είπε ο Friesen που επικαλέστηκε μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 «ο μισός πληθυσμός της γης θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την πρόσβασή του σε νερό.
Τα πάνελ συγκεντρώνουν τους υδρατμούς από τον αέρα, τους αποθηκεύουν και με την ζέστη του ήλιου, το σύστημα μετατρέπει τους υδρατμούς σε υγρό, το οποίο συλλέγεται σε δεξαμενή εντός του πάνελ και τελικά, απελευθερώνεται ως καθαρό νερό.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία – με το αζημίωτο – είναι σωτήρια για μέρη που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.
Υδροπάνελ μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί σε 52 χώρες σε 450 ξεχωριστά έργα. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποθρασύνονται οι Τούρκοι: «Απαγορεύει» σε Έλληνες υπουργούς να πηγαίνουν στα νησιά του Αιγαίου και κατηγορεί για παραβιάσεις!
02.04.2022 | 09:21
Ενοχλημένη η Άγκυρα από την άσκηση «Ηνίοχος 2022»
Αποθρασύνεται η Τουρκία συνεχώς καθώς χθες κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έκανε 423 παραβιάσεις στα αποστρατικοποιημένα ελληνικά νησιά ενώ… απαγόρεψε σε Έλληνες υπουργούς να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.
Και μπορεί οι κυβερνητικοί παράγοντες να “έβλεπαν” αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και την επικείμενη συνάντηση των αξιωματούχων των υπουργείων Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά η Τουρκία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη ρητορική περί παραβιάσεων εκ μέρους της Ελλάδας του «καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Αυτή τη φορά, το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας χαρακτήρισε «παράνομες» τις επισκέψεις Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά!
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, Πινάρ Καρά, ανέφερε ότι «η Ελλάδα με αεροπορικά και ναυτικά μέσα συνεχίζει να παραβιάζει το καθεστώς των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και το 2022 έχει κάνει 423 παραβιάσεις».
Από τουρκικής πλευράς χαρακτηρίστηκαν εκ νέου «παράνομες» οι επισκέψεις Ελλήνων υπουργών στα νησιά: «Στα εν λόγω νησιά έχουν γίνει 11 επισκέψεις υφυπουργού Αμυνας και συνολικά 19 επισκέψεις, και έτσι συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε η Καρά και πρόσθεσε:
«Η στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς είναι παραβίαση των όρων των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίησή τους. Αυτή την παρανομία θα συνεχίζουμε να την εκφράζουμε σε κάθε επίπεδο. Για τις εν λόγω επισκέψεις και στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και σε επίπεδο αμοιβαιότητας γίνονται δράσεις».
Τέλος, η εκπρόσωπος διατύπωσε εκ νέου τα σχέδια της Αγκυρας για διχοτόμηση της Κύπρου αναφέροντας: «Τονίζουμε και πάλι πως η μόνη λύση στην Κύπρο είναι δύο κυρίαρχα, ανεξάρτητα, ισότιμα κράτη».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων «είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον «υπουργό Εξωτερικών» της αυτοαποκαλούμενης «ΤΔΒΚ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα στη δική της υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι οι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού».
Τους Τούρκους ενόχλησε ιδιαίτερα ότι ακόμα και τα ξένα αεροσκάφη που συμμετείχαν στον «Ηνίοχο 22» πέταξαν και στο Ανατολικό Αιγαίο.
Ενδεικτική ήταν και η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι «πάνω από 70 συνολικά αεροσκάφη, όλες αυτές τις ημέρες, πέταξαν σε όλο το ελληνικό FIR, τον Εθνικό Εναέριο Χώρο δηλαδή, από το Καστελλόριζο μέχρι τους Οθωνούς και από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση αυτό το ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και αποτροπής».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική προειδοποίηση: Εξαερώνει κέντρο διοίκησης με πύραυλο Oniks την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ΤΟΜΑ στο Κίεβο
02.04.2022 | 10:59
«Αιμορραγία» ανωτάτων στον ουκρανικό στρατό - Στρατηγός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό
Πλήγμα προειδοποίηση πραγματοποίησε η Ρωσία κατά ουκρανικού στόχου στον απόηχο των αμερικανικών προθέσεων για μεταφορά πλέον όχι μόνο ελαφρού οπλισμού στο Κίεβο αλλά και βαρέα άρματα μάχης (άραγε που είναι όλα αυτά που διατείνονταν ότι κατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις και χρειάζονται ενίσχυση και σε βαρύ υλικό;).
Έτσι σε βίντεο που αποδέσμευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ φαίνεται εκτόξευση ενός πυραύλου Ρ-800 Oniks από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος έπληξε ουκρανικό κέντρο διοίκησης στην Οδησσό θέλοντας να δείξει ότι δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα από τα υλικά και μέσα που έχουν στην διάθεσή τους οι Ουκρανοί.
Την ίδια στιγμή το ρωσικό πυροβολικό αναχαιτίζει κάθε κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Τσερνίκιβ
Ξηλώνονται ή προσπαθούν να φύγουν οι Ουκρανοί στρατηγοί
Ένας έφεδρος υποστράτηγος της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU συνελήφθη καθώς αποπειράθηκε παράνομα να φύγει από την χώρα του την ώρα που αυτή πολεμά κατά της ρωσικής εισβολής, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.
Τον υποστράτηγο τον σταμάτησαν σε ένα συνοριακό πέρασμα προς την Ουγγαρία. Ο αξιωματικός παρουσίασε πλαστά έγγραφα που έδειχναν ότι δεν ήταν υπό επιστράτευση για στρατιωτική θητεία, δήλωσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας στο Κίεβο. Ο αξιωματικός δήλωσε τον στρατιωτικό του βαθμό ως ιδιώτη. Ο υποστράτηγος συνελήφθη, ανέφερε η αρχή.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι καθαίρεσε από τους στρατιωτικούς τους βαθμούς δύο ταξίαρχους της SBU, χωρίς όμως να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.
Η προσπάθεια των ΗΠΑ για αποστολή βαρέων οχημάτων στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με συμμάχους της για την μεταφορά στην Ουκρανία αρμάτων μάχης σοβιετικής κατασκευής για την ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της χώρας στην περιοχή του Ντονμπάς, μετέδωσε χθες η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη έναν Αμερικανό αξιωματούχο.
Οι μεταφορές των αρμάτων μάχης, που έχει ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα ξεκινήσουν σύντομα, δήλωσε στους NYT ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει πόσα άρματα μάχης θα σταλούν ή από ποιες χώρες αυτά θα προέλθουν. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
Τα άρματα μάχης θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικούς στόχους στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τους Times. Είναι η πρώτη φορά στον πόλεμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδράμουν στη μεταφορά αρμάτων μάχης, σημειώνουν οι NYT.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Που αναπαράγουν άρθρο της γερμανικής Die Welt, οι Γερμανοί έδωσαν στην Τσεχία το απαραίτητο πιστοποιητικό τελικού χρήστη, την άδεια δηλαδή, για τη μεταφορά 56 σοβιετικής κατασκευής Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (TOMA/IFV), τύπου PbV-501 ( έκδοση των γνωστών από τον ΕΣ ΤΟΜΑ BMP-1).
Switchblade, UAV Puma και πυραυλικά συστήματα στη νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ
Το Πεντάγωνο θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει τώρα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απρόκλητη και εκ προμελέτης εισβολή της Ρωσίας», είπε ο Τζον Κίρμπι.
Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ, drones «kamikaze» Switchblade, καθώς και ελαφρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Puma.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωντανή η έγκυος της Μαριούπολης και ζει στην Ρωσία: «Μας χτύπησαν οβίδες – Δεν ήταν αεροπορικό πλήγμα»
02.04.2022 | 20:24
Καταρρέει η προπαγάνδα του Κιέβου
Νέο βίντεο, το οποίο όλα τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να το «αποφύγουν» και να μην το δημοσιεύσουν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την έγκυο που υποτίθεται χτυπήθηκε στη Μαριούπολη, της οποίας οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρω του κόσμου.
Οι φωτογραφίες της έγιναν viral κατόπιν κατάλληλη δυτικής προώθησης με το κατάλληλο «περιτύλιγμα» περί «ρωσικής βαρβαρότητας» και προκάλεσαν διεθνή σάλο κατά της Ρωσίας γιατί ως γνωστόν ο κόσμος πιστεύει ότι του λένε καθώς δεν διαθέτει την κριτική ικανότητα να καταλάβει βασικά πράγματα (όχι μόνο στους πολέμους αλλά γενικώς σε όλη την ειδησεογραφία).
Σύμφωνα με την μετάφραση της συνέντευξης, που δημοσιεύτηκε μέσω Telegram, η Mariana Vishegirskaya υποστηρίζει ότι δεν έγινε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν, αλλά πιστεύει ότι «χτυπήθηκε από οβίδες».
Ήδη αυτό εκθέτει την ταχύτητα των δυτικών ΜΜΕ να το αποδώσουν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή χωρίς αποδείξεις όπως αποδεικνύεται, δείχνει πως δεν είναι αξιόπιστα και προφανώς ούτε έγκυρα.
Η Mariana εμφανίστηκε σε ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου επιβεβαίωσε την ρωσική εκδοχή της του τι συνέβει, αφού ήταν από τους αμάχους που εκκενώθηκαν στη Ρωσία είτε σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους.
«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Guardian. «Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε.
Η Ρωσία αναφέρει πως είχε εκκενωθεί το μαιευτήριο από τις 28 Φεβρουαρίου. Η εκκένωση άρχισε στις 24 και 4 μέρες μετά ολοκληρώθηκε.
Οι Ρώσοι επιμένουν ότι από την 1 Μαρτίου στο μαιευτήριο είχαν εγκατασταθεί μονάδες από τους νεοναζί των ταγμάτων του Αζόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ! Αυτοκινητοπομπή κατά της «ρωσοφοβίας» γίνεται στην Αθήνα...
Αυτοκινητοπομπή «κατά της ρωσοφοβίας και του ναζισμού» προγραμματίζεται για αύριο Κυριακή 3 Απριλίου στην Αθήνα στις 6μμ. από το σταθμό Συγγρού Φιξ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας  πρωτοβουλίας, η αυτοκινητοπομπή θα έχει συνθήματα «Για την Ειρήνη ! Για τη Ρωσία! Για την Ελλάδα!». Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν την καθορισμένη ώρα με τις σημαίες των δύο χωρών της Ρωσίας και της Ελλάδας, με κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, που συμβολίζουν τον αγώνα κατά του φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Η αυτοκινητοπομπή θα προχωρήσει προς το κτίριο της Βουλής, θα το προσπεράσει το κτίριο της Βουλής και θα στρίψει αριστερά, θα περάσει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, θα στρίψει ξανά αριστερά και θα περάσει την Πλατεία Συντάγματος, φεύγοντας στην οδό Φιλελλήνων και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην αρχική θέση του Συγγρού Φιξ.
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από ρωσόφωνους πολίτες και υποστηρικτές της φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, με σκοπό την προώθηση της φιλίας, της ειρήνης των λαών και της παύσης των πολεμικών συρράξεων. Εκτός από τους Ρώσους και τους πολίτες των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που πρώτη τους γλώσσα είναι η ρωσική, έχουμε κάποια εκατομμύρια Ελλήνων που έχουν μεγαλώσει σε αυτές τις χώρες, όπου έχουμε ομοσπονδίες συλλόγους του ντόπιου και ποντιακού ελληνισμού. Αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους -όπως εγώ- έχουμε μεγαλώσει και έχουμε συγγενείς σε αυτές τις χώρες, προσπαθούμε μέσα από τις οργανώσεις τους, τους ποντιακούς συλλόγους για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών. Άλλωστε, πέρα από τις 15 πρώην σοβιετικές κοινότητες, συνυπήρξαν πολλοί λαοί για σχεδόν έναν αιώνα» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΙΞΑΝ ΜΠΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ! «Έλληνες σιδηροδρομικοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ...»
Οι Έλληνες κομμουνιστές του ΚΚΕ ρίχνουν μπογιές σε ένα τρένο με τεθωρακισμένα οχήματα,
 γράφει το ρωσικό δημοσίευμα. 
Εργαζόμενοι της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας TrainOSE αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη μεταφορά τεθωρακισμένων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ουκρανικά σύνορα, αναφέρει το Ria Novosti.
Το ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται το portal του ΚΚΕ, αναφέρει:
Τις τελευταίες ημέρες κατέφθασαν στην Αλεξανδρούπολη αμερικανικά μεταφορικά πλοία με τεθωρακισμένα, τα οποία αποστέλλονται στην Πολωνία.
Τώρα υπό εκφόρτωση είναι ο Liberty King. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμενικού Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, από τις 30 Μαρτίου έχουν ήδη σταλεί τρία γεμάτα τρένα στο δυτικό τμήμα της Πολωνίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη, οι σιδηροδρομικοί αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τρένα και να μεταφέρουν πολεμικά υλικά.
«Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες ασκούνται πιέσεις στους εργαζόμενους του μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης να πάνε στην Αλεξανδρούπολη. Αρχικά ο εργοδότης υπέδειξε ποιοι από τους εργαζόμενους θα πάνε και όταν αρνήθηκαν τους είπε «να αποφασίσουν μόνοι τους».
Όταν και πάλι κανείς δεν δέχτηκε να μετακομίσει οικειοθελώς, άρχισε να μιλά για «δέσμευση», αναφέροντας ότι η σύμβαση εργασίας τους ανέφερε ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να μετατεθεί ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας», αναφέρει το μήνυμα.
Ο ηλεκτρολόγος που δόθηκε εντολή να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 2 Απριλίου είπε στο αφεντικό του ότι δεν θα πάει. Επιμένει ότι οι εργαζόμενοι σιδηροδρόμων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ουκρανίας .
Αφού προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά, παρενέβησαν τα σωματεία. Υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούσαν να μην χρησιμοποιείται ο ελληνικός σιδηρόδρομος για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού και να σταματήσουν οι απειλές στους εργαζόμενους.
Το έγγραφο υποστηρίχθηκε από δώδεκα τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στη χημική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας, ιδιωτικούς υπαλλήλους της πόλης της Θεσσαλονίκης, οικοδόμους, εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, τη βιομηχανία τροφίμων, τοπικές αρχές και δημοτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία , καταστήματα εστίασης.
«Καταδικάζουμε τις απειλές των εργοδοτών κατά των εργαζομένων της TrainOSE που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην τεχνική υποστήριξη των οχημάτων που μεταφέρουν αυτές τις μέρες τανκς του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είναι κοροϊδία όταν ένας εργοδότης λέει ότι «δεν σε νοιάζει τι τα τρένα θα μεταφέρουν, είναι δουλειά σου και πρέπει να φύγεις», ανέφερε το ψήφισμα σύμφωνα με την πύλη.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι το καταστατικό δεν είναι συνένοχο στη διέλευση της στρατιωτικής μηχανής από την επικράτεια της Ελλάδας.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πύλη, μπορείτε να δείτε πώς οι Έλληνες κομμουνιστές του ΚΚΕ ρίχνουν μπογιές σε ένα τρένο με τεθωρακισμένα οχήματα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
https://www.youtube.com/watch?v=y1RcDbmD8m0



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίο "Bozambo"... “NO PASARAN-NOSOTROS PASEREMOS!”
Όποτε λάμπουν τα αστέρια, κάθε φορά που αντηχεί ο άνεμος,
κάθε άνθος ή βροχή θα είσαι ανάμεσά μας...
Ήσουν ένας τυφώνας ζωντάνιας και χαράς κι η απουσία σου
θα μετατρέπεται σε παρουσία κάθε φορά που σε θυμόμαστε
και θα σε θυμόμαστε αιώνια!
Ο σύντροφος Edy Ongaro, με το όνομα μαχητή "Bozambo", του Θρυλικού μασκοφόρου αντάρτη της Αιθιοπίας και του μυθικού Ιταλού αντάρτη του Ιταλικού ΕΑΜ Pietro Barberis (1923-2014), έπεσε στο Ντονμπάς ενάντια στους Ουκρανούς Ναζί που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από το 2015 ήταν στο Ντονμπάς, ένα χρόνο μετά το ευρωπαϊκό ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία... Ιταλός σύντροφος, διεθνιστής...
Είθε η γη να είναι ο ανάλαφρος σύντροφός του.
Ο Edy Ongaro "Bozambo", ο Ιταλός διεθνιστής μαχητής από το Πορτογκρουάρο του Βένετο, είχε καταταγεί στην Ταξιαρχία "Prizrak". Για 7 χρόνια παρέμεινε σε εκείνη την κατεστραμμένη γη από τον 8ετη πόλεμο των Ουκρανών Ναζί. Λίγοι θα είχαν αντισταθεί όπως εκείνος για τόσα χρόνια κι αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις σφαγές, τη γενοκτονία από μέρους της νεοναζιστικής κλίκας της Ουκρανίας.
Αγωνίστηκε για το λαό του Ντονμπάς...
Ο «Bozambo», έπεσε στη μάχη για να υπερασπιστεί το Ντονμπάς από τη ναζιστική βαρβαρότητα, μια γη που τον είχε καλωσορίσει και που το ανταπέδωσε με απέραντη αγάπη. Πέθανε για να υπερασπιστεί τους συντρόφους του κάνοντας τον εαυτό του ασπίδα, προστατεύοντάς τους από μια χειροβομβίδα στην Αβντιβκά, βόρεια του Ντονέτσκ.
Τον θρηνούν οι ελεύθεροι του κόσμου κι όχι μόνο η πατρίδα του το Βένετο της Ιταλίας. Ένας αληθινός αντάρτης που από το 2015, δεν εγκατέλειψε ποτέ την Αντίσταση της περιοχής, κατατάχθηκε στην Ταξιαρχία "Prizrack" και στη συνέχεια στον τακτικό στρατό του Ντονμπάς. Πολέμησε γενναία για την ελευθερία που προέκυψε από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.
Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες, οι δούλες των ΗΠΑ θα τον αποκαλέσουν "ξένο μαχητή", αλλά ο «Bozambo» για τους Ελεύθερους του κόσμου είναι ένας κομμουνιστής ήρωας, ένας διεθνιστής παρτιζάνος που έδωσε τα πάντα για τον αντιφασιστικό-αντιναζιστικό αγώνα.
Ενώ στην "πολιτισμένη" δύση των ανθρωπόμορφων τεράτων του 4ου Ράιχ μιλούν για την "αντίσταση" του κλόουν Ζελένσκι -μάλιστα θα μιλήσει και στη βουλή της αποικίας Ελλάδα, επειδή το θέλουν οι νεοαποικιοκράτες-, με τις καταθέσεις εκατομμυρίων στις παράκτιες (offshore), για να δικαιολογηθούν οι ναζιστικές ορδές των ταγμάτων Αζόφ, η θυσία του Edy Ongaro μας υπενθυμίζει ότι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι και θα υπάρχει πάντα στον αγώνα κατά του ναζιφασισμού, ότι ο πόλεμος για το Ντονμπάς είναι αγώνας εθνικής απελευθέρωσης κι ο ειρηνισμός των ισαποστάκηδων με συναυλίες και κορώνες περί Ρωσικού ιμπεριαλισμού... είναι προσφορά έργου κι υπηρεσιών στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Κόκκινες σημαίες που πνέουν στον άνεμο για την αποναζιστικοποίηση!
Καλό ταξίδι "Bozambo"!
Σημειώνει από την Ιταλία ο φίλος του Alessandro Borsari:
«Θα πουν ότι ήσουν μισθοφόρος, "ξένος μαχητής".
Ξέρω όμως ότι συχνά δεν είχες χρήματα ούτε για φαγητό, και ότι το Ντονμπάς ήταν πλέον το σπίτι σου, οι άνθρωποι σου, η οικογένειά σου.
Υπάρχει μια άβυσσος ανάμεσα σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν για χρήματα και σ' αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για ένα ιδανικό, με αντάλλαγμα το τίποτα.
Επέλεξες να πολεμήσεις για να προστατεύσεις και πέθανες σώζοντας ζωές.
Έντι, ήλπιζες να ανατείλει σύντομα ο ήλιος.
Και έτσι θα γίνει!»
Ειρωνεία... σε μια παλιότερη συνέντευξή του (βίντεο), μεταξύ άλλων κι αναφορικά με το αν πληρώνεται στο Ντονμπάς σαν μισθοφόρος... απαντάει:
- Λαμβάνεις μισθό;
- Σίγουρα ναι! Ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό, ένα δείπνο, ένα Καλάσνικωφ... Ναι είμαι πλούσιος σαν τον Ποροσένκο...
https://www.youtube.com/watch?v=kO7Xt-0nUTI&t=9s
Το τελευταίο μήνυμα του "Bozambo":
«Σύντροφοι και Φίλοι,
ίσως, σύντομα θα ξαναβρεθώ χωρίς δυνατότητα επαφής μέσω fb,
συνεπώς σας καλώ να παρακολουθείτε τα νέα στα κανάλια της Νέας Ρωσίας (Novorossiya).
Υπάρχουν ακόμη πολλοί Ουκρανοί ναζί στο έδαφός μας.
Σας χαιρετώ από το τελευταίο χαράκωμα της Ευρώπης, όρθιος, με κλειστή γροθιά και χωρίς αλυσίδες»
https://www.youtube.com/watch?v=H--ZT5vJ8_E



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AMAN! Συνταγματάρχης της Ουκρανίας συνελήφθη σε οίκο ανοχής με τραβεστί...
Στην Οδησσό, αξιωματικοί της SBU συνέλαβαν τον διοικητή εδαφικής άμυνας, Αντρέι Κισλόφσκι, σε έναν υπόγειο οίκο ανοχής.
Ο άνδρας "πιάστηκε στα πράσα" "παρέα" με μια τραβεστί.
Ο λόγος της κράτησής του προς το παρόν είναι άγνωστος. Υπάρχει μια εκδοχή ότι, η SBU υποπτεύεται τον Κισλόφσκι για κατασκοπεία.
Ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρέι Κισλόφσκι είναι βουλευτής του Δημοτικού Συμβουλίου της Οδησσού από το κόμμα Trust in Affairs. Έλαβε υψηλό βαθμό αξιωματικού ενώ υπηρετούσε ως Αναπληρωτής Στρατιωτικός Επίτροπος της Περιφέρειας Primorsky.
Ο υπόγειος οίκος ανοχής στον οποίο η SBU συνέλαβε τον Κισλόφσκι βρίσκεται στο ξενοδοχείο Nemo που ανήκει στον ίδιο. Επίσης, η οικογένειά του έχει έναν μεγάλο ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Οδησσό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑ! ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ τα δέντρα στο Περιστύλιο της Ακαδημίας Πλάτωνα στον Κολωνό της Αθήνας...
Πετσοκόβουν τα δέντρα στο Περιστύλιο της Ακαδημίας Πλατωνα! Το σχέδιο @KBakoyannis και Μενδώνη για εξαφάνιση 500 δέντρων στο αρχαίο Άλσος, προχωρά μέσα από τον εργολάβο. Δεκάδες φωλιές πουλιών καταστράφηκαν! Θρήνος πρωινός στο πράσινο Πάρκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΔΝΤ ...ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! ΖΗΤΑ να μην μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και η εισφορά αλληλεγγύης...
Το ΔΝΤ αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, συνιστά τα μέτρα στήριξης λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας να είναι προσωρινά και να αφορούν τις ευάλωτες ομάδες, ενώ σημειώνει ότι μεγαλύτερη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην προστασία όσων λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με μία αύξηση του ύψους του τουλάχιστον στο επίπεδο του πληθωρισμού, ώστε να αποτελέσει το δίχτυ ασφαλείας έναντι αρνητικών σοκ, όπως η σημερινή ενεργειακή κρίση.
Συστήνει, επίσης, την ακύρωση των σχεδίων για μόνιμες περικοπές των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους ή τουλάχιστον τη χρηματοδότησή τους με άλλα μέτρα.
Για τις συντάξεις και τους μισθούς στο δημόσιο θεωρεί ότι πρέπει να περιορισθούν οι πιέσεις για δαπάνες. Για τις συντάξεις ειδικότερα αναφέρει ότι θα πρέπει να ισχύσουν το πάγωμά τους για φέτος και η προβλεπόμενη φόρμουλα αναπροσαρμογής τους από το επόμενο έτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SOS! «Η Ευρώπη έχει αποθέματα φυσικού αερίου μόνο για ένα μήνα...»
Η Ευρώπη διαθέτει φυσικό αέριο μόλις για ένα μήνα πριν εφαρμοστεί η απόφαση της Ρωσίας για κλείσιμο των αγωγών, σε περίπτωση άρνησης της πληρωμής σε ρούβλια, όπως επισημαίνει η Daily Mail. 
Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα διακόψει αμέσως τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την 1η Απριλίου γίνονται το δεύτερο εξάμηνο αυτού του μήνα και τον Μάιο.
Η πληροφορία αυτή προκύπτει παράλληλα με την εκτίναξη του ρωσικού νομίσματος σε επίπεδα προ του πολέμου, φτάνοντας τα 82,75 ρούβλια ανά δολάριο χθες το βράδυ.
Οι κυρώσεις, ωστόσο, των κυβερνήσεων της Ευρώπης δεν έχουν στοχεύσει τις συμβάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Μόσχα, επειδή πολλά κράτη μέλη της ΕΕ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες του Κρεμλίνου.
Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς περίπου το 40% του φυσικού αερίου της προέρχεται από τη εκεί, ενώ η Βρετανία προμηθεύεται μόνο το 4% της κατανάλωσής της από τη Ρωσία.
Εάν η Μόσχα αποφασίσει να σταματήσει την παροχή, θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις ανεφοδιασμού, κλείσιμο εργοστασίων και έκρηξη του ενεργειακού κόστους σε ολόκληρη την περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΜΑ οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλάβει γιατί δεν θέλει κανείς να τους κάνει παρέα!
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Άρχισε το δημόσιο κλάμα, στις ΗΠΑ.
Κανείς δεν θέλει να είναι... φίλος μας
Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο "The American Conservative":
"Χρειάστηκε ένας τραγικός πόλεμος στην Ευρώπη για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι της Αμερικής από τη Μέση Ανατολή δεν ήταν πραγματικά φίλοι. Πάντα έτοιμοι να αποσπάσουν από τις ΗΠΑ ό,τι οφέλη μπορούσαν να τους προσφέρουν, χωρίς να θυσιαστούν, για αυτό, σε αντάλλαγμα".
- Για την Σαουδική Αραβία, "ποτέ η Αμερική δεν ήταν η αγάπη της, παρά το γεγονός ότι ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της". Αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, όταν το ζήτησε ο Μπάιντεν.
- Τα ΗΑΕ ήταν εταίροι της Σαουδικής Αραβίας, στο έγκλημα στην Υεμένη. Το Άμπου Ντάμπι έχει συνηθίσει να παίρνει τον δρόμο του. Να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία, ακόμη και να την χειραγωγεί, όταν είναι απαραίτητο.
- Το Ισραήλ ευνοείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Το Ισραήλ δεν δίστασε να αγνοήσει τις προτεραιότητες των ΗΠΑ, όπως η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα και η παραβίαση του JCPOA.(Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, για τα πυρηνικά του Ιράν).
- Το Ιράκ διατηρεί σημαντικούς δεσμούς με το Ιράν και καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Ρωσία.
- Η Τουρκία έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τη Μόσχα, εναντιώθηκε στις ΗΠΑ στη Συρία και διαδραμάτισε ανεξάρτητο ρόλο στη Λιβύη. Αρνήθηκε να συμμετάσχει με τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
"Το ότι αυτές οι χώρες βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά της Αμερικής δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε, το έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν. Ωστόσο, η προθυμία τους να αψηφήσουν προκλητικά τα αιτήματα των ΗΠΑ μετά από όλα όσα έχουν κάνει για αυτούς είναι εντυπωσιακή. Τόσο το Ριάντ όσο και το Άμπου Ντάμπι φέρεται να αρνήθηκαν να δεχτούν το τηλεφώνημα του προέδρου για να συζητήσουν το αίτημά του για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, το οποίο είναι μια αξιοσημείωτη προσβολή"
Και καταλήγει το άρθρο:
"Αντί να ανησυχεί για την επικείμενη απώλεια της μονοπολικής κυριαρχίας της Αμερικής, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία (δηλαδή την μονοπολικότητα), για να αναθεωρήσει και να μειώσει τις δεσμεύσεις της. Τι καλύτερη στιγμή, σε έναν κόσμο που φλέγεται, για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βάλει πρώτα τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού".
Ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλάβει γιατί δεν θέλει κανείς να τους κάνει παρέα!