Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Παρασκευη 17 Μαρτιου 2023


Κοινή δήλωση της αντιιμπεριαλιστικής διάσκεψης του Καράκας: Ένας είναι ο εχθρός, ένας ο αγώνας!

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Εδώ στο Καράκας, στην καρδιά της Μπολιβαριανής Επανάστασης και του αγώνα για την ενοποίηση και την απελευθέρωση της δικής μας Αμερικής, νιώθουμε το βάρος δύο αιώνων του Δόγματος Μονρόε, μέσω του οποίου οι ΗΠΑ αυτοανακηρύχθηκαν σε μοναδικό αποικιοκράτη αυτής της ηπείρου, απωθώντας σταδιακά στο περιθώριο αρχικά τους Ισπανούς και Πορτογάλους αποικιοκράτες και αργότερα τους Βρετανούς χρηματιστές.

Ποια είναι η μοίρα των βαλκανοποιημένων χωρών της Αμερικής μας αν δεν ενωθούν, αν δεν ενοποιηθούν»; - Φιντέλ Κάστρο

... το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία έχει χαράξει τη διαχωριστική γραμμή σε όλο τον πλανήτη και έχει θέσει το ζήτημα ποιος είναι με ποιον για όλους όσους θέλουν να το δουν. Ήλθε η ώρα για όλους εκείνους που αναζητούν την ελευθερία να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι έχουμε μια πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο, τον οποίο οι ιμπεριαλιστές διεξάγουν για να διατηρήσουν τη θέση τους ως αφέντες του κόσμου μας που υποφέρει και να κρατήσουν όλους εμάς σκλάβους.

Ακριβώς όπως οι ιμπεριαλιστές συνασπίζονται αντιμέτωποι με την οικονομική τους κρίση, προσπαθώντας να σώσουν τη θέση τους και το σύστημά τους, έτσι ακριβώς και οι λαϊκές μάζες σε όλο τον κόσμο που υφίστανται την καταπίεση και την εκμετάλλευση πρέπει να ενωθούν ώστε να βρουν τη δύναμη στην ενότητα και τη νίκη μέσα από την αντίσταση.

Καμία συνεργασία με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ήττα στην καθοδηγούμενη από το ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστική συμμαχία!

Νίκη στην αντίσταση!

Yankees go home!

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2023/03/blog-post_17.html?spref=fb&fbclid=IwAR0rj4w4ckocb4i2TaboVXgsbitw0KcLSRJM9FxxHBmK1A6EsvdkuKHMtoU



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δεξαμενόπλοιο  «μαύρης λίστας» των ΗΠΑ μεταφορά πετρελαίου  από την Βενεζουέλα στην Κούβα εντός Μαρτίου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 55 χρόνια (16 Μάρτη 1968), έγινε μια σφαγή στο χωριό Mỹ Lai (Sơn Mỹ) της επαρχίας Quang Ngai, στο Βιετνάμ.

Μετά από ανελέητο βομβαρδισμό του πυροβολικού, οι Αμερικανοί πεζοναύτες της ομάδας «Τσάρλι» (Charlie) αποβιβάστηκαν στις δυτικές παρυφές του χωριού και άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον των αγροτών που εργάζονταν στους ορυζώνες.

Ξεκλήρισαν... αφάνισαν ολόκληρο το χωριό!

Δολοφονήθηκαν 504 άμαχοι άνθρωποι (173 μικρά παιδάκια, 182 γυναίκες, μεταξύ των οποίων 17 έγκυες). Πολλοί απ΄ αυτούς βασανίστηκαν βάναυσα, οι γυναίκες βιάστηκαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλύτερο φασιστοσάϊτ από το warnews247 δεν υπάρχει. Καλύτερα να διαβάζεις απογευματινή, καθημερινή και νέα που ξέρεις ότι είναι πατενταρισμένοι νεοφιλελέ φασίστες, παρά αυτό το βρωμοsait. Ποιος έχει κυκλοφορήσει ότι είναι προοδευτικό ήθελα ναξερα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη ΕΥΠ : Η «Μαρία Τσάλλα» είναι η Ρωσίδα κατάσκοπος. Διέφγε από την Ελλάδα, είχε μαγαζί στο Παγκράτι.

Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα  ήρθε το 2018 στην Ελλάδα ως «παιδί ομογενών». Στοίχισε 5 εκατομμύρια ευρω στο ρωσικό κράτος για να εκπαιδευτεί.

16/3/2023  -  19.43

Σχολιο.- Στοίχισε, λέει, 5.000.000 ευρώ στο ρωσικό κράτος, για να εκπαιδευτεί. Δεν έχουν καταλάβει τα ζωντόβολα, που τα γράφουν, ότι δεν χρειαζόμαστε εκπαίδευση. ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ έτσι.

Σχολιο.- Καθεστωτική κατασκοπική Tερατολογία από το εξωνημένο Πρώτο Φλέμα της λίστας πέτσα-μητσοτάκι και της Πρεσβείας...

Σιγά μη στοίχισε και 50 εκατομμύρια ευρώ η εκπαίδευσή της... απλά προσπαθούν μέσω αυτής της υπόθεσης να στοχοποιήσουν ως πράκτορες της Μόσχας κάθε φιλορωσικό στοιχείο στην ελληνική κοινωνία ξεκινώντας από τους ρωσόφωνους ομογενείς παλινοστούντες...

Σχολιο.- "Διέφυγε από την Ελλάδα";

Ρε κάτι σαϊνια πράκτορες της ΕΥΠ που έχουμε, με φοβερά αντανακλαστικά... Και τις γράφουν κιόλας τις αηδίες τους. Μάλλον για να τους δώσουμε το  παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Σχολιο.- Βασικά αυτό που επιδιώκουν αυτή την στιγμή είναι η αλλαγή της ατζέντας, με τα βοθροκάναλα και τις βοθροφυλλάδες να έχουν ήδη αναλάβει δράση. Στοιχειώδες!

Σχολιο.- Η αλλαγή της ατζέντας είναι ο στόχος του μητσοτάκι... ο στόχος της Πρεσβείας είναι άλλος.

Σχολιο.- Η ΕΥΠ «ξεσκέπασε» Ρωσίδα πράκτορα στην Ελλάδα… που έχει φύγει απο τον Ιανουάριο. Η ΕΥΠ δεν ξέρει τι κατασκόπευε στην Ελλάδα. Αλλά επειδή σαν Ελληνίδα μπορούσε να ταξιδεύει και στην Ευρώπη, μπορεί να κατασκόπευε κάτι στην Ευρώπη. Δεν ξέρουν ακόμα τα σαϊνια της ΕΥΠ, αλλά θα το βρουν μόλις τους δώσει εντολή η αμερικάνικη πρεσβεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



M Triantafyllopoulos

Όλοι θα βγουν στη σέντρα. Δικαστές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες φίλοι της οικογένειας του αναψυκτικού που πίεζαν να σταματήσω, μπάτσοι, ιατροδικαστές οι πάντες.Έτσι λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Σκότωσε 57 ανυποψίαστους ανθρώπους στα Τέμπη ,την τιμή της Γεωργίας θα υπολόγιζε;

Κύριε Ντογιάκο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαπίστωσε τις  παραλείψεις των υπηρεσιών στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα και έκανε παραδεκτή την προσφυγή της. Εσείς υποτίθεται ότι ερευνήσατε την υπόθεση και τα βρήκατε όλα εντάξει! Άλλη μια σφαλιάρα στο κύρος της δικαιοσύνης…

Σχολιο.-  Όπου συγκάλυψη, από πίσω ο Ντογιάκος. Υπόδειγμα έντιμου δικαστικού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω αγγελία :

«Πωλούνται πρόβατα με τα δικαιώματα τους»

Τρόμαξα, είπα μας πουλάνε!!!

Μετά ηρέμισα, θυμήθηκα ότι εμείς δεν έχουμε δικαιώματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Από τον Ιούλιο του 2019 έπαψε να λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοικησης στη Λάρισσα...." 

επιβεβαιώνουν μαρτυρίες πολλών εργαζομένων....

Ευρώ 780 μικτά κατώτατο μισθό ανακοινώσε η κυβέρνηση ....

Πιστεύετε ότι είναι αρκετά, για να ξεχάσουν οι νέοι, ότι ζουν σε ένα κράτος χωρίς δημοκρατία, παιδεία, υγεία....σε μια χώρα στην οποία δε βλέπουν προοπτικές...??

Πιστεύετε ότι είναι αρκετά, για να ξεχάσουν, ότι παίζετε κάθε μέρα τη ζωή τους κορώνα- γράμματα με εγκληματικές πράξεις και παραλήψεις...??

Πιστεύετε ότι είναι αρκετά, για να ξεχάσουν τις ψυχές που έφυγαν τόσο πρόωρα και άδικα, επειδή όχι μόνο δε τοποθετήσατε τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά καταργήσατε και τα παλιά...??

Να τα πάρουν τα 780 ευρώ μικτα... τώρα που παιζετε το προεκλογικό σας παιχνιδάκι ....

Και λίγα είναι ....αλλά μην ελπίζετε, ότι θα ξεχάσουν όσα αντιλήφθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο....και όσα βιώνουν καθημερινά στη χώρα του "πάμε και όπου βγει "....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γυναίκα, ίσως Ρωσίδα ίσως και όχι, με πλαστό όνομα, ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης στο λιανικό εμπόριο, η οποία έφυγε πριν από 2 μήνες από τη χώρα, παρουσιάζεται ως κατάσκοπος, όπου κατασκόπευε όχι την Ελλάδα, αλλά κάποια άλλη χώρα που δεν διευκρινίζεται, σε αδιευκρίνιστο τομέα κατασκοπείας, όπου καλούνται καθηγητές πανεπιστημίου να δώσουν κύρος στην είδηση, σχολιάζοντας γενικολογώντας, δίχως να έχουν τη παραμικρή γνώση του περιστατικού...δημοσιογραφία για τη πούτσ@....αρκέι να αλλάξουμε ειδησεογραφική ατζέντα, αφού το έγκλημα των Τεμπών εκθέτει ανεπανόρθωτα όλες τις θεσμικές εξουσίες (κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαιοσύνη).... 

αύριο θα προσθέσουν και σεξ στην υπόθεση για να γίνει πιο ελκυστική η παραπληροφόρηση τους....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΡΩΣΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ Η ΕΥΠ....θα πεσει πολυ γελιο.... ριξτε μια ματια τι μπλουζακια και κουπες πουλαει..βασιλιας ΚΟΚΟΣ, γριβας,λακεδαιμονιοι και αλλες πολλες μαλακιες

https://www.facebook.com/galaziokatastima/photos



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hellenic Train

Έως 42.000 στις οικογένειες των θανόντων, 5.000 σε όσους νοσηλεύθηκαν με ελαφρούς τραυματισμούς  και 300 ευρώ για τις αποσκευές 

Πατέρας θύματος του εγκλήματος των Τεμπών: «Αν ήμασταν σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών μαζί με τους Ιταλούς μαφιόζους δολοφόνους» 

«Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους πόσο κοστίζει μία ζωή; - Είναι μία μαζική δολοφονία»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τη Γεωργια Μπικα; Την κοπέλα απο τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε βιασμό της σε ξενοδοχειο απο παιδιά του "καλού κόσμου"; Εκείνη που κατήγγειλε οτι τη στειλανε απο την αστυνομια μετα το βιασμό να προμηθευτεί ουροσυλλεκτες απο φαρμακείο; Που αργησανε μέρες κ μέρες να της πάρουν υλικό για να γινει αποδεικτικη εξέταση; Εκεινη που η εισαγγελέας την κατηγόρησε οτι έλεγε ψέματα και στο βούλευμα της έγραψε προσβλητικά λογια και απαλλαξε τους καταγγελομενους; Ε, η Γεωργια που ειχε καταγγείλει μεθοδεύσεις δεν τα παράτησε. Πήγε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και το Δικαστήριο την έκανε παραδεκτή, κατι που συμβαινει μόνο στο 8% των υποθέσεων που εξετάζει. Οι Ευρωπαίοι δικαστές πρότειναν δε διακανονισμό, κάτι που η 27χρονη αρνήθηκε. Γιατι θελει να παει την υποθεση μεχρι τέλους. Να τους πάει μέχρι τέλους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γαλλία επιχειρούν να περάσουν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης με πάνω από 200 συλλήψεις και εκατοντάδες τραυματίες. 

Επιπλέον, ξέροντας ο Μακρόν ότι δεν θα περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή, την παρακάμπτει, όπως του δίνει το δικαίωμα το... δημοκρατικό γαλλικό Σύνταγμα. 

Κι ας είναι διαπιστωμένο ότι το 75% των Γάλλων αντιτάσσεται στο νομοσχέδιό του.

Ε, ρε, και να γίνονταν τίποτα τέτοια σε καμιά Ρωσία ή καμιά Κίνα! Ε, ρε, τι θα γινόταν από τις υλακές των τάχα ευαίσθητων δημοκρατών που εκεί βλέπουν ολοκληρωτισμό κι εδώ... δημοκρατία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟΣ ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τη θυμάστε την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τσογλανοπαρέα πλουσιόπαιδων στη Θεσσαλονίκη. 

Θυμάστε και τις διαδηλώσεις κατά της συγκάλυψης του βιασμού. 

Όπως θα θυμάστε και τη συγκάλυψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου. 

Ναι! Τον Ισίδωρο Ντογιάκο! Αυτόν που ανέλαβε τώρα να... διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών. Και τις ευθύνες του υπουργού που είχε προσλάβει ως μετακλητό τον... γιο του. Το ίδιο κοινωνικό παράσιτο που ζει από τις κατασχέσεις σπιτιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. 

Πλημμελειοδίκες και Ντογιάκος αποφάνθηκαν ότι βιασμός δεν υπήρξε. Είναι ισχυρές οι οικογένειες των βιαστών, βλέπεις, και πολλά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Τώρα τον λόγο έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε η Γεωργία και έκανε δεκτή την προσφυγή της. Όταν αποδέχεται μόλις το 8% των προσφυγών σ' αυτό.

Μαύρα τα μαντάτα για την τσογλανοπαρέα των βιαστών, για τον Θεοδωρικάκο που έσπευσε στη Θεσσαλονίκη να πρωτοστατήσει στη συγκάλυψη, για τη γλίτσα των πλημμελειοδικών, για τον Ντογιάκο. Και μέγας εξευτελισμός για τη χώρα όπου η Δικαιοσύνη βρίσκεται στα χέρια των Ντογιάκων.

Σχολιο.- COCA COLA να τα λεμε με το ονομα τους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιό σκληρός και απο γιαούρτι ο σκληρός κρητικός Πολάκης δηλώνει ότι:«δεν ειχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω δημόσια την αρμοδιότητα των συλλογικών οργανων ουτε τον πρόεδρο Τσίπρα»

θα κάνει και 30 πουσαπς

Σχολιο.- πουσαπς η μετάνοιες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενταλμα σύλληψης κατα του Πούτιν γιά εγκλήματα πολεμου των ΗΠΑ καί του ΝΑΤΟ εξέδωσε τό διεθνές-@ρχ#δι@ ποινικό δικαστήριο..και κλάμα ο Πούτσιν

Σχολιο.- Οι φονιαδες των λαων....  Αηδια ολα

Σχολιο.- Από τήν αγωνία του ιδρωσε ο Πούτιν...

Σχολιο.- οι Αμερικανοι δεν μπορουν να κατηγορησουν κανεναν...εχουν μακελεψει ολο τον πλανητη...

Σχολιο.- Του κλ@σ@νε τα @ρχίδι@ άντε τώρα να τον συλλάβετε

Σχολιο.- Του σείστηκαν τα κάκαλα του Βλαδίμηρου...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαγγελάτος:Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα«Μαρία Τσάλας»Ρωσίδα κατάσκοπος χαχαχα Ρε μλκς φιΛελέδες έχετε βαλθεί να μας πεθάνετε απ´τά γέλιαχαχαχα!! 

Για τον γνωστό Ουκροναζί πρακτοράκο που μισθοδοτείται απο την ΕΡΤ εχετε να μας πείτε κάτι?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε καθάρματα Μητσοτάκη καί Θεοδωρικάκο αυτούς τούς «προφυλαγμένους» αληταράδες ασφαλίτες με τα μαύρα θά μας πείτε πόσο τους πληρώνετε για να παρουσιάζονται ως αγανακτισμένοι μπαχαλάκηδες??

Σχολιο.- είναι μπάτσοι που μεταμφιεζονται για να δικαιολογούν τη βίαιη καταστολή. Εκπαιδεύονται γιαυτό!!!!!

Σχολιο.- Μα εινα καθαρός ο λογος πού τους εχουν, για να δικαιολογούν τίς επιθέσεις στόν κόσμο...

Σχολιο.- Είναι οι ίδιοι που και επί ΣΥΡΙΖΑ κάνανε την ίδια δουλειά Θέλουν ένα καλό ξεβράκωμα αρχίζοντας από την μάσκα που φοράνε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤατζής, μπατσο-«παλικαράς» χτυπά κοπέλα στο πρόσωπο με την ασπίδα!

Δεν έχει τέλος η καταμέτρηση περιστατικών αστυνομικής βίας και επίδειξης ισχύος του κράτους του «νόμου και της τάξης, κατά τη διάρκεια των σημερινών απεργιακών διαδηλώσεων για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. 

Στο βίντεο βλέπτε τον ΜΑΤατζή μπατσο-«παλικαρά» να χτυπά στον πρόσωπο κοπέλα, με την ασπίδα του, ενώ ένας άλλος μετά ρίχνει κι ένα χημικό! 

https://twitter.com/i/status/1636376121276260356



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/3/2023    -    15.00  μ.μ.

- Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μάρτη (3 μέρες - 2 διανυκτερεύσεις, για να το πω λίγο... «τουριστικά»). 

- Με πρόταση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, οι πιλότοι των ρωσικών Su-27 που οδήγησαν το αμερικανικό drone MQ-9... στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας, θα τιμηθούν με κρατικά μετάλλια 

.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/3/2023    -     5.00  π.μ.

- Από τις ειδήσεις θα κρατήσω την πενταμερή συνάντηση για την οποία ήδη έγραψα χτες (Ρωσία – Τουρκία – Συρία – Ιράν με συμμετοχή και την Χεζμπολάχ) και, γενικά, την οργάνωση όχι μόνο της άμυνας, αλλά και της αντεπίθεσης του «μη δυτικού» κόσμου απέναντι στις ΗΠΑ και τη συλλογική Δύση.

- Θα κρατήσω επίσης και την ανεύρεση των θραυσμάτων του αμερικανικού drone που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα σε βάθος 900 μέσα στο νερό από τη ρωσική ομάδα ερευνών που είχε αποσταλεί στην περιοχή. Και τις δηλώσει του Μαρκ Μίλι, μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Σεργκέι Σοϊγκού, ότι «οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να ξεκινήσουν έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας ενός drone» (Στγ: μπορεί, βεβαίως, να τον ξεκινήσουν με μία άλλη αφορμή, αλλά έτερον εκάτερον)…

- Ακόμη, το καθεστώς Ζελένσκι κατάφερε να λάβει από το ΝΑΤΟ την υπόσχεση για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών (κυρίως καταδιωκτικών). Μόνο που αντί για τα «πολυπόθητα»  F-16 από τις ΗΠΑ, θα λάβει σύντομα 4 MiG-29 από την Πολωνία. Το καθεστώς Ζελένσκι υπολογίζει στην προμήθεια περισσότερων αεροσκαφών από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να ξεκινήσει την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη «ανοιξιάτικη ευρείας κλίμακας επίθεσή» του, αφού γνωρίζει ότι εάν η επίθεση γίνει μόνο με τεθωρακισμένα να υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις των VSU, όλοι μαζί θα γίνουν εύκολος στόχος για τη ρωσική τακτική και επιχειρησιακή Αεροπορία. Το εάν, πότε και τι είδους επίθεση θα γίνει από την πλευρά των VSU, θα φανεί πολύ σύντομα.

Σχολιο.- Μου κάνει εντύπωση και ανησυχώ ότι μετά από ένα χρόνο της ρωικής στρατιωτικής επιχείρησης απελευθέρωσης τελικά πολεμάνε στα περίχωρα του ηρωικού Ντονέτσκ, μόλις στα 2 χλμ από το αεροδρόμιο.

Σχολιο.- Eπειδή εκεί έχτιζε το ΝΑΤΟ, επί 8 χρόνια, τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα της σύγχρονης εποχής!

Σχολιο.- Πρόβλημα για το Ντονέτσκ που πρέπει να λυθεί.

Σχολιο.- Αμερικάνικα αεροπλάνα είναι πολύ δύσκολο να δώσουν στον κλόουν, γιατί αν τα καταρρίψουν σαν τις μύγες τα ρωσικά αντιαεροπορικά θα δυσφημιστούν πλήρως και θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεθούν κορόϊδα να τα αγοράσουν. Εκτιμώ ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κλόουν "έφαγε πόρτα" από το σιωνιστικό ψευδοκράτος όταν ζήτησε να του στείλουν αντιαεροπορικά (το περίφημο "iron dome" που έχουν πλέον κάνει κόσκινο τα drones της Χεζμπολλάχ). Επομένως μένουν τα 4 τελευταίας τεχνολογίας MiG-29, με τα οποία η παρέα του κλόουν παίρνει αναστολή τουλάχιστον 4 ημερών, όσο θα κάνει η ρωσική αντιαεροπορία να τα καταρρίψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάσταση έγινε εκρηκτική στη Γαλλία, μετά το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του Μακρόν:

-Ξεκινώντας από το Παρίσι και τη Μασσαλία πρώτα, εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σχεδόν σε κάθε πόλη,

-Στο Παρίσι τα πλήθη πολιόρκησαν τη Βουλή / η αστυνομία επιτέθηκε να τους διαλύσει…

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή

*Και γαμώ τις δημοκρατίες” που λένε

Ο Μακρόν, (αυτός ο δημοκράτης και μπλα…μπλα…) αφού είδε για βδομάδες:

- Όλη τη Γαλλία να κινητοποιείται με εκατομμύρια στους δρόμους και να παλεύει σκληρά κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων,

- το 70% των πολιτών σύμφωνα με τις μετρήσεις να αντιτίθενται στην μεταρρύθμιση, 

- αφού επί 3 βδομάδες τώρα το σχετικό νομοσχέδιο συζητιέται στην Βουλή 

Τελικά σήμερα Πέμπτη αποφάσισε με το έτσι θέλω, να διακόψει τη συζήτηση στη Βουλή, Εθνοσυνέλευση κλπ και να εφαρμόσει τη μεταρρύθμισή του με το ζόρι, σαν Προεδρικό Διάταγμα!

Κατά τα άλλα, στη Γαλλία -όπως κι αλλού δηλαδή - έχουν Κοινοβούλια που τα λένε κιόλας … “ναούς της δημοκρατίας” 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεννοβολάει η σκύλα του ναζισμού στη "δημοκρατική-ευρωπαϊκή" Λιθουανία...

17/3/2023   -    13.04 μ.μ.

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...

Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”»

 31 Μάη 2021 - Algirdas Paleckis: «Θα παραδοθούμε στους "δημοκρατικούς" φασίστες; ΟΧΙ!»

Μεγάλη γιορτή χθες στη δημοκρατική Λιθουανία, τη χώρα πλήρες μέλος του 4ου Ράιχ, δηλαδή της λεγόμενης "Ευρωπαϊκής Ένωσης"...

Επέτειος μνήμης και πορεία προς τιμήν της ναζιστικής Λετονικής Λεγεώνας των γερμανικών Waffen-SS! Όλα για να μην περάσει η Ρωσική ιμπεριαλιστική επίθεση στην Ουκρανία του Νατοϊκού κοκαϊνομανή παλιάτσου...

 20 Μάρτη 2019: Λευτεριά στον Algirdas Paleckis!

 20 Δεκέμβρη 2019: Λιθουανία: «Ζούμε τη φασιστική τρομοκρατία στο πετσί μας»

«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»

Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο 1945



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Χα χα..Χάγης, δικαστική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά Πούτιν για εγκλήματα πολέμου! Απλά πανικοβλήθηκαν από τη Συμμαχία Κίνας-Ρωσίας αφού ο Xi Jinping συναντά Πούτιν! Μεντβέντεφ: ένα κωλόχαρτο είναι αυτό του ΔΠΔΧ..!

17/03/2023

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρου Πούτιν για υποψίες περί διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά τη ρώσικη εισβολή. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εντεταλμένο όργανο στην Υπηρεσία ΝΑΤΟ ΕΕ είναι η δικαστική πτέρυγα του ΝΑΤΟ που δολοφόνησε ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας τον Μιλόσεβιτς τον μόνο πρόεδρο χώρας που τόλμησε ν΄αντισταθεί κατά σύσσωμου του ΝΑ(zi)ΤΟ. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του δοτού οργάνου (ICC) Piotr Hofmanski. Όμως η απόφαση αυτή επέρχεται τις παραμονές της συνάντησης του ηγέτη Κίνας Xi Jinping με το Ρώσο Ομόλογό που θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη επίσκεψη του πρώτου στη Μόσχα 20 με 22 Μαρτίου και είναι δηλωτική του πανικού που καταλαμβάνει τη Δύση από τη σύσφιξη σχέσεων και συμμαχίας των 2 μεγαθήριων Ρωσίας Κίνας. Eίναι η α΄επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στον Πούτιν μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

”Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στο Twitter ο Ρώσος πρώην πρόεδρος, τελειώνοντας το μήνυμά του με ένα εικονίδιο χαρτιού υγείας.” Ανταπαντά ο Μεντbέντεφ που το χαρακτηρίζει κοινώς .. κωλόχαρτο!

Ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν: «μια σημαντική απόφαση», σύμφωνα με την Ε.Ε που δια του επικεφαλή της διπλωματίας της Josep Borrell υπόσχεται ότι «δεν είναι παρά η αρχή της διαδικασίας για να οδηγήσει τη Ρωσία στο να λογοδοτήσει για εγκλήματα και ακρότητες στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία ».

Το ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν δεν έχει νομική αξία, επιμένει το Κρεμλίνο

«Η Ρωσία, όπως και πολλά κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου, επομένως, από νομική άποψη, οι αποφάσεις αυτού του δικαστηρίου είναι άκυρες», είπε ο θυρωρός στους δημοσιογράφους. -ομιλία του Ρώσου Προέδρου , Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την ανακοίνωση της έναρξης εντάλματος σύλληψης από το ΔΠΔ κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την ανακοίνωση της έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, η ρωσική διπλωματία κατήγγειλε την Παρασκευή τις «ανούσιες» και «ασήμαντες» αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν νόημα για τη χώρα μας, μεταξύ άλλων από νομική άποψη», επειδή η Μόσχα δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί του, έγραψε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Δυτικοί παίζουν με την τύχη τους παίζουν με τα πυρηνικά. Η Νέα Νυρεμβέργη θα δικάσει όλους τους Νοσταλγούς του Γ Ράιχ….να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει Δίκη του Αιώνα αλλά με άλλη σύνθεση..Περισσότερος Πούτιν σε λίγο… αποκάλυψαν τις προθέσεις τους. Και οι τελευταίοι ηθικοί ενδοιασμοί τώρα εξαλείφονται…λύνουν τα χέρια του Πούτιν .. αντί να τα δένουν όπως ονειροφαντασιώνονται…. Απλά σιγούρεψαν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον επισπεύδουν…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες της επίθεσης – Ζήτησε την αποπομπή Θεοδωρικάκου 

Όπως είπε είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη

17.03.2023 | 12:31

 Στην ανακρίτρια καταθέτει αυτή την ώρα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο κ. Βαρουφάκης, δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους κάποιον από τους δράστες της επίθεσης.

Όπως είπε, στη δήλωσή του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο γγ του Μέρα 25, ζήτησε  από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως ανέφερε, ο κος Θεοδωρικάκος έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση  ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη χθες και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει αν  τυχόν προκύπτουν ενδείξεις για να απαγγείλει κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Νέο αγροτικό κίνημα σαρώνει τις επαρχιακές εκλογές

Ένα νέο κόμμα που δεσμεύτηκε να δώσει φωνή στην εξέγερση των αγροτών ενάντια στα περιβαλλοντικά σχέδια της ολλανδικής κυβέρνησης "εισέβαλε" στη Γερουσία στις επαρχιακές εκλογές την Τετάρτη, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στον συνασπισμό του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

17/03/23 01:25 μμ

Ένα νέο κόμμα που δεσμεύτηκε να δώσει φωνή στην εξέγερση των αγροτών ενάντια στα περιβαλλοντικά σχέδια της ολλανδικής κυβέρνησης “εισέβαλε” στη Γερουσία στις επαρχιακές εκλογές την Τετάρτη, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στον συνασπισμό του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Το κόμμα «Κίνημα Αγρότη-Πολίτη» (BBB) αναμένεται να κερδίσει μεγάλο αριθμό εδρών στην Άνω Βουλή του ολλανδικού κοινοβουλίου, οδηγώντας σε ένα κύμα διαμαρτυριών από τον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με ένα exit poll που ανατέθηκε από το ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NOS.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2019, υπογράμμισε αμέσως τη δέσμευση του να αμφισβητήσει τα σχέδια της ολλανδικής κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών αζώτου, τα οποία περιλαμβάνουν μείωση της κτηνοτροφίας και προβλέπουν απαλλοτριώσεις κοντά σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές. Έχει θέσεις κατά της μετανάστευσης και της μουσουλμανικής μπούργκας.

Οι περιφερειακές εκλογές εκλέγουν τα μέλη της άνω βουλής, ήτοι της Γερουσίας.

Πολιτικοί αναλυτές μίλησαν για μια σοκαριστική ανατροπή που σαφώς θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην τετρακομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Μαρκ Ρούτε. Άλλωστε, ο συνασπισμός του Ρούτε χάνει έως και το ένα τέταρτο των εδρών που είχε στη Γερουσία, πέφτοντας περίπου στις 24 έδρες επί του συνόλου των 75 εδρών που διαθέτει η Γερουσία.

Οπαδοί του κόμματος των αγροτών γιόρτασαν τη μεγάλη νίκη τους την είσοδο με 15 έδρες στη Γερουσία βγαίνοντας με τα τρακτέρ στους δρόμους!

Το Κίνημα Αγροτών-Πολιτών εκμεταλλεύθηκε την οργή των Ολλανδών της επαρχίας για την περιβαλλοντική πολιτική του Μαρκ Ρούτε, που θα προκαλέσει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των εκπομπών αζώτου 

Η περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την οργή των ολλανδών κτηνοτρόφων και των αγροτών, κάτι που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Κάρολιν βαν ντερ Πλας και το κόμμα της, το Κίνημα Αγροτών-Πολιτών (BBB) 

Η επιτυχία του κόμματος σημαίνει ότι ο Ρούτε μπορεί να μην έχει τις απαραίτητες ψήφους στη Γερουσία για να περάσει όλα τα περιβαλλοντικά νομοσχέδια που θέλει. Ενα σημείο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ολλανδική επαρχία, είναι το σχέδιο μείωσης των εκπομπών αζώτου κατά 50% μέχρι το 2030, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρω Ενωσης. 

Ο στόχος αυτός είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την ολλανδική κυβέρνηση, καθώς σημαίνει ότι σε κάποιες περιφέρειες, θα χρειαστεί μείωση έως και 95% στις εκπομπές αζώτου, αφήνοντας χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς δουλειά. 

«Η Ολλανδία έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτές τις πολιτικές. Δεν είναι μόνο το άζωτο, είναι ότι οι πολίτες δεν είναι ορατοί, δεν τους ακούν, δεν τους παίρνουν στα σοβαρά», δήλωσε η αρχηγός του ΒΒΒ, πρώην δημοσιογράφος με ειδίκευση στα αγροτικά θέματα. Η ίδια ίδρυσε το κόμμα πριν τέσσερα χρόνια. 

Μετά τον θρίαμβό της, η Βαν ντερ Πλας δήλωσε έτοιμη να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, τονίζοντας ότι πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν να το αγνοούν τα υπόλοιπα. «Το τρένο στη Χάγη συνεχίζει το ταξίδι του. Θα το σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. 

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το ΒΒΒ έλαβε 19%, κάτι που του δίνει 15 από τις 75 έδρες της Γερουσίας. Με αυτά τα νούμερα, το Κίνημα Αγροτών-Πολιτών θα είναι δεύτερο κόμμα με 15  βουλευτές στην Ανω Βουλή, ενώ δεύτερος κι αυτός θα είναι ο συνασπισμός του Εργατικού Κόμματος και των Πράσινων-Αριστερών με 15 βουλευτές. 

Αντίθετα, ο συνασπισμός του Ρούτε πέφτει στις 24 έδρες από τις 32 που έχει τώρα. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα περιπλέξει το υπόλοιπο της θητείας του φιλελεύθερου δεξιού ολλανδού πρωθυπουργού, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες. Ο συνασπισμός των Εργατικών-Πράσινων-Αριστερών έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το πρόγραμμα για το κλίμα αν δεν γίνει ακόμα πιο επιθετικό. 

Οι εκλογές αυτές πάντως, ανέφερε ο Guardian, έδειξαν και πόσο εφήμερη μπορεί να είναι η δόξα για τα λαϊκιστικά κόμματα, καθώς το ακροδεξιό Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Τιερί Μποντέ, που είχε κερδίσει το 15% των ψήφων το 2019, τώρα είδε το ποσοστό του να γκρεμίζεται στο 3%. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ΄ αυτήν την "τέλεια δικτατορία" ζούμε σήμερα!

17/3/2023    -    21.15  μ.μ.

"Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας.

Μια φυλακή χωρίς

τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν.

Ένα σύστημα δουλείας όπου χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους."

Άλντους Χάξλεϋ (Άγγλος συγγραφέας 1894-1963)

Σ΄ αυτήν την "τέλεια δικτατορία"  ζούμε σήμερα.

Χαμένοι, στα ναζιστικά αφηγήματα της εξουσίας, αδιάφοροι στις διαστρεβλώσεις της Ιστορίας, δεκτικοί στις επιβολές κάθε αντιδημοκρατικού νόμου, υποταγμένοι σε εξωτερικές κυβερνήσεις, που θέλουν να κυριαρχήσουν σε όλον τον κόσμο, με την βία, εναντίον των λαών τους.

Μας έκαναν σαν τα μούτρα τους! Που κάποτε φορούσαν την μάσκα του "δημοκράτη", αλλά τώρα την έχουν πετάξει, προκλητικά και ξεδιάντροπα, δηλώνοντας με έπαρση "Είμαι σπόνσορας του ναζισμού, λίγο παραποιημένου σε Δημοκρατία, αφού σας δίνω το δικαίωμα να ψηφίζετε".

Κάποτε μας φώναζαν ότι η ΕΕ είναι το απόγειο της Δημοκρατίας, της ισότητας, του πλούτου, της Δικαιοσύνης. "Δεν θα ξαναδούμε χούντες στην χώρα μας", μας έλεγαν.

Οι χούντες μας ήρθαν κατ΄ευθείαν, από την ΕΕ με υποχρεωτικούς νόμους και τώρα άρχισαν να γίνονται αποδεκτά και τα καθαρόαιμα φασιστικά κράτη, στην σύσταση της.

Κράτη, που απαγορεύουν στις μειοψηφίες, ή πλειοψηφίες, να μιλάνε την γλώσσα τους, να διαδηλώνουν, να εκφράζουν την άποψη τους, να γνωρίζουν την Ιστορία τους, να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, να μεταδίδουν τις αξίες τους στα παιδιά τους.

Τέτοια κράτη είναι η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και το "υποψήφιο μέλος" της Ευρώπης, η Ουκρανία, όπου ο ναζισμός αποτελεί την βασική πολιτική των κυβερνήσεων τους.

Χθες, στους δρόμους της Λετονίας παρέλασε η "Λεγεώνα των SS", υπό την προστασία της Αστυνομίας. Η λεγεώνα των Λετονών SS, που συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ, δολοφονώντας τους δικούς της συμπατριώτες. 160 κατοίκους, στο χωριό Ζλέκι κατέσφαξαν αυτά τα ανθρωποειδή, που σήμερα παρελαύνουν, περήφανα.

Βασικός ομιλητής, στην ναζιστική εκδήλωση, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Λετονίας, Ενγκιλς  Λέβιτς, που αναφέρθηκε στον ρόλο των Λετονών Λεγεωνάριων "στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Λετονίας" και τους αποκάλεσε "ήρωες αντίστασης".

Ο Πρόεδρος της χώρας! Οχι κάποιο από τα ραμολί με τις σβάστικες, που μαζεύτηκαν!

Και αυτά η ΕΕ τα εγκρίνει!

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές τα εγκρίνουν! Κανείς δεν ζητεί την αποπομπή αυτών των χωρών, από την δήθεν "δημοκρατική" Ευρώπη! ΟΛΟΙ συναινούν!

Έτσι μας μπάζουν, στην χώρα, τον φασισμό από την πίσω πόρτα! Όσο εμείς ψηφίζουμε τα "φιλοευρωπαϊκά" κόμματα και τα στέλνουμε στην Ευρώπη, για χειροκροτητές!

Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο φασισμός είναι το κυρίαρχο όπλο που κατέχουν, για να επιβάλλουν όλα τα μελλοντικά τους σχέδια!

Κατά τ΄ άλλα διώχνετε τους φασίστες, απ΄τα προφίλ σας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κατασκοπεύει μάλλον την Τουρκία...

17/3/2023    -    20.49  μ.μ.

Ξαναβγήκε σεργιάνι, στη Μαύρη θάλασσα, άλλο κατασκοπευτικό ντρον των ΗΠΑ, πολύ πιο...Ακριβώς από το προηγούμενο, που φουντάρισε (RQ-4 Global Hawk.) και πολύ πιο μακριά, από την Κριμαία.

Σήμερα κατασκοπεύει μάλλον την Τουρκία.

Άγνωστο, για πόσο! Εξαρτάται, από το αν έχουν πλεονάζουσα κηροζίνη τα Τουρκικά βομβαρδιστικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ υπό διάλυση! ΠΟΡΤΑ ξεκόλλησε εν κινήσει και τη συγκράτησαν με ταινία...

17/3/2023    -     13.30  μ.μ.

Νέο περιστατικό που θέτει ζητήματα ασφάλειας για τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ τα οποία είναι ελαττωματικά με πόρτες που δεν κλείνουν, κομμάτια που ξεκολλάνε και ξεχαρβαλωμένα καθίσματα, τα οποία ελλοχεύουν κινδύνους ασφαλείας για τους επιβάτες.

Μία εβδομάδα περίπου μετά από το περιστατικό με το λεωφορείο 040, το οποίο την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιάς – Σύνταγμα ακούστηκε ένα μπαμ και οι επιβάτες διαπίστωσαν ότι είχε αποκολληθεί ένα κομμάτι από την οροφή κι από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ένα ακόμα συμβάν ήρθε να δείξει πως ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής είναι ιδιαίτερα προβληματικός και παρουσιάζει εικόνες διάλυσης.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη το λεωφορείο Α1 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα την Τετάρτη (15/3) σταμάτησε στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθώς ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας.

Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του οδηγού και των επιβατών που κόλλησαν τα δύο φύλλα της πόρτας με ταινία. Ωστόσο όπως σημειώνεται στην ίδια καταγγελία μπροστά στον σταθμό Εδέμ το φύλλο της πόρτας έπεσε στον δρόμο ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



800.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ γύρισαν την πλάτη στο Market Pass...

17/3/2023    -     12.30  μ.μ.

Την   Τετάρτη 15 Μαρτίου, έληξε η θεσμοθετημένη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Μarket Pass, την κάρτα αγορών που δίνει η κυβέρνηση σε άγαμους, έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για να καλύψουν ένα μικρό έστω μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί στις τσέπες τους λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας.

Ο αριθμός των συνολικών αιτήσεων πάντως υπολείπεται σημαντικά εκείνου που είχαν υπολογίσει αρχικά τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες είχαν υποβληθεί συνολικά 2.350.000 αιτήσεις, τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας προϊδέαζε με επίσημες ανακοινώσεις ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι θα φθάσουν και ίσως ξεπεράσουν τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά δηλαδή περίπου 8.500.000 ο συνολικός αριθμός πολιτών που άμεσα ή έμμεσα θα ωφελούνταν τελικά από το μέτρο.  Επομένως  μέχρι στιγμής περίπου 800.000 νοικοκυριά δείχνουν να έχουν γυρίσει την πλάτη... 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ ΛΕΝΕ “Pippa”! ΝΤΥΝΕΤΑΙ ...γυναίκα (το μισό χρόνο) το μεγαλοστέλεχος της Credit Suisse που πήρε τις μοιραίες αποφάσεις

17/3/2023    -     8.30  π.μ.

Ο Pips Bunce είναι ο επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της υποδιάθεσης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, αλλά έχει μία ιδιαιτερότητα: Μερικές φορές ξυπνά νομίζοντας ότι είναι… γυναίκα και φωτογραφίζεται για να επιβεβαιώσει το γεγονός.

Μάλιστα ο ίδιος είχε βραβευθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας ως “Role Model” της χρονιάς. Πηγαίνει και στην τράπεζα έτσι ντυμένος. Και διαχειρίζεται δισεκατομμύρια! Όπως τα 56 δις. ευρώ που έδωσαν από την τσέπη τους οι Ελβετοί φορολογούμενοι για να διασώσουν την Credit Suisse! Κατά τα άλλα οι καταθέσεις των επενδυτών είναι ασφαλείς…

Το αποφασίζει αν σήμερα θα ζήσει ως άντρας ή ως γυναίκα. Αναλόγως τη διάθεσή του, φοράει το κοστούμι του ή την ξανθιά περούκα του, ένα εντυπωσιακό φόρεμα, καλσόν, τακούνια και παίρνει το δρόμο για το γραφείο, αφού προφανώς φιλήσει και χαίρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. 

Ο λόγος για τον Head of Global Markets της Credit Suisse Philip Bunce ή Pippa Bunce, που το 2018 κέρδισε τον τιμητικό τίτλο για γυναίκες στελέχη, 100 Female Executives of the Year.

Ποιος είναι ο Philip / Pippa Bunce

Το πρώτο non-binary και genderfluid τραπεζικό μεγαλοστέλεχος, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις σε κορυφαίους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όχι μόνο παραδίδεται η επιλογή του και την έχει ενσωματώσει πλήρως σε κάθε έκφανση της ζωής του, αλλά έλαβε και βραβείο ως γυναίκα. 

Το 2018, η Pippa Bunce βραβεύτηκε από τους Financial Times με τον τίτλο 100 Female Executives of the Year, που απονέμεται σε κορυφαίες γυναίκες στελέχη. Περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των Financial Times και των εξαιρετικών στελεχών LGBT και Allly List και συμπεριλήφθηκε στη λίστα Top 10 Inspiring Leaders στα Βρετανικά βραβεία LGBT .

Το 2022, ο Bunce έλαβε το βρετανικό βραβείο Diversity.

«Έχω βαρεθεί να ζω ένα ψέμα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μία συνέντευξη που έδωσε στην οικονομική ιστοσελίδα finews.com ένα χρόνο πριν, όπου εξήγησε την απόφασή του να κυκλοφορεί δημόσια όπως ακριβώς νιώθει.

«Η έκφραση είναι τόσο σημαντική», δήλωσε η Pippa Bunce, τέλεια μακιγιαρισμένη και ντυμένη για την 30λεπτη συνέντευξή της στο zoom.

Από την ηλικία των πέντε ετών, δεν ήθελε να ντύνεται μόνο ως αγόρι. «Ευτυχώς, η οικογένεια μου ήταν δεκτική, το σπίτι ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο μπορούσα να δείξω ποια ήμουν και πώς ένιωθα», είπε.

Coming Out στη δουλειά

Στη συνέχεια ήρθε η δουλειά, και το coming out στο τμήμα πληροφορικής μιας τράπεζας ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό: «Είχα βαρεθεί να ζω ένα ψέμα, δεν ήθελα να προσπαθώ ότι είμαι κάποιος άλλος».

Βλέποντας φίλους non-binary και genderfluid να αφαιρέσουν τη ζωή τους, επειδή δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε ένα περιβάλλον όπου δεν ένιωθαν να συμπεριληφθούν ή να γίνουν αποδεκτοί, «με έκανε επίσης να αποφασίσω να διεκδικήσω τα θέλω μου, για να κάνω τα πράγματα καλύτερα» , δήλωσε.

Ένα πρόγραμμα της Credit Suisse που ξεκίνησε το 2014 για την προώθηση των LGTB+ και της συμμαχίας μεταξύ των εργαζομένων, την ενθάρρυνε να αποκαλυφθεί στη δουλειά της ως non-binary και genderfluid.

«Αρχικά, σκέφτηκα ότι ήταν κάτι τρομακτικό, μη γνωρίζοντας πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι στη νέα μου εμφάνιση και ποιες ήταν οι συνέπειες για την καριέρα μου», παραδέχτηκε.

Ενσυναίσθηση και ταπεινότητα

Αντί να εμφανιστεί απλώς μια μέρα στη δουλειά της ντυμένης ως γυναίκα, απευθύνθηκε πρώτα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και μαζί σκέφτηκαν ότι ο καλύτερος τρόπος που θα ήταν να μιλήσει από τους πρώτους στους συναδέλφους της για να τους προετοιμάσει.

Αυτό που ακολούθησε «με ξετρέλανε», είπε η ίδια. Αντιμετωπίζοντας τόση υποστήριξη, ενσυναίσθηση και ταπεινότητα από τους συναδέλφους της, αναρωτήθηκε γιατί δεν είχε πάρει το θάρρος νωρίτερα.

Δείχνοντας ευαισθησία, οι άλλοι ανοίχτηκαν στην Bunce την αίσθηση ότι ήταν μία από αυτούς. «Το να είσαι ο αληθινός σου εαυτός στη δουλειά και να γίνεσαι αποδεκτός γι' αυτό είναι το κλειδί για να κάνεις καλή δουλειά», τόνισε.

Υποστήριξη υψηλού επιπέδου

Αυτή η αίσθηση του ανήκειν είναι μια αξία που η Credit Suisse προσπαθεί να υποστηρίξει στις πολιτικές και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα που αποσκοπούν στην εκπαίδευση των διευθυντών σχετικά με την ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς.

Τα προγράμματα κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να μάθουν πόσο σημαντικό ρόλο έχουν οι πράξεις, η συμπεριφορά και η γλώσσα, λέει η ίδια.

Η Bunce δεν έχει κοιτάξει ούτε μια φορά πίσω, από τότε που πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτή στην τράπεζα, η οποία οδήγησε σε ένα «ταξίδι μεταμόρφωσης και ταπεινότητας», όπως το αποκαλεί, κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα, μαζί με την υποστήριξη που πήρε. από τον εργοδότη της, τον οικονομικό διευθυντή της τράπεζας David Mathers, για να γίνει το πρότυπο που είναι σήμερα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΘΑΝΟ! Ισραηλινές εταιρείες όπλων χορηγοί σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας για την… 25η Μαρτίου

17.3/2023     -    7.30  π.μ.

Μία εξαιρετικά ασυνήθιστη πρόσκληση παρουσιάζει τις εξοπλιστικές εταιρείες Elbit και Rafael του Ισραήλ ως χορηγούς του Έλληνα πρέσβη σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Ισραήλ.

Ένα εορταστικό -και ασυνήθιστο- προσκλητήριο έφτασε πρόσφατα στα γραμματοκιβώτια πολλών Ισραηλινών αξιωματούχων.

Στις 29 Μαρτίου, ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης, θα παραθέσει δεξίωση στο Yitzhak Rabin Center στο Τελ Αβίβ για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας.

Χορηγοί στην εθνική εορτή

Η πρόσκληση διπλωματών, διευθύνων συμβούλων και δημοσιογράφων σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι ρουτίνα, αλλά η πρόσκληση της Τετάρτης 29/3 ξεχωρίζει. Στο κάτω μέρος της πρόσκλησης υπάρχουν τρία πολύχρωμα εταιρικά λογότυπα:

Τα δύο ανήκουν στις δύο ισραηλινές εξοπλιστικές εταιρείες Elbit Systems και Rafael Advanced Defense Systems και το τρίτο ανήκει στην ελληνοβρετανική ενεργειακή εταιρεία Energean, η οποία διαχειρίζεται την πρόσφατα αναπτυγμένη υπεράκτια πλατφόρμα του Karish-Tanin, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Πηγές που μίλησαν στη Haaretz είπαν ότι δεν θυμούνται διπλωματική πρόσκληση που περιέχει εμπορικές χορηγίες.

Η συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται από την άδεια και τη μίσθωση που χορηγήθηκε στην Energean για δύο ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου.