Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Τεταρτη 22 Φεβρουαριου 2023


"Κανένας από τους απλούς πολίτες της χώρας μας δεν λυπήθηκε για όσους έχασαν τα κεφάλαιά τους στις ξένες τράπεζες. Κανείς δεν λυπήθηκε εκείνους, που έχασαν στο εξωτερικό τα κότερα και τα ανάκτορά τους. Απεναντίας, στις συζητήσεις τους οι απλοί άνθρωποι θυμούνταν τις ιδιωτικοποιήσεις της δεκαετίας του ΄90..." 

Β. Πούτιν, για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων. Ουδέν κακόν αμιγές καλού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά άρχισαν όλοι να κατακρίνουν τη Βανδή και τον Μπισμπίκη επειδή φιλιούνται και φασώνονται δημοσίως κλπ.

Σας αρέσει περισσότερο να βλέπετε τους εκδικητικά αγάμητους σπασικλοβλακοτεχνοκράτες της κυβέρνησης, ε;

Κι αν είστε ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή χαμένες περιπτώσεις, λογικό είναι... οι υπόλοιποι που γκρινιάζετε είστε αδικαιολόγητοι όμως.

Σχολιο.- Αν ήταν άνδρας-άνδρας ή γυναίκα-γυναίκα που φιλιόντουσαν και μπαλαμουτιαζόντουσαν, θα γούσταραν τρελά οι νεοδημοκράτες...

Επειδή ως γνωστόν, είναι πατριώτες, συντηρητικοί, οικογενειάρχες ΑΛΛΑ... κατά βάθος κρυφοαδελφές και φούστηδες στην ψυχή, παρτάλια, κερατάδες και δαρμένοι ευρωαμερικανολιγούρηδες ΝΑΤΟμπατριώτες...

Σχολιο.- Η ανακύκλωση της πιο παρακμιακής μορφής διασκέδασης καλά κρατάει ακόμα και σήμερα

Σχολιο.- Τι νούμερα είσαστε δε περιγράφετε.

Σχολιο.- Βρε κολοφαρδε Ντέμη την γλύτωσες!

Σχολιο.- έπρεπε να έχει φύγει προ πολλού...

Σχολιο.- η φτήνεια στα καλλίτερά της….

Σχολιο.- Επιμύθιο.

Τελικώς κρατούσε τα γκέμια ο Ντέμης.

Τώρα, τριώδιο.

Σχολιο.- Μα πόσο νούμερα

Σχολιο.- Αναρωτιέμαι μέχρι που φτάνει η ξεφτίλα..

Σχολιο.- Μου θυμίζει τροφαντή συνταξιούχο μπαλαρίνα πού 'χει γίνει ντίρλα. Το δε Δεσποινιώ, από τον πλανήτη GTX Silver 53, εντελώς παράφωνο.

Σχολιο.- Ρε ντεμη απο τι γλυτωσες ανθρωπε μου ποσο σουργελο..

Σχολιο.- Καλά αυτοί νομίζουν οτι είναι είκοσι χρόνων μην τους ξυπνάτε.

Σχολιο.- Ειδικά ο ανήρ ... σκέτος Νουρέγιεφ ..

Σχολιο.- Καλά η αξιοπρέπεια έχει πάει περιπατο

Σχολιο.- Ξεφτίλα τ ο ζεϊμπέκικο του..

Σαν μπαλαρίνα χορεύει!!

Σχολιο.- Δεν είναι και κάνας παιδοφιλος ο Βασίλης Μπισμπίκης για να τον ξεπλύνουν...Όπως το χεις πει ..σπαζ@ρχιδες σκατανθρωποι που δεν έχουν βγει ποτέ στη ζωή τους να πιούνε μία μπύρα... μενουμεσπιτακηδες

Σχολιο.- Οι κυβερνητικοί δεν είναι αγάμητοι... γαμούν ανήλικα.

Σχολιο.- Για μένα το θέμα είναι ότι από εκεί που η καριέρα (λόγο ηλικίας) της κυρίας θα έπρεπε να τελειώνει με αυτό το κολπάκι έγινε πάλι 1η φίρμα και όλοι ασχολούνται μαζί της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απελευθερώσαμε την Ευρώπη από τον φασισμό, αλλά δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ». 

Στρατάρχης Г. К. Жу́ков - Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ).

(Φημολογείται ότι η φράση εκστομίστηκε από τον Ζούκοφ το 1945 αμέσως μετά την Πτώση του Βερολίνου).

Σχολιο.- Το έχω διαβάσει κι εγώ κάποτε στα Ρώσικα επί ΕΣΣΔ.Νομιζω ότι ισχύει.

Σχολιο.- Στο αντισταλινικο χρουτσοφικο πραξικόπημα απείλησε ότι θα κατεβάσει τα τανκς. Έβαλε και αυτός το χεράκι του, όταν χρόνια μετά έκανε την αυτοκριτική του και παραδέχτηκε το λάθος του ήταν αργά, και ο κλόουν παντοδύναμος. Μόλις είχε αρχίσει η παλινόρθωση. Να τα λέμε και αυτά, όχι μόνο ύμνους.

Σχολιο.- μην ξεχνάς ότι αμέσως μετά το τέλος του Πολέμου, ο Στάλιν του επιφύλαξε "τιμητική υποβάθμιση"... κάτι θα ήξερε από τότε... 

Σχολιο.- ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!!Και οι Ουκρανοί ξήλωσαν το άγαλμα του Ζούκοφ από το Κίεβο!!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια στον Βαρούφ..μέγας μαέστρος στην αξιολογική κωλοτούμπα. Στον λόγο του( θα λάβω υπομονή δύο μέρες να σταθώ σημείο προς σημείο) έφτασε να ισχυριστεί πως επειδή ο Πούτιν ειναι σε μιά ..εκ του ΝΑΤΟ δημιουργημένη Ρωσία...και παραβλέποντας την επίθεση του Ουκρανικού μορφώματοςαπο το 2014 με βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς και 25000 νεκρούς...τις συμφωνίες του Μινσκ κλπ ισχυρίζεται πως...είναι η επίθεση των Ρώσων..ΝΑΤΟ ϊκή ενέργεια. Οπότε..τίθενται τα 25 μερόνυχτα γενικώς με τον Ουκρανικό λαό..."ενάντια" στο ΝΑΤΟ απ' το οποίο όμως με.."κόκκινη" γραμμή..και από Ε.Ε.. δεν φεύγει. Μένει. Αυτό στο χωριό το λέμε "τραβάτε με κι ας κλαίω". Κι από κάτω..τα..εμπειρότατα διαλολισθήσαντα στελέχη...να τά 'χουν χάσει...αδυνατώντας να δούνε τις παγιδευτικές κωλοτούμπες..και να χειροκροτάνε με χαμόγελο ως τον σβέρκο. Άντε...και με τα "εφτά σημεία- μονοπάτια" και σε συνεργασία ως γιουσουφάκια και στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις ευχές μας. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μπράβο Μπαρούφ φον Φάπεν...είσαι μέγας ράφτης ιδεολογοσοφισμάτων. Υ.Γ..Έχει όλος του ο λόγος δομηθεί αριστοτεχνικά κωλοτούμπικος σε σχέση με ποιά αξία έρχεται πρώτη,δεύτερη κλπ..τι μεσολάβησε..μέχρι Ιράν έφτασε ως παράδειγμα και θέλει υπομονή να απαντηθεί όλος. Καμμιά ελπίδα φυσικά απ' τα οσφυοκαμπτίδια που χειροκροτούσαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο μποϊκοτάζ ο ΙΝΚΑ: «Μην αγοράζετε όσπρια και ζυμαρικά»!

Ελληνικά εννοούν.  Να παίρνουμε μόνο από το εξωτερικό, για να καταστραφεί τελείως η ελληνική οικονομία!!! ΜΚΟ=ΙΝΚΑ, με επικεφαλής «πρόεδρο» πρώην βουλευτή της ΝΔ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσε η οροφή στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τύχη δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα φοιτητές ή και ασθενείς, καθώς πρόκειται για το Τμήμα Οδοντικής Χειρουργικής.

Στο ίδιο Πανεπιστήμιο όπου επανειλημμένα τα ΜΑΤ έχουν μακελέψει αγωνιζόμενους φοιτητές.

Εκεί όπου πέρσι πλημμύρισαν οι χώροι της κεντρικής βιβλιοθήκης. 

Εκεί όπου φοιτητής τραυματίστηκε βαριά και παρά λίγο να χάσει τη ζωή του, πέφτοντας από παράθυρο του τρίτου ορόφου της Νομικής Σχολής, καθώς το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο.

Εκεί όπου καθίσταται σαφές, με χίλιους μύριους τρόπους, το μέλλον που επιφυλάσσει η επέλαση της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/2/2023    -      5.00  π.μ.

- Ωστόσο δεν θα μπορούσα να μην κάνω ένα σχόλιο για την ομιλία του… ιπτάμενου Τζο στη Βαρσοβία. Ειδικά εκεί στο τέλος, όταν ανακοινώνοντας το νέο πακέτο κυρώσεων κατά τη Ρωσίας, εκστόμισε και την (ασυζητητί) «π@π@ρ1@ της ημέρας»: «Απευθύνομαι σ’ εσάς, Ρώσοι. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι εχθροί σας, όπως σας είπε σήμερα ο Πούτιν»!… Φανταστείτε, δηλαδή, να ήταν και εχθροί τους τι αποφάσεις θα ‘παιρναν!…

- Πέραν αυτού, η φράση αυτή μας θυμίζει ευθέως κάποια άλλη εποχή, τη δεκαετία του ‘40 και τις μπροσούρες των ναζί που τις πετούσαν από αεροπλάνα: «Πολίτες της (όνομα πόλης), οι Γερμανοί δεν είναι εχθροί σας, ούτε ήθελαν τον πόλεμο. Το μόνο που θέλουν είναι να εξολοθρεύσουν την εβραιο-κομμουνιστική εξουσία του Κρεμλίνου και να πατάξουν την κομμουνιστική αναρχία (sic!)». Οι... «εκλεκτές συγγένειες» φαίνονται αμέσως, δε νομίζετε;;;

-Στο Ντονμπάς είχαμε χτυπήματα ακριβείας από συνδυασμένα πυρά από αέρος (αεροπορία και αεροπορία στρατού) και εδάφους (πύραυλοι, ρουκέτες, και  πυροβολικό) και τεράστιες απώλειες για τους ουκρανοναζί, που προσπαθούν απεγνωσμένα να τις «μπαλώσουν» στέλνοντας ενισχύσεις σε έμψυχο και τεχνικό δυναμικό, αλλά με στρατιώτες επί του πλείστον ανεκπαίδευτους και με ψυχολογία στο ναδίρ (ελέω, βεβαίως, των βίαιων μεθόδων στρατολόγησης που ακολουθούνται από το καθεστώς Ζελένσκι).

Παρά την πίεση που ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, οι ουκρανοναζί  δεν παραλείπουν το καθημερινό βασικό (επί της ουσίας) έργο τους στην περιοχή, δηλαδή τον βομβαρδισμό αμάχων στο Ντονιέτσκ, τη Μακέγεφκα και τις γύρω πόλεις. Αυτό καθιστά απολύτως απαραίτητη την απελευθέρωση των δύο πόλεων Μάργινκα και Αβντέγεφκα, αφού ο βασικός όγκος των βομβαρδισμών της πόλης του Ντονιέτσκ και των γύρω περιοχών προέρχεται ακριβώς από εκεί (και από το γειτονικό Κουράχοβο).

- Σύμφωνα με τον ιδρυτή και βασικό χρηματοδότη της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών (συμπεριλαμβανομένων και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» και των ξένων μισθοφόρων) στις μάχες εναντίον των μονάδων των Wagner από την αρχή της συμμετοχής της Ομάδας στη ρωσική ΕΣΕ ανέρχονται σε περίπου 100 με 110 χιλιάδες άτομα. Ο Πριγκόζιν υπογράμμισε, ότι οι μαχητές των Wagner ποτέ δεν σκοτώνουν τραυματίες και αιχμαλώτους, κάτι που, αντίθετα, πραγματοποιούν κατά κόρον οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες.

- Το Ντονιέτσκ, η Μακέγεφκα και οι γύρω περιοχές δέχθηκαν χτες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έναν από τους μαζικότερους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει ένας πρώτος απολογισμός για πιθανά θύματα και ζημίες.

- Επίσης κινητικότητα παρατηρείται στις περιοχές γύρω από την Υπερδνειστερία, το τμήμα εκείνο της Μολδαβίας το οποίο de facto αποτελεί ανεξάρτητο κράτος και τη φύλαξή του από πιθανές επιθέσεις έχει αναλάβει ρωσική στρατιωτική δύναμη 1.500 ατόμων. Στο χωριό Κολμπάσναγια βρίσκεται μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών με 36 εκατομμύρια βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, την οποία έχει βάλει στο μάτι το καθεστώς Ζελένσκι και η ξεπουλημένη ΝΑΤΟϊκή και ευρώδουλη κυβέρνηση της Προέδρου Μάγιας Σάντου και του νεοδιορισθέντα πρωθυπουργού Ντορίν Ρετσιάν κινητοποιείται για να βοηθήσει το «καϊνάρι» του Κιέβου. Δεν ήταν τυχαίες άλλωστε, οι δηλώσεις του Ρετσιάν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ότι «η Υπερδνειστερία πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το έδαφός της. Βεβαίως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού πριν ακόμη γίνει αντιληπτή η κίνηση των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων προς τα σύνορα με την Υπερδνειστερία, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε υπογράψει Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ), με το οποίο καταργούσε το δικό του ΠΔ 605/2012, το οποίο ανέφερε ότι η Ρωσία σέβεται τα εξωτερικά σύνορα της Μολδαβίας, υπό την προϋπόθεση της παραχώρησης αυτονομίας στην Υπερδνειστερία. Ενδεχόμενη εμπλοκή της Μολδαβίας στην υπόθεση, αφενός μπορεί να σημαίνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός της (έως και βίαιη ανατροπή της Σάντου και της κυβέρνησης Ρετσιάν από την υπεράριθμη και σαφώς φιλορωσικά τοποθετημένη αντιπολίτευση της χώρας), αλλά και την τοποθέτηση της ουκρανικής Περιφέρειας της Οδησσού στο «κάδρο» της ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης νωρίτερα από το αναμενόμενο...

Σχολιο.- εγω παλι αυτο με τα 36 εκατομυρια βληματα που εχουν μεινει μια ανασα αποσταση απο το συνολο του Ουκρανικου στρατου και τα φυλανε 1.500 στρατιωτες δεν το εχω καταλαβει χρονια τωρα......ειδικα μετα την εναρξη του πολεμου.

Καποια καλυτερη λυση δεν υπαρχει?

Σχολιο.- Επί χρόνια, μετά τον σύντομο πόλεμο του 1992 και την ανακήρυξη της αυτονομίας της Υπερδνειστερίας, δεν υπήρξε πρόβλημα. Το Διάταγμα που κατάργησε χτες ο Πούτιν, μιλούσε για σεβασμό των εξωτερικών συνόρων της Μολδαβίας, υπό την προϋπόθεση της αυτονομίας της Υπερδνειστερίας. Η κατάργησή του σημαίνει πλέον ΚΑΜΙΑ εγγύηση στη Μολδαβία, εάν ειδικά προσπαθήσει να επέμβει στρατιωτικά και επέμβαση των Ρώσων με μεγαλύτερη δύναμη για την προστασία και των πυρομαχικών (που είναι δικά τους, ουσιαστικά) και της αυτονομίας της περιοχής. Πάνε να το χοντρύνουν οι Δυτικοί και να το διευρύνουν, αφού βλέπουν ότι στο Ουκρανικό δεν τους «βγαίνει»...

Σχολιο.- και πως διάολο θα υπερασπιστεί αυτά τα πυρομαχικά η Ρωσία?

Με υπερπτήσεις?

Σχολιο.- H δική μου φτωχή λογική λέει ότι έχεις τρεις επιλογές (α) δεν τους επιτρέπεις να τα πάρουν αν έχεις τη δυνατότητα (β) τα προωθείς στη Ρωσία, αν έχεις τη δυνατότητα ακολούθως του (α), (γ) αν δεν σου κάθεται τίποτα από τα ανωτέρω, τα ανατινάζεις ψηλά στο θεό.

Σχολιο.- εγω διπλα βλεπω την Ουκρανια, δηλαδη την περιοχη της Οδυσσου, που δεν μοιαζει εφικτος στοχος για αρκετο καιρο ακομα (αισιοδοξο σεναριο).

Μοιαζει πολυ πιο ευκολο να διοργανωθει μια προβικατσια και η Ουκρανια να στελει καμια 15.000 στρατιωτες να "διασφαλισουνν" την αποθηκη αυτη, παρα (η εστω 5.000) απο το να βρει τροπο η Ρωσια να υπερασπιστει ενα τετοιο κομματι γης, ποσω δε μαλλον να απομακρυνει απο εκει τα βληματα.

Στην τελικη ειχε πολυ πιο ευνοικες περιοδους να το κανει και δεν εγινε.....

Αεροπορικα δεν το συζηταω......θαλασσια με τα ΝΑΤΟΙΚΑ Αβακς να αλωνιζουν στην περιοχη θα ειναι σα να προκαλει να της συμβουν 2-3 Μοσκβα ακομα......πολυ ζορικο μου μοιαζει.

Ακομα δε ΠΙΟ ζορικο μοιαζει να κανει την προβοκατσια η ιδια η Μολδαβια (σε συνεργια με το ΝΑΤΟ βεβαιως) και να "εξαναγκασει" τους Ρωσους να επεμβουν εναντια σε ΝΑΤΟικη χωρα πλεον.

Ειναι πασιφανες ποιος απο τους δυο εχει τα μεσα να μεταφερει ΤΑΧΥΤΑΤΑ δυναμεις στην περιοχη αυτη και να διασφαλισει την αποθηκη εκει,

Και δεν θελω καν να σκεφτομαι μετα το ενδεχομενο η Ουκρανια να αποκτησει την ικανοτητα να "αναιρεσει" ενα απο τα βασικα μειονεκτηματα της στο πεδιο των μαχων, που ειναι το αδειασμα των πυρομαχικων "ανατολικου τυπου" που με μεγαλο βαθμο χρειαζεται ακομα η πολεμικη μηχανη της.

Αν βρεθει στο πλεονεκτημα να μπορει ξαφνικα να "σπαμαρει" πολεμοφοδια, βληματα πυροβολκου, αρματων κλπ....τοτε το πραγμα θα ζορισει πολυ....

Σχολιο.- αν τα νούμερα είναι αληθή, τότε το γ που γράφεις θα ισοδυναμεί λογικά με "μερικές Χιροσίμες"

Και θεωρητικά ο λαός της περιοχής είναι ΡΩΣΙΚΌΣ ΛΑΟΣ που έχεις στρατο εκεί για να τον προστατεύσεις, όχι για να τον στείλεις στα ουράνια

Σχολιο.- Διαβάζω σε κανάλια του Telegram πολλές διαμαρτυρίες μελών της Wagner σχετικά με ελλιπή εφοδιασμό τους από το υπουργείο Άμυνας και μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από αυτό στις επιχειρήσεις. Τι μαθαίνεις; ισχύει; τι συμβαίνει;

Σχολιο.- Για το θέμα μίλησε χτες το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Αποκάλεσε «ψευδείς» αυτές τις αναφορές, ανέφερε συγκεκριμένα νούμερα παραδόσεων οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών και ότι στις 25 του μήνα πρόκειται να παραδοθεί και η παρτίδα που αναλογεί για χρήση το Μάρτιο.

Σχολιο.-  ΤΟ ΠΤΩΤΙΚΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΙΚ ΤΟΚ ΤΟ ΕΚΟΨΕ...

Σχολιο.- Το Telegram Και το VK είναι γεμάτα από το συγκεκριμένο βιντεάκι.

Σχολιο.- Διαβαζω πως υπαρχει κοντρα των Wagner με το Ρωσσικο στρατο.Ποσο εγκυρο ειναι αυτο κι αν μπορει απο μονο του ως γεγονος να δημιουργησει προβλημα στο συντονισμιο της ΕΣΕ.

Σχολιο.- διάβασα για τον προγκόζιν της βαγκερ οτι ζητάει πιο πολλά όπλα και δεν του τα στέλνουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον ανάποδο κόσμο που ζούμε, όταν μας λένε περί συνεκμετάλλευσης εννοούν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας μισά-μισά. Καζάν-καζάν το λένε οι Τούρκοι, win win οι επικυρίαρχοι. Κάτι δικά μου λέω...

εσείς ακούτε την Ντόρα...

αυτή ξέρει....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και λόγω λογοκρισίας δεν μ' αφήνετε να γράψω κάτι σοβαρό, σας το αφιερώνω....

η Κρήτη ζητάει συγνώμη για το "τέκνο" της. Αν και όσοι ξέρουν μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι ουδεμία σχέση έχει με το νησί

Πράμα μυαλο στη κεφαλή

Δεν έχει ο κοπρίτης

Το αίμα μας ερούφιξε

Αυτή η ντροπή τση Κρήτης

Άτιμοι Μητσοτάτσιδες

Δεν έμεινε μπαούλο

Ούλος ο κόσμος απαιτεί

Να πάρετε το πούλο

Και για να μην ξεχιόμαστε

Υπάρχει το στιχάκι

Εκαίνο τ΄ αλησμόνητο

(δικό σας χωριανοί)!!!!

Σχολιο.- Όλοι στο Μαράθι μου είπαν ότι το άτομο δεν ερχόταν ποτέ με τη Μαρίκα σε παιδική ηλικία. Εμφανίστηκε απλά έτσι κι από το πουθενά σαν ενήλικας. Μιλάμε για παρθενογένεση...

Σχολιο.- Δεν είναι Κρητικός....οβριός είναι

Σχολιο.- εγώ το ξέρω αλλά....εβραίος εκ Μονεμβασιάς

Σχολιο.- όχι....από Βενετία...moazzo το γενος

Σχολιο.- ναι αλλά από Μονεμβασιά ήρθαν στο νησί

Σχολιο.- μεταγενέστερα....ναι....η αρχή είναι στην Βενετία

Σχολιο.- Αυτό το σόι δεν έχει σχέση με τη Κρήτη ...οι Λάκωνες τους έδιωξαν γιατί δεν ήθελαν Εβραίους χαζαρους και πήγαν Κρήτη όπου πήραν δύο ονόματα ..Μήτσος Τάκης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη είδηση είναι ότι στο Αϊντάχο πλέον, όποιος κάνει εμβόλια mRNA στους άλλους, ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΊΤΑΙ  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ IDAHO

Εξακοσιοστό έβδομο νομοθετικό σώμα Πρώτη τακτική σύνοδος - 2023

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 154

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 9, ΤΙΤΛΟΣ 18, ΚΩΔΙΚΑΣ IDAHO, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΌΣ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 18-92 6, ΚΩΔΙΚΑΣ IDAHO, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΧΗ Ή ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ MRNA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ- ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ.

Θεσπίζεται από το Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας του Idaho



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο κωδικός QR σας δημιουργείται." Ο Πούτιν ζήτησε να επιταχυνθεί η δημιουργία ψηφιακών διαβατηρίων για τους Ρώσους

Ο Πούτιν ενέκρινε την ιδέα έκδοσης ψηφιακών διαβατηρίων για τους Ρώσους σε επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο

 16 Φεβρουαρίου 2023, 00:16

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την ιδέα του επικεφαλής του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης Maksut Shadayev να εισαγάγει τα ψηφιακά διαβατήρια στη Ρωσία «όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο». Τέτοια δελτία ταυτότητας μπορεί να εμφανίζονται στους Ρώσους ήδη από το 2023, αλλά, σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις των αρχών, δεν θα γίνουν πλήρες ανάλογο ενός χάρτινου διαβατηρίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση στα παλιά έντυπα έγγραφα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την πρόταση του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης να πειραματιστεί με τη χρήση ψηφιακής ταυτότητας σε smartphone ως αντικατάσταση διαβατηρίου. Το τμήμα σχεδιάζει να υποβάλει το σχετικό έγγραφο στην κυβέρνηση έως την 1η Μαΐου.

«Παρακαλώ, όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα», τόνισε ο πρόεδρος σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης (απόσπασμα από το Interfax).

«Τέτοιες υπηρεσίες έχουν μεγάλη ζήτηση και πρέπει απλώς να επιταχύνουμε την εφαρμογή τους», είπε ο Πούτιν στον υπουργό Maksut Shadayev.

Είπε ότι σε μια από τις πρόσφατες εκδηλώσεις μίλησε με μια κοπέλα που παραπονέθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, οι συνταξιούχοι και τα παιδιά όταν εκδίδουν κάρτες φιλάθλου.

Αναμένεται ότι το ψηφιακό διαβατήριο θα εμφανιστεί στο smartphone ήδη από το 2023.

Μέσω κωδικού QR

Ο Maksut Shadayev είπε στον Πρόεδρο πώς λειτουργεί ο μηχανισμός ψηφιακών διαβατηρίων.

«Ανεβάζετε μια φωτογραφία από βιομετρικό διαβατήριο στο smartphone σας, τότε δημιουργείται ένας κωδικός QR που παρουσιάζετε… Και αυτός που θέλει να ελέγξει μαζί σας [διαβατήριο], από την εφαρμογή για κινητά «Gosuslugi», ελέγχει επίσης είτε ηλικία ή Πλήρες όνομα», διευκρίνισε.

Ταυτόχρονα, τα χάρτινα διαβατήρια θα παραμείνουν σε χρήση και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση. Ψηφιακά διαβατήρια, σύμφωνα με τον Shadayev , οι Ρώσοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν «στο 80% των περιπτώσεων».

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε άλλες πληροφορίες ότι ένας Ρώσος δεν μπορεί να έχει δύο διαβατήρια και μετά την έκδοση ηλεκτρονικών έντυπων διαβατηρίων ακυρώνονται.

Η τεχνολογία ψηφιακών διαβατηρίων αναπτύχθηκε από κοινού με  την FSB και η υπηρεσία πληροφοριών την αναγνώρισε ως «ασφαλή και επαρκώς προστατευμένη».

Παγωμένη δοκιμή

Το Υπουργείο Εσωτερικών επρόκειτο αρχικά να εισαγάγει ηλεκτρονικά διαβατήρια σε πειραματικό τρόπο σε τρεις ρωσικές περιοχές - Μόσχα , περιοχή Μόσχας και Ταταρστάν . Το έγγραφο υποτίθεται ότι ήταν μια κάρτα με ένα τσιπ ανέπαφων, το οποίο περιείχε δεδομένα διαβατηρίου και, εάν ήθελε ο ιδιοκτήτης, τον αριθμό TIN, SNILS ή άδειας οδήγησης.

Η δοκιμαστική περίοδος έπρεπε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023. Όμως το καλοκαίρι του 2022 ανακοινώθηκε το πάγωμα του πειράματος. Το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης δήλωσε ότι «υπάρχουν πλέον σοβαρότερα πιεστικά προβλήματα».

Το Forbes, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε στη συνέχεια ότι αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η ηλεκτρονική μορφή "για οικονομικούς λόγους". Περίπου 20 δισεκατομμύρια ρούβλια επενδύσεων διατέθηκαν για την ανάπτυξη ψηφιακού διαβατηρίου.

Σχολιο.- Δηλαδή η ρωσική κυβέρνηση από τη μία υπακούει τον ΠΟΥ και από την άλλη πολεμάει τη νέα τάξη και το ΝΑΤΟ. Το άλλο με τον τοτό να μην ξεχάσεις

Ε ναι τώρα και τί πειράζει που και η ρωσική κυβέρνηση είναι πουλημένη στην ΝΤΠ , αρκεί να σκοτώσει τους κακούς ουκρανούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκεφτείτε ότι ο πατέρας του Πλεύρη τον αποκλήρωσε επειδή τον θεωρεί Κομμουνιστή  χαχαχαχαχαχα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ταραμάς στα σουπερμαρκετ προφανώς παράγεται από μαύρα μαργαριτάρια του Ινδικού ωκεανού,δεν εξηγείται αλλιώς η τιμή του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εξαιτίας τους βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Γ’ ΠΠ»


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με παρέμβασή του είπε πως πρέπει να εμποδιστεί το «παγκόσμιο διεφθαρμένο κατεστημένο στο οποίο ανήκει ο Τζο Μπάιντεν και οι άνθρωποι του» να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήδη έχει κάνει εκατομμύρια προβολές.

Σε αυτό ο πρώην πρόεδρος περιέγραψε πώς «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ποτέ πιο κοντά από ό,τι είναι τώρα» και κάλεσε τους διεθνιστές (χαζομάρα πορομένων μεταφραστών, ο Τραμπ μίλησε για παγκοσμιοποιητές/GLOBALISTS, Ο - Ε - Ο) να αλλάξουν κατεύθυνση.

«Για δεκαετίες, είχαμε τους ίδιους ανθρώπους, όπως την Βικτόρια Νούλαντ και πολλούς άλλους σαν αυτήν, με εμμονή στην ώθηση της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ, για να μην αναφέρουμε την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις εξεγέρσεις στο Ουκρανία», παρατήρησε ο Τραμπ και συνέχισε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν αντιπαράθεση εδώ και πολύ καιρό, όπως συμβαίνει στο Ιράκ και σε άλλα μέρη του κόσμου, και τώρα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και πολλοί άνθρωποι δεν το βλέπουν, αλλά το βλέπω και έχω δίκιο σε πολλά πράγματα».

«Πρέπει να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο παγκόσμιο κατεστημένο που έχει δυσλειτουργήσει σε κάθε σημαντική απόφαση εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες, και αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους δικούς του ανθρώπους».

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε περιγράφοντας πώς εάν επανεκλεγεί θα εξαλείψει τους κακούς ηθοποιούς από το βιομηχανικό συγκρότημα εθνικής ασφάλειας που μισούν την Αμερική: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Ίδρυμα Εθνικής Ασφάλειας θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος μέχρι το τέλος της διακυβέρνησής μου».

«Θα σταματήσουμε επίσης τους λομπίστες και τους μεγάλους αμυντικούς εργολάβους στο να μπουν και να ωθήσουν τους ανώτερους στρατιωτικούς και εθνικούς αξιωματούχους μας σε σύγκρουση», τόνισε μεταξύ άλλων και είπε για την προεδρία του:

«Είμαι ο πρόεδρος που προσφέρει ειρήνη, και είναι ειρήνη μέσω της δύναμης. Υπήρχε λόγος που δεν είχαμε σύγκρουση, υπήρχε λόγος που δεν μπήκαμε σε πολέμους, επειδή άλλες χώρες μας σεβάστηκαν».

«Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες με τη σωστή ηγεσία», είπε ο Τραμπ.

«Στο τέλος των επόμενων τεσσάρων χρόνων μου, οι πολεμοκάπηλοι, οι απάτες και οι αποτυχίες στις ανώτερες τάξεις της κυβέρνησής μας θα εξαφανιστούν και θα έχουμε μια νέα ομάδα ικανών αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας που πιστεύουν στην υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Αμερικής».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτες ειδήσεις: Ένα νανο-δευτερόλεπτο στα μεσάνυχτα

21 Φεβρουαρίου  2023

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Η κύρια εστίαση του ανίκανου καθεστώτος Μπάιντεν είναι να δαιμονοποιήσει και να ποινικοποιήσει τους λευκούς Αμερικανούς που δεν είναι Δημοκρατικοί του Γουέκ και να αυξήσει τις εντάσεις με τη Ρωσία που είναι ήδη πιο επικίνδυνες από ό,τι κατά τη διάρκεια της κουβανικής πυραυλικής κρίσης.   Η τρελή   Εβραία πολεμοχαρής, Βικτόρια Νούλαντ, που ανόητα διόρισε ο Μπάιντεν και η Γερουσία επιβεβαίωσε υφυπουργό Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί τις ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία «νόμιμους στόχους» και η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. 

Χθες ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή στην τελευταία εναπομένουσα συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα, καθώς η Ουάσιγκτον επιμένει στη συμμόρφωση της Ρωσίας ελλείψει της δικής της.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε να λογοδοτήσει για τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον στην ουκρανική σύγκρουση με τη Ρωσία.   Ο Πρέσβης των ΗΠΑ ενημερώθηκε ότι τα χρήματα, τα όπλα, οι πληροφορίες στόχευσης, το προσωπικό υποστήριξης αποδεικνύουν την ανακρίβεια του ισχυρισμού της Ουάσιγκτον ότι δεν είναι μέρος στη σύγκρουση. Στον πρεσβευτή είπαν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ενεργά σε πόλεμο με τη Ρωσία και συμμετέχουν ενεργά σε εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας και ότι αυτό θα είχε συνέπειες.

Ο Πούτιν έθεσε τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους σε κατάσταση συναγερμού μάχης.

Αναρωτηθείτε τι είδους εντελώς ανόητη και ανεύθυνη κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον θα μας έφερνε σε μια τέτοια κατάσταση.   Αναρωτηθείτε τι είδους ηλίθιοι οδηγούν τις χώρες του ΝΑΤΟ που θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των χωρών τους για να ευχαριστήσουν την Ουάσιγκτον.   Αναρωτηθείτε τι είδους εντελώς ηλίθια ηγεσία υπάρχει στη Φινλανδία που ανυπομονεί να πηδήξει σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση με την ένταξή του στο ΝΑΤΟ.

Και πού είναι ο ηλίθιος πρόεδρος της Αμερικής ενώ η Ρωσία βάζει πυρηνικούς πυραύλους σε συναγερμό μάχης; Τηλεφωνεί με τον Πούτιν για να ηρεμήσει την επικίνδυνη κατάσταση; Όχι. Ο ανόητος βρίσκεται στην Ουκρανία και την Πολωνία και ρίχνει βενζίνη στη φωτιά.

Έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η εμπλοκή της Δύσης στην Ουκρανία οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.   Οι χαμηλού βαθμού ανόητοι που αποτελούν τη «ρωσική κοινότητα των ειδικών» με έχουν αγνόησε, όπως και τα «μόνο επίσημα μέσα ενημέρωσης».   Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ είναι ρωσοφοβικοί άνθρωποι, όπως ο Amb. Michael McFaul, που προσεγγίζουν συναισθηματικά μια επικίνδυνη κατάσταση και είναι ανίκανοι για λογική ή υπεύθυνη συμπεριφορά. 

Οι Ρώσοι τα έχουν δει όλα αυτά.   Βλέπουν ότι δεν υπάρχει πουθενά νοημοσύνη στη δυτική ηγεσία, απλώς πρόθεση να σπάσει τη Ρωσία.   Ο Πούτιν ήταν υπομονετικός σε όλο αυτό –πολύ υπομονετικός όπως έχω υποστηρίξει– αναζητώντας μια σπίθα ευφυΐας στη Δύση.   Μη βρίσκοντας κανένα, φαίνεται να χάνει την ελπίδα του.   Αν χάσει την ελπίδα του, ο πόλεμος είναι στο δρόμο του.

Ο αμέτοχος, απληροφόρητος, ανενημέρωτος Αμερικανός λαός δεν έχει ιδέα για τον σημερινό κίνδυνο.   Η κατανόησή τους περιορίζεται στην κατήχησή τους: Ρωσία Κακή, Ουκρανία Καλή.

Ακολουθούν ορισμένες ειδήσεις:

Ο Πούτιν αναστέλλει τη νέα πυρηνική συνθήκη START, βάζει πυραύλους σε ετοιμότητα μάχης 

Η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για να εξηγήσει τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην ουκρανική σύγκρουση 

Η Victoria Nuland διευκρινίζει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις επιθέσεις της Ουκρανίας στην Κριμαία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λ.Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α: Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν :

Οι κρίσεις του 1976 και 1987 με τις οποίες η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και σταμάτησαν οι έρευνες μέχρι να επιλυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας που παραμένει μέχρι σήμερα έωλο.

Η απειλή πολέμου το 1995 από την Τουρκία σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό της δικαίωμα και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Η κρίση των Ιμίων που η Τουρκία έφερε στην επιφάνεια την θεωρία των γκρίζων ζωνών, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι ένας μεγάλος αριθμός, νησιών, νησίδων και βραχονησίδων είναι απροσδιορίστου κυριότητας.

Το ιδεολόγημα της γαλάζιας πατρίδας, σύμφωνα με το οποίο η τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία μετακινείται στον 25ο μεσημβρινό δηλ. στη μέση του Αιγαίου και ότι της ανήκει όλη η Υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου στη Μεσόγειο, με τη θεωρία ότι τα νησιά δεν έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες, πέραν των χωρικών τους υδάτων, παρά το ότι αυτό προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας.

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο οριοθετείται παράνομα η ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης από τις ηπειρωτικές ακτές των δύο χωρών και αγνοούνται νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, κ.λπ.

Όσοι λοιπόν στην Ελλάδα προτείνουν τη συνεκμετάλλευση γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει αποσύρει ή σκοπεύει να αποσύρει τις παραπάνω παράνομες θέσεις – διεκδικήσεις της καθόσον από δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς δεν φαίνεται κάτι τέτοιο ή συμφωνούν και υιοθετούν το καζάν – καζάν του Τούρκου προέδρου ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάπου λοιπόν διάβασα ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας του Μπαλάνου, "Εκδήλωση φιλίας" λεγόταν, αν δεν απατώμαι. Είχε ως θέμα την πρώτη επαφή (η οποία τοποθετείται στο μέλλον) των εξωγήινων με τους Γήινους, τους οποίους θα εκπροσωπούσαν οι αμερικανοί. Πριν την προσγείωση του αμερικανικού διαστημόπλοιου στον ξένο πλανήτη, η ηγεσία αυτού του πλανήτη αποφάσισε να υποδεχθεί τους επισκέπτες κατά έναν τρόπο, που θα τους ήταν οικείος - δεδομένης της διαφοράς των ηθών και εθίμων, που υπάρχει ανάμεσα στους πολιτισμούς γενικά. Έτσι λοιπόν μελέτησαν τα βίντεο από την Γη, με τα έθιμα καλωσορίσματος στις διάφορες χώρες της. Και οποία ήταν η έκπληξη των αμερικανών αστροναυτών, που όταν βγήκαν από το διαστημόπλοιο και πάτησαν το έδαφος του ξένου πλανήτη, δέχτηκαν βροχή από μολότωφ από τους εξωγήινους, οι οποίοι μάλιστα κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα "Έξω από το ΝΑΤΟ!" και "Φονιάδες των λαών, αμερικάνοι!", σε καθαρά αγγλικά... Το θυμήθηκα χθες αυτό το διήγημα - έτσι απλά, χωρίς λόγο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν ξέρω, τι είπε ο Σεργκέι Βίκτοροβιτς Λαβρόφ στον Ουάνγκ Γι (ΥπΕξ Κίνας) και ξεκαρδίστηκε στα γέλια , πάντως προσωπικά θα έβαζα τον εξής τίτλο στην φωτογραφία: "Το άλλο, το άκουσες; Δήλωσε ο Μπάιντεν, ότι η Δύση δεν είναι εχθρός μας!" (Μαρία Ζαχάροβα)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπάσιμο κεφαλιων σήμερα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμο και τουρισμό 

Καταλάβατε γιατί έχουμε τόσους μπάτσους ? Για να σπανε τα κεφάλια μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό δεν είναι εφημερίδα αυτό.ειναι Ισραηλινό ανακοινωθέν 

10 ΝΕΚΡΟΥΣ (ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ)ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!

Α ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΦ.ΣΥΝ

Αιματοκύλισμα από ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

22.02.2023, 15:43

https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/379574_aimatokylisma-apo-israilini-epidromi-stin-katehomeni-dytiki-ohthi



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τουλάχιστον 251 στρατιωτικές επεμβάσεις μικρής, μεσαίας ή μεγάλης εμβέλειας μεταξύ 1991 και 2022. Μετά δηλαδή το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την εγκαθίδρυση της μονοπολικής ηγεμονίας των ΗΠΑ σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, ενός αμερικανικού κυβερνητικού θεσμού που συγκεντρώνει πληροφορίες για λογαριασμό του Κογκρέσου”.

Τα τελευταία 9 περίπου χρόνια - μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν στην Ουκρανία και την ταυτόχρονη εξέγερση των Ρωσόφωνων πληθυσμών στα ανατολικά - μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος με επίκεντρο τα ανατολικά της χώρας με χιλιάδες θύματα, κυρίως άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς. Το ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πολεμική σύγκρουση, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε ανοιχτή σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με τον Ουκρανικό στρατό, τα ουκρανοναζιστικά τάγματα εφόδου και τους χιλιάδες ΝΑΤΟικούς μισθοφόρους να αποτελούν επί της ουσίας τον στρατό του ΝΑΤΟ σε αυτόν το πόλεμο. Πως προκύπτει όμως αυτό το συμπέρασμα;

Από το 2008 και τη σύνοδο στο Βουκουρέστι ήταν δηλωμένη η πρόθεση του ΝΑΤΟ να εντάξει την Ουκρανία στη συμμαχία. Έξι χρόνια αργότερα εκμεταλλευόμενο την εξέγερση του Μαϊντάν, της οποίας η οργανωμένη εμπροσθοφυλακή αποτελούνταν από νεοναζιστικές δυνάμεις, στήριξε ένα ανοιχτά ναζιστικό και ρωσοφοβικό καθεστώς με σκοπό να αποτελέσει η Ουκρανία προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα σχέδια του για επέκταση προς ανατολάς. Τα χρόνια που ακολούθησαν το καθεστώς του Κιέβου εξοπλίστηκε με δυτικά όπλα, συμμετείχε σε στρατιωτικά γυμνάσια υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία είχε μετατραπεί σε μια χώρα de facto μέλος της Συμμαχίας.

Από το 2021 οι ΗΠΑ, μετά την ήττα τους στο Αφγανιστάν, αναβάθμισαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ανατολική Ευρώπη και σχεδίαζαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ το επόμενο διάστημα. Αυτή η κίνηση λειτούργησε ως η καλύτερη προβοκάτσια ώστε να αυξηθούν οι εντάσεις στη περιοχή. Είναι ηλίου φαεινότερον πως η Ρωσία δεν μπορούσε να δεχτεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ καθώς, πέρα από πολλούς άλλους παράγοντες, αυτό θα σήμαινε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση της ίδιας με τις χώρες - μέλη του. Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στο Ντονμπάς στην ουσία παρέμενε στάσιμος, η Ουκρανία ως νέο μέλος του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να αιτηθεί την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της συμμαχίας και να εισβάλλει στον Ντονμπάς και τη Κριμαία, η οποία αποτελεί μέρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας από το 2014. Ενώ το Ντονμπάς αποτελεί μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2022.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/2/2023   -   14.00

Η γενοκτονία συνεχίζεται..

Μια σφαγή συμβαίνει στη Nablus City, ξεκίνησε πριν από περίπου 3 ώρες και ακόμα συνεχίζεται. 6 Παλαιστίνιοι πολίτες δολοφονήθηκαν μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των: Tamer Nemir Menawi (33 ετών) Musab Owais (26 ετών), Mohammad Khaled Ainabousi (25 ετών) και Adnan Sabi Baarah (72 ετών), Husam Bassam Sleem (24 ετών) και Mohammad Omar Abu Baker (23 ετών) και 45 τραυματισμοί συμπεριλαμβανομένων 7 πολύ σοβαροί τραυματισμοί, κατεχόμενη Παλαιστίνη, 22 Φεβρουαρίου 2023.


13.00

Μια σφαγή συμβαίνει στην πόλη Nablus, ξεκίνησε πριν από περίπου 3 ώρες και εξακολουθεί να συνεχίζεται, τρεις Παλαιστίνιοι πολίτες δολοφονήθηκαν μέχρι στιγμής μεταξύ των οποίων: Tamer Nemir Menawi (14 ετών) Musab Owais, Mohammad Khaled Ainabousi (25 ετών) και Adnan Sabi Baarah (72 ετών), και 45 τραυματισμοί συμπεριλαμβανομένων 7 πολύ κρίσιμα τραύματα, κατεχόμενη Παλαιστίνη, 22 Φεβρουαρίου 2023.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και στον Καναδά εξαπλώνεται το αντιιμπεριαλιστικό ρεύμα.

Τριήμερο κινητοποιήσεων οργανώνεται σε μια σειρά πόλεις 23-26 Φλεβάρη με κεντρικό θέμα

«Σταματήστε τον πόλεμο - Σταματήστε το ΝΑΤΟ. ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΡΑ!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δεκάδες χιλιάδες Μολδαβοί βγήκαν χτες στους δρόμους ξανά κατά της Sandu και του ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας:

-το BBC με έκπληξη να μεταδώσει «Οι Μολδαβοί θέλουν να έρθει η Ρωσία»!

-τη δε Μολδαβή πρόεδρο να παραδεχτεί ότι «το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία εξαιτίας της ρωσικής προπαγάνδας»! 

-Η Μολδαβία είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα, και εθνικά και πολιτικά. Πέρα από την Υπερδνειστερία στα ανατολικά που αυτονομήθηκε με πόλεμο το 1991 κι όπου το 50% του πληθυσμού των 400 χιλ., δηλώνουν Ρώσοι, επιπλέον και στο βορά οι αυτόνομοι Γκαγκαούζοι και στο νότο η Βεσσαραβία έχουν αποστασιοποιηθεί επίσημα από την κεντρική εξουσία.

-Η Ρωσία έχει αυστηρά προειδοποιήσει -δια στόματος Λαβρόφ - ότι δεν θα ανεχθεί απειλές τόσο για τα Ρώσικα στρατεύματα στην Υπερδνειστερία, όσο και για τους ρώσικης καταγωγής πολίτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ομιλία του Πούτιν χθες για την κατάσταση στην Ρωσική Ομοσπονδία και για την επέμβαση στην Ουκρανία, ήταν αποκαλυπτική, τόσο για την οικονομική κατάσταση στην Ρωσία, όσο και για τα μέτωπα στον πόλεμο.

Όσο αφορά τα οικονομία της Ρωσία, είναι από τις ελάχιστες οικονομίας που έχει πληθωρισμό μόνο 4,2% και ανεργία 3,7%, στοιχεία που όλα τα διεθνή φόρα κρατάνε κρυφά.

Η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου για την απελευθέρωση της Νοβορωσίας από τους νεοναζί του Κιέβου είναι καθ’ όλα θετική.

Τελική του δήλωση πως δεν θα σταματήσουν αυτήν την επέμβαση με ότι αυτό συνεπάγεται αν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος που είναι το ξεδόντιασμα του καθεστώτος του Κιέβου, όση βοήθεια και αν προσφέρουν προς αυτό η Δύση και το ΝΑΤΟ.

Η αποχώρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις συμφωνίες για τον πυρηνικό περιορισμό δείχνει το μέγεθος της αντίθεσης με τους πραγματικούς ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ. 

Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να ελπίζει πως με την βοήθεια που παίρνει δεν θα ηττηθεί. Για καταλάβουμε όλοι που και σε ποιους πάει η βοήθεια αυτή, κυκλοφορούν πλέον εκατοντάδες βίντεο που δείχνουν ουκρανούς στρατιώτες και αξιωματικούς να χαιρετιούνται ναζιστικά.

Η υποτιθέμενη δημοκρατική Δύση ταΐζει το φίδι του Κιέβου ασύστολα, λίγο τους νοιάζει που αυτούς που ταΐζει είναι ναζί, φασίστες, ακροδεξιοί και οτιδήποτε άλλο θυμίζει τον μακελάρη της Ευρώπης την περίοδο 1939-1945. 

Η τελική έκβαση αυτού του πολέμου όλοι ευχόμαστε να μην περιέχει έναν πυρηνικό όλεθρο, δυστυχώς όμως η στάση της Δύσης και ΝΑΤΟ δείχνει πως αυτό μπορεί να βρίσκετε στα σχέδια τους και συνεχώς προκαλούν την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσική Ομοσπονδία."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωβουλευτής Clare Daly

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν από όλες τις πλευρές πρέπει να ακούγονται εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη, αυτό το ψήφισμα μας αναγκάζει να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Είμαι λοιπόν περήφανη που ψήφισα ΟΧΙ! Σκοπός του ψηφισματος είναι να πείσει τους πάντες, πως όχι οτι η Ουκρανία πρέπει να προστατευθεί, αλλά ότι πρέπει να κερδίσει!

Και τί σημαίνει αυτό?

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, τα μέρη εξέταχαν ένα σχέδιο συμφωνίας, βάσει του οποίου η Ρωσία θα μπορούσε να αποσύρει τα στρατεύματά της με αντάλλαγμα τις εγγυήσεις για την μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

Όμως οι δυτικοί φίλοι του Κιέβου, ο δολοφόνος-κλόουν Μπόρις Τζόνσον και άλλα μέλη της συμμαχίας παρενέβησαν και τον έπεισαν να συνεχίσει να πολεμά. 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα: 6 πόλεις καταστράφηκαν, τέσσερις περιφέρειες προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, 108 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για να βοηθήσουν [τον Zelensky], τα οποία ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να επιστρέφει για πολλά χρόνια, και μια παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Τι είναι αυτό, νίκη?

Οι απλοί άνθρωποι δεν κερδίζουν πολέμους, αλλά χρησιμεύουν μόνο ως σφάγια στα παιχνίδια των άλλων. Και μπορείτε να μιλάτε για την "Slava"- (Δοξα) όσο θέλετε, δεν υπάρχει ομως "Slava" στον τάφο, και εξαιτίας αυτής της βλακείας μόνο τάφοι προκύπτουν. 

Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι, η σιωπηλή πλειοψηφία, να βγουν στους δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο και να ζητήσουν ειρήνη και παύση των εχθροπραξιών!

σχολιο.- Αχ μπράβο σου! Φανταζομαι τί πιέσεις δέχονται αυτοί οι ευρωβουλευτές που τολμούν και λένε την αλήθεια και δεν αλλάζουν στάση, παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους!

Σχολιο.- Πασιφισμός και σχετικά ήπια αντιρωσική στάση μεν (πρώην τροτσκίστρια γαρ...), αλλά για το Ευρωκ(υ)νοβούλιο ακόμα κι αυτή φαντάζει ...μπολσεβίκα!!!

ΥΓ. Απόλαυσα τη μόνη στιγμή που "περεκτράπηκε" χαρακτηρίζοντας κλόουν-δολοφόνο τον Μπόρις Τζόνσον... Ιρλανδή άλλωστε η κυρία!!! Δεν ξεχνάμε: Tiochfaid ar La!!! (μτφρ. "Our day will come", η πολεμική κραυγή του IRA)

Σχολιο.- ναι, δεν λέει κάτι υπέρ της Ρωσίας, αλλά τουλάχιστον αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο σπρώχνει η Δύση τους ίδιους τους λαούς της.

Ας σταματήσουν να κλιμακωνουν την ένταση στην Ουκρανία, ας σταματήσουν να προκαλούν την Ρωσία, και ας μην το κάνουν για το καλό της Ρωσίας, ας το κάνουν για το δικό τους το καλό. Ετσι θα βγούνε όλοι κερδισμένοι.

Η Ρωσία πλέον δεν θέλει ντε και καλά να την αγαπήσει η Δύση, θέλει απλά να σταματήσουν να την απειλούν και να παίζουν δίκαιο παιχνίδι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΑΝΤ 

ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

5.360 ΝΕΚΡΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Σχολιο.- Δυτικοί μισθοφόροι με την Ουκρανία = ΝΑΤΟικά Στρατεύματα .... Γι αυτό κόβουν χέρια και κεφάλια στους νεκρούς ,να μην τους αναγνωρίσουν οι Ρωσοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιβεβαίωτο: o Ουκρανικός στρατός θα επιτεθεί στην Υπερδνειστερία!

22/02/2023

Πολλές πηγές του ρώσικου TG ισχυρίζονται τώρα ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η AFU(Ουκρανικός στρατός) ετοιμάζεται να καταλάβει την Υπερδνειστερία την αυτόνομη περιοχή στη Μολδαβία όπου σταθμεύει ρώσικος στρατός.

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μια επιχείρηση κατά της Υπερδνειστερίας

Τα λόγια του φιλοΝΑΤΟικού Πρωθυπουργού Μολδαβίας Dorin Recean (συνέχεια αυτών του Ζελένσκι) για φήμες για παρέμβαση Ρωσίας στο αεροδρόμιο του Κισινάου, πιθανώς προετοιμάζουν τη κοινή γνώμη για δράση του ΝΑΤΟ για νομιμοποίηση της.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Υπερδνειστερία για να καταλάβει την τεράστια στρατιωτική αποθήκη Cobasna.

Εκεί σταθμεύουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες (Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Δυνάμεων στην Υπερδνειστερία/πρώην 14η Στρατιά) έχουν αναπτυχθεί εκεί για να φρουρήσουν περίπου 22.000 τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστικές συναντήσεις Νετανιάχου και υψηλόβαθμων της Τσαχάλ για ετοιμασία πολέμου με Ιράν. Όλο και πιο κοντά στην ιρανο-ισραηλινή σύγκρουση.

22/02/2023

Όλο και πιο κοντά στην ιρανο-ισραηλινή σύγκρουση. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου πραγματοποίησε μια σειρά μυστικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους με στόχο «να ενισχύσουν τις προετοιμασίες για μια πιθανή σύγκρουση με το Ιράν» αναφέρει το εβραϊκό κανάλι Channel 12. Ο εμπλουτισμός ουρανίου στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί το σημείο καμπής.

Την ίδια στιγμή 10 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες σ΄ ”αντιτρομοκρατική” επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Δυτική όχθη στην πόλη Naplouse. Mεταξύ των νεκρών Παλαιστινίων συγκαταλέγεται ο Τamer Minaoui, παιδί 12 ετών. Οι Παλαιστίνιοι έχουν κηρύξει αυτές τις μέρες πολιτική ανυπακοή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτογραφία-σοκ από τον Πριγκόζιν – Μας αφήσατε χωρίς πυρομαχικά και ιδού το αποτέλεσμα

22/2/2023   -   20.36

Μία σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που συνεχίζει την αντιπαράθεση με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Η εικόνα είναι αποκρουστική. Πτώματα δεκάδων μαχητών είναι πεσμένα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, στο Μπαχμούτ, καθώς οι ίδιοι σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, όπως καταγγέλλει ο Πριγκόζιν.

Ο ιδρυτής της Wagner κατηγόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι στερεί σκόπιμα πυρομαχικά από τους μαχητές του σε αυτό που αποκάλεσε προδοτική προσπάθεια να καταστραφεί η παραστρατιωτική οργάνωση.

Το υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς αναληθείς» και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες δημιουργίας διασπάσεων που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».

 «Πέθαναν εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων»

«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματά τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι. Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά. Την τελική απόφαση έπρεπε να την είχε λάβει ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου Γκεράσιμοφ, είτε ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε ο Πριγκόζιν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεντβέντεφ: Αν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα διαλυθεί

22/2/2023   -   23.22

Εάν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα διαμελιστεί. Θα διαλυθεί». Αυτό είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και εκ των πρώην άμεσων συνεργατών του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο και τη Βαρσοβία.

Ο πρώην δυτικόφιλος Μεντβέντεφ εμφανίζεται συχνά με ακραία ρητορική έναντι της Δύσης, αποτυπώνοντας ωστόσο το κλίμα που επικρατεί στη Μόσχα. Με την παραπάνω δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας ουσιαστικά λέει ότι η επικράτηση στην Ουκρανία αποτελεί μονόδρομο για τον Πούτιν και τη Ρωσία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει η ολική κατάρρευση και η διάλυση της μεγάλης αυτής δύναμης.

Ο Ρώσος πολιτικός, όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ, επανέλαβε τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, επαναφέροντας στην επικαιρότητα το σχετικό άρθρο του ρωσικού συντάγματος, σύμφωνα με το οποία η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά, αν κρίνει ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα.

«Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων (New START), «κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό» ενώ ο Μπάιντεν «απευθυνόταν στο ρωσικό λαό μπροστά σε ένα πλήθος Πολωνών».

Ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός, ισχυρίστηκε ότι «η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συνθήκη New START θα έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο γενικότερα, και στις ΗΠΑ ειδικότερα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ προμήθευαν «γιγαντιαίες ποσότητες όπλων» στην Ουκρανία, με στόχο «να νικήσουν, να περιορίσουν και να καταστρέψουν τη Ρωσία» και ταυτόχρονα άφηναν τη στρατηγική ασφάλειας ως χωριστό θέμα «που δεν αφορά» τις σχέσεις μεταξύ τις δύο χώρες.

«Αυτό το συμπέρασμα (η σταθερότητα της ασφάλειας είναι χωριστή από τη σύγκρουση στην Ουκρανία) είναι χειρότερο από έγκλημα – είναι ένα χονδροειδές λάθος των Αμερικανών. Ένα λάθος που γεννήθηκε από τη “mania grandiosa” τους. Το αίσθημα ανωτερότητας και ατιμωρησίας τους».

«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλες τις λογικές δυνάμεις ότι εάν οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε είμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με οποιοδήποτε όπλο , συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων», απείλησε ο Μεντβέντεφ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη για να μην μπορέσει η Δύση να την νικήσει στο πεδίο της μάχης, και προέτρεψε τις αμερικανικές ελίτ «να σκεφτούν τι έχουν κάνει».

«Θα παρακολουθήσουμε επίσης την αντίδραση άλλων πυρηνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ: της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις τους συνήθως δεν περιλαμβάνονταν στην ισορροπία των πυρηνικών κεφαλών και των φορέων κατά την προετοιμασία των συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ (η οποία υπέγραψε την τη συνθήκη New START το 1991) και είναι καιρός να γίνει αυτό», σημείωσε.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την ομιλία του Μπάιντεν στη Βαρσοβία «ένα κήρυγμα με τον παραδοσιακό για την Αμερική μεσσιανικό τρόπο, προσαρμοσμένο στη γεροντική άνοια». «Φαινόταν άδικο και γελοίο. Ποιος είναι αυτός ο παράξενος γέρος που μιλάει με μπερδεμένο βλέμμα από την Πολωνία; Γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους μιας άλλης χώρας σε μια εποχή που έχει πολλά εγχώρια προβλήματα;

«Ποιος είναι ο λόγος μας να ακούσουμε έναν πολιτικό από ένα εχθρικό κράτος που αποπνέει μίσος για την πατρίδα μας; Γιατί οι Ρώσοι πολίτες να πιστέψουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν τον μεγαλύτερο αριθμό πολέμων τον 20ο και τον 21ο αιώνα, αλλά μας κατηγορεί με επιθετικότητα;» διερωτήθηκε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι ΗΠΑ ηγούνται των διεθνών προσπαθειών που ενώνονται με στόχο «να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία» και χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπάιντεν για το τέλος του πολέμου σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν από την Ουκρανία «επεξεργασμένα ψέματα».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ
«Προτεραιότητα η συνεργασία απέναντι στη Δύση»
«Πολύ καλές δυνατότητες» για «την υπεράσπιση των κοινών στρατηγικών συμφερόντων» Κίνας - Ρωσίας εντοπίζει ο Γουάνγκ Γι
Με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, Ν. Πατρούσεφ, συναντήθηκε χτες ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας (υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος), Γουάνγκ Γι, που ολοκληρώνει πολυήμερη περιοδεία στην Ευρώπη με σειρά επαφών στη Μόσχα.
Οπως αναμετέδωσε και το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς», ο Πατρούσεφ έσπευσε να σημειώσει ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με το Πεκίνο αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Πούτιν και ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν απέναντι στη Δύση. Πρόσθεσε - σύμφωνα με την ίδια πηγή - ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης που άρχισε η Δύση ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η περαιτέρω εμβάθυνση του συντονισμού και της αλληλεπίδρασης Μόσχας - Πεκίνου. Υπογράμμισε ακόμα ότι «σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να επαναλάβω την αδιαπραγμάτευτη στήριξή μας προς το Πεκίνο, για τα θέματα της Ταϊβάν, της Σιντζιάγκ, του Θιβέτ και του Χονγκ Κονγκ, που η Δύση χρησιμοποιεί για να δυσφημίσει την Κίνα», παραθέτοντας σειρά «μετώπων» τα οποία το Πεκίνο συνδέει επίμονα με την «ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία» του.
Από τη μεριά του, ο Γουάνγκ Γι είπε - σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS - ότι «σήμερα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να συνεχίσουμε τον στενό στρατηγικό μας διάλογο και τις επαφές για την υπεράσπιση των κοινών μας στρατηγικών συμφερόντων». Εξέφρασε δε προσωπική εκτίμηση για τον Πατρούσεφ, ευχαριστώντας τον για «τη σοβαρή συνεισφορά στην ενίσχυση της αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης και της στρατηγικής (μας) συνεργασίας», καταλήγοντας ότι «οι σινο-ρωσικές σχέσεις έχουν ώριμο χαρακτήρα και είναι σταθερές σαν πέτρα, θα αντέξουν στις δοκιμασίες της μεταβαλλόμενης διεθνούς κατάστασης».
Σήμερα ο Γουάνγκ Γι αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής «Wall Street Journal», ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, θα μεταβεί στη Μόσχα μέσα στους επόμενους μήνες για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του. Η επίσκεψη παρουσιάζεται να συνδέεται και με την «ειρηνευτική» πρωτοβουλία που έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει για την Ουκρανία το Πεκίνο.
«Αυξανόμενη πρόκληση» η Κίνα, λέει η Σέρμαν
Την ίδια ώρα, οι τόνοι ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον υψώνονται ξανά, όπως έδειξαν και οι νέες επικρίσεις ΗΠΑ, αυτήν τη φορά διά στόματος αναπληρώτριας ΥΠΕΞ, Γουέντι Σέρμαν, η οποία χαρακτήρισε την Κίνα «αυξανόμενη πρόκληση».
Σε σχετικό του σχόλιο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γουνεμπίν, υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ και όχι η Κίνα είναι που υπονομεύουν και καταπατούν τη διεθνή τάξη» και ότι η Ουάσιγκτον «πρέπει να διορθώσει τις λαθεμένες της πρακτικές, να εγκαταλείψει την (επιμονή της για) ηγεμονία και να αναζητήσει ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία αμοιβαίου οφέλους».
Την ίδια στιγμή, την έντονη αντίδραση της Κίνας προκαλούν και νέες δηλώσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ΗΠΑ - Ταϊβάν. Η Πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ Ουέν, δήλωσε χτες ότι Ταϊπέι και Ουάσιγκτον «συνεχίζουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές τους ανταλλαγές» και ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί «ακόμη πιο ενεργά με τις ΗΠΑ και άλλους δημοκρατικούς εταίρους προκειμένου (η χώρα) να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις, όπως ο αυταρχικός επεκτατισμός και η κλιματική αλλαγή».
Οι δηλώσεις της έγιναν στο πλαίσιο νέας πολυήμερης επίσκεψης Αμερικανών βουλευτών στο νησί, ενώ ταϊβανέζικη αντιπροσωπεία αναμένεται να ξεκινήσει επαφές στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους «Financial Times», εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία που θα περιλαμβάνει και τον ΥΠΕΞ της Ταϊβάν, Τζόζεφ Γου, όπως και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Ουέλινγκτον Κου. Την κυβέρνηση Μπάιντεν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Φάινερ, και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν.
Κοινές περιπολίες ΗΠΑ - Φιλιππίνων
Τα παραπάνω καταγράφονται ενώ σε όλη την περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού αντανακλάται όλο και πιο καθαρά η όξυνση του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας.
Ετσι, ενώ η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να διασφαλίσει στρατιωτικές και άλλες συμμαχίες με χώρες στη Νότια Κινεζική Θάλασσα (ΝΚΘ) αλλά και με νησιωτικές δυνάμεις στον Νότιο Ειρηνικό, οι ΗΠΑ εντείνουν κι αυτές στοχευμένα τη σταθεροποίηση συνεργασιών τους.
Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «σχεδόν σίγουρο» το ενδεχόμενο να γίνουν κοινές περιπολίες στη ΝΚΘ με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNN, ο αξιωματούχος επικαλέστηκε κοινές ασκήσεις ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι πιθανή ακόμα και κοινή επιχείρηση των δύο χωρών «για την υπεράσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στη ΝΚΘ.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική συμφωνία με τις Φιλιππίνες, η οποία διασφαλίζει «πρόσβαση» σε τέσσερις ακόμα στρατιωτικές βάσεις της ασιατικής χώρας.
Σημειωτέον, το Σαββατοκύριακο, μιλώντας σε τελετή αποφοίτων στρατιωτικών ακαδημιών, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φέρντιναντ Μάρκος, είπε ότι «αυτή η χώρα δεν θα χάσει ούτε σπιθαμή της επικράτειάς της. Θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία μας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Θα συνεργαστούμε με τους γείτονές μας για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των λαών μας». Την περασμένη βδομάδα, νέο «περιστατικό» με το κινεζικό Λιμενικό (που η Μανίλα κατηγόρησε για παρενόχληση Φιλιππινέζων ψαράδων) επανέφερε στο προσκήνιο τις εδαφικές διαφορές των δύο χωρών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια
Με φόντο τον νέο ισχυρό σεισμό που τάραξε προχτές την περιοχή στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ επιβεβαίωσε πως είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία τρία συνοριακά φυλάκια από όπου περνά η διεθνής βοήθεια για τους Σύρους σεισμόπληκτους που ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της εμπόλεμης χώρας. Ωστόσο η βοήθεια εξακολουθεί να φθάνει αργά και να μην καλύπτει ως τώρα τις βασικές ανάγκες των σεισμόπληκτων, που είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες του πολέμου και του ευρωατλαντικού εμπάργκο.
Νωρίτερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως από την πρώτη έκκληση που απηύθυνε για τη συγκέντρωση 329 εκατομμυρίων δολαρίων για τους σεισμόπληκτους της Συρίας συγκεντρώθηκε το 17% του ποσού που χρειάζεται για να καλύψει βασικά είδη (σκηνές, κουβέρτες, ρουχισμός, ιατρικές προμήθειες κ.ά.).
Τη Δευτέρα, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ομάν, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από το χτύπημα του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φλεβάρη.
Ο σουλτάνος του Ομάν, Χάιθαμ μπιν Τάρικ αλ Σαΐντ, τον υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μουσκάτ προτού ξεκινήσουν τις διμερείς διαβουλεύσεις στο ανάκτορο, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια για τα χιλιάδες θύματα και τη συμπάθειά του στους σεισμόπληκτους της Συρίας.
Και οι δύο συμφώνησαν ότι οι «αδελφικές σχέσεις» μεταξύ των χωρών τους θα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλα τα επίπεδα, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Σε αντίθεση με άλλες αραβικές χώρες, κυρίως του Περσικού Κόλπου, το Ομάν δεν διέκοψε ποτέ τις διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, παίζοντας ρόλο διαμεσολαβητή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ
Νέες διαδηλώσεις και κρατική καταστολή
Συνεχίζουν οι λαϊκές οργανώσεις τις κινητοποιήσεις στο Περού με αιτήματα την παραίτηση της πραξικοπηματίας Προέδρου, Ντίνα Μπολουάρτε, και της αυταρχικής κυβέρνησής της, άμεσα προκήρυξη εκλογών και σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης. Κινητοποίηση στην Αρεκίπα οργάνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ πολλά σωματεία εργαζομένων, νεολαίοι, φοιτητές και αγρότες. Στη Λίμα για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Προγραμματίζονται και νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές και καραβάνια που θα κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα.
Στο μεταξύ, το πραξικοπηματικό Κογκρέσο με σχετική πλειοψηφία (59 υπέρ, 23 κατά και 3 αποχές) ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή προσχέδιο νομοθετικού ψηφίσματος που προσάπτει κατηγορίες κατά του αριστερού σοσιαλδημοκράτη φυλακισμένου Προέδρου Πέδρο Καστίγιο για τα «εγκλήματα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, χειραγώγησης και συμπαιγνία για ανατροπή της συνταγματικής τάξης». Ο Καστίγιο παραμένει στη φυλακή, κατηγορούμενος για τα «εγκλήματα της εξέγερσης και της συνωμοσίας κατά του κράτους» επειδή στις 7 Δεκέμβρη 2022 διέταξε την προσωρινή διάλυση του Κογκρέσου και τη συγκρότηση εθνικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια το Κογκρέσο τον απομάκρυνε, με τη σύμπραξη μέρους των δυνάμεων που τον στήριζαν, για «μόνιμη ηθική ανικανότητα» και ανέλαβε η πραξικοπηματίας Μπολουάρτε, ως τότε αντιπρόεδρος. Από τότε ξεκίνησαν λαϊκές διαμαρτυρίες, με τον απολογισμό της κρατικής καταστολής να καταγράφει πάνω από 60 νεκρούς διαδηλωτές, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για πάνω από 70 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκατομμύρια σεισμόπληκτοι αναζητούν εφόδια και καταφύγιο μέσα στα συντρίμμια
Σε απόγνωση από την απουσία κρατικής μέριμνας, αναγκάζονται να ρισκάρουν τη ζωή τους ενώ η γη ακόμα τρέμει...
Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα των εκατομμυρίων σεισμόπληκτων στην Τουρκία, που μετά τις 6 Φλεβάρη πασχίζουν να επιβιώσουν χωρίς την απαραίτητη, πλήρη και σωστά σχεδιασμένη στήριξη του κράτους, ενώ η περιοχή εξακολουθεί να πλήττεται από νέες δονήσεις.
Τις εγκληματικές συνέπειες αυτής της εγκατάλειψης επιβεβαίωσαν οι προχτεσινοί νέοι σεισμοί στην επαρχία Χατάι, που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 8 νεκρούς και σχεδόν 300 τραυματίες. Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των δεκάδων χιλιάδων νεκρών που εκτιμάται ότι παραμένουν κάτω από τόνους συντριμμιών σε μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Τουρκίας...
Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι οι νέες δονήσεις αποτελείωσαν μια σειρά κτίρια που ήταν ετοιμόρροπα μετά τις 6 Φλεβάρη, ενώ το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου βρήκε πολλές οικογένειες να έχουν αναζητήσει καταφύγιο μέσα στα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, ανήμπορες όντας να κάνουν κάτι άλλο.
«Εκανε τόσο κρύο όλο αυτόν τον καιρό. Οι πολίτες που δεν είχαν σκηνές αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους» παρά τις σοβαρές ζημιές που αυτά είχαν, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για την περιοχή της Σαμαντάγκ. «Δεν είναι δυνατόν να ωθούνται άνθρωποι στον θάνατο με τέτοιο τρόπο».
Μια σειρά ανταποκρίσεις καταγράφουν την απελπισία αμέτρητων ανθρώπων: «Σεισμόπληκτοι στα νότια της Χατάι μπαίνουν στα σπίτια τους που έχουν καταρρεύσει, παρά τους κινδύνους, για να σώσουν υπάρχοντα που τους είναι πολύ σημαντικά (...) Ενας από αυτούς χώθηκε στα συντρίμμια από ένα μικρό πέρασμα για να καταφέρει να βρει τα φάρμακά του, μετά από ώρες προσπάθειας. «Μου είναι απαραίτητα», είπε.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η επίδειξη «τάξης» των δυνάμεων καταστολής, που φτάνουν στο σημείο να συλλαμβάνουν ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπων που μπαίνουν στα χαλάσματα αναζητώντας επιζώντες.
Οπως κατήγγειλε νεαρός άνδρας από τη γειτονιά Αρμουτλού της Αντιόχειας, μετά από δύο 48ωρα αναζήτησης στα ερείπια για να εντοπιστούν συγγενείς φίλου του, επειδή «μπήκαμε στην είσοδο ενός άδειου κτιρίου» έφτασαν αστυνομικοί που «άρχισαν αμέσως να μας χτυπούν», κατηγορώντας τους για απόπειρα ληστείας! Ο ίδιος είπε πως ο ένας από τους αστυνομικούς τούς είπε απροσχημάτιστα ότι «πρώτα θα σας χτυπήσουμε, μετά θα σας ψάξουμε...», ενώ αφού τους περιέφεραν σε 3-4 διαφορετικές τοποθεσίες, τότε επικοινώνησαν με κατοίκους στο συγκεκριμένο κτίριο, που επιβεβαίωσαν ότι αυτός που είχαν ξυλοφορτώσει βοηθούσε όντως σε επιχειρήσεις διάσωσης...
Πάντως, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη σταλεί 15.000 αντίγραφα από το ...Κοράνι στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ γοργά προετοιμάζονται και βιβλία για τα παιδιά της περιοχής, «που θα εστιάζουν σε ζητήματα θρησκείας»! Ολα αυτά ενώ χιλιάδες σχολεία έχουν γκρεμιστεί εντελώς ή μερικώς και οι φοιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν πάλι τα διά ζώσης μαθήματα, καθώς η κυβέρνηση δεν επιστρατεύει ξενοδοχεία για τη φιλοξενία σεισμόπληκτων αλλά φοιτητικές εστίες...
Σημειωτέον, η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (AFAD) χτες ανέβαζε τον τραγικό απολογισμό των σεισμών της 6ης Φλεβάρη στα 42.310 νεκρούς, ενώ στη Συρία οι νεκροί ξεπερνούσαν τους 4.500. Αυτά είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα, ενώ πολλοί επιμένουν ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι σοροί που δεν ταυτοποιήθηκαν...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ την κτηνοβασία (και) στην Ισπανία...
22/2/2023   -   6.10  π.μ.
Διαμάχη ξέσπασε στην Ισπανία αφού το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον «Νόμο για την Ευημερία των Ζώων», ο οποίος, σύμφωνα με τους επικριτές, αποποινικοποίησε την κτηνοβασία εφόσον το εν λόγω ζώο δεν υφίσταται «τραυματισμό που απαιτεί κτηνιατρική θεραπεία». Ο νόμος υποστηρίχθηκε από την Ione Belarra Urteaga, (των Podemos) υπουργό Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Ατζέντας 2030 και καταψηφίστηκε από το αντιπολιτευόμενο φασιστικό  κόμμα Vox.
Αυτή η νομοθεσία είναι ένα ακόμη παράδειγμα της δικαιωματικής σοσιαλδημοκρατίας—η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι δικαιωματική σοσιαλδημοκρατία παρόλο που οι Αλήτες Ρουφιάνοι δυτικοί Δημοσιογράφοι προσπαθούν να την πλασάρουν στον κόσμο σαν «αριστερή» — Οι Ισπανοί επέτρεπαν στα παιδιά να αλλάζουν φύλο κατόπιν αιτήματος. Τώρα νομιμοποιούν την κτηνωδία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mundotoro: «Η κτηνοβασία δεν θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα εάν δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο ζώο. Αυτό καθιερώνεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα μέσω του νέου νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων που προωθήθηκε από την υπουργό Ione Belarra που εγκρίθηκε στο Κογκρέσο στις 9 Φεβρουαρίου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να είσαι σήμερα άνδρας!» Η ΔΗΛΩΣΗ του Βενσάν Κασέλ που άναψε φωτιές...
22/2/2023     -    21.30  μ.μ.
Ο Γάλλος ηθοποιός και πρώην σύζυγος της Μόνικα Μπελούτσι Βενσάν Κασέλ έδωσε συνέντευξη στον βρετανικό Guardian, προωθώντας την σειρά Liaison στην οποία παίζει.
Μεταξύ άλλων είπε πως οι άνδρες σήμερα πρέπει να φαίνονται ευάλωτοι και θηλυπρεπείς, ενώ κατέκρινε τα πρότυπα που προωθούν τα social media. ''Το Instagram και το TikTok είναι γεμάτα με ψεύτικες εικόνες, οι άνδρες πρέπει να είναι έτσι και οι γυναίκες έτσι''.
Και προσέθεσε: ''Ξεχνάμε πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Σήμερα είναι ντροπή να είσαι άνδρας. Πρέπει να είσαι πιο ευάλωτος, πιο θηλυκός. Όμως αν οι άνδρες γίνουν πιο ευάλωτοι και πιο θηλυκοί, θα υπάρχει πρόβλημα'' προκαλώντας ποικίλα σχόλια.
''Με αυτές τις δηλώσεις προωθείτε τον μισογυνισμό;'' ρωτήθηκε και η απάντηση του ήταν: '' Ελπίζω όχι, είμαι περιτριγυρισμένος από γυναίκες όλη την ημέρα, έχω 3 κόρες, μια σύζυγό, μια πρώην σύζυγό και την μητέρα''.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο (ΑΓΝΩΣΤΟΣ) ΡΟΛΟΣ του Ζ. Μινέικο! ΠΩΣ έπεσε το Μπιζάνι το 1923...
22/2/2023   -   15.30   μ.μ.
Το ότι ποτέ κάποια πράγματα δεν πέρασαν ποτέ στα κιτάπια της επίσημης ιστορίας μας, δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν κιόλας. 
ο παππούς του Ανδρέα Παπανδρέου (από τη μάνα του) Ζίγκμουντ Μινέικο, ήταν Πολωνός στρατιωτικός και μηχανικός που αφού πέρασε από διάφορους στρατούς της εποχής κατέληξε στην Πάτρα. 
στα 1880 παντρεύτηκε την Περσεφόνη Μάναρη, κόρη γνωστής αριστοκρατικής οικογένειας της χώρας. στα 1878 μετά το ρωσοτουρκικο πόλεμο ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ, είχε φωνάξει Γάλλους και Πολωνούς αξιωματικούς να οχυρώσουν τη χώρα του.
ο Μινέικο ήταν ανάμεσα τους. «εσύ θα αναλάβεις τα Γιάννενα» είχε πει ο Χαμίτ στον Μινέικο 
34 χρόνια μετα.. στα τέλη του 1912 κι ενώ μαίνεται ο πρώτος βαλκανικός πόλεμος, ο γιος του Μινέικο, Στανίσλαβς, που υπηρετεί στο μέτωπο των Ιωαννίνων, επισκέπτεται το σπίτι του σε μια ολιγοήμερη άδεια. 
στις ερωτήσεις του πατέρα του, για το μέτωπο και για το πώς πάνε οι επιχειρήσεις, λέει: "το Μπιζάνι πατέρα δεν πέφτει με τίποτα"
 ο γέροΜινέικο χωρίς να πει κουβέντα, σηκώνεται, ανεβαίνει στο δωμάτιο του, φέρνει έναν χάρτη, τον απλώνει και λέει: "πέφτει!! απ' αυτό κι αυτό το σημείο" 
την άλλη μέρα  ο γεροΜινέικο στα 72 του χρόνια παίρνει τον χάρτη με την οχύρωση του Μπιζανίου που είχε, και πάει στο στρατηγείο του διαδόχου Κωνσταντίνου, να του αποκαλύψει τα σημεία που είναι πιο αδύνατη η οχύρωση και που από εκεί μπορεί να πέσει το Μπιζάνι. 
ο Κωνσταντίνος δεν τον δέχεται. δεν έχει χρόνο για ανόητους γέρους.. 
ο γεροΓαριβαλδινος δεν το βάζει κάτω. (υπήρξε στα νιάτα του εθελοντής του Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι. αλλη εκπληκτική ιστορία.) πάει κατευθείαν στον βασιλιά Γεώργιο.
αυτός τον δέχεται, τον ακούει, και δινει εντολή στον υπασπιστή του στρατηγό Ευστράτιο Πίσσα: "ο Κωνσταντίνος να δεχτει αμέσως τον Μινέικο" πράγματι ο Κωνσταντίνος μετά και την παρέμβαση του Πίσσα δέχεται τον γεροΜινεικο και μετά από ένα μήνα, σα σήμερα, 21 Φεβρουαρίου του 1913, το Μπιζάνι πέφτει.. 
ΥΓ. τον Νοέμβρη του 1922 στη δίκη των "εξ", ο Ξενοφών Στρατηγός θα καταθέσει:
"ολοι ξέρουμε πως μοιράζονται οι δάφνες στην Ελλάδα. για το Μπιζανι εχω να πω ένα πράγμα. εκείνος ο γεροΠολωνός έσωσε πολλές ζωές στα Γιάννινα το '12 στον πρώτο βαλκανικό"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΓ@ΜΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ!» Μυθική γκάφα από τράπεζα στην Κύπρο...
22/2/2023   -   14.30  μ.μ.
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το γραπτό μήνυμα τράπεζας στην Κύπρο προς τους πελάτες της. Ειδικότερα, η Astrobank έστειλε SMS προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για τις διαδικτυακές απάτες.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και τις παρακάτω εικόνες, έγινε ένα… λάθος, το οποίο προκάλεσε γέλιο σε όλους όσοι τα έλαβαν.
Το μήνυμα ξεκίνησε γράφοντας «Αγ@μητε πελάτη», αντί για «Αγαπητέ πελάτη». Λίγο αργότερα, μάλιστα, έστειλαν και το διορθωμένο αλλά, το μήνυμα είχε γίνει ήδη viral.
Για την ιστορία ολόκληρο το διορθωμένο μήνυμα έγραφε: «Αγαπητέ πελάτη, σας υπενθυμίζουμε να μην κάνετε click σε links που λαμβάνετε με sms. Η Astrobank δεν θα σας ζητήσει ποτέ προσωπικά δεδομένα και κωδικούς μέσω sms».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Οι ΗΠΑ δεν έχουν το δικαίωμα να παραδίδουν μαθήματα στην Κίνα...
22/2/2023    -   13.35  μ.μ.
«Δεν ξέρω τι είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ στον Γουάνγκ Γι και ξεκαρδίστηκε στα γέλια, αλλά θα 
μπορούσε να είναι:
"Άκουσες τον Μπάιντεν να λέει ότι η Δύση δεν είναι εχθρός μας;"»
Μαρία Ζαχάροβα
Χωρίς καμία δυσκολία ο σχολιασμός της ευφυέστατης Ζαχάροβα, για τη φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Κίνας. Όχι μόνον γιατί διασκεδάζει τα λεγόμενα και γραφόμενα στα δυτικά ΜΜΕ της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, αλλά και γιατί δείχνει τον πανικό της πάλαι ποτέ "αυτοκρατορίας" του ιμπεριαλισμού, σήμερα σε κατάρρευση, που διασώζει για την ώρα η αποικία της (Ευρωπαϊκή Ένωση).
Πως να είναι διαφορετικά όταν, στις 19 Φλεβάρη, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η προμήθεια όπλων στη Μόσχα είναι για αυτούς κόκκινη γραμμή και ότι δεν θα επιτρέψουν στην Κίνα να προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία.
Η πληρωμένη απάντηση της Κίνας, που φυσικά "διαφεύγει" στη δυτική δημοσιογραφική πορνεία:
Ο εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε με τρόπο που δεν επιδέχεται ερμηνείες.
«Είναι η αμερικανική πλευρά, όχι η κινεζική, που προμηθεύει συνεχώς τη μία πλευρά με όπλα. Υπάρχουν εκείνοι που ζητούν διάλογο και ειρήνη και εκείνοι που μοιράζουν όπλα και υποστηρίζουν τον πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να παραδίδουν μαθήματα στην Κίνα και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες να υπαγορεύουν ή να πιέζουν τις σινο-ρωσικές σχέσεις.»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικό "ομοφοβικό" τρολάρισμα (trolling) από τον γιο του Τραμπ...
22/2/2023    -     11.48  π.μ.
Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει την αδράνεια κι αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στο Οχάιο, που την παρουσιάζει ως ένα απλό ατύχημα...
Με το ίδιο στυλ του πατέρα του, τρολάρει (να κάνουμε κι εμείς χρήση του νεολογισμού "τρολάρισμα", μιας και νεολογισμός είναι και το "ομοφοβικό") επικά την κυβέρνηση Μπάιντεν, λέγοντας ότι δεν είναι τοξικό το νερό, αλλά απλά σέβεται τις αξίες των LGBT (ΛΟΑΤ+ Λεσβιακή, Ομοφυλοφιλική, Αμφισεξουαλική και πάει λέγοντας "κοινότητα")!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ βγαίνουν οι υγειονομικοί...
22/2/2023   -    4.57  π.μ.
Πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα  Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, η οποία περιλαμβάνει στάση εργασίας 8 το πρωί με 3 το απόγευμα στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, καθώς και με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30πμ από όπου θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει στο κάλεσμα της κινητοποίησης, ότι «δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και δεν θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος» και «στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης».
«Όλοι γνωρίζουν ότι οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα Νοσοκομεία» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας για την μονιμοποίησή τους. Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν 6.000 συνάδελφοι ΣΟΧ από τις υπηρεσίες στήριξης και να επανέλθουν οι εργολάβοι οι οποίοι προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και στοιχίζουν ακριβότερα στο Δημόσιο.
Να επανέλθει η νομοθετική δυνατότητα στα Νοσοκομεία να καλύπτουν τις ανάγκες στις υποστηρικτικές υπηρεσίες συνάπτοντας νέες Συμβάσεις ΣΟΧ. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται επί ώρες στα επείγοντα των εφημερευόντων Νοσοκομείων λόγω ελλείψεων προσωπικού και λόγω έλλειψης οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Δεν μας αρμόζουν νοσηλείες σε ράντζα.
Από διαχρονικές ευθύνες έχουμε τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους (συνολικά 35.000 κλίνες) όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθίγη ο Α.Γεωργιάδης και θέλει να συλληφθεί ο Χ.Ζαραλίκος γιατί τον παρομοίασε με τον Α.Χίτλερ!
«Αν θες του χρόνου να έχεις ακόμα περισσότερο κόσμο από φέτος, βγάλε ανακοίνωση πως θα κόψεις σε ζωντανή σύνδεση τον λαιμό σου»
21.02.2023 | 15:29
Ειδικότερα, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος,με αφορμή την κοπή της πίτας του υπουργού σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, προέτρεψε τον Άδωνι Γεωργιάδη να «κόψει τον λαιμό του σε ζωντανή σύνδεση».
«Άδωνι! Και τώρα δεν σε λέω αρσενική Εύα Μπράουν, σε λέω Άδωνι και σε κοιτάζω στα μάτια. Από το ZaraleaksTV και όλα τα μανάρια, επειδή μας είσαι ιδιαιτέρως μισητό πρόσωπο, σου δίνουμε την εξής ιδέα για του χρόνου: επειδή, όπως κατάλαβα και από τις αναρτήσεις στο Twitter, εσένα σου αρέσει πάρα πολύ να τον βγάζεις έξω, να δεις ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον κόσμο, επειδή συνέχεια κάνεις αναρτήσεις ”εμείς είχαμε τον περισσότερο”, αν θες του χρόνου να έχεις ακόμα περισσότερο κόσμο από φέτος, βγάλε ανακοίνωση πως θα κόψεις σε ζωντανή σύνδεση τον λαιμό σου. Θα γεμίσεις το ΟΑΚΑ. Πραγματικά σ’ το έχω και σε εικόνα», είπε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και στη συνέχεια έδειξε ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να αυτοπυροβολείται.
«Ποιο ΟΑΚΑ; Δεν το συζητώ. Αν βρεις έναν τρόπο να αναστηθείς, θα κάνεις κολλητά 12 συναυλίες στο ΟΑΚΑ sold out», κατέληξε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος κατέστρεψε και αφάνισε την Αρχαία Σπάρτη – Η άγνωστη ιστορία
Ποιος ήταν ο απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE” που κατέστρεφε μνημεία
22.02.2023 | 22:58
Η Σπάρτη (Σπάρτα στη Δωρική διάλεκτο) ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ευρώτα στη Λακωνία, στο ΝΑ μέρος της Πελοποννήσου.
Θησαυροί της αρχαίας Ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από Ρωμαίους, Φράγκους σταυροφόρους, από τον Ενετό στρατηγό Μοροζίνι και από τον Άγγλο (Σκώτο για την ακρίβεια) Έλγιν.
Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.
Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββάς Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE”.
Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατέστρεψε.
Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι′ αυτήν.
Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης.
Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!
Όσα γραφεί ο Fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη.
Σημειώνει λοιπόν ο αββάς Fourmont τα εξής απίστευτα: «επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω… Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).
Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζήνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο…
Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;».
Και πιο κάτω: «η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.
Για την Τροιζήνα αναφέρει: «γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.». Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: «από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!».
Παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ” αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη.
Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα.