Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Τριτη 3 Ιανουαριου 2023


ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ 

ΑΝΤΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ..

ΤΡΑΒΕΣΤΙ ''ΔΙΔΑΣΚΕΙ'' ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....

δηλαδη ενας ανθρωπος που στην ζωη του ΕΧΑΣΕ εντελως τον ΔΡΟΜΟ του (για να μην πουμε την μπαλα) ''διδασκει'' στα παιδια...

ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ;;;;;

Σχολιο.- Αυτή την Φορά η drug queen που έσωσε τα  Χριστούγεννα , Καλύτερα όμως να ΜΗΝ δοκιμάσει να σώσει το Ραμαζάνι (δική μου σύσταση ) .......

Σχολιο.- Ένας άνθρωπος που χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη.

Σχολιο.- Λες και φτάνει λίγη μπογιά στη μούρη και μια περούκα για να γίνεις γυναίκα! Κλόουν γίνεσαι! Αν εσύ νιώθεις όπως νιώθεις δικαίωμα σου. Όχι όμως να θες να πείσεις ότι το φυσικό είναι αυτό. Αν εσύ ήθελες να γεννηθείς γυναίκα και δεν γεννήθηκες σε συμπονω. Αν είσαι άντρας και θες να κάνεις σεξ με άντρα δε με πειράζει, αν δεν είσαι βιαστής ή παιδεραστής. Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να λες με τον τρόπο σου ότι όποιος δεν είναι σαν κι εσένα πρέπει να ντρέπεται γιατί ο κόσμος προχώρησε. Ότι το άσπρο είναι μαύρο. Όχι. Το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο είτε σας αρέσει είτε όχι!Ευτυχώς που ξέρω λόγω επαγγέλματος ότι τα παιδιά δε τα ξεγελάς έτσι εύκολα. Δεν τα πείσατε. Αθώα είναι, όχι χαζά. Σαν τον κλόουν σας είδαν κι εκείνα, που έρχεται τις απόκριες να τα διασκεδάσει στο σχολείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φουλχένσιο Μπατίστα, ο ανηλεής δικτάτορας που έκανε την #Κούβα ένα απέραντο κέντρο διαφθοράς ..." Ο δύο φορές πραξικοπηματίας που δεν ηταν παρά μία μαριονέτα των ΗΠΑ. Την τελευταία ημέρα του 1958 ο διεφθαρμένος δικτάτορας εγκαταλείπει την #Αβάνα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή. Μαζί με την κουστωδία του μεταφέρει και μια μικρή περιουσία : (300 εκατομμύρια δολάρια), προϊόν κατάχρησης απο τα δημόσια ταμεία της #Κούβας.

Σχολιο.-  Παρεδωσε μια χωρα σε απολυτη ενδεια και υλικη φτωχεια.Μια χωρα οπου το 37% ηταν αναλφαβητοι και υπηρχαν μισο εκατομμυριο ιεροδουλες σε πληθυσμο 8 εκ κατοικων.Που μονο το 4% των εργατων γης μπορουσε να αγορασει κρεας και μονο το 10% γαλα.Που η ανεργια ηταν στο 20%, τα 7/10 των Κουβανων ζουσαν σε σπιτια χωρις ηλεκτρισμο, υδρευση και αποχετευση, τα 9/10 των Κουβανων παιδιων της υπαιθρου ηταν ξυπολητα , ολη η γη ηταν υπο την κατοχη φεουδαρχων , το προσδοκιμο ζωης ηταν μονο 54 ετη , τα 9/10 της παραγωγης φρουτων και λαχανικων τα κατειχε η united fruit company.Ευτυχως με την Κουβανεζικη επανασταση του 1958 ολα αλλαξαν Επι Φιντελ Καστρο 1959-2006.Το προσδοκιμο ζωης αυξηθηκε απ τα 54 στα 78 ετη, ο αναλφαβητισμος εξαλειφθηκε, ο υποσσιτισμος εξαλειφθηκε, η παιδικη θνησιμοτητα επεσε απ το 42% στο 4%,η ανεργια απ το 20% στο 1,6%, τα 9/10 των σπιτιων απεκτησαν ηλεκτρικο ρευμα και η χωρα επαψε πια να ναι προτεκτορατο των Ηπα.Οι μεγαλες αλλαγες σηματοδοτηθηκαν και διεξηχθησαν απο μεγαλους επαναστατες.Η απουσια αυτων-εν προκειμενο Φιντελ Καστρο-γεννα την απουσια επαναστασεων.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδιωξαν τα παιδιά μας & κλαίνε...για την υπογεννητικότητα!

200 χιλιάδες μειώθηκε ο πληθυσμός τα τελευταία 10 χρόνια!

200 χρόνια τα ίδια οικονομικά & πολιτικά "τζάκια" εξάγουν Εργάτες ..αντί για προϊόντα !

& ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ!

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΛΕΓΕ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ"ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

Τα τελευταία χρόνια εξάγουν "ακριβούς" & εισάγουν φτηνούς Μετανάστες..

...& σε μένα τον ηλίθιο δεν δείχνουν τον ΟΛΙΓΑΡΧΗ  σαν εχθρό μου!

...κι όταν πάω να το καταλάβω ...(ξανα) βγάζουν τα κασιδιαράκια τους στη γύρα...

....& μου λένε εσύ φταίς κάνε.... κι άλλα παιδιά _να τα ξαναστείλουμε στην ξενιτειά η στον πόλεμο_ γιατί χανόμαστε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι 10+1 Εντολές των Ινδιάνων

1) Να μένετε κοντά στο Θείο.

2) Να δείχνετε Σεβασμό στους συνανθρώπους μας.

3) Να προσφέρετε Βοήθεια και Συμπόνια όπου και όποτε χρειάζεται.

4) Να είσαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε ό,τι κι αν κάνετε.

5) Να πράττετε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι Σωστό.

6) Να φροντίζετε την Ευεξία του Σώματος, του Νου και της Ψυχής σας.

7) Να μεταχειρίζεστε τη Γη και όλα όσα ζουν σε αυτήν με Σεβασμό.

8)Να είσαστε πάντα Υπεύθυνοι των πράξεών σας.

9) Να αφιερώσετε ένα μερίδιο των προσπαθειών σας στο Ανώτερο Καλό.

10) Να εργάζεστε “Μαζί” για το καλό όλης της ανθρωπότητας.

10+1) Όλη αυτή η Σοφία μας & η Φυλή μας χάθηκε με την εισροή λαθρομεταναστών , βαρβάρων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... Παραμονή Πρωτοχρονιάς, -του 1959- τότε που οι "γκεριγιέρος μπαρμπούδος" (γενειοφόροι αντάρτες) μπαίνουν θριαμβευτές στην Αβάνα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτός των άλλων, αποτελεί αναμφισβήτητα και μία «συναρπαστική επαγγελματική εμπειρία» (Tagesspiegel 02.01.2023) για τα πολεμοκάπηλα γεράκια του ΝΑΤΟ! 

«Κέρδισα πολλές εμπειρίες (απ’ τον πόλεμο)», δηλώνει περιχαρής η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κ. Λάμπρεχτ (SPD) στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, έκανα «πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Και για αυτό, λέω ένα ειλικρινές ευχαριστώ» (Der Spiegel 02.01.2023).

Σχολιο.- Κάργια!!!!

Σχολιο.- Τους έχει ρουφήξει τόσο πολύ αυτό το σύστημα που υπηρετούν που έχουν χάσει τη συναίσθηση και την επαφή με βασικές αρχές του ανθρώπου. Για αυτό τα κεφάλια τους είναι γεμάτα σκατά.

Σχολιο.- Δεν ρωτάει και κανένα παππού Ρώσο για τις εμπειρίες του από τον πόλεμο το 1945 όταν γαμήσανε τους κωλογερμανούς ναζιστές...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 

Ποτέ ξανά περιορισμοί στην Ελευθερία, κοινωνικοί διαχωρισμοί, υποχρεωτικότητες κάθε είδους και κρατική καταστολή στα ατομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα!

Δωρεάν ποιοτική υγεία και πρόνοια για όλους! 

Αυτές πρέπει να είναι οι αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις μας για τη νέα χρονιά για να μην την ξαναπατήσουμε από ολοκληρωτικές κυβερνήσεις, ψευτο-επιστήμονες και εξαγορασμένους δήθεν "δημοσιογράφους"! 

Πάνω απ' όλα η Ελευθερία! Φυλάξτε την σαν τα μάτια σας! Χωρίς αυτή, η ζωή δεν αξίζει, γίνεται απλή επιβίωση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O serial killer των φαρμακευτικών, ξαναχτυπά.

Πορτοσάλτε :  «Να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων για να μην εξάγονται , τζάμπα δεν υπάρχει»

3/1/2023

Σχολιο.- Και πόσοι θα πεθάνουν από το ακριβό φάρμακο γιατί δεν θα μπορούν να το πάρουν; Πόσοι με χρόνιες νόσους θα φτωχοποιηθούν; Βρήκαν ευκαιρία οι φαρμακευτικές και έβαλαν το λαγό μπροστά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πλεύρης έχει αλλάξει 15 απόψεις για το τι φταίει για την έλλειψη φαρμάκων. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι κολλητοί του οι φαρμακοβιομήχανοι.

Σχολιο.- Τεχνητή και αυτή η δήθεν κρίση ελλειψης για να αυξηθουν οι τιμές των εμπορευματων στην αγορα!

Η Αγορά πάνω απ όλα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπληκτικός τρόπος που τα δέντρα βοηθούν το ένα το άλλο για να επιβιώσουν στο δάσος

Οι νεοφιλελεύθεροι νεκρόφιλοι nazi, συμπεριφέρονται σαν οργανισμοί κατώτεροι και από δέντρα.

Όταν περπατάμε σε ένα δάσος και βλέπουμε έναν κομμένο κορμό δέντρου, σκεφτόμαστε ότι μοιάζει σαν ένας νεκρός οργανισμός. Αλλά οι ερευνητές έχουν λόγο να πιστεύουν ότι κρύβεται ένας εκπληκτικός μηχανισμός πίσω από αυτόν. Για την ακρίβεια, χάρη στη βοήθεια των άλλων δέντρων στο δάσος, αυτοί οι κομμένοι κορμοί είναι ακόμα ζωντανοί.

Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία πρόσφατα δημοσίευσαν μια έρευνα πάνω στο φαινόμενο που εκείνοι ονομάζουν υδραυλική σύζευξη. Τοποθετώντας ανιχνευτές σε έναν κομμένο κορμό δέντρου από τον οποίο αναδυόταν ζωντανός ιστός, αλλά και στα δέντρα που βρίσκονταν τριγύρω, παρατήρησαν κάτι ενδιαφέρον.

Τα δέντρα τυπικά χρειάζονται το πράσινο φύλλωμά τους για παραμείνουν ζωντανά και να μεγαλώσουν, αλλά εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο ζωντανός κορμός είχε ένα εκτεταμένο σύστημα ριζών που έφταναν μέχρι τις ρίζες ενός κοντινού δέντρου. Εκμεταλλευόμενος το μεγαλύτερο σύστημα ριζών, ο κομμένος κορμός μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε νερό και θρεπτικά συστατικά, καταφέρνοντας να μείνει στη ζωή.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό φαινόμενο που επιβεβαιώνει τη δυνατή σύνδεση ανάμεσα στα δέντρα και στην ικανότητά τους να βοηθούν τα «μέλη της κοινότητας» που το χρειάζονται. Το γεγονός ότι μοιράζονται τους πόρους τους είναι μια συναρπαστική λεπτομέρεια για τους επιστήμονες.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να παρομοιαστούν με «οικογένειες», οι οποίες έχουν ένα ανεπτυγμένο κοινωνικό δίκτυο. Βλέποντάς το δάσος με αυτό τον τρόπο, δεν είναι περίεργο που τα υγιή δέντρα επεκτείνουν τις ρίζες τους για να βρουν ένα κομμένο κορμό δέντρου και να το βοηθήσουν να επιβιώσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ οι πολιτικοί του δυτικού κόσμου είναι όλοι τους μαθητές τού Σβαμπ που κυκλοφορα στις παραλιες με μαγιό και τακουνια και οι ραγιάδες αυτούς τους πολιτικούς ψηφιζουν!

Να δεχτούν λοιπον και την έκφυλη κουλτούρα τους!

Διότι διαμαρτυρονται τάχα για τα νέα ήθη και έθιμα φροντίζουν όμως ποτέ να μην αναφέρουν την κατάργηση τής Αγοράς και του καπιταλισμού που "επιστημονικα" καλλιεργούν στους υπηκόους τους!

Σε 5 χρόνια αυτά θα είναι υποχρεωτικο υλικό στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικα!

Να πηγαίνετε τοτε και να διαμαρτυρεστε μπροστά στα υπουργεία παιδείας των εκφυλισμενων υπηκοων!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είχα ένα αγόρι, ένα άγριο άνεμο

ένα ποτάμι που έγινε αναφιλητό". 

Για τον Σωτήρη Πέτρουλα. Άκουγα αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι, που ηχογραφήθηκε το 1968. Χωρίς να υποψιαστούν οι χουντικοί λογοκριτές σε ποιον αναφέρονται οι στίχοι της Λαμπράκισσας Παυλίνας Παμπούδη.

https://www.youtube.com/watch?v=j1eeYB6yX9c

σχολιο.- Δεν είχα ιδέα, το ακούω χρόνια το τραγούδι, συγκλονιστικό, κάτι ψιλιαζόμουνα γιατί μου θύμιζε σπανιόλικες μπαλάντες τύπου Λόρκα για λαικούς ήρωες, ευχαριστούμε πάντως!

Σχολιο.- Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία. Τόσα χρόνια γραμμένο και τραγουδισμένο και δεν το ήξερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας άφησε χθες Δευτέρα ο Στυλιανός Μπέλλος. Ένας καλλιτέχνης που υπηρέτησε όσο λίγοι το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου.

Ελαφρύ το χώμα!

https://www.youtube.com/watch?v=9nRhcJeIsjg

Άρεσε πολύ στον πατέρα μου θυμάμαι. Επειδή ήταν μορφωμένος. Πρώην Λυκειάρχης, που είχε ασχοληθεί με την Πολιτιστική Παράδοση ήταν ο Μπέλλος. Και από τους ηθοποιούς του άρεσε ο Μυράτ. Ίσως γιατί κι αυτός απέπνεε ένα επίπεδο  υψηλής μορφώσεως.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3wqUJ78q90



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτριος Γάκης

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Οι «ΕΙΔΙΚΟΙ» ποτέ δεν έκαναν λάθος!

#Πάντοτε έλεγαν και λένε ΨΕΜΜΑΤΑ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αντιγαλλικό αίσθημα βρίσκεται σε έξαρση στη Μπουρκίνα Φάσο εδώ και αρκετούς μήνες. Τον Νοέμβριο, διαδηλωτές πολιόρκησαν τη γαλλική πρεσβεία στην Ουαγκαντούγκου, απαιτώντας την απέλαση του πρέσβη.


Απέλαση του πρέσβη της Γαλλίας στην Μπουρκίνα Φάσο

3/1/2023

Η Μπουρκίνα Φάσο φέρεται να είχε ζητήσει από τη Γαλλία να αντικαταστήσει τον πρέσβη της στη χώρα.

Η Μπουρκίνα Φάσο έδωσε εντολή στον Γάλλο πρεσβευτή να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως επιβεβαίωσε χθες η κυβέρνηση της χώρας.

Η κίνηση έρχεται μετά την αναταραχή του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τη οποίας διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη γαλλική πρεσβεία ενώ κατηγόρησαν το Παρίσι για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AP, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαν-Εμανουέλ Ουεντραόγκο είπε ότι ο Γάλλος πρεσβευτής Λυκ Αλάντ απελάθηκε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, το υπουργείο Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο, η οποία έχει περάσει από δύο πραξικοπήματα από τον Ιανουάριο του 2022, σε επιστολή, που εστάλη στο Παρίσι στα τέλη Δεκεμβρίου, αιτήθηκε την αντικατάσταση του Γάλλου πρεσβευτή.

Οι πηγές της Le Monde ισχυρίστηκαν ότι οι λόγοι για την απέλαση του πρέσβη συνδέονται εν μέρει με μια επιστολή που διέρρευσε που φέρεται να έστειλε ο Αλάντ σε Γάλλους υπηκόους στην πόλη Κουντουγκού της Μπουρκινάμπε στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε, ο πρεσβευτής φέρεται να επέμεινε οι συμπατριώτες του να μετεγκατασταθούν στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, ή στην Μπομπο-Διουλάσο, μια άλλη πόλη της Μπουρκινάμπε, εν μέσω της εντεινόμενης απειλής των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Το αντιγαλλικό αίσθημα βρίσκεται σε έξαρση στη Μπουρκίνα Φάσο εδώ και αρκετούς μήνες. Τον Νοέμβριο, διαδηλωτές πολιόρκησαν τη γαλλική πρεσβεία στην Ουαγκαντούγκου, απαιτώντας την απέλαση του πρέσβη.

Ορισμένοι ακτιβιστές κατηγόρησαν το Παρίσι, το οποίο έχει στρατιωτικό αποτύπωμα στη χώρα, ότι απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημά της Μπουρκίνα Φάσο με την τρομοκρατία, ενώ φέρονται να υποστηρίζουν τη σύναψη στενότερων δεσμών με τη Ρωσία.

Η Γαλλία ανέπτυξε στρατεύματα στην περιοχή του Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές εξτρεμιστές το 2013 και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε την παρατεταμένη αντι-ανταρτική επιχείρηση Barkhane. Η εκστρατεία, η οποία έχει θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό ως αποτυχία, τερματίστηκε επίσημα από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Νοέμβριο. Ο Μακρόν αποφάσισε επίσης μια εξάμηνη αναθεώρηση της γαλλικής στρατιωτικής στρατηγικής για την περιοχή.

Καθώς η Γαλλία απέσυρε ορισμένα στρατεύματα από το Σαχέλ, ο συνολικός αριθμός της μειώθηκε από 5.500 σε 3.000. Από τα τέλη Νοεμβρίου, η Ουαγκαντούγκου φιλοξενούσε ακόμη 400 μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων. Τότε, ο τέως πρέσβης της Γαλλίας σημείωσε ότι θα παραμείνουν εκεί «όσο το επιθυμούν οι αρχές της Μπουρκινάμπε, αλλά σε μια προσαρμοσμένη, πιο περιορισμένη μορφή».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Βολιβίας,Λουίς Άρσε, πραγματοποίησε συνάντηση αυτή την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας με την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ρωσικής Εθνοσυνέλευσης, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ο πρόεδρος της Βολιβίας συναντιέται με τις ρωσικές αρχές στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι η Μόσχα «εκτιμά την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Βολιβίας».

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας,Λουίς Άρσε, πραγματοποίησε συνάντηση αυτή την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας με την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ρωσικής Εθνοσυνέλευσης, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

«Θα ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις συνεργασίας στην τεχνολογία, την ενέργεια, το εμπόριο και την εκπαίδευση, μεταξύ άλλων τομέων», δήλωσε ο πρόεδρος του πολυεθνικού κράτους της Βολιβίας έπειτα από την πρώτη του συνάντηση κατά την άφιξή του στη Βραζιλία.

Σε αυτό το πνεύμα ο Aρσε εξέφρασε κατά τις διμερείς συνομιλίες την προθυμία του να επεκτείνει και να εδραιώσει τη συνεργασία με τη Ρωσία σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, επεσήμανε ότι η Μόσχα «εκτιμά την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Βολιβίας και την ανεξάρτητη πορεία της για διατήρηση της κυριαρχίας και την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων».

Ομοίως, ο αξιωματούχος τόνισε ότι "τόσο η Ρωσία όσο και η Βολιβία έχουν το ίδιο όραμα για το μέλλον στην προοπτική ενός πιο δίκαιου πολυπολικού κόσμου. Εδώ οι προσεγγίσεις μας είναι απολύτως παρόμοιες".

Παράλληλα, ο Ματβιένκο υπενθύμισε την πρόσκληση του Κρεμλίνου προς τον αρχηγό του κράτους της Βολιβίας να επισκεφθεί τη Ρωσία ,εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί φέτος αυτή επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του έθνους της Νότιας Αμερικής τόνισε τη σημασία της πραγματοποιηθείσας συνάντησης με τις ρωσικές αρχές στα πλαίσια των καλών διμερών σχέσεων των δύο χωρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δλδ Τώρα ο Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ) είναι προοδευτικός κι εγώ είμαι Φασίστας ?? Η Drag Queen έσωσε τα Χριστούγεννα τους ??? Καλό θα είναι Να ΜΗΝ προσπαθήσει να σώσει και το Ραμαζάνι (συμβουλευτικά το λέω ) Για την Χάνουκα ΔΕΝ ξέρω ....

σχολιο.- Αφού ξεσηκώθηκαν ΚΑΙ οι ΝεοΔημοκράτες της δεξιάς εφημερίδας «δημοκρατία» .... ΆΡΑ δεν είναι στραβός ο γυαλός ... αλλά αρμενίζει στραβά ο Κούλης και οι Χαρβαντίσιοι υποταχτικοί του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Στην πολιτική και γενικά στη ζωή δεν ισχύει «είμαι ό,τι δηλώνω». Την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε. Τι σχέση έχουν με την «πρόοδο» οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ του κεφαλαίου και της διαφθοράς, που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχουν με την «πρόοδο» τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς μέχρι το Ελληνικό και τις ειδικές οικονομικές ζώνες στα Ναυπηγεία; Τι σχέση έχει με την «πρόοδο» η στρατηγική στον τομέα της Ενέργειας, όπως τα χρηματιστήρια ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η λεγόμενη απελευθέρωση κ.λπ., όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωτεργάτης; Ηδη σας περιέγραψα σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα «προοδευτική κυβέρνηση». Το κόλπο βέβαια είναι γνωστό από την εποχή του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ. Παίρνουν την «πρόοδο», μια έννοια ταυτισμένη με τα συμφέροντα και τους δίκαιους αγώνες του λαού, και την κάνουν «δώρο» με τις πολιτικές επιλογές τους στο μεγάλο κεφάλαιο και το διεφθαρμένο σύστημά του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μην πετάξετε τη στάχτη από το τζάκι: Δείτε πόσα πράγματα μπορούν να φτιαχτούν!
Μην πετάξετε τη στάχτη από το τζάκι: Δείτε πόσα πράγματα μπορούν να φτιαχτούν!Πολλοί ζεσταίνονται και φέτος με τζάκια, ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της…
«άχρηστης» στάχτης. Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή… σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!
Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους. Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!
Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!
Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!
Χρήσεις της στάχτης
1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και: καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.
4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.
5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.
6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών.
7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας (λέγεται μαγειρικά «ανθόνερο») σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.
9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.
11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.
12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.
13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.
14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!
15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.
16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.
17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.
18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.
20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.
Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS
Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.
21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.
22. Φίλτρο
Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.
23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.
24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.
25. Αφύγρανση
Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.
26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.
27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.
28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.
29. Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.
30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/1/2023  -   14.00 μ.μ.
- Καταρχάς, σε ό,τι αφορά στην τραγωδία στη Μακέγεφκα. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στη χτεσινή του ενημέρωση ανέφερε την ύπαρξη 63 νεκρών Ρώσων στρατιωτών από το τετραπλό χτύπημα των VSU. Οι εργασίες απομάκρυνσης των ερειπίων συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 του μήνα, οπότε αναμένεται και ο τελικός απολογισμός (νεκροί, τραυματίες). Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον τελικό απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται, ωστόσο είναι πρόωρο να ειπωθεί οτιδήποτε με σιγουριά. 
- Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, υπήρξε άμεσο απαντητικό πλήγμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε αντίστοιχο χώρο προσωρινής στρατοπέδευσης των VSU στην κωμόπολη Ντρουζκόφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ). Συγκεκριμένα χτυπήθηκε το κλειστό παγοδρόμιο της κωμόπολης και μάλιστα το γεγονός απαθανατίστηκε από γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, του οποίου ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ ευρισκόμενος από την ουκρανική πλευρά του μετώπου. Η στιγμή της πτώσης των ρωσικών βλημάτων στο παγοδρόμιο καταγράφηκαν από το γαλλικό κανάλι σε «ζωντανή» μετάδοση!!! Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε στη συνέχεια σε διάφορα ΜΜΕ και ΜΚΔ της Ουκρανίας και του υπόλοιπου κόσμου, δείχνουν ολοσχερή καταστροφή του εσωτερικού του παγοδρομίου και δεκάδες καμένα στρώματα, όπου πιθανολογείται ότι κοιμούνταν Ουκρανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, ακόμη, πληροφορίες, τις οποίες επικαλούνται και ξένοι πολιτικοί παρατηρητές, όπως ο Ισραηλινός (αλλά με ρίζες από την ΕΣΣΔ) Γίακοβ Κέντμι, μιλούν για 90 και πλέον νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς, ωστόσο το επίσημο Κίεβο μιλάει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για… μόλις 2 νεκρούς!… Κι εδώ, βεβαίως, αναμένεται ο ακριβής προσδιορισμός των θυμάτων κατά τις επόμενες ώρες ή μέρες…
- Για τέλος: η «αγάπη» που δείχνει το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στους πληθυσμούς της πάλαι ποτέ «ανατολικής Ουκρανίας» φαίνεται από τον αριθμό των βομβαρδισμών και την ποσότητα των βλημάτων που εκτοξεύει προς τις κατοικημένες περιοχές των ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, αλλά εσχάτως των Περιφερειών Ζαπορόζιε και Χερσώνας.
- Σύμφωνα, λοιπόν, με την αντιπροσωπεία της ΛΔ Ντονιέτσκ στο λεγόμενο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού σχετικά με τα Στρατιωτικά Εγκλήματα της Ουκρανίας, από την αρχή της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή (17/02/2022) μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 14 χιλιάδες βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών της ΛΔ Ντονιέτσκ από τις VSU. Εκτοξεύθηκαν συνολικά 93594 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων. Μεταξύ αυτών, 32 βλήματα βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U, 165 βλήματα πυραύλων HIMARS, 255 βλήματα πυραύλων BM-27 Uragan, 12.389 βλήματα πυραύλων Grad και 17.950 βλήματα πυροβόλων «ΝΑΤΟϊκού» διαμετρήματος των 155 mm. (Στγ: Μιλάμε για… «αγάπη», όχι κουραφέξαλα)...
- ΥΓ: Της τελευταίας στιγμής – Βγήκε η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με το πλήγμα στη Ντρουζκόφκα. Αναφέρεται η εξουδετέρωση περίπου 120 Ουκρανών στρατιωτικών, αλλά και η καταστροφή 2 πυραυλικών συστημάτων HIMARS (παραγωγής ΗΠΑ), 4 αυτοκινούμενων πυραυλικών συστημάτων RM-70 Vampire (τσεχικής παραγωγής), καθώς και 800 βλημάτων προοριζόμενων για τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα και 6 στρατιωτικών αυτοκινήτων.
- Ακόμη, στο Κραματόρσκ και την Μασλιακόφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ) από πλήγματα ακριβείας της ρωσικής Αεροπορίας σε θέσεις προσωρινής στρατοπέδευσης ξένων μισθοφόρων εξουδετερώθηκαν πάνω από 130 «λεγεωνάριοι».
Σχολιο.- Η βλακεία στην Μακεγεφκα έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες , όπως η ναυαρχίδα του στόλου, το μποτιλιάρισμα στους άξονες από Λευκορωσία , στην καθυστέρηση της επιστράτευσης και γενικότερα στην στρατιωτική υποτίμηση των " χοχολων" . Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι πολεμά ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ.
Δεν είμαι αισιόδοξος . Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες που προσπαθούν να υπονομεύσουν το μέτωπο. Όσο έχουμε στασιμότητα αυτά θα γίνονται συνέχεια . Επαναλαμβάνω η Ρωσία είναι ένα βήμα πίσω από το ΝΑΤΟ , το είδαμε και στο χτύπημα στην γέφυρα . Από τότε πάρθηκαν αυστηρά μέτρα αλλά ...
Σχολιο.- αφού η Ρωσία αμύνεται....πως θα ήταν μπροστά;
Δεν χρησιμοποιεί τρομοκρατία σαν μέσο πολέμου. Δεν είναι προς στιγμή γενικευμένος πόλεμος αλλά πόλεμος φθοράς. Προς στιγμή η φθορά χτυπάει τους Δυτικούς. Όταν η Σερβία κράτησε 80 μέρες και μόνο μετά συνθηκολόγηση της ηγεσίας 'νικησε' το ΝΑΤΟ τώρα έχουμε κάνει 300 μέρες και δεν υπάρχει ούτε καν κατά φαντασία υποχώρηση της Ρωσίας τότε είμαστε πράγματι στο σωστό δρόμο της ιστορίας.....
Σχολιο.- όλοι θέλουμε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Ο χρόνος όμως ευτυχώς αποδεικνύεται σύμμαχος της Ρωσίας. Αυτό δεν αλλάζει γιατί συμβαίνει αρκετά χρόνια πριν την έναρξη της ΕΣΕ. Η δυτική πολιτική δεν κατάφερε να το αλλάξει ούτε στα 90's.
Ας μην ξεχνάμε πως η νατοϊκή κυριαρχία δεν βασίζεται τόσο στην δική της δύναμη (όπως συμβαίνει με τη Ρωσία) όσο στο να λειτουργεί κατασταλτικά και παρασιτικά εις βάρος των "συμμάχων" και όποιων θεωρεί απειλή.
Όταν οι πόροι λιγοστεύουν, τελειώνει και η δύναμη! Οπότε όσο πιο πολύ κρατάει η αντιπαράθεση τόσο πιο αδύναμο γίνεται το ΝΑΤΟ. Δεν είναι καθόλου τυχαία λοιπόν η υπομονετική στάση των Ρώσων. Και ως κέρδος και ως σεβασμός στις ανθρώπινες ζωές αμάχων.
Σχολιο.- η Ουκρανία (δλδ το ΝΑΤΟ) πλήττει με χτυπήματα που αποσκοπούν στο ηθικό του Ρώσου και της ρωσικής κοινής γνώμης.. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται σε στιγμές πού είτε είναι επέτειοι είτε μετά από μια επιτυχία τής Ρωσίας στα μέτωπα ώστε να σβήσει το ηθικό ντοπαρισμα των υπερασπιστών της Ρωσίας και να φανεί ότι η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη παλιάτσος....Το κακό θέλει αντικακο καί στον πόλεμο ο φόβος πρέπει να εμπνέεται στον αντίπαλο ακόμη κι αν είναι αμέτοχος...
Σχολιο.- αμέλεια ή βλακεία επιστρατου. Στους ιεραρχικους μηχανισμούς υπάρχει πειθαρχία και σε αντίθετη περίπτωση κυρώσεις . Ο υπεύθυνος, ή οι υπεύθυνοι που στρατωνισαν επιστρατους μαζί με πολεμοφόδια και άφησαν τα κινητά ενώ ξέρουν ότι το ΝΑΤΟ τα εντοπίζει πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους , στην πράξη , αλλιώς θα ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. Αρκετά έχει πληρώσει με αίμα ο ρωσικός λαός απίστευτες και ακατανόητες αποφάσεις .
Σχολιο.- Οι ίδιοι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι που έχουν απελευθερώσει μέχρι τώρα το 20% της πρώην ουκρανικής γης, οι ίδιοι που τα στρατεύματα υπό τη διοίκησή τους λιανίζουν τους Ουκροναζί στο Αρτιόμοφσκ και το Σολεντάρ, οι ίδιοι που έχουν φτάσει τον αριθμό των νεκρών Ουκροναζί σε εξαψήφιο αριθμό. Αυτά τα θυμόμαστε ή γκρινιάζουμε για τη γκρίνια;;;
Σχολιο.- και δηλαδή να ξεχάσεις όλες τις αποτυχίες επειδή ποτίζει με αίμα την ανικανότητα ο ρωσικός λαός;
Να ξεχάσουμε την κωμικοτραγική προέλαση προς το Κίεβο , με τα μποτιλιαρίσματα , με τξμ ανοργανωσια των αλεξιπτωτιστών .
Να ξεχάσουμε τα άπειρα κατεστραμμένα τεθωρακισμένα που τώρα μας λειπουν; Να ξεχάσουμε την απόλυτη ήττα στο Χάρκοβο ; Να ξεχάσουμε που δεν τιναξαμε το αζοφσταλ στον αέρα γιατί νομίζαμε ότι θα πάει το ΝΑΤΟ σε ανακωχή ; Να ξεχάσουμε που χωρίς επιστράτευση θέλαμε με μισθοφόρους , τους Τσετσένους και τις πολιτοφύλακες να κρατήσουμε πολεμο φθοράς στους βάλτους ; Να ξεχάσουμε που εγκαταλειψαμε πόλεις που τώρα θα κάτσουμε να τις ξαναπάρουμε πίσω; Να ξεχάσουμε τα ρεζιλικια στο φιδονισι που αντί να ξεπατωσουμε με βομβαρδισμό το λιμάνι στην Οδησσό στείλαμε στο ΝΑΤΟ την ναυαρχίδα δώρο ; Τι να πρώτοξεχασουμε ; Τα ντρον που μπαίνουν μέχρι τον Βόλγα ; Τις γέφυρες που τινάζουν με ανφο;
Παίζουμε και βλέπω εδώ μέσα να γράφουν ότι δεν ηττήθηκε η Σερβία αλλά πρόδωσε η ηγεσία .... Εγώ τα θυμάμαι , μόνοι μείνανε , τους ισοπέδωσαν και αυτό θα κάνουν και στην Ρωσία αν δεν σοβαρευτεί η στρατιωτική της ηγεσία .
Σχολιο.- υπάρχει πρόοδος αλλά υπάρχει κι αυτή η ύποπτη αφέλεια...Το να χάσεις ένα ολόκληρο τάγμα με ένα μόνο χτύπημα είναι γεγονός που δικαιολογεί και κυρηξη γενικού πολέμου με το ΝΑΤΟ...Η Ρωσία δε διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και την οικονομική δυνατότητα του ΝΑΤΟ στο να επιστρευει μαχητές από όλο τον κόσμο... ούτε τους αριθμούς του τακτικού στρατού ώστε να πάει σε πόλεμο διάρκειας καί νά χάνει τόσο σημαντικούς αριθμούς στρατιωτών..ο πόλεμος ΝΑΤΟ Ρωσίας ντε φάκτο δεν υπάρχει λόγος να στρουθοκαμηλιζει η ρωσική ομοσπονδία
Σχολιο.- είναι σαφές πώς δε χρειάζεται ρωσικά γενική επιστράτευση όμως η Ρωσία πρέπει να διεξάγει πιο έξυπνα τον πόλεμο και να είναι αποφασισμένη για τη νίκη κι όχι ένα χρόνο ακόμη να πιστεύει ότι θα πάει σε ευνοϊκές διαπραγματεύσεις... είναι γελοίο
Σχολιο.- Γιατί έχουν ακόμα πυραύλους και τούς μεταφέρουν τόσο γρήγορα στο πεδίο της μάχης;; γιατί συγκεντρώνονται τόσο μαζικά οι Ρώσοι στρατιώτες ενώ είναι σαφές ότι είναι στο εύρος βολής ακόμη και τού πυροβολικού των οβίδων;; Ποιός αποφασίζει γι αυτό;; και πότε θα τιμωρηθεί ο όποιος υπεύθυνος;; Γιατί η Ρωσία πρεπει να θρηνήσει πρώτα στρατιώτες ούτως ώστε να προχωρήσει σε απαντητικα πληγματα;; Είναι εύλογα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα όπως και πολλά άλλα...
Σχ ολιο.- Καλώς ή κακώς, Ρώσοι στρατιωτικοί, στρατιωτικοί αναλυτές, πολεμικοί ανταποκριτές, μπλόγκερς που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα του πολέμου κλπ. διατυπώνουν παρόμοια ερωτήματα, προβληματισμούς κι ανησυχίες. Δε σπανίζουν καθόλου οι φωνές που ζητούν από ατιμωτική καθαίρεση, μέχρι δημόσια εκτέλεση για  εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων της Μακιγιέφκα.  Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει πολλά λάθη κι εξακολουθούν να γίνονται σε βαθμό που άνθρωποι ειδικότερο από εμάς βγαίνουν από τα ρούχα τους. Και η απέναντι πλευρά κάνει χοντρά λάθη επίσης. Κι εκεί οι άνθρωποι εξοργίζονται και γράφουν και λένε 1002 επίσης. Δεν είναι λύση ο εξωραϊσμός και η άρνηση των πάντων, ακόμη και των εξόφθαλμων σοβαρών ατοπήματα.
Σχολιο.- πρεπει να τελειωνει ο πολεμος δεν αντεχεται απο κανεναν!!
Σχολιο.- Ο πόλεμος τελειώνει με νίκη μίας από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, να νικήσει η "σωστή" πλευρά, ώστε να τελειώσει και η στρατιωτική επιχείρηση και να επανέλθει η ζωή μας σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Σχολιο.- Ολοι οσοι παρακολουθουμε και σχολιάζουμε στήν σελιδα έχουμε την ιδια αγωνια. Να δουμε τήν ΡΩΣΙΑ ,νά λιανιζει και να εξαφανίζει απο τόν χαρτη καθε τί ουκρανοναζιστικο.Λίγη ψυχραιμια δεν βλαπτει.Ολοι ειμαστε σαλταρισμενοι καθε φορα που βλέπουμε η μαθαινουμε γιά τα σκουπίδια καί τίς όποιες ''επιτυχίες'' τους.Αργα η γρηγορα θα εξαυλωθουν οι βρωμιαραίοι και αυτό που θα πρεπει να ευχομαστε ειναι να μην παει χαμενο τόσο αιμα απο την πλευρα των ΡΩΣΩΝ με καμιά συνθηκη ειρηνευσης τύπου ΜΙΝΣΚ 
Σχολιο.- Και πάλι Καλά να λέμε
Γιατί ο Γιέλτσιν ο μεθυστακας την πήγαινε για διάλυση τη Ρωσία.
Ο Πούτιν όχι μόνο το σταμάτησε αλλά την ανέστησε την Ρωσία.
Αυτό δεν του το συγχώρησαν οι Δυτικοί που πίστευαν ότι μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης η Ρωσία θα γινόταν χώρα παριας
Αυτό θέλουν και τώρα να την κάνουν χώρα παρία
Δεν θα το καταφέρουν.
Ήδη η Δύση πάει κατά δι....
Σχολιο.- Ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας Αλλά μεταξύ Ρωσίας από την μια και Αμερικής και όλης της Δύσης από την άλλη.
Ήδη η Δύση άρχισε τον υβριδικό πόλεμο κατά της Κίνας.
Της κλείνει τις εισόδους για να της πλήξει την οικονομία Λέγοντας ότι ο covid19 θερίζει στην Κίνα
Ενώ η ίδια η Κίνα αναφέρει ότι έχει τις φυσιολογικές ιώσεις.
Άρα πως θα σταματήσει ο πόλεμος (μακάρι να γινόταν και το ευχόμεθα όλοι)Όταν η Αμερική δεν φαίνεται να θέλει το τέλος του πολέμου?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/1/2023   -  2.00 π.μ.
- Εν αρχή η ενημέρωση για την τραγωδία στη Μακέγεφκα: το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή τακτική του ενημέρωση ανέφερε, ότι ως αποτέλεσμα επίθεσης των VSU με πυραύλους τύπου HIMARS στο χώρο της Επαγγελματικής Τεχνικής Σχολής της Μακέγεφκα, όπου είχαν προσωρινά τοποθετηθεί Ρώσοι στρατιώτες (επί το πλείστον επίστρατοι) που θα αποστέλλονταν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι στρατιώτες. Από τα 6, συνολικά, βλήματα που εκτοξεύτηκαν από ουκρανικής πλευράς, τα 4 βρήκαν το στόχο τους, ενώ τα 2 αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.
- Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι δύο: το πρώτο είναι, ότι υπήρξε εγκληματική αμέλεια από πλευράς ανωτέρων αξιωματικών στην περιοχή, ως προς το χώρο που επιλέχθηκε για την προσωρινή στρατοπέδευση των Ρώσων στρατιωτών, όσο και για το γεγονός, ότι δεν υπήρξε διοικητική απαγόρευση για τη χρήση κινητών τηλεφώνων από το συγκεκριμένο χώρο. Με δεδομένο, ότι οι VSU χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο ηλεκτρονικό μέσο για τον εντοπισμό των θέσεων των ρωσικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και το «πανταχού παρόν» ECHELON, θα έπρεπε να υπάρχει πρόνοια, ώστε να μην υτπάρξει «περίεργη» (ήτοι αυξημένη) κίνηση στη χρήση κινητής τηλεφωνίας από το συγκεκριμένο σημείο. Με δεδομένη, επίσης, την κυνικότητα των Ουκροναζί, οι οποίοι επιλέγουν κατά κόρον ακριβώς τις στιγμές «χαλάρωσης» του αντιπάλου τους, προκειμένου να του καταφέρουν τα πλήγματά τους, θα έπρεπε να αναμένεται ενός τέτοιου είδους χτύπημα και να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπισή του.
– Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι ο ηγέτης της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν είχε τα χίλια δίκια με το μέρος του, όταν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν του ζήτησε να ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αντιαεροπορική άμυνα της πόλης του Ντονιέτσκ, αλλά και της ΛΔ συνολικά. Η εξαιρετική δουλειά που κάνει το ρωσικό Πυροβολικό με τα πλήγματα που καταφέρει εναντίον των βαρέων όπλων των VSU, αλλά και η ρωσική αντικατασκοπεία, που εντοπίζει τους στόχους και δίνει τις συντεταγμένες τους, δεν επαρκούν από μόνα τους, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς νέων οπλικών συστημάτων σε απόσταση βολής από το Ντονιέτσκ και τα περίχωρά του υπάρχει ακόμη από πλευράς VSU (Στγ: εδώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο η οριστική απελευθέρωση της τριπλέτας Αβντέγεφκα – Αρτιόμοφσκ – Σολεντάρ, καθώς η υποχώρηση των VSU σε μεγαλύτερη απόσταση από το Ντονιέτσκ και τις γύρω περιοχές, θα δυσχεράνει πολύ το έργο τους στο να πλήττουν διαρκώς τον αστικό ιστό κα τους άμαχους πολίτες). Απομένει να δούμε, πλέον, την αντίδραση της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όχι μόνο σε επίπεδο «απαντητικών» πληγμάτων, αλλά κυρίως στην πρόληψη ανάλογων τραγωδιών και την αχρείαστη θυσία ανθρώπινου δυναμικού, από αυτές που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποτραπεί.
- Ως μία «απάντηση» (και μάλιστα κάτι παραπάνω από ισοδύναμη) στην τραγωδία της Μακέγεφκα, ήταν το καίριο πλήγμα που επέφεραν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε χώρους προσωρινής στρατοπέδευσης ξένων μισθοφόρων στη ΛΔ Ντονιέτσκ και την Περιφέρεια Χαρκόβου, εξουδετερώθηκαν πάνω από 70 ξένοι μισθοφόροι και τραυματίστηκαν πάνω από 100.
- Ο πρώην Δήμαρχος Βερολίνου και νυν ειδικός για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του SPD στη Γερμανία, Michael Müller, προειδοποίησε την κυβέρνηση της χώρας του να μην αποστείλει τεθωρακισμένα άρματα (τανκ) τύπου Leopard-2 στην Ουκρανία, καθώς και οι σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ αποφεύγουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με ανάλογα όπλα. Έκανε, βεβαίως, την εκτίμηση, ότι «κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε το ΝΑΤΟ σε “αντιμαχόμενη πλευρά” στην Ουκρανία» (Στγ: δήλωση άξια για υποψηφιότητα για την «π@π@ρ1@ της ημέρας», αλλά σας έχω άλλο καλύτερο!!!), αλλά… έτερον εκάτερον…
- Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ (της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου) Έλι Κοέν δήλωσε ότι «αναφορικά με τη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας ένα είναι σίγουρο: θα λέμε λιγότερα πράγματα δημόσια». (Στγ: Και, προφανώς, στα «μουλωχτά» θα συνεχίσουν την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος Ζελένσκι).
- Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει στις 18-19 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, με θέμα (τι άλλο;;;) το Ουκρανικό και τη συνέχιση της παροχής στρατιωτικής «βοήθειας» στο καθεστώς Ζελένσκι.
- Και να, που υπάρχουν στις ΗΠΑ και πολιτικοί που τολμούν να πουν τα πράγματα με τ’ όνομά τους αναφορικά με το Ουκρανικό (και όχι μόνο) και μάλιστα ανεξαρτήτως του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκουν. Μέχρι σήμερα οι Δημοκρατικοί έφεραν (και εν πολλοίς δικαίως) την αχλύ των «ρωσόφοβων» και των οπαδών των πιο σκληρών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Υπάρχει, ωστόσο, ένα τμήμα μελών και φίλων του εν λόγω κόμματος που διατηρεί την δημοκρατική και προοδευτική του φυσιογνωμία, το οποίο πηγαίνει κόντρα στην επίσημη πολιτική των Δημοκρατικών στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ένας εκ των εκφραστών αυτής της τάσης είναι και ο Τζέφρι Γιανγκ (Geoffrey Young), υποψήφιος κυβερνήτης Κεντάκι για λογαριασμό των Δημοκρατικών στις φετινές πολιτειακές εκλογές. Τι δήλωσε ο Γιανγκ: Ότι «ο δυτικός ιμπεριαλισμός θα καταρρεύσει, όταν θα κατακρημνιστεί η αξία του δολαρίου, όταν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το ναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα του Κιέβου ηττηθούν αποφασιστικά στο πεδίο της μάχης και όταν οι κυρώσεις (εναντίον της Ρωσίας) θα στραφούν εναντίον μας (Στγ: εναντίον των ΗΠΑ), έτσι που όλη μας η οικονομία θα καταρρεύσει». Ο Γιανγκ υποστηρίζει με θέρμη το δίκιο, αλλά και τη νίκη της Ρωσίας στη διένεξη με την Ουκρανία, επιδεικνύοντας μέχρι σήμερα πρωτοφανή τόλμη, για τα δεδομένα των ΗΠΑ, αλλά και εξασφαλίζοντας την προτίμηση των εκλογέων του κόμματός του στην περιοχή όπου κατεβαίνει υποψήφιος. Κατ’ εμένα, αξίζει – αν μη τι άλλο – η περίπτωσή του να παρακολουθηθεί και στο ορατό μέλλον…
- Το πρώτο φετινό βραβείο «π@π@ρ1@$ της ημέρας» απονέμεται στην SBU (ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας), η οποία απένειμε κατηγορίες κατά της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρας Ναμπιούλινα, ότι… δημιούργησε «παράνομα» ζώνη συναλλαγής του ρουβλιού στις «ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας»!!! Δηλαδή στις 2 ΛΔ του Ντονμπάς και τις Περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνας, οι οποίες, πλέον, κατά το ρωσικό Σύνταγμα και τους νόμους θεωρούνται και τυπικά εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας!… Για την ιστορία, υπήρξε και η αντίστροφη δίωξη, από ρωσικής πλευράς και συγκεκριμένα από την Ανώτατη Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας κατά της SBU για παράνομη δίωξη της Ναμπιούλινα...
Σχολιο.- Άσχημο και πολύ στεναχωρο η απώλεια των 65 Ρώσων
Διαφορετικό θα ήταν αν έπεφταν επί της μάχης με αυτό που έγινε
Απώλεια θα ήταν και τότε αλλά αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθει
Σχολιο.- Να τελειωσει αυτός ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Σχολιο.- Όταν η ρωσική τρικολόρ ανεμίσει στο Προεδρικό Μέγαρο του Κιέβου, τότε θα τελειώσει μια και καλή (και για πολλά πολλά χρόνια)... Όσο η γενεσιουργός αιτία του πολέμου παραμένει άθικτη, κανένας πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει, ας μην υπάρχουν αυταπάτες...
Σχολιο.- Η Τραγωδία στην Μακέγιεφκα: Έχουμε Πόλεμο. Όταν κάποιος -οι Θυσιάζουν 70 ή100 νέα παιδιά από Μαλακισμένη ανικανότητα.... Εκτέλεση.-  Στον πόλεμο η Ζωή με τον Θάνατο απέχουν κλάσμα τού Δευτερολέπτου.Είμαι εβδομηνταδυό χρονώ, έχω ζήσει Πόλεμο και Πολεμιστές, αυτό που έγινε εκεί στο κέντρο εκπέδευσης, Δεν καταπίνεται με τίποτα. Καί κάτι ακόμη. Ρωτώ, Διδάσκεται σαν
Υποχρεωτικό Βιβλίο, Η Δημοσιά του Βολοκολάμσκ, διδάσκεται ο τρόπος σκέψης και δράσης του Μπαουρτζάν Μομίς Ουλί ή εκπο.......... Όλα??? Κάποιοι το διαβάσαμε δεκαοχτάχρονα παιδιά, το κουβαλάμε μαζί μας καί τό μελετούμε ακόμη......Γιά την ανταπόδοση στους Φασιστο μισθοφόρους χάρηκα .Ακριβώς επειδή έγινε σε αυτούς. Αλλά όσα έγραψα για τις ευθύνες των "ανώτερων υπευθύνων" επιμένω και τα υποστηρίζω Απόλυτα. Στόν τοίχο.
Σχολιο.- η οποία ναζιφασιστική εκκλησία της ουκρανιας στηρίζεται, φανατικά, από το "οικουμενικό" πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης!
Σχολιο.- Σκανδαλώδεις καταστάσεις. Γι αυτό και αγανακτούν άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα δέκα στάδια μιας γενοκτονίας
1. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε "εμείς" και 'αυτοί"
2. Οι άνθρωποι πιέζονται για να κατηγοριοποιήσουν τον εαυτό τους
3. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε βάρος τους
4.Οι άνθρωποι εξισώνονται με ζώα, ασθένειες ή με ζωύφια
5. Η κυβέρνηση φτιάχνει διάφορες στρατιωτικές ή αστυνομικές ομάδες για να επιβάλλουν τα μέτρα
6 Η κυβέρνηση αναμεταδίδει προπαγάνδα για να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον αυτών που θέλει να "εξαφανίσει"
7. Κυβερνητική δράση για να μεταφέρει την στοχευμένη ομάδα μακριά από τον τόπο διαμονής της
8.Ξεκινάνε οι δολοφονίες και οι κλοπές ιδιοκτησίας 
9. Ολοκληρωτική εξάλειψη. Επειδή δεν πρόκειται για "ανθρώπους" μιλάμε για εξόντωση και όχι για μαζικές δολοφονίες
10.Η κυβέρνηση φυσικά αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα.
Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι, από το μακρινό παρελθόν ή από το πρόσφατο παρόν καλώς σας τα θυμίζουν. Πάντως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που αντί να καταφέρουν να εξοντώσουν την υπό διωγμό ομάδα, εξοντώνουν αυτούς που τους υπάκουσαν και υποτίθεται σώζουν.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα με πήρε τηλ. η κόρη μου από Βουδαπέστη και μου είπε ότι στα καφέ; στά καταστήματα, στα εστιατόρια, στο ξενοδοχείο, έχει τόση ζέστη που μόνο μέ καλοκαιρινό μπορείς να αντέξεις!!
Προφανώς ό πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δεν είναι τόσο φανατικός του Διεθνούς Δικαίου και δεν ακολουθεί την περίφημη ρήση "Εμείς είμαστε με την Δύση"!!!
Εμείς όμως πού είμαστε με την Δύση..... κουβερτούλες στα καφέ Και τον Αντετοκούμπο να μας λέει πως θα μειώσουμε την ενέργεια στα σπίτια μας!!
Και θυμήθηκα αυτό πού λέει ένας φίλος...
«ΖΕ ΣΟΥΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΥΚΡΑΝΙ»
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγο στην ΕΡΤ3, ανάμεσα σε "ειδήσεις" για τους εγχώριους και τους εισαγόμενους celebrities, ανάμεσα σε ειδήσεις που τρομοκρατούν, φοβίζουν και χειραγωγούν το λαό μας, προβλήθηκε και το συγκλονιστικό νέο για τον 17χρονο Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη, για τον οποίο ενώ είχε κινηθεί η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις εγκεφαλικής νέκρωσης, άρχισε να συνέρχεται και να δίνει σημεία εγκεφαλικής λειτουργίας !
Η παρουσιάστρια των ειδήσεων θέλησε να δώσει το χαρμόσυνο νέο όχι ως θαύμα, αλλά ως μια κατάκτηση του 17χρονου, αλλά και να θέσει τον νευροχειρουργό κ.Σουρτζή προ των " επιστημονικών ευθυνών " του, να αποκαταστήσει δηλαδή την πιθανή παραπληροφόρηση και τη δυσφήμιση της καμπάνιας της δωρεάς οργάνων από ένα τέτοιο " τυχαίο" γεγονός.....
Προς τιμήν του ο νευροχειρουργός είπε ότι εκπλήσσεται για την έκταση που πήρε η είδηση καθώς τέτοια γεγονότα εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων συμβαίνουν, αν και δεν είναι δυστυχώς η συχνότερη έκβαση και πλέον υπάρχει αυτό το ποσοστό να επανέλθει ο "εγκεφαλικά νεκρός" , ποσοστό που τίθεται στη διάθεσή των συγγενών, για να αποφασίσουν να δωρίσουν τα όργανα, ή να μην τα δωρίσουν ελπίζοντας στο θαύμα.
Δηλαδή επισήμανε ότι ο εγκεφαλικά νεκρός που ήδη η οικογένεια του σκέπτεται τη δωρεά οργάνων, συνέβη και άλλες φορές λίγες ώρες πριν τη δωρεά να επανέρχεται και μάλιστα να συνέρχεται πλήρως!!!!!
-"Δηλαδή, εσείς αν και επιστήμονας, πιστεύετε στο Θεό; " τραύλισε η τηλεπαρουσιάστρια σα να υπέστη εγκεφαλικό....
-"Ναι πιστεύω", ανταπάντησε "βλέπουμε συχνά στη δουλειά μας το έργο του Θεού, όπως είναι έντονο και το θρησκευτικό συναίσθημα στο νησί", ενώ συνέδεσε το γεγονός με μια πρόσφατη γιορτή του Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη. 
Η παρουσιάστρια φανερά ενοχλημένη για την "πληροφορία της " σχετικότητας της κλινικής νέκρωσης" ενός ανθρώπου που πληρεί τις προϋποθέσεις για δωρεά οργάνων, αλλά και για την ομολογία πίστεως του ιατρού, προσπάθησε να κάνει τον επίλογο λέγοντας ότι " ευτυχώς που γίνονται και " θαύματα" που επιβεβαιώνουν το έργο της επιστήμης", για να δώσει την τελική απάντηση όμως ο νευροχειρουργός με την φράση " ευτυχώς που γίνονται θαύματα δίνοντας και σε εμάς τη χαρά να συμμετέχουμε λίγο σε αυτά"!!!!
Συγχαρητήρια στον κ. Σουρτζή για το θάρρος της επιστημονικής του γνώμης, κόντρα στις προϋποθέσεις και τους όρους της πολιτικής και κοινωνικής ορθότητας, που θέλουν τους "μορφωμένους" ανθρώπους άθεους , συγχαρητήρια στον ιατρό και άνθρωπο για την ομολογία του κόντρα στο ρεύμα!
Υπάρχει ακόμη ελπίδα, το θαύμα στον Ελληνικό λαό είναι ζωντανό !!!
Σχολιο.- Και εμείς ομολογούμε μέσα από το ΣΎΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ το ΆΓΙΟ ΟΝΟΜΑ Του.Χωρίς θεό ο άνθρωπος είναι σαν ένα καρυδότσουφλο μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.Ευλαβούμαστε τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ και τον τιμούμε.Αλήθεια την ιστορία γιατί τον αποκαλούν οι Τούρκοι ΜΑΥΡΟ την γνωρίζουν και δη εκείνοι που ασχολούνται με τα ΜΜΕ;
Σχολιο.- όσο για τσιράκια των "καναλιών "....έχουμε χορτάσει....(έχουν "πτυχία " παντός καιρού)...δόξα τω Θεω πάντων ένεκεν!!!!
Σχολιο.- Φίλε μου επειδή πρόλαβα και είδα το βίντεο, δεν αλλάζει κάτι στην περιγραφή του άρθρου.
Το βίντεο της συνέντευξης του Ιατρού Νευροχειρουργού Πέτρου Σουρτζη στην ΕΡΤ3 έχει κατέβει από την ΕΡΤ3 στο YouTube.
H μασονία έχει δυνατά αντανακλαστικά σε θέσεις κλειδιά και γνωρίζουμε πως λειτουργεί και στις μεταμοσχεύσεις.
Σχολιο.- Δεν το αποθηκευσα για να το ανεβάσω. Για τις μεταμοσχεύσεις συμφωνώ μαζί σου, εγώ αναφέρομαι στο ότι ο γιατρός είπε για το θαύμα ότι μπορεί να ήταν τύχη η η φύση η ο Θεός όταν του είπε η παρουσιάστρια ότι ήταν θαύμα. Αν έβλεπες το βίντεο θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Σχολιο.-  Όντως μίλησε και για φύση αλλά μίλησε και για Θεό.
Η δημοσιογράφος επέμενε ότι η επιστήμη δεν δύναται να πιστεύει σε θαύματα
Σχολιο.- Από την εμπειρία μου στις ΜΕΘ έχω δει ότι ναι αρκετά άτομα εγκεφαλικά νεκρά. Η που είναι αρκετούς μήνες σε κώμα. . _ ζωντανά πτώματα δηλαδή..ΝΑΙ ξαναγυρνάνε στη ζωή !!!! Και βλέπεις τον διέυθυντη της ΜΕΘ. Να φωνάζει ΘΑΎΜΑ !!!! Θαύμα !!!! Ναι τα θαύματα !!!! Γίνονται..... Δόξα το Θεό !!! Για ΟΛΑ !!!! Και καλή χρονιά.!!!! ( Και οι γιατροί !!!! Πιστεύουν στα θαύματα !!!! Γιατί τα έχουν ΔΕΙ !!! Και οι ΊΔΙΟΙ.)
Σχολιο.- Ή.... "Δωρεά οργάνων" θά μπορούσε νά είναι καί μία μορφή δολοφονίας εάν δεν είναι καί ουσιαστικά!
Πέρα από αυτό, διάβασα σέ σχετικό άρθρο ότι ή μητέρα είπε ότι ποτέ δέν τής ζητήθηκε κάτι τέτοιο καί μόνο ή ίδια σάν σκέψη πέρασε από το μυαλό της.
Σχολιο.- Μπορείτε να μας καθοδηγήσετε πως να κάνουμε κάποιο χαρτί απαγόρευσης για μεταμόσχευσης οργάνων ;που πάμε για να το κάνουμε κ τι γράφουμε μέσα σ αυτό το χαρτί;; Ευχαριστώ
Σχολιο.- Επίσκεψη σέ δικηγορικό γραφείο μέ υπεύθυνη δήλωση άρνησης γιά λήψη τών οργάνων της πρός μεταμόσχευση. Θά συντάξει τό αίτημα ο δικηγόρος καί θά τό καθιστά έγκυρο καί νόμιμο. Τό έγγραφο θά τό κρατήσει η κάτοχος καί θά τό κάνει γνωστό στό οικογενειακό της περιβάλλον.
Σχολιο.- Ρίξε μια ματιά στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ....
Θέλουν να υποβαθμίσουν το Θαύμα και λένε ότι δεν τέθηκε θέμα λήψης οργάνων....κλπ.
Δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν πιστεύουν σε Θαύματα!!!!
Ούτε θα ομολογήσουν ότι έζησαν ένα Θαύμα!!!
Θα εξαφανίσουν και τις ομολογίες σε λίγες μέρες.....
Σχολιο.- ο απώτερος σκοπός είναι σε επόμενο στάδιο να αναδείξουμε το κομμάτι των μεταμοσχεύσεων.
και συγκεκριμένα την πνευματική διάσταση του θέματος. Διότι ο εγκεφαλικά νεκρός είναι έμψυχος με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μεταμοσχευσεις/ δολοφονίες σε εγκεφαλικά νεκρούς.
Έχει αναδειχθεί η επάνοδος των εγκεφαλικά νεκρών. Έχει αναδειχθεί η δυνατότητα του θαύματος. Ακολούθως περνάμε στην ιατρική και θεολογική διάσταση του ζητηματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πρωταθλήτρια στην ύφεση η Βρετανία.
καθημερινά εργαζόμενοι απολύονται από τις δουλειές.
Προσωπικα τέτοια απότομη κατάρρευση δεν την έζησα ούτε στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων. 
Σοκ και δέος.
Βραζει η κοινωνία και οι απεργίες είναι καθημερινές.
Το κράτος άφαντο.
Σχολιο.- Το κράτος συμπαραστεκεται στην Ουκρανία. Στον Πρωτοχρονιατικο λόγο του Ινδού δισεκατομμυριουχου πρωθυπουργού, απο τις 3 προτάσεις του, οι 5 ήταν αφιερωμένες στην Ουκρανία.
Ζλάβα Γιουκράνια! (Το λέω σαν την βον ντερ Λάιεν, για να με καταλαβαίνουν)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου είναι αδιανόητο το πως επιτρέπουν ακόμη τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους ρώσους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην ΕΣΕ. Έχουν υποστεί ένα σωρό πλήγματα εξαιτίας του εντοπισμού της θέσης τους από τα κινητά και μυαλό δεν βάζουν. Επίσης, αφού ξέρουν πως πέρα από τοπικούς πράκτορες του εχθρού, υπάρχουν οι εκατοντάδες ΝΑΤΟϊκοί και του Μάσκ δορυφόροι και τα ντρόνς που παρακολουθούν κάθε τους βήμα, γιατί τέτοια αδιαφορία και τέτοια μπουνταλοσύνη από τους υπεύθυνους αξιωματικούς του Ρωσικού στρατού; Με τις χοντράδες και τα τραγικά λάθη που κάνουν ο κόσμος αρχίζει και χάνει την εμπιστοσύνη του προς τη Ρωσία γενικότερα, κι αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους φαίνεται εκεί στη Μόσχα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μετά από δέκα μήνες πολέμου που έχουν δεί πως ενεργούν και τι δυνατότητες έχουν οι ΝΑΤΟϊκοί να υποπίπτουν σε τέτοια παιδαριώδη λάθη που κοστίζουν τόσες ανθρώπινες ζωές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2015, μεσανυχτα πρωτοχρονιας ο Assange στη φωτογραφια υποδεχεται χαμογελαστος με φιλους το νεο ετος...
Αναμεσα τους στα αριστερα η Vivian Westwood...
Ενθερμη υποστηρικτης και φίλη του Assange για πανω απο μια δεκαετια ,διαμαρτυρομενη για την φυλακιση του... 
2023 και η αγαπημενη rock-punk βασιλισσα της μοδας πεθαινει στο Λονδινο την Πεμπτη σε ηλικια 81 ετων...
Ο Assange ειναι στη φυλακη και ζητα αδεια για να παει στην κηδεια της...
13 χρονια αυθαιρετης κρατησης...
4 χρονια σε φυλακη υψιστης ασφαλειας...
Και το 2023 μια απτις μεγαλυτερες ευχες για την ανθρωποτητα να δικαιωθει και να ειναι ξανα ελευθερος ο Julian Assange!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί έποικοι δέρνουν μια 70χρονη Εβραία ηλικιωμένη που βοηθούσε τους Παλαιστίνιους αγρότες να μαζέψουν τις ελιές τους ..Την στείλανε στο νοσοκομειο με σπασμένο χέρι και πλευρά ,έναν πνεύμονα με ράγισμα και ράμματα στο κεφάλι της
Σχολιο.- Ναζί...δυστυχώς..
Σχολιο.- Εργαλειοποιουν το ολοκαυτωμα για να καταστρεφουν τους Παλαι στινιους και οποιος καταγγελει τους Ισραηλινοναζί σαν σιωνιστες για οτι κανουν στους αμοιρους Παλαιστινιους τον κατηγορουν για αντισημιτισμο, ενώ Σημιτες είναι οι Αραβες.Ενας αλλος ρατσισμος των Ευρωπαιων και Αμερικανων εναντια στους Παλαιστινιους Αραβες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ακύρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις 8 μεγάλων κρατικών εταιρειών που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του, Ζαΐρ Μπολσονάρου, σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη G1.
"Ο πρόεδρος αποφάσισε να ακυρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης οκτώ κρατικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η (πετρελαίου και φυσικού αερίου) Petrobras και η Correios (Ταχυδρομεία), οι οποίες ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου", σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης.
• Petrobras
• Empresa Brasileira de Administração de Petróleo e Gás Natural S.A. - Pré-Sal Petróleo S.A (PPSA)
• Correios
• Empresa Brasil de Comunicação (EBC)
• Empresa de Tecnologia e Informações da Previdência (Dataprev)
• Nuclebrás Equipamentos Pesados S.A. (Nuclep)
• Serviço Federal de Processamento de Dados (Serpro)
• Armazéns e os imóveis de domínio da Companhia Nacional de Abastecimento (Conab)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα δεν απείχε από το ψήφισμα.
Από 1/1/2022 της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στα όργανα του ΟΗΕ, λόγω απλήρωτων υποχρεώσεων προς τον οργανισμό. 
Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, με επιστολή της το καλοκαίρι, ενημέρωσε τον Γκουτιέρες ότι αδυνατεί να πληρώσει καθως λόγω των Αμερικανικών κυρώσεων δεν μπορεί να προβεί σε συναλλαγές και να καταθέσει τα χρήματα στις τράπεζες που έχει τους λογαριασμούς του ο ΟΗΕ. 
Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, ανανεώθηκε αυτό το φθινόπωρο. 

Η ψηφοφορία στην ΓΣ ΟΗΕ (30/12/2022) κατά των Ισραηλινών πρακτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη συμπεριλαμβανομένης της Ανατ. Ιερουσαλήμ. Οι προσεκτικοί θα παρατηρήσουν πολλά ενδιαφέροντα. Π.χ. Ουκρανία και Βενεζουέλα ήταν απούσες.... Για να μην ψάχνετε Ελλάδα και Κύπρος ήταν παρούσες αλλά απείχαν της ψηφοφορίας. Μήπως λύθηκε το Κυπριακό και δεν το πήραμε χαμπάρι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ ανακάλυψε τώρα το φιλοναζισμό του καθεστώτος του Κιέβου και καταγγέλει την εξύμνηση του Μπαντέρα από το Κοινοβούλιο Ουκρανίας!!!
03/01/2023
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ξαφνικά κι ετεροχρονισμένα μετά από 1 χρόνο της επιχείρησης αποναζιστικοποίησης τους δεσμούς του καθεστώτος Κιέβου με το ναζισμό. Η ισραηλινή μεγάλης κυυκλοφορίας εφημερίδα Haaretz γράφει ότι η Βερχόβνα Ράντα Κοινοβούλιο της Ουκρανίας αναφέρθηκε σε έναν Ναζί και δολοφόνο Εβραίων και Πολωνών τον Μπαντέρα: ”Η Verkhovna Rada σε tweet αναφέρει τον Στεπάν Μπαντέρα έναν Ουκρανό υπερεθνικιστή και αντισημίτη που δέσμευσε τους οπαδούς του σε μια εθνοτική εκκαθάριση κατά Εβραίων και Πολωνών κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου.”
Καλά τις δηλώσεις Ζελένσκι υπέρ Μπαντέρα και την αποκατάσταση που του έκανε σύσσωμη η Δύση δεν τις είδαν; Το ότι ο Μπαντέρα είναι εθνικός ήρωας της Ουκρανίας σχεδόν εδώ και μια δεκαετία δεν το πρόσεξαν;; To λιβάνισμα και τον εγκωμιασμό που κάνουν στον Μπαντέρα όλα τα δυτικά ΜΜΕ δεν το παρατήρησαν;;
Ο Μπαντέρα είναι η παντιέρα του Δυτικού στρατοπέδου.. οι Ισραηλινοί τώρα το αντιλήφθηκαν…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέστρεψαν στην εργασία τους οι υγειονομικοί σ΄αναστολή!!
03/01/2023
Επέστρεψαν από τα γκούλαγκ του καπιταλισμού, τα στρατόπεδα καταναγκαστικής αεργίας χθες στην εργασία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ.Οι υγειονομικοί, επιστρέφουν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την υπουργική απόφαση που έλαβε ΦΕΚ παραμονή του 2023. Έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.. ξεπλύθηκε η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί το σωματείο η Πολιτεία όλα καλά είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία… Περασμένα ξεχασμένα έχουμε κι εκλογές.
Είναι μια νίκη ωστόσο για την κοινωνία καθώς έδειξε ότι διαθέτει ανακλαστικά έναντι της εκτροπής του ολοκληρωτισμού.
“Εάν δεν υπήρχαν οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Η επιστροφή περί των 2000 υγειονομικών στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα, σημειώνει η Ομοσπονδία, τονίζοντας ωστόσο ότι ” το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”. Προσθέτει επίσης ότι η απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών “δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ’ ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας”. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως αντιδρούν οι ΗΠΑ στο ρωσοτουρκικό σχέδιο στη Β Συρία..
03/01/2023
Δεν φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μέχρι στιγμής ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα των κυρώσεων κατά του συριακού κράτους και με τις μεθόδους πολιορκίας του συριακού λαού και λεηλασίας των στρατηγικών φυσικών πόρων της χώρας, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το σιτάρι και το βαμβάκι. , της οποίας η ανατολική Συρία, τμήματα της οποίας καταλαμβάνονται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, θεωρείται δεξαμενή. Σε αυτήν την περιοχή, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει κουρδικές αυτονομιστικές ομάδες που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν ότι κανένας από αυτούς τους πόρους δεν θα φτάσει στο εσωτερικό της Συρίας. Καθώς ο συριακός λαός βιώνει τη χειρότερη και πιο δύσκολη ανθρωπιστική καταστροφή που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία, λόγω των πολιτικών και της πειρατείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και στερείται τα πιο βασικά δικαιώματά του σε τροφή, θέρμανση, φάρμακα και μετακίνηση , ο «Δημοκρατικός» Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επινοεί έναν νέο τρόπο για να σκοτώσει Σύριους, σε ένα σενάριο που θυμίζει στον κόσμο που παρακολουθεί, και σιωπά ένοχα σε ένα ανάλογο έγκλημα των ΗΠΑ αυτό στο Ιράκ..
Η εποχή στο Ιράκ τη δεκαετία του ’90 του περασμένου αιώνα, όταν η ασφυκτική. Ο αμερικανικός αποκλεισμός στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια Ιρακινούς και μετέτρεψε τη συντριπτική τους πλειονότητα σε φτωχούς ανθρώπους, αφού τους στέρησε τη διάθεση του πλούτου και των εθνικών τους κερδών. Αυτό που είναι νέο εδώ στο μέτωπο ΗΠΑ-Συρίας είναι η συμπερίληψη από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν στο νέο προϋπολογισμό «Αμυνας των ΗΠΑ» για το έτος 2023, τον οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, ενός καινοτόμου νόμου με τίτλο «Καταπολέμηση του Captagon »,που στρέφεται ειδικά κατά της Συρίας και οι διατεινόμενοι στόχοι του είναι η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στη Συρία, την περιοχή και το εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει συγκεκριμένα τα εδάφη υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους. Ο Μπάιντεν συμπεριέλαβε το νομικό του έγγραφο σε μια επιστολή που απευθυνόταν στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Υπουργείο Οικονομικών, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τους θεσμούς της αμερικανικής διοίκησης και τους επικεφαλής των σχετικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ζητώντας να παρουσιαστεί γραπτή στρατηγική στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου «για να εξαρθρωθεί η παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών» και τα δίκτυα που συνδέονται με το συριακό κράτος», όπως ισχυρίστηκε, με την προϋπόθεση ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί εντός 180 ημερών από την ημερομηνία το υπέγραψε ο πρόεδρος.
Δεν κοιτάει καλύτερα να εξαλείψει τα πάσης φύσης ναρκωτικά και ψυχότροπα στη χώρα του Μέκκα των drugs ο Μπάιντεν;
Και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ασφαλώς δίκτυα αυτού του είδους που να συνδέονται με το συριακό κράτος εκεί, και σε μια εποχή που αυτό το κράτος φέρει το βάρος της καταπολέμησης των δικτύων λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων μόνο και χωρίς τη βοήθεια περιφερειακών και ευρωπαϊκών χωρών, η πρόθεση των Η.Π.Α. είναι με αυτό το νόμο ξεκάθαρα να επιβάλει ασφυκτικές κυρώσεις στις συριακές φαρμακευτικές βιομηχανίες. , και να στερήσει τις εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες από την εισαγωγή υλικών που προορίζονται για την παραγωγή φαρμάκων, ειδικά θεραπείες για τον καρκίνο και τις ανίατες ασθένειες ενώ οι Σύροι ασθενείς δυσκολεύονται επί του παρόντος να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. καθώς σχεδόν λείπουν από την αγορά φαρμάκων λόγω του αποκλεισμού, πέραν της αδυναμίας ασφάλισης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ανταλλακτικών. Μετάβαση σε νοσοκομεία των οποίων η κατάσταση επιδεινώνεται για τον ίδιο λόγο.
Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν ξεκάθαρα και ρητά να καταδικάσουν μέχρι θανάτου κάθε Σύρο πολίτη ή έως ότου όλοι οι Σύροι σηκώσουν τη λευκή σημαία μπροστά στον αιμοδιψή Γιάνκη και για τη «Δημοκρατία» που μπορεί να έρθει μόνο με τη συντριβή των οστών των φτωχών σε αυτόν τον πλανήτη. Σε συνδυασμό με την ανακοίνωσή της για την «πέμπτη φάση» των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του συριακού λαού, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία δεν έχει ακόμη αναπτύξει κανένα σαφές γραπτό σχέδιο ή στόχους για το στρατιωτικό της έργο στη Συρία και το μέλλον της κατοχής της εδάφη, αποφάσισε να αναβιώσει το κίνημα των δυνάμεων κατοχής του αφού μια περίοδος σύγχυσης μπέρδεψε τους ίδιους τους Αμερικανούς ερευνητές. Η Ουάσιγκτον εκμεταλλεύτηκε την περίοδο ηρεμίας που παρείχε η Άγκυρα πριν ξεκινήσει μια υποτιθέμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Συρίας, μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας αφενός και ρωσοτουρκικών συνομιλιών από την άλλη. Οδήγησε την Άγκυρα να λάβει «προθεσμία» να εφαρμόσει τους όρους της στους Κούρδους χωρίς μια συνολική στρατιωτική επιχείρηση. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές δυνάμεις εργάστηκαν για να επαναλάβουν τις κοινές τους περιπολίες με τους «SDF», αφού οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν και απέφυγαν να διεξάγουν τις περιπολίες με το πρόσχημα της προετοιμασίας για απόκρουση της τουρκικής επίθεσης και την αδυναμία «καταπολέμησης του ISIS».Την ίδια στιγμή, είναι το πρόσχημα που έδωσε η Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα και τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών. Οι ηγέτες των αμερικανικών δυνάμεων έχουν εντείνει τις συναντήσεις τους με τους ηγέτες των «SDF» τις τελευταίες ημέρες, προσπαθώντας να τους παροτρύνουν να μείνουν σταθεροί και να είναι σίγουροι για την αμερικανική και διεθνή υποστήριξη, καθώς ο διοικητής των «δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και Συρία» ο στρατηγός Μάθιου ΜακΦάρλεϊν και ο διοικητής της αίθουσας κοινών επιχειρήσεων στον συνασπισμό, στρατηγός Κλοντ Τούντορ, ο αρχιστράτηγος συναντήθηκαν με τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (QSD) Μαζλούμ Άμπντι την περασμένη Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, και η Ουάσιγκτον ενίσχυσε αυτές τις υποσχέσεις με νέες στρατιωτικές κινήσεις που θα κάνει για να αποδείξει την αποφασιστικότητά της να παραμείνει στην περιοχή.
Μέσω αυτού του βήματος, η Ουάσιγκτον στοχεύει πρώτα να εμποδίσει την προέλαση των συριακών δυνάμεων και των Ρώσων και Ιρανών συμμάχων τους προς τα ανατολικά, καθώς και να εμποδίσει κάθε ρωσική προσπάθεια για εποικισμούς μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας που θα επιβάλλονταν στους Κούρδους από δύναμη, και τους ωθούν να παραδώσουν τις θέσεις τους στον συριακό στρατό. Η Ουάσιγκτον επιδιώκει επίσης να τοποθετήσει αυτούς τους Σύρους Άραβες μαχητές μπροστά στους πρώην συναδέλφους τους στις ομάδες που κατακερματίστηκαν από τον «Ελεύθερο Στρατό» και τα υπόλοιπα στρατιωτικά ονόματα που υπήρχαν τα πρώτα χρόνια του πολέμου, τα οποία η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μπορεί να ικανοποιήσει την Άγκυρα. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, καθώς το “Qasd” θα παραμείνει αυτό που οδηγεί τη συνοδεία της αμερικανικής κατοχής και λεηλασίας στην ανατολική Συρία, και ο Alloush και οι άνδρες του θα είναι μόνο ένα μέτωπο των «συριακών αραβικών» δυνάμεων για την αποκατάσταση της αμερικανικής επιρροής στη Ράκα και στις περιοχές επαφής με τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Μια κίνηση που τοποθετήθηκε έναντι της Άγκυρας για να εγκαταλείψει το σχέδιό της εναντίον των Κούρδων, έστω και για λίγο. Από αυτή την άποψη, πληροφορίες που ελήφθησαν από την ανατολική Συρία δείχνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής σκοπεύουν να αποκαταστήσουν μια βάση για αυτούς στο πρώην αρχηγείο των δυνάμεων της Συριακής «17ης Μεραρχίας» και να φέρουν αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις στο Κυβερνείο της Ράκα. Όλες αυτές οι νέες αμερικανικές κινήσεις και διευθετήσεις αποδεικνύουν την πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να διατηρήσει τις δυνάμεις της στο συριακό έδαφος, ακόμη και να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια κατοχή, καθώς ήδη επεκτείνει τις στρατιωτικές της βάσεις σε όλη την ανατολή τον τελευταίο καιρό και φέρνει σε υλικοτεχνικά μηχανήματα, εξοπλισμό και στρατιώτες σε σημεία κοντά στα σημεία του στρατού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέο έγκλημα των σιωνιστικών-ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων στην πόλη Τζενίν
Μακραίνει μέρα με τη μέρα η μαύρη λίστα των εγκλημάτων που διαπράττουν σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη.
Χτες, πριν από τα χαράματα, δύο νεαροί ηλικίας 21 και 25 ετών έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά, σε μια ακόμη εισβολή του στρατού για να κατεδαφίσει σπίτια Παλαιστινίων αγωνιστών στο χωριό Κφαρ Νταν που βρίσκεται κοντά στην Τζενίν. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Χουσίγια, που ήταν μέλος της «Ταξιαρχίας Μαρτύρων Αλ Ακσα», και ο Φουάντ Αμπιντ.
Νωρίτερα, το Παλαιστινιακό Κέντρο Μελέτης Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 συνελήφθησαν πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι (συμπεριλαμβανομένων 164 γυναικών, 865 παιδιών και εφήβων). Ο διευθυντής του Κέντρου, Ριγιάντ αλ Ασκάρ, τόνισε ότι όλοι οι κρατούμενοι υπέστησαν εξευτελισμούς ή ταπεινώσεις, σωματική βία και βασανιστήρια. Περίπου 410 από τους συλληφθέντες τιμωρήθηκαν ή τέθηκαν υπό κράτηση λόγω αναρτήσεων που είχαν κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το πρόσχημα της προτροπής σε αντικατοχική δράση.
Προκλήσεις εποίκων στο τέμενος Αλ Ακσα
Στο μεταξύ, η συμμετοχή ακροδεξιών Σιωναζιστών αποίκων στην κυβέρνηση του Μπ. Νετανιάχου που ορκίστηκε την περασμένη βδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κνέσετ (63 ψήφοι υπέρ σε σύνολο 120), όπως ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, και ο υπουργός Οικονομικών, Μπ. Σμότριτς, ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Μεταξύ άλλων, τροφοδοτούνται οι προσπάθειες Σιωναζί αποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ να ανατρέψουν το καθεστώς που αφορά τους ιερούς τόπους και μνημεία μουσουλμάνων και χριστιανών, με πρώτο το τέμενος αλ Ακσα.
Την Κυριακή, υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας, δεκάδες Σιωναζί άποικοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του τεμένους για να προσευχηθούν παραβιάζοντας τη σχετική απαγόρευση που ισχύει μετά τον πόλεμο των Εξι Ημερών του 1967 για όλους τους μη μουσουλμάνους. Λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στο προαύλιο του τεμένους, δεκάδες οργανώσεις Σιωναζί  εποίκων έστειλαν επιστολή στον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ζητώντας να αυξήσει την πρόσβασή τους στον χώρο και να επιτρέψει την εκεί ανέγερση εβραϊκής συναγωγής.
Την περασμένη βδομάδα, ο Ιορδανός μονάρχης, Αμπντάλα Β', είχε καλέσει τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση να μην παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν τον ρόλο του ως «κηδεμόνα» των ιερών τόπων χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δηλώνοντας ότι η πλευρά του είναι «αρκετά καλά» προετοιμασμένη και για την περίπτωση σύγκρουσης.
Στο μεταξύ, σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπερψηφίστηκε στις 31 Δεκέμβρη (με 87 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 53 αποχές) και απαιτεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις νομικές επιπτώσεις της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη. Η ΓΣ του ΟΗΕ ψήφισε το σχέδιο απόφασης. Οι δυτικές χώρες εμφανίστηκαν «διχασμένες» στην ψηφοφορία, ενώ οι αραβικές χώρες ψήφισαν ομόφωνα υπέρ, περιλαμβανομένων όσων έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.
Υπέρ ψήφισαν Κίνα και Ρωσία, ενώ Ισραήλ και ΗΠΑ ψήφισαν κατά.
Ωθηση στις «συμφωνίες του Αβραάμ»
Το ίδιο διάστημα η κυβέρνηση Νετανιάχου δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των συμφωνιών εξομάλυνσης σχέσεων με αραβικές χώρες στο πλαίσιο των λεγόμενων «συμφωνιών του Αβραάμ» που εγκαινίασε το φθινόπωρο του 2020 με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νετανιάχου σχεδιάζει τις επόμενες μέρες (ενδεχομένως εντός της επόμενης βδομάδας) να κάνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό.
Χτες, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Ελι Κοέν, ανακοίνωσε ότι ως τον Μάρτη θα πραγματοποιηθεί σύνοδος με τους ομολόγους του από τις χώρες των «συμφωνιών του Αβραάμ» στο Μαρόκο. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι την επόμενη βδομάδα, θα συναντηθούν οι γενικοί διευθυντές των ΥΠΕΞ των χωρών αυτών στο Αμπου Ντάμπι για να προετοιμάσουν τη σύνοδο.
«Η επέκταση των συμφωνιών με άλλες χώρες δεν είναι θέμα για το "αν" αλλά το "πότε"», είπε ο Κοέν, προσθέτοντας ότι οι δεσμοί του Ισραήλ με τους σημερινούς εταίρους απέφεραν 2,85 δισ. δολάρια σε εμπορικές συναλλαγές το 2022 και «μια σημαντική συμβολή στην ασφάλεια και στην περιφερειακή σταθερότητα».
Παράλληλα, ο Κοέν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντ. Μπλίνκεν, με τον οποίο συζήτησαν όχι μόνο την ενδυνάμωση των «συμφωνιών του Αβραάμ» αλλά και τις προσπάθειες των χωρών τους κατά της ανάπτυξης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις είναι για το Ισραήλ η πρώτη προτεραιότητα.
Στο πλαίσιο «ισορροπημένων» σχέσεων με ΗΠΑ και Ρωσία, ο Κοέν θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σ. Λαβρόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Περίπου 500 θάνατοι τη βδομάδα λόγω πολύωρης αναμονής στα Επείγοντα
Χαρακτηριστικά για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια συστήματα Υγείας μετά από τρία χρόνια πανδημίας, ακόμα και στα πιο ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη, είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται για το βρετανικό NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας).
Οπως δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρικής Επειγόντων, Ιαν Χίγκινσον, κάθε βδομάδα πεθαίνουν τουλάχιστον 500 άτομα εξαιτίας πολύωρης αναμονής (άνω των 12 ωρών) στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων της Βρετανίας!
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τον περασμένο Νοέμβρη τουλάχιστον 37.837 ασθενείς περίμεναν στα ΤΕΠ του NHS επί τουλάχιστον 12 ώρες, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τους περίπου 10.646 ασθενείς που περίμεναν άνω των 12 ωρών στα δημόσια νοσοκομεία τον Νοέμβρη του 2021.
«Αυτό που ακούμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι τα υφιστάμενα προβλήματα οφείλονται όλα στην Covid ή στη γρίπη ή ότι είναι κάτι περίπλοκο και δεν πρέπει να εξάγουμε βιαστικά συμπεράσματα. Αν κάποιος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει ότι είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Οσα βλέπουμε κάθε χειμώνα και φαίνεται ότι εξακολουθούν να εκπλήσσουν το NHS», κατήγγειλε ο Ιαν Χίγκινσον.
«Αρκετά καλά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία καταδεικνύουν ότι η μακρά αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων συνδέεται με άσχημη εξέλιξη για τους ασθενείς», επισήμανε.
«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια επιδείνωση όλων όσα ακούγαμε για καιρό: Τους ασθενείς να περιμένουν πολλή ώρα για ένα ασθενοφόρο. Οταν αυτό έρθει, οι ασθενείς ίσως να χρειαστεί να περιμένουν πολλή ώρα έξω από τα Επείγοντα. Και όταν τελικά καταφέρουν να μπουν στα Επείγοντα, τους περιμένει μεγάλη αναμονή μέχρι να τους δει ένας γιατρός. Και αναγκαζόμαστε να εξετάσουμε ασθενείς σε διάφορους χώρους, όπως στους διαδρόμους», υπογράμμισε ο Χίγκινσον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Μ. Γκάγκα! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στις τιμές (και) των φαρμάκων...
3/1/2023   -  19.27  μμ.
«Πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος» 
Παράθυρο για αυξήσεις στα φάρμακα άνοιξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, υποστηρίζοντας ότι κάποια φάρμακα είναι πολύ φθηνά και η κάτω του κόστους -κατά την κα Γκάγκα- τιμή τους στην αγορά δεν αποτελεί κίνητρο για την παραγωγή τους από τις φαρμακοβιομηχανίες.
Σε συνεννόηση με τις εταιρείες
Ειδικότερα στο φόντο των ελλείψεων φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ρωτήθηκε αν θα αυξηθούν οι τιμές στα φάρμακα και απάντησε ότι «τα πολύ φθηνά φάρμακα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε, δηλαδή πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος για να τα έχουμε. Δεν είναι λογικό να έχουμε φάρμακα κάτω από το κόστος».
Μάλιστα η κα Γκάγκα άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση -αυξήσεις στις τιμές ορισμένων φαρμάκων- συζητήσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες. «Είναι κάτι που συνεννοούμαστε με όλες τις εταιρείες. Η επαφή μας με τις εταιρείες είναι πολύ καλή. Όλες οι εταιρείες και οι πολυεθνικές και οι ελληνικές έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να παράξουν περισσότερα φάρμακα. Νομίζω ότι πολλά από τα θέματα θα λυθούν λίγο πολύ άμεσα».
Το βασικό κομμάτι της διαφοράς θα καλύψει ο ΕΟΠΠΥ
Σύμφωνα με τη κα Γκάγκα ενδεχόμενες αυξήσεις στα φάρμακα θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά κάποιο μικρό ποσοστό θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι πολίτες, ασθενείς και ασφαλισμένοι.
«Οι τιμές αν αλλάξουν, αλλάζουν στον ΕΟΠΠΥ και η διαφορά για τον πολίτη παραμένει στη διαφορά που πληρώνει ο πολίτης. Το βασικό κομμάτι του φαρμάκου πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.
Σε ότι αφορά τις ελλείψεις στα φάρμακα, η κα Γκάγκα υποστήριξε ότι δεν είναι τεχνητές. Ανέφερε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πως εδώ και καιρό γίνεται τεράστια προσπάθεια να υπάρχουν τα φάρμακα αυτά. Εξήγησε πως η έλλειψη οφείλεται και στο πρώιμο κύμα γρίπης, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην λήψη μέτρων από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.
Η κ. Γκάγκα σημείωσε επίσης ότι για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, υπάρχουν γενόσημα προτρέποντας για τη χρησιμοποίησή τους. Τόνισε ότι τα αντιπυρετικά φάρμακα δεν πρόκειται να μπουν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία λόγω γρίπης.
Στο βωμό της αγοράς
Όχι σε αύξηση των τιμών στα φάρμακα και πλήρης και δια παντός απαγόρευση των «παράλληλων εξαγωγών» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να αξιοποιήσει τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα για να αυξήσει τις τιμές «όπως ήδη ψελλίζουν διάφοροι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό αγοράς και του κέρδους όπου τα φάρμακα διακινούνται ως εμπόρευμα σε μια περίοδο έξαρσης των λοιμώξεων.
Κυνισμός: Το τζάμπα πέθανε
Σάλο στο μεταξύ έχει προκαλέσει στα social media η θέση που εξέφρασε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε για αυξήσεις τιμών στα φάρμακα εν μέσω ελλείψεων παραπέμποντας μάλιστα με την αιτιολόγηση της άποψής του στην κυνική φράση «το τζάμπα πέθανε».
Ειδικότερα στο όνομα της μείωσης των εξαγωγών των φαρμάκων από τις εγχώριες εταιρείες ο κ. Πορτοσάλτε τάχθηκε υπέρ της αύξησης των τιμών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πάντα κάτι πληρώνουμε αγαπητέ μου φίλε. Πάντα στην ζωή δεν υπάρχει τσάμπα κάτι».
Κεντρική πολιτική της ΕΕ – Επιστολή Πλεύρη
Στο μεταξύ με επιστολή του στην Επίτροπο Υγείας της Κομισιόν ο Θάνος Πλεύρης ζητάει μία κεντρική πολιτική για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα φάρμακα.
Αναλυτικότερα η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Υγείας αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς το πρόβλημα επάρκειας συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Ε.Ε. Είναι αντιληπτό ότι αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή απότοκο της πανδημίας Covid-19, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επίσης και της μείωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε χώρες που διαθέτουν πρώτες ύλες.
Το πρόβλημα αυτό επιχειρούν τα Κράτη-Μέλη να το αντιμετωπίσουν με εσωτερικές διαδικασίες αλλά, ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν κεντρικές πολιτικές σε επίπεδο του συνόλου της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα πρέπει να υπάρξει άμεση κάλυψη των πολιτών των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. σε όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ σε μεσοπρόθεσμο, και εν τέλει μακροπρόθεσμο, θα πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων στην Ε.Ε.
Προς αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση σας θέτω τους ανωτέρω προβληματισμούς και παρακαλώ όπως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, αξιολογήσετε τα ανωτέρω, προκειμένου να υπάρξει μία κεντρική πολιτική από τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ελλείψεως φαρμάκων, καθώς είναι θέμα που αφορά συνολικά τα Κράτη-Μέλη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«XAΣTOYKI» από την εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν! «ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ακούω συνεχώς πως οι Ρώσοι είναι οι κακοί...»
3/1/2023   -   20.30  μ.μ.
«Έχω βαρεθεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι είναι πάντα οι κακοί», λέει η ηθοποιός Οόνα Τσάπλιν σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Independent για την νέα της ταινία. Και έτσι –όπως έκανε κάποτε ο διάσημος παππούς της– αντιτίθεται στο ρωσοφοβικό mainstream.
Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 εναντίον πρώην Ρώσου κατασκόπου, την οποία υποδύεται η πρώην κοπέλα του Μποντ Όλγα Κουριλένκο – «το γνωστό μοτίβο των Ρώσων κακοποιών εναντίον Βρετανών (και Αμερικανών», γράφει ειρωνικά η βρετανική εφημερίδα Independent για ένα νέο επεισόδιο της σειράς θρίλερ «Προδοσία».
Και πήρε συνέντευξη από την ηθοποιό Oona Chaplin, εγγονή του θρυλικού κωμικού Charlie Chaplin, που παίζει έναν από τους ρόλους στο επεισόδιο. Λέει καταπληκτικά πράγματα – είναι «τόσο μπουχτισμένη που οι Ρώσοι είναι πάντα οι κακοί». Κατά την γνώμη της, θα ήταν «υπέροχο αν ο ιδεολογικός πόλεμος που κάνουμε στην Ρωσία αποτελέσει παρελθόν».
Σε αντίθεση με τα κυρίως ρωσοφοβικά κείμενα στον αγγλόφωνο τύπο, αυτό ακούγεται σχεδόν επαναστατικό, όπως και όλα όσα λέει η Oona Chaplin!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ για το θάνατο του (16χρονου πυγμάχου) Β. Τόπαλου...
3/1/2023  -   18.08  μ.μ.
Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου στο Τζάνειο.
Την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις.
Μετά το θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.
Ό κ. Σπυρόπουλος θα μελετήσει τα στοιχεία και θα αποφανθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών σε βάρος προσώπων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απαλλαγή μας, από τους μύθους, γιατί προμηνύεται ένα "σεισμικό" 2023...
3/1/2023   -   13.06  μ.μ.
Της Ιωάννας Υψηλάντη
Κάνοντας τα πρώτα μας βήματα, προς το 2023, δεν γίνεται να μην ανατρέξουμε, στο... 2022.
Μια χρονιά, που πολλούς και πολλά μας πήρε, αλλά διέψευσε και πολλές ιδέες, που κατάπιε η πραγματικότητα.
Αν και οι ιδέες αυτές παραμένουν στην συλλογική μνήμη, δεν αποτελούν, πλέον, παρά μόνον έναν μύθο.
Τέτοιες απώλειες θα έπρεπε να θεωρούνται κέρδος, καθώς, όταν μια ιδέα αποδεικνύεται λάθος, μειώνεται, για μας ο κίνδυνος να πάρουμε μια λάθος απόφαση. Και το αρνητικό αποτέλεσμα, αποτέλεσμα είναι.
Η περυσινή χρονιά μας πλούτισε απίστευτα, στέλνοντας, στα σκουπίδια πολλές ιδέες, που αποδείχθηκαν μύθοι.
Για παράδειγμα, ο μύθος της ύπαρξης διεθνούς δικαίου έχει περάσει για πάντα στο παρελθόν. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα, αλλά μόνο το δικαίωμα του ισχυρού, και μόνο στην επικράτεια που ελέγχει.
Αποδείχθηκε ότι είναι δυνατόν, χωρίς κανένα λόγο, ακόμη και χωρίς κύρωση του ΟΗΕ, να παγώσει τα κρατικά συναλλαγματικά αποθέματα, μιας χώρας, ακόμη κι αν αυτά είναι ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο και ανήκουν σε μια χώρα που είναι μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και μάλιστα με δικαίωμα βέτο.
Αποδείχθηκε ότι είναι δυνατόν να φτύνουν όλες τις συμφωνίες εντός του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και να απαγορεύουν αυθαίρετα σε ένα μέλος του να προμηθεύει διάφορα αγαθά, ή να εισάγει άλλα, λόγω παράνομων "κυρώσεων".
Αποδείχθηκε ότι μπορείς να σαμποτάρεις έναν αγωγό φυσικού αερίου που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, στα χωρικά ύδατα ενός ανεξάρτητου κράτους και κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, ούτε θα σου επιβάλλει ποινή.
Αποδείχθηκε επίσης ότι όλες οι Διεθνείς Συμβάσεις, είτε πρόκειται για απαγόρευση ανάπτυξης βιολογικών όπλων, είτε για κανόνες μεταχείρισης αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων, δεν ισχύουν.
Αποδείχθηκε ότι η χρησιμοποίηση πυρομαχικών διασποράς ή ναρκών κατά προσωπικού, δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένα.
Αποδείχθηκε ότι οι συμφωνίες με ορισμένα αξιοσέβαστα μέλη της διεθνούς κοινότητας, για παράδειγμα, με τη Γερμανία και την Γαλλία ήταν μπλόφες, για να σε εξαφανίσουν ως χώρα και να πλιατσικολογήσουν τον πλούτο σου.
Αποδείχθηκε ότι η ιδέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν απλώς ένα πολιτικό όπλο, για την υποταγή των λαών, στην παγκόσμια ελίτ, μέσω της διεφθαρμένης Φαρμακοβιομηχανίας και καθόλου η υπεράσπιση της Επιστήμης, προς όφελος του ανθρώπου.
Αποδείχθηκε ότι όλες οι Διεθνείς Συνθήκες, για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μέρος ενός σκουπιδότοπου, όπου έχουν ριχτεί και τα Συντάγματα κάθε "δημοκρατικής" χώρας. Με το "έτσι θέλω".
Τέλος, μια άλλη ιδέα που δεν επέζησε του απερχόμενου έτους είναι η ιδέα της ...κυριαρχίας των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Αποδείχθηκε ότι, εκτός ίσως από την Ουγγαρία, δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν καμία ανεξάρτητη πολιτική. Και αυτό ισχύει ακόμη και για ζητήματα που σχετίζονται με τα θεμελιώδη συμφέροντά τους, στην οικονομία και στις ζωές των πολιτών τους.
Είμαι χαρούμενη, για την απαλλαγή μας, από τους μύθους, γιατί προμηνύεται ένα "σεισμικό" 2023, που θα βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους, είτε το επιλέξουμε, είτε όχι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασέμ Σουλεϊμανί! Όταν όλοι ξεχνούν, η θύμηση είναι επαναστατική...
3/1/2023  -  10.39 π.μ.
Στις 3 Γενάρη 2020, μια δολοφονική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στόχευσε την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της Δύναμης Κουντς του IRGC, στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του Ιρακινού αναπληρωτή αρχηγού της Αντίστασης Hasd al-Shaabi...
Οι Ελεύθεροι του κόσμου δεν ξεχνάνε τον άνθρωπο που θεμελίωσε τον νικηφόρο "Άξονα της Αντίστασης"!  Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αυτός που δημιούργησε αυτό που σήμερα ονομάζεται "Άξονας της Αντίστασης"!
Σήμερα, 3 Γενάρη 2023... Η μεγαλύτερη τοιχογραφία του Ιράν στην πλατεία Enghelab της Τεχεράνης την παραμονή της επετείου του μαρτυρίου του στρατηγού Σουλεϊμανί. Η τοιχογραφία απεικονίζει Ιρανούς μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους σε διαφορετικές εποχές... από την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας με την "αραβική άνοιξη made in USA" μέχρι τις δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων...
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ: «Η Αμερική ήταν η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο, αλλά σήμερα δεν είναι.
Η Αμερική ηττήθηκε στην περιοχή. Ο μεγάλος Σατανάς, παρά τις προσπάθειές του και όλο τον εξοπλισμό του, δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του σε αυτήν την περιοχή.
Ο ήρωας στον οποίο χρωστάμε όλα αυτά ήταν ο Σουλεϊμανί».
«Μαχητές αδελφοί και Μαχήτριες αδελφές μου σ' αυτόν τον κόσμο, εσείς που αφιερώσατε τα κεφάλια σας στον Θεό, αφαιρώντας τις ζωές σας και δημοπρατώντας τις στο παζάρι της αγάπης, δώστε προσοχή.
Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι το κέντρο του Ισλάμ και του Σιισμού. Σήμερα το στρατηγείο του Χουσεΐν ιμπν Αλί είναι το Ιράν. Να ξέρετε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ένα ιερό και εάν αυτό το ιερό προστατεύεται, θα προστατεύονται και τα άλλα. Εάν ο εχθρός καταστρέψει αυτό το ιερό, δεν θα υπάρχουν ιερά - ούτε τα Αβρααμικά ούτε τα Μωαμεθανικά»
Από την πολιτικο-πνευματική διαθήκη του μάρτυρα Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Albania 1 και Albania 2: Η Αλβανία έχει πλέον σε τροχιά δύο δορυφόρους – Ε.Ράμα: «Το είπαμε και το κάναμε»
Θα έχουν εφαρμογές και στο στρατιωτικό πεδίο
03.01.2023 | 23:49
Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, οι δύο δορυφόροι Αλβανία 1 και Αλβανία 2 εκτοξεύτηκαν σε τροχιά στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το «Cape Canaveral» της Φλόριντα, την κοινή αποστολή του SpaceX Transporter 6, που μεταφέρει τους δορυφόρους Albania 1 και Albania 2 στο διάστημα.
Ο αρχηγός της κυβέρνησης δημοσίευσε επίσης εικόνες από την εκτόξευση των δύο δορυφόρων.
«Και αυτό, ειπώθηκε, έγινε! Ο πύραυλος Falcon 9 μόλις εκτοξεύτηκε από το Cape Canaveral της Φλόριντα, την κοινή αποστολή του SpaceX Transporter 6, που μεταφέρει επίσης τους δορυφόρους μας, Albania 1 και Albania 2, στο διάστημα», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Τον Οκτώβριο του 2021, ο  Ράμα εξέπληξε πολλούς όταν είπε ότι η Αλβανία θα στείλει δύο δορυφόρους σε τροχιά. Διευκρίνισε ότι οι δορυφόροι και τα ευφυή drones θα βοηθήσουν στον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας της χώρας και ότι η Αλβανία δεν θα τα έχει για στρατιωτικές επιθέσεις ή για έρευνα στον Άρη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και για πολιτικές υποθέσεις της χώρας.
Οι 2 δορυφόροι θα κοστίσουν στο αλβανικό κράτος 6 εκατομμύρια δολάρια για μια περίοδο 3 ετών. Η συμφωνία  για την εγκατάσταση δορυφόρων μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας και του Χειριστή «Satellogic USA Inc» υπεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου.
Μερικά από τα οφέλη για κάθε τομέα από τη Δορυφορική Υπηρεσία
-Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας θα λάβει πληροφορίες για κατολισθήσεις, την κίνηση κατασκευών ιδιαίτερης σημασίας όπως: φράγματα, γέφυρες, στάθμη νερού σε λίμνες, λεκάνες, ποτάμια, τον αριθμό των κτιρίων που κατέρρευσαν σε περιοχή από πλημμύρες, εκτάσεις καμένων περιοχών, πυκνότητα πληθυσμού, αποκλεισμένοι δρόμοι, περιοχές καλυμμένες από χιόνι, πάχος χιονιού.
-Ενημέρωση για θαλάσσια αλιεία, έλεγχος υδάτων όπου διαπιστώνονται παραβάσεις
νόμων
– Παρακολούθηση δικτύου αρδευτικών και αποστραγγιστικών καναλιών, υδάτινων καναλιών ειδικά σε καταστάσεις με έντονες βροχοπτώσεις
– Πληροφορίες για την ποιότητα των παράκτιων υδάτων καθώς και για τη διάβρωση των ακτών σε συνάρτηση με την προστασία της παράκτιας περιοχής και την απογραφή της.
-Ευρεία χρήση στο στρατιωτικό πεδίο, με drones «Puma» για έλεγχο πυρκαγιάς
Η Κρατική Αστυνομία θα μπορεί να λάβει πληροφορίες για την καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών, την παράνομη χρήση ή κοπή δασών, το παράνομο κυνήγι, υπερχειλίσεις ποταμών, παράνομη εκμετάλλευση φυσικών πόρων σε προστατευόμενες περιοχές, παράνομη διέλευση σε συνοριακά σημεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τραβεστί που διάβασε παραμύθια σε μικρά παιδιά είπε ότι όσοι γονείς αντιδρούν «δεν θα έπρεπε να έχουν παιδιά»
Δεν είπε τίποτε για την δημόσια ομολογία ότι «πηδ@ει 15χρονους»
03.01.2023 | 13:17
Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 «η» RawBee Candles για τους γονείς που αντέδρασαν (όπως και έπρεπε άλλωστε) στην «πρωτοβουλία» που κάποιοι… σκέφτηκαν, δηλαδή μία Drag Queen να διαβάζει παραμύθια σε παιδάκια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τους λέγοντας ότι αυτοί οι γονείς «δεν έχουν φως μέσα τους» και «άρα δεν θα έπρεπε να κάνουν παιδιά».
Για το ότι υπάρχει βίντεο με την «συγκεκριμένη» να ομολογεί δημοσίως ότι «π@δ@ξε 15χρονα» δεν είπε κουβέντα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της διαψεύδει ότι η ευρωβουλευτής είναι έγκυος
«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της
03.01.2023 | 11:52



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλές από Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για την επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στο Τέμενος Αλ Άκσα
Καταδίκασαν οι ΗΠΑ
03.01.2023 | 23:42
Ο ηγέτης του ισχυρού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι οποιαδήποτε παραβίαση του καθεστώτος δεκαετιών στο Τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ μπορεί να οδηγήσει σε μια εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή, όχι μόνο εντός των παλαιστινιακών εδαφών.
Αφορμή για τις δηλώσεις στάθηκε η σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα την Τρίτη στην Πλατεία των Τζαμιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο νέος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανοί Πρωτοχρονιάτικα πετούν ανενόχλητοι drone πάνω από τη Βουλή – Χιλιάδες αλλοδαποί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα
Ελάχιστοι οι Έλληνες
03.01.2023 | 22:46
Ασύλληπτα είναι τα όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα του ελληνικού  κράτους, ενώ το επιτελικό κράτος βρίσκεται σε βαθύ κώμα.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, στο πιο κεντρικό σημείο όλης της χώρας, για την αλλαγή του χρόνου έχουν μαζευτεί χιλιάδες αλλοδαποί μουσουλμάνοι  που μένουν σε συνοικίες της Αθήνας και οι οποίοι ήταν η συντριπτική πλειοψηφία έναντι των ολίγων Ελλήνων.
Όπως βλέπετε και στο εξοργιστικό βίντεο, που ανέβασαν οι ίδιοι σε λογαριασμό στο TikTok, σήκωσαν drone στην καρδιά της Αθήνας και πάνω από το ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει!
Την στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα των αδερφών χωρών Τουρκίας και Πακιστάν την γνωρίζουν άπαντες, με το Πακιστάν να έχει μάλιστα στο παρελθόν δηλώσει πως σε περίπτωση πολέμου θα ταχθεί στο πλευρό της Άγκυρας. Και όχι μόνο το Πακσιτάν βέβαια, αλλά μια σειρά μουσουλμανικών και τουρκόφωνων χωρών της κεντρικής Ασίας.
https://twitter.com/dstefanos/status/1609634943935578114?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1609634943935578114%7Ctwgr%5E6b0d7509a300c2e5b254e020e71e20f48abc99d5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fesoteriki-asfaleia%2Fpakistanoi-petoun-anenoxlitoi-drone-pano-apo-ti-vouli%2F
https://twitter.com/stavroforos_/status/1609657551267987460?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1609657551267987460%7Ctwgr%5E6b0d7509a300c2e5b254e020e71e20f48abc99d5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fesoteriki-asfaleia%2Fpakistanoi-petoun-anenoxlitoi-drone-pano-apo-ti-vouli%2F
https://twitter.com/AlexandrosTsan3/status/1609563791313850369?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1609563791313850369%7Ctwgr%5E6b0d7509a300c2e5b254e020e71e20f48abc99d5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fesoteriki-asfaleia%2Fpakistanoi-petoun-anenoxlitoi-drone-pano-apo-ti-vouli%2F