Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Πεμπτη 21 Απριλιου 2022


Vassilis Makridis

20/4/2022 – 23.00

- Πριν την κυρίως ενημέρωση που θα ακολουθήσει μετά τα μεσάνυχτα (για να έχει κλείσει η μέρα που διανύουμε), δεν άντεξα στον πειρασμό να σχολιάσω μετρημένα όλα κι όλα τρία θέματα, σχετικά με το μέτωπο και γύρω από αυτό:

- 1) Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα με απόλυτη επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Vostochnoye στην Ανατολική Σιβηρία εκτόξευση υπερηχητικού διηπειρωτικού πυραύλου τύπου Sarmat. ΟΚ μέχρι εδώ... Από πού βγαίνει η ονομασία του συγκεκριμένου πυραύλου;;; Από τους αρχαίους Σαρμάτες, ειρηνικούς γείτονες των (πιο... «πολεμοχαρών», ας πούμε) Σκυθών. Πού εκτεινόταν το μεγάλο, για τα δεδομένα της αρχαίας εποχής, κράτος τους;;; Περίπου στα σημερινά όρια του κράτους που ονομάζεται Ουκρανία (σε εποχές, βεβαίως, που όχι Ουκρανοί, αλλά ούτε Σλάβοι γενικώς δεν υπήρχαν, ούτε κατά διάνοια). Όλα καλά μέχρι κι εδώ... ΟΜΩΣ... Όμως τα... «σοβαρά» δυτικά ΜΜΕ (και τα δικά μας ως πιστοί κολαούζοι) «ανακαλύπτουν» ότι ο πύραυλος αυτός ονομάζεται... «Σατανάς-2» και αυτό γίνεται έως και πηχυαίος τίτλος στο οικείο «ρεπορτάζ»!... Βεβαίως, εάν δεν αρκεστείς σε αυτόν και μπεις για να διαβάσεις το «ρεπορτάζ» (κάτι που, στατιστικά, η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών ΔΕΝ κάνει στο Διαδίκτυο), ανακαλύπτεις ότι «Σατανάς-2» ΔΕΝ είναι η πραγματική ονομασία του πυραύλου, αλλά... το παρατσούκλι που το έχουν «κολλήσει» στο ΝΑΤΟ!!! Μάλιστα, κυρίες και κύριοι!!! Θαυμάστε «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία και «αμερόληπτη» ενημέρωση (γιατί μπατάρει η βάρκα, θείο;;;). Τα υπόλοιπα σχόλια, φυσικά, δικά σας...

- 2) Τελικά οι 140 άμαχοι που απελευθερώθηκαν χτες από τις ρωσικές δυνάμεις στο εργοστάσιο AzovStal' της Μαριούπολης, δεν ήταν ακριβώς... «όμηροι» των Ουκροναζί αλλά... συγγενείς τους, σύμφωνα με τον Ρώσο δημοσιογράφο και ανταποκριτή του καναλιού RT στην περιοχή Μουράντ Γκαζντίεφ, το ρεπορτάζ του οποίου αναδημοσίευσε στο κανάλι της στο Telegram η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν. Ο Γκαζντίεφ αναφέρει, ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες μεταφέρθηκαν εκεί από τους συγγενείς τους-μέλη του «Αζόφ» για λόγους ασφαλείας και, επί της ουσίας, για να μην πέσουν τυχαία θύματα των μαζικών εκκαθαρίσεων στις οποίες προέβησαν οι ένστολοι συγγενείς τους από τις 2 Μαρτίου και μετά, όταν και έθεσαν προσωρινά την πόλη υπό τον έλεγχό τους. Μόλις «έσφιξαν τα γάλατα», κοινώς μόλις ο κλοιός των δυνάμεων της Ρωσίας και της ΛΔ Ντονιέτσκ άρχισε να γίνεται ασφυκτικός γύρω από τον AzovStal', οι 140 με εντολή των ένστολων συγγενών τους εγκατέλειψαν το χώρο του εργοστασίου και αναζήτησαν προστασία από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της ΛΔ Ντονιέτσκ, η οποία και τους προσφέρθηκε, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του τι τομάρια είναι οι συγγενείς τους ένστολοι Ουκροναζί. Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες και οι πολιτοφύλακες των δύο ΛΔ τηρούν όλους τους κανόνες συμπεριφοράς τόσο απέναντι στους αντιπάλους αιχμαλώτους, όσο και απέναντι στον άμαχο πληθυσμό, ακόμη και στην περίπτωση που ανάμεσά του υπάρχουν πχ και καταδότες, που μπορεί να μην έπιασαν όπλο οι ίδιοι εναντίον των συμπολιτών τους, έγιναν όμως αιτία κάποιοι από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους, ή να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς, σωματική και ψυχολογική βία και διαφόρων ειδών εκβιασμούς και εξευτελισμούς από τους ένστολους Ουκροναζί. Γι' αυτό ακριβώς έχουν «λυσσάξει» σύσσωμα τα δυτικά συστημικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν μια εικόνα του ρωσικού στρατού και του ρωσικού λαού εν γένει ως «αγέλης από κτήνη», που δεν έχει τίποτε το κοινό με το ανθρώπινο γένος. Ουσιαστικά αυτό που επιχειρούν, είναι να μεταγράψουν την πραγματική εικόνα των Ουκροναζί στους Ρώσους και τους συμμάχους τους των δύο ΛΔ. Και επειδή η αλήθεια... «χαλάει την όμορφη ιστοριούλα τους» (σε πείσμα της ρήσης που αποδίδεται στον Eugene Meyer, πάλαι ποτέ κραταιό μιντιάρχη της Washington Post, αλλά και Πρόεδρο της FED και της Παγκόσμιας Τράπεζας), έχουν επιδοθεί μετά μανίας στη συνειδητή διαστρέβλωσή της.

- 3) Τελικά ο διαβόητος «Μιχαήλ», ο νεοναζί αλητάμπουρας που παρουσιάστηκε κατά τη διαδικτυακή «φιέστα» του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο ως «Έλληνας μαχητής-υπερασπιστής της Μαριούπολης», δοκίμασε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της... «αύρας Μητσοτάκη» και, σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, βλέπει ήδη τα ραδίκια ανάποδα από το γόνιμο υπέδαφος της ΝΑ Ουκρανίας... Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο «Μιχαήλ» (ο οποίος ανάθεμα κι αν λεγόταν έτσι, αφού κατά πάσα πιθανότητα ήταν «τουρκο-ρομά» καταγωγής) σκοτώθηκε σε μάχη μελών του «Αζόφ» με μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ, πιθανόν έξω από το εργοστάσιο «Ιλίτς», σε προσπάθεια των Ουκροναζί να διασπάσουν τον κλοιό των αντιπάλων τους (το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ήταν, να υπενθυμίσω, 50 νεκρά μέλη του «Αζόφ» και 42 αιχμάλωτοι).

Σχολιο.- Ο Vasilis Makridis χρηματοδοτείται από την δουλειά του κι από όσο ξέρω δεν σταματάει. Ξέρεις υπάρχουν και οι υγιείς άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά όπως προβλέπεται. Αφιλοκερδώς. Ναι! Υπάρχουν υπέρμαχοι του δικαίου και ζουν ανάμεσα μας. Υπάρχει και η ενημέρωση που μέχρι στιγμής δεν έχει τουλάχιστον αποδειχτεί ψεύτικη. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει και η λίστα Πέτσα που στηρίζει τις ελληνικές αποστολές οπλισμού (έμαθα ότι είναι 7 και όχι 1), που παρουσιάζει τους ουκρανούς φασίστες ως αγίους με ήθος και αξίες, που λειτουργεί από λοκντάουν εποχή με κακοπληρωμένους παπαγάλους διαφόρων ειδικοτήτων που εσύ πληρώνεις για να καταφέρουν να σε τοποθετήσουν ως στρατιώτη στο δικό τους στρατόπεδο φτιαγμένο κι αυτό με δικά σου χρήματα. Κι όπως είσαι έτσι σε πλήρη κατάσταση "ΤΟ κορόιδο" σε πειράζει να ακούσεις μια άποψη που τουλάχιστον στην τσέπη σου δεν έχει την παραμικρή οικονομική προέκταση. Σε πειράζει γιατί κατά βάθος κλαις τον ιδρώτα και το χρήμα που στην κυριολεξία σου έκλεψαν και συνεχίζουν να σου κλέβουν. Μην τον ξαναδιαβάσεις. Ενημερώσου από ΣΚΑΙ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επικεφαλείς στρατηγοί της ΛΔ Ντονέσκ συνεδριάζουν με τη κόκκινη σημαία  με το σφυροδρέπανο να γράφει ΕΣΣΔ (CCCP)

Θα τα μάθει ο Πούτιν και θα τους κάνει "ντα-ντα". Ή θα τους κλείσει στα μπουντρούμια του, για να τους βασανίσει, επειδή χρησιμοποιούν σοβιετικά σύμβολα. (Και ναι, υπάρχουν άτομα που το πιστεύουν... ).

Σχολιο.- ..οι ρωσοι στρατιωτες ειναι παιδια του λαου και μεγαλο μερος του ρωσικου λαου νοσταλγει την μεγαλη σοβιετικη ενωση..ο πουτιν ειναι πανεξυπνος και ξερει να κρατα της ισορροπιες..δεν θα διχασει τον στρατο του εν μεσο πολεμου αλλωστε καποτε ειχε δηλωσει.. σεβομαι τον κομμουνισμο..επομενος δεν εχουν κανενα προβλημα..

Σχολιο.- Ο Πούτιν διατηρεί το μαυσωλείο του Λένιν μέσα στο Κρεμλίνο.

Μπορεί να μετανομάστηκε το Λένινγραντ σε Αγία Πετρούπολη ,

αλλά η ευρύτερη περιφέρεια του διατηρεί την ονομασία Λένινγκραντ.

Σχολιο.- Θυμαμαι καπου στα πρωτα του χρονια οταν στη μεγαλη παρελαση εβγαλε και τα σοβιετικα συμβολα και τα βυζαντινα.

Οι δυτικοι επαθαν ακαριαια λυσσα .

Μετα που ρωτηθηκε ειπε το αυτονοητο.

Πως ειναι οι δυο ριζες της σημερινης Ρωσιας κ φυσικα τιμα και τις δυο .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αγαπημένο μου σημείο στη Βίβλο είναι εκεί που ο Θεός δίνει ελεύθερη βούληση σε όλους, και μετά σκοτώνει με πλημμύρα όσους τον αψηφούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NewRussia.gr

20/4/2022 – 18.00 ώρ.   

Η φωλιά της παραπληροφόρησης στα χέρια του ρωσικού στρατού. Berdyansk

Πηγή: 

https://twitter.com/dionisaros1974/status/1516367226009489408?fbclid=IwAR2IH0MVTF7V6BDZVdwt4EG6_ragP9KK0hsnlIiiUVOoj7MYZEhxGroAYMk



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BREAKING NEWS!!!

Μαζικές παραιτήσεις απο εργασία παρατηρήθηκαν διεθνώς απο Ελληνες μετανάστες στο άκουσμα απο τον Ελληνα Πρωθυπουργό για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε 713 ευρω μεικτά.

Συνωστισμός στα διεθνή αεροδρόμια προκειμένου να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Μάχες για ένα εισιτήριο επιστροφής. 

Σε απόγνωση οι ξένοι εργοδότες που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτή την προσφορά

Παρατηρήθηκε έλλειψη μελάνης σε συνοριακούς σταθμούς "Δεν μπορούμε να σφραγίσουμε διαβατήρια" καταγγέλλουν οι υπάλληλοι χωρών εκτός της ΕΕ

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Εμμανουέλ Μακρόν καθώς η ωρα μετάδοσης του διαγγέλματος του Έλληνα Πρωθυπουργού μείωσε αισθητά την τηλεθέαση του Γαλλικού debate



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει με καλύτερη διαχείριση από την ΝΔ

Χρειάζεται να φορολογήσει τους μεγάλους φοροφυγάδες

Αλλά δεν βλέπω πρόθυμο ούτε το Τσίπρα ούτε η ομπρέλα ξέρει τι θέλει.

Το ΚΚΕ φροντίζει με προσοχή να μην υπερβεί τα επιτρεπτά όρια και είναι ακίνδυνο για το σύστημα


Ευάγγελος Μυτιληναίος. Φέσι 104 εκατομ. Ευρώ στη ΔΕΗ.

Συμβιβάστηκε στα 30 εκατομ. Ευρώ. Επί 3 χρόνια δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ. Πληρώνουν τα χαράτσια της ΔΕΗ τα κορόϊδα οι Έλληνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Πρίν απο λίγα λεπτά,ο γνωστός τρομοκράτης Εμμανουήλ Ναζωραίως(ή Χριστός ή Ιησούς)επιτέθηκε με τους συντρόφους του στο Ιερό Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας,απειλώντας και καθυβρίζοντας επενδυτές,εργαζομένους και καταναλωτές.Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους από τον εισαγγελέα Πόντιο Πιλάτο,για διατάραξη,καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας,εξύβριση,προσβολή θρησκεύματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.Δηλώσεις επί του θέματος έκανε ο έπαρχος Κυργιάκος Εξαποδώς:''Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη κατά της πανούκλας και η επαρχία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους περιηγητές,ομάδες,υποκινούμενες απο τον λα'ι'κισμό ,τη τυφλή βία και τη μισαλλοδοξία,προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις ως προς την ησυχία,τάξη και ασφάλεια των πολιτών και την πρόοδο της επαρχίας.Ματαιοπονούν όμως,η τοποτηρητία δεν δημοκρατείται!''Δήλωση έκανε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αλέξιος Αρτηνός :''Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται.Η Αριστερά του Κυρίου ,δεν έχει σχέση με τη βία''.Δήλωση έκανε όμως και ο γνωστός αναγνώστης του πάπυρου ''Καθημερινός'' και θερμός υποστηρικτής του κινήματος ''Μένουμε Ρωμα'ι'κη Αυτοκρατορία''κος Αθανάσιος Μπεν Αλαφουζίλ Τζή Μερός:''Ο κύριος Ναζωραίος και οι σύντροφοί του είναι τα κατάλοιπα του πλειβιακού εθνικισμού'',αμέσως μετά τη δήλωσή του,αυνανίστηκε δημοσίως,παρακολουθώντας ,σε σκιτσογραφία,την σφαγή του αντιεθνικιστή ραψωδού Παύλου Kερατσινιώτη (Ακκύλας Πί) απο μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης ''Χρυσό Αυγό Της Κότας''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι φαίνεται ότι επιθυμούν να οδηγηθεί το κίνημα των υγειονομικών σε αναστολή και γενικότερα το κίνημα κατά των υποχρεωτικοτητων(εμβολιασμοί, πιστοποιητικά, πρόστιμα στους 60+) σε ήττα.

Το κακό είναι ότι λειτουργούν ως "Δούρειοι Ίπποι" μέσα στους κόλπους του ίδιου του κινήματος, επιχειροντας να το στρέψουν στους δικούς τους πολτικοιδεολογικους στόχους.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το κάνουν λίγες μέρες πριν ανακοινώσει ο Μητσοτάκης εκλογές για τον Ιούνιο, κάτι που είναι πλέον αναμενόμενο και όλες οι ενδείξεις (αύξηση των κατώτερων μισθών, πρόωρη διεξαγωγή των Πανελλήνιων) το προδιαγραφουν.

Όμως οι "Δούρειοι Ίπποι" θέλουν να "δοξαστουν". Να χαρακτηριστεί ότι εξ αιτίας της δικής τους δράσης θα πιεστεί ο Μητσοτάκης και όχι εξ αιτίας του αδιεξόδου που έχει οδηγήσει τον λαό η πολιτική του σε όλα τα ζητήματα, εθνικά, ενεργειακό, οικονομικό, κοινωνικό.

Αν απλά θέλουν να "δοξαστουν" δεν είναι και τόσο τραγικό. Αν όμως θέλουν να επενδύσουν και σε μελλοντική κάθοδο ως υποψήφιοι με κάποιο ακροδεξιό η φασιστικό μόρφωμα παίρνει άλλη διάσταση το πράγμα...

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για το κίνημα των υγειονομικών σε αναστολή, προκειμένου ούτε να στοχοποιηθεί ούτε να καπελωθεί...

Και μακάρι γι'αυτα που γράφω να φταίει η φαντασία μου...


ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ. ‘'ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΝΟΥΜΕ 48 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ -ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Ο κύριος Στάσσης παρακολούθησε κάποιο τριετές πρόγραμμά σπουδών σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, έκανε κι ένα(1) χρόνο μεταπτυχιακό για να συμπληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του, αλλά όταν επέστρεψε στην Ελλάδα έπρεπε να περάσει επιπλέον πέντε(5) μαθήματα σε ελληνικό πολυτεχνείο για να του αναγνωριστεί δίπλωμα πολιτικού μηχανικού. Ο κύριος Στάσσης δεν το έκανε, είχε άλλα σχέδια, πήρε άδεια εξασκήσεως ως «ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» από το ΤΕΕ εκμεταλλευόμενος τις (απο)ρυθμίσεις Κεραμέως, υπομηχανικός που λέγαμε παλιά. 

Ωστόσο ο κύριος Στάσσης δηλώνει Πολιτικός Μηχανικός, και κάτοχος ΜΒΑ (εκείνο το ένα επιπλέον χρονάκι άμα το φουσκώσεις δείχνει περισσσότερο αλλά ΜΒΑ δεν γίνεται). Παρά ταύτα που δεν μαρτυρούν αριστεία, το αντίθετο μάλλον, ο Μητσοτάκης τσαλαπατώντας εκατοντάδες έγκυρους τίτλους σπουδών και γνήσια μεταπτυχιακά άλλων εν δυνάμει υποψηφίων διόρισε αυτόν τον κύριο με 360.000 ευρώ το χρόνο, στη ΔΕΗ για να φτάσει την κιλοβατώρα στα 500 ευρώ και να κονομαει το CVC που αγόρασε η ΔΕΗ και οι άλλοι ιδιώτες πάροχοι Ενέργειας που βρήκαν ξέφραγα τα λεφτόδεντρα των Ελλήνων και έκαναν ντου!]

#αγυρτεία_ΝΔ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η 4η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ. 

Ειδικά για τα παιδιά και είδαμε το γιατί ήδη (εξασθένηση ανοσοποιητικού και δημιουργία νέων ασθενειών απο ανεξερεύνητους ιούς). Σημειώστε πως στα νοσοκομεία φτάνουν οι ακραίες περιπτώσεις. Ο αριθμός των "ηπατίτιδων" στα παιδιά είναι πιο μεγάλος απο αυτόν που καταγράφεται στα νοσοκομεία. Αυτό αφορά και τις παρενέργειες των σκατοεμβολίων που καταγράφονται.

Πρόβλημα υπάρχει και για τους άνω των 70 αφού το ανοσοποιητικό τους δεν λειτουργεί επι το πλείστον για να παράγει εξουδετερωτικά αντισώματα κλπ. Οι γέροι μέ μια γρίππη πεθαίνουν. Το ξέρετε αυτό.

Τα εμβόλια του Μπουλά είναι άχρηστα και επικίνδυνα.

Πολύ πιο επικίνδυνη προφανώς είναι η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους και όσους ρυθμίζουν για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό τους. Αυτοί λένε το αντίθετο. Ε και; Tρελλοί είναι ότι θέλουν λένε και απο δημοσιεύσεις ο Μπουλάς και το επικοινωνιακό του τμήμα να είναι καλά. Οτι τους λείπει απο τη φαρέτρα το φτειάχνουν.

Η θέση μου είναι να μη κάνει κανείς εμβόλιο άλλο. Οτι κακό έγινε, έγινε. Ξέρουμε πως όλοι στη Βουλή είχαν ρόλο άλλοτε μπροστινού και άλλοτε πισινού στη προώθηση των σκατοεμβολίων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι πιστεύουν ότι η Ρωσία διεξάγει ιμπεριαλιστικο πόλεμο ας το πούνε εδώ στη ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ και στα δύο αδέρφια του ΚΚουκρανιας.
Εμένα μη μου ζαλίζεται τα αρ.........



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1966-67: Η ΔΕΞΙΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ 
Η ύπαρξη «χούντας» στον στρατό, δηλαδή συγκροτημένου συνδέσμου αξιωματικών που απέβλεπε στην επιβολή δικτατορίας, καταγγελλόταν σταθερά από την Αριστερά, αλλά και από το Κέντρο, ιδιαίτερα μετά το εκλογικό πραξικόπημα του 1961 κι ακόμη περισσότερο μετά το βασιλικό πραξικόπημα του Ιουλίου 1965. Επρόκειτο για μια καταγγελία που η Δεξιά απέκρουε, υποστηρίζοντας πως πίσω απ’ αυτήν κρυβόταν η επιδίωξη των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους να συκοφαντήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να πετύχουν την αποδιάρθρωσή τους, με την απομάκρυνση των εθνικοφρόνων αξιωματικών. 
Εντούτοις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει επί δεκαετίες το φως της δημοσιότητας, η πιθανότητα και αναγκαιότητα μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής δεν ήταν έξω από τη συλλογιστική κορυφαίων παραγόντων του καθεστώτος, με πρώτο και κύριο τον ίδιο τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Ανάμεσά τους ήταν και ο εγκατεστημένος στο Παρίσι ιδρυτής της ΕΡΕ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος, το 1966, ανέφερε ότι «… θα πρέπει να αντιμετωπισθή ίσως η λύσις της εκτροπής». Επίσης, σε επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, έγραφε: «Είναι στιγμαί κατά τας οποίας η κρίσις των θεσμών αλλά και των ηθών είναι τόσον βαθεία, ώστε δια να σώσεις την δημοκρατίαν, οφείλεις να την ξανακάνης».
Απαντώντας, ο Τσάτσος, δήλωνε απερίφραστα τη συμφωνία του: «… για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, εισηγούμεθα – (λέω “…γούμεθα”, διότι ασπάζομαι… ανεπιφύλακτα τις σκέψεις σου). Εισηγούμεθα, λοιπόν, παρεκτροπήν από το πολίτευμα και μίαν προσωρινήν δικτατορίαν – ίσως ενός έτους» . Ανάλογες θέσεις θα εκφράσει ο Καραμανλής και μετά την επιβολή της δικτατορίας. Απευθυνόμενος στον βασιλιά, στις 9 Νοεμβρίου 1967 (ένα μήνα πριν από το αποτυχημένο βασιλικό κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967), αναγνώριζε την ανάγκη καθεστώτος «έκτακτης εξουσίας» χωρίς εκλογές, για τη συντηρητική αναθεώρηση του Συντάγματος, τη λήψη αντιδημοτικών μέτρων στην οικονομία κ.λπ.. 
Το ιδεολογικό κλίμα για την αντιδημοκρατική εκτροπή καλλιεργείται από τον Σάββα Κωνσταντόπουλο, ο οποίος, το 1966, εκδίδει την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Τον ίδιο χρόνο, με το βιβλίο του «Ο φόβος της δικτατορίας», κάνει σαφή αναφορά στο «ενδεχόμενο μίας διαιτητικής δικτατορίας» . Κινούμενος στη γνωστή κατεύθυνση του «κομμουνιστικού κινδύνου», υποστηρίζει ότι «η απειλή δικτατορίας, που αντιπροσωπεύει, οδηγεί πολλούς στη σκέψι, όταν παρατηρείται έντασι της κομμουνιστικής δραστηριότητας, ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος, για να εξουδετερωθεί, είναι η δικτατορία». 
Τις απόψεις Κωνσταντόπουλου επικροτούσε ο αρχηγός της ΕΡΕ Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενώ ο Καραμανλής έβρισκε το βιβλίο «ενδιαφέρον και επίκαιρο. Ανάλογος ήταν ο προσανατολισμός και της στρατιωτικής ηγεσίας, που από τις αρχές Απριλίου 1967 προετοιμαζόταν, σε συνεννόηση με τον βασιλιά, για την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος είτε λίγο πριν είτε αμέσως μετά τις εκλογές, που είχαν προκηρυχθεί για τις 23 Μαΐου.
Μολονότι είχε υπάρξει, ήδη, μυστική συμφωνία μεταξύ των ηγετών των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων, του Παπανδρέου και του Κανελλόπουλου, για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, οι εκλογές προκαλούσαν ανησυχία, που έφτανε μέχρι και στον πανικό, στο Παλάτι, στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στη συντηρητική πλειονότητα της άρχουσας τάξης και σε ευρύτατους κύκλους της Δεξιάς.
Το βέβαιο είναι πως μετά τα γεγονότα του 1965, οι εκλογές προσλάμβαναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σχετικά με τον βασιλικό θεσμό. Η αναμενόμενη νίκη της Ένωσης Κέντρου, συνυπολογιζόμενης της διατήρησης ή και ενίσχυσης της δύναμης της ΕΔΑ, θα σήμαινε αποδοκιμασία του βασιλιά και των χειρισμών του κατά την περίοδο 1965-67. Επιπλέον, η παρουσία στη νέα Βουλή ισχυρής ομάδας «κεντροαριστερών» βουλευτών, υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου, εμπεριείχε τον κίνδυνο ανατροπής των σχεδιασμών για συνδιαλλαγή με τη Δεξιά, ανοίγοντας τον δρόμο για εξελίξεις απρόβλεπτες και κάθε άλλο παρά επιθυμητές από τους ανησυχούντες κύκλους.
Όπως είναι φανερό, μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε τη συνολικότερη αμφισβήτηση, όχι μόνο του βασιλικού θεσμού, αλλά και του μετεμφυλιακού καθεστώτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προς την κατεύθυνση της εκτροπής προσανατολίζονταν ακριβώς εκείνοι οι κύκλοι που ανησυχούσαν, όχι τόσο για το ενδεχόμενο ανατροπής του ισχύοντος κοινωνικού καθεστώτος (άλλωστε, τέτοιο στόχο δεν έθεταν ούτε η ΕΔΑ και το παράνομο ΚΚΕ, ούτε οι «ανδρεϊκοί») όσο για την κατάργηση ή έστω τον περιορισμό των εξουσιών και των προνομίων που τους εξασφάλιζε το καθεστώς που επιβλήθηκε από τα χρόνια του Εμφυλίου.
Την κίνηση του βασιλιά και των στρατηγών του την πρόλαβαν οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν αρκετά ευφυής, ώστε να ξέρει πως δεν επιβάλλεις δικτατορία μετά την έκφραση της λαϊκής βούλησης. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία από τις "παράπλευρες απώλειες" που προκάλεσε η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν και η δυσφήμηση του αναγεννώμενου φοίνικα, που αποτέλεσε σύμβολο παλλαϊκής αποδοχής ήδη από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Για να απαξιωθεί πλήρως στη λαϊκή συνείδηση ταυτιζόμενος με τη χούντα, στα 1967-74. 
Υπήρξε σύμβολο της επαναστατικής σημαίας του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του ελληνικού κράτους επί Καποδίστρια (δίνοντας το όνομά του και στο πρώτο ελληνικό νόμισμα), ενώ πολύ αργότερα υπήρξε σύμβολο και του ΕΑΜ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη θυμάστε την ιστορία με τον άλλον που σκότωσε τους γονείς του και ζητούσε από το Δικαστήριο επιείκεια γιατί ήταν ορφανός;
Ε! Κάπως έτσι το 'κανε κι ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, που δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην Εθνική Φρουρά, εφόσον αρκετά εξοπλιστικά προγράμματά της βασίζονται στη ρωσική αγορά.
Και εγκαταλείψανε τους διαχρονικά σταθερούς συμμάχους τους και κλαίγονται γιατί μένουν χωρίς εξοπλισμό!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ 
Με αφορμή την πρόταση του κόμματος της ρωσικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΡΟ, να αντικατασταθεί η ρωσική σημαία από τη σοβιετική, άνοιξε σήμερα έντονος διάλογος εδώ μέσα μεταξύ αριστερών. 
Με πολλούς να μην αντιλαμβάνονται τη δυναμική που εκφράζει μια τέτοια πρόταση και τι σημαίνει το ότι μεγάλο μέρος του ρωσικού λαού εκφράζεται από τα σοβιετικά σύμβολα. Καθώς, στην αντίληψή τους, η λαϊκή συνείδηση δεν έχει και ιδιαίτερη αξία, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι θεωρητικές τους βεβαιότητες.
Και δεν βλέπουν μέσα στον παραλογισμό τους την πραγματικότητα γύρω τους και μιλάνε για αντιστοίχηση συμβόλων και ταξικότητας. Μόνο που η πραγματικότητα δεν εξαντλείται στον χαρακτήρα του κράτους. Υπάρχει και η ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Και η ιδεολογική πάλη των τάξεων, που διεξάγεται και στο πεδίο των συμβολισμών. 
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται το πόσο μακρυά βρίσκεται η ευρωτραφής ΝΑΤΟική δικαιωματική «αριστερά» από διεργασίες που συντελούνται εκτός του στενού γεωγραφικού οπτικού της πεδίου.
Αυτή η ΑΝΑΤΟική δικαιωματική «αριστερά» που έκανε πως δεν έβλεπε τι γινόταν επί οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς και ανακάλυψε τον πόλεμο όταν το είπε το ΝΑΤΟ. 
Η ίδια που δεν αξιώθηκε να διοργανώσει μια επιστημονική μαρξιστική Ημερίδα για τη Λατινική Αμερική, που επί ένα τέταρτο του αιώνα συγκλονίζεται από σκληρούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.
Αυτή η δικαιωματική «αριστερά» που δεν πήρε χαμπάρι τις μεγαλύτερες αγροτικές κινητοποιήσεις της παγκόσμιας ιστορίας που γίνονται εδώ κι ένα χρόνο στην Ινδία. Σε μια χώρα όπου το κομμουνιστικό κίνημα είναι πανίσχυρο και όχι μόνο σε σχέση με τα μεγέθη της γηραλέας ευρωπαϊκής δικαιωματικής «αριστεράς».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπήκα στο κρεοπωλείο και
είχε πάνω σε 5 αρνιά ο χασάπης πινακίδες
"ΡΕΖΕΡΒΕ" λες και είναι κλεισμένα τραπέζια
στα μπουζούκια που τραγουδάει η Πάολα !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι σημαντικό. Η Μεξικάνικη Βουλή μόλις ψήφισε να εθνικοποιηθεί το λίθιο. Το ψήφισμα είναι έτοιμο να πάει στη Γερουσία. Οι αρτηρίες της ιμπεριαλιστικής εξαγωγής μόλις κόπηκαν μπροστά στα μάτια μας.

- Ο κάθε καφετής κάνει ό,τι γουστάρει. Οι τελευταίοι υποτελείς αντιμιλάνε στον αφέντη. Σκατά γενήκαμε ούλοι, αφεντικά και δούλοι. Ο νέος κόσμος στον οποίο ξυπνήσαμε στις 24 Φλεβάρη είναι μια ανείπωτη φρίκη.
- Α, κι εσείς δε διαλέγετε ιμπεριαλιστή-ληστή, τι ωραία.

Σχολιο.- Σαφως επιθετική η κίνηση του Μεξικού. Η τίμια στάση είναι: αφήνουμε το λίθιο εκεί που είναι. Έρχονται να το εξορύξουν πολυεθνικές με αστεία royalties. Ξεσπούν διαδηλώσεις. Η ντόπια αστυνομία τις καταστέλει χωρίς να φείδεται νεκρών. Κάνουμε τους νεκρούς grafiti και σύνθημα κι ευχόμαστε επανάσταση σε ολον τον κόσμο. Ε, ετσι πρεπει να είναι, τι ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΠΕΛΑ???



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βλαμμένο – ένας είναι ο Κούλης - σφύριξε τό τέλος της ανεργιας επιδοτώντας στην ουσία τους επιχειρηματίες, σφύριξε την ληξη και της πανδημίας καλώντας μας να συνυπάρξουμε μαζί με τον κορωνοιο για το συμφέρον των tour operators



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γελοίος κηφήνας Χατζηδάκης που δέν δουλεψε ποτέ καί ξεπούλησε χωρίς ντροπή ολη την δημόσια περιουσία,Ολυμπιακη,ΟΣΕ,ΔΕΗ καί τόν ΕΦΚΑ στά λαμογια του…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ κουλης θελει νά δείξει γαλαντόμος τό σουργελο με 50 ευρω αυξηση τόν μηνα αφού μας φορτωσε τόν τετραπλασιασμό τής ΔΕΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κοπρίτης λακαμάς Ντορογιός πήρε απόφαση να καταστρέψει καί τήν Ερμού«δουλειά δέν είχε ο διάολος γ@μ@@τ@ν μέ τα διαολακια»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικανοτσολιαδες μας«τσακιζονται»να εκτελέσουν τις εντολές του ΝΑΤΟ,η Τουρκία αρνείται να συμμετάσχει σε κυρώσεις στη Ρωσία καταγγέλωντας ότι χώρες του ΝΑΤΟ θελουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανια
Σχολιο.- Ανεξηγητο!!!!
Η Τουρκια να φερεται δημοκρατικα και η Ελλαδα σκοταδιστικα!!!ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ!!!
ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ...ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ;
Σχολιο.- Γιατί και πότε φέρονταν έξυπνα οι ''δικοί μας'' όταν επρόκειτο να ακολουθήσουν το ΝΑΤΟ;
Σχολιο.- ΝΔ-Συριζα-Κιναλ κλπ ειναι εθελόδουλοι(Αμερικανοτσολιάδες-Νατοτσολιαδες) επειδη πιστεύουν ακραδαντα οτι κανοντας ΟΛΑ τα χατηρια των ξενων αφεντικών εξασφαλιζουν την προσωπικη τους στηριξη καί την στηριξη στό κομμα τους...Γράφουν στα παπαρια τους τά πραγματικά συμφεροντα της χώρας..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χούντα ΔΕΝ τελείωσε,
απλά το παρακράτος της ,
έγινε κράτος .
Σχολιο.- Ο φερετζές του Μαρκεζίνη , λέγεται ΝΑΤΟική αριστερά (ένδο & έξω κοινοβουλευτική ) .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ο Γ. Τραγκας εβγαλε στην φορα τις επιδοτησεις των "επιστημόνων" απο διαφορους φορεις, ολοι ειχαμε απορησει 
με την επιδοτηση του Μαγιορκινη περι Aids.
Αιντε αιντε σκεφτηκα, που το θυμήθηκαν το Aids... 
και μαλιστα εν μεσω κορονοιου... 
"Οτι ναναι" ειπα, τοτε, αρκει να πεφτει το χρημα. 
Ποσο λαθος ειχα κανει.!!!
Καθολου ασχετη δεν ηταν η επιχορηγηση του μισου εκατομμυριου ευρω. Προετοίμαζαν το εδαφος...
Απο τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ο μπακογιαννης εισαγει Το προγραμμα εξετασης ΗIV για ΟΛΟ τον πληθυσμό και μαλιστα δωρεαν και μεσα σε ενα λεπτο συμφωνα με αρθρο της ναυτεμπορκης. 
Και ο πρίγκιπας Χαρυ βγηκε να προτρεψει τους ανθρωπους να κανουν τεστ aids. 
και απορεις ... και λες .. τι τους εχει πιασει και μιλουν για την ξεχασμενη πανουκλα του Aids... 
Οταν νομπελιστας Μοντανιε δηλωσε οτι:
«δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Μια ομάδα Ινδών ερευνητών δημοσίευσε επίσης μια εργασία, στην οποία αποδεικνύεται ότι το πλήρες γονιδίωμα του κορωνοϊού έχει ακολουθίες ενός άλλου ιού, του γνωστού HIV δηλαδή του AIDS». 
Ολα αρχισαν να βγαζουν καποιο νοημα. . 
Τωρα θα ζητουν, αραγε πιστοποιητικο μη νοσησης απο aids? 
Τι Οχι? θα κρατείται μυστικο? α ναι ειναι προσωπικο δεδομενο. 
Ενω η νοσηση απο συναχι επρεπε να περασει απο σαραντα ελεχγους για να πεις καφε σε εξωτερικο χωρο.
Οχι μην ασχολειστε. 
Μονο slava neonazi oukraina τωρα... και απο σεπτεμβρη, την υγειά μας ναχουμε, την Τέταρτη. 
Να το σημειωσω, να μην το ξεχασω ...
Ολο το υπολοιπο, μην ασχολειστε.
εμβολια, θανατοι, αυτοαναοσα, ηπατιτιδες, aids κανουν τζιζ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογία «βόμβα» Α.Φάουτσι: «Χρησιμοποιήσαμε τα lockdown για να πιέσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν»!
18.04.2022 | 11:04
Κατέστρεψαν τις οικονομίες για να πλουτίσουν οι «Big Pharma» και τώρα το ομολογούν
Αν αυτό δεν είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ στην σύγχρονη ιστορία τότε δεν ξέρω τι μου γίνεται. 4 δις κόστιζε τον μήνα στην χρεοκοπημένη χώρα μας το lockdown. Χωρίς τα κοινωνικά, ψυχολογικά και υγειονομικά προβλήματα που επέφερε. Και το πιο αδιανόητο; Κανείς μα κανείς δεν διώκεται γι' αυτό. Η Σουηδία τι έγινε ρε κοβιντόπληκτοι; Κι όλα αυτά για να κάνουν την πλειοψηφία της ανθρωπότητας πειραματόζωα με τα άχρηστα και άκρως επικίνδυνα εμβόλια τους. Και όμως ακόμα και μετά από αυτή την συγκλονιστική ομολογία ενοχής (που δεν είναι τίποτα καινούριο από την παμπάλαια τακτική των μαφιόζων-σου δημιουργώ το πρόβλημα για να σου επιβάλλω την λύση που θέλω) ακόμα κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε για 4η,5η,6η κτλ δόση....
Γιατί άραγε; είναι απλά οικονομικά τα κίνητρα τους; ρωτήστε τον φιλόσοφο της συμμορίας του Νταβός, τον γνωστό Σιωναζί Χαράρι και θα βρείτε την απάντηση στην απορία σας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21η Απριλίου σήμερα και συμπληρώνονται 55 χρόνια από την "επανάστασιν" των συνταγματαρχών.
Τιμή μόνο  ταιριάζει σε όσους αντιστάθηκαν τότε.
Τότε λοιπόν υπήρχαν φυλακές και εξορίες για όσους ήταν εναντίον του καθεστώτος.
Σήμερα όλη η χώρα είναι μια απέραντη φυλακή κι εξορία για όλους, εκτός από ελάχιστα παράσιτα της ΛΜΑΤ και του "πολιτικού προσωπικού". Αρκετός κόσμος έχει φτάσει σε τέτοια δυστυχία που θα ευχόταν να τον εξόριζαν κάπου, αρκεί να του έδιναν ένα πιάτο φαγητό.
Τότε υπήρξαν δολοφονίες και βασανιστήρια.
Σήμερα το ίδιο συμβαίνει αλλά επειδή έχουμε "δημοκρατία" συμβαίνει... δημοκρατικά. 
Τότε υπήρχε το παρακράτος που έγινε κράτος.
Σήμερα υπάρχει το παρακράτος που έχει γίνει κράτος - και αν τότε υπήρχαν τρόποι διαφυγής στο εξωτερικό, σήμερα δεν υπάρχει ο παραμικρός γιατ΄΄ι και το εξωτερικό είναι ίδιο.
Τότε είχαν καταργηθεί τα κόμματα και οι εκλογές.
Σήμερα κυβερνάει ένα κόμμα - τέρας με τρία κεφάλια (για να μην πω περισσότερα) και οι εκλογές δεν μπορούν ποτέ να αλλάξουν το παραμικρό - αντίθετα κάθε φορά χειροτερεύουν την κατάσταση.
Τότε είχαν απαγορευτεί τα εργατικά δικαιώματα και ο συνδικαλισμός.
Σήμερα ο επίσημος συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου προκαλεί τη μεγαλύτερη αηδία και όλοι σχεδόν οι εργατικοί αγώνες όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά δημιουργούν και μεγαλύτερη απογοήτευση με την αποτυχία τους. Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν - αλλά υπήρξαν και τότε.
Τότε υπήρξε μια επίθεση κατά του πολιτισμού. Επιβλήθηκε η "αισθητική" των σκυλάδικων, της καλοπέρασης, της εργαλειοποίησης του ποδοσφαίρου για τις ανάγκες της χούντας κλπ. Όμως μέσα σε όλο αυτό το κλίμα υπήρξαν και πολύ αξιόλογες νησίδες πολιτισμού, έστω στην παρανομία - κόντρα στη θέληση των χουντικών φυσικά, συνέχεια του πολιτισμού της γενιάς του 1960. Η επίθεση δηλαδή δεν νίκησε.
Σήμερα η επίθεση κατά του πολιτισμού έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά. Οι "διανοούμενοι" και οι "καλλιτέχνες" το έχουνε βουλώσει, ενώ τότε υπήρξαν πολλοί που μιλούσαν, έστω ψιθυριστά ανάμεσα στις παρέες. Σήμερα όσοι ελάχιστοι επιμένουν να μιλάνε, έχουν περιθωριοποιηθεί εντελώς ως "γραφικοί". Η "αισθητική" που έχει επικρατήσει είναι αυτή των ξέκωλων και των διεστραμμένων επιθετικών λόμπυ. Το ποδόσφαιρο είναι απείρως πιο διεφθαρμένο απ' όσο ήταν τότε.
Τότε "αν δεν τους πείραζες" είχες αν μη τι άλλο στον ήλιο μοίρα, δηλαδή μπορούσες να βρεις μια δουλειά με φτηνό μεροκάματο ή να φύγεις στο εξωτερικό.
Σήμερα οι περισσότεροι ούτε τους λογαριασμούς τους μπορούν να πληρώσουν, οι πλειστηριασμοί οργιάζουν και σε κάθε γωνιά της Αθήνας βλέπεις άστεγους και απέραντη μιζέρια, παρακμή, δυστυχία.
Τότε οι συνταγματάρχες ήταν φιλονατοϊκοί και φιλοαμερικανοί. Αλλά υπήρχαν σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, Άραβες, Ασία, Αφρική,  κλπ.
Σήμερα δεν είμαστε καν ούτε τύπης ανεξάρτητο κράτος, λόγω παγκοσμιοποίησης και ΕυρωΕνωσης, το "πολιτικό προσωπικό" εκτελεί διαταγές που έρχονται απ' έξω, χωρίς να μπορεί να πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία και η κυβέρνηση των δολοφόνων δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας κάνει πρώτο στόχο ενός πυρηνικού πολέμου.
Τότε, ακόμα και από τις λογοκριμένες εφημερίδες της εποχής μάθαινες τα πάντα για το εξωτερικό, τι συνέβαινε στο Λάος, στη Νιγηρία, στη Χιλή, παντού στον κόσμο. Και υπήρχαν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ με κεφαλαία γράμματα, έστω κι όχι "αναμάρτητοι".
Σήμερα στην εποχή της υπερπληροφόρησης δεν μαθαίνεις τίποτα αν δεν κάνεις "ανασκαφές" στο διαδίκτυο (όχι από δημοσιογράφους), και σε μικρές εφημερίδες, και πάλι με αβέβαιο αποτέλεσμα, ενώ ο χαρακτηρισμός "ΑΡΔ" είναι πάρα πολύ επιεικής για τους αποκαλούμενους "δημοσιογράφους" - και αν κάποιος είναι τρελός και θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του, κινδυνεύει να έχει την τύχη του Καραϊβάζ.
Οπότε παραμένει πάντα σε ισχύ το σύνθημα, «η χούντα δεν τελείωσε το ΄73, σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία».
Σχολιο.- 55 χρόνια μετά τα διδάγματα στο λαό από τον αγώνα εναντίον της χούντας είναι ελάχιστα.
Σχολιο.- Σημερα θεωρειται μια πιο μπολιτιτζμενη χουντα με τα ιδια τραγικα αποτελεσματα μη πω και χειροτερα λογω και της παγκοσμιοποιησης τρομαρα μας ο σωζων εαυτω σωθειτω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της… Μπούτσας!
Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναφέρω στην επικαιρότητα 
μια φράση που όχι μόνο υποτιμήθηκε αλλά σχεδόν αποκρύφτηκε, 
σχετικά με την πολύκροτη ιστορία στην πόλη Μπούτσα… 
Ήταν αυτό που είπε, σύμφωνα με τη γερμανική, Bild, 
ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος μέλος της αντιπροσωπείας 
που βρέθηκε εκεί με επικεφαλής την Ουρσουλα Φον Ντερ Λαιεν 
και τον Ζοζέπ Μπορέλ! 
Ζητήθηκε από το Ζελένσκι να αποδείξει 
ότι όλο εκείνο το σκηνικό με τα δεκάδες πτώματα στους δρόμους, 
δεν ήταν… στημένο!
Φυσικά, το θέμα όπως τέθηκε, 
εξέπιπτε του γενικότερου αντιρωσικού σεναρίου που εξυφαίνεται 
και τόφαγε η… αφάνεια!
Και όμως, η Ρωσία όχι μόνο μίλησε για «σκηνοθεσία» 
αλλά έθεσε στον ΟΗΕ θέμα συζήτησης και έρευνας 
για το τι πραγματικά έγινε στη Μπούτσα! 
Η Βρετανία που προήδρευε τις μέρες εκείνες στο Σ.Α. 
η χώρα που… κόπτεται (γιατί άραγε;), περισσότερο από κάθε άλλη 
για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, 
κατά παράβαση του κανονισμού του ΟΗΕ, 
δεν το προώθησε προς συζήτηση! 
Έχει σημασία πλέον ότι πολλά από αυτά 
που έλεγε τεκμηριωμένα η Μόσχα, 
ακούγονται και από φωνές που κάθε άλλο ως φιλορωσικές 
μπορούν να χαρακτηριστούν. 
Π.χ. ο αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής, 
πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σκότ Ρίττερ, 
στηριγμένος πάνω σε σωρεία στοιχείων 
από μαρτυρίες και πηγές επί τόπου, αποφαίνεται: 
οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη Μπούτσα 
έπεσαν θύματα Ουκρανών ενόπλων… 
Όλες οι μαρτυρίες πιστοποιούν ότι οι κάτοικοι 
είχαν καλές σχέσεις με τους Ρώσους στρατιωτικούς 
όσο εκείνοι βρισκόταν εκεί, 
αντίθετα μόλις αποχώρησαν, στις 30/3/22, 
οι ένοπλοι Ουκρανοί πολιτσάι ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις 
ανάμεσα σε εκείνους που θεώρησαν 
ότι συνεργάστηκαν «με τους κατακτητές»! 
- Εκκαθαρίσεις σημαίνει σκότωμα, όχι συλλήψεις, εξηγεί ο Ρίττερ. 
Και μετά φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν… 
Ως «συνεργάτες των κατακτητών» θεωρούνταν 
ακόμα και όσοι αντάλλασσαν στρατιωτικά πακέτα τροφίμων 
με τοπικά δικά τους τρόφιμα. 
Οι πολιτσάι (ένοπλες ομάδες αστυνομίας 
και εκείνων που αυτοονομάζονται «τοπική άμυνα»), 
άρχισαν τις εκτελέσεις από την 1/4/22…
Ο Ρίττερ όλο εκείνο το σκηνικό το αποκαλεί 
«πόλεμο προπαγάνδας που όμοιος του δεν έχει υπάρξει ως τώρα…»! 
Προσέξτε εξέλιξη μετά την κορύφωση του μακάβριου σόου! 
Ενώ η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που βρέθηκε στη Μπούτσα, 
δίνοντας καταιγιστικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, 
ενώ από Λονδίνο και Ουάσιγκτον 
ρίχνονταν «αστραπές» για «γενοκτονία» Ουκρανών από Ρώσους, 
ενώ οι κινήσεις περί ενίσχυσης του Κιέβου 
με νέα εξοπλιστικά συστήματα κυριαρχούσαν, 
όταν ο χολιγουντιανός «κουρνιαχτός» έκανε τον κύκλο του, 
νάτος πάλι ο… Μπορέλ! 
Μιλώντας στο ράδιο, COPE, και σε ερώτηση τι θα πράξει η Ε.Ε 
αναφορικά με τη «γενοκτονία» απο τους Ρώσους στη Μπούτσα, 
έριξε τη φράση: θα κρατούσα την έννοια «γενοκτονία» 
για άλλα, πιο φρικτά πράγματα!!!
Ο καθένας μπορεί, έστω πίσω από τη στρεβλή διπλωματική γλώσσα, 
να βγάλει τα συμπεράσματα του! 
ΥΓ: Με την ίδια προσέγγιση πρέπει να εξεταστεί 
το άλλο πιο εκκωφαντικό πλήγμα στο σταθμό του Κραματόρσκ 
από το ουκρανικό έδαφος με σύστημα, Точка У, 
και αποτέλεσμα 50 νεκρούς! 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη Χούντα των συνταγματαρχών.... στην Χουντάρα των χεοφιλελεύθερων "αστοδημοκρατών" παγκοσμιοποιητών!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε σε μια φωτισμένη εποχή που ο κόσμος πανικοβάλλεται από έναν κοροιδοιό, αλλά δεν φοβάται τον πυρηνικό πόλεμο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είτε πιστεύετε, είτε όχι, η αλήθεια είναι σκληρή, για το παραμύθι που μας σερβίρουν.
Παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθερισμός σημαίνει πλήρης ΣΚΛΑΒΙΑ, χωρίς καν ιδιοκτησία (ούτε καν του σώματός σου), αυτός είναι ο στόχος. Φόροι, ρεύμα, λογαριασμοί, κατασχέσεις, εγκλεισμός κ.α.
Σκέψου, αν μπορείς...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21η Απρίλη 1967: Η Μνήμη που δεν πρέπει να σβήσει…
Η ιστορική μνήμη των λαών αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους εναντίον των... δυναστών τους.
Γι αυτό, σήμερα, το πλανητικό κράτος της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) επιχειρεί, λυσσαλέα, να αποτεφρώσει τις ιστορικές μνήμες ή να τις αλλοιώσει και τις νοθεύσει…
Η ελληνική ιστορία, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, έχει μπει στο στόχαστρο των οικονομικών, πολιτικών και δημοσιογραφικών μαφιών της Παγκοσμιοποίησης.
Από αυτήν την επίθεση της αλλοίωσης, παραποίησης και αποτέφρωσης της ιστορικής πραγματικότητας δεν έχει ξεφύγει και η 21η Απριλίου: Η δικτατορία της Χούντας των συνταγματαρχών. Την οποία προσπαθούν να εξωραΐσουν.
Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτήν την Ιστορική Μνήμη και για ένα άλλο πολύ σημαντικό λόγο: Διότι η δικτατορία των συνταγματαρχών, σε σύγκριση με το σήμερα, αποτυπώνει και έναν μακάβριο μορφασμό της Ιστορίας: Τη δικτατορία του σύγχρονου φασισμού ντυμένη με νέα χρώματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Σβαμπ: «Ξεκινήσαμε να κάνουμε την Μεγάλη Επανεκκίνηση – Όσοι δεν προσαρμοστείτε… θα νιώσετε εκπλήξεις»
21.04.2022 | 13:55
«Ο Covid-19 έφερε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση»
Νέα παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, ο οποίος ερωτήθηκε για την μετα-Covid εποχή. 
Αφού αναφέρθηκε στο βιβλίο του «Covid-19: The Great Reset» τόνισε ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι μόνιμες και ότι έφερε την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση έχει ξεκινήσει και ότι όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα θα νιώσουν… εκπλήξεις.
Αναλυτικά όσα είπε ο Κ.Σβαμπ σε ερώτηση που δέχθηκε για τις επιπτώσεις που είχε ο κορωνοϊός στην κοινωνία μας
«Να θυμίσω ότι στο βιβλίο μου αναφέρω ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι η καινοτομία που βλέπουμε σήμερα σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το ίντερνετ, το κλάουντ, προηγμένη ρομποτική και πολλούς ακόμη που μαζί που μαζί δημιουργούν μια νέα φάση στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Ο Covid-19 επιτάχυνε την Βιομηχανική Επανάσταση, αν ο κορωνοϊός είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι θα είχαμε μεταφέρει ολόκληρες εταιρείες, σχολεία και κυβερνητικά γραφεία τόσο γρήγορα στο διαδίκτυο, σήμερα αυτό είναι πραγματικότητα. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχει γίνει πραγματικότητα, για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και εργατών.
Βλέπουμε επίσης μακροοικονομικές συνέπειες, αλλαγές, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Apple, η Samsung, η Alphabet, η Amazon και το Facebook που είναι ήδη ανάμεσα στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες να έχουν τους τελευταίους μήνες βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση τους στην αγορά, ενώ άλλες έχουν ξεκινήσει να πέφτουν. Αυτό αποδεικνύει ότι οι επιπτώσεις του Covid-19 θα είναι μόνιμες.
Αλλά αυτούς τους τελευταίους μήνες μας έδειξαν επίσης ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν θα είναι ευεργετική για όλους, εκτός και εάν κάνουμε συνειδητές επιλογές και επενδύσεις.
Μαθητές που δεν έχουν πλεονεκτήματα, εργάτες χωρίς εξειδίκευση και εταιρείες που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί και οι κυβερνήσεις θα νιώσουν πολύ μεγαλύτερες εκπλήξεις από τους άλλους.
Οπότε όταν φτιάχνουμε τον μετα-Covid κόσμο και κάνουμε την Μεγάλη Επανεκκίνηση ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για να ξεκινήσουμε θα είναι εξασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης θα τα μοιράζονται όλοι.
Το μήνυμα μου είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσετε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την τεχνολογία της, καθώς θα καθορίσει την μελλοντική μας ευημερία όσο τίποτε άλλο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση-σοκ από τον Αμερικανό υπουργό Υγείας: «Ξέρουμε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν – Κυρίως τις μειονότητες»
21.04.2022 | 12:28
Μπέρδεψε την γλώσσα του ή είπε την αλήθεια;
Μια απίστευτη «βόμβα» έριξε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Xavier Becerra, καθώς παραδέχθηκε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σκοτώνουν και μάλιστα ότι σκοτώνουν κυρίως τις μειονότητες! 
Συγκεκριμένα σε μια Σύνοδο Κορυφής για την Ισότητα ο Becerra είπε: «Και επί της ευκαιρίας. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν τους μαύρους, τους λατίνους και τους ινδιάνους με το διπλάσιο ρυθμό απ’ ότι τους λευκούς Αμερικανούς»! 
Η δήλωση του -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ με αρκετές εκπομπές να παίζουν το συγκεκριμένο απόσπασμα.
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν μπέρδεψε τη γλώσσα του ή εάν καταλάθος είπε την αλήθεια για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Μαριούπολης στην ιταλική τηλεόραση: «Ουκρανοί σκοπευτές σκοτώνουν αμάχους»
Οι γλώσσες «λύθηκαν»
Οι κάτοικοι της Μαριούπολης τώρα που είναι ελεύθεροι λένε την αλήθεια που δεν ήθελαν να ακούσουν τα δυτικά ΜΜΕ τόσους μήνες.
Οι Ουκρανοί έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του ντόπιου πληθυσμού γιατί απλούστατα είναι ρωσόφωνος, δηλαδή έχει ρωσική εθνική συνείδηση.
«Είδα με τα μάτια μου Ουκρανό σκοπευτή να σκοτώνει μία γυναίκα» λέει χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος στην ιταλική τηλεόραση.
https://twitter.com/i/status/1517116233094770688



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



P.Α.McCullough: «Νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι εμβολιάστηκαν με mRNA έχουν μια μόνιμη αλλαγή στο DNA τους»
21.04.2022 | 07:48
O γνωστός Αμερικανός καρδιολόγος, Peter Andrew McCullough, αναφέρθηκε σε μια σουηδική μελέτη και τόνισε ότι εάν τελικά αυτή ισχύει τότε όσοι έχουν εμβολιαστεί με mRNA σκευάσματα έχουν μόνιμη αλλαγή στο DNA τους! 
Αναλυτικά όσα είπε: 
«Ο Marcus Alden και οι συνεργάτες του από το Μάλμε της Σουηδίας κατέδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer μεταγράφεται αντίστροφα μέσω ενός ενζύμου που ονομάζεται LINE-1.
Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνεται DNA απ’ τον κώδικα RNA της Pfizer κι έπειτα εγκαθίσταται μέσα στο ανθρώπινο γονιδίωμα ή τουλάχιστον ανευρίσκεται στην χρωματίνη περίπου 6 ώρες μετά την ένεση.
Τώρα, αυτοί χρησιμοποίησαν μια κυτταρική σειρά από ανθρώπινο ηπάτωμα, συνεπώς έπρεπε να λάβουν την σωστή κυτταρική σειρά και να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες. Αλλά το CDC πάντοτε έλεγε: ”Μην ανησυχείτε. Αυτά τα εμβόλια δεν τροποποιούν το ανθρώπινο DNA.”
Αυτή είναι η 1η εργασία που δείχνει ότι τουλάχιστον το μεσαίο ζευγάρι 444 βάσεων ξεκάθαρα υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο DNA. Και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αν το μεσαίο τμήμα του κώδικα εισέλθει μέσα του, τότε το πλήρες μήκος του κώδικα πρέπει να μεταγράφηκε αντίστροφα. Αν αυτό ισχύει, αν αυτή η εργασία ισχύει, αυτό έχει τεράστιες συνέπειες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικοι της Μαριούπολης προς ρωσικές δυνάμεις: «Ξέραμε ότι δεν θα μας αφήσετε»
21.04.2022 | 19:14
Περιγράφουν τα εγκλήματα των νεοναζιστών του Τάγματος Αζόφ
«Ξέραμε ότι οι Ρώσοι δεν θα μας άφηναν» λένε οι κάτοικοι της Μαριούπολης, πολλοί από αυτούς μάλιστα διέφυγαν από το βιομηχανικό συγκρότημα του Azovstal χθες και με δάκρυα στα μάτια θυμούνται τις φρικαλεότητες που διέπραξαν κατά των ρωσόφωνων πληθυσμών οι νεοναζί του Τάγματος του Αζόφ.
https://twitter.com/i/status/1517105958677217284



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισιτιστική κρίση: Οι Νεοζηλανδοί αγοράζουν τρόφιμα από την Αυστραλία μέσω internet λόγω ακρίβειας!
21.04.2022 | 20:32
Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα
Ζούμε μία δυσάρεστη εποχή όπου πλέον είναι εμφανές ότι υπάρχει επισιτιστική κρίση καθώς ακόμα και οι πλούσιοι Νεοζηλανδοί το τελευταίο χρονικό διάστημα ψωνίζουν είδη όπως μακαρόνια, σαπούνια, κονσέρβες και αμύγδαλα, μέσω διαδικτύου, από την Αυστραλία λόγω της ακρίβειας στη χώρα τους.
Ενδεικτικά, σε σχετικό ρεπορτάζ του The Guardian αναφέρεται ότι μια γυναίκα έκανε παραγγελίες τακτικά για είδη παντοπωλείου μέσω του διαδικτύου για να συμπληρώσει τις αγορές της. «Είναι κάτι σαν Χριστούγεννα», λέει χαρακτηριστικά η ίδια, καταγόμενη από το Wellington.
Αναζητώντας καταλόγους από αυστραλιανά παντοπωλεία ξαφνιάστηκε τόσο από την ποικιλία στα προϊόντα, όσο και από το πόσο φθηνότερα ήταν από αυτά που βρίσκονται στα ράφια της Νέας Ζηλανδίας.
Από τον The Guardian, μάλιστα, έγινε σύγκριση δύο «καροτσιών» με ίδιες αγορές, το ένα στην Αυστραλία και το άλλο στη Νέα Ζηλανδία.
Στο σύνολο, ακόμη και με τη μετατροπή νομίσματος, το κόστος της φορολόγησης και μια μικρή χρέωση στο τελωνείο, η πρώτη περίπτωση εξοικονομεί σχεδόν 70 δολ. Νέας Ζηλανδίας ή αντίστοιχα 44 περίπου ευρώ για συνολικές αγορές 166 ευρώ, υπολογιζόμενης της χρέωσης παράδοσης από το τοπικό κατάστημα.
«Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πολλά πράγματα δεν είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή λόγω ελλείψεων σε αποθέματα. Αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι όλοι άρχισαν πλέον να παραγγέλνουν με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει η ίδια καταναλώτρια.
Αγοραστές σημειώνουν στο ίδιο ρεπορτάζ ότι, ενώ τους πήρε χρόνο, με την τακτική τους αυτή έκαναν οικονομία περισσότερο από 25%, συγκριτικά με τις αγορές που θα έκαναν σε αντίστοιχα τοπικά καταστήματα τροφίμων.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, οι τιμές των τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία ήταν 7,6% υψηλότερες από πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε διάστημα πάνω από μια δεκαετία.
Ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 18%, πλήττοντας πολλά νοικοκυριά που είχαν ήδη ταλαιπωρηθεί από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, την αύξηση των ενοικίων και την αύξηση στις αποπληρωμές των στεγαστικών δανείων.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα έφτασε στο 6,9%, υπολογιζόμενος ως ο υψηλότερος των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Είναι βλέπεις που η Νέα Ζηλανδία έχει αυτή την «προοδευτική» δικαιωματικιά παγκοσμιοποιητικιά κεντροαριστερή πρωθυπουργό που την διαφημίζουν όλα τα δυτικά ΜΜΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει να ανεβαίνει το ρωσικό ρούβλι έναντι του αμερικανικού δολαρίου
21.04.2022 | 22:33
Και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια
Το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ρωσικού ρουβλίου.
Μόνο σήμερα έπεσε 2.4% που σημαίνει ότι αν αρχίσουν να πληρώνουν οι χώρες σε ρούβλια κατά τα τέλη Μαΐου, το αμερικανικό νόμισμα θα δεχτεί σοβαρές πιέσεις.
Αν το ρωσικό ρούβλι έχει αντέξει τόσο πολύ μετά από τόσες κυρώσεις και εν καιρώ πολέμου στην Ουκρανία, δημιουργούνται απορίες.
Ποιος εν τέλει «πληγώνεται» από τις κυρώσεις, η Ρωσία ή αυτοί που τις βάζουν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεμος Αθήνας – Μόσχας για το ρωσικό τάνκερ που δεσμεύτικε στον κόλπο της Καρύστου.
Απειλούν με κατάσχεση ελληνικών πλοίων σε αντίποινα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ! Πομπή Χριστιανών μέχρι το Azovstal ζητάει η (κανονική) Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας...
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας πρότεινε την παραμονή του Πάσχα να πραγματοποιηθεί μια πομπή από την περιοχή Zaporozhye στο "Azovstal" και να βγάλει κόσμο έξω... 
Την στιγμή που οι Ουκρανοναζί της νέας Ουνιτικής Εκκλησίας, που έχει αναγνωρίσει ο Τούρκος Πατριάρχης Ισταμπούλ Βαρθολομιός άνθρωπος της CIA, φτιάχνουν κλίμα τρομοκρατίας και ο Ουνίτης Επιφάνιος καλεί τους πιστούς να αποφύγουν τις εκκλησίες το Πάσχα, η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπέμπει το πραγματικό Πασχάλιο πνεύμα της αγάπης.
Ο Προκαθήμενος της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, πρότεινε την παραμονή του Πάσχα να πραγματοποιηθεί πομπή από την πόλη Orekhov, στην περιοχή Zaporozhye, στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, για να παραλάβουν τους τραυματίες και τις σορούς των νεκρών, και να βοηθήσει στην αποχώρηση των αμάχων.
Ο Ονούφριος το είπε αυτό στην σημερινή ομιλία του που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση γύρω από τη Μαριούπολη.
Ο Προκαθήμενος προέτρεψε όλους από τους οποίους εξαρτάται να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Μαριούπολης και τα περίχωρά της από τις 22 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου και να παρέχουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη διέλευση της πομπής προσευχής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μνημείου από Ουκρανούς...
Η καταστροφή των μνημείων της ΕΣΣΔ από τους Ουκρανούς συνεχίζεται. 
Σήμερα καταστράφηκε στο Τσερνίγκοφ (βορεια του Κιέβου κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία) το μνημείο της ηρωίδας της Σοβιετικής Ένωσης, της Ρωσίδας Ζαν Ντ' Αρκ, Ζόγια Κοσμοντεγιάνσκαγια, που εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού από τους ΝΑΖΙ το 1941. 
https://twitter.com/i/status/1517125137048481794



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΦΝΙΚΑ! Η ΓΑΛΛΙΚΗ TOTAL αποχωρεί από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη...
Ένα μεγάλο γεωπολιτικό χτύπημα δέχεται η Ελλάδα και μάλιστα από… σύμμαχη χώρα, την Γαλλία, καθώς η γαλλική ΤotalEnergies αποχωρεί από τις δύο παραχωρήσεις νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης οι οποίες είχαν ως στόχο τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και όπως ανακοινώνει η δραστηριότητά της στην χώρα θα αφορά μόνο την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας!
Πρόκειται για πλήγμα στην ελληνική ενεργειακή πολιτική. Αν ήταν από αλλού, π.χ. ΗΠΑ, θα ήταν πιο κατανοητό καθώς οι Αμερικανοί δεν θέλουν αντίπαλο για το δικό τους πανάκριβο LNG και θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να εξαρτώνται από αυτό. Εδώ όμως πρόκειται για σύμμαχο χώρα, με την οποία έχει υπογραφεί συμφωνία αμυντικής συνδρομής και από την οποία η Ελλάδα έχει αγοράσει πολλά και σημαντικά οπλικά συστήματα, δηλαδή της έχει προσφέρει πολλά δισ. ευρώ και έχει διατηρήσει χιλιάδες θέσεις Γάλλων στις γαλλικές αμυντικές βιομηχανίες. Γιατί λοιπόν, η ΤΟΤΑL επέλεξε αυτό τον δρόμο; Όλοι ξέρουν ότι από πίσω κρύβεται γαλλική πολιτική απόφαση. Το Παρίσι επιλέγει τον δρόμο των Αμερικανών, να μην θιχτούν οι Τούρκοι και οι απαιτήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη θύμα του νεοναζισμού, ένα ακόμη θύμα υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου...
O Χιλιανός δημοσιογράφος Γκονζάλο Λίρα, που διατηρούσε κανάλι στο... yt, και μετέδιδε μέσα από το Χάρκοβο, που θεωρούνταν «φιλορώσος», δολοφονήθηκε από το τμήμα Κράκεν των δυνάμεων του Ναζιστικού Τάγματος Αζώφ.
Μετέδωσε τελευταία φορά στις 15 Απριλίου. Άρχισε να τον αναζητεί όλη η δημοσιογραφική κοινότητα - είχε κλίσει να μιλήσει σε βρετανική εκπομπή και δεν εμφανίστηκε.
Δύο μέρες μετά, γνωστός ουκρανός νεοναζί δημοσίευε στο τελεγκραμ του «Όποιος ξέρει που βρίσκεται ο Γκονζάλο Λίρα να κάνει ποντίκι», κάνοντας ποντίκι. Λάμβανε μπράβο και ζήτω για τη δολοφονία από διάφορους νεοναζί ή ηλίθιους.
Η δολοφονία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί, από σειρά πηγών.
Αιωνία η μνήμη του. Ένα ακόμη θύμα του νεοναζισμού, ένα ακόμη θύμα υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου. Μέρα που ξημέρωσε, για να έχουμε να θυμόμαστε ακόμη περισσότερα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21η Απρίλη 1967: Η Μνήμη που δεν πρέπει να σβήσει…
Η ιστορική μνήμη των λαών αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους εναντίον των... δυναστών τους.
Γι αυτό, σήμερα, το πλανητικό κράτος της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) επιχειρεί, λυσσαλέα, να αποτεφρώσει τις ιστορικές μνήμες ή να τις αλλοιώσει και τις νοθεύσει…
Η ελληνική ιστορία, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, έχει μπει στο στόχαστρο των οικονομικών, πολιτικών και δημοσιογραφικών μαφιών της Παγκοσμιοποίησης.
Από αυτήν την επίθεση της αλλοίωσης, παραποίησης και αποτέφρωσης της ιστορικής πραγματικότητας δεν έχει ξεφύγει και η 21η Απριλίου: Η δικτατορία της Χούντας των συνταγματαρχών.
Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτήν την Ιστορική Μνήμη και για ένα άλλο πολύ σημαντικό λόγο: Διότι η δικτατορία των συνταγματαρχών, σε σύγκριση με το σήμερα, αποτυπώνει και έναν μακάβριο μορφασμό της Ιστορίας: Τη δικτατορία του σύγχρονου φασισμού ντυμένη με νέα χρώματα...