Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Κυριακη 10 Απριλιου 2022


Επιτέλους βρήκαμε ανθρώπινη αντίδραση μέσα στον ουκρανικό στρατό, ουκρανός αιχμάλωτος στρατιωτικός αντιδρά στο βίντεο όπου Ουκρανοί στρατιωτικοί εκτελούν αιχμαλωτισμένους Ρώσους στρατιωτικούς. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι η αντίδραση στην ουκρανική κτηνοβασία φαίνεται ειλικρινής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ! Περισσότερα από 60 βιολογικά εργαστήρια έχουν εγκατασταθεί από τις ΗΠΑ στα σύνορα Ρωσίας και Κίνας

Από το 2005, 60 βιολογικά εργαστήρια έχουν χρηματοδοτηθεί  από το Πεντάγωνο σε παραμεθόριες περιοχές της Κίνας και της Ρωσίας, κατήγγειλε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας του ευρασιατικού έθνους.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύτηκαν «κενά στη διεθνή νομοθεσία» για να αυξήσουν την στρατιωτική βιολογική τους ικανότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Χάρη στην ειδική επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων, η διεθνής κοινότητα απέκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με παράνομη στρατιωτική και βιολογική έρευνα που διεξάγεται στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Κιρίλοφ ανέφερε στοιχεία του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών που δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον έχει 336 εργαστήρια υπό τον έλεγχό της σε 30 κράτη εκτός εθνικής δικαιοδοσίας της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1919 ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο EMILIAN ZAPATA

«Η άγνοια και ο σκοταδισμός δεν έχουν ποτέ παράξει τίποτα άλλο παρά μάζα σκλάβων στην υπηρεσία της τυραννίας. "

Όταν ο Emiliano Zapata ήταν μόλις 9 ετών έγινε μάρτυρας της βίας που εξαπέλυσαν οι Μεξικανοί ιδιοκτήτες γης εναντίον των οικογενειών των αγροτών. Ο πατέρας του, ένας φτωχός χωρικός, του είπε ότι κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι' αυτό.

Το παιδί ξεκουράζεται: «όταν μεγαλώσω θα του δώσω τα πάντα πίσω. "

Και ήταν πιστός στα λόγια του.

Σε εκείνο το Μεξικό,  μεταξύ 1800 και 1900, περισσότερο από το 90% της γης βρισκόταν στα χέρια λίγων λατιφοντιστών ενώ οι μικροί αγρότες λιμοκτονούσαν. Κι αν προσπάθησαν να καταγγείλουν, ήρθαν οι αγροτικοί χωροφυλακες, οι ιπποφύλακες, που καταπίεσαν κάθε ελάχιστη αξίωση και τη βούλιαζαν στο αίμα τους. Ήταν πραγματικά οι νόμοι για τη σύλληψη του Emiliano, δεκαεξάχρονου και ορφανού και των δύο γονέων, για πρώτη φορά το 1897. Ο Εμιλιάνο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι και την οικογένεια.

Μετά από αρκετά χρόνια εξορίας επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Anenecuilco, όπου εξελέγη Calpuleque (δήμαρχος). Το 1910 αντιτάχθηκε στον υποψήφιο κυβερνήτη που υποστηριζόταν από τους τσιφλικάδες και άρχισε να προωθεί την κατοχή εκτάσεων με επικεφαλής τους αγρότες της περιοχής. Η κυβέρνηση, στρατιωτική δικτατορία με επικεφαλής τον στρατηγό Πορφύριο Ντίαζ, τον κατηγόρησε σαν ληστή.

Έτσι ο Emiliano αποφάσισε να πάρει τα όπλα. Ξεκινώντας τη Μεξικανική Επανάσταση.

Ο Πάντσο Βίλα στο Βορρά και ο Ζαπάτα στον «θρόνο» του Νότιου Strinsero d’ Diaz, συμβάλλοντας με τους αμείλικτους αντάρτες τους στην κατάθεσή του.

Η νέα κυβέρνηση, υπό την προεδρία του Φρανσίσκο Μαδέρο, αρχικά υποστηριζόμενη από τους επαναστάτες, πρόδωσε τις ελπίδες που σχετίζονται με την ανάδειξη της αγροτικής μεταρρύθμισης. Κι έτσι ο Ζαπάτα, αφού αρνήθηκε την ιδιοκτησία και τη ζωντάνια που του προσέφεραν, επέστρεψε να πολεμήσει.

«Η γη ανήκει σε εκείνους που την δουλεύουν με τα χέρια» ήταν η έννοια που βασίζεται στο Σχέδιο Ντα Ayala, που το θεωρούν αναρχικό, έργο απαλλοτρίωσης των κύριων γαιών υπέρ των φτωχών χωρικών που προωθεί ο ίδιος. Εν τω μεταξύ, ενώ ο αγώνας στο νότιο Μεξικό γινόταν όλο και πιο βίαιος και η γραμμή ενόπλων μεγάλωνε για να καταλάβουμε σχεδόν 30.000 άνδρες, ο στρατηγός Huerta ξάπλωσε και σκότωσε τον Madero.

Αλλά η δικτατορία του θα είναι σύντομη. Το 1914, μετά από τρία χρόνια εμφυλίου πολέμου Ζαπάτα και Βίλα, για άλλη μια φορά σύμμαχοι, εισήλθαν στην πόλη του Μεξικού. Εδώ ο Emiliano απέρριψε τον προεδρικό θώκο, προτιμώντας να επιστρέψει ανάμεσα στους ανθρώπους του για να οργανώσει το «munune di Morelos», ένα μοναδικό αναρχικό πείραμα άμεσης δημοκρατίας και αναδιανομής των εδαφών.

Το 1919, στις 10 Απριλίου, ενώ ο εμφύλιος πόλεμος συνεχιζόταν ασταμάτητα, ο Ζαπάτα παρασύρθηκε σε πυρά και σκοτώθηκε από θύματα της κυβέρνησης. Η δολοφονία του, μακριά από το διάταγμα της λήθης, αύξησε τη φήμη του. Πολλοί από τους αγρότες που οδήγησε στη μάχη αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι ήταν νεκρός και πολλοί ορκίστηκαν να τον δουν να ιππεύει στο σκοτάδι της μεξικανικής νύχτας.


Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλασάρ, (8 Αυγούστου 1879 - 10 Απριλίου 1919), αναδείχθηκε σε σπουδαία ηγετική προσωπικότητα των ανταρτών της αγροτικής Μεξικανικής Επανάστασης του 1910, η οποία κατευθυνόταν κατά του προέδρου της χώρας, Πορφίριο Ντίαζ και της συγκεχυμένης περιόδου που ακολούθησε (1911 - 1917). Οργάνωσε και διοικούσε σημαντική επαναστατική δύναμη, ονομαζόμενη "Απελευθερωτικός Στρατός του Νότου".

Ο ίδιος καταγόταν από οικογένεια της μεσαίας κοινωνικής τάξης. Γεννήθηκε στο χωριό Ανεκουίλκο της μεξικανικής πολιτείας Μορέλος, ενώ πηγές της εποχής αναφέρουν ότι παρόλο που δεν ήταν μορφωμένος, είχε έντονα καλλιεργημένο το αίσθημα του δικαίου, καθώς ήταν μάρτυρας του ημι-φεουδαρχικού, καπιταλιστικού συστήματος διάθεσης γης του Μεξικού, που ευνοούσε τους ιδιοκτήτες τεράστιων εκτάσεων γης, τις καλούμενες "ασιέντα" (hacienda), που σημαίνει τσιφλίκια. Σε ηλικία 18 ετών φυλακίστηκε για μικρό διάστημα στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τους φτωχούς χωρικούς της πατρίδας του.

Ο Emiliano ήταν το ένατο από τα δέκα παιδιά. είχε έξι αδερφές. 

Έλαβε περιορισμένη εκπαίδευση από τον δάσκαλό του, Εμίλιο Βάρα, αλλά περιλάμβανε «τα βασικά στοιχεία της τήρησης βιβλίων». Στην ηλικία των 16 ή 17 ετών, ο Zapata έπρεπε να φροντίζει την οικογένειά του μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο Emiliano ήταν επιχειρηματικός, αγοράζοντας μια ομάδα από μουλάρια για να μεταφέρει αραβόσιτο από αγροκτήματα σε πόλη, καθώς και τούβλα στην Hacienda της Chinameca. Ήταν επίσης ένας επιτυχημένος αγρότης, καλλιεργώντας καρπούζια ως καλλιέργειες μετρητών. Ήταν επιδέξιος ιππέας και αγωνιζόταν σε ροντέο και αγώνες, καθώς και σε ταυρομαχίες από άλογο.

 Αυτές οι δεξιότητες ως ιππέας τον έφεραν να δουλέψει ως εκπαιδευτής αλόγων για τον γαμπρό του Porfirio Díaz, Ignacio de la Torre y Mierπου είχε μια μεγάλη ζαχαρόπαστα κοντά, και υπηρετούσε καλά τον Ζαπάτα ως επαναστάτη ηγέτη.

Το 1909 ο Ζαπάτα εκλέχτηκε από τους συγχωριανούς του επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας για την περιφρούρηση των περιουσιών των μικρο-γαιοκτημόνων, οι οποίες είχαν καταπατηθεί. Τον Νοέμβριο του 1910 ξέσπασε μεγάλη αγροτική εξέγερση στη χώρα, υπό τον Φρανσίσκο Μαδέρο, πολιτικό αντίπαλο του Πορφίριο Ντίας. Ο Ζαπάτα προσχώρησε στην Επανάσταση μαζί με τους Πάντσο Βίγια και Πασκουάλ Ορόσκο.

Τελικά όμως ο Μαδέρο, ενώ κατάφερε η επανάσταση να επιβληθεί, παρέκκλινε από τις θέσεις της Επανάστασης αρνούμενος να διατάξει αναδιανομή της γης. Τότε ο Ζαπάτα προχώρησε, με τη βοήθεια του αναρχικού δασκάλου Οτίλιο Μοντάνιο Σάντσες, σε κατάρτιση δικού του επαναστατικού αγροτικού προγράμματος (με την ονομασία "πρόγραμμα Αγιάλα"), που προέβλεπε δήμευση και διανομή στους ακτήμονες του ενός τρίτου των κτημάτων, επιστροφή στους μικροϊδιοκτήτες όλων των κατασχεθέντων λόγω χρεών περιουσιών τους και παροχή συντάξεων στις χήρες και τα ορφανά όλων των πεσόντων στην επανάσταση.

Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα σκοτώθηκε σε ενέδρα κυβερνητικών στρατευμάτων, στις 10 Απριλίου 1919. Ανδριάντες του έχουν ανεγερθεί στη πόλη του Μεξικού και στην πόλη Μορέλος, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη στήλη των ηρώων της επανάστασης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής του Μεξικού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε την τελευταία μάχη της καπιταλιστικής Δύσης που αγωνίζεται να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία που διατηρεί από την εποχή της αποικιοκρατικής κατάκτησης της Ασίας, της Αφρικής και του Νέου Κόσμου.

Βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό σε έναν ανώνυμο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή, που θα καθορίσει το τι θα ακολουθήσει.

Είναι όλο και πιο προφανές ότι η μόνη διέξοδος για την ανθρωπότητα είναι να νικήσει τον ηγεμονικό, ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό. Η μάχη για την ειρήνη είναι μια αναγκαιότητα, αν θέλουμε να έχουμε χρόνο να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.


Με το ΚΚ Κούβας ή με το ΚΚ Ελλάδος θα πάμε στον πόλεμο;

Με το ΚΚ Κούβας ή με το ΚΚ Ελλάδος θα πάμε στον πόλεμο; | Σύλλογος Γιάνης Κορδάτος (kordatos.org) - Απόσπασμα 

Το συμφέρον των λαών του κόσμου, όπως αντικατοπτρίζεται στη θέση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας

Στο παρόν, καλούμε τον αναγνώστη απλά να συγκρίνει την κεντριστική θέση, όπως πχ αυτή εκφράζεται σήμερα από τις μεγαλύτερες ελληνικές κομμουνιστικές οργανώσεις και κόμματα (ΚΚΕ, ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με τη θέση που εξέφρασε η Επαναστατική Κυβέρνηση της Κούβας.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας, αλλά και σε άρθρο γνώμης («γραμμής»;), και τα δύο από το επίσημο όργανο του ΚΚ Κούβας, την “Granma” (τα παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου), γίνονται σαφή – με δικά μας λόγια – τα εξής: 

υπάρχει αναφορά σε καπιταλιστικές δυνάμεις που δε δέχονται την παγκόσμια ηγεμονία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και όχι σε «ενδο-ιμπεριαλιστικές» αντιθέσεις, δηλ. αντιθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις,

υπάρχει αναφορά στους σύγχρονους «αντιαποικιακούς» αγώνες των λαών,

υπάρχει αναλυτική αναφορά στις δίκαιες πλευρές του πολέμου από την πλευρά της Ρωσίας, με έμφαση στο ζήτημα της εθνικής της ασφάλειας από την επέκταση του ΝΑΤΟ,

καθίσταται η επέκταση του ΝΑΤΟ και η πολιτική των ΗΠΑ, ως η «πολιτική της οποίας η συνέχεια είναι αυτός ο πόλεμος»,

γίνεται ήπια κριτική στην Ρωσία για έναν πόλεμο που θα μπορούσε να αποφευχθεί, και για την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, με την επισήμανση ότι η Κούβα υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, διότι αποτελεί εργαλείο άμυνας των μικρών και αδύναμων χωρών ενάντια στην εθνική καταπίεση,

υποστηρίζεται μια ειρηνική, διπλωματική λύση, τις βασικές πλευρές της οποίας καθορίζει, όμως, όλη η προηγούμενη τοποθέτηση.

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει ένα αβίαστο ερώτημα: ποια είναι η επαναστατική θέση και ποια η οπορτουνιστική/σοσιαλσωβινιστική; Του ΚΚ Κούβας, ή η κεντριστική του ΚΚΕ και άλλων κομμουνιστικών κομμάτων, πόσο μάλλον των κομμάτων που αναφέρονται μονομερώς ενάντια στον «πόλεμο του Πούτιν», κυρίως αυτών από τις ιμπεριαλιστικές χώρες; Ποια εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα του διεθνούς προλεταριάτου και μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το δΚΚ στον επερχόμενο Γ΄ ΠΠ, όπως και αν αυτός εκδηλωθεί, με τη μία ή την άλλη μορφή;

Από τη μια, έχουμε κόμματα που αποτελούν μέρος του προβλήματος της κρίσης του δΚΚ, και της κατάστασης διάλυσης του εργατικού κινήματος, στη βάση μαζικών πολιτικών (οπορτουνισμός) και κοινωνικών (εργατική αριστοκρατία – μικροαστισμός) φαινομένων, όπως τα περιγράψαμε παραπάνω. Από την άλλη, έχουμε ένα κόμμα, μιας επαναστατικής κυβέρνησης, η οποία εξαναγκάζεται σε έναν συνεχή πόλεμο με τον ιμπεριαλισμό, και καταφέρνει να αντέχει, διατηρώντας την ενότητα του λαού της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, σήμερα Κυριακή, λιμενεργάτες και ακτιβιστές προσπαθούν όχι με λόγια αλλά με πράξεις να σταματήσουν την αποστολή στρατιωτικών προμηθειών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Έρχεται να τσακωθεί με την αστυνομία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιθανότατα θα ηττηθεί ο Μακρόν διότι είναι... Μακράν Πιο Ακροδεξιός απ' την Λεπέν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις αρχές και την εντολή του ιδρυτικού της χάρτη και απορρίπτει την απόφαση να αναστείλει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ» ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Φέλιξ Πλασένσια.


Για «δικτατορία στην ενημέρωση» εγκαλεί τη Δύση ο Μαδούρο

9/4/2022

Για επιβολή μιας «δικτατορίας των μέσων ενημέρωσης» στο πλαίσιο της προσπάθειας «διαμελισμού της Ρωσίας» κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ο ηγέτης της Βενεζουέλας

ια «δικτατορία των μέσων ενημέρωσης» προκειμένου να «δικαιολογήσουν μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό πόλεμο, έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» εγκάλεσε τις χώρες της Δύσης ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «οικονομική, πολιτική και διπλωματική συμμαχία της Δύσης για έναν πόλεμο με σκοπό τον διαμελισμό της Ρωσίας».  

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ βλέπουμε μια μιντιακή δικτατορία της Δύσης εναντίον του κόσμου για να δικαιολογήσει μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό πόλεμο, σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Η Δύση αποξενώνεται οικονομικά, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά για να πάει σε έναν μεγάλο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» υποστήριξε ο Ν. Μαδούρο κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του κρατικού καναλιού Venezolana de Televisión  

O ίδιος προσέθεσε πως «θέλουν έναν πόλεμο για να διαμελίσουν τη Ρωσία, να την καταστρέψουν σε κομμάτια και να τερματίσουν την ελπίδα ενός πολυπολικού κόσμου όπου θα μπορούμε όλοι να επιβιώσουμε. Αυτό η Βενεζουέλα το καταγγέλλει», σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως τα μέσα ενημέρωσης που κυριαρχούνται από τη Δύση προπαγανδίζουν «αισχρά ψέματα και μια εκστρατεία κατά της ανθρωπότητας».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του EFE, η Ρωσία αποτελεί βασικό σύμμαχο της κυβέρνησης Μαδούρο στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, η οποία μάχεται κατά των δυτικών κυρώσεων που έχουν προκαλέσει σοβαρή οικονομική δυσχέρεια στην περιοχή. 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνήθηκε την Πέμπτη να αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για αναστολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω των φερόμενων καταχρήσεων που έχουν διαπραχθεί κατά την εισβολή της στην Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με 93 ψήφους υπέρ, 24 κατά και 58 αποχές.

«Ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις αρχές και την εντολή του ιδρυτικού της χάρτη και απορρίπτει την απόφαση να αναστείλει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ» ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Φέλιξ Πλασένσια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό θα είναι κάποιοι Διοικούντες του ΓΟΝΚ "Αγ.Ανάργυροι" να συμμαζευτούν λίγο,γιατί έχουν ξεφύγει τελείως κι έχουν κάνει μεγάλες εκπτώσεις ηθικής,ειλικρίνειας και αξιοπρέπειας, στο όνομα της εξουσίας!

Στη Γεν. Συνέλευση εμφανίζονται ως κομμουνιστές κι επαναστάτες!

Στην δράση που συμφώνησαν είναι ανακόλουθοι,απόντες και κατακριτές!

Στους ανωτέρους τους αποδεικνύονται οσφυοκάμπτες και δουλοπρεπείς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΛΑΪ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (La France Insoumise)! 

Η σκέψη μας, η αγωνία μας, η καρδιά μας σήμερα βρίσκεται στη Γαλλία. Πλάι στο ανθρώπινο πρόσωπό της, πλάι στον Jean-Luc Mélenchon! Πλάι στην πρωτοπόρα και Ανυπότακτη Γαλλία, για μια Ευρώπη σοσιαλιστική, με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο! Ασυμβίβαστα απέναντι στα δύο τέρατα, του ακραίου νεο-φιλελευθερισμού και της φτιασιδωμένης ακροδεξιάς! Η μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή στη Γαλλία, προϋπόθεση για την επιστροφή ολόκληρης της Ευρώπης στο δρόμο της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 9 Μαρτίου είχα αναρτήσει το βίντεο με την μαρτυρία μιας γυναίκας, κατοίκου της Μαριούπολης, σύμφωνα με την οποία τα ναζιστάκια του Azov παρέσυραν με δόλο άμαχους κατοίκους της πόλης στο εργοστάσιο Azovstal, όπου τους κρατούσαν ως όμηρους, εκβιάζοντας τους Ρώσους ("Αν δεν μας αφήσετε να φύγουμε ανενόχλητοι, θα πεθάνουν όλοι"). Δεν υπήρχε καμία επίσημη επιβεβαίωση της μαρτυρίας, πάντως η αργή προέλαση των Ρώσων στην βιομηχανική περιοχή της Μαριούπολης (συν κάτι σπόντες, που ξέφευγαν από Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές) έδειχναν ότι η μαρτυρία της γυναίκας δεν ήταν ανυπόστατη. Σήμερα λοιπόν ήρθε και η επιβεβαίωση. Στο βίντεο βλέπετε Τσετσένους να απελευθερώνουν τους ομήρους στο Azovstal.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκταφή παιδιών λέει σε ζωντανή μετάδοση! Κλείστε τα όλα, προστατέψτε τα παιδιά και τον εαυτό σας! Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο τελικά.

Σχολιο.- Πραγματικά,σε τι βόθρο ζούμε πια... Με πιάνει απελπισία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



500 Η ΣΥΝΤΑΞΗ, 634 Η ΔΕΗ! 

93χρονη συνταξιούχος των 500 ευρώ στην Κεφαλονιά, η μητέρα μου, καλείται να πληρώσει 634 ευρώ ρεύμα! 

Σχολιο.- 1379 ευρω μου ήρθε. Κόντεψα να πάθω ανακοπή.

σχολιο.- ο Συντονισμος Συλλογικοτητων Θεσσαλονικης και της Αττικης εχουν καλεσει και πραγματοποιησει συγκεντρωσεις και πορειες και για την ακριβεια και για για τον πολεμο. Στη Θεσσαλονικη εγιναν παραστασεις διαμαρτυριας εξω απο τα κεντρικα της ΔΕΗ αλλα και αλλων παροχων. Για τις 12/4 εχει πανελλαδικη συγκεντρωση διαμαρτυριας για το ιδιο ζητημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) είναι το δεύτερο σε δύναμη Κ.Κ. μετά το ΚΚΡΟ και διατηρεί στενές σχέσεις με το ΚΚΕ. 
Οι σύντροφοι του ΚΕΚΡ ασκούν σκληρή κριτική στον Πούτιν, ακόμη και στο ζήτημα του πολέμου, σε αντίθεση με το ΚΚΡΟ που είναι πιο διαλλακτικό. 
Εντούτοις, διαφωνούν με το ΚΚΕ και εκφράζουν δημοσίως και συντροφικά τη διαφωνία τους. Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ κάνει λάθος όταν χαρακτηρίζει ιμπεριαλιστική την επίθεση της Ρωσίας και αγνοεί την οχτάχρονη καταδυνάστευση και τις σφαγές από τους Ουκρανούς φασίστες του λαού του Ντονμπάς.
"Ας αναρωτηθούμε, είναι δίκαιος ο πόλεμος του λαού του Ντονμπάς εναντίον των φασιστών που σκοτώνουν τους γιους και τις κόρες τους;", σημειώνουν οι Ρώσοι σύντροφοι. 
Πρόκειται για ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί.
https://globalnews.ilhs.gr/2022/04/10/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%b7-%ce%b1%cf%86%ce%b5/?fbclid=IwAR1t1lohR3RuMPLoxjhHyB1WpHI_v4nLVdQ9b8b1Nf6vmq1BpDbrmyCM80k



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Europol συνέλαβε νεαρό στη Σεβίλλη σε κοινή επιχείρηση έως 11 χωρών. Κατηγορείται για εγκλήματα μίσους επειδή έγραψε tweets υπέρ της «επαναστατικής κληρονομιάς του Στάλιν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα ανακοίνωση δυτικού αριστερού κόμματος που κάνει αναφορά στη λέξη "κυρώσεις", τοποθετούμενο μάλιστα εναντίον αυτών που επιβάλλονται στη Ρωσία, και έχω πλαντάξει στο κλάμα από τη συγκίνηση.
Σχολιο.- Ποιοι ειναι ??
Σχολιο.- Το γερμανικό ΚΚ. Διαλέξανε ιμπεριαλιστή 
Σχολιο.- σωστά τα λένε οι άνθρωποι, τοποθετούνται ενάντια στις δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.
Το ποστ -προσπαθεί να- τρολλάρει απλά τούς διάφορους που παριστάνουν τους "αντιπολεμικούς" χωρίς να βρίσκουν κουβέντα να πουν για τις κυρώσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάιατ:Μακάρι να είχαμε τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Πάρτε τον χάρισμα σας και όλο το Μητσοτακέικο.  Να μας απαλλάξετε από την παρουσία τους και τι στον κόσμο.Σας χαρίζουμε και τον Τσιπρα αν τον χρειάζεστε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν μιλάς για "ρωσική εισβολή" και το παίζεις ειδικός επί του θέματος, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία του Ντονμπάς και της Οδησσού (2 Μαΐου 2014), όσο αντινατοϊσμό και αν πας να μου πουλήσεις - δεν με πείθεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη. Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου: «Υπάρχουν ξένοι στρατιώτες στο μεταλλουργικό εργοστάσιο του Αζόφ, δεν ξέρω από ποια χώρα είναι. Υπάρχουν περίπου 200-300 άτομα εκεί. Υπάρχει και το Αζόφ – είναι 1.000-2.000».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20,3% ο Μελανσόν! Αν κάτι βλαμμένοι και κολλημένοι της "επαναστατικής" Αριστεράς δεν κατέβαιναν μόνοι τους, για να κάνουν μονάχα το κομμάτι τους, θα ερχόταν δευτερος, θα περνούσε στον β' γύρο!
Σχολιο.- Ο Μελανσόν έφτιαξε την ατζέντα των εκλογών και έσυρε και τη Λεπέν στα θέματα επιβίωσης του λαού. Να εγκαταλείψει τα ρατσιστικά της και να αναγκαστεί να μιλά για αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και απειθαρχία στην ΕΕ.
Καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στη Λεπέν βεβαίως, αλλά σημασία έχει ότι ο Μελανσόν ΔΕΝ κάλεσε τους Γάλλους σε γιαλατζί φιλειρηνικές πορείες ίσων αποστάσεων.
Προείδε αυτό που έρχεται και είπε ΤΩΡΑ, όχι "όταν ωριμάσουν οι συνθήκες" ζητάμε φρένο στη φτωχοποίηση του λαού και ανεξάρτητη διεθνή πολιτική.
Να τα βλέπουν οι δικοί μας "αριστεροί" της καρέκλας και της εσωστρέφειας αυτά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Formula 1 ακυρώνει τον αγώνα στη Ρωσία γιατί βομβαρδίζει την Ουκρανία αλλά εντάσσεται στη Σαουδική Αραβία που βομβαρδίζουν την Υεμένη εδώ και 7 χρόνια!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέγας Πούτιν! Όποιος δεν αποδέχεται το ρωσικό σύστημα συναλλαγών απλώς δεν αγοράζει ρωσικά προϊόντα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απιρλίου λήγει η προθεσμία πληρωμής δόσης της ΔΕΠΑ Εμπορίας προς τη ρωσική Gazprom στο πλαίσιο του μακροχρόνιου συμβολαίου προμήθειας των δύο εταιρειών με χρονική ισχύ 5 ετών. 
Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, η πληρωμή για τις εξαγωγές ρωσικού αερίου προς "μη φιλικές" χώρες θα γίνεται σε ρούβλια αντί σε ευρώ ή δολάρια.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Ρωσία θα διακόψει την παροχή του αερίου. Σημειώνεται ότι εκτός από τη ΔΕΠΑ ρωσικό φυσικό αέριο προμηθεύονται επίσης στην ελληνική αγορά η Mytilineos αλλά και ο όμιλος Κοπελούζου. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Απρίλη 1826, το σημαντικότερο ίσως γεγονός της ελληνικής επανάστασης.... Μεσολόγγι, η Έξοδος!
Μερικες " λεπτομέρειες" που ξεχνά η επίσημη ιστορία:
- όταν λέμε " φρούριο" Μεσολογγίου εννοούμε έναν φράχτη ύψους 2 μέτρων και 3,5 μέτρων στις " νταπιες", τους πύργους...
-3.600 ήταν οι υπερασπιστές του. Οι Έλληνες, που υπηρετούσαν, σε διάφορες θέσεις, στο στράτευμα του Κιουταχή και του Ιμπραήμ....ήταν περισσότεροι! Αυτή η ..." Εθνική ενότητα".
- σε αυτήν την κορυφαία σύγκρουση η Ελληνική (κυβέρνηση) έλαμψε δια της απουσίας της: 
Στρατιωτικά έστειλε 2.750 άντρες στην Εύβοια, 400 τακτικούς στην Βοιωτία και το καλύτερο, 1000 άνδρες στη... Βηρυττό! Στη Βηρυττο, σωστά διαβάσατε. Οπουδήποτε αλλού...εκτός από το Μεσολόγγι!
Οικονομικά, η κυβέρνηση που είχε πάρει 2.000.000 χρυσές λίρες από το 2ο δάνειο δεν διέθεσε ούτε μία! Το μόνο που έστειλε ήταν ένα φορτίο παξιμάδια, που κι αυτό δεν έφτασε!
- ο διοικητής του Μεσολογγίου, στρατηγός Σπυρομήλιος στα Απομνημονεύματα του κατηγορεί ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση πως σκόπιμα άφησε το Μεσολόγγι να πέσει.
- έξω από το Μεσολόγγι, στη Δερβεκιστα, υπήρχαν 5.000 Έλληνες. Έμειναν αδρανείς καθώς υπήρχαν αντιπαραθέσεις για την αρχιστρατηγια
- την πραγματική διοίκηση των οθωμανικών στρατευμάτων είχε ο επιτελάρχης του Ιμπραήμ, Γάλλος συνταγματάρχης Ντε Σεβ. Τα πυρομαχικά του οθωμανικού στρατού εξασφάλιζαν τα αγγλικά πλοία! Απίστευτο, η " πολιτισμένη" Δύση να ενισχύει απολυταρχικά καθεστώτα....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ισραήλ εν τω μεταξύ συνεχίζουν να δολοφονούν ΑΜΑΧΟΥΣ μέσα στην γενική διεθνη αδιαφορία
Αυτή εδώ την χήρα με τα 6 παιδιά ,με μειωμένη όραση ,που προσπαθούσε απλώς να περάσει τον δρόμο ,την εκτέλεσαν εν ψυχρώ όπως φαίνεται στο βίντεο 
Ισραήλ =δολοφονικό κράτος απαρχαιντ

RIP Ghada Sabateen, 47χρονη μητέρα έξι παιδιών, με μειωμένη όραση. Δολοφονήθηκε σήμερα εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες όταν διέσχισε τον δρόμο στο Χουσάν κοντά στη Βηθλεέμ.
Η καταπίεση, η αδικία και η γενοκτονία συνεχίζονται, και θα συνεχίζονται πάντα όσο ο Σιωνισμός παραμένει στην εξουσία, και το ισραηλινό καθεστώς Απαρτχάιντ επιτρέπεται να συνεχίζει αμείωτο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Exit Poll #Γαλλία:
1ος Μακρόν 28,6%
2η Λεπέν 24,4%
Η "Ανυπότακτη Γαλλία" με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν παρά την εντυπωσιακή της άνοδο τον τελευταίο μήνα παίρνει 20,1% και αποτυγχάνει να περάσει στον 2ο γύρο.
4ος ακροδεξιός Ζεμούρ 6,8%
5ος Ρουπουμπλικάνοι Valerie Pecresse  4,6%
6ος Οικολόγοι Γιανίκ Τζάντοτ  4,6%



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι, δεν είναι το ισλαμοφασιστικό ISIS!
Αυτή είναι η σύγχρονη Ουκρανία και πλάνα από ένα πρόσφατο προπαγανδιστικό βίντεο.
Που τον είδατε τον ναζισμό;
Φασιστικό Ουκρανικο σποτ προπαγάνδας και κάλεσμα να σκοτώσουν (οι Ουκρανοί )όλους τους ρωσοφωνους Ουκρανούς
Κάτι ήξερε ο Χίτλερ που τους είχε φυλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,τους ναζί Ουκρανους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαστε κατά του ΝΑΤΟ και κατά της ρωσικής εισβολής, αλλά στηρίζουμε τον ουκρανικό στρατό, που έχει εξοπλιστεί από το ΝΑΤΟ, έχει εκπαιδευτεί από νατοϊκούς και αυτή την στιγμή διοικείται από τα γεράκια του ΝΑΤΟ!". Ok, whatever...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κριτική ψήφο στη Λεπέν για να μη βγει η Δεξιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στο γειτονικό σπίτι Νο 21 καθόταν γυναίκα ελεύθερος σκοπευτής, καθώς και στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Έτρεχαν συνεχώς από σπίτι σε σπίτι, άλλαζαν θέσεις, πυροβολούσαν τον ντόπιο πληθυσμό... "
 Κάτοικοι της Μαριούπολης που διασώθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς και Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ αποκάλυψαν εγκλήματα κατά πολιτών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα. "
https://t.me/mod_russia_en/705
*
"".... Πέρασα από ένα νηπιαγωγείο, εκεί εγκαταστάθηκαν οι Αζοφ. Είδαμε πως έφυγαν από το νηπιαγωγείο αναζητώντας βολικές θέσεις, ήρθαν στην αυλή μας... "
 Ο Αλεξέι, κάτοικος Μαριούπολης, πυροβολήθηκε στο πόδι καθώς περπατούσε από νηπιαγωγείο μετατράπηκε σε φρούριο από εθνικιστές. Τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. "
https://t.me/mod_russia_en/706
*
""Όταν προσπαθήσαμε να βγούμε στη γέφυρα για να φύγουμε ήρεμα από την πόλη, ελεύθεροι σκοπευτές μας πυροβόλησαν. Ήταν "Αζόφ", με μπλε περιβραχιόνια... "
 Ρώσοι στρατιωτικοί και πολιτοφυλακή του Ντόνετσκ βοηθούν πολίτες και οργανώνουν την εκκένωση κατοίκων από τη Μαριούπολη που κρατούνται στα υπόγεια κτιρίων από Ουκρανούς εθνικιστές. "
https://t.me/mod_russia_en/707
*
«Κατέληξα στο νοσοκομείο στις 2 Μαρτίου χάρη στους, λεγόμενους γενναίους μαχητές του Αζόφ που κατέστρεψαν το διαμέρισμά μου... "
 Οι κάτοικοι περιέγραψαν τι είχαν να αντιμετωπίσουν ενώ στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ ήταν υπεύθυνοι για τη Μαριούπολη. "
https://t.me/mod_russia_en/726
*
«Παρακαλούσαμε για νερό, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο, δεν μας έδωσαν τίποτα. Όπου και να πάτε τα ουκρανικά στρατεύματα ρίχνουν παντού και απλά δεν αφήνουν κόσμο να πάει πουθενά. Μόλις πέθαναν άνθρωποι από την πείνα και την αφυδάτωση.... "
 Ρώσοι πεζοναύτες και στρατιωτικοί της λαϊκής πολιτοφυλακής του DPR εξασφάλισαν την εκκένωση πάνω από 100 πολιτών που κρατούνταν από μαχητές Αζόφ από το νοσοκομείο της πόλης στη Μαριούπολη. "
https://t.me/mod_russia_en/728



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι μιλάνε για "ειρήνη "ετοιμάζονται για πόλεμο 
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά 
Η είδηση της ημέρας 
Η Γερμανία ανακαινίζει και αναβαθμίζει τα δημόσια καταφύγια της, αυξάνει τις δαπάνες της για την πολιτική προστασία και τη δημιουργία αποθεμάτων κρίσης σε περίπτωση πολέμου, ενώ επεξεργάζεται νέες ιδέες για την ενίσχυση των υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, των υπόγειων σταθμών τρένων και των υπογείων γενικότερα, ως πιθανών καταφυγίων, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. 
Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπάρχουν 599 δημόσια καταφύγια και οι γερμανικές αρχές ελέγχουν αν μπορούν να αναβαθμίσουν περισσότερα. 
Η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει στα ομόσπονδα κρατίδια 88 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση νέων σειρήνων.
Ενώ θα θα δημιουργήθούν αποθέματα κρίσης με προμήθειες, όπως ιατρικός εξοπλισμός, προστατευτικός ρουχισμός, μάσκες και φάρμακα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα το μάθεις ποτέ αυτό στο σχολείο!
Περιοχή Αφρικής = 30,37 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα *
Περιοχή της Κίνας = 9,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα
Περιοχή ΗΠΑ = 9,8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα
Περιοχή Ευρώπης = 10.18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα
● Η Αφρική είναι μεγαλύτερη από όλη την Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί.
● Αλλά στους περισσότερους παγκόσμιους χάρτες, η Αφρική αντιπροσωπεύεται σε μειωμένο μέγεθος.
Αυτό γίνεται επίτηδες για να δημιουργηθεί ο οπτικός αντίκτυπος της μικρής Αφρικής για να χειραγωγήσει τους Αφρικανούς και να τους κάνει πλύση εγκεφάλου και να τους εξαπατήσει όπου κι αν βρίσκονται
Η Αφρική κατέχει το 60% της γης που είναι καλή για τη γεωργία.
Η Αφρική κατέχει το 90% των αποθεμάτων πρώτων υλών.
- Η Αφρική κατέχει το 40% του παγκόσμιου αποθεματικού χρυσού.
- Αφρική, 33% του αποθέματος διαμαντιών.
- Η Αφρική κατέχει το 80% των παγκόσμιων αποθεμάτων από κολτάν (μέταλλο παραγωγής τηλεφώνων και ηλεκτρονικών), ειδικά στο Δημοκρατικό Κονγκό.
- Η Αφρική κατέχει το 60% του παγκόσμιου backup από την Cobalt (μέταλλο για την κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτων)
Η Αφρική είναι πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η Αφρική (Ναμίμπια) έχει τις πλουσιότερες παραλίες αλιείας στον κόσμο.
- Η Αφρική είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο και ξύλο.
- Ο χώρος της Αφρικής είναι τριπλάσιος από τον χώρο της Κίνας, τρεις φορές από τον χώρο της Ευρώπης και τριπλάσιος από τις ΗΠΑ.
- Η περιοχή της Αφρικής είναι τριάντα εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (30.875.415 τετραγωνικά χιλιόμετρα) ;
- Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι 1,3 δισεκατομμύρια NIS (ο πληθυσμός της Κίνας είναι 1,4 δισεκατομμύρια NIS με έκταση μεγαλύτερη από 9,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα).
Που σημαίνει ότι η Αφρική είναι ακατοίκητη.
-Οι γεωργικές εκτάσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ικανές να θρέψουν όλη την Αφρική.
Και όλες οι αγροτικές εκτάσεις στην Αφρική είναι σχοινί για να θρέψει όλο τον κόσμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που κρατά ο (πάντα σιχαμένος κατά τ'αλλα) Παπας 
είναι ο ναζιστικός "Σιδηρούς Σταυρός" πάνω στην Ουκρανική σημαία που φίλησε και ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος,είναι δημιούργημα του Χίτλερ που το 1939 έφτιαξε δική του εκδοχή για το παράσημο.
Σύμβολο της ναζιστικής θηριωδίας,το παράσημο καταργήθηκε μετά την ήττα του ναζισμού στον πόλεμο.
Γύρω του υπάρχει η υπογραφή "Εκατονταρχία Κοζάκων του Μαϊντάν", ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση που συμμετείχε, μαζί με τους υπόλοιπους ναζί, στο πραξικόπημα του 2014.
Είναι ξεκάθαρη η υπογραφή, το μήνυμα, ο συμβολισμός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντράγκι στις 31 Μαρτίου σταμάτησε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί στην Ιταλία από τις 31/1/2020!
Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου η Καραμπινερία, χωρίς ένταλμα έρευνας (ένεκα ανώνυμου τηλεφωνήματος) μπούκαρε στα γραφεία του σωματείου βάσης UBS στην Ρώμη, και βρήκε πολύ βολικά ένα κρυμμένο πιστόλι τυλιγμένο όμορφα και ωραία σε σελοφάν μέσα στο καζανάκι στις τουαλέτες
Τα σωματεία βάσης UBS είναι αυτά που στα δύο χρόνια έκτακτης ανάγκης πρωτοστάτησαν με επιτυχία και μαζικότητα στις κινητοποιήσεις ενάντια στα κυβερνητικά και εργοδοτικά μέτρα,
Aπό τις πρώτες κινητοποιήσεις ενάντια στα λοκ ντάουν στην Νάπολη, στα μαζικά κλεισίματα στα λιμάνια, στις απεργίες στις αποθήκες, τώρα στην απαγόρευση αποστολής όπλων στην Ουκρανία, τα USB ήταν οι πρωταγωνιστές της εργατικής τάξης.
Αρνήθηκαν από την αρχή των λογική των αποκλεισμών και των διαχωρισμών του κορονοϊού των Green pass και όλων των μέτρων της υγειονομικής τρομοκρατίας και οργάνωσαν το προλεταριάτο των χειρότερων συνθηκών εργασίας.
Σήμερα 6 Απριλίου το ιταλικό κράτος καλά εκπαιδευμένο στις αντίστοιχες πρακτικές από την εποχή του 1966-1982, στήνει τις προβοκάτσιες και την σπίλωση που τόσο έντεχνα ξέρει.
Εκεί δίνουν τις μάχες με κάθε τρόπο, αλλού η πειθάρχηση στις κεντρικές πολιτικές επιλογές είναι πλήρης και μένει μόνον καμία αυξησούλα και κανένα σύνθημα κενού υλοποίησης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Στην Θήβα και πιθανόν στην Ιεράπετρα, η ντομάτα σαπίζει στα χωράφια, εν τω μεταξύ στα μεγάλα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν- καλοκαίρι!- κονσέρβες ντοματάκι Ιταλίας…
- Οι γίγαντες και τα άλλα όσπρια είναι εισαγωγής ( ή στην καλύτερη περίπτωση συσκευασμένα στην Ελλάδα). Βέβαια οι γίγαντες Τουρκίας έχουν 3 € το κιλό ενώ το Ελληνικό 6€ . Και λοιπόν; Βγάζω 10-12 μερίδες ανά κιλό. Πόσο είναι τότε το κόστος της μερίδας; 0,60- 1 €! Έχω το περιθώριο για κέρδος, αλλά και για να βοηθήσω τον τόπο μου, τους γύρω μου και να έχω ποιότητα!
- Γιατί έχουμε κάνει μόδας το fleur de sel Γαλλίας ( 20€/ κιλό) και τελευταία το αλάτι ορυκτό των Ιμαλάϊων; Μα! Ζούμε μες στο αλάτι! Βάζω 3 σκάφες θαλασσόνερο στην ταράτσα, εξατμίζεται το νερό κι έχω το πιο ωραίο αλάτι για μία ολόκληρη χρονιά! …..
- Γιατί αγοράζουμε τη κάπαρη Ιταλίας ή Τουρκίας; Ο τόπος μας γεμάτος κανείς δεν την μαζεύει. 
- Γιατί ψωμί καταψυγμένο και προψημένο ή έτοιμα μείγματα από την Γαλλία ή την Γερμανία. Μήπως δεν ξέρουμε να ζυμώσουμε ψωμί στο Λασίθι;;; Το εφτάζυμο στο Κρούστα μας κάνει περήφανοι όταν το σερβίρουμε. Τα παξιμάδια είναι από τα κορυφαία προϊόντα και τρελαίνουν τους επισκέπτες μας.
- Γιατί μακαρόνια Ιταλίας που βρίσκει ολόκληρος ο κόσμος στο πιάτο του; Η Ελλάδα έχει αντίστοιχές ανταγωνιστικές εταιρίες και πλέον υπάρχουν κρητικές εταιρίες παραγωγής ζυμαρικών που χάρη στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους εξάγουν.
- Γιατί τυριά Gouda και Emmental στην Κρήτη;
- Μπορούμε να έχουμε “fan” πελάτες αποκλειστικά από το πρόβειο γιαούρτι- με πέτσα ή σακούλας! Συγκρίνεται καθόλου με το κακό ιμιτασιόν που έχει πλημμυρίσει τα πρωινά και το τζατζίκι; Δεν αξίζει η διαφορά τιμής όσο η ποιότητα;
- Γιατί καταψυγμένα κρουασανάκια και σχεδόν πάντα κακής ποιότητας; Ας φάνε οι πελάτες μας μυζηθρόπιτες νεράτες! Μήπως θα πει στην πατρίδα του ότι δεν έφαγε κρουασανάκια στην Κρήτη;
…Η λίστα είναι ατελείωτη και θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά.
Φανταστείτε τώρα το Λασίθι όπου όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια αγοράζουν τοπικά προϊόντα…
Να συσκευάζει ο κόσμος την ντομάτα, ίσως στην αρχή σε βάζα και αργότερα να γίνει εργοστάσιο κονσέρβες.
Φανταστείτε να γίνουν βιοτεχνίες ζυμαρικών.
Φανταστείτε να φυτευτούν περισσότερες μπανανιές.
Φανταστείτε να γίνουν και άλλες βιοτεχνίες- βιομηχανίες τυριών και αλλαντικών.
Φανταστείτε να παράγει ο γεωργός στάρι και να φτιάξουμε τοπικά ψωμιά.
Φανταστείτε να γίνουν περισσότεροι συνεταιρισμοί γυναικών και φούρναροι να τροφοδοτούν τα ξενοδοχεία.
Φανταστείτε να φυτέψουμε περισσότερες συκιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, βερικοκιές και να παράγουμε φρέσκα φρούτα και μαρμελάδες.
Φανταστείτε να ξανά μαζέψουμε το αλάτι από αλυκές.
Φανταστείτε να μαζεύει ο κόσμος τα χόρτα 
Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο νόστιμή θα ήταν η κουζίνα μας!
Φανταστείτε λοιπόν πόσοι άνθρωποι θα δούλευαν χειμώνα- καλοκαίρι!
Φανταστείτε ότι τα λεφτά θα έμειναν στον τόπο.
Και τέλος, φανταστείτε τους τουρίστες που, γυρνώντας στον τόπο τους, τι διαφήμιση θα έκαναν λέγοντας ότι τρώμε μόνο τοπικά προϊόντα!
Φανταστείτε ότι δεν είναι ουτοπία, δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα αν η τοπική αρχή , με θέληση, μας ενώνει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο "αδίστακτος" ρωσικός στρατός που λένε ότι λεηλάτησε αμάχους από τα κατεχόμενα ουκρανικά προάστια κοντά στη Μαριούπολη...
Ικανούς τους εχω να πουν: "Δείτε πόσο βάναυσα τραβούν τους ανθρώπους από τα υπόγεια...Απαράδεκτος ο στρατιώτης της Ρωσίας που κράτα με αυτόν τον τρόπο τον σκύλο που έσωσε...Επειγόντως πρέπει να γίνει καταγγελία στον ΟΗΕ!" Φυσικά θα παραλείψουν το γεγονός οτι..
-αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε υπόγεια μετά από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη...
Είχαν να φάνε σχεδόν ένα μήνα και να πιουν νερό πάνω από εβδομάδα...Αν δεν τους είχαν εντοπίσει οι ρωσικές δυνάμεις εγκαίρως,ίσως σήμερα να μην ζούσαν.Ηλικιωμένες γυναίκες με προβλήματα υγείας(ακόμη και κινητικά)και παιδιά αβοήθητοι με τον δήμαρχο της Μαριούπολης να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο...
-Γλυκιά στιγμή στο βίντεο η γυναίκα που μόλις σώθηκε η ζωή της...να παρακαλά τους στρατιώτες να περιποιηθούν τον σκύλο της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ελληνική ταυτότητα υπονομεύθηκε κι έρχεται η ώρα του λογαριασμού»
«Η Ελλάδα δυστυχώς έχει παραιτηθεί από την υψηλή στρατηγική…Δείχνει να μην έχει φιλοδοξίες. Μοιάζει με σκορποχώρι που πότε πάει από εδώ και πότε από εκεί». Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο γνωστός από τα σκίτσα και την αρθρογραφία του ΣΤΑΘΗΣ μιλά, ξεκινώντας από το δράμα που εκτυλίσσεται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και φθάνοντας στην Ελλάδα όπου όπως φαίνεται η πολιτική μας εξαρτάται από ένα τηλέφωνο που χτυπά και μας δίνει εντολές, όπως περιγράφει. Ο Στάθης Σταυρόπουλος εξηγεί πως φθάσαμε στον πόλεμο κάνοντας αυτό που δεν κάνουν οι μεγάλοι: κοιτά πίσω στην ιστορία. «Η Ρωσία είναι ένα μυστήριο ,τυλιγμένο σε ένα γρίφο, που όλα μαζί αποτελούν ένα αίνιγμα, έλεγε ο Τσόρτσιλ. Και το έλεγε επειδή γνώριζε ιστορία. Οι δυτικοί σήμερα φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν την ιστορία. Σήμερα δρουν με όρους προπαγάνδας των ναζί του 1945», λέει. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να οδηγηθήκαμε στον πόλεμο επειδή «οι Αμερικανοί δεν είχαν άλλη διέξοδο εκτός από την «πολεμική οικονομία». Το έχουν κάνει κι άλλες φορές στην ιστορία τους». «Αλλάζει ο πλανήτης και η Ελλάδα οφείλει να βλέπει προς τα που πηγαίνει η κατάσταση και όχι να διχαζόμαστε», υποστηρίζει απαντώντας σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έγινε και κάτι τόσο σοβαρό με την είσοδο των Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Η μεγάλη εικόνα είναι το τάγμα Αζόφ. Ενδεχομένως ο ουκρανικός στρατός να έχει ενσωματωθεί στις αντιλήψεις του τάγματος Αζόφ…Ο κ.Ζελένσκι έχει θέσει εκτός νόμου 11 πολιτικά κόμματα.Οι Ουκρανοί πολέμησαν εναντίον των ναζί. Μόνο κάποιοι από αυτούς πολέμησαν μαζί τους. Τα παιδιά αυτών Ουκρανών που πολέμησαν μαζί με τους ναζί πήραν την εξουσία στο Κίεβο το 2015… Φέραμε να μιλήσει στη Βουλή αυτόν τον άνθρωπο , ο οποίος έχει παρασημοφορήσει το τάγμα Αζόφ, εκθειάζει την Τουρκία και λέει ανιστόρητες ανοησίες. Αυτό είναι ύβρις , βεβήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου». Ο Στάθης Σταυρόπουος επισημαίνει ότι «η Ρωσία με την εισβολή της και και χύνοντας αίμα αδελφικό ,δημιούργησε τελικά τις προϋποθέσεις για ένα έθνος που θα αγκιστρωθεί στη Δύση. Αν η Δύση ήθελε να επαναλάβει την γεωπολιτική του Ναπολέοντα και του Χίτλερ η υποχρέωση των Ρώσων ήταν να το αποτρέψουν αυτό με άλλα μέσα». Μιλά για την τρομακτική εξέλιξη του επανεξοπλισμού της Γερμανίας. «Αντί να ανατριχιάζουμε, πανηγυρίζουμε», λέει. «Η κατάσταση θυμίζει το 1914, όταν κατάλαβαν τι πάει να γίνει δεν μπορούσαν να το σταματήσουν», υπενθυμίζει. Μιλά για την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία κι όχι μόνο, λέγοντας ότι «αποδυναμώνετε η ελληνική άμυνα λόγω της πρόθεσης μας να ενισχύσουμε άλλους «αδύναμους». Υπάρχει ελπίδα να αλλάξει ρότα η Ελλάδα; «Η ελληνική ταυτότητα υπονομεύθηκε, η ιστορία της Επανάστασης για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι χάρη στους ξένους έγινε, η γλώσσα μας, υπονομεύθηκε αυτό που κράταγε όρθια μια γιαγιά στην Πίνδο να κουβαλάει εφόδια στο στρατό ,υπονομεύθηκε…Υπονομεύθηκαν οι συγγραφείς και οι ποιητές μας, έμεινε ο λαός ορφανός . Έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Θα είναι σκληρός; Εύχομαι και προσεύχομαι να μην είναι», λέει. Μιλά για τα ελληνοτουρκικά με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Γιατί το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αντιδρά σε όσα οι «έξω» φαίνεται να θέλουν; 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, λιμενεργάτες και μελη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προσπαθούν όχι με λόγια αλλά με πράξεις να σταματήσουν την αποστολή στρατιωτικών προμηθειών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Πρόκειται για μάχες με την αστυνομία, χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια ποια είναι στην Ελλάδα η σωστή πλευρά της ιστορίας; 
Οι βουλευτές των κομμάτων του αστικοδημοκρατικού - ευρωατλαντικού τόξου που χειροκροτούν ένθερμα ή στα μουλωχτα τον Ζελενσκι και τους ναζί των Αζόφ στη Βουλή, ή το λαϊκό κόκκινο ποτάμι που αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, και για την άμεση απεμπλοκή της από τον πόλεμο για την οποία ευθύνονται οι πρώτοι ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μαριούπολη κάτω από το Azovstal υπάρχει μυστική έδρα του ΝΑΤΟ και ένα μυστικό βιο-εργαστήριο του με βιολογικά όπλα. Έχουν παγιδευθεί 240 ξένοι εκ των οποίων αξιωματικοί του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κι Έλληνες;;
10/04/2022
Πληροφορίες προέρχονται από αξιοπιστες πηγές: Κάτω από τη βιομηχανική ζώνη Azovstal, που ανήκει στον ολιγάρχη Rinat Akhmetov, που φέρεται να είναι νόθος γιος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Κούτσμα, υπάρχουν 24 χιλιόμετρα τούνελ σε βάθος έως και 30 μέτρων. Εκεί υπάρχει επίσης μια μυστική εγκατάσταση του ΝΑΤΟ PIT (Περιοχή)-404- και ένα μυστικό βιο-εργαστήριο του ΝΑΤΟ με βιολογικά όπλα. Στις εγκαταστάσεις του PIT-404, οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ είναι αποκλεισμένοι. Οι σήραγγες είναι εξοπλισμένες με σύστημα αποθήκης με θωράκιση. Μέσα βρίσκονται περίπου 240 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, καθώς και προσωπικό του βιοεργαστηρίου. Οι φρουροί τους, που χρηματοδοτούνται από τον Αχμέτοφ, ανέρχονται σε 3.000 άτομα.
Το βιοεργαστήριο στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη στις λεγόμενες εγκαταστάσεις PIT-404 κατασκευάστηκε και λειτουργεί από τη Metabiota, η οποία συνδέεται με τους Hunter Biden, Rinat Akhmetov και Vladimir Zelensky. Στα εργαστήρια αυτής της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για τη δημιουργία βιοόπλων. Χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έγιναν «ινδικά χοιρίδια» σε αυτά τα τρομερά πειράματα. Και σε αυτά τα απάνθρωπα πειράματα συμμετείχαν κυρίως δυτικοί «ειδικοί». Οι Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών και των ειδικών επιχειρήσεων δεν κατάφεραν να βγάλουν τους συναδέλφους τους από τη Μαριούπολη. Γι’ αυτό ο Μακρόν τηλεφωνούσε τόσο συχνά στο Κρεμλίνο και ζητούσε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους». Ορισμένοι Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.
Ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών, Eric Vido, απολύθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 για τις αποτυχίες της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αξιωματικοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Πολωνία και την Ελλάδα είναι πλέον αποκλεισμένοι στα μπουντρούμια του Azovstal. ( ας διαψευσθεί ότι υπάρχουν ΄Ελληνες αξιωματικοί. Αυτά λένε οι πληροφορίες)
Ο Αμερικανός υποστράτηγος Roger Cloutier, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε πρόσφατα από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR από ελικόπτερο που καταρρίφθηκε, είχε εντοπιστεί από την κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου και τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών στη Μαριούπολη με βάση τα αποτελέσματα της εξωτερικής επιτήρησής του που βασίστηκαν στα αποτελέσματα της παρακολούθησης της ερωμένης του που ήταν στη Σμύρνη Τουρκίας .Μια πολίτης της Ουκρανίας, γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες ως Klute, συνόδευε πάντα τον στρατηγό ως σύζυγος επί του πεδίου, έμπιστη και μεταφράστρια. Μόλις ελήφθη η πληροφορία ότι αυτή η κυρία έφτασε στη Μαριούπολη, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση και απέκλεισε την πόλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανή αποκεφαλίζει Ρωσόφωνο για  την Ουκρανία του ναζί Ζελένσκι. Σποτάκι κάλεσμα στην ουκρανική τηλεόραση! 
10/04/2022
Μια νέα κοινωνική διαφήμιση στην Ουκρανία. Σποτάκι κάλεσμα γι αποκεφαλισμούς. Μια κοπέλα που φέρει παραδοσιακή στολή της Ουκρανίας αποκεφαλίζει με δρεπάνι έναν Ρωσόφωνο.
 Μετά τη σταύρωση και το κάψιμο Ρώσου στρατιώτη ένα ακόμη κάλεσμα της Ουκρανίας του Ζελένσκι
Η Ουκρανή εμφανίζεται να λέει την ώρα που παίρνει το κεφάλι του Ρωσόφωνου:
”Συνάσουμε την αιματηρή μας σοδειά. Θα σκοτωθείτε όλοι στη μνήμη των θυμάτων στη Μπούτσα, Ιρπίν,Κιέβο, Χάρκοβο,Οδησσό, Μαριούπολη. Θα σκοτωθείτε όλοι, τα κουφάρια σας σαν τα χειρότερα πτώματα θα σαπίσoυν στα χωράφια κατά μήκους των δρόμων και στις ζώνες του δάσους.Θα φαγωθούν από τα σκυλιά και τα άγρια θηρία.Οι μανάδες σας θα σας ψάχνουν στο Tver,Pskov,Ryazan αλλά εσύ ο γιος δεν θα γυρίσεις ποτέ στο σπίτι. Καλώς ήρθατε στην Κόλαση”..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΓΡΑΦΑ: Ο Ζελένσκι είχε απαγορεύσει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα και μάλιστα τον εορτασμό της Κυριακής Ορθοδοξίας με το πρόσχημα της εσωτερικής ασφάλειας!!!
10/04/2022
H υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU είχε απαγορεύσει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα και μάλιστα τον εορτασμό της Κυριακής Ορθοδοξίας με το πρόσχημα της εσωτερικής ασφάλειας!!!
Στη Χερσώνα, ”φοβήθηκαν” να γιορτάσουν τις Ορθόδοξες γιορτές, πιστεύοντας ότι απειλούσαν την ασφάλεια! Αυτά επί ουκρανικών αρχών γιατί τώρα η πόλη είναι Ρώσικη ξανά και η Ορθοδοξία επιστρέφει στην κανονικότητα. Μια ήταν το κόβιντ την άλλη ήταν οι Ρώσοι κάθε τρεις και λίγο βρίσκουν αφορμή ν΄ανστείλουν την Ορθοδοξία.
Οι δημοσιογράφοι είχαν στην κατοχή τους έγγραφα που βρέθηκαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, από τα οποία προκύπτει ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας θεώρησε επικίνδυνο για τη χώρα να γιορτάζει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα.
Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι ουκρανικές αρχές φοβήθηκαν ότι η θρησκευτική πομπή, λιτανεία στη Χερσώνα για τη γιορτή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας το 2021 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για πολιτικούς σκοπούς και να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ουκρανών. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, η SBU δεν είχε συγκεκριμένα επιχειρήματα ως προς αυτό.
Αυτές τις μέρες κατατέθηκε προς ψήφιση νομοσχέδιο στην ουκρανική βουλή που αν ψηφιστεί εντός 48ωρου θα δημευθεί όλη η κινητή κι ακίνητη περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας της μόνης κανονικής που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας. Οι θρησκευτικές ελευθερίες στο ζενίθ τους. Τους απαγόρευσαν γλώσσα και θρησκεία..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατροπή του Πρωθυπουργού Πακιστάν. Έντονο παρασκήνιο. Τον αδειάζουν οι ΗΠΑ για να πάρουν τον έλεγχο λιμανιού Γκουαντάρ,που είναι η διέξοδος της Κίνας στον κόσμο κι ο πιο σημαντικός σταθμός στο νέο δρόμο μεταξιού!
10/04/2022 – 1.30 Π.Μ.
Ο Imran Khan απομακρύνθηκε από τη θέση του ως Πρωθυπουργός στο Πακιστάν.
Αυτό που συνέβη σήμερα στο Πακιστάν είναι μια καθαρά αμερικανική ενέργεια για τον έλεγχο του λιμανιού του Γκουαντάρ, επειδή είναι η διέξοδος της Κίνας στον κόσμο και είναι ο πιο σημαντικός σταθμός στο νέο δρόμο του μεταξιού, και η Αμερική μπορεί να ασκήσει πίεση στην Κίνα μόνο με το κόψιμο αυτής της φλέβας! Επίσης είναι στρατηγικής σημασίας για πίεση στο Ιράν. Οι προετοιμασίες για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και δεν υπάρχει έλεος για όποιον εκφράσει αντίρρηση.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν ανατράπηκε την Κυριακή με πρόταση δυσπιστίας που ψήφισε εναντίον του η Εθνοσυνέλευση, μετά από αρκετές εβδομάδες πολιτικής κρίσης.
Η πρόταση «εγκρίθηκε» από 174 από τους 342 βουλευτές, ανακοίνωσε ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Βουλής, Σαρντάρ Αγιάζ Σαντίκ.
Κανένας Πρωθυπουργός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη θητεία του στο Πακιστάν από την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά ο Imran Khan είναι ο πρώτος που έπεσε με ψήφο δυσπιστίας από αποστάτες πληρωμένους από την CIA, ενώ του αρνήθηκαν να κάνει Δημοκρατικές εκλογές!.
Ο διάδοχός του στην κεφαλή αυτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα θα πρέπει να είναι ο Σεχμπάζ Σαρίφ, ο ηγέτης των ισλαμοφασιστλών της CIA του Μουσουλμανικού Συνδέσμου του Πακιστάν (PML-N).
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αρνήθηκε να πάρει μέρος στο πόλεμο κατά Υεμένης..
Οι ειδικές δυνάμεις του Πακιστάν πήραν εντολή για σύλληψη του Imran Khan. Ταραχές στους δρόμους των πόλεων κινείται ο στρατός…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομαδική εκτέλεση Ρώσων στρατιωτών αιχμαλώτων από τους Ουκρανοναζί!!
10/04/2022
Ομαδική εκτέλεση Ρώσων στρατιωτών αιχμαλώτων από τους Ουκρανοναζί!!
Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα λάκκο που περιείχε πτώματα Ρώσων στρατιωτών στην Olkhivka, στην περιοχή του Χάρκοβο, στην Ουκρανία. Δεν ανακάλυψαν τίποτα εκτέλεσαν μαζικά εν ψυχρώ τουλάχιστον 10 αιχμαλώτους πολέμου..
Διαρκή εγκλήματα πολέμου…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χούντα Ζελένσκι εξαφανίζει πολιτικούς της αντιπάλους. Απαγωγή ανταφασίστα από Ασφάλεια και εξαφάνιση!
10/04/2022
Η χούντα Ζελένσκι επιδίδεται σε πογκρόμ αντιφρονούντων και εξαφανίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Oleg Novikov ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από την πόλη Χάρκοβο που κατά το παρελθόν είχε διωχθεί από το ΝΑΤΟικό καθεστώς Ζελένσκι απάχθηκε στις 5/04/22 στις 6 μμ από τις Δυνάμεις της Ασφάλειας Ουκρανίας (SBU) και οδηγήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.Είναι ανάπηρος χωρίς πόδι και πατέρας 3 παιδιών. Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη σύλληψη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ εσείς οι "αριστεροί" της καρέκλας ή οι "αριστεροί" του καβγά και της εσωστρέφειας, να τα βλέπετε.
Μελανσόν δεν απέσπασε μόνο το 212,2% των ψήφων.
Εβαλε και την ατζέντα των εκλογών, στρέφοντας το βλέμμα όλων μόνο στην επιβίωση του λαού. 
Ετσι ξεμπρόστιασε το Μακρόν και έσυρε ακόμη και τη Λεπέν πέρα από το σύνηθες ρατσιστικό της πρόσωπο.
Τι να τις κάνω τις "φιλειρηνικές" πορείες, αν ο λαός μας πεθάνει απ' την πείνα? Ποιόν ωφελούν οι κυρώσεις? Γιατί ακόμη και παραδοσιακοί αριστεροί ξέχασαν την απειθαρχία στην ΕΕ? Πού πήγε το σύνθημα για εθνική ανεξαρτησία?
Γιατί είμαστε ακόμη άτολμοι?
Γιατί αναλωνόμαστε σε ανούσιες, έως και γελοίες, εσωτερικές συγκρούσεις?
Γιατί η αριστερά στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην βλέπει το σημερινό διακύβευμα, αλλά έχει πατήσει την πεπονόφλουδα των "πρασίνων" ή του "δικαιωματισμού" ή της "ιδεολογικής καθαρότητας"?
Αντε, γιατί τα έχω πάρει....
Σχολιο.- εδω μας εφαγαν οι διεθνιστες που ξεχασαν που πεφτει η δραπετσωνα η ελευσινα και το κορδελιο......
Σχολιο.- Γιατί είναι πολλά τα λεφτά.
Σχολιο.- θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι Τσίπρας ο Μελανσόν.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Δες την πορεία του, μάθε. Εντελώς αντισυμβατικός και ασυμβίβαστος.
Το αντίθετο του Τσίπρα.
Σχολιο.- Για τον ίδιο λόγο που τα χαϊβάνια αγνοούν τους υγειονομικούς που αν και έπεσαν στην φωτιά μέσα στην πανδημία και τους χειροκροτούσαν, τώρα που κάνουν απεργία πείνας απέναντι στην παράνοια, κάνουν κοκοκο πίσω από τους Γεροτζιάφας και τους Βασιλακοπουλους
Σχολιο.- 27,6% ο Μακρόν, 23% η Λε Πεν και 22,2% ο Μελανσόν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.
Αρχίζει να γίνεται θρίλερ.
Σχολιο.- Έχασε οριακά τελικά την είσοδο στο δεύτερο γύρο ο δάσκαλος. Κρίμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι «ξεφωνίζουν» τον καγκελάριο Ο.Σόλτς: «Σημαίνον στέλεχος των SS στο Νταχάου και την Ουκρανία το 1943 ο παππούς του»!
10.04.2022 | 13:09
Εξόντωσε τους Εβραίους της Ουκρανίας
Σημαίνον στέλεχος των γερμανικών SS στον Β’ΠΠ ηταν ο παππούς του σημερινού καγκελάριου Όλαφ Σόλτς. Εκείνος ιδρυτικό στέλεχος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, ο νυν μεγαλοστέλεχος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας.
Με μεγάλη δράση, εκ των «ιδρυτών» του στρατοπέδου συγκέντρωσης Νταχάου και εν συνεχεία πρωταγωνίστησε στην δημιουργία των ουκρανικών SS πραγματοποιώντας σφαγές Ρώσων την περίοδο 1943-44.
Οι θέσεις τις οποίες υπηρέτησε  του απέφεραν μεγάλο προσωπικό πλούτο, βασικά απο τα χρυσά δόντια των Εβραίων που εξόντωσε στην Ουκρανία και εδραίωσε μια πολιτική δυναστεία η οποία συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι τον νυν καγκελάριο ο Όλαφς Σόλτς.
Αυτά αποκαλύπτει ρωσικός ιστότοπος δημοσιεύοντας φωτο του παππού του και όλη την αιματοβαμμένη καριέρα του επάνω στην οποία στηρίχθηκε εν συνεχεία η πολιτική καριέρα του Όλαφ.
«O παππούς του Olaf Scholz, Fritz Scholz,ήταν αξιωματικός των και αναπληρωτής του επίλεκτου συντάγματος SS regiment “Nordland”.
Τον Δεκέμβριο του 1942, ο φον Σολτς προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου, από τον Μάιο του 1943 διοικούσε την 11η Εθελοντική Μηχανοκίνητη Μεραρχία SS Nordland.(από Νορβηγούς και Δανούς εθελοντές)
Ήδη από το 1934 όταν βρέθηκε στις τάξεις του υποστηρικτικού σώματος  SS  είχε υπηρετήσει  στο Νταχάου.
Το 1943  βρέθηκε στην ηγεσία (οργάνωσε ουσιαστικά) της ουκρανική μεραρχία SS ενώ ήταν γνωστός για τις εκτελέσεις Εβραίων (εκτός από Ρώσους) τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ουκρανία¬.
Αυτά για να ξέρουμε ποιοι εχουν αυτή την στιγμή το κουμάντο στην Ευρώπη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικές αλήθειες για Covid-19 σε βρετανικό ΜΜΕ: «Tα τελευταία 2 χρόνια ήταν μια χιονοθύελλα ψεμάτων»
09.04.2022 | 23:42
«20.000 Βρετανοί πέθαναν από το εμβόλιο - Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές από καρδιακές προσβολές» λέει ο M.Steyn
Συγκλονιστικά ήταν τα όσα ακούστηκαν στο βρετανικό κανάλι GBN από τον δημοσιογράφο Mark Steyn, o οποίος δίχως να «μασά» τα λόγια του είπε απίστευτες αλήθειες για τον Covid-19 και τα εμβόλια. 
«Ο Covid-19 ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή λόγω δημόσιας πολιτικής σε καιρό ειρήνης του τελευταίου αιώνα και κάθε μέρα φέρνει νέες μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής στον δυτικό κόσμο ήταν μια χιονοθύελλα ψεμάτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα τονίζοντας ότι «σύμφωνα με την τελευταία αναφορά για τα εμβόλια από την Υπηρεσία Ασφαλείας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου η αποτελεσματικότητα για τους τριπλοεμβολιασμένους νέους είναι κάτω του μηδενός, το ίδιο και για τους ηλικιωμένους τριπλοεμβολιασμένους. 
Αν είσαι 60 ή μεγαλύτερος οι τριπλοεμβολιασμένοι έχουν πέντε φορές περισσότερη πιθανότητα να κολλήσουν Covid-19 από τους ανεμβολίαστους. Αν είσαι πάνω από τα 80 τα εμβόλια δεν προσφέρουν καμία προστασία που να είναι στατιστικά ανιχνεύσιμη».
Παράλληλα μίλησε και για τις παρενέργειες των εμβολίων για τον κορωνοϊό: «Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές και άλλοι αθλητές πέθαναν από καρδιακές προσβολές αφού εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού. 
Υπάρχουν αριθμοί που δείχνουν ότι έως και 20.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου πέθαναν από το εμβόλιο. Ξαφνικά υπάρχει πολλή ανεξήγητη υπερβάλλουσα θνησιμότητα». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποίηση Μόσχας σε ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο αποκλεισμό στον θύλακα του Καλίνινγκραντ: «Θα αντιδράσουμε δυναμικά»
10.04.2022 | 22:50
«Νομίζω ότι πολλοί καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά», δήλωσε.
To ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δια του ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάντερ Γκρούσκο προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ, «Θα αντιμετωπιστεί δυναμικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις»
«Ελπίζω πραγματικά ότι η κοινή λογική στην Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να παιχτούν παιχνίδια γύρω από το Καλίνινγκραντ. Νομίζω ότι πολλοί καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά», δήλωσε.
Επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος του ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, προειδοποίησε ότι «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της στο Καλίνιγκραντ».
Σύμφωνα με τον Τζαμπάροφ, «Αν υπάρξει αποκλεισμός, όπως λένε, η Ρωσία ξέρει πώς να ανοίγει αποκλεισμούς, έχουμε μεγάλη εμπειρία.
Αν θέλουν να μας φέρουν στο σημείο να αναγκαστούμε να ανοίξουμε αυτόν τον αποκλεισμό για να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μας που ζουν εκεί, μπορούμε», ανέφερε.
Επίσης ο Andrey Vypolzov, πολιτικός επιστήμονας του Καλίνινγκραντ μπορεί να απαντήσει στον χερσαίο αποκλεισμό του θύλακα της με «ανθρωπιστική παρέμβαση».
Και διευκρίνησε: «Ανθρωπιστική επέμβαση είναι η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον ενός ξένου κράτους στο έδαφός του προκειμένου να αποτραπεί μια ανθρωπιστική καταστροφή ή γενοκτονία.
Η ανθρωπιστική επέμβαση στο έδαφος του ΝΑΤΟ σε αυτή την περίπτωση θα έχει ως στόχο να σώσει ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες – κατοίκους της περιοχής του Καλίνινγκραντ» τονίζει ο Vypolzov.
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις το Σάββατο στο Καλίνινγκραντ προσομοιώνοντας βομβαρδισμούς εναντίον πολωνικών και λιθουανικών δυνάμεων.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων μέσω της Λιθουανίας στο Καλίνιγκραντ με βάση εξόρμησης την Λευκορωσία, όπως αποκάλυψε ανακοίνωση της ρωσικής Διοίκησης της Βαλτικής.
Μαχητικά αεροσκάφη 20 μαχητικά Su-27 και υποστρατηγικού βομβαρδισμού Su-24 πραγματοποίησαν εικονικές νυχτερινές επιθέσεις εναντίον εναέριων και επίγειων στόχων, σταθμών Διοίκησης και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η Λιθουανία και Πολωνία έχουν διακόψει την αεροπορική επικοινωνία του Καλίνινγκραντ με την Ρωσία, έχουν αναγγείλει ότι κλείνουν και την χερσαία επικοινωνία και όλα αυτά όταν η Λευκορωσία, η οποία αποτελεί τον βασικό σύμμαχο της Ρωσίας στην περιοχή, απέχει μόλις 65 χλμ. από το Καλίνιγκραντ δια μέσου της Λιθουανίας.
«Οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ αποφασίσουν ακόμα να επιβάλουν αποκλεισμό στην περιοχή μας, τότε ο ρωσικός στρατός θα μπορέσει να διαπεράσει τον χερσαίο «ανθρωπιστικό διάδρομο» προς τη Λευκορωσία με τη βία» ο Βιπολζόφ.
Αυτή η διαδρομή θα γίνει ένας πιθανός «δρόμος ζωής» για τους κατοίκους του Καλίνινγκραντ. Ένας άλλος «δρόμος ζωής» θα είναι η Βαλτική Θάλασσα.
Ο Λευκορώσος στρατιωτικός ειδικός Alexander Alesin θεωρεί την ανακοίνωση αποκλεισμού αρκετά πιθανή. «Το μίσος προς τη Ρωσία στη Βαλτική και την Πολωνία έχει φτάσει στο όρια, τα νεύρα τους έχουν αρχίσει να σπάνε» τονίζει.
Πάντως ο διοικητής του λιθουανικού στρατού, Αντιστράτηγος Valdemaras Rupshis δήλωσε ότι: «Η Λιθουανία και η Πολωνία έχουν αναπτύξει σχέδιο για την κοινή άμυνα του “Διαδρόμου Suwalki” – ένα στρατηγικά σημαντικό τμήμα των συνόρων Λιθουανίας-Πολωνίας μήκους 64 χλμ., που βρίσκεται μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής Καλίνινγκραντ της Ρωσίας».
Αν αυτός ο διάδρομος αποτελέσει άξονα προέλασης από λευκορωσικά και ρωσικά στρατεύματα, η Λιθουανία θα χάσει τον χερσαίο διάδρομο και θα αποκοπεί εντελώς από την υπόλοιπη Ευρώπη μαζί με τη Λετονία και την Εσθονία, αλλά το κυριότερο είναι ότι ο ρωσικός Στρατός θα μπορεί να προελάσει προς τα σύνορα της Γερμανίας και το Βερολίνο μέσα σε λίγες ώρες, δια μέσου της βόρειας Πολωνίας,
«Έχει εκπονηθεί λεπτομερές σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η θέση των μονάδων, οι ελιγμοί τους, τα πυρά υποστήριξης και τα στοιχεία αεράμυνας» απαντά ο Πολωνός Αντιστράτηγος Rupshis.
Πριν λίγο η Λιθουανία πρακτικά διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ρωσία απελαύνοντας τον Ρώσο πρεσβευτή
Η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα πράξει το ίδιο: «Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς.
Oι ίδιοι οι Ρώσοι προειδοποιούν για το τι μέλλει γενέσθαι: Ο διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας Konstantin Sivkov, σχολιάζοντας την κίνηση των κρατών αυτών δήλωσε:
«Οι συστοιχίες Iskander-Μ με εμβέλεια βολής 300 χλμ. του Καλίνινγκραντ θα κτυπήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, μέχρι και την Γερμανία. Επτά ώρες είναι οδικώς η απόσταση από το Καλίνιγκραντ μέχρι το Βερολίνο. Η Λετονία, η Λιθουανία και την Εσθονία, δεν αποτελούν πρόβλημα. Οι ίδιες οι χώρες δεν είναι ικανές στρατιωτικά. Ακόμη και αν αναπτυχθούν εκεί σημαντικές ομάδες στρατευμάτων από τις κύριες χώρες του ΝΑΤΟ, θα έχουν  μεγάλα προβλήματα. Είναι δύσκολο να τοποθετηθούν εκεί μεγάλα στρατεύματα. Εάν τοποθετηθούν πολύ συμπυκνωμένα εκεί, γίνονται στόχος χτυπημάτων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία θα συνοδεύονται από μάλλον μεγάλες απώλειες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριούπολη: Μέλη του Τάγματος Αζόφ κατέλαβαν δύο ξένα πλοία – Κρατούν ομήρους τα πληρώματα τους
10.04.2022 | 21:37
«Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η υγεία τους είναι ακόμη άγνωστη»
Δύο ξένα πλοία κατέλαβαν ουκρανοί ναζιστές στη Μαριούπολη και κρατούν ομήρους τα πληρώματά τους, όπως αναφέρει η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», σύμφωνα με το RIA Novosti και το TASS.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται και για το βουλγαρικό «Τσάρεβνα».
«Στο λιμάνι της Μαριούπολης, οι ουκρανικές ναζιστικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ξένα πλοία το «Τσάρεβνα» και το «Lady Augusta».
Κρατούν σε ομηρία τα πληρώματα αυτών των πλοίων, μάλιστα οι ναζιστές του Αζόφ εκτόξευσαν όλμους 120 χιλιοστών, διάφορους τύπους εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και φορητά όπλα από τα καταστρώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η υγεία τους είναι ακόμη άγνωστη. Η λαϊκή πολιτοφυλακή του DNR μαζί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν τις ζωές των ναυτικών που κρατούνται από τους Ουκρανούς ναζιστές», ανέφερε το TASS επικαλούμενο την ανακοίνωση του DNR.
Το Κέντρο Εκτάκτων Καταστάσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διέψευσε τις πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για το βουλγαρικό πλοίο «Τσάρεβνα» – Tsarevna.
Διευκρίνισε στη βουλγαρική τηλεόραση ότι είναι σε επαφή με τους Βούλγαρους ναυτικούς και «αυτή τη στιγμή όλοι είναι καλά».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπερισπασμός: Το ΝΑΤΟ δηλώνει «έτοιμο να τιμωρήσει την Κίνα για την υποστήριξη που προσφέρει στην Ρωσία»!
10.04.2022 | 17:09
Δηλώσεις Γ.Στόλτενμπεργκ ανεβάζουν την παγκόσμια ένταση
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ανακοίνωσε πως το ”ΝΑΤΟ θα επεκτείνει την συνεργασία με τις χώρες της Ασίας εξαιτίας της άρνησης της Κίνας να καταδικάσει την Ρωσία”.
«Θα συνδράμουν οι συνεργάτες μας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού όπως Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Κορέα. Επειδή αυτή η κρίση έχει παγκόσμιες επιπτώσεις που μας απασχολούν όλους.
Επιπλέον θα εμβαθύνει η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού σε περιοχές όπως ο έλεγχος των όπλων, ο κυβερνοχώρος, υβριδικό πόλεμο και η τεχνολογία».
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ θα υπερ-εξοπλίσουν χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού όπως Ν.Κορέα, Ιαπωνία και άλλες. Στόχος η Κίνα.
Σφοδρή αντίδραση Κίνας: Ολέθριες συνέπειες περιμένουν τις ΗΠΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέδωσε ανακοινώσεις με τις οποίες προειδοποιεί τις ΗΠΑ για “ολέθριες συνέπειες”.
Αναφέρει σχετικά:
“Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.
Εάν η αμερικανική πλευρά θέλει να ακολουθήσει λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.
Οι ΗΠΑ θα φέρουν την ευθύνη για όλες τις συνέπειες.
Yπάρχει νέος γύρος έντασης στα Στενά της Ταιβάν καθώς οι ΗΠΑ προωθούν την ατζέντα ανεξαρτητοποίησης. Χρησιμοποιούν την Ταιβάν για να περιορίσουν την Κίνα.
Καθώς οι αρχές της Ταϊβάν συνεννοούνται με τις ΗΠΑ, μερικοί μάλιστα κάνουν σκόπιμα μια αναλογία μεταξύ της Ταϊβάν και της Ουκρανίας παρά την εντελώς διαφορετική φύση τους.
Πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά. Όσοι παίζουν με τη φωτιά είναι βέβαιο ότι θα καούν”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινά η τελική φάση της μάχης στο Ντονμπάς: Και ακολουθούν Χάρκοβο και Οδησσός
10.04.2022 | 14:07
Η ρωσική «λαβίδα» θα οδηγήσει 100.000 Ουκρανούς στην παράδοση ή την καταστροφή
Ανανέωση από αρχικό κείμενο 8.57: Όλα δείχνουν ότι η μάχη για το Ντονμπάς ξεκίνησε καθώς οι Ρώσοι ξεκίνησαν προς διάσπαση της γραμμής άμυνας των Ουκρανών στο Ιζούμ και το Χάρκοβο, στα ανατολική, μεταφέροντας επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή αλλά αυτή η μάχη δεν θα είναι και η τελική καθώς η Ρωσία είναι αποφασισμένη, όσο χρόνο και να πάρει, να καταλάβει την Ουκρανία. 
Οι ρωσικές δυνάμεις μετά το Ντονμπάς θα βρεθούν σε θέση να προσβάλουν την Οδησσό και το Χάρκοβο κάτι που θα κάνουν καθώς για διαφορετικούς λόγους αυτές οι δύο πόλεις ξεκλειδώνουν την Ουκρανία, καθώς η μεν Οδησσός κάνει την Μαύρη Θάλασσα ρωσική “λίμνη” με το τεράστιο λιμάνι της, το δε Χάρκοβο (ήδη πολιορκείται πιο χαλαρά) είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας εκτός του ότι είναι μια τεράστια ρωσόφωνη περιοχή.
Ο σχεδιασμός αλλάζει καθώς ο αρχικός με την επιθετική εισχώρηση στο Κίεβο πέτυχε τον στρατιωτικό στόχο (συγκράτησε δεκάδες χιλιάδες ουκρανικού στρατού στην πρωτεύουσα) αλλά όχι τον πολιτικό, δηλαδή την ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι.
Πλέον η ρωσική δύναμη κρούσης αναδιατάσσεται και η Μόσχα θα προχωρήσει βήμα-βήμα προς επίτευξη των στόχων της με απώτερο το Κίεβο και τελικά την Λβίβ σκοπό την κατάληψη της Ουκρανίας ολικά καθώς ακόμα και αν παραμείνει ένα μικρό ουκρανικό δυτικόστροφο κράτος θα έχει ένα μόνιμο νατοϊκό ή φιλονατοϊκό αγκάθι στο πλευρό της.
Το ρωσικό πυροβολικό έτοιμο να «αλώσει» το Ντονμπάς
Την ίδια στιγμή με την ολοκλήρωση σχεδόν της κατάληψης της Μαριούπολης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την προώθηση προς βορά  με σκοπό να ολοκληρωθεί η “λαβίδα” που θα αναγκάσει τους Ουκρανούς στρατιωτικούς του Ντονμπάς ή να παραδοθούν ή να υποστούν συντριπτικές απώλειες.
Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι είναι μια άδεια από αμάχους ζώνη καθώς οι μάχες μαίνονται από το 2014 ενώ στην κατοχή των Ουκρανών δεν βρίσκονται μεγάλες πόλεις αλλά μόνο χωριά και κωμοπόλεις που ναι μεν είναι οχυρωμένες αλλά θα είναι βορρά για το ρωσικό πυροβολικό.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η αλλαγή επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχει σαν στόχο να αλλάξει ο συντονισμός των ρωσικών δυνάμεων, με στόχο, πλέον, μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με αποκλειστικό στόχο το Ντονμπάς, αντί μιας γενικευμένης επιχείρησης σε όλη την ουκρανική επικράτεια. 
Η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου εξαπέλυσε επίθεση στο Ντονμπάς με πυρά τακτικού πυροβολικού. Στόχος της ήταν όπως φαίνεται να κρατήσει απασχολημένους τους  σχεδόν 90-100.000 Ουκρανούς μαχητές που υπερασπίζονται αυτά τα εδάφη έτσι ώστε να μην μπορέσουν να μετακινηθούν προς τα άλλα πεδία των μαχών στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο και στο Κίεβο.
Τώρα, οι Ρώσοι ετοιμάζονται να περικυκλώσουν το Ντονμπάς από βορρά και νότο. Στα νότια, έχοντας εξασφαλίσει έναν χερσαίο διάδρομο από το Ροστόφ έως τη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται προωθηθούν βορειότερα με σκοπό να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Ντονέτσκ. Στα βόρεια, οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Χάρκοβο θα επιτεθούν στο Λουγκάνσκ.
Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από την Maxar Technologies αργά την Παρασκευή και κυκλοφόρησαν, δείχνουν το στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων να διασχίζει την πόλη Velykyi Burluk και να κατευθύνεται νότια, μέσω ενός τόξου που τη δεδομένη περίοδο ελέγχεται από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη πομπή προορίζεται για τις πρώτες γραμμές στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.
Κατά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, η Μόσχα σκοπεύει να κινητοποιήσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς σε αυτή την επιχείρηση. Η φάση αυτή του πολέμου «μπορεί να είναι πολύ αιματηρή και πολύ άσχημη», προειδοποίησε Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο αριθμός αυτός θα προστεθεί στις 55.000 δυνάμεις του Ντονέτσκ που σημαίνει ότι θα μιλάμε για 115.000 ρωσικές δυνάμεις κάτι που σημαίνει ότι συνδυαστικά με τα εκατοντάδες συστήματα πυροβολικού που συγκεντρώνονται θα επιτευχθεί η τοπική υπεροχή έναντι των Ουκρανών.
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται πως η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει 90.000 Στρατό με προοπτικές περαιτέρω αύξησης τους αλλά αυτή την φορά οι ρωσικές δυνάμεις μάλλον θα αναχαιτίσουν τα Javelin με την απλή μέθοδο της σφυροκόπησης από απόσταση των ουκρανικών θέσεων.
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ άλλωστε ήταν ξεκάθαρος και προετοίμασε τους πάντες λέγοντας:
“Η μάχη του Ντόνμπας είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει φτάσει την μέγιστη κλίμακα αλλά κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα σφοδρές συγκρούσεις. Και περισσότερα έρχονται δυστυχώς.
Η μάχη του Ντονμπάς θα σας θυμίσει, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι η αλήθεια, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου λάμβαναν χώρα μεγάλες επιχειρήσεις, μανούβρες με εμπλοκή χιλιάδων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων, δυνάμεων πυροβολικού, μαχητικών κτλ
Δεν θα είναι μια τοπική επιχείρηση σε σχέση με ότι είδαμε με τις ρωσικές προετοιμασίες μέχρι τώρα. Η Ρωσία έχει τα δικά της σχέδια, εμείς έχουμε τα δικά μας και το αποτέλεσμα της μάχης θα αποφασιστεί στο πεδίο”.
Την ίδια στιγμή ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αποστέλλονται άμεσα 120 τεθωρακισμένα και νέοι αντιπλοϊκοί πύραυλοι, επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα Starstreak, 800 αντιαρματικοί πύραυλοι και drones.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριγμοί στην Γερμανία: «Αν σταματήσουμε το ρωσικό φ.α έρχεται ανεργία και κοινωνική αναταραχή»
10.04.2022 | 10:29
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας
Οι Γερμανοί παρουσιάζουν ωμά το πρόβλημα, η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και εάν σταματήσει η παροχή του εν μια νυκτί θα ξεσπάσουν κοινωνικές ταραχές, η ανεργία θα εκτοξευθεί και μπορεί να αμφισβητηθεί και η δημοκρατία…
Αυτά δεν τα υποστηρίζει κάποιος αναλυτής αλλά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soder.
Η εξάρτηση από τη Ρωσία στους υδρογονάνθρακες πρέπει να αντιμετωπιστεί σταδιακά, διαφορετικά η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μεγάλες αρνητικές συνέπειες ανέφερε ο Markus Soder στην εφημερίδα Funke.
«Συμμερίζομαι την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι βραχυπρόθεσμα μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς πετρέλαιο και άνθρακα από τη Ρωσία. Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο δύσκολο.
Πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες για την πλειοψηφία του πληθυσμού» ανέφερε. «Αν σταματήσουμε το φυσικό αέριο από τη Ρωσία εν μία νυκτί, θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ανεργία, κοινωνική αναταραχή ενώ μπορεί να πληγεί και η δημοκρατία», προειδοποίησε ο Markus Soder
Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί από την προμήθεια άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία εντός ενός έτους.
Για την αντικατάσταση της παροχής φυσικού αερίου, κατασκευάζονται δύο τερματικοί σταθμοί LNG στο βορρά.
Ο Markus Soder πρότεινε επίσης την παράταση της διάρκειας ζωής πέντε πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία εν μέσω μιας δύσκολης ενεργειακής κατάστασης.
Το κλείσιμο των τριών πυρηνικών σταθμών που λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους είναι ένα σοβαρό ιδεολογικό λάθος. Προμηθεύουν ηλεκτρισμό σε 10 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Πρέπει να παρατείνουμε τη λειτουργία πέντε πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για άλλα πέντε χρόνια, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να επιτύχουν τους στόχους της πράσινης ενέργειας» επισήμανε ο Markus Soder
Ο γερμανός καγκελάριος Scholz ήταν στο παρελθόν αρνητικός στην παράταση της διάρκειας ζωής των πυρηνικών σταθμών.
Η Γερμανία αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια το 2011 ως απάντηση στην καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Την 1η Ιανουαρίου 2022, τρεις από τους έξι τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς στη Γερμανία αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο.
Τώρα τρεις σταθμοί παραγωγής ενέργειας αυτού του τύπου παραμένουν στη χώρα: στη Βαυαρία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Κάτω Σαξονία.
Υποτίθεται ότι θα απενεργοποιηθούν μετά το 2022.
Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η Γερμανία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης θα χρησιμοποιούσε περισσότερο αέριο από τη Ρωσία.
Αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η απεξάρτηση από την εξαγωγή πόρων από τη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την έναρξη μιας στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεις παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα: Οι… αφρικανικές κοινότητες ζητάνε περισσότερες παροχές
10.04.2022 | 10:11
Παράνομοι μετανάστες με τους «κεντρικούς συνδέσμους τους» στέλνουν επιστολές στο υπουργείο και τους δημάρχους
Τελικά κατάφεραν με τις κινήσεις και την αδράνεια των κυβερνώντων να δημιουργήσουν “πόλεις-γκέτο” παράνομων μεταναστών μέσα στον ελληνικό χώρο και μάλιστα οι κατά τα άλλα “αγνώστων στοιχείων” άρα και χωρίς την δυνατότητα απέλασης (!) παράνομοι αυτοι μετανάστες να στέλνουν επιστολές με αιτήματα προς την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές!
Αιτήματα με τα οποία ζητούν αυξήσεις επιδομάτων, ελέθερες εισόδους -εξόδους (για δουλειά δεν μιλάνε) και μάλιστα τα στηρίζουν οι υπόλοιπες εν ελλάδι… αφρικανικές κοινότητες!
Έμαθαν τελικά και τον συνδικαλισμό μάλλον.
Έτσι η πλειοψηφία των μελών της της αφρικανικής κοινότητας των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας  έχοντας την υποστήριξη των Κεντρικών Κοινοτήτων στην Αθήνα των Κογκό, Γουινέας, Καμερούν, Νιγηρίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε, υπογράφουν το παρακάτω κείμενο, το οποίο απευθύνουν στον υπουργό Μετανάστευσης, στους δημάρχους Ιωαννίνων και τα δημοτικά συμβούλια Ιωαννίνων και Ζηρού, καθώς και τα πολιτικά κόμματα.
Πρόκειται για μια ανοιχτή επιστολή που παραθέτει πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες: Έλλειψη ιατρικής κάλυψης, απουσία μέριμνας για τα άτομα μεΑ, αδυναμία επαρκούς πρόσβασης ή και αποκλεισμό από την εκπαίδευση, ακόμα και επισιτιστικό πρόβλημα.
Καταγγέλλουν ακόμα και φυλετικό διαχωρισμό και διακρίσεις στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων από το προσωπικό και τους διοικητές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΙΚΗ! ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από ισλαμιστή τρομοκράτη στην Αλεξάνδρεια...
Ισλαμιστής τρομοκράτης δολοφόνησε με μαχαίρι Χριστιανό κόπτη κληρικό στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου!!
Ο πατέρας Αρσένιος Ουαντίντ, ένας Χριστιανός κόπτης ιερέας σκοτώθηκε από έναν ισλαμιστή στους δρόμους της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Στις 8 μ.μ., μετά την ώρα του Ιφτάρ (Μουσουλμανική Νηστεία/Πρωινό του Ραμαζάνι), μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου με μαχαίρι στο λαιμό το απόγευμα της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022
Ο π. Αρσένιος Ουαντίντ,ήταν ιερέας του Ναού της Θεοτόκου και του Αγίου Αποστόλου Παύλου στο Καρμούζ Αλεξάνδρειας.
Ο π. Αρσένιος έκανε μια βόλτα με μια ομάδα νέων στο Al Corniche, τον παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου κατά μήκος του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, ακριβώς στην περιοχή Abu Hayf. Γύρω στις 21:15, μετά την ώρα του ιφτάρ για τη νηστεία του Ραμαζανιού, ένας ζητιάνος πλησίασε τον αδερφό Αρσένιο καθώς επρόκειτο να επιβιβαστεί σε ένα μικρό λεωφορείο με τους νέους και ζήτησε χρήματα απ΄τον π. Αρσένιο. Του τα έδωσε ο π. Αρσένιος.
Καθώς ο αδερφός Αρσένιος έδινε ελεημοσύνη, ένας άλλος άνδρας, ένας Ισλαμιστής φονταμενταλιστής, πλησίασε ήσυχα τον αδερφό Αρσένιο από πίσω. Τράβηξε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε τον π. Αρσένιο στον λαιμό. Φώναξε, «Αλλάχου Ακμπάρ», τον έσφαξε βίαια και του έκοψε την καρωτίδα. Σε αυτά τα γεγονότα έγιναν μάρτυρες της φρίκης τα νέα παιδιά μαζί του. Ο δολοφόνος συνελήφθη αμέσως. Ο π. Αρσένιος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Sidi Gaber και ξεκίνησαν τέσσερις προσπάθειες ανάνηψης. Δεν απάντησε σε καμία από τις προσπάθειες και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Ριζκ Ουάντιντ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 και χειροτονήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995 με το όνομα π. Αρσένιος. Ανυψώθηκε στο βαθμό του Ηγούμενου στις 16 Οκτωβρίου 2021 . Στις 7 Απριλίου 2022 δολοφονήθηκε άγρια. Ήταν 61 ετών.
Πατήρ Αρσένιος εξ Αλεξανδρείας. Νεομάρτυρας που δολοφονήθηκε, χθές, από ισλαμιστές στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Βέβαια, τέτοιες ειδήσεις κάνουν τζιζ στα ορθοπολιτικά ΜΜΕ της Δύσης....  
— Ο Ασκητής Τής Αγάπης  April 10, 2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σλάβα Ρασσία"! 20 ολοκαίνουρια βανάκια και τις 14 γεννήτριες, που παραδόθηκαν, σήμερα, στους λαούς του Λουγκάνσκ και του Ντανιέτσκ...
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ίδιος χώρος διαφορετική αντίληψη, διαφορετικός πολιτισμός.
Από  τη μία η σαπίλα και το ναρκεμπόριο στήνουν, μέσα στα... γήπεδα,  φιέστες υπέρ των φασιστών της Ουκρανίας, με άδεια γήπεδα, μα την κερκίδα να βγάζει οργισμένες ανακοινώσεις, χειροκροτούμενοι από τους λιγοστούς κουμπάρους της εξουσίας, αντί να βρίσκονται στο εδώλιο.
Από την άλλη, χωρίς καμία προβολή, ένας άλλος παράγοντας του ποδοσφαίρου, στέλνει βοήθεια, σ΄ αυτούς που επί 8 χρόνια σκοτώνουν οι φασίστες, ξεπλένοντας το όνομα των Ελλήνων, από την ντροπή της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης τους.
Ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στέλνουν στον Ιβάν Σαββίδη και σε όλους τους Έλληνες, οι μαχητές και οι λαοί του Λουγκάνσκ και του Ντανιέτσκ, για τα 20 ολοκαίνουρια βανάκια και τις 14 γεννήτριες, που παραδόθηκαν, σήμερα, στους αποδέκτες τους.
"Ευχαριστώ" λένε και οι απλοί Ρώσοι πολίτες, που ζητούν να μεταφερθεί με οποιονδήποτε τρόπο η ευγνωμοσύνη τους, τονίζοντας ότι "οι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, ήταν και θα παραμείνουν άρρηκτοι", ανεξάρτητα, από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.
"Σλάβα Ρασσία"!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΧΑΣΜΟΣ! Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας (και) στην Γερμανία...
Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας και κατά του «ρωσισμού», των διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ανόβερο, στη Φρανκφούρτη και σε άλλες πόλεις. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαδηλωτές ήρθαν μάλιστα αντιμέτωποι με υποστηρικτές της Ουκρανίας. 
Στο Ανόβερο η διαδήλωση έγινε με αυτοκινητοπομπή περίπου 350 οχημάτων, υπό το σύνθημα ενάντια στη ρητορική μίσους, του εκφοβισμού και των διακρίσεων σε βάρος του ρωσικού λαού και με πλακάτ που αναφέρονταν σε προσβολές και εκφοβισμό που υφίστανται τα παιδιά των Ρώσων στη Γερμανία.
Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, πολλοί από τους διαδηλωτές δήλωναν στους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι «στα νοσοκομεία που χτυπήθηκαν κρύβονταν ουκρανοί στρατιώτες», ότι «η Ουκρανία δεν είναι ξεχωριστό έθνος και η χώρα ανήκει στη Ρωσία» κ.ο.κ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήλεγξαν τα αυτοκίνητα για ενδεχόμενα “παράνομα” σύμβολα, όπως το «Ζ» (που σημαίνει την Νίκη εναντίον του ναζισμού και του φασισμού), ή συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να εκτρέψουν την αυτοκινητοπομπή σε εναλλακτικές διαδρομές, όταν δεκάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους και να τους πετούν αυγά. Λίγο αργότερα περίπου 3.500 άτομα πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση.
Στη Φρανκφούρτη οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αυτοκινητοπομπή 700 αυτοκινήτων και τελικά περίπου 1.000 άτομα διαδήλωσαν υπέρ της Ρωσίας στο κέντρο της πόλης. Και σε αυτή τη περίπτωση πολλές οργανώσεις είχαν καλέσει τους πολίτες σε αντι-συγκεντρώσεις, υπέρ της Ουκρανίας. «Διευκολύνουμε το δικαίωμα για διαδηλώσεις, αλλά ελέγχουμε και για τη διάπραξη αδικημάτων. Χωρίζουμε τις ομάδες προκειμένου να αποτρέψουμε την κλιμάκωση. Θα ενεργήσουμε άμεσα, με συνέπεια και αναλογικότητα σε οποιεσδήποτε προσβολές κατά της Ουκρανίας ή δηλώσεις υπέρ του πολέμου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όπως έκανε γνωστό, ένα άτομο κρατούσε σοβιετική σημαία, η επίδειξη της οποίας έχει απαγορευτεί, όπως και των σημαιών της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ». Ένας άνδρας συνελήφθη, επειδή επιτέθηκε κατά των αντιδιαδηλωτών με σπρέι πιπεριού. Η αστυνομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στα συνθήματα που ακούστηκαν υπέρ της ρωσικής επίθεσης, στο εξής θα φροντίσει για ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα από τις διαδηλώσεις.
Μικρότερης έκτασης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Στουτγκάρδη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Προτείνω και δεύτερη θητεία! Πάρτε του μόνο το βαλιτσάκι!»
Της Ιωάννας Υψηλάντη
«Η Αμερική είναι ένα έθνος που μπορεί να οριστεί με μια λέξη. Ήμουν στο κάτω μέρος... στο... κάτω μέρος... στους πρόποδες, συγγνώμη, των Ιμαλαΐων. Μαζί με τον Xi Jingping. Ταξίδεψα μαζί του. Όταν ήμουν αντιπρόεδρος. Οδήγησε 17 χιλιάδες μίλια. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβές», τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μπορεί να μην κατάλαβα τίποτα, απ΄αυτήν την βαρύγδουπη πολιτική δήλωση σε απ΄ευθείας μετάδοση, αλλά μου άγγιξε την καρδιά!
Προτείνω και δεύτερη θητεία!
Πάρτε του μόνο το βαλιτσάκι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΗ είναι η ψαλίδα ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν...
Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, απλα αποτελέσματα (χωρίς εκτίμηση, και σύγκριση τμημάτων), Μακρόν και ΛεΠεν παίρνουν 27,6% και 23,4% και ο Μελανσον 21,95%.
Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ 7,05%, η Βαλερί Πικρές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος 4,79%, ο Γιανίκ Τζάντοτ των Οικολόγων 4,58%, ο Ζαν Λασάλ πρώην στέλεχος του κεντρώου Δημοκρατικού κινήματος 3,16%, ο Φαμπιέν Ρουσέλ του Γαλλικού ΚΚ 2,31%, ο ακροδεξιός Νίκολας Ντιπόν Εϊνάντ 2,07%, η Αν Χιντάλγκο από το Σοσιαλιστικό κόμμα 1,74%, Φιλιπ Πουτού από το τροτσικιστικό Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα  0,77% και η Ναταλί Arthaud από την τροτσκικιστική Lutte Ouvriere 0,57%