Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Παρασκευη 22 Απριλιου 2022


Άδεια από το ΚΚΕ πήρανε που σηκώνουν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ντονέσκ?

-Το ΚΚΕ έχει ιστορία όση και η Σοβιετική Ένωση

-έχει για αυτο είπε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τους Ναζί και αυτούς που πολεμάνε τους Ναζί.

Από αυτούς που κρατάνε το σφυροδρεπανο και αυτούς που έχουν τον αγκυλωτο σταυρό στα μπράτσα τους

-Να τους κάνετε μήνυση γιατί κρατάνε τα σύμβολα των παππούδων τους.

-Η προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να μην τα γκρεμίζουν οι ναζί λίγα χιλιομετρα πιο πέρα και όπου ανακαταλαμβάνουν εδάφη. Μας φτάνει που ολη η δύση κατέβασε την πλερεζα της και χάσκει ο ναζισμός της. Πρέπει να χαιρόμαστε που ο Πούτιν τρόλαρε τελικά με την "αποκομμουνιστικοποίηση". Οχι πως είναι και κομμουνιστής, αλλά αυτα καλό είναι να γίνονται. Οι λαοί εκεί έχουν θυμικό γερό!

-Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε όλοι μας οτι αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα, οτι είναι ιμπεριαλιστικός απο την παγιωμένη εδώ και δεκάδες χρόνια επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ! Αυτή είναι πρώτη αρχή για όλα τα υπόλοιπα και φυσικά και για οτι αναφέρεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλύτερο έγκλημα του πολέμου ήταν όταν τα ναζιστικά τάγματα Αζοφ επέλεξαν να πολεμήσουν στις πόλεις με ασπίδα τους άμαχους πολίτες. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε τη διαφορά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

21/4/2022  στις 2:40 π.μ.   

Έπεσε ο διοικητής του θρυλικού τάγματος «Σπάρτη» «Vodyanoy» στις μάχες για την Αβντεέβκα.

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες του Αντιφασιστικού Αγώνα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ

Διευκρίνιση του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Ρωσικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος για τη θέση του RCWP και των συμμάχων του στο Donbass για τον λόγο της απουσίας των υπογραφών μας κάτω από την Κοινή Δήλωση των κομμάτων «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!”

Το κόμμα μας σέβεται αυτή τη δήλωση, την οποία υπογράφουν περισσότερα από 40 κόμματα και περιέχει ως επί το πλείστον σωστές εκτιμήσεις για τον συνεχιζόμενο πόλεμο ως ιμπεριαλιστικό από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες του ΝΑΤΟ και την Ουκρανία. Συμμεριζόμαστε αυτές τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι ξένοι σύντροφοί μας δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν δώσει σημασία σε μια πολύ σημαντική στιγμή – τον δίκαιο αγώνα των λαών του Donbass ενάντια στον πραγματικό φασισμό που συνεχίζεται εδώ και 8 χρόνια. Με τον φασισμό, που αναγνωρίζεται ως φασισμός του μοντέλου 1941-45, ο κληρονόμος των συνεργατών του Χίτλερ, Μπαντέρα. Αυτός είναι ο φασισμός, που σε κρατικό επίπεδο, οι αρχές της Ουκρανίας διακήρυξαν το καμάρι του έθνους. Για 8 χρόνια σχεδόν αδιάκοπου πολέμου, οι εθνικιστές τιμωροί του Κιέβου σκότωσαν περίπου 15 χιλιάδες κατοίκους του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένων. γυναικόπαιδα.

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα στη ΧΧ Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα στις 23-25 Νοεμβρίου 2018 εξέφρασαν τη θέση τους σε ειδική Δήλωση «Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν είναι παρελθόν, αλλά καθήκον του σήμερα»:

Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συμμετέχουν στη συνάντηση υποστηρίζουν τον αντιφασιστικό αγώνα των εργαζομένων του Ντονμπάς, εναντίον του οποίου το σημερινό ουκρανικό καθεστώς (με την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ) χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής, μέχρι και σωματική καταστροφή. ανοίγουν εχθροπραξίες και δηλώνουν την κατηγορηματική τους διαμαρτυρία ενάντια στον αναπτυσσόμενο ναζισμό και την αποφασιστική ετοιμότητά τους να πολεμήσουν την αναζωπυρωμένη μαύρη πανώλη.

Την ίδια στιγμή, οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι είναι δυνατό να τεθεί ένα τέλος στον φασισμό για πάντα μόνο βάζοντας τέλος στον καπιταλισμό. Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δραστηριότητες και τη ζωή σε αυτόν τον αγώνα.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Αυτή τη δήλωση υπέγραψαν επίσης περισσότερα από 40 κόμματα και οργανώσεις του κόσμου. Αυτός ο πόλεμος ενάντια στην μαύρη πανούκλα δεν σταμάτησε ούτε για μια ώρα, παρά τις όποιες συμφωνίες του Μινσκ και τις διεθνείς εγγυήσεις. Αντίθετα, το ουκρανικό ναζιστικό καθεστώς λάμβανε όλο και περισσότερη βοήθεια, όπλα και οικονομικά από τις χώρες της ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Μπαντεριστές ενέτειναν τους βομβαρδισμούς του Ντονμπάς και υποσχέθηκαν ανοιχτά να εισέλθουν στα εδάφη των λαϊκών δημοκρατιών και να σφάξουν εκεί όλους όσους διαφωνούν και προσανατολίζονται προς τη Ρωσία. Το κόμμα μας, μαζί με την Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση του Λουγκάνσκ, με το Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς, με τους κομμουνιστές της Ουκρανίας, όχι μόνο επέτρεψε, αλλά και απαίτησε από τις αστικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας περισσότερη βοήθεια προς τις δημοκρατίες του LDNR , συμπεριλαμβανομένου άμεση στρατιωτική βοήθεια για την καταστολή των Ναζί.

Σήμερα, ορισμένα κόμματα δεν θυμούνται αυτή την προηγούμενη ιστορία και δηλώνουν με περηφάνια ότι ήταν από την αρχή κατά της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Και για 8 χρόνια, μαζί με τους κομμουνιστές του Ντονμπάς, πολεμούσαμε ενάντια στο φασισμό και απαιτούσαμε από την αστική Ρωσική Ομοσπονδία να παρέμβει σε αυτόν τον αγώνα.

Ναι, οι ρωσικές αρχές είναι αναμφισβήτητα ιμπεριαλιστικές. Ναι, έχουν γεμίσει με μαχητικό αντικομμουνισμό. Ναι, η απόφαση των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φυσικά, υπαγορεύεται από την επιθυμία να προωθηθούν τα συμφέροντα των ρωσικών μονοπωλίων στο έδαφος της Ουκρανίας και στον κόσμο στον σκληρό ανταγωνισμό τους με τα δυτικά μονοπώλια. 

Ωστόσο, για να πετύχουν τους στόχους τους, οι ρωσικές αρχές αναγκάζονται σήμερα να καταστείλουν τον φασισμό, που υποστηρίζεται πλήρως από τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και στον οποίο στηρίζεται το κεφάλαιο της Δύσης. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να αρνηθούμε επιπόλαια αυτή τη στιγμή, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την προστασία των λαών στην περιοχή του Donbass . Απαιτητικός όπως κάνουν κάποιοι αριστεροί και τροτσκιστικές δυνάμεις, απλώς «παύση των εχθροπραξιών» σημαίνει απαίτηση τερματισμού του πολέμου κατά των φασιστών. 

Οι επιφυλάξεις λένε, ότι είναι απαραίτητο να στρέψουμε την κινητοποίηση κάθε κόμματος προς τον αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις τους, όπως, για παράδειγμα, οι Ιάπωνες τροτσκιστές απαιτούν ειλικρινά και διακαώς να ανατρέψουμε τον Πούτιν, σαφώς δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της στιγμής. .

 Το κόμμα μας και οι σύμμαχοί του, οι κομμουνιστές του Ντονμπάς και το Εργατικό Μέτωπο της Ουκρανίας, δεν θα υποστηρίξουν σε καμία περίπτωση το τέλος του πολέμου κατά του ναζισμού. Είμαστε ακράδαντα πεπεισμένοι ότι ο φασισμός πρέπει να χτυπηθεί με οποιοδήποτε όπλο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές συνεχίζουν να εργάζονται για να μετατρέψουν αυτά τα όπλα σε πόλεμο κατά του ιμπεριαλισμού, υπέρ του σοσιαλισμού.

Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή των συντρόφων μας στον αγώνα από αδελφικά ξένα κόμματα, που απαιτούν κατηγορηματικά την άμεση παύση των εχθροπραξιών. Είμαστε σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως την κύρια πηγή πολέμου, στο γεγονός ότι δεν πρόκειται μόνο για τον ιμπεριαλισμό, που αναπόφευκτα γεννά τον πόλεμο. 

Σήμερα μιλάμε, και ο πόλεμος ήδη γίνεται ενάντια στον πραγματικό φασισμό. Με να μην κρύβουμε, ότι το Ουκρανικό κυβέρνηση είναι περήφανη για το ναζιστικό παρελθόν της και τις τρέχουσες μισανθρωπικές απόψεις και για τον φασισμό του  Μπαντέρα . Στεκόμενοι στην άκρη, κρυμμένοι πίσω από τη φράση ότι δεν υποστηρίζουμε ούτε μια συμμορία ληστών, η θέση αυτή σε αυτές τις συνθήκες είναι πολιτικά εσφαλμένη. 

Στον πόλεμο συμμετέχουν τόσο ανθρακωρύχοι με οδηγούς τρακτέρ όσο και εργαζόμενοι του Ντονμπάς, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην τους στηρίξουμε, να αποσυρθούμε από τη μάχη με τον φασισμό.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί! 

Διεθνής Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής του RKRP, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Viktor Tyulkin

Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ

Εργατικό Μέτωπο του DPR

Κομμουνιστές του Εργατικού Μετώπου της Ουκρανίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΔΝΤ προειδοποιεί για εμφύλιες αναταραχές εν μέσω παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης!

22/04/2022

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, το ΔΝΤ προειδοποίησε για την πιθανότητα εμφύλιων αναταραχών στις φτωχότερες χώρες εν μέσω της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, που δημιούργησαν οι δυτικές χώρες με τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία.

Μετά από προηγούμενες προειδοποιήσεις για λιμοκτονία και μεταναστευτικές κρίσεις «Hell on Earth» λόγω έλλειψης τροφίμων, ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός έχει προβλέψει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα πληγεί, με τις φτωχότερες χώρες να φέρουν το κύριο βάρος της κρίσης.

Να πούμε απλά γιαυτούς που έχουν αυταπάτες, πως το ΔΝΤ στις φτωχότερες χώρες τοποθετεί και την Ελλάδα, που το ίδιο το ΔΝΤ φτωχοποίησε!

Στην ανάρτηση στον ιστότοπο του, το ΔΝΤ αναφέρει πώς, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού θα μειώθει σημαντικά η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, με τις αδύναμες οικονομίες να φέρουν το κύριο βάρος της ζημίας.

«Αυτή η κρίση ξετυλίγεται καθώς η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από την πανδημία», γράφει ο Pierre-Olivier Gourinchas, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ.

«Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, ο πληθωρισμός σε πολλές χώρες αυξανόταν λόγω των ανισορροπιών προσφοράς-ζήτησης και της στήριξης της πολιτικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής», προσθέτει το άρθρο. «Σε αυτό το πλαίσιο, πέρα από τον άμεσο και τραγικό ανθρωπιστικό αντίκτυπό του, ο πόλεμος θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσει τον πληθωρισμό».

«Επιπλέον, οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων θα αυξήσουν σημαντικά την προοπτική κοινωνικής αναταραχής στις φτωχότερες χώρες», συνεχίζει. «Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να προσαρμόσουν αποφασιστικά τις πολιτικές τους για να διασφαλίσουν ότι οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερές».

Επιπλέον, ενώ η έκθεση του ΔΝΤ περιγράφει τις άμεσες επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης για φέτος και το επόμενο έτος, η παγκοσμιοποιητική οργάνωση φαίνεται να “ανησυχεί” ότι οι ελλείψεις τροφίμων θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με το Sky News, η οργάνωση προειδοποιεί ότι η αποθήκευση τροφίμων σε εθνικό επίπεδο στην Ουκρανία μπορεί να επιδεινώσει την κρίση και να έχει μακροπρόθεσμες ανθρωπιστικές συνέπειες.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι εάν δεν χορηγηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση σε οργανισμούς βοήθειας, μια «Κόλαση στη Γη» με την μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να προκύψει από τον τρίτο κόσμο.

«Αν νομίζεις ότι έχουμε κόλαση στη γη τώρα, απλά ετοιμάσου», συνέχισε ο ανώτερος αξιωματούχος. «Α



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας προδότης λιγότερος”-Ο Ζελένσκι επιβλέπει εκστρατεία βασανισμών, δολοφονιών της ουκρανικής αντιπολίτευσης

19/04/2022

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να επιβλέπει την εκστρατεία απαγωγών, βασανισμών και δολοφονιών της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν και αρνούνται να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα.  Ο Ζελένσκι και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του φέρονται να έχουν εγκρίνει μια εκστρατεία απαγωγών, βασανιστηρίων και δολοφονιών Ουκρανών τοπικών βουλευτών που κατηγορούνται για συνεργασία με τη Ρωσία. Δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι κι άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι που έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου και μετά. Πολλοί από αυτούς έχουν δολοφονηθεί από πράκτορες του ουκρανικού κράτους μετά τη συμμετοχή τους σε συνομιλίες υπέρ της αποκλιμάκωσης της κρίσης με τη Ρωσία.

«Πλέον, υπάρχει ένας προδότης λιγότερος στην Ουκρανία», δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γερασένκο, δικαιολογώντας τη δολοφονία ενός Ουκρανού δημάρχου που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, εκμεταλλευόμενος την ατμόσφαιρα του πολέμου, έχει θέσει εκτός νόμου μια σειρά από κόμματα της αντιπολίτευσης και έχει διατάξει τη σύλληψη κορυφαίων αντιπάλων του. Τα αυταρχικά του διατάγματα έχουν προκαλέσει εξαφανίσεις, βασανιστήρια, ακόμη και δολοφονίες (κάτι σαν Χιλή του Πινοτσέτ) μιας σειράς ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κομμουνιστών και αριστερών ακτιβιστών, δημοσιογράφων, κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών αξιωματούχων που κατηγορήθηκαν για «φιλορωσικές» συμπάθειες.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας, SBU, είναι το όργανο επιβολής της επίσημως κυβερνητικά εξουσιοδοτημένης εκστρατείας καταστολής. Με εκπαίδευση από τη CIA και στενό συντονισμό με τους υποστηριζόμενους από το κράτος, νεοναζί παραστρατιωτικούς της Ουκρανίας, η SBU φέρεται να έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα ασφυκτικό γέμισμα των φυλακών και των κελιών βασανιστηρίων με πολιτικούς αντιφρονούντες.

Εντωμεταξύ, στο πεδίο της μάχης, ο ουκρανικός στρατός έχει εμπλακεί σε μια σειρά θηριωδιών κατά των αιχμαλωτισμένων ρωσικών στρατευμάτων χωρίς αυτές να φτάνουν στα «μάτια» των ανταποκριτών των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Ο ίδιος στρατός εξέθεσε, δε, με περηφάνια τις σαδιστικές του πράξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εδώ, οι δράστες των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φαίνεται να έχουν λάβει έγκριση από τα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής ηγεσίας. Ενώ ο Ζελένσκι εκτοξεύει πανηγυρικούς για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενώπιον του δυτικού κοινού, χρησιμοποιεί τον πόλεμο για μια αιματοβαμμένη εκκαθάριση πολιτικών του αντιπάλων, αντιφρονούντων και όσων του ασκούν κριτική.

«Ο πόλεμος χρησιμοποιείται για την απαγωγή, τη φυλάκιση και ακόμη και τη δολοφονία μελών της αντιπολίτευσης που εκφράζονται επικριτικά για την κυβέρνηση», σχολίασε τον Απρίλιο ένας αριστερός ακτιβιστής που ξυλοκοπήθηκε και διώχθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας. «Όλοι φοβόμαστε για την ελευθερία και για τις ζωές μας».

Τα βασανιστήρια και οι εξαναγκαστικές εξαφανίσεις «κοινές πρακτικές» της SBU της Ουκρανίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αγραμματοσύνη των νεοφιλελέ πρωθυπουργών ή μια ακόμη επιβεβαίωση της παρακμής αυτού του τόπου, που ίσως για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του κυβερνιέται από τόσο αμόρφωτους, όπως οι Αλέξηδες και οι Κυριάκοι. 

Το βέβαιο είναι ότι πρωθυπουργοί που δεν έτυχε να πάνε ποτέ σχολείο, όπως ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ή που ίσα που τελείωσαν το γυμνάσιο, όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας, μιλούσαν άψογα ελληνικά. Άσε που επέλεγαν και λογογράφους με κριτήριο τη γνώση της ελληνικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι Προτεστάντες Ιεραποστολοι κάνουν την δουλειά του πράκτορα. Τους έχει στείλει η CIA στην Ουκρανία.

Γιαυτό παλιά οι Κομμουνιστες ξεχώριζαν τον Ισλαμισμο, και την Ορθοδοξία από τον Προτενσταντισμο και τον Καθολικισμο.

Πρακτικά μόνο τα τελευταία 60 χρόνια είδαμε στελέχη ( λειτουργούς)του Καθολικισμου να παίρνουν φιλολαικες θέσεις και αυτό κύρια στην Λατινική Αμερική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1870 και αναδείχθηκε κορυφαίος επαναστάτης του 20ού αιώνα.

Στρατευμένος από τα πρώτα νεανικά του χρόνια στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, ο καθοδηγητής της νικηφόρας Ρωσικής Οκτωβριανής Επανάστασης Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ - Λένιν, αναμετρήθηκε με τη ρεφορμιστική και οικονομίστικη ανάγνωση του έργου του Μαρξ, που κυριαρχούσε μεταξύ των θεωρητικών της Β΄ Διεθνούς

Και επειδή πολλές απιθανότητες θα γραφτούν και σήμερα, όχι! Δεν ήταν μεγαλοαστός ο Λένιν. Γιος εκπαιδευτικού ήταν και ζούσε από την οικονομική στήριξη του παράνομου κόμματός του.

Ούτε έγραψε ποτέ να φοβάσαι τον γιο της πλύστρας. Ο Λένιν ήξερε και εμπιστευόταν την εργατική τάξη. Δεν ήταν θλιβερός χορτάτος ανθρωπάκος να τη φοβάται. Και μιλούσε σαφέστατα για μια κοινωνία στην οποία τις κρατικές υποθέσεις θα τις διαχειρίζεται η πλύστρα και η μαγείρισσα. 

Ξέρω! Oh, mon Dieu! Δηλαδή, οι Μπυθουλαίοι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η χώρα της Ηλέκτρας δεν θα πολεμήσει ποτέ τη χώρα της Ζόγιας", ήταν το σύνθημα του κόκκινου πανό στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ και των οργανώσεων των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ μετά τον Εμφύλιο. 

Αναφερόμενο στις δύο μεγάλες ηρωίδες της αντιφασιστικής Αντίστασης των δύο λαών, την Ηλέκτρα Αποστόλου και τη Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια. 

Παρτιζάνα - σαμποτέρ στα 18 της χρόνια, η Ζόγια πιάστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και απαγχονίστηκε τον Νοέμβριο 1941. 

Προχθες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έβαλαν και πάλι θηλιά στον λαιμό της. Αυτή τη φορά στο άγαλμά της, στο Τσερνίκοφ της βόρειας Ουκρανίας, γκρεμίζοντάς το.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν 15 ευρώ το κιλό το κατσίκι λές 

και είναι γνωστού οίκου λέω στον χασάπη..,

δηλ. με 5 € τι παίρνω ?

τα παπάρια του, μού λέει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατριχιάζει με τα Αλλάχου Ακμπάρ και τα Αχμάτ Σίλα των γενειοφόρων Τσετσένων ο δυτικός νους. Θέλει Σλάβα Ουκραΐνι από λευκά, τα ναζιστικά, τα δολοφονικά, τα εκπαιδευμένα από την CIA, τα δικά μας παλληκάρια για να τη βρει.

Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι Τσετσένοι.

Σχολιο.- Όπως τουίταρε κι εκείνη η ρωσο-ουκρανή: "Πού φτάσαμε: ακούμε "Αλλάχ ου άκμπαρ!" και λέμε "Επιτέλους, ήρθαν οι ρώσοι να μας σώσουν!""

Σχολιο.- Άμ το άλλο? Να μην έχουν ιδέα αυτοί οι Τσετσενοι από στρουκτουραλισμο και αποδόμηση... Είναι ωραίο τώρα αυτό?  Τς τς τς...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σλαβα κοκαινι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό Πρωθυπουργευον σκύβαλο αυτό τό γελοίο υποκείμενο δέν τολμαει να αρθρώσει ούτε μία λεξη γιά την Αμερικανοκινητη Χουντική Στρατιωτικη Δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.. Προσπαθεί να παραμυθιασει τόν Κοσμού με κούφια ανούσια λογια λέγοντας αλλα ντ άλλων περι«Λαικισμού» καί «ενοτητας» στην καταστροφη που μας οδηγούν για να μην στεναχωρήσει τά Νατοϊκα αφεντικά του καί τήν Χουντικη δεξιά που είναι «σαρκα από τήν σαρκα της ΝΔ» #Ουστ_Ξεφτίλες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Τσετσενία ,προάγγελος των πορτοκαλί επαναστάσεων και ακραίων πρακτορεικων Ισλαμικών κύκλων όλοι οι Αντιχρίστοι έκαναν τον ........σταυρό τους για νίκη και προγεφύρωμα στον Καύκασο και άλλη σφήνα στη Ρουσικη καρδιά.

Σήμερα υποφέρουν !!!!πονούν δακρύζουν !!!!!!!!!!!βλέπωντας τους σκληρούς Καυκάσιους του Καντιροφ να πρωταγωνιστούν στο Μέτωπο !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Gonzalo Lira επικοινώνησε με τον Αλέξη Χριστοφόρου.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εξαφανίστηκε στο Χάρκοβο.

Η Λίρα είπε ότι στις 15 Απριλίου, συνελήφθη από την SBU και όλος ο εξοπλισμός του αφαιρέθηκε.

Δεν μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους του περιστατικού. Ο δημοσιογράφος είπε ότι η SBU απαγάγει ανθρώπους και πολλοί «έχουν πολύ χειρότερα».

Στα τέλη Μαρτίου, ο σκηνοθέτης είπε ότι δεν φοβάται τον ρωσικό στρατό, αλλά «τους κακοποιούς του Προέδρου Ζελένσκι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο ρουμανικός κλάδος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού αναστέλλει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό.

Αυτό οφείλεται στη μαζική κλοπή τροφίμων και φαρμάκων από τοπικούς αξιωματούχους, 

δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου αμυντικού ελέγχου της Ρωσιας, στρατηγός Μιζίντσεφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλίδα δημοσιογράφος: “Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν δικούς τους ανθρώπους”

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Anne-Laure Bonnell, σε ρεπορτάζ τη στο γαλλικό κανάλι CNews, κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό στο Donbass.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, η Anne-Laure Bonnell είπε: “Από την πλευρά μου, ο βομβαρδισμός γίνεται από την Ουκρανία. Και στο Ντόνετσκ ο βομβαρδισμός γίνεται από τις ουκρανικές αρχές.

Λυπάμαι που σοκάρω τους followers και όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια”.

Και συνέχισε: “Δεν είμαι φιλικά προσκείμενη και δεν υπερασπίζομαι τον Πούτιν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. 

Είμαι κοντά σε πολίτες. Δεν παίρνω θέσεις. 

Αυτό που λέω είναι απλώς η αλήθεια και το γεγονός ότι είναι ο ουκρανικός στρατός που βομβαρδίζει τους δικούς του ανθρώπους”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη εβδομάδα και σήμερα μεγαλη Παρασκευή και στο κέντρο της Αθήνας υγειονομικοί είναι στην 30η μερα απεργίας πείνας για το αυτονόητο...να στελεχώσουν την διαλυμένη δημόσια υγεία κάνοντας 2 ραπίντ την εβδομαδα 

Ποτέ δεν έχω δει τόση κινηματική ανυπαρξία και υπακοή σε ένα ακροδεξιάς νοοτροπίας σύστημα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίθιοι κρετινοι που στηρίζουν το σύστημα και τους πολέμους 

Τα καλά του Γιόσκα Φίσερ:

Ο Άντον Χοφράιτερ από τους Γερμανούς Πρασίνους, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε αγανακτισμένος:

«Καθυστερούμε με την επιβολή κυρώσεων, καθυστερούμε με τις προμήθειες όπλων [στην Ουκρανία] κι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει για πάντα» κάνοντας λόγο για πιθανή διολίσθηση σε έναν «ντε φάκτο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Από την πλευρά τους οι Χριστιανοδημοκράτες προειδοποιούν ότι εάν ο καγκελάριος Σολτς δεν πάρει θέσει άμεσα υπέρ της παράδοσης περαιτέρω οπλισμού στην Ουκρανία, τότε είναι πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσουν ψήφισμα στην Ολομέλεια της γερμανικής βουλής ζητώντας την παράδοση βαρέως οπλισμού.

Με αυτόν τον τρόπο «θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή την κρίση» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών Γιόχαν Βάντεπουλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Σολτς είναι εν μέρει υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει αφεθεί ανυπεράσπιστη..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγία Ματρώνα - Κιουρά .Στο Παρθένι της Λέρου.

Το ερημοκλήσι κοντά στο στρατόπεδο των πολιτικών 

εξόριστων της χούντας.

Τρεις κρατούμενοι οι Αντώνης Καραγιάννης , Τάκης 

Τζανετέας και Κυριάκος Τσακίρης ζωγράφισαν στους 

τοίχους τις ξεχωριστές αγιογραφίες ,όπου ο πόνος και 

ο θρήνος αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο .

Ποτέ ξανά φασισμός .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασάνζ .. είμαστε άτομα σε όλο τον κόσμο που ήμασταν δίπλα σου και θα είμαστε δίπλα σου όπου και αν βρίσκεσαι .. σε οποιαδήποτε φυλακή σε φυλακίζουν .. γιατί είμαστε εκείνα τα άτομα που δεν τα παρατάνε .. γιατί πιστεύομαι ότι ο κόσμος αυτός πρέπει να γυρίζει με άλλα χέρια και με άλλα μέσα και αρχές και αξίες.. Μπορεί κάποιες στιγμές να μας πάρει από κάτω, γιατί οι εχθροί ανέκαθεν χτυπάνε αλύπητα και πολλές φορές τρώμε πισώπλατες μαχαιριές, αλλά πάντα θα βγαίνουμε περισσότερο αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όλα αυτά που μάθαμε από σένα όλα αυτά που αποκάλυψες, για τα εγκλήματα πολέμου των Αμερικανών .. όλα εκείνα που ήθελαν μεθοδικά να κρύψουν οι εγκληματίες πολέμου. Είδαμε με οπτικό υλικό και με έγγραφα τις αποδείξεις για το πόσο στεγνά και απροκάλυπτα οι ΗΠΑ δολοφονούσαν άοπλους πολίτες στο Ιράκ .. Μόνο του το γεγονός ότι σου επέβαλαν ποινή 175 ετών φυλάκισης μας είναι καθαρή τους ομολογία το πόσο τους πείραξαν οι αποκαλύψεις σου για τα πεπραγμένα των εγκληματιών πολέμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις έμαθα ότι ο Μαρινάκης στέλνει την Σάπια Σταμάτη να καθαρίσει για τον Ζελένσκι και να τον φέρει εδώ για τη μεταγραφή του αιώνα. 

Μια χαρά και ο Κούλης,δεν λέω...αλλά με τον Ζελένσκι σίγουρα η αγκαλιά θα γίνει πιο σφιχτή! 

-Ζελένσκι: "Με την κοκαΐνη νιώθω φοβερά!Ανθρωπος γεμάτος ενέργεια!Νούμερο ένα άνδρας!Μιλάω σοβαρά!Είναι η ενέργεια μου για όλη την ημέρα!Στις 7 το πρωί σηκώνομαι..κάνω μια βόλτα με τον σκύλο μου...και παίρνω ναρκωτικά!Αυτός είναι ο τρόπος μου!"

Ωραίος...Αυτός να κάνει βόλτες με το κατοικίδιο...και να βγάζει τα γούστα του με χορηγό το ΝΑΤΟ..Και ο λαός του να πεινάει 8 χρόνια στα υπόγεια μην βγει έξω και τον κατασπαράξουν οι αδέσποτοι εγκληματίες που κυκλοφορούν εξαιτίας του...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλούσια «προίκα» δίνει το Ελληνικό Δημόσιο στον ιδιώτη επενδυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Σύμβαση - Σκάνδαλο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 750 εκατ. ευρώ

Η FSI-Trenitalia θα εισπράξει το ζεστό κρατικό χρήμα για μια σειρά επενδύσεων που θα έπρεπε να χρηματοδοτεί η ίδια. Μεταξύ άλλων:

-Για  τη μίσθωση -και όχι απόκτηση- 10 νέων τρένων υδρογόνου και 10 ηλεκτρικών. Τα τρένα θα παραληφθούν το 2027, αλλά το Δημόσιο αρχίζει από τώρα τις πληρωμές

-Για όλα τα δρομολόγια που εκτελεί. Έτσι βαφτίζονται «άγονη γραμμή» το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η γραμμή Αθήνα-Αεροδρόμιο του Προαστιακού...

-Η σύμβαση έχει ισχύ 15ετίας και δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις

-Παραμένει επτασφράγιστη και, παρά τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δεν προηγήθηκε διαγωνισμός

-Από τα «Λευκά Βέλη» στις... λευκές επιταγές, ένα ατελείωτο φιάσκο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΗΞΑΝ (μετά από 33 ημέρες) την απεργία πείνας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί...

22/4/2022 – 20.55

Τα παρακάτω έγιναν γνωστά από την “Ομάδα ενημέρωσης υγειονομικών σε αναστολή”:

«Πριν από λίγο οι υγειονομικοί απεργοί πείνας ανακοίνωσαν τη λήξη της απεργίας εξαιτίας των εορτών αφού η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία καθώς όχι μόνο κάνανε αισθητή την παρουσία τους στον κόσμο αλλά η κορωνίδα ήταν πως κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον πρωθυπουργό (το βράδυ της Μ. Πέμπτης στην Μητρόπολη) τρέποντας τον σε άτακτη υποχώρηση και φέρνοντας σε τρομερή αμηχανία τον Μητροπολίτη..!!

Θεωρούμε ότι πήραν τη σωστή απόφαση και νομίζουμε πως έκαναν το καλύτερο δώρο στην οικογένεια τους..!! Άλλωστε τους θέλουμε γέρους και δυνατούς διότι έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμη..!! Επίσης ανακοίνωσαν πως η παρουσία μας και οι δράσεις στο υπουργείο συνεχίζονται κανονικά..!!

33 ημέρες απεργία πείνας σημαδιακός αριθμός, όσα τα χρόνια του Κυρίου μας..!! Μπροστά στον αγώνα που έδωσαν τα παιδιά τα λόγια σβήσουν και το “ευχαριστώ” είναι λίγο..!! Θέλουμε να ξέρουν όμως πως αυτό που νοιώθουμε μέσα στη καρδιά μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευγνωμοσύνη για τη μάχη που έδωσαν για όλους εμάς..!! Καλή Ανάσταση να έχουν και ο Θεός μαζί τους..!!».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε καθεστώς ανέχειας, πείνας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η μέση δαπάνη για τη μόρφωση κάθε παιδιού είναι στην Ευρώπη 7.000 ευρώ, και στην Ελλάδα 2.688 ευρώ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περικόπτει τα επιδόματα που αφορούν παιδιά, εξαιρεί τα ανασφάλιστα παιδιά από τη δωρεάν παιδιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Έχουν σταματήσει τα δωρεάν γεύματα για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση δεν έχει εθνική ατζέντα για το παιδί, όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της Unisef στην Ελλάδα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όταν τα παιδιά μιας χώρας δυστυχούν ακυρώνεται το μέλλον της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κανείς δεν είναι ένοχος επειδή γεννήθηκε σκλάβος.

Όμως ο σκλάβος για τον οποίο δεν είναι μόνον ξένες

οι επιδιώξεις για ελευθερία, αλλά που δικαιολογεί

και χρωματίζει με ρόδινα χρώματα τη δουλεία του [...],

ένας τέτοιος σκλάβος είναι ένας λακές κι ωμός που

προκαλεί μια νόμιμη αίσθηση αγανάκτησης,

αηδίας και περιφρόνησης.»

Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοβ, επονομαζόμενος «Λένιν»

(22 Απρίλη 1870 - 21 Γενάρη 1924)

Ο Λένιν που γεννήθηκε σαν σήμερα παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ!

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού

κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...

Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας, σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.

Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917. Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»

Vladimir Lenin

(C. S. Caracciolo, εισαγωγή σε

"Il Marxismo e la questione nazionale" di Stalin ["Ο Μαρξισμός κι η εθνική υπόθεση" του Στάλιν],

εκδόσεις Einaudi, 1949)

...Ο Λένιν γράφει και για όλους όσους σήμερα ειρωνεύονται την «υπεράσπιση της πατρίδας», ή την αντιπαραθέτουν με τον προλεταριακό διεθνισμό, αλλά κι εναντίον των ψευδοπατριωτών:

Στον ψευδοπατριωτισμό ο Λένιν αντιπαραθέτει, ως νόμιμο λόγο περηφάνιας. τον πατριωτισμό των εργατών που έχει σαφώς προσδιορισμένο δημοκρατικό, προοδευτικό κι επαναστατικό χαρακτήρα και γράφει:

«Ίσως είναι ξένο σ' εμάς τους συνειδητούς προλεταρίους, Μεγάλους-Ρώσους, το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας;

Σίγουρα όχι!

Εμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και τη δική μας πατρίδα, εμείς εργαζόμαστε κυρίως για την ανόρθωση των εργαζόμενων μαζών στη ζωή ως συνειδητοί σοσιαλιστές και δημοκράτες.

Εκείνο που μας πικραίνει περισσότερο είναι να βλέπουμε και να αισθανόμαστε τις βιαιότητες, την καταπίεση  και σε ποια κατεύθυνση θέτουν οι χασάπηδες τσαρικοί, οι ευγενείς κι οι καπιταλιστές τη δική μας όμορφη πατρίδα. [...]

Όλοι εμείς έχουμε καταληφθεί από το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας γιατί το μεγάλο Ρωσικό Έθνος έχει δημιουργήσει και μια επαναστατική τάξη. [...]».

Επίκαιρος όσο ποτέ και με τη μεταφορά σκλάβων της παγκοσμιοποίησης, με τη λαθρομετανάστευση: 

Β. I. Λένιν, στο «Ό Ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού»:

«...η ιμπεριαλιστική επέκταση των καπιταλιστικών οικονομιών... σε περιόδους οικονομικής κρίσης ωθούν τους βιομηχάνους να ελαφρύνουν την υπερεργασία και στη συνέχεια να καλούν από τις αποικίες, στη διάρκεια της ανάκαμψης τους διεθνείς μετανάστες ως  βιομηχανικό εφεδρικό στρατό, που θα εκτελέσουν το ρόλο τους απορροφώντας τους κραδασμούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο στην αγορά εργασίας των χωρών προέλευσης, όσο και στις χώρες που φθάνουν, με αποτέλεσμα την εδραίωση της πολιτικής και οικονομικής θέσης της κυρίαρχης τάξης, της μπουρζουαζίας.»

Στις 22 Απρίλη 1870 γεννήθηκε ο αιώνιος επαναστάτης.

Σήμερα, μετά από 152 χρόνια, ο Λένιν ζει κι οι παρακαταθήκες του παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

«Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα»...

Δυστυχώς, όσοι επικαλούνται τον Λένιν... περί άλλων τυρβάζουν... Λατρεύουν τα "ανοιχτά σύνορα", το "δικαίωμα στη λαθρομετανάστευση", τα "ατομικά δικαιώματα μειονοτήτων", τον αυτοπροσδιορισμό σε αντιπαράθεση με το Έθνος και την Πατρίδα, την έξοδο από το ευρώ τη χαρακτηρίζουν "ακροδεξιά" πολιτική και βολεύονται σε κρατικοδίαιτα "μαγαζάκια"... κι επιπροσθέτως θεωρούν πως κατέχουν το "αλάθητο" ώστε να καθοδηγούν το λαό, χωρίς το λαό...